Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Trailer : “29 Februari”, Filem Cinta Sepanjang Zaman

Posted: 28 Aug 2012 10:50 PM PDT

Pernahkah anda dengar cinta sejati? Ataupun cinta yang tidak pernah pudar walaupun sudah tua?

Sebuah lagi filem arahan Edry Abdul Halim dari KRU Studios bakal menjengah esok (30 Ogos), dan OHBULAN! pasti anda tidak mahu terlepas sebuah filem yang mengisarkan tentang cinta seorang lelaki kepada wanita walaupun sudah terpisah lama.

Bagi sebuah filem yang menggunakan teknologi dan format terbaru, 'Stereoscopic 3D (S3D), filem ini berjaya dibikin dengan kualiti yang tinggi dan memuaskan hati. Sebagai sebuah filem tempatan, visual-visual klasik bersejarah juga telah berjaya dihidupkan semula dan ianya selari dengan kisah percintaan di antara Budi (Remy Ishak) dan juga Lily (Jojo Goh).

Gandingan mantap diantara Jojo Goh dan juga Remy Ishak telah menghidupkan kisah cinta diantara mereka yang berlainan kaum. Apa yang pasti, kisah cinta mereka bermula secara tipikal dimana pertemuan pandang pertama menjadi memori dan juga kesungguhan Budi untuk memikat hati Lily.

Jika anda pernah menonton filem-filem seperti Ombak Rindu dan Lagenda Budak Setan, kedua buah filem tersebut mempunyai kisah cinta yang berlainan namun boleh dikatakan sama hebat. Kini, anda boleh tonton "29 Februari" untuk melihat bagaimanakah kisah cinta sepanjang zaman ini dan juga pengakhirannya.

Filem ini akan mula ditayangkan di panggung wayang seluruh Malaysia esok (30 Ogos). Jangan lepaskan peluang anda ya!

Rating : 4/5

Perompak ‘Beraya’ Di Rumah Imuda, Rugi RM7,000

Posted: 28 Aug 2012 09:58 PM PDT

Ketika semua orang sedang sibuk menyambut kemeriahan Aidilfitri di kampung, rumah pelakon dan pelawak, Imuda telah dimasuki perompak. Kejadian itu dipercayai berlaku ketika mereka sekeluarga telah pun pulang ke kampung pada 17 Ogos lepas.

Menerusi laporan Harian Metro hari ini, Imuda memberitahu, perompak tersebut bukan sahaja mengambil barang-barang berharga, malah kumpulan itu juga seolah-seolah datang 'beraya' apabila mereka sempat menjamah biskut raya dan air sirap.

"Perompak itu sempat menjamah biskut raya dan minum air sirap dalam peti ais seolah-olah beraya dalam rumah kami pula. Malah, mereka sempat meletakkan tiga gelas air itu dalam sinki. Mereka lakukan itu kerana tahu kami tiada di rumah," ujar Imuda.

Antara barang-barang berharga yang telah dicuri dari rumah Imuda termasuklah komputer riba, dua telefon bimbit dan empat jam tangan berjenama.

Dalam pada itu, Imuda yang juga merupakan seorang pelukis dan juga penyanyi ini memberitahu, isterinya juga pernah hampir diragut dikawasan tempat mereka tinggal namun penyamun tersebut gagal meragut kerana terkejut dengan jeritan jiran mereka.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


‘Jangan Kaitkan Dengan Saya’ – Jue Aziz

Posted: 28 Aug 2012 07:45 PM PDT

JUE AZIZ BERCINTA DENGAN AIDIL

Ekoran dikaitkan mempunyai hubungan cinta dengan Aidil Zafuan yang semua orang tahu masih suami kepada Rita Rudaini, Jue Aziz tidak menunggu lama untuk tampil mengulas segala dakwaan yang bertebaran di alam maya yang maha luas ini sekaligus menjelaskan segala-galanya bagi membersihkan namanya.

"Masalah mereka suami isteri belum selesai, jangan babitkan orang lain pula. Saya mengenali Aidil macam itu saja dan tiada sebarang hubungan intim dengannya. Sebenarnya saya lebih suka berdiam diri kerana ternyata segala tuduhan yang dilemparkan pada saya hanyalah fitnah semata-mata, tetapi memandangkan isu ini semakin hangat diperkatakan, saya perlu memberi kenyataan untuk membela diri saya"

Jue Aziz memberi tahu yang dia tidak mempunyai nombor telefon Aidil dan pelik bila tiba-tiba dia dikatakan bercinta dengan Aidil. Tapi Jue Aziz mengaku mempunyai BBM Aidil yang diperolehi daripada kawan-kawannya yang berkawan dengan pemain bola sepak itu. Hanya baru-baru ini saja, Aidil minta nombor telefon bimbitnya selepas heboh kononnya mereka bercinta bagi menjelaskan keadaan sebenar kepada Jue.

Tidak perlu buang masa, mari baca penjelasan daripada Jue Aziz ni:-

"Saya rasa Rita pun tahu yang suaminya ada berkenalan dengan perempuan lain, tetapi kenapa dia perlu kaitkan suaminya dengan saya pula. Adakah sebab saya dikenali ramai maka saya yang dijadikan mangsa dengan sesuka hati menuduh saya ada hubungan dengan suaminya untuk meraihkan simpati masyarakat.

"Tolong selesaikan masalah mereka suami isteri, tidak perlu babitkan orang lain dalam masalah rumah tangga mereka berdua. Jika benar saya ada keluar dengan Aidil, tunjukkan bukti bila dan di mana. Jangan buat cerita yang kru produksi nampak kami keluar berdua kerana sepanjang masa saya sibuk dengan penggambaran drama di luar ibu kota.

"Jadual saya ada bersama mereka. Kru produksi juga 'kenal' saya dan mereka juga mengenali siapa Rita yang sebenarnya. Kalau benar ada kru produksi yang nampak saya keluar dengan Adil, beritahu saya produksi mana.

"Dia boleh minta simpati dengan peminat di luar sana, tetapi bukan dengan orang dalam industri yang kenal siapa dia yang sebenarnya. Jika benar Rita ada bukti yang mengatakan saya intim dengan suaminya, sila berjumpa saya dan bawakan bukti sekali.

"Saya harap jangan panjangkan lagi isu ini kerana saya tiada kena mengena langsung dengan rumah tangga mereka ataupun ada hubungan dengan Aidil. Saya akan minta pendapat peguam apa yang patut saya buat jika perkara ini masih berpanjangan bagi melindungi diri dan hak saya. Tolong jangan jatuhkan maruah orang sehingga boleh merosakkan periuk nasi orang lain.

"Saya pun bukannya rapat sangat dengan Rita, jadi jangan ganggu hidup saya. Kami pernah berlakon bersama, tetapi itu pun dah lama. Sekarang pun saya tidak pernah bertemu dengannya kerana sibuk dengan penggambaran drama.

"Isu ini sangat merimaskan saya kerana ia tidak benar sama sekali. Tak ada gunanya dia memburukkan saya kerana saya memang tiada hubungan dengan suaminya,"

Mengakhiri penjelasan, Jue Aziz memberi tahu bahawa ini adalah kenyataannya yang terakhir daripadanya dan dia tidak akan bercakap lagi mengenai perkara ini.

"Cukuplah setakat ini kerana tak ada gunanya saya terus bersoal jawab mengenai tuduhan yang saya bercinta dengan Aidil kerana ia tidak benar sama sekali,"

Psstt: Kesian nengok harimau bintang ni~

Related Posts with Thumbnails

Rumah Imuda Dipecah Masuk, Kerugian RM7,000

Posted: 28 Aug 2012 02:30 AM PDT

Pelawak terkenal tanah air yang mula kami kenali dalam sitkom komedi 'Pi Mai Pi Mai Tang Tu' iaitu Ab Rahim Muda atau lebih dikenali sebagai Imuda kerugian RM7,000 apabila kediamannya di Taman Datuk Ahmad Razali, Kuala Lumpur dipecah masuk baru-baru ini.

RUMAH PELAWAK IMUDA DIPECAH MASUK

Tarikh tepat bila kejadian berlaku tidak diketahui kerana Imuda hanya menyedari kejadian itu kira-kira jam 3 petang semalam selepas beliau bersama keluarganya pulang daripada bercuti raya selama 10 hari di Pulau Pinang. Seperti kata Imuda yang kami petik daripada Berita Harian:-

"Bila sampai di rumah, saya lihat kesemua bilik saya berselerak dan mendapati komputer riba milik isteri, tiga telefon bimbit, wang tunai RM300 serta koleksi jam tangan saya hilang,"

Imuda berkata, suspek berkemungkinan besar terdiri daripada tiga atau empat individu dan mereka masuk melalui tingkap dan jeriji depan yang diumpil menggunakan pemutar skru. Tambah Imuda, mereka sempat makan kuih raya dan minum air sirap yang berada di dapur.

Related Posts with Thumbnails

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

Posted: 28 Aug 2012 10:22 PM PDT

REMAJA EKSTREM DI AUSTRALIA
Black & Juliana Evans menyahut cabaran aksi ekstrem

Siapa sangka melihat luaran Black yang sasa dan mempunyai lontaran vokal tinggi ini rupanya seorang yang takut dan gayat di tempat yang tinggi? Tidak kurang juga si gadis jelita, Juliana Evans yang rupa-rupanya takut pada tempat yang sempit dan gelap ataupun lebih dikenali sebagai claustrophobia. Pelbagai telatah menarik dapat dilihat apabila Black dan Juliana Evans dicabar oleh pengacara Remaja Ekstrem iaitu Tengku Naharuddin atau Deqwan untuk mengatasi rasa takut dan fobia mereka di bumi Kangaroo iaitu Sydney, Australia. Semuanya akan dapat anda saksikan dalam rancangan Remaja Ekstrem edisi Australia selama tiga minggu berturut-turut mulai 27 Ogos, setiap Isnin jam 10.30 malam melalui slot 9X, eksklusif di TV9 (Saluran 119).

Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

Remaja Ekstrem edisi Australia ini akan melihat sisi lain Black dan Juliana Evans yang pasti tidak dapat anda saksikan di mana-mana. Lebih mencuit hati apabila Black sempat mengucap panjang sebelum melakukan percubaannya untuk menyudahkan terjunan tinggi di sekitar pantai Wollongong. Keseronokan mereka tidak hanya terhenti di situ sahaja, Black, Juliana Evans dan Deqwan turut berpeluang berlayar di lautan luas dengan kapal layar di Sydney Harbour. Lebih menarik lagi apabila penonton Remaja Ekstrem juga berpeluang untuk memenangi hadiah yang dibeli sendiri oleh Black dan Juliana Evans di Australia dengan hanya menjawab soalan di dalam program.

Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

Selain dapat merasai pengalaman berbeza, mereka dapat juga menikmati keindahan dan pemandangan menarik di Sydney, Australia dengan kerjasama Tourism Australia dan Destination New South Wales.

Menurut Puan Maggie White, Pengurus Besar Rantau Asia Tenggara dan Asia Selatan Tourism Australia, "Jika anda berminat untuk mengalami percutian 'adventure', sememangnya tiada yang seumpama Australia kerana ia adalah salah satu tempat terbaik untuk menikmati percutian sebegini. Dengan kawasan 'outback' yang menakjubkan serta kombinasi kawasan belantara, pergunungan dan perairan yang menarik menjadikannya sebuah destinasi penuh keseronokan.

Pemilihan Australia sebagai destinasi luar negara pertama siri Remaja Ekstrem ini adalah bukti keunikan aktiviti 'adventure' di sini – Tourism Australia amat gembira kerana selebriti popular Black, Juliana Evans dan hos rancangan, Deq Wan, berpeluang menikmati aktiviti-aktiviti lasak ketika di Sydney baru-baru ini. Kami berharap para penonton akan berasa seronok melihat pengalaman mereka dan akan melawat Australia untuk percutian 'adventure' mereka tersendiri'.

Ketua Pegawai Eksekutif Destination New South Wales, Puan Sandra Chipchase pula berkata, "Rancangan ini akan memaparkan antara pengalaman terbaik di Sydney dan New South Wales termasuklah aktiviti 'adventure' seperti berlayar di pelabuhan Sydney, terjun udara dan menaiki motosikal berkuasa besar di perairan selatan New South Wales serta 'abseiling' dan meneroka gua-gua di Blue Mountains, kawasan yang diiktiraf sebagai 'World Heritage Area'."

"Sydney menerima 4000 pengunjung tambahan dari Malaysia pada tahun berakhir March 2012 – pertumbuhan 10 peratus dari tahun sebelumnya. Dalam jangkamasa ini juga, jumlah perbelanjaan pelawat dari Malaysia mencapai $147 juta," katanya lagi.

"Kami berharap dengan pendedahan bandar raya dan negeri kami melalui rancangan ini akan menarik pelancong Malaysia yang inginkan 'adventure' untuk memilih Sydney dan persekitarannya sebagai destinasi percutian mereka yang seterusnya," tambah Pn Chipchase.

Pastikan temujanji anda bersama Black dan Juliana Evans hanya di Remaja Esktrem dibawakan khas oleh TV9. Untuk maklumat lanjut layari www.tv9.com.my/remajaekstrem. Untuk info lanjut mengenai percutian di Australia, layari www.australia.com atau ikuti Tourism Australia di www.facebook.com/SeeAustralia atau laman twitter mereka @SeeAustralia. Untuk maklumat lanjut mengenai Sydney dan New South Wales, layari www.sydney.com atau ikuti Destination New South Wales di www.facebook.com/SeeSydney atau laman twitter @sydney_sider.

Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

Black & Juliana Evans di Remaja Ekstrem Di Australia

No tags for this post.

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Shila Amzah Jawab Tuduhan Mempersendakan Hijab

Posted: 28 Aug 2012 09:39 PM PDT

Atas desakan peminat, pelantun lagu 'Patah Seribu' Shila Amzah kembali mengaktifkan semula akuan Twitternya selepas mengambil keputusan untuk menutup akaun laman sosial tersebut, minggu lalu.

Ucapan Salam Aidilfitri 2012 dari Sharnaaz & Shila Amzah

Tidak menafikan timbul rasa bersalah terhadap peminat berhubung keputusan yang dibuatnya, Shila memberikan alasan kesibukkan hingga menyebabkan dia tidak sempat untuk melayan peminat di laman sosial ini.

Selain itu, Shila juga tidak menafikan keputusan yang dibuat berikutan cemuhan daripada penonton berikutan penampilannya yang tidak bertudung dalam program raya yang disiarkan sempena musim perayaan ini.

"Saya terima banyak teguran dan kritikan akibat penyiaran itu. Mungkin mereka tidak tahu rakaman itu dilakukan sebelum saya bertudung. Ramai yang menyalahkan saya dan menuduh saya bertudung itu hanya sekadar 'hangat-hangat tahi ayam'. Malah ada yang menganggap saya mempersendakan hijab.

"Sejujurnya saya kecewa dan tertekan dengan apa yang berlaku. Namun saya tidak menyalahkan stesen televisyen dalam situasi ini. Walaupun saya cuba menyepikan diri seketika, namun saya sedar masih ada peminat yang menyokong saya dari belakang," katanya yang akan berangkat ke Shanghai pada 31 Ogos ini bagi mewakili negara dalam pertandingan Asian Wave.

No tags for this post.

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Berjalan di Atas 'Wanita Raksasa Bogel'?

Posted: 28 Aug 2012 09:00 PM PDT


'Northumberlandia', ukiran lahan berbentuk wanita raksasa di Inggris 

fashingnet.com-Ada pemandangan tak biasa di timur laut Inggris, tepatnya dekat kota mungil Cramlington. Tanah bercampur limbah batu bara diukir berbentuk wanita raksasa dalam pose bogel. Bayangkan, pelancung boleh berjalan di atasnya!

Bayangkan Anda berjalan di atas tubuh wanita raksasa, mulai dari kaki, peha, perut, hingga payudara dan wajahnya. Dalam waktu dekat Anda boleh melakukan hal itu di sebelah timur laut Inggris, tepatnya di dekat Kota Cramlington. Ini adalah tempat bertumpuknya 1,5 ton limbah batu bara dari kilang tambang di kawasan yang sama.

Uniknya, kawasan limbah ini malah dijadikan karya seni oleh masyarakat Inggris. Penggagasnya adalah Viscount Matthew Ridley dari Banks Mining Group dan seorang arkitek bernama Charles Jencks. Mereka menamai wanita raksasa ini "Northumberlandia".

 Northumberlandia memiliki panjang 400 meter dengan lebar 253 meter. Titik tertingginya adalah 34 meter, dengan kedua payudara mencapai 30 meter tingginya.

Pengukiran lahan menjadi wanita raksasa ini menghabiskan biaya AUS$ 4,5 juta . Kalau Anda naik kereta komuter dari London menuju Edinburgh, lanskap ini akan jelas terlihat. Mengutip situs news.com.au, Isnin (27/8/2012) rencananya Northumberlandia akan dirasmikan oleh Putri Anne pada 3 September 2012 mendatang.

Wanita Las Vegas Ditawari US$ 1 Juta untuk Sebarkan Lagi Foto Bogel Harry

Posted: 28 Aug 2012 08:45 PM PDT



fashingnet.com-Las Vegas - Setelah foto bogelnya beredar, Putera Harry semakin menjadi sorotan dunia. Kali ini seorang wanita Las Vegas ditawari wang sebesar US$ 1 juta untuk menyebarkan lagi foto bogelnya yang lain.

Wanita yang dirahsiakan namanya itu hadir dalam pesta yang diadakan Harry di hotel mewah yang terletak di Las Vegas. Ia sempat mengambil gambar dari telefonnya ketika pesta tersebut berlangsung.

Sang wanita itu juga ditawari wawancara eksklusif dengan stesen TV, majalah dan surat khabar ternama di Amerika Syarikat. Tawaran tersebut tentunya sangat menggiurkan baginya.

Namun keselamatan wanita itu mungkin saja terancam jika ia menyebarkan lagi foto bugil Harry. Demikian seperti dilansir Daily Mirror, Isnin (27/8/2012).

Putera berusia 27 tahun itu menjadi kontroversi setelah fotonya yang tanpapakaian, beredar luas di internet. Ayahnya, Putera Charles juga sudah menasihati Harry agar lebih berhati-hati atas tingkah lakunya.

Foto-Foto Suasana Geng Yakuza

Posted: 28 Aug 2012 08:30 PM PDT


Yakuza dari bahasa Jepun: (やくざ atau ヤクザ) atau gokudō (極道) adalah nama dari sindiket terurus di Jepun. Organisasi ini sering juga disebut mafia Jepun yang menakutkan kerana ada kesamaan dengan bentuk organisasi yang asalnya dari Itali tersebut.
Fotografer bernama Anton Kusters adalah salah satu fotografer terberani di dunia .

Bagaimana tidak fotografer asal Belgium ini menghabiskan waktu 2 tahun untuk memotret keadaan Geng Yakuza, geng Jepun yang paling terkenal dan mengerikan diJepun.

Bahkan Ia kembali dengan beberapa gambar yang mengagumkan.
dia pun membuat sebuah buku berjudul "Odo Yakuza Tokyo." (Odo berarti "sakura mekar" dan merupakan lambang dari keluarga geng Yakuza.



Dalam situs resminya anton Kusters menceritakan kisah dramatisnya tentang bagaimana ia memperoleh akses untuk meliput kegiatan geng yakuza yang begitu mengagumkan dan mengerikan.

Sebelumnya Anton kusters harus berbincang berbulan-bulan dulu agar boleh di izinkan untuk meliput kegiatan geng yakuza. dan hingga akhirnya bos besar dari geng yakuza mengizinkan anton untuk membuat projek besar ini.

Sekitar 1.600 anggota keluarga geng yakuza menyambut baik kehadiran kami ucap anton disitus resminya, geng yakuza adalah mafia kejahatan terorganisir terbesar di dunia, sekarang terbuka. Dan ya, kita akan diawasi dengan ketat setiap langkah dan gerak gerik saya - anton kusters.

Penari telanjang, tato dan peti mati: adalah Sebuah Photo yg dimana Membawa Kami Gila Di Dunia Dari Gang Jepun Paling terkenal kejam
Berikut ini foto foto yang diambil langsung dari camera Anton Kusters

Foto ini adalah SALAH SEORANG TERATAS DARI Yakuza.







Pintu menuju ruang Geng Yakuza yang dijaga ketat untuk Urusan mereka yang rahsia


fotograper anton Kusters meyakinkan bos yakuza untuk membiarkan dia memfoto geng yakuza.

Dia sangat dekat

Pada malam terakhir, Yakuza bahkan membawa fotografer anton kusters ke "klub malam.

Hanya sedikit orang yang pernah melihat tato dari geng Yakuza dan saya di izinkan untuk melihat secara langsung ucapnya - anton k

Hampir tidak ada yang pernah melihat mereka melakukan proses membuat tato. tapi saya di izinkan melihatnya langsung - anton K

Perhatikan bagaimana pakaian akan menyembunyikan semua tato

Foto ini adalah foto PSK Perempuan juga mendapatkan tato

Ini kehidupan yang berbahaya

Anggota yakuza memotong jari-jari mereka untuk meminta maaf atas kesalahan yg mereka buat.

Seorang angota dari geng yakuza menunjukan tanganya kepada saya

Anggota geng yakuza sedang mandi dimarkasnya


KEM pelatihan rahsia Yakuza



Para prajurit yakuza sedang berjaga2 di markasnya

Saya melihat pemandangan kota Jepun di malam hari di atas markas geng yakuza .

Or through a gritty window during the day

Yakuza di mana-mana

Derma darah dapat minyak enjin percuma

Posted: 28 Aug 2012 08:15 PM PDT


CENTERVILLE, Virginia - Sebuah syarikat automotif di Amerika Syarikat (AS), Virginia Tire & Auto memberikan perkhidmatan menukar minyak enjin percuma kepada penderma darah.
Dianjurkan bersama oleh sebuah pertubuhan bukan bermotifkan keuntungan, kempen derma darah tersebut diadakan bagi mengisi tabung darah negeri Virginia.
Kempen tersebut diadakan di dalam sebuah bas yang dijadikan pusat menderma darah bergerak di hadapan bangunan syarikat berkenaan di sini kelmarin.
Penderma darah boleh juga memilih untuk mendapatkan diskaun servis kenderaan sebanyak AS$30 (RM93.95).
- AFP
sumber : kosmo online

Model Hot Berbikini Mengecoh Penonton Iklan Toyota [Video]

Posted: 28 Aug 2012 08:00 PM PDT


Yang namanya iklan kereta memang tak boleh lepas dari awek cantik. Semua perusahaan melakukan trik kotor ini, termasuk Toyota. Tapi kali ini Totoyta selangkah lebih berani dengan menampilkan model berbikini yang hanya menutupi tubuh bahagian bawahnya. Tak disensor pula. Mengapa mereka boleh seberani itu?
Simple saja, mereka tentu saja tak ingin kerata Auris mereka diboikot oleh berbagai negara, terutama negara-negara yang beraliran konservatif. Bahkan di Amerika pun iklan seperti ini bakalan menampar reputasi Toyota cukup keras. Tapi pasukan iklan Toyota cukup pintar. Mereka mensiasati hal ini dengan menggunakan model cantik  dari Ukraine, ia adalah Stav Strashko.
Ok, wajahnya diakui memang cukup ampuh sebagai tarikan, tapi apa pengaruhnya memasang model seperti ini di iklan sebuah kereta? Tentu tidak ada. Maksud iklan ini tak lebih dari gurauan dan sindiran kerana selama ini image kereta seringkali dikaitkan dengan perempuan cantik.
Perlu dicatat mungkin, model berusia 19 tahun itu adalah lelaki normal biasa. Ia bukan seorang transgender. Stashko sempat diwawancara dan mengatakan dirinya sangat menikamati pengalamannya menjadi model dalam iklan ini.

Biar mayat ibu reput

Posted: 28 Aug 2012 07:45 PM PDT


TAIPEI: Seorang lelaki ditangkap kerana didakwa membiarkan ibunya mati selepas mayat wanita itu ditemui reput dan berulat di rumahnya.
Isteri lelaki itu menghubungi polis Jumaat lalu apabila mendapati ibu mentuanya yang berusia 53 tahun dan dikenali sebagai Yeh, mati di apartmen mereka di utara Taiwan.

Polis yang tiba di kediaman berkenaan menemui mayat berulat itu dan percaya wanita itu mati lebih seminggu lalu.


Lelaki berkenaan ditangkap kerana disyaki membiarkan mayat itu begitu saja. Bagaimanapun, belum ada tuduhan dikenakan terhadapnya.

Media tempatan berkata, dia menghabaiskan masanya bermain permainan komputer di kafe Internet.


Kes penderaan dan membiarkan warga tua terlantar semakin meningkat di Taiwan sejak beberapa tahun lalu hingga mendorong anggota Parlimen mengusulkan rang undang-undang untuk memenjara golongan dewasa yang gagal menjaga ibu bapa mereka.



Menurut bancian terbaru, 10.7 peratus daripada 23 juta penduduk Taiwan terdiri daripada mereka yang berusia 65 tahun atau lebih.

Ia mengatasi paras tujuh peratus yang ditetapkan Pertubuhan Kesihatan Sedunia untuk mendefinisikan sebuah masyarakat sebagai meningkat tua.- AFP


sumber : mymetro

Menteri Taiwan cadang lelaki kencing duduk

Posted: 28 Aug 2012 07:30 PM PDT


TAIPEI: Penduduk lelaki di Taiwan digesa duduk ketika membuang air kecil sebagai usaha menjaga kebersihan tandas.
Gesaan oleh Menteri Alam Sekitar, Stpehen Chen itu bagaimanapun mencetuskan reaksi berbeza di kalangan orang awam.

Menurut Shen, dia sudah menjadikannya satu amalan dan mencadangkan lelaki lain mengikutinya agar tempat duduk tandas boleh digunakan oleh pengguna seterusnya. Sebahagian penduduk menyambut baik cadangan itu dan berkata, ia sepatutnya sudah lama dicadangkan.


Bagaimanapun, ada yang menyelar beliau.

"Ahli politik yang rosak otak. Mengapa birokrat alam sekitar itu tidak mula memakai skirt," menurut mesej yang dimuatnaikkan dalam satu laman sembang Internet.


"Saya ingin melihat Shen dan Presiden Ma Ying-jeou menunjukkan cara kencing duduk menerusi tv," kata seorang lagi pengunjung laman itu. - AFP


sumber : mymetro

Bayi perempuan parah diserang kucing jiran ketika tidur

Posted: 28 Aug 2012 07:15 PM PDT


LONDON: Seorang ibu dikejutkan jeritan bayi perempuannya awal pagi semalam dan mendapati dia cedera diserang kucing jiran di dalam katilnya.
Menurut Samantha Gittus, ketika dia bergegas memeriksa anaknya, kucing berkenaan masih menyerang muka anaknya, Georgie, 17 bulan.

Samantha, 23, kemudian bergegas membawa anaknya ke hospital dan doktor terpaksa mengenakan 17 jahitan untuk mencantumkan semula luka berkenaan.


Luka itu dipercayai akan menjadi parut kekal di kening Georgie. Insiden itu adalah yang terbaru membabitkan serangan kucing ke atas manusia. Ia mencetuskan desakan awam supaya ada undang-undang digubal bagi mengawal kucing berbahaya - sama seperti dilakukan ke atas anjing. Kata Samantha, pengalaman itu amat menakutkan.

"Hingga kini kucing itu masih berkeliaran di halaman kami dan tiada apa dapat dilakukan," katanya. Ekoran kejadian itu, Samantha - seorang pelayan sambilan - bercadang berpindah ke rumah lain berhampiran Salisbury.


Katanya, kucing itu masuk melalui tingkap terbuka. "Kejadian berlaku pada tengah malam dan ketika saya tiba di bilik Georgie, dia berlumuran darah," katanya.



Samantha juga bersyukur kerana luka itu tidak menyebabkan mata anaknya terjejas. - TS

sumber : mymetro

Malang harimau bintang

Posted: 28 Aug 2012 07:00 PM PDT


NEW DELHI: Seekor harimau bintang meraung kesakitan apabila satu daripada kakinya tercucuk besi ketika cuba melompat pagar sebuah kilang di Mysore, lapor media semalam.
Menurut saksi, harimau kumbang itu dipercayai memanjat pagar besi setinggi kira-kira tiga meter.
Bagaimanapun, ia tergelincir dan kaki belakangnya tertusuk besi pagar itu, menyebabkan dia terperangkap dan tidak boleh ke mana-mana.

Harimau bintang berusia empat tahun itu dilihat orang ramai yang melalui kawasan berkenaan pagi semalam.



Tindakan menyelamat segera dibuat sebaik saja pihak berkuasa dimaklumkan mengenai insiden itu.


Disebabkan liar, pihak berkuasa terpaksa menembak bius ke badan harimau bintang itu bagi melemahkannya dan membolehkan operasi menyelamat dijalankan.

Kakitangan veterinar terpaksa menggunakan jaring besar sepanjang operasi menyelamat itu.

Ketika masih pengsan, harimau bintang itu dibawa ke hospital berhampiran dan doktor segera menjahit lukanya.

Kejadian semalam adalah insiden ketiga membabitkan harimau bintang dilaporkan di kilang berkenaan.

Menurut pegawai perhutanan setempat, mana-mana haiwan yang cedera akan dirawat sebelum dibebaskan semula ke hutan.

Sementara itu, akhbar tempatan melaporkan, doktor veterinar mendapati luka di kaki harimau bintang itu hampir terkena perutnya.

Bagaimanapun, kecederaan itu tidak membimbangkan.

Haiwan itu dijangka pulih sepenuhnya tidak lama lagi. - DM



sumber : mymetro

Pemain import serang pengurus

Posted: 28 Aug 2012 06:45 PM PDT


SHAH ALAM: Gara-gara memotong barisan sewaktu membayar di kaunter sebuah pasar raya besar di sini, seorang pengurus syarikat diserang pemain import pasukan bola sepak Kelantan, malam kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 9 malam itu, mangsa berusia 45 tahun itu pergi ke pasar raya berkenaan untuk membeli barang keperluan rumah.

Menurut sumber, ketika mangsa mahu membuat pembayaran, dia dikatakan memotong barisan pemain terbabit yang sudah lama beratur untuk membuat pembayaran.


Katanya, disebabkan tindakan mangsa yang memotong barisan, pemain bola berang sehingga bertindak kasar terhadap mangsa.

Orang awam yang melihat kejadian itu bagaimanapun berjaya meleraikan pergaduhan daripada berlarutan.


Mangsa kemudian membuat laporan polis di Balai Polis Seksyen 11, di sini.



Sementara itu, Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Zahedi Ayob sewaktu dihubungi mengesahkan menerima laporan daripada mangsa.



sumber : mymetro

Bos main mata bayar RM25,000

Posted: 28 Aug 2012 06:30 PM PDT


SHAH ALAM: "Saya bersyukur," kata bekas pembantu peribadi, Mas Anum Samiran, 37, selepas Mahkamah Sesyen di sini, semalam memerintahkan bekas majikannya membayar RM25,000 sebagai ganti rugi kerana melakukan gangguan seksual terhadapnya, empat tahun lalu.
Ibu kepada tiga anak itu berkata, dia berharap kes itu memberi kesedaran kepada pekerja wanita senasib dengannya supaya tampil dan menggunakan saluran undang-undang.

"Jangan rasa rendah diri. Jika (anda) berada di pihak yang benar dan menggunakan saluran betul, keadilan akan berpihak kepada anda," katanya. Dia yang kini mengikut suami yang berkhidmat dengan pejabat Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Perth, Australia berkata, keputusan itu juga khabar gembira kepadanya dan keluarga selepas perjuangan yang mengambil tempoh beberapa tahun.


Bagaimanapun, wanita itu mengakui serik dan sedikit trauma untuk berkhidmat dengan majikan lelaki. Terdahulu, Hakim Sabariah Othman dalam penghakimannya berkata, mahkamah mendapati plaintif dapat membuktikan ada gangguan seksual dilakukan bekas majikan wanita itu.

Justeru, katanya, mahkamah hanya membenarkan tuntutan plaintif terhadap ganti rugi teladan dan punitif sebanyak RM25,000.


Bagaimanapun, mahkamah tidak membenarkan tuntutan plaintif terhadap kehilangan pendapatan. Mas Anum memfailkan saman ganti rugi itu terhadap bekas Pengarah Negara sebuah syarikat multinasional, Othman Mohamed, 54, (defendan), di kaunter pendaftaran Mahkamah Sesyen di sini, tahun lalu.



Berdasarkan penyata tuntutan itu, plaintif mendakwa defendan melakukan beberapa siri gangguan seksual termasuk memegang tangannya pada 13 November 2008 ketika mereka dalam perjalanan mengambil belon untuk sambutan ulang tahun syarikat. Plaintif yang terkejut dengan perbuatan itu meminta penjelasan, namun defendan bertindak menyentuh pipinya.

Defendan kemudian meneruskan gangguan seksual dengan bermain mata terhadap plaintif sambil menjilat bibirnya. Selain itu, plaintif mendakwa defendan memberitahu mahu memeluk dan menciumnya sebagai tanda sayang. Seterusnya plaintif mendakwa pada 12 Disember 2008, defendan menyatakan defendan melakukan gangguan seksual dengan merenung payudaranya. Justeru, plaintif mendakwa perbuatan defendan itu adalah gangguan seksual kerana majikannya mengetahui ia menakutkan dan menyebabkan kegelisahan, kebimbangan di samping perasaan terancam, malu, tertekan dan sakit hati.


Katanya, defendan juga menyalahgunakan kuasa dalam memaksa plaintif melayani perbuatan seksual dan apabila ditolak, defendan menafikan faedah pekerjaan yang sepatutnya diterima plaintif. Pada prosiding semalam, Othman hadir tetapi meninggalkan mahkamah selepas keputusan dibacakan. Mas Anum diwakili peguam bela, S Silas.


sumber : mymetro

Jumpa mayat tertiarap terikat dalam longkang

Posted: 28 Aug 2012 06:15 PM PDT


SHAH ALAM: Seorang penunggang motosikal terkejut sejurus menemui mayat seorang lelaki dalam keadaan tertiarap dengan kakinya diikat dalam longkang di Kilometer 14, Lebuhraya Shahpadu arah Klang menuju Pelabuhan Utara, petang kelmarin.
Ketika ditemui jam 5.20 petang itu, mayat lelaki terbabit hanya memakai seluar dalam dan tiada dokumen pengenalan diri pada pakaian mangsa.

Mangsa dianggarkan berusia 40-an dan berkulit cerah serta dipercayai warga asing berdasarkan tiada kesan suntikan BCG pada bahu kiri.


Timbalan Ketua Polis Daerah Klang Utara, Deputi Superintendan Yong Soo Koon ketika dihubungi berkata, mayat terbabit ditemui timbul pada permukaan longkang sedalam satu meter di tepi lebuh raya.

Katanya, hasil pemeriksaan awal, polis mendapati mayat terbabit dipercayai dibunuh berdasarkan kesan lebam yang terdapat pada dada selain kakinya diikat ke belakang pinggang menggunakan tali plastik jenis nilon.


Beliau berkata, polis juga tidak menolak kemungkinan mayat lelaki terbabit sudah empat hari dicampak dalam longkang itu berdasarkan keadaan mayat yang sudah berulat.



"Pihak forensik gagal mengenal pasti kewarganegaraan mangsa kerana tidak menemui dokumen pengenalan ditemui padanya.

"Kami akan menjalankan siasatan terperinci bagi mengetahui tempat mangsa dibunuh dan meminta orang ramai yang kehilangan ahli keluarga supaya menghubungi polis," katanya.


Yong berkata, mayat mangsa dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang untuk bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Katanya, orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian juga diminta menghubungi balai berdekatan bagi membantu siasatan.



sumber : mymetro

Tuntutan ayah berhasil

Posted: 28 Aug 2012 06:00 PM PDT


KUALA TERENGGANU: Seorang pengurus sebuah syarikat cari gali minyak diperintahkan membayar RM18,866.50 dan membuat permohonan maaf secara terbuka mengikut hukum syarak kepada ibu bapa serta dua anaknya yang diabaikan sejak lebih lapan tahun lalu.
Arahan itu dikeluarkan Hakim Mahkamah Tinggi Syariah di sini, Rosdi Harun ke atas Nasrun Mustafa, 39, dalam prosiding semalam selepas membenarkan tuntutan difailkan bapa lelaki itu, Mustafa Ismail, 66, dari Kampung Beladau Kolam, Manir, di sini, dua tahun lalu.
Rosdi berkata, bayaran RM18,866.50 itu adalah kos tunggakan dan perbelanjaan serta teladan terhadap Mustafa selepas Nasrun tidak pulang ke rumah bertemu kedua-dua anaknya sejak lebih lapan tahun lalu.

Nasrun yang berpendapatan lebih RM17,000 sebulan diarahkan membayar RM400 setiap seorang kepada ibu bapa serta dua anaknya berusia 15 dan 17 tahun setiap bulan, selain RM500 seorang untuk dua anaknya sebagai perbelanjaan menyambut Aidilfitri setiap tahun.


sumber : mymetro

Penggali kubur maut tertimbus dalam lubang

Posted: 28 Aug 2012 05:45 PM PDT


TEMERLOH: Seorang penggali kubur maut selepas kubur yang sedang digalinya tiba-tiba runtuh dalam kejadian di Tanah Perkuburan Islam Kampung Penak, dekat sini, jam 10 pagi semalam.
Ketika kejadian, mangsa, Mohd Zailan Hitam @ Hamid, 46, sedang menyiapkan liang lahad sambil diperhatikan bapanya yang berusia 60-an serta seorang rakan, Mohd Nasir Musa, 40.

Mohd Zailan meninggal dunia di tempat kejadian akibat parah di kepala manakala lehernya patah.


Pemangku Ketua Polis Daerah Temerloh, Superintendan Zundin Mahmood ketika mengesahkan insiden itu berkata, Mohd Zailan sedang menyiapkan kubur seorang warga emas, Minah Ishak, 76, yang meninggal dunia malam kelmarin akibat sakit tua.

"Mohd Zailan meninggal dunia akibat kecederaan parah di kepala dan lehernya patah. Insiden itu berlaku ketika mangsa sedang berusaha menyiapkan bahagian liang lahad.


"Secara tiba-tiba, tebing kubur runtuh dan menimbus keseluruhan badan mangsa. Mangsa tertimbus lebih setengah meter. Hanya kaki kanan mangsa saja dilihat terjulur keluar.



"Bapa, rakan serta beberapa penduduk yang berada di kawasan berkenaan menjalankan kerja awal untuk membantu menyelamatkan mangsa dengan mengorek tanah menggunakan tangan dan berjaya mengeluarkan mangsa beberapa minit kemudian.

"Bagaimanapun, mangsa disahkan meninggal dunia di tempat kejadian," katanya ketika dihubungi, semalam.


Zundin berkata, polis menolak kemungkinan unsur jenayah dan menyifatkan sebagai kemalangan biasa.

Mayat mangsa dihantar ke Hospital Sultan Haji Ahmad Shah untuk bedah siasat dan sudah dituntut ahli keluarganya semalam.


Sementara itu, sepupu mangsa, Zainal Abidin Mohamad Ali, 48, berkata kejadian itu berlaku kira-kira lima minit selepas dia pulang ke rumah Minah memaklumkan perkembangan kubur yang sedang digali.


"Tiba-tiba, saya menerima panggilan rakan memberitahu kubur yang digali itu runtuh dan menimbus arwah. Saya bergegas kembali ke tanah perkuburan dan sebaik tiba, saya lihat tangan dan kaki kanannya terjulur keluar. Kami mengorek tanah dengan tangan kerana bimbang dia cedera jika menggunakan cangkul.


"Ketika itu juga saya terdengar bunyi rengusan yang agak kuat dari arwah. Saya yakin arwah sedang berada dalam keadaan yang sangat sakit serta menderita. Hampir menitis juga air mata saya. Beberapa minit kemudian, kami berjaya mengeluarkannya dan ketika itu dia sudah nyawa-nyawa ikan. Dia meninggal sebelum ambulans tiba," katanya.


Jenazah Mohd Zailan dikebumikan di tanah perkuburan sama.



sumber : mymetro

Semangat betul datuk lihat tarian macam ni

Posted: 28 Aug 2012 05:30 PM PDT

Seperti orang muda dan bertamabah  umur nie.... gembira betul dia
 dihibur sama penari cantik dari Afrika...
Semangat...!!

image

Cara nak parking basikal (video)

Posted: 28 Aug 2012 05:15 PM PDT

Aksi yang memerlukan kemahiran yang tinggi tapi dapat di buat oleh kanak-kanak perempuan ini.Cuba lihat aksinya dalam petikan video....




Canggih telefon mak cik ni

Posted: 28 Aug 2012 05:00 PM PDT








sumber : stomp.com.sg

Kejuaraan Melempar Telepon Bimbit Di Finland [Foto]

Posted: 28 Aug 2012 04:45 PM PDT




Orang Sepanyol mempunyai tradisi melempar tomat0, orang Jepun akan melempar kacang 4 kali setahun, beberapa orang India suka melempar bayi, orang Finland juga tak mahu kalah, mereka mengadakan kejuaraan melempar telepon bimbit.


Negara dimana terdapat kilang Nokia berdiri ini baru saja menggelar Kejuaraan Melempar Telepon Bimbit Dunia 2011. Sebanyak 50 peserta dari seluruh dunia telah ikut bertanding menunjukan kebolehannya melempar telepon bimbit.

Kejuaraan ini ditaja oleh tak lain dari Nokia sendiri. Apakah mereka mulai frustasi dengan penjualan telepon bimbit mereka yang menurun akhir-akhir ini? Untungnya tidak, telefon yang digunakan untuk dilempar merupakan l telepon bekas yang sudah tak terpakai lagi. Sebelum telefon-telefon bekas itu dikirim ke tempat recycle, Nokia dan EO Christine Lund memiliki gagasan untuk menggunakan mereka sebagai 'alat lempar' dalam kejuaraan melempar telepon bimbit dunia. Kejuaraan ini ternyata sudah diadakan semenjak tahun 2000 silam.

Kejuaraan tahun ini dimenangkan oleh Oskari Heinonen (Lelaki) dengan lemparannya sejauh 75 meter dan Netta Karvinen (Wanita-Finland) yang mampu melempar sejauh 48 meter. Sedangkan untuk kategori Freestyle atau melempar indah dimenangkan oleh Elaine Jung (Wanita-Australia).


sumber: Fastcompany







Hebat...Video Gadis Tanpa Jari Menyulam di Guizhou

Posted: 28 Aug 2012 04:30 PM PDT

Di sebuah desa kecil etnik Tujia, Propinsi Guizhou, Tiongkok, tinggal seorang wanita muda yang boleh menulis, memasak atau menyulam tanpa jari tangan. Peng Jianya, 24 tahun, kehilangan kedua tangannya dalam perapian terbuka saat masih muda. Keluarganya tak mampu membayar pembedahan. Dengan ketekunan luar biasa dan dorongan dari gurunya, ia belajar menggunakan pena dan menulis seperti anak lainnya.


"Saat masih kecil, saya tak boleh memegang sumpit (chopsticks). Sulit mempelajarinya dan sangat lama, tapi saya dapat mengatasinya. Saya sadar semua orang harus berusaha keras untuk setiap usahanya."

Setelah menikah pada usia 18 tahun, Peng ingin membantu keluarganya mencari nafkah. Ia ingin belajar sulam tusuk-silang, dan walau pertamanya sangat sulit, ia semakin mahir seiring dengan waktu dan latihan. Saat ini, Peng dapat menyulam kurang dari lima detik, dan khabarnya, boleh menyiapkan lebih cepat dari orang yang memiliki jari.

"Saya kumpulkan beberapa orang untuk menyulam pemandangan indah kampung kami untuk cindera mata bagi wisatawan. Dan juga kami bisa memperoleh uang lebih." Kini banyak wisatawan yang berkunjung ke kampungnya untuk melihat ketrampilan Peng yang luar biasa.

Berikut ini cuplikan video Peng Jianya menyulam dan menulis :





Sumber : youtube.com

Trend baru goyang kucing

Posted: 28 Aug 2012 04:15 PM PDT




LETAK MAKLUMAT IKLAN
Goyang kucing ganti goyang dangdut.....

Hebat,Burung helang terbang terbalik

Posted: 28 Aug 2012 04:00 PM PDT

Kejadian yang jarang dapat dilihat..



PRINCE RUPERT, Kanada - Seorang pengurus penerbitan yang meminati burung, Pam Mullins berjaya merakamkan gambar seekor burung helang yang terbang dalam keadaan terbalik, lapor sebuah akhbar kelmarin. Pengurus itu, Pam Mullins, 49, menghabiskan masa selama bertahun-tahun untuk cuba merakamkan gambar tersebut.

Gambar itu berjaya dirakamkan dekat rumahnya di Prince Rupert, Kanada.

"Sungguh susah untuk merakamkan aksi burung helang itu kerana ia berlaku terlalu pantas," katanya.

Aksi burung helang yang dirakamkan dalam foto itu hanya berlaku dalam sekelip mata yang menunjukkan gerakan akrobatik haiwan itu. - Agensi

Duit Syiling Emas Terbesar Di Dunia

Posted: 28 Aug 2012 10:30 AM PDT


Duit syiling emas yang terbesar di dunia telah di lelong dengan harga 2.68 juta paun di satu majlis lelongan.
Berat duit syiling itu ialah 220.5 Ib dan hanya di buat 5 keping sahaja.Duit ini telah di beli oleh satu syariakat besi Sepanyol untuk pelaburan masa hadapan.

Inilah dia nenek yang teruja nak jadi ratu cantik

Posted: 28 Aug 2012 10:15 AM PDT

image
sampai tok sami punterpesona melihatnya…..

Tanam ganja biaya besar payu dara

Posted: 28 Aug 2012 10:00 AM PDT


BRISTOL: Seorang ibu dua anak, ditangkap selepas menjadikan bilik tidurnya sebagai kebun ganja untuk membiayai pembedahan payu daranya.
Kirsty Hartley, 23, membenarkan pengedar dadah 'membuka' kilang dadah di rumahnya selepas dijanjikan bayaran 8,000 pound (RM39,276) untuk membiayai pembedahan itu.
Kirsty ditahan selepas polis menyerbu rumahnya di Bristol dan menemui 32 pokok ganja ditanam di situ.

Mahkamah di Bristol semalam mendengar pengakuan Kirsty bahawa dia dijanjikan wang oleh pengedar dadah sekiranya dibenarkan menanam pokok ganja yang boleh menghasilkan dadah bernilai RM78,573.



Kirsty yang menyiram pokok ganja itu sekali sekala, turut mengaku menghasilkan ganja.


Pendakwa raya, May Li memberitahu mahkamah: "Dalam soal siasat dengan polis, Kirsty mengaku dijanjikan RM39,276 sekiranya membenarkan pokok ganja ditanam di bilik tidurnya. Pada mulanya dia menolak tetapi akhirnya menerima tawaran itu.

"Katanya dia tidak sukakan tubuhnya dan mahu membesarkan payu dara."

Kirsty pernah melakukan kesalahan sebelum ini. Dia pernah diberi amaran kerana mabuk dan berkelakuan buruk ketika berusia 16 tahun.

Peguam Kirsty, Dianne Heys berkata, anak guamnya seorang pesalah yang tidak matang dan mengalami kemurungan,

Katanya, Kirsty didesak untuk melakukan kesalahan itu.

Dianne berkata: "Dia menyiram pokok ganja hanya sebanyak dua kali saja dan jelas dia melakukannya kerana terpaksa."

Kirsty dijatuhkan hukuman 18 bulan kerja kemasyarakatan dan diletakkan di bawah pengawasan polis selama setahun. - DM


sumber : myMetro

Pakai macam ni jual apa pun laku

Posted: 28 Aug 2012 09:45 AM PDT





sumber gambar : mran3238.wordpress.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS