Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Fesyenista Manja Baby Kiko

Posted: 09 Oct 2011 08:21 PM PDT

Inilah peluang bayi anda untuk dirias oleh selebriti popular Malaysia!

Rancangan yang menarik perhatian ramai tahun lalu, Fesyenista Manja Baby Kiko, kini kembali dengan musim kedua yang menampilkan cabaran yang berbeza!

Pada musim yang lalu, penonton disajikan dengan telatah dan gelagat pasangan selebriti menguji kreativiti merias si manja mereka. Uniknya musim kedua ini ialah penonton sendiri berpeluang merasai cabaran tersebut kerana pertandingan realiti ini bakal membuka peluang kepada orang awam untuk terlibat dalam cabaran menghias si manja masing-masing dengan menggunakan pakaian jenama Baby Kiko bagi menjayakan tema-tema cabaran yang telah ditetapkan.

Tambah menarik lagi, setiap daripada pasangan yang bakal dipilih nanti turut diberi peluang untuk bekerjasama dengan selebriti-selebriti popular tanah air yang akan bertindak sebagai perunding fesyen untuk si manja mereka. Pasangan yang berjaya menambat hati juri bakal menerima hadiah berupa wang tunai sebanyak RM 15,000. Penonton juga berpeluang untuk mengundi pasangan pilihan masing-masing melalui undian di Facebook dan pasangan yang terpilih bakal menerima hadiah berupa wang tunai sebanyak RM10,000.

Konsep hiburan realiti seumpama ini adalah yang pertama dipersembahkan oleh pihak Astro dengan kerjasama penaja Baby Kiko, jenama premium dan peneraju unggul dalam fesyen bayi.

"Kami di Baby Kiko ingin terus menguatkan kedudukan kami di industri ini sebagai jenama terkemuka lagi premium bagi kategori fesyen bayi dengan memperkukuhkan visi "Amazing Babies' kami. Setiap rekaan dan hasil keluaran Baby Kiko yang akan dipersembahkan melalui rancangan ini adalah berteraskan kreativiti yang tinggi dan terkini berdasarakan tema 'Pretty', 'Fun', 'Cute' dan 'Cool'.

Setelah sekian lama mempelopori industry ini, kami arif dengan keterujaan ibu bapa dalam mempergayakan fesyen pakaian anak- anak mereka, oleh itu kami mengharapkan kerjasama antara Baby Kiko dan Astro Ria melalui Fesyenista Manja Baby Kiko dapat memberikan inspirasi kepada penonton ibu bapa dalam menggayakan fesyen anak- anak mereka!" kata Cik Ivy Chin, Pengurus Pemasaran Jenama Baby Kiko

Bagi pasangan yang berminat, anda boleh dapatkan borang penyertaan di kaunter Baby Kiko atau muat turun dari Facebook Baby Kiko. Anda juga diminta untuk melampirkan borang penyertaan,foto terkini ibubapa dan bayi bersaiz 4R dan juga foto terkini bayi menggayakan koleksi baby Kiko.

Penyertaan akan ditutup pada 25 Disember 2011. Jangan lepaskan peluang yang menarik ini. Fesyenista Manja baby Kiko 2 akan menemui anda di Astro Ria pada tahun hadapan.

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • KIKO'S SMILE ANIMASI PENGEMBARAAN KANAK-KANAK
  • FAZLEY BAKAL JADI DADDY COOL
  • Photo Wardina Safiyyah Fadhullah Wilmot Baby Boy Sleeping
  • Gambar Ceria Dato' Siti Nurhaliza Dalam Majalah MANJA
  • Photo Baby Boy Amber Chia
  • Majalah Sensasi Bertukar Selebriti, Saniboey Bersara dari Manja?
  • Anuar Zain Cover Majalah Manja Keluaran Oktober
  • Dato' Siti Nurhaliza Cover Manja Singapura Bulan November
  • Meet My New Baby: MyFew.Net
  • Photo of the Day: Manjanya Fasha Sandha Eh Yang Anggun
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Johan dan Zizan bergaduh?

    Posted: 09 Oct 2011 08:02 PM PDT

    Johan dan Zizan merupakan gabungan yang serasi dan kelakar,banyak jugak drama komedi kat Astro yang menggandingkan mereka berdua,,tergelak gelak sensasi tengok.

    Tapi kebelakangan nie Johan dan zizan jarang berkerjasama bersama,johan dilihat bergerak sendiri dan zizan pun dengan hal sendiri..Ada desas desus yang mengatakan mereka berdua nie bergaduh..ye ke?

    "Kami tidak ada sebarang masalah. Khabar angin yang memperkatakan bahawa kami bergaduh itu tdak benar sama sekali. Bukan tidak bertegur sapa tapi memandangkan masing-masing sibuk dengan jadual seni masing-masing.

    "Cerita itu juga tidak benar kerana saya baru saja bertemu dengan Zizan. Mungkin cerita ini timbul kerana boleh jadi ada sesetengah pihak tidak berpuas hati dengan kami," ujar Johan yang kini sudah sebulan menjadi penyampai di stesen radio Era.

    Bercerita mengenai perkembangan kariernya selain muncul dalam program "Edisi Khas", filem arahan Prof. A. Razak Mohaideen, "Raya Tak Jadi" terbitan Lineclear Motion Pictures dan Grand Brilliance lakonan Johan dan Saiful Apek berjaya mencapai kutipan sebanyak RM4 juta pada hari ketujuh tayangannya dan terbaru, filem "Libas" lakonannya bersama Rosyam Nor dan Scha Al-Yahya yang telahpun ditayangkan sejak 29 September lalu.

    Menyusul selepas itu pula, Johan sekali lagi bakal digandingkan bersama Saiful Apek, Nabil Raja Lawak serta aktres cantik, Fazura Ahmad menerusi filem "Bujang Terlajak" yang juga arahan Prof Razak A. Mohaideen.

    Gambar pertunangan Ana Dahlia dan Chef Riz (anak lelaki Chef Wan)

    Posted: 09 Oct 2011 06:26 AM PDT

    Tahniah kepada chef wan yang bakal mendapat menantu baru iaitu ana Dahlia.Dan tahniah juga kepada Chef Riz yang dah selamat bertunang..lepas nie mesti majlis besar besaran akan dilangsungkan ,maklumlah bukankah sebelum nie Chef Wan komen mengomen majlis kahwin Norman dan Memey... Pasti Chef wan akan buat yang terbaeks supaya majlisnya sempurna..

    Kelass kau chef Wan..

    Ana Dahlia, 28, dan Mohd Nadzri Redzuawan, atau Chef Riz, 30, akan melangsungkan pernikahan pada 11 Disember depan selepas dipersetujui dalam majlis pertunangan yang diadakan di rumah Ana di Changkat Jering, Taiping, Perak pada Rabu.

    Mengenai wang hantaran, Ana memberitahu pihak lelaki akan memberikan wang sebanyak RM20,000 sementara hal-hal lain masih belum diputuskan.

    Bercerita mengenai majlis pertunangan yang diadakan, Rabu, Ana memberitahu pihak lelaki dari Kuala Lumpur hadir seramai 15 orang manakala sebelah perempuan menunggu lebih daripada 100 orang.

    Selain Chef Wan dan bekas isterinya Norhayati Ayob, rombongan pihak lelaki turut disertai oleh kedua-dua anak pasangan tersebut iaitu Serina dan juga Chef Riz.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Pelik-pelik..di Australia nak jadi lelaki tak payah ada kemaluan lelaki (penis)

    Posted: 09 Oct 2011 09:25 PM PDT


    Untuk di iktiraf sebagai laki-laki, kaum transgender di Australia tidak perlu melakukan operasi ganti kelamin yang harganya sangat mahal. Asal dari luar sudah nampak seperti laki-laki, maka jenis kelamin di Kad pengenalan sudah boleh diubah.

    Mahkhamah Tinggi Australia menetapkan, karakter untuk mengidentifikasi seorang lelaki hanya terbatas pada fizik yang boleh dikenali oleh lingkungan sosialnya. Ini berarti, organ seksual yang tertutup pakaian tidak harus diperiksa.

    Keputusan ini disambut gembira oleh 2 transgender di Australia yang terlahir sebagai perempuan, namun sudah diterapi hormon sehingga tidak mungkin hamil. Keduanya juga sudah menjalani pembuangan payudara, namun operasi ganti kelamin belum dilakukan kerana terlalu mahal.

    Dalam 3 tahun terakhir, keduanya mati-matian memperjuangkan haknya untuk diakui sebagai laki-laki sejati. Kedua kaum trangender yang tidak disebutkan namanya ini menolak ganti kelamin kerana selain mahal juga sangat berisiko kerana harus merombak organ dalamnya.

    "Mahkahmah tinggi sudah memutuskan sesuatu yang masuk akal. Sangat tidak realistis menyuruh orang menjalani operasi yang secara medik tidak diperlukan, tidak praktis dan meyusahtkan," ungkap salah seorang transgender seperti dikutip dari Telegraph.

    Operasi ganti kelamin memang bukan prosedur yang sederhana, sangat rumit dan berisiko tinggi. Selain harus didahului dengan terapi hormon untuk mengubah sistem reproduksinya dari dalam, dokter juga harus merombak organ dalam termasuk membuang rahim bagi yang ingin jadi laki-laki.

    Setelah organ dalam dibenahi, doktor akan membuatkan penis dari jaringan kulit yang diambil dari bagian tubuh yang lain. Jaringan untuk menumbuhkan penis biasanya diambil dari kulit di sekitar perut, lalu masih perlu beberapa tahap operasi agar hasilnya sempurna.

    Putri Tidur Dengan 15 Laki - Laki Setiap Hari

    Posted: 09 Oct 2011 08:30 PM PDT


    Putri (27), Nama samaran, dalam sehari mengaku sering melayani sekitar 15 laki - laki. Wanita muda bertubuh seksi yang berasal dari Tuban ini mengaku tidak pernah meletak harga tinggi pada laki - laki yang ingin memakai jasa tubuhnya.Dengan sedikit bayaran laki - laki yang menginginkan Putri sudah boleh membawanya dan, jika sesuai langsung cari bilik.

    "Kalau saya lagi wangi dapat sekitar 15 belasan pelanggan lebih dalam sehari". (Wangi ertinya lagi bernasib baik). "Kalau ltidak paling - paling dapat sekitar 5 - 7 pelanggan aja". Ucapnya ketika tertangkap di Polrestabes, Surabaya.

    Putri menjelaskan, "biasanya para PSK mangkal di warung - warung kopi". "Warung kopi adalah tempat yang nyaman, kita dapat minum kopi sambil bertransaksi", ucap wanita yang terjun ke dunia ini akibat ditinggal pergi suaminya ini.

    Putri beserta 6 teman - temannya tertangkap ketika mangkal dibawah BAT Ngagel Surabaya. Para PSK di daerah ini biasa diberi julukan BAT. Tidak semua PSK yang mangkal di tempat ini bernasib baik, banyak juga PSK lain yang mengaku sering tidak mendapat seorang pelanggan pun meski telah mangkal dari petang hingga pagi hari. Bagaimanapun juga BAT adalah tempat sekelompok PSK kelas bawah yang memiliki hukum perdagangan, barang bagus cepat laku.

    sumber : menjelma.com

    Lawak..Perompak guna wang rompakan untuk nikmati piza, bir

    Posted: 09 Oct 2011 07:45 PM PDT


    YUMA (Arizona): Pihak berkuasa berkata mereka menahan seorang lelaki yang merompak sebuah bank di bandar ini sebelum membelanjakan sebahagian wang itu untuk bir dan piza di restoran berdekatan.

    Henry Elmer, 56, kini ditahan di penjara atas pelbagai kesalahan merompak dan mencuri.

    Polis menerima panggilan kecemasan daripada Bank Wells Fargo yang bertentangan dengan Balai Polis Yuma pada jam 1.30 petang, semalam.

    Lelaki itu dilapor masuk ke bank, mengeluarkan pisau kecil dan melarikan sejumlah wang.



    Polis berkata, mereka memberkas Elmer sebelum dia sempat menjamah piza itu. - AP

    sumber : 10

    21 tahun makan duit hasil tipu

    Posted: 09 Oct 2011 06:30 PM PDT


    LONDON: Seorang lelaki tua menipu pejabat pencen sebanyak 90,000 pounds (RM380,000) dengan menuntut pencen ayahnya yang sudah mati selama 21 tahun.

    David Seal, 78, memberitahu pegawai yang ayahnya, berusia 104 tahun jika masih hidup, berada di luar negara dan dia mengambil wang pencennya setiap minggu.

    Semalam, dia dipenjara selama 12 bulan selepas megaku menipu dan mencuri wang pencen ayahnya selama 21 tahun.

    Seal yang menduda, menuntut pencen mingguan ayahnya sejak ayahnya meninggal dunia pada 1989 pada usia 83 tahun.




    Dia membuka akaun menggunakan nama ayahnya pada 1995 ketika sistem pembayaran ditukar dan wang dimasukkan terus ke dalam akaun.

    Pendakwaraya Kevin Slack berkata: "Mahkamah terkejut kerana dia berjaya menitup sebegitu lama." - AP

    sumber : myMetro

    Diperkosa,Dibunuh dan Dibuang Dipinggir Jalan (full pic)

    Posted: 09 Oct 2011 05:35 PM PDT





    sumber gambar : zonamalam

    Wanita ketagih porno sampai sanggup mencuri

    Posted: 09 Oct 2011 04:31 PM PDT

    EAST BETHEL, (Minnesota): Seorang wanita berusia 18 tahun mengaku memecah masuk rumah jirannya sebanyak tiga kali untuk mencuri dan mencari barang yang boleh dijual untuk memuaskan ketagihan pornonya.

    Sherif di Anoka berkata, jirannya membuat laporan polis kerana mempunyai rakaman video menunjukkan Amanda Rose Owens menyelinap masuk ke rumahnya melalui lubang anjing di pintu belakang.

    Jirannya itu memasang kamera litar tertutup di rumahnya apabila wang tunai AS$300 (RM947) dan barang lain kepunyaannya, dicuri.

    Pegawai penyiasat berkata, Owens mengaku mencuri masuk ke rumah jirannya itu sebanyak tiga kali.



    Katanya, dia mencuri masuk kerana dia memerlukan wang untuk membeli 20 hingga 30 DVD pornografi.


    Sehingga semalam, tidak dapat dipastikan sama ada dia mempunyai peguam untuk membelanya di mahkamah. - AP

    sumber : myMetro

    Beginilah Reaksi Monyet LIhat Skirt Awek Terselak

    Posted: 09 Oct 2011 11:01 AM PDT

    Lihat mimik wajah monyet ini bila lihat skrit awek ni terselak.
    sumber gambar : aspal-putih.blogspot.com

    Heboh, Tari Telanjang Disiarkan di TV Nasional

    Posted: 09 Oct 2011 10:45 AM PDT

    Argentina salah satu negara yang pernah melahirkan pemain bola terkenal dunia, kini mencipta kehebohan dengan penampilan sensual dan erotik dari penari yang tampil telanjang dan disiarkan di TV nasional. Tarian itu telah menimbulkan kehebohan yang luar biasa.

    Kontroversi muncul atas penampilan ini. Tarian dimulai dengan penampilan penari dengan pakaian mini dan potongan potongan kain yang melekat. Setelah itu pakaian bagian atas di lepas, terlihat payudara yang dicat emas dan dilanjutkan dengan meramas payudara. Sungguh provokatif.

    Setelah itu pasangan penari berguling di lantai dansa seolah-olah mereka berhubungan seks, salah satu rekan menuangkan anggur merah di atas tubuh penari tersebut yang hanya mengenakan G-string.

    Pada akhir tarian, mereka berdiri telanjang di hadapan penonton yang tayangan ini ditampilkan juga di televisi nasional. Deemikian disiarkan dailymail pada 7 Oktober 2011.



    Gila.. wanita ini dibogelkan ketika di konti radio semasa on air

    Posted: 09 Oct 2011 09:45 AM PDT


    Kita terkadang tidak tahu dengan apa yang sedang dilakukan oleh seorang konti radio sebuah acara di radio, kerana memang mereka idak kelihatan. Dan hanya suaranya saja yang boleh kita dengar.

    Tapi pada kesempatan ini, mari kita lihat apa yang sebenarnya terjadi di studio radio ini. Dijamin semua akan terkejut dan matanya pasti terkeluar dengan ganas.......






    Pelik..Kuiz di Radio Hadiahnya Bayi

    Posted: 09 Oct 2011 08:40 AM PDT


    Ottawa, Hadiah yang diperoleh saat menang kuiz biasanya berupa barang, atau pakej bercuti ke suatu tempat. Namun di Kanada, sebuah radio swasta mengadakan kuiz yang sangat kontroversi kerana pemenangnya berpeluang mendapatkan seorang bayi.


    Hadiah bayi itu diberikan dalam bentuk pakej bayi tabung, lengkap dengan fasiliti derma jika diperlukan. Maka tak hairan, peserta kuiz bukan hanya pasangan beza jenis yang susah mempunyai anak, tetapi juga pasangan sejenis yang ingin punya anak sendiri.

    Hingga kini, kuiz yang dianjurkan oleh Radio HOT 89,9 FM di Kanada ini sudah dibanjiri sekitar 400 peserta. Iklannya juga heboh, kerana menampilkan gambar seorang bayi, memegang kertas dengan 2 versi tulisan yakni "Menangkan Saya!" dan "Andakah ibu saya?"

    Dalam kuiz tersebut, para peserta hanya perlu menjelaskan motivasinya untuk ikut bayi tabung dalam 100 kata. Tulisan para peserta akan dinilai oleh para pakar kesuburan yang akan memilih 5 finalis, lalu seperti biasa pemenangnya akan ditentukan minggu depan melalui polling pendengar.

    Dilihat dari konsepnya, kuiz ini memang agak berbau iklan bayi tabung dan ditujukan bagi para pasangan yang susah mendapatkan keturunan. Pasangan sejenis yang ingin punya anak sendiri tentunya juga berminat, kerana tidak mungkin punya anak sendiri kalau tidak lewat bayi tabung.

    Namun sebahagian besar pakar kesuburan merasa keberatan dengan konsep tersebut dan menilainya sebagai kapitalisasi program bayi tabung. Radio dan para sponsornya memanfaatkan kebimbangan para pasangan yang susah punya anak, hanya untuk mendapatkan keuntungan komersial.

    "Sudahkan mereka berhenti sejenak, untuk memikirkan bagaimana perasaan ratusan pesakit yang gagal memenangkan kuiz itu? Ini sama saja menjadikan bayi sebagai produk," ungkap Baverly Hanck, ahli kesuburan sekaligus direktur eksekutif Infertility Awareness Association seperti dikutip dari Guardian, Minggu (9/10/2011).

    Selain program bayi tabung, berbagai tindakan medik lainnya juga sering dijadikan hadiah kuiz kerana peminatnya banyak namun harganya sangat mahal contohnya operasi plastik dan permak payudara. Dari sudut etika, kebanyakan ahli umumnya tidak sepakat jika tindakan medis dijadikan hadiah kuiz.


    http://maskolis.blogspot.com

    Selamatkan Anak Kecil, Anjing Kampung Jadi Pahlawan

    Posted: 09 Oct 2011 07:30 AM PDT


    Seekor anjing kampung di Brasil menjadi pahlawan ketika mengalahkan seekor anjing pit bull yang menyerang kanak-kanaj perempuan berusia tiga tahun.

    Ibu anak perempuan tersebut, Kenya Suelen Rodrigues mengatakan, seekor anjing pit bull masuk ke rumahnya yang terletak di Campo Grande dan menyerang puterinya. Namun anjing tersebut mendapatkan perlawanan dari Fluffy, seekor anjing kampung miliknya.

    "Ia adalah pahlawan, tanpanya, saya tidak akan tahu apa yang terjadi," ujar Rodriguez, seperti dikutip Newscore, Jumaat (7/10/2011).

    Kedua anjing itu pun melakukan perkelahian di jalan. Para warga pun melemparinya batu dan kayu untuk menghentikan perkelahian anjing tersebut. Perkelahian itu berhenti ketika sebuah kereta melanggar anjing pit bull.

    Anjing kampung dan juga pit bull itu mengalami luka, dan gadis kecil korban serangan pit bull itu sangat terkejut.

    Fluffy nampak beruntung dalam perkelahian itu. Dirinya selamat ketika berkelahi dengan anjing petarung.

    "Ia pasti memiliki sembilan nyawa," ujar Rodriguez.

    Sumber : http://international.okezone.com

    Lahirkan Bayi Perempuan Setelah 10 Kali Keguguran

    Posted: 09 Oct 2011 06:30 AM PDT


    VIVAnews - Dari luar kehidupan Amanda dan Stuart Lawrence terlihat lengkap dengan kehadiran dua anak laki-laki dalam rumah tangga mereka. Tapi tidak bagi Amanda. Selama hidupnya ia selalu menginginkan seorang anak perempuan, tapi kedua anaknya laki-laki.

    Amanda,35, tumbuh sebagai seorang gadis tomboy dalam keluarga dan teman-teman yang sebahagian besar lelaki. Setelah dewasa, dia memimpikan seorang gadis kecil untuk memperolehi segala hal yang tak pernah dia rasakan.

    Bertemu dengan sang suami Stuart, 38, pada 1998 mereka tak pernah membicarakan anak. Setahun bersama, Amanda mengandung. "Saat mengetahui saya hamil, Stuart sangat senang kerana dia suka kanak-kanak," katanya seperti dikutip dari Sun. Bila suaminya menginginkan anak laki-laki, Amanda berharap bayi dalam kandungannya perempuan. Impian suaminya terkabul, anak dalam perutnya laki-laki yang kemudian diberi nama Jake, 12.

    Agar dapat memiliki anak perempuan, pasangan ini berusaha hamil lagi dan berhasil. Pada 2004, Amanda mengandung dan yakin sekali ia mengandung bayi perempuan. Sayang, ia mengalami kehamilan ektopik atau berada di luar rahim sehingga bayinya harus digugurkan.

    Selama tiga tahun, Amanda mengalami enam kehamilan yang kesemuanya harus digugurkan pada minggu-minggu pertama. Dokter pun fokus mencari tahu masalah apa yang terjadi dalam tubuhnya. Mereka menduga, tubuh Amanda sangat sulit mengandung bayi perempuan walaupun tak mengetahui alasannya.

    Sebelum mendapat jawaban pasti, pada 2007 Amanda kembali hamil. Kali ini para doktor bersiap mengamati perkembangan janinnya. Amanda berhasil melewati minggu-minggu pertama yang sangat kritis. Lepas dari masa krisis, dia kembali kecewa kerana dari hasil scan janinnya laki-laki.

    "Saya tidak boleh benar-benar menikmati kehamilan kerana sangat khuatir saya tak dapat mengandung lagi," kenangnya. Zack lahir dengan sihat pada Mei 2008. Meski memiliki dua anak laki-laki, Amanda merasa tak dapat lagi memiliki bayi perempuan.

    "Di satu sisi saya mungkin dapat memperoleh bayi, di sisi lain saya takut merusak tubuh saya. Jadi saya putuskan untuk berhenti berharap memiliki anak."

    Namun Amanda mulai goyah menjelang perayaan pernikahan dan bulan madunya. "Saya merasa keluarga kami akan lengkap bila ada anak perempuan."

    Dia lalu mulai berhenti meminum pil kontrasepsinya dan menemukan dirinya hamil lagi saat berbulan madu di Florida. Tapi kebahagiaan mereka berumur pendek. Kembali ke London, dia menemukan kehamilannya berkembang tidak normal.

    Warga Bristol ini sedang mengandung bayi kembar, namun salah satu bayinya ektopik sehingga keduanya harus dikuret. "Doktor hampir melakukan histerektomi. Namun mereka akhirnya hanya mengangkat satu ovarium dan satu tuba falopi," katanya.

    Meskipun merasa bersalah atas kehilangan bayi-bayinya, Amanda masih tetap memimpikan memperoleh seorang anak perempuan. "Setelah operasi, jujur, saya tidak berfikir akan boleh hamil lagi."

    Secara ajaib, hanya empat bulan berselang, Amanda kembali hamil. Kali ini, katanya adalah kehamilannya yang terakhir perempuan mahupun laki-laki. "Kehamilan yang penuh komplikasi dan aku gelisah sepanjang waktu."

    Lepas dari bahaya dan memasuki usia kehamilan 20 minggu, Amanda memperoleh kejutan lain. Perawat menyatakan, hasil USG menunjukkan ia mengandung bayi perempuan. Di bawah pengawasan penuh selama kehamilan, bayi Amanda yang dinamakan Maisy, akhirnya lahir dengan proses caesar pada Julai 2011 lalu.

    "Saya merasa sangat lega dia lahir. Dia keajaiban kecilku. Saya selalu berduka atas kehilangan bayi-bayi kami, tapi Maisy jelas pantas ditunggu. Sekarang keluarga kami lengkap sudah."

    Wanita tuntut ganti rugi kerana trailer filem tak sama dengan filem original

    Posted: 09 Oct 2011 05:45 AM PDT


    Seorang wanita dari Michigan merasa dikecewakan dan menuntut ganti rugi dari distributor filem 'Drive' kerana trailer filem tersebut dianggap tidak sesuai dengan filem aslinya.

    Sarah Deming, mengajukan tuntutan hukum melalui pengacaranya kepada distributor film Drive, FilmDistrict, dan panggung wayang tempat dia menonton film tersebut, Emagine Novie Theater. Ia menganggap keduanya bersalah kerana telah melanggar akta perlindungan pengguna Michigan, iaitu menipu pelanggan dengan merilis trailer yang berbeza dengan filem aslinya.

    Yang membuat Sarah kecewa dengan trailer filem terbaru dari Ryan Gosling tersebut adalah kerana setelah menonton trailernya, ia mendapat persepsi bahawa filem ini akan penuh dengan aksi kebut-kebutan seru seperti di film 'Fast and Furious', yang pada kenyataanya sama sekali tidak.

    Selain masalah trailer tersebut, Sarah juga melemparkan tuduhan bahawa filem ini memiliki unsur rasis terhadap orang Yahudi. Sarah meminta wangnya dikembalikan dan berencana akan melakukan tuntutan class action atas kekecewaannya ini.-idbite.com



    sumber: clickondetroit via Gizmodo

    Macamni pun ada,guna tuala wanita tutup plat nombor kereta

    Posted: 09 Oct 2011 04:00 AM PDT

    Kerana majalah resepi salah tulis jumlah bahan,4 orang keracunan

    Posted: 09 Oct 2011 03:00 AM PDT


    Sebuah majalah di Sweden memberi resepi buat para pembacanya yang ingin mencuba resepi kek yang baru.

    Namun setelah menerbitkan sekitar 10 ribu salinan, majalah tentang makanan tersebut, Matmagasinet meminta maaf dan terpaksa mengambil kembali majalah mereka setelah sebanyak 4 orang pembaca mereka keracunan kerana kesalahan yang dibuat dalam menuliskan jumlah bahan yang dipakai dalam pembuatan kek appel.

    Ulla Cocke, selaku chief editor menjelaskan, "Ada kesalahan dalam resepi untuk kek itu. Bukannya menulis 2 genggam kacang nutmeg malah tertulis 20."

    Pihak editor telah mengirim surat sebanyak 50.000 kepada subscriber dan memasukan leaflet dalam majalah yang dijual di kedai, memberitahukan untuk berhati-hati menggunakan nutmeg.

    "Kami fikir itu sudah cukup. Kami tak mengira kalau orang akan membuat dan makan kek ini. Kebanyakan nutmeg boleh membuat rasa jadi pahit dan tak karuan dan tak mudah boleh bertahan dari nutmeg yang terlalu banyak," jelas Ulla Cocke lagi.

    Seperti yang diberitakan femalefirst.co.uk ke 4 orang yang menderita keracunan itu sedang dalam tahap penyembuhan.

    Gila..Demi Beli Cincin Tunang Lelaki Ini Sanggup Jual Ginjalnya

    Posted: 09 Oct 2011 02:30 AM PDT


    Rela mati demi cinta. Nampaknya itulah yang membuat seorang lelaki asal Ukraine nekad menjual ginjalnya demi membeli sebuah cincin pertunangan seharga £12.300 ribu seperti dikutip dari mirror.co.uk.
    Lelaki itu mungkin berfikir kekasihnya akan bertambah cinta saat dilamar dengan cincin indah yang supermahal. Alih-alih membuat kekasihnya bahagia, ia justru diputus kekasihnya. Sang kekasih marah dengan keputusannya yang membahayakan kesihatan.

    Street Journal menyebut bahawa penjualan organ manusia telah menjadi bisnis yang menguntungkan di beberapa negara, sejak kesan kejatuhan ekonomi global.

    Di Inggris misalnya, bukan hal mengejutkan lagi jika menemukan iklan penjualan ginjal di internet. Beberapa bahkan menentukan calon pembeli harus siap untuk membayar setidaknya £1.000 untuk biaya perjalanan ke luar negeri, ditambah tiket pesawat dan £1.200 atau sekitar biaya tambahan mengingat banyak ahli bedah yang enggan melakukannya kerana alasan hukum dan faktor risiko..

    Sejumlah investigasi mengungkapkan bahawa penjualan ginjal pernah menembus angka £25.000 . Sebahagian besar pelaku nekad menjual ginjal kerana faktor ekonomi. Meski tak dipungkiri faktor ekonomi menjadi motivasi utama, namun mereka juga beralasan ingin berkontribusi menyelamatkan para pesakit yang memerlukan organ.

    Jun lalu, kes penjualan ginjal juga sempat membuat heboh. Seorang remaja 17 tahun dari China rela menjual ginjalnya seharga £2.000 demi membeli komputer tablet iPad 2. Ia melakukan operasi pengangkatan ginjal di sebuah hospital di kawasan utara kota Chenzhou, Provinsi Hunan.

    Perdagangan organ masih jamak di China, meskipun pemerintah setempat berulang kali mencuba membasmi praktik tersebut. Tahun lalu, sebuah stesen televisyen di Jepun mengungkap bahawa sekelompok 'pelancung transplantasi' berhasil mendapatkan ginjal baru di China seharga £5.000 .

    Ini dia polis cantik yang sanggup gadai nyawa untuk selamatkan gadis daripada terjun bangunan

    Posted: 09 Oct 2011 01:45 AM PDT











    Atuk,nenek lalukan aksi korek dalam hutan

    Posted: 09 Oct 2011 12:45 AM PDT





    Nafsu tak kira muda atau tua....

    Inilah video lamaran yang diragukan keasliannya

    Posted: 08 Oct 2011 11:45 PM PDT


    Setelah video lamaran paling romantis di dalam panggung wayang, kali ini ada juga seorang lelaki melamar kekasihnya untuk menikah dengan cara yang sangat kreatif - dan juga romantis, tentunya.

    Marzo, merakam momen ketika dia melamar Lisa. Dia menggunakan seluruh jendela dan lampu dari sebuah bagunan untuk memperlihatkan tulisan yang intinya berisi kalimat lamarannya. Rakaman tersebut di-upload via YouTube sejak tanggal 15 Februari 2010, tetapi baru akhir-akhir ini menjadi ramai diperbincangkan di dunia maya.

    Banyak pengguna YouTube yang meragukan keaslian video ini. Mereka berpendapat Marzo menggunakan efek digital untuk membuatnya. Bahkan, mereka menyangka ini hanyalah sebagai sebahagian iklan dari Union Bank ataupun Doritos, dimana kedua brand tersebut terlihat di dalam video.

    Namun, ada salah satu pengguna yang merupakan mantan teknisi menjelaskan bahwa ini adalah sesuatu yang mungkin dilakukan. Lampu gedung dapat dikontrol oleh sebuah sistem komputer.-idbite.com

    Lebih jelasnya, kita lihat saja video di bawah ini:




    Sumber: CBS

    Inilah blogger cantik dan popular di Norway

    Posted: 08 Oct 2011 10:30 PM PDT

    Cantiknya blogger cantik dari Norway. Namanya Emilie Nereng, namun orang kerap memanggilnya Voe. Dialah blogger popular dari Norway yang cantik dan ramah. . Dan inilah wajah cantik Voe:




    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS