Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Maya Karin Ganti Fazura Pegang Watak Katerina, Lagenda Budak Setan 2.

Posted: 11 Apr 2011 10:52 PM PDT

Watak Katerina yang dipegang oleh Fazura dalam Lagenda Budak Setan telah digantikan oleh Maya Karin untuk sekuel terbaru, Lagenda Budak Setan 2. Farid Kamil masih memegang watak sebagai Kasyah, dan Bront Palare juga dimasukkan dalam sekuel ini untuk watak Hisham.

Ada yang tertanya-tanya, mengapakah Fazura digantikan dengan Maya Karin? Ada yang berpendapat, mereka sudah hilang minat untuk menonton Lagenda Budak Setan 2 kerana tiada kesinambungan untuk watak penting seperti Katerina. Kata mereka, nanti confuse.

Menurut sumber, Fazura tidak dapat memberikan komitmen untuk Lagenda Budak Setan 2 ekoran pertindihan kerja dengan tawaran yang lain. Jadi, produser terpaksa menggunakan Maya Karin untuk memegang watak Katerina. Menurutnya lagi, peminat harus faham bahawa Lagenda Budak Setan 1 telah menjalani rakaman kira-kira 2 tahun lepas.

Walaupun ada peminat yang kecewa, tapi kami rasa Maya Karin boleh memegang watak ini dengan jayanya. Pakej rupa & populariti Maya Karin tidak boleh dipandang enteng. Sudah tentu, produser filem telah mengambil kira pelbagai aspek sebelum mengambil Maya Karin sebagai Katerina.

Apa pun, kita bagi sokongan kepada Lagenda Budak Setan 2 yang akan ditayangkan pada Valentine 2012, nanti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Mizz Nina Artis Jemputan Konsert Justin Bieber

Posted: 11 Apr 2011 10:09 PM PDT

Demam Justin Bieber makin hangat. Sekarang, mana-mana gadis yang kami jumpa mesti bertanya, "eh you pergi konsert Justin Bieber?" , "You ada tiket lebih?". Wah, sedap-sedap kau je nak tiket lebih ye..

Dalam pada masa yang sama, CEO TuneTalk, Jason Lo membuat pengumuman di Twitter bahawa penyanyi Mizz Nina akan membuat konsert Justin Bieber sebagai artis jemputan. Fuh, laku betul Mizz Nina ni. Rasanya, hampir setiap konsert berskala besar dibuka oleh Mizz Nina, kan?

Konsert yang berlangsung pada 21 April ini bukan sahaja menarik minat pelbagai golongan remaja, malah VVIP. Kami dengar, MP Khairy Jamaluddin & Datuk Mukhriz Mahathir akan berada di Stadium Merdeka pada hari tersebut. Bukan itu sahaja, kami dengar juga keluarga Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Sultan Mizan Zainal Abidin akan turut serta memeriahkan konsert tersebut bersama rakyat jelata.

Kami harap, pihak pengurusan Justin Bieber tahu etika & protokol orang istana ketika membuat persembahan. Bukan apa, kami nak elakkan perkara-perkara yang mungkin boleh menjejaskan institusi raja ketika konsert itu berlangsung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Temubual Eksklusif Bersama Wings di Latihan Konsert Opera Hidup

Posted: 11 Apr 2011 11:04 PM PDT

Pada 7 April (Khamis) lalu, Budiey berkesempatan untuk melihat sesi latihan & rehersal band tersohor Wings yang akan tampil dengan Konsert Opera Hidup.

Perjumpaan dibuat di Studio Anggerik di mana menjadi tempat latihan mereka. Terima kasih kepada Kak Aida sebab sudi menjemput Budiey bertemu secara ekslusif dengan anggota kumpulan Wings. Sayangnya, pada hari tu, Budiey tak dapat jumpa Awie sebab pada hari tu, Awie bercuti untuk berehat selepas berpenat lelah melakonkan watak Lat dalam Teater Muzikal Lat Kampung Boy di Istana Budaya.

Temubual Budiey Bersama Joe Wings Konsert Wings Opera Hidup

Temubual Budiey Bersama Bombay – Penganjur Konsert Wings Opera Hidup Wings

Temubual Bersama Wakil Penaja Harley Davidson Konsert Wings Opera Hidup

Cakap pasal Awie, memang jadual vokalis Wings ni sangat padatlah nampaknya. Selepas Lat Kampung Boy, Awie akan menerajui Konsert Opera Hidup pula.

Untuk info pembaca, Konsert Opera HIdup Wings akan berlangsung pada 30 April hingga 1 Mei 2011 ini di Istana Budaya. Dianjurkan oleh Bombay Worldwide, Anggerik Event dan Red On Black, konsert ini akan memperkenalkan beberapa ikon rock lagenda yang popular yang digelar Superfriends & juga penampilan khas dari Orkestra Simfoni Kebangsaaan.

Wings

Ikon-ikon rock yang terlibat adalah seperti Ramli Sarip, M.Nasir, Nash, Yantzen, Mus (May), Hattan, Lan Typewriter, Rosli Mohalim, Man Kidal, Kid Search, Hillary Ang, Yan, Edrie Hashim, Ujang Yukimon, Yazit Search, Rozario Rasul, W Izad GMG dan Lola. Selain itu, ada juga penampilan dari penyanyi baru seperti Black dan Jaclyn Victor.

Tinggal lagi 2 minggu, Wings kini sedang bekerja keras berlatih bagi memastikan persembahan mereka dingati sampai bila-bila. Boleh dikatakan persediaan dah ditahap 70%. Dari segi susunan muzik akustik dan orkestra, Wings terpaksa membuat sedikit kelainan. Nak tahu, apa yang lainnya, kenalah beli tiket dan tonton sendiri konsert ini. Budiey diberitahu, latihan telah bermula seawal 2 bulan yang lalu di mana latihan untuk orkestra dibuat berasingan dan mereka akan bertemu di Istana Budaya untuk menyatukan muzik rock dan orkestra 2 minggu sebelum tarikh persembahan bermula.

Budiey sempat menemubual Joe Wings, Bombay dan juga wakil dari penaja iaitu Harley Davidson yang turut hadir semasa sesi latihan. Mereka semua bersetuju dan mengatakan konsert ini adalah satu rock gathering yang mengumpulkan semua kawan-kawan yang pernah berjuang mengangkat muzik rock satu ketika dulu. Bak kata Joe Wings, ini satu tribute kepada ikon-ikon rock yang pernah mencipta satu fenomena dari tahun 80an dulu hingga kini. Kalau dilihat dari segi idea pun, konsert ini sebenarnya diusul oleh Istana Budaya sendiri yang ingin meremajakan pentas terulung negara itu. Tengoklah kesannya kini di mana ramai remaja dan anak muda belia sudah tak ralat untuk berlabuh di kerusi Istana Budaya. Bukan setakat ada teater dan bangsawan serta seni kebudayaan, ruang pentas Istana Budaya sekarang sudah untuk rockers-rockers juga.

Cuma sudah tentu, ada syarat-syarat yang diberikan kepada penganjur konsert rock kerana Istana Budaya masih lagi terikat dengan beberapa etika yang perlu dipatuhi terutama dari sudut persembahan mestilah ada keunikan dan kelainan yang tidak pernah dibuat sebelum ini. Walaupun sebelum ini Wings pernah tampil dengan konsep rock-estra, namun kalau nak dikira di Istana Budaya, masih belum lagi persembahan seperti ini dibuat. Di mana, jam 3 petangnya, Wings akan bersama Superfriends bergema dengan lagu-lagu semi-akustika dan sebelah malamnya pula Wings bersama Orkestra Simfoni Kebangsaan. Dek kerana kelainan ini, dikatakan tiket untuk sebelah malam laris dijual.

Maka, tercatit dalam sejarah, Wings merupakan band rock Malaysia yang pertama mempersembahkan konsep seperti ini di Istana Budaya. Tahniah Wings! Korang semua otai-otai rockers sejati, okay!

Budiey tak sabar nak dengar dan menikmati konsert Opera HIdups ini sebab Wings dah janji nak kasi yang terbaik di mana sebanyak 18 buah lagu akan berkumandang di sebelah petang dan lebih 20 buah lagu akan bergema di sebelah malam bersama orkestra. Tiada lagu medley kerana semua lagu-lagu penuh dimainkan. Semua ini untuk kepuasan peminat. Joe Wings berjanji, peminat yang datang akan mengenang konsert ini sampai bila-bila sebagai satu kenangan terindah dalam hidup mereka.

Nak tahu lagu apa? Mmm, Budiey boleh kasi lagu-lagu yang menurut Joe Wings, lagu-lagu ini jarang dimainkan sebelum ini secara live seperti Di Ambang Wati, Dalam Kehadiran Sofiah dan Bujang Senang. Sebelah petang pula, ada lagu-lagu yang dinyantikan oleh Superfriends seperti lagu M.Nasir akan dinyanyikan oleh penyanyi lain. M. Nasir pula takkan nyanyi lagunya sendiri… sebab untuk lebih gempak lagi, baik M.Nasir diberikan lagu-lagu yang belum pernah dia nyanyikan secara live.

Pihak Harley Davidson, yang merupakan penaja utama untuk konsert ini begitu teruja dan excited giler apabila dapat bekerjasama menjayakan konsert. Untuk memeriahkan lagi, satu pameran dari Harley Davidson akan diadakan di luar Istana Budaya untuk pengunjung dan peminat motor Harley Davidson & kereta Ferrari. Pameran bermula jam 10.30 pagi sehinggalah malam.

Pendek kata, motor-motor besar Harley Davidson boleh dilihat di mana-mana sekitar Istana Budaya itu. Bahkan, semasa persembahan juga ada kejutan untuk peminat. Jadi jangan pula terkejut kalau motosikal berkuasa tinggi ini berderum kuat di pentas IB sepanjang Konsert Opera Hidup ini.

Menurut Joe Wings, motosikal Harley Davidson dan muzik rock adalah satu sinonim dan ianya tak boleh dipisahkan. Ternyata ramai sekali rockers yang suka bawa Harley Davidson. Awie sendiri adalah ahli HD yang memiliki motor berkuasa tinggi. Jadi Wings dan penganjur rasa sangat bertuah kerana syarikat besar bertaraf antarabangsa tampil menjadi penaja konsert. Sebelum ini juga, Harley Davidson pernah menaja Wings semasa menjelajah satu Malaysia selama 4 hari.

Jadi, dengan penajaan ini, nama Wings berada di tahapnya yang tersendiri.

Budiey difahamkan Wings akan mengadakan satu lagu sidang media pada 21 April ini di mana sidang media ini adalah yang terakhir sebelum konsert ini berlangsung.

Budiey dengar tiket berharga antara RM65 hingga RM125 telah habis dijual. Terutama tiket sebelah malam, memang cepat dan laris macam goreng pisang panas.

Oleh itu, tiket-tiket lain yang berharga RM165, RM205, RM245, RM305, RM450 boleh lagi didapati melalui www.ticket2u.biz dan www.sayap2wings.com

konsert wings opera hidup

Wings

Wings

IMG_7582

Wings

Wings

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Wings Mahu Cipta Sejarah di Konsert Opera Hidup
  • Konsert Double Trouble Wings & Search
  • Konsert Double Trouble Search & Wings Stadium Larkin, Johor Bahru
  • Gambar Awie Wings di Sidang Media Cuci The Musical 2
  • Behind The Scenes Temubual Eksklusif Bersama 3 Macan
  • Foto Sekitar Konsert Boyz II Men di Arena of Stars, Genting Highland
  • Konsert Roket! Destinasi: Bintang Hafiz, Aril dan Akim
  • Sunday Nite Live Ulangtahun ke 21 Wings @ Planet Hollywood
  • Senarai Semua Lagu Konsert Akhir AF5
  • Afgan, Jamal Abdillah, M.Nasir di Mini Karnival dan Konsert Inspirasi TV3
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Astro Prima Anjur Pertandingan Nyanyian Kilauan Emas

    Posted: 11 Apr 2011 03:25 PM PDT

    Astro dah lahirkan bakat-bakat baru menerusi Akademi Fantasia dan kini Astro juga bakal melahirkan bintang di kalangan mereka yang berumur 45 tahun ke atas pula. Pada hari ini, Astro Prima telah memperkenalkan sebuah lagi program berbentuk pertandingan nyanyian yang diberi nama Kilauan Emas.

    Sekitar Sidang Media Kilauan Emas Astro Prima

    Dengan adanya, Kilauan Emas nanti, pakcik-pakcik dan makcik-makcik yang ada bakat menyanyi akan jadi bintang. Mana tahu kan? Sudah tentu, ramai kat luar sana yang ada bakat tapi tiada platform nak tunjuk bakat. Lagi pun, pertandingan ini terbuka kepada semua orang, tak kira bangsa, tak kira agama, tak kiralah, kalau anda artis pun boleh masuk. Syaratnya, kenalah berumur dari 45 tahun ke atas.

    PC Kilauan Emas

    Yang penting, pertandingan ini dilihat sebagai medan untuk makcik dan pakcik kita meningkat daya keyakinan diri, kesungguhan dan keazaman di samping dapat berhibur. Teringat Budiey dengan program-program Astro sebelum ini yang melibatkan makcik dan pakcik ni. Dulu pernah, masa program Glamor Raya bersama Aznil dulu, ramai makcik melaram bukan main nak nyanyi lagu raya. Glamor boleh masuk TV.

    Tapi mungkin juga ada tanggapan negatif masyarakat di luar sana, bila tengok orang tua menyanyi di kaca TV, ada pula yang kata, orang tua tak sedar diri, rumah kata pergi, kubur kata mari. Apa-apa pun, ada dari kita yang merasakan platform ini memberi peluang untuk mereka menikmati dan mendengar semula lagu-lagu yang mungkin sudah lama tak didengar yang pernah popular suatu ketika dulu.

    Pencarian peserta Kilauan Emas akan dimulakan tak lama lagi menerusi sesi uji bakat di empat buah negeri iaitu Johor, Kuantan, Pulau Pinang dan Selangor.

    Untuk info, Kilauan Emas yang turut mendapat kerjasama dari pihak penaja Polident ini juga akan dibahagikan kepada empat zon iaitu Zon Utara, Zon Selatan, Zon Tengah dan Zon Timur. Semua peserta akan berentap bagi merebut gelaran juara dan membawa pulang wang tunai sebanyak RM20ribu.

    Raja Azura

    Kilauan Emas akan dihoskan oleh Raja Azura Tengku Ahmad Tajudin atau lebih dikenali sebagai Kak Engku. Akan mula disiarkan bermula 24 Jun 2011.

    Hadiah utama untuk Kilauan Emas ini ialah wang tunai sebanyak RM20,000, tempat kedua RM15,000 dan tempat ketiga sebanyak RM10,000.

    PC Kilauan Emas

    Pengurus Saluran Astro Prima, Encik NIzam Sani

    Menurut Pengurus Saluran Astro Prima, Encik NIzam Sani berkata, "Dalam usaha untuk mengukuhkan lagi kedudukan Astro Prima sebagai sebuah saluran keluarga yang menghiburkan, kami bawakan pula sebuah program Kilauan Emas yang merupakan sebuah lagi testimoni saluran ini dalam menawarkan program-program hiburan beraneka genre dan format khusus untuk tontonan ramai.

    "Setiap generasi penonton sasaran berhak untuk menikmati hiburan yang sesuai dengan usia dan kecenderungan mereka. Oleh yang demikian, kami berasakan sudah tiba masanya bagi pihak Astro untuk menyediakan platform kepada generasi ini pula untuk menonjolkan bakat yang ada tetapi mungkin tidak berpeluang untuk berbuat sedemikian sebelum ini."

    Untuk musim pertama ini, Astro begitu yakin program ini dapat menarik perhatian ramai penonton..

    Sohaimi Meor Hassan

    Sohaimi Meor Hassan

    Penaja utama Kilauan Emas ini ialah Polident, sebuah produk khas penjagaan untuk pemakai gigi palsu dan Radio Sinar FM sebagai radio rasmi. Maka, selaras dengan penglibatan Polident, yang mana dapat membantu meningkatkan daya keyakinan diri dan kualiti hidup pemakai gigi palsu. Ini ditekankan sendiri oleh Phoon Shi Fun, Pengurus Kategori GlaxoSmithKline Consumer Healthcare yang turut hadir di majlis sidang media petang tadi. Produk ini dikilangkan di Ireland dan diperakui oleh Australian Dentist Prosthetists Association (ADPA).

    Pihak produksi akan mengunjungi empat buah negeri untuk mencari peserta yang layak. Antara lokasi ujibakat Kilauan Emas ialah:

    1. Skudai Parade, Johor Bahru – Zon Selatan pada 7 & 8 Mei 2011

    2. Berjaya Megamall, Kuantan – Zon Timur pada 14 & 15 Mei 2011

    3. Plaza Alam Sentral, Shah Alam – Zon Tengah pada 21 & 22 Mei 2011

    4. Kompleks Bukit Jambul, Pulau Pinang – Zon Utara pada 28 & 29 Mei 2011

    Kaunter pendaftaran bagi setiap sesi ujibakat dibuka dari jam 10 pagi hingga 6 petang dan para peserta digalakkan untuk hadir awal bagi mengelakkan kesesakkan.

    Syarat-syaratnya, dah tentu kena menjadi warganegara Malaysia yang berumur 45 tahun ke atas dan perlu membawa salinan kad pengenalan serta sekeping gambar berukuran 4R (gambar profil dan paras pinggang). Para peserta juga kena pilih satu lagu untuk dipersembahkan berdasarkan senarai lagu wajib yang telah disediakan.

    Sepuluh lagu wajib yang ditentukan ialah:

    1. Kau Kunci Cintaku Di Dalam Hatimu – Ramlah Ram
    2. Di Persimpangan Dilemma – Nora
    3. Seri Dewi Malam – Sharifah Aini
    4. Gerhana – Kembara
    5. Ku Pendam Sebuah Duka – Khatijah Ibrahim
    6. Sampaikan Salam Cintaku – Alleycats
    7. Epilog Cinta – Sohaimi Meor Hassan
    8. Akhirnya Kini Pasti – Anita Sarawak
    9. Sejati – Wings
    10. Widuri – Broery Marantika

    Nasib para peserta akan ditentukan sepenuhnya berdasarkan sistem pemarkahan 100% oleh pihak juri yang mana dua orang peserta terbaik akan dipilih untuk mewakili setiap zon seelum mara ke peringkat seterusnya. Ini bermakna tiada undian SMS diperlukan untuk menang dalam pertandingan ini.

    Peserta akan diadili oleh juri yang dilantik iaitu penyanyi Sohaimi Meor Hassan dan Nora atau nama penuhnya Wan Norafizah Binti Ariffin. Mereka akan menilai bakat peserta dari segi teknikal seperti kawalan suara, sebutan, pernafasan, intonasi, rentak, tempo serta kreativiti dan penghayatan persembahan.

    Kilauan Emas akan disiarkan bermula 24 Jun 2011 dengan 4 buah episod pengenalan Zon Kilauan Emas setiap Jumaat jam 7.30 malam di Astro Prima.

    Pentas Kilauan Emas pula akan disiarkan setiap Jumaat jam 9 malam dengan 5 buah episod selama 90 minit.

    Profil Kilauan Emas akan menyusul setiap Jumaat jam 7.30 malam sebanyak 2 episod selama 30 minit.

    Manakala, malam Kemuncak Kilauan Emas akan disiarkan pada hari Jumaat, 28 Julai 2011 jam 9 malam.

    Budiey: Selamat Hari Jadi buat pelakon Remy Ishak. Usia dah lanjut, bila nak kawin bro?

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Kak Engku di Sidang Media Kilauan Emas
  • Astro Anjur Karnival Pembelajaran Untuk Kanak-Kanak
  • Suatu Ketika Papar Kisah Sejarah
  • Drama Selembut Sutera Kilauan Mutiara Lakonan Emelda Rosmila
  • Perlawanan Bowling Piala Apa-Apa Aje & Remaja
  • Gambar Siti Nurhaliza di Rumah Terbuka Media Prima 2010
  • Bintang Ai Minnal 1Malaysia 2010
  • Karnival Pembelajaran Untuk Kanak-Kanak Astro
  • Ujibakat Raja Lawak Musim 5
  • Fouziah Gous Bergaun Emas di Red Carpet FFM23
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Justin Bieber berlatih bola sepak dengan Barcelona FC

    Posted: 11 Apr 2011 09:40 AM PDT

    Justin Bieber rupanyya adalah seorang peminat Barcelona FC.Baru-baru nie semasa Bieber pergi bercuti di Spain,dia telah mengambil peluang untuk berlatih bola sepak bersama Barcelona FC.

    Almaklumlah,selebriti kaya dan famous,nak join berlatih takda hal la...kalau korang pergi bercuti tetiba nak belatih dengan football club yang mempunyai nama besar mcm Barcelona nie,agak2 dapat tak?

    Justin Bieber kelihatan sangat bersemangat dan berkeyakina semasa berlatih bersama mereka..jom ushar video JB main bola...Cume baju dier je yang nampak agak gayish disitu...


    Jimmy Shanley dan temubual kisah rumahtangga yang masih belum selesai

    Posted: 11 Apr 2011 09:29 AM PDT

    Imej terbaru Jimmy yang bermisai dan berjanggut membuatkannya nampak mcm pak arab je,dan lebih matang.

    Kesian sensasi dengar tentang permasalahan rumahtangga Jimmy dan Isteri yang belum selesai.

    Jimmy enggan melafazkan talak kerana mahukan anaknya.dan menurut temubual bersama Jimmy,Suhaila banyak bercerita dan berkongsi kisah dengan rakan baiknya sehingga Jimmy sakit jiwa dibuatnya.







    Suhaila kini mencabar anda?

    JIMMY SHANLEY: Saya masih menanti perbicaraan seterusnya pada 23 Mei nanti. Kalaulah ada keputusan, saya akan terima dengan hati terbuka.

    Setakat ini, saya cuma berusaha yang terbaik. Ibarat orang sakit, takkan harus dibiarkan sahaja menunggu saat kematian, kena bawa berubat, perkahwinan juga begitu.

    Siapa yang bersalah dalam soal ini?

    Semua pihak bersalah. Saya mengaku salah saya dan saya buang segala keras kepala saya, tapi nampaknya dia masih pertahankan egonya.

    Sampaikan pergi ke Mekah untuk mengerjakan umrah pun tak minta izin dengan saya. Pergi buat ibadat yang sunat tapi lupa kewajipan kepada suami.

    Untuk apa simpan isteri yang sudah membuang Jimmy daripada hidupnya?

    Sejak kecil saya impikan kasih sayang. Saya mahu hidup bahagia bersama isteri dan sekarang saya buat semua ini demi anak dalam kandungannya.

    Saya terkilan sebab tak dapat pengalaman temankan isteri dan beli barang keperluan bayi dengan isteri. Semua kelengkapan bayi telah sedia.

    Biarlah derita saya hanya sembilan bulan ini, tapi derita Suhaila akan berlarutan sepanjang hayat.

    Maksudnya?

    Saya mahu menjaga anak saya bila selamat dilahirkan nanti. Saya sudah fikir panjang sebab itulah saya tidak mahukan perceraian.

    Saya mahu bahagia menjadi seorang bapa kalaupun tidak bahagia menjadi suami, tapi adakah Suhaila akan bahagia? Tolonglah berubah wahai Suhaila.

    Sungguh memalukan, berkahwin 20 hari dan berpisah, jika berbaik, mungkin akan bergaduh lagi?

    Biarlah saya malu berdepan masyarakat asalkan saya tidak malu dengan hukum Tuhan.

    Rasanya, Jimmy sudah faham benar sejauh mana sikap isteri?

    Sebab itulah ada tempoh berkawan, bercinta, bertunang dan berkahwin. Kini saya sudah masak perangainya. Dia berjanji macam-macam dan mahu berubah perangai selepas berkahwin, tetapi begini jadinya. Saya tidak akan putus asa.

    Sikap mertua dalam soal ini?

    Saya kagum dengan sikap mertua. Mereka sanggup bawa saya 'berubat,' jumpa mana-mana ustaz untuk dapatkan nasihat, bawa anak (Suhaila) ke Mekah untuk berdoa dan lembutkan hati. Saya sangat hormatkan keluarga mertua, mereka yang banyak sabarkan saya.

    Adakah Suhaila ada lelaki lain?

    Saya tidak tahu, setahu saya semua perkara hendak dikongsikan dan habiskan masa bersama teman 'sehidup semati.' Berkawan sampai lupa kepada suami. Sakit otak saya dibuatnya.

    Gambar-Gambar Liyana Jasmay Ke Mekah menunaikan Umrah

    Posted: 11 Apr 2011 09:18 AM PDT

    Amboi bukan main excited lagi Liyana Jasmay bergambar semasa di Mekah ,mcm percutian pula.
    Tapi siapa yang tak seronok dapat jadi tetamu di tanah suci Mekah.
    Ramai yang pernah ke sana pasti nak pergi lagi ,lagi dan lagi.
    Kalau dengar cerita org-org tua yang dah menunaikan Haji,semua ckp seronok sgt dapat pergi sana.Tenang dapat jadi tetamu Allah.

    Liyana Jasmay pergi menunaikan Umrah bersama ibu dan keluarganya.

    Ulasan Filem "Senjakala" Filem Seram bakal ditayangkan 14 April 2011

    Posted: 11 Apr 2011 08:30 AM PDT


    BINTANG
    Keseluruhan: 3
    Plot: 3
    Lakonan: 3
    Efek Khas: 2.5
    Sinematografi: 3

    Tonton filem ini jika anda suka
    : "Jangan Pandang Belakang", "Khurafat"

    Ketika menonton "Senjakala", filem seram terbaru arahan Ahmad Idham, ramai berpendapat filem ini tidaklah begitu menyeramkan seperti apa yang pernah dibuatnya melalui filem "Jangan Pandang Belakang" yang pernah mencetuskan fenomena satu ketika dulu. Pengarah ini sememangnya terkenal dengan memberi sentuhan baru dan mencari kelainan dalam setiap filemnya. Kali ini, "Senjakala" menampilkan pasangan kekasih yang berhadapan dengan masalah saka.

    Filem ini mengisahkan Karlisa (Liyana Jasmay) yang baru kehilangan tunangnya melalui kemalangan jalan raya pulang ke kampung halaman ibunya. Di sana, Karlisa bertemu dengan seorang jejaka kampung yang pendiam, Armand (Zahiril Adzim). Karlisa mendapat tahu Armand telah membela saka yang sepatutnya diturunkan kepada dirinya setelah ibu Karlisa tidak mahu membelanya. Walaubagaimanapun Armand yang telah jatuh cinta kepada Karlisa tidak mahu menyerahkan saka tersebut kepada tuan asalnya.

    Mencari keserasian antara Liyana dan Zahiril tidaklah menjadi satu masalah buat memandangkan pasangan ini pernah bergandingan melalui drama bersiri yang kemudiannya diangkat ke layar perak,"Kami". Oleh itu, keserasian di antara kedua pelakon muda ini tidak kelihatan kekok atau seperti dibuat-buat. Tambahan pula "Senjakala" merupakan filem seram keempat buat Liyana selepas membintangi "Histeria", "Niyang Rapik" dan "Khurafat". Pujian harus diberikan kepada pelakon veteran Ruminah Sidek atau lebih dikenali dengan panggilan Mak Mah kerana setiap pergerakan seperti jelingan mata dan reaksi wajah yang dipaparkan memberi kesan kepada penonton.


    Penggunaan efek khas serta bunyi berjaya memberi impak mengejut kepada penonton. Sayangnya, kewujudan elemen seram seperti hantu dilihat kurang menyerlah jika dibandingkan apa yang pernah ditampilkan oleh Ahmad Idham melalui filemnya sebelum ini.

    Selain Liyana, Zahiril dan Mak Mah, "Senjakala" turut dibarisi pelakon Faezah Elai, Aida Aris, Erin Malek, Den Wahab, Eizlan Yusof, Kamal Adli, Zed Zaidi dan ramai lagi.


    Saksikan "Senjakala" di pawagam pada 14 April 2011!

    Kekasih baru Wafi (Duda Anne Ngasri) ,Pramugari muda Air Asia

    Posted: 11 Apr 2011 08:03 AM PDT

    gambar kekasih baru wafi



    Inilah kekasih baru Wafi iaitu bekas Suami Anne Ngasri yang telah bercerai talak tiga dengan Anne ketika Anne sedang sarat mengandung..

    Kini Wafi temui cinta baru bersama seorang pramugari Air Asia yang bernama Shasha berusia 20 tahun.Agaknya taste wafi nie memang yang seksi lah kot.

    Perceraian Wafi dikatakan kerana Wafi kerap berhibur di kelab malam,dan Noni AF dikatakan salah satu punca org ketiga yang diperkatakan ,bahkan wartawan pernah nampak Wafi dan Noni berhibur di kelab malam.

    Bagi Sensasi,anne jauh lebih cantik dan sopan kan ..
    Jodoh mereka tak panjang,mungkin ada yang lebih baik utk Anne lepas nie.

    Apepun semoga Wafi dan kekasih barunya bahagia..

    gambar kekasih baru wafi

    gambar kekasih baru wafi

    gambar kekasih baru wafi

    Maria Farida dan Aaron Aziz dalam filem Datin Ghairah

    Posted: 11 Apr 2011 07:50 AM PDT



    Dengar nama Filem pun macam over je.Fiem Datin Ghairah ini bakal dilakonkan oleh Maria Farida sebagai watak utama dan Aaron Aziz sebagai hero.

    Filem nie bergenre komedi,namun dari trailer yang sensasi tengok dengan gelek2 Maria Farida tue,nampak sangat Filem nie cuma mempromosikan dengan mengeksploitasikan keseksian Maria Farida,dan nama Filem ppun dah terjerumus ke arah publisiti Murahan.

    Bagi peminat Filem tanahair yang sukakan komedi santai dan tak semak kepala,bolehlah enjoy Filem nie,yang bakal ditayangkan tak lama lagi..Tarikh sebenar belum diketahui..

    Sebenarnya dalam Filem nie,Maria Farida tue yang namanya Datin Ghairiah..






    "Saya rasa, penonton mungkin akan mengkritik cara pemakaian saya dalam filem tersebut. Tapi, saya tidak rasa ia terlalu 'over'. Nak kata saya seksi sangat pun, tidak lah juga. Orang dulu-dulu rasanya lebih 'daring' daripada orang sekarang, tetapi tidak pula diperkatakan. Bagi saya, janganlah menghukum terlalu awal dan asyik cari kesalahan orang saja. Tengoklah pula jalan ceritanya macam mana. Lagipun, ini adalah filem komedi dan sejujurnya, saya tidak rasa ia melampau," katanya.

    Mengulas lanjut tentang filem tersebut, ujar Maria, dia langsung tidak mempunyai masalah untuk menerima tawaran membintangi filem tersebut kerana begitu teruja untuk bekerja di bawah arahan Sabree.

    "Itu adalah sebab utama saya terima, selain kerana selesa bekerja dengan produksi De Baron Sdn Bhd yang menerbitkan filem ini. Apatah lagi saya juga berpeluang bergandingan dengan hero pujaan ramai, Aaron Aziz. Memandangkan saya sendiri sudah lama tidak memegang watak utama di dalam filem setelah Bisikan Cinta pada tahun 1995, saya rasa peluang seperti ini tidak patut saya sia-siakan," katanya lagi.

    Filem ini berkisarkan tentang seorang datin bernama Gairiah yang mewarisi harta yang banyak setelah kematian suaminya. Kehidupannya yang kaya-raya membuatkan ramai lelaki ingin mendekatinya. Datin Gairiah bagaimanapun jatuh hati dengan guru tusyen anaknya lakonan Aaron Aziz.

    "Karektor saya bukan saja seksi, tetapi seorang yang moden, bergaya dan penggoda. Dari segi watak, rasanya tidak terlalu sukar buat saya kerana saya memang sudah biasa dengan watak-watak seksi seperti ini. Apa yang pasti, filem ini memang menyeronokkan. Nantikanlah saja tayangannya tahun depan, ye," tutur Maria dalam nada ceria.

    Just For Fun: Object also have gender...Male or Female?

    Posted: 11 Apr 2011 07:29 AM PDT


    cid:1DA3E3AD-B282-4A7D-93A9-3D9A9DFD2B9F@local


    FREEZER BAGS
    :
    They are male, because they hold everything in, but you can see right through them.



    cid:D9526039-1E7B-4FF8-BFB6-D0F5BE5E3469@local



    PHOTOCOPIERS
    :
    These are female, because once turned off; it takes a while to warm them up again. They are an effective reproductive device if the right buttons are pushed, but can also wreak havoc if you push the wrong Buttons.



    cid:CA9DE19C-4696-41B4-8454-7B4A21F5BAF8@local


    TIRES
    :
    Tires are male, because they go bald easily and are often over inflated



    cid:BC61BE10-2AC0-46BA-89C0-FCE5B0369BBF@local


    HOT AIR BALLOONS
    :
    Also a male object, because to get them to go anywhere, you have to light a fire under their butt.


    cid:194F3A04-EAAC-453C-8D2D-D1D866D341C4@local


    SPONGES
    :
    These are female, because they are soft, squeezable and retain water.



    cid:80542EEF-1242-46A4-A20E-26BFE3C864FC@local


    WEB PAGES
    :
    Female, because they're constantly being looked at and frequently getting hit on.

    cid:0EB1EB36-8E81-463C-A8BD-7AADAADF33CA@local


    TRAINS
    :
    Definitely male, because they always use the same old lines for picking up people…



    cid:634E4E37-7723-4622-916C-BF65EC0B9FE0@local



    EGG TIMERS
    :

    Egg timers are female because, over time, all the weight shifts to the bottom.



    cid:4288F4B6-AD2F-4146-A93A-33340CC36EAA@local


    HAMMERS
    :
    Male, because in the last 5000 years, they've hardly changed at all, and are occasionally handy to have around.



    cid:0E25B429-9E69-4D18-982E-E540F817FCF2@local



    THE REMOTECONTROL
    :
    Female. Ha! You probably thought it would-be male, but consider this: It easily gives a man pleasure, he'd be lost without it, and while he doesn't always know which buttons to push, he just keeps trying

    Sharifah Amani becinta dengan Azma Aizal Yusoof

    Posted: 11 Apr 2011 07:28 AM PDT

    Aha pada mulanya ramai yang ingat perhubungan cinta antara Amani dengan Azma Aizal nie propa jer...

    walaupun keakraban mereka mula dihidu ,tapi ada diantara kenalan Sharifah amani yang cakap mungkin mereka nie just friends jer,sebab Amani memang jenis mesra dan suka ckp "love' u kat org..penuh dengan kasih sayang gitu...

    Tapi setelah disiasat siasat memang betullah pasangan nie skrg hangat bercinta,Dalam Facebook menunjukkan yang Sharifah Amani dan Azma Aizal mula bercinta pada 1 April 2011..baru lagi. tak sampai seminggu lagi...

    Bukan apa,sebelum nie kan,Amani canang yang pakwenyer mat salleh ..tup2 kapel dengan Azma ..mungkin perhubungan dia dgn mat Salleh tue dah berakhir

    Azma nie dulu penah berlakon dalam drama Cinderella,dia jadi Butang...dan Amani jadi Cinderella...

    Apapun,semoga berbahagia lah hendaknya... :)


    sharifah amani
    sharifah amani

    sharifah amani




    Promosi Minyak Petronas Primax Xtra pada 10 April 2011,Ahad

    Posted: 11 Apr 2011 12:36 AM PDT

    Pada ahad lepas,10 April 2011, Petronas telah melancarkan minyak petrol yang baru. Promosi yang di adakan pada pukul 5.30 pm hingga ke 8.30 pm semalam, mempromosikan minyak baru dari petronas yang diberi nama Primax Xtra.Harga minyak ini adalah RM 1.80 seliter.



    Jadi sensasi bersama adik sensasi mengambil kesempatan untuk mencuba sendiri minyak terbaru dari petronas.

    Adik sensasi sedang mengisi minyak :D





    Sensasi mengisi minyak full tank bagi merasai sendiri keberkesanan minyak baru dari petronas ini.




    Setelah mengisi minyak full tank, Sensasi dapat merasai kelainan dalam pemanduan kereta sensasi,berasa lebih ringan,lancar dan lebih berkuasa.Memang sepadan dengan motto minyak baru ini iaitu 'Experience to Belive'. Bagi sesiapa yang mencuba minyak terbaru ini pasti dapat merasai kekuasaan yang baru dalam pemanduan kereta anda. Bagi yang masih tidak berpeluang mencuba minyak Primax Xtra ini. Korang semua boleh dapatkannya di stesen minyak petronas yang berdekatan.

    Experience to believe

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS