Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


David Teo Dianugerahkan Pangkat Mejar

Posted: 27 Dec 2011 06:55 PM PST

DAVID TEO DIANUGERAHKAN PANGKAT MEJAR

Setinggi-tinggi tahniah kami ucapkan kepada David Teo kerana telah diperkenankan oleh Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong terhadap Syor-Syor Majlis Angkatan Tentera ke-508 untuk menerima Penganugerahan Tauliah (Kehormat Dalam Angkatan Sukarela Persekutuan-ASP) yang membawa gelaran Mejar (Kehormat).

Majlis penganugerahan yang disempurnakan oleh Brigedier Jeneral Mohd Nazir bin Mami (Panglima 12 Briged) ini telah diadakan di Pejabat Panglima 12 Briged, Kem Wardieburn Setapak semalam.

DAVID TEO DIANUGERAHKAN PANGKAT MEJAR

Menurut David Teo, dia tidak menyangka dan terperanjat dengan penganugerahan tersebut kerana dia mengakui yang dia masih tidak melakukan yang terbaik untuk mempromosikan Askar Wataniah kepada masyarakat.

Kata David Teo lagi:-

"Jika ada yang mempertikaikan tentang penganugerahan ini, saya terima dengan hati yang terbuka. Bagi saya, niat menyertai Askar Wataniah bukan kerana inginkan pangkat. Dulu masa ditawarkan pangkat Datuk pun saya tak boleh terima. Saya memang tak ada niat untuk menerima penganugerahan ini.

"Apa-apapun, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Angkatan Tentera Malaysia di atas penganugerahan ini. Ini satu bonus dan pemberian yang sangat saya hargai. Dengan penganugerahan pangkat ini juga, ia menjadikan saya lebih bersemangat dalam menggalakkan masyarakat untuk menyertai Askar Wataniah."

+ GUA

Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Video: DJ Earworm Lancarkan Mashup Terbaru ‘United States Of Pop 2011′ (World Go Boom)

Posted: 27 Dec 2011 09:13 PM PST

Terkenal dengan beberapa mashup 'United States of Pop' yang dibuat untuk tahun-tahun sebelum ini, DJ Earworm kini mengembangkan lagi pengaruhnya.

Kali ini, tampil dengan gaya yang sama tapi lebih menarik kerana dia turut melancarkan muzik video rasmi untuk mashup terbarunya di Youtube, 'United States of Pop 2011′ (World Go Boom).

Mashup ini menampilkan 25 buah lagu popular pilihan DJ Earworm termasuklah lagu Adele, Bruno Mars, Black Eyed Peas, Rihanna, Cee Lo Green, Maroon 5, Pitbull, JLo, Katy Perry dan juga Lady Gaga. OHBULAN! pasti mashup kali ini mampu memikat halwa telinga anda lebih lama dari mashup sebelumnya.

Jom layannn!

Full content generated by Get Full RSS.

Cair Habis, Khairul Fahmi Che Mat Hiasi Majalah Glam Isu Jan/Feb 2012!

Posted: 27 Dec 2011 07:36 PM PST

Pemain bolasepak bertukar menjadi selebriti? Itulah yang sedang berlaku kepada dunia bolasepak tempatan.

Dari hanya sekadar picisan dan tidak dikenali sesiapa, kehebatan pemain Harimau Muda dan Harimau Malaya telah meningkatkan semangat dan sokongan peminat. Ia sekaligus mengangkat nama-nama pemain bolasepak tempatan seperti Safee Sali, Safiq Rahim, Nazmi Faiz dan yang paling penting, Khairul Fahmi Che Mat atau Apek, penjaga gol kebangsaan.

Tidak terlepas dari gosip-gosip liar, jejaka kacak dari Kelantan ini telah dipanggil untuk menghiasi muka depan Majalah Glam lelaki isu Januari dan Februari 2012. Khairul Fahmi telah digandingkan bersama seorang model wanita bernama Anastascia untuk isu ini dan digelar 'World Class Goalkeeper' oleh Majalah Glam.

Ingin melihat gambar dan cerita lebih lanjut mengenai Khairul Fahmi? Dapatkan Majalah Glam lelaki di pasaran sekarang!

Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Abby masih sayangkan Zul, Berpisah kerana Ego

Posted: 27 Dec 2011 10:02 AM PST

Sebelum ini,Zul ada membuat kenyataan kepada Media yang dia masih menyayangi Abby setelah 3 tahun bersama. Mungkin setelah membaca kenyataan Zul ,Abby pula akhirnya bersuara apabila turut meluahkan perasaan rindu dan masih sayang kepada Zul melalui media..

Org ketiga bukanlah punca perpisahan mereka tapi dek kerana keegoan,kasih yang utuh pun mampu retak...Kalau sayang cubalah mengalah..Lebih lagi lelaki,janganlah Ego...Lumrah lah wanita merajuk dan lelaki memujuk...Lelaki takut memujuk kerana tak nak nampak dirinya yang merayu dan tercalar ego,konon nanti si awek pijak kepala..tapi sebenarnya lagi lelaki pujuk aweknya,lagilah awek sayang dan menghargai usaha si lelaki tue...

Hati wanita lembut dan sering mengenang sesuatu tue..so berilah kenangan manis kepada si dia..pasti akan dikenang sampai bila-bila..


"Saya tak boleh tipu diri saya. Hati saya masih pada dia. Saya masih sayang dia. Cuma apa yang boleh saya katakan, kami masing-masing ego. Saya rasa ego dia yang lebih tinggi sebab selama ini saya sudah banyak mengalah dan berterus terang", ujar Abby.

Janda anak tiga ini juga memberitahu bahawa beliau dan Zul cuba berusaha untuk memulihkan keadaan tetapi semuanya tidak berhasil. Disebabkan itu perhubungan mereka semakin renggang dan akhirnya membawa kepada perpisahan. Sementara itu, Abby yang merupakan bekas ahli kumpulan Elite ini, mengakui bahawa dirinya masih mengikuti perkembangan bekas kekasihnya itu melalui laman social Facebook dan Twitter.

Farid Kamil dan Diana Danielle bakal berkahwin?

Posted: 27 Dec 2011 09:40 AM PST

Apa?Diana Danielle pun dikatakan nak berkahwin jugak dah ker?

Wahhh nampaknya tahun 2012 nie byk khabar perkahwinan para selebriti cun melecun semuanya ye..

Antaranya Lisa Surihani dengan Yusry KRU nie memang dah sahih.

Scha Al-Yahya dan Awal khabarnya akan berkahwin around March -June ikut availability PICC.(tmpt nak kawen)

Fasha Sandha dan Jejai,Fasha dikatakan dah mula membuat persiapan kahwin dengan mencuba baju di butik perkahwinan gitew

Diana Danielle dan Farid Kamil ??

Diana Danielle dan Farid Kamil nie dah bercinta 3 tahun...pada hujung tahun 2010 mereka sempat putus cinta..Farid menyifatkan Diana sebagai kurang matang dan kuat cemburu..

Namun mereka bersama semula,dan dgr cerita mereka memang bercadang dan dah berbincang nak kahwin. Mereka dikatakan nak kahwin pada bulan December...tahun tak tahu..huhu (lame joke)

Jom baca penjelasan Diana Danielle mengenai isu perkahwinan ini..



"Kami menunggu seru ke arah kebaikan. InsyaAllah, kita tunggu dan lihat saja. Ada juga perbincangan yang terperinci tentang perkara itu, tapi bila tarikhnya, tak diketahui lagi."ujarnya.

Pada masa sama, Diana tidak menafikan bahawa mereka ada berbincang untuk membawa hubungan mereka ke peringkat seterusnya.

"Setakat ini hubungan kami berdua okay. Tidak dinafikan kami ada bercakap mengenai perkahwinan tetapi bercakap tak sama dan berbeza sekali dengan merealisasikannya. Lagipun, saya baru 20 tahun, untuk pikul tanggungjawab isteri itu, saya kena pastikan yang saya sudah betul-betul bersedia. Malah, salah satu sebab perkara ini agak lambat sikit sebab saya merancang untuk menyambung pelajaran dulu."

Yusry -Lisa adalah yang terbaik dan penyayang

Posted: 27 Dec 2011 08:40 AM PST


Perkenalan diantara Lisa dan Yusry sememangnya dilihat agak moden dimana mereka menggunakan medan sosial BBM (Blackberry messenger) sebagai tempat untuk mereka mengenali antara satu sama lain. Perhubugan mereka sebagai kawan berlanjutan di bbm lebih kurang setahun. Selepas itu barulah Lisa akui mula mengenali sikap Yusry yang sebenarnya seorang yang rendah diri dan senang didekati.
Ditanya mengena nilai hantaran dan tema untuk perkahwinan yang bakal berlangsung tidak sampai 2 bulan ini Lisa menjawab dia sebetulnya masih tidak memikirkan mengenai itu " Saya tidak mempunyai perancangan mengenai tema atau apa yang akan saya pakai untuk perkahwinan ini, apa yang saya pentingkan adalah kehidupan selepas bergelar suami isteri kelak".

Disogok soalan mengapa Lisa yang menjadi pilihan Yusry, beliau menjawab dengan penuh yakin bahawa " Saya mengenali dia setahun dan pada masa tersebut saya sedang sibuk dengan penggambaran Vikingdom, saya tiada masa untuk keluar ke sana ke mari seperti pasangan lain tapi itu tidak menjadi masalah kepada Lisa, dia tidak pernah lupa untuk pergi ke set penggambaran untuk berjumpa saya, dari situ saya dapat rasakan bahawa dia adalah yang terbaik dan seorang yang penyayang. Saya mengambil masa yang agak lama untuk membawa Lisa berjumpa keluarga dan setelah merasakan dia sesuai saya bawa dan dari situ dapat lihat, Lisa senang bercampur dan cepat mesra".

Lisa surihani yang telah dirisik oleh keluarga Yusry semalam (23 Disember 2011) kelihatan memakai cincin pemberian Yusry menambah bahawa kalau boleh mereka tidak mahu perkahwinan yang terlampau dicanang sebagai "Wedding of the year" cukuplah sekadar "Simple But elegan".

Seperti kebiasaan artis, pasti akan ada pihak yang ingin menaja perkahwinan selebriti, ini juga yang terjadi di antara Lisa Surihani Dan Yusry dan apabila dikatakan pihak Astro akan menaja sepenuhnya perkahwinan mereka. Ditanya Yusry mengatakan bahawa itu semua tiada kaitan antara dia mahupun Lisa. "itu semua tiada kaitan di antara saya, itu harus ditanya kepada orang yang bertanggungjawab menguruskan Lisa,Metrowealth, saya tiada hak untuk menjawab dan tidak tahu mengenai perkara tersebut. Tapi jika ditawarkan kami tiada masalah".

Lisa surihani ditanya mengenai adakah dia akan berhenti berlakon dan fokus sepenuhnya kepada kehidupan bersuami isteri. Lisa menjawab " saya tidak akan berhenti berlakon, insyaallah kalau ada rezeki saya masih berlakon. Perkara ini pernah saya bincangkan kepada Yusry dan dia tidak ada masalah tentang itu". Mereka mengakhiri perbualan.

Video Pengumuman :Yusry dan Lisa bakal bernikah 23 February 2012

Posted: 27 Dec 2011 08:34 AM PST

Walaupun agak terlambat untuk sensasi update post nie..namun haruzz di masukkan jugak...


Sidang media yang berlangsung pada Sabtu lepas sememangnya telah dijangka oleh semua orang yang mereka berdua akan berkahwin tahun hadapan.Ini kerana Astro awal-awal dah booking nak jadi penyiar rasmi perkahwinan gilang gemilang Lisa Surihani dan Yusry Abdul Halim..

Nama Lisa mula melonjak naik selepas membintangi filem Im Not Single..Lisa sememangnya cun melecun sekaligus menarik minat semua orang tak kira lelaki mahupun perempuan..

Tak sangka akhirnya Lisa bertemu jodoh juga dengan Yusry..hehe...

sebelum ini Uncle Seekerz ada membuat ramalan kononnya pasangan ini akan berpisah dan tak akan berkahwin...booo sama dia..

Tahniah diucapkan kepada Lisa dan Yusry..tak sabar nak tengok wedding of the year..

Dari awal dah jangka mesti ada jodoh derang nie tengok mata dengan mulut pun dah nak sama..hehe



"Seperti yang sering saya katakan sebelum ini bila keluarga telah mengetahui mengenai perkara ini baru akan diberitahu kepada media tentang tarikh perkahwinan kami. Bukan ingin menyorok daripada media tetapi menghormati keluarga kedua-dua belah pihak," ujarnya.
Yusry dan Lisa membuat pengumuman itu dalam satu sidang media khas di Hotel Marriot Putrajaya, Sabtu. Dalam pada itu, Yusry memberitahu pihak keluargannya juga telah pun merisik Lisa dalam satu majlis ringkas yang diadakan pada Jumaat malam.

Ujarnya, majlis tersebut diadakan secara ringkas dengan kehadiran keluarga terdekat kedua-dua belah pihak dan telah memberikan sebentuk cincin sebagai tanda.

Sementara itu, Lisa berkata, majlis akad nikah akan dilangsungkan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin di Putrajaya selepas solat Asar manakala resepsi perkahwinan dijadualkan pada 26 Februari di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Lisa berkata, dia dan Yusry sepakat untuk mengadakan sebuah majlis perkahwinan yang sederhana dan tidak terlalu mewah untuk hari bahagia mereka nanti.

Beraksi seperti Pelacur, Liena Hangat jelaskan hanya jalankan tanggungjawab sebagai Penghibur

Posted: 27 Dec 2011 08:14 AM PST

Beberapa hari balik kampung menjenguk mak dan adik-adik ,pergi berjalan-jalan sampai rasa nak demam..Kat kampung plak takde internet huhu,tak dapatlah nak meng-update blog..

Terus demam lepas melihat aksi mejelikkan dari penyanyi dangdut Liena Hangat yang sungguh "murahan" .

Menurut seorang kakitangan syarikat yang turut menyaksikan persembahan pada malam itu

"Saya faham dia penghibur, tapi persoalannya apa perlu berkelakuan ghairah sebegitu? Kawan kawan yg bukan muslim yang hadir ke majlis ini majoritinya mempersendakan kami dek kerana perlakuan si penyanyi ini. Sungguh memalukan. Sudahlah pakaiannya sebegitu rupa ditambah pulak dengan adegan menggesel bontot pada kemaluan lelaki lain berpelukan rapat tak kira siapa melagakan buah dada dibadan lelaki aksi split di atas pentas dgn skirt yg amat mini
sampai ke tahap itu kesanggupannya atas lesen menghibur? Keji! Memualkan!
"

Namun menurut Liena hangat dia hanya menjalankan tanggungjawab sebagai penghibur..perlukah menghiburkan org dengan cara "menjual maruah diri"lebih lagi apabila dia merupakan seorang yang beragama Islam,dan bersuami pula...

Suami tak marah ker?bergesel-geselan dengan lelaki lain....huuhu


Photobucket

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Hanya kerana gambar tersebar luas di internet, penyanyi dangdut, Leina hangat dituduh sebagai artis yang sanggup menjual diri. Berdasarkan laporan akhbar Metro Ahad, penyanyi yang agak menyepi dari pena media ini terkejut apabila dirinya didakwa sanggup berkelakuan seperti pelacur.

Bagaimanapun, dengan rendah hati Leina atau nama sebenarnya, Nor Azlina Abdul Rahman, 39, mengakui dirinya memang berpakaian seksi dan menjelaskan situasi yang berlaku tatkala foto berkenaan diambil. Lebih berani lagi, penyanyi ini turut memohon jasa baik masyarakat supaya tidak menghentam dirinya yang mencari rezeki sebagai penghibur.

"Dengan rendah diri, saya hanya melengkapkan tugasan saya dengan menghiburkan tetamu, bukan menjual diri dengan adengan mengiurkan. Memang saya berpakain seksi tetapi itu keselesaan saya.

"Saya masih tahu batasnya dan saya tahu apa yang boleh buat, apa yang tidak boleh. Saya tidak begitu bodoh melakukan perkara tidak elok, tambahan pula dikhalayak ramai. Mungkin ada orang salah tafsir persembahan saya malam itu.

"Kenapa hanya lihat keburukan saya, sedangkan itu tanggungjawab saya sebagai penghibur? Kenapa perlu menjatuhkan saya sedangkan itu sumber pencarian saya? Saya hanya mahu jadi penghibur profesional," katanya.

Menerusi laporan itu juga, Leina mengatakan gambar tersebut diambil sewaktu dia membuat persembahan makan malam tahunan anjuran sebuah syarikat. Malam itu, Leina ditugaskan menghiburkan tetamu yang kebanyakan bukan Islam.

Leina turut menegaskan penyebaran gambar terbabit berkemungkinan dilakukan peminat yang cemburu dengan layanannya terhadap tetamu lain. Malah, penyanyi ini memberitahu hanya menyanyi dan bergelek saja pada malam persembahan itu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


SeeFood Filem Animasi Bahasa Inggeris Pertama Malaysia

Posted: 27 Dec 2011 09:19 PM PST

Pada jam 12 tengahari tadi, telah berlangsung Majlis Menandatangani Perjanjian antara Grand Brilliance dan Silver Ant Sdn Bhd di Penthouse, Sri Pentas, Bandar Utama yang mana kedua belah pihak bakal bekerjasama untuk menerbitkan filem SeaFood.

Filem SeeFood adalah sebuah filem animasi berbentuk pengembaraan yang dikatakan sebuah filem animasi pertama dalam Bahasa Inggeris di Malaysia. Grand Brilliance bakal menjadi pengedar dan akan memastikan segala promosi filem ini berjalan lancar sementara Silver Ant Sdn Bhd sebagai penerbit filem ini.

SEEFOOD

Filem SeeFood Bakal Ditayangkan 8 Mac 2012

Studio animasi tersohor Malaysia, Silver Ant Sdn Bhd telah membuat kenyataan hari ini bahawa mereka telah memilih Grand Brilliance sebagai pihak promosi dan pengedaran filem animasi adventur pertama mereka, SeeFood.

Dalam majlis menandatangani perjanjian tengahari tadi, Ahmad Izham Omar selaku Pengurus Eksekutif Primeworks Studios menyatakan perasaan berbesar hati pihak Grand Brilliance dalam menerima tanggungjawab mempromosi dan mengedarkan filem SeeFood ke seluruh Malaysia. SeeFood, dengan kelasnya yang tersendiri dari segi penceritaan dan kualitinya juga merupakan filem animasi berbahasa Inggeris pertama di Malaysia.

Filem SeeFood berlatar-belakangkan eko-sistem sekitar kita dimana karakter utamanya, Pup dan Julius akan membawa penonton menyertai mereka ke alam pengambaraan penuh misteri yang tidak berpenghujung, ditemani watak lain yang penuh warna.

Apabila berdozen telur dari terumbu Pup dicuri oleh pemburu haram, Pup nekad untuk menyelamatkan abang-abang dan kakak-kakaknya, tanpa mengambil kira akan bahaya misi tersebut. Tekadnya untuk membetulkan keadaan membawa Pup ke dunia daratan, atau dunia Man, dengan kawasan yang indah tetapi penuh dengan bahaya – destinasi yang tak pernah terlintas di benak seekor jerung.

Khuatir akan keselamatan Pup, Julius, seekor jerung berinsang putih muncul dengan misinya yang tersendiri untuk menyelamatkan kawan karibnya. Dengan sut istimewa mereka, keupayaan jerung untuk mengembara di daratan dalam animasi aksi penuh ketawa ini pasti akan mempesonakan anda!

Mr Goh Aun Hee, pengasas dan penerbit animasi bagi Silver Ant menyatakan yang pemilihan Grand Brilliance sebagai pengedar tunggal filem SeeFood merupakan keputusan mudah, berdasarkan kepada pengaruh dan rekodnya yang utuh dalam kejayaan pengedarannya di pasaran Malaysia.

Perjalanan filem SeeFood ke tanah asalnya, Malaysia adalah setanding pengembaraan perjalanan Pup. Selepas tayangan perdananya di Cannes Marche du Film pada bulan May 2011 yang lalu, SeeFood telah ditayangkan di lebih 90 negara sekeliling Amerika Utara, Eropah, Amerika Latin dan Asia. Pada March 8, 2012, SeeFood akan menemui penonton tempatan di 80 buah panggung.

Kejayaan filem animasi penuh Malaysia di tahap antarabangsa akan membantu kejayaan kedua pihak Silver Ant dan juga industri animasi tempatan. Ia sesungguhnya telah meletakkan Malaysia di industri animasi bertaraf antarabangsa, dengan Silver Ant sebagai penanda aras buat industri animasi Malaysia.

Untuk info lanjut berkenaan filem SeeFood, layari www.seefood-themovie.com

Mengenai Primeworks Studios Sdn Bhd
Primeworks Studios menghasilkan program TV sejak tahun 1984 dan filem sejak tahun 1994. Ia menerbitkan lebih 5,000 jam kandungan TV setahun. Primeworks Studios Sdn Bhd adalah penyumbang terbesar kandungan kepada empat saluran televisyen komersil dalam kumpulan Media Prima, iaitu TV3, NTV7, 8TV dan TV9. Antara kandungan yang dihasilkan adalah program hiburan, majalah, dokumentari, drama dan sukan. Rancangan yang popular merangkumi Anugerah Juara Lagu, Majalah 3, Nona, Explorace, Jalan Jalan Cari Makan, One In A Million, Mentor, Wanita Hari Ini, Melodi, Jejak Rasul dan 999.
Primeworks Studios menerusi unit Filem dan Drama iaitu Grand Brilliance juga mengeluarkan kira-kira 10 filem setahun termasuk kerjasama dengan penerbit dan pengarah lain di Malaysia dan 200 jam drama serta telemovie setahun. Antara drama terbitan Grand Brilliance yang pernah memenangi anugerah ialah Miftahul Jamilah, Khilaf dan Sebening Azan Yang Dialun. Filem-filem seperti Cinta, Mukhsin dan Talentime turut memenangi anugerah di peringkat antarabangsa dan turut diterima oleh masyarakat penonton filem di merata dunia.

Mengenai Silver Ant Sdn Bhd
Silver Ant ditubuhkan pada tahun 1999 dengan pemahaman dan pengiktirafan bahawa SEMUA yang terjun ke bidang animasi adalah mereka yang dilahirkan dengan minat yang mendalam untuk 'menggerakkan' minat dan impian mereka dengan imaginasi dan emosi. Dalam misi 'menggerakkan' kreativiti di kalangan 'kita', lahirlah Silver Ant. Kejayaan dari segi kreativiti Silver Ant datang dari maklum balas dan sokongan padu dari klien dan dari segala projek yang pernah dijayakan. Ia telah berkembang dari hanya menerbitkan iklan TV,permainan video, filem pendek, treler filem, ke filem animasi penuh. Animasi merupakan satu bentuk seni yang sentiasa dahagakan kemajuan dari segala segi.

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Trailer Filem Geng: Pengembaraan Bermula Upin & Ipin
  • Aizat Bakal Berlakon Filem Animasi Firefly
  • Film Planet 51 KRU Studios
  • DRAMA KANAK-KANAK DAN FILEM ANIMASI SEMPENA MERDEKA
  • Filem 'A Case De Alice' dari Brazil menang Anugerah Perdana KLIFF 2008
  • Poster 1st International KRU Studios Movie – Sunshine Barry & The Disco Worms
  • Alvin and The Chipmunks di TV2
  • Filem Madagascar Dan Ice Age Meltdown Di TV2
  • Filem Animasi Hebat Di TV1
  • TIGA FILEM ANIMASI HEBAT DISIARKAN KHAS KRISMAS
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Ambitious London Expansion Plans Of Tune Hotels

    Posted: 27 Dec 2011 09:10 PM PST

    AMBITIOUS LONDON EXPANSION PLANS OF TUNE HOTELS
    TUNE HOTEL LIVERPOOL STREET WELCOMES FIRST GUESTS

    Budget hotel chain Tune Hotels today opened its second London property at Liverpool Street with rooms from just £35 a night – perfect for the savvy traveller. By providing additional hotel stock for the city, at Tune Hotels' vision of great value and savings, the new property is an ideal way to target domestic and international visitors.

    As one of the most frequented cities in the world, London hotel costs can often be seen as too pricey for a weekend break. However the second innovative opening will be a welcome relief to travellers by providing low cost accommodation and savings which can ultimately be spent on London based experiences. Those coming to the city and staying at a Tune Hotels property can look forward to low-cost rooms focused on high-quality basics – excellent beds, power showers, air conditioned rooms, central locations, a clean environment, and 24-hour security – with guests only paying extra for the facilities and services they use.

    Located just 500 metres from Liverpool Street station, the new Tune Hotels property features 183 en-suite bedrooms, all of which are 20% larger than the bedrooms at its sister property. For the first time in the UK, Tune Hotels has introduced twin bedrooms to the Liverpool Street property. The hotel also has a private courtyard garden, spanning 550 square metres, which will be accessible to all guests staying at the hotel.

    Mark Lankester, Group CEO of Tune Hotels commented: "We are committed to London as one of our core markets and will be striving for Liverpool Street to follow in the success of our Westminster property which has achieved average occupancies in excess of 96% since opening in August 2010."

    The Mayor of London Boris Johnson said: "Affordable hotel rooms are always in high demand in London, and it's fantastic to see Tune Hotels invest in the capital at such a crucial time for tourism.

    "There has never been a better opportunity to show our city off to the world as we gear up for one of the most extraordinary and exciting years in London's history."

    Bedrooms at Tune Hotel Liverpool Street will start from £35 a night and are available to book now.
    For booking and more information about Tune Hotels UK please visit www.tunehotels.com/uk.

    Facebook – www.facebook.com/tunehotelsUK
    Twitter – @tunehotelsUK

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Tune Hotels & Red Planet Hotels Collaboration
  • Tune Hotels Launch 2 New Hotels
  • Tune Hotels To Receive 2 Millionth Guest
  • Tune Hotel Rooms At RM1 Per Night
  • Guests Enjoy Free Stay As Tune Hotel
  • Tune Hotels Offers Rooms From Just 2p
  • Room Promotion For Tune Hotels In Hat Yai And Pattaya
  • A Treat ForF1 Fans At Tune Hotel Danga Bay
  • Year-End Global Sale Across Tune Hotels Network
  • Tune Hotel Hat Yai Sets Positive Outlook For Thai
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Rumah pelacuran ini sedaikan perempuan dari planet lain

    Posted: 27 Dec 2011 09:00 PM PST


    TRIBUNNEWS.COM - Sebuah rumah pelacuran di Nevada, Amerika Syarikat (AS), membuka pusat pelacuran bertema sains fiksyen terutama bagi lelaki yang ingin meniduri perempuan dari planet lain.


    Dilansir Daily Mail, Isnin (26/12/2011), pemilik rumah itul bernama Dennis Hof menamakannya The Area 51 Alien Cathouse dengan menyediakan perempuan dengan berdandan ala tokoh alien terkemuka dari filem box office seperti Avatar.


    lelaki yang juga dikenal sebagai bintang televisyen ini dikenal dengan acaranya di HBO bertitel Moonlite Bunny Ranch sudah menyediakan lahan di wilayah barat laut Las Vegas. Rumah pelacuran ini menyediakan merchandising menampilkan manusia bertubuh kecil dan staf serta perempuan yang didandani seperti alien. Bekas mucikari ternama Hollywood dikhabarkan mereka kostum dan juga dekor dari rumah bordil tersebut.


    Perempuan yang bekerja sebagai pelacur akan dicat tubuhnya menjadi hijau. Nevada satu-satunya negara bahagian di AS yang membolehkan bisnis pelacuran.

    Kesetiaan Seekor Anjing yang Membantu Sahabatnya yang Buta

    Posted: 27 Dec 2011 08:00 PM PST


    Franky dan Elly adalah dua ekor anjing berusia empat tahun yang mempunyai hubungan sangat khusus. Kerana selain sebagai sahabat, Franky juga bertindak sebagai mata bagi Elly yang mengalami kebutaan.
    Kedua pasangan ini tidak dapat dipisahkan, dimana Franky telah menjadi pemandu bagi Elly, dengan membantunya berjalan-jalan atau untuk mencari makanan dan air, kerana anjing betina berbulu putih itu tidak mampu melakukannya sendirian akibat keterbatasan fizik yang dialaminya.







    Namun, hubungan khusus keduanya merupakan tantangan bagi pekerja di RSPCA, yang berusaha dengan keras mencarikan majikan yang mahu menampung keduanya.
    "Pasangan kecil ini jelas saling mencintai satu sama lain. Franky sangat bersemangat dan lucu sedangkan Elly sangat suka untuk dibelai. Dimana Franky menjadi penjaga bagi Elly dan membimbingnya berjalan-jalan dan saat mencari makanan atau air." tutur Elaine Buchan, manager RSPCA di Newport, South Wales, yang dikutip Mail Online.

    Mangsa culik guna facebook untuk selamatkan diri

    Posted: 27 Dec 2011 07:00 PM PST


    SALT LAKE CITY: Seorang wanita dan anaknya berjaya dibebaskan daripada tebusan selama lima hari selepas mengirim pos dalam Facebook.


    Jurucakap polis Utah, Jon Arnold, berkata wanita terbabit bersembunyi dalam almari bersama komputer riba untuk menghantar mesej meminta bantuan melalui laman sesawang sosial itu.




    Melalui pos berkenaan, katanya, wanita terbabit mendakwa dia dan bayinya yang berusia 17 bulan "akan mati menjelang pagi" jika tidak diselamatkan.




    "Mesej itu mendorong seseorang menghubungi polis yang kemudian menyiasat di rumah mangsa," katanya.




    Arnold berkata, Facebook adalah satu-satunya cara mangsa berhubung dengan orang lain di luar rumahnya.




    Polis kemudian menahan Reed Critchfield, 33, dan kini ditempatkan di penjara atas tuduhan menculik, memaksa sodomi serta pelbagai dakwaan lain. - AP


    sumber : myMetro

    Bekas juara Olimpik dua kali didakwa merogol seorang remaja

    Posted: 27 Dec 2011 06:00 PM PST


    TOKYO: Pendakwa Jepun berkata, mereka memfailkan tuduhan rogol ke atas atlet judo semalam.


    Bekas juara Olimpik dua kali, Masato Uchishiba, 33, didakwa merogol seorang remaja di sebuah hotel pada September lalu dengan mencampur alkohol ke dalam minuman mangsa.




    Uchishiba juga dituduh mengambil kesempatan atas keadaan mangsa yang tidak mampu melawan.




    Identiti mangsa tidak didedahkan atas faktor usia.




    Polis menahan Uchishiba awal bulan ini dan dia menafikan tuduhan berkenaan.




    Kata Uchishiba, insiden itu berlaku atas persetujuan bersama.







    September lalu, Uchishiba dipecat daripada tugasnya sebagai jurulatih judo atas tuduhan melakukan pencabulan seksual.




    Dia memenangi pingat emas bagi kategori 66 kilogram dalam Sukan Olimpik 2004 dan 2008.





    Jika disabitkan kesalahan, Uchishiba boleh dipenjara sehingga tiga tahun. - AP


    sumber : myMetro

    Graduan ni dah seronok jadi 'Geli Girl'

    Posted: 27 Dec 2011 05:00 PM PST


    GEORGETOWN: Mula menjaja tubuh untuk mendapatkan wang ketika masih bergelar siswi, nyata kerja terkutuk itu sukar ditinggalkan biarpun diri kini sudah menjadi graduan dan memiliki pekerjaan tetap.


     Tanpa rasa malu, gadis hanya mahu dikenali sebagai Aida, 24, berkata jika dulu golongan sepertinya dikenali sebagai 'Call Girl' atau 'Escort Girl', kini lelaki yang menagih belaian manja mereka memberi gelaran baru iaitu 'Geli Girl.' 


     "Apapun gelaran diberi dan biarpun seluruh tubuh kami diratah, kami tidak kisah kerana apa dicari hanyalah wang. Yang penting, orang tak tahu kegiatan saya dan saya juga berjaya menghabiskan pengajian di kolej," katanya.


     Aida berkata, walaupun sudah bekerja di sebuah syarikat swasta, dia masih aktif dalam kerja itu untuk menampung kos kehidupan kerana gaji diperoleh setiap bulan tidak mencukupi.







     "Ibu bapa saya di kampung tak tahu saya melakukan kerja terkutuk ini kerana setiap bulan saya akan memberikan separuh wang gaji kepada mereka.





     "Wang yang dapat hasil kegiatan Geli Girl saya tak bagi pada ibu bapa tapi saya gunakan untuk beli barangan berjenama dan pakaian untuk diri saya," katanya.


    sumber : myMetro

    Gila pagi ni...bapa jual anak luar nikahnya

    Posted: 27 Dec 2011 04:30 PM PST


    KUCHING: Sekeping surat yang ditemui dalam bakul sampah menyelamatkan seorang bayi tidak sah taraf daripada dijual bapa kandungnya sendiri dengan harga RM7,000 dipercayai kepada sindiket menjual bayi.


     Bayi perempuan berusia lapan hari itu diselamatkan selepas tiga individu ditahan polis dalam beberapa serbuan berasingan di sekitar bandar raya ini, Jumaat lalu. 


     Difahamkan, bayi itu dilahirkan ibunya yang berusia 31 tahun berasal dari Kuala Lumpur di sebuah hospital di bandar raya ini, pada 19 Disember lalu. 


     Menurut sumber, sebaik melahirkan bayi berkenaan, wanita berkenaan mendakwa dia dibawa seorang wanita lain yang tidak dikenali pulang ke rumahnya di Jalan Keranji, di sini, pada keesokannya, kononnya untuk berehat. 







     "Tanpa mengesyaki sesuatu tidak diingini, mangsa bersama anaknya dibawa seorang wanita tidak dikenali dipercayai berasal dari Sibu ke rumah terbabit untuk berehat. 





     "Ketika berada di rumah itu, wanita terbabit ternampak sekeping surat dalam bakul sampah dan hatinya tiba-tiba tergerak untuk membaca kandungan surat berkenaan. 


    "Wanita itu terkejut apabila mendapati surat dibacanya menyatakan bayinya akan dijual dengan harga RM7,000 dan mengesyaki teman lelakinya berusia 30-an berasal dari Sibu turut terbabit dalam rancangan bagi menjual anak mereka," katanya.


    sumber : myMetro

    Gila ini artis Indon yang mahu orang yang datang ke majlis kahwinnya nanti pakai pakaian dalam sahaja

    Posted: 27 Dec 2011 04:00 PM PST


    infospesial.net -  Merancang menikah tahun depan, aktris Cynthiara Alona dan kekasihnya, Ferdy menggadakan pesta pernikahan yang unik dengan tema mengenakan lingerie, dimana yang menghadiri acara tersebut hanya diperbolehkan mengenakan pakaian dalam saja. 

    "Kalau cowok yang datang pakai celana pendek aja. Underware. Kalau cewek pakai lingerie. Kita berpesta deh," ujar Alona

    Diakui Alona, Idea yang unik itu datang  dari sang kekasih. Menurutnya, pernikahan yang hanya sekali seumur hidup, oleh kerana itu ia ingin membuat acara yang berkesan dan tak kan terlupakan. 

    "Setuju aja, nggak masalah. Kalau aku sih sebenarnya pengen yang konsepnya meriah, karena menikah buat aku seumur hidup sekali. Jadi buat aku, konsep dia luar biasa, aku ikut aja deh. Yang terpenting asal jangan nikah siri aja. Itu paling pantang buat aku," paparnya. 

    Sementara Alona sendiri juga mempunyai idea yang tak kalah uniknya. Ia ingin membuat ingin membuat sebuah pernikahan di dalam gua. 

    "Pengen nikah di sebuah gua yang dengan glester tajam-tajam gitu, kalau masuk harus punya mental yang kuat, nggak punya asma. Ya semacam seperti pecinta alam gitu deh," katanya.

    Apple Rancang Gunakan Hidrogen Untuk Perpanjang Daya Tahan Bateri

    Posted: 27 Dec 2011 03:00 PM PST







    Apple merancnag untuk menggunakan sel hidrogen untuk menghasilkan bateri ringan yang boleh bertahan selama berminggu-minggu. Dimana perusahaan tersebut baru-baru ini mengajukan surat permintaan paten untuk menciptakan sumber energi baru untuk produk mereka.


    Pengajuan disampaikan perusahaan tersebut nampaknya menjanjikan sebuah bateri yang memungkinkan barang elektronik tetap terus beroperasi selama berhari-hari atau minggu tanpa harus diisi ulang.
    Dalam pengajuan tersebut tertulis 'Sel bahan bakar tersebut berpotensi dapat mencapai kepadatan energi tinggi, yang berpotensi memungkinkan perangkat elektronik portabel untuk beroperasi selama berhari-hari atau bahkan berminggu-minggu tanpa harus diisi ulang,"


    Dengan beralih dari bateri standard yang menggunakan bahan kimia beracun dengan hidrogen, produk dari teknologi baru ini pastinya ramah lingkungan keraa hanya terdiri dari air dan energielektrik.
    Idea bahan bakar hidrogen bukanlah suatu hal yang baru, tapi ini adalah indikasi yang paling jelas dari Apple yang bermaksud untuk meningkatkan pengalaman pengguna iPod atau iPhone.

    Cara Meletakkan Penis yang Benar di Dalam Seluar

    Posted: 27 Dec 2011 10:00 AM PST




    Zona Malam - Posisi penis saat ereksi lebih bergantung pada usia, ketimbang peletakannya di seluar dalam. Pada usia muda, maka posisi ereksi agak tegak ke atas dan pada lelaki lanjut usia cenderung 'menunjuk bumi' (ke bawah).


     Tapi memang boleh saja upaya Anda yang mengubah arah penis saat ereksi sejak usia 10 tahun memang boleh berpengaruh pada bentuk dan arah penis saat ereksi pada usia anda saat ini 22 tahun.


     Semakin bertambah usia maka sudut ereksi yang terbentuk akan semakin kecil.


     Pada usia 13-31 tahun maka sudut ereksinya sekitar 90 darjah, usia 31-41 tahun sudut ereksi sekitar 75 darjah, usia 41-49 tahun sudut ereksinya sekitar 60 darjah, usia 50-59 tahun sudut ereksinya sekitar 45 darjah, usia 59-64 tahun sudut ereksinya sekitar 30 darjah dan usia 64 tahun ke atas sudut ereksinya sekitar 15 darjah.


     Tapi yang patut dicermati, bentuk dan arah penis saat ereksi tidak boleh sampai membuat Anda tidak nyaman saat hubungan seksual dengan pasangan Anda kelak.


    sumber

    Kembali Langsing, Mariah Carey Jadi Model Iklan Pelangsing

    Posted: 27 Dec 2011 09:00 AM PST




    infospesial.net -  Penyanyi Mariah Carey berhasil menurunkan berat badannya lebih dari 30 kilo setelah melahirkan bayi kembarnya April lalu, dan kini ia nampak luar biasa. Wanita 41 tahun ini cukup percaya diri dengan tubuh barunya yang ramping, Mariah mempamerkan perutnya yang kencang dalam sebuah iklan pelangsing, Jenny (yang sebelumnya bernama Jenny Craig). Dia muncul dengan kemban hitam pendek dan skirt hitam berbelahan samping setinggi paha celah pada iklan tersebut.

    Dalam iklan pelangsing tersebut, Mariah menyanyikan lagu hit pop-nya di tahun 1991 yang berjudul Make It Happen, dalam versi baru, sementara Jenny mengumumkan berapa banyak berat badan para pengguna produk tersebut yang telah berhasil berkurang. Mariah,juga menyarankan pada para pengikut Twitternya untuk menonton komersial barunya hari ini.




    Sexy Santa Streaptease Dilihat 1,204,756 Kali Di Youtube

    Posted: 27 Dec 2011 08:30 AM PST



    Wow video sexy santa streptease telah dilihat 1,204,756 di situs youtube, di postkan pada 7 Disember 2011, sungguh menakjubkan dengan angka yang luar biasa,  seperti apa  santa sexy ini menari streaptease..!


    Ucapan Selamat Tahun Baru 2012 Romantis, Lucu

    Posted: 27 Dec 2011 08:00 AM PST


    HAPPY NEW YEAR 2012 Pictures, Images and Photos
    Today 31 December 2011, tomorrow 1 Januari 2012.
     Days are so fast !
     So, I wanna be the 1st 2 say "Happy New Year"
     May the peace and love of god fill each day of your life and light your way through the New Year.
     __________________________________________________________________

    Faith makes all things possible,
     Hope makes all things work,
     Love makes all things beautiful,
     May u have all of them in the comming year.
     Happy New Year
     __________________________________________________________________

    JIWA akan sepi tanpa TEMAN. HATI akan mati tanpa IMAN. HARI ini adalah KENYATAAN, SEMALAM adalah KENANGAN, ESOK adalah IMPIAN. Sucikan HATI, JERNIHKAN FIKIRAN. Sambutlah Tahun Baru 2012 ini.
     __________________________________________________________________

    Aku senantiasa berdo'a supaya kamu mengalami Minggu yang manis. Isnin yang bahagia. Selasa yang menyenangkan. Rabu yang penuh sukses. Khamis yang berkesan. Jumaat yang menakjubkan. Sabtu yang penuh cinta. Dan tahun baru yang ceria penuh dengan senyum harapan. "Happy New Year".
     __________________________________________________________________

    Jadilah lilin. Jadilah cahaya. Jadilah sinar dalam gelap. Jadilah inspirasi dan membuat perbezaan besar dalam hati orang lain, Selamat Tahun Baru 2012.
     __________________________________________________________________

    Sebelum operator sibuk. Sebelum sms pending . Sebelum beteri low bat. Aku ucapkan Selamat Tahun Baru Dulu ya?
     __________________________________________________________________

    Masa lalu adalah kenangan. Masa kini adalah kenyataan. Masa depan adalah harapan. Selamat Tahun Baru 2012. Selamat tinggal kenangan. Selamat datang harapan.
     __________________________________________________________________

    Waktu terus berlalu, lembaran demi lembaran telah dilalui. Coretan demi coretan telah memenuhi, kadang tak bererti, kadang tanpa makna, atau hanya sedikit makna. Semoga di tahun ini setiap lembaran memiliki makna, setiap lembaran bermanfaat. Selamat tahun baru 2012. Semoga lebih sukses.
    __________________________________________________________________

    Tahun ini hampir selesai dilalui, belumlah tergores coretan bererti, belumlah setiap gagasan menjadi nyata, konsep masih terdokumenkan. Padahal telah berada dipenghujung, meski akan terlewati, semoga ada perubahan, dalam lembaran baru. Selamat tahun baru 2012 M.
    __________________________________________________________________

    Malam ini 'kan berlalu, minggu ini 'kan beranjak, bulan ini akan pergi, tahun ini 'kan meninggalkan. Sejarah kehidupan, catatan suka dan duka, menyongsong tahun baru. Selamat tahun baru 2012. Semoga selalu berjaya dan sejahtera.

    sumber

    Kim Kardashian diejek ibu kepada binatang

    Posted: 27 Dec 2011 07:00 AM PST

    LOS ANGELES- Sejak pernikahannya dengan Kris Humphries hanya bertahan 72 hari, Kim Kardashian terus menjadi bahan ejekkan.


       Kali ini, sebuah organisasi yang memperjuangkan hak binatang, PETA melancarkan kempen terbaru mereka terkait penolakan pemakaian kot dari bulu haiwan. 


     Dalam iklan itu, foto Kim disandingkan dengan musang yang berada dalam sebuah lorong. Selain terpampang wajah Kim sedang memakai kot bulu, di atas foto haiwan-haiwan itu tertulis, Kim : Bayi-bayi (haiwan) ini kehilangan ibu mereka. Apakah dia ada di belakang Anda?'. 


     Melalui cara itu, PETA berniat menyindir perilaku Kim yang selalu terlihat kot bulu di setiap penampilannya. Meski pernah dijelaskan tentang penderitaan binatang yang bulunya sering dia pakai, Kim masih tetap terlihat memakainya. "Kim itu sebenarnya tahu bahawa binatang yang bulunya dipakai itu disiksa, dipukuli, disetrum dan sering dikuliti hidup-hidup. Kami sudah menjelaskan itu kepadanya," kata Senior Vice President PETA, Lisa Lange seperti dikutip Dailymail, Selasa (27/12/2011).


     Sejumlah artis seperti Daniel Craig pernah menyebut Kim dan keluarganya sebagai orang idiot kerana meminta privasi. Padahal, Kim dan keluarganya membuka semua kehidupan peribadi mereka dalam sebuah tayangan reality show mereka.(rik)

    Inilah penyanyi Korea yang akan berbogel jika kelandernya terjual 200 ribu copy

    Posted: 27 Dec 2011 06:00 AM PST

    SEOUL - Lee Hyori pernah merancang undur diri dari dunia entertainment bila kalendarnya terjual 200 ribu copy. Kini, diva muzik itu merancang beraksi bogel. 


     "Jika saya boleh menjual 20 ribu copy kalendar, saya akan melepas bajuku seperti Jae Dong," kata Hyori, seperti dilansir Allkpop, Selasa (27/12/2011). 


     Beberapa bulan lalu, komedian Kim Jae Dong mempamerkan payudaranya bila suara pemilih Wali Kota Seoul melebihi dari 50 peratus. "Jika suara pemilih (untuk Wali Kota Seoul) melebihi 50 peratus, aku akan bogel di depan batu Samo di Gunung Samgak," ungkapnya.


     Ternyata, voting jumlah pemilih sedikit mencapai 50 peratus yakni hanya 48,6 persen. Meski kurang, namun, Kim Jae Dong menepati janjinya, di tengah jalan dia topless.


     Dia pun meng-upload foto tersebut dan menceritakannya di Twitter. Seperti diberitakan sebelumnya, kalender 2012 yang menampilkan dirinya dan haiwan peliharaan Soonshim, dan semua hasil penjualan akan disumbangkan untuk sebuah organisasi yang membantu binatang yang ditinggalkan.

    Penyanyi dangdut ini seterika wajah untuk cantik

    Posted: 27 Dec 2011 05:00 AM PST

    Liputan6.com, Jakarta: Penaynyi dangdut Melinda menilai wajah adalah bahagian tubuh yang paling penting diperhatikan lantaran langsung terlihat orang ramai. Untuk itu, Melinda rajin melakukan perawatan wajah.


     Terbukti baru-baru ini, Melinda mengunjungi klinik wajah langganannya untuk mendapatkan perawatan khusus wajah. Perawatan wajah itu disebut dengan seterika wajah. Pertama-tama, wajah Melinda dibersihkan, kemudian diberi krim penghantar panas, kemudian "diseterika" hingga selesai.


     Hasilnya, wajah Melinda menjadi lebih tirus dari yang semula sedikit kendur. "Rasanya jadi lebih kencang, tadi kan seperti kendur itu, kerana ada lemaknya, sekarang sudah takk ada lemaknya. Jadi tak perlu disuntik-suntik," ujar penyanyi Cinta Satu Malam itu di Halo Selebriti di SCTV, Selasa (13/12). Melinda mengaku dengan perawatan itu, ia ingin terus tampil menarik kendati di usia yang sudah tidak tergolong muda lagi seperti artis Jennifer Lopez. "Udah nambah umur, udah ada anak, pengen lebih awet muda, dan tetap kelihatan remaja lagi. Biar janda tapi tetap dirawat, pengen seperti artis idola saya kayak JLo," ucapnya.


     Sementara itu mengenai resolusinya di tahun mendatang yakni 2012, Melinda tetap ingin fokus merawat anak dan mengalami perubahan di kariernya menjadi lebih baik lagi. "Tahun depan memulai lembaran baru, pengen karier lebih bagus lagi, badan lebih oke, kalau bisa lebih kurus kayak JLo," ujar Melinda. Lebih jauh untuk urusan asmara, Melinda mengaku tidak mahu memikirkan hal itu dahulu. "Aku fokusnya di anak, pasangan hidup jangan dulu deh," pungkasnya.(BJK/MEL)

    Apa punya orang tua,sanggup tinggal anak berjam-jam di luar kasino

    Posted: 27 Dec 2011 04:00 AM PST

    Judi punya pasal anak terbiar berjam-jam pun tak kisah

    STOMPer Ian was concerned to see kids being left on their own outside the casino at Marina Bay Sands while their parents were inside gambling.


    Said the STOMPer:


    "A whole group of children were left unattended for hours as their parents went gambling, leaving them sitting on their own outside the entrance of the casino."


    He added:


    "Firstly, the parents should not be doing this. What if their kids get kidnapped? We don't want these things to happen.


    "Secondly, maybe MBS can provide some kind of facilities for these kids, as it is unsightly to see them sitting down outside like this."


    sumber : stomp.com.sg

    Rollerman, Ekstrim atau Sangat Menyenangkan? [Video]

    Posted: 27 Dec 2011 03:00 AM PST

    Dengan memasang roda disekujur baju pelindungnya, Jean "Rollerman" Blondeau telah menemukan pekerjaan yang akan membuat kita semua iri. Cuba saja bayangkan, bagaimana perasaanmu jika kamu boleh keliling dunia sambil melakukan aksi menyenangkan seperti ini? Dibayar lagi. 


     Jean-Yves Blondeau lelaki kelahiran Perancis tahun 1970. Ia lah yang mereka dan merancang sendiri baju skating unik miliknya. Baju tersebut memiliki 31 roda yang tersebar di seluruh area tubuh dan persendian. Dapat dipakai berdiri, tiarap, terlentang dan berdiri menggunakan hujung kaki + tangan. Jika dipakai dalam jalanan menurun, baju tersebut dapat meluncur dengan kecepatan maksimum 116 km/jam! Wow! 


     via geekologie



    Restoran unik pelayan akan mengacukan pedang kepada anda

    Posted: 27 Dec 2011 02:00 AM PST


    Anda ingin makan di restoran dengan pelayanan yang agak luar biasa? Restoran Jepun di Tribeca, New York, telah mempraktikkan hal ini. Pelayanan unik mengundang  kekagum pengunjungnya. Menu-menu masakan Jepun yang disajikan dalam restoran ini dilayani oleh ninja-ninja terampil.






    Pengunjung akan terkejut dengan aksi pelayan restoran yang bergaya ala ninja itu. Bukan hanya dari segi kostum, pelayan juga menghidangkan makanan dengan trik kobaran api. Pengunjung dibuat terkejut ketika tiba-tiba ninja tergantung di langi-langit mengeluarkan pedang sambil memberikan makanan yang dipesan. Tak hanya di situ, jika memesan sup, ninja ini akan langsung memasak di atas meja pengunjung. Mereka akan mencincang daun bawang dengan terampil, dan memasak dengan suhu 800 Celsius langsung di meja.






     Juru kamera yang mengambil aksi tersebut, Jay, mengatakan restoran ini telah membuat kelainan di bidang kuliner New York. "Jika Anda masuk ke lift yang gelap, anda akan disambut dua orang dengan pakaian ninja disamping anda. Mereka akan menyapa 'Hallo', tapi pasti anda akan berkeriak kerana terkejut," ujar dia seperti dikutip Daily Mail.




     Jay benar-benar memunji keunikan restoran ini. "Ketika saya mengambil foto, ada seorang wanita yang benar-benar terkejut ketika seorang ninja menggantung dari langit-langit tiba-tiba menunjukkan pedangnya, itu sangat lucu," ungkap Jay.

    Dunia sudah gila,masjid pun hendak dijual

    Posted: 27 Dec 2011 01:00 AM PST



    sampai macam ni sekali kegilaan manusia...sampaikan masjid pun 
    hendak dijual...

    Demi Gelar, Beyonce Rela Pamer Punggungnya

    Posted: 27 Dec 2011 12:00 AM PST

    Kehamilan Beyonce ternyata tidak mampu menghalangi aura seksi yang pernah melekat padanya. Terbukti ia tampil seksi untuk majalah gaya hidup asal Inggris.

    Tentu saja Beyonce melakukan pose seksi tersebut di saat dirinya belum hamil. Dengan tatapan wajah sangat menggoda penyanyi lagu 'Crazy in Love' ini tampil dengan kurva sensasional di sebuah kerusi besar.




    Seperti diberitakan Dailymail, lokasi pengambaran yang dilakukan di Perancis ini mampu memadukan keindahan sudut kota dan keindahan tubuh sang diva. Di bawah arahan fotografer Greg Gex, semua sudut indah dari penyanyi R&B ini boleh diabadikan dengan sempurna.

    Bukan hanya itu saja, di antara beberapa gaya pemotretannya Beyonce juga sempat menunjukan bootylicious-nya di salah satu pose.

    Dengan mengenakan setelah baju yang tipis, Beyonce pun berpose membelakangi kamera dan menatap keindahan Perancis. Tentu saja gaya ini sangat jelas memperlihatkan kakinya yang panjang dan punggungb seksi ciri khas Beyonce.

    Setelah itu Beyonce bersandar di sebuah kerusi di luar dengan mengenakan tali pinggang dan kasut gladiatornya yang besar, bekas pennyanyi kumpulan Destiny's Child tersebut terlihat sensual dan menggoda.

    Luna Maya Hamil kerana Seks Bebas

    Posted: 26 Dec 2011 11:30 PM PST


    JAKARTA - Zona Malam - Luna Maya berperanan sebagai wanita hamil akibat seks bebas di filem My Blackberry Girlfriend. Kekasih Ariel merasa tercabar dengan peranannya itu.


     "Sebenarnya tak sampai hamil besar, tapi dia tahu hamil sampai dua bulanan gitu, lebih banyak harus berimajinasi saja," kata Luna ditemui di FX, Senayan, Jakarta Pusat, Selasa (27/12/2011) .


     Menurutnya, karakter yang dia peranankan di kehidupan sebenarnya banyak terjadi seperti hal itu.


     "Bagaimana karakter ini sering  kita lihat dalam kehidupan sehari-hari yang hamil by accident juga banyak, yang aborsi by accident juga banyak," tegassnya.(rik)


    http://celebrity.okezone.com

    Gila..Variety show Jepun,raba payudara untuk kenal seseorang

    Posted: 26 Dec 2011 11:00 PM PST

    Variety show Jepun selalu berani dan berbeza dari apresiasi masyarakat biasanya Baru-baru ini, sebuah acara  beredar di internet dan tv tempatan tema variety show ini adalah "menyentuh dada untuk mengenal orang-orang," wooow hebat  pastinya...





    Adik Lahirkan Anak Kakak

    Posted: 26 Dec 2011 10:00 PM PST


    Setelah dipastikan hidup tanpa rahim, akhirnya Cheryl Keye (36) dapat menjadi seorang ibu, berkat kebaikan sang adik, Lyndsay Wootton (32) yang bersedia menjadi rahim pengganti bagi Elliot, putra pertama Cheryl.


     Sejak umur 17 tahun, doktor menyatakan bahawa rahim Cheryl berada di tingkat pertama Mullerian Agenesis, sehingga membuatnya tidak dapat membentuk janin dengan sempurna.


     Cheryl menikah dengan Jason Keye yang mahu menerima keadaanya pada usia 22 tahun. Cheryl mengaku sangat menikmati hari-hari menjadi isteri.




     Lyndsay Wootton (kiri) dan Cheryl Keye (kanan) bersama bayi Elliot


     "Suami saya menerima saya apa adanya. Kami mengisi kehidupan tanpa anak dengan membeli sebuah rumah yang cantik, mengejar karier kami dan pergi ke tempat-tempat yang eksotis," ujar Cheryl.


     "Namun, saya pun sedar adanya kekosongan tanpa adanya bayi," lanjutnya seperti dilansir Dailymail.


     Akhirnya, Cheryl yang berprofesi sebagai manager pengembangan bisnis pun fokus berusaha agar dapat memiliki keturunan. Ia mempelajari penelitian sebuah proses rahim pengganti.


     Ketika mempelajari proses tersebut, ia pun memperbincangkan hal tersebut kepada adiknya Lyndsay yang sudah memiliki seorang putri berusia enam tahun.


     Dengan senang hati Lyndsay mengiyakan keinginan Cheryl menjadi rahim pengganti bagi janin Cheryl.


     "Tentu saya dengan amat senang mendengar adanya proses tersebut dan dengan senang hati bersedia melakukannya untuk kakak saya," ujar Lyndsay.


     "Dapat melahirkan anak saudara saya adalah hal yang luar biasa di hidup saya," imbuh Lyndsay.
    sumber

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS