Nuffnang

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Fazura pula bertudung

Posted: 15 Mar 2011 01:18 PM PDT

Baru-baru nie Irma Hasmie yang selesai mengerjakan Umrah telah mengambil keputusan untuk bertudung.

Nampaknya semakin ramai artis kita yang sudah mula berhijrah dan berubah kepada yang lebih positif.

Fazura pun dah bertudung ke?? Sebenarnya Fazura tak bertudung,tp masa tengah surfing-surfing terjumpa lah gambar nie.

Dalam banyak-banyak artis ,Sensasi belum pernah tengok Fazura bertudung lengkap mcm nie..sebelum nie ada gambar Fazura memakai selendang putih dengan wajah pucat tanpa make-up.

Sangat sweet kan Fazura bertudung,macam ustazah pun ada..Walaupun tudung nya tak se glamour tudung-tudung modern,shawl dan mcm-mcm lagi,tp nampak sweet sangat sejuk je mata memandang...




Gempa Bumi dan Tsunami yang dinyatakan dalam Al-Quran

Posted: 15 Mar 2011 01:02 PM PDT

Kalau kita cari perkataan gempa bumi dalam Al Quran, perkataan gempa bumi secara tegas dinyatakan sebanyak 4 kali, iaitu pada Surah Al A'raaf (ayat; 78, 91 dan 155) dan Surah Al-Ankabut ayat 37. Dalam Surah Al An'aam ayat 65 kalimat gempa bumi hanya ditemui dalam penjelasan.

Seterusnya kalau dikembangkan lagi dengan perkataan "Bumi bergoncang", maka akan ditemui sebanyak 4 kali juga, iaitu pada Surah Ar Ra'd ayat 31, Al Waaqi'ah ayat 4, Surah Al Fajr ayat 21 dan Surah Al Zalzalah ayat 1.

Seterusnya dari laporan Integreted Tsunami Database for the Pacific menjelaskan bahawa gempa bumi bumi telah mula tercatat pada tahun 416 sehingga sekarang. Keadaan ini menunjukkan bahawa jauh sebelum itu,Al Quran telah menjelaskan tentang peristiwa gempa bumi.


Secara etimologi,definisi gempa bumi adalah merupakan peristiwa alam, terjadi secara mendadak, kerana pelepasan energi, akibat daripada pergeseran relatif batuan/lempeng tektonik/kerak bumi.

Merujuk kepada definisi tersebut, maka dalam Al Quran dalam Surah Al Zalzalah ayat 1 dan 2, secara jelas dikatakan Apabila bumi digoncangkan dengan goncangannya (yang dahsyat), dan bumi telah mengeluarkan beban-beban berat (yang dikandung) nya,

Berkenaan dengan Tsunami pula, sudah pasti perkataan Tsunami tidak akan kita temui dalam Al Quran, kerana tsunami berasal dari bahasa Jepun iaitu (tsu = pelabuhan, nami = gelombang laut), tetapi kalau dihubungkan dengan definisi tsunami itu sendiri adalah sebagai gelombang laut dengan jangka masa panjang yang ditimbulkan oleh gangguan impulsif dari dasar laut, tsunami ini menimbulkan gelombang besar ke kawasan pantai.

Memerhatikan definisi dari tsunami tersebut, maka dalam Al Quran akan ditemui 2 ayat iaitu dalam Surah Al Infithar ayat 3,"dan apabila lautan menjadi meluap" dan Surah At Takwiir ayat 6 "dan apabila laut dipanaskan". Makna kedua Surah tersebut, adalah menegaskan, dimana laut akan meluap kerana kerana adanya proses pemanasan didasar bumi.

Menurut teori, gangguan implusif adalah seperti gempa bumi tektonik, erupsi volkanik, dan gelongsoran (land slide). Tsunami menyebabkan terjadinya bencana di darat dan dilaut, sebagaimana yang dijelaskan pada Surah Al An'am ayat 63, dimana Allah menanyakan kepada manusia iaitu,

Katakanlah: "Siapakah yang dapat menyelamatkan kamu dari bencana di darat dan di laut?.

Fenomena terjadinya patahan, dan terbentuknya gunung-gunung akibat pergerakan kerak bumi ini dapat ditemui dalam Al Quran pada 1). Surah Ar Ra'du ayat 41

"dan apakah mereka tidak melihat bahawa sesungguhnya Kami mendatangkan daerah-daerah, lalu Kami kurangi daerah-daerah itu (sedikit demi sedikit) dari tepi-tepinya? Dan Allah menetapkan hukum (menurut kehendakNya), tidak ada yang dapat menolak ketetapanNya; dan Dia-lah Yang Maha cepat hisabNya".

2) Surah An Naba ayat 6 dan 7, iaitu

"Bukankah kami telah menjadikan bumi itu sebagai hamparan? Dan gunung-gunung sebagai pasak?

Manusia diseru dalam Surah Thaha ayat 81, iaitu

"Makanlah di antara rezeki yang baik yang telah Kami berikan kepadamu, dan janganlah melampaui batas padanya, yang menyebabkan kemurkaanKu menimpamu. Dan barangsiapa ditimpa oleh kemurkaanKu, maka sesungguhnya binasalah ia".

Pesanan Allah ini selalu diabaikan oleh manusia, sehingga terjadinya sumber daya yang berlebihan, contohnya pengeluaran minyak bumi, gas cairdan sebagainya, sehingga telah menimbulkan kesan kepada generasi berikutnya.

Bukan saja eksploitasi terhadap sumberdaya yang dilakukan oleh manusia, manusia itu sendiri juga telah mengeksploitasi dirinya sendiri, sehingga telah menimbulkan kehidupan yang tidak harmonis antara manusia dengan lingkungan, dan manusia dengan manusia, apalagi manusia dengan Sang Khaliq, seperti yang digambarkan dalam Surah Ar-Ruum ayat 41 iaitu

"Telah nampak kerosakan di darat dan di laut disebabkan kerana perbuatan tangan manusia, supaya Allah merasakan kepada mereka sebahagian dari (akibat) perbuatan mereka, agar mereka kembali (ke jalan yang benar)".

Semua bencana ini tidak akan terjadi, apabila semua manusia itu tunduk dan patuh untuk melaksanakan seluruh perintah dan menghentikan semua larangan yang telah ditetapkan oleh Allah SWT, sebagaimana yang disampaikan pada Surah Al Hadid ayat 22, iaitu "Tiada suatu bencanapun yang menimpa di bumi dan (tidak pula) pada dirimu sendiri melainkan telah tertulis dalam kitab (Lauh Mahfuzh) sebelum Kami menciptakannya. Sesungguhnya yang demikian itu adalah mudah bagi Allah".

Dari berbagai tinjauan yang disampaikan di atas, terjawablah bahawa gempa bumi bumi dan tsunami merupakan proses dari Allah untuk penyempurnaan ciptaan-Nya. CiptaanNya yang sempurna ini, bukan hanya berlaku kepada bumi, tetapi juga kepada penghuninya.

ND Lala pergi mengerjakan Umrah,ditemani keluarga semasa berlepas di KLIA

Posted: 15 Mar 2011 12:51 PM PDT

Ada ke yang tak kenal ND Lala?walaupun merupakan penyanyi Vateran tapi Sensasi rasa ramai yang kenal dnegan ND Lala.

Dan anaknya Shila mengikut jejak langkah bapanya menjadi seorang penyanyi,dan nama Shila mula dikenali selepas menyertai OIAM.

Beberapa hari lepas ND Lala ditemani keluarga semasa menghantarnya utk mengerjakan Umrah.




Video Kelakar: The Creepiest Indian Cricket Fan Ever

Posted: 15 Mar 2011 12:28 PM PDT



Haha,kelakar je..Si Ray William nie pemerhati video kat youtube dan membuat ulasan ..

Part yang sensasi nak tergelak tue bila part The Creepiest Cricket Fan Ever,sorang laki tue punyer lah renung sambil control macho kat kamera..hehe

Pastu ada plak laki bermisai tue,berdiri statik sambil gerak2kan misai dia..Sensasi tatau dia buat camana...dier tak menggerakkan hidung pun...berbakat bukan..haha...
Ok i get it,dier cume perlu menggerakkan pipi untuk gerakkan misai nya itu.


Lagi satu,mamat yang asyik melambai-lambai tue,tetiba dier korek hidung pastu lap kat muka,kahkah...kelakar je..

Video seterusnya yang direview takla begitu funny bg Sensasi..biasa je..dirty jokes,.huhu..layan~

Ubat magik untuk lelaki kepala botak.Rambut tumbuh sekelip mata

Posted: 15 Mar 2011 12:18 PM PDT



Mari-mari siapa yang rasa nak rambut tumbuh bagi lelaki yang mengalami masalah kebotakan..

Ubat ini hanya disapu terus rambut tumbuh,ada yang berpendapat itu hanyalah sejenis alat mcm maskara yang memanjangkan bulu mata..

haha mengarots lah...Yang kelakar nyer rambut dier yang baru siap dengan uban..haha..

ada yang cakap nie video reverse.Dia pergi shave rambut.tp video tue direverse jadi nampak mcm rambut tumbuh...Tp dari pergerkan tangan laki tue usap kepala dia tak mcm reverse movement pun..lgpun kalau dia shave rambut die mesti de rupa rambut jatuh2 kan..

Setelah sensasi amati lah kan...sensasi nampak sbnrnye laki tue da rambut tp warna rambut laki tue mcm lutsinar la plak,atau kaler putih,uban..habis tue alat yang digunakan tue adalah untuk mewanakan rambut putih tue jadi kaler hitam...

heeee..

enntahla,tp nampak tebal la pulak kan...

kalau betul ada product utk bg rambut tumbuh camnie,kalah Yun Nam...

Fasha Sandha suka membaca

Posted: 15 Mar 2011 12:00 AM PDT

Apakah hobi anda? Ada yang suka main game,ada yang suka mengumpul barangan ,mcm-mcm jenis barang yang dikumpul...ada yang suka tido..err,tido nie hobi ke?

Fasha Sandha rupanya suka membaca,jom tengok antara buku-buku kegemaran Fasha Sandha.membaca nie sebenarnya seronok.Tp tak semua org suka membaca..ada sesetengah org lebih cenderung dengan visual dan mendegar cerita drpd membaca..tp sensasi sure ramai diantara reader sensasi yang suka membaca kan...

kaau tak takkan korang tengah baca blog nie skrg...

membaca tue bagus...menambahkan ilmu dan meluaskan imaginasi..









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Download Caller Ringtones Awi Rafael Pulanglah

Posted: 15 Mar 2011 04:48 PM PDT

Ibunya yang berasal dari Pontian, Johor dan bapanya dari Jakarta, Indonesia, Awi Rafael mendapat pendidikan persekolahan di Singapura dan merupakan graduan jurusan Undang-undang dan Psikologi.

Anak Melayu ini memulakan kareer muziknya dengan merantau ke Australia untuk mencuba nasib dan menimba pengalaman di sana . Dengan berkat ketekunan dan keikhlasan, usaha Awi Rafael membuahkan hasil apabila suaranya diperdengarkan di TV dan radio di Singapura, Brunei dan Indonesia pada usianya yang baru mencecah 20 tahun ketika itu.

Sebagai seorang yang pernah menganggotai kumpulan 'Bhumiband' suatu ketika dulu, penyanyi yang juga merupakan seorang penulis lagu dan lirik ini kini mula menggiatkan diri dalam industri muzik tempatan sebagai artist solo di bawah naungan Warner Music Malaysia Sdn Bhd.

awi

"Pulanglah" adalah single pertama Awi Rafael. Sebagai protégé Dimas (Hujan), Awi Rafael kini muncul dengan single pertamanya "Pulanglah". Senilagu dan senilirik oleh Awi Rafael sendiri, "Pulanglah" dikoordinasikan oleh Dimas sebagai produser.

Single yang disusun dalam rentak pop ini adalah berkisarkan tentang kisah cinta. "Pulanglah" merupakan luahan hati sang pencinta yang menantikan kepulangan pujaan hati ke pangkuannya.

Lagu ini bermula dengan dua rangkap verse yang merupakan pernyataan betapa kehadiran sang pencinta yang terabai. Kewujudan sang pencinta yang memendam perasaan kasih dan sayangnya, langsung tidak disedari oleh pujaan hatinya, menyebabkan sang pencinta berasa rendah diri dan hampa dengan layanan yang diberikan.

Pada bahagian 'bridge' lagu ini, sang pencinta meluahkan buah fikiran yang merupakan andaian punca kehadirannya tidak diendahkan. Bahagian ini juga turut diselitkan dengan pertanyaan adakah sang pencinta harus menanti kepulangan pujaan hati ke pangkuannya.

Korus "Pulanglah" merupakan permintaan sang pencinta kepada pujaan hatinya untuk pulang ke pangkuannya. Pada bahagian ini, sang pencinta menjelaskan betapa dia telah melalui tempoh penantian yang lama, lantas memberi amaran kepada pujaan hati bahawa ini adalah peluang terakhir untuk pulang ke pangkuannya.

"Pulanglah" secara keseluruhannya adalah lagu sedih yang disampaikan dalam mood relaks, menjadikan lagu ini unik dengan penyampaian serba ringkas dan selamba. "Pulanglah" sesuai sebagai halwa telinga peminat muzik tanahair yang dambakan rentak pop secara lazimnya.

Bagi penggemar muzik pop, jangan lepaskan peluang untuk memuat turun lagu "Pulanglah" sebagai nada dering anda. Bagi Maxis Caller Ringtones, sila tekan *131*205911# dan tekan call/send, atau anda boleh layari laman http://www.musicunlimited.com.my, manakala bagi Celcom Call Me Tones, taip *118*105887# dan tekan call/send ataupun dengan melayari http://www.channelx.com.my. Bagi Digi Caller Tunes, anda boleh dapatkan lagu ini dengan menaip CT0113466 dan hantar ke 2000, ataupun dengan melayari http://ct.digi.com.my, manakala U Mobile Colour Tones pula, sila taip CT273283, dan pilih call/send ataupun layari http://www.u.com.my.

awi-rafael

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Lirik Pulanglah Awi Rafael
  • Concert A Mei @ Bukit Jalil National Outdoor Stadium, Kuala Lumpur
  • Lirik Tak Bisa Memilihmu – Lagu Terbaru Sixth Sense
  • Sean Kingston's "Beautiful Girls" World Tour LIVE in Kuala Lumpur
  • Maxis Rewards Customers During Deepavali
  • Hotlink Sends Lucky Customer to Watch American Idol
  • Hotlink Presents Avril Lavigne Concert Live In Kuala Lumpur
  • Tonton Filem CUCI & Dapat 50 SMS Percuma!
  • Gwen Stefani Concert Live – The Sweet Escape in Kuala Lumpur
  • Maxis Berhad Launch ONEMusic
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Malaysias First Puma Motorsport Pop-Up Store

    Posted: 15 Mar 2011 04:43 PM PDT

    PUMA ROLLS OUT MALAYSIA'S FIRST "PUMA MOTORSPORT POP-UP STORE"
    PUMA MOTORSPORT Pop-Up Store to Launch at Pavilion on 21 March 2011

    KUALA LUMPUR (14 MARCH 2011) – PUMA fans have reason to cheer even harder this F1 Season as leading sports lifestyle company, PUMA, will roll out its motorsport themed Pop-Up store, at Pavilion on Monday, 21 March 2011.

    This is the first time the PUMA MOTORSPORT POP-UP STORE will be set-up in Malaysia, offering enthusiasts easy access to the PUMA Motorsport Collection and PUMA's Ferrari Inspired range, which includes its Ferrari Licensed Collection for F1 enthusiasts.

    The Pop-up store will be positioned at Pavilion (near La Bodega) from 21 March to 1 April 2011, and again at the Sepang F1 Circuit from 8 April to 10 April 2011, in conjunction with the F1 Grand Prix.

    A custom built display and sales showcase, it allows the discerning F1 and Motorsport enthusiast to browse, appreciate and purchase the very latest PUMA Motorsport and PUMA Ferrari Licensed Collection in the stylish and F1 themed area. Designed for all things related to fashion and motorsports, the PUMA MOTORSPORT POP-UP STORE is definitely the place to go for Malaysians to get their hands on limited edition Ferrari and PUMA motorsport merchandise.

    To celebrate the opening of the Pop-up store in Pavilion, PUMA will be giving its customers an opportunity to win a pair of Malaysian Grand Prix Garnet Grandstand Tickets worth RM 1,400 upon purchase of PUMA merchandise. Early birds – the first 3 shoppers with any purchase each day – will also have a chance to win a PUMA Ferrari Cap. Loyal shoppers will also be rewarded with cool PUMA premiums with minimum spend of RM300 on PUMA Motorsport products.

    To add to the excitement, visitors to the PUMA Motorsport Pop-up store will be able to see a gathering of Ferrari's that will take place at Pavilion on Sunday, 27 March 2011. This and other activities will lead to a fun filled experience for the discerning motorsport's enthusiast.

    The PUMA MOTORSPORT POP-UP STORE was first launched in Korea and will be heading to Singapore in September 2011, as part of a regional initiative to promote the sought-after PUMA Motorsport Collection range.

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Team Toyo Drift Competition 2008 @ Speedway Plus Motorsport Circuit
  • Opening Party Topshop Topman di Suria KLCC
  • The Council of Six: Malaysia'S Top Entertainment And Lifestyle Bloggers First Met Up
  • Profile Biodata Intan Ladyana – Actress, TV Host, Talent, Model
  • Maxis Goes Android Phones
  • Filem Malaysia's Sweetheart: Apa Ada Di Nollywood?
  • Early Bird Promotion For Sunburst KL Pineapple Concerts
  • Gambar Sekitar Pelancaran & Showcase Lee Guitars & Friends
  • Hafiz Penyampai Fly FM Jadi Hos Showdown 2010
  • Maxis Launch The Maxis 1Store
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Poster Hikayat Merong Mahawangsa vs Centurion : Sama Tapi Tak Serupa

    Posted: 15 Mar 2011 09:44 PM PDT

    Sudah tengok filem Hikayat Merong Mahawangsa? Kalau belum, kami sarankan anda tengok filem tersebut. Kami berikan 3.8/5 bintang kepada krew-krew produksi filem ini.

    Okay, berbalik kepada cerita asal. Sebentar tadi, seorang pembaca OHBULAN! melayangkan email mengenai persamaan poster Hikayat Merong Mahawangsa & poster Centurion. Katanya, adakah poster ini secara kebetulan mempunyai persamaan, atau sebaliknya? Ha, kongsikan pandangan anda.

    Pendapat kami, mungkin kedua-dua poster ini mempunyai persamaan, tapi tidak serupa. Anda sendiri boleh lihat, dan cari persamaannya.

    Dari segi kandungan filem, filem Merong & Centurion mempunyai persamaan, iaitu bertemakan sejarah epik. Merong, menembungkan sejarah 3 tamadun, iaitu Rom, Tanah Melayu & China. Manakala, Centurion menekankan peperangan antara Rom & pihak gerila sahaja.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    (Gambar) Irma Hasmie Kini Tampil Bertudung

    Posted: 15 Mar 2011 09:02 PM PDT

    Cerita minggu lepas, kami selongkar balik. Irma Hasmie, kini lebih selesa dengan penampilan bertudung, satu perkembangan yang positif. Penghijrahan Irma Hasmie telah diumumkan sendiri oleh Wardina Safiyyah dalam twitternya, "Tahniah Irma Hasmie kerana berhijab, welcome on board! Let's be better Muslims… Mesti coooomeeellll sgt dan menjadi rebutan ibu2 mertua."

    Cuma kami harap, janganlah niat baik Irma Hasmie untuk menutup aurat ini bersifat sementara. Kalau boleh, biar dikekalkan sampai bila-bila.

    Bercerita mengenai tudung, kami lihat seorang janda yang semasa berkahwin pakai tudung, selepas bercerai buka tudung atas alasan mencari rezeki. Kemudian, baru-baru ini, janda muda tersebut muncul sebagai cover dalam majalah hiburan tempatan dengan memakai tudung semula.

    Pelik juga, pendirian janda muda tersebut selalu berubah-ubah ke?

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Ahli bina badan wanita melacur melalui internet

    Posted: 15 Mar 2011 09:00 PM PDT

    Sayang menggunakan kelebihan untuk tujuan lain..
    saya petik dari kosmo online

    MIAMI, Amerika Syarikat (AS) - Bekas juara bina badan Kanada kategori wanita, Rhonda Lee Quaresma (gambar) ditahan polis berhubung dakwaan dia melacurkan dirinya, lapor sebuah akhbar semalam.

    Quaresma, 42, ditahan selepas polis negeri Florida melancarkan siasatan mengenai sejumlah pelacur yang menggunakan Internet bagi mengiklankan perkhidmatan mereka.

    Wanita itu dicekup selepas dia didakwa menawarkan habuan seks kepada seorang anggota polis berpakaian awam sebagai tukaran untuk 'derma' sebanyak AS$275 sejam (RM850) .

    Dalam laman web bina badan miliknya, wanita itu menggambarkan dirinya sebagai 'sasa, meminati muzik dan lemah lembut', selain mampu mengangkat berat hampir 150 kilogram.

    Dia didakwa kerana melacur sebelum dibebaskan dengan ikat jamin.

    Pemerdagangan manusia termasuk aktiviti pelacuran diharamkan di negeri Florida. - Agensi

    Haiwan di zoo Romania Dilarang adakan hubungan seks

    Posted: 15 Mar 2011 08:45 PM PDT

    ROMANIA – Penjaga zoo di Romania mengatakan mereka harus melarang binatang-binatangnya berhubungan seks.

    Hal ini dikarenakan fasiliti yang dimiliki kebun binatang tersebut, yakni Zoo Oradea, tidak memenuhi standard  Eropah.

    Sehingga putusan Komisi Eropa memerintahkan pengurusan zoo untuk memastikan tidak ada haiwan baru sampai kualiti sarana dan prasarana kebun bintang itu mengalami peningkatan secara kualiti mahupun kuantiti.

    "Jika kami sudah memenuhi standard yang diminta, kami akan kembali membuka zoo dan juga memperbolehkan para haiwan untuk kembali bereproduksi," ujar juru bicara kebun binatang, seperti dilansirOrange, Selasa (15/3/2011).

    Oradea Zoo pun memutuskan untuk menutup kebunnya untuk beberapa saat dalam rangka meng-upgrade fasilitas.

    Pihak yang dirugikan dalam hal ini tentu saja para haiwan yang ada di sana.Haiwan-haiwan ditempatkan secara terpisah, antara yang jantan dan yang betina. Sehingga tidak ada proses reproduksi hingga taman selesai di renovasi.

    Telefon bimbit disimpan dikocek seluar lelaki boleh buat mati pucuk

    Posted: 15 Mar 2011 07:00 PM PDT

    Merbahaya kalau macam ni...
    saya petik dari kosmo online

    GEORGE TOWN - Lelaki yang gemar menyimpan telefon bimbit di dalam poket seluar berdepan risiko kerosakan sperma termasuk mati pucuk.

    Presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP), S.M. Mohamed Idris mendakwa, penggunaan telefon bimbit untuk tempoh yang panjang didakwa mengurangkan produktiviti sperma lelaki.

    Ini berikutan hasil kajian CAP tahun lalu menunjukkan kaitan antara sperma berkualiti rendah dengan tempoh penggunaan telefon bimbit dalam sehari.

    Menurut beliau, pengguna yang membuat panggilan telefon bimbit lebih daripada empat jam sehari mempunyai bilangan sperma yang paling kurang dan paling rendah kualitinya.

    "Penemuan itu menyarankan bahawa berjuta-juta lelaki di dunia ini kemungkinan menghadapi kesukaran menjadi bapa kerana kerap menggunakan telefon bimbit.

    [Ngeri] Tangan kakak ini tergilis mesin tebu

    Posted: 15 Mar 2011 06:00 PM PDT

    Kesian kakak jual air tebu ni...
    saya petik dari myMetro

    KULAIJAYA: "Mak, tolong mak, sakit!" jerit Nurul Aminah Murjini, 15, apabila tangan kirinya tersepit pada gigi mesin perahan tebu di sebuah gerai menjual air tebu di Taman Kulai Baru, di sini, semalam.

    Dalam kejadian jam 12.15 tengah hari itu, tangan kiri Nurul separas siku hampir hancur akibat tersangkut pada gigi mesin perahan tebu ketika membantu ibunya menjual air tebu di gerai berhampiran rumah kedai di Batu 21, Jalan Kulai-Johor Bahru. 

    Kejadian berlaku apabila tudung pelajar tingkatan tiga itu tiba-tiba tersangkut pada gigi mesin berkenaan yang sedang ligat berputar. 

    Menurut saksi kejadian yang hanya mahu dikenali sebagai Hamid, 30-an, mangsa gagal menarik keluar tudungnya yang tersangkut ketika mesin berputar. 


    "Mungkin Nurul panik hingga menyebabkan dia gagal mematikan suis elektrik mesin berkenaan. Akibatnya, tangan kirinya separas siku turut termasuk ke bahagian berkenaan. 


    "Mesin itu akhirnya terhenti dan kami cuba membantu mengeluarkan tangan Nurul, tetapi gagal lalu menghubungi bomba untuk membantu mangsa," katanya. 

    Hamid berada di situ untuk membeli makanan di gerai bersebelahan. 

    Sementara itu, bapa mangsa, Murjini Sunarto, 46, berkata, dia sedang membersihkan kebun di Kampung Sri Paya, dekat sini, sebelum dihubungi isteri yang memaklumkan kejadian itu. 

    "Kebiasaannya, pembantu mengendalikan mesin perahan tebu, tetapi hari ini (semalam), dia mengambil cuti kerana ada urusan. 

    "Nurul menggantikannya buat sementara saja, sejurus tiba di lokasi, saya terkejut mendapati tangan kirinya tersepit di gigi mesin berkenaan," katanya. 

    Menurut Murjini, dia bimbang dengan masa depan anak bongsunya itu yang belajar di Sekolah Menengah Kebangsaan Kelapa Sawit. 

    Nurul terpaksa menahan kesakitan selama kira-kira 15 minit sebelum tangannya dikeluarkan anggota Balai Bomba dan Penyelamat Kulaijaya. 

    Dia dihantar ke Hospital Kulaijaya untuk rawatan.

    Robot Selamatkan Korban Gempa DanTsunami Jepun

    Posted: 15 Mar 2011 05:00 PM PDT

    INILAH.COM, – Gempa merupakan hal tak terprediksi dan banyak usaha untuk memprediksinya sering berakhir meleset. Manusia hanya boleh membuat taktik penyelamatan dan mengurangi impak.

    Menariknya, Jepun menjadi salah satu tempat paling banyak titik gempa di dunia sekaligus menjadi lahan subur untuk pengembangan robot-robot canggih. Jepun terletak di 'Pacific Rim of Fire' yang menjadi titik lempeng tetonik Pasifik dan Eurasia bertumbukan dan membuatnya menjadi negara yang sangat senang terkena gempa.

    Keadaan alam ini mendorong Jepun menciptakan banyak robot penyelamat. Seperti dikutip dari Popular Science, terdapat lapan robot penyelamat yang pernah digunakan untuk membantu dalam bencana iaitu RoboCue, Snakebot, Robotic Safety Crawler, Roller-Skating Rescuer, Breath-Sensor, Kinect-Powered Rescue-Bot, Humanoid BEAR Medic-Bot dan Ultra-Cheap RoachBot.

    Gempa dahsyat yang disusul tsunami di Jepun itu menghancurkan sebagian wilayah Jepun. Namun banyak pihak yakin, kecanggihan teknologi dan kesiapan warga serta pemerintah Jepun akan membuat Jepun cepat pulih. Salah satunya dengan menggunakan robot-robot penyelamat ini untuk menyelamatkan korban.

    Bayi dijumpai dalam lumpur semasa Tsunami selamat

    Posted: 15 Mar 2011 11:01 AM PDT

    gambar hiasan
    VIVAnews – Sejumlah tentara menjumpai bayi perempuan dari lumpur sisa tsunami dahsyat Jepun. Bayi ini jadi simbol harapan di tengah kehancuran Jepun pasca-gempa 9 SR, Jumat 11 Maret 2011, minggu lalu.

    Seperti dikutip dari laman The Sun, tentera menemukan bayi empat bulan itu ketika mencari korban tsunami di tengah lumpur air laut yang meyelimuti di kota Ishinomaki, empat hari setelah bencana.

    Ketika Tsunami itu datang sang ayah melarikan bayi ini ke tempat yang lebih tinggi. Mereka khuatir gempa susulan akan mendatangkan gelombang raksasa lagi.  Untungnya, ancaman banjir kedua tidak datang. Tapi bayi itu kemudian susah dicari, sampai ditemukan oleh pasukan penyelamat. Kini dia sudah berkumpul kembali dengan keluarganya.

    Pasukan penyelamat masih terus mencari korban baik yang selamat mahupun yang tewas.  Upaya ini sempat dihentikan selama empat jam, Isnin kelmarin, kerana peringatan palsu bahawa gelombang susulan datang dengan ketinggian 15 kaki atau sekitar 4,5 meter.

    Gempa yang memicu tsunami di Jepun diduga menewaskan 15 ribu orang. Sejauh ini, jenazah yang ditemukan mencapai 1900 orang. Bagi korban selamat, bencana ini belum selesai. Sulitnya akses elektrik, air bersih, dan makanan membuat pengungsi makin menderita.

    Astaga! Kanak-kanak 3 Tahun Ketagih Minuman Keras

    Posted: 15 Mar 2011 10:01 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang kanak-kanak Inggris berumur tiga tahun sedang mendapat rawatan di hospital gara-gara gemar meneguk minuman keras. Dia tercatat sebagai pecandu alkohol termuda di negeri itu.

    Kelakuan kanak-kanak itu dikhabarkan oleh seorang pegawai Layanan Kesihatan Nasional, di London, terkait dengan kes masalah kecanduan alkohol pada anak di bawah usia 12 tahun.

    Pejabat itu, sebagaimana dikutip sebuah media setempat, tidak mahu menyebut identiti kanak-kanak tersebut dengan alasan kerahsiaan pesakit

    Kanak-kanak tersebut, katanya, adalah salah satu dari 13 anak di bawah usia 12 tahun yang ketahuan kecanduan minuman beralkohol sepanjang tahun 2008 sampai 2010. Dia adalah yang termuda.

    Sesuai dengan aturan, Layanan Kesihatan Nasional harus melakukan rawatan terhadap para remaja tersebut untuk menghilangkan ketagihan mereka pada alkohol.

    Kerana bakul keranjang pakaian pencuri dipenjara

    Posted: 15 Mar 2011 09:35 AM PDT

    KOMPAS.com – Gara-gara bakul keranjang pakaian, Michael Trias harus duduk di penjara. Pemuda berusia 20 tahun itu ditahan polis kerana berusaha masuk ke sebuah rumah di Mesa, Arizona, dengan memecahkan tingkap. Malang nasib Trias, di bawah tingkap itu ada bakul keranjang pakaian dan dia termasuk ke dalamnya.

    Tabloid The East Valley Tribune menulis, penghuni rumah mendengar bunyi bising ketika pemuda itu berusaha mengeluarkan dirinya dari keranjang. Pemilik rumah itu lalu menangkap Trias, mengeluarkannya dari dalam bakul keranjang, dan menyerahkannya kepada polis.

    Polisi mengatakan, pemuda itu belum sempat mengambil sesuatu dari dalam rumah, selain merosakkan tingkap yang dia masuki.

    Bayi diajar tarian tiang

    Posted: 15 Mar 2011 08:00 AM PDT

    image
    Maaf gambar maknya seksi sangat tapi lagi seksi anaknya…
    kecik-kecik dah diajar tarian tiang .Yang lebih bahaya tu dekat punca elektrik
    kalau masa terkena kejutan ,dua-dua nahas….

    Dahsyat betul hukuman shoalin ini

    Posted: 15 Mar 2011 07:40 AM PDT




    betul-betul kena pukul..dah macam hukuman rotan dalam
    penjara

    Ikan Aneh Berkepala Transparant Seperti Cockpit Pesawat Tempur

    Posted: 15 Mar 2011 06:47 AM PDT

    National Geographic News merilis gambar seekor ikan yang tergolong aneh. Pada bahagian kepala ikan nampak transparant sehingga terlihat bahagian dalamnya. Sepintas kepala ikan mirip bahagian kokpit pesawat tempur.

    Sebagaimana diketahui, bahagian atas kokpit pesawat tempur biasanya transparant sehingga  pilot dapat terlihat dari sisi luar pesawat.

    Ikan ini ditemukan peneliti Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI), di kedalaman laut Pantai California. Ikan ini hidup pada kedalaman 200 kaki (600 meter) di bawah permukaan laut.

    Dapat dikatakan ini temuan pertama spesies ikan berbentuk kubah dan transparan. Peneliti mengamati ikan bermata bulat (barreleye) menggunakan peralatan canggih yang dioperasikan dari jarak jauh (a remotely operated vehicle/ ROV)

    Terlihat keunikan iaitu bola mata ikan yang seolah dapat berputar ke atas. Pupil mata yang berada di bahagian atas ini berfungsi untuk melihat mangsa yang berada di atas ikan tersebut. Sedangkan warna hijau yang terlihat dalam gambar adalah semacam lensa yang melindungi mata dari sinar matahari. Dengan begitu mata tetap fokus pada mangsanya.

    "Bola mata itu tampak seperti melihat langsung ke atas," ujar Kim Reisenbichler, peneliti MBARI.

    Ikan barreleye (Macropinna microstoma) memiliki panjang 6 inchi (15 sentimeter). Sebenarnya ikan ini telah dikenal sejak tahun 1939 saat tersangkut jaring nelayan.

    Mengamati foto tersebut, selayaknya kita patut mengucap Subhanallah…Maha Suci Engkau Ya Allah…yang menciptakan makhlukNya dengan sempurna.



    Manusia yang boleh makan apa saja (Mr.Eat All) termasuk pesawat Cessna 150

    Posted: 15 Mar 2011 05:00 AM PDT

                       image
    Michel Lotito atau dikenal dengan Mr. Eat it All .Terkenal dengan keanehannya, iaitu mampu memakan benda – benda yang asing untuk dimakan. Lotito mampu memakan logam, kaca, getah, dan sebagainya. Bahkan dia juga mampu memakan barang – barang seperti sepeda, televisyen dan sebuah PESAWAT CESSNA 150! Ia memerlukan waktu sekitar 2 tahun untuk memakan sebuah Cessna 150, dari 1978 sampai 1980. Walaupun demikian, Lotito jarang menderita sakit. Rupanya, dia memiliki usus dan perut yang lebih tebal dindingnya.

    Lelaki dianggpa bodoh masa kecilnya tetapi terima bayaran US$10000 sejam bila dewasa

    Posted: 15 Mar 2011 04:00 AM PDT


    Dia orang Singapura. Waktu kecil, dia adalah penggemar berat games dan TV. Sehari, dia boleh duduk berjam-jam di depan TV. Baik main PS atau menonton TV.

    Adam Khoo pun dikenal sebagai anak bodoh. Ketika kelas empat sekolah rendah,dia dikeluarkan dari sekolah. Dia pun masuk ke sekolah terburuk di Singapura. Ketika akan masukke sekolah menengah, dia ditolak oleh enam sekolah terbaik di sana. Akhirnya, dia boleh hanya masuk ke sekolah terburuk di Singapura. Begitu buruk prestasi akademiknya, tapi lama kelamaan membaik jesteru kerana cemuhan teman-temannya, hingga akhirnya memperoleh kesuksesan di dunia perniagaan.

    Prestasi Adam di dunia perniagaan dimulakan pada saat Adam berusia 26 tahun. Dia telah memiliki empat perniagaan dengan jumlah pendapatan setahun US$ 20 juta.

    Kisah perniagaan Adam bermula ketika dia berusia 15 tahun. Dia berniaga music box. Perniagaan berikutnya adalah  training dan seminar. Pada usia 22 tahun,Adam Khoo adalah trainer tingkat nasional di Singapura. Klien-kliennya adalah para manager dan top manager perusahaan-perusahaan di Singapura. Bayarannya mencapai US$ 10.000se jam.

    Cat kuku berharga US$132 ribu

    Posted: 15 Mar 2011 03:00 AM PDT

    Cat kuku menjadi sebaghaian gaya hidup wanita moden. Fungsinya tak lagi sekedar mempercantik jemari tangan dan kaki, tapi juga menunjukkan kelas sosial pemakainya.

    Terbukti dengan kemunculan produk cat kuku 'Models Own Gold Rush' seharga US$132 ribu .Cat kuku dengan harga 'selangit' ini bertujuan untuk menekankan kekuatan ekonomi pemakainya.

    Apa yang membuat cat kuku itu mahal? Yang jelas bukan bahannya, kerana meski menampilkan warna emas mengilap, cat kuku itu tidak mengandung emas.

    Yang membuat produk pemulas kuku maha kerana kemasannya atau bungkusannya. Bayangkan saja, cat kuku berwarna emas itu ditempatkan di sebuah botol mungil kaca dengan tutup bertabur 1.118 berlian. Produk eksklusif ini boleh diperoleh di butik perhiasan Frost of London, di London.

    Kemunculan produk itu bahkan menggugah 'kreativitas' pelaku industri kecantikan untuk membuat tiruannya. Dengan penampilan semirip mungkin, produk tiruan ini akan dipasarkan dengan harga superekonomis yakni ?5 atau sekitar Rp71 ribu.

    Jadi, apakah Anda tertarik membeli yang asli atau versi tiruannya?


    http://forum.vivanews.com/showthread.php?t=55479

    5 Gambar Yang Pernah Menggemparkan Dunia

    Posted: 15 Mar 2011 02:30 AM PDT

    Berikut adalah lima foto tragedi-tragedi paling sadis yang terjadi diberbagai tempat didunia, dan paling menggemparkan dunia pada masa itu:

    1.Biarawan Terbakar



    Thích Quảng Đức seorang biksu Buddha Vietnam yang membakar dirinya sampai mati di persimpangan jalan Saigon yang ramai pada 11 Juni 1963, sebagai protes terhadap penganiayaan umat Buddha di Vietnam.

    2.Tentara Iraq


    Foto yang menunjukkan seorang tentera Iraq yang terbakar di depan tingkap trak yang hancur.

    3.Penguburan Seorang Anak



    Salah satu korban dari bencana industri terburuk di dunia yang dikenal dengan tragedi gas Bhopal, terjadi di sebuah kilang Union Carbide di kota Bhopal, India pada 3 Disember 1984. Kilang tersebut mengeluarkan gas dan racun yang memberikan impak ke lebih dari 500.000 orang.

    4.Kanak-kanak Sudan



    Seorang kanak-kanak Sudan diikuti oleh seekor burung pemakan bangkai di dekatnya. Sangat jelas bahawa anak itu hampir mati kelaparan, sementara burung nasar dengan sabar menunggu anak tersebut mati sehingga mendapat makanannya. Tak seorang pun tahu apa yang terjadi pada anak tersebut, yang merangkak ke arah sebuah kem makanan PBB. Fotografer Kevin Carter memenangkan Pulitzer Prize untuk gambar yang mengejutkan ini, tetapi akhirnya dia bunuh diri tiga bulan setelah dia mengambil foto tersebut. Mungkin ia tidak tahan dengan hinaan orang sekelilingnya.

    5.Korban Mutilasi Taliban



    Gambar tragik seorang perempuan muda Afghanistan berusia 18 tahun,Aisha adalah korban kebiadaban Taliban, hidung dan telinganya dimutilasi, dipotong oleh suaminya sendiri.

    Pasangan yang bikin panas di jalanraya

    Posted: 15 Mar 2011 01:30 AM PDT

    image
    Bikin panas betul pasangan ini.Orang lain sibuk kerana jalan sesak ,mereka ini pulak sibuk beromen

    [Video] Gameshow Denmark yang paling kurang ajar

    Posted: 15 Mar 2011 12:45 AM PDT


                                               macam tu sekali mereka nak kenakan orang lain

    Jururawat adakan hubungan seks dengan pesakit yang akan menjalani pemindahan jantung

    Posted: 14 Mar 2011 11:00 PM PDT

    Nekad  benar tindakan yang dilakukan Rebecca Bayliss, 29, jururawat di Hospital Birmingham Heartlands, England.Bukan hanya sekadar bercinta dengan pesakitya tetapi dia juga mengadakan hubungan seks dengan lelaki yang akan menjalani pembedahan pemindahan jantung dan paru.

    Sebagaimana dilaporkan dailymail, kisah cinta itu bermula ketika Bayliss melayani seorang pesakit yang sedang menjalani perawatan cystic fibrosis, Februari 2008 lalu. Sejak pandangan pertama, Bayliss mengaku langsung jatuh cinta kepada pesakit itu.


    Keduanya bercinta bahkan terlibat hubungan seksual selama tiga bulan, hingga Mei 2008. Hubungan mereka aman-aman saja, sampai kemudian si pesakit menceritakan kepada seorang psikologi di hospital tersebut.

    "Saya boleh menjalani penyembuhan asal tidak stres gara-gara masalah ini. Ini jelas-jelas tidak membantu penyembuhan penyakit saya," kata si pesakit yang dirahsiakan identitinya itu.

    Psikologi itu kemudian melaporkan kes itu kepada pihak pengurusan hospital. Bayliss pun dipanggil kemudian dihadapkan ke Nursing and Midwifery Council.

    Pada sidang awal majlis itu memutuskan Bayliss bersalah kerana menjalin hubungan seks dengan pesakitnya. Bayliss digantung dari tugas selama setahun.

    Menurut anggota dewan profesi, Salim Hefejee, Bayliss melakukan hubungan yang sangat tidak profesional dan tidak dapat diterima.

    "Si pesakit sangat lemah dan menderita sakit parah. Masalah yang ditimbulkan hubungan itu telah membawa impak buruk bagi si pesakit iaitu menimbulkan stress dan kemarahan," kata Hefejee.

    sumber: dailymail

    Awas! Perfume tiruan ada campuran air kencing

    Posted: 14 Mar 2011 10:50 PM PDT

    Parfum dari Air Seni?, Percaya atau tidak? Ketika ini sebahagian besar parfume "palsu" ternyata terbuat dari urine atau air kencing. Majalah gaya hidup Harper's Bazaar yang telah 6 tahun rutin membahas barang-barang tiruan, dalam edisi bulan Januari kelmarin membahas tentang parfume palsu.
    "Bahan-bahan aktif yang ditemukan dalam produk parfume  tiruan antara lain adalah urin, bakteria dan cairan anti beku (yang biasa dipakai untuk mesin)," kata Valeri Salembier, Wakil Presiden Senior dan Penerbit Harper's Bazaar.


    "Anda menyapukan sesuatu di wajah, leher, dan pergelangan tangan. Semuanya itu adalah bahagian paling sensitif dari tubuh anda. Jadi jika ada bahan aktif berbahaya, bererti itu akan menjadi masalah serius bagi kesihatan," jelasnya.
    Pihak berkenaan di Britain dan Ireland menguji parfume-parfume tiruan yang mereka sita. Hasilnya, mereka mendapati adanya air kencing dalam cairan parfume. Para pakar memperkirakan, air seni dipakai sebagai penstabil kadar asam dan untuk mengatur warna.

    Ahli dermatologi Jeannette Graf dari Great Neck, New York, mengatakan, dirinya belum pernah melihat adanya reaksi dari parfume asli. Tapi parfume palsu boleh menimbulkan alergi di kulit atau membakar kulit." Orang akan mengatakan, hal yang berbeza tentang apa yang mereka rasakan setelah memakai produk itu. Mereka merasa seperti terbakar. Mereka melihat ada tanda-tanda kemerahan. Rasanya tidak nyaman, dan baunya aneh. Dan reaksi itu langsung boleh dirasakan," kata Graf.

    Parfume palsu ada di mana-mana, tidak hanya di kios-kios pasar gelap yang menjual banyak barang tiruan. Sebahagian ada yang masuk ke kedai-kedai di pusat perbelanjaan. Selain itu juga banyak dijual melalui internet. Anda termasuk penggemar parfume tiruan ternama tapi berharga murah? Boleh jadi parfume anda mengandung air kencing.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS