Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Konsert Reunion Akhir Akademi Fantasia Terakhir

Posted: 29 Nov 2011 11:08 PM PST

Buat kali yang terakhir, pihak Astro Ria akan menganjurkan Konsert Reunion Akhir Akademi Fantasia yang bakal menghimpunkan bintang-bintang AF dari musim pertama hingga yang terakhir. Konsert ini juga bakal menyaksikan kesemua mereka yang akan bersatu semula dan kembali membuat persembahan istimewa sebagai bintang AF untuk peminat-peminat mereka.

Nantikan persembahan istimewa oleh M. Nasir serta bintang-bintang AF seperti Mawi, Stacy, Hafiz, Shahir, Hazama, Akim, Adira, Aril, Afif, Erul, Eka, Nera, Daus, Yazer, Bob, Raqib, Farhan, Felix, Daus, Khai, Rosma, Isma, Azri, Akma, Aswad, Nija, Lena, Nadia, Mama Rina, Farhan, Haziq, Zarina dan ramai lagi.

Pembaca Budiey.com dijemput untuk hadir di Sesi Rakaman Konsert Akhir Reunion AF pada 3 Disember 2011 (Sabtu), jam 8.00 malam @ AEON AU2, Setiawangsa. See you there ya.

konsert reunion

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Konsert Reunion Akademi Fantasia 8
  • Gambar & Ulasan Konsert Tirai Akademi Fantasia 9
  • Gambar Shahir & Adira di Konsert Reunion Akademi Fantasia 8
  • Konsert Mingguan Akademi Fantasia Di Istana Budaya?
  • Foto Marsha, Kefli, Fitri, Bob, Nurul, Reza di Konsert Akademi Fantasia 5
  • Lagu Konsert Akademi Fantasia 5 – Minggu ke 9
  • Profile Rina Akademi Fantasia 6
  • Hafiz Juara Akademi Fantasia 7
  • Senarai Lagu Untuk Konsert Pertama Akademi Fantasia 5
  • Blog Terbaru Fatin – Akademi Fantasia 5
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Gambar Maya Karin di Malam Gala Filem Ombak Rindu

    Posted: 29 Nov 2011 10:47 PM PST

    Seperti yang korang semua sedia maklum, Budiey tidak dapat hadir di Malam Prebiu Media Filem Ombak Rindu minggu lepas, jadi peluang untuk menonton filem ini terbuka luas ketika mana mendapat pass dari teman PR yang baik hati iaitu Zubir (bekas staf MIG). Terima kasih banyak-banyak Zubir. Dapat merasa jugaklah kesayuan menonton filem lakonan terbaik daripada Maya Karin sebagai Izah. Kesian betul kat watak ini sehingga ada yang menangis teresak-esak dalam pawagam.

    VIDEO Temubual Bersama Maya Karin Izah dalam Ombak Rindu

    Ini dia gambar Maya Karin semasa hadir di Malam Gala Semalam. Budiey juga sempat menemubual Maya Karin yang begitu teruja untuk mengetahui respon daripada peminat. Sekarang ini, Maya Karin sedang sibuk dengan jadual promosi filem ini. Good luck to you, Maya!

    Maya Karin

    Maya Karin

    Maya Karin

    Maya Karin

    Maya Karin

    Maya Karin

    Maya Karin

    Maya Karin

    Maya Karin

    Maya Karin

    Maya Karin

    Tags: , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Cun Maya Karin di Karpet Merah FFM24
  • Skodeng Maya Karin di Shout! Awards 2010
  • Gambar Maya Karin @ Tag Heuer Event
  • Gambar Maya Karin di Ulangtahun Ke-2 Portal GUA
  • Gossip Maya Karin Akan Kahwin British Guy Bernama Steve?
  • Gambar Maya Karin di Pelancaran Tilam Vono Maya Care
  • Maya Karin Teruja Jadi Hos Program Gossip
  • Maya Karin Dilantik Jadi Duta Produk InnerShine Prune Plus
  • Gambar Baju Mandi Maya Karin Swimsuits Photo
  • Trivia: Kasut Milik Pelawak Manakah Ini?
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    (Video) Shida Harmi Nafi Edar Gambar ‘Panas’ Bersama Apek

    Posted: 29 Nov 2011 06:16 PM PST

    GAMBAR SHIDA HARMI BERSAMA KHAIRUL FAHMI CHE MAT
    Salah satu gambar Shida Harmi bersama Apek yang tersebar baru-baru ini

    Tidak mengambil masa yang lama, Shida Harmi tampil membuat kenyataan dan penjelasan mengenai gambar-gambar 'teman tapi mesra' dia bersama Apek yang tersebar baru-baru ini dan kami ada kongsikannya di sini. Dalam pada itu, Shida Harmi turut menafikan bahawa gambar-gambar itu bukan disebarkan olehnya. Tanpa membuang masa, ikuti apa kata Shida Harmi melalui video kat bawah ni yang mana ianya telah direkodkan oleh blog Rotikaya.com. Cekidaut~


    Thanks rotikaya.com

    Psstt: Cool seh kereta elektrik konsep Nissan PIVO 3 ni

    Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Tua-tua keladi semakin tua semakin jadi,nenek operasi payudara agar kelihatan montok

    Posted: 29 Nov 2011 10:00 PM PST

    Tua-tua keladi semakin tua semakin jadi. Di usianya yang sudah tak muda lagi, seorang wanita bekas bintang televisyen berusia 69 tahun melakukan operasi payudara. Meski hampir menginjak usia tujuh puluh, nenek 'genit' ini ternyata tak mahu kalah untuk mendapatkan payudara menawan. Kim Woodburn, bekas bintang reality show 'I'm A Celebrity star' terkenal dengan dadanya yang cukup besar dan punya kemampuan 'memegang' sebuah kemoceng. Namun dengan bertambahnya usia, dada Woodburn yang besar tampak semakin melorot.

    Saat menonton kembali penampilannya di reality show 'I'm A Celebrity… Get Me Out Of Here!', yang membuatnya harus tampil di hutan pada tahun 2009, Woodburn melihat payudaranya yang besar nampak sangat kendur. Lantas ia memutuskan untuk melakukan operasi untuk mengencangkan (menaikkan ke posisi semula) dan mengurangi ukuran payudara di usianya yang sudah tak muda lagi, 69 tahun.

    Woodburn mengatakan ia telah menggunakan jasa ahli bedah Laurence Kirwan untuk mengurangi ukuran dadanya yang besar iaitu 38FF. Kini ia boleh tersenyum dengan dada' bercahaya' ketika dia berbaring di tempat tidur. "Tidak ada yang memperhatikan, jadi itu adalah pertama kali saya tampil di televisyen lagi. Tetapi ketika saya pertama kali pergi ke hutan, saya melihat ada hal besar yang menggantung di bawah. Saya tidak pernah sakit bahu, saya selalu memakai bra yang bagus, tapi saya tidak pernah meninggikannya," jelas Kim Woodburn, seperti dilansir Dailymail, Selasa (29/11/2011).

    Selama penampilannya di acara reality show tersebut, payudara Woodburn membuatnya sedikit menjadi simbol seks, setelah ia digambarkan mengambang di kolam renang dengan dada agak mengapung di depannya. Dia telah turun berat badan hampir 10 kg dari berat badan 94 kg menjadi 84 saat membintangi acara reality show tersebut, tapi ia masih mempertahankan payudara besarnya.

    Wanita berambut perang ini mengatakan sangat mudah terpengaruh dengan kritik mengenai bentuk tubuhnya saat ia masih menjadi bintang acara "I'm A Celebrity…!'. Ini juga yang membuatnya memutuskan untuk melakukan operasi payudara di usia yang sudah tergolong nenek-nenek.-ruanghati.com

    (Sumber)

    5 Anak Rockstar Yang Seksi

    Posted: 29 Nov 2011 09:25 PM PST

    Para Rockstar yang selalu bersahabat dengan muzik keras ternyata mempunyai puteri-puteri yang lembut, seksi, dan cantik. Inilah 5 puteri para Rockstar yang seksi tersebut.

    1. Georgia May Jagger

    Wanita bernama asli Georgia May Ayeesha Jagger dan lahir pada 12 Januari 1992 adalah anak dari Mick Jagger, penyanyi band Rolling Stones dari model Jerry Hall yang merupakan perempuan ketiga yang memberi Mick anak, Georgia adalah adik dari aktris Lizzy Jagger.

    2. Daisy Lowe

    Daisy adalah puteri dari penyanyi, pencipta lagu dan perancang busana Pearl Lowe dan rocker Gavin Rossdale yang lahir pada 27 Januari 1989.

    3. Zoe Kravitz

    Zoe Isabella Kravitz adalah seorang artis, penyanyi dan model, puteri tunggal dari penyanyi Lenny Kravitz.

    4. Norah Jones

    Penyanyi jazz Norah Jones merupakan anak dari pasangan pemain sitar India, Ravi Shankar dan produser konsert, Sue Jones. Lahir 30 Maret 1979 dengan nama Geethali Norah Jones Shankar di Bedford-Stuyvesant, Brooklyn, New York.

    5. Peaches Geldof

    Peaches Honeyblossom Geldof adalah seorang jurnalis, presenter TV dan model yang kini berusia 22 tahun. Ia adalah puteri kedua dari rocker Bob Geldof dan Paula Yates. Dan merupakan isteri dari Max Drummey, personel band Chester French.

    Wow..Atas Nama Seni : Profesor 65 Tahun Berpose Telanjang dengan Mahasiswanya

    Posted: 29 Nov 2011 08:00 PM PST

    Beberapa orang mungkin menyebutnya cabul. Namun Danny Guthrie, profesor di Michigan State University, menyebutnya sebuah seni.

    Profesor berusia 65 tahun ini memotret dirinya dengan para siswanya yang lebih muda 40 tahun darinya, dan seringkali ia juga berpose dengan perempuan muda yang mengekspos sebagian besar 'keindahan' tubuh mereka.

    Guthrie, yang telah menjadi sebahagian dari fakultiMSU selama 13 tahun, kini berada dalam pengawasan, setelah beberapa gambar yang dinilai 'cabul' dan menekan kaum perempuan.

    Setelah suratkhabar mahasiswa, pejabat berita negara memuat berita tentang cara sang profesor 'merekrut' modelnya, dimana debat panas telah berkecamuk tentang kebebasan artistik dan akademik atas perilaku profesional.

    Pada bulan Oktober suratkhabar mahasiswa tersebut menghembuskan rumor bahwa Guthrie berfoto telanjang dengan murid-muridnya.

    The Detroit News melaporkan bahawa universii membuat sebuah protokol yang memungkinkan murid-muridnya tahu bahawa partisipasi ini tidak diwajibkan.

    Mitch Goldsmith, seorang mahasiswa Michigan State menulis bahawa banyak foto Guthrie menunjukkan dominasi terhadap subjek perempuan, yang sering dalam pose duduk atau berbaring. Dimana Goldsmith menyebut bahawa sang profesor terlihat 'jantan, kuat dan maskulin,' sementara siswa perempuan terlihat tidak berdaya.

    Namun sang profesor berkata bahawa sebagian besar foto, didasarkan pada karya-karya terkenal dalam sejarah.

    Sementara itu wakil presiden Michigan State mengatakan kepada USA Today bahwa Guthrie dan foto-fotonya telah diperiksa, dan tidak ada masalah.

    "Kadang-kadang seni, dan sarana yang diungkapkan, membangkitkan tanggapan yang kuat. Perhatian utama MSU adalah untuk menjaga integriti dan lingkungan belajar mengajar. Profesor Guthrie tidak merekrut siswa yang tidak terdaftar di kelasnya untuk menjadi model foto. Semua model yang memilih untuk berpartisipasi melakukannya atas dasar sukarela." tuturnya

    Beberapa rakan Guthrie juga membela sang profesor. "Karyanya cantik, indah, dan dilakukan dengan baik," kata asisten profesor Henry Brimmer kepada Detroit News.

    Gila..jururawat tipu negara,bekerja hanya 6 hari semasa 9 tahun perkhidmatan

    Posted: 29 Nov 2011 07:00 PM PST

    Seorang jururawat di Bologna, Itali ditahan kerana dituduh hanya bekerja selama 6 hari dalam 9 tahun perkhidmatannya setelah menciptakan cerita-cerita bohong untuk menghindar dari kewajibannya bekerja.

    Menurut polis, jururawat berusia 45 tahun yang tak disebutkan namanya itu dituduh telah membuat cerita-cerita palsu termasuk mereka cerita 2 kali kehamilan dan mendapatkan surat keterangan sakit dari doktor yang palsu pastinya, untuk menghindari kewajibannya melakukan pekerjaannya sebagai jururawat.

    Selain itu jururawat itu juga dituduh dengan tuduhan menipu Negara.Penahannya itu merupakan sebahagian dari pembersihan mengenai ketidakhadiran atau cuti didalam sektor awam Itali.

    Gila..budak 3 tahun maut kena hukuman 'basuh' bapa

    Posted: 29 Nov 2011 06:00 PM PST

    PARIS: Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun maut selepas bapanya memasukkannya ke mesin basuh dan menghidupkan suisnya sebagai hukuman.

    Christophe Champenois, 33, dituduh mengikat tubuh kanak-kanak itu, Bastien yang telanjang bulat dan dimasukkan ke mesin basuh di kediaman keluarga terbabit dekat Paris. Champenois dikatakan ingin menghukum kanak-kanak itu selepas dia membuang lukisan rakan sekelasnya ke mangkuk tandas. Ibu Bastien, Charlene, 25, mengeluarkan anak lelakinya dan mendukung tubuh mangsa yang terkulai sebelum berkejar ke rumah jiran sambil memberitahu anak lelakinya itu jatuh tangga.


    Jiran terbabit, Alice, menceritakan mengenai detik menyayat hati itu.


    "Saya mendukungnya dan berasa seperti boneka yang patah. Saya dapat rasakan degupan terakhir jantungnya. Charlene tidak bergerak dan mukanya merah padam. Dia tidak faham yang anak lelakinya sudah tidak bernafas lagi," katanya.


    Pasangan itu tetap mengatakan Bastien mengalami kemalangan dan jatuh tangga.


    Bagaimanapun, anak perempuan pasangan itu yang berusia lima tahun mendedahkan adik lelakinya dikunci dalam mesin basuh dan ia bukan kali pertama berlaku.

    sumber : myMetro

    Datuk 63 tahun,makan bedak dan sabun sejak 17 tahun lalu

    Posted: 29 Nov 2011 05:00 PM PST

    KUALA KANGSAR: "Bagi orang lain, perbuatan ini dianggap tidak masuk akal dan boleh menjejaskan kesihatan, tapi bagi saya ia menjadi menu harian sejak 17 tahun lalu," kata Mohd Razali Ishak, 63, yang mempunyai tabiat luar biasa apabila menjadikan sabun mandi dan bedak sebagai makanan kegemarannya.

    Bapa kepada sembilan anak yang juga bekas penoreh getah itu berkata, pada mulanya dia hanya makan bedak, namun menambah 'menu' eksotiknya dengan memakan sabun mandi sejak tujuh bulan lalu.


    "Saya mula makan sabun mandi selepas tertarik melihat bentuk dan baunya. Selepas menggigit sedikit cebisannya, saya rasa ia begitu enak dan sejak itu mula menjadikannya makanan harian.


    "Sejak tujuh bulan lalu, saya mula makan bedak talkum pula, juga kerana saya suka baunya yang harum. Kini saya mampu menghabiskan dua atau tiga botol bedak 100 gram sehari," katanya ketika ditemui di rumah anaknya di Padang Rengas di sini, semalam.


    Segelintir penduduk yang mendapat tahu mengenai minat pelik warga emas itu yang tinggal di Kuala Lipis, Pahang pada mulanya beranggapan Mohd Razali tidak waras.


    "Saya akui pada beberapa tahun pertama dulu bukan saja jiran sekampung, malah anak-anak termasuk isteri mengatakan saya gila.



    "Selepas gagal meyakinkan mereka, saya membuat keputusan pergi menjalani pemeriksaan di sebuah hospital dan keputusannya mengesahkan saya waras," katanya. Dia yang berasal dan tinggal di Sungai Temau, Kuala Lipis berkata, sehingga sekarang, dia masih tidak tahu punca dan kenapa dia memiliki tabiat pelik itu.


    "Sudah ribuan kali saya ditanya soalan ini, tapi saya sendiri tidak tahu jawapannya. Ia masih menjadi misteri bagi saya dan keluarga. Tabiat ini bukan sengaja diada-adakan untuk mencari publisiti kerana tiada sebab untuk saya buat begitu," katanya.


    Bagaimanapun, Mohd Razali tidak menolak kemungkinan ia ada berkaitan dengan unsur mistik kerana pernah menemui pengamal ilmu perubatan tradisional dalam usahanya menghentikan tabiat ini.


    Katanya, usahanya itu selepas gagal mendapatkan jawapan daripada doktor bertauliah, juga menemui jalan buntu menyebabkan dia berserah segala-galanya kepada Tuhan.


    "Isteri (Rohani Yusup, 57,) dan anak-anak sudah berputus asa menasihatkan saya supaya berhenti. Malah, isteri pernah cuba meletakkan tepung gandum dalam bekas bedak kerana bimbang saya jatuh sakit kerana makan bedak setiap hari.


    "Namun, usaha itu gagal kerana saya dapat membezakan rasanya. Saya tidak tahu bagaimana menjelaskan perasaan saya ketika makan bedak dan sabun, tetapi jika sehari tidak menjamahnya, saya gelisah seperti ada sesuatu tidak kena," katanya. Sementara itu, anak Mohd Razali, Roslinda, 32, berkata, dia dan adik beradik lain sudah letih menasihatkan bapa mereka supaya berhenti mengamalkan hobi pelik itu.


    "Kami percaya ayah menjadi begini akibat terkena buatan orang menggunakan sihir atau ilmu hitam. Justeru, saya berharap jika ada pihak boleh membantu merawat penyakit 'unik' ayah ini.


    "Kami tidak mahu ayah meneruskan tabiatnya makan bedak dan sabun mandi kerana bimbang bakal memudaratkan lagi keadaan kesihatannya yang semakin uzur sekarang," katanya.

    sumber : myMetro

    Setelah 60 Tahun, Pencuri Kembalikan Wang Yang Dicurinya

    Posted: 29 Nov 2011 04:00 PM PST

    SEATTLE - Seorang lelaki yang mengaku mencuri di kedai Seattle Sears berpuluh-puluh tahun lalu mengembalikan wang curian dengan bunganya.

    Pada pukul 10 pagi, seorang lelaki separuh baya memberikan sebuah sampul surat yang ditujukan kepada manager kedai. Di dalam sampul surat tersebut terdapat sebuah surat dan selembar wang kertas sebesar USD100.

    "Pada tahun 40-an, saya mencuri wang dari mesin cashier sejumlah USD20. Saya ingin mengembalikan uang tersebut sebanyak USD100," demikian tulis surat tersebut.

    "Saya rasa dia merasa bersalah atas apa yang dilakukannya pada 60 tahun yang lalu," ujar manager kedai seperti dilansir Associated Press, Selasa (29/11/2011).

    Meski kamera kedai menangkap gambar lelaki separuh baya tersebut, tapi pihak kedai enggan menginformasikan hal tersebut. Wang itu pun rencananya akan diberikan untuk membantu para keluarga yang tidak mampu.(rhs)

    Aneh....Foto Masa Kecil Yang Menjadi Kenyataan Waktu Dewasa

    Posted: 29 Nov 2011 10:01 AM PST




    Lauren Pope Kenakan Baju Yang Pamerkan Payud***nya

    Posted: 29 Nov 2011 09:30 AM PST

    Dalam udara dinginnya kota London Lauren Pope malah terlihat tampil seksi dengan baju tipis dan mininya. Lauren Pope kembali mempamerkan payudara seksinya dengan mengenakan atasan berwarna putih dengan belahan dada yang sangat rendah,skrit mini dan memakai kasut stiletto berwarna coklat emas saat Gala Centenary Macmillan di London tadi malam, seperti dikutip dari Dailymail (29/11/2011).

    Dengan belahan dada yang sangat rendah, tak khayal sebahagian payudaranya terlihat dari samping. Memang ini bukan merupakan pertama kalinya Lauren berpenampilan seksi dan menantang, namun tetap saja setiap ia berpenampilan seksi selalu saja mengundang banyak pasang mata untuk melihat keseksiannya.

    Alamak selamba je brader bawak awek bogel macam ni

    Posted: 29 Nov 2011 08:30 AM PST

    Kim Kardashian ikut Yoga Bogel

    Posted: 29 Nov 2011 08:01 AM PST

    Episode pertama reality show terbaru Kim Kardashian menimbulkan kontroversi, kerana menampilkan Kim Kardashian mengikuti yoga dengan pengajar seorang lelaki bogel.

    Aktiviti itu tentu saja membuat suaminya, Kris Humphries marah besar. Aktiviti Kim yoga bareng seorang instruktur lelaki bogel ini ditampilkan di reality show 'Kourtney & Kim Take New York'. Acara tersebut merupakan reality show baru keluarga Kardashian setelah 'Keeping Up With the Kardashian'.

    Reality show ini menampilkan Kim dan Kourtney tengah yoga bersama beberapa teman. Seorang

    lelaki tanpa busana menjadi instruktur yoga mereka. Yoga bersama itu dilakukan di bilik hotel yang memang jadi kediaman sementara Kim dan Kris Humphries.
    Kris yang baru saja masuk ke bilik tersebut langsung emosi melihat aktiviti yoga yang dilakukan isterinya itu. "Ini menjijikkan. Ini rumahku, ini tidak
    menghargaiku," kesal lelaki yang digugat cerai Kim, 72 hari setelah menikah itu.

    Melihat sang suami marah, Kim ikut emosi. "Kamu sangat tidak dewasa, aku tidak tahan," katanya.

    Pertengkaran pun terjadi, Kris membalas ucapan Kim dengan kemarahan juga. "Kamu tidak tahan? Aku juga tidak tahan. Aku merasa tidak nyaman saat masuk. Aku hampir muntah," ucapnya.

    Kemarahan Kris semakin menjadi-jadi. Bintang basket itu sampai mengatakan ia tidak mahu lagi ada Kourtney di rumah mereka.

    "Kourtney tidak boleh tinggal dengan kita lagi. Aku akan membayar sebuah bilik untuknya di tingkat berbeza," begitu katanya.

    Pada akhirnya, Kris yang tidak tahan tinggal bersama isteri dan kakak iparnya. Ia kemudian meninggalkan sang istri dan kembali ke kampung halamannya di Minnesota.

    "Aku sangat sedih. Tapi Kris sangat mendukung karierku dan jika Minnesota adalah tempat terbaik untuknya bekerja, dia sebaiknya melakukannya," jelas Kim setelah kemarahaannya mereda.

    Beberapa bulan setelah aktiviti yoga dengan instruktur bogel itu dilakukan, Kim menggugat cerai Kris. Sampai saat ini persidangan cerai keduanya belum berjalan.

    Borakkosong.com kini ditaja Perundingpinjaman.com

    Posted: 29 Nov 2011 07:00 AM PST

    Alhamdulillah..syukur kerana blog borakkosong ini telah ditaja sepenuhnya oleh PERUNDINGPINJAMAN.COM.Pihak Perundingpinjaman telah mempercayai kreabiliti blog ini dan bersetuju untuk menaja sepenuhnya blog ini.Ini merupakan satu lagi detik bersejarah bagi blog ini dan prestasi aku dalam dunia blog.Sekali lagi syukur keatas ALLAH SWT atas rezeki yang dikurniakan dan Terima Kasih kepada pihak Perundingpinjaman.com atas kerpercayaan kepada blog ini......



    DISINI KITA LIHAT APAKAH PERKHIDMATAN YANG DIBERIKAN OLEH PIHAK PERUNDINGPINJAMAN.COM

    Kami Menawarkan Perkhidmatan Perundingan Dan

    Perkhidmatan Pengurusan Pembiayaan Peribadi...



    Objektif kami adalah untuk menawarkan pinjaman bank/koperasi yang paling sesuai kepada anda mengikut situasi anda. Kami boleh memberi khidmat nasihat tentang pinjaman bank/koperasi yang mempunyai kadar keuntungan yang terendah, polisi mengenai CTOS, CCRISS yang longgar dan yang senang buat overlap.

    • Kami menyediakan perkhidmatan pemasaran bagi produk perbankan untuk institusi-institusi tempatan dan antarabangsa

    • Kami juga menyediakan nasihat pengurusan kewangan bagi semua individu yang berurusan dengan kami

    • Perkhidmatan yang pantas & efisien

    • Pra-kelulusan yang pantas

    • Tiada sebarang caj perkhidmatan dikenakan

    KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT BOLEH LAYARI http://www.perundingpinjaman.com atau klik banner


    DENGAN KHIDMAT NASIHAT YANG DIBERIKAN MOGA KITA AKAN DAPAT MANAFAAT DALAM MENGUASAI KREDIT KITA SECARA BERHEMAH

    Setahun Hilang Didasar Laut, Kamera Ini Dipertemukan dengan Pemilik Berkat Bantuan Google+

    Posted: 29 Nov 2011 06:00 AM PST

    Setahun Hilang Didasar Laut, Kamera Dipertemukan dengan Pemilik Berkat Bantuan Google+Fotografer hidupan liar, Markus Thompson sedang melakukan scuba diving di luar Vancouver, British Columbia, ketika ia menemukan sebuah kamera digital mahal yang di Teluk Dalam.

    Kerana penasaran, Thompson kemudian memeriksa kad SD yang ada didalam kamera dan ajaibnya ia mampu memulihkan 50 foto dari kad memori kamera itu.

    Ia kemudian membuat memposting gambar-gambar tersebut di situs jejaring sosial Google+, dan menanyakan apakah ada orang yang sengaja menenggelamkan sebuah kamera Canon EOS 1000D.

    "Ada sekitar 50 gambar percutian keluarga dari kad memori itu. Jika anda tahu seorang pemadam kebakaran dari pasukan British Columbia yang memenangkan kompetisi regional Pasifik fire fighting, memiliki isteri yang cantik dan puteri berusia 2 tahun, tolong beritahu saya. Aku akan senang untuk mengembalikan foto-foto percutian mereka. " tulis Thompson.

    Para detektif-detektif di jejaring sosial Google+ mulai membandingkan wajah dari foto yang berhasil diselamatkan itu, dan pencarian pun mulai dilakukan.

    Pencarian tersebut menjadi suatu hit di internet, dimana Thompson menerima ribuan komen, dan akhirnya ia mendapatkan sebuah email dari seorang teman pemilik kamera tersebut dan berhasil memecahkan misteri itu.
    "Halo Markus. Terima kasih banyak untuk email. Ya saya tahu persis siapa pemilik kamera itu! Dia adalah petugas pemadam kebakaran Delta. Aku akan memiliki dia menghubungi Anda." tulisnya dalam email, dengan hanya memberikan namanya sebagai Hilary, seperti yang ditulis Mail Online.

    Ternyata, kamera Canon yang harga barunya sekitar 500 dolar itu, milik seorang pemadam kebakaran British Columbia yang kehilangan kamera itu pada bulan Ogos 2010.

    Gila..Di Sekolah Ini, Ke Toilet Cuma Diizinkan 3 Kali dalam Satu Semester

    Posted: 29 Nov 2011 05:00 AM PST


    Gangguan ginjal dan saluran kemih bakal menjadi ancaman serius bagi sebahagian pelajar di Chicago. Bagaimana tidak, sebuah sekolah di Chicago memberi batasan bagi para pelajar untuk minta izin ke toilet maksima 3 kali dalam satu semester.

    Peraturan ini diterapkan oleh Evergreen High School, sebuah sekolah swasta di Chicago. Menurut kepala sekolahnya, Bill Sanderson, peraturan ini diambil agar para pelajar tidak terlalu sering meninggalkan kelas saat pelajaran berlangsung.

    Jika batas minta izin sebanyak 3 kali dalam 1 semester sudah habis, maka pelajar harus menunggu pelajaran selesai untuk sekadar buang air kecil. Pelanggaran terhadap peraturan ini boleh membuat para pelajar tidak diizinkan masuk kembali ke dalam kelas.

    Namun para orangtua merasa keberatan, sebab anak-anaknya jadi merasa takut untuk meminta izin ketika benar-benar tidak boleh menahan hasrat untuk buang air kecil. Apalagi menurut penelitian, terlalu sering menahan buang air kecil boleh berbahaya bagi kesihatan.

    Linda Gigliello misalnya, mengatakan bahawa anak perempuannya Dominique (15 tahun) punya masalah infeksi saluran kemih. Dengan keadaannya yang seperti ini, Monique tidak boleh lama menahan diri jika sewaktu merasa ingin buang air kecil.

    Air kencing yang memenuhi kandung kemih dapat memberikan tekanan berlebih, sehingga merosak ginjal dan kandung kemih. Selain itu, bakteria yang mungkin ada di air kencing juga boleh menebabkan infeksi serius jika ditahan-tahan untuk tidak dikeluarkan.

    Selain berbahaya, larangan untuk pergi ke toilet juga tidak boleh diterapkan pada keadaan tertentu. Jika dipaksa menahan kencing, para pelajar dengan masalah inkonsistensi urin atau beser boleh kencing di dalam seluar misalnya saat berteriak atau terbahak-bahak.

    "Susah bagi anak-anak untuk menahan kencing jika ada masalah dengan kandung kemihnya. Mereka tidak boleh takut untuk minta izin pergi ke toilet," ungkap Dr David Zumerchik dari Southwest Urology Associates seperti dikutip dari Dailymail

    Wanita Pemain Games Lebih Aktif Secara Seksual

    Posted: 29 Nov 2011 04:00 AM PST

    KOMPAS.com - Perempuan bermain gamemungkin kesannya kekanak-kanakan. Namun menurut penelitian, perempuan yang kerap bermain online games ternyata lebih aktif secara seksual dan sosial, daripada perempuan yang tidak biasa bermain game. Kesimpulan ini didapat setelah Harris Interactive mengadakan kajian pendapat terhadap lebih dari 2.000 orang dewasa di Amerika, untuk mengukur kebiasaan bermain game dan gaya hidup mereka.

    Dari survei tersebut, terlihat bahawa jumlah perempuan yang memainkan online game memang banyak. Sebanyak 63 peratus dari pemain GameHouse adalah perempuan. Berkaitan dengan seks, 57 peratus dari para gamer mengakui bahawa mereka melakukan hubungan seks secara teratur. Sementara, non-gamer yang rutin berhubungan seks jumlahnya 52 peratus.

    "Senang menyedari bahawa perempuan yang memainkan online game itu bahagia; baik dengan hubungannya dengan pasangan mahupun dalam kehidupan seksualnya," papar Matt Hulett, Chief Gamer di GameHouse. Anggapan baahwa orang yang tergila-gila dengan game menjadi kurang aktif secara fisik juga salah. Survei ini mendapati bahawa tidak ada perbezaan tingkat kesegaran antara mereka yang gamer dan yang bukan gamer.

    Sebanyak 49 peratus dari masing-masing kelompok ternyata melakukan aktiviti fizik sedikitnya sekali seminggu, pergi ke gym atau melakukan olahraga permainan.

    Kakak ni peminat superman,pakai spender kat luar

    Posted: 29 Nov 2011 03:00 AM PST

    Kereta tercepat dan termahal didunia kena saman £839,285

    Posted: 29 Nov 2011 02:00 AM PST

    INILAH.COM, London – Kereta mewah termahal di dunia, Bugatti Veyron, ini hanya boleh dibeli orang yang benar-benar kaya. Namun,harga selangit itu ternyata tak membuatnya kebal daripada kena saman.

    Kerana diparking sembarangan, kereta ini langsung mendapat saman sebanyak £839,285 . Kereta dengan 16 silinder ini berhasil menarik perhatian banyak orang di Buckhurst Hill, Inggris.

    Menurut saksi seperti dilaporkan DM, pemilik kereta berusia 40-an yang tak disebutkan namanya ini nampak biasa saja melihat surat saman yang ia peroleh.

    Pemilik itu langsung masuk ke dalam keretanya dan pergi begitu saja. Bugatti Veyron yang menjadi kereta tercepat di dunia ini mampu melaju dari kecepatan 0-100km/jam dalam 2,5 detik.

    Di Thailand, Klik "Like" di Facebook, Penjara 15 Tahun Menunggu

    Posted: 29 Nov 2011 01:00 AM PST

    Warga Thailand harus lebih berhati-hati saat mengakses Facebook. Meski hanya mengklik tombol "Like", ancaman 15 tahun penjara menanti mereka. Hal itu dikemukakan Anudith Nakornthap, Menteri Komunikasi dan Teknologi Thailand. Menurutnya, meski "Like" atau "Share" hanya bentuk dukungan, itu tetap boleh dianggap melanggar hukum dengan acaman 3-15 tahun penjara. "Like" atau "Share" seperti apa yang dimaksud? Anudith merujuk pada klik "Like" atau "Share" untuk perkara yang menghina Raja, Ratu, atau anggota Kerajaan Thailand lainnya. Sejauh ini, Anudith mengatakan, ada lebih dari 10.000 halaman Facebook yang diajukan pemerintah untuk dihapus. "Kami telah menginformasikannya kepada Facebook dan meminta bantuan mereka menghapus kandungan yang menyinggung monarki kami," kata Anudith. Selama empat tahun terakhir, ada lebih dari 70.000 halaman internet yang diblokir di Thailand dengan alasan mengandung penghinaan terhadap keluarga kerajaan. Berbagai kes penghinaan pun telah masuk pengadilan dan menghasilkan dakwaan yang cukup keras. Salah satu kes yang sedang diproses adalah Chiranuch Premchaiporn, pengelola situs Prachatai. Ia diadili kerana di situsnya terdapat komen yang menghina keluarga kerajaan. Chiranuch mengatakan, ia selalu membaca dan menghapus kandungan yang dianggap melanggar. Namun menurut jaksa, ia kurang cepat menghapusnya. Sumber

    Parah..lelaki India ini meninggal dunia setelah doktor keluarkan logam seberat 5.9kg dari perutnya

    Posted: 29 Nov 2011 12:31 AM PST

    Seorang lelaki India meninggal dunia setelah pasukan doktor mengeluarkan logam seberat 13 paun (5,9 kg) dari perutnya.

    Kamleshwar Singh seorang petani, dirawat di sebuah hospital di Chhattisgarh, di India, kerana mengeluh sakit pada perutnya.

    Namun setelah melakukan pemeriksaan dengan sinar X, para dokter terkejut kerana menamukan tiga buah kunci, 431 keping wang syiling, 196 pelet besi dan 17 skru kecil bersarang didalam perutnya.

    Namun, malang bagi Singh, walaupun kepingan-kepingan logam dengan berat total hampir 6 kilogram berhasil dikeluarkan dari perutnya, doktor tak mampu menyelamatkan nyawanya.

    Bhojram Dewangan, Direktur Institut Ilmu Kedoktoran dan Pusat Penelitian Shreesti dimana Singh dirawat, mengatakan, bahawa sang pesakit telah memakan benda-benda besi kecil dalam sembilan bulan terakhir.
    Dokter berhasil mengelurakan tiga buah kunci, 431 keping duit syiling, 196 pelet besi dan 17 skru kecil bersarang didalam perut Singh

    "Dia mengunjungi kami dan mengeluh sakit perut yang tak tertahankan. Setelah ujian sonografi dan sinar-X, doktor melaksanakan operasi besar." tutur Dewangan.

    Dr Yadav, memimpin pasukan doktor yang melakukan operasi kepada Singh, menduga bahawa ia menderita skizofrenia.

    "Semua benda-benda besi terletak di dasar perutnya. Ketika memulai operasi, kami fikir hanya akan menemukan beberapa item, namun kami terkejut ketika menemukan sejumlah besar duit dan pelet dalam ususnya." ujar Yadav.

    Teman dan keluarga Singh nampaknya tidak menyedari kebiasaan anehnya menelan benda-benda besi.

    "Suami saya mengeluh sering sakit perut dan tidak dapat tidur semalaman, dalam empat minggu terakhir. Tapi dia tidak mengatakan kepada kami tentang kebiasaannya menelan benda besi." tutur istrinya.

    Selain skizofrenia, para ahli percaya bahawa Singh menderita masalah kejiwaan tambahan yang memberinya selera untuk memakani benda non-gizi asing.

    "Biasiswa perawan" ada di Sierra Leone,syarat mesti jaga keperawanan sampai lulus

    Posted: 28 Nov 2011 11:00 PM PST


    BO, KOMPAS.com — Pemerintah kota Bo, Sierra Leone, menawarkan biasiswa selama lima tahun khusus kepada pelajar perempuan. Namun, ada syarat khusus yang harus dipenuhi, yakni mereka harus menjaga keperawanan sampai mereka lulus, pejabat berita AFP melaporkan, Jumaat (25/11/2011).

    Pemerintah kota terbesar kedua di Sierra Leone itu berharap boleh memastikan "setidaknya 80 peratus pelajar perempuan menjaga kegadisan sampai mereka menyelesaikan masa pendidikan", seperti dinyatakan ketua dewan kota Bo, Matthew Margao.

    Margao menambahkan, baisiswa itu diberikan sampai para mahasiswi itu menyelesaikan pengajian tinggi.

    Dewan kota memutuskan skema itu sebagai cara untuk mengurangi kehamilan di usia remaja sekaligus agar kaum perempuan mendapat pendidikan tinggi. Margao berharap kota-kota lain juga mengikuti peraturan pemerintah kotanya.

    "Petugas kesihatan perempuan" akan ditugaskan untuk memeriksa keperawanan para penerima biasiswa.

    Sejumlah orangtua menyatakan keraguan mereka terhadap "biasiswa perawan" itu. Aminata Lahai, seorang ibu, mengatakan, "Saya tidak sampai hati untuk membiarkan anak perempuan saya diperiksa (keperawanannya) kerana biasiswa. Menurut saya, ada cara lain untuk melakukannya."

    Ini bukan inisiatif pertama yang dilakukan Pemerintah Sierra Leone untuk menurunkan angka kehamilan remaja. Menurut data Unicef, negara itu termasuk salah satu negara dengan angka kehamilan remaja tertinggi di dunia.

    Kehamilan remaja merupakan salah satu penyebab utama hanya 15 peratus perempuan Sierra Leone yang berhasil menyelesaikan pendidikan menengah, menurut data Unicef pada 2009.

    "Beasiswa perawan" serupa juga diajukan di distrik Koinadugu beberapa tahun lalu, Inter Press Service melaporkan. Namun, peraturan itu langsung dibatalkan.

    Beberapa waktu lalu sebuah desa meluluskan peraturan yang berbunyi, "Bila seorang siswi hamil, baik dia mahupun ayah si bayi harus keluar dari sekolah."

    Unicef menganjurkan bahawa kemudahan akses terhadap kontrasepsi dan pendidikan seks yang lebih baik merupakan cara yang lebih efektif untuk mengatasi masalah kehamilan di usia remaja.

    Sumber : globalpost

    Gila..syarikat ini hanya memberi kerja kepada orang yang mempunyai zodiak tertentu sahaja

    Posted: 28 Nov 2011 10:00 PM PST

    WUHAN, KOMPAS.com — Kesempatan melamar pekerjaan seharusnya terbuka bagi semua orang, bukan hanya untuk orang berzodiak tertentu.

    Sebuah perusahaan pelatihan bahasa Inggris di Wuhan, China, di kritik kerana dalam iklan mencari pekerjaan mereka dinyatakan, orang berzodiak Scorpio dan Virgo tidak perlu melamar. Perusahaan yang tidak disebutkan namanya itu memasang iklan mencari pekerjaan di Universit Wuhan. Dengan jelas, mereka menyatakan tidak menerima pelamar yang terlahir dalam naungan zodiak tertentu.

    "Kami tidak ingin mempekerjakan orang dengan zodiak Scorpio, Virgo, dan Capricorn. Sementara itu, orang berzodiak Pisces dan Libra akan diutamakan," demikian bunyi iklan tersebut.

    Manager perusahaan itu yang bermarga Xia mengatakan, menurut hasil penelitian yang mereka buat, orang berzodiak Scorpio memiliki keperibadian yang keras dan berangin, sedangkan warga Virgo cenderung melancarkan kritik dan tidak kekal pada satu pekerjaan dalam waktu lama. Banyak orang melancarkan kritik atas iklan tersebut. Iklan itu juga menjadi topik pembicaraan di Weibo, situs sejenis Twitter di China. (UPi/Joe)

    Sumber : Kompas Cetak

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS