Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Cameron Highlands Resort: Percutian Mewah di Pergunungan

Posted: 01 Jul 2011 04:05 PM PDT

Cameron Highlands Resort: Percutian Mewah di Pergunungan
oleh Shah Shamshiri

Malaysia sememangnya terkenal dengan pelbagai tempat percutian. Ajnas pilihan tersedia buat para pelancong yang berkunjung ke negara ini. Mereka yang datang bebas memilih percutian di pantai, kota-kota kecil, perkampungan dan macam-macam lagi. Sungguhpun negara kita sering didatangi kerana pantai-pantai yang indah, jangan lupa bahawa kita juga mempunyai kawasan pergunungan yang tidak kurang hebatnya dengan negara-negara lain. Apatah lagi buat mereka yang teringin menikmati suasana udara yang lebih sejuk dan nyaman serta jauh dari hingar-bingar kota raya.

Deluxe Room1

Atas dasar itu, Cameron Highlands Resort yang membawa kata-kata "Trails, Tales and Traditions" merupakan pilihan yang paling tepat buat mereka yang ingin mengalami percutian mewah di pergunungan. Terletak di pergunungan Cameron di Pahang, Resort ini sememangnya berada di kelasnya yang tersendiri. Dengan kedudukannya di hadapan sebuah padang golf, ia memberikan ketenangan kepada semua tetamu yang menginap di situ.

Menampilkan konsep Inggeris klasik, Cameron Highlands Resort menampilkan 56 bilik mewah yang masih mengekalkan seni reka dalaman persis era kegemilangan zaman pendudukan Inggeris di Tanah Melayu. Dengan sentuhan eksklusif perabot buatan kayu termahal serta bilik mandi berlantai marmar, ia benar-benar menenangkan setiap jiwa yang melangkah masuk ke situ.

Biasanya, para pengunjung yang mendaftar masuk selepas jam tiga petang boleh mencuba hidangan minum petang (atau high-tea) di Jim Thompson Tea Room yang menampilkan menu tradisi ala Inggeris. Ini termasuklah sandwic, aneka pilihan teh dan kek, buah-buahan segar (khasnya strawberi Cameron Highlands), serta hidangan klasik Inggeris berupa scone yang segar dibakar dari ketuhar. Sesudah itu, pengunjung diberi pilihan menikmati sesi urut tradisional di Spa Village mereka yang turut menyediakan mandi khas dengan daun teh bagi memanjakan diri.

Makan malam dan sarapan juga menjadi lebih bererti kerana ruang makan di Resort ini sangat eksklusif dan menenangkan. Bukan sahaja menyajikan pilihan menu makanan yang enak dan berkualiti tinggi, kunjungan ke sini juga bakal diserikan lagi sekiranya anda datang untuk menyambut hari jadi atau meraikan bulan madu dan perayaan-perayaan tertentu. Ini kerana mereka mempunyai satu tradisi khas di mana pengunjung diberi peluang untuk menyalakan api di tempat api yang tersedia.

Perjalanan ke bilik juga menenangkan kerana bilik-bilik hotel ini hanya berada di dua tingkat utama dan sepanjang perjalanan menuju bilik, kehijauan alam semula jadi berada benar-benar di luar bilik mewah yang tersedia. Ada juga ruang khas di beranda sekiranya ingin mengadakan majlis tertutup sendiri. Jika ingin ruang yang lebih besar untuk membaca, ada ruang bacaan khas di sebelah lobi utama yang mirip ruang bacaan di filem-filem barat lama.

Kediaman agam ini juga mempunyai restoran Jepunnya sendiri iaitu Gonbei serta dewan besar untuk penganjuran majlis dan seumpamanya. Tidak lupa juga bilik-bilik mesyuarat ada tersedia bagi tujuan seminar dan macam-macam lagi.

Turut tersedia secara percuma bagi setiap pengunjung dalam pakej penginapan di sini adalah lawatan istimewa yang diberi nama Jejak Jim Thompson (Jim Thompson's Trail) yang merupakan satu ekspedisi meniti hutan berdekatan bagi menerangkan kisah sejarah Jim Thompson, seorang perisik Amerika Syarikat yang lari ke Cameron Highlands pada tahun 60-an dan dikatakan tiba-tiba hilang pada 26 mac 1967.

Nama dan kisah beliau kini menjadi peninggalan misteri warga Cameron Highlands kerana sejarahnya yang dikaitkan dengan pelbagai skandal politik dan juga rahsia jenayah ketika itu. Ada yang mengatakan dia hilang tanpa jejak, dan ada yang mengatakan dia melarikan diri dari Malaysia kerana diburu perisik negara lain. Yang pasti, banglo lama Jim Thompson yang terletak tidak jauh dari Resort ini masih ada dan masih digunakan untuk majlis-majlis khas dan sebagainya.

Andai anda punya masa dan peluang atau ingin mencari kelainan buat meraikan sesuatu dalam kehidupan anda (seperti bulan madu, hari jadi, ulangtahun perkahwinan dan seumpamanya), cubalah bermalam di Cameron Highlands Resort ini. Anda pasti akan kembali, kerana kemewahan ini mampu anda kecapi setiap kali anda ke sini!

Exterior View 1(a)

The Dining Room Interior

Gonbei Interior 2

Mr Shah Shamshiri

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Belum Rainforest Resort
  • Keputusan Pemenang Hot FM Makan Angin
  • Showcase Meet Uncle Aznil Times Square First World Hotel Genting Highlands
  • ADV: PERCUMA Pakej Pelancongan Dengan Promosi Mega SIY
  • Avatar Special Edition Limited Digital 3D
  • Sekali Sekala Band Indie Popular Bercuti
  • Gambar Afdlin Shauki @ Pelancaran Produk Evian
  • Gossip Nurul Sudah Ada Pengganti?
  • The Black Eyed Peas Global Launch of Full HD 3D LED TV
  • Bayaran Artis Wanita Paling Tinggi di Hollywood
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Noh Hujan & Mizz Nina Selamat Nikah

    Posted: 01 Jul 2011 07:10 AM PDT

    Noh & Mizz Nina Selamat Diijabkabulkan

    PETALING JAYA: Selepas lapan bulan bertunang, vokalis kumpulan Hujan, Noh Salleh,27, akhirnya sah bergelar suami kepada penyanyi Mizz Nina atau nama sebenarnya Shazrina Azman,31.

    Majlis pernikahan mereka dilakukan di kediaman keluarga Nina di Ukay Heights, Ampang, dekat sini. Pasangan tersebut dinikahkan kira-kira pukul 9.30 malam, Jumaat.

    Noh NIna

    Bapa Nina, Tan Sri Azman Hashim bertindak sebagai wali sementara bapa Noh, Salleh Ibrahim dan Ketua Pegawai Eksekutif Institut Perbankan dan Kewangan Islam Malaysia Sdn Bhd, Datuk Adnan Alias menjadi saksi kepada kedua-dua pengantin.

    Turut serta menyaksikan upacara akad nikah itu ialah ibu Nina, Puan Sri Arishah Tuanku Maamor dan ibu Noh, Dayang Soraya Abang Fadzail.

    Noh NIna

    Pada majlis itu, pihak lelaki menyerahkan wang hantaran sebanyak RM11,111.11 dan mas kahwin pula sebanyak RM888.88 berserta tujuh dulang hantaran yang terdiri daripada sirih junjung, set barang kemas, iPad 2, cincin dan kek lapis Sarawak.

    Ia dibalas tujuh dulang hantaran oleh pihak perempuan yang terdiri daripada sirih junjung, sepasang kasut, dompet, sepasang baju bersanding, coklat, "Playbook" dan cincin. Menurut Noh, dia bersyukur kerana akhirnya pernikahan mereka berjalan dengan lancar dan berharap ia akan kekal sehingga akhir hayat.

    "Saya berdoa supaya kami kekal selamanya. Selepas ini kami merancang untuk berbulan madu di United Kingdom, Rome dan Maldives selama dua minggu. Percutian ini juga dikira sebagai masa rehat memandangkan jadual kerja kami begitu padat dengan aktiviti seni sebelum majlis ini (nikah)," katanya.

    Bagaimanapun Nina belum memikirkan untuk memperoleh anak dalam masa terdekat.

    "Kalau nak diikutkan, kami merancang untuk menerima seorang anak selepas dua tahun perkahwinan kami bagi mengukuhkan kerjaya. Tetapi jika rezeki itu datang lebih awal, kami tidak menolak," ujar Nina.

    Pada majlis nikah itu, Noh mengenakan pakaian rekaan Shaiful Baharim manakala Nina mengenakan pakaian rekaan Lady Jane. Pada 3 Julai ini, resepsi untuk keluarga dan tetamu-tetamu kehormat akan diadakan di Hotel Shangri-La bertemakan Ungu Elegan.

    Kemudian, pasangan ini akan diraikan pada sebuah resepsi berkonsep Jepun bersama pihak media dan rakan-rakan pada 6 Julai ini manakala majlis sambut menantu (sebelah lelaki) akan diadakan di Miri, Sarawak pada 15 Julai depan.

    Pasangan ini bertemu sewaktu sama-sama bekerjasama menyanyikan lagu Kurnia ciptaan Noh pada 2008 dan cinta mula berputik setahun selepas itu.

    mizz Nina

    noh

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Mizz Nina dan Noh Hujan di Karpet Merah ASK 2010
  • Gambar Mizz Nina di Shout! Awards 2010
  • Mizz Nina & Nuh Hujan Umum Majlis Tunang Kahwin
  • Gambar Kad Kahwin Noh & Mizz Nina Bertema Kimono
  • RTM & AMBANK Anjurkan Konser Ambang 2011
  • Gambar Ning Baizura Nikah
  • Peraduan Menangi Tiket Shout! Awards 2010 Sensasi Selebriti
  • Senarai Penuh Pencalonan Shout! Awards 2010
  • Gambar Zed Zaidi & Nelly Nathalia Nikah
  • Gambar Majlis Akad Nikah Zaffrina Penyampai Suria FM
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Gambar & Video Pernikahan Noh Hujan Dan Mizz Nina

    Posted: 01 Jul 2011 06:37 PM PDT

    GAMBAR KAHWIN DAN PERNIKAHAN NOH HUJAN DAN MIZZ NINA

    Rasanya semua dah tahu yang Noh Hujan dan Mizz Nina telah selamat diijabkabulkan semalam. So, tanpa membuang masa, ayuh lihat beberapa gambar sekitar majlis pernikahan Noh Hujan dan Mizz Nina tu.

    GAMBAR KAHWIN DAN PERNIKAHAN NOH HUJAN DAN MIZZ NINA

    GAMBAR KAHWIN DAN PERNIKAHAN NOH HUJAN DAN MIZZ NINA

    GAMBAR KAHWIN DAN PERNIKAHAN NOH HUJAN DAN MIZZ NINA

    GAMBAR KAHWIN DAN PERNIKAHAN NOH HUJAN DAN MIZZ NINA

    GAMBAR KAHWIN DAN PERNIKAHAN NOH HUJAN DAN MIZZ NINA

    GAMBAR KAHWIN DAN PERNIKAHAN NOH HUJAN DAN MIZZ NINA

    GAMBAR KAHWIN DAN PERNIKAHAN NOH HUJAN DAN MIZZ NINA

    Kat bawah ni pula video semasa akad nikah. Saksikan..

    Takkan tengok sorang-sorang je kot? Bagi tahu la kat kengkawan untuk tengok sama. Paling mudah, klik button "Share kat Facebook" kat bawah ni atau klik saja button "Like" tu. Kan sharing is caring. Hee..

    + Fully credit to @hujanband & #nohnina and thanks to syok.my

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    (Tahniah!) Noh Hujan & Mizz Nina Selamat Diijabkabulkan

    Posted: 01 Jul 2011 08:53 AM PDT

    GAMBAR PERNIKAHAN DAN PERKAHWINAN NOH HUJAN DAN MIZZ NINA

    Straight to the point. Selepas lapan bulan bertunang, vokalis kumpulan Hujan siapa lagi kalau bukan Noh Salleh (27 tahun) akhirnya sah bergelar suami kepada penyanyi Mizz Nina atau nama sebenarnya Shazrina Azman (31 tahun).

    Majlis pernikahan mereka dilakukan di kediaman keluarga Nina di Ukay Heights, Ampang dan mereka dinikahkan sendiri oleh bapa Nina, Tan Sri Azman Hashim kira-kira pada pukul 9.30 malam.

    Pada majlis pernikahan itu, pihak lelaki menyerahkan wang hantaran sebanyak RM11,111.11 dan mas kahwin pula sebanyak RM888.88 berserta tujuh dulang hantaran. Pihak perempuan pula membalas dengan tujuh dulang hantaran.

    Untuk info, majlis resepsi untuk keluarga dan tetamu-tetamu kehormat akan diadakan di Hotel Shangri-La pada 3 Julai ini yang mana majlis resepsi itu bertemakan Ungu Elegan. Mesti grand kan?

    Dalam pada itu, satu lagi majlis resepsi berkonsep Jepun bersama pihak media dan rakan-rakan akan diadakan pada 6 Julai ini dan majlis sambut menantu (sebelah lelaki) juga akan turut diadakan di Miri, Sarawak pada 15 Julai depan.

    Tahniah Noh dan juga Mizz Nina kerana sudah selamat diijabkabulkan. Selamat berbahagia dan kami doakan agar ikatan pernikahan anda ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat. Amin..

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Inilah Alat Cukur Termahal Dunia

    Posted: 01 Jul 2011 09:00 PM PDT

    INILAH.COM, London – Peneliti mengaku perlu tiga tahun mengembangkan pisau cukur ini. Alat pencukur termahal dunia ini terbuat dari dua mata pisau terbuat dari safir.

    Pegangan pada alat pencukur ini 99,9% terbuat dari iridium murni, besi platina paling tahan karat yang hanya ditemukan pada meteorit. Kedua mata pisau terbuat dari safir putih yang 'dibuat' dibekas lab Uni Soviet di Ukraine.

    Mata pisau cukur ini memiliki ketebalan 80 atom atau sekitar satu persepuluhribu atau lima ribu kali lebih tipis dari lebar sehelai rambut dan jauh lebih tajam dari mata pisau cukur yang ada di pasaran.

    Alat pencukur ini hanya akan dibuat sebanyak 99 buah oleh Bright Light Ventures. Perusahaan ini mengklaim alat pencukur ini akan tetap tajam selama setahun.

    Juru bicara perusahaan ini mengatakan, "Tiap Zafirro Iridium dibuat dari bahan paling awet, kuat dan murni yang pernah ditemukan. Tiap komponennya dirancang bertahan beberapa generasi."

    Perusahaan ini juga mengklaim tiap alat pencukur diberi nombor seri dan monogram tersendiri sesuai spesifikasi klien seperti dilaporkan dailymail.

    Pelik...Pegawai bank letak jawatan untuk jadi bomoh

    Posted: 01 Jul 2011 08:00 PM PDT

    CAPE TOWN – Seorang pegawai bank Britain, Thomas Heathfield (gambar) sanggup meletakkan jawatan untuk menjadi seorang bomoh selepas dia menjalani latihan tiga bulan bersama beberapa pakar di sebuah desa di pedalaman Afrika Selatan, lapor sebuah akhbar semalam.

    Heathfield, 32, menari tarian tradisi suku kaum tempatan setiap malam pada pukul 2.30 pagi dan memuntahkan darah kambing untuk lulus latihan perbomohan tersebut.

    Dia juga perlu tidur di dalam semak, memakai jubah tradisional dan memburu bahagian badan haiwan yang disembunyikan penduduk tempatan.

    Setelah menamatkan ujiannya, Heathfield diiktiraf sebagai bomoh atau sangoma di Afrika Selatan dan dia turut diberi nama tempatan, Gogo Mndawe dalam satu upacara pada minggu ini.

    "Sukar untuk saya mempercayainya tetapi saya akhirnya selesai menjalani latihan ini," kata Heathfield.

    Ibu bapanya yang tinggal di Berkshire, England turut menghadiri upacara tersebut.

    Menurut lelaki itu, dia rela melalui proses sukar untuk menjadi bomoh kerana mahu mengubah nasib malangnya sejak sedekad lalu termasuk ditinggalkan oleh beberapa teman wanitanya. – Agensi

    sumber : kosmo online

    Pengasas Facebook ada kejutan minggu depan

    Posted: 01 Jul 2011 07:00 PM PDT

    SEATTLE, Amerika Syarikat (AS) - Pengasas bersama Facebook, Mark Zuckerberg mengumumkan bahawa laman jaringan sosial terbesar di dunia itu akan melancarkan 'sesuatu yang hebat' pada minggu depan.

    Sebuah akhbar semalam melaporkan komen Zuckerberg pada Rabu lepas itu mencetuskan spekulasi bahawa Facebook memperkenalkan aplikasi terbaharu untuk kegunaan telefon bimbit atau komputer tablet seperti iPad.

    iPad kini menjadi popular dan dikeluarkan syarikat Apple.

    Tanpa mengulas lanjut, Zuckerberg dalam satu sidang media di pejabatnya di sini memberitahu, produk terbarunya akan dilancarkan dalam masa terdekat.

    Facebook memiliki lebih 500 juta pengguna sejak ia dilancarkan pada Februari 2004.

    Laman sosial berkenaan merupakan pesaing utama gergasi Internet seperti Google dan Yahoo untuk merebut pelanggan dan iklan. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Sanggup bunuh kawan kerana bilik mandi

    Posted: 01 Jul 2011 06:00 PM PDT

    JOHOR BAHRU – Seorang lelaki Indonesia bertindak membunuh rakannya hanya kerana mangsa enggan membenarkannya menggunakan bilik air dalam kejadian di Jalan Pantai, Kampung Bakar Batu di sini semalam.

    Kejadian pukul 6.30 pagi itu menyebabkan buruh yang dikenali sebagai Juli, 37, mati akibat ditikam di dada dengan pisau pemotong sayur.

    Sebelum kejadian, suspek mengetuk pintu bilik air dan meminta Juli yang sedang mandi supaya keluar kerana dia ingin mengambil wuduk bagi menunaikan solat Subuh.

    Geram dengan tindakan mangsa yang enggan menuruti kehendaknya, suspek berusia 30-an itu bertindak menendang pintu lalu berlaku pertengkaran.

    Suspek yang gagal mengawal emosi kemudian mengambil sebilah pisau lalu menikam mangsa sebelum melarikan diri.

    Rumah yang mempunyai dua bilik itu disewa mangsa bersama isterinya.

    Pemilik rumah berkenaan, Mohd. Hasnan Anbia, 31, berkata, dia bergegas ke situ sebaik terdengar bunyi wanita menjerit dan menangis.
    sunber : kosmo online

    SMS Mampu Hentikan Kebiasaan Merokok

    Posted: 01 Jul 2011 05:00 PM PDT

    LONDON - Para perokok yang menerima SMS himbauan untuk berhenti merokok, ternyata dua kali lebih berjaya untuk menghilangkan kebiasaannya tersebut, ketimbang perokok yang tidak mendapat SMS tersebut, demikian menurut sebuah kajian terbaru.

    Hasil kajian yang dipublikasikan oleh The Lancet tersebut menunjukkan bahawa 11 peratus perokok di Inggris yang mendapat SMS  berhenti merokok, untuk 6 bulan ke depannya menunjukkan niat baik untuk menghentikan kebiasaannya tersebut, dibandingkan dengan angka 5 peratus perokok yang mendapat pesan berisi janji pertemuan konsultasi untuk berhenti merokok

    Para perokok di penelitian tersebut menerima lima SMS dalam sehari selama lima minggu, kemudian menjadi tiga kali seminggu untuk 26 minggu ke depan. "Sudah saatnya! HARI BERHENTI. Karbon monoksida harus meninggalkan tubuh anda," bunyi isi pesan SMS tersebut.

    Seperti yang dikutip dari Bloomberg, Jumaat (1/7/2011), bagi yang mengaku sudah berhenti merokok selama enam bulan akan mengirim sampel dari air ludahnya ke para peneliti.

    "Metode ujicoba dengan cara SMS ini sejauh ini cukup efektif, diharapkan dapat digunakan untuk waktu yang lama," ujar Caroline Free dari London School of Hygiene and Tropical Medicine di London.

    "Saat ini ada sekira 3 peratus perokok sukses berhenti tanpa mengikuti program apapun," tambahnya.

    Free menyimpulkan bahwa program-program penyembuhan dan rehabilitasi menggandakan peluang para perokok untuk menghilangkan kebiasaannya.

    Sumber :http://okezone.com/

    Pelik...vending machine untuk dapat sijil nikah segera

    Posted: 01 Jul 2011 03:07 PM PDT

    Need a quick wedding?Well, this fancy vending machine will do the trick. Just like other vending machines, put in some cash, enter your names and you will get your marriage certificates in an instant.







    Hantu Bantu Bersihkan Kafe

    Posted: 01 Jul 2011 10:30 AM PDT

    INILAH.COM, Scotland – Pemilik kafe di Scotland mengaku mendapat bantuan ghaib dari hantu. Hantu yang mendiami kafenya membantu pemilik kafe membereskan kafenya. Seperti apa?

    Menurut pemilik kafe, hantu ini membantunya menggeser toples permen dan barang-barang lain di sekitarnya. Laura McKirdy dan ibunya, Fiona, menjuluki hantu itu 'Nanny Goony'.

    Pemiliki kafe mengaku seperti dilaporkan Scottish Daily Record, terkadang hantu ini juga boleh nakal.

    "Suatu malam, saat saya meninggalkan kafe dan mendapati toples permen terjatuh dan memutuskan pulang dan membereskannya besok, ketika kembali ke kafe di pagi harinya, toples itu sudah berada di tempatnya semula," paparnya.

    Kejadian usil lain dari hantu ini termasuk, gula-gula bergerak sendiri, lukisan jatuh dari dinding dan munculnya sisa makanan tanpa diketahui asalnya, lanjutnya.

    "Hantu ini nampaknya tak bermaksud jahat. Meski kadang nakal, hantu ini bersahabat," tuturnya lagi.

    Fiona juga mengaku pernah didekati hantu ini.

    Bunuh anak dan kemudian bawa pergi membeli belah

    Posted: 01 Jul 2011 09:45 AM PDT

    Toyrianna Smith (20) ialah seorang ibu muda dengan 2 anak yang berusia 3 tahun manakala seorang lagi berumur 3 bulan bernama Ken Blackman Jr. Malam rabu yang lalu, Toyrianna pergi ke rumah kawannya untuk berpesta. Beliau minum sehingga mabuk. Anak lelaki beliau mula menangis. Toyrianna menelangkupkan sebuah selimut diatas kepada si anak sebelum menamparnya beberapa kali sehingga diam.Ken Blackman Jr diam seketika tetapi diamnya tak lama. Si ibu mula marah bila beliau tak dapat tidur dan melakukan perkara yang sama sekali lagi. Tapi kali ini si bayi terus diam untuk selama-lamanya kerana mati lemas ditelangkup terlalu lama.

    Pagi esoknya dia merasa bersalah Toyrianna berlakon macam anak dia masih bernyawa. Jasad Ken Blackman diletakkannya didalam pengendong bayi dan beliau pergi membeli belah dengan selamba. Lepas dah shopping dengan mayat anak yang sudah mula mereput Toyrianna singgah di sebuah rumah jiran. Si jiran perasan bayi yang dikendong Toyrianna nampak aneh. Toyrianna kata bayi itu sedang tidur dan jangan dikacau. Si jiran tak puas hati dan mendapati Ken sudah tidak bernyawa. Beliau kemudian melihat kesan darah pada selimut Ken dan menalefon pihak polis.

    Toyrianna Smith ditahan oleh pihak polis atas kesalahan membunuh kelas pertama dan diletakkan ikat jamin USD 1 JUTA.



    sumber

    Kelawar paling cute,warna putih

    Posted: 01 Jul 2011 08:47 AM PDT

    Sudah menjadi rahsia umum, bahwasanya tidak sedikit orang, yang sangat phobia dengan kelelawar. Tapi bagaimana dengan kelelawar "cute" satu ini.


    Dengan panjang hanya berkisar 37-47 mm, kelelawar kecil ini sedikit mirip makanan bulat berwarna putih yang sangat empuk.



    "Little Marshmallow" ini bernama asli Honduran White Tent Bat. Hobi mereka adalah memotong urat tanaman Heliconia, sehingga menyebabkan daunnya terlipat ke bawah dan membentuk tenda untuk mereka tinggal. Mereka menempati bahagian atas "tenda" tsb bersama koloni kecil mereka, dimana hanya ada satu jantan dan beberapa betina.


    Menikmati Kopi Cacing

    Posted: 01 Jul 2011 07:45 AM PDT

    Tak ada yang menonjol dari warung kopi di Jalan Pahlawan. Lamongan ini. Secara fizik, warung yang terbuat dari kayu dengan luas sekitar 3X4 meter ini biasa saja, bahkan lebih terkesan kusam. Namun, hampir separuh warga di Kota Lamongan mengenal warung ini. Ya, warung atau kedai itu milik Pak Brewok yang dikenal dengan dagangan kopi cacing.

    Meski hanya menjual kopi, namun tak sedikit warga yang harus beratur untuk mendapatkan kopi buatan si empunya warung. Sebab, kopi yang disediakan warung ini bukanlah sembarang kopi, tetapi kopi cacing. Ya, kopi cacing diyakini dapat menyembuhkan berbagai penyakit.

    Kamari atau biasa di panggil Pak Brewok, merupakan penjual kopi sejak belasan tahun lalu. Namun sejak tiga tahun terakhir, ia membuat kopinya menjadi semakin istimewa. Rahsianya, kopi yang biasa dicampur susu dan jahe kini ditambah dengan campuran cacing.

    Untuk mencari di mana warung Pak Brewok tidaklah terlalu susah. Di Jalan Pahlawan Kelurahan Tumenggung Baru Kecamatan Kota. Pak Brewok sehari-hari berjualan. Ia mulai membuka warung sejak pagi hingga petang hari.

    Untuk membuat kopi cacing, pertama Pak Brewok mencari cacing tanah yang banyak dijumpai di pekarangan rumah. Cacing tersebut kemudian dicuci bersih sebelum dipanggang di atas dapur hingga gosong.

    ''Setelah gosong, cacing kemudian digerus, atau dihaluskan sehingga menjadi bentuk serbuk. Cacing yang sudah menjadi serbuk ini kemudian saya campur dengan kopi. Setelah diaduk, kopi cacing pun siap dihidangkan,'' tuturnya sembari mengaduk kopi.

    Idea membuat kopi cacing ini muncul dari pengamatan Pak Brewok terhadap itik dan ayam yang ada di sekitarnya. Itik relatif lebih tahan penyakit daripada ayam. Setelah diamati, ternyata itik lebih sering memakan cacing daripada ayam.

    Hasil pengamatannya kemudian dia cuba. Sejak itu ia sering mencari cacing dan menelannya tanpa dimasak. Makan cacing mentah tidak menyebabkan ia sakit, sebaliknya ia merasa daya tahan tubuhnya kian bertambah meski sudah mendekati lanjut usia.

    Meski belum ada penjelasan medik mengenai khasiat cacing ini, namun Pak Brewok optimistis, kopi cacingnya mampu menjadi alternatif bagi para penderita penyakit liver, tipes dan penyakit lainnya. Terbukti, pelanggan semakin banyak dan belum ada yang mengeluh dengan resep kopi cacingnya.

    Anam, seorang pelanggan, mengaku merasakan khasiat kopi cacing ini saat ia mengalami sakit tipes. Setelah rutin meminum kopi cacing, tipes yang dideritanya berangsur hilang dan kini tak pernah kambuh lagi. ''Dulu saat sakit, saya rutin beli dan minum kopi cacing dua hari sekali. Dan Alhamdulillah, sekarang tipes saya sudah sembuh,'' katanya.

    Hal yang sama diungkapkan Tutus, warga Kelurahan Sukorejo Kecamatan Kota Lamongan. Ia menuturkan, sejak usia 9 bulan, anak pertamanya sering sakit panas. Saat sakit, suhu badannya boleh mencapai 39 darjah. ''Kerana panasnya sangat tinggi, sering disertai kejang. Sehingga, kami langsung membawa ke hospital,'' katanya. Sakit panas anaknya itu, lanjut dia, hampir datang setiap dua bulan sekali. Alhasil, setiap saat itu datang ia pun harus membawa anaknya keluar-masuk rumah sakit.

    ''Saat ada salah satu keluarga yang menjenguk anak saya di RS, dia menyarankan agar beli kopi cacing. Dan ternyata, setelah minum kopi cacing itu, keesokan harinya panas anak saya turun,'' katanya.

    Apa punya jantan,tak tahu malu

    Posted: 01 Jul 2011 06:00 AM PDT


    sumber : stomp.com.sg

    Imagine facing this half-moon in the middle of the day on the train. This man wore such loose-fitting jeans that his exposed butt was visible through this clear panel on the MRT.

    STOMPer Butt Crack wrote:

    "This guy didn't wear his pants properly and ended up revealing his half his ass. 

    "I wonder if he knew about it. 

    "The person sitting beside him on the other side of the glass wall must have felt really awful."

    Melihat Dengan Dekat Jambatan “Jiaozhou Bay” 42,4 Km Terpanjang di Dunia

    Posted: 01 Jul 2011 05:30 AM PDT

    China membuka jambatan terpanjang di dunia yang melintasi laut untuk lalu-lintas umum. Jambatan sepanjang 42,4 kilometer tersebut menghubungkan kota pantai di timur Qingdao dengan Huangdao di Teluk Jiaozhou. Media pemerintah, Khamis (30/6), melaporkan jambatan tersebut sudah lulus uji bangunan dan dibuka untuk lalu-lintas umum hari Khamis.



    Jambatan ini 4 kilometer lebih panjang dibandingkan pemegang rekod sebelumnya Lake Pontchartrain Causeway di Louisiana, AS. Diperlukan waktu empat tahun untuk membangunnya dan media pemerintah melaporkan biaya projek tersebut sebesar US$1,55 miliar. Jambatan ini ditopang dengan lebih dari 5.200 tiang. Bangunan ini diharapkan dapat dipakai lebih 30 ribu kendaraan setiap hari dan dilaporkan dapat memotong perjalanan antara Qingdao dan Huangdao sampai 30 minit.



    Meskipun demikian jambatan laut ini kemungkinan tidak akan lama menjadi yang terpanjang di dunia. Tahun 2009, China mulai membangun jambatan yang menghubungkan Daerah Guangdong, pusat industri manufaktur utama China, dengan Hong Kong dan Macau. Namun hanya 35 kilometer dari bangunan yang dijadualkan akan dibuka tahun 2016 tersebut yang akan berada di atas air.



    Kerja bodoh lol

    Posted: 01 Jul 2011 04:00 AM PDT

    Yang tak kuat semangat jangan lihat gambar-gambar ni

    Posted: 01 Jul 2011 03:45 AM PDT








    Reporter China Bikin Rekod Push Up Telanjang

    Posted: 01 Jul 2011 02:00 AM PDT

    Seorang fotografer Cina dihormati, selama World Press Awards, untuk seri foto nya "The Moment", dimana ia adalah fitur, melakukan push-up, telanjang, di berbagai lokasi, di seluruh China.

     Ou Zhihang, presenter fashion show, di Guangdong TV, dan seorang bekas fotografer fashion, telah menjadi orang pertama, dalam sejarah China, akan tampil di halaman depan surat khabar popular. melakukan push-up, telanjang. Zhihang telah menciptakan seluruh rangkaian foto-foto dia, melakukan push-up, di lokasi yang ikonik, di China.

     Fotografer eksentrik menggambarkan dirinya sebagai seorang seniman kreatif, dan oleh kerana itu, ia harus menemukan cara kreatif untuk mengekspresikan dirinya. Tidak seperti foto bogel Spencer Tunick, yang menggunakan kerumunan orang telanjang, untuk seni, Ou Zhihang hanya menggunakan diri sendiri. Dia menyatakan dia tidak ekshibisionis, sebaliknya, ia agak malu. Menggunakan tripod, dia cepat mendapat pakaian, set timer kamera, pose, dan meninggalkan tempat segera setelah dia foto. Salah satu fitur yang paling luar biasa, dari Momen itu, adalah begitu sedikit orang yang muncul di background foto itu.

     Bertanya apakah ia dia khawatir ia boleh mendapat masalah, dengan pemerintah China, lebih dari pekerjaannya, Ou Zhihang mengakui ia memiliki beberapa masalah, tetapi juga berterima kasih untuk hidup dalam sebuah masa di mana dia tidak harus pergi ke penjara, untuk demi seni.


    Penis Haiwan Hasikan Bunyi Yang Sangat Nyaring

    Posted: 01 Jul 2011 01:00 AM PDT

    INILAH.COM,– Peneliti menemukan serangga air yang penisnya menghasilkan suara sangat nyaring, hingga 99,2 desibel.

    Seperti dipublikasikan di jurnal PLoS One, peneliti dari Perancis dan Scotland menemukan bahawa Micronecta scholtzi mampu menghasilkan suara 99,2 desibel, setara dengan kerasnya suara pertunjukan orkestra.

    M. scholtzi adalah serangga yang hidup di sungai-sungai di benua Eropah. Ukuran tubuhnya hanya 2 mm.

    Peneliti merakam suara serangga itu dengan mikrofon khusus bawah air. Hasilnya, mereka menemukan bahawa rata-rata, Micronecta scholtzi menghasilkan suara 78,9 desibel, setara dengan suara kereta yang melintas.

    Dari mana suara itu berasal?

    Suara itu muncul saat si serangga menggosokkan penisnya pada perutnya sendiri, sebuah aktiviti normal yang dikenal dengan istilah stridulasi. Stirdulasi dilakukan serangga untuk menarik lawan jenisnya.

    Haiwan lain yang juga melakukan ini adalah ngengat Syntonarcha iriastis. Ia dapat menghasilkan suara ultrasonik dari kelaminnya.

    Dr. James Windmill, peneliti dari Universiti Strathclyde, Glasgow, terkejut akan hasil temuan itu, kerana awalnya ia mengira suara itu berasal dari haiwan yang ukurannya agak besar.

    Ia menjelaskan, haiwan ini tidak membuat kita tuli, kerana ia hidup di bawah air. Sebanyak 99% suara yang dihasilkannya diredam air dan tidak sampai permukaan, tapi masih terdengar telinga manusia.

    "Suaranya keras sekali, orang yang berjalan melewati sungai tentu akan mendengar suara ini," ujar Dr, Windmill.

    Sebenarnya ada haiwan lain yang yang menghasilkan suara nyaring, iaitu paus biru yang mancapai 188 dB dan gajah yang suaranya senyaring 117 dB. Tapi suara itu normal mengingat ukuran tubuh kedua hewan itu yang memang besar.

    Jika dilihat dari ukuran tubuhnya, Micronecta scholtzi adalah haiwan terkecil yang suaranya paling nyaring di dunia.

    Gila..Tiga Lelaki Ceroboh Apartment dan Perkosa Perempuan Hamil Depan anaknya

    Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Tiga lelaki bersenjata menyerbu sebuah apartment dan seorang di antaranya memperkosa seorang perempuan yang sedang hamil tujuh bulan ketika anak laki-lakinya yang berumur 9 tahun ada di rumah. Demikian dilapor The Straits Times, Rabu (29/6/2011).

    Perempuan yang tinggal di apartment yang terletak di Central Falls, Rhode Island, Amerika Syarikat (AS) sedang tidur dengan anak laki-laki pada Sabtu pagi, minggu lalu, ketika tiga lelaki menceroboh masuk ke apartment yang terletak di tingkat  tiga.

    Ia kemudian diancam dengan senjata dan satu di antara tiga lelaki bersenjata itu memperkosanya di bilik mandi. Demikian disampaikan ketua polis James Mendonca. "Anak itu berada di bilik tidur ketika perkosaan terjadi dan mungkin mendengar sesuatu." katanya. Tetapi, sebuah pemberitaan menyebutkan jika sang ibu mengatakan anak laki-lakinya melihat semua adegan pemerkosaan itu.

    Lekai ini kemudian mengambil pemutar game dan satu set televisyen namun si perempuan menolak memberi informasi jika ada barang lain yang diambil. Si korban memberitahukan polii sekitar pukul tiga dini hari. Satu tersangka ditangkap dan diperiksa namun dilepas kemudian. Mendonca menolak menyebutkan nama lelaki atau apakah sudah ada tuduhan yang dijatuhkan. Si korban mengalami luka goresan dan tubuh lebam-lebam.

    Pelik..banyaknya tisu yang kelurga ni gunakan semasa makan

    Posted: 30 Jun 2011 11:00 PM PDT



    sumber : stomp.com.sg

    A tableful of napkins, apparently used by a family of three having their meal, was spotted by STOMPer Yuaiparker at IKEA Tampines. 

    The STOMPer thinks that the adults are setting a bad example for the toddler with them.

    STOMPer Yuaiparker wrote:

    "This was taken at IKEA Tampines. Two adults with a toddler, but they used up a whole lot of tissue paper.

    "This is just not right. A very bad example to teach the future generation."

    Kereta Si Kaki Bola

    Posted: 30 Jun 2011 10:00 PM PDT

    Dibuat untuk Piala Dunia 2010, kereta penggila bola sepak yang dimiliki oleh James Baggott adalah salah satu dari dua yang dibuat oleh Hyundai.

     Kereta ini dirancang oleh artis Andy Saunders, kereta Hyundai i10 tercakup dalam wilayah astro dan dilengkapi dengan tujuan sendiri, sisi cermin berbentuk boot, rims roda  bola, dan  bola raksasa di atas. Di dalamnya memiliki rumput lapangan efek upholstery,  bola berbentuk headrests dan boot kecil berbentuk udara.

     Sejarah kereta gila ini menambah pesona mereka, Rupanya kedua kereta telah dikirim untuk pengujian di acara Top BBC hit Gear, dan ketika mereka mengembalikan sedikit rosak, Hyundai memutuskan untuk memberikan tampilan yang unik, bukannya memperbaiki . Perusahaan menyimpan salah satu kreasi rumput astro dan menjual yang lainnya.

      James Baggott membeli Hyundai i10 untuk khusus tujuan menjualnya di eBay dan menggunakan beberapa dana untuk amal. Dia berfikir banyak penggemar sepak bola akan senang pergi ke pertandingan tandang menggunakan kendaraan ini, dan sekarang mengajak mereka semua untuk menempatkan tawaran untuk itu. Tawaran pembukaan untuk kereta Hyundai ini adalah £ 1995.





    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS