Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Gogopal Q5.0 – Navigasi Kereta Pada Harga Berpatutan, Hanya RM399!

Posted: 29 Apr 2011 12:48 AM PDT

Sleek-design, friendly user interface & handy. 3 perkataan pertama yang sesuai untuk dilontarkan kepada produk GPS – Gogopal Q5.0. Review kami mendapati Gogopal mempunyai kelebihan tersendiri untuk bersaing dengan pembekal GPS yang lain.

Alat GPS ini mempunyai skrin sesentuh 5 inci beresolusi 480 x 272, mudah untuk pemandu membuat pilihan destinasi ke lebih 100 ribu POI (Point of Interest). Gogopal Q5.0 memahami citarasa pengguna yang inginkan simplicity dengan membahagikan POI penting kepada beberapa bahagian, seperti restoran, stesen minyak ataupun kedai runcit. Selain itu, Gogopal Q5.0 membolehkan pengguna membuat selektif bahasa sama ada Inggeris atau pun Melayu.

Sebuah alat GPS yang baik hanya akan diketahui apabila digunapakai. Perisian navigasinya adalah daripada Hyundai M&Soft, sebahagian daripada kumpulan Hyundai-Kia di South Korea.

Kelebihan utama Gogopal Q5.0 terlihat pada skema bangunan 3D, satu fungsi penting yang memudahkan pengguna melihat lebih jelas bangunan-bangunan utama. Selain itu, Gogopal Q5.0 mempunyai fungsi "separate junction zoom split display", satu kelebihan dimana pengguna boleh mengelakkan kesilapan apabila mengambil simpang.

Simpang-simpang utama yang terpilih mempunyai navigasi 3D photo. Fungsi ini penting untuk sebuah jalan raya yang mempunyai banyak laluan keluar. Keunikan fungsi ini membolehkan pemandu memilih jalan yang betul untuk mengambil persimpangan baru, atau U-turn.

Tambahan lagi, Gogopal Q5.0 mempunyai fungsi "House Number Search" yang membolehkan anda bernavigasi ke rumah-rumah yang dicari. Fungsi ini boleh digunakan di Malaysia atau Singapura.

Gogopal Q5.0 turut dilengkapi dengan charger kereta, kabel USB, charger rumah & pouch kain – amat lengkap. Setiap pembelian Gogopal Q5.0 mempunyai waranti selama setahun dan anda boleh mendapatkan update terkini melalui laman web Gogopal.

Gogopal Q5.0, sebuah kit yang komprehensif meletakkan harga pasaran sebanyak RM499 – satu tawaran yang menarik dengan mengambil kira fungsi-fungsi terkini alat gps ini.

Walau bagaimanapun, pada minggu ini anda boleh dapatkan Gogopal Q5.0 pada harga RM499 RM399 dengan pembelian secara online di website PBEMall.com.

Untuk keterangan lebih lanjut mengenai Gogopal Q5.0, halakan kursor anda ke website rasmi Gogopal atau hubungi 03-90570908 (ext 203).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


(Tahniah!) Zed Zaidi Sudah Menjadi Suami Orang

Posted: 29 Apr 2011 06:37 PM PDT

GAMBAR KAHWIN ZED ZAIDI Ingat lagi dengan kad jemputan perkahwinan Zed Zaidi yang seakan-akan Facebook itu? Dan seperti yang disampaikan melalui kad jemputan itu, Zed Zaidi sudahpun sah bergelar suami kepada Natalia Halimatun Mustafa Kamal semalam. Mereka selamat diijabkabulkan sekitar jam 8.35 malam di Restoran Felda D'Saji, Jalan Semarak, Kuala Lumpur.

Pihak pengantin lelaki memberi tujuh dulang hantaran beserta mas kahwin berjumlah RM300 yang dibalas sembilan dulang dari pihak perempuan.

Tahniah dari kami kepada anda Zed Zaidi. Semoga pernikahan anda ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat. Akhir kata, selamat berbahagia.

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Video Maharaja Lawak Minggu Ke-5

Posted: 29 Apr 2011 11:03 AM PDT

VIDEO MAHARAJA LAWAK MINGGU KE-5

Kalau korang terlepas tengok Maharaja Lawak minggu ke-5 atau memang tak melanggan Astro pakej Mustika, ni kami kongsikan video persembahan kesemua peserta untuk korang layan. Enjoy!

Man

Nabil

Balas

Jambu

Jihan

Sepah

Amir

Jozan

Pada minggu ke-5 ini, Jihan tersingkir.

Kredit penuh & terima kasih kepada guatvcom

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Album Kempen Harga Runtuh Warner Music Malaysia

Posted: 29 Apr 2011 09:26 PM PDT

Terbaru daripada Warner Music Malaysia – "KEMPEN HARGA RUNTUH" yang akan berlangsung pada pertengahan tahun ini, bermula 15 Mei 2011 sehingga 31 Ogos 2011.

Yang TERBESAR, yang TERHEBAT, yang TERHANGAT dan TIADA TANDINGAN adalah "KEMPEN HARGA RUNTUH" yang dianjurkan oleh Warner Music Malaysia menjelang Mei ini. Kempen yang melibatkan album-album daripada artis-artis hit sepanjang zaman ini adalah kempen terbesar yang dianjurkan oleh Warner Music bagi tahun 2011 ini.

Kempen ini adalah bertujuan untuk mengembalikan budaya melawat ke kedai-kedai CD bagi mendapatkan album-album yang original. Dengan melibatkan sebanyak 130 buah album, kempen sebegini semetinya kempen yang dinantikan oleh peminat-peminat muzik tanah air, tanpa mengenal peringkat umur.

Dengan "KEMPEN HARGA RUNTUH", inilah peluang anda untuk mendapatkan album-album daripada artis-artis hit seperti Sudirman, Jamal Abdillah, Ella, Fauziah Latiff, Nash, Nora, Francissca Peter, Yasin, tidak lupa juga artis-artis berkumpulan seperti Raihan, KRU, Ahli Fiqir, Kangen Band, Sweet Charity, Lefthanded dan ramai lagi dengan harga terendah! Kempen kali ini menawarkan sebanyak 59 buah album daripada Warner Music Malaysia dan 71 buah album daripada EMI Malaysia yang dijual dengan harga hanya RM19.90!

Inilah peluang anda untuk mengabadikan album-album daripada artis kesayangan anda dan menambah koleksi peribadi daripada artis-artis hit ini! Jejakkan kaki anda ke kedai-kedai CD berhampiran dan dapatkan album-album original ini dengan harga terendah! Jangan lepaskan peluang keemasan ini dan mari SAPU BERSIH!!

HargaRuntuh-Poster5

"ALBUM COVER KEMPEN HARGA RUNTUH"

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Wana My Starz LG Lancar Album Pertama
  • Hafiz Lancar Album Baru Bersama Akim, Aril Yazid dan Isma
  • Album Terbaru Jinbara INTERPRETASI MENTAL
  • Pening Raya Lagu Raya Duet Salih Yaccob & M.Nasir
  • Beli Album 2 DIVA – Kris Dayanti & Siti Nurhaliza Di Pasaran Sekarang
  • Joe Flizzow Lancar Album Baru The President
  • Peraduan Menangi Album 2 DIVA – Kris Dayanti & Siti Nurhaliza
  • Album Terbaru Jinbara Interpretasi Mental
  • Album Solo Terbaru Irwansyah SOLITER
  • Rumah Dato' Siti Nurhaliza Selamat Dari Tragedi Tanah Runtuh
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Artis Meriahkan Larian Amal Feel Good Run

    Posted: 29 Apr 2011 06:58 PM PDT

    ARTIS BERSAMA MERIAHKAN LARIAN AMAL

    Petaling Jaya, 29hb April: 3hb Julai ini, barisan artis ternama tanahair akan bersama memeriahkan sebuah larian amal Feel Good Run, anjuran ntv7, sempena ulangtahunnya yang ke-13. Dengan hanya yuran penyertaan sebanyak RM25, orang ramai berpeluang berlari bersama artis kegemaran mereka demi menjayakan kegiatan amal, bawah Kategori Selebriti untuk larian ini. Kutipan akan disumbangkan kepada Yayasan Jantung Malaysia, Majlis Kanser Nasional (MAKNA), Yayasan AIDS Malaysia dan Persatuan Autism Kebangsaan Malaysia (NASOM).

    Feel Good Run celebs & Bosses

    Acara Feel Good Run ini merupakan larian terbesar bersama artis ternama tanahair yang pernah diadakan. Larian ini mengabungkan personaliti terkenal, dari pelakon, penyanyi, hinggalah penyampai berita.

    Antara mereka ialah:-

    1. Jaclyn Victor (penyanyi)
    2. Black Mentor (penyanyi)
    3. Yise Loo (penyanyi)
    4. Adrian Tan (penyanyi & pelakon)
    5. Jehan Miskin (pelakon)
    6. Dynas Mokhtar (pelakon)
    7. Cheryl Samad (pelakon & pengacara)
    8. Fouziah Ghous (pelakon)
    9. Leslie Chai (pelakon)
    10. Debbie Goh (pelakon)
    11. Brenda Chiah (pelakon)
    12. William San (pelakon)
    13. Wayne Cai Pei Xuan (pelakon)
    14. Coby (pelakon)
    15. Alan Yun (pelakon & model)
    16. Nazrudin Habibur Rahman (pengacara)
    17. Daphne Iking (pengacara)
    18. Aishah Sinclair (pengacara)
    19. Joanne de Rozario (pengacara)
    20. Sasha Bashir (pengacara)
    21. Mayjune Tan (pengacara)
    22. Baki Zainal (pelakon & pengacara)
    23. Julie Voon (pengacara)
    24. Megan Tan (pengacara)
    25. Adam (pengacara)
    26. Mohd Zulkifli (pengacara)
    27. Dennis (pengacara)
    28. Desmond (pengacara)
    29. Rickman Chia (pengacara)
    30. MeiSim (pengacara)
    31. Wind (pengacara)
    32. Nicholas Ong (DJ oneFM)
    33. AG (DJ Hot FM)
    34. Phat Fabes (DJ Fly FM)
    35. Ben (DJ Fly FM)
    36. Nadia (DJ Fly FM)
    37. Zher (DJ Fly FM)
    38. Niki Cheong (blogger)
    39. Daniel Tan (model)
    40. Linda Salim (penyampai berita)
    41. Charles Mohan (penyampai berita)
    42. Syarifah Salwa (penyampai berita)
    43. Zaiti Zubir (penyampai berita)
    44. Fazilah Hani Harun (penyampai berita)
    45. Melissa Ong (penyampai berita)
    46. Adriana Aris (penyampai berita)
    47. Azleena Najri (penyampai berita)
    48. Sheahnee Lee (penyampai berita)
    49. Lim She Ting (penyampai berita)
    50. Tan Ley Teng (penyampai berita)

    "Dalam Kategori Selebriti anda berpeluang mengenali personaliti terkenal dengan lebih dekat lagi, selain menyediakan platform kepada artis-artis untuk membalas sokongan peminat-peminat dengan kegiatan amal yang bermanfaat ini," kata Airin Zainul, Pengurus Besar Kumpulan bagi ntv7 dan 8TV. "Kami amat berbesar hati dengan kehadiran mereka kerana dapat meluangkan masa untuk larian ini."

    "Sasaran kami adalah untuk mengumpul seberapa banyak sumbangan yang mungkin daripada kegiatan amal ini. Jadi, kami amat memerlukan sokongan daripada orang ramai, termasuklah penyertaan daripada badan korporat," kata Airin lagi.

    Dengan yuran hanya RM25 untuk peserta berumur 13 tahun dan ke atas dan RM10 untuk mereka yang berumur 12 tahun dan ke bawah, orang ramai boleh menyertai larian amal ini bawah kategori-kategori berikut:

    1) Feel Good Run – 7 km, umur 13 tahun dan ke atas
    2) Celebrity Run – 3 km, umur 13 tahun dan ke atas
    3) Fun Costume Run – 3 km, umur 13 tahun dan ke atas
    4) Kids Run – 700 m, umur 12 tahun dan ke bawah.

    Pendaftaran boleh dibuat secara atas talian di www.ntv7.com.my/feelgoodrun sebelum 3hb Jun. Peserta juga boleh mendaftar secara manual di tempat-tempat berikut:

    • Federal Territory Amateur Athletic Association (FTAAA), Level 2C, Multipurpose Hall, Wisma OCM, Jalan Hang Jebat 50150, Kuala Lumpur
    • Twenty First Century Sports (M) Sdn Bhd, No 51 Jln SS 18/6, 47500 Subang Jaya

    Setiap peserta akan mendapat sebuah pek larian yang mengandungi t-shirt, botol air, tuala muka, serta barangan lain daripada pihak penaja. Pek larian boleh didapati pada 1hb dan 2hb Julai di Federal Territory Amateur Athletic Association (FTAAA), Level 2C, Multipurpose Hall, Wisma OCM, Jalan Hang Jebat 50150, Kuala Lumpur, antara jam 10pagi hingga 6petang. Namun, mereka yang ingin pek larian dikirimkan kepada mereka hanya perlu membayar yuran tambahan sebanyak RM10 sahaja. Sijil dan cenderahati akan diberikan kepada mereka yang berjaya melengkapkan larian tersebut.

    Titik mula dan akhir untuk kesemua kategori larian adalah di Sri Pentas, No 3, Persiaran Bandar Utama, Bandar Utama, Petaling Jaya, Selangor, yang mana laluannya adalah di sekitar Bandar Utama. Peserta dan orang ramai juga akan dihiburkan dengan karnival mini dan acara pentas pada hari tersebut.

    Mereka yang berminat untuk menyertainya bolehlah melayari www.ntv7.com.my/feelgoodrun atau emelkan sebarang pertanyaan kepada feelgoodrun@ntv7.com.my atau dial 03-56373821 untuk maklumat lanjut.

    Hero Tai & Alan Yun

    Hero Tai & Alan Yun

    Fazilah Hani Harun & Lim She Ting

    Fazilah Hani Harun & Lim She Ting

    Mohd Zulkifli, Joanne de Rozario, Jehan Miskin

    M. Zulkifli, Joanne de Rozario, Jehan Miskin

    Mayjune Tan, Brenda Chiah, Debbie Goh, Leslie Chai

    Mayjune Tan, Brenda Chiah, Debbie Goh, Leslie Chai

    Black Mentor & Jaclyn Victor

    Black Mentor & Jaclyn Victor

    Wind Lim, Sasha Bashir, Baki Zainal, Dennis Gan

    Wind Lim, Sasha Bashir, Baki Zainal, Dennis Gan

    Dynas Mokhtar

    Dynas Mokhtar

    Phat Fabes & Ben Fly FM

    Phat Fabes & Ben Fly FM

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • ntv7 anjurkan Larian Amal Feel Good Run 2011
  • Fastraxx Bersiaran Secara Langsung Dari Sutera Harbour
  • Gambar Dayang Nurfaizah @ 10th Anniversary NTV7 Feel Good Channel
  • KL Tower International Forest Towerthon Challenge 2009
  • Flop Poppy di With love Down Under Charity Gig
  • Acara Badminton Amal – Terbuka Sinar Latifah Anjuran Sinar FM
  • Pelancaran Muka Depan Majalah EH! Edisi DIVA dan AMAL
  • Explorasi Warisan Menara Alor Setar 2009
  • KL Tower International Night Towerthon Challenge 2011
  • Marion Caunter New Host The Biggest Loser Season 2
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Bahaya..sudah ada orang buat daging babi jadi seperti daging lembu

    Posted: 29 Apr 2011 09:20 PM PDT

    Mahalnya harga daging lembu menyebabkan beberapa orang mencuba memerah otak mencari keuntungan walau cara yang ditempuh membuat rugi orang lain. Inilah tipikal pengusaha yang layak disebut jenayah, meraut keuntungan diatas penderitaan orang lain.

    Inilah kejadian curang sebuah depot makanan Noodle di China yang memanipulasi daging babi menjadi daging lembu dengan cara-cara yang sangat membahayakan pengguna yang memakannya. Walau di negara China penduduknya bukan majorati muslim melainkan (non muslim) dimana memakan makanan yang mengandung babi adalah haram bagi seorang muslim, namun tetap saja memanipulasi daging babi menjadi baging lembui ini berbahaya bagi yang memakannya, kerana digunakannya bahan-bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser berbahaya bagi tubuh.


    Proses manupulasi ini hanya memerlukankan waktu 90 minit menggunakan beberapa bahan kimia berbahaya bagi tubuh, yang pertama adalah ekstrak daging dan juga glazing agent yang biasa digunakan untuk mencantikkan makanan nampak lebih bagus dan segar. Kedua bahan ini mengandung zat aditif yang berbahaya yang boleh menyebabkan keracunan, cacat pada janin bahkan kanser pada orang dewasa.Pihak berkuasa di wilayah Hefei China menemukan kecurang ini di beberapa pedagang makanan Noodle di wilayahnya.




    Kejadian ini ternyata juga berlaku dibeberapa kota lain di China di wilayah Fujian, Shanghai, Anhui dan Jiangxi. Seperti dikutip ruanghati.com dari media setempat News163 menyebutkan sejak terbongkarnya beberapa kejadian manipulasi daging lembu dari daging babi ini membuat orang ramai takut memakan makanan terutama Noodle.





    Perbezaan yang terlihat jelas antara daging babi dengan daging lembu adalah serat serat pada dagingnya, pada daging babi, serat daging agak halus tidak seperti pada daging lembu yang serat daging yang kukuh, mudah untuk dipotong. daging babi ketika di potong agak lebih sulit daripada memotong daging lembu, dan penampilan pada serat daging babi adalah lebih pucat kurang terlihat jelas serat dagingnya, tidak seperti daging lembu yang merona merahnya, seratnya terlihat sangat jelas, dan ketika di rebus, daging babi akan berubah menjadi putih, dan sebaliknya daging sapi akan berubah warna menjadi keabu-abuan ketika direbus dalam air panas, serta pada daging babi setelah direbus akan tampak lebih mulus seratnya dibandingkan daging sapi yang seratnya terlihat mengeriput setelah direbus.

    Di harapkan kejadian menukar daging babi menjadi daging lembu tidak berlaku dinegara kita.-ruanghati.com

    Web yang hanya membenarkan jual beli barang $5 sahaja

    Posted: 29 Apr 2011 08:35 PM PDT

    LOS ANGELES - Satu laman web terkenal, Fiverr.com membenarkan para penggunanya untuk membeli dan menjual pelbagai produk atau perkhidmatan selagi ia tidak menyalahi undang-undang serta moral pada harga hanya AS$5 (RM14.80), lapor sebuah akhbar semalam.

    Dilancarkan sejak tahun lalu, laman web itu telah menawarkan lebih 150,000 perkhidmatan seperti pemasaran, sokongan teknologi, mengedit resume, nasihat fesyen, selain menulis dan membuat persembahan lagu selamat hari jadi dalam klip video.

    Seorang ahli psikologi dari Brooklyn, Suzanne menggunakan bakatnya dalam muzik untuk menulis dan mempersembahkan lagu kepada para kliennya.

    Sudah menggunakan laman web tersebut selama enam bulan, dia telah menjana pendapatan lebih AS$500 (RM1,482) setakat ini dengan menulis lagu hari lahir dan menyanyikannya dengan menggunakan piano atau klarinet.

    "Ini cuma perkara yang saya lakukan untuk berseronok, tetapi ia benar-benar meningkatkan kebolehan saya menulis lagu," kata Suzanne.

    Sementara seorang pereka grafik, Mary Ingrassia dari Howard Beach, Queens pula menjual perkhidmatan pengiklanan yang unik dengan menggunakan gambar burung kakak tua peliharaannya, Pickle.

    Sejak menggunakan Fiverr.com pada Januari lalu, dia telah memperoleh pendapatan lebih AS$625 (RM1,852). - Agensi

    Superman dah tak nak jadi warganegara Amerika Syarikat

    Posted: 29 Apr 2011 07:45 PM PDT

    Kartun pun dah taknak jadi warga Amerika..
    saya petik dari kosmo online..


    NEW YORK - Watak adiwira yang mempunyai kuasa luar biasa, Superman mengumumkan dia berhasrat untuk melepaskan kewarganegaraan Amerika Syarikat (AS).

    Adiwira itu mebuat kenyataan tersebut dalam edisi baharu Action Comics No. 900 dengan menyatakan dia sudah bosan dengan tindakannya yang ditafsirkan sebagai alat AS.

    Dalam cerita komik adiwira tersebut, Superman yang berhijrah ke Bumi semasa zaman kanak-kanak dari Krypton dan dijadikan anak angkat oleh sebuah keluarga di Smallville, Kansas itu menyatakan adalah lebih baik untuk berkhidmat kepada masyarakat Bumi.

    Dalam satu kenyataan kepada akhbar New York Post, penerbit bersama DC Comics yang mengeluarkan komik Superman, Jim Lee dan Dan Didio berkata, walaupun adiwira itu kini bercirikan global, watak berkenaan akan tetap mempunyai gaya hidup AS.

    "Superman merupakan seorang pelawat dari sebuah planet yang jauh yang sekian lama menerapkan nilai-nilai Amerika. Sebagai satu watak dan ikon, dia menerapkan gaya terbaik Amerika," kata kenyataan tersebut. - Agensi

    Budak 11 tahun hamil dilarang ambil peperiksaan

    Posted: 29 Apr 2011 06:00 PM PDT

    Kesian diusia muda dia menjadi mangsa keadaan..
    saya petik dari Berita Harian

    JAKARTA: Berita budak perempuan 11 tahun mungkin dilarang daripada menduduki peperiksaan penting minggu depan kerana hamil mendapat perhatian pihak berkuasa dan aktivis.

     Budak perempuan dikenali sebagai WDE dari Sekolah Dasar Negeri (SDN) di daerah Mojokerto, Jawa Timur, dilaporkan hamil dua bulan.
     Ketua Pejabat Pendidikan Mojokerto, Muhammad Taqlin, berkata beliau sedang mempertimbangkan sama ada membenarkannya mengambil peperiksaan itu dan jika boleh, sama ada dia perlu dipisahkan daripada pelajar lain ketika peperiksaan.
     Ketua Pengarah Kementerian Pendidikan untuk pendidikan rendah dan menengah, Suyanto, berkata kelmarin pihak berkuasa tempatan tidak berhak melarang gadis itu daripada menduduki peperiksaan.

     "Tiada peraturan dalam negara ini melarang seorang pelajar hamil daripada mengambil peperiksaan," katanya kepada Jakarta Globe.

     "Mereka mempunyai hak sama terhadap capaian pendidikan seperti orang lain. Justeru, bagaimana jika dia hamil? Pentadbir tempatan perlu mengambil serius kes ini. Ia tidak betul."

    Suyanto berkata beliau akan terus memantau kes itu dan jika gadis itu dihalang daripada mengambil peperiksaan, beliau akan bertindak.
     "Kami menyedari kes sebegitu ibu bapa gadis mungkin malu mengenai kehamilannya, justeru mereka melarangnya
    daripada mengambil peperiksaan, kami tidak boleh biarkan ia berlaku," katanya. – Agensi

    Pelajar lelaki ini kena marah kerana pakai kasut tinggi ke sekolah

    Posted: 29 Apr 2011 05:25 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Biasanya, pelajar yang senang mengenakan pakaian serba seksi di kelas akan mendapatkan teguran.Namun, hal lain terjadi ke seorang pelajar lelaki di wilayah Bay Area yang dikirim ke pejabat guru besar sekolah gara-gara muncul di SMA Riverview High School mengenakan kasut tinggi.

    Dilapor My Fox Tampa Bay, Florida, Amerika Syarikat (AS), seorang pelajar mengaku jika pelajar lelaki ini merasa sangat percaya diri mengenakan kasut tinggi. "Dia senang memakainya kerana membuatnya percaya diri dan dia sangat suka memakainya," kata Hayley Stepp, teman sekelas lelaki ini.

    Seorang guru kemudian melapor ke guru besar dan mengatakan jika kasut tinggi pelajar tinggi sangat menganggu di kelas.Guru besar Bob Heilmann mengatakan jika sempat terjadi pertengkaran sehingga dia meminta si pelajar lelaki mengganti kasutnya.

    "Sebagai guru besar sekolah, saya harus membuat keputusan sebagai orangtua juga jadi saya harus memastikan jika dia baik-baik saja. Ia tidak ingin si pelajar itu menjadi korban cercaan teman-temannya.

    Bapok Arab

    Posted: 29 Apr 2011 11:01 AM PDT

    cun tak....

    Pemain pertahanan bolasepak wanita paling brutal

    Posted: 29 Apr 2011 10:01 AM PDT



    Pemain Bertahan Elizabeth Lambert adalah seorang pemain bola sepak New Mexico yang telah menjadi selebriti internet hari ini. Dia di buang padang untuk pelanggaran-nya ,menarik rambut, meninju, bergaduh dengan beberapa pemain, dan tendangan ke wajah ketika bermain melawan Brigham Young.




    Datuk ini belajar photoshop semasa umur 60 tahun,membaiki 2000 gambar rosak

    Posted: 29 Apr 2011 09:40 AM PDT


    Baojun Yuan, datuk berusia 76 tahun, belajar Photoshop ketika usia 60 tahun. Dan dalam waktu 16 tahun terakhir ini telah memperbaiki lebih dari 2000 foto rosak dan melakukannya semuanya secara gratis....







    Aksi unik lelaki untuk sesuap nasi

    Posted: 29 Apr 2011 08:45 AM PDT



    Surat resign yang patut dibaca

    Posted: 29 Apr 2011 07:40 AM PDT

    image

    "Mojito shoe", Kasut unik dengan bentuk abstrak

    Posted: 29 Apr 2011 06:00 AM PDT

    Sepintas bentuknya memang tak seperti kasut,  bentuknya  seperti untaian rumput laut yang meliuk-liuk, namun nyatanya in adalah kasut. Kasut unik bernama "Mojito shoe." yang dirancang oleh seorang seniman London bernama Julian Hakes.

     Kasut unik ini dibuat dari Carboon fiber, sehingga jangan takut akan patah, kerana dijamin kekuatanya. Walaupun bentuknya sangat aneh dan abstrak, namun ternyta kasut ini laris . Bahkan rumor yang beredar, Si perancang sendiri sampai penat untuk memenuhi permintaan kasut  tersebut. Padahal Julian Hakes niatnya hanya membuat kasut tersebut untuk promosi, namun ternyata malah jadi produk yang terlaris.



    Pelik...Nak bunuh diri tapi tertidur

    Posted: 29 Apr 2011 05:00 AM PDT

    Guangzhou - Yang Jun (30),kecewa karena pernikahannya gagal. Lelaki China ini pun berniat mengakhiri hidupnya.

     Agar yakin dirinya benar-benar tewas, Yang Jun mencuba dua metode bunuh diri sekaligus. Melompat dari Jembatan Haiyin di Guangzhou dan minum ubat tidur hingga over dose. Demikian ditulis orange.co.uk.

     Jadi, sebelum memanjat jambatan dia memakan ubat tidur. Jumlahnya 50 butir lebih.

     Di atas jembatan, petugas penyelamat berusaha meyakinkan agar Yang tidak jadi melompat. Saat itulah Yang merasa sangat mengantuk. Matanya berat dan dia berkali-kali menguap. Hingga tanpa sedar dia tertidur pula.

     Saat tidur  inilah, petugas keamanan mendekati Yang. Mereka memasang tali pengaman sebelum menarik turun lelakii patah hati ini. Ketika sedar, Yang Jun sudah berada di hospital.

     "Saya tidak tahu mana cara yang terbaik untuk bunuh diri. Melompat atau makan ubat tidur berlebihan, jadi saya lakukan keduanya. Di atas saya merasa sangat mengantuk dan ketika sedar sudah berada di hospital," ujar Yang Jun yang akhirnya kembali rujuk dengan isterinya.

    Lakukan ini jika tak takut mati

    Posted: 29 Apr 2011 04:36 AM PDT

    Manusia pada ketika ini memang ramai yang gila.. Mereka tidak peduli dengan apa yang ada di samping mereka, pokoknya asal mereka ingin mendapatkan suatu keinginan mereka, mereka pasti akan melakukan apa saja. Seperti contohnya orang-orang di bawah ini, mereka hanya ingin memuaskan nafsu mereka saja, dengan melakukan suatu hal yang berbahaya..








    Ukiran Unik Di Meja Yang Kelihatan Real

    Posted: 29 Apr 2011 03:00 AM PDT

    Seorang seniman  di London, Ben Turnbull lahir pada tahun 1974 dan dikeluarkan dari dua sekolah di mana ia menggunakan waktu dengan menggambar dan mengukir beberapa karikatur yang indah ke sebuah meja yang hari ini telah membuatnya menjadi salah satu seniman kontroversi dengan karya kontroversi .

     Fokus utamanya adalah ia terpesona oleh dominasi global dari sistem politik Amerika. Karyanya yang menyerupai mainan anak-anak terutama menggambarkan prevalensi kekerasan dalam masyarakat hari ini, seperti ukiran kayu nya terutama senjata yang berbeza dan senjata yang pasti menarik perhatian seseorang.






    Scooter antik terdapat tali pocong dan bangkai komodo yang diawetkan

    Posted: 29 Apr 2011 02:00 AM PDT

    Scooter ini berisi bermacam-macam aksesories; kerana sering melancung Pak Bimo yang  pernah juga menjadi anggota sasana tinju sawunggaling ini kerap kali membawa berbagai barang sebagai kenang-kenangan seperti ketika ke Bali dia membawa saji yang sudah terpakai, kemudian  bangkai komodo yang telah diawetkan, tanduk binatang, batu-batuan, tali pocong, tali bra perempuan, tali tampar berbagai logo yang di tampalkan, bendera dan masih banyak lagi pernak-perniknya yang sangat beragam. Tentu semua itu memiliki nilai historis juga filosofi tersendiri buat beliau, tidak asal  menempatkan atau menempelkan di scooter kesayangannya.

    Ratu cantik kaki curi dan penipu

    Posted: 29 Apr 2011 01:30 AM PDT

    MOSOW, KOMPAS.com — Miss Rusia 1999 dan bekas semifinalis Miss Universe, Anna Malova, ditangkap di Amerika Syarikat kerana mencuri di kedai pakaian. Demikian dilaporkan New York Post pada Khamis (28/4/2011).


    Anna Malova (39) tertangkap mencuri sepasang kasut berharga 135 dollar AS dan sebuah topi seharga 10 dollar AS di Toko Strawberry di New York.

    Malova ditangkap dan didakwa dengan tuduhan pencurian dan memiliki barang-barang curian. Dia akan menghadiri sidang di pengadilan pada 24 Mei ini.

    Malova juga ditangkap pada Februari 2010 atas tuduhan kepemilikan ubat-ubatan haram, pemalsuan, dan menyamar sebagai seorang doktor.

    Ada pasangan pengantin China yang meniru cara perkahwinan Putera William

    Posted: 29 Apr 2011 12:35 AM PDT

    BEIJING, KOMPAS.com — Orang China belakangan ini memang dikenal gemar meniru. Tidak hanya barang, tetapi juga idea. Sepasang pengantin di China menikah dengan meniru cara pernikahan Putera William dan Kate Middleton di Inggris.


    Semua ditiru, termasuk menaiki kereta kuda yang ditarik dua ekor kuda serta dijaga pengawal berseragam lengkap. Wang Xueqian, pengantin lelaki berusia 23 tahun, harus mengeluarkan wang sehingga 50.000 yuan untuk menyelenggarakan pesta pada 18 April lalu.


    Pernikahan itu dimeriahkan dengan parade yang melibatkan 50 orang, puluhan kereta, dan dua kuda seperti parade pernikahan Putera William. Proses itu diawali oleh empat perempuan berbaju putih yang membawa bunga serta bendera Inggris. Mereka disusul kereta kuda yang diikuti barisan para penjaga. Para penjaga tersebut tak mengenakan pakaian khas China, tetapi topi tinggi, jas berbuntut panjang, dan jas merah. Seperti penjaga di Istana Buckingham, London.

    "Ada perasaan senang dan eksotik ketika melangsungkan pernikahan seperti ini," ujar Wang, Rabu (27/4/2011). (AP/Joe)

    Anjing Klon Korea Tubuhnya Boleh Menyala

    Posted: 28 Apr 2011 11:00 PM PDT

    Para ilmuwan di Korea Selatan mengatakan telah berhasil mengklon empat ekor anjing jenis beagle. Uniknya, tubuh keempat anjing tersebut boleh menyala.


    Tubuhnya hanya akan bernyala warna merah jika dipapar sinar ultraviolet. Bahagian yang benyala terutama di kuku dan bahagian tubuh yang berkulit tipis seperti perut.

    Profesor Lee Byeoung-chun dari Universitas Nasional Seoul yang memimpin projek klon ini menyebutnya sebagai anjing transgenik pertama di dunia yang membawa gen fluorescent. Sebelumnya, peneliti AS dan China baru  melakukannya pada tikus dan babi.

    "Pencapaian penting dalam kajian ini tidak hanya warna merahnya itu, namun gen yang berhasil kami tanam di tubuhnya," ujar Lee. Teknik penyisipan gen yang dapat membuat tubuh bernyala biasanya dimanfaatkan untuk mendeteksi sel-sel kanser dalam rangka mengembangkan terapi pengubatan.


    Pasuka  yang dipimpin Lee menggunakan sel kulit anjing induknya untuk menghasilkan keempat anjing klon tersebut. Para peneliti menyisipkan gen fluorescent sebelum intil sel tersebut disuntikkan ke dalam sel telur kosong dan ditanam ke rahim anjing angkatnya.

    Awalnya ada 6 ekor anjing klon yang berhasil lahir dengan selamat, namun dua di antaranya tidak bertahan hidup. Empat lainnya yang sihat diberi nama Ruppy, kependekan dari ruby dan puppy.

    Wanita pura-pura diculik untuk dapat perhatian suami

    Posted: 28 Apr 2011 10:00 PM PDT

    SEOUL, KOMPAS.com — Laporan yang menyebutkan bahawa seorang ibu dan anak lelakinya diculik dan membuat operasi pencarian polis merupakan khabar bohong yang dibuat oleh seorang isteri yang tertekan demi mendapat perhatian suaminya, demikian dilaporkan pihak polis Korea Selatan, KHamis (28/4/2011).



    Ratusan polis dikerahkan secara nasional pada Selasa, setelah seorang perempuan berusia 37 tahun bernama Lee mengatakan bahwa dirinya dan anak lelakinya yang berusia lima tahun telah diculik.

    Ia mengirimkan pesanan rinkas melalui telefon selular ke suaminya, memintanya agar mentransfer wang sebanyak150 juta won ke akaunnya sebagai wang tebusan.

    Polis mengenal pasti panggilan dibuat di satu kawasan di pusat kota Seoul. Mereka tiba di satu bilik hotel, tetapi menemukan bahawa Lee dan anaknya tidur nyenyak.

    "Laporan itu palsu dan dibuat oleh perempuan yang menginginkan perhatian dari suaminya," kata seorang detektif di markas polisi Ilsan di pinggiran utara kota Seoul.

    Perempuan tersebut didakwa kerana mengganggu tugas polis, tetapi tidak menahannya secara hukum dan membiarkannya pulang ke rumah kerana dia sedang mengalami tekanan dan suaminya juga meminta keringanan hukuman.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS