Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Raja Azmi & Jalani Sidek Sah Bercerai Talak Satu

Posted: 27 Jun 2012 03:06 AM PDT

RAJA AZMI DAN JALANI SIDEK BERCERAI

Jika awal pagi tadi kami melaporkan yang produser filem, Raja Azmi Raja Sulaiman dan suami, Jalani Sidek akan menfailkan perceraian yang turut kami sertakan dengan sedikit penjelasan daripada Raja Azmi (baca di sini). Terbaru, permohonan cerai Raja Azmi dan Jalani Sidek telah diluluskan dan mereka sudah sah bercerai talak satu.

Permohonan yang dibuat di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Gombak Timur itu diluluskan oleh Tuan Hakim, Shaiful Azli Jamaludin selepas meneliti permohonan dan keterangan bersumpah daripada pihak plaintif, Raja Azmi yang menyatakan tidak lagi wujud kasih sayang dan berlaku konflik berpanjangan di dalam perkahwinan mereka.

Related Posts with Thumbnails

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Sekitar Pelancaran Album Akim Ahmad

Posted: 27 Jun 2012 08:59 PM PDT

Gambar Sekitar Pelancaran Album Akim Ahmad

Pada jam 5 petang semalam, tercatat dalam diari penyanyi dan pelakon Akim Ahmad di mana akhirnya album pertama yang sekian lama ditunggu telah berada di genggaman peminat. Satu pelancaran album Akim Ahmad telah diadakan disaksikan oleh para media, keluarga dan peminat setia Akim Ahmad – Gafimers.

Budiey ucapkan tahniah buat Akim Ahmad atas kelahiran album ini.

Setelah tiga tahun menceburi diri dalam industri seni suara, Akim Ahmad menarik nafas lega apabila albumnya berada di pasaran. Namun, usaha tidak setakat itu kerana Akim kena buat promosi agar album ini mendapat perhatian ramai peminat untuk mendapatkannya.

Album ini mengandungi 10 buah lagu yang mana ada 7 buah lagu baru. Sebagai bonus, Akim Ahmad memberi 3 buah lagunya yang popular sebelum ini dalam bentuk akustik. Paling menarik, 4 daripada 10 buah lagu dalam album ini adalah nukilan dan garapan sepenuhnya oleh pelakon Hooree Hoore ini. Dua buah lagu ditulisnya pula mendapat sentuhan dari komposer terkenal iaitu Audi Mok, Kunci Demak dan Omar K. Lebih manis, Akim turut mengundang dua penyanyi terkenal Stacy dan Fiq untuk bergabung dalam lagu duet.

Kepada peminat, dapatkan album Akim Ahmad di pasaran. Budiey dah pun dengar dan Budiey rasa anda berbaloi untuk mendapat album ini kerana semua lagu best-best.

Akim Ahmad Lancar Album Pertama

Akim Ahmad Lancar Album Pertama

Akim Ahmad Lancar Album Pertama

Akim Ahmad Lancar Album Pertama

Akim Ahmad Lancar Album Pertama

Akim Ahmad Lancar Album Pertama

Akim Ahmad Lancar Album Pertama

Akim Ahmad Lancar Album Pertama

Akim Ahmad Lancar Album Pertama

Akim Ahmad Lancar Album Pertama

Akim Ahmad Lancar Album Pertama

Akim Ahmad Lancar Album Pertama

Akim Ahmad Lancar Album Pertama

Akim Ahmad Lancar Album Pertama

Semasa sesi bersama media, Akim Ahmad memberitahu hasratnya untuk menamatkan zaman bujangnya empat tahun lagi iaitu ketika mencapai usia 25 tahun kerana beranggapan angka itu paling sesuai untuk dia bergelar seorang suami.

Akim, 21, berkata, buat masa ini dia langsung tidak memikirkan mengenai soal teman wanita kerana ingin menumpukan perhatian terhadap kerjaya selain bekerja bagi mengumpul aset.

"Saya masih muda dan sebagai lelaki pelbagai impian ingin saya realisasikan terlebih dahulu seperti memiliki kereta, rumah dan aset lain. Tambahan pula kerjaya nyanyian saya baru stabil dan saya ingin memberi fokus terhadap perkara itu terlebih dahulu," ujarnya ketika ditemui selepas pelancaran album pertamanya berjudul Akim Ahmad di sini, Rabu.

Memperjelaskan hubungannya dengan Stacy, Akim menegaskan hubungan mereka tidak lebih sebagai seorang sahabat. Akim memberitahu dia senang berkawan dengan penyanyi itu dan bekerjasama dengannya.

"Kami tiada sebarang hubungan istimewa dan sekadar sahabat baik. Malah untuk album pertama saya ini kami berduet dalam sebuah lagu bertajuk Kembali dan saya sentiasa senang bekerjasama dengan dia," katanya.

Dalam pada itu, bercakap mengenai album terbaru itu, Akim melahirkan rasa syukur kerana penantian selama tiga tahun akhirnya berbaloi.

Akim berkata, tidak timbul soal dia perlu menanti lama kerana apa yang lebih penting dia berpuas hati dengan kualiti album yang diterbitkan.

"Saya terlibat secara langsung dalam pembikinan album yang mempunyai 10 buah lagu ini dan cukup berpuas hati dengan hasilnya. Saya juga turut menghasilkan dua buah lagu dan menulis sendiri hampir kesemua lirik untuk album itu. Ia sangat dekat dengan saya," ujarnya.

Akim memberitahu dia berharap album ini dapat menyentuh hati para peminat kerana segala usaha telah dicurahkan dalam karya tersebut.

Sementara itu, Akim terkejut apabila syarikat rakaman Sony Music Indonesia turut berminat untuk memasarkan album tersebut di negara itu.

"Siapa yang tidak mahu melebarkan sayap ke negara seberang tetapi jika belum rezeki, tiada apa perlu disesalkan kerana saya boleh menumpukan aktiviti sepenuhnya di negara sendiri," katanya.

Antara lagu yang terkandung dalam album tersebut adalah Menunggu, Daya Cinta, Mesti Ada Cinta, Tentang Dia dan Yang Nyata. via Mstar Online.

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Gambar Sekitar Pelancaran Album Love Me Butch

Posted: 27 Jun 2012 08:43 PM PDT

Gambar Sekitar Pelancaran Album Love Me Butch

Pelancaran Album Love Me Butch yang diadakan di Lust KL, Kuala Lumpur ini di mana acaranya sangat ringkas dan kasual. Maklumlah, konsep muzik Love Me Butch juga memang sesuai dengan jiwa remaja anak muda masa kini yang sukakan muzik yang lebih hard rock.

Love Me Butch, satu nama band yang tak asing. Sebuah band 'Malaysian English Post-Hardcore Band. Tak perlu Budiey perkenalkan di sini secara terperinci. Korang boleh dengar muziknya dengan klik sahaja di Youtube. Disertai oleh empat orang muda iaitu Syarul Reza sebagai vokalis, Wing Meng (gitar), Kevin Kong (pemain bass) dan Jana Nair (pemain drum) begitu terkenal di negara Asia lain seperti Jepun, Singapura, Thailand, Filipina dan Indonesia di mana mereka pernah buat konsert tour di sana.

Love Me Butch dah lancar debut album berjudul Enter Posthuman pada tahun 2001 dan telah menjulang anugerah Best New English Artis di AIM. Kemudian pada tahun 2005, album This is The New Pop dilancarkan dan band ini buat promosi tour di seluruh negeri. Band ini mendapat tumpuan peminat seluruh Asia dan dunia selepas muzik video berjudul Hollywood Holiday ditayangkan di MTV Asia.

Kalau nak ikutan pencapaian, Love Me Butch dah kira sebuah band yang berjaya. Tengok pada senarai pencalonan anugerah… bukan main banyak lagi. Juga Budiey tengok Muzik Video band ini juga gah di negara-negara luar. Kalau tak, takdelah nak menang di APICTA Award 2008 untuk Barricade Muzik Video.

Usaha berterusan dengan membawa dan memperjuangkan muzik mereka, telah menaikkan lagi nama Love Me Butch. Seiring dengan kembara promosi dan konsert di beberapa buah negara Asia seperti Thailand, Singapura, Indonesia, Filipina dan Jepun. Pernah dipilih untuk featured sebagai opening act di beberapa buah konsert band terkenal seperti Deftones, Avenged Sevensoul, UNderoath, Misery Signals, Simple Plan dan banyak lagi.

Sebenarnya, album yang dilancarkan pada hari ini telah pun berada di pasaran sejak bulan Disember 2011 lalu. Namun, kali ini diperkenalkan lebih dekat kepada media Melayu di Malaysia. Album ketiga yang mengandungi 10 buah lagu ini telah dijual lebih 1000 buah dalam masa 3 minggu dijual di pasaran. Diterbitkan oleh Eastern Records, album ini mendapat sambutan hangat dari peminat Love Me Butch.

Antara lagu-lagu yang dimuatkan ialah Generation S.O.S, In Honor & Gratitude, The Promise, Worldwide Transgression, We Are All You've Got, Come Out, Come Out, Come Out, For What Its Worth, Tragedy, Knee Deep in Despair dan Knock Yourself Out.

VIDEO KLIP COME OUT COME OUT

Dalam banyak-banyak lagu kat atas ni, Budiey suka layan lagu Come Out Come Out. Hahaha sebab apa? Korang kena dengar la dulu lagu ni camna, sedap ke tak? Tapi memang muzik macam ni boleh layan gak la terutama masa tengah stress. Tapi ada sesetengah orang, bila stress tak boleh sangat layan lagu muzik yang bingit cam ni. Ikut pada selera korang la kan.

Love Me Butch

Love Me Butch

Love Me Butch

Love Me Butch

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Ella Bakal Tamatkan Zaman Bujang, Nikah Pilot?

Posted: 27 Jun 2012 09:50 PM PDT

Ratu Rock Negara, Ella atau nama sebenarnya Norizal Aminudin, 46 tahun dikhabarkan akan berkahwin dengan seorang jejaka yang mempunyai kerjaya sebagai juruterbang bagi sebuah syarikat penerbangan swasta pada 7 Julai ini di kediaman perempuan berlokasi di Klang, Selangor.

Memetik laporan rakan media, Murai, Ella & jejaka yang dikenali sebagai A itu telah dilihat menghadiri kursus kahwin di Pusat Bandar Damansara pada 3 & 4 Mac yang lalu.

Pelontar suara Baldu Biru ini walau bagaimanapun masih belum mengesahkan sebarang berita mengenai perkahwinan ini. Pada OHBULAN, sekiranya apa yang disampaikan oleh saksi adalah benar, apa salahnya Ella mengaku. Perkara elok tak baik disorok, kan?

Ella merupakan salah satu penyanyi wanita yang berjaya memecah rekod sebagai Bestselling dengan jumlah jualan mencecah 300 000 ribu semasa zaman kemuncaknya melalui album Ella USA. Jasa Ella dalam mengharumkan nama Malaysia di persada dunia mendapat penghargaan oleh Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dengan penganugerahan Pingat Jasa Kebaktian pada tahun 2003. Selain itu, Ella turut menerima Pingat Setia Mahkota Pahang pada tahun 2010. (Wiki)

Peluang Untuk Temui Justin Bieber Secara “1-On-1″

Posted: 27 Jun 2012 09:28 PM PDT

Beliebers diluar sana, anda semua sudah bersedia? Pernah bermimpi untuk menemui Justin Bieber? Atau sebelum ini anda terlepas untuk menghadiri konsert Justin Bieber?

Buat pertama kali, anda bakal mengubah sejarah hidup anda dengan mengambil peluang ini kerana Universal Music bakal memberikan anda sebuah peluang seumur hidup untuk bertemu Justin Bieber. Apa yang lebih menarik, anda bakal menemui Justin Bieber secara individu dan menghabiskan masa bersama penyanyi yang popular dengan lagu "Boyfriend" ini.

Untuk pengetahuan, Justin Bieber akan kembali ke Malaysia pada 14 Julai ini bersama dengan album terbarunya berjudul "Believe". Dengan kehadiran bintang Hollywood muda ini, Universal Malaysia telah menganjurkan peraduan "Girlfriend's Day Out" di beberapa kedai muzik terpilih. Untuk memenangi peraduan ini, para peserta hanya perlu membawa "Ultimate Girlfriend Passport" di tempat-tempat yang terpilih dibawah pada tarikh yang ditetapkan.

• Johor Bharu: 30 June, 1:00 pm, Ground Floor Atrium, KSL City
• Penang: 30 June, 2:00 pm, Artist Gallery, Queensbay Mall
• Melaka: 30 June, 6:00 pm, South Entrance, Dataran Pahlawan Melaka Megamall
• Kuala Lumpur: 1 July, 2:00 pm, Speedy Video, IPC Shopping Centre (formerly known as Ikano Power Centre)

Dengan adanya pasport khas tersebut, anda boleh menebusnya dengan sijil yang mempunyai nombor serial iaitu, "Certification Of Participation". Sekeping pasport layak untuk sekeping sijil, lebih banyak pasport maka lebih banyak sijil dan lebih cerah peluang anda untuk menemui Justin Bieber!

Bagaimana pula cara untuk mendapatkan "Ultimate Girlfriend Passport"? Anda hanya perlu mendapatkan sebuah album "Believe" oleh Justin Bieber yang terbaru dan anda layak mendapat satu "Ultimate Girlfriend Passport".

Ini adalah peluang sekali seumur hidup, OHBULAN! rasa anda pasti tidak mahu melepaskan peluang ini bukan? Jadi, sila dapatkan album terbaru Justin Bieber dan untuk maklumat lanjut, anda boleh layari www.universalmusic.com.my.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Mahu Lihat Wajah Salma Hayek Saat Terjatuh?

Posted: 27 Jun 2012 09:30 PM PDT




Anak kecil yang dibawa ibunya ke sidang parlimen sudah besar

Posted: 27 Jun 2012 09:15 PM PDT

Dia bernama Licia Ronzulli seorang anggota parlimen di Eropah yang membawa bayinya yang beumur 1 bulan ke dalam sidang parlimen di Strasbourg kerana ingin menjaga sendiri anaknya Dia mungkin ingin membuktikan anggota parlemen juga manusia.

gambar semasa anak kecil

Kini anaknya telah besardan semakin comel.Ini membuktikan ibu yang berkarier sebenarnya boleh membesarkan ankanya sendiri.Ini semua berbalik pada kemahuan diri sendiri,sama ada mahu atau tidak.Bagi wanita ini dia  bukan tak ada pembantu rumah tetapi dia mahu melihat anaknya membesar didepan mata.Gambar dibawah anak yang kecil mula membesar...



Wanita ini membuktikan walau sesibuk manapun anak menjadi
keutamaan baginya..

Ritual Aneh Desa Semanding,Pamerkan payudara

Posted: 27 Jun 2012 09:00 PM PDT


Ada larangan pelik tertulis bagi kaum perempuan yang mandi di sumber air yang dikeramatkan ini. Mereka dilarang menutupi payudaranya. Alhasil, ritual pamer payudara pun semarak. Terutama di malam Jum'at


Ritual Payudara Umbul Manding sumber air bersih yang ada di Desa Semanding Jawa Tengah. Sejak dulu sumber air di tempat ini memang besar. Bahkan, saat kemarau panjang sekalipun, umbul ini tak pernah kekurangan air.


Kerana debit airnya yang relatif besar dan bersih, maka sumber air ini sejak dulu dimanfaatkan warga Desa Semanding dan sekitarnya. Terutama untuk masak, mandi, mencuci, bahkan untuk mengairi sawah. Maklum saja, Umbul Manding memang berada di daerah pegunungan yang amat sulit air.

Yang dapat dikatakan unik, tempat yang biasanya digunakan untuk mandi sejak dulu sengaja dibiarkan terbuka. Tidak ditutupi apa-apa. Padahal, yang mandi disitu tidak hanya laki-laki, tapi juga perempuan. Mereka berbaur menjadi satu untuk mandi bersama.

Adakah rasa kekok atau malu pada diri mereka? Mungkin kerana sudah menjadi kebiasaan, maka tidak ada yang merasa malu jika dilihat orang, terutama lawan jenis. Bahkan kalau kaum perempuan sedang mandi mereka sama sekali tidak perlu merasa repot menyembunyikan payudaranya. Bahkan, ada kesan payudara itu sengaja dipamerkan.

Bagi warga pendatang yang belum terbiasa, kalau mandi di Umbul terpaksa menutupi payudaranya. Salah satunya seperti dialami Darsini, seorang guru SD yang ditugaskan mengajar di daerah itu.

Bu Darsini mengaku pada awalnya sangat malu kalau mandi di umbul. Namun, karena tidak ada sumber air di desa tempatnya mengabdi selain umbul itu, dia terpaksa mandi disitu juga. Kerana masih malu, pada awalnya kalau mandi terpaksa dia memakai baju. Lama-lama keraa sudah biasa bajunya dilepas, begitu juga bra-nya. Akhirnya, kalau mandi telanjang dada.

"Tidak tahu kenapa, tapi mungkin kerana kebiasaan, sekarang kalau mandi saya ikut dengan warga. Semuanya pamer payudara," kata Bu Darsini sambil tersenyum. Walau didekatnya ada Pak Guru dia tidak merasa malu lagi. "Biarin, dari pada dilihat orang lain, lebih baik dilihat teman sendiri," selorohnya.

Kerana ritual mandi telanjang dada ini, maka siapa saja yang kebetulan lewat boleh melihat dengan jelas payudara wanita-wanita desa setempat.

Dilihat dari dekat, masyarakat Desa Semanding memang tergolong masih kolot. Contohnya, warga di sana masih percaya dengan berbagai kepercayaan kuno. Umpamanya, perawan sebelum datang bulan yang pertama, giginya harus dipungur. Alasannya, kalau sudah datang bulan payudaranya supaya cepat besar. Kalau sudah begitu, perawan tersebut biar cepat laku.

Kerana masih percaya dengan adat dan kepercayaan tersebut, jumlah wanita di sana yang tidak boleh menyelesaikan pendidikan dasar masih sangat tinggi. Sebab walau masih SD kalau payudaranya sudah kelihatan besar langsung dinikahkan. Umumnya orang tua disana merasa malu kalau punya anak perawan yang payudaranya sudah kelihatan besar, tapi belum menikah.

Anehnya lagi, bagi yang sudah tidak perawan, pulang mandi dari umbul selalu telanjang dada.

"Nanti kalau tidak telanjang dada malah dikira masih perawan. Padahal anak saya sudah tiga," kata Yu Sayem ketika minta keterangan oleh Misteri.

Kenapa tempat mandi di Umbul Manding dibiarkan terbuka? Dan, kenapa juga kalau mandi kaum perempuan harus bertelanjang dada?

Rupanya hal ini berkaitan dengan sebuah legenda masyarakat Semanding. Mereka percaya dengan kisah perawan desa yang bernama Srikunti.

Alkisah, beberapa puluh tahun silam, Srikunti ikut daftar jadi calon PNS. Ternyata dia diterima. Bahkan kemudian bunga desa ini menjadi guru di SD Semanding.

Walau Srikunti sudah menjadi guru namun dia tidak berubah. Terhadap siapa saja dia tetap tidak membeza-bezakan. Sehingga banyak orang yang simpati kepadanya. Salah satunya adalah mandur hutan yang bernama Basman. Cinta Basman diterima Srikunti. Keduanya berjanji akan hidup bersama.

Akhirnya setelah menikah, Srikunti diboyong Basman ke rumah orang tuanya yang juga ada di Desa Semanding. Mula-mula pengantin ini hidup rukun. Srikunti sendiri waktu itu sudah kerasan hidup di rumah mertuanya.

Tetapi yang namanya hidup berrumah tangga ada saja rintangannya. Suatu ketika Srikunti mendengar khabar kalau suaminya suka mabuk-mabukkan. Walau dia sudah mengingatkan, suaminya tetap saja tidak mahu mendengar. Hampir setiap hari Basman malah pulang sempoyongan kerana mabuk.

Kerana merasa kecewa, diam-diam Srikunti nekad pergi meninggalkan rumah. Supaya tidak terlihat orang setelah Maghrib dia baru berangkat. Namun setelah dia sampai di Umbul Munding malah berhenti. Lalu dia duduk di tepi umbul. Angan-angannnya pergi entah kemana. Dia teringat orang tuannya dan adik-adiknya. Hatinya susah.

Tidak terasa, sudah begitu lama Srikunti duduk melamun di tepi umbul. Sewaktu dia akan meninggalkan umbul, tiba-tiba dari dalam air muncul seorang puteri yang naik bulus raksasa. Sang putri menghampiri Srikunti.

"Kamu jangan putus asa dan harus tetap tabah," kata puteri itu. "Aku datang mahu menolong kamu. Sekarang pulanglah ke rumah orang tuamu. Sediakan bunga tujuh warna. Besok bawa ke sini. Apa yang kamu minta bakal kesampaian," sambungnya.

Setelah berkata begitu, puteri cantik tadi hilang entah kemana. Yang kelihatan di depan Srikunti tinggal bulus yang tadi dinaiki sang puteri.

Sementara itu, di rumah Basman bingung mencari isterinya. Sudah dicari kemana-mana tapi tidak ada.

Waktu tengah malam, Basman mendengar khabar kalau ada seorang wanita pingsan di dekat Umbul Munding. Dia cepat-cepat pergi kesana. Ternyata, wanita yang pengsan di dekat umbul adalah isterinya.

Setelah sadar, Srikunti menceritakan apa yang dialaminya. Mendengar kisah Srikunti, muncul kepercayaan dia sudah dibawa pergi siluman Bulus Putih. Sementara, Basman berjanji tidak akan mabuk-mabukan lagi.

Srikunti menjalankan pesan putri ghaib yang menemuinya. Dia menyediakan bunga tujuh warna. Setelah itu, dibawa ke umbul dengan ditemani Basman, suaminya.

Keduanya menunggu datangnya sang puteri. Tetapi di tunggu sampai jauh malam sang puteri tak kunjung datang.

"Apakah sang puteri menipu saya, sehingga dia tidak datang?" Gumam Srikunti.

Kerana tidak ada tanda-tanda sang putri akan datang, Srikunti dan Basman memutuskan meninggalkan umbul. Tetapi baru saja melangkah, tiba-tiba terdengar ada suara yang memanggil mereka.

"Kalau kamu ingin harta banyak jangan tergesa-gesa!" Kata suara dari dalam umbul.

"Kamu siapa?" Tanya Srikunti.

"Saya siluman Bulus Putih yang menunggu Umbul Manding."

Srikunti dan Basman terdiam. Di hadapan mereka tampak sesosok putri cantik jelita.

"Kalau kamu ingin kaya, jaga umbul ini supaya sumbernya tetap besar!" Kata sang putri lagi.

"Bagaimana caranya?" Tanya Srikunti.

"Caranya gampang. Semua wanita yang di sini kalau mandi jangan ada yang menutupi payudara. Sebab, kalau ada yang berani menutupi payudaranya, siluman Bulus Putih akan marah."

Setelah memberi pesan demikian, sang putri menghilang.
Entah bagaimana, cerita dari mulut ke mulut ini akhirnya dipercaya oleh banyak orang. Terutama warga Desa Semanding dan sekitarnya.

Ya, kerana masih banyak yang percaya, sampai sekarang masih banyak orang yang ngalap berkah ke Umbul Manding. Apa lagi kalau malam Jum'at , banyak warga luar Desa Semanding yang datang. Mereka melakukan ritual pamer payudara.

Pemandangan unik bisa saja kita saksikan. Selepas mandi dari Umbul Manding, banyak yang pulang dengan telanjang dada. Payudaranya dibiarkan dilihat orang.

http://forum.vivanews.com/

Kondom Ditemukan dalam Tin, Unilever Didenda

Posted: 27 Jun 2012 08:45 PM PDT

RIO GRANDE - Perusahaan Unilever dikenakan denda sebesar GBP3.100  oleh pengadilan Brasil, setelah pengguna menemukan kondom di dalam tin pasta tomato dari Knorr. Knorr adalah salah satu produk terkenal milik Unilever.

Kondom itu ditemukan oleh seorang ibu rumah tangga bernama Cintia Mayerie. Mayerie dan keluarganya menyantap makanan yang dilengkapi dengan pasta tomato dari Knorr. Mayerie pun menemukan kondom itu di dalam tin pasta ketika dirinya menuangkan isi kaleng itu.

Mayerie langsung membawa tin pasta tomato itu ke salah satu universiti, untuk diselidiki. Mayerie pun mengklaim, Unilever menolak untuk mengakui bahawa kondom  itu masuk ke dalam tin produk makanannya. Demikian, seperti diberitakan Daily Mail, Rabu (27/6/2012).

Unilever mengatakan, proses pengemasan makanan di kilangnya dilakukan secara mekanis, sehingga tidak mungkin kondom boleh masuk ke dalam tin makanan yang diproduksinya. Namun pengadilan tampaknya lebih memihak ke Mayerie, Unilever juga diminta untuk membayar denda moral terhadap Mayerie.

"Ini merupakan peristiwa yang sangat menjijikkan, yang pernah saya alami. Saya rasa, peristiwa ini akan selalu ada dalam ingatan saya," ujar Mayerie.(AUL)

Betsy Lepas Baju Anak Bawah Umur dan Ajak Berhubungan seks

Posted: 27 Jun 2012 08:15 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM -Seorang perempuan bernama Betsy Ann Brashear (24) asal Oklahoma, Amerika Syarikat (AS), ditangkap kerana mengajak remaja lelaki umur 15 tahun masuk ke tanning booth (bilik untuk membuat kulit gelap) yang berada di sebuah pusat kesegaran. Demikian dilansir Fox News, Rabu (27/6/2012).
Brashear menggoda remaja lelaki itu di pusat kesegaran di Bartlesville ketika sang ibu sedang berlatih. Seseorang kemudian memberitahu kepada ibu sang anak jika Brashear di tanning booth dengan anak remaja itu.
Dalam laporan yang dimasukkan ke pengadilan, sang ibu menyerbu masuk ke ruangan itu dan menemukan Brashear bersembunyi. Tak lama kemudian, ia menarik Brashear keluar dan hanya mengenakan bra dan kemudian melepaskannya kerana ia setengah telanjang dan sejumlah lelaki menyaksikan adegan itu.
Saat ditanyai oleh polis, remaja itu mengatakan mereka berciuman dan Brashear tahu umur remaja itu dan mengaku tak ada yang salah dengan mencium anak bawah umur. Ia dikhabarkan menolak membuka bajunya.

Bibir Isteri Dipotong Suami Setelah Merengek Minta Cerai

Posted: 27 Jun 2012 08:00 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM, JAKARTA - Seorang profesor Sweden yang cukup dihormati memotong dan memakan bibir istrinya setelah memintanya untuk menceraikannya. 

Ia ditangkap oleh polis, sesaat setelah memotong bibir isterinya tersebut di rumah mereka yang berada di Stocholm, Sweden. "
Saya tidak ingin membunuhnya. Saya hanyaningin dia menderita selama sisa hidupnya untuk apa yang telah ia lakukan," ujarnya seperti dikutip dari Dailymail, Rabu (27/6/2012).

Jaksa Penuntut Umum (JPU), yang menangani kenya mengatakan, Profesor itu merupakan seorang warga keturunan Iran,
yang sudah lama tinggal di Sweden.

Profesor yang namanya dirahsiakan tersebut, lanjut JPU, menjadi sangat marah, ketika isterinya berulangkali memintanya untuk menceraikannya. Ia menduga isterinya tersebut telah memiliki Pria Idaman Lain (PIL).
Pada satu kesempatan ia sangat marah, lalu menghampiri isterinya untuk menghukumnya. "Pertama, saya mengambil pisau, tapi tidak cukup tajamLalu saya mengeluarkan pisau bedah yang biasa digunakan dalam operasi," katanya.

"Saya mencubit bibirnya dan memotong sebagiannya lalu memakannya," katanya.
Dengan memotong bibir isterinya, ia berharap, istrinya tersebut tidak akan bisa mencium seseorang lagi, namun ia khuatir dokter mungkin dapat kembali memasangnya kembali, oleh keranya ia memakannya.

 "Saya
 mendapat idea spontan. Sayafpikir, saya akan membuangnya," tuturnya.
Sebelumnya, polii berencana akan mengenakannya pasal percobaan pembunuhan, kerana kebrutalan serangan itu. Namun pengadilan menurunkannya hingga sangkaan penyerangan. Persidangannya akan dimulai pada 3 Julai 2012 nanti.

15 minit lawan kudrat mak nyah

Posted: 27 Jun 2012 07:45 PM PDT


KOTA KINABALU: Dua anggota polis dan seorang penguat kuasa Dewan Bandaraya Kota Kinabalu (DBKK) terpaksa berhempas pulas hampir 15 minit sebelum dapat menyaingi kudrat seorang mak nyah yang cuba meloloskan diri, dalam Operasi Bersepadu di Kompleks Asia City, di sini, awal pagi semalam.
Dalam kejadian jam 2 pagi itu, pondan terbabit yang berusia 22 tahun bersama seorang rakannya dihampiri dua anggota polis yang ingin menyoal siasatnya ketika menunggu pelanggan di tempat parkir kenderaan berhampiran kawasan itu.
Sebaik dihampiri polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Kinabalu itu, mak nyah terbabit cuba melarikan diri dan mula bertindak agresif dengan meronta-ronta apabila hendak ditahan.

Biarpun cuba ditenangkan, mak nyah tetap berkeras dan masih cuba melarikan diri sehingga berlaku pergelutan dengan dua anggota polis yang cuba menahannya.



Insiden tarik menarik, pergelutan itu berlarutan hingga ke tengah jalan raya berhampiran Kompleks Asia City.



SUMBER : MYMETRO

Tumor gergasi berjaya dibuang

Posted: 27 Jun 2012 07:30 PM PDT


BANDAR RAYA MEXICO: Doktor di negara ini berjaya membuang 14.9 kilogram tumor yang lebih berat daripada kanak-kanak dua tahun yang menghidapnya, baru-baru ini.
Jesus Rodriguez dari Durango, negeri di utara Mexico dilahirkan dengan benjolan tidak berbahaya yang tumbuh di bahagian kanan tubuhnya dari ketiak hingga pinggangnya. Pengarah Pakar Kanak-Kanak di Hospital La Raza di mana pembedahan itu dilakukan, Dr Gustavo Hernandez berkata, tumor itu lebih berat daripada Rodriguez yang mempunyai berat 11.7 kilogram ketika dia menjalani pembedahan itu dua minggu lalu.

Doktor di hospital di bandar raya Mexico mengambil masa 10 jam untuk membuang ketumbuhan gergasi itu, menurut Dr Hernandez. Namun, ia keluar tanpa kesukaran dan kanak-kanak itu semakin pulih serta keadaannya baik-baik saja. Dr Hernandez berkata, pembedahan itu menandakan kali pertama doktor di negara terbabit dapat membuang tumor lebih besar daripada pesakit yang menghidapnya.


Pada Ogos 2010, doktor membuang tumor seberat hampir 25.4 kilogram daripada rahim seorang wanita warga Argentina berusia 54 tahun. Benjolan besar itu adalah antara tumor terbesar yang pernah dibuang, kata pegawai perubatan.

Ia tumbuh dalam rahim wanita itu selama 18 bulan dan mempunyai berat sama seperti kanak-kanak empat tahun atau pasangan kembar lima.


Pesakit berkenaan yang sukar berjalan atau membongkok untuk mengikat tali kasutnya sejurus selepas pembedahan mempunyai berat badan berkurangan sebanyak 31.7 kilogram ketika dia keluar hospital. - DM






sumber : myMetro

Langgan pelacur bawah umur

Posted: 27 Jun 2012 07:15 PM PDT


SINGAPURA: Seorang ahli perniagaan Singapura yang terkenal semalam mengaku bersalah mengadakan hubungan seks dengan pelacur di bawah umur.
Howard Shaw, 41, cucu kepada ahli perniagaan perfileman Runme Shaw dan bekas aktivis alam sekitar, didakwa April lalu kerana melanggan pelacur berusia 17 tahun pada Oktober 2010. 
Pelacuran dibenarkan di Singapura tetapi 48 lelaki dalam usia 20-an hingga lewat 40-an, telah didakwa di bawah undang-undang 2008 yang menjadikan ia sebagai jenayah melanggan pelacur wanita di bawah umur 18 tahun.

Senarai itu termasuk ahli perniagaan, penjawat awam dan pegawai beruniform dan hukuman maksimum adalah tujuh tahun penjara dan denda.



"Saya mengaku bersalah, tuan," Howardmemberitahu hakim See Kee Oon di Mahkamah Daerah.


Peguamnya, Harpreet Singh Nehal berkata, Shaw perlu menerima hukuman ringan kerana dia membuat kesilapan "jujur dan munasabah berkenaan umur gadis itu."

Harpreet berkata, "Dalam prinsip undang-undang, seseorang yang melakukan sesuatu kesalahan jujur dan munasabah tidak dianggap mempunyai niat jenayah. Undang-undang menganggap beliau sebagai tidak boleh disalahkan secara mental."

Howard yang berkahwin dengan bekas peserta ratu cantik, mempunyai dua orang anak perempuan hasil daripada perkahwinan yang pertama, merupakan lelaki keempat dijatuhkan hukuman kerana mengadakan hubungan seks dengan pelacur yang sama.

Kesnya akan didengar sekali lagi lewat bulan depan.

Perkhidmatan pelacuran itu diiklankan dalam satu laman web yang tidak berfungsi kini dan namanya tidak boleh disiarkan kerana masih di bawh umur ketika kesalahan itu dilakukan.

Bekas pengetua sekolah rendah yang mengaku bersalah atas kesalahan sama telah dijatuhkan hukuman sembilan minggu penjara.

Lima warga asing juga didakwa melakukan hubungan seks dengannya, antaranya adalah Juerg Buergin, expatriat dari Switzerland yang bekerja dengan syarikat perbankan gergasi UBS. - Straits Times



sumber : myMetro

Budak perempuan 16 tahun bunuh diri sebab takut keputusan ujian merosot

Posted: 27 Jun 2012 07:00 PM PDT


JAKARTA: Seorang gadis berusia 16 tahun lengkap berpakaian seragam sekolah, menggantung diri sehingga mati kerana dikatakan bimbang akan keputusan peperiksaannya yang teruk, semalam.
Gadis itu yang dikenali hanya sebagai SA, ditemui mati di rumahnya di Kampung Tengah di Kramat Jati Timur, Jakarta Timur. 
Abang SA, Komaruddin, 22 menemui mayat adiknya tergangtung dari siling tingkat dua rumah mereka. Dia dikatakan menggunakan tali leher dan tali pinggang untuk menggantung dirinya.

"Saya sangat terperanjat melihat mayatnya. Saya terus menjerit dan meminta bantuan jiran," katanya.



Komaruddin terus membawa adiknya ke Hospital Al Fauzan di mana doktor memberitahunya, adiknya telah meninggal dunia. -JP



sumber : myMetro

10 Cabul rakan dalam tandas

Posted: 27 Jun 2012 06:45 PM PDT


GOMBAK: Sepuluh pelajar lelaki tingkatan dua bertindak rakus apabila menceroboh tandas wanita sekolah mereka, dekat sini sebelum mencabul dua rakan sekelas secara bergilir-gilir, selain mengugut akan merogol mangsa jika menceritakan kejadian itu kepada orang lain.
Walaupun kedua-dua mangsa berusia 14 tahun sudah mengunci pintu tandas dan bersembunyi di dalamnya, kumpulan pelajar ganas terbabit nekad memanjat dinding tandas sebelum masuk dan mencabul mangsa.
Kejadian itu berlaku kira-kira jam 6 petang 19 Jun lalu, namun ia tidak berakhir di situ saja kerana selepas itu mereka terus mengganggu kedua-dua mangsa malah turut diugut supaya tidak membocorkan rahsia perbuatan mereka atau akan dirogol.

Tidak tahan dengan gangguan dan ugutan yang diterima, seorang daripada mangsa nekad membuat laporan di Balai Polis Rawang, kelmarin.



Menurut sumber, sebelum kejadian kedua-dua mangsa masuk ke dalam tandas sekolah mereka sebelum terdengar bunyi bising di luar.



SUMBER : MYMETRO

Pelakon rugi RM10,000 kereta kena pecah

Posted: 27 Jun 2012 06:30 PM PDT


CHUKAI: Pelakon popular, Kartina Aziz kerugian RM10,000 termasuk wang RM4,000 apabila kereta Toyota Camry miliknya yang diletak di kawasan parkir Masjid Geliga, Kemaman, di sini, dipecahkan pencuri, Isnin lalu.
Pelakon berusia 57 tahun dari Jalan Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur itu datang ke Kemaman untuk menjalani penggambaran filem sebelum singgah di Masjid Geliga untuk menunaikan solat Zuhur, pada jam 1.30 tengah hari.

Mangsa meninggalkan beg tangan mengandungi wang RM4,000, pelbagai perhiasan, iPad, cermin mata berjenama serta dokumen peribadi di tempat duduk pemandu sebelum bergegas ke masjid.


Menurut sumber, selepas bersolat, Kartina terkejut ketika membuka pintu kereta apabila mendapati pintu di bahagian pemandu terkopak akibat diumpil manakala cermin pada bahagian atas pintu pemandu dipecahkan.

"Mangsa mendapati beg tangan ditinggalkan di atas kerusi pemandu lesap sebelum bergegas membuat laporan di Balai Polis Chukai pada jam 2.30 petang hari sama," katanya.


Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Che Suza Che Hitam ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kes itu yang disiasat mengikut Seksyen 379 Kanun Keseksaan kerana mencuri.



sumber : myMetro

Pejabat Microsoft dibakar

Posted: 27 Jun 2012 06:15 PM PDT


ATHENS - Beberapa penyerang membakar pejabat syarikat perisian komputer, Microsoft Corp di sini menjelang subuh semalam, kata polis.
Mereka merempuh pintu masuk dengan sebuah van mini sebelum membakar kenderaan tersebut yang dipenuhi tong berisi gas.
Polis antipengganas dan pihak berkuasa menolak serangan itu didalangi sebuah kumpulan pelampau.
Menurut polis, dua atau tiga lelaki bertopeng mengusir dua pengawal keselamatan sekitar pukul 3.45 pagi waktu tempatan.
Kebakaran dan letupan telah merosakkan pintu masuk dan tingkat bawah bangunan yang menempatkan ibu pejabat korporat gergasi teknologi Amerika Syarikat itu.
Seorang jurucakap bomba memberitahu, terdapat kerosakan teruk di tingkat bawah bangunan dan menganggarkan kerugian sebanyak AS$75,000 (RM239,289).
Syarikat Microsoft diasaskan oleh bilionair Bill Gates dan Paul Allen. - Agensi
sumber : kosmo online

‘Kami sudah tak bahagia’

Posted: 27 Jun 2012 06:00 PM PDT


KUALA LUMPUR: "Perceraian ini tiada kena mengena dengan orang ketiga," kata bekas jaguh beregu badminton negara, Mohamed Jalani Mohamad Sidek, 49, selepas sah bercerai dengan Raja Azmi Raja Sulaiman, 53, di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, di sini, petang semalam.
Dia yang lebih mesra dengan panggilan Jalani berkata, perceraian itu disifatkannya sebagai keputusan terbaik yang boleh memberi keadilan kepada bekas isterinya itu.
"Saya setuju bercerai dengan Raja Azmi kerana perlu bersikap adil padanya yang cukup tertekan dengan apa yang berlaku selama ini. Kami juga sudah tidak bahagia. Jadi, buat apa kami terus hidup bersama dan inilah takdirnya," katanya ketika ditemui di luar mahkamah.

Menurutnya, pelbagai konflik dan fitnah melanda rumah tangga mereka terutama kebelakangan ini termasuk dia dituduh sebagai suami dayus.



"Begitupun, saya bersyukur Allah menjadikan saya seorang yang penyabar. Bagi saya, pengemudi rumah tangga harus kuat untuk menghadapi segala dugaan yang datang.



sumber : myMetro

Susu dalam hidung

Posted: 27 Jun 2012 05:45 PM PDT


PETALING JAYA: Seorang bayi lelaki berusia dua bulan yang juga cucu kelima Bekas Pengurus Besar Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (Bernama), Datuk Seri Azman Ujang, disahkan meninggal dunia akibat tersedak susu ketika dalam jagaan pusat penjagaan kanak-kanak di Flora Damansara, pagi semalam.
Bayi berkenaan disahkan Hospital Sungai Buloh meninggal dunia selepas dihantar ke hospital berkenaan, jam 11.30 pagi. 
Difahamkan, Mohd Affan Syahim Mohd Rizal yang baru dua minggu dihantar keluarganya ke pusat asuhan itu didapati tidak sedarkan diri ketika cuba dikejutkan daripada tidur untuk diberikan susu jam 11 pagi.

Anak bongsu daripada dua beradik itu dihantar ke hospital untuk rawatan oleh penjaga pusat penjagaan kanak-kanak itu, namun doktor yang menjalankan pemeriksaan mengesahkan bayi itu meninggal dunia beberapa jam sebelum tiba di hospital.



Menurut Azman, menantunya, Shafariza Abdul Rahim, 32, yang baru habis pantang dua minggu lalu, menghantar cucunya ke pusat penjagaan berkenaan jam 7 pagi seperti biasa sebelum ke pejabat



sumber : myMetro

Aneh...Mengapa Rusa Ini Memakan Burung?

Posted: 27 Jun 2012 05:30 PM PDT

Kejadian aneh dirakam melalui video amatur. Seekor rusa memakan seekor burung. mengapa hal ini boleh terjadi?



Pencuri wanita terbogel depan orang ramai

Posted: 27 Jun 2012 05:15 PM PDT


A woman caught shoplifting was punished by being forced to strip in public. The story, accompanied by photos of the half-naked woman crying, has divided netizens in a debate over the appropriateness of such punishment.

13:40 so Nov 11, in a clothes store of Wenling City, Zhejiang Province, a customer left his bag in the store while trying on clothes in dressing room, then a 40-year-old woman put his hand into the bag to steal, but did not succeed and the theft was found by customers.

The women theift grabbed the bag and ran, but were immediately surrounded by angry customers, in the process of ripping women's top clothes were all pulled down. "That woman stood there with upper body naked, many people gathered around, women tried to put hands over her chest and cried on the spot."

Netizens have different views. Some think it is wrong to steal, but everyone has his own interests, pulling down the thief's clothes has gone too far, but some insist that the thief deserves a harsh punishment.

Gambar yang membuat kita hilang nafsu makan bila melihatnya

Posted: 27 Jun 2012 05:00 PM PDT

sumber gambar : ruang-unikz.tk

Mungkin ada yang merasa geli apabial melihat tangan orang ini...
ini semua akibat penyakit......geli-tak geli inilah yang harus dihadapi oleh sesiapa
yang terkena penyakit ini....


Inilah Lelaki Yang Seumur Hidupnya Menulis Puisi Cinta untuk Isterinya

Posted: 27 Jun 2012 04:45 PM PDT

REPUBLIKA.CO.ID,LONDON – Cinta sejati. Seorang lelaki menerbitkan sebuah buku yang berisikan puisi-puisi yang ditulis sepanjang umurnya untuk isterinya.

Moss Rich, nama lelaki sejati itu, tidak pernah mengadakan pesta untuk merayakan pernikahannya dengan Milly. Mereka tidak memiliki foto pernikahan dan mereka tidak mampu berbulan madu. Tetapi setelah 72 tahun kemudian, pasangan ini menjadi pasangan paling romantis di England.

Pada Hari Valentine tahun ini, Moss Rich yang merupakan veteran Perang Dunia dan sudah berusia 100 tahun itu menjadi penyair tertua disana. Dia memutuskan untuk menerbitkan kumpulan puisi cinta yang ditulis untuk isterinya selama puluhan tahun mereka bersama-sama.

Pasangan ini pertama kali bertemu pada 1939 di sebuah pertunjukan di London's Unity Teater. Keduanya memiliki perasaan daya tarik antara satu sama lain. JATUH PADA PANDANGAN PERTAMA.

Meskipun pandai menulis puisi, Moss mengakui bahawa ia biasanya cukup malu ketika datang untuk berbicara tentang cinta. "Saya tidak membuka hati saya dan membiarkan semua orang melihat apa yang ada di dalamnya", katanya. "Puisi saya mengungkapkan apa yang saya pilih untuk berbagi. Tetapi, segala sesuatu tidak dapat dimasukkan ke dalam kata-kata."

Sekarang lebih dari 150 puisi cinta tercipta selama Moss dan Milly menikmati kehidupan pernikahan 72 tahun. Puisi, yang dibuat dengan tulisan tangan atau ditaip dengan mesin taip peribadinya, semuanya ditandatangani dan diberi tarikh. Semuanya ditujukan Moss untuk mencintai seumur hidup Milly yang kini berusia 93 tahun.

Untuk merayakan pernikahan mereka yang romantik dan bahagia, Moss dan Milly memutuskan untuk menerbitkan koleksi puisi cinta pada hari yang paling romantis tahun, Hari Valentine. Dicetak pada kad pos bergambar dan berjudul 'A Lifetime of Love', kad telah dirancang untuk memungkinkan orang lain berbagi kata-kata Moss dengan orang yang mereka cintai.

Seekor Anjing Didenda Gara-gara “Berskate-board”

Posted: 27 Jun 2012 04:30 PM PDT

Liputan6.com, Brighton:Britain terkenal ketat dalam menjalankan setiap Undang-undang. Peraturan harus ditegakkan meski pelanggarnya adalah seekor haiwan.

Newslite mewartakan, seekor anjing jenis terrier yang sedang menaiki papan seluncur dengan kelajuan tinggi di Brighton, Inggris, didenda kerana dianggap membahayakan. Pemilik anjing bernama Bodhi ini terpaksa membayar denda sebesar 80 Pondsterling .

"Anjing saya ditahan kerana bermain papan seluncur di jalanan. Saat memprotes kepada polis, saya terus didenda. Mereka kataBodhi harus mengurangi kelajuan," kata Jonathan Fell, pemilik anjing ajaib ini.

Bodhi sebelumnya pernah tampil di Britain's Got Talent untuk menunjukan kemahirannya dalam bermain papan seluncur. Video anjing lucu dengan berbagai trik papan seluncur pun disukai rakyat Britain yang menyaksikannya.






Pelik...Wanita Ini Tak Boleh Tidur Tanpa Hairdryer

Posted: 27 Jun 2012 04:15 PM PDT

Liputan6.com, London: Bagi kebanyakan orang, pengering rambut (hairdryer) hanyalah sebuah alat untuk mengeringkan rambut. Tapi bagi seorang wanita, alat tersebut sangat penting agar boleh tidur dengan nyenyak.

Lori Broady, 31, bertahun-tahun tidur bersama hairdryer dalam keadaan menyala di sampingya. Ia tidak boleh tidur tanpa pengering rambut sejak berusia lapan tahun. Tanpa pengering rambut, Broady mengaku tidak boleh tidur dengan nyaman.

Kenyamanan itu ia peroleh dari suara lembut hairdryer serta kehangatan yang dikeluarkannya. "Itu sesuatu yang nyaman, keamanan, suara itu, udara, semuanya," katanya.

Kebiasaan tidur dengan pengering rambut bermula dari zaman kanak-kanaknya yang kacau. Broady membesar dalam keluarga yang memiliki 10 anak. Tidur dengan pengering rambut boleh meredam suara bising kedua adiknya.

Ia mengaku tidak malu dengan kebiasaanya itu. Namun Broady mengkhuatirkan risiko kebakaran. Apalagi ia memiliki seorang anak perempuan yang masih kecil. Ia pun tak ingin anaknya mempunyai kebiasaan yang sama. "Itu bukan sesuatu yang saya inginkan untuk dia. Aku tidak ingin terjadi padanya," ujarnya.

Lidah Paling Mahal Di Dunia

Posted: 27 Jun 2012 04:00 PM PDT


Demi memastikan persaingan syarikat,sebuah rangkaian restoran yang menjual  kopi di United Kingdom iaitu Costa Coffee sanggup memperuntukkan sehingga RM 50 juta untuk melindungi pekerjanya Gennaro Pellicia yang bertugas sebagai 'pakar rasa kopi',demi mengharap harta syarikat itu dikekalkan.

Dengan itu lidah Gennero Pellicia telah menjadi lidah paling mahal di dunia.Kini polisi yang bernilai tinggi telah disahkan.Dia telah menikmati semua kopi di dunia ini sejak 18 tahun yang lepas.Jika lidahnya terjejas syarikat insurans akan membayar ganti rugi.Syarikat itu telah membeli insurans untuk 10 ribu derianya dan setiap deria bernilai 1000 paun.Lidahnya yang mempunyai 10,000 deria telah bernilai 10 juta paun.


Payung ni memang unik

Posted: 27 Jun 2012 11:00 AM PDT





Patutkah upload gambar sedang menangis ke Facebook kerana putus cinta?

Posted: 27 Jun 2012 10:30 AM PDT


rasa tak payahlah sampai nak post gambar tengah nangis kerana putus cinta..

STOMPer Tammy came across the facebook page of this girl, who had recently gone through a painful break-up. She posted a picture of herself crying and received much support from people as a result.




Tammy wrote:


"This teenager, posted a picture of herself crying on facebook. 


"Apparently she had recently broke up with her boyfriend and was always posting stuff about the break-up. She received many comments from people cheering her up. 


"There are so many obstacles in life you've yet to face so you need to move on."


sumber : stomp.com.sg

Hebat jual keldai dan sembelihnya ditepi jalan

Posted: 27 Jun 2012 10:15 AM PDT

Mari kita saksikan peristiwa yang tak akan kita
jumpa di negara kita











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS