Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Samsung bags the most Gold Awards at GoMobile 2010

Posted: 12 Nov 2010 07:15 PM PST

Samsung bags the most Gold Awards at GoMobile 2010

Kuala Lumpur, 12 November 2010 – Samsung Malaysia Electronics (SME) Sdn. Bhd., a global leader in mobile technology, won an outstanding three Gold Awards out of the eight Award categories, at GoMobile 2010, the much coveted mobile lifestyle event.

Samsung secured the Gold Award for the "Mobile Device of the Year" for its flagship smartphone, Galaxy S; "Ground-Breaking Device" for Samsung Wave, its first bada platform smartphone; and "Best Tablet Device" for GALAXY Tab, its first Tablet device, at the Mobile World Star Awards and Gala Dinner held on Thursday, 11th November 2010.

"Samsung is honoured to receive the Gold Awards as voted by consumers and recognised by the mobile industry, for GALAXY Tab, Samsung Wave and Galaxy S smartphone. Our ground-breaking devices are designed to enrich your mobile life. With a multi platform strategy, Samsung is one of the few companies capable of offering such a diverse line-up for our consumers. Samsung Wave is based on our propriety open platform, bada while the Galaxy S is based on Android 2.2 operating system.

"This is only the beginning of our innovations as pioneers in smart mobile devices since mobile is in our DNA. We are committed to delivering rich, immersive and integrated experiences as we strive to offer a smartphone for every lifestyle." said Mr. Andrew Cheong, Director, Mobile Phone, Samsung Malaysia Electronics.

For more details and to view Samsung's latest mobile offering, visit booth number 48 at the GoMobile Expo from Friday, 12th to Sunday, 14th November in Kuala Lumpur Convention Centre.

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Britney Spears join Emmy Awards, Emmy Awards, Emmy Awards, Emmy Awards, Britney Spears Crap!
  • The Black Eyed Peas Global Launch of Full HD 3D LED TV
  • Gambar Marsha Jadi Juri di Be A Samsung Star and Shine Search
  • Inspirasi Warna Untuk Rumah Sayangan
  • BOH Cameronian Arts Awards 2010
  • Gambar Siti Nurhaliza di Pelancaran SimplySiti Gold Edition
  • Samsung Wave First BADA Smartphone Hits Malaysia
  • 8TV at PROMAX ASIA AWARDS 2009
  • The SHOUT! Awards Gather Music, Radio, Television and Film
  • Winners of the 2008 MTV Asia Awards
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    Cuti Sekolah Menakjubkan Dengan ntv7

    Posted: 12 Nov 2010 03:08 PM PST

    Cuti sekolah yang menakjubkan dengan siri animasi Dr Daisaku Ikeda
    Seperti aku, Seperti Engkau : Dunia dalam Hatimu

    Harga melancong dijangka melambung sebaik sahaja musim cuti sekolah tiba. Dalam dunia penawaran dan permintaan, syarikat penerbangan dan penginapan pastinya menaikkan harga masing-masing menjelang musim ini. Disebabkan itu, ibu bapa terpaksa membayar harga yang tidak munasabah. Bagi mereka yang memilih untuk tidak melancong, ntv7 telah menyediakan aktiviti yang menarik, khas untuk seisi keluarga.

    Dari 13hb November hingga 25hb Disember, sebanyak lima anugerah siri animasi terbaik berjudul, "Seperti aku, Seperti Engkau : Dunia dalam Hatimu" yang diadaptasi dari cerita kanak-kanak terkenal Dr Daisaku Ikeda – pengasas dan Presiden SOKA Gakkai International – akan dikeudarakan di Saluran Ceria Anda, setiap Sabtu, pada jam 2 tengah hari. Siri-siri tersebut adalah – The Snow Country Prince (Bahagian 1 – 3), The Two Princes, The Princess and the Moon, The Prince and the White Horse, dan The Flower and the Phoenix.

    Ini merupakan kali kedua ntv7 bekerjasama dengan Soka Gakkai Malaysia untuk menyiarkan siri ini yang mendapat respon positif dari kanak-kanak serta ibu bapa dari merata dunia.

    Dengan nilai-nilai moral yang disertakan, siri animasi Dr Ikeda bukan sahaja akan menyentuh hati kanak-kanak tetapi juga orang dewasa. Ceritanya akan menyampaikan mesej yang penting untuk penontonnya seperti ciri-ciri keberanian, harapan, persahabatan, dan keamanan. Nilai-nilai seperti kebijaksanaan dan keadilan juga diterjemahkan ke dalam watak-watak siri animasi ini berserta dengan jalan cerita yang menarik.

    Dr Daisaku Ikeda

    Dr Daisaku Ikeda

    Filem-filem animasi ini yang dihasilkan dalam Bahasa Jepun, dialih suara dalam sembilan bahasa dan telah disiarkan di 23 buah negara termasuk Malaysia, Iceland, Panama, Filipina, dan Singapura. Di Malaysia, siri ini dialih suara dalam Bahasa Mandarin dengan sub judul Bahasa Malaysia.

    Untuk keseronokan pada hujung minggu Sabtu, pastikan anda dan keluarga anda menontoni siri animasi Dr Daisaku Ikeda hanya di ntv7, Saluran Ceria Anda, mulai 13hb November pada jam 2 tengah hari!

    Maklumat siri animasi Daisaku Ikeda adalah seperti berikut:

    Bahagian 1 – Sabtu, 13hb November, jam 2 tgh hari
    Bahagian 2 – Sabtu, 20hb November, jam 2 tgh hari
    Bahagian 3 – Sabtu, 27hb November, jam 2 tgh hari

    Ringkasan cerita: Goichi dan adiknya Yuki tinggal di hujung utara Jepun di mana musim sejuknya adalah panjang dan susah dilalui. Goichi merupakan seorang yang penakut dan lemah, terutamanya ketika musim sejuk menjelang. Perubahan berlaku kepada Goichi yang biasanya kelihatan lesu apabila dia dan Yuki terserempak dengan seekor angsa muda yang luka dan membuat keputusan untuk merawatnya. Goichi memutuskan untuk mencabar ketahanan fizikalnya dan berjanji kepada Putera Negara Salji untuk bertanggungjawab ke atas angsa-angsa hingga musim semi. Gochi dan Yuki tahu bahawa "Black Nose" harus sembuh sebelum menyertai kelompoknya untuk berhijrah ke utara pada musim semi. Akan tetapi, luka "Black Nose" tidak mudah untuk sembuh, lebih-lebih lagi di cuaca yang sebegini sejuk. Goichi mendapati bahawa untuk menjaga orang lain, dia memerlukan sikap keberanian yang amat tinggi.

    The Prince and the White Horse

    Sabtu, 4hb Disember , jam 2 tgh hari

    Ringkasan cerita : Di sebuah pulau yang bernama Jambe, terdapat dua anak laki-laki yang baru sahaja menggenap tujuh tahun. Seorang daripada mereka ialah Putera Rupia yang bersikap angkuh dan merupakan pewaris sebuah mahkota kuno. Seorang lagi pula ialah Putera Subarna yang bersifat pemalu. Subarna harus mengatasi sifatnya yang pemalu itu untuk menjadi seorang putera lagenda dalam sandiwara desa. Putera Rupia menjadi marah ketika menyedari bahawa Subarna lebih digemari oleh penduduk pulau. Dalam konfrontasi dengan Subarna, Rupia mula belajar bagaimana untuk menjadi seorang Putera yang baik.

    The Flower and the Phoenix

    Sabtu, 11hb Disember, jam 2 tgh hari

    Ringkasan cerita : Sachiko merupakan seorang puteri yang selalu tidak gembira dan tidak berselera. Akibatnya, kesihatan dan prestasi Sachiko di sekolah, dipengaruhi. Bimbang tentang keadaannya, Bulan menghantar seekor arnab ajaib untuk membantu Sachiko. Arnab ajaib itu kemudiannya membawa Sachiko mengembara di bulan dan menjelaskan padanya bahawa dia sebenarnya merupakan seorang puteri yang ceria dan sihat, dan suka menikmati hidup. Selepas itu, Sachiko mulai bertekad untuk meningkatkan selera makannya.

    The Princess and the Moon

    Sabtu, 18hb Disember, jam 2 tgh hari

    Ringkasan cerita : Bataar, seorang anak Mongolia suku Blue, tidak mengerti mengapa orangnya bermusuhan dengan suku Merah. Dia menjadi lebih bingung ketika ayahnya menjelaskan bahawa dendam mereka berasal dari sebuah pertempuran yang berlaku sejak dulu lagi. Apabila Bataar dibawa oleh Toya, seekor kuda putih ajaib, kembali ke masa dahulu, dia mengambil kesempatan ini untuk menulis semula sejarah. Tetapi adakah orang dewasa akan mempedulikan amaran Bataar mengenai akibat yang mengerikan yang akan dibawa oleh perang?

    Sabtu, 25hb Disember, jam 2 tgh hari

    Ringkasan cerita : Semasa musim cuti panas, Koichi dan Yuji berganding bahu untuk mencari bunga buluh yang jarang sekali boleh didapati untuk projek sekolah mereka. Dalam pencarian mereka di sebuah hutan, mereka menemui seekor naga betina lagenda yang meminta mereka untuk membantu menyelamatkan hutan dari kemusnahan. Untuk berjaya, mereka harus mencari sumber pancuran kehidupan di hutan dan mengatasi penjaga iblis. Pertempuran mereka merupakan pertempuran kata-kata, dan hanya dengan keberanian untuk bercakap benar, mereka barulah boleh menyelamatkan hutan dari kemusnahan.

    The Two Princes

    The Snow Country Prince

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Hamper Biskut Raya Dari NTV7 Saluran Ceria Anda
  • Kisah Budak KL Masuk Kampung
  • Gambar Dayang Nurfaizah @ 10th Anniversary NTV7 Feel Good Channel
  • Rancangan Khas Sempena Cuti Sekolah Jaguh Lasak
  • Kong : Return To The Jungle Dragon Metal Ages Kiddo The Super Truck di RTM
  • Drama Menarik Cuti Sekolah di TV2
  • CD KET CARI DUIT POKET LAKONAN NOOR ZAM ZAM ZAKARIA, DAYANG NAZ
  • Program Jadi Hannah Montana Rock bersama Shila
  • Gambar Julia Ziegler di Sidang Media Drama Ampang Medikal
  • Sekitar Prebiu FIlem Cuti Cuti Cinta
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Jodoh Saida & Suami Masih Panjang, Tak Jadi Cerai

    Posted: 12 Nov 2010 05:07 PM PST

    KAKAK DATO SITI NURHALIZA, SAIDA TIDAK JADI CERAI

    Kami tumpang gembira bila mendapat tahu yang kakak Dato' Siti Nurhaliza, Saida tidak jadi bercerai dengan suaminya, Mohd Ghazali zikri Yahya.

    Ini kerana, Saida telahpun menarik balik tuntutan cerai yang dibuatnya sebelum ini dan memaklumkan yang hubungan dia dan suami sudah kembali baik.

    Saida juga turut menafikan spekulasi mengenai dakwaan wujudnya orang ketiga yang menyebabkan rumahtangga mereka hampir sampai ke penghujung.

    So, tahniah kami ucapkan dan kami harap agar semuanya akan kembali pulih seperti sediakala. Buang yang keruh dan ambil'lah yang jernih.

    Related Posts with Thumbnails
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    (Gambar) Raja Farah & Megat Andika Selamat Diijabkabul

    Posted: 12 Nov 2010 06:55 AM PST

    P/s: Megat Andika adalah nama yang digunakan oleh suami Raja Farah kat Facebook. Nama betulnya, Megat Bashirun Qayyum bin Dato' Zakaria.

    GAMBAR KAHWIN RAJA FARAH

    Seperti yang pernah dinyatakan oleh Raja Farah sebelum ini, dia akan menamatkan zaman bujangnya pada hari ini. Dan pada jam 11 pagi tadi, Raja Farah telah sah menjadi isteri Megat Bashirun Qhuyum Dato' Zakaria.

    Cuma yang tak best'nya, pernikahan Raja Farah ni telah dilanda dengan kontroversi yang bagi kami sangat tak patut. Kontroversi apa tu, tak perlulah kami highlight'kan di sini sebab Raja Farah pun sudah menafikannya. Apa yang penting, Raja Farah telah selamat diijabkabulkan.

    GAMBAR KAHWIN RAJA FARAH

    So, tahniah kami ucapkan kepada Raja Farah dan Megat Bashirun Qhuyum kerana telah sah sebagai suami isteri. Semoga mahligai yang kalian bina ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat dan selamat berbahagia. InysaAllah.

    + Ditulis oleh Encik One dan photo credit to gua.com.my

    Related Posts with Thumbnails
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Trailer Filem Kongsi : Sam Shaheizy Sebagai Ahli Kongsi Gelap

    Posted: 12 Nov 2010 06:09 PM PST

    Sebuah lagi filem dari Metrowealth yang menarik untuk dikongsi bersama berjudul Kongsi. Filem ini yang dibarisi oleh pelakon popular seperti Sam Shaheizy & Bront akan menembusi pasaran pawagam pada tahun 2011.

    "Lu Langsi, Lu Mati", satu trademark yang pasti menjadi ikutan orang ramai. Beberapa adegan lucu yang dipaparkan dalam trailer Kongsi, kebanyakannya mempertontonkan Sam Shaheizy memainkan watak sebagai ahli kongsi yang terlampau berani, tetapi amat clumsy.

    Buat pertama kali juga kami melihat kereta Evo polis menjadi taruhan penting dalam aksi kejar mengejar. Logik juga, takkan'lah nak kejar Nissan GTR (betul ke kereta tu?) ahli kongsi gelap dengan Waja polis. Dan, jarang juga kita melihat kereta polis dihancurkan dalam babak filem, tetapi dalam filem Kongsi, babak hancur menghancur dipaparkan – epik sungguh!

    Kalau seorang kongsi gelap mati, batu nisan macam mana mereka nak?

    pixel Trailer Filem Kongsi : Sam Shaheizy Sebagai Ahli Kongsi Gelap
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    (Gambar) Nabil Raja Lawak & Qasha Cium Mulut

    Posted: 12 Nov 2010 03:46 AM PST

    150377 161708280535073 106585492714019 292084 6203693 n (Gambar) Nabil Raja Lawak & Qasha Cium Mulut

    Tersentak kami bila mendapat keratan akhbar yang menampilkan adegan cium mulut sepasang kekasih yang kelihatan seperti Nabil & Qasha sebentar tadi.

    Walau bagaimana pun, Nabil menafikan kedua-dua individu tersebut ialah wajahnya & Qasha. Seperti yang kami jangkakan, teknik superimpose menjadi alasan paling cliche oleh selebriti ini.

    Kemungkinan besar, alasan yang diberikan oleh Nabil itu ada benarnya – Photoshop kini versi CS5.

    Kredit foto : Ieyra

    pixel (Gambar) Nabil Raja Lawak & Qasha Cium Mulut
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Selamat Hari Lahir Kawan

    sumber :-




    untuk seorang kawan yang menyambut hari lahirnya hari ini..walaupon jauh dimata..tp slalu dekat dihati..maaf saya tidak mampu untuk hadiahkan apa2..hanya doa kepada ilahi mampu saya pohonkan agar kamu sentiasa dalam rahmatnya...amin.

    *Terima Kasih atas segalanya.

    Brothers - Doa Perpisahan

    Pertemuan Kita Di Suatu Hari
    Menitiskan Ukhwah Yang Sejati
    Bersyukurku Ke Hadrat Ilahi Di Atas Jalinan Yang Suci

    Namun Kini Perpisahan Yang Terjadi
    Dugaan Yang Menimpa Diri
    Bersabarlah Di Atas Suratan
    Ku Tetap Pergi Jua

    Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
    Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
    Ya Allah Bantulah Hamba Mu

    Mencari Hidayah Daripada Mu
    Dalam Mendidikkan Kesabaranku
    Ya Allah Tabahkan Hati Hamba Mu
    Di Atas Perpisahan Ini

    "Teman Betapa Pilunya Hati Menghadapi Perpisahan Ini.
    Pahit Manis Perjuangan Telah Kita Rasa Bersama. Semoga
    Allah Meredhai Persahabatan Dan Perpisahan Ini. Teruskan
    Perjuangan"

    Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
    Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
    Ya Allah Bantulah HambaMu

    Senyuman Yang Tersirat Di Bibirmu
    Menjadi Ingatan Setiap Waktu
    Tanda Kemesraan Bersimpul Padu
    Kenangku Di Dalam Doamu

    Semoga Tuhan Berkatimu

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Nenek ni memiliki connection internet 40GB/s

    Posted: 12 Nov 2010 09:11 PM PST

    Sigbritt, seorang nenek berumur 75 tahun asal Sweden memiliki connection internet peribadi yang berkecepatan 40 Gigabites/second, saat ini tercatat dalam sejarah IT merupakan connection internet tercepat di dunia.

    Connection internet dirumah  nenek itu ribuan kali ganda lebih cepat dari  connection internet di seluruh dunia, dia boleh mendownload HD DVD cuma dalam masa 2 saat sahaja dan dia juga boleh menonton secara langsung 1500 saluran HDTV secara realtime  tanpa gangguan.

    Nenek ini bukanlah nenek sembarangan, dia adalah ibu dari Peter Löthberg yang merupakan legenda internet Sweden, yang sekarang kerja di CISCO dialah yang men set-up connection ini.Matlamatnya sebagai pemilik jaringan ialah harga yang murah,cepat,berkapasiti tinggi tanpa ada gangguan.

    Rahsia dibalik connection super-cepat ini adalah teknik modul terbaru yang memungkinkan transfer data secara langsung antara 2 router yang jaraknya terpisah sampai 2000 km tanpa transponder perantara.

    bk-untung nenek ini..tak macam kita yang connectionnya lembab mahal pulak

    [Ngeri] Gambar seorang gadis menjalani hukuman mati di Tibet

    Posted: 12 Nov 2010 08:41 PM PST

    Gadis ini telah didapati bersalah kerana membunuh dan 
    dia telah dihukum tembak sampai mati...kejadian ini
    berlaku di negara Tibet..Dia menjalani hukuman ini bersama dengan pesalah yang lain.
    hukuman ini dijalankan dihadapan orang ramai...












    kepala dan otak mereka berkecai.....


    Mata pesakit terbuka ketika menjalani pembedahan jantung

    Posted: 12 Nov 2010 07:47 PM PST

    Bagaimana kita mampu bayangkan kejadian ini ,mata seorang pesakit terbuka ketika sedang dibedah dengan bahagian perut yang terburai terbuka kerana sedang melakukan pembedahan jantung.Gambar kejadian ini diambil daripada kamera yang dipasang di bilik pembedahan.


    Inilah yang dialami oleh pemuda yang berusia 23 tahun bernama Swaroup Anand di hospital Wockhardt, Banglore India. Pakar bedah Dr Vivek Jawali menyebutkan telah melakukan pembedahan dengan keadaan seperti ini lebih dari 600 kali sejak tahun 1999.

    Menurutnya pula pembedahan yang dilakukan dengan teknologi modern dan sistem robot tersebut berusaha memberikan intervensi yang sedikit pada tubuh, dan membiarkan semua fungsi tubuh berjalan lebih semula jadi.

    Anjing yang terpaksa menggunakan kasut roda khas untuk bergerak

    Posted: 12 Nov 2010 06:27 PM PST

    Berkat penemuan seorang mahasiswa seni, anjing kecil dengan mudah dapat bergerak walaupun tanpa kaki depan. Hoppa, anjing ini berusia 4 tahun telah menerima hadiah yang sangat istimewa, yang diciptakan  untuk dia.Anjing yang lahir tanpa kaki depannya Walaupun pemiliknya, Avi Kuzi, memberikannya  seluruh kasih sayang, dia sangat mengalami kesulitan untukbergerak.
    Kini masalah itu dapat diselesaikan dengan membuatkan kasut roda khas untuk Hoppa.Kasut roda ini direka oleh seorang mahasiswa seni, yang berharap penemuannya boleh mengembirakan kehidupan haiwan peliharaan ini.




    Penulis blog mengaku tuhan

    Posted: 12 Nov 2010 05:20 PM PST

    Manusia bila dah diberikan kepandaian berfikir,mereka cuba pula
    untuk mengatasi kuasa tuhan....

    QALQILIYA (Tebing Barat): Seorang penulis blog misteri yang mencetuskan kemarahan dunia Arab apabila mengaku Tuhan dan menghina Nabi Muhammad ( SAW) kini berada di penjara.Dia ditahan pihak berkuasa Palestin yang menjejaknya melalui laman Facebook.

    Penduduk Qalqiliya berkata, mereka tidak menyangka Walid Husayin, 26, anak seorang ulama, menjalani dua kehidupan berbeza. Dikenali sebagai pemuda yang pendiam, sering bersolat bersama keluarganya dan bekerja di kedai gunting rambut bapanya pada waktu petang, Walid secara rahsia menghantar artikel menghina Islam di Internet pada masa lapang. Walid kini berdepan dengan hukuman penjara seumur hidup atas dakwaan sesat dan menghina Tuhan.

    Kebanyakan penduduk Qalqiliya berpendapat Walid patut dibunuh kerana murtad.Malah, keluarganya juga berpendapat dia sepatutnya dipenjara seumur hidup."Dia patut dibakar hingga mati dan hukuman itu mesti dilakukan secara terbuka sebagai pengajaran kepada orang ramai," kata Abdul Latif Dahoud.

     Walid disyaki menghantar artikel memuji kepercayaan ateisme di laman blog berbahasa Inggeris dan Arab sejak beberapa tahun lalu.

    Dia mendakwa Tuhan bagi umat Islam mempunyai sifat seperti kaum Badwi yang menjalani kehidupan primitif. Dia mengatakan Islam adalah kepercayaan membuta-tuli yang berkembang dan mempengaruhi fikiran manusia secara tidak rasional dan jahil.

     Tidak cukup dengan itu, Walid turut mempunyai tiga kumpulan laman Facebook di mana dia mengaku dirinya Tuhan.Dia turut mengarahkan pengikutnya, antara lain, menghisap dadah.

    Laman blog berbahasa Arab Walid dikunjungi 70,000 pelawat dengan sebahagian besarnya dari negara Arab. Laman Faceboooknya juga menarik ratusan ulasan yang antara lain mengancam untuk membunuhnya. - myMetro

    Besi tertusuk kedalam badan remaja 12 tahun

    Posted: 12 Nov 2010 04:17 PM PST

    Kejadian ini sungguh luar biasa dialami seorang remaja yang masih berusia 12 tahun, ketika bermain di sebuah projek bangunan ,dia secara tidak sengaja tertusuk sebatang besi dengan diameter 1,5 cm masuk kedalam tubuh Kalim Ali.

    menunggu proses pembedahan di sebuah hospital di Mumbai India

    Besi itu tertusuk dengan posisi vertikal dari atas ke bawah sedalam 1 meter sehingga mengenai beberapa organ vital seperti usus besar dan hati.


    Namun tidak ada pembuluh darah yang pecah sehingga keadaaanya tidak terlalu buruk. Doktor bekerja keras untuk mengeluarkan batang besi tersebut sehingga pembedahan itu mengambil masa sehingga lebih daripada 3 jam.Dr.Hemanshi Shah mengatakan  remaja itu memerlukan waktu hingga 4- 5 bulan untuk sembuh sepenuhnya.

    Pesaing Lady Gaga sapu jalan raya dengan berus gigi

    Posted: 12 Nov 2010 10:01 AM PST

    Apa nak buat..inilah akibat kalah dengan Lady Gaga..
    sapu jalan dengan berus gigi...


    Makan otak anak sendiri untuk sembuhkan penyakit

    Posted: 12 Nov 2010 09:01 AM PST

    Gara-gara mengikut mitos kuno seorang lelaki penderita epilepsi sanggup membunuh  anak laki-lakinya yang  berusia 11 tahun dengan tujuan untuk memakan otaknya agar penyakitnya sembuh.

    Zhang Yuanhong ibu  kepada mangsa

    Wang Chaoxu dari desa Qixian daerah Yunnan barat daya China melakukan hal  tersebut pada seorang anak yang bernama Li Xuetang. Kejadian ini diketahui setelah ditemukan susuk mayat anak yang dikuburkan 3 km dari  tempat mereka tinggal.

    Ketika ditemukan keadaan tubuh Tang-Tang panggilan  Li Xuetang sangat mengerikan beberapa organ tubuhnya hancur dengan penuh lumuran darah dan lebih mengerikan kulit kepalanya yang terkopek dan otaknya hilang.

    Sebelum ini pernah terjadi kes yang sama menimpa seorang anak perempuan di wilayah yang sama iaitu otak tempurung pecah dan isinya hilang. Zhang Yuanhong ibu kepada mangsa sangat sedih dan tidak boleh menerima kenyataan yang menimpa anak tercintanya ini.

    Setelah disiasat polis akhirnya Wang Chaoxu mengakui semua perbuatannya, dirinya percaya dengan memakan otak anaknya dan makan cacing tanah serta semut maka penyakit epilepsi yang dideritanya sejak kecil  dapat sembuh sepenuhnya. Selama ini dirinya merasa sangat tersiksa dengan penyakit yang dihidapinya.

    sumber : ruanghati.com

    Kena minum air sperma ketua-ketua adat

    Posted: 12 Nov 2010 08:48 AM PST

    Suku Sambia di pedalaman Papua New Guinea memiliki ritual kedewasaan yang  unik dan ekstrim. Pada permulaan anak laki-laki yang berumur 7 tahun akan di pisahkan dari ibunya dan di tempatkan di sebuah pondok yang semuanya adalah laki-laki.

    Setelah dipisahkan dari wanita-wanita, anak-anak muda akan mengikutii beberapa ritual yang berbahaya. Yang pertama adalah penyedutan darah dari hidung dengan cara memasukkan rumput tajam ke dalam hidung kanak -kanak itu sampai darah mengalir dengan deras.

    Dan kemudian anak-anak tersebut dipukul oleh lelaki dewasa. Yang kedua adalah anak-anak tersebut di haruskan meminum air sperma dari tetua-tetua adat suku Sambia. Tujuan dari ritual ini adalah untuk menguatkan anak-anak mereka dan mempersiapkan mereka untuk hidup sebagai perajurit.

    Pemain billiard terkenal dunia pula peluk Islam

    Posted: 12 Nov 2010 07:03 AM PST

    MASHAD (Iran), 12 Nov: Pemain billiard terkenal dunia, David John (gambar) mengumumkan dirinya memeluk agama Islam dalam satu upacara di bandar Mashad, Iran timur laut.

    Upacara itu turut dihadiri oleh Ketua Pendidikan Jasmani, Ali Saeid Lou dan Imam Sayyed Reza Taghavi, menurut Taqrib News Agency (TNA).

    David pernah menajdi juara EBSA, kejohanan billiard yang penting di peringkat dunia, pada tahun 2002 dan 2003.

    Sebelum ini, adik ipar bekas Perdana Menteri Britain Tony Blair, Lauren Booth, memeluk Islam selepas menziarahi makam Fatimah al-Masumeh di bandar Qom, Iran sekembalinya ke Britain enam minggu lalu.

    Booth, 43, wartawan penyiaran di Press TV, saluran berita bahasa Inggeris Iran adalah adik kepada Cherie Blair, isteri bekas perdana menteri Britain itu.

    "Setelah menziarah makam Fatimah Al-Masumeh itu, saya merasa suatu kejutan spiritual, nyaman dan tenteram," katanya kepada akhbar The Mail.

    David John menukar namanya menjadi Davood setelah memeluk Islam (Davood sama dengan David mengikut nama Iran) dan berkata, "Revolusi terjadi dalam diri saya ketika saya sampai di Mashad. Saya berharap bahawa selama ini saya boleh menjadi seorang Muslim lebih baik lagi belajar," katanya.

    "Saya pernah menjadi jurulatih di Dubai, Qatar dan Bahrain untuk beberapa tahun dan selama itu saya sudah begitu akrab dengan Islam," tambah David.

    "Ketika saya datang ke Iran, saya tertawan dengan budaya Iran dan setelah menuju ke Mashad saya memutuskan untuk memeluk Islam," tegas David.

    Ketika upacara, Imam Sayyed Reza Taqhavi mengucapkan selamat kepada kemasukannya dalam Islam sambil menyebut, "pandangan kita terhadap Non-Muslim dan Muslim adalah humanistik."

    "Menghormati semua manusia adalah salah satu peraturan dalam Islam," kata Imam Sayyed Reza Taqavi.
    sumber : harakah daily

    Video kucing yang cuba menghidupkan rakannya yang dilanggar

    Posted: 12 Nov 2010 06:00 AM PST



    Cara cerdik simpan barang berharga

    Posted: 12 Nov 2010 05:00 AM PST

    Cara ini memang cerdik...
    tapi sayang kat mana nak cari gadjet ni...











    Wanita cantik kerja jaga lif di China,dinegara kita ada ke yang nak?

    Posted: 12 Nov 2010 04:18 AM PST

    Sebuah shopping mall di Chengdu, China, menggunakan wanita cantik sebagai penjaga elevator @ lif. Mereka ini  diberi nama 'miss elevator etiquette'. Kecantikan dan kesopanan mereka tidak kalah dari pramugari pesawat. Agaknya kat negara kita ada tak wanita yang secantik mereka bekerja sebagai penjaga lif ini?






    AWARD DARI SHAGCOMOT

    Posted: 12 Nov 2010 03:00 AM PST



    Hari ini blogger shagcomot bagi Award kepada followersnya....
    dan aku diantara yang bertuah....
    TERIMA KASIH SHAGCOMOT...

    AKU EDDIE YUSTIN....
    aku ikut blog ini (shagcomot) kerana kelainan yang ada pada blog..
    penceritaan yang bersahaja dan yang penting kisah yang hendak disampaikan
    sangat santai....tak nak berfikir sampai pening
    Satu blog yang bagus...ringan...yang penting sekali bila kita
    masuk ke blog ini kita lebih relax....

    SO TERUSKAN SHAGCOMOT...




    thumbs up Pictures, Images and Photos

    Ambil gambar dengan pose yang sama selama 72 tahun

    Posted: 12 Nov 2010 02:25 AM PST

    Gambarnya mula diambil pada tahun 1936, ketika berumur 16 tahun .Gadis yang berasal dari Tilburg Belanda 
    bergaya dengan pose berdiri sambil mengacukan senapang dan yang aneh setiap
    tahun di akan mengambil gambar dengan pose atau gaya  yang sama....
    iaitu berdiri sambil mengacukan senapang


    Buat baju dengan rambut sendiri

    Posted: 12 Nov 2010 01:15 AM PST

    Sangat unik dan hal ini mungkin tidak pernah dilakukan oleh seorang pun sebelum ini dimana wanita berasal daripada Romania ini telah membuat pakaian dari rambutnya sendiri. Bukan baju sahaj, Iona Cioanca, 71 tahun,  juga membuat sembilan barang dari rambutnya dari topi, dompet serta baju.



    Wanita ini meenyimpan rambutnya sejak usia 16 tahun sehingga panjang rambutnya mencapai 40 inchi.

    Bertahun-tahun dia menunggu rambut  tumbuh panjang agar boleh dijadikan bahan untuk pakaian. Dia akhirnya boleh melakukannya.

     Dia mempunyai sembilan item: topi, selendang, skirt, baju, jaket hujan, dompet, tas, dan sepasang sarung tangan.

     Barang-barang yang dibuat dari rambutnya memiliki warna yang lebih terang kerana barang-barang itu dibuat dalam 10 tahun terakhir ketika rambutnya sudah beruban.

    Cioanca mengaku barang-barang yang dibuat dari rambutnya cukup nyaman dipakai dan hangat. Dia berharap namanya boleh masuk rekod agar orang tahu bahawa rambut manusia sangat berguna.

    Bra boleh bercakap

    Posted: 12 Nov 2010 12:48 AM PST

    Wah!! Bra boleh bercakap Welcome to Japan Bra untuk menarik pelancong asing. Triumph Jepun kembali mempamerkan koleksi pakaian dalam terbaru mereka, Welcome to Japan Bra, yang bertujuan untuk meningkatkan kunjungan pelancong. Welcome to Japan Bra adalah sebuah bra yang punya banyak fungsi untuk menarik perhatian pelancong.

    Pada bahagian tengah bra memiliki  sebuah kancing yang berfungsi sebagai tombol dan jika masing-masing tombol ditekan akan mengeluarkan suara ucapan selamat datang dalam bahasa Inggeris, China, dan Korea. Di baghaian tengah, terdapat semacam bingkai foto yang boleh diisi dengan beberapa foto lokasi tempat pelancongan Selain itu, baghaian tali bra ada miniatur pesawat JAL yang boleh turun naik secara manual.


    Baghaian dalam bra ini terdapat banyak benda seperti di baghaian samping boleh dikeluarkan sebuah bendera kecil, sedangkan bahagian tengah ada kantong yang boleh diisi dengan barang seperti miniatur gunung Fuji sampai tempat pelancongan terkenal Asakusa. Sementara itu, untuk skrit mini atau bawah boleh dilepas dan menampilkan sebuah peta Jepun lengkap dengan lokasi pelancongan di Jepun.

    Selepas dipotong kulit kemaluan kena telan

    Posted: 11 Nov 2010 11:40 PM PST

    Ritual sunat bagi suku Mardudjara agak sedikit berbeza dari biasanya. Ketika  pemuda suku Mardudjara sudah menghampiri umur dewasa, pemuda tersebut di haruskan bersunat, antara umur 15 - 16 tahun.

    Dalam ritual sunat ini  pemuda ditelentangkan dekat unggun api, kemudian dada  pemuda tersebut di duduki oleh ketua suku dengan menghadap ke arah kemaluan  pemuda tersebut. Kemudian kulit kemaluannya di potong dengan menggunakan pisau yang sudah dijampi.

    Tapi proses ritual tidak berhenti sampai disini. Setelah proses pemotongan tersebut selesai ketua suku memerintahkan  pemuda itu untuk membuka mulut dan kemudian pemuda di kehendaki menelan kulit kemaluannya sendiri tanpa harus dikunyah.Suku Mardudja akah salah satu kaum asli di Australia.

    Berselera ke makan roti bentuk macam ni?

    Posted: 11 Nov 2010 10:42 PM PST

    Ini rupa bentuk roti yang dibuat oleh sebuah kilang di Thailand..
    agaknya berselera ke makan roti bentuk macam ni?








    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS