Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Tauke (Jambu) Sudah Setahun Tidak Tinggal Sebumbung Dengan Isteri

Posted: 27 Jun 2011 09:09 PM PDT

GAMBAR TAUKE BERSAMA KEKASIH

Memang benarlah yang Tauke (Jambu) sememangnya sudah beristeri malah mempunyai enam orang anak ekoran ramai yang tertanya-tanya mengenai statusnya selepas tersebarnya gambar-gambar ini.

Walau bagaimanapun, Tauke dan isterinya dilaporkan sudah setahun tidak tinggal sebumbung. Perkara ini diperakui sendiri oleh Tauke dan menambah hubungan'nya dengan isteri sudah lama bergolak.

Berikut kenyataan Tauke:-

Selepas masuk Maharaja Lawak, orang semakin mengenali diri saya, dan kemungkinan untuk gambar ini tersebar sememangnya sangat besar. Tak dinafikan, impaknya juga besar kerana keluarga saya juga mengetahui perkara ini.

Hubungan saya dan isteri sememangnya sudah lama bergolak, malah sejak satu tahun yang lepas kami sudah tinggal berasingan.

Walaupun sudah setahun tidak tinggal bersama, namun Tauke memberitahu yang dia sedang berusaha mencari jalan terbaik untuk menyelamatkan rumah tangganya dan berbaik semula dengan isteri.

Namun sekarang saya sedang berusaha mencari jalan yang terbaik untuk hubungan kami ini, keluarga saya dan keluarganya akan berbincang, jika masih boleh diteruskan saya tidak keberatan untuk berbaik semula dengannya.

Semoga usaha Tauke untuk kembali berbaik dengan isteri akan berjaya.

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Selebriti di Prebiu Filem Tolong Awek Aku Pontianak

Posted: 28 Jun 2011 11:06 PM PDT

Gambar Selebriti di Prebiu Filem Tolong! Awek Aku Pontianak

Semalam telah berlangsung, Prebiu Filem Tolong! Awek Aku Pontianak di TGV Wangsa Walk, Wangsa Maju pada jam 8 malam. Turut dihadiri oleh para pelakon utama seperti Zahiril Adzim, Sazzy Falak, Liyana Jasmay, Sufian Mohamed, Rashidi Ishak, Yus waisar, Syanie, Ameerul, Harun Salim Bachik dan ramai lagi.

Sebuah filem komedi seram, kalau digarap dengan betul dan kena dengan cara, memang gempak jadinya. Ternyata, setelah menonton filem Tolong! Awek Aku Pontianak, Budiey rasa terhibur sangat-sangat sebab jenaka dalam filem ni memang santai. Ya, Budiey percaya, skrip filem ini memainkan peranan penting. Ia bukan 100% kelakar dari pelakon-pelakonnya. Contoh terdekat, untuk watak Bob yang dipegang oleh Zahiril Adzim yang agak lurus bendul, ternyata watak ini tak banyak mimik-mimik muka yang kelakar tapi kerana skrip yang disuntik dengan vaksin komedi, maka ia secara otomatiknya menjadi lucu.

Dari sudut mutu lakonan para penggerak utama juga tidaklah mengecewakan kerana semua orang tahu yang Zahiril Adzim yang pernah menggondol anugerah Pelakon Lelaki Harapan Terbaik Festival Filem Malaysia (FFM22) memang tahu apa yang perlu dibuat bagi menjayakan watak Bob yang lurus bendul, baik hati dan sangat penyayang. Lafaz dialog yang agak slow, tanpa perlu meninggi suara buat Budiey rasa kasihan dan simpati dengan nasib malang yang menimpanya. Tidak kurang juga lakonan Sazzy Falak yang membawa watak heroin bergelar Maya. Dari awal sehingga tamat, penonton akan mendalami watak seorang perempuan yang berasal dari pontianak. Watak yang harus diberi pujian ialah Sufian Mohamed yang memegang watak PIAN, seorang yang berjiwa penyayang, over-protective dan selamba habis. Lakonan selamba macam ni lah yang kita nak tengok. Bukan yang terlalu nampak seperti membaca skrip.

AWAS SPOILER: JANGAN BACA PERENGGAN DI BAWAH

Terhasil dari air tangan James Lee, filem ini divisualkan dengan corak filem romantik-komedi-seram yang sangat bersahaja. Penonton banyak ketawa sampai mengilai-ngilai macam pontianak dalam filem ni pun sebab ada beberapa scene yang tak semena-mena dan tak terfikir oleh penonton. Contoh pada scene beg tangan Maya diragut oleh peragut, lalu Bob mahu menolong tapi dibuli pukul pula oleh sekumpulan Mat Rempit dan Maya bertukar menjadi pontianak lalu mengejar Mat Rempit ini dan secara mendadak ditunjukkan dengan gaya komedi, Mat Rempit ini sanggup lari masuk lori lokap polis. Ini hanya salah satu contoh gaya komedi diluar jangka.

TAAP

Kecik betul gambar ni kan? So, apa kata korang layari blog INI utk foto yang lebih BESAR

TAAP

Pelakon utama, Zahiril Adzim dan Sazzy Falak

TAAP

TAAP

TAAP

Syanie

TAAP

Sufian Mohammad

TAAP

Bob membawa watak BOB seorang pemuda yang lurus bendul.

TAAP

Sazzy Falak, pontianak yang paling cun.

Shera Aiyob

TAAP

Aril, penyanyi yang membawa lagu tema TAAP berjudul HANYA

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Filem Tolong! Awek Aku Pontianak
  • Jemputan ke Party Costume FIlem Tolong! Awek Aku Pontianak
  • Gambar Sekitar Malam Gala Filem HAQ
  • Gambar Aril AF7 di Pelancaran Muzik Video Lagu HANYA
  • Lirik Lagu OST HANYA Nyanyian Aril AF7
  • Gambar Selebriti di Prebiu Media Filem Karak
  • Tolong! Awek Aku Pontianak Sangat Kelakar Santai
  • Gambar Ummi Nazeera di Prebiu Hikayat Merong Mahawangsa
  • Gambar Ashraf Sinclair dan Bunga Citra Lestari di Prebiu Filem Saus Kacang
  • Gambar Awek Kekasih Saiful Malaysian Idols
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Tolong! Awek Aku Pontianak Sangat Kelakar Santai

    Posted: 28 Jun 2011 10:07 PM PDT

    Tolong! Awek Aku Pontianak

    Buat pertama kali, filem Tolong! Awek Aku Pontianak (TAAP) arahan James Lee menemukan Zahiril Adzim dan Sazzy Falak dilayar perak, bermula 7 Julai ini. Zahiril Adzim, Pelakon Lelaki Harapan Terbaik Festival Filem Malaysia (FFM22) mahupun Sazzy, Pelakon Pembantu Wanita Terbaik FFM19, masing-masing teruja untuk beraksi buat pertama kali didalam filem komedi seram ini.

    Filem ke-30 terbitan Tayangan Unggul Sdn Bhd (TUSB) turut menampilkan Liyana Jasmay, Nurul Wahab, Faezah Elai, Syanie, Bell Ngasri, Sufian Mohammad, Harun Salim Bachik, Rashidi Ishak, Yus Waisar, Ruminah Sidek dan Jehan Miskin.

    TAAP telah memulakan penggambaran pada 13 Mei, tahun lalu. Penggambaran yang mengambil masa selama 25 hari ini, menjalani penggambaran disekitar Kuala Lumpur. Filem yang mengeluarkan bajet sebanyak RM1.5 juta ini, akan menemui penonton di 51 pawagam diseluruh Malaysia.

    Mengisahkan Bob, lakonan Zahiril Adzim. Seorang pemuda yang nasibnya sering dirundung malang. Lurus bendul, sering dibuli oleh rakan sepejabat dan dikatakan loser, tapi sangat baik hati. Mempunyai rakan serumah bernama Pian (Sufian Mohamed). Bob sering bernasib malang bukan saja berkaitan dengan kerja dan kehidupan seharian, malah turut gagal dalam percintaan setelah putus dengan kekasihnya Ina (Faezah Elai).

    Bob berkenalan pula dengan jirannya, seorang wanita; Maya (Sazzy Falak).  Maya sangat cantik, comel dan baik hati. Bob mula terpikat pada Maya. Tapi Maya sebenarnya Pontianak, Bob tak tahu pun yang bakal awek dia ni Pontianak. Maya tinggal bersama adiknya Liyana (Liyana Jasmay). Keadaan menjadi lebih kelam kabut apabila kehadiran seorang wanita lain, bernama Nadia, (Nurul Wahab) Pontianak jahat yang juga kakak sulung kepada Maya dan Liyana.

    Melalui filem ini juga, sebuah lagu ciptaan sepenuhnya oleh Nurzaidi Rahman, Hanya, nyanyian Aril Af7, diangkat sebagai lagu tema. Shuhaimi Lua dari Tanah Beris Film Productions, dipilih untuk mengarah video klip ini. Bagi penggemar karaoke, anda boleh menikmati video klip ini di semua premis RedBox diseluruh Malaysia. Disamping itu, trailer, poster dan standee turut diletakkan bagi mempromosikan lagi filem ini, dihampir kesemua premis RedBox di seluruh Malaysia.

    Dalam pada itu juga, pihak TUSB menjalin kerjasama bersama Kelab Motor Keicarmania, dimana pelekat kereta berlogo tajuk filem TAAP dilekatkan di 100 buah kenderaan milik kelab motor ini, diseluruh Malaysia. Malah, di majlis pelancaran filem ini , 10 buah kenderaan dari Kelab Motor Keicarmania turut hadir memeriahkan majlis. Pihak TUSB turut merakamkan jutaan terima kasih kepada mekap jenama MAC yang menjadi mekap rasmi bagi filem ini, tidak lupa juga kepada FAMA yang turut menyumbang air mineral untuk semua tenaga produksi.  Maybelinne pula terlibat selaku mekap rasmi bagi Liyana Jasmay.

    TAAP

    Kostum Parti "Tolong! Awek Aku Pontianak"

    Bagi memberi peluang kepada penonton untuk bersama-sama para pelakon TAAP, pada 3 Julai ini, TUSB dengan kerjasama Menara Kuala Lumpur akan mengadakan Parti kostum, khas buat pembaca-pembaca blog Budiey.com., dimana 100 pembaca bertuah akan akan dipilih untuk memeriahkan acara ini. Disamping dapat beramah mesra bersama dan bertemu dengan pelakon filem ini, juga selebriti jemputan, mereka juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah dan hadiah, untuk Pakaian Kostum Terbaik. Apa sahaja pakaian atau kostum akan diadili oleh pihak juri, dan aka nada pemenangnya.  Contoh kostum adalah seperti Pontianak, lanun, pakaian seragam & sebagainya. Kesemua pembaca yg hadir akan memakai pakaian dan kostum mengikut tema yang telah ditetapkan. Untuk keterangan lanjut sila layari Budiey.com.

    TAAP

    Dalam perkembangan lain, TUSB/Astro Shaw telah mula membuat penggambaran bagi 3 buah filem terbaru.  Afdlin Shauki kini sedang rancak membuat penggambaran sekuel kepada filem Papadom iaitu filem Papadom 2 yang masih mengekalkan Liyana Jasmay sebagai teraju utama.  Saw Teong Hin, pengarah filem Puteri Gunung Ledang, pula hadir dengan filem muzikal drama terbaru beliau bertajuk, Hoore! Hoore!, yang telah tamat  menjalani penggambaran di Janda Baik, Pahang dan Kuala Lumpur. Hoore! Hoore! adalah sebuah filem 'tribute' kepada Allahyarham Sudirman Hj. Arshad, yang meninggalkan begitu banyak sejarah, kenangan dan jasa kepada seluruh masyarakat di Malaysia.

    TAAP

    My Ghost Buddies pula, sebuah filem berbahasa Cina ketiga terbitan Astro Shaw, baru sahaja selesai menjalani penggambaran, selepas Sell Out dan Woo Hoo yang mendapat sambutan menggalakkan. Walaubagaimanapun, TUSB telah pun menerbitkan dua buah filem berbahasa Cina sebelumnya, iaitu The Collector dan Claypot Curry Killers.  Untuk My Ghost Buddies, Astro Shaw bekerjasama dengan Double Vision Pictures S/B dan sebuah syarikat dari Singapura, Homerun Pictures.  Filem ini menampilkan Mark Lee, sebagai pelakon utama.  Mark Lee sebelum ini, menunjukkan rekod kutipan panggung yang memberangsangkan di dalam filem yang beliau lakonkan di Singapura, termasuk Where Got Ghosts dan Ah Long Pte. Ltd.

    TAAP

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Filem Tolong! Awek Aku Pontianak
  • Gambar Selebriti di Prebiu Filem Tolong Awek Aku Pontianak
  • Jemputan ke Party Costume FIlem Tolong! Awek Aku Pontianak
  • Gambar Aril AF7 di Pelancaran Muzik Video Lagu HANYA
  • Lirik Lagu OST HANYA Nyanyian Aril AF7
  • Gambar Awek Kekasih Saiful Malaysian Idols
  • Gambar Zarina An-Julie Anak Pontianak Liar Hisap Dada Kaki Disco?
  • Movie Carnival 2008
  • Gambar Kekasih Zahid AF2, Nurul atau Tengku Loreta?
  • Syanie Hisham Mahu Kurus
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    'Islamic Mickey and Minnie mouse' buat umat Islam Mesir marah

    Posted: 28 Jun 2011 09:00 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Sebuah kartun Mickey Mouse berjambang dan Minnie Mouse berjilbab membuat marah umat Islam  di Mesir. Demikian dilapor Daily Mail, Selasa (28/6/2011).

    Foto ini dipasang oleh seorang peniaga Kristian Mesir sebagai iklan untuk perusahaan handsetnya. Kelompok ultra konservatif Muslim yang dikenal dengan sebutan Salafi menyebut pemasangan kartun oleh raja media dan ahli politik Naguib Sawiris adalah menghina agama Islam.

    Sejak saat itu, kelompok Salafi melancarkan kempenye baik di Facebook dan Twitter dan meminta umat Islam memboikot perusahaan hadsetnya, Mobinil.


    Kartun selama ini menjadi sumber ketegangan para sekte di Mesir di mana sudah terlihat menyebar dalam periode transisi politik.

    Nilai saham di Mobinil dan Orascom Telecom, keduanya dimiliki Sawiris, jatuh setelah kejadian itu. Sawiri kemudian meminta maaf melalui Twitter. "Saya meminta maaf kepada siapapun yang menganggap ini adalah lawak dan saya fikir ini gambar lucu. Saya tak bermaksud menghina dan saya meminta maaf," tulis Sawiris di tweet.

    Sejumlah group di Facebook meminta perusahaan Sawiris di boikot dan kini sudah memiliki 60 ribu pengikut.

    Wanita malang ini bertuah menang pertandingan hampir setiap hari

    Posted: 28 Jun 2011 08:35 PM PDT

    NOTTINGHAM: Walaupun mengalami masalah otot dan bergantung sepenuhnya kepada kerusi roda bermotor untuk bergerak, Liz Denial, sangat bernasib baik.
    Meluangkan masa menyertai pertandingan dalam talian, Liz memenangi beratus-ratus daripadanya.

    Berasal dari Stapleford, Liz memenuhkan rumahnya dengan pelbagai hadiah diperoleh daripada pertandingan berkenaan, termasuk televisyen LCD 37 inci, sistem teater rumah, dua permainan X-Box dan beratus-ratus barangan bilik mandi serta pencuci rumah.
    Bekas pekerja bank berusia 51 tahun itu juga pernah memenangi percutian ekslusif lima bintang ke Kenya.

    Melalui pertandingan televisyen Deal Or No Deal, Liz mendapat lebih RM80,300 bagi melengkapkan gaya hidup mewahnya.

    Media semalam melaporkan, tuah mula menyebelahi Liz sejak Oktober tahun lalu apabila dia memenangi pertandingan setiap hari.
    Katanya, sejak berhenti daripada kerja akibat penyakit fibromyalgia, dia terpaksa bergantung kepada hadiah pertandingan untuk menyara hidup.

    "Saya tak ada kerja dan kerusi roda ini memerlukan biaya besar untuk digunakan," katanya.
    Mengenai tuahnya, Liz mengakui dia kadang-kadang berasa seperti bermimpi.

    "Barangkali takdir saya begini. Dalam kesakitan amat sangat akibat fibromyalgia, nasib menyebelahi saya," katanya.

    Selain hadiah lumayan, Liz tidak mengetepikan hadiah lebih kecil seperti syampu dan produk pencucian.

    Katanya, jika tidak diperlukan, hadiah berkenaan dijual kepada rakannya.

    "Apabila saya memenangi hadiah melancong ke Kenya, saya langsung tidak mempercayainya kerana ia benar-benar di luar dugaan," katanya.

    Liz berkata, setakat ini hadiah paling pelik pernah diterimanya ialah kad gergasi memaparkan pelawak dan penerbit terkenal Britain, Ricky Gervais.

    "Memang ada hadiah sangat pelik, tetapi yang lain ternyata banyak membantu saya," katanya. - DM

    sumber : myMetro

    Hebat..pencuri bakar kereta Ferrari bernilai AS$500,000

    Posted: 28 Jun 2011 07:48 PM PDT

    SYDNEY - Sebuah kereta Ferrari California bernilai A$500,000 (RM1.6 juta) dicuri dari rumah salah seorang individu terkaya di Australia sebelum kenderaan mewah itu ditemui terbakar di dalam semak, semalam.

    Usahawan perlombongan, Nathan Tinkler dilaporkan sedang tidur semasa pencuri memecah masuk rumah rehatnya di Sydney, Sabtu lalu.

    Selain mengambil beberapa jam tangan, komputer bimbit dan sebuah kamera digital, pencuri yang masih belum dikesan itu juga membawa lari kereta Ferrari California milik Tinkler, iaitu salah sebuah daripada hanya beberapa unit di Australia.

    Polis kemudian mengesahkan kereta milik jutawan berumur 35 tahun itu ditemui rentung, semalam.
    sumber : Sinar Harian

    Kajol disiasat jabatan agama kerana mengaku bukan Islam

    Posted: 28 Jun 2011 06:30 PM PDT

    KOTA BHARU: Kontroversi membabitkan penyanyi mak nyah tersohor Kelantan, Kajol, 25, kini memasuki episod baru apabila dia disiasat Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (JAHEAIK) akibat keceluparannya mengaku bukan Islam ketika dihadapkan di Mahkamah Rendah Syariah Tanah Merah, 21 Jun lalu.
    Pegawai JAHEAIK Jajahan Tanah Merah, Nik Ahmad Zuhdi Nik Yaacob berkata, tindakan itu diambil selepas mendapati penyanyi yang terkenal dengan lagu berentak Bollywood itu melakukan kesalahan serius apabila mengaku bukan Islam.

    "Segala bukti mengenai pengakuan penyanyi itu sudah diperoleh dan fail siasatan mengenainya sudah dibuka dan dihantar ke ibu pejabat JAHEAIK.
    "Kami mengambil tindakan segera membuka fail siasatan kerana Kajol secara sedar mengaku bukan Islam walaupun pada pengenalan dirinya menunjukkan agamanya Islam," katanya.

    Sebelum ini, muka depan Harian Metro melaporkan, Kajol atau nama sebenarnya, Mohd Hafiz Jeffri dijatuhi hukuman penjara sebulan dan denda RM1,000 atau lima bulan penjara jika gagal membayar denda selepas mengaku salah terhadap pertuduhan berperwatakan seperti wanita dan berpakaian tidak senonoh di khalayak ramai ketika mengadakan persembahan di sebuah tapak ekspo di Tanah Merah, 15 April lalu.

    Bagaimanapun, hukuman itu ditangguhkan selepas Kajol merayu semua hukuman dijatuhkan ke atasnya dikemukakan semula kepada Mahkamah Tinggi Syariah untuk dibicarakan semula pada prosiding akan datang.
    Kajol yang berseluar jeans biru dan berbaju panjang berwarna hitam mengaku salah atas pertuduhan serta fakta kes dibacakan jurubahasa mahkamah di hadapan Hakim Syarie, Aris Fadhilah.

    Ketika nasihat diberikan, Kajol dilihat menyampuk dengan berkata: "Saya bukan orang Islam, tetapi Orang Asli", menyebabkan hakim bertegas kerana dokumen dikemukakan di hadapannya mengesahkan Kajol beragama Islam.
    Menurut Nik Ahmad Zuhdi, beliau tidak dapat mengulas lanjut kerana kes berkaitan Kajol sedang disiasat.

    "Apa yang penting, kami sudah buka fail siasatan dan penyanyi itu akan disiasat atas perbuatannya," katanya.

    Sebelum dijatuhi hukuman itu, Kajol pernah mencetuskan kontroversi apabila mengaku lebih rela mati daripada berubah menjadi lelaki sejati.

    Muka depan Harian Metro pada 20 April lalu melaporkan, Kajol memberi alasan bukan sengaja mahu menjadi wanita, tapi naluri wanita memang wujud dalam dirinya sejak zaman kanak-kanak lagi.

    Kajol turut mengakui dia 'lemas' dengan pelbagai dugaan menimpanya, termasuk ditahan penguat kuasa jabatan agama menyebabkan dia mengambil keputusan nekad untuk tidak lagi membuat persembahan di Kelantan.

    "Saya manusia biasa dan tidak mahu terus terseksa. Saya sedar, saya seperti diharamkan di Kelantan. Daripada terus ditahan, lebih baik saya berhenti daripada membuat persembahan di Kelantan.

    "Justeru, kepada semua peminat yang memberi sokongan setiap kali saya membuat persembahan di Kelantan, saya ucapkan ribuan terima kasih. Kita tidak akan berjumpa lagi di Kelantan," katanya yang mendakwa mempunyai 25 album.

    sumber : myMetro

    Ratusan Bocah (remaja) Perempuan India Dioperasi Jadi Laki-laki

    Posted: 28 Jun 2011 05:50 PM PDT

    TEMPO Interaktif, New Delhi - Lebih dari 300 anak perempuan di India diduga dioperasi kelaminnya menjadi laki-laki atas permintaan orang tua. Sejumlah doktor dituduh melakukan operasi itu atas permintaan orang tua yang ingin memperbaiki keadaan ekonominya.

    Pemerintah Daerah Madhya Pradesh, India, melakukan investigasi terhadap 300-an kes operasi kelamin. Para doktor itu diduga menerima bayaran lebih untuk setiap operasi kelamin.

    Seperti yang dilaporkan oleh The Telegraph, Isnin 27 Jun 2011, pegiat hak anak dan perempuan mengutuk praktik tersebut sebagai kegilaan sosial yang menghina perempuan India.

    Masyarakat di India lebih memilih anak laki-laki antara lain dengan melakukan pengguguran kandungan pada bayi perempuan. Mereka khuatir anak perempuan akan menjadi beban ekonomi mereka dengan biaya pernikahan yang tinggi mahupun biaya mahar yang mahal. Sekarang ini terdapat tujuh juta lebih anak laki-laki usia di bawah tujuh tahun dibandingkan perempuan yang jumlahnya lebih sedikit.

    Para pegiat menyatakan bahawa anak-anak perempuan di India tidak aman walaupun mereka tidak diaborsi dan berhasil dilahirkan. Praktik operasi kelamin ini terungkap setelah media melaporkan bahawa anak-anak di India dioperasi oleh dokter di Indore, Madhya Pradesh.

    Para doktor membantah investigasi tersebut dengan menyatakan para anak perempuan yang dioperasi itu memiliki kelainan kelamin. Mereka dikirim ke klinik oleh orang tuanya untuk menjalani operasi perbaikan. Hanya anak yang lahir dengan dua alat kelamin saja yang boleh dioperasi. Namun, para pegiat menyatakan orang tua dan doktor salah dalam melakukan identifikasi kelamin dengan mengubah kelamin dari perempuan menjadi laki-laki.

    Operasi itu dikenal dengan sebutan genitoplasty, yakni dengan membentuk penis dari organ perempuan kemudian anak disuntik hormon laki-laki. Dokter VP Goswami, Presiden Akademi Paediastrik India di Indore, menyatakan temuan kes itu sangat mengejutkan. Ia mengingatkan kepada orang tua bahawa operasi itu boleh mengakibatkan anak mereka mandul dan tidak subur ketika mereka dewasa.

    "Genitoplasty itu memungkinkan dilakukan pada bayi normal, baik laki-laki atau perempuan, tetapi organ itu nantinya tidak akan tumbuh normal dengan pengaruh hormonal, katanya. Goswami menyatakan akan menindaklanjuti temuan ini. Ia memperingatkan para orang tua untuk mempertimbangkan impak sosial psikologis terhadap anak yang menjalani operasi kelamin.

    Ukur jari pada bola sendiri

    Posted: 28 Jun 2011 04:16 PM PDT

    LELAKI itu kelihatan seperti menunggu kehadiran seseorang di premisnya yang terletak di tingkat dua pusat beli-belah Endah Parade, Bandar Baru Sri Petaling, Selangor. Sesekali matanya melirik ke arah jam tangan yang dipakainya.

    "Sudah pukul 3.30 petang, kejap lagi sampailah," getusnya di dalam hati.

    Sambil menunggu, Nor Azmi Ismail, 43, memerhatikan persekitaran ruang premisnya, My Pro Shop yang baru beroperasi pada Mei lalu.

    Dia sendiri tidak menyangka minat yang mendalam terhadap sukan boling sejak usia 17 tahun membolehkannya bergelar usahawan dalam bidang yang jarang-jarang dikuasai oleh kaum Melayu itu.

    Satu ketika dahulu, dia pernah bekerja dalam bidang pembinaan, namun disebabkan komitmen terhadap keluarga memaksanya untuk berhenti kerja.

    Cintanya kembali bertaut terhadap boling, tetapi bukan sebagai atlet profesional sebaliknya pembantu kedai dan penebuk lubang bola boling (driller) di beberapa premis boling di ibu negara.

    Bekerja di bawah driller berpengalaman, pemain dan jurulatih boling negara seperti Alex Lew dan Ben Heng menyebabkan dia bertekad untuk membuka perniagaan sendiri pada tahun 2007 di Cosmic Bowl Mid Valley.


    Sejak itu, rutinnya agak padat. Hampir saban hari dan minggu jadualnya dipenuhi temu janji bersama pelanggan. Menguruskan dua premis My Pro Shop serentak di dua lokasi yang berasingan nyata sedikit memenatkan.

    Ibarat kata pepatah, alah bisa tegal biasa, anak jati kelahiran Kota Bharu, Kelantan itu rela melakukannya. Lagipun dia sudah berpengalaman hampir sedekad dalam bidang itu dan mempunyai pelanggan setia yang sentiasa menagih khidmat dan kepakarannya.

    Pintu yang tiba-tiba terbuka bagaimanapun mematikan lamunannya. Pelanggan yang ditunggu-tunggunya hadir seperti yang dijanjikan.

    Tanpa berlengah, Nor Azmi bersama seorang kakitangannya, Azrul Azidi Alias, 26, memulakan tugas. Ukuran jari pelanggan diambil menggunakan peralatan khas, dikenali sebagai ball fitter untuk menentukan jarak antara jari, sudut lubang dan kedalaman lubang jari pada bola.

    Kesemua maklumat itu kemudiannya ditandakan pada bola, sebelum ia ditimbang dengan menggunakan penimbang khas untuk menentukan side weight, single weight, thumb weight, top weight dan sebagainya.

    Selepas semua bacaan diambil dikira, barulah proses terakhir dilakukan iaitu menebuk bola dengan mesin.

    "Lazimnya, beginilah proses menebuk bola boling. Saya akan bertanyakan beberapa maklumat penting pelanggan seperti berat badan, tangan mana yang digunakan, teknik balingan serta kondisi permainan mereka.

    Ball fitter digunakan untuk mendapatkan ukuran jari yang tepat.


    "Selepas itu, barulah saya mencadangkan jenis bola yang sesuai berdasarkan pengiraan yang telah dilakukan," katanya sambil menambah kebanyakan bola boling diimport dari negara seperti Amerika Syarikat, Mexico, China dan Korea Selatan.

    Bapa kepada tiga cahaya mata itu memberitahu, pengiraan dan ukuran perlu dilakukan dengan teliti kerana setiap bola dan pemain mempunyai ciri-ciri yang berbeza antara satu sama lain.

    Material bola

    Ceritanya, walaupun setiap bola kelihatan hampir sama pada pandangan mata kasar, namun ia dibezakan melalui pemberat dan material yang digunakan semasa proses pembuatannya.

    "Misalnya, bola bagi balingan straight mempunyai permukaan yang lebih licin dan berkilat, beratnya pula sekitar lima hingga tujuh kilogram dan materialnya lebih lembut untuk memberi lebih impak terhadap pin. Kedudukan lubang pada jari pula adalah berdasarkan cengkaman konvensional.

    "Begitu juga dengan bola untuk balingan spinner atau balingan hooked, berat, saiz, kedalaman lubang jari dan sudut yang berbeza antara satu sama lain," jelasnya.

    Nor Azmi berkata, terdapat dua jenis material yang digunakan pada bola boling iaitu jenis polister dan reaktif dan digunakan mengikut kesesuaian dan keadaan gelanggang.

    "Penggunaan bola polister digunakan bagi peringkat permulaan manakala bola reaktif pula sering digunakan di peringkat lebih tinggi seperti entry level sehingga ke high performance.

    "Umumnya, bola reaktif memberikan impak yang lebih baik berbanding bola polister, namun ia juga bergantung kepada kemahiran pemain, keadaan gelanggang dan aksesori yang digunakan," ujarnya.

    Beliau memberitahu setiap bola dijual pada harga di antara RM200 hingga RM800 bergantung kepada jenis dan jenamanya.

    Seorang pelanggan tetap Nor Azmi, Zanilatun Kamariah Zakaria, 36, mengakui pemilihan dan penggunaan bola yang sesuai penting dalam mendapatkan mata tertinggi dalam setiap permainan.

    AZMI yang pernah bekerja sebagai penebuk bola boling akhirnya nekad untuk mengusahakan bisnes kedai bolingnya sendiri sejak empat tahun.


    "Dulu saya juga agak kabur mengenainya. Apabila sudah lama berjinak-jinak di dalam sukan ini barulah saya tahu mengenai berat bola, jenis bola, teknik balingan dan keadaan gelanggang penting untuk mendapatkan balingan yang sempurna.

    "Jika tidak, ia bukan sahaja merosakkan permainan, malah berkemungkinan menyebabkan kecederaan pada jari atau tangan," katanya yang menetap di Taman Melawati, Hulu Klang, Selangor.

    Kakitangan sebuah bank tempatan itu memberitahu, kehadiran driller profesional seperti Nor Azmi memudahkan pemain boling amatur sepertinya mendapatkan tip dan ciri-ciri bola yang dikehendaki.

    "Selain mendapatkan perkhidmatan menebuk lubang bola, premisnya juga menawarkan perkhidmatan lain seperti mengilat bola di samping menjual pelbagai aksesori berkaitan.

    "Apa yang pasti, sekarang terdapat pelbagai pilihan jenama dan jenis bola di pasaran. Setidak-tidaknya perkembangan ini dapat membantu pemain meningkat tahap permainan mereka," katanya.
    sunber : kosmo online

    Demi Seni Wanita Bekas Pelajar Kedoktoran Ini Rela Bogel

    Posted: 28 Jun 2011 10:46 AM PDT

    MESKI mengaku seorang yang pemalu dan sederhana, Miru Kim sangat mencintai pekerjaannya di bidang seni fotografi.

    Kim adalah seorang objek fotografi dengan latar belakang tempat-tempat unik dan istimewa. Dalam setiap foto-foto yang diabadikan, Kim tampil polos tanpa pakaian.



    Meski mendapat berbagai kecaman dan kritikan, namun pekerjaan Kim ini pun mendapatkan reputasi dunia sebagai seorang seniman provokatif yang dikagumi oleh para ahli seni.

    Miru Kim adalah seorang bekas mahasiswa kedoktoran dari New York. Dia sangat mencintai pekerjaannya yang dapat membawanya pergi ke tempat-tempat aneh seperti kilang usang yang telah ditinggalkan, terowongan, jembatan dan foto-foto struktur di berbagai negara. Walaupun dia harus dapat menanggalkan seluruh pakaiannya di tempat-tempat yang kadang tidak lazim dan berbahaya tersebut.


    Perempuan 30 tahun ini mengaku, pekerjaan yang digelutinya ini menjadi salah satu cara menaklukkan ketakutannya.

    "Pekerjaan saya pada umumnya melibatkan mendapatkan lebih dari ketakutan yang tertanam sejak kecil, seperti takut kegelapan, takut aktiviti berbahaya pada umumnya, dan takut kotoran. Aku bahkan tergolong anak yang obsesif kompulsif, ujar Kim.

    "Ini di luar terapi. Saya melakukan ini melalui seni. Kebanyakan orang mungkin berfikir saya bercanda mempertimbangkan pekerjaan saya, tapi itu benar, jelas Kim, sebagaimana dilansir Dailymail, Selasa (28/6/2011).

    Namun Kim yang mulai berfoto tanpa pakaian ejak tahun 2004 ini kini mengaku sudah terbiasa menjalani aktivitinya, walaupun pada awalnya dia sangat gugup tampil bogel di depan kamera.


    Dalam proses mendapatkan hasil bidikan foto yang baik, dia rela menemukan mayat, berada bersama lelaki-lelaki di jalanan dan kedinginan, atau dia pun pernah harus lari dari kejaran petugas keamanan kereta bawah tanah, atau menghindari helikopter sambil berdiri telanjang di Jembatan Manhattan, New York.

    Walau menyedari pekerjaannya ini banyak menuai kecaman serius dan berbagai kritikan, namun Kim tetap mendapat dukungan dari pihak-pihak pecinta seni.

    "Masyarakat menilai pekerjaan saya dari berbagai sudut pandang dan saya menyukai keterbukaan dan saya fleksibel menanggapi hal-hal tersebut, ujar Kim.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Stephanie Buka Baju dan Semburkan Air Susunya ke Wajah Polis

    Posted: 28 Jun 2011 09:20 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang perempuan ditangkap setelah menyirami wajah polis dengan air susu ibu (ASI). Demikian dilapor AOL, Selasa (28/6/2011).

    Stephanie Robinette dari Westerville, Delaware, Ohio, Amerika Syarikat (AS), dilaporkan suaminya ke polis,minggu lalu, kerana mabuk di pesta pernikahan, memukuli suaminya, sebelum mengunci dirinya di dalam kereta.

    Sherif dari wilayah Delaware County menemukan seorang perempuan di dalam keretadan berusaha berbicara dengannya namun tidak mhu bekerja sama. Ia menyatakan sang deputi berusaha mengeluarkannya dari dalam kendaraan.

    Si perempuan kemudian membuka bajunya, mengeluarkan payudaranya, dan kemudian menyemburkan air susunya ke wajah polis. Atas tindakan ini, ia dikenakan melakukan kekerasan domestik, penyerangan, tindakan tak senonoh, dan menolak ditangkap.

    Gila..yang diseret patung ke manusia ni?

    Posted: 28 Jun 2011 08:48 AM PDT





    Wanita bogel ni nekad nak terjun dari pencawang elektrik

    Posted: 28 Jun 2011 07:40 AM PDT






    agaknya dah kecewa dengan hidup...

    Mahasiswi ini buat pameran bekas seluar dalam sebagai tugasan terakhirnya

    Posted: 28 Jun 2011 06:30 AM PDT

    TEMPO Interaktif, Pengumuman itu ditampal di asrama mahasiswa di Wuhan, Hubei, China. Bunyinya: "Yi Ci, jurusan ilmu filem, sedang mengumpulkan bekas pakaian dalam untuk pameran tugas akhir.

    Yi Ci juga menulis, "Saya berharap kamu boleh menyumbangkan bekas pakaian dalam anda ke dalam kotak di bilik mandi umum. Sumbangan anda akan menjadi sebuah karya seni yang besar. Ayuh, bergabung dengan saya!

    Dalam beberapa minggu, Yi Ci berhasil mengumpulkan ratusan bekas seluar dalam . Keinginan mahasiswi senior di Hubei Institute of Fine Arts akhirnya terwujud. Dia menggelar pameran bekas seluar dalam dengan tajuk "Privacy."

    Perfume beraroma kuah kari

    Posted: 28 Jun 2011 05:45 AM PDT

    Liputan6.com, New York: Setelah parfume beraroma berbagai jenis semakin banyak di pasaran, dari mulai parfume beraroma buku, darah, hingga urin. Kini, parfume berbau makanan pun akan dibuat. Laman Newslite mewartakan, Ahad (26/6), parfume kuah kari telah diproduksi.

    Parfume berbau makanan tersebut menggunakan bahan-bahan dari makanan sesungguhnya, supaya pengguna parfume benar-benar boleh merasakan sensasi rasa sesungguhnya.

    "Idea dari wewangian kari mungkin terdengar aneh. Parfume semulajadi ini dibuat dengan menggunakan bahan-bahan aromatik sering ditemukan dalam makanan India, seperti ketumbar, biji seledri daun dan kayu manis. Jadi, tidak ada salahnya kami benar-benar menciptakan parfume bearoma makanan,ungkap pembuat parfum Essentially Me.

    Parfume beraroma kuah kari tersebut akan dilancarkan pada musim panas mendatang.

    Pelik..anjing gembala yang takut sama kambing biri-biri yang dijaganya

    Posted: 28 Jun 2011 04:45 AM PDT

    Seekor anjing berjenis Border Collie merupakan anjing gembala terburuk di Inggris. Anjing tersebut takut pada kawanan kambing biri-biri yang ia jaga.

    Anjing bernama Ci ini, merupakan seekor anjing gembala yang menderita ovinophobia (takut pada kambing). Anjing berusia empat tahun tersebut ketakutan bila pemilknya Jane Lippington menempatkan Ci di lapangan.

    Jane yang tinggal di Langridge menyatakan, anjingnya Ci ingin sekali bekerja selayaknya anjing gembala, namun dia penakut.

    "Bila kambing itu lari darinya, Ci akan bertindak selayaknya anjing gembala, namun bila kambing itu mengejarnya, Ci justru lari," ujar Jane, seperti dikutip dari Orange, Senin (27/6/2011).

    "Kambing biri-biri terkadang menjadi agressif bila mereka berkumpul. Mereka akan bertindak selayaknya sebuah pasukan," tambahnya.

    Kambing yang dimiliki Jane mencapai 100 ekor. Sementara itu, suami Jane yang bernama Donald tentunya sangat berharap akan bantuan anjingnya dalam mengawal kambing-kambingnya.

    "Dia mungkin anjing gembala yang terburuk di Inggris, meskipun demikian kami tidak dapat membayangkan bila Ci tidak membantu kami. Dia adalah sebahagian dari keluarga kami," ujar Jan

    Hotel ini boleh bawa penghuninya pusing keliling tempatt

    Posted: 28 Jun 2011 03:30 AM PDT

    Inilah bas hotel satu-satunya di dunia, Rotel Tour, yang sudah ada sejak tahun 1959 lalu.
    Bas ini memiliki dua tempat tidur masing-masing berukuran 3 meter dan disertai sebuah bilik mandi. Rotel, kepanjangan dari Rolling Hotel, dibuat pertama kali tahun 1945 oleh lelaki Jerman bernama George Hotel. Sejak awal, bas yang banyak digunakan pelancung Jerman ini telah digunakan pelancung dari di benua Eropah, Asia, dan Afrika. Kini, bas hotel ini dimiliki sebuah perusahaan tour&travel di Jerman.



    Unik..penunjuk perasaan ala video klip Michael Jackson

    Posted: 28 Jun 2011 02:00 AM PDT

    Lagu dan klip video mendiang Michael Jackson 'Thriller' menjadi inspirasi bagi para mahasiswa Chile ini untuk menyuarakan tuntutan mereka pada pemerintah. Mereka menuntut agar pemerintah membelanjakan pengeluaran lebih banyak untuk sekolah serta reformasi dalam sistem pendidikan Chile.


    Lawak ..pencuri pakai jaket yang dicuri kehari perbicaraannya

    Posted: 28 Jun 2011 01:00 AM PDT

    KENDAL - Entah apa yang ada di fikiran pencuri ini, dia malah mengenakan barang bukti ketika menghadiri sidang.

    Kirkbride (46), dituduh mencuri jaket di Toko Olahraga di Kendal, Britain, dia pun menghadiri sidang atas dugaan pencurian tersebut.

    Namun petugas tkedai mengenali jaket yang jatuh dari kerusi Kirkbride, petugas itu melihat bahawa jaket seharga 125 poundsterling  itu yang dicuri olehnya.

    Manager kedai pun langsung memanggil polis dan menyita jaket yang terjatuh tersebut.

    Namun Kirkbrad membantah telah mencuri. Dia berdalih jaket tersebut dibeli dari acara amal. Buktinya, ada bahagian jaket tersebut yang robek.

    Polis tidak mudah percaya dengan pengakuan pelaku. Setelah didalami, ternyata bahagian jaket robek kerana Kirkbrad membuka segel baju dengan paksa.

    Seperti dilansir Metro, Isnin(27/6/2011), sebelumnya polis menemui kesulitan membuktikan bahawa Kirkbrad melakukan pencurian, hingga akhirnya dia muncul ke persidangan dengan mengenakan jaket tersebut.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Wanita ni selamba berjalan tanpa pakaian

    Posted: 28 Jun 2011 12:00 AM PDT

    GUANGZHOU - Seorang perempuan muda menghebohkan orang ramai di jalanan di Guangzhou, China Selatan. Perempuan tersbut berjalan kaki dengan tanpa pakaian sehelai pun.

    Perempuan yang diperkirakan berumur 20 tahunan tersebut tertangkap kamera CCTV sedang berjalan kaki di sisi-sisi jalan daerah Ghuang Zhou.

    Perempuan tersebut tidak berhenti melangkahkan kakinya hingga dia memasuki sebuah hospital bernama Zhongshan. Di sana seorang jrurawat memberikannya pakaian.

    Hingga berita ini dikutip dari Orange, polis masih mengidentifikasi perempuan tersebut.

    sumber :http://www.okezone.com/

    Aksi berjalan atas air membuat heboh media massa

    Posted: 27 Jun 2011 11:00 PM PDT

    LONDON – Masyarakat Inggris baru saja ada bintang hiburan baru dari dunia magik. Dynamo alias Steve Frayne, memperkenalkan diri sebagai ahli silap mata ilusionis yang siap menghadirkan atraksi-atraksi magikyang memukau.

    Dynamo baru saja membuat seluruh mata masyarakat Inggris tertuju pada aksinya berjalan di atas Sungai Westminster, Inggris.

    Bisa jadi hal tersebut adalah atraksi terbaiknya. Setelah aksinya tersebut, kini Dynamo berhasil menjadi bahan perbincangan di sejumlah media massa di Inggris.

    Sebagaimana dilanpor Dailymail, Isnin(27/6/2011), aksi Dynamo menyeberangi sungai dengan cara berjalan di atasnya merupakan salah satu aksi perdana dalam program televisyen terbarunya: Magician Impossible.

    Lelaki kelahiran Bradford 28 tahun lalu ini berhasil membuat penonton yang menyaksikan langsung atraksinya dari atas jembatan Westminster terpegun.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Yoda anjing terhodoh di dunia

    Posted: 27 Jun 2011 10:00 PM PDT

    CALIFORNIA - Bulunya pendek dan jarang, lidahnya selalu menjulur, matanya bulat dan merah, membuat Yoda meraih juara sebagai anjing terhodoh didunia.

    Anjing jenis Chihuahua ini berhak membawa pulang wang tunai USD1.000 sebuah piala.

    Sang Pemilik, Terry Schumacher, mengaku saat kali pertama melihat anjingnya, dia berfikir itu adalah tikus.

    Namun ketika dia menyedari bahawa rambut dan bentuk tubuhnya adalah seekor anjing, Terry akhirnya membawa pulang dan memeliharanya.

    Sementara penganjur mengungkapkan, tujuan diadakannya pertandingan ini untuk menumbuhkan kesedaran untuk menyelamatkan dan memelihara anjing.

    Pasalnya, anjing-anjing yang mengikuti pertandingan merupakan haiwan peranakan yang gagal dan akhirnya ditinggalkan oleh para pemiliknya.

    Seperti dilansir Metro, Isnin(27/6/2011), anjing lainnya yang mengikuti lomba tersebut adalah Princess Abby, anjing Chihuahua yang memiliki satu mata, serta seekor anjing buldog yang buta matanya.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS