Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Undi : Siapakah Yang Bakal Bergelar Juara Mentor 6?

Posted: 07 Jun 2012 09:46 PM PDT

Yeahh! Ahad ini bakal berlangsung pentas akhir Mentor 6 di Stadium Malawati, Shah Alam yang bakal menyaksikan 3 protege iaitu Zatul, Anas dan Caroline berentap bagi merebut hadiah wang tunai berjumlah RM100,000!

Ketiga-tiga protege ini masing-masing mempunyai keunikan dan kelebihan yang tersendiri. Seperti yang kita lihat, protege kepada Ella, Caroline, walaupun nampak seorang yang pemalu, namun apabila berada di atas pentas, dia mampu memukau seluruh audiens dengan persembahannya yang mantap.

Namun lain pula ceritanya dengan protege kepada Faizal Tahir, menurut khabar angin yang kami dengar dari mulut peminat-peminat Faizal Tahir sendiri, mereka mengundi Anas kerana minat mereka kepada Faizal Tahir. Ada juga yang mengatakan bahawa Anas tidaklah sehebat mana sehinggalah kepada persembahannya yang lepas, lagu asal Sudirman iaitu "Merisik Khabar" telah berjaya dibawakan dengan penuh emosi dan bertenaga.

Tidak mahu mengulas panjang kerana kami sendiri bukan juri, tapi andalah juri sebenar yang layak untuk mengundi. Mari kita lihat protege manakah yang bakal menerima undian tertinggi dari pembaca OHBULAN! lepas ini ya!

Kredit Foto : Rotikaya

Kenali Peribadi Wanita Melalui Beg Tangan

Posted: 07 Jun 2012 09:42 PM PDT

Beg tangan merupakan satu keperluan penting bagi setiap wanita. Ia bukan sahaja digunakan untuk mengisi barang, tetapi turut dijadikan aksesori untuk digayakan setiap masa. Disamping itu, terdapat pelbagai jenis beg tangan wanita yang berada di pasaran, sama ada dari jenis clutch, satchel, hobo, dan sebagainya. Kesemuanya mempunyai pelbagai bentuk dan fungsi serta peminatnya yang tersendiri.

Dalam pemilihan dan penggayaan beg tangan, ia terselit rahsia disebalik peribadi seseorang itu sendiri. Contohnya seperti penggayaan beg tangan yang terdiri dari jenis clutch, ia menggambarkan bahawa wanita tersebut memiliki keyakinan dan kepercayaan diri yang kuat dalam menjalani kehidupan sehariannya. Disamping itu, ia juga menggambarkan bahawa wanita ini dapat menjadi seorang kawan yang baik kepada sesiapa sahaja dan merupakan seorang kawan yang setia menemani tidak kira disaat susah mahupun senang.

Beg jenis clutch ini merupakan sejenis beg tangan kecil yang lebih merupai seperti purse ataupun wallet. Kebiasaanya ia tiada tali atau sebarang pemegang, maka ia selalunya dipegang dalam tangan ataupun dikepit dibawah ketiak. Selain itu, beg jenis ini tidak boleh    mengisi barang yang terlalu banyak atau barang yang terlalu besar. Maka, kebiasaanya wanita menggayakan beg jenis clutch ini untuk menghadiri majlis-majlis tertentu sahaja.

Selain clutch, antara jenis beg tangan lain yang sering wanita gayakan adalah beg dari jenis satchel. Satchel merupakan beg tangan jenis kecil, yang biasanya mempunyai tali galas yang panjang. Biasanya wanita yang menggayakan beg tangan jenis satchel ini merupakan wanita yang berperwatakan lemah lembut dan bersopan santun. Namun begitu, wanita jenis ini merupakan seorang yang amat tegas dan tekun dalam setiap pekerjaan yang dilakukannya.

Disamping itu, wanita yang menggayakan beg tangan jenis satchel ini juga merupakan seorang yang peramah serta melayan orang-orang di sekelilingnya dengan baik dan amat disenangi oleh semua pihak. Selain itu, wanita dari kategori beg ini juga mempunyai impian yang besar dan akan sentiasa berusaha untuk berjaya mencapai impiannya, serta seorang yang suka menggembara bagi menimba pengalaman-pengalaman baru.

Beg tangan yang bersaiz besar atau lebih dikenali sebagai jenis hobo, turut digayakan oleh wanita. Lazimnya, beg tangan jenis ini mempunyai dua jenis tali, dimana ia boleh digayakan dengan dua cara. Sama ada di galas dengan menggunakan tali panjang, ataupun di galas dengan menggunakan tali pendek. Beg tangan jenis ini boleh mengisi barang yang banyak  dan sangat sesuai bagi mereka yang sering melakukam aktiviti luar.

Selalunya wanita yang menggayakan beg tangan jenis hobo ini, merupakan seorang yang aktif, suka meneroka perkara-perkara baru serta mempunyai banyak minat dalam apa jua perkara. Sebenarnya perkataan 'Hobo' itu sendiri dalam bahasa inggeris turut membawa maksud suka merantau ataupun suka akan cabaran. Disamping itu, wanita dari kategori beg hobo ini juga merupakan seorang yang agak bijak serta sering memiliki idea-idea yang bernas dalam sesuatu perkara. Namun begitu wanita dari kategori ini turut mempunyai kelemahan, iaitu mereka sering kurang fokus dalam apa jua perkara yang dilakukannya serta seorang yang cepat berputus asa, apabila sesuatu yang diusahakannya menemui kegagalan.

Berikut merupakan beberapa jenis beg tangan yang sering digayakan oleh wanita dan setiap satunya mempunyai keperibadian yang tersendiri. Ini menunjukkan bahawa wanita merupkan seorang yang berketerampilan dalam apa jua situasi serta bijak dalam menggayakan fesyen dalam kehidupan seharian. Dengan ini, diharapkan ia dapat memberikan ilham untuk wanita, dalam pemilihan beg tangan di masa hadapan.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Bukan Senang Untuk Ubah Suai Rumah

Posted: 07 Jun 2012 09:58 PM PDT

BUKAN SENANG UNTUK UBAH SUAI RUMAH

Semasa Budiey merancang untuk berpindah rumah bulan ini, dalam kepala ni terlalu banyak idea dan ilham. Mahu beli itu dan mahu letak ini. Macam-macam idea yang Budiey dapat dari majalah dan program TV. Tapi apabila terlalu banyak idea, macam biasa, Budiey akan jadi keliru. Pening kepala! Macam-macam konsep ada. Nak yang urban, yang elegan, klasik… pendek kata macam-macam ada.

Tiles Rumah Terbaik

Kalau google di internet, Budiey dapat banyak maklumat tentang cara yang senang dan cepat untuk buat renovation. Setelah buah kajian dan selidik mana yang patut, Budiey dapati terlalu banyak jenis tiles yang ada di pasaran.

Nak senang lagi, kita curi-curi masa untuk masuk ke showroom. Dapatkan nasihat dari yang pakar. Bukan buat ikut hati dan rasa je. Kita ni bukan ada ilmu sangat pun tentang ubah suai rumah ni.

Apa yang penting, semasa memilih dan membeli tiles, kita hendaklah tahu kesesuaian. Salah satu ciri dan juga cara ialah memilih warna yang sesuai. Kata orang biarlah padan dan juga 'masuk' dengan warna dinding rumah.

Sekarang, Budiey tengah merancang untuk memilih lantai dan juga beberapa perabut untuk diletakkan di ruang tamu dan di dapur. Untuk lantai, Budiey dapati banyak sangat reka bentuknya. Ada yang kecil dan ada yang besar. Ada yang licin, ada yang rata dan ada permukaan yang kasar.

Nah, sekarang kita dah pilih warna dan bentuk, dan apa-apa pun pilihan kita tu kenalah tengok sejauh mana mutu tiles tu. Nanti tak pasal-pasal, tak sampai setahun dah retak.

Cakap pasal retak, Budiey teringat pada entri Curious Cat yang Budiey siarkan baru-baru ini. Agak lucu juga bila kucing pun tahu macamana nak pilih dan nasihat kita macamana nak pilih tiles yang bermutu.

Untuk lantai di ruang tamu, Budiey ambil keputusan untuk memilih permukaan yang licin. Ini kerana Budiey rasa senang untuk menyapu dan membersih sampah sarap dan habuk pun taklah melekat sangat. Kata orang yang pakar, tiles lantai dan dingin sememangnya berbeza tapi tak salah untuk kita campur adukkan bersama-sama.

Tiles Rumah Terbaik

Selain ruang tamu, Budiey juga mengambil keputusan untuk memilih beberapa jenis tiles untuk ruang dapur dan juga bilik mandi. Pilihan warna satu benda yang bukan senang untuk dibuat. Apa-apa pun, Budiey berpegang pada tips di mana kita kena pilih warna putih dan kosong untuk menampakkan ruang yang sempit agar nampak lebih luas. Kalau pilih yang bercorak atau warna terang seperti warna merah dan biru menjadikan dapur nampak sempit pulak.

Kalau nak kira jumlah website yang cerita pasal renovation, memang banyak sampai tak dapat bilang dengan jari. Itu tak termasuk lagi cerita-cerita di blog di mana Budiey rasa semuanya menarik.

Tiles Rumah Terbaik

Jadi, sekarang ini, Budiey rasa mahu upah interior designer. Jadi, dapat la jugak nasihat daripada mereka. Nak tak nak, kena dapatkan nasihat dan saranan daripada orang yang lebih arif tentang renovation. Baru puas hati.

Contohnya, lantai rumah… Budiey kena tahu juga jenis-jenis lantai yang sesuai dan jenama yang kukuh atau bermutu di pasaran. Takut nanti beli yang murah sangat pun tak boleh sebab kadang-kadang memang tak bermutu.

Dua hari lepas, Budiey dapat cadangan daripada seorang pembaca, yang mencadangkan Budiey untuk membuat pilihan yang tepat berdasarkan bajet atau keadaan kewangan ketika ini.

Betul juga kata pembaca tu, untuk buat renovation kita perlu mencari idea yang terbaik sebab segalanya akan kekal untuk jangka masa yang agak lama.

Jadi, sekarang ini, kalau korang ada idea yang menarik tentang renovation atau segalanya tentang dekorasi rumah, bolehlah berikan kepada Budiey.

Tiles Rumah Terbaik

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Ujibakat Deko Idaman Selebriti TV3
  • Ujibakat Deko Idaman Program Ubah Suai Kediaman di TV3
  • Ashraf Muslim dan Sherry Ibrahim Putus Cinta
  • Carleed featuring Natasha Hudson Jika Ku Boleh Ubah Dunia
  • Daphne Iking & Aishah Sinclair Hos Ladies Day Out NTV7
  • Rumah Zubir Berita Harian Kena Simbah Cat
  • Gossip Artis Perasan Kaya Raya
  • Gosip Pelakon dan Penyanyi Tak Tinggal Sebumbung Dengan Ibu
  • Pejabat Facebook Sedang Dibina di Malaysia
  • Lirik Sayang Sayang Aliff Aziz
  • Filem KAWAN-KAWANKU HANTU Zizan Razak di Astro First

    Posted: 07 Jun 2012 09:53 PM PDT

    Filem "KAWAN-KAWANKU HANTU" kini di Astro First

    Sebuah filem komedi alih suara istimewa terbitan Astro Shaw Sdn. Bhd dan Double Vision Pictures Sdn. Bhd.

    Kuala Lumpur, 6 Jun 2012 – Bagi mengukuhkan lagi kedudukan selaku satu-satunya platform yang menawarkan perkhidmatan untuk melanggan filem-filem terkini di pawagan terus ke rumah kediaman di Malaysia, pihak Astro First dengan berbesar hati membawakan sebuah filem alih suara istimewa terbitan Astro Shaw Sdn. Bhd dan Double Vision Pictures Sdn. Bhd. berjudul Kawan-Kawanku Hantu yang bakal ditayangkan secara eksklusif bermula 7 Jun 2012.

    Selain hanya perlu membayar caj serendah RM15 untuk setiap tempahan filem Kawan-Kawanku Hantu menerusi Astro First, para pelanggan juga mempunyai pilihan masa menonton untuk filem ini mengikut keselesaan masing-masing dalam tempoh 48 jam selepas pembelian.

    Istimewa lagi, filem alih bahasa Kawan-Kawanku Hantu ini juga telah menggunakan khidmat suara gabungan tiga selebriti terkenal tanah air iaitu Zizan Razak, Harun Salim Bachik dan Sharifah Shahira untuk menjayakan filem komedi ini.

    Filem KAWAN-KAWANKU HANTU (alih suara BM oleh Zizan Razak) di Astro First:

    Filem komedi Kawan-Kawanku Hantu yang diterbitkan oleh Astro Shaw Sdn Bhd dengan kerjasama Double Vision Pictures Sdn Bhd ini diambil daripada sebuah filem Cina terbitan bersama berjudul Ghost Buddies. Filem Ghost Buddies yang telah ditayangkan di pawagam sejak 10 Mei lalu dibintangi oleh pelakon dan pelawak terkenal dari Singapura; Mark Lee serta pemegang Anugerah Pelakon Hong Kong Terbaik; Maggie Shiu sebagai teraju utama.

    Filem ini turut diserikan dengan lakonan mantap oleh pelakon serba boleh dari Singapura; Yao Wen Long, penyanyi dan penerbit; Lenny Ooi, Wee Kheng Ming, pelawak dan penyampai Radio One FM; Lim Ching Miao, Penyampai Radio MY FM; Vivian Tok, artis radio veteran; Chow Kee Moo serta Kelvin Leong.

    Menariknya, dialog-dialog yang digunakan adalah sama sekali tidak sama dengan filem Ghost Buddies. Ini merupakan satu cabaran kepada Zizan Razak, Harun Salim Bachik dan Sharifah Shahira untuk menggunakan kreativiti mereka demi memastikan setiap dialog yang diucapkan untuk setiap babak bersesuaian dan mencuit hati tetapi masih mengekalkan jalan cerita asal filem Ghost Buddies.

    Astro First juga turut menawarkan dua pilihan istimewa buat para pelanggan yang mana mereka boleh memilih untuk menempah filem ini sama ada dalam versi Bahasa Cina (Hokkien) atau dalam Bahasa Melayu.

    Menurut Pengurus Saluran Astro First; Shoba Devi berkata, "Pihak Astro First sentiasa berusaha untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik dengan membariskan filem-filem terkini di pawagam demi memenuhi kehendak para pelanggan kami. Terbaru, kami bawakan pula pilihan sebuah filem alih suara istimewa iaitu Kawan-Kawanku Hantu yang diambil daripada filem asal berjudul Ghost Buddies dalam versi dwi bahasa.

    Objektif utama penghasilan versi alih suara bagi filem ini adalah untuk menyesuaikan filam ini untuk tontonan penonton dan pasaran tempatan dengan memberi pilihan kepada penonton seisi keluarga untuk menonton sama ada dalam Bahasa Cina (Hokkien) atau Bahasa Malaysia," jelas Shoba.

    Filem KAWAN-KAWANKU HANTU (alih suara BM oleh Zizan Razak) di Astro First:

    Shoba turut menambah, "Kami cuba tampil dengan kelainan dengan menggunakan inisiatif alih bahasa berbanding sari kata kerana selain dapat menyuntik cita rasa tempatan ke dalam filem ini, kami percaya ia juga dapat membuka ruang kepada filem seumpama ini untuk melebarkan capaian kepada kumpulan penonton yang lebih luas di Malaysia.

    Menurut Pengurus Besar Tayangan Unggul Sdn. Bhd; Gayatri Su-Lin Pillai berkata, "Melihatkan sambutan yang baik terhadap filem Ghost Buddies, kedua-dua produksi Astro Shaw dan Double Vision Pictures mengambil peluang dengan menghasilkan filem alih suara khas buat peminat filem Malaysia. Filem versi alih suara Kawan-Kawanku Hantu ini menggunakan khidmat pelawak-pelawak yang terhebat di Malaysia dan mereka telah memberi suatu intepretasi kandungan yang segar, mencuit hati dan lucu. Kami mewakili pihak Astro Shaw dan Double Vision ingin selalu menyajikan kandungan baru kepada penonton kami."

    Untuk melanggan filem ini, sila kunjungi portal Astro First di Saluran Astro 480 dan ikuti langkah-langkah seperti berikut:

    Langkah 1:
    • Layari senarai filem dan tekan butang biru di alat kawalan jauh Astro untuk menempah filem

    Langkah 2:
    • Tekan butang biru sekali lagi untuk pengesahan tempahan

    Langkah 3:
    • Kod angka 16 digit akan terpapar di kaca televisyen. Sila SMS kod tersebut ke 32999. Contoh: BUY 1234567891234

    • Kemudian, anda akan menerima SMS pengesahan pembelian dan filem tersebut kini sedia untuk ditonton dalam masa lebih kurang lima minit kemudian
    Setiap pembelian akan dicajkan ke bil semasa pelanggan. Kadar caj telco akan dikenakan untuk setiap SMS. Untuk maklumat lanjut, layarilah www.astro.com.my/astrofirst

    Filem KAWAN-KAWANKU HANTU (alih suara BM oleh Zizan Razak) di Astro First:

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Filem Kawan-Kawanku Hantu Lakonan Zizan Raja Lawak
  • Gambar Sekitar Majlis Hari Jadi Zizan Razak Ke 28
  • Filem Hantu Bonceng Kutip RM1.78 Juta
  • Hantu Bonceng Catat Kutipan RM 8.35 Juta
  • Zizan Nin Pelakon Puaka Kain Kapan Drama Keliwon TV3
  • Filem Hantu Bonceng Lakar Sejarah
  • Hantu Bonceng Kutip RM5 Juta Dalam 5 Hari Tayangan
  • Siti Nurhaliza Puas Hati Tonton Filem Hantu Bonceng
  • Sinopsis Filem Hantu Bonceng
  • Gambar Zizan Raja Lawak Dalam Bolos
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Katak Hidup Dihidangkan di Restoran Ini

    Posted: 07 Jun 2012 09:15 PM PDT

    Seekor katak hidup disajikan di restoran gourmet (para penikmat makanan lazat) kepada pelanggan di Jepun. Situs jurnalisme warga (citizen journalism), Stomp mengatakan bahawa ia menerima sebuah video online di mana katak ditusuk hidup-hidup.

    Setelah ditusuk, haiwan amfibi itu dikuliti sampai bersih serta isi perutnya dihilangkan untuk dihidangkan beserta makanan ala negeri sakura, sashimi di atas piring yang ditaburi ais.

    Dilansir Emirates247, Khamis (7/6/2012), situs tersebut menceritakan, sang pelanggan yang memesan hidangan gourmet tersebut, diperlihatkan proses pembuatannya. Dalam klip video, katak itu masih hidup, berkedip serta berkedut ketika disajikan kepada pelanggan.

    Menurut situs Stomp, katak yang tersaji dalam hidangan itu adalah katak yang dirawat khusus untuk dimasak atau disantap. Sehingga aman untuk dimakan oleh pelanggannya.

    Salah seorang pembaca dari situs Stomp tersebut mengecam tindakan tersebut sebagai sebuah kekejaman terhadap haiwan. Tidak hanya itu, sebagian pembaca lainnya yang melihat proses pembuatan katak itu juga banyak yang melayangkan kritik keras.

    "Saya meras sakit menonton bagaimana wanita itu masih boleh tersenyum dan makan sashimi, sementara katak itu tengah menatapnya," ujar salah seorang pembaca.

    Sumber : http://techno.okezone.com/read/

    Ingin Rancang Blind Date? Wajib Tahu Dulu 10 Aturan Ini

    Posted: 07 Jun 2012 09:00 PM PDT

    Blind date bukan lagi hal yang tabu sekarang ini. Baik lelaki mahupun wanita bila -bila masa boleh melakukannya. Terkadang malah jadi teruja bertemu dengan wajah-wajah baru yang belum kita kenal. Sebelum memulakannya ada baiknya anda tahu lebih dulu aturan-aturannya..

    1. Katakan ya
    Katakan ya untuk semua undangan blind date yang sampai kepada Anda. Nenek selalu mengatakan hal ini, "Jika kamu diundang, pergilah. Kamu tidak akan pernah tahu akan bertemu siapa di sana." Dan nampaknya itu nasihat yang mujarab. Meskipun  gagal, tapi Anda tidak akan pernah tahu siapa orang yang akan dikenalkan atau datang kepada Anda. Jika pernah gagal menjalani blind date, ambil waktu istirahat. Kumpulkan energi untuk menghadiri blind date selanjutnya.

    2. Hindari terlalu banyak bicara di telefon
    Jangan terlalu banyak bicara di telefon sebelum acara  tiba. Lebih bijak bicara seperlunya saja, sekitar 5-10 minit untuk menciptakan pondasi agar Anda merasa nyaman saat hari  tiba, kemudian ucapkan selamat tinggal. Percakapan panjang di telefon hanya akan menciptakan harapan yang tidak realistis yang mungkin tak dapat dipenuhi teman blind date Anda.

    3. Minum saja, bukan makan malam
    Sekadar minum akan mengurangi tekanan saat blind date. Lain halnya dengan makan malam yang memberikan tekanan lebih besar kerana Anda merasa terbebani untuk menghabiskan makanan sebelum memutuskan meninggalkan acara. Namun jika Anda berdua merasa sesuai, acara minum boleh dilanjutkan menjadi makan malam saat pertemuan selanjutnya. Pokoknya kencan pertama cukup minum ringan saja, cuba di gerai-gerai Starbucks atau Coffee Bean & Tea Leaf.

    4. Tak usah banyak minta pendapat
    Evaluasi saja perasaan Anda terhadap teman blind date, jangan terlalu banyak bertanya kepada orang lain atau minta pendapat mereka. Yang menjalani kan Anda, bukan orang di sekitar kan?

    5. Jangan salah pilih tempat
    Hindari tempat  yang Anda tahu persis akan banyak orang yang dikenal sehingga membuat Anda sibuk berhello r sehingga lupa pada teman blind date. Lebih baik pilih tempat yang sepi sehingga Anda dan pasangan boleh terlibat pembicaraan yang menyenangkan dan fokus satu sama lain.

    6. Kenakan busana yang nyaman
    Jangan lupa mengenakan busana dan aksesoris yang nyaman sehingga Anda merasa percaya diri. Untuk menjalani blind date bukan hal mudah, jadi jangan dipersulit dengan pemilihan busana yang tidak sesuai. Busana  tidaklah harus super trendi, namun lebih utama adalah busana yang membuat Anda lebih bersinar dan tampak menawan.

    7. Jangan bayangkan susuk imajinasi
    Ingatlah, jangan membandingkan teman blind date dengan sosok imajinatif yang ada di kepala Anda, yang semuanya serba sempurna. Manusia biasa tidak akan mampu menandingi tokoh impian di kepala Anda. Cubalah cari tahu orang yang duduk di depan Anda dan lihatlah apakah Anda akan menyukainya.

    8. Jangan menjawab setiap panggilan telefon
    Saat berkencan, matikan saja telefon seluler Anda. Jika ingin menjawab telefon penting, Anda harus minta izin dulu ke pasangan, jadi Anda tidak akan dianggap tidak sopan. Pada blind date, orang akan menilai Anda berdasar apa yang dia lihat saat kencan pertama. Jangan sampai Anda tidak dianggap layak untuk dating kedua.

    9. Hindari gurauan kasar dan menjurus
    Pokoknya hindari guruan kasar dan menjurus. Ingatlah, saat blind date, orang yang duduk di seberang meja adalah orang baru yang belum pernah Anda kenal. Lawak yang mungkin lucu buat Anda bisa jadi terlalu kasar di telinganya. Pilih joke yang ringan saja.

    10. Jadual ulang
    Jika mood Anda sedang tak baik untuk blind date di hari itu, jangan ragu mengatur jadual di lain hari saat mood lebih baik. Ingat, Anda cuma punya kesempatan sekali untuk membuat kesan pertama begitu menggoda, dan blind date adalah kesempatan berharga untuk mewujudkannya.

    Sumber : http://judexfacti.blogspot.com

    Kepala Seorang Kanak-kanak di China Tersangkut di Balkon

    Posted: 07 Jun 2012 08:45 PM PDT

    Seorang anak kecil di provinsi Guangzhou, China, tersepit kepalanya di besi balkon tingkat empat sebuah apartment. Beruntung, tetangganya berhasil membantunya itu lolos dari maut.

    Dalam sebuah rakaman video, anak kecil itu dilaporkan tengah bermain di balkoni apartmentnya saat tiba-tiba terjatuh dan tersangkut di besi penyangga, tergantung 12 meter dari tanah. Mengetahui hal itu, para tetangga bersiap di bawah dengan cadar untuk menangkap.

    Seorang tetangga akhirnya memberanikan diri menyusuri besi di tingkat tiga untuk menggapai anak kecilitu. Tetangga yang berani ini memberikan pijakan dengan tangannya agar dia itu dapat meloloskan diri.

    Setelah beberapa minit berjuang, kepala bocah itu berhasil keluar dari besi .-vivanews



    Beri pakej percutian kepada isteri supaya mudah kahwin satu lagi

    Posted: 07 Jun 2012 08:30 PM PDT

    ABU DHABI - Tidak ada yang salah tentu ketika seorang lelaki memberikan hadiah berupa pakej percuitian  kepada isteri dan anak-anaknya. Namun, di Uni Emirat Arab seorang lelaki memberikan pakej itu kepada isteri dan ketiga anaknya, agar dirinya dengan mudah menikah lagi.

    Anehnya, sang isteri justru tidak marah mengetahui bahawa suaminya telah menikah lagi tanpa mendapat izin dari dirinya. Perempuan itu malah menyesal kerana tidak dapat hadir di pernikahan sang suami.

    "Perempuan itu mengatakan dirinya tidak marah hanya saja dia menyesalkan tindakan suaminya yang memperlakukannya seolah-olah dia seorang wanita yang naif. Perempuan itu juga sedih kerana ia dan anak-anaknya melewatkan pernikahan sehingga mereka tidak dapat ikut merayakannya," demikian dikutip Suratkabar Alkhaleej yang diberitakan Emirates247 Khamis, (7/6/2012).

    Sang isteri dapat menerima keputusan suaminya  dengan lapang dada. Dia justru berharap sang suami lebih dulu mengenalkan isteri barunya itu kepada dirinya dan anak-anak mereka.

    Seperti diberitakan Suratkabar Alkhaleej, saat ini pasangan itu tengah berusaha mencari penyelesaian atas masalah rumah tangga mereka.(rhs)

    Nenek Ini Setiap Hari Terganggu Suara Tetangga Berhubungan seks

    Posted: 07 Jun 2012 08:15 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM, LONDON - Melakukan hubungan seks memang privasi setiap orang. Tapi, jika mengganggu orang lain, urusannya menjadi berbeza.
    Christine Knowles dari Albany Park, Sidcup, Inggris, selalu terganggu dengan bisingnya suara tetangga yang sedang asyik berhubungan seks.
    Parahnya lagi, menurut nenek 60 tahun, gangguan itu muncul setiap pukul 02.00 dini hari. Knowles mengaku mengalami 'gangguan suara liar' itu selama dua tahun. Saking tak tahan, ia berniat ingin membuat flat-nya menjadi kedap suara.
    "Gadis itu nampaknya terus berhubungan seks. Saya boleh mendengarnya pada pukul 02.00. Itu membangunkan aku," jelas Knowles seperti diwartakan Daily Mail, Khamis (7/6/2012).
    Ibu lima anak tinggal di bawah tetangganya, di apartment London and Quadrant (L&Q). Kini, untuk menghindari 'kebisingan', saat tengah malam ia memilih tidur di kereta. Knowles menduga, tetangganya mengadakan pesta seks setiap dini hari.
    "Ini mengerikan. Saya juga boleh mendengar mereka tertawa dan bercakap-cakap," ungkapnya.
    Knowles kini menderita arthritis (peradangan pada sendi tubuh) parah. Ia mengaku kehabisan akal, dan kebisingan itu semakin merosak kesihatannya. Sementara, dia tinggal dengan ibunya yang berumur 78 tahun.
    "Selama beberapa bulan terakhir, saya harus meminum antidepresan dan ubat penenang supaya boleh tidur. Saya sudah meminta kepada L&Q agar diberi kedap suara. Saya berhak untuk privasi, begitu juga dengan dia (tetangganya)," katanya.
    Syukur, komplain sang nenek ditanggapi pihak L&Q.
    "Dengan adanya keluhan tentang kebisingan, kami akan memasang alat pemantau, untuk meninjau tingkat suara yang memungkinkan," ujar juru bicara L&Q. (*)

    Jenazah Bangun Minta Minum Lalu Meninggal Lagi

    Posted: 07 Jun 2012 08:00 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang kanak-kanak dua tahun yang sudah meninggal, mendadak duduk di kerandanya. Ia lalu minta air minum sebelum kemudian tergeletak lagi tidur selamanya. Demikian dilaporkan sebuah situs berita Brasil seperti dikutip Mail Online, Rabu (6/6/2012).
    Dalam kes yang nampaknya terlalu aneh untuk dapat dipercaya itu, situs ORMmenyatakan, Kelvin Santos meninggal dalam pengubatan pneumonia yang dideritanya di sebuah rumah sakit di Belem, Brasil utara. Dia dinyatakan meninggal pada pukul 07.40 Jumaat lalu. Jenazahnya diserahkan kepada keluarganya dalam sebuah beg plastik.
    Keluarga itu membawa jenazahnya ke rumah. Keluarga yang berduka itu berjaga sepanjang malam, dan jenazah anak itu diletakkan di dalam sebuah keranda terbuka.
    Namun sejam sebelum pemakamannya yang dijadualkan berlangsung pada hari Sabtu, anak itu mendadak boleh duduk di kerandanya dan berkata, "Ayah, saya boleh minta air minum?"
    Ayahnya, Antonio Santos, mengatakan, "Semua orang mulai berteriak, kami tidak percaya mata kami. Kemudian kami fikir bahawa keajaiban telah terjadi dan anak kami hidup lagi. (Namun) Kemudian Kelvin tergeletak kembali, seperti sebelumnya. Kami tidak boleh membangunkannya. Dia sudah meninggal lagi."
    Santos melarikan lagi putranya itu ke Rumah Sakit Aberlardo Santos di Belem. Di sana para dokter memeriksa ulang anak itu dan menegaskan, kanak-kanak itu tidak memiliki tanda-tanda kehidupan.
    Ayah kanak-kanak itu mengatakan, "Mereka meyakinkan saya bahwa dia benar-benar sudah meninggal dan tidak memberi saya penjelasan tentang apa yang baru saja kami lihat dan dengar."
    Keluarga anak itu memutuskan untuk menunda pemakaman selama satu jam dengan harapan bahawa ia akan bangun lagi. Namun mereka akhirnya menguburnya pada pukul 17.00 hari Sabtu itu di pemakaman setempat.
    Yakin bahawa putranya merupakan korban malpraktik medis, Santos kini telah mendaftarkan laporannya ke polii. Polisi pun telah melakukan penyelidikan.
    Santos mengatakan, "Lima belas minit setelah membawa dia untuk resusitasi, mereka datang dan mengatakan bahwa dia sudah meninggal dan menyerahkan jenazahnya kepada saya. Mungkin mereka tidak memeriksanya dengan benar. Orang mati tidak boleh bangun dan berbicara. Saya bertekad untuk menemukan kebenaran."
    Pemerintah tempatan, Rabu, menegaskan, anak itu dirawat di rumah sakit dalam keadaan kritikal dan dinyatakan meninggal setelah  gagal bernafas dan jantung (cardiac-respiratory failure).

    Ragam pelajar ambil ujian di China

    Posted: 07 Jun 2012 07:45 PM PDT


    BEIJING - Tubuh lebih sembilan juta pelajar di seluruh China semalam diperiksa oleh para pegawai pemeriksaan sebelum mereka dibenarkan mengambil ujian kemasukan ke kolej dan universiti kebangsaan.
    Hanya 6.85 juta tempat disediakan untuk para pelajar yang berjaya dalam peperiksaan itu.
    Terdapat tubuh pelajar yang diperiksa dengan menggunakan alat pengesan logam bagi mencari sebarang peralatan komunikasi yang disembunyikan.
    Sejumlah ibu bapa turut menunggu anak mereka keluar di luar bilik peperiksaan.
    Terdapat juga pelajar itu yang dihadiahkan alat mainan oleh keluarganya selepas dia selesai mengambil peperiksaan tersebut. - Agensi
    sumber : kosmo online

    Ibu, anak mati dihempap pokok

    Posted: 07 Jun 2012 07:30 PM PDT


    BANGKOK: Seorang ibu dan anak perempuannya berusia dua tahun, mati dihempap pokok di Trang, disebabkan angin kencang dan hujan melanda wilayah selatan, semalam.
    Thipphawan Plotthong, 32, dan anak perempuannya Natnicha Kunlaphat terbunuh ketika tidur apabila pokok tumbang ke atas rumah mereka. 
    Anggota penyelamat berjaya mengeluarkan suami Thipphawan, Chirasak Kunlaphat dari rumah itu yang dihempap pokok jenis phayung (Siamese rosewood) berusia 70 tahun waktu awal pagi. - Bangkok Post 


    sumber : myMetro

    Warden wanita jalin hubungan dengan empat banduan dipenjara 12 bulan

    Posted: 07 Jun 2012 07:15 PM PDT


    LONDON: Seorang pegawai penjara wanita yang mengakui bertukar surat erotik dan panggilan telefon dengan empat banduan yang menjalani hukuman, dipenjarakan selama 12 bulan, semalam.
    Zanib Khan, 27, membuat lebih 10 jam panggilan berahi kepada pengedar dadah dan perompak.

    Seorang banduan berkata, dia tidak dapat melupakan "berjalan melalui pintu sel dan melihat wanitaku yang cantik". Seorang lagi merujuk kepada mengucup "bibir dan tubuhnya yang cantik" serta bercakap betapa dia ingin sekali melihat "kaki mongel saiz 2" warden penjara itu ketika mereka berasmara.


    Surat itu yang diseludup keluar dari tempat kerjanya di penjara Brixton, kemudian ditemui dalam bilik tidurnya di kediaman ibu bapanya. Selepas penahanan itu, timbul isu bahawa Zanib sebelum ini menerima hukuman disiplin kerana gagal mendedahkan bapanya sedang menjalani hukuman empat tahun penjara kerana kesalahan imigresen dan teman lelakinya juga dijel kerana rompakan.

    Walaupun Zanib hanya mengakui salah laku dengan empat banduan, polis mengesyaki dia menjalin hubungan dengan tiga lagi banduan lain.


    Peguamnya bagaimanapun menegaskan walaupun surat itu mengandungi "perkara seksual" ia hanya fantasi.



    Pendakawa raya Robin Du Preez berkata, antara Mac dan November tahun lalu: "Zanib menjalin hubungan intim yang tidak wajar dengan banduan di penjara Brixton."


    sumber : myMetro

    Kanak-kanak tanpa mata gemar cahaya

    Posted: 07 Jun 2012 07:00 PM PDT


    URUMQI (Xinjiang): Marwanijun dilahirkan tanpa mata, tetapi kelihatan gembira apabila lampu picit diacukan ke mukanya.
    Sejak berusia lapan bulan, lampu picit sering diacukan ke arah rongga Marwanijun di mana mata kirinya sepatut berada.

    Kini doktor di China mendapati dia mempunyai mata di bawah lapisan kulit itu, tetapi ia terlalu sensitif untuk didedahkan. Ibu bapa kanak-kanak terbabit kecewa apabila anak lelaki mereka dilahirkan hanya dengan lapisan kulit yang licin menutupi rongga mata.


    Namun apabila bapa, Madamihan dan ibunya, Salamu, masing-masing berusia 26 tahun membawa anak mereka dari desa terpencil ke sebuah hospital di Urumqi yang juga ibu negeri Xinjiang, mereka diberikan sinar harapan. Doktor memberitahu anak mereka sukakan lampu picit kerana dia sebenarnya mempunyai mata kiri, tetapi ia dilitupi lapisan kulit.

    "Dia teruja untuk melihat cahaya dan kami berdoa setiap hari supaya dia dapat melihat cahaya," kata Madamihan.


    Malangnya pakar di Hospital Tentera 474 berkata, kanak-kanak itu tidak sesuai untuk menjalani pembedahan kerana matanya tidak mempunyai kanta.



    Walaupun jika pembedahan dapat mendedahkan bola mata kirinya, dia mungkin tidak dapat melihat apa-apa. Doktor mencadangkan kanak-kanak itu mungkin sesuai untuk diberikan mata palsu apabila dia mencecah usia 16 tahun.

    Terdapat pelbagai sebab mengapa kanak-kanak dilahirkan tanpa mata. - DM



    sumber : myMetro

    Sedia hidup bersama peluru

    Posted: 07 Jun 2012 06:45 PM PDT


    JOHOR BAHRU: "Saya berserah kepada takdir sekiranya peluru menembusi bahu kanan tidak boleh dikeluarkan jika ia membahayakan nyawa saya," kata pengawal keselamatan, Paul Raja Manikam, 50, yang ditembak dua penjenayah di depan sebuah pusat beli-belah di Jalan Datuk Suleiman, malam kelmarin.
    Paul yang ditemui di Hospital Sultanah Aminah (HSA) Johor Bahru semalam berkata, doktor memaklumkan peluru itu mungkin tidak boleh dikeluarkan kerana ia sudah terkena saraf.

    Lelaki berkenaan bagaimanapun berharap, pembedahan bagi mengeluarkan sebutir lagi peluru tertanam di punggung kanan berjalan lancar dan tidak menimbulkan masalah serius.


    "Saya bimbang kerana doktor memaklumkan peluru di punggung kanan sudah menembusi tulang.

    "Tambahan pula, saya risau sekiranya tidak mampu bekerja memandangkan saya menyara isteri dan anak kandung tinggal berjauhan," katanya yang ditemani dua anak angkat masing-masing berusia 31 tahun, M Kumutha dan P Catherine.


    Menurut Paul, dia berterima kasih kepada semua pihak kerana prihatin dengan nasibnya termasuk pengurus syarikat keselamatan yang mengunjunginya bagi memberi sokongan moral.



    Katanya, selepas dibenarkan keluar hospital, dia bercadang berehat sementara menunggu kecederaannya pulih.

    "Saya harap layak membuat tuntutan kepada Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) bagi meringankan beban bagi meneruskan kehidupan," katanya.


    Sementara itu, Kumutha berkata, dia terkilan dengan nasib menimpa bapa angkatnya.

    "Bapa bukan saja berani, malah berdedikasi ketika menjalankan tugas. Bapa bernasib baik kerana terselamat dan kami berdoa supaya dia panjang umur.


    "Kami juga berharap majikan selain Perkeso membantu meringankan beban bapa selepas dia dibenarkan keluar hospital," katanya.


    Dalam kejadian jam 8 malam itu, Paul bersama seorang pemilik syarikat pengurup wang berumur 30-an keluar dari kedai pengurup wang sebelum diserang dua lelaki bertopeng yang menghujani mereka dengan tembakan.



    sumber : myMetro

    Leuniey ‘diburu’ produser

    Posted: 07 Jun 2012 06:30 PM PDT


    KOTA BHARU: Usahawan dan model jelita, Nur Eilunie Natasha Nazri, 21, atau Leuniey yang namanya menjadi sebutan gara-gara dikaitkan dengan penjaga gawang pasukan bola sepak negara, Khairul Fahmi Che Mat, 23, Februari lalu, mengakui berdepan dilema sama ada mahu bergelar pelakon selepas 'diburu' produser yang menawarkannya berlakon.
    Anak kelahiran negeri Cik Siti Wan Kembang yang disifatkan bertuah oleh banyak pihak kerana kini semakin dikenali selepas terpilih menjadi model untuk klip video iklan minyak wangi 'SimplySiti Eau De Parfum' milik penyanyi terkenal, Datuk Siti Nurhaliza Taruddin, sudah mendapat tawaran berlakon daripada produser Global Station Sdn Bhd, Datin Zaiton Mohd Jiwa dan produser Metrowealth International Group (MIG), David Teo.

    Menurut Leuniey, dua produser terkenal itu menawarkan sendiri peluang untuk dia berlakon baru-baru ini, tetapi terpaksa ditolak buat sementara waktu.


    "Memang saya ada menerima tawaran untuk berlakon, tetapi terpaksa menolaknya buat sementara waktu berikutan perlu menguruskan perniagaan butik pengantin yang diusahakan.

    "Pada masa sama, saya duduk di Kota Bharu dan jika hendak berlakon perlu ke Kuala Lumpur menyebabkan sukar untuk saya membuat keputusan," katanya ketika ditemui kelmarin.


    Leuniey berkata, selepas terpilih menjadi model iklan produk SimplySiti, dia bersedia untuk 'terjun' ke 'dunia glamor' namun memerlukan masa dan perancangan yang rapi.



    Sebelum ini, nama Leuniey menjadi sebutan apabila didakwa putus tunang selepas jatuh cinta dengan Khairul Fahmi, membuatkan dia tampil memberi penjelasan dengan menafikan dirinya ada kaitan dengan penjaga gawang skuad bola sepak negara itu.

    Selepas wajah Leuniey terpampang di hampir semua akhbar arus perdana, dia mula menjadi sebutan, malah namanya yang dulu tidak popular di Internet kini menjadi popular apabila mencatatkan ribuan carian menggunakan namanya.


    Sementara itu, Zaiton ketika dihubungi berkata, dia mengakui menawarkan peluang berlakon kepada Leuiney.

    Katanya, Leuniey tidak dapat menerima tawarannya itu kerana perlu menguruskan perniagaannya, apatah lagi ketika musim cuti sekolah ini, dia menerima banyak tempahan untuk majlis perkahwinan.


    "Leuniey ada rupa dan ada pakej untuk bergelar pelakon. Pada masa sama, dia juga semakin dikenali kerana menjadi model untuk klip video produk minyak wangi SimplySiti.


    "Kita pada bila-bila masa bersedia menerima Leuniey untuk berlakon jika dia sudah bersedia," katanya.

    Barang kemas jadi makanan

    Posted: 07 Jun 2012 06:15 PM PDT


    JOHOR BAHRU: Akibat percayakan temberang bomoh kononnya mahu menghalau hantu perempuan yang mengganggunya, seorang lelaki kerugian RM100,000 apabila sejumlah barang kemas diserahkannya untuk dijampi ditukar dengan makanan ringan.
    Mangsa yang berumur 50-an sebelum itu diberi syarat supaya membuka beg mengandungi barang kemas itu selepas tempoh 21 hari bagi memastikan jampi berkesan, namun dia membukanya cuma empat hari kemudian berikutan curiga kemungkinan ditipu.
    Ketua Polis Daerah Nusajaya, Superintendan Noor Hashim Mohamad, berkata alam aduannya mangsa mendakwa kejadian bermula apabila dia berjumpa secara tidak sengaja dengan seorang wanita yang mendakwa dirinya cucu tabib tersohor di sebuah pusat beli- belah di sekitar bandar raya ini pada 31 Mei lalu.

    "Dalam perbualan mereka, wanita berusia 30-an itu mendakwa mangsa kini dalam bahaya akibat diganggu hantu perempuan dan menawarkan diri untuk membantu mangsa kerana jika tidak diubati, nyawa mangsa dalam bahaya.



    "Berikutan itu, mangsa bersetuju dan mengikut segala syarat ditetapkan suspek iaitu menyerahkan barang kemas serta wang tunai yang dimasukkan ke dalam sebuah beg galas untuk dijampi," katanya.



    sumber : myMetro

    Belasah nenek sampai patah tangan

    Posted: 07 Jun 2012 06:00 PM PDT


    SERIAN: Seorang nenek menerima penghinaan dan penganiayaan yang tidak pernah terfikirnya apabila disepak dan dipijak cucu sendiri hingga patah tangan kanan dalam kejadian di Balai Ringin, di sini.
    Dalam kejadian jam 7.30 pagi 1 Jun lalu, warga emas berusia 87 tahun itu diserang cucu lelakinya yang berusia awal 20-an ketika dia memberi makan ayam peliharaan di halaman rumahnya.
    Cucu mangsa bagaikan dirasuk apabila menyepak neneknya hingga tersungkur.
    Mangsa cuba bangun semula, tetapi belum sempat berbuat demikian, cucunya memijaknya beberapa kali.


    Lelaki itu hanya menghentikan perbuatan zalimnya itu selepas mangsa menjerit kesakitan dan merayu tidak disakiti sebelum dia diselamatkan seorang ahli keluarga lain yang menyaksikan kejadian.
    Ketua Polis Daerah Serian, Deputi Superintendan Jamali Umi berkata, mangsa membuat laporan di Balai Polis Serian pada hari kejadian dan mengesahkan mangsa patah tangan kanan selain cedera di lutut akibat terjatuh, disepak dan dipijak.


    SUMBER : MYMETRO

    Berdosa besar kasari orang tua

    Posted: 07 Jun 2012 05:45 PM PDT


    KUALA LUMPUR: "Memukul nenek, hukumnya berdosa besar sama seperti mengasari dan menderhaka ibu bapa," kata Penasihat Majlis Agama Islam Johor (MAIJ), Datuk Noh Gadut mengulas kebiadaban seorang lelaki di Serian, Sarawak, yang menendang serta memijak neneknya hingga tangan wanita itu patah, selain lebam di beberapa anggota badan.
    Menurutnya, kurang didikan yang sempurna daripada awal pembesaran anak punca utama berlakunya kejadian seperti itu sedangkan warga emas, apatah lagi darah daging sendiri sepatutnya dihormati, disayangi dan dilindungi.

    Beliau berkata, ibu bapa lelaki terbabit perlu muhasabah diri dan bukan menjadi batu api melagakan anak dengan nenek sehingga tercetusnya pergaduhan.


    "Walaupun dalam apa juga keadaan dan masalah yang timbul, tidak seharusnya warga emas dikasari, sama ada anak atau cucunya," katanya.

    Sementara itu, pakar motivasi, Datuk Dr Fadzilah Kamsah berkata, kejadian cucu memukul nenek sendiri berlaku mungkin disebabkan kurang atau tiada aktiviti keislaman dalam sesebuah keluarga.


    "Setiap kejadian pasti ada punca dan situasi cucu memukul nenek mungkin boleh berlaku akibat didikan yang salah daripada kedua-dua orang tua serta pergaulan yang tidak sihat sehingga mendorongnya bertindak kasar.



    "Mungkin juga kejadian berpunca disebabkan cucu berada dalam keadaan tidak normal iaitu rohaninya sakit seperti mengalami masalah mental atau masalah ketagihan di luar kawalan.

    "Seharusnya ibu bapa memperbanyakkan bacaan al-Quran, solat sunat dan hajat, mengadakan majlis kesyukuran di rumah serta kurangkan menonton televisyen dan melayari internet," katanya ketika dihubungi.




    sumber : myMetro

    Kesian..peminat tarik baju penyanyi sampai nampak payu***anya

    Posted: 07 Jun 2012 05:30 PM PDT


    Kesian...sampai macam tu sekali sikap peminat...kalau ye pun geram janganlah 
    sampai memalukan orang lain....

    Amoi tak kisah boyfriend raba kat depan orang ramai

    Posted: 07 Jun 2012 05:15 PM PDT


    Bila bercinta semua jadi tak kisah... raba depan orang awam tak peduli...
    tapi bila masalah berlaku masing -masing menyalahkan sesama sendiri

    STOMPer cecilia had to turn away from this sight of this girl sitting in a boy's lap while his hand was on her leg, and the two of them getting intimate right in the middle of the MRT station. 


    The STOMPer wrote:


    "I saw this couple when I was out with my mum. 


    "It really spoilt their image as there are a lot of passers-by at that point of time, staring at them while the guy was touching his girlfriend.


    "This couple should consider their actions."


    sumber : stomp.com.sg

    Inilah baju Miss World Singapore yang dianggap 'rojak'

    Posted: 07 Jun 2012 05:00 PM PDT


    sumber : stomp.com.sg

    Miss Singapore World 2011 Valerie Lim's costume shows a mix of cultural influences from Singapore's different ethnic groups. The result is a rather confused mix of styles -- some have even said it looks like a carpet.

    Contestants for Miss World 2011, including Miss Lim, are currently in Sao Paolo for the Miss World pageant, which will be held on Sep 12 this year.

    STOMPer Shizzle wrote:

    "Singaporeans -- does this costume represent you?

    "This outfit deliberately combines different styles into a mish-mash of styles and cultures, but I can't help but feel that it's all been forced together somehow.

    "The colours and styles all end up looking 'rojak' to me, like someone just tried his or her best to blend it all together.

    "Some people have even said it looked like a carpet or curtain. Unfortunately, though I am behind Valerie a hundred percent, I have to agree.

    "Perhaps local designers really need to decide if it is necessary to force the idea of a multi-cultural society across. After all, we are many things, not just a country defined by ethnic groups -- that's just so outdated."

    Dimana ada kemahuan di situ ada jalan

    Posted: 07 Jun 2012 04:45 PM PDT

     Disaat orang mengatakan kamu pasti tidak boleh melakukan...

     Cuba perhatikan di sekeliling...

     Ada berbagai pilihan untuk anda pilih...

    Buat pilihan..dan terus laksanakan...

    Cuba gunakan akal yang tuhan berikan....

    lebih kreatif....


    AKHIRNYA ANDA MEMBUKTIKAN YANG
    MEREKA SALAH....



    Macam mana boleh jadi macam ni

    Posted: 07 Jun 2012 04:30 PM PDT



    Nak keluar wang dari mesin ATM tapi yang keluar ular

    Posted: 07 Jun 2012 04:15 PM PDT


    MADRID - Seorang lelaki terkejut saat dirinya hendak mengeluarkan wang di mesin ATM. Bukan kerana jumlah wang yang membuatnya terkejut, melainkan dikejutkan oleh kehadiran seekor ular yang keluar dari mesin ATM.

    Kejadian ini bermula saat pagi hari, lelaki tersebut singgah untuk mengambil wang di mesin ATM milik Bank Caja Madrid di Llodio, Alava, Sepanyol.

    Setelah menetapkan jumlah yang diambil, dirinya menekan tombol-tombol sesuai dengan nominal wang yang akan diambil. Tiba-tiba saja seekor ular keluar dari tempat keluarnya wang dari mesin ATM tersebut. Demikian diberitakan Euro Weekly News.

    Lelaki separuh baya itu terkejut bukan kepalang. Untungnya, dia berhasil mengambil wangnya, meskipun ular itu cuba menyerang. Kemudian dia melaporkan kejadian itu kepada pihak polis.

    Dengan bantuan dari manager bank, polis pon berhasil menangkap ular berbisa itu. Ular berbahaya itu terperangkap di tempat penyimpanan wang ATM.

    Polisi tidak menutup kemungkinan bahAwa seseorang mungkin sengaja meletakkan ular itu, hanya untuk melawak. Tetapi, melihat lingkungan sekitar, mungkin juga ular tersebut memang tersesat.
    (faj)

    http://international.okezone.com/

    Sanggupkah merayu kekasih sampai macam ni?

    Posted: 07 Jun 2012 04:00 PM PDT


    AGAKNYA SANGGUP ANDA JADI BEGINI?
    BERLUTUT UNTUK MERAYU SANG KEKASIH

    Wanita ini kerjanya cari lelaki yang berselingkuh

    Posted: 07 Jun 2012 11:00 AM PDT

    VIVAnews - Sambil menatap sebuah kad ucapan Valentine dan sekotak cokelat berbentuk hati, Claire Middleton tersenyum. Tapi, bukan kerana jatuh cinta. Hari Valentine baginya bererti ribuan kata-kata rayuan dari suami atau lelaki, kekasih wanita lain.

    Gadis 27 tahun ini bukanlah sedang berselingkuh. Dia kebetulan adalah seorang wanita yang berkerja sebagai seorang 'penjebak kekasih' dengan bayaran tinggi.

    Dan, hari Valentine adalah waktu-waktu tersibuknya. "Orang yang menggunakan jasa saya mula dari isteri dan kekasih yang mencurigai pasangan, hingga orangtua dan bahkan datuk-nenek yang khuatir," katanya.

    "Wanita yang sedang putus asa juga banyak yang ingin mengetahui apakah pasangan mereka berselingkuh sebelum memutuskan akan menjalani hari romantis bersamanya," katanya seperti dimuat The Sun.

    Menurut Claire, fenomena tersebut merupakan refleksi kesedihan dan rasa tidak percaya wanita akan hubungannya. "Saya bekerja setiap hari menjelang Valentine dan telah membuahkan hasil setakat ini."

    Sehari-hari, gadis asal Brixton, London Selatan, bekerja sebagai pembantu am di sebuah perusahaan. Sedangkan, seorang 'penjebak kekasih' adalah pekerjaan sampingan yang dia dapatkan melalui agen.

    Dia terinspirasi menjadi seorang 'penjebak' setelah putus kerana kekasihnya berselingkuh. Claire bertekad membantu wanita lain menjebak pasangan yang punya kebiasaan selingkuh. Sejak bekerja, Claire berhasil memerangkap lebih dari 30 lelaki.

    Dari pekerjaannya, dia mampu meraih £500-1.500  per 'target', tergantung berapa lama waktu yang diperlukankan membuktikan kesetiaan si lelaki.

    Dia menggunakan jurus jitunya memerangkap 'mangsa genit' adalah senyum lebar dan kontak mata. Sebelum memcari 'target', Claire juga meneliti dan memahami hal yang menarik bagi mangsanya. "

     "Aku ikut berlatih bagaimana menjadi seorang yang terampil menggoda. Sejauh ini saya telah mengumpulkan sekitar £40.000  dari pekerjaan ini," katanya.

    Selain senyum menawan, atribut lain yang membuat aksinya sukses menurut Claire adalah penampilan ala 'gadis sebelah rumah'. Gadis perang yang terlalu cantik, menurut Claire boleh menakutkan mangsa dan jarang mendapat tempat dalam pekerjaan ini.

    Lelaki  merasa nyaman dengan seorang wanita yang terlihat biasa saja. "Lebih baik dengan nampak yang biasa saja. Saya boleh berdandan dan tampil seksi. Tapi juga boleh tampil kasual."

    Menurutnya, para penyewa berhak melihat ketulusan dan komitmen pasangan sebelum melangkah lebih jauh dalam hubungan.

    "Ini adalah saat penting bagi banyak pasangan bila ingin tahu apakah pasangannya benar-benar setia. Yang menyedihkan bila terungkap kekasih seorang peselingkuh. Tapi mengetahuinya lebih cepat lebih baik."

    Biasanya setelah menjalankan aksinya dan target terperangkap, video ciuman akan diperlihatkan pada pasangan.

    Walaupun ramai lelaki yang terbukti seorang peselingkuh, tetapi masih ada percaya adanya cinta sejati. Setelah Valentine, bermaksud dia bercuti sejenak dari pekerjaannya.

    "Seperti kebanyakan wanita, saya masih percaya pada cinta dan asmara. Saya menyenangi pekerjaan saya, tetapi saya juga tak mahu terperangkap dan tidak menemukan lelaki yang sesuai dengan saya."

    Kurus gila kakak ni...

    Posted: 07 Jun 2012 10:30 AM PDT


    Wow...lukisan kosong berharga 60,000 poundsterling

    Posted: 07 Jun 2012 10:15 AM PDT

    Ketika melihat sepintas lukisan ini anda mungkin akan akan berfikir bahawa karya ini merupakan aksi tipu sang pelukis, kerana apa yang ada lihat tidak lebih dari sebuah kertas putih kosong dengan garis hitam yang mengelilinginya dan tarikh pembuatan yang berada pada bahagian bawah.


    Namun siapa yang menyangka kalau karya artis Bob Law ini akan dilelong dengan harga 60.000 poundsterling .

    Karya yang ia namakan Nothing to be Afraid of V 22.8.69, akan di lelong pada penjualan seni kontemporer Bonhams, 13 Oktober nanti.


    Law digambarkan sebagai salah 'founding fathers' dari lukisan minimalis Inggris, dan meninggal pada April 2004 pada usia 70 tahun.

    Bob Law lahir pada tahun 1934 di Brentford, Middlesex, dan memutuskan untuk tidak akan menempuh karier sebagai arkitek, kemudian tahun 1957 dia pindah ke St Ives, Cornwall, dan di sanalah dia belajar melukis.

    Sumber : dailymail

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS