Nuffnang

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Menarik : Mengenali diri sebenar Oprah Winfrey tanpa Mekap dan zaman remajanya?

Posted: 06 Jan 2011 12:42 AM PST

Siapa yang tak kenal dengan Oprah Winfrey???Ada ke yang tak kenal??


Oprah adalah seorang wanita yang terkaya di dunia.Menjadi Idola ramai org,dan seorang yang pemurah dan byk membantu orang susah.

Even Siti Nurhaliza pun mengganggap Oprah sebagai Idola dlm bidang pengacaraan dan buat rancangan temubual yang lebih kurang "The Oprah Winfrey Show"

Sensasi teringat dedulu,ramai wanita yang terlalu fanatik dengan Oprah sampai kalau boleh nak buat pembedahan plastik supaya wajah mereka seperti Oprah..

Jom kita kenali sisi Oprah semasa di rumah,tanpa mekap .










Yang paling sensasi tak boleh tahan,gambar dibawah nie dikatakan gambar Oprah semasa remaja dulu..Ala masa jadi aweks kampung..kekekeke..betul ke?tak mungkin laaa.hahahahah

tapi mcm ada iras kan.. :D bentuk muka,bentuk hidung,bentuk mata..cuma wanita nie nampak agak gelap la berbanding Oprah..Oprah putih lagi kot..kan kan...atau oprah skrg dah buat byk rawatan kecantikan?

Catriona Ross semakin berisi dan imej bertudung

Posted: 06 Jan 2011 12:05 AM PST

Terkejut jugak sensasi tengok perkembangan terbaru Catriona Ross yang semakin berisi.Mungkin sebab sensasi dah lama tak tengok kelibat pelakon Sephia nie.

Catriona Ross kini dengan imej bertudung,namun menurut Catriona selepas bertudung susah untuk dia menerima tawaran berlakon.

Sensasi rasa mungkin kalau Catriona kuruskan badan mungkin lebih senang kot Catriona nak dpt tawaran berlakon..huhu..sebab skrg pun ramai je pelakon bertudung.

"Waktu mula-mula saya bertudung, boleh katakan memang tiada tawaran yang datang. Kadang kala ada juga yang menghubungi saya untuk berikan watak tertentu, tapi bila tahu saya sudah bertudung, terus mereka tidak berminat. Ada juga yang stereotaipkan wanita bertudung harus memegang watak muslimah dan lemah lembut tapi saya akan tolak tawaran begitu. Saya tidak suka dikategorikan.

"Saya pernah diminta untuk tanggalkan tudung sekiranya mahu berlakon dalam drama mereka, namun saya berpegang teguh kepada prinsip. Kalau mereka tetap berdegil, cari sahaja pelakon lain. Saya tidak akan buka tudung semata-mata kerana tawaran kurang.

"Memang saya kecewa dengan sikap mereka namun saya sudah bersedia menghadapinya. Saya bertudung bukan sekadar imej, ianya adalah prinsip dan diri saya sekarang," ujar anak jati Kota Bharu Kelantan ini.




Gambar dibawah nie adalah gambar drama pertama yang diterima tawaran dari Shiela Rosli selepas Catriona bertudung,membawakan watak jahat sebagai Ratu Ular.


Video Kelakar giler:Phua Chu Kang mengajuk Miss Singapore ,Ris Low

Posted: 05 Jan 2011 11:42 PM PST




hahaha..kelakar sgt tgk Video nie..Phua Chu Kang memang berbakat kan...benda mcm nie pun dier boleh buat lawak..mengajuk cara Miss Singapore,Ris Low berbahsa Inggeris.

Ris Low nie kira mcm Slang English dia sgt "Pasar" style..hihi...org kata sama la mcm PCK..sbb tue la derang buat funny video camnie,,

antara benda yg PCK ajuk Ris Low..cube korang tgk..haha..kelakar je..Enjoys

yang sensasi suka part dier tanye PCK if you're feeling naughty what will u wear..PCK jwb,i cannot say on TV..hahaha..

mcm2 lagi la PCK ngajuk...nie antara cth2 nyer:

Riz Low ckp:

Hye,Im Ris Low,Currently im majoring in my (diam skjp sambil tgk atas) diploma and health science.bla3

Right now Im studying still.

Phua Chu Kang ckp:

Hello Im PCK,I have no Degree but i am doing (diam skjp sambil tgk atas) construction.bla3

Im doing this bussiness
still.

Riz Low ckp:
When im feeling naughty i wear something red and loud something y'know.boomz.something that shouts ME!!

Phua Chu Kang ckp:
"oh yeah very fashionable, i like to wear Raaad, Yerroow, brruee. Because like that the color Boomz! It shouts "HELLO ITS ME AHHH,." :D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Selamat Ulangtahun Ke-4 Sensasi Selebriti Budiey.com!

Posted: 06 Jan 2011 08:24 AM PST

Hari ini, 7 Januari 2011. Usia Budiey.com dah genap 4 tahun. Rasa macam sekejap je 4 tahun.

Di sini, Budiey nak ucapkan jutaan terima kasih kepada pembaca semua kerana sudi melayari blog ini setiap hari dan tidak putus-putus memberikan sokongan.

Terima kasih juga kepada semua selebriti (tak kiralah samada artis, pelakon, penyanyi, band, indie band dan semualah yang pernah bekerjasama dengan Budiey. Semuanya memang tak lokek untuk beri kerjasama sebab korang memang sporting habis! Juga kepada PR syarikat rakaman dan pengurus artis, stesen radio dan TV yang banyak memberikan jemputan dan peluang.

Tidak lupa kepada para penaja Budiey.com yang tak jemu-jemu menyumbangkan dana tajaan untuk perkembangan blog ini dari dulu hingga sekarang. Tanpa sokongan semua pihak, Budiey rasa, blog ini tak mungkin berkembang sehingga mendapat hits dalam 20 – 25 ribu sehari!

Tahun 2010 juga banyak mencipta kenangan dan sejarah dicipta. Semuanya akan disimpan dalam hati sebagai satu kenangan dan pengalaman yang cukup berharga.

Tahun 2010 juga menyaksikan event-event anjuran Budiey.com seperti Movie Day Out bersama pembaca. Dan semoga korang semua menjadikan Movie Day Out untuk tahun ini lebih happening lagi. Terima kasih untuk kenangan! Semoga tahun mendatang, Budiey akan cuba memberikan banyak hadiah dan goodies di Movie Day Out. Budey telah merangka, Movie Day Out akan dibuat dua kali setiap bulan. Harap korang dapat join nanti ya.

Kepada pembaca yang akan join Parti Ulangtahun Ke-4 pada 8 Januari 2011 nanti, Budiey harap dapat jumpa korang di sana dan kita bergambar dan mengenali dengan lebih dekat lagi. Tahun ini, semua pembaca diwajibkan untuk memakai T-shirt Eksklusif yang Budiey berikan ketika sesi pendaftaran. Kepada selebriti dan tetamu Budiey, harap korang memakai mengikut tema iaitu Hijau Daun Pisang.

Kepada yang ada akaun Twitter jangan lupa mengemaskini Twitter anda dengan menggunakan hastag rasmi: #partybudiey . Begitu juga dengan pembaca yang ada akaun Facebook, jangan lupa ambik gambar dan letakkan di Fanpage Facebook Budiey.com – Sensasi Selebriti

Sempena ulangtahun budiey.com juga, Budiey telah dijemput untuk menjadi tetamu di Konti Suria Cinta semalam yang bersiaran dari 11 malam hingga 2 pagi. Memang best sebenarnya walaupun Budiey agak gugup dan neves. Hehe. Kepada pembaca yang dengar, terima kasih banyak. Dan untuk Suria FM juga terima kasih kerana sudi menjemput Budiey menjadi tetamu.

Anugerah Pembaca Sensasi Selebriti 2010
Semasa party ini juga, pihak budiey.com akan menyampaikan ANUGERAH PEMBACA SENSASI SELEBRITI kepada pembaca:

  1. Anugerah Pembaca Paling Cool
  2. Anugerah Pembaca Paling Sporting
  3. Anugerah Pembaca Paling Setia
  4. Anugerah Pembaca Paling Peramah
  5. Anugerah Pasangan Pembaca Paling Romantis
  6. Anugerah Pakaian Paling Meletop Pembaca Lelaki
  7. Anugerah Pakaian Paling Meletop Pembaca Wanita

Antara hadiah cabutan bertuah yang menanti pembaca:

Telefon Bimbit Blackberry sumbangan Heliza Helmi Productions

3D Bluray DVD Player jenama LG sumbangan Astro

Portable Hard Drive 500GB sumbangan Primeworks Studios

MP3 Player sumbangan Red Communication

iPod Nano 8GB sumbangan Ning Baizura

Digital Photo Frame sumbangan BIO Channel

DVD Player sumbangan Sony Music

Discover Scuba DSD sumbangan Muzie

Voucher Newsplus sumbangan Sungei Wang Plaza

Voucher Sakae Sushi sumbangan Satu Music

Merchandise sumbangan FOX

Merchandise sumbangan Disney

Merchandise sumbangan Buena Vista

Hamper sumbangan 8TV

Hamper sumbangan Portal GUA

Hamper sumbangan SimplySiti

Hamper sumbangan O'slee

Hamper sumbangan Mas Beautee

Hamper sumbangan Safi Balqis

Hamper sumbangan Dashing

Hamper sumbangan Astro

Hamper sumbangan Radio Suria FM

Perfume, Jam ODM dan seutas rantai sumbangan Everything Butik

Travel Bags sumbangan Harmony Excellence Travel & Tours

T-shirt Eksklusif & Goodie Bag dari Afdln Shauki

Tiket Showcase Aizat sumbangan Kasi Gegar Entertainment

dan banyak lagi…!

Ini dia senarai penaja-penaja yang akan menjayakan party esok:

1. GBSB
2. Skop Productions
3. Suria FM
4. Maxis & Hotlink
5. Sungei Wang Plaza
6. TV9
7. 8TV
8. TV3
9. Astro
10. BIO Channel
11. Ubat Gigi Mu'min
12. SimplySiti
13. O'slee
14. Portal GUA
15. Buena Vista
16. FOX
17. Satu Music
18. Red Communication
19. Sony Music
20. Asia Herbal Biotech
21. MAS langsing
22. Sony Pictures
23. Life Records
24. Coca Cola
25. InnerShines
26. Heliza Helmi Productions
27. NTV7
28. Balung
29. Warner Music
30. Kasi Gegar Entertainment
31. Nusan Bakti Corporation
32. Global Records
33. Harmony Excellence Travel & Tours
34. Afdlin Shauki

Seperti tahun lalu, Budiey harap korang enjoy dan happy dengan aturcara yang disediakan. Kita ada cabutan bertuah, persembahan artis dan games! Budiey jadikan parti ulangtahun ini untuk memberikan hadiah serta goodies kepada semua yang banyak memberi sokongan! Budiey akan pastikan setiap goodie bag yang korang dapat PENUH dengan goodies! Yang penting, korang semua berpuas hati nanti.

Akhir sekali, terima kasih semuanya!

Ucapan DJ Lin Suria Cinta Sempena Ulangtahun Budiey com ke 4

Ucapan Tomok Sempena Ulangtahun Budiey com ke 4

Ucapan Ana Raffali

Ucapan Maya Karin

Ucapan Erynne Erynna

Ucapan Eizlan Yusuf

Ucapan Amy Mastura

Ucapan Faizal Tahir

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Selamat Hari Jadi Ira Aznira & Lirik Lagu Selamat Ulangtahun Sayang Imran Ajmain
  • Selamat Menyambut Ulangtahun Pertama Portal GUA
  • Happy 1st Anniversary to Blog Sensasi Selebriti
  • Happy Birthday Erin Malek
  • Trivia: Perut Bonyot Pelakon Mana Ni?
  • Kad Raya MMS Dari Pembaca Budiey.com
  • Majalah Sensasi Bertukar Selebriti, Saniboey Bersara dari Manja?
  • 25 Selebriti Peraga Baju T Ulangtahun TV3
  • Parti Ulangtahun Ke-3 Budiey.com Kembali Lagi!
  • Ucapan Fouziah Gous & Noni AF Sempena Anniversary Ke-3 Sensasi Selebriti
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Lebih Kool Guna Blackberry Dengan Xpax, Ada Diskaun Lagi!

    Posted: 06 Jan 2011 12:12 PM PST

    blackberry app world Lebih Kool Guna Blackberry Dengan Xpax, Ada Diskaun Lagi!

    Rata-rata pun tahu, harga sebuah Blackberry boleh mencecah angka sebulan gaji anda. Terdesak & ingin kelihatan kool seperti pengguna Blackberry 9800, malam tadi kami terjumpa thread forum yang mendedahkan teknik-teknik untuk upgrade OS6 di Blackberry 9700. Sebenarnya (ehem!), OS6 untuk Blackberry 9700 tidak dilancarkan secara rasmi oleh pihak Research In Motion (RIM). Pandai buat, pandai tanggung.

    Bayangkan, kami terdesak sehingga sanggup menangung risiko. Namun, anda tidak perlu jadi seperti kami. Tawaran ini dibuka khas untuk pengguna Celcom Xpax, U.O.X atau S.O.X sehingga 15 Januari 2010 dimana anda boleh memiliki sebuah Blackberry pada harga diskaun, versi asli. Selain Blackberry, variasi jenama lain seperti Samsung Galaxy, LG, Nokia & Sony Ericsson turut ditawarkan kepada anda. Kunjungi www.xpax.com.my/sale untuk harga serta model handphone yang sesuai, yang penting mesti ada diskaun!

    Screen shot 2011 01 07 at 3.56.49 AM Lebih Kool Guna Blackberry Dengan Xpax, Ada Diskaun Lagi!

    Kali ini, Celcom memperkenalkan sistem token dimana anda boleh menggunakan token tersebut untuk membeli sebuah Blackberry di cawangan Blue Cube pada harga diskaun. Contoh, bagi setiap RM 10 yang anda gunakan, Celcom akan memberikan 1 token. Pendek cerita, makin banyak guna, makin banyak token, makin banyak diskaun.

    Anda juga boleh menikmati diskaun hebat ini dengan melanggan Celcom Broadband. Rujuk rajah di tepi untuk mengetahui kadar diskaun yang anda nikmati berdasarkan jumlah token terkumpul.

    Manakala, pelanggan setia Celcom akan mendapat token ekstra berdasarkan tempoh langganan anda selama ini. Untuk mengetahui jumlah token terkumpul (bagi pelanggan sedia ada), daftar Online Customer Service di http://www.celcom.com.my/onlinecustomerservice/.

    Screen shot 2011 01 07 at 3.53.50 AM Lebih Kool Guna Blackberry Dengan Xpax, Ada Diskaun Lagi!

    * Bukan pelanggan Celcom Broadband? Daftarlah sekarang dan dapatkan diskaun untuk produk HP Mini 110, HP G42 Notebook, atau sebuah MiFi Router! (subjek terhadap kontrak 12 bulan dan yuran pendaftaran RM100)
    * Anda juga boleh mendaftar untuk Celcom Broadband Daily atau Weekly pada harga promosi (RM5/hari; RM18/mingguan)

    Screen shot 2011 01 07 at 3.52.56 AM Lebih Kool Guna Blackberry Dengan Xpax, Ada Diskaun Lagi!

    Bukan sahaja diskaun untuk pembelian Blackberry, Celcom turut menawarkan panggilan percuma & applikasi download pada harga RM1.

    Andai kata anda tidak pernah menjadi pelanggan Xpax, atau baru mendapatkan pek permulaan Xpax, secara automatik anda akan mendapat panggilan percuma selama 300 minit!

    Caranya, anda perlu topup & menggunakan RM30 bagi 3 bulan pertama. Celcom akan memberi panggilan percuma selama 100 minit bagi 3 bulan pertama berturut-turut. Token turut diberi bagi setiap RM10 yang anda gunakan.

    Download applikasi, game pada harga RM1, dan berpeluang memenangi hadiah menarik!

    Mulai 1 Disember 2010 sehingga 31 Januari 2011, download applikasi untuk Blackberry anda melalui Channel X pada harga RM1 sahaja. Berikut adalah applikasi yang ditawarkan :

    • Call Me Tones
    • Mobile Games
    • Facebook SMS
    • Twitter SMS
    • Truetones
    • Full Songs
    • Celebrity Twit Talk
    • Celebrity Calendar
    • MMS Greeting Cards
    • MMS Comics
    • BPL Alert
    • Wallpapers
    • Animations
    • Jokes, Gossip & Tips
    • Apps
    • Social Networking – Frenzer

    Anda juga berpeluang memenangi hadiah-hadiah dibawah dengan mendownload applikasi di atas dalam tempoh promo. Berikut adalah hadiah-hadiah yang ditawarkan :

    • Sony DSLR Camera
    • Sony Playstation 3 Move set
    • Sony PSP
    • Blackberry Torch 9800
    • Dell Alienware M11X Gaming laptop
    • 40" Samsung LED TV dan banyak lagi!

    Ayuh, cepat-cepat download dengan mendail *118# atau terus ke http://wap.channelx.com.my/RM1

    pixel Lebih Kool Guna Blackberry Dengan Xpax, Ada Diskaun Lagi!
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    Sheikh Muszaphar & Isteri Bakal Dapat Anak Julai Depan

    Posted: 06 Jan 2011 11:00 AM PST

    Screen shot 2011 01 07 at 11.57.48 AM Sheikh Muszaphar & Isteri Bakal Dapat Anak Julai Depan

    11 jam yang lepas, Dr. Sheikh Muszaphar & isteri, Dr. Harlina telah mengumumkan khabar gembira di Facebook bahawa mereka bakal menimang anak kira-kira bulan Julai depan.

    Mesej pendek daripada Sheikh Muszaphar berbunyi, "We are looking forward for this coming July for the due of our tiny baby astronaut ….Just sharing the good news ….." sekaligus memberi petanda bahawa Harlina sudah disahkan mengandung. Kami jangkakan, kandungan Harlina baru berusia sekitar 2 bulan akan mendapat perhatian daripada seluruh rakyat Malaysia. Apakan tidak, bakal anak angkasawan Malaysia yang pertama kan.

    Imbas kembali, Perkahwinan Sheikh Muszaphar dan Harlina telah berlangsung sekitar bulan Oktober yang lepas dengan liputan media yang sangat meluas.

    pixel Sheikh Muszaphar & Isteri Bakal Dapat Anak Julai Depan
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    [Hebat] Pemerintah China akan wajibkan anak melawat orang tua

    Posted: 06 Jan 2011 09:00 PM PST

    Pemerintah China secara undang-undang akan mewajibkan penduduk untuk mengunjungi orang tua yang sudah lanjut usia. Ini kerana ramai pekerja muda yang melupakan orangtuanya.

    Berdasarkan rancangannya, orang tua yang sudah berusia dapat menuntut anak-anaknya di pengadilan jika hak mereka untuk dipelihara secara fizik dan psikologi oleh anak-anak diabaikan.

    Memelihara orang tua adalah sebahagian dari kebudayaan China tetapi migrasi dan tekanan pekerjaan merosak hubungan keluarga, kata para pemerhati Kini 1/8 penduduk China berumur diatas 60 tahun dan lebih setengahnya hidup seorang sendiri.

    Jumlah orang tua yang berusia diatas 60 tahun di China sebanyak 167 juta orang. Sementara itu terdapat satu juta  yang usianya diatas 80 tahun di negara itu. Kelahiran hanya satu anak China yang sudah berjalan puluhan tahun membuat semakin sedikit pekerja yang memelihara orang tua mereka.

    Meskipun terjadi peningkatan rumah orang-orang tua, pemerintah baru-baru ini dikejutkan sejumlah berita tentang ada diantara meraka yang meninggal di rumah  mereka tanpa diketahui orang lain.

    Perubahan disarankan sejak rancangan  Hukum Perlindungan Hak dan Kepentingan Orang Tua yang mula berlaku pada tahun 1996. Seorang penguam mengatakan kepada media pemerintah hukum baru ini akan sulit diterapkan.

    "Lebih baik memperkuat pendidikan moral daripada memaksa orang melakukan sesuatu secara undang-undang," kata Qian Jun.

    Anjing superb boleh buat kerja rumah dan berbelanja dipasar raya

    Posted: 06 Jan 2011 08:45 PM PST

    Sandie 4 tahun seekor anjing telah membuktikan bahawa dia benar-benar adalah sahabat terbaik dengan belajar untuk melakukan semua kerja rumah tangga pemilik-nya.

    Ia melalukan segala yang dilakukan pemiliknya seperti berbelanja dan mencuci dan ia bahkan boleh membayar belanjaan nya.

    Sandie mengikut Ms Line, yang lumpuh dari pinggang ke bawah, ke supermarket - menempatkan semua berbelanja di sebuah beg, yang ia kemudian membawa dengan di mulutnya. 

      Sandie membantu untuk menyusun pakaian pemiliknya Sue Line 

    Ketika mereka hendak membuat bayaran di cashier Sandie boleh mengambil wang dari dompet pemilik-nya dan menyerahkannya kepada pembantu kedai.

    Sandie juga boleh memisahkan pakaian kotor dan mengunci pintu mesin sebelum kitaran bermula. 

    Dia juga menguasai cara membuka pintu dapur untuk membiarkan dirinya keluar ke tandas - dan selalu ingat untuk menutupnya kembali.

    Ms Line, seorang pesara kesihatan NHS pengurus kepercayaan, lumpuh 40 tahun yang lalu setelah dia terlempar dari keretanya diMalam Tahun Baru.
    Memperbesar

      Sandie membawa surat untuk Ms  Line yang lumpuh dari pinggang ke bawah 

    Ms 61-tahun dari Coventry, berkata: "Hidup saya telah menjadi jauh lebih mudah kerana  Sandie membantu saya. Dia seperti anjing pintar dan telah memberi saya rasa kepercayaan diri yang belum pernah saya miliki sebelumnya.

    'Saya telah kehilangan beberapa keupayaan tangan saya, Sandie membantu dengan mengambil dan membawa segala yang diperlukan  saya.


    'Banyak perkara yang ia boleh lakukan. Dia membawa saya segala seperti membawa surat di pagi hari, untuk mengambil telefon saya jika berdering. "

    Lee Armstrong, wakil pengurus kedai tempatan Tesco Sue di Bedworth, berkata: "Sandie telah menjadi sesuatu dari selebriti disini dan dia pergi  mengambil bahan makanan untuk pemiliknya."


    Sue membeli Sandie ketika dia hanya beberapa minggu, dari seorang teman - dan berharap bahawa haiwan kesayangan barunya akan memberikan nya erti persahabatan .

    Ms Line menambah: 'ibu' Sandie adalah seekor anjing yang sangat cerdas, dan itu jelas suatu sifat yang telah diwariskan.

    'Tidak satupun dari kita yang pernah membayangkan, seberapa pintar Sandie,". "Inilah indahnya untuk memiliki pendamping yang indah, dan bagi saya untuk kembali sedikit kemerdekaan.

    Pemandu bas tampan dan seksi dari China yang menjadi sensasi di internet

    Posted: 06 Jan 2011 07:15 PM PST

    Seorang pemandu bas berusia 27 tahun disebut-sebut paling tampan dan seksi di China setelah fotonya beredar di dunia maya. Pemandu itu bernama Xiong Xingyuan (27) dan  tinggal di Wuhan, China.

    Xiong menjadi sensasi di dunia maya dan sejumlah user di beberapa forum mengatakan dia mirip dengan idola remaja Hongkong, Daniel Wu.

    Dengan tinggi 180 sentimeter, Xiong telah memandu selama tujuh tahun setelah dia lulus dari sekolah. Orang ramai menyebutnya Shuai Xiong atau si tampan Xiong dan dia digambarkan sangat fashionable dan cute.

    Tidak hanya dari segi fizik. Xiong juga seorang pemandu yang sangat hati-hati dan memperlakukan penumpang dengan baik. sebagai tambahan, selama dia menjalankan tugas,a ia belum pernah mengalami kemalangan.

    Meski digilai perempuan dan gadis muda, Xiong menyatakan jika dia hanya menjalankan tugasnya. "Kita harus memperlakukan penumpang seperti keluarga kita. Kami ingin memastikan jika mereka merasa nyaman di bas dan kita tidak boleh melanggar peraturan di jalan,

    Dia juga menegaskan dirinya tidak pernah berusaha mencari perhatian seperti yang di tuduh. "Di dalam industri, kita harus melakukan tugas dengan baik. Saya bukan seorang bintang seperti tuduhan pesaing dengan mengatakan berusaha mencari perhatian," kata Xiong.

    Sumber: udn.com

    Guru ditangkap selepas ada hubungan seks dengan pelajarnya didalam kereta

    Posted: 06 Jan 2011 06:47 PM PST

    Teacher Ashley Blumenshine, 27

    Seorang guru 27 tahun telah ditangkap atas tuduhan berkaitan seks dengan salah satu pelajarnya sendiri


    Pelajar yang berusia 16 tahun itu mengaku kepada polis dia ada mempunyai  hubungan dengan guru itu dan pihak polis percaya hubungan itu telah berlaku lebih daripada sebulan.Mereka ditangkap ketika berada didalam kereta.

     Illinois Kohl's store

    Ashley Blumenshine ditangkap di belakang sebuah department store di Plainfield, Illinois, selepas polis menangkapnya di dalam kereta dengan pelajar itu. Guru Ashley Blumenshine, 27, ditemui di dalam kereta dengan seorang pelajar 16 tahun yang dipercayai telah melakukan hubungan seks. Polis percaya bahawa mereka telah melakukan hubungan seks  sebelum petugas tiba.

    Plainfield North High School 

    Guru sekolah menengah sedang di dalam tahanan dituduh berhubungan seks dengan pelajar. Peguam nya mengatakan dia tidak bersalah.

    Dia mengajar tari dan pendidikan fizikal di Plainfield North High School selama empat tahun dan dikenali untuk populariti nya. Anak murid itu adalah junior di sekolah. Pasangan itu dijumpai dalam kereta di tempat parking di sebuah kedai  Kohl's Illinois


    Blumenshine mengatakan kepada polis dia tahu remaja itu adalah seorang pelajar di Plainfield North High School, di mana dia telah menjadi guru tari dan sukan selama empat tahun .

     "Orang di belakang separuh telanjang," kata Ketua Polis Plainfield William Doster.

    Polisi melihat ada dua kenderaan di parking  jauh  dari kedai dan kenderaan lain Salah satunya adalah kosong dan salah satu kenderaan itu ada orang.Mereka melihat Blumenshine berada di kerusi pemandu  dengan remaja itu di belakang.

    Pembantu Will County Negara Jaksa Maria Fillipitch mengatakan kedua-duanya mengaku bahawa mereka baru saja melakukan hubungan seks.Kondom diambil sebagai bukti dari kenderaan.

    Kes gangguan  jenayah seksual adalah jenayah yang membolehkan pesalah dihukum 3-7 tahun penjara. Blumenshine tidak berkahwin dan, peguam nya mengatakan, tidak mempunyai sejarah jenayah.(link)



    [Pelik] Perkahwinan batal kerana bapak mentua tuntut gaji

    Posted: 06 Jan 2011 05:31 PM PST

    Macamni punya bapak mentua pun ada...saya petik dari myMetro

    MANAMA: Seorang bakal pengantin lelaki membatalkan perkahwinannya pada saat akhir selepas bapa pengantin perempuan menuntut separuh daripada gaji anaknya yang dijadikan salah satu syarat dalam perkahwinan itu, lapor laman berita El Bashayerm, semalam.

    Tuntutan itu diusulkan bapa pengantin perempuan ketika pengantin lelaki hendak menandatangani surat pernikahan dalam satu majlis perkahwinan di Jazan di selatan Arab Saudi.


    Namun tuntutan itu enggan dipenuhi pengantin lelaki .


    Campur tangan jurunikah dan tetamu yang hadir gagal mengubah fikiran bapa pengantin perempuan.


    Pengantin lelaki mengucapkan terima kasih kepada tetamu yang hadir ke resepsi perkahwinan itu dan mengundang mereka untuk makan malam walaupun perkahwinan sudah dibatalkan.


    Bapa pengantin perempuan dikatakan enggan menyertai majlis makan malam, manakala pengantin perempuan yang kecewa kerana perkahwinan dibatalkan mengoyakkan pakaian pengantinnya. - Agensi

    Jual gambar bogel sendiri untuk biayai pelajaran

    Posted: 06 Jan 2011 04:30 PM PST

    Semalam, Telegraph melaporkan pelajar jual dara kerana mahu biayai pelajarannya di universiti. Kali ini. Daily China pula melaporkan seorang mahasiswa menjual foto-foto bogelnya untuk tujuan yang sama. Pelajar tersebut Su zizi (bukan nama sebenarnya) ialah mahasiswa di Universiti Renmin, sebuah universiti berpengaruh di China.

    Dia mengadakan pameran kecil berjudul "Siapa Saya Pada Akhir Tahun 2010?" di universitinya, yang turut memaparkan beberapa keping potret telanjangnya seperti yang dilaporkan oleh Beijing News.

    Kata Su zizi, "Saya harus membiayai diri sambil belajar. Saya mampu memperoleh 500 yuan (RM232) untuk setiap set gambar," katanya.

    "Pada awalnya, saya sangat gugup apabila memikirkan reaksi orang lain, tetapi selepas itu, saya tahu cara untuk melindungi diri dan keluarga saya dengan menandatangani kontrak."

    "Hal ini bermakna jika gambar tersebut dijual oleh pihak lain, mereka akan menghadapi tindakan undang-undang."

    "Saya harus menjelaskan kepada orang bahawa pekerjaan saya sebagai model bogel adalah sah di sisi undang-undang, walaupun sesetengah orang membencinya. Saya menganggap potret telanjang sebagai suatu bentuk kerja seni."

    sumber : duniacacamarba.blogspot.com

    Tuan punya kereta betul-betul buat lawak

    Posted: 06 Jan 2011 10:01 AM PST

    image
    betul-betul punya lawak..yang penting keselamatan kereta terjaga…..

    Kerana marah remaja ini sanggup lelong gambar bogel ibunya dilaman web

    Posted: 06 Jan 2011 09:30 AM PST

    Seorang remaja dari Auckland, New Zealand kini  menghadapi masalah serius kerana telah menjual foto-foto seksi ibunya secara online melalui laman web lelong. Remaja berusia 18 tahun ini mendaftarkan lima buah foto telanjang ibunya kerana marah pada ibunya.

    gambar hiasan

    Dia mengaku sangat marah setelah bertengkar kerana  ibu menyuruhnya membersihkan garaj. Untuk membalas dendam, dia pun kemudian melelong foto-foto telanjang ibunya pada web lelong TradeMe.
    Namun tindakan anak nakal itu dapat diketahui. Ibunya segera menghubungi pihak TradeMe untuk menarik lelongan foto-fotonya yang telah dilihat sebanyak 11.000 kali oleh para pengakses laman web tersebut.

    Ibu remaja itu mengatakan sangat tertekan dengan perbuatan anaknya. Dia mengakui beberapa hari sebelumnya anaknya sempat mengambil foto dirinya dalam keadaan setengah bogel. Namun  ibu remaja itu sama sekali tidak menyangka jika foto itu akan disebarluaskan di internet.

    "Dia sangat keterlaluan. Anak saya mengedit foto-foto itu sehingga membuat saya nampak telanjang dan menyebarkannya ke orang ramai" katanya.


    Sementara itu, juru bicara TradeMe mengatakan pihaknya lain kali akan lebih berhati-hati menyelidik barang lelong yang masuk dalam daftar mereka.

    "Kami tidak ingin memasukkan foto-foto bogel seorang ibu yang diposting oleh anaknya," kata juru cakap tersebut.
    from:zonamaya.info

    Kerana ditegur ketiak berbau oleh kekasih,lelaki nekad curi parfume

    Posted: 06 Jan 2011 08:45 AM PST

    Gara-gara ditegur kekasih kerana ketiaknya berbau, seorang lelaki nekad mencuri perfume. Itulah yang dilakukan Kurniawan,49, dari Surabaya.

    Kurniawan mencuri di Giant Mulyosari. "Cara yang dilakukan tertuduh ini dengan  berpura-pura sebagai pembeli," ujar Ketua polis Mulyorejo, AKP Puguh Wasis.

    Lelaki yang menganggur ini  mengambil 2 perfume jenama Axe dan perfume tersebut disembunyikan di poket seluarnya.

    Ketika keluar dari Giant, alarm berbunyi. Kurniawan lalu ditahan oleh pengawal dan ketika diperiksa pengawal  menemukan perfume itu. Kerana terbukti mencuri, pengawal membawa Kurniawan ke Polsek Mulyorejo.

    Kurniawan mengaku baru kali ini mencuri. "Baru kali ini dia mencuri. Alasannya kerana kekasihnya setiap hari mengatakan ketiaknya bau," ujar Kanit Reskrim Polsek Mulyorejo, Aiptu Suparmin.

    Kurniawan mengaku tak ingin mengecewakan kekasihnya. "Dia ingin sekali menikah. Jadi apapun permintaan kekasih dia turuti termasuk ketika harus memakai parfume supaya ketiaknya wangi. Tapi caranya yang salah," kata Kanit.(poskota)

    Gadis comel yang mengutip botol untuk hidup

    Posted: 06 Jan 2011 07:00 AM PST



    Lihat wajah gadis comel ini semuanya dilakukan untuk sesuap nasi
    dan sara hidup.Tak ada perasaan malu dan segan...


    Adakah ini fesyen untuk tahun 2011?

    Posted: 06 Jan 2011 06:31 AM PST

    image
    agak memeranjatkan jika ini menjadi fesyen untuk tahun 2011…ada sesiapa yang nak ikut…

    Aksi hebat Spiderman dari China

    Posted: 06 Jan 2011 05:45 AM PST

    Spiderman dari China.. Chinese Spiderman beraksi memanjat tebing tanpa memakai alat bantu apapun.. satu aksi yang sangat berbahaya  oleh Spiderman ini......




    spiderman dari Amerika pun tabik kat dia.....

    [Amaran]Jangan minum air ini nanti jadi homo

    Posted: 06 Jan 2011 04:36 AM PST

    3878
    taste like homo..parah ni kalau minum air ni..sampai macam tu sekali….
    (untuk lawak selingan aje)

    Cara lelaki gay kahwin

    Posted: 06 Jan 2011 03:00 AM PST







    geli pulak aku tengok...

    [Kelakar] Penguin kentut dan kawannya cuba mengelak

    Posted: 06 Jan 2011 02:36 AM PST





    LETAK MAKLUMAT IKLAN
    Nasib baik dia cepat tekan brek kalau tak dah tentu cium bau .....

    Kelakuan tak senonoh yang jangan kita ikut

    Posted: 06 Jan 2011 01:30 AM PST

    Kadang-kadang pasangan yang sedang berkasih sanggup melakukan
    apa sahaja kerana terdorong oleh nafsu.Mereka juga sanggup melakukannya
    dihadapan khalayak ramai....janganlah kita ikut perbuatan mereka ini...








    bagi mereka ini mungkin satu gurauan tapi bagi kita ini menjatuhkan
    maruah pasangan kita.....


    MEREKA KATA

    Posted: 06 Jan 2011 01:01 AM PST

    Terima kasih kerana sudi melawat blog yang tak seberapa ini.Blog dibut semata-mata untuk hiburan
    dan berkongsi informasi sesama kita.Sesuai dengan tag santai...borak ape saje,diharapkan kepada
    sesiapa yang sudi melawat blog ini akan berasa santai dan boleh menikmati informasi yang ada disini.

    Harapan blog ini dapat memberi sesuatu yang berfaedah kepada pembaca dan diri saya sendiri.
    dan yang lebih penting kita dapat berkenalan dan bersahabat walaupun dialam maya...
    TERHIBUR DAN SANTAI DI SINI..ITU HARAPAN SAYA..


    Lelaki sanggup berjalan jauh semata-mata nak lihat wajah presidennya

    Posted: 06 Jan 2011 12:40 AM PST

    Dibawah adalah gambar seorang nelayan yang telah uzur. Selama 23 hari dia berjalan kaki dari kampungnya,  menuju Istana Merdeka semata-mata untuk satu tujuan. Belum sempat ditanya soal kedatangannya, dia langsung bersujud dan mencium kaki Soekarno. Ternyata memang itulah tujuannya kesana hanya untuk bertemu presidennya.
    Dia menyatakan, dirinya sudah berjanji, sebelum mati akan melihat wajah presidennya dan menunjukkan kecintaan serta kesetiaan kepadanya. Mengharukan, dia sama sekali tidak pernah melihat  Presiden yang disebut semua orang itu. Walaupun melalui televisyen kerana dia tidak mempunyai televisyen .

    Dalam hujan pun masih mencuri

    Posted: 05 Jan 2011 11:17 PM PST

    Kalau dah jiwanya kaki mencuri,dalam apa keadaan pun
    tetap nak mencuri...cuba saksikan gambar dibawah....





    tak peduli orang sekeliling memandang yang penting
    dapat duit....

    [Gila] Remaja sekolah di China suka hias handpnone dengan kondom

    Posted: 05 Jan 2011 11:17 PM PST

     

    image

     

    Remaja di China sedang 'demam' hiasan hanphone yang cukup ekstrem untuk membuatnya kelihatan lebih trendi. Salah satu hiasannya adalah kondom. Menurut salah seorang murid di daerah Nanning, China, hiasan kondom menciptakan 'kesegaran' dan penting jika dalam keadaan darurat.

    Pihak generasi yang lebih tua di Nanning, daerah Guangxi, Selatan China, terkejut melihat trend ini. Mereka cukup terkejut dengan makin terbukanya para remaja menunjukan identiti seksual mereka.

    "Orangtua dan guru mesti segera memberikan pendidikan seksual pada remaja. Ini demi memberi lebih pengetahuan remaja soal seks dan pastikan mereka tahu informasi yang benar. Ini demi melindungi mereka semasa muda," kata Su Chang, psikolog senior dari Nanning City Next Generation of Educational Research.

    Hiasan kondom ini dijual dengan harga yang sangat murah, sekitar 5-20 yuan. Dikatakan kualiti bahan dan keselamatankondom ini juga sangat rendah.

    Kondom dengan brand "Interesting Imported Condoms" yang digunakan sebagai hiasan handphone ini memang terlihat sangat unik kerana dihiasi gambar animasi dan lambang horoskop. Tetapi tanpa dilengkapi informasi produk yang lengkap seperti nama kilang pembuat dan tarikh tamat tempoh.

    [Aneh] 'Kembar' dari ibu yang berbeza

    Posted: 05 Jan 2011 10:45 PM PST

    Mereka menyebutnya 'twiblings': dua anak yang lahir hampir bersamaan, dari sperma lelaki sama, sel telur wanita berbeza, juga rahim berbeza. Kedua anak 'kembar' ini lahir setelah orangtuanya, Michael Callahan dan Melanie Thernstrom, menjalani program reproduksi.

    Anak itu berasal daripada sperma Michael dan sel telur dari dua penderma wanita yang dirahsiakan identitinya. Pembuahan dilakukan di laboratorium reproduksi. Setelah berhasil, janin ditumpangkan ke dalam rahim dua wanita pengganti ibu hamil (surrogate mother).

    Cara ini diambil setelah Melanie mengalami gangguan reproduksi dan sukar untuk hamil. Bersama suaminya, Melanie enam kali gagal menjalani program bayi tabung. Berbagai terapi reproduksi juga gagal kerana sel telurnya bermasalah.

    Pasangan suami isteri itu sangat mendambakan anak kembar di kehidupan mereka.Usaha ntuk mengmbil anak angkat juga sukar kerana  usia mereka yang dianggap terlalu tua. Melanie 42 tahun, dan Michael 37 tahun.

    Tak ada jalan lain, Melanie pun akhirnya merelakan suaminya menjalani program bayi tabung sendiri. Pasangan itu sengaja melibatkan dua penderma kerana ingin mendapatkan dua anak sekaligus dalam kehidupan mereka seperti anak kembar.

    Doa mereka terkabul. Pembuahan sperma Michael dengan dua sel telur penderma anonim matang bersamaan. Mengingat keadaan rahim Melanie yang lemah, mereka kemudian 'menumpang' dua janin itu di rahim dua wanita pengganti sehingga lahir.

    Dua wanita itu Melissa Fowler, 30 tahun ada dua anak, dan Fie McWilliams, 34 tahun juga ada dua anak. Keduanya tinggal di Oregon.

    Melanie dan Michael memberi perhatian  selama Melissa dan Fie mengandung janin itu. Mereka juga ikut mendampingi Melissa dan Fie ketka bersalin. Melissa melahirkan bayi Violet, dan Fie melahirkan Kieran, dengan beza waktu hanya beberapa hari.

    Melanie dan Michael kini hidup bahagia bersama Kieran dan Violet. Mereka juga tetap menjaga hubungan baik dengan Melissa dan Fie yang telah meminjamkan rahimnya selama sembilan bulan. "Kami tak akan melepaskan ikatan antara anak kami dan dua wanita yang mengandung mereka," kata Melanie.- Daily Mail.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS