Nuffnang

Belajar buat blog

sumber :-

Belajar buat blog


mengatasi masaalah pada kotak komen

Posted: 18 Jun 2010 07:58 PM PDT

Pernahkah anda menghadapi masaalah untuk memasukkan word verification pada komen yang hanya nampak separuh sahaja.Semasa saya blogwalking pernah saya terjumpa masaalah seperti ini pada beberapa blog,Bila terjadi begini tentunya pengunjung membatalkan hasrat untuk membuat komen.Untuk mengatasi masaalah seperti ini terdapat 3 cara yang boleh anda lakukan.

1.Tekan butang tab

bagi mengatasi masaalah perkataan yang hanya muncul separuh.klik pada perkataan word verification dan tekan butang tab beberapa kali sehingga kotak post comment muncul

2.Matikan fungsi show word verification for comments



Log in ke blogger,pilih setting
kemudian klik pada comments dan cari perkataan Show word verification for comments? dan pilih no
seterus nya klik save setting.

3.pasang fungsi scroll pada kotak komen

log in ke blogger
pilih design>>>edit HTML>>tandakan pada expand template widget
cari kod dibawah ini:

<a expr:href='data:post.commentFormIframeSrc' id='comment-editor-src'/>
<iframe allowtransparency='true' class='blogger-iframe-colorize' frameborder='0' height='275' id='comment-editor' scrolling='no' src='' width='100%'/>
<data:post.iframeColorizer/>
</div>

gantikan perkataan yang berwarna hijau menjadi seperti dibawah:

<a expr:href='data:post.commentFormIframeSrc' id='comment-editor-src'/>
<iframe allowtransparency='true' class='blogger-iframe-colorize' frameborder='0' height='275' id='comment-editor' scrolling='yes' src='' width='100%'/>
<data:post.iframeColorizer/>
</div>

Kemudian klik pada save template.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

zoomartis

sumber :-

zoomartis


Ashraf Buka Klinik Perubatan Tradisional Darussifa

Posted: 18 Jun 2010 10:51 AM PDT

1001 cerita artis kita di Malaysia ni, terbaru mengenai Ashraf Muslim membuka kllinik perubatan tradisional Islam yang diberi nama Pusat Perubatan Darussyifa' di Kampung Sungai Pusu, Gombak.


Selain itu beliau juga memelihara lembu,kambing keli, ketam dan sebagainya, semoga murah rezeki anak muda ini, kalau sebentar tadi kita bercerita mengenai Zizan yang membuka kedai pakaian Indonesia, sekarang ini tiba giliran Ashraf ni.


Apa kata anda ?

Over Konfiden "Germany" Memakan Diri Sendiri !!!?

Posted: 18 Jun 2010 10:40 AM PDT


Jangan salahkan red card Klose, jangan juga salahkan kesengalan Podolski, dan jangan membenci goalie Serbia kerana Jerman kalah disebabkan over konfiden.Untuk keterangan lanjut, sila tunggu posting dari RK, takpun sila hubungi Joachim Loew di no. ini 01996969690 (no handset Loew ni pelik dari biase...trylah call)

WC 2010 kali ni telah mencatat sedikit sejarah cemerlang,gemilang dan terbilang kerana jumlah red card lebih banyak dari sumbangan gol....

Nampaknya Brazil atau Argentina Pilihan ku....:P

Gambar Perkahwinan Diddy AF dan Isteri Tersayang

Posted: 18 Jun 2010 10:21 AM PDT

Perkahwinan yang baru  4 bulan sudah macam bertahun Diddy ni berkahwin, sudah lama kita tidak mendengar khabar berita dari beliau terutamanya selepas mendirikan rumahtangga Februari lalu.


Diddy yang diijab kabul pada 6 Februari lalu dengan pasangaannya Allen Nor Azah Musa setelah empat tahun bertunang mengakui kehidupannya lebih terurus berbanding dahulu.


"Biarpun kami sudah kawan lebih 10 tahun tapi ikatan yang sah ini benar-benar membuatkan hidup saya kini lebih terisi. Kami sedang menjalani kehidupan rumah tangga yang lama kami rancangkan.


"Rutin harian saya juga berbeza berbanding ketika bujang dahulu. Selepas berkahwin saya banyak menghabiskan masa di rumah berbanding berada di luar.
"Dari segi urusan pakaian, makan, perbelanjaan kini lebih terurus dan teratur," jelas anak jati Johor ini.

Ziza Raja Lawak Buka Kedai Jual Pakaian Indonesia

Posted: 18 Jun 2010 09:46 AM PDT

Alhamdulillah akhirnya anak muda daripada program Raja Lawak ini sedar yang rezeki ketika dan selepas menjadi artis.Tanpa menoleh ke belakang beliau terus mengorak langkah kaki kanan untuk mencuba alternatif lain mencari rezeki selain daripada bidang industri hiburan.


Semoga perniagaan beliau akan berjalan dengan lancar, malah beliau juga berharap ada teman seperjuangan yang ingin menjadi Duta dan mempelawa artis-artis lain untuk datang sama-sama merasmikan kedai yang akan dibuka nanti.


Apa kata anda mengenai artis membuka perniagaan !!?

Gaya Mengoda Zahida Rafik Di Depan Kamera !!?

Posted: 17 Jun 2010 11:21 PM PDT

Suatu hal yang dikagumi oleh sebilangan besar wartawan/penulis hiburan mengenai aktres Zahida Rafik ialah dia tidak pernah melenting apabila orang bercakap yang bukan-bukan mengenai peribadinya. Namanya sering dikaitkan dengan orang kenamaan atau VIP. Ada yang mengatakan kemewahan yang dinikmati itu kerana dia 'dibela' oleh orang kenamaan, kaya dan berpengaruh. Malah lebih masyuk lagi, ada mendakwa kononnya dia menjual tubuh untuk hidup mewah. Namun, entah dari mana Zahida memperoleh kekuatan dan tahap kesabaran untuk mempertahankan diri sucinya sehingga segala umpat keji masyarakat padanya tidak langsung meninggalkan kudis buatnya. :) -Utusan


Zoom : ini Post yang Zoom jumpa dari satu laman web, tapi ada betulnya juga apa yang penulis ini katakan, mana taknya cuba tengok gambar ini dan komen la sikit..!!

Komen Pembaca Ayim Mentor Memperlekehkan lagu Arwah Achik Spin

Posted: 17 Jun 2010 11:14 PM PDT

"tu lah si ayim tu berlagak sngt kutuk lagu arwah achik spin...apa daaaaaa perasan je lebih..muka dahlah tak hensem. xdew belas kasihan pada ayim... laen kali kutuk la arwah achik manyak2 k.... sedar diri ckit.. ko 2 baru nk naek namer.. tp arwah dh adew lam seni ag lamer.. so dh trang tang2 la yg arwah manyak peminat ag dari ko... mula2 nk naek dh belagak... so.. lantak ko la...."



Diatas ini komen salah seorang pembaca mengenai kisah Ayim Mentor ni, beliau dikatakan menjawap soalan dari Wartawan mengenai lagu "Paling Comel", berikut komen beliau menafikan gossip terbaru mengenai beliau.


Rasanya takde kot. Tetapi jika ada, Ayim tak berniat dan Ayim minta maaf pada peminat-peminat arwah". ujar anak kelahiran Lahad Datu, Sabah.
OPs....Orang Kampung....:P  


Apa kata anda ? 

Saiful Apek Dan Rakan-Rakan Dibebaskan Dengan Ikat Jamin

Posted: 17 Jun 2010 11:08 PM PDT

Pelawak terkenal Saiful Apek yang kini mengemparkan industri hiburan di Malaysia akhirnya dibebaskan dengan  ikat jamin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Blog BOM321

sumber :-

Blog BOM321


Kelebihan Air Kelapa

Posted: 18 Jun 2010 08:45 AM PDT

Kelebihan Air Kelapa

1. Air kelapa ternyata lebih berkhasiat dari susu kerana tidak mengandung kolesterol & rendah lemak.

2. Air kelapa dapat memperbaiki saluran darah dan dikenalpasti mampu membersihkan saluran pencernaan.

3. Air kelapa tidak hanya akan membuat sistem kekebalan tubuh anda lebih baik, tetapi juga membantu tubuh melawan beberapa jenis virus penyebab penyakit.

4. Jika anda menghidap penyakit batu karang, biasakanlah meminum air kelapa secara rutin. Kebiasaan meminum air kelapa akan mambantu memecah batu karang & memudahkan mereka keluar dari tubuh.

5. Air kelapa juga dikenalpasti sejak dahulu dapat menyembuhkan gangguan saluran kencing ? Segelas air kelapa akan meredakan rasa sakit akibat susah kencing.

6. Jika anda masih merasa pening, tak ada yang boleh memulihkannya dengan cepat selain meminum air kelapa.

7. Air kelapa yang rasanya lembut sangat kaya akan elektrolit & potassium. Potassium dapat membantu tubuh mengatur tekanan darah & fungsi organ jantung.

8. Air kelapa dapat menurunkan demam.

Artikel@Isuhangat.net

Signboard Khas Sempena Musim Fifa Worldcup!

Posted: 18 Jun 2010 12:58 AM PDT

mungkin demam bola sekarang ni boleh menyebabkan ramai para fanatik bola ingin menendang-nendang sesuatu, walaupun ketika berada di jalan raya, signboard ini di bina khas untuk musim bola

"Jangan Main Bola Di Tengah Jalanraya"




Tapi takda tanda larangan pun, ke suruh orang main bola tengah jalanraya?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Teka Siapakah Artis Popular ini...Gambar semasa kecik dan dah dewasa

Posted: 18 Jun 2010 08:26 AM PDT



Klik sini tgk gambar artis tue sekarang ..

Video Lawak: JPJ dan Mat Rempit...kelakar sgt tengok dia menangis

Posted: 18 Jun 2010 08:21 AM PDT



Hahahahaa..kelakr sgt2 tengok video nie..korang kene layan...
Adik sensasi yang berusia 11 tahun pun gelak terbahak2 tengok aksi Lelaki tue menangis dan merayu2 kat polis tue..

Tp kalau dah merayu mcm nie konfirm polis tue lepaskan punyer,ye lah kita yg tengok pun boleh rasa kesian...tehehe

last skali cuba tgk apa yg polis tue suruh dia buat...lawak jer..

layanzz

Anak-anak Sultan Brunei dengan Azrinaz Mazhar kekal mendapat hak sebagai Pewaris Sultan Brunei

Posted: 18 Jun 2010 08:13 AM PDT

AZRINAZ bersama dua anaknya iaitu Abdul Wakeel dan Ameerah Wardatul, hasil perkahwinan dengan Sultan Brunei.

Sensasi:Sudah semestinyalah hak anak2 sultan Brunei tak mungkin dilucutkan,walaupun bapa dengan ibu dah bercerai namun mereka tetap darah daging sultan brunei sendiri,Jadi sampai ke dewasa mereka tetap kekal sebagai Putera dan Puteri Brunei.dan hak-hak mereka sememangnya tidak dapat dinafikan oleh sesiapa pun..

menurut salah sebuah akhbar tempatan mengenai isu ini

Walaupun sudah bercerai namun hak dan keistimewaan putera dan puteri daripada keturunan diraja Brunei biasanya kekal.

Pakar sejarah, Prof. Datuk Ramlah Adam berkata, selagi tiada titah Sultan Brunei yang mahu melucutkan keistimewaan anakanda baginda, maka ia akan kekal sebagaimana biasa.

Dekan Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi Universiti Teknologi Mara (UiTM) di Shah Alam itu menegaskan, berdasarkan pengumuman, hanya isteri kedua yang ditarik balik gelaran dan pingat kebesaran, bukan anak-anaknya.

"Ini bermakna anak-anaknya masih menerima keistimewaan sebagai kerabat diraja," jelasnya

Gambar-gambar artis dengan Bear Biru kegemaran mereka

Posted: 18 Jun 2010 07:58 AM PDT





Aksi-aksi kelakar semasa perlawanan bola sepak

Posted: 18 Jun 2010 07:53 AM PDT






Saiful Apek pakai baju banduan

Posted: 18 Jun 2010 07:45 AM PDT


Apek dahpun dibebaskan dengan jaminan polis,So kita tunggula apa hukuman apek lepas nie..samada dia juga akan dimasukkan ke pusat serenti mcm Benjy ataupun ke penjara?

Saiful apek nie baik orangnya,slalu tolong rakan artis,tak memburukkan org,dan membiarkan dirinya ditipu RM500,000 tak lama dulu..huhu..

Tp malangnya Najis dadah telah mencemarkan hidup Saiful dan menjatuhkan maruahnya apabila dia kini dicemuh masyarakat kerana terlibat dgn najis dadah..

Semoga artis2 malaysia belajar dari kesilapan artis2 yang terdahulu...

jangan cuba mendekati dadah ye semua..akibatnya sgt buruk,..sayangilah diri anda!!

Zizan Raja Lawak buka bisnes baju

Posted: 18 Jun 2010 07:10 AM PDT



Sensasi:baguskan artis2 zaman skrg bila tgh naik masing2 simpan duit untuk berbisnes,maklumlah populariti dan waktu tgh "laku" nie tak selamanya..jangan nanti bila sakit.bila dah tua,masa tue hidup melarat...Artis skrg byik belajar dri kesilapan artis2 lama yang terlalu berseronok semasa top dan hidup susah bila dah tak laku lagi..

bukan artis je..sesiapalah yang tengah top byk duit.kene cepat2 plan nak buat apa untuk mendapat rezeki yang konsisten dan booleh berkembang..pendek kata.kita kene variasikan lagi sumber pendapatan yang ada..

PEMINAT sedia maklum, ramai artis di negara ini yang memulakan perniagaan sendiri selepas terlibat dalam dunia seni. Benar, kalau hendak berharap pada kerjaya lakonan atau nyanyian semata-mata, belum tentu ia mampu menyara masa depan masing-masing sementelah bidang itu banyak persaingan serta ada pasang dan surut.

Terbaru, Marilyn dengar cerita pelawak popular, Mohd. Raizizan Ab. Razak atau lebih dikenali sebagai Zizan dari program realiti, Raja Lawak musim sulung itu juga bakal bergelar usahawan tidak lama lagi. Ia bukan gosip atau Marilyn main serkap jarang sahaja. Perkara itu sebaliknya diluah sendiri daripada mulut pemuda berusia 26 tahun itu baru-baru ini.

Zizan memberitahu kepada teman Marilyn, dia dalam perancangan membuka kedai menjual pakaian. Stok-stok baju yang ingin diletakkan di premis perniagaannya diambil dari negara seberang, Indonesia. Buat masa ini, dia sedang berbincang dengan individu-individu tertentu bagi merealisasi hasratnya bergelar ahli perniagaan.

Malah, dalam waktu sama, Zizan sedang mencari artis-artis popular tanah air walaupun Marilyn tidak mengetahui apa sebabnya. Sama ada dia mahu melantik mereka jadi duta, pelawa rakan artis tolong merasmikan kedainya atau ajak mereka buat persembahan pada pelancaran butiknya, sama-samalah kita nantikan.

Paling penting, Marilyn tumpang bangga dengan inisiatif Zizan yang sentiasa mahu memperbaiki taraf hidup diri walaupun termometer popularitinya sedang menaik. Enggan terus selesa dengan segala kemewahan dikecapi sekarang, dia berusaha sedaya upaya cari alternatif lain sementara kudrat masih ada. Itu yang bagusnya tentang Zizan.

Luna-Maya.com - Update Terbaru! Download Video Mesum Luna Maya dan Ariel Peterpan Asli? File mp4, 3g

Posted: 18 Jun 2010 05:33 AM PDT


Anda boleh menyebarkan www.luna-maya.com (pake strip tengahnya) ke semua teman Anda, tapi ingat jangan sebarkan video porno yg mirip Ariel dengan Luna Maya, Cut Tari, Aura Kasih, Andhara Early, dll., karena penyebar video mesum itu hukumannya lebih besar, baik hukuman di dunia ataupun di akhirat. .....


Pesan Sensasi : jangan masukla site tersebut buang masa jer...Sensasi pun masuk sekali jer..pastu yakin takkan masuk dah...tp kalau nak masuk jugak,kene layan audio dier skali ..baru feel la..ok..tp sebaik2nye jangan masuk...pleaseeee..listen to me

Kesan buruk daripada suntikan Kecantikan yang terlampau

Posted: 18 Jun 2010 05:20 AM PDT

Ini adalah Han Mi,seorang selebriti Korea yang dikenali sebagai "Fan Lady" selepas pembedahan plastik wajah yang gagal.

Dia telah melakukan 15 kali pembedahan untuk mengubah wajah nya yang kelihatan sudah tidak dpt dibetulkan lagi selepas kegagalan pembedahan plastiknya.

Kemudian dia menjadi begitu obses dengan pembedahan plastik dan juga obses dengan menyuntik suntikan kecantikan dengan melakukan sendiri di rumahnya..Hasilnya??anda boleh lihat sendiri.

Foto diatas Han Mi Ok semasa shooting episode ke 500 rancangan "shocking Series of the world".Dia cuba menyedarkan masyarakat tentang bertapa menyesal nya dia melakukan pembedahan itu dan menjadi ketagih untuk menukar2 wajahnya.drpd ciptaan tuhan yang sebenar,

Jadi untuk mereka2 diluar sana..pastikan anda berfikir panjang dan mendapatkan khidmat professional sebelum melakukan apa2 pun benda yang mungkin mengubah hidup anda.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS