Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Fasha Sandha Bengang “Hero” Datang Lambat #rage

Posted: 30 May 2011 11:27 PM PDT

Ratu kontroversi, Fasha Sandha kembali mengegarkan dunia hiburan dengan status-status twitter berunsur kebengangan terhadap sikap seorang pelakon lelaki yang menjadi hero dalam sebuah rakaman drama. Kami sudah tahu siapakah gerangan lelaki tersebut, tapi tak thrill'lah kalau pecah lubang awal-awal, kan?

Menurut Fasha Sandha melalui Twitter, sepatutnya call time pukul 8 pagi, namun hero lelaki tersebut masih tidak hadirkan diri di set walaupun jam sudah menunjukkan pukul 9.05 pagi. Katanya lagi, dia sampai di set pada pukul 7.45 pagi sudah tak berminat untuk berlakon bersama hero lelaki tersebut.

Tunggu punya tunggu, hero lelaki itu masih tak munculkan diri. Akhirnya, pada pukul 12.30 tengah hari, baru hero lelaki itu memunculkan diri, kiranya lewat 4 jam daripada jadual asal. Sesiapa pun akan bengang juga, kan?

Nak dijadikan cerita, hero lelaki itu tidak meminta maaf kepada orang-orang yang terlibat dan memberi alasan kepada penolong penerbit bahawa keretanya rosak. Ehem, hero lelaki itu boleh tweet, tapi tak boleh call penerbit? Pelik?

OHBULAN! tabik Fasha Sandha sebab dia mengekalkan tahap displin & profesional sebagai pelakon. Artis-artis lain wajar mencontohi tahap profesional Fasha Sandha, tapi yang buruk tu jangan diikut pula, tau?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

(Gambar) Majlis Pernikahan & Persandingan Fedtri Yahya, Hos Rancangan MHI

Posted: 30 May 2011 10:50 PM PDT

Majlis berlangsung dalam suasana penuh keserdahanaan, amat bermakna buat hos rancangan MHI, Fedtri Yahya apabila telah diijabkabulkan bersama pasangannya, Nurul Anati pada 28 hb April yang lepas di Pasir Mas, Kelantan.

Dengar cerita, mereka berdua telah ditaja untuk berbulan madu ke Korea Selatan, beruntung badan! Apa pun, enjoice gambar persandingan & pernikahan Fedtri Yahya, kredit penuh tanpa prejudis buat krew foto Odisi Studio.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


(Lagi Gambar) Majlis Pernikahan Salih Yaacob Dengan Isteri Keempatnya

Posted: 30 May 2011 09:37 PM PDT

Jika anda baru pertama kali meninggalkan respon, ianya akan melalui proses moderation terlebih dahulu. Oleh itu, anda tidak perlu klik SUBMIT untuk kali ke-2. Apa-apa pun, responlah dengan akal yang waras yer :D



Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

(Gambar) Majlis Akad Nikah Salih Yaacob & Isteri Keempat

Posted: 30 May 2011 07:09 PM PDT

GAMBAR PERNIKAHAN SALIH YAACOB DENGAN ISTERI KEEMPAT

Hebat, memang hebat! Abang Salih Yaacob kita atau lebih dikenali dengan gelaran Abang Jem telah selamat diijabkabulkan dengan isteri keempatnya, Samihah Sheikh Ali atau sebelum ini hanya mahu dikenali dengan nama Emi. Majlis pernikahan berlangsung pagi semalam (30 Mei 2011).

Jangan tidak tahu, wang hantaran yang diberi oleh Salih Yaacob kepada Emi adalah sebanyak RM25000. Boleh tahan banyak tu. Tahniah kami ucapkan kepada Salih Yaacob dan Emi. Selamat berbahagia dan semoga ikatan pernikahan kalian ini akan berkekalan buat selamanya.

Kat bawah ni ada beberapa lagi gambar sekitar majlis pernikahan Salih Yaacob dan Emi. Kredit gambar kepada hazrey.com.

GAMBAR PERNIKAHAN SALIH YAACOB DENGAN ISTERI KEEMPAT

GAMBAR PERNIKAHAN SALIH YAACOB DENGAN ISTERI KEEMPAT

GAMBAR PERNIKAHAN SALIH YAACOB DENGAN ISTERI KEEMPAT

GAMBAR PERNIKAHAN SALIH YAACOB DENGAN ISTERI KEEMPAT

Psstt: Jom terjah http://zonbebas.com

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Majlis Kenduri Kesyukuran Ahmad Fedtri Yahya

Posted: 30 May 2011 05:12 AM PDT

Kalau pagi tadi, Budiey ada siar gambar sekitar Majlis Akad Nikah Ahmad Fedtri Yahya, sekarang pada malam yang penuh ketenangan ini, Budiey nak siarkan pula sekitar gambar Majlis Kesyukuran yang berlangsung pada 29 Mei (semalam) di rumah pengantin perempuan yang terletak di Kampung Pengkalan Machang, To' Uban, Pasir Mas, Kelantan.

Mengetengahkan warna hijau muda sebagai tema, kedua mempelai nampak begitu berseri-seri. Bagai pinang dibelah dua. Apa yang Budiey boleh katakan, majlis berlangsung ini sangat sederhana. Tiada kerusi pengantin yang gah. Pengantin hanya duduk bersila. Di luar rumah pengantin, hanya satu khemah disediakan. Sangat simple. Kata orang, macam ni takde lah membazir sangat.

Tema untuk majlis kesyukuran ini ialah Arabian. Fedtri mengenakan sepasang jubah dengan serban hijau muda. Manakala isterinya pula nampak manis dengan busana jubah moden.

Fedtri Majlis Syukur

Fedtri Majlis Syukur

Fedtri Majlis Syukur

Fedtri Majlis Syukur

Fedtri Majlis Syukur

Fedtri Majlis Syukur

Fedtri Majlis Syukur

Fedtri Majlis Syukur

Fedtri Majlis Syukur

Fedtri Majlis Syukur

Fedtri Majlis Syukur

Fedtri Majlis Syukur

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Kad Kahwin Ahmad Fedtri Yahya & Nurul Anati
  • Ahmad Fedtri Yahya Hos Dari Masjid Ke Masjid
  • Gambar Majlis Nikah Ahmad Fedtri Yahya
  • Pelakon Zul Yahya Bertunang?
  • Rabbani, Ikram Dinzly, Zek Zaidi Di Kesyukuran Dalam Kemeriahan Ramadan Al-Mubarak
  • Gambar Selebriti di Kembara TV3 Edisi Raya
  • 25 Selebriti Peraga Baju T Ulangtahun TV3
  • Gambar Datuk Siti Nurhaliza Datuk Khalid Shopping Sakan
  • Sharifah Shahirah Hos Kecoh Kenduri Sunlight di TV9
  • Profile Ahmad Nazib Bin Zaidi (NAZIB) Calon Pelajar AF 6
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Gambar Majlis Pertunangan Adzriefaiz & Suliza

    Posted: 29 May 2011 11:55 PM PDT

    Selain pengacara Syera Aiyob yang dah melangsungkan pertunangan dengan Zahiril Adzim baru-baru ini, seorang lagi personaliti TV3 iaitu Adzriefaiz juga turut bertunang pada hari Sabtu lalu, 28 Mei 2011 di Seremban, Negeri Sembilan.

    Kalau ada yang tak kenal, Adzriefaiz adalah seorang wartawan event untuk Muzik-Muzik di TV3, sekarang ni tengah sibuk keliling satu dunia untuk mengacara program Makan Angin musim ke-2 untuk TV9. Dengar-dengar, program ni ada shoot sampai ke Indonesia, Sabah dan Sarawak. Dalam masa yang sama, Adzriefaiz juga turut menjadi hos di Karnival Jom Heboh bersama Aidid Marcelo. Terbaru, beliau dengarnya akan mengarah satu program istimewa untuk Hari Raya khas untuk juara AJL. Selain itu, Adzriefaiz juga tampil berlakon dalam beberapa buah drama TV tempatan.

    Majlis pertunangan Adzriefaiz dengan gadis pilihannya, Suliza Ismail atau lebih mesra dengan panggilan Liz berlangsung pada jam 4 petang di rumah tunangnya. Budiey masih ingat, pada 3 tahun lalu pernah ambil gambar diorang ni di satu event kat Planet Hollywood. Kira lama dah diorang ni kenal, kira-kira 6 tahun sudah. Eloklah tu, tak elok nak tunggu lama-lama. Baik langsungkan aje. Tapi bukan senang nak kawin di zaman sekarang ni. Banyak belanja, so nak kena kumpul duit banyak-banyak, baru boleh kawin.

    Menurut Adzriefaiz, mereka berkenalan semasa Adzriefaiz tinggal di Kajang. Pada mulanya, Adzriefaiz berkawan rapat dengan kembar Liz, dan dari situ Adzriefaiz kenal dengan Liz. Alhamdulilah, sampai sekarang, hubungan mereka berputik pula dengan rasa cinta sepasang kekasih.

    Adzriefaiz rancang untuk melangsungkan majlis nikah pada 25 Disember tahun ni. Uik tu dah tarikh Krismas, kira senang la nak buat anniversary, maklumlah banyak sale masa tu kan.

    Hantaran pertunangan 5 berbalas 7 dulang. Baju yang dipakai Liz ni direka oleh Qudin. Selamat bertunang buat kedua-duanya, semoga selamat melangsungkan majlis nanti.

    Adzriefaiz

    Adzriefaiz

    Adzriefaiz

    Adzriefaiz

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Pelakon Zul Yahya Bertunang?
  • Drama Ku Milikmu Lakonan Adzriefaiz dan Eira Syazira
  • Gambar Majlis Pertunangan Budiey Tersebar di Internet
  • Ning Baizura & Omar Sharif Bertunang
  • Zahiril Adzim & Shera Aiyob Bakal Kahwin 20 November
  • Adzriefaiz, Tengku Tiara OIAM, Fara Fauzana Pelakon Gadis Cuci Bertemu Peminat
  • Sah! Abhishek Bachchan & Aishwarya Rai Bertunang
  • Gambar Majlis Pertunangan Ashraf Muslim
  • Gambar Pertunangan Erra Fazira dan Engku Emran
  • Pelakon Impian Illyana Lydia Ibtisam Bertunang?
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Pasangan suami isteri tembak menembak dirumah ala filem Mr and Mrs Smith's

    Posted: 30 May 2011 09:00 PM PDT

    REPUBLIKA.CO.ID, FLORIDA – Bila mulut tak bioleh menyelesaikan persoalan, biarkan peluru yang berkata. Inilah "hukum" yang dianuti pasangan suami isteri berasal Florida, Amerika Syarikat. Bak Angelina Jollie dan Brad Pitt dalam filmMr & Mrs Smith, keduanya saling tembak . Ketika polis datang ke kediaman mereka, kelongsong peluru bersepah dan rumah penuh dengan air.

    Air? Rupanya sang isteri tersalah sasaran dan menembak mesin cuci yang tengah beroperasi. Kekecohan itulah yang membuat tetangga mereka segera menghubungi polis.

    Dalam waktu singkat, Deputi Sheriff wilayah  Hesperia, St Lucie County, tempat pasangan ini tinggal, datang ke lokasi. Kedua pasangan diamankan, dan senjata mereka dirampas.

    Rupanya, sang isteri 21 tahun, dan suami 33 tahun, sedang dalam proses perceraian. Namun di akhir minggu, mereka diizinkanebertemu untuk melakukan perbincangan.

    Awalnya, mereka melewatkan "malam yang indah". Tetapi suasana semakin panas ketika suaminya mennetahui gelagat isterinya menjalin percintaan dengan lelaki lain.

    Isterinya meradang dan segera mengambil senapang  AR-15 milik suaminya. Rupanya, sang suami juga punya senjata lain. Maka jadilah kejadian tembak menembak.

    Kini, keduanya meringkuk di tahanan. Polis akan melakukan investigasi bagaimana dua senjata boleh ditemukan di rumah.

    Pelik...pasangan sorok identiti kelamin anak

    Posted: 30 May 2011 08:40 PM PDT

    TORONTO – Orangtua pasti menginginkan yang terbaik bagi anak-anaknya, tapi bagaimana jika orangtua memutuskan menyembunyikan status kelamin anaknya?

    Sepasang orangtua dari Toronto, Amerika Syarikat (AS) mempertahankan untuk menyembunyikan identiti jenis kelamin anaknya agar nantinya boleh mengembangkan identiti jenis kelaminnya sendiri.

    Kathy Witterick dan David Stocker dikritik kerana telah memaksakan ideologi mereka kepada anaknya yang baru berusia empat bulan, bernama Storm.

    Keduanya pun dikritik kerana telah membesarkan kedua anaknya yang lainnya Jazz (5) dan Kio (2) dengan pola yang aneh.

    Kedua anak laki-lakinya didorong untuk memilih menggunakan baju dan gaya rambut mereka sendiri meskipun baju dan gaya rambut yang mereka kenakan milik anak perempuan.

    Hingga kini, datuk dan nenek Storm pun tidak mengetahui apa jenis kelamin cucu mereka tersebut. Mereka pun bingung bagaimana menjelaskan situasi ini.

    Seperti dilapor dari Associated Press, Isnin (30/5/2011), Witterick mengatakan bahawa bayinya kini tengah mengenal dirinya sendiri dan katanya sangat tidak pantut untuk memaksakan identiti jenis kelamin kepada seorang anak.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Awas, Kopi Buat Wanita Sulit Hamil!

    Posted: 30 May 2011 07:00 PM PDT

    Minum kopi membuat wanita lebih sulit hamil, sebuah penelitian menyebutkannya.Ini kerana Kafein, yang terkandung dalam kopi merosak transportasi telur dari ovarium ke rahim, kata para ilmuwan dari Amerika. Penelitian yang melibatkan 9.000 wanita ini menemukan bahawa minum lebih dari empat cawan kopi sehari memotong kemungkinan hamil hingga seperempat kali.

     Penyelidikan terbaru yang dilakukan menunjukkan bahawa kafein menghambat hubungan saluran tuba yang diperlukankan untuk membawa telur ke rahim.
     Kafein mengaktifkan sel-sel alat pam jantung khusus di dinding tabung. Sel-sel gelombang koordinasi kontraksi tabung yang bergerak membawa telur menuju rahim.

    Ketua kajian Sean Ward, dari University of Nevada di Reno, AS, mengatakan penemuan ini memberikan penjelasan menarik tentang mengapa wanita dengan meminum kafein tinggi seringkali memakan waktu lebih lama untuk hamil daripada wanita yang tidak meminum kafein.

    Wanita potong zakar lelaki yang rogolnya bawa ke balai polis sebagai bahan bukti

    Posted: 30 May 2011 06:35 PM PDT

    Gempak betul...
    saya petik dari Berita Harian

    DHAKA: Seorang wanita Bangladesh berusia 40 tahun bertindak nekad memotong zakar seorang lelaki yang cuba merogolnya, sebelum membawa organ itu ke balai polis sebagai bukti semalam.

    Ketua polis daerah Jhalakathi, 200 kilometer ke selatan Dhaka, Abul Khaer, berkata wanita yang sudah berkahwin dan mempunyai tiga orang anak itu diserang lelaki terbabit ketika tidur di pondoknya malam kelmarin.
    "Ketika lelaki itu cuba merogolnya, wanita itu bertindak memotong zakarnya dengan pisau. Dia kemudian membungkusnya dengan plastik dan membawa organ itu ke balai polis Jhalakathi sebagai bukti.

    Wanita terbabit memfailkan kes mendakwa lelaki itu yang juga berusia 40 tahun dan bapa kepada lima anak, atas kesalahan cuba merogolnya.

    Dia juga mendakwa bahawa lelaki itu sering mengganggunya sejak enam bulan lalu.
    Kemaluan lelaki itu kini disimpan di balai polis terbabit, manakala suspek sedang menerima rawatan di hospital.

    "Kami akan menahannya selepas dia pulih," kata Khaer. – AFP

    Kanak-kanak 2 tahun makan puntung rokok, batu kerikil dan bedak.

    Posted: 30 May 2011 05:40 PM PDT

    TANGERANG- Kanak-kanak lelaki berumur dua tahun, warga Jalan Benteng Betawi, gang Albarokah, Rt 03/04, Kota Tangerang memiliki kebiasaan aneh memakan puntung rokok, batu kerikil dan bedak.

    Kebiasaan aneh anak kedua pasangan Muholid dan Pipit itu timbul sejak dia masih berusia enam bulan setelah berhenti menyusui.Walaupun memiliki kebiasaan makan tidak wajar, Putra tetap dalam keadaan sihat. Tubuhnya tidak berpengaruh terhadap benda asing yang masuk.
    "Pada awalnya, saya sempat melarang kebiasaan anak itu. Tapi dia tetap saja melakukan kebiasaan anehnya," ujar Pipit (30/5/2011).

    Dijelaskan Pipit, kebiasaan aneh makan anaknya, dilakukan secara sembunyi-sembunyi tanpa sepengetahuan dirinya. "Saya tidak tahu. Setiap kali saya larang, dia selalu mengulangi dan makan secara sembunyi," terangnya.

    Saat hamil, Pipit mengaku tidak merasakan hal yang aneh. Bahkan, Putra tergolong bayi yang sihat dan normal saat dilahirkan. Hingga kini, Pipit tidak mengetahui kelainan apa yang diderita anaknya tersebut.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Budak kecik pesta rokok

    Posted: 30 May 2011 11:01 AM PDT

    Mengusir Setan, Ibu Sanggup Beri Anak Minuman Beracun

    Posted: 30 May 2011 10:01 AM PDT

    TEMPO Interaktif, Seorang ibu di hukuman penjara 45 tahun setelah terbukti membunuh anak kandungnya dengan minuman beracun. Alasan si ibu, untuk mengusir setan.

    Jezaih King, kanak-kanak malang berusia dua tahun, tewas di tangan ibu kandungnya sendiri setelah sang Ibu, Latisha Lawson, meminumkannya dengan minuman beracun.

    Kisah pilu itu bermula ketika kanak-kanak yang baru boleh berlari-lari kecil itu merengek terus tanpa alasan jelas. Tangisan anak yang semestinya mendapat belaian kasih sayang justru dibalas dengan racun yang dimasukkan ke dalam tubuhnya oleh perempuan yang melahirkannya sendiri.

    Perempuan 31 tahun itu beralasan tangisan Jezaih bukan kerana sakit, melainkan kerasukan setan. Untuk itu, dia memberi minuman yang terdiri dari minyak zaitun bercampur cuka. Minuman ini, jelasnya, untuk mengusir setan yang ada dalam tubuh anak. Akibat  minuman tersebut, Jezaih muntah-muntah, bahkan lehernya pecah hingga mati.

    Menurut polis yang menangani kes ini, sesungguhnya pembunuhan yang dilakukan oleh Lawson berlangsung setahun lalu.Setelah membunuh,  Lawson menyimpan mayat Jezaih ke dalam beg plastik selama kurang lebih setahun di rumahnya di Fort Wayne, Indiana, setelah kematiannya .

     Lawson beralasan bahawa pembunuhan itu dilakukan kerana perilaku anaknya berubah sejak dirasuki setan.

    "Saya tahu dan percaya, ketika itu saya sedang berinteraksi dengan setan," ujarnya.

    Pasangan Ini Bercerai Gara-gara Berebut Remote TV

    Posted: 30 May 2011 09:01 AM PDT

    TEMPO Interaktif, Beijing - Pertengkaran dalam rumah tangga lumrah terjadi. Bahkan, sebuah penelitian mencatat setiap pasangan normal boleh bertengkar sebanyak 2455 kali selama setahun.

    Penyebabnya bermacam-macam. Mulai dari salah faham, faktor ekonomi, sampai masalah syahwat di ranjang. Penelitian ini menyimpulkan pertengkaran punca ketidak harmonian dalam rumah tangga.

     Di China, sepasang suami istri bercerai gara-gara masalah remeh. Laman The Star 30 Mei menulis punca perceraian itu tak lain keraa merebut remote control televisyen yang kerap terjadi di antara keduanya.

    "Setiap saya menonton televisyen balik dari kerja, isteri saya selalu mengganti ke saluran lain,"kata suami bernama Wang kesal.

    Pertengkaran hampir terjadi setiap malam. Masalahnya itu tadi, rebutan remote control. Masalah remeh ini  membuat telinga para tetangga bengkak. Sang isteri dilaporkan terbiasa marah sambil  berteriak-teriak di balkoni.

    Remote itulah yang menghantarkan keduanya mendatangi pengadilan agama di distrik Fangshan, China. Mereka pun akhirnya bercerai.

    Nah, meski hanya sebuah remote, jangan anggap remeh setiap masalah. Ada baiknya setiap masalah diselesaikan dengan baik penuh kasih sayang.

    O La la.., Nenek Hampir Monopause Di katakan Hamil Dua Bulan!

    Posted: 30 May 2011 08:40 AM PDT

    PAHANG, RIMANEWS —- Kes salah diagnosa tengah menjadi perbincangan hangat . Seorang doktor di negeri itu mendiagnosa seorang wanita separuh baya yang sudah berada di ambang menopouse mengandung dua bulan.

    China Press melaporkan, wanita ini sebelumnya telah memiliki dua anak, usia 21 dan 28 tahun. Ia mengaku sangat terkejut dengan pengesahan doktor tentang kandungannya, sebelum akhirnya ia berusaha mendapatkan opinion kedua dari doktor lainnya.

    "Saya dan suami saya memang sama-sama tak menggunakan kontrasepsi, namun saya tak berfikir bahawa saya boleh hamil," katanya. Mereka berdua mengaku panik saat ia telah tidak datang haid dua bulan, dan kepanikan memuncak saat doktor mengesahkannya hamil.

    Kemudian mereka mencari doktor lain. Sang dokter menjelaskan, lambat datang bulannya bukan kerana dia hamil, melainkan keraa sudah masuk masa menopouse. Olalala…

    Wanita ini cipta helmet boleh dilipat

    Posted: 30 May 2011 07:30 AM PDT

    Proses penciptaan helm ini seperti detikOto kutip dari autoevolution, Isnin (30/5/2011) didapat Jessica ketika dia kehilangan helmetnya. Dari situlah idea membuat helmet itu datang.


    "Saya menunggang motor setiap hari ketika saya berkunjung ke Indonesia untuk pertukaran pelajar. Tapi saya harus membeli helmet dari pinggir jalan kerana helmet milik saya dicuri. Akhirnya saya harus membawa helmet itu setiap hari selama 5 bulan berikutnya dan saya ingin helmet itu boleh ditaruh di beg punggung," ujarnya.

    Hasilnya, Jessica pun menciptakan Proteus yang dikatakan akan memudahkan para pemandu atau penumpang untuk membawa helmet yang dapat dilipat dan muatkan masuk ke dalam sebuah beg.


    Bentuk helmet ini pada dasarnya sama dengan helmet open face yang sudah banyak beredar tetapi Jessica merancangnya untuk boleh dilipat dan di simpan.-Sumber

    Kumbang Ini Memakan Katak Hidup-Hidup

    Posted: 30 May 2011 06:00 AM PDT

    Kumbang, pada umumnya memakan daun, buah, serangga kecil atau sejenisnya. Seramnya, kumbang ini memakan katak dan cicak.

     Kumbang Epomismen jadi predator bagi katak dan cicak yang  ukurannya jauh lebih besar. Menurut ilmuwan Tel Aviv University di Israel, kumbang biasanya memakan haiwan kecil seperti serangga, cacing atau haiwan bertulang  mati.


    Namun, menurut peneliti Gil Wizen, ketika ada 'kerabat' kumbang ini dimangsa cicak atau katak, kumbang ini akan membalas dendam dengan menyerang dan memangsa katak atau cicak itu.

     Kumbang ini termasuk fenomena luar biasa haiwan tak bertulang punggung yang memangsa haiwan bertulang punggung.Kumbang Epomis tak serta merta menyerang mangsanya.

     Peneliti menemukan, kumbang ini akan mendekatkan diri dengan mangsanya terlebih dahulu sebelum akhirnya menyerangnya di malam hari. Ketika menyerang, kumbang ini akan menggigit punggung korban dan menusuknya hingga lumpuh.

     Saat itulah kumbang Epomis memakan korbannya secara perlahan. Seperti dikutip discovery, kumbang ini perlu beberapa jam untuk menghabiskan 'santapannya' itu.

     Beikut ini videonya :


    Foto-foto Aksi Brutal Ke Atas Wanita Cantik yang Tertangkap Kamera

    Posted: 30 May 2011 05:00 AM PDT

    Wanita sebaiknya jangan keluar bersendirian kerana kejahatan mengintai setiap saat seperti terjadi baru-baru ini di Ukraine seorang wanita cantik diserang  ketika dia berjalan santai sendirian .Mari kita lihat aksi brutal ketika wanita ini diserang.






    Gambar Agnes Monica keluar hospital

    Posted: 30 May 2011 04:00 AM PDT

    Sejak beberapa hari lalu, penyanyi Agnes Monica menjalani rawatan di Hospital Siloam, Jakarta Barat kerana cedera punggung ketika berlatih. Minggu (29/5/2011), dokter sudah memperbolehkan Agnes pulang.



    Setelah lima hari dirawat kerana mengalami cedera otot di punggung, Agnes Monica akhirnya diperbolehkan keluar dari di Hospital Siloam, Kebon Jeruk, Jakarta Barat, pada Minggu 29 Mei. Untuk memulihkan keadaan, Agnes tetap harus menjalani fisioterapi dua kali dalam sehari. Selain itu, ketika keluar dari rumah sakit, Agnes masih menggunakan kerusi roda dan penyangga leher.

    Wow..polis Vietnam dilarang pakai cermin mata hitam

    Posted: 30 May 2011 03:00 AM PDT

    Pemerintahan Komunis Vietnam telah mengeluarkan larangan kepada pihak polis untuk mengenakan kacamata hitam, chatting, merokok dan meletakkan tangan di saku mereka ketika mereka bertugas di tempat awam seperti ditulis laporan media tempatan Vietnam.

     Peraturan yang ditetapkan oleh kabinet baru dari Kementerian Keamanan Publik Vietnam ini memaparkan alasan penetapan aturan tersebut. Menurut pihak Kementerian, petugas polis harus menjaga tata krama yang tepat dan berada dalam posisi yang tepat ketika bertugas, seperti tertulis di website Surat Khabar berbahasa Inggris Toui Tre yang dikuasai pemerintah.

     "Ini bererti polis lalu lintas tidak boleh bersembunyi di balik pohon untuk 'menyergap' dan mencari denda," ujar juru cakap Kementerian setempat dikutip dari chinapost.com.

     Laporan itu, juga mengatakan polis pada tugas-sekarang dilarang membaca buku, membuat atau menjawab panggilan telefon , minum alkohol atau makan di restoran.

     Peraturan ini dibuat kerana polis Vietnam yang dituduh korup, tidak bekerja baik dan bercitra buruk. Upaya ini guna meningkatkan citra kepolisian, pemerintah Vietnam juga menerbitkan sejumlah peraturan yang harus ditaati para polis yang tengah bertugas.

     Dalam catatan lembaga Human Right Watch (HRW) yang dihimpun 2009, terdapat 19 laporan kes kekerasan yang dilakukan polis yang menewaskan 15 orang. Mereka mendesak pemerintah Vietnam untuk menyelidiki kekerasan yang dilakukan polis tersebut.

    Gunakan Toilet Presiden, Seorang Polis Ditahan Tiga Minggu

    Posted: 30 May 2011 02:00 AM PDT

    REPUBLIKA.CO.ID,HARARE – Seorang polis Zimbabwe ditahan gara-gara menggunakan toilet peribadi Presiden Robert Mugabe (87). Sarjan Alois Mabhunu, nama polis  tersebut, terpaksa duduk di penjara selamat tiga minggu.

    Kejadian ini bermula ketika Mabhunu bertugas di sebuah acara pameran perdagangan Bulawayo pada 7 Mei. Sebuah toilet disiapkan khusus untuk Mugabe yang hadir dalam acara tersebut. Beberapa penjaga pun ditempatkan untuk menjaga toilet jika sang presiden tiba-tiba saja sakit perut saat acara berlangsung.

    Tapi, Mabhunu yang saat itu sakit perut. Dia langsung bergegas ke toilet kelas pertama yang tidak lain adalah toilet khusus Mugabe. Petugas sudah mengusir Mabhunu, tapi entah bagaimana dia akhirnya boleh menemukan jalan untuk melepas hajatnya di toilet sang presiden.

    Petugas, yang melihat Mabhunu masuk ke toilet Presiden, tidak boleh berbuat apa-apa kerana Mabhunu menguncinya dari dalam. Mabhunu akhirnya berhasil melepas hajat. Tapi setelah selesai, Mabhunu langsung ditangkap ketika keluar dari toilet Mugabe.

    Juru cakap polis, Mandlenkosi Moyo, menolak untuk memberi komen. Dia menyatakan masalah Mabhunu merupakan masalah dalaman polis..

    Robert Mugabe memerintah Zimbabwe sejak dia membantu negara Afrika itu memerdekakan diri dari Inggris pada 1980. Dalam sejarah rejim despotik, polis dan keamanan digunakan sebagai alat politik untuk mengancam para rival politiknya.

    Mugabe berkuasa selama 31 tahun dengan menerapkan gaya kekuasaan ala Uni Soviet. Dia menempatkan satu skuadron besar polis rahsia dan tentara untuk menjaganya ke mana pun dia pergi.

    Mengomentari soal kes toilet Mugabe, pengacara hak asasi manusia Beatrice Mtetwa mempertanyakan dakwaan yang dijatuhkan kepada Mabhunu. "Harus ada hukum yang menyebutkan toilet itu toilet presiden. Toilet itu berada di tempat umum sehingga siapa pun berhak memakainya," tandasnya.

    Gila...Wanita ini berbogel didepan balai polis kerana disuruh "roh"

    Posted: 30 May 2011 01:30 AM PDT

    Polis Chicago menemukan seorang wanita bogel di luar pejabat polis. Wanita itu mengatakan, ia bugil karena diminta 'roh' melepas pakaian dan pergi ke balai polis.

    Para penyiasat mengatakan, tiga petugas polis menemukan wanita berusia 52 yang namanya tak disebutkan itu sedang berdiri di barat daya Gurnee Police Station pada pukul 7.30 pagi waktu setempat.

    Polis mengatakan, wanita itu mengaku 'dibangunkan roh di apartmentnya' dan disuruh bogel kemudian berjalan menuju ke balai polis.

    Wanita ini kemudian dibawa ke Vista Medical Center East di Waukegan dan akan diperiksa keadaanya secara psikologis.

    Inilah dia datuk yang menghadapi diabetes selama 85 tahun

    Posted: 30 May 2011 12:41 AM PDT

    LOS ANGELES – Ahad kelmarin, tepat 90 tahun usia Bob Krause. Ini merupakan sebuah keajaiban dan kekuatan fizik yang luar biasa, yang membuatnya masih bertahan hidup. Padahal sejak masih kecil, ia didiagnosa menderita diabetes.

    Sebuah pusat riset diabetes terkemuka mengatakan warga San Diego ini merupakan warga AS pertama yang boleh hidup dengan diabetes selama 85 tahun lamanya.

    Istri Krause (56), keluarga dan teman-temannya, Ahad (29/5), merayakan hari ulang tahun Krause dengan sebuah pesta. Pada kesempatan yang berbahagia ini, Krause juga mendapatkan medal dari Joslin Diabetes Center sebagai penghormatan atas 85-tahun hari-hari bersejarah yang dia lewati.

    "Bob telah hidup lebih lama, melampaui harapan hidup orang sihat normal yang lahir pada 1921," kata Dr Patricia Wu—dokter yang merawat Krause, seraya memuji keberhasilan Krause dalam membangun karakternya.

    "Dia tahu bahawa dia harus berurusan dengan penyakit ini dan melihatnya sebagai sebahagian hidup, namun ia tidak membiarkan hal itu menghancurkannya," lanjut Wu.

    Krause, yang bertubuh langsing dan kepala penuh uban, berkata tegas, "Saya orang tua yang keras kepala, namun saya tidak mahu menyerah."

    Sifat ini tentu saja turut berperanan dalam seberapa cermat dia melacak kimia tubuhnya dan menjadikannya pakar dalam menyeimbangkan perhitungan matematik, sehingga ia mampu mengendalikan diabetesnya.

    Sekitar 18,8 juta orang Amerika didiagnosa menderita diabetes dan diperkirakan 7 juta orang lebih hidup dengan penyakit tersebut tanpa disedari. Jenis diabetes yang diderita Krause adalah Tipe 1, yang secara umum dikenal sebagai diabetes anak-anak. Dan bentuk diabetes lebih umum yang sering dikaitkan dengan obesitas adalah Tipe 2.

    Sekitar 3 juta warga AS menderita diabetes Tipe 1, penyakit kronis di mana tubuh mereka tidak memproduksi cukup insulin, yang diperlukan untuk mengubah gula darah menjadi energi. Penyebab pastinya tidak diketahui, walaupun faktor genetika dan problem imunitas diduga berperanan.

    Harapan hidup bagi penderita diabetes berkurang banyak kerana mereka menghadapi risiko tinggi komplikasi kesihatan yang serius, termasuk penyakit jantung, stroke, kebutaan, kerosakan ginjal dan amputasi anggota tubuh. Penderita diabetes juga harus berjuang keras untuk mengatur tekanan darah.

    Krause, bekas profesor teknik mekanik di University Washington, mengaku berhasil melawan penyakit tersebut kerana dia memperlakukan tubuhnya seperti kereta, di mana ia hanya makan yang cukup sebagai bahan bakar mesin.

    "Untuk menjaga diabetes anda perlu mengawal, anda hanya perlu makan secukupnya sebelum melakukan aktiviti," sarannya. "Saya makan hanya untuk bertahan hidup, bukan makan sepanjang waktu, atau untuk kepuasan!"

    Wow...Boneka Bayi Yang Serupa Macam Bayi Sebenar

    Posted: 29 May 2011 11:00 PM PDT

    LONDON, KOMPAS.com - Seorang seniman boneka Inggris, Nikki Hunn, menciptakan boneka yang sangat mirip bayi manusia. Boneka bayi itu dibuat untuk menghibur para ibu yang kehilangan bayinya.

    Boneka-boneka itu tidak dibuat secara banyak. Pembeli harus memesannya lebih dulu dan boleh membawa foto bayi yang mereka inginkan. Kerana itu harganya cukup mahal, yakni 300 dollar AS.


     Boneka yang dinamai "reborn babies" ini dibuat semirip mungkin dengan bayi yang sesungguhnya. Kelembutan plastiknya  tak ada bezanya dengan kulit bayi. Begitu juga dengan warna kulit dan matanya. Jemarinya dilengkapi kuku dan kepalanya sudah memiliki rambut tipis selayaknya bayi. Yang paling unik, boneka ini boleh mengeluarkan air liur.

     Selain para kolektor boneka, pembelinya adalah para ibu yang bayinya meninggal. Seperti Eve Hasty, perempuan Amerika berusia 57 tahun, yang anaknya meninggal kerana leukemia di usia tujuh tahun.

     Hasty menamai bonekanya "Abby" dan meletaknya di ayunan seperti bayi sesungguhnya. "Abby mengingatkan saya pada anak saya saat masih bayi," ujarnya.

     Bagi Hasty, Abby bukan sekadar boneka. "Saya tahu dia tidak akan sakit dan tidak akan mati. Saya tidak akan merasa tertekan lagi," kata ibu seorang anak lelaki yang memberinya cucu perempuan berusia lapan tahun.

     Ada juga wanita yang memesan boneka itu kerana ingin memiliki anak tetapi tidak mempunyai waktu untuk merawatnya. Alasan mereka, boneka tidak bertambah besar sehingga tidak perlu membeli baju setiap kali.

     Begitu miripnya boneka itu dengan bayi, ramai orang mengiranya bayi sebenar. Dalam beberapa kejadian di Amerika Syarikat, polis  memecahkan kaca kereta kerana mengira ada bayi terperangkap atau ditinggal di dalam kereta.


    Wow…Luar Biasa, Nenek Ada Six Pack di Usia 74 Tahun

    Posted: 29 May 2011 10:00 PM PDT

    VIVAnews – Usianya sudah senja, 74 tahun. Namun jangan pernah kata, dia sudah tua, apalagi renta.  Badan Ernestine Shepherd bahkan jauh lebih fit dan sihat dari perempuan lain yang lebih muda puluhan tahun.

    Nenek sihat berasal Baltimore ini bahkan dinobatkan sebagai ahli bian badan wanita tertua versi Guiness Book of World Records.  Washington Post, Shepherd dengan yakin mengatakan, "usia hanyalah angka."

    Dan, tubuhnya yang kencang, perut 'six-pack' adalah bukti sahih, perkataannya bukan kata kosong. Atas pencapaiannya itu, Shepherd menjadi 'icon' pusat kesihatan Baltimore. Suaminya yang dia nikahi selama 54 tahun, Collin Shepherd bahkan cemburut, ia sulit mencegah para lelaki mendekati sang istri yang mengagumkan ini.

    Selain menjadi instruktur fitness, Shepherd juga terkadang menjadi model. Untuk menjaga fiziknya, nenek segar ini terus berlatih keras di bawah bimbingan Yohnnie Shambourger (57),bekas peraih gelar Mr Universe. "Perut six pack adalah identitinya," komen Shambourger soal Shepherd.

    Lalu, apa rahsia Shephere memiliki fizik menakjubkan di usia tua? Jelas ini tak secara segera, sebuah proses yang menuntut kedisiplinan dan kemahuan keras.

    Tiap pagi Ernestine Shepherd bangun pada pukul 03.00, setelah meditasi ia lari pagi 10 km dan latihan angkat beban. Makanan pun dijaga ketat, tak sembarangan. Dia hanya makan nasi merah, dada ayam rebus tanpa kulit dan lemak. Ia juga minum telur putih mentah, tiga kali sehari. Tak pernah tertarik makan makanan manis.

    Dalam 18 tahun terakhir, Shepherd mengikuti dalam sembilan lumba marathon, dan dua pertandingan bian badan.

    Yang menarik,  di masa tuanya Shepherd menemukan tekad untuk hidup segar. Dulu, kata dia, bentuk badannya mirip 'kentang'. Di usia 56, ia dan kakaknya, Mildred, menyedari tubuh mereka yang mulai lembek.

    Lalu, mereka berdua mulai sering berlatih di pusat kesihatan. Hasilnya, terlihat pelan-pelan. Puas, dua bersaudara ini saling memberi semangat, bahkan ikut pertandingan bina badan Setelah kematian Mildred,  Ernestine sempat patah semangat, sampai ia teringat 'janji kelingking' yang ia buat bersama sang kakak: untuk terus berusaha.

    Meski banyak yang kagum, Shepherd mengaku ada juga yang mengritik cara hidupnya. Kata mereka latihan beratnya itu akan membuatnya  cepat mati.

    Lalu apa jawaban dia? "Semua orang bakal mati, namun aku menjalani hidup yang berkualiti," kata nenek yang mengidolakan Sylvester Stallone itu. (Daily Mail)

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS