Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Now Everyone Can Fly to New Zealand AirAsiaX 8TV

Posted: 31 Oct 2011 09:48 PM PDT

KIA ORA!! - TEROKAI KEINDAHAN NEW ZEALAND BERSAMA 8TV DAN AIRASIA X!

Menjelajah ke dunia luar dan menimba pengalaman baru boleh membantu kita untuk menjadi lebih berdikari dan mengenal erti sebenar kehidupan dengan menghargai keindahan budaya dan cara hidup yang berbeza.

Terkenal dengan jolokan 'middle earth', New Zealand adalah satu negara yang cukup dikenali dikalangan negara-negara Pasifik yang lain. Sumber ekonomi yang banyak bergantung kepada industri pelancongan kerana keindahan flora dan fauna, pemandangan gunung-ganang yang indah, pantai yang putih bersih dan gunung berapi yang masih aktif menjadikan New Zealand sebagai salah sebuah negara terkenal sebagai destinasi pelancongan pilihan.

Henry Golding AirAsiaX

New Zealand yang terkenal dengan kedudukan geografinya yang terpencil dengan keluasan sebesar negara Jepun dan Britain ini juga mempunyai flora dan fauna yang luar biasa. Negara ini menjadi habitat kepada pelbagai jenis fauna yang jarang ditemui di tempat lain antaranya burung-burung unik seperti kakapo, iaitu sejenis spesis burung kakak tua besar yang tidak boleh terbang, burung kea serta satu-satunya burung 'alpine parrot'.

Antara fauna lain yang terdapat di negara ini adalah penguin dan kiwi yang juga merupakan simbol utama kepada New Zealand. Keindahan alam semulajadi di negara ini boleh dinikmati dengan melakukan pelbagai aktiviti menarik yang lain seperti menaiki bot, menyusuri pantai-pantai yang cantik, aktiviti 'bungee jumping' dari tanah-tanah tinggi, dan macam-macam lagi.

Kali ini, 8TV dengan kerjasama AirAsia X akan membawa anda dalam siri jelajah terbaru ke New Zealand melalui program Now Everyone Can Fly to New Zealand. Program terbaru 8TV ini bakal membuat penoton teruja untuk melihat keindahan dan keistimewaan destinasi-destinasi menarik di New Zealand. Anda juga dapat menyaksikan perbezaan budaya dan cara hidup sekaligus melancong tanpa perlu mengeluarkan bajet yang banyak!

Henry Golding AirAsiaX

AirAsia X dan Tourism New Zealand dengan bangganya mempersembahkan Now Everyone Can Fly to New Zealand yang akan membawa anda menjelajah New Zealand dalam 8 episod yang pasti menghirburkan! Siri terbaru Now Everyone Can Fly to New Zealand dengan kerjasama AirAsia X ini akan membawa penonton ke destinasi-destinasi AirAsia X sekaligus memberi penonton peluang untuk menikmati pakej-pakej menarik yang ditawarkan.

Program yang membawa anda mengenali negara yang juga terkenal kerana mempunyai nama tempat yang terpanjang di dunia iaitu 'Taumatawhakatangi-hangakoauauotamatea-turipukakapikimaunga-horonukupokaiwhenuaki-tanatahu ini akan dihoskan oleh pengacara terkenal Henry Golding. Henry yang cukup sinonim dengan program berunsur 'travelogue' pernah mengacarakan program 'Welcome To The Rail World' dan 'Without Boundaries Islands and Beaches' yang pernah disiarkan di 8TV.

"Saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada penaja utama rancangan ini iaitu AirAsia X kerana membawa kita semua melihat keindahan New Zealand. Now Everyone Can Fly to New Zealand akan memberikan banyak pengisian yang menarik khas untuk penonton yang gemar menjelajah ke dunia luar! Saya sangat teruja dan berharap penonton semua bersama-sama mengikuti perjalanan Henry dalam program ini. Now Everyone Can Fly to New Zealand akan disiarkan setiap Ahad jam 10.30 malam bermula 6 November 2011 ekslusif di saluran hip 8TV" kata Cik Airin Zainul, Pengurus Besar Kumpulan 8TV & ntv7.

"Sekarang semua mampu terbang ke New Zealand dengan AirAsia X and dan berpeluang berkongsi cerita dengan Henry Golding di 8TV! Anda pastinya bakal merasai pengalaman baru tentang New Zealand selama program ini berlangsung. Saya ingin mencabar anda semua untuk menonton program ini dan cuba untuk menyebut nama tempat paling panjang di New Zealand ini." ujar Mark Frood, Pengurus Besar Pasaran Asia, Tourism New Zealand.

AirAsia X cukup berbangg dengan bekerjasama dengan Tourism New Zealand dan 8TV memperkenalkan siri 'travelogue' terbaru tentang New Zealand. Kami cukup berbesar hati bekerja dengan Henry Golding dan percaya telah melakukan yang terbaik bagi memperkenalkan New Zealand kepada Malaysia. AirAsia X telah melancarkan penerbangan ke Christchurch April lepas dan dengan kerjasama dari Tourism New Zealand maka lahirlah program "Now Everyone Can Fly To New Zealand". ujar Darren Wright, Head of Commercial, AirAsia X.

Pastikan anda bersedia untuk meneroka keindahan dan keistimewaan budaya di New Zealand dalam siri jelajah Now Everyone Can Travel to New Zealand yang akan menemui anda setiap Ahad jam 10.30 malam bermula 6 November 2011 ini. 8TV juga terdapat di saluran Astro 708. Anda juga boleh menonton rancangan kegemaran anda di www.8tv.com.my / www.tonton.com.my atau ikuti 8TV di www.facebook.com/8TVfb , www.twitter.com/8tv dan www.youtube.com/8tvaddicts.

Henry Golding AirAsiaX

Host Profile : Henry Golding

Biography:

Henry Golding merupakan seorang personaliti TV yang semakin popular dan menjadi buruan ramai penerbit di Asia Tenggara. Memiliki latar belakang Inggeris dan Iban, Henry menjalani hidup dengan keseimbangan nilai barat dan budaya timur dan juga meneruskan minat dalam bidang Pelancongan dan Anthropology. Minat yang mendalam terhadap dua bidang ini membolehkan Henry menyesuaikan diri dengan mudah walaupun dalam persekitaran yang berbeza.

Sebelum berhijrah ke Asia, Henry merupakan seorang 'Hair stylist' di salon terkemuka di kawasan Sloane Square di London barat. Lokasi terkemuka ini menjadikan salon ini sebagai tempat untuk Ikon terkemuka Britain mendapatkan khidmat seperti Kate Middleton dan selebrti seperti Michael Caine, Ivana dan Ivanka Trump.

Selepas 4 tahun bekerja di London, Henry membuat keputusan berhijrah ke Asia untuk meneruskan minatnya yang mendalam dalam pelancongan. Henry mendapat tawaran pertama selepas hanya 3 bulan berada di Malaysia untuk mengendalikan program siaran lansung 8TV iaitu "The 8TV Quickie". Dalam pada masa yang sama juga, Henry ditawarkan untuk beberapa projek lain 8TV iaitu Motorsports@Petronas, Maybeline Simply Fabulous, Ultimate Prom Night dan Shout! Awards 2010.

Kerjaya Henry semakin melonjak naik apabila beliau ditawarkan untuk menjadi hos rancangan ESPN iaitu Castrol Football Crazy yang telah disiarkan ke lebih 20 negara di Asia. Rancangan ini telah memberikan Henry peluang untuk melancong ke Madrid sekali gus bertemu dan berlatih dengan pemain bola sepak terkenal, Cristaino Ronaldo dan juga ke Afrika Selatan untuk merasai kehangatan Piala Bolasepak Dunia atau 'World Cup' dan menemu bual Arsene Wenger.

Programa baru Henry yang telah disiarkan pada 21 Julai tahun lepas iaitu "Welcome to the Rail World" merupakan program melancong solo di 9 buah negeri di Malaysia menggunakan kemudahan kereta api untuk menikmati suasana sebenar dan kepelbagaian budaya dan cara hidup masyarakat di Malaysia.

TV Shows:
Shout! Awards 2010
Welcome To The Rail World – 2010
ESPN's Castrol Football Crazy – 2009
Motorsports@petronas -host-2009
Maybeline Model search-host- 2009
8tv's The Quickie- Host-2008
Ultimate prom night- Judge-2008
Ho Chak- Guest host- 2008
Venus- Guest- 2008

Interviews:
Pussy Cat Dolls-2008
Daughtry-2008
Fall Out Boy-2009
Harlan Fadhilla, motoGP rider- 2009
Liverpool FC vs Singapore 2009
The Saturdays- 2009
Cristiano Ronaldo – 2010
Arsene Wenger- 2010

Emcee jobs:
Adidas Yoga- 2008
MIFA- 2008
Cleo Fashion Rocks- 2008
8tv 5th Anniversary- 2008
Joanne Kam- 2009
Ribena- 2009
Coca Cola camni lah-2009
Adidas 60th Anniversary- 2009
Guinness 250th anniversary- 2009
Adonis Miss Malaysia world- 2009
Tuned into fashion- one Utama- 2009
Adidas collection 2009
Levis lady style – 2009
Harpers Bazaar – 2009
Monash Ball 2009
ESPN Grandstand Vietnam – 2010
ESPN Grandstand Kuala Lumpur – 2010

Relevant Exposure and experience:
Coca Cola- Main-2008
Tic Tac- Main- 2008
Celcom- Main-2008
Prego pasta- main-2008
Shangri la internal promo- main-2008
Uberman- Main and Face for Product including Hair, Facewash and Deodorant – 2008
Levis- Main-2008
Cadbury's chocolate-2009
Mobily, Dubai 2009
Levi's imprint and accelerate campaign- 2009
Johnny Walker Don't drink and drive campaign- 2009

About AirAsia and AirAsia X
AirAsia, the leading and largest low-cost carrier in Asia, services the most extensive network with approximately 139 routes. Within 10 years of operations, AirAsia has carried over 100 million guests and grown its fleet from just two aircraft to approximately 106. The airline today is proud to be a truly ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) airline with established operations based in Malaysia, Indonesia, Thailand and Philippines servicing a network stretching across all ASEAN countries, China, India, Bangladesh, Sri Lanka and Australia. This is further complemented by AirAsia X, its long-haul low fare affiliate carrier that currently flies to destinations in China, India, Australia, Taiwan¸ Iran, Korea, UK, Japan, France and New Zealand. AirAsia was named the World's Best Low Cost Airline in the annual World Airline Survey by Skytrax for three consecutive years (2009, 2010, and 2011).

Tourism New Zealand
Tourism New Zealand is the organisation responsible for marketing New Zealand to the world as a tourist destination. The major tool we use to do this is the 100% Pure New Zealand marketing campaign, a campaign that has evolved over the past decade to make New Zealand one of the world's most well-respected tourism brands.

International tourism has grown to become New Zealand's largest earner of foreign exchange, pumping around NZD9.5 billion annually into the nation's economy.

Understandably, an industry of this magnitude does not grow by itself. In a fiercely contested global tourism marketplace, Tourism New Zealand is responsible for ensuring New Zealand remains attractive internationally as a visitor destination.

Through the 100% Pure New Zealand campaign we take New Zealand's story to consumers, the travel trade and the global media, while working with the industry here in New Zealand to ensure we deliver on the promises made through the campaign.

Tourism New Zealand is a Crown Entity funded by the New Zealand Government and established under the New Zealand Tourism Board Act 1991. We are led by a Board of Directors appointed by the Minister of Tourism and have a team of around 120 staff in New Zealand and 13 offices around the world. From humble beginnings, we are now the oldest tourism marketing department in the world.

Henry Golding AirAsiaX

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Team Toyo Drift Competition 2008 @ Speedway Plus Motorsport Circuit
  • New Zealand AirAsia X Ultimate NZ Action Hero Day 2
  • Airasia X Firms Up Engine Supplier For The Newly Purchased Airbus A330-200S
  • Airasia X's Whale Of A Sale Is Back
  • Concert Bruno Mars Kuala Lumpur Malaysia 2011
  • New Zealand AirAsia X Ultimate NZ Action Hero Day 1
  • Traveloque Korea Bersama Awal Ashaari & Scha Alyahya
  • Menangi Percutian Ke New Zealand Terhebat Airasia X
  • Airasia X Conquers Mount Fuji
  • Fly-Thru With Airasia From Hong Kong, Macau & Guangzhou
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Filem Aku Bukan Tomboy Selongkar Dunia Tomboy

    Posted: 31 Oct 2011 06:43 PM PDT

    Pada jam 8 malam – 31 Oktober 2011, telah berlangsung Majlis Prebiu Media Filem Aku Bukan Tomboy di GSC Mid Valley. Filem ini merupakan filem ke-6 hasil karya pengarah muda, Syamsul Yusof selepas filem Evolusi KL Drift, Bohsia… Jangan Pilih Jalan Hitam, Evolusi KL Drift 2, Khurafat dan KL Gangster. Tahniah buat Syamsul Yusof kerana filem kali ini lain dari yang lain, unik dan skripnya memang mantap.

    Setiap filem yang dihasilkan oleh Syamsul Yusof pasti melahirkan satu kelainan mengikut selera dan citarasa penonton selain mesej yang disampaikan. Aku Bukan Tomboy ada konsep dan tema yang ingin diketengahkan iaitu menyelongkar dunia kehidupan golongan tomboy dan pengkid di Malaysia.

    0

    Menerusi filem Aku Bukan Tomboy, Syamsul bukan sahaja menggalas tanggungjawab sebagai sutradara malah beliau turut memainkan watak penting.

    Seorang lagi bintang hebat Shaheizy Sam tidak perlu dipertikaikan bakat lakonannya. Ini adalah filem ke-3 Shaheizy Sam bersama Skop Productions selepas Bohsia, Jangan Pilih Jalan Hitam dan Evolusi KL Drift 2.

    Sekali lagi ditampilkan Scha Al-Yahya yang mana beliau bukan kali pertama membawa watak wanita yang keras tapi sebenarnya dah banyak kali. Namun, lakonan Scha kali ini memang antara yang terbaik setakat ini. Suka dengan dialog yang bersahaja dan skrip pula memberikan impak yang penting dalam filem bergenre seperti ini. Kali ini Scha memegang watak seorang gadis tomboy yang mana dalam hatinya masih ada cinta untuk lelaki. Ini adalah filem ke-2 Scha bersama Skop Productions selepas Evolusi KL Drift 2. Tahniah buat Scha.

    "Aku Bukan Tomboy" sebuah cerita komedi romantik. Saksikan filem "Aku Bukan Tomboy" di seluruh pawagam di seluruh Malaysia, Singapore dan Brunie pada
    17 November 2011. Aku Bukan Tomboy bakal di tayangkan di 80 pawagam secara serentak. Aku Bukan Tomboy adalah filem pertama genre komedi romantik arahan Syamsul Yusof, terbitan Skop Productions.

    6

    4

    5

    3

    2

    1

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Seksi Faezah Elai Heroin Tomboy Drama Sutera Maya Pakai Tank Top
  • Gambar Amylia Adnan AF3 Jadi Tomboy Pengkid Pasangan Lesbian
  • Sinopsis Aku Bukan Tomboy
  • Filem Anak Halal di Pawagam 13 Disember 2007
  • Pierre Andre & Fasha Sandha Cium Mulut?
  • Budiey Mencari 20 Pembaca Bertuah Bagi Menghadiri Majlis Pra Tonton Filem 9 September!
  • Filem Anak Halal Lakonan Fasha Sandha & Maya Karin 13 Disember ini!
  • Gambar Melissa Maureen Rizal @ Sambutan Ulangtahun Pertama Portal GUA
  • Live & Loud: Tayangan Perdana Anak Halal @ Kuala Lumpur International Film Festival
  • Traveloque Korea Bersama Awal Ashaari & Scha Alyahya
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Kim Kardashian Fail Penceraian Terhadap Suaminya

    Posted: 31 Oct 2011 10:28 PM PDT

    Kim Kardashian Files For Divorce From Kris Humphries

    Hanya 72 hari selepas melangsungkan perkahwinan yang bernilai USD10 juta di Montecito, California pada 20 Ogos lalu, Kim Kardashian, 30 dilaporkan telah menfailkan penceraian terhadap suaminya bintang bola keranjang NBA, Kris Humphries, 26.

    Berita tersebut disahkan oleh pengacara E! News, Ryan Seacrest melalui laman Twitter miliknya semalam yang memberitahu Kim sendiri telah memberitahu perkara itu kepadanya selepas laman gosip TMZ mendedahkan mengenai perkara itu beberapa hari lalu.

    Kim dikatakan menfailkan penceraian dengan alasan tidak mempunyai persefahaman dengan suaminya itu. Sumber rapat dengan pasangan itu pula memberitahu, mereka berpisah kerana Kim tidak mahu berpindah ke Minnesota tempat asal suaminya.

    Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Ngeri di Angkasa...Paralgliders Nyaris Tewas Ketika Paracutnya Disambar Helang

    Posted: 31 Oct 2011 09:00 PM PDT

    Seorang lelaki Rusia sedang melakukan aktiviti paralglider di atas India Himalaya, namun dia akan mendapatkan kejutan mengerikan yang tidak akan dilupakan seumur hidupnya. Dimana dua ekor helang tiba-tiba muncul dan salah satunya menyangkut pada paracutnya. Namun beruntungnya lelaki ini berhasil membuka paracut kecemasan sesaat sebelum dirinya tiba di tanah.




    Dalam video yang diunggah ke YouTube ini, tidak diketahui secara jelas identiti lelaki Rusia ini, namun yang terpenting adalah, baik sang lelaki dan burung helang tersebut tak ada yang tewas dalam kejadian ini.

    Lawak..perempuan ni sempat balas sms menggunakan telefon yang disimpan dicelah dada ketika majlis perkahwinannya

    Posted: 31 Oct 2011 08:00 PM PDT

    Ini merupakan hari besar sang pengantin, dan dia ingin semua orang mengetahui hari bahagianya itu, namun sepertinya pengantin kita yang satu ini terlalu bersemangat dengan membalas SMS selama upacara pemberkatan nikah.

    Pengantin wanita ini sedang berdiri dengan ayahnya di depan seorang pendeta saat upacara pemberkatan nikah, namun ia tiba-tiba memasukan tangan ke-dadanya, menarik keluar telefonnya dan mengirimkan pesan teks pada sahabatnya .


    Parahnya lagi, ketika sang pendeta sedang bercakap tentang kesucian perkahwinan dan kasih Tuhan, sang pengantin malah mengirim pesan teks.

    Setelah selesai mengirim pesan teks ia kemudian kembali menyembunyikan telefon tersebut pada bagian depan gaunnya, sambil diperhatikan sang ayah yang terlihat sangat malu.

    Kejadian ini ditangkap oleh videografer profesional Jim Costa, yang kemudian menggungah video ini ke YouTube.

    "Ini adalah bagian dari video pernikahan yang saya ambil pada bulan Ogos 2008 di Mission Beach Woen's Club di San Diego, California." tulisnya.


    Hebat..Lelaki ini cipta kostum halloween dengan menggunakan 2 buah iPad

    Posted: 31 Oct 2011 07:00 PM PDT

    Selama Halloween ini, tentunya kita telah banyak melihat kostum-kostum yang unik, lucu dan mengerikan. Namun kostum yang akan anda lihat kali ini mungkin adalah kostum terhebat dan dijamin akan membuat Heidi Klum kagum kerana irihati.



    Mark Rober, seorang ilmuwan yang bekerja untuk NASA, membuat kostum halloween-nya dengan menggunakan dua buah iPad yang membuat ia seperti Zombie dengan lubang besar pada perutnya.

    Ilmuwan roket dari Pasadena, California, ini menciptakan kostum 'tembus pandang' ini dengan memulai video chat FaceTime pada kedua iPad, kemudian menempelkannya di kedua sisi tubuhnya.

    Ia kemudian menambahkan tshirt putih yang telah berlubang di tengahnya serta darah palsu untuk menyelesaikan kostumnya.

    Mark menjelaskan bahawa untuk kostum ini anda memerlukankan dua buah Ipad 2s serta koneksi WiFi.
    "Jika pesta yang anda datangi terlihat membosankan, anda dapat bermain Angry Birds." tuturnya.

    Diketahui, Rober telah menghabiskan enam tahun di NASA membantu dalam desain Laboratorium Sains Mars yang akan dibuka bulan depan dengan bertujuan untuk melaksanakan ekslorasi robot jangka panjang pada planet merah tersebut.


    Pulak dah...tikam perut tetak kepala isteri kerana dituduh amal ilmu hitam

    Posted: 31 Oct 2011 06:00 PM PDT

    SANDAKAN: Seorang wanita kini bertarung dengan maut akibat ditetak di kepala manakala perutnya ditikam menggunakan parang jenis 'barung' oleh suaminya yang mengamuk kerana sering dituduh mengamalkan ilmu hitam.

    Mangsa, Amah Mohd Ali, 36, dan kejadian berlaku di rumah mereka di Kampung Mangkalinau di sini, pada jam 7.30 malam kelmarin.

    Sebelum kejadian, Amah bertengkar dengan suaminya yang berusia 30 tahun kerana lelaki itu mengamalkan ilmu hitam dan menuntut ajaran sesat dengan seorang 'tok guru' sejak beberapa bulan lalu.

    Suaminya yang tidak puas hati dengan tohmahan itu meninggalkan rumah sebelum kembali semula beberapa jam kemudian sambil membawa parang dan nekad menyerang isterinya yang menonton televisyen bersama tiga anak dan bapa mentua.
    Seorang anak lelakinya berusia 16 tahun cuba menghalang lelaki itu daripada menyerang mangsa dan kesempatan itu digunakan wanita terbabit melarikan diri dan bersembunyi di sebuah kedai runcit berhampiran.

    sumber : 9

    Fantasy Treasure Bra, Bra Berhiaskan Ribuan Berlian Bernilai $ 2.5 Juta

    Posted: 31 Oct 2011 05:00 PM PDT

    Fantasy Treasure Bra adalah lingerie yang dikeluarkan Victoria"s Secret di 201 dan diciptakan oleh London Jewelers dan telah diperlihatkan pertama kali di Victoria"s Secret Lexington Avenue Store pada 19 Oktober 2011 di New York City.

    Bra 270 karat ini terdiri dari 3400 batu berlian termasuk berlian putih dan kuning 142 karat, mutiara-mutiara dan batu permata berwarna aquamarine – dimana semua batu-batu itu tertatah di emas kuning dan putih 18 karat.

    Bra ini diperkirakan bernilai $ 2.5 Juta USD dan bakal diperagakan oleh Miranda Kerr .

    Bra ini sendiri sebenarnya bukanlah bra buatan Victoria"s Secret yang paling mahal kerana di 2000 lalu, Gisele Bundchen pernah mengenakan lingerie Red Hot Fantasy Bra and Panties, yang dinobatkan sebagai Lingerie Termahal sedunia yang pernah dibuat dengan nilai $ 15 Juta.

    Bukti kenapa perlu tempat duduk basikal mesti dipilih dengan warna yang betul

    Posted: 31 Oct 2011 11:01 AM PDT

    Korek bontot lepas tu jilat,apa punya perempuan cantik ni?

    Posted: 31 Oct 2011 10:01 AM PDT

    tabiat buruk yang jangan kita ikut....

    Gilalah..awek cantik ni selamba bukak baju depan orang ramai lepas tu pergi pameran komputer

    Posted: 31 Oct 2011 09:20 AM PDT




    ada jugak orang yang macam ni....

    Kanak-kanak Lima Tahun Bawa Kereta Cari Ibunya

    Posted: 31 Oct 2011 08:46 AM PDT

    MANSFIELD - Seorang gadis berusia lima tahun berusaha mencari ibunya dengan memandu kereta keluarga lalu menghubungi polis.

    Kereta tersebut sempat berjalan hingga akhirnya masuk ke pekarangan milik tetangganya.

    Gadis cilik bernama Ameleah Kegley, akhirnya menghubungi polis dan mengatakan bahawa kereta milik keluarganya mengalami kemalangan. Dia pun mengatakan bahawa ibunya pasti akan sangat marah kepadanya.

    Polis mengatakan, pada saat pulang dari sekolah di rumahnya di Mansfield, Ohio, Ameleah tidak menemukan ibunya. Dia pun mencari ibunya.

    Khuatir ibunya tidak ada di rumah, Ameleah pun memutuskan untuk mencari sang ibu dengan menggunakan kereta milik ibunya, Lincoln Navigator keluaran tahun 1999.

    "Kanak-kanak itu tampaknya mengikuti semuanya apa yang dilihat dari ibunya ketika berada di dalam kereta," ujar petugas polis Ryan Grimshaw, seperti dilansir Orange, Isnin(31/10/2011).

    Polis pun akhirnya berhasil menemui orangtua kanak-kanak tersebut yang diketahui sedang berada di hospital kerana keadaan darurat.

    Atas kejadian ini polis tidak berniat untuk melayangkan tuntutan terhadap gadis manis itu.(rhs)

    Polis Ditangkap Polis Kerana Memandu Laju Hingga 190 km/jam! [Video]

    Posted: 31 Oct 2011 07:00 AM PDT

    Polis wanita dari Florida menangkap seorang polis dari Miami yang kedapatan memandu laju di jalan raya dengan kecepatan lebih dari 190km/jam.


    Seorang polis wanita Florida, D.J. Watts, melihat sebuah kereta polis Miami dipandu laju dengan kecepatan 193 kilometer per jam pada pukul 18.30 di daerah dekat Hollywood Boulevard. Watts segera mengejar polis tersebut dan berhasil memberhentikannya setelah melakukan pengejaran singkat selama tujuh minit.

    Kereta tersebut ternyata dikendarai oleh seorang polis Miami yang sedang tidak bertugas bernama Fausto Lopez.

    Lelaki berusia 35 tahun itu akhirnya tidak ditahan tapi diberi sulrat saman kerana memandu kendaraan melebihi had yang dibenarkan. Lopez mengaku saat itu ia sedang terburu-buru kerana sudah ditunggu oleh pekerjaan sampingannya di sebuah sekolah yang dimulai pada pukul 7 malam.

    Sedangkan Watts, dikhabarkan banyak mendapat penghargaan kerana keprofesionalnya dalam bekerja.

    Menurutmu, apakah polisi kita juga mampu bertindak profesional seperti itu?


    sumber: Miami Herald


    Wow, Ada Baju yang Boleh Membuat Anda Jadi Langsing & Ramping

    Posted: 31 Oct 2011 06:00 AM PDT

    Inovasi dalam dunia fesyen kembali ditemukan. Setelah legging yang boleh kurangi selulit dan hotpants yang dapat turunkan berat badan, kali ini telah dilancarkan baju yang boleh hilangkan lemak di lengan.

    Di Inggris, para wanita sepertinya tak perlu lagi susah payah untuk pergi ke gym untuk mengurangi timbunan lemak. Hal ini kerana telah ditemukannya baju bernama 'Thingo' yang berfungsi untuk mengurangi lemak pada lengan atau yang biasa disebut 'binggo wings'.

    Seperti yang dikutip dari Daily Mail, tiga dari empat wanita merasa sangat terganggu dengan adanya lemak pada lengan. Oleh kerana itu, baju yang dibuat oleh perusahaan pakaian, Asda ini dianggap sebagai solusi yang tepat.

    Baju 'Thingo' terbuat dari beberapa panel berbahan elastis seperti nylon dan lycra mesh yang dapat meramas bahagian tubuh yang tidak kencang. Panel yang tak dijahit pada bahagian bawah torso juga dikatakan dapat mengurangi lemak di punggung, meratakan perut serta mengencangkan pinggul.

    Seorang wanita berusia 52 tahun dari Essex, Inggris, Debra Matthews telah mencuba baju yang dijual dengan harga 9 poundsterling atau sekitar . Menurut Debra, baju ini boleh membuat berat badannya turun dan boleh mengenakan pakaian dengan ukuran yang lebih kecil.

    "Pada usia saya yang seperti ini, saya boleh menemukan banyak dari kulit saya yang mengendur, salah satunya pada lengan. Baju ini benar-benar mengencangkannya. Saya harus berkata bahawa sekarang, saya boleh memakai ukuran pakaian yang lebih kecil," terang Debra.

    Baju 'Thingo' sebenarnya, bukan item mode pertama yang berfungsi untuk mengurangi tumpukan lemak pada lengan. Pada Ogos lalu, pakar ritel Maria Portas telah melancarkan 'the armery', sebuah stocking lengan yang dijual dengan harga 21 poundsterling . Dengan fungsi yang boleh mengencangkan lengan, 'the Armery' hadir dalam berbagai pilihan desain, kosong dan dekoratif.

    Buat lawak..perusahaaan filem porno buat tempat untuk selamatkan diri daripada hari kiamat

    Posted: 31 Oct 2011 05:00 AM PDT


    Perusahaan pembuat filem porno "Visual pink" di San Fernando Valley mungkin satu-satunya perusahaan filem dewasa yang memiliki perancangan "selamat dari kiamat 2012 dengan bergaya" dengan membangun sebuah "bunker bawah tanah yang sangat besar" untuk melarikan diri dari kiamat. 21 Disember 2012

    "Tujuan kami tidak lebih cuma ingin bertahan dari kiamat yang akan datang dalam kenyamanan dan kemewahan," kata juru cakap Visual Pink Quentin Boyer afiliasi CBS Los Angeles. "Tidak peduli apakah bencana yang datang bentuknya seperti bola api terlempar ke bumi, hujan deras air bah, gempa mega-tsunami, zombie radioaktif pemakan daging, atau beberapa kombinasi di atas."
    Boyer mengatakan kepada LA Weekly bahawa bunker X-rated akan diisi dengan "bar penuh persediaan, panggung pertunjukan yang sangat besar, dan sebuah studio produksi canggih."

    Dengan "nothing to lose" pada hari akhir itu, Boyer membawa tamu-tamu undangannya ke bunker untuk dapat berpartisipasi dalam pesta akhir dunia. "Tak pelik lagi, saya kira, itu akan terjadi," ia merenung. "Sulit untuk mengatakan bagaimana orang akan menanggapi kiamat yang sebenarnya."

    Daftar tamu Visual Pink akan dibatasi 1.500 VIP kata Boyer, terdiri dari "pelaku Visual Pink, anggota situs aktif dan pengikut Twitter, akan mendapatkan prioriti ketimbang masyarakat umum."

    Mereka punya waktu lebih dari setahun untuk merencanakan acara, sebagaimana Boyer mengakui bahawa mereka "sedang mengerjakan sistem oksigen, dan hal-hal yang berkaitan dengan itu." Lokasi persis dari bunker ini belum diumumkan kerana "alasan keselamatan."

    Jika tidak ada tempat yang lebih buruk untuk menghabiskan detik-detik terakhir anda di bumi, itu akan menjadi sebuah pesta satu-malam yang fantastis, setelah itu orang-orang akan muncul dari bawah tanah, berwajah merah, pulang kerumahnya, dan perusahaan akan dibiarkan disana dengan bunker paling hebat yang pernah dikenal manusia.

    Manusia super idiot

    Posted: 31 Oct 2011 04:00 AM PDT

    Ini orang benar-benar tak ada otaknye ?
    Boleh dibilang SUPER IDIOT habis...
    Masa mahu pasang Air Cond sampai keluar jendela
    dan duduk pulak kat atasnya..
    Macam nyawanya dah tak bernilai....

    Mengerikan, Buku-Buku ini Menggunakan Kulit Manusia Sebagai Sampulnya

    Posted: 31 Oct 2011 03:00 AM PDT

    Kulit manusia sebagai sampul buku? Mengerikan, Ini adalah teknik nyata yang, meskipun dikecam dan dianggap mengerikan dengan standard saat ini, secara rasmi dilakukan sejak abad ke-17. Teknik ini mendapatkan populariti yang cukup besar selama Perancis berevolusi dan di antara kelas atas pada abad ke-19, berikut buku buku tersebut :

    Garnet A Jesuit dan Konfederasi Nya
    1606: Kulit "Penderma": Bapa Henry Garnet A True and Perfect Relation of the Whole Proceedings Against the Late Most Barbarous Traitors



    Practicarum Quaestionum Circa Leges Regias Hispaniae
    1632 (?): Jonas Wright

    . Leeds, Inggris Ledger
    1700: Kulit "Penderma": Unknown

    Virgil Georgics
    Virgil Georgics: Kulit "Penderma": Jacques Delille


    Kamus Samuel Johnson
    1818: Kulit "Penderma": James Johnson


    Merah Prosiding Pembunuhan Yudisial Barn
    1828: Kulit "Penderma": William Corder


    Bibiigrafi James Allen, alias Jonas Pierce, alias James H. York, alias Burley Grove.
    1837: Kulit "Penderma": James Allen


    Puisi Karya John Milton
    1852: Kulit "Penderma": George Cudmore


    Terres du Ciel
    1882: Kulit "Penderma": Countess Prancis


    El Viaje Largo oleh Tere Madinah
    1972: Kulit "Donor": Unknown


    Gilalah..perempuan ni tunjuk bon**tnya kat orang utan ni

    Posted: 31 Oct 2011 02:00 AM PDT

    dah tak ada kerja lain..nasib baik orang utan tu dok dalam sangkar
    kalau tak dah lama kena kerjakan..

    Gila..pemandu mabuk dan telanjang bulat ini langgar 17 kenderaan lain

    Posted: 31 Oct 2011 01:00 AM PDT

    Vitaly Grodi, seorang pemandu teksi di Moscow, Rusia yang memandu kendaraannya sambil mabuk dan telanjang bulat, akhirnya ditangkap polis setelah sebelumnya melanggar 17 kendaraan lain. Begitu tertangkap, tubuh Grodi ditutupi dengan jaket polis.

    MOSCOW, KOMPAS.com - Seorang pemandu yang mabuk dan telanjang memandu kendaraannya dengan kelajuan tinggi di Moscow pusat, Ahad (30/10/2011). Kendaraannya kemudian melanggar 17 kereta sebelum dihentikan polis yang memburunya di ibu kota Russia tersebut, kata televisyen pemerintah.

    "Ketika polis menyuruhnya membuka pintu keretanya, terlihat jelas bahawa ia telanjang bulat," lapor televisi itu, dengan menunjukkan deretan kereta yang kaca-kaca jendelanya hancur dan bahagian sampingnya kemek. Pemandu itu, menurut laporan televisyen Russia, bernama Vitaly Grodi dan bekerja sebagai pemandu teksi,

    Media setempat menyebut lelaki yang berusia 40-an tahun itu berasal dari Moldova dan menunjukkan sebuah fotonya yang tersenyum di kerusi belakang sebuah kereta polis.

    Televisyen pemerintah mengatakan, lelaki itu memiliki kadar alkohol "luar biasa tinggi" dalam sistem tubuhnya. Gambar-gambar televisyen menunjukkan para pengemudi tertekan dengan wajah dan tangan yang berdarah duduk di dalam kereta mereka. Namun polis mengatakan, tidak ada yang mengalami luka-luka serius.

    "Bahagian paling berbahaya adalah ketika ia (pemandu mabuk) hampir melanggar sebuah bas yang penuh dengan anak sekolah," kata juru cakap polis Gennady Bogachev. Ia menambahkan, empat dari ke-17 kendaraan yang dilanggar adalah kereta polis.

    Sumber :ANT

    Jantan sundal tak pakai spender ni sengaja tunjuk alat sulit kepada sekumpulan gadis di McDonald's

    Posted: 31 Oct 2011 12:00 AM PDT





    A man deliberately exposed his private parts to girls at the King Albert Park McDonald's, said STOMPer Hoo. The man reportedly dropped items on the floor several times, and exposed his genitals to the STOMPer's girlfriend and her friends, as he bent over.

    The STOMPer relates the incident:

    "My girlfriend and a group of friends were studying at McDonald's at King Albert Park on Oct 25, and at around 3 or 4pm, this guy in an army singlet came in and sat next to them.

    "He 'accidentally' dropped his coins and my girlfriend's friend helped him pick them up.

    "Then, she saw his private parts. He wasn't wearing any underwear!

    "He sat with his leg up on the seat. He 'accidentally' dropped his coins again and as he picked them up, he exposed his private parts to my girlfriend and her friends.

    "He did this for three times.

    "It was obvious that he did all that on purpose because when he came in alone, there were many empty seats but he chose to sit at the table next to them.

    "He also did not buy any food from McDonald's.

    "He is a shame to guys.

    "Seriously, this should never happen to any girl."

    Wanita sensasi ini hantar foto pamer payu***a ke Twltter pulak

    Posted: 30 Oct 2011 11:31 PM PDT

    Wanita seksi bernama Jodie Marsh ini memang sering sekali membuat sensasi di dunia hiburan mahupun di dunia maya. Jodie Marsh yang terkenal dengan tubuhnya yang seksi, montok dan berotot itu kembali mempamerkan lekuk tubuhnya. Menurut Dailymail, saat terjadi proses pengambaran untuk sebuah majalah, Jodie Marsh yang saat itu berada di depan meja rias memotret dirinya sendiri yang saat itu tampil cukup panas. Dan foto tersebut kemudian diunggah di akaun Twitter miliknya.

    Dalam foto tersebut terlihat Jodie Marsh berpose seksi dengan payudara montoknya di depan cermin sambil memotret dengan telefon genggamnya. Jodie seperti sedar ingin mempamerkan payudara yang bulat dan tato yang ada di sekujur tubuhnya. Foto-foto tersebut mendapatkan reaksi yang beragam dari para penggemarnya. Dan Jodie sendiri mengaku sangat menyukai fotonya tersebut.

    sumber : dailymail

    Aduh, Balotelli Intip Majalah Porno Ketika Beli Gula-gula Dengan Kekasihnya

    Posted: 30 Oct 2011 10:00 PM PDT

    INILAH.COM, Manchester - Mario Balotelli seakan tidak pernah berhenti membuat sensasi dan berita. Kini, pemain yang dijuluki 'Si Bengal' itu kembali buat hal.

    Baru-baru ini, Balotelli tertangkap sedang mengintip sebuah majalah porno dan cuba menyembunyikannya dari sang kekasih. Balotelli tidak boleh menahan rasa penasarannya dan mengintip majalah porno tersebut ketika sedang berbelanja dengan kekasihnya, Raffaella Fico.

    Seperti dilansir The Sun, pasangan kekasih itu sedang membeli gula-gula dan minuman ringan di supermarket yang ada di Manchester, tapi mata Balotelli melihat sesuatu yang 'segar'. Ia memutuskan untuk mengintip sebuah majalah porno yang terletak di sebuah rak.

    Sebelumnya, Balotelli juga membuat ibu angkatnya pusing kerana ketika disuruh membeli seterila bekas pemain Inter Milan itu malah membeli Vespa dan barang-barang yang tidak ada hubungannya dengan permintaan sang ibu angkat, yakni membeli seterika.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS