Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Sesuatu Yang Tertinggal Filem Seram Pembuka Tirai 2012

Posted: 02 Jan 2012 10:39 PM PST

Filem Seram Pembuka Tirai 2012

Sebut sahaja filem hantu, apa yang muncul di benak adalah 'trend' filem hantu atau seram yang pernah melanda industri perfileman negara beberapa tahun lalu hingga hampir setiap syarikat produksi mula menerbitkan filem genre tersebut tanpa henti. Setelah reda musim tersebut, baru kini Grand Brilliance bersedia untuk mempersembahkan filem Sesuatu Yang Tertinggal yang dikatakan mampu melegakan dahaga peminat genre hantu dan seram yang selama ini menantikan filem yang dapat menandingi kehebatan dan kekuatan filem 'Khurafat' tahun lepas.

Digelar sebagai filem pembuka tirai 2012 bagi syarikat produksi filem dan drama Grand Brilliance, Sesuatu Yang Tertinggal bakal menemui penonton pada 5 Januari 2012 di 60 pawagam serata negara. Sesuatu Yang Tertinggal menampilkan pelakon muda lagi berbakat Sara Ali, serta pasangan suami isteri Zahiril Adzim dan Shera Aiyob yang kini bergelar pengantin baru hasil pertemuan di set pengambaran filem ini dua tahun yang lalu.

TRAILER:

Mengulas akan apa bezanya filem ini dengan filem-filem bergenre seram yang lain, Asrulhisyam Ahmad selaku pengarah filem Sesuatu Yang Tertinggal mengulas bahawa sudut yang ditekankan menerusi filem ini adalah lebih luas skopnya dari hanya memaparkan watak hantu yang biasanya menjadi fokus utama filem-filem seram lain. Kesan visual khas dan bunyi latar memainkan peranan penting dalam pembikinan sesebuah filem seram dan dengan pengetahuan itu, Asrulhisyam berani tampil dengan filem yang menelan bajet sebanyak RM1 juta ini termasuk kos promosi.

Tengku Iesta Tengku Alaudin, merangkap Pengurus Besar Primeworks Studios berpendapat bahawa penonton akan menerima baik taruhan filem Sesuatu Yang Tertinggal oleh Grand Brilliance kerana telah 'kenyang' dengan sajian filem-filem bergenre drama sepanjang tahun 2011 seperti Ombak Rindu dan Songlap.

Mengulas lanjut, Tengku Iesta menyatakan perasaan besar hatinya akan sokongan penuh yang diperoleh oleh penonton dan rakan media lain sepanjang penayangan filem Songlap, dan mengharapkan sokongan yang setanding bagi filem Sesuatu Yang Tertinggal.

Maklumat lanjut, gambar di sebalik tabir, dan trailer filem Sesuatu Yang Tertinggal boleh ditemui di YouTube dan laman sosial Grand Brilliance, www.facebook.com/grandbrilliance serta www.twitter.com/grandbrilliance.

Sesuatu Yang Tertinggal

Sesuatu Yang Tertinggal

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Sesuatu Yang Tertinggal
  • Filem Sesuatu Yang Tertinggal
  • Diana Danielle Pembuka Tirai Konsert Kenny G
  • Trailer Filem Keramat Ada Adegan Seks
  • Spider-Man Andrew Garfield First Look!
  • Video Persembahan Siti Nurhaliza Celebrate 2012 Marina Bay
  • Seekers Musim Ke 8
  • Pertandingan Tarian Singa Akrobatik Sungei Wang Plaza
  • Jangan Tegur
  • Kenneth Ma & Joyce Tang Media Prima TV Networks Screenings 2012
  • Full content generated by Get Full RSS.

    CSI Miami Musim Ke-7

    Posted: 02 Jan 2012 06:39 PM PST

    CSI MIAMI MUSIM KE- 7

    Siaran Perdana di ntv7 bermula Januari 2012!

    Siri penyiasatan hebat, penuh aksi dan dinanti-nantikan, CSI Miami musim ke 7 bakal bersiaran di Saluran Ceria Anda, ntv7 bermula 3 Januari 2012, setiap hari Rabu jam 8.30 malam. Siri drama sepanjang 24 episod ini diterbitkan pengeluar filem dan siri televisyen terkenal, Jerry Bruckheimer yang telah pun mempunyai hampir 50 produksi termasuklah judul Pirates of Caribbean, Armageddon dan Pearl Harbor.

    CSI

    Dalam musim lepas, siri ini lebih mengembangkan perwatakan watak yang melibatkan nilai cinta dan kepercayaan. Yang paling mengejutkan mungkin adalahpendedahan bahawa Horatio Caine (David Caruso) memiliki seorang anak lelaki yang tidak diketahuinya – remaja yang ditahan dan dipenjarakan atas sisatan pembunuhan pegawainya. Kehadiran remaja itu – Kyle Harmon (Evan Ellingson) – menyebabkan ramai musuh Caine membuat percubaan untuk mempergunakan situasi itu untuk menumpaskannya. Antara kisah menarik yang turut dibawa kepada penonton adalah kematian sepasang remaja kolej yang terperangkap dalam beban kredit, pembunuhan selebriti internet akibat hasad dengki, pembunuhan ahli sukan terkenal Miami yang tubuhnya dibekukan serta kes misteri pembunuh bersiri yang membunuh mangsanya saat gerhana matahari.

    Di dalam musim 7 ini, para penyiasat CSI: Miami masih meneruskan pencarian dalam mendapatkan segala data serta menganalisa segala bukti yang ada dengan menjadi suara kedua dan meletakkan diri mereka sebagai mangsa dalam mencari motif setiap kes yang berlaku. Pastinya apa yang paling ditunggu di dalam musim ini adalah tanda tanya penonton setelah Horatio ditembak. Pelbagai wajah yang pernah dan biasa dilihat sepanjang musim terdahulu bakal muncul dan menambahkan lagi konflik drama bersiri ini. Kehadiran Kyle semestinya sering mengundang masalah sama ada peribadi mahupun secara professional.

    Sementara itu, Calleigh Duquesne (Emily Procter) yang mula rapat bersama Eric Delko's (Adam Rodriguez) terpaksa menyelesaikan masalah hubungannya bersama Jake Berkeley. Masalah juga semakin bertambah apabila Dr. Tara Price (Megalyn Echikunwoke), Pemeriksa Perubatan baru kurang berpengalaman dan sering terburu-buru. Tambah menarik ialah kemunculan samseng Russia, pencurian yang melibatkan industri fesyen berprofil tinggi, serta kes bunuh dengan kren setinggi 200 kaki pasti membuat penonton terpaku di hadapan kaca TV nanti.

    Kisah drama bersiri forensik hebat dengan latar tempat yang mewah akan bersama kumpulan utama anggota Florida Selatan dalam menyelesaikan kes jenayah.

    Diketuai oleh Leftenan Horatio Caine (David Caruso), pasukan Crime Scene Investigators Miami ini berlatarkan kawasan mewah dan budaya sekeliling Miami. Horatio yang bekas pengesan bom dari New York sering bergantung kepada gerak hati dan bukti forensic dalam menyelesaikan setiap kes jenayah.

    Pasukan ini juga disertai Calleigh Duquesne (Emily Procter), seorang pakar dalam ilmu sains, balistik, Eric Delko (Adam Rodriguez), Ryan Wolfe (Jonathan Togo) yang pakar mengenai selok belok terusan air, serta Frank Tripp (Rex Linn), polis yang baru dinaikkan pangkat sarjan dan Natalia Boa Vista (Eva La Rue), yang menyertai pasukan itu secara tiba-tiba dan sering menimbulkan kontroversi. Terbaru ialah Dr. Tara Price (Megalyn Echikunwoke) sebagai seorang pemeriksa perubatan muda yang turut membantu pasukan tersebut.

    Jangan lupa saksikan CSI Miami Musim 7, bermula 3 Januari 2012, setiap Rabu jam 8.30 malam.

    Untuk maklumat lanjut layari www.ntv7.com.my dan www.tonton.com.my. Serta ikuti perkembangan kami di ntv7 melalui Facebook dan Twitter.

    CSI
    CSI

    CSI

    CSI

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Kisah Dunia Perubatan dalam Miami Medical
  • Two and A Half Men, The Shot, How I Met Your Mother di NTV7
  • Fast & Furious
  • Movie Day Out Sensasi Selebriti – FILEM WHITEOUT
  • Drama Dexter Lakonan Michael C.Hall di TV2
  • Juara Pesona Nona Musim Ke-3
  • CSI: NEW YORK Musim ke-4 di 8TV
  • Party Pajama Red FM A Rudy Awakening
  • BURN NOTICE
  • Siapa Mentor Musim Ke-6
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Chef Wan Batal Hasrat Tutup Akaun Facebook

    Posted: 02 Jan 2012 08:37 PM PST

    FACEBOOK CHEF WAN FAN CLUB

    Sebelum ini, Chef Wan atau nama sebenarnya Datuk Redzuawan Ismail yang terkenal dengan sikap menegur secara terbuka berhasrat untuk menutup laman Fan Page Facebook miliknya iaitu 'Chef Wan Fan Club'.

    Namun selepas menerima komen-komen positif serta sokongan daripada para peminat yang mahu Fan Page itu dikekalkan, akhirnya Chef Wan mengambil keputusan untuk tidak menutup laman Fan Page'nya itu.

    Seperti yang ditulis oleh Chef Wan:-

    "Alhamdulilah after reading all your comments i tak sampai hati nak tutup this fan club especially for all the loyalty and kindness as well as understanding that u have shown me through out our friendship here."

    Tambah Chef Wan lagi, dia juga tidak akan mempedulikan komen-komen buruk dan negatif yang dituliskan di laman Fan Page'nya itu malah akan memadamnya. Seperti ditulis oleh Chef Wan:-

    "Just ignore all this Langaus sudah lah…hee hee i can hear they are coming now! Mereka ni sudah tentu suka jaga tepi kain orang and jadi batu api and will always remained with that attitude pun.

    "Kita delete sahaja lah. Lagi pun when they hear this good new lagi la berulat hati mereka sampai bertarung lagi nak tengok i jadi ke tidak tutup fan club ini. Hee hee to them always remember u are trap! The wiseman will always have the last laugh! Peace Ya!,"

    Macam ni, tambah sakit hati la para haters Chef Wan sebab Chef Wan tak jadi tutup akaun Facebook beliau tu. Huhu.. Oh ya, kalau nak like Fan Page Chef Wan tu, bolehlah ke Chef Wan Fan Club.

    Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Sensasi Bakal bercuti ke Hong Kong Disneyland

    Posted: 02 Jan 2012 08:15 PM PST

    Selamat Tinggal tahun 2011 ..Kini bermulalah tahun baru 2012 yang menjanjikan perubahan yang lebih baik dan lebih positif kepada semua..
    Apa yang menarik pada tahun baru 2012 ini? Sensasi telah berpeluang untuk bercuti ke Disneyland, package untuk 2 orang dengan tiket penerbangan pergi balik ke Hong Kong dengan Air Asia, Hotel penginapan 3 hari 2 malam dan ticket masuk ke Taman Tema Disneyland untuk Sensasi dan pasangan pada 6 Januari 2012 sehingga 8 feb 2011.

    Memang sangat excited…tambah pulak bulan satu winter,dapatlah merasai suasana dan musim sejuk yang tak ada di Negara kita ,Malaysia..




    Disneyland merupakan taman Tema yang paling terkenal di Dunia.Dengan permainan yang menarik,pertunjukkan,mascot Mickey Mouse,Minnie Mouse dan watak-watak kartun Disney memang menjadi impian ramai orang yang sukakan hiburan dan keriangan untuk kesana..


    Hong Kong pula merupakan antara Bandar yang pesat membangun tetapi masih mengekalkan status Bandar paling hijau.Dengan kemudahan pengangkutan awam MRT yang baik,memudahkan pelancong untuk melawat tempat-tempat menarik di Hong Kong.Selain Disneyland banyak tempat yang harus dilawati di sana..
    Sensasi akan post lagi tentang percutian di sana beserta gambar….pada minggu hadapan..tunggu ya semua!
    Sekarang tengah busy nak packing baju sejuk ,camera,laptop dan macam-macam lagi untuk bercuti sambil mengupdate gambar-gambar percutian Sensasi nanti.

    Remy Ishak dan Tiz Zaqyah sebagai suami isteri dalam Aduh Sayang

    Posted: 02 Jan 2012 12:35 AM PST

    Sensasi suka tengok pasangan Tiz Zaqyah dan Remy Ishak,sama padan dan sangat sweet bersama kan..
    Pasangan kekasih ini telah disatukan sebagai pasangan suami isteri dan mempunyai anak-anak dalam cerekarama TV3 yang bertajuk aduh sayang...

    Bagi yang belum menonton drama ini boleh lah download kat sini..
    Sensasi pun tak tengok lagi sbnrnya sebab malam 31 Disember ,sensasi sibuk.hehe..jum baca sinopsis drama ini.

    Download Aduh Sayang


    Aksi Remy Ishak & Tiz Zaqyah Dalam Aduh Sayang

    Aduh Sayang berkisar tentang Nani dan Shidi, pasangan suami isteri yang dikurniakan dua cahaya mata, Fateha, 4 tahun dan Fayyad, 3 tahun. Sejak mendapat cahaya mata, Nani dan Shidi sering keletihan dan tidak bermaya ke pejabat. Kadang kala ketegangan antara mereka tercetus. Keadaan ini disedari oleh ibu bapa mereka, Latiff dan Ros. Oleh itu, mereka mencadangkan agar Fateha dan Fayyad ditinggalkan bersama mereka selama seminggu supaya mereka boleh berehat.

    Nani dan Shidi bersetuju lalu Fateha dan Fayyad ditinggalkan bersama nenek dan datuk mereka. Walaupun merindui anak-anak, Nani dan Shidi kelihatan lebih tenang dan bersemangat di tempat kerja kerana mendapat rehat yang secukupnya sejak ketiadaan anak-anak mereka.


    Namun, mereka dikejutkan dengan berita penjaga rumah asuhan tempat mereka menghantar anak telah ditanggap kerana terlibat dengan sindiket menjual budak…

    Pelakon: Remy Ishak, Tiz Zaqyah, Rahim Omar, Fatimah Abu Bakar.





    Ash dan Sherry Merlis bernikah pada 1 Januari 2012

    Posted: 02 Jan 2012 12:25 AM PST

    Perbezaan umur sekarang bukanlah masalah untuk bercinta dan berkahwin,Ash dan Sherry Merlis berbeza 11 tahun dimana Ash berumur 29 dan Sherry pula berumur 40 tahun.

    Tahniah Sensasi ucapkan kepada pasangan pengantin baru ini,walaupun sebelum ini Sherry pernah menafikan bahawa mereka bakal disatukan di penghujung tahun 2011,rupanya mereka berkahwin pada awal 2012..hehe

    Ash & Sherry Bernikah


    Vokalis kumpulan Gabba Gaba, Ash atau nama sebenarnya, Tengku Shafiz-Rullah Tengku Mohd Shahid sah bergelar suami kepada pelakon Sherry Merlis pada pukul 10 pagi, Ahad lalu.

    Majlis pernikahan pasangan itu diadakan di Madrasah Islahiyah Addiniyah, Taman Ibu Kota, Kuala Lumpur.

    Di majlis tersebut, Ash menyerahkan wang hantaran yang jumlahnya dirahsiakan berserta mas kahwin bernilah RM200 serta tiga dulang hantaran, setepak sirih junjung, sebentuk cincin dan manisan.

    Manakala Sherry membalas lima dulang hantaran, setepak sirih junjung, sebuah Al-Quran, manisan, sebentuk cincin dan kek.

    Ash dan Sherry berkenalan sewaktu terlibat dalam sebuah produksi drama.

    Russel Brand Failkan cerai terhadap Katy Perry,selepas 14 bulan berkahwin

    Posted: 02 Jan 2012 12:01 AM PST

    Sebelum ini memang pasangan selebriti Russel Brand dan Katy Perry sering dikaitkan dengan masalah tidak ada masa untuk diluangkan bersama dan berpisah sementara.

    Namun akhirnya Russel sendiri mengakui telah memfailkan cerai tehadap isterinya Katty Perry kerana sudah tidak dapat menyelamatkan rumah tangga mereka lagi.

    "Malangnya ,perkahwinan kami sudah tamat,kami akan terus menjadi kawan" kata pelakon british Russel yang berkahwin dengan Katy Perry pada Oktober 2010.

    Russel memberitahu dia dan Katy tiada sefahaman langsung dan tidak ada apa yang boleh dilakukan lagi untuk memulihkan hubungan mereka.

    Sebelumnya, pasangan tersebut dikabarkan telah bertengkar sampai akhirnya memutuskan untuk meraikan hari Krismas secara berasingan. Katy yang menyambut hari Krismas di Hawaii manakala Russell menyambut hari Krismas di Cornwall.

    Russell kelihatan sedang berjalan di kota London pada Khamis lalu namun jelas kelihatan di jarinya bahwa dia tidak lagi memakai cincin pernikahannya dengan Katy






    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Artis China Viann Zhang Bogel di Filem 'Flying Swords of Dragon Gate'

    Posted: 02 Jan 2012 09:00 PM PST


    infospesial.net -  Artis seksi Cina, Viann Zhang tampil bogel mempamerkan keseksian tubuhnya untuk peranannya dalam Filem Flying Swords of Dragon Gate yang arah oleh sutradara yang sudah legendaris, Tsui Hark. Filem ini saat ini telah menduduki tangga kedua film yang box office di China.


    Beberapa pose menggoda dan adegan bogel dalam potongan filem tersebut banyak beredar di Internet, sehingga menyebabkan kehebohan.


    "Kasihan anak-anak. Menjual tubuhnya untuk mendapatkan ketenaran, "komen netizen" seperti yang dikutip dari Maydaily.

    Adakah ini gambar seksi Amalina Che Bakri pelajar genius 17A1?

    Posted: 02 Jan 2012 08:00 PM PST







    Wow..begitu seksi..BERALIH 360 DARJAH...nampaknya jika betul inilah wajah pelajar genius yang mendapat 17A1 maka hancur luruh hati umat yang memuji dan mengambil contohnya sebagai idola.Tewas dipengaruhi budaya barat..moga2 ini bukan gambar beliau..sedih bila megenangkan umat Islam hancur hanya kerana terlalu ikutkan nafsu serakah budaya barat..

    Amah kerabat mati tergantung

    Posted: 02 Jan 2012 07:30 PM PST


    KUALA LUMPUR – Dua anggota polis di Balai Polis Desa Jaya, Kepong kelmarin tergamam apabila menemui mayat seorang amah warga Kemboja yang bekerja dengan sebuah keluarga kerabat diraja sebuah negeri di utara tanah air tergantung di jeriji tingkap tandas balai polis itu.


    Mayat wanita yang dikenali sebagai Chhouy Ren, 33, itu ditemui pada pukul 6.40 petang dalam tandas tersebut dengan lehernya terjerut pada sehelai seluar yang diikat pada jeriji tersebut.


    Difahamkan, dia datang ke negara ini sejak lima bulan lalu dan baru bekerja dengan majikannya yang merupakan seorang Datin berusia 45 tahun minggu lepas.


    Dua hari sebelum kejadian, pembantu rumah berkenaan telah ditahan oleh pengawal keselamatan di kawasan perumahan majikannya di Valencia, Desa Jaya dekat sini pada pukul 4 petang selepas dia dikatakan telah melarikan diri sejauh dua kilometer kerana memberontak untuk berhenti kerja.


    Dia melarikan diri selepas hasrat dia untuk berhenti kerja pada hari berkenaan memerlukan dia menunggu tempoh beberapa hari berikutan ejennya gagal dihubungi manakala pejabat agensi itu pula tutup sempena cuti umum.


    Pihak kedutaan Kemboja pula memaklumkan pihaknya memerlukan satu hingga dua minggu untuk urusan antara amah berkenaan dengan ejen itu. 


    Tanpa diduga, mangsa kemudian menjerit lalu terus berlari keluar rumah sebelum dia ditahan oleh pengawal kawasan perumahan dan ditempatkan di sebuah bilik.


    Keesokan harinya, pengawal berkenaan membawa mangsa ke balai polis kerana bimbang dia akan mencederakan sesiapa ekoran kemurungan yang dialaminya. Mangsa kemudian meminta tumpang sementara di balai polis itu kerana tiada tempat tinggal.


    kosmo online

    Facebook jadi tempat terbaik cari ginjal

    Posted: 02 Jan 2012 07:00 PM PST


    SEATTLE - Laman perkongsian sosial yang popular, Facebook menjadi tempat yang terbaik untuk mencari buah pinggang.


    Facebook dan laman sosial lain kini menjadi tempat untuk mencari seorang individu yang pemurah untuk mendermakan buah pinggang mereka.


    Seorang bapa, Damon Brown memperoleh satu buah pinggang menerusi Facebook selepas memberitahu kisahnya di muka surat khas yang dihasilkan dengan menggunakan namanya, Damon Kidney.


    Rakan-rakan dan keluarganya kemudian menghantar kisahnya kepada setiap orang yang mereka kenali.


    Dia kemudian memperoleh satu buah pinggang daripada seorang wanita yang dikenali oleh isterinya sejak bertahun-tahun.


    "Dia (wanita itu) menyatakan buah pinggang itu bukan sebenarnya untuk saya. Ia adalah untuk anak-anak saya kerana mereka sepatutnya mempunyai seorang bapa," kata Brown yang berusia 38 tahun.


    Menurutnya, dia berasa sedikit malu kerana terpaksa meminta pertolongan daripada orang awam.


    Brown yang mempunyai dua anak telah merahsiakan penyakitnya itu.


    Seorang lelaki di Michigan turut mendapat buah pinggang melalui seorang penderma menerusi Facebook manakala seorang lagi wanita mendapat buah pinggang menerusi laman Craigslist.


    Jurucakap Rangkaian Bersatu Untuk Perkongsian Organ, April Paschke menyatakan, sebelum kewujudan Internet, orang ramai menggunakan buletin gereja, perbualan dan iklan untuk mencari buah pinggang. - Agensi


    sumber : kosmo online

    Kekasih pelik suka cucuk-cucuk

    Posted: 02 Jan 2012 06:00 PM PST


    KUALA LUMPUR: Seorang wanita dicucuk dengan puluhan jarum akupuntur oleh teman lelakinya tanpa kerelaannya, malah dia diugut dengan pisau jika enggan berbuat demikian.


     Dalam kejadian jam 7 pagi di rumah wanita itu di Bukit Jalil, di sini semalam, mangsa yang sedang tidur dikejutkan teman lelakinya yang berusia 40-an sebelum dipaksa menerima puluhan jarum yang ditusuk di muka, tangan dan badan.




     Lebih malang, teman lelaki mangsa turut mengacukan pisau sebelum memaksa wanita terbabit mencucuk jarum ke badannya.




     Bimbang dicederakan, mangsa akur permintaan pelik teman lelakinya itu.




     Mangsa yang bimbang dengan keselamatan diri membuat laporan di Balai Polis Sungai Besi, di sini, untuk tindakan lanjut.




     Menceritakan semula kejadian itu, sumber berkata, mangsa yang sedang tidur di bilik di rumahnya itu dikejutkan teman lelakinya yang baru pulang dari kerja.






     "Pada mulanya mangsa enggan bangun menyebabkan suspek memarahinya.




     "Suspek mengambil jarum dan mencucuk benda tajam itu di badan mangsa. Tersentak dengan perbuatan itu, mangsa memarahi teman lelakinya, namun suspek mengacukan pisau ke arahnya," katanya.





     Sumber berkata, mangsa yang bimbang dicederakan akur dengan arahan teman lelakinya itu.




     "Kesempatan itu diambil dengan mencucuk puluhan jarum di muka, tangan dan badan teman wanitanya.




     "Suspek memaksa mangsa supaya mencucuk jarum berkenaan di badannya dan keengganan wanita terbabit berbuat demikian menyebabkan suspek mengugut mencederakannya dengan pisau," katanya.




     Sumber berkata, mangsa sekali lagi akur dengan permintaan pelik teman lelakinya itu.




     "Selepas semua permintaan suspek dipenuhi, mangsa merayu kepada teman lelakinya mencabut semula jarum berkenaan kerana dia hendak mandi dan bersiap ke tempat kerja.




     "Pada mulanya suspek enggan melepaskan mangsa, namun selepas dirayu, lelaki terbabit membenarkannya," katanya.




     Katanya, sebaik meninggalkan rumahnya, mangsa bergegas ke balai polis dan membuat laporan mengenai kejadian berkenaan.




     Difahamkan, mangsa cedera di muka, tangan dan badan.




     Kes disiasat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan (KK) dan difahamkan, usaha memburu suspek sedang giat dijalankan.




     Sementara itu, Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (Operasi dan Risikan) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairi Ahrasa mengesahkan menerima laporan mengenai kejadian itu.


    sumber : myMetro

    Hanya kerana bermain dompet anak di kurung

    Posted: 02 Jan 2012 05:00 PM PST


    GEORGETOWN: Hanya kerana bermain dompet bapanya, seorang kanak-kanak perempuan berusia enam tahun diperlakukan dengan kejam apabila dipukul dan dikurung bapanya di sebuah rumah di Jalan Perak, Jelutong, di sini, awal pagi semalam. 


     Kanak-kanak malang itu ditinggalkan bersendirian dalam rumah itu hampir 10 jam.


     Kejadian itu hanya terbongkar apabila tangisan kanak-kanak itu didengari jiran yang kemudiannya menghubungi polis dan juga Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).


     Jiran berkenaan yang enggan dikenali berkata, dia mendengar tangisan kanak-kanak terbabit yang sesekali turut merayu meminta tolong sejak jam 3 petang hingga 1 pagi, semalam.






     "Mengesyaki sesuatu yang buruk berlaku, saya dan beberapa lagi jiran menghubungi polis kerana tangisan kanak-kanak itu tidak berhenti walaupun sudah menjangkau ke awal pagi," katanya.


    Sumber : myMetro

    Wow! Berpesta Kenakan Gaun Tipis, Puting Rihanna Terlihat

    Posted: 02 Jan 2012 04:00 PM PST


    infospesial.net -   Rihanna tampil seksi dan sangat menarik dengan mempamerkan lekuk tubuhnya saat dia menghadiri acara di P. Diddy Pesta Malam Tahun Baru, di Miami tadi malam. Penyanyi 23 tahun itu dengan bangga mempamerkan tindikan di putingnya dalam dibalik gaun transparant bermotif tutul yang dikenakannya.


    Penyanyi We Found Love itu memutuskan untuk pergi dengan gaun bersemangat saat ia berpesta pada tahun 2012. Nampaknya Rihanna sangat menikmati pesta yang diadakan rapper di perkebunan Miami dan baru merasakan efeknya hari ini.


    'Sunglasses and Advil... Lastnight was mad real!' tweet Rihanna.


    Rihanna juga memposting gambar dirinya yang sedang minum dengan temannya, dan mungkin terlalu banyak minum sehingga menyebabkan ia mabuk hari ini. (Dailymail)

    Seksi tak saya pagi ni?

    Posted: 02 Jan 2012 03:00 PM PST

    silap ..betul pak ciknya..pagi-pagi buat lawak

    Video..aksi selamba lelaki dijahit kepalanya

    Posted: 02 Jan 2012 10:00 AM PST


    Ramai Lelaki Panggil Ambulans Cuma untuk Urusan Kemaluan

    Posted: 02 Jan 2012 09:00 AM PST


    Tahun lalu banyak mencatatkan kejadian unik bagi para petugas ambulans di  Victoria, Australia. Panggilan darurat yang masuk selama tahun 2011 didominasi oleh keluhan  yang tidak mendesak, termasuk urusan kemaluan.


    Keunikan yang dikeluhkan oleh sebahagian besar petugas unit darurat ini dirasakan sangat mengganggu dan buang-buang waktu. Beberapa masalah yang disampaikan melalui panggilan darurat sebenarnya kadang boleh diatasi sendiri dan tidak harus buru-buru.


    Menurut data Emergency Services Telecommunications Authority (ESTA), sepanjang 2011 tercatat 100 pesakit laki-laki memanggil layanan unit darurat hanya untuk urusan kemaluan. Tidak dijelaskan lebih spesifik apa masalahnya, tapi tidak menutup kemungkinan hanya masalah susah ereksi.


    Masalah  lainnya yang banyak disampaikan melalui layanan unit darurat sepanjang 2011 adalah sembelit atau susah buang air besar, yang jumlahnya mencapai 637 panggilan. Selain itu, ada juga 178 panggilan kerana sakit telinga dan 233 panggilan kerana sakit gigi.


    Di luar panggilan-panggilan unit darurat dengan keluhan tersebut, ada juga panggilan yang sama sekali tidak relevan bagi petugas paramedis. Misalnya dalam salah satu kes, seorang laki-laki menelepon ambulans hanya untuk mengatakan dirinya baru saja menemukan mesin waktu.


    Data yang dihimpun ESTA tersebut diambil berdasarkan catatan panggilan masuk dalam 12 bulan terakhir, terhitung sejak Oktober 2010 hingga Oktober 2011. Dikutip dari Ninemsn, Minggu (1/1/2012), ESTA menerima tak kurang dari 1.000 panggilan kecemasan.


    Selain buang-buang waktu, panggilan untuk masalah remeh dianggap boleh membahayakan pesakit dalam keadaan darurat yang sebenarnya. Misalnya ketika kereta ambulans habis untuk menangani masalah remeh, pesakit dengan masalah serius yang mengancam jiwa boleh tidak tertolong.


    Sumber : http://www.detikhealth.com

    Pak cik 53 tahun meninggal ketika berhubungan seks dengan kekasih gelap (teman rapat isterinya) kerana overdose

    Posted: 02 Jan 2012 08:00 AM PST


    Berhubungan seks dengan selingkuhan diketahui lebih berisiko membuat serangan jantung, apalagi ditambah overdose ubat kuat. Seperti yang dialami seorang laki-laki di Malawi, yang akhirnya meninggal dalam perjalanan ke hospital.


    Laki-laki berusia 50-an tahun yang tidak disebutkan namanya ini dilarikan ke sebuah hospital di Blantyre kerana mengalami serangan jantung, minggu lalu. Ia datang ke hospital dalam keadaan tidak sedar, lalu meninggal tak lama setelah sampai di hospital.


    Seorang petugas membenarkan bahawa laki-laki ini mengalami kolaps saat sedang berhubungan seks. Namun yang lebih memalukan, ia melakukannya tidak dengan pasangan rasmi melainkan dengan selingkuhan yang tidak lain adalah teman akrab isterinya sendiri.


    Dari tangan sang selingkuhan, polis menyita beberapa biji ubat kuat yang digunakan untuk meningkatkan stamina saat berhubungan seks. Diyakini, obat kuat tersebut merupakan salah satu pemicu serangan jantung yang menewaskan laki-laki tersebut.


    Khabarnya, laki-laki tersebut sudah 13 tahun menjalin hubungan perselingkuhan dan memiliki riwayat hipertensi atau tekanan darah tinggi. Sebelum mengalami serangan jantung, ia juga sudah merasakan gejala tidak enak badan sehingga sempat menghentikan aktiviti berhubungan seks.


    "Pada titik tersebut, ia berhenti untuk mandi dan menenangkan diri. Setelah mandi ia melanjutkan hubungan seks dan tiba-tiba saja kolaps," kata seorang sumber yang juga tidak disebutkan namanya, seperti dikutip dari Bnltimes, Minggu (1/1/2012).

    Sebagaimana diketahui, hubungan seks dalam kondisi tertentu sebenarnya malah bermanfaat untuk menjaga kesehatan jantung dan pembuluh darah. Hubungan seks bisa menurunkan tekanan darah rata-rata, meski saat orgasme terjadi peningkatan tekanan darah untuk sesaat.

    Namun ketika dilakukan dengan pasangan tidak resmi, hubungan seks tidak lagi memberikan manfaat tetapi justru membahayakan karena bisa meningkatkan risiko serangan jantung. Banyak faktor yang mempengaruhinya, salah satunya karena faktor stres yang melatarbelakangi perselingkuhan itu sendiri.

    Sumber : http://www.detikhealth.com/read

    Melukis di iPad dengan iPen

    Posted: 02 Jan 2012 07:00 AM PST



    Menggunakan jari untuk menggambar, atau menulis di atas iPad, tentunya hasilnya tidak akan memuaskan. Nah, untuk memperoleh hasil maksimal, Cregle Inc mengembangkan iPen.


    iPen memungkinkan Anda melukis, mengambar dan menuliskan catatan layaknya menulis di buku di layar touchscreen tablet Anda.


    Teknologi ini mengkombinasi teknologi inframerah dan ultrasonik bersama dengan touchscreen iPad untuk memberikan akurasi yang sama dengan berdiri sendiri gambar tablet.


    Rencana produk akan diedarkan bulan Januari 2012 dan dijual sebesar $ 89. Mereka saat ini bekerja dengan berbagai pengembang aplikasi untuk mengintegrasikan teknologi mereka.


    Sumber : http://www.tribunnews.com/

    Inilah Wajah Asli Jessica SNSD

    Posted: 02 Jan 2012 06:00 AM PST




    infospesial.net -  Beberapa waktu lalu, beredar foto-foto masa lalu Jessica SNSD. Beredarnya foto tersebut bukan tanpa sebab melainkan seorang penggemarnya yang sengaja mengupload foto-foto Jessica ke salah satu situs online komuniti Korea, dengan caption Foto Masa Lalu Jessica. Foto tersbeut diambilnya dari acara SNSD Girls Go to School, yang mana dibuat ketika personil SNSD tersebut baru memulai debutnya. 


    Dalam salah satu sesi interview dengan Mnet, Jessica tampil dengan wajah alaminya tanpa make up sedikit pun bedak dalam sesi shooting acara tersebut. 


    "Meski terlihat berbeza, tetapi sebenarnya sama","Jessica tetap memiliki pandangan yang tajam," dan Meski sebelumnya terlihat innocen, saat ini ia begitu glamour," komen para fans.

    Tragis! Bekas Ketua Perisik Argentina Tewas Ditembak Isterinya

    Posted: 02 Jan 2012 05:00 AM PST


    Seorang bekas Ketua Perisik Argentina tewas ditembak oleh isterinya sendiri saat tahun baru. Diduga terjadi pertengkaran rumah tangga antara suami-istri tersebut sebelum penembakan terjadi.


    Carlos Soria (61) yang baru beberapa minggu menjawat sebagai Gabernor Provinsi Rio Negro, dilaporkan tertembak pada Minggu (1/1), sekitar pukul 05.00 waktu setempat. Insiden tersebut terjadi di rumah Soria yang ada di daerah pedesaan dekat Kota General Roca, Patagonia. 


    Demikian seperti disampaikan oleh pegawai setempat dan dilaporkan pejabat berita AFP, Isnin (2/1/20112). Setelah penembakan, Soria dilarikan ke hospital erdekat namun sayang nyawanya tak tertolong.


    Dalam sebuah wawancara radio, Wakil Gabernor, Alberto Weretilneck, yang kini menggantikan posisi Soria menuturkan, penembakan tersebut tampaknya disebabkan oleh 'kecelakaan domestik'. Dia memastikan kes ini akan dibawa ke pengadilan untuk mengetahui apa yang sebenarnya terjadi.


    Weretilneck juga mengatakan, isteri Soria dicurigai sebagai pelaku kerana dia merupakan satu-satunya orang yang ada di rumah tersebut saat terjadinya penembakan. Menurutnya, polis setempat telah mengesampingkan dugaan bunuh diri.


    Namun, polis juga mengungkapkan fakta bahawa salah satu anak lelaki Soria ada di  rumah tersebut, namun berada di bangunan yang berbeza saat insiden tersebut terjadi.


    Beberapa media tempatan di Argentina menyebut, penembakan tersebut dilakukan oleh isteri Soria. Menurut mereka, sang isteri menembak Soria tepat di wajah ketika pertengkaran antara keduanya terjadi. Hasil bedah siasat menunjukkan, Soria terkena tembakan di bahagian mata sebelah kiri.


    Saat ini, isteri Soria telah dibawa ke balai polis setempat untuk dimintai keterangan.


    Carlos Soria merupakan anggota Parti Peronis yang kini berkuasa di Argentina. Dia juga bekas Ketua Badan Perisik Argentina pada masa pemerintahan Presiden Eduardo Duhaldo pada tahun 2002. Soria dan isterinya memiliki empat anak, yakni Martin yang juga Walikota General Roca, German, Carlos, dan Emilia.


    Sumber : http://www.detiknews.com

    Bayi 18 Bulan Telan Kokain

    Posted: 02 Jan 2012 04:00 AM PST

    Sepasang suami isteri ditangkap setelah didapatan mabuk ubat-ubatan terlarang. Apalagi tingkah mereka membuat putranya yang masih berusia 18 bulan menelan kokain.


    Polis di Atascadero, California, mengatakan anak kecil itu kemungkinan mengambil kokain yang masih berhampiran di jangkauannya, seperti dikutip dari Daily Mail.


     Setelah melihat tanda-tanda mabuk,kanak-kanak itu segera dilarikan ke hospital untuk menjalani perawatan lebih lanjut di Twin Cities Community Hospital, di Templeton. "Sungguh malang ketika seorang anak kecil terpapar zat narkotik yang cukup berbahaya, namun untungnya dia selamat meski orangtuanya harus berada di tahanan," kata Juru Bicara Kepolisian Atascadero, Gregg Meyer. 


     Pasangan itu, Priscilla Tabarez, 20, dan Daniel Sanchez, 27, kini harus mempertanggungjawabkan tingkahnya di pengadilan. Selain hukuman penjara, mereka juga terancam hukuman denda senilai US$100 ribu 


     Sumber : http://dunia.vivanews.com

    Budak kecik tak sepatutnya berada di sini

    Posted: 02 Jan 2012 03:00 AM PST

    salah masuk tempat adik ni...

    Foto Facebook FB Yang Paling Banyak Di-tag Di Dunia

    Posted: 02 Jan 2012 02:00 AM PST

    Foto Facebook FB Yang Paling Banyak Di-tag Di Dunia Festival Glastonbury. Ingin tahu foto yang paling banyak di-tag sedunia? Jawabannya, foto raksasa yang menampilkan kerumunan orang yang hadir dalam Festival Glastonbury yang diselat di Inggris. Giant Photo Glastonbury Crowd Facebook World's Most 'Tagged' Photo.

    Bagaimana tidak, foto tersebut di-tag oleh lebih dari lapan ribu orang! Foto raksasa Glastonbury Crowd Festival berkualiti resolusi tinggi ini menampilkan sekitar 70 ribu orang penonton festival yang berdesakan, tersengat matahari dan basah oleh keringat.

    Siapa sangka, setelah dipublikasikan melalui website Orange, foto yang tadinya sekadar kenangan tersebut kemungkinan akan mencatat rekod untuk foto online yang paling banyak di-tag.

    Sejak disiarkan pada 29 Jun lalu, orang-orang yang menghadiri festival Glastonbury melongok foto bersolusi 1300 megapixel tersebut, menemukan diri mereka dan men-tagnya melalui Facebook. Ya, orang-orang ter-tag dalam foto itu ketika foto mereka terhubung dengan nama dan akaun Facebook mereka.





    Mereka yang melihat foto itu juga boleh memperbesar, memperkecil atau memutar 180 darjah agar boleh melihat dengan jelas siapa saja orang-orang di sekitarnya. Asyiknya, foto ini dipergunakan juga untuk menemukan dan terhubung lagi dengan teman yang ditemui saat festival.

    Head of Brand Partnerships Orange, Andrew Pearcey, berharap foto di situsnya itu boleh masuk dalam daftar Guiness World Record. "Kami sangat senang bahawa ada lebih dari 7.000 penonton festival yang bersama-sama dan melakukan penghitungan. Dengan demikian, kami sudah boleh membuat rekod baru untuk Guinness World Record," ujarnya. detik.com

    -Seorang pelukis Brasil mengundang kontroversi,lukis gambar dirinya bunuh 9 pemimpin dunia

    Posted: 02 Jan 2012 01:00 AM PST


    SAO PAOLO - SAO PAOLO - Seorang pelukis Brasil mengundang kontroversi dengan dikeluarkannya karya-karyanya yang menggambarkan dirinya membunuh sembilan pemimpin dunia.


    Lukisan yang dibuat dengan arang oleh Gil Vicente ini menjadi kontroversi ketika lukisan-lukisan tersebut dipamerkan di Sao Paolo Art Biennial pada Sabtu kelmarin.

    Bekas presiden Amerika Syarikat (AS) George W Bush terlihat sedang berlutut di lantai dengan kedua tangannya terikat di belakangnya Vicente menggenggam senjata api sambil ditodongkan ke pelipisnya.

    Sementara Ratu Inggris terlihat sedang menggenggam tangannya dan secara tidak sedar Vicente di belakangnya mengacukan senjata.


    Paus Benedict XVI berhadap-hadapan dengan sang pembunuh sambil mengangkat tangannya, sementara presiden Brazil Luis Inacio Lula de Solva dengan kedua belah tangannya terikat sambil ditodongkan pisau ke tenggorokannya.


    Pemimpin dunia lainnya adalah bekas Perdana Menteri Israel Ariel Sharon, bekas Sekretari PBB Kofi Annan, dan presiden Iran Mahmoud Ahmadinejad.


    Lukisan ini dimaksudkan untuk menyoroti kejahatan yang dituduhkan kepada para pemimpin tersebut baik secara langsung atau tidak langsung dengan memberikan gambaran bahwa mereka akan mendapatkan ganjarannya.

    "Kerana mereka telah banyak membunuh orang, akan sangat membantu jika mereka juga terbunuh, faham? Mengapa orang-orang yang punya kuasa dan para elit tidak mati saja?" ujarnya.

    Asosiasi bar Brazil meminta agar lukisan-lukisan tersebut untuk diturunkan kerana khuatir akan mendorong tindakan kriminal.

    "Walaupun sebuah karya seni untuk menunjukkan kreatifitas sang pencipta, tanpa adanya batasan, tapi ini haruslah dibatasi agar tidak diperlihatkan ke publik," ujar juru bicara asosiasi tersebut seperti dilansir Telegraph.

    Tapi pelukis tersebut dengan marah berkomentar tentang pelarangan pertunjukan lukisannya.

    "Mereka mengatakan ini adalah kejahatan. Mencuri wang rakyat bukankah suatu kejahatan? Laporan di televisyen bukankah membenarkan kejahatan? Hanya karya saya yang membenarkan kejahatan?," ujarnya.dengan dikeluarkannya karya-karyanya yang menggambarkan dirinya membunuh sembilan pemimpin dunia.

    Isteri Peter Crouch Menari Striptease Saat Shooting

    Posted: 02 Jan 2012 12:00 AM PST


    Dalam sebuah sesi pengambaran majalah Love Magazine, Abbey Clancey, isteri Peter Crouch,pemain bolasepak Liga Primer Inggris Stoke City, menari striptease di depan kamera. Abbey tak segan menanggalkan pakaiannya satu per satu.


    Seperti dikutip thesun.co.uk, Clancey melakukan hal tersebut saat shooting pengambilan sebuah video klip berdurasi 90 saat. Dalam video tersebut, kamera tidak bergerak dan hanya dipasang statitik ke arah Clancey.


    Clancey menari sambil perlahan-lahan melepaskan kemejanya, seluar pendek, tank top, dan bra miliknya. Clancey memang tidak full naked pada video tersebut, kerana masih mengenakan seluar dalam serta sepatu.


    Payudaranya Abbey juga tidak terlihat seluruhnya. Ia menutupi payudara-nya menggunakan lengan.


    Sumber : http://www.tribunnews.com

    Bawak anak masing-masing buat maksiat..hampeh

    Posted: 01 Jan 2012 11:43 PM PST

    [BH] KLUANG: Seorang ibu muda yang masih dalam proses perceraian tergamak membawa anaknya yang baru berusia setahun ketika memadu asmara semasa menyambut tahun baru di sebuah bilik hotel bajet di sini bersama seorang duda beranak satu yang juga turut membawa anaknya yang berusia lima tahun, pagi semalam.

    Namun, helah pasangan itu yang pada mulanya mengaku sebagai pasangan suami isteri gagal mengaburi pasukan penguat kuasa Majlis Agama Islam Daerah Kluang apabila mereka akhirnya ditahan kerana disyaki berkhalwat selepas gagal menunjukkan sebarang bukti ikatan perkahwinan mereka.

    Ketika serbuan dijalankan sekitar hotel bajet itu, pasangan terbabit mengambil masa hampir 20 minit sebelum membuka pintu selepas pegawai bertugas mengetuk bilik mereka.

    Sebaik pintu dibuka duda berusia 29 tahun itu dilihat hanya memakai seluar pendek dan kemeja yang tidak berbutang dan ibu muda 24 tahun itu memakai seluar ketat dan kemeja, manakala kedua-dua anak itu sedang tidur di atas katil.

    Pegawai Penguat Kuasa Majlis Agama Islam Daerah Kluang, Ustaz Anuar Kosnin yang mengetuai operasi cegah maksiat ambang tahun baru itu berkata, pasangan terbabit yang mengaku dalam perjalanan dari Pahang ke Batu Pahat itu memberi alasan keletihan dan hanya singgah berehat di hotel berkenaan.

    "Bagaimanapun mereka ditahan kerana disyaki berkhalwat apabila hasil soal siasat akhirnya mereka mengaku tidak mempunyai sebarang ikatan sah suami isteri, selain mengaku akan berkahwin tidak lama lagi," katanya ketika ditemui pada operasi cegah maksiat selama enam jam di sekitar daerah ini.

    Dalam operasi cegah maksiat bersepadu sempena sambutan tahun baru yang dijalankan bersama Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) dan Cawangan Penyiasatan Khas Kem Mahkota bermula jam 12 tengah malam sehingga 6 pagi, tiga pasangan lain termasuk dua pasangan warga Indonesia ditahan.

    Sementara itu, dalam tangkapan berasingan yang dilakukan di Simpang Renggam, sepasang kekasih berusia 35 dan 24 tahun, masih tidak serik apabila ditangkap berkhalwat untuk kali ketiga.

    Pasangan itu yang juga pekerja di sebuah kilang papan dikenali di kalangan penguat kuasa agama daerah ini kerana pernah diberi kaunseling dan nasihat di hadapan keluarga masing-masing sebelum ini.

    Ketika ditahan pihak berkuasa, pasangan itu langsung tidak menunjukkan reaksi cemas, sebaliknya sanggup memberi alasan mahu melepaskan rindu.

    Malah, turut memanggil nama timangan masing-masing iaitu 'papa dan mama' di hadapan semua 
    pegawai operasi yang bertugas tanpa rasa bersalah dan janggal ketika soal siasat dijalankan.

    Semua pasangan itu akan didakwa mengikut Seksyen 27 (1) (a) & (b) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Johor 1997, yang membawa hukuman denda maksimum RM3,000 atau penjara maksimum dua tahun, atau kedua-dua sekali, jika sabit kesalahan.



    sumber : berita harian

    Tampil Topless di Majalah Glamour, Kelly Brook Tidak Mahu Disamakan Gisele Bundchen

    Posted: 01 Jan 2012 11:00 PM PST


    infospesial.net -  
     Kelly Brook dianggap sebagai salah satu wanita paling cantik di dunia. Kelly Brook menegaskan dirinya tidak sama dengan seperti beberapa model stereotipe, seperti Gisele Bundchen, dia bangga tubuhnya.






    Kelly membuat pengakuan saat ia mempamerkan lekuk tubuhnya dan mengenakan skrit bermotif di majalah Glamour Inggris.

    Perbezaan Antara Bunga Api Jepun dan Dubai [Video]

    Posted: 01 Jan 2012 10:15 PM PST



    Cuba lihat dua video ini, yang satu dari Jepun satunya lagi dari Dubai. Keduanya sama-sama mengagumkan, namun dengan 'style' unik yang berbeza. Kira-kira apa  yang menjadi inspirasi dari pembuat dua bunga api ini?




    DUBAI



    JEPUN

    FOTO: Julia Perez Rela Boge di Filem Barunya

    Posted: 01 Jan 2012 10:00 PM PST


    JIKA tak ada perubahan, bulan Februari 2012 nanti filem baru Julia Perez tayang di pawagam.


    Sebenarnya filem berjudul Rumah Bekas Kuburan itu dijadualkan tayang November 2011. Tapi sepertinya tidak mendapat slot dari jaringan pawagam, hingga harus di undur ke 2012.


    Dalam filem yang diproduseri Shanker itu, Jupe berakting dengan Fifi Buntaran dan Toddy Taufan Wahyudi (pernah main sinetron Cinta Fitri dan film ML: Mau Lagi/Cintaku Selamanya).


    Seperti filem-filem horor yang ia bintangi sebelumnya, Jupe tampil seksi di filem produksi Sentra Films (juga memproduksi Arwah Goyang Jupe Dupe) itu. Boleh Anda lihat dari trailernya yang sudah beredar di Youtube.


    Dalam sebuah adegan, Jupe terlihat sedang melakukan ritual mandi kembang. Dia melucuti pakaiannya sampai tubuhnya telanjang bulat.


    Well, adegan itu memang tidak diambil dari depan, tapi dari belakang dan dari jarak yang cukup jauh. Namun itu tak menghalangi Anda untuk melihat punggung  perempuan dalam adegan itu.


    Pertanyaannya, benarkah itu Jupe? Atau Jupe memakai peranan pengganti? 

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS