Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Nabil (Raja Lawak) Akan Menjadi Penyampai Baru Suria FM?

Posted: 04 Jan 2012 08:12 AM PST

NABIL RAJA LAWAK JADI DEEJAY SURIA FM

Nabil (Raja Lawak) dikhabarkan telah ditawarkan menjadi deejay atau penyampai baru di stesen radio Suria FM dan akan mengendalikan satu segmen khas pada pertengahan Januari ini. Pemilihannya itu dibuat selepas dia berjaya dalam satu sesi uji bakat yang diadakan di stesen radio berkenaan pada hujung tahun lalu.

Walau bagaimanapun, Nabil yang dihubungi untuk mengesahkan perkhabaran ini masih enggan mengulas mengenainya dan meminta supaya menunggu sahaja pengumuman yang akan dibuat oleh stesen radio berkenaan. Namun daripada kenyataan Nabil itu, seperti sudah jelas bahawa perkhabaran dia akan menjadi deejay itu adalah benar.

Ada juga yang mengatakan Nabil akan menggantikan penyampai segmen Breakfast@Suria iaitu Sharifah Shahira ekoran tempoh kontraknya yang akan tamat pada 24 Januari ini. Namun Nabil yang dihubungi turut menyangkal dakwaan tersebut dan menyatakan dia tidak akan menggantikan sesiapa di stesen itu.

Jadi, sama-samalah kita nantikan sama ada benar atau tidak Nabil akan menjadi deejay baru di Suria FM dan apakah segmen khas yang akan dikendalikannya itu. Kalau benar, tahniah kami ucapkan kepada Nabil kerana berjaya mengembangkan sayap dalam kerjaya seninya. Kalau dulu hanya berlakon, kini dah jadi deejay radio.

Psstt: 2 gambar ini sangat menyayat hati kami~

Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

Seekers Musim Ke-8 Lebih Seram

Posted: 04 Jan 2012 06:46 AM PST

SEEKERS MUSIM KELAPAN

Program paranormal kegemaran ramai, Seekers musim ke-8 akan dikendalikan oleh tiga pengacara baru iaitu Bil Azali, Syai dan Ixora Chern. Ia bersiaran pada setiap Khamis mulai 5 Januari ini, pukul 9 malam menerusi saluran ntv7.

Menurut penerbitnya, Aeizul Reeza Ismail, Seekers kali ini tampil penuh kejutan, seram dan suspens dengan pelbagai perkara aneh yang terpaksa dilalui oleh tiga pengacara tersebut untuk mencari jawapan kepada misteri paranormal yang ditampilkan.

"Saya pasti penonton berminat melihat sesuatu yang jarang boleh ditemui terutama apabila berjaya dirakam secara visual ataupun bunyi.

"Inilah kelainan yang kami cuba sampaikan melalui rancangan ini iaitu sejauh mana perkara paranormal boleh diterima akal atau mungkin kami boleh membuktikan sesuatu di sebalik semua peristiwa aneh,"

Tambah Aeizul, program tersebut turut dilengkapi dengan teknologi terkini seperti kamera infra merah, alat pandangan malam, pengesan bunyi dan haba sensitif, medan pengesan elektronik serta lampu suluh.

Bagi musim ini, kru dan ahli penyiasat Seekers akan ke Pulau Pinang, Kedah, Perlis, Terengganu dan Kelantan bagi membongkar beberapa lagi aktiviti paranormal sepanjang 19 episod ia disiarkan.

Bukan itu sahaja, selebriti tempatan seperti Black (Mentor), Danny (X-Factor), Kanchana Devi, Belle Ngasri, Hamdan dan ramai lagi turut bersama penyiasat Seekers untuk berhadapan dengan sebarang kemungkinan dan mencabar perasaan takut dalam diri mereka masing-masing.

Sebelum menyelongkar misteri di lokasi yang mereka singgah, Bil Azali, Syai dan Ixora Chern akan melakukan kajian dengan menemu bual saksi di tempat kejadian yang dikatakan aneh.

Mereka juga akan mengumpul data-data yang boleh dikaitkan dengan peristiwa ganjil itu sebelum membuat persediaan dan berjaga malam untuk cuba berhubung dengan sebarang kebarangkalian aktiviti paranormal.

Rancangan itu juga akan lebih interaktif dengan memberi peluang kepada para penonton untuk berkomunikasi menerusi ruang forum dengan cara berkongsi pengalaman masing-masing, bercerita tentang lokasi mistik yang mereka ketahui selain memberi maklum balas mengenai rancangan tersebut.

Psstt: Harap-harap bila datang Melaka nanti akan ada beca macam ni~

Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Gambar Kucing kesayangan Perdana Menteri, Dato Najib Tun Razak

Posted: 04 Jan 2012 12:29 AM PST


Comelnyerrr...banyak pulak tue..hahaha

Ibu Amalina bersihkan nama anak,sangkal dakwaan fitnah sebuah blog

Posted: 04 Jan 2012 12:26 AM PST

Banyak reaksi yang diterimaa dari masyarakat Malaysia berkenaan isu Amalina yang dilihat semakin sosial dengan pakaian yang tidak menunjukkan budaya ketimuran.

Ibu Amalina tampil menjelas kan dan membersihkan nama baik anaknya yang difitnah kononnya telah gagal dalam pelajaran bahkan kembali ke Malaysia senyap-senyap oleh sebuah blog..

Ada yang mengutuk Puan sabariah kerana menyebelahi anaknya,namun hati ibu mana yangg sanggup mendengar anak yang dikandungnya 9 bulan di caci oleh masyarakat.


Berikut ialah reaksi Puan Sabariah:
  • Saya bukan semata-mata nak membela anak saya. Sebagai ibu saya juga tentu tidak akan terima jika berlaku sesuatu yang tidak baik kepada anak saya.
  • Saya tahu dia macam mana. Gambar yang disebar itu saya sendiri yang rakam sewaktu kami bercuti bersama-sama rakan-rakan anak saya di Paris tiga tahun lalu. Malah seluar yang dia pakai itu saya sendiri yang beli.
  • Anak saya bukan seorang gadis yang liar. Saya tahu dia lebih daripada orang lain. Kami berhubung hampir setiap malam. Saya juga sudah 13 kali ke sana sejak dia menuntut di UK.
  • Mengenai tuduhan anaknya dah buang tudung, ibunya menjawab. " Anak saya memang tidak bertudung. Orang hanya tengok gambar dia semasa dia bersekolah menengah. Waktu itu dia memeng bertudung ke sekolah".
  • Amalina kini sedang menuntut dalam dua bidang sekali gus iaitu jurusan perubatan dan juga sains farmakologi di University of Edinburgh, Scotland.
  • Tuduhan anaknya mewarnakan rambut dan gemar bersosial pula di jawab dengan…"ia hanya fitnah yang sengaja mahu mencemarkan anama baik anaknya"
  • "pelajaran anak saya tidak terjejaspun, dia kini dalam proses menerbitkan buku yang akan digunaka oleh pelajar perubatan, pensyarah dan pengamal perubatan yang dihasilkannya dengan bimbingan profesor di sana.
  • Empat kajiannya telah diterbitkan sebagai jurnal dan dia akan menjalankan praktikal di Oxford bermula novenber depan.
  • Berita Amelina tersebut telah berjaya menyebabkan seramai 800 orang memohon untuk menjadi 'Rakan' dalam Facebooknya.
  • Ditanya apa reaksi Amalina terhadap isu gambar dirinya tersebut…"Dia hanya ketawa sahaja"

Rumusannya Amalina tak ada apa-apa. Semua gambar yang terdedah tersebut direstui ibunya. Pergaulan dengan rakan-rakan seperti yang dilihat dalam gambar tersebut ibunya sendiri yng rakam. Fesyen pakaian yang Amelina pakaipun ibunya sendiri yang belikan.

Kes tudung pula memang Ibunya sendiri tak kisah. Tudung hanya satu pakaian pergi sekolah sahaja dan bukan pakaian peribadi Amalina. Sebagai bukti bahawa Amalina masih berada di jalan yang lurus adalah dia masih lagi hebat dalam pelajarannya.

Credit to wartashubhi blog




SABARIAH  menunjukkan laman blog yang dipercayai menyiarkan laporan fitnah terhadap anaknya di SMK Taman Johor Jaya 2, semalam.
SABARIAH menunjukkan laman blog yang dipercayai menyiarkan laporan fitnah terhadap anaknya di SMK Taman Johor Jaya 2, semalam.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Aktifkan Minda Dengan BRAND’S® ACTIFMYNDA PLUS

Posted: 04 Jan 2012 08:32 AM PST

Aktifkan minda anda dengan BRAND'S® ACTIFMYNDA PLUS

Kini anda mampu mencapai lebih lagi setiap hari sewaktu melakukan aktiviti seharian dengan kecergasan berpanjangan untuk tubuh dan minda anda menerusi BRAND'S® ACTIFMYNDA PLUS, minuman kesihatan terkini oleh Cerebos (M) Sdn Bhd. Persekitaran kompetitif hari ini boleh memberi kesan kepada keadaan tubuh dan minda kita, yang boleh menjejaskan prestasi kita di tempat kerja dan di rumah. BRAND'S® ACTIFMYNDA PLUS memberikan tubuh tenaga berpanjangan untuk kekal aktif sepanjang hari sambil meningkatkan prestasi mental anda.

BRAND'S ActifMynda Plus packshot

Manfaat daripada pengambilan berterusan BRAND'S® ACTIFMYNDA PLUS adalah tubuh dan minda yang cergas yang datangnya daripada kombinasi unik Vitamin B1, B2, B3, B6 dan B12 untuk meningkatkan pengeluaran tenaga dan sel darah merah bagi melawan keletihan, bersama-sama SariPati Ayam BRAND'S® yang telah dibuktikan secara saintifik untuk meningkatkan tumpuan mental dan daya ingatan.

BRAND'S® ACTIFMYNDA PLUS diperbuat daripada ekstrak ayam berkualiti tinggi yang kaya dengan protein semula jadi, asid amino dan peptida serta mempunyai keenakan rasa yang memenuhi citarasa anda. Diiktiraf halal, kebaikan cecair berkenaan juga bebas kolesterol dan tidak mengandungi perangsang tambahan atau bahan pengawet dan kedap udara untuk mengekalkan kesegarannya. Boleh diperolehi di seluruh negara, BRAND'S® ACTIFMYNDA PLUS berharga RM25.90 untuk pek 6-botol x 42g.

"BRAND'S® ACTIFMYNDA PLUS adalah satu tambahan hebat kepada rangkaian suplemen kesihatan kami yang dirumus secara unik untuk mencergaskan tubuh dan minda, membolehkan orang ramai untuk memberikan prestasi terbaik sewaktu mereka mengimbangi kerjaya serta kehidupan peribadi dan keluarga. Seperti yang kita ketahui, banyak perkara hebat yang berpunca daripada minda yang aktif justeru, penting untuk mengekalkan kesihatan mental pada tahap terbaik setiap masa," kata Encik Koh Joo Siang, Pengurus Besar Cerebos (M) Sdn. Bhd.

"BRAND'S® terus berusaha untuk menampilkan kualiti produknya dan disebabkan kami satu-satunya pati ayam yang dibuktikan secara saintifik di pasaran, saya yakin bahawa pengguna akan berasa kelainan dan menikmati manfaat sepenuhnya apabila mereka menjadikan kami sebahagian daripada amalan untuk mengekalkan kesihatan setiap hari," tambah Koh.

SariPati Ayam BRAND'S® adalah satu-satunya produk seumpamanya yang dibuktikan secara saintifik, ditunjangi oleh lebih daripada 20 tahun penyelidikan saintifk dan klinikal yang meluas dengan hasil penemuannya dicatatkan dalam 30 jurnal saintifk menerusi usahasama dengan para saintis daripada universiti-universiti di U.K, Jepun, China, Taiwan, Malaysia dan Singapura.

Kajian yang dijalankan oleh Fakulti Sains Perubatan & Kesihatan, Universiti Putra Malaysia mendapati bahawa pengambilan SariPati Ayam BRAND'S® selama lebih daripada 14 hari secara berterusan meningkatkan tahap ingatan dan tumpuan mental seseorang iaitu sebanyak 15% dan 22% setiap satu.

Untuk mengetahui bagaimana anda boleh mencergaskan minda anda hari ini, layari www.brandsworld.com.my atau hubungi Talian Pelanggan di 1-300-228-300.

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Maya Karin Dilantik Jadi Duta Produk InnerShine Prune Plus
  • Tahniah Shahir Duta Produk Brands Terbaru
  • Airasia Appoint Phar Partnerships To Be Exclusive Sales Agency
  • MAHU JADI GENERASI HEBAT?
  • Alif OIAM Pengacara Siapa Pintar
  • Sertai Peraduan Berparti Bersama Selebriti Sayang You Can Dance Brands
  • Shahir Duta Brands Berlakon Filem Karak
  • Malaysia's Largest Pool of Readers Vote Gold for Samsung
  • TV3 Kids School Attack Jana Minda Cerdas Kanak-Kanak
  • Nak Melancong Ke Hong Kong Dengan PERCUMA?
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Toy Story Playland Tarikan Terbaru Hong Kong Disneyland

    Posted: 04 Jan 2012 08:07 AM PST

    Salam tahun baru buat semua pembaca sekalian. Welcome 2012!

    Pergh! Hari ini sudah pun 5 Januari eh? Cepat sungguh! Bagaimana dengan sambutan tahun baru 2012 korang? Wah, ada yang sambut di Singapura la, kat Thailand la, mak ai, jalan sakan la korang eh. Mana tempat pun, Budiey harap korang semua happy dan enjoy ya.

    Pada tahun ini, Sayangnya, Budiey tak sambut kat Kuala Lumpur sebab kena travel ke Gold Coast la pulak. Hehehe, bukan Gold Coast, Australia sana tu ya, tapi Sepang Gold Coast je, kuang kuang kuang! Tapi memang kelas betul nama-nama tempat kat Malaysia sekarang ni. International sangat bunyi.

    Cakap pasal tahun baru, mesti masing-masing dah tanam azam, nak buat itu, nak capai ini pada tahun 2012 ni. Huh, tinggi sungguh azam korang semua. Hebat & sungguh ohsem! Ya, betul gak tu, azam kenalah hebat. Kalau tak hebat, camna nak capai target tu kan? Walaupun sebenarnya, azam tu recyle dan kitar semula je dari azam tahun lepas. Ada cita-cita tu, sampai sekarang masih tak tercapai-capai pun. Mana taknya, terlampau tinggi sangat cita-cita tu, sampai tak termampu nak capai.

    Azam Budiey pada tahun ni…? Mmm… banyak jugak la azam yang bermain dalam kepala ni. Tapi azam mahu travel keliling dunia macam selalu terlintas & berlegar-legar dalam kepala otak. Memang nak sangat melancong ke luar negara setiap bulan. Itu sebabnya, Budiey dah buat keputusan untuk menukar tagline blog budiey.com ini kepada blog travel & lifestyle.

    Jadi, selain berblog pasal dunia hiburan, kat blog ni gak, korang boleh baca juga tentang info & tempat-tempat menarik kat Malaysia mahupun di luar negara. Itu pun, bergantung pada kemampuan dan masa yang Budiey ada.

    Okay, bercakap pasal melancong ni, destinasi pelancongan yang akan Budiey singgah pada bulan Januari tahun 2012 ialah Hong Kong. Yeay!

    Budiey Hong Kong

    Ya, sekali lagi, Budiey memilih Hong Kong untuk jalan-jalan cari makan sebab kali pertama ke Hong Kong pada penghujung Julai 2011 memang tak puas. 4 hari memang rasa sekejap je, beb.

    Terutamanya, pada hari kedua kat sana, semasa melawat Hong Kong Disneyland tu, memang rasa sekejap sangat. Satu hari pusing-pusing kat Disneyland memang tak cukup rasanya.

    Jadi, Budiey buat keputusan untuk tinggal selama 3 hari 2 malam kat Hong Kong Disneyland. Baru puas hati kan?

    Budiey Hong Kong

    Untuk menyenangkan lagi perjalanan kali ini, Budiey memilih untuk menginap di Hotel Hong Kong Disneyland. Selain mudah nak ke taman tema yang popular tu, Budiey rasa jika kita dapat stay kat Hotel Hong Kong Disneyland, dapat lah menjimatkan lagi masa dan tenaga. Takde la nak susah-susah naik MTR. Hanya selangkah je, terus sampai kat Hong Kong Disneyland. Tak gitu?

    Budiey Hong Kong

    Harap-harap lawatan kali ini dapat memberikan kepuasan yang maksimum untuk Budiey. Dan Budiey akan spend masa puas-puas kat sini. Nak try semua permainan dan tengok secara lebih details untuk kali kedua.

    Hong Kong Disneyland Hotel

    Oh ya, sebelum Budiey terlupa, dengar ceritanya, Hong Kong Disneyland sekarang ni ada satu daya tarikan terbaru iaitu Toy Story Playland.

    Haaa, sebab tu Budiey nak sangat ke Hong Kong ni semata-mata nak tahu dan melihat sendiri taman tema terbaru yang baru sahaja dibuka untuk pelawat.

    Budiey memang minat giler dengan filem dan karakter dalam filem ini. Nak tak nak, memang kena pergi gak Hong Kong Disneyland sekali lagi semata-mata nak explore dunia Toy Story terutamanya nak rasa dunia sebenar Andy, watak utama filem Toy Story.

    hong kong disneyland

    Memang tak sabar nak tengok karakter-karakter dalam filem trilogy Toy Story yang diterbitkan oleh Disney-Pixar ni. Dengar-dengarnya, penggemar filem Toy Story dari seluruh dunia berpusu-pusu ke Hong Kong. Maklum sajelah, filem ni kan global blockbuster.

    Untuk info pembaca, taman tema Toy Story Playland ini mula dibuka pada 18 November 2011. Kiranya bersempena dengan hari jadi yang ke 83 Mickey Mouse & Minnie Mouse yang jatuh pada 18 November.

    Budiey pun tak boleh cerita secara details pasal taman tema terbaru ni sebab belum memijakkan kaki ke sana. Tapi setahu Budiey, kat sana ada patung besar Woody, Rex & macam-macam lagi lah karakter dari filem Toy Story. Selain itu ada 3 tumpuan utama iaitu RC Racer, Slinky Dog Spin dan Toy Soldier Parachute Drop.

    Nak tahu lebih lanjut, korang jangan lupa baca budiey.com dalam masa terdekat ini.

    Untuk lebih faham konsep taman tema ini, apa kata korang tonton video making of Toy Story Playland.

    Gambar kenangan masa kunjungan pertama ke Hong Kong pada bulan Julai tahun lepas.

    Budiey Hong Kong

    Budiey Hong Kong

    Budiey Hong Kong

    Budiey Hong Kong

    Budiey Hong Kong

    Budiey Hong Kong

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • The 2011 Barclays Asia Trophy
  • Nak Melancong Ke Hong Kong Dengan PERCUMA?
  • AVRIL LAVIGNE LIVE IN HONG KONG CONTEST
  • In Memory of the Hong Kong Superstars Leslie Cheung & Anita Mui
  • Fly-Thru With Airasia From Hong Kong, Macau & Guangzhou
  • CI Asia Hong Kong's King of Thieves
  • News Edison Chan Scandal Hong Kong Star Cecilia Cheung Nude
  • Filem I Am Legend Lakonan Will Smith Diboikot?
  • Bunkface Participate In The Hong Kong Asian Pop Music Fair
  • Grand Final Dance For Your Dream
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Dua Wanita Dipukul Hebohkan Dunia Maya (foto)

    Posted: 04 Jan 2012 09:00 PM PST


    Dunia maya  kembali dihebohkan beredarnya video perlakuan keji sekumpulan pemuda menganiaya dua perempuan muda. Video berdurasi 8 minit 15 saat itu, menampakkan rakaman empat orang laki-laki memukuli perempuan berbaju hijau dan berbaju hitam tanpa perasaan.


     Seorang laki-laki berbadan tegap, dengan beg selempang bertindak seperti pemimpin kumpulan itu. Sementara tiga lelaki lainnya, terutama berbaju putih, tidak kalah beringas memukuli dua perempuan itu secara bergantian.




     Ketika perempuan berbaju hijau itu cuba menghubungi seseorang melalui telefon genggamnya, lelaki tegap itu menampar pipinya dengan kuat, dan memukul mukanya dengan pukulan telak sampai tersungkur.


     Ketika dia cuba bangkit, dua lelaki lainnya ikut menolak sampai terhuyung dan jatuh terlentang. Sadisnya, dalam posisi terjatuh itu, laki-laki berbaju putih dengan lengan digulung masih saja memukulnya.


     Tidak jelas bahasa dalam komunikasi kumpulan itu. Namun pada rakaman minit 1.00, terdengar kalimat seperti (maaf): "Babi Kau".




     Secara keseluruhan, bahasanya tidak mencerminkan Bahasa Bahasa Melayu. Lokasi kejadian, merupakan sebuah ruangan memanjang sekitar 4 X 5 meter bercat putih.


     Semula terdapat dua buah kerusi plastik tanpa sandaran, dengan sebuah meja seterika pakaian. Meja itu sempat roboh ketika perempuan berbaju hijam dipukul laki-laki berbadan tegap. Meja dan kerusi-kerusi itu kemudian disingkirkan.


     Jumlah perempuan yang ada di ruangan itu enam orang, namun yang menjadi bahan pikulan hanya si baju hijau dan hitam. Empat perempuan lain hanya dapat memandang  di dinding sebelah kiri.


     Lelaki pada ruangan itu berjumlah tujuh orang, termasuk yang memegang kamera mengambil gambar. (video telah diremove dari You Tube)

    Transeksual Paling Tinggi di Dunia dengan Tinggi 7 Kaki

    Posted: 04 Jan 2012 08:00 PM PST




    Seorang bintang basket dengan tinggi 7 kaki (sekitar 2,1 meter), sedang menjalani operasi pergantian kelamin, dan akan menjadi wanita transeksual tertinggi di dunia.
    Greg Walker (25) dari Ohio, Amerika, dibesarkan sebagai olahragawan dengan dikelilingi puluhan penggemar wanita dan pemandu sorak yang cantik, namun ia terus mengatakan bahawa dia selalu merasa 'berbeza'.



    Walaupun puluhan gadis mengejarnya, namun Greg menolak untuk menjalin hubungan dengan mereka, dan lebih memilih untuk menjadi teman dan membahas fashion dan hal-hal tentang wanita lainnya.
    Saat menginjak usianya yang ke-20, Greg yang sekarang mengganti namanya menjadi Lindsey, tidak mampu untuk terus bermain basket dan mulai mengenakan pakaian wanita. Iia kemudian mencari saranan medik dan mulai menggunakan estrogen untuk menjadi lebih feminin, dan sekarang tubuhnya telah terbentuk seperti seorang wanita dengan ukuran bra 38B.





    "Saya adalah salah satu dari anak yang populer di SMU. Aku cerdas dan selalu punya kekasih dan banyak gadis yang mengejarku. Tapi entah bagaimana aku merasa ini tidak benar, hampir seperti sandiwara." tutur Greg yang dikutip Mail Online.
    "Suatu hari tiba-tiba saya tahu apa yang harus dilakukan. Aku mulai mengenakan pakaian wanita dan kemudian menggunakan hormon wanita untuk menekan testosteron dalam tubuh saya." tambahnya.





    Lindsey atau Greg secara hukum digolongkan sebagai seorang wanita dan sekarang sementara menabung untuk operasi pergantian kelamin penuh, yang diharapkan pada akhir tahun atau awal 2013.
    Orang tuanya mendukung dan telah menerima keputusannya meskipun Lindsey terasing dari adik laki-lakinya. Selain itu, Lindsey juga menghubungi Guinness Book of Records dengan harapan ia akan secara resmi diakui sebagai wanita transeksual tertinggi di dunia.




    Ibu dan Anak Bertemu Setelah Berpisah Selama 77 Tahun

    Posted: 04 Jan 2012 07:00 PM PST


    CALIFORNIA - Seorang perempuan berusia 100 tahun di California, Amerika Syarikat (AS) bertemu kembali dengan puteri yang diserahkannya kepada orang lain. Puterinya tersebut diserahkan untuk diadopsi kira-kira 77 tahun lalu. 


    Minka Disbrow yang hamil kerana diperkosa pada 1928lalu, terus mencari tahu apa yang terjadi terhadap anaknya. Baru enam tahun lalu, dirinya mengetahui keberadaan puterinya yang hilang tersebut dari seorang lelaki.


    Disbrow terpaksa menyerahkan anaknya untuk diadopsi, setelah dirinya diperkosa saat masih berusia 17 tahun. Anak imigran Belanda itu, dikirim oleh orang tuanya untuk melahirkan ditempat khusus bagi remaja yang hamil muda.


    Ketika puterinya lahir, dia beri nama Betty Jane. Seorang pendeta dan isterinya berjanji untuk memberikannya kehidupan yang lebih baik, saat mengadopsi Betty Jane.


    "Saya sangat mencintainya. Saya ingin yang terbaik untuknya," ungkap Disbrow seperti dikutip Associated Press, Rabu (4/1/2012).


    Pertemuan ibu dan ini terjadi setelah mendapatkan telefon dari seorang lelaki dari Alabama yang ternyata salah satu anak dari Betty Jane yang telah berubah nama menjadi Ruth Lee. Ternyata, puteri Disbrow sudah mencarinya selama bertahun-tahun.


    Tidak beberapa kemudian, Disbrow pun dipertemukan dengan puterinya. "Sepertinya kami tidak pernah tidak berpisah sama sekali," jelas Disbrow.


    Sementaranya Lee sendiri mengakui pengalaman ini tidak boleh dibayangkan. Dirinya mengaku seperti tengah bermimpi kerana dapat bertemu dengan ibunya. 
    (faj)

    Akaun palsu isteri taikun,twitter minta maaf

    Posted: 04 Jan 2012 06:00 PM PST


    WASHINGTON - Laman jaringan sosial Twitter memohon maaf selepas mengesahkan akaun Twitter dengan nama Wendi Deng Murdoch, isteri pemilik firma media terbesar dunia, Rupert Murdoch didapati sebenarnya adalah palsu.


    Dalam satu e-mel kepada agensi berita AFP, seorang jurucakap Twitter berkata: "Kami tidak membuat komen berhubung proses pengesahan kami tetapi boleh mengesahkan bahawa akaun @wendi_deng (isteri Murdoch) tersilap disahkan untuk tempoh yang singkat. 


    "Kami memohon maaf disebabkan kekeliruan itu."


    Sementara itu, menurut jurucakap firma rangkaian akhbar milik Murdoch, News International di London, akaun palsu tersebut dibuat pada tahun baru sehari selepas taikun media itu membuat kemunculan pertamanya di Twitter. 


    Twitter pada Selasa lalu turut mengesahkan akaun milik Murdoch. 


    Ketika menggunakan Twitter tersebut, Murdoch itu tidak menyebut mengenai penyamar isterinya tetapi hanya menyentuh isu politik, filem, percutiannya dan cuaca.


    Namun, pemilik misteri akaun palsu isteri Murdoch akhirnya membuat pengakuan bahawa akaun tersebut memang palsu pada Selasa lalu.


    "Helo Twitter. Oleh kerana News International telah menyedarinya, sudah tiba masa untuk mengesahkan bahawa ya, ini adalah akaun palsu. Saya bukan Wendi," kata penyamar yang tidak dikenali menerusi Twitter kelmarin.


    "Kepada sesiapa yang terus mengatakan akaun palsu itu walaupun setelah disahkan, baik untuk anda kerana mencurigainya," tambah pemilik misteri akaun @Wendi_deng menerusi mesej yang mempunyai 10,000 pengikut. 


    "Ini merupakan satu keseronokan kecil. Jika anda tidak mempercayainya, kemudian lebih baik anda meminta Twitter untuk mengeluarkan setiap akaun palsu juga," kata pemilik akaun palsu tersebut.


    Murdoch, 83, ialah bilionair kelahiran Australia manakala Wendi, 43, berketurunan Cina berkahwin pada Murdoch, tahun 1999 iaitu dua tahun selepas pasangan itu bertemu pada satu parti di Hong Kong.


    Pada Julai tahun lalu, Wendi menjadi perhatian apabila bangun dari kerusi untuk menyerang balas seorang lelaki yang membaling suaminya dengan menggunakan sepinggan pai ketika mereka hadir di hadapan satu jawatankuasa Parlimen Britain berhubung kes pengintipan perakam suara telefon bimbit melibatkan wartawan di akhbar News of the World yang dimiliki Murdoch. - AFP


    sumber : kosmo online

    Salam gengster

    Posted: 04 Jan 2012 05:00 PM PST


    KUALA LUMPUR: Awasi dan perhatikan cara anak remaja anda bersalam dengan rakan, rantai kunci digunakan serta pelekat yang ditampal pada beg sekolah atau motosikal kerana itu semua petanda penting untuk mengesan kemungkinan mereka menjadi ahli kumpulan kongsi gelap.


     Itu mesej penting disampaikan Ketua Penolong Pengarah Bahagian Siasatan Jenayah Perjudian, Maksiat dan Kongsi Gelap (D7) Bukit Aman, Datuk Abd Jalil Hassan kepada ibu bapa selepas siasatan polis mendapati beberapa kumpulan kongsi gelap kini aktif merekrut ahli termasuk di kalangan pelajar sekolah.


     Menurutnya, biarpun kegiatan itu masih dalam kawalan pihak berkuasa, kesedaran dan kerjasama ibu bapa serta pihak sekolah penting bagi menyekatnya daripada terus berleluasa. 


     "Pengetahuan ini penting kepada ibu bapa bagi membolehkan mereka mengesan pembabitan anak masing-masing dalam kegiatan kongsi gelap. Kalau ibu bapa tidak tahu, macam mana mereka hendak menghalang dan mengawal pergerakan anak," katanya ketika ditemui Harian Metro di pejabatnya, di sini.






     Menurutnya, antara kumpulan kongsi gelap yang dikesan cuba meluaskan pengaruhnya di kalangan remaja termasuk geng Double Seven (77), 36, 08, 04 dan 108

    sumber : myMetro

    Bayi ini ada kemaluan extra di belakang badannya

    Posted: 04 Jan 2012 04:00 PM PST



    Apa yang akan anda lakukan jika anda mempunyai penis kedua yang tumbuh di belakang badan anda? Seorang bayi di China telah dilahirkan dengan kelainan seperti itu. Ia mempunyai penis kedua yang terletak di belakang badannya.




     Anak dari Li Jun (30) yang tinggal di Kota Hejian Propinsi Henan ini segera di bawa ke Hospital Kanak-kanak  Tianjin oleh orang tuanya yang merasa terkejut melihat adanya penis ekstra tersebut. Doktor terpaksa mengoperasi bayi tersebut untuk menghilangkan penis keduanya tersebut. Para doktor menyebut kelainan ini sebagai Fetus in Fetu (FIF)


     Doktor memerlukan waktu lebih dari tiga jam untuk mengoperasi dan membuang penis ekstra tersebut. Keadaan bayi ini kini dalam keadaan sihat selepas pembedahan.

    Ditangkap Kerana Punya 8 Anak

    Posted: 04 Jan 2012 03:00 PM PST



    24 bebeschinos
    ilustrasi
    Guangzhou – Pepatah banyak anak banyak rezeki rupanya tidak berlaku bagi pasangan asal Guangzhou, China ini. Gara-gara diketahui memiliki lapan orang anak, Pasangan suami isteri ini terpaksa ditangkap dirumah mereka dan diharuskan membayar denda yang cukup besar.
    Hal itu dilakukan oleh pihak berwajib setempat kerana peraturan di China melarang pasangan suami isteri memiliki anak lebih dari satu. Pasangan itu memiliki empat orang anak laki-laki dan empat orang anak perempuan. Kelapan anak tersebut sebelumnya dirahsiakan keberadaannya, Rahsia itu terungkap setelah pasangan suami isteri tadi membawa anak-anaknya untuk berfoto bersama di sebuah studio foto.
    Dari kelapan anak tersebut, lima diantaranya dilahirkan oleh ibu pengganti. Pasangan suami isteriitu memang sempat menggunakan ibu pengganti setelah menurut pemeriksaan doktor si wanita tidak boleh memiliki anak. Namun tidak beberapa lama kemudian wanita tadi ternyata mengandung kembar tiga. Kelapan anak tersebut lahir dalam selang waktu dua bulan di tahun 2010 lalu.
    "Mengapa mereka harus mempekerjakan begitu banyak orang untuk memiliki bayi untuk mereka? Apakah mereka fikir mereka punya hak untuk melahirkan anak hanya kerana mereka kaya? Kedua, apa yang ingin mereka tunjukkan? Kehamilan seperti sangat berisiko. " ujar Kepala Deputi Kesihatan setempat seperti yang dilansir dari Daily Mail. Dalam keterangannya, Pasangan suami isteri yang termasuk keluarga kaya itu mengaku sebelumnya tidak pernah berfikir untuk memiliki banyak anak.

    Paris Hilton Bogel di Majalah FHM

    Posted: 04 Jan 2012 10:00 AM PST


    infospesial.net -  Melepas pakaian di depan kamera bukanlah sesuatu yang biasanya berhubungan dengan Bangsawan. Dan setelah enam tahun lalu, kini Paris Hilton kembali tampil telanjang untuk cover majalah FHM edisi 5 januari 2012. Tak hanya tampil seksi, Paris juga berbagi cerita mengenai lelaki dan bisnins.


    Sosial yang merupakan pewaris hotel bintang lima itu bicara mengenai lelaki Inggris yang menurutnya sangat sopan dan dewasa. "Saya suka suasana, orang-orangnya dan aksinya. Orang Inggris benar-benar berbeza dengan orang-orang di Amerika. Mereka semua lelaki seperti itu dan mereka jauh lebih matang," puji Paris, seperti dikutip Dailymail.

    Lelaki Kanada Ini Pakai iPad Sebagai Pasport

    Posted: 04 Jan 2012 09:00 AM PST


    New York - Zona Malam - Seorang warga Kanada yang lupa membawa paspornya mengaku berhasil melewati perbatasan untuk masuk ke Amerika Syarikat menggunakan salinan dokumen pasport yang ia pindahkan ke dalam iPad miliknya.


     Martin Reisch dari Montreal memperlihatkan salinan pasportnya yang ada dalam iPad kepada petugas perbatasan Amerika Syarikat. Itu dilakukan setelah sedar ia tidak membawa pasportnya.


     Reisch mengatakan kepada petugas perbatasan bahawa dia sedang menuju Vermont, Amerika Syarikat, untuk menghantarkan hadiah Natal. Menurut Reisch, sang petugas akhirnya membolehkan dia masuk ke Amerika Syarikat.


     "Saya berfikir, setidaknya saya mencubanya," ujar Reisch. "Dia (petugas) mengambil iPad itu ke pos kecil penjagaan di perbatasan. Dia ada di sana sekitar lima sampai enam minit. Bagi saya, itu rasanya sangat lama. Tetapi ketika ia kembali, ia terdiam sejenak lalu mengucapkan selamat Natal kepada saya."


    Reisch mengatakan sang petugas membuat pengecualian.


     Warga Kanada perlu lebih dari sekedar lesen memandu sebagai identiti untuk masuk ke wilayah Amerika Syarikat sejak 2009. Badan Perlindungan Perbatasan dan Bea Cukai Amerika Syarikat mengatakan mereka hanya menerima pasport, Lesen MEMANDU khusus, atau kad Nexus bagi warga Kanada yang ingin masuk ke Amerika Syarikat. Akan tetapi, dalam daftar tersebut tidak disebutkan salinan pasport.


     Juru bicara Badan Perlindungan Perbatasan dan Bea Cukai Amerika Serikat belum merespons pertanyaan dari Associated Press mengenai salinan paspor diperbolehkan.


     Reisch, 33 tahun, mengaku memindahkan pasportnya beberapa tahun lalu sebagai antisipasi pasport tersebut dicuri orang saat ia pergi. Ia juga mengaku salinan pasport di dalam iPad miliknya juga dipakai untuk masuk kembali ke Kanada. Namun, ia ragu itu akan boleh berlaku kembali.

    Aneh Perempuan Ini, Beli Barang Pun Nak Menongggeng Seksi?

    Posted: 04 Jan 2012 08:30 AM PST


    Gadis  berusia 17 tahun yang jadi pembicaraan di Amerika Syarikat (AS), Courtney Stodden, kerana menikah di usia 16 tahun dengan aktor bernama Doug Hutchinson berumur 51 tahun benar-benar tak hentinya membuat berita.


     Setelah tampil seksi dengan pakaian minim di acara Thanksgiving dan juga berpakaian seksi ala santa bersama sang suami, gaya Courtney benar-benar tak mencerminkan apakah dirinya sedang membeli barang di Abbott Kinney di Venice, Itali, atau malah berpose.


     Ia bahkan menyentuh bahagian dadanya di salah satu pose dengan mengenakan pakaian serba ketat dan memperlihatkan tonjolan di dadanya. Aneh artis ni.




    Charmian Chen Bogel di Majalah Usexy dan Digelar Ratu Seks Asia Baru

    Posted: 04 Jan 2012 08:00 AM PST


     MONYET di Monkey Forest Ubud, Bali, sedikit banyak telah mengubah hidup Charmian Chen, model dari Taiwan. Nama Charmian mendadak jadi topik hangat di dunia maya gara-gara memposting fotonya sedang memegangi baju yang ditarik-tarik monyet di Ubud, Bali.




     Setelah sempat menghiasi situs berita dunia berkat fotonya bersama monyet, minggu lalu Charmian tampil di variety show yang popular di  Taiwan, Kang Xi Lai Le (Here Comes Kang Xi).


     Situs Maydaily pada Rabu (4/1) menulis bahawa Charmian berfoto telanjang untuk Usexy.
    Maydaily juga menjuluki Charmian sebagai Ratu Seks Asia Baru.


     Melalui akaun Facebook-nya, Charmian menulis ingin berkonsentrasi pada kuliahnya. Namun jika ada peluang yang baik di dunia hiburan, dia berniat mencuba.


     Tentang pengalaman jadi bintang tamu Kang Xi Lai Le, ia bertanya-tanya mengapa penampilannya terlihat berbeza. Menurut Charmian, susuknya di TV jadi mengerikan.

    Doktor Rawat Pesakit Cilik dengan Dunia Virtual

    Posted: 04 Jan 2012 07:00 AM PST


    Montreal - Doktor-doktor di Kanada akan menggunakan dunia virtual untuk merawat pesakit kanak-kanak. Seperti apa?


     Para doktor ini di laboratoriumnya sedang merancang dunia virtual. Mereka berharap suatu saat dapat menggunakannnya untuk pesakit cilik penderita trauma, melalui avatar-avatar berwarna dan perangkat mainan berwarna.


     Simulasi visual di dunia virtual nantinya dapat membuat pesakit penderita luka bakar, merasa bahawa ia sedang di ruangan ais. Gambar tiga dimensi dari rumah mampu membuat pesakit lupa bahawa ia sedang berada di hospital. Demikian seperti dikutip dari ST.


     "Anda boleh menaruh seorang pesakit luka bakar di dalam ruangan tiga dimensi bergambar ais, yang tentu akan menyembuhkan mentalnya juga," ujar Dr. Patrick Dude, dari Hospital Sainte-Justine, Montreal.


     "Kami tahu bahawa penggunaan ilusi tersebut juga bermanfaat dalam tahap penyembuhan," jelas Dr. Dude

    Akak ni pakai seluar ke tak?

    Posted: 04 Jan 2012 06:30 AM PST





    Bra Pengecil Payudara Laris di Jepun

    Posted: 04 Jan 2012 06:00 AM PST

    Jepun memang kita kenal sebagai negara yang memiliki berbagai kebiasaan dan hal-hal unik. Tapi seaneh-anehnya masyarakat di sana, larisnya penjualan bra pengecil ukuran payudara jelas suatu hal yang lebih dari sekadar "aneh."


     Saat kebanyakan wanita menginginkan ukuran payudaranya terlihat besar, sebagian wanita Jepun punya selera yang berlainan Bagi segolongan wanita ini, ukuran payudara yang lebih kecil adalah sebuah kelebihan.


     Semenjak dijual secara online dari April 2010, dan kemudian berlanjut dipasarkan secara retail, Wacoal, produsen dari bra bernama "Bra Yang Membuat Payudara Besar Terlihat Kecil" ini telah menjual sebanyak 76,000 unit hingga September 2011.


    Dan meningkat pesat menjadi 86,000 unit hingga sekarang. Menurut survei yang mereka adakan sendiri di September lalu, 10 % wanita Jepun berusia 20-40 tahun menginginkan produk bra yang dapat membuat mereka lebih terlihat langsing.


    Dengan beberapa menekankan bahawa payudara besar membuat mereka terlihat gemuk. Mereka juga membuat desain baru yang dilepas mulai bulan September. Model yang baru dijual melalui internet ini dikatakan dapat menjangkau seluruh permukaan payudara sehingga efeknya lebih sempurna.


    Rakam bekas kekasih sedang berhubungan seks kerana dendam

    Posted: 04 Jan 2012 05:30 AM PST


    Gadget perakam video semacam camcorder bermanfaat untuk merakam momen-momen berharga. Akan tetapi lelaki yang satu ini malah memakainya sebagai alat balas dendam kerana telah ditinggalkan kekasihnya.


    Terlintas dalam fikiran Troy Puetz, lelaki usia 41 tahun itu untuk merakam bekas kekasihnya berhubungan intim dengan kekasih barunya. Berbekal camcorder, ia menghendap-hendap di taman bekas kekasihnya yang berdekatan dengan ruang bilik.


    Troy yang tinggal di Arizona, Amerika Syarikat itu berhasil melakukan rencananya. Dia merakam video bekas kekasihnya sedang berhubungan seks melalui celah-celah jendela.


    Namun dia rupanya kurang waspada. Sebab, ada tetangga yang merasa curiga dengan kelakuan aneh Troy. Tetangga itu pun melapor pada polis setempat untuk memeriksa lelaki itu.


    Polis segera ke  kediaman Troy. Mereka berhasil menemukan camcorder berisi video hubungan seks itu di belakang keretaTroy sebagai barang bukti. Troy pun tidak dapat mengelak dan ia mengakui semua perbuatannya. 


    Ketika ditanya, Troy mengaku hanya bergurau. Namun kelakuannya itu melanggar hukum sehingga dia dipenjara dan akan menjalani proses hukum di pengadilan setempat.


    Polis pun menyarankan agar penduduk waspada sehingga kejadian serupa tidak terulang kembali. Misalnya dengan menutup jendela dan pintu rapat-rapat pada petang dan malam hari.




    Sumber : http://www.detikinet.com

    Aksi relaks sipencuri pakaian

    Posted: 04 Jan 2012 05:00 AM PST
















    Normal thieves try to come and go quickly and silently. But not this one, who takes his time choosing what laundry pieces to take off with.


    This thief was supposedly caught on CCTV camera at Blk 237, Hougang Street 21.

    sumber : stomp.com.sg

    Wow..Hacker penemu bug di Facebook akan diberikan kad debit unlimited

    Posted: 04 Jan 2012 04:00 AM PST




    Kad ini bukan kad debit biasa. Ia khusus dikeluarkan oleh Facebook untuk para hacker yang berjasa bagi situs pertemanan ini.


    Menindaklanjuti program bertajuk bug bounty yang dilancarkan Facebook pada bulan Julai tahun lalu, Facebook kini melancarkan Visa debit card 'White Hat'.


    Ia diberikan untuk orang-orang yang berhasil menemukan bug  di situs Facebook. Sesuai fungsinya, kad ini boleh dipakai untuk belanja, atau mengeluarkan wangdari ATM.


    Berapa batasan total belanja yang boleh dibelanjakan? Tidak ada. Hacker penemu bug akan boleh leluasa belanja dengan kad debit tersebut tanpa batasan, selagi Facebook menambahkan wang di akaun mereka.


    "Peneliti yang menemukan bug dan membantu perbaikan keamanan sangat langka. Kami menghargai dan memberikan reward pada mereka," ujar Ryan McGeehan, Manager Keselamatan Facebook seperti yang dikutip detikINET dari Cnet, Selasa (3/2/2012).


    "Memiliki kad eksklusif ini adalah cara lain untuk mengenali mereka. Kartu ini bisa dipamerkan di sebuah konferensi sembari mengatakan 'aku telah melakukan sesuatu yang istimewa untuk Facebook'," tambah McGeehan.


    Kad White Hat agaknya benar-benar dipakai Facebook sebagai magnet untuk lebih mendorong hacker membantu keamanan situs jejaring populer ini. Selain untuk belanja sepuasnya, kad ini direncanakan juga boleh dipakai sebagai kad masuk ke pesta.


    Program memburu bug dilancar Facebook mengikuti jejak Mozilla dan Google. Facebook memberikan wang minimal USD 500 untuk tiap bug yang ditemukan, dan tidak ada nominal maksimum.

    Bogel pun bogellah janji dapat baju free

    Posted: 04 Jan 2012 03:00 AM PST




    free punya pasal apa pun sanggup dilakukan

    Tak Puas Dengan Google, Remaja Inggris Buat Summly

    Posted: 04 Jan 2012 02:00 AM PST


    Setelah merasa Google tidak lagi efisien dalam mencari sebuah kandungan, seorang remaja Inggris, Nick D' Aloisio. mendesain aplikasi yang ringkas dan mempercepat pencarian dalam web. Aplikasi ini kemudian dinamakannya Summly


    "Saya fikir yang saya perlukan adalah cara yang sederhana dan ringkas dalam pencarian web," ujar remaja yang baru berusia 16 tahun ini, seperti dikutip dari ZDNet.
    "Betul, Google memiliki preview instan tapi hanya sebuah gambar halaman saja. Sedangkan yang saya cari sebuah kandungan  preview" lanjutnya.




    Melihat kreasi Nick, seorang jutawan China, Li Ka Shing, akhirnya melabur sebanyak US$ 250 ribu untuk projek Summly ini. Sebelumnya, Li Ka Shing memang dikenal sebagai investor di berbagai situs populer, seperti Facebook, Spotify dan Skype.


    Saat ini aplikasi Summly sudah dalam bentuk 11 bahasa dan menawarkan 30 ribu download sejak dirilis pada pertengahan Desember lalu. Sebagai aplikasi untuk siswa mahupun mahasiswa, aplikasi ini dapat menjadi cara cepat untuk menemukan dan memproses informasi tentang pembelajaran secara cepat dan lebih efektif.


    Meskipun Google memberikan akses dalam jumlah besar secara instan, tapi Google mengalami kesulitan untuk menemukan bahan yang sesuai.


    Nah dengan menggunakan Summly, aplikasi ini menawarkan sebuah cara baru untuk secara cepat men-scan teks ringkasan dan dapat menentukan apakah kandungan yang diperlukan. 


    Bagi anda yang memerlukan revisi menjelang tenggat waktu atau menyelesaikan esai untuk esok pagi, aplikasi yang saat ini masih ada di iPhone ini layak dimiliki dalam dashboard smartphone anda. Ia mengaku akan melanjutkan untuk lancar Summly versi Android.


    Tapi ada cerita menarik lain, yakni sebelum menemukan Summly, D' Aloisio membuat Facemood, sebuah layanan yang menggunakan algoritma untuk menentukan mood pada pengguna facebook dan SongStumblr, sebuah layanan pencarian musik geososial.


    Sumber : http://teknologi.vivanews.com



    JutawanTewas Selepas Makan Kucing

    Posted: 04 Jan 2012 01:00 AM PST


    Polis China menangkap seorang lelaki yang diduga membunuh jutawan dengan cara memberi makan daging kucing beracun.


    Jutawan yang menjalankan bisnis hutan di Guangdong China itu, Long Liyuan. Ia meninggal setelah menikmati daging kucing bersama dua rakannya.


    Isnin (2/1/2012) lalu, pejabat Kota Yangjiang mengkonfirmasikan, polis telah menahan satu dari dua rakan Liyuan, yakni Huang Gang. Huang diduga meracuni daging santapan Liyuan pada jamuan makan malam.


    Menurut laporan polis setempat, Huang meracuni Liyuan setelah kesepakatan bisnis dua pihak itu gagal.


    "Huang yang membantu Liyuan menyewakan hutan itu menggunakan dana milik Liyuan. Terjadi perselisihan antara kedua pihak dan Huang meracuni Liyuan," ungkap pejabat Kota Yangjiang, seperti dikutip tribunpontianak.co.id dari AFP, Selasa (3/1/2012).


    Saudara Liyuan mengatakan, keluarganya siap memberikan ratusan ribu Yuan bagi siapapun yang sanggup membingkar misteri di balik tewasnya Liyuan.


    Menurut informasi, Liyuan menyantap daging kucing bersama dua tersangka. Sebelumnya, Huang menyelinap ke dapur restoran untuk meracuni santapan Liyuan.


    Racun yang digunakan Huang diduga adalah racun yang berasal dari tanaman yang tumbuh di pedalaman China.


    Sumber : http://www.tribunnews.com/

    Pamela Anderson nampak seperti tak berbaju

    Posted: 04 Jan 2012 12:00 AM PST


    BUKAN Pamela Anderson jika tak tampil seksi. Kali ini, gaun nude yang nampak seperti warna kulit tersebut menjadi pilihannya saat menghadiri acara perayaan Tahun Baru lalu.


    Ditemani dengan sang kekasih Jon Rose, Pam tampak semakin seksi. Apalagi, payudara jumbo yang dimilikinya tampak tumpah ruah. Tak hanya itu, kulitnya samar terlihat kerana senada dengan warna pakaian yang dikenakannya, seperti dilaporkan  Dailymail.  


    Pakaian yang mengumbar keseksian tersebut menjadi pilihannya saat menghadiri pesta Tahun Baru di Las Vegas. Meski terkesan transparan, Pamela tetap terlihat percaya diri mengenakan gaun sepanjang lutut tersebut.


    Malam itu, dengan tampilan gaun warna nude yang dipilih membuat kulit cokelatnya samar terlihat. Bekas bintang Baywatch itu pun nampak seperti tak berpakaian. Tak hairan, keseksian Pam pun semakin terkuak. Selain kerana tubuhnya yang terlihat transparan, keseksian Pam tampak dengan keberadaan tato di lengan kirinya yang sengaja dipamerkan.


    Pam memadukan gaun berbahan sutra tersebut dengan peep-toe heels karya  Christian Louboutin, serta tampilan rambut blonde yang sengaja diurai. Ibu dua anak tersebut pun nampak cantik dan seksi. Sang kekasih, Jon Rose pun menemaninya dengan penampilan yang hebat melalui pakaian kemeja kotak-kotak dan seluar jeans. (tty)

    Buktikan Teman Bukan Gay, Kim Kardashian Buka Baju

    Posted: 03 Jan 2012 11:00 PM PST


    LOS ANGELES- Kim Kardashian bertingkah konyol dengan membuka baju di depan temannya, Jonathan Cheban. Artis bertubuh seksi itu tahu apakah Cheban benar-benar gay atau tidak.


    Hal itu terjadi dalam sebuah reality show kehidupan keluarga Kardashian episode Kourtney & Kim Take New York. Selama ini, Kim diceritakan suaminya, Kris Humphries kalau Cheban adalah seorang gay.


    Kim tak mahu percaya begitu saja. Dia pun menguji dengan membuka baju sambil melakukan tarian kecil. Kim ingin tahu apakah dengan tingkah nakalnya itu, hasrat Cheban akan bergejolak melihat tubuh Kim yang hanya dibalut bra.


    Meski sempat memalingkan wajahnya, Cheban sempat terlihat tergaman melihat tubuh indah Kim Kardashian ada di depannya. Namun, Kim belum boleh menyimpulkan apakah Cheban benar gay atau tidak.


    Kim berbaik sangka kalau Cheban merasa tidak enak, dan cuba berbuat sopan ketika di depannya. Demikian dikutip dari Dailymail, Selasa (3/1/2012).(rik)

    Dua Nenek Di China Mati Demi Masjid

    Posted: 03 Jan 2012 10:00 PM PST


    Kejadian berdarah meletus di Ningxia, China. Seramai lima warga tewas ketika ratusan umat Muslim berkelahi dengan polis yang mengamankan penggusuran masjid di Desa Taoshan, Ningxia.


    Kejadian ini  terjadi, Jumaat (30/12/2011) lalu. Namun, peristiwa kelabu ini baru dilapor South China Morning Post, Selasa (3/1/2012).


    Menurut saksi , warga Desa Taoshan yang majorii etnik Hui, marah saat masjid mereka hendak dirobohkan. Pemerintah setempat menyatakan  masjid itu dibangunkan di Taoshan secara haram


    Saksi , Jin Haitao mengungkapkan, polis menyerang warga menggunakan gas pemedih mata, tongkat dan pisau. Lima warga dilaporkan tewas, termasuk di antaranya dua nenek tua. 


    "Mereka hanya melakukan aktiviti keagamaan, tapi tidak memperboleh. Mereka menceroboh masjid dan polis menumpahkan banyak darah ke tanah," kata Jin Haitao.


    Sejak tragedi ini meletus, seluruh akses informasi tentang desa terputus. Seorang warga desa tetangga mengaku jaringan telefon menuju Taoshan mati. Seorang pemilik kedai di Tongxin, sekitar tiga kilometer dari masjid yang diroboh, mengaku desa diisolir.


    "Teruk sekali. Saya muslim dan muslim perlu masjid. Mereka hanyalah orang biasa, datang ke masjid untuk urusan agama, bukan untuk menggulingkan Parti Komunis," tegas pemilik kedai tersebut.


    Terdapat lebih dari 10 juta etnik Hui di China, menjadikan mereka sebagai kelompok Muslim terbesar di negara Tirai Bambu. Di beberapa tempat, etnik Hui melebur dengan kebudayaan Han. Mereka memegang teguh tradisi Han, namun tetap menjaga nilai-nilai keislaman, seperti tidak memakan daging babi dan kewajiban khitan bagi lelaki.


    Etnik Hui pernah terlibat bergaduh dengan etnik Han 2004 lalu, menewaskan tujuh orang. Pergaduhan antara polis dan etnis Hui juga sebelumnya terjadi pada 2003, tepatnya saat insiden kartun yang menghina Islam.


    Etnik Muslim lainnya yang kerap terlibat kejadian yang sama adalah etnik Uighur di wilayah Xinjiang. Pertumpahan darah terparah antara etnis Uighur dan Han terjadi 2009, meragut 197 nyawa.


    Sumber : http://pontianak.tribunnews.com

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS