Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


“Ingin Berduet Bersama Siti Nurhaliza” – Anzalna Nasir.

Posted: 17 Jul 2011 10:02 PM PDT

Baru membintangi 2 buah drama, iaitu Suria Di Cordoba & Ramadhan terakhir, Anzalna Nasir turut menyimpan impian untuk bergelar penyanyi satu hari nanti. Anzalna berkata, sebelum menceburkan diri dalam dunia hiburan, dia sememangnya ingin menyanyi, namun pintu rezeki lebih terbuka untuk lakonan. Tidak menolak takdir tuhan, dia terbuka untuk menerima apa sahaja tawaran demi membina kareer sebagai artis yang versatile.

Anzalna, sebelum ini pernah mengikat kontrak bersama What's Up Entertainment, milik Adib Khalid, iaitu anak kepada Datuk Khalid, suami Siti Nurhaliza. Dia turut memasang keinginan untuk berduet bersama bintang kesayangan ramai, Siti Nurhaliza.

"Tapi, sekarang kontrak Ana (nama singkatan Anzalna) dengan What's Up Entertainment sudah tamat. Ketika itu, Ana merupakan artis wanita pertama untuk produksi berkenaan. Itu juga merupakan cubaan pertama Ana. Ana masih ingat diberikan tugasan lagu Suria Di Cordoba sebagai trial.

"Kemungkinan besar, Ana ingin sambung semula kontrak dengan What's Up Entertainment. Lagi pun, Adib seorang yang mudah untuk bekerjasama, tidak banyak cerewet. Namun, andai kata ada syarikat lain yang ingin menawarkan Ana sebagai penyanyi, Ana amat alu-alukan peluang berkenaan," kata Anzalna yang kini berumur 23 tahun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

“Saya Lupa Diri Ke?” – Hazama.

Posted: 17 Jul 2011 08:41 PM PDT

Baru-baru ini, sebuah akhbar telah melayangkan satu teguran buat juara Akademi Fantasia (AF9), Hazama yang kini makin popular dengan single berjudul Cinta Teragung. Hazama dikatakan telah lupa diri apabila namanya mula mengecap populariti. Malah, dia dikatakan telah menunjukkan sikap panas barannya secara terang-terangan di hadapan beberapa pihak ketika menjayakan sebuah program ekoran disebabkan pihak produksi lambat buat kerja & menganggu jadual kerjanya.

Tersentak dengan teguran tersebut, Hazama yang ditemui Jumaat lepas meluahkan rasa isi hatinya kepada pihak OHBULAN!

"Saya ni lupa diri ke selepas keluar AF? Saya pun berfikir juga apabila ada teguran seumpama itu keluar di akhbar. Bukan apa, saya risau dengan pandangan orang lain, mungkin saya tak perasan.

"Tapi, bagus juga apabila ada teguran macam itu. Sekurang-kurangnya, ia dapat mengingatkan saya supaya jangan jadi macam tu lagi. Saya harap pihak di luar sana yang terasa hati, dapat memaafkan diri saya. Kalau ada perkara yang tak betul, minta tolong tunjuk ajar kan," kata Hazama yang kelihatan positif dengan teguran tersebut.

Pada masa yang sama, Hazama juga telah dicop sebagai hipokrit oleh sesetengah pihak yang pernah bekerjasama dengannya. Kononnya, Hazama cakap tak serupa bikin. Cakap lain, buat lain.

"Saya tak hipokrit seperti yang diperkatakan. Saya juga tak akan berikan nasihat melainkan orang yang minta. Biasalah, kita dalam AF macam adik-beradik. Sebelum tamatnya AF, saya diminta untuk berkata sesuatu mengenai industri hiburan.

"Disebabkan saya ada sedikit pengalaman, jadi saya kongsikan sahaja apa yang pernah saya lalui. Niat di hati saya cuma nak membantu, tak sangka ada inidividu yang berfikir sebaliknya. Serius, tak sangka!" jelas Hazama kepada kami.

Hazama, kini sibuk merakamkan sebuah lagu OST untuk sebuah drama berjudul Hanyut Untuk 3 Hari. Dalam perkembangan terbaru, penyanyi rock terkenal, Amy Search akan berduet bersama Hazaman untuk lagu berjudul Simetri hasil ciptaan Audi Mok yang dijangkakan keluar selepas raya nanti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Peraduan Jemputan Ke MTV World Stage di I-City

Posted: 17 Jul 2011 07:38 PM PDT

Salam pembaca setia budiey.com sekalian,

Budiey ingin memberikan 10 pasang tiket khusus istimewa buat pembaca Sensasi Selebriti bagi menghadiri MTV World Stage Live In Malaysia 2011 di I-City Shah Alam anjuran MTV yang akan berlangsung pada hari Ahad, 24 Julai 2011 ini bermula jam 8 malam. Saksikan persembahan hebat dari Thirty Seconds To Mars, Neon Trees, Beast dan Pop Shuvit.

Terima kasih banyak-banyak kepada I-City Shah Alam yang menaja tiket ini kepada pembaca budiey.com.

Kepada pembaca yang nak join tu, senang saje! Begini caranya:

1. Hantarkan email kepada Budiey dengan menyertakan maklumat diri anda seperti:

  • Nama penuh:
  • No. IC:
  • Alamat:
  • No HP:

2. Cipta slogan PALING KREATIF anda:

Saya mahu ke I-City untuk menyaksikan MTV World Stage Live In Malaysia 2011 kerana… (tidak lebih dari 20 patah perkataan)

3. Hantarkan email anda itu kepada:

Tajuk Email: MTV World Stage Live In Malaysia di I-City – Budiey.com

TARIKH TUTUP: 21 Julai 2011

Kepada pembaca yang berjaya dipilih, anda akan dihubungi oleh Budiey melalui email ya.

Terima kasih! Good luck pada semua! Love you all!

Sekali lagi, thank you so much kepada I-City Shah Alam yang sudi menaja tiket ini kepada pembaca budiey.com.

MTV World Stage di I-City Budiey.com

15,000 peminat dijangka saksi konsert MTV World di i-City

Konsert MTV World Stage Live in Malaysia 2011, tahun ini dijangka menarik sekurang-kurangnya 15,000 peminat di Bandar Cahaya Digital, i-City, Shah Alam, pada 24 Julai ini.

"Persembahan selama dua jam oleh barisan artis popular antarabangsa itu akan dapat disaksikan oleh 550 juta isi rumah apabila disiarkan di 154 negara," kata Naib Presiden Eksekutif, Viacom International Media Networks, Indra Suharjono.

"Kami mempunyai 15,000 tiket tahun ini. Tahun lalu kami mengeluarkan 15,000 tiket dan tambahan 1,000 tiket untuk peminat yang datang tanpa mendapatkan tiket terlebih dahulu," katanya pada majlis menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan penaja venue, I-Berhad, di sini, hari ini.

Konsert tersebut adalah kali ketiga diadakan di Malaysia. Indra berkata, tiket bagi konsert itu boleh diperolehi dalam talian menerusi laman web MTV, i-City dan Celcom.

Setakat ini, MTV hanya mengumumkan empat nama artis yang akan membuat persembahan iaitu 30 Seconds To Mars, kumpulan tempatan popular, Pop Shuvit, Beast dari Korea Selatan dan Neon Trees dari Amerika Syarikat.

B2ST_to_perform_on_MTV_World_Stage_as_Korea_s_representatives_21062011021520

Beast dari grup K-Pop Terkenal dari Korea Selatan

neon_trees

Neon Trees

30stm2350

30 Seconds To Mars

pop_shuvit_413x235

Pop Shuvit

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • MTV World Stage Malaysia With 30 Seconds To Mars & Pop Shuvit
  • MTV World Stage Live In Malaysia 2011 Sponsors
  • Wonder Girls Perform at MTV World Stage Live in Malaysia 2010
  • Cloudy With A Chance of Meatballs Carnival at Tropicana City Mall
  • MTV World Stage Live in Malaysia Rangsang Industri Pelancongan
  • Hypptunes Rock The World 9
  • Tune Talk Indie Stage a Bonus at Rock The World 10
  • Senarai Pemenang Peraduan Konsert Tour Search Di Awan Biru
  • The Biggest Search Di Awan Biru Concert Ever
  • Transform Your Friend's Life with Coca-Cola
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Gambar Selebriti di Anugerah Planet Muzik 2011

    Posted: 17 Jul 2011 07:24 PM PDT

    Gambar Selebriti di Anugerah Planet Muzik 2011

    Maaf kepada pembaca yang bertanya samada Budiey ke Singapura untuk Anugerah Planet Muzik 2011 atau tidak. Ya, jawapannya tidak kerana penganjur tiada bajet untuk menaja pengangkutan dan pengimapan. Jadi, ramai media yang tidak dapat turun ke Singapura. Insyaallah, tahun depan jika APM masih sudi bersiaran dengan bajet yang besar kiranya dapat kita bertemu di APM 2012 di Malaysia pula sebagai tuan rumah.

    Untuk foto, rasanya ramai blogger dari Singapura akan ke sana mengambil gambar selebriti. Dan gambar-gambar di bawah ini seharusnya dikreditasikan buat pemilik blog dari sana ya.

    Kredit foto: Da' KRUsader's Manor™

    amanda-imani

    Amanda Imani

    ana-raffali

    Ana Raffali

    siti-nurhaliza

    Dato' Siti Nurhaliza

    faizal-tahir

    Faizal Tahir

    hady-mirza

    Hady Mirza

    hafiz

    Hafiz

    jaclyn-shila-ning

    Jaclyn Victor, Ning Baizura dan Shila Amzah

    melly-goeslow

    Melly Goeslow dan suaminya

    mnasir hafiz

    Datuk M.Nasir dan Hafiz

    rossa

    Rossa

    jub

    siapa

    dosa

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Isu Penciplakan Tidak Boleh Dimaafkan
  • Gambar Nikki, Mila, Sarimah, Mukhsin dan Hazami
  • Senarai Pemenang Anugerah Planet Muzik 2009
  • Gambar Safura di Anugerah Industri Muzik 1998
  • Show Band Asia Reforms di Planet Hollywood
  • Senarai Penuh Pemenang Anugerah Planet Muzik 2008
  • Film Planet 51 KRU Studios
  • Gambar Datuk Sharifah Aini di Anugerah Industri Muzik 1998
  • Konsert Showcase Samsons di Menara PGRM 11 Ogos ini
  • Gambar Amy Search di Anugerah Industri Muzik 1998
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Walaupun cedera tapi masih sempat buat tanda peace

    Posted: 17 Jul 2011 09:00 PM PDT



    Aduh ...teksi kena hempap dengan kenderaan SUV

    Posted: 17 Jul 2011 08:00 PM PDT


    NEW YORK - Bumbung sebuah teksi dihempap kenderaan utiliti sukan (SUV), Land Rover yang terbabas semasa dipandu selaju 193 kilometer sejam di sebuah jejantas, lapor sebuah akhbar kelmarin.

    Kejadian tersebut berlaku pada pukul 3 pagi waktu tempatan pada Sabtu lalu apabila Land Rover itu terbabas dan merempuh penghadang lebuh raya sebelum terbalik dan menghempap bumbung teksi.

    Kenderaan Land Rover itu jatuh dari ketinggian 6.09 meter dan menghempap bumbung teksi tersebut yang sedang berhenti di sini.

    Namun, apa yang menakjubkan tiada sesiapa pun yang cedera dalam nahas itu.

    Land Rover itu dinaiki tujuh orang dengan dua daripadanya cedera parah manakala pemandu teksi hanya mengalami kecederaan kecil.

    Anggota-anggota perkhidmatan kecemasan terpaksa menarik bumbung Land Rover untuk menyelamatkan mangsa.

    "Saya hampir pengsan apabila melihat kereta tersebut," kata saudara pemandu teksi itu, Amar Abbas.

    "Saya hampir kehilangannya. Dia seorang lelaki yang bertuah," tambahnya.

    Menurut seorang saksi, Brian Duncan, dia bergegas ke teksi itu dan mendapati pemandunya, Raza Abbas menjerit selepas bumbungnya dihempap Land Rover. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Gempak ...anjing selamba gigit ikan jerung

    Posted: 17 Jul 2011 07:00 PM PDT


    SYDNEY - Satu rakaman video menunjukkan seekor anjing menggigit ikan jerung di sebuah lokasi di Australia, lapor sebuah akhbar semalam.

    Rakaman itu disiarkan di laman YouTube yang menunjukkan anjing tersebut berenang ke arah sekumpulan ikan berkenaan sebelum menyelam untuk menggigit seekor ikan jerung.

    Lelaki yang merakamkan kejadian itu menyatakan dia tidak pernah melihat kejadian tersebut sebelum ini. - Agensi

    sumber : kosmo online


    Gambar anak perempuan David Beckham dilaman Facebook dan Twitter

    Posted: 17 Jul 2011 06:00 PM PDT


    LOS ANGELES - Gambar anak perempuan bintang bola sepak England, David Beckham disiarkan di laman Facebook dan Twitter, lapor beberapa buah akhbar semalam.

    Isteri, Beckham, Victoria yang merupakan bekas anggota kumpulan Spice Girls mendedahkan satu gambar tersebut di laman Twitter.

    Beckham kemudian menghantar gambar Victoria bersama anak perempuannya itu di laman Facebook.

    Anak perempuan Beckham yang bernama Harper Seven itu dilahirkan Victoria di sebuah hospital baru-baru ini.

    Dalam gambar itu, Victoria mendukung anak perempuannya itu dengan keterangan gambar: "Anak perempuan daddy."

    Salah satu gambar itu juga menunjukkan Beckham mendukung anak perempuannya.

    Anak perempuannya itu sudah lama dinantikan Beckham kerana dia sebelum ini mempunyai tiga anak lelaki.

    Tiga anak lelakinya itu bernama Brooklyn, Romeo dan Cruz.

    Anak perempuan Beckham itu dilahirkan pada 10 Julai lalu melalui pembedahan.

    Selepas pembedahan itu, Victoria menghantar mesej di Twitter dengan menyatakan: "Bayi Harper merupakan bayi yang paling comel pernah saya lihat." - Agensi

    sumber : kosmo online

    Wow..Sosej Sepanjang 203 Meter

    Posted: 17 Jul 2011 05:00 PM PDT


    ASUNCION, KOMPAS.com - Guinnes Book of Records mencatat satu sosej di Paraguay sebagai pemegang gelaran sosej terpanjang dunia dengan panjang 203,8 meter, kata para penyelenggara kegiatan pada Sabtu (16/7/2011).

    Wakil Guinness Johanna Hessling, yang menghadiri acara tersebut, mengesahkan sosej Paraguay memecahkan rekod sebelumnya, dengan panjang 150 meter, yang dipegang oleh Sepanyol.

    Sosej itu disiapkan oleh 245 orang dan disajikan dengan roti, sosej seberat 270 kilogram itu dimasak di oven yang dirancang secara khusus lalu dipotong jadi 2.000 potong, kata juru cakap bagi ekshibisi "Expo 2011".
    Sumber :
    ANT, AFP

    Ini baru namanya tampar hinggap di badan

    Posted: 17 Jul 2011 04:45 PM PDT

    Apa yang ditunjukkan oleh lelaki ini kepada teman wanita di tepi pantai?

    Posted: 17 Jul 2011 10:45 AM PDT



    agaknya apa yang ditunjukkan lelaki ini
    kepada teman wanita ini?
    jom
    kita
    lihat
    dibawah
    ini
    v


    v


    v



    rupanya dia melamar kekasihnya....gempak

    Gila..anda boleh dera model sepuas-puasnya dengan beberapa bayaran

    Posted: 17 Jul 2011 09:45 AM PDT




    Terungkap di internet DENGAN beberapa bayaran anda boleh mendera model perempuan sepuasnya .

    Dengan membayar beberapa jumlah wang penderaan model perempuan seperti apapun diperbolehkan.Di Nanjing, di tempat seperti ini, di mana semua yang perlu anda lakukan adalah membayar beberapa jumlah wang untuk memasuki ruang peribadi di mana anda boleh mengikat dan bahkan "menghukum" satu atau beberapa model wanita yang anda sewa.

    Awalnya, wartawan ini tidak percaya adanya tempat seperti ini, tetapi melalui bantuan orang dalam, dan melalui 3 bulan penyelidikan dengan menyamar, "studio" ini secara bertahap diperkenalkan, tempat ini boeh juga ditemukan.

    Orang yang terpapar [di penjara bawah tanah] mengatakan selalu memiliki mimpi buruk setelah mengikuti dalam kegiatan ini.

    Hal ini berasal dari sebuah pengalaman nyata. Sebelum Festival Musim Semi, seorang fotografer, Jin Shao menerima undangan misteri dari seorang teman. "Bawa kamera anda besok ke studio untuk foto model profesional."

    Jin Shao nyaris tidak boleh menahan kegembiraannya setelah mendengar apa yang dikatakan temannya. "Penggemar seperti kita jarang memiliki kesempatan untuk memotret di studio, apalagi dengan model profesional."

    Keesokan harinya, Shao Jin tiba di salon fotografi di Changjiang Road Guyi Corridor seperti yang diminta. Saat itu di sini, di ruang bawah tanah yang agak gelap, mereka melihat adegan-mimpi buruk seperti itu dilakukan sehari-hari. Untuk mengizinkan wartawan ini memahami cerita orang dalam ini, Jin Shao sekali lagi memasuki studio foto ini. Tangga ke ruang bawah tanah tersebut tidak panjang, tapi perlu waktu lama bagi Jin Shao untuk berjalan, pengalaman tahun lalu masih mengganggunya.

    "Benar dari awal, aku merasa tempat ini tidak seperti studio lainnya, dengan semua orang yang begitu misteri." Jin Shao dan reporter ini ke studio bawah tanah ini bersama-sama. Di bawah lampu remang-remang, wartawan ini menemukan bahawa studio ini dengan bahagian depan yang kecil benar-benar menyembunyikan sesuatu yang lebih besar, sebuah ruang 500 meter persegi dibahagikan menjadi banyak bilik.

    Melalui pengenalan dan penjelasan sebelumnya Shao Jin, seorang manager yang menamakan dirinya "Da Jin [Emas Besar]" muncul dan dia mulai memperkenalkan bisnis ini kepada wartawan. "Kami memiliki dua studio profesional, plus area kerja anggota dan empat ruang perbincangan.

    Anda dapat meneliti sebelum memilih model, dan kami memiliki keduanya model telanjang dan model terikat "Harga untuk sebuah studio profesional dengan model selama dua jam akan dikenakan dan anggota mendapatkan keuntungan / diskaun."

    Manager mengatakan "selama tidak ada yang mati, semuanya oke" Jin Shao mengatakan kepada wartawan ini di website bahawa mereka tidak pernah menghalang pelanggan dan "model" memiliki hubungan fizik, jika pelanggan memiliki permintaan lainnya, yang terbaik untuk memberitahu mereka sebelumnya.
    "Selama kehidupan seseorang tidak terancam, biasanya apa saja diperbolehkan."

    Bahaya BDSM

    Kerana ada risiko yang terkait dalam BDSM, jika seseorang tidak berhati-hati, kematian dapat terjadi kerana sesak nafas, terutama kematian yang disebabkan oleh memiliki mulut seseorang terhalang oleh getah atau aliran darah terbatas kerana sedang terikat, yang telah terjadi berkali-kali di luar negeri. teman Shao Jin mengatakan kepada wartawan bahawa tidak ada pengawasan selama penderaan sehingga "kes pembunuhan" boleh terjadi bila masa saja.[zonamalam.blogspot.com]

    Amah kantoi bergaya guna baju majikan

    Posted: 17 Jul 2011 08:45 AM PDT




    sumber : stomp.com.sg

    STOMPer Sally was shocked when she found online photos of her former maid posing in her clothes. The photos were taken in her house while she was out working.

    Said the STOMPer:

    "I've attached photos of my previous maid who has been sent back to the Philippines due to her pregnancy last month.

    "By God's will, I chanced upon these photos, taken in my house, my room and on my bed, of her wearing my clothes as well as our belongings.

    "She wanted to come back to work for us after giving birth, but I told her I needed to do some checks first, and when I went to her Facebook account, I saw all these photos of her in my clothes!

    "I hope to share with employers of maids here. We never know what they are doing in our house when we are out slogging for a living."

    Lelaki ini letak tangan ditempat sensitif teman wanitanya didalam bas

    Posted: 17 Jul 2011 07:45 AM PDT



    sumber gambar : stomp.com.sg

    sepatutnya dia menjaga maruah diri dan juga maruah teman wanitanya...
    macamni bukan sayang namanya..kalau sayang sepatutnya lelaki ini menjaga
    maruah teman wanitanya....tak ada perasaan segan dengan orang
    sekeliling....

    Atuk ini diselamatkan oleh gigi palsunya

    Posted: 17 Jul 2011 06:40 AM PDT


    Keajaiban terjadi. Zacarias Pacheco de Moraes (81) dari Brazil selamat gara-gara gigi palsu.

    Moraes sebelumnya ditembak di bahagian wajah, akan tetapi ia selamat lantaran gigi palsu yang dipakainya mengubah arah peluru menuju otaknya.

    Pihak hospital yang menangani Moraes menyebutkan, lelaki lanjut usia ini ditembak ketika sedang menunggu bar miliknya di kota Alta Floresta, Brazil. Peluru dipastikan akan menerjang otak Moraes jika ia tak memakai gigi palsu. Peluru itu akhirnya bersarang di di tenggorokan Moraes dan nyawanya berhasil diselamatkan.



    Jose Marcos da Silva, seorang pegawai hospital menjelaskan, Moraes tak akan menjalani operasi membuang peluru di tenggorokannya kerana cukup berbahaya.

    Dikutip Daylife , Moraes sendiri dikhabarkan sihat meski harus dirawat untuk pemeriksaan lebih lanjut.

    Kenderaan pelik yang dinaiki pasangan pengantin

    Posted: 17 Jul 2011 05:30 AM PDT

    Kecintaan pasangan terhadap sebuah kereta dalam pernikahan nampaknya sudah mulai pelik.Dimulai dengan beberapa kereta biasa hingga tank untuk perang
    Adapun maksud dan tujan dari kereta-kereta pembawa pengantin ini tak lain dan tak bukan adalah untuk memancing perhatian orang-orang yang dilaluinya. Dengan keanehan yang ditampilkan, para pengantin ini jesteru merasa bangga apa yang mereka naiki.







    Mungkin inilah balingan bowling yang paling aneh di dunia.

    Posted: 17 Jul 2011 04:30 AM PDT

    Mungkin inilah balingan bowling yang paling aneh di dunia.


    Hotel ini seperti jatuh dari langit

    Posted: 17 Jul 2011 03:00 AM PDT





    Tradisi makan daging anjing di Korea di protes

    Posted: 17 Jul 2011 02:00 AM PDT


    Para pencinta binatang melakukan protes di pasar Seongnam, Korea Selatan untuk menentang tradisi makan daging anjing.
    Sekitar 15 pegiat mengecam kedai yang menjual daging anjing dalam hari pertama tradisi tahunan menyantap daging anjing yang dimulai 14 Julai.
    Salah satu tradisi lama Korea Selatan adalan makan daging anjing selama tiga hari untuk menghadapi cuaca panas.
    Para pengunjuk rasa membacakan pernyataan menentang penjualan daging anjing dan mereka juga mengenakan rantai dan masuk ke kandang sebagai tanda penyiksaan yang dilakukan sebelum anjing disembelih untuk disantap dagingnya.
    Selama protes, para penjual daging anjing berteriak lantang dan mengatakan tidak ada salahnya memakan daging haiwan itu.
    Setelah protes, para pegiat berkumpul di satu lokasi untuk membahagikan sup sayur kepada warga yang lewat.
    Jenis anjing tertentu dipelihara untuk dipotong di Korea Selatan.


    Mereka yang mendukung mengatakan bo-shin-tang atau sup pedas daging anjing bagus untuk kesihatan.
    "Saya makan sup daging anjing kerana dapat meningkatkan energi bahkan bilapun saya lelah," kata Shin-Gwan-sup di satu restoran.
    "Dibandingkan daging lain, daging anjing memiliki lebih banyak protein dan lebih sedikit lemak," katanya.
    Kebiasaan makan daging anjing di Korea mengundang protes dari para pegiat di luar negeri.
    Aktivis Perancis dan juga pencinta binatang Brigitte Bardot termasuk yang mengecam.
    Tetapi restoran yang menyajikan daging anjing tidak risaug. Warga juga rela berbaris panjang hari Khamis (14/07), hari pertama tradisi tiga hari menyantap daging anjing.
    Makanan lain yang juga dianggap dapat digunakan untuk menghadapi cuaca panas termasuk sup ginseng ayam atau sangyetang. Namun harga ginseng tahun ini meningkat tinggi. - (BBC)

    Berita Bagus Buat Lelaki Kini Penis Hilang Dapat Diganti

    Posted: 17 Jul 2011 01:00 AM PDT


    Ada berita bagus buat para lelaki, apabila kerana suatu kejadian Mr. P melayang, entah kerana kecelakaan,bergaduh dengan isteri, atau dukun sunat kamu ternyata punya ijazah palsu, kamu tak perlu panik. Kini ilmuwan dari Universiti Maryland Medical Center mampu mengeparasi propertimu dari bahagian tubuh yang lain.

    Dulu, apabila pada suatu ketika seorang lelaki kehilangan Mr. P-nya, satu-satunya harapan untuk menyatukan kembali adalah apabila Mr. P terpotong dalam keadaan cukup rapi. Maka doktor boleh menyambungnya kembali seperti semula.

    Namun kini, katakanlah, Mr. P yang 'terpangkas' tidak dapat diselamatkan kerana dimakan haiwan liar seperti anjing atau kucing, doktor dari Universiti Maryland Medical Center mampu membuatkan Mr.P baru untuk pesakit tersebut dari daging paha atau lengan.

    Hebatnya, menurut urologist dari hospital tersebut, Dr Andrew Kramer, Mr. P baru itu berfungsi layaknya Mr. P original. Dengan tambahan penile implant, benda tiruan tersebut mampu ereksi dan mendapat klimaks sama seperti biasa.

    Namun yang namanya barang tiruan pasti mempunyai kelemahan. Hingga ketika ini para ahli belum menemukan cara untuk membuat Mr. P tiruan itu dapat berejakulasi. Dan satu lagi, menurut Dr Kramer "Sering kali, benda tiruan itu tidak semirip dengan benda aslinya."


    sumber: Daily Mail

    Dipecat kerana rambut beruban

    Posted: 17 Jul 2011 12:00 AM PDT


    Sandra Rawline, Seorang wanita berusia 52 tahun di Texas dipecat perusahaan tempatnya bekerja gara-gara rambutnya beruban. Ia lantas digantikan oleh pekerja baru yang 10 tahun lebih muda. Rambut Rawline ini mulai ditumbuhi uban sejak usia 20-an. Alih-alih mewarnai rambutnya, Rawline dengan bangga memanjangkan dan membiarkan rambutnya tersebut dihiasi helai-helai berwarna perak.

    Namun, bos perusahaan real estate tempatnya bekerja nampaknya terganggu dengan uban Rawline. Ia diminta menggunakan pakaian yang lebih berkelas, memakai perhiasan, serta diminta mewarnai rambutnya, semuanya agar dia tampak lebih muda. Si bos berdalih, perubahan Rawline demi citra perusahaan. Menolak permintaan si bos, Rawline pun dipecat. Selang seminggu, ia digantikan oleh wanita yang usianya 10 tahun lebih muda. Tak terima dengan perlakuan ini, Rawline langsung mengajukan tuntutan diskriminasi pada pengadilan Houston.

    Rawline berkata, sejak bekerja di perusahaan tersebut pada 2003, warna rambutnya selama ini tidak pernah menjadi masalah. Ia bahkan terpilih sebagai karyawan terbaik pada 2004 dan 2005. Akibat pemecatan itu, gaji Rawline turun dari US$48000 (Rp408 juta) sebagai manager, menjadi US$30000 (Rp255 juta) per tahun, setelah bekerja sebagai pekerja layanan masyarakat di perusahaan lain.

    CEO Capital Title, perusahaan lama Rawline, menyebut gugatan diskriminasi bekas pekerjanya ini sangat mengada-ada dan tidak berdasar. "Saya bolehsaja memperkerjakan seseorang berusia 150 tahun jika mereka memang baik," kata Bill Shaddock, sang CEO.

    Sumber : http://dunia.vivanews.com

    Mahasiswa dihukum kerana melakukan aksi seks didalam bas

    Posted: 16 Jul 2011 11:00 PM PDT


    Gloucester – Jaksa Inggris memastikan enam mahasiswa naik bas dan berpakaian ala karakter film 'Top Gun', kemudian melakukan aksi seksual di kendaraan itu mendapat hukuman setimpal.

    Gloucester Crown Court menyatakan, Ryan Lissamore (19), Oliver Graham (21), Lewis Baker (22), James Devlin (20), Alex Bye (20) dan Daniel Hammond (20) menanggalkan baju mereka di bas dan melakukan aksi seksual seperti masturbasi.


    Jaksa mengatakan, terdapat sejumlah saksi di dalam bas. Termasuk empat gadis 17 tahun. Para tersangka adalah mahasiswa University of Gloucester yang melakukan uji sebagai ritual masuk pasukan rugby atau bola.

    "Para tersangka mabuk. Aksi yang mereka lakukan di bas merupakan perintah dari senior kelab yang ingin mereka masuki. Aksi ini sendiri dianggap menjijikkan," papar pengadilan.

    Baker, Devlin, Bye dan Hammond mengaku bersalah atas aksi tak pantas itu di depan empat remaja gadis. Sementara itu, Lissamore dan Graham mengaku bersalah atas kelakukan tak senonoh di depan publik.

    Keenam mahasiswa ini pun dihukum melayani komuniti dan dipaksa membayar denda. Selain itu, seperti ditulis The Sun, para mahasiswa ini juga dilarang minum alkohol selama 160 hari.

    Gila...Video Polis China Belasah Wanita

    Posted: 16 Jul 2011 10:00 PM PDT

    Ini rakaman surveilans yang sengaja diupload ke internet dimaksudkan untuk menunjukkan bagaimana wakil ketua jabatan polis tempatan di Daerah Sichuan bersama rakan-rakannya berulang kali mengajar seorang wanita di lobi. Video ini mengundang kemarahan banyak pihak, meskipun pihak polis berdalih bahwa si wanitalah yang memulakannya.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS