Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Jessica Alba Bersalin Anak Kedua 13 Ogos Lepas.

Posted: 15 Aug 2011 07:52 PM PDT

Sengaja kami cover cerita Jessica Alba sebab memang kami meminati beliau dari dulu lagi. Baru-baru ini, pada 13 Ogos yang lepas, Jessica Alba yang juga pelakon filem "Fantastic Four" telah selamat melahirkan seorang bayi bernama Haven Garner.

Beliau yang baru sahaja selesai menjalani penggambaran filem animasi, "Escape From Planet Earth" bersama Brandon Fraser dan Sarah Jessica Parker turut berkata,

"Thank you for all of your support during my pregnancy. It means the world to me".

Haven Garner adalah anak kedua Jessica Alba bersama Cash Warren manakala anak pertama mereka iaitu Honor Marie Warren pula sudah berusia 3 tahun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Kotak Hati & Footage Drama Uri : Video Klip Terbaru Daripada Band Hujan

Posted: 15 Aug 2011 07:28 PM PDT

Band Hujan dijadualkan akan muncul dengan video klip terbaru 'Kotak Hati' yang turut memuatkan footage daripada drama Uri (wiki) lakonan Beto Kusyairi arahan Tengku Mona Riza, pertengahan September nanti.

"Hujan merancang untuk membuat rakaman Kotak Hati sebelum puasa, tetapi Noh ketika itu pula baru berkahwin. Jadi, kami tundakan sehingga hari ini," kata Hang Dimas, selaku keyboardist & pengurus band Hujan.

"Single ni dah lama, tapi kami tak pernah lancarkan secara rasmi lagi. Apa yang ada di internet pun hanyalah versi demo & live. Atas pemintaan peminat, Hujan nak buat pelancaran yang teratur untuk muzik video ini.

"Konsep video agak straight-forward. Kotak Hati akan paparkan footage daripada drama Uri & band shot. 3 projektor akan dipancarkan untuk memainkan adegan drama Uri," jelas Dimas yang ditemui ketika sesi rakaman Kotak Hati di Bandar Sri Damansara, Jumaat lepas.

Tengku Mona Riza, selaku pengarah drama Uri & Kotak Hati turut berkongsi pengalamannya sepanjang bekerja bersama band Hujan.

"Ini merupakan kali kedua saya bekerja bersama Hujan. Kali pertama ketika kami merakamkan muzik video tvc komersial untuk sebuah bank. Kerja bersama Hujan amat mudah kerana mereka ni jenis happy go lucky," kata Tengku Mona Riza kepada OHBULAN!

"Berlainan untuk video klip Kotak Hati, Hujan telah dicabar untuk menonjolkan emosi serta ekspresi kerana lagu ini berkisarkan cinta yang tak kesampaian. Jadi, mereka memang kena menjiwai & interpretasikan lagu itu dalam bentuk video klip pula."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Lagu Raya Terbaru Farawahida Hayati Raya Sejati

Posted: 15 Aug 2011 05:54 PM PDT

Sebuah lagi lagu raya yang baru sahaja dirakamkan pada tahun ini, nyanyian dari Farawahida yang berjudul Hayati Raya Sejati. Budiey telah pun dengar lagu ini buat pertama kalinya baru-baru ini dan dialunkan sendiri oleh Farawahida di rakaman program Paparazzi Raya di Sungei Wang Plaza. Dicipta oleh Tot dan lirik oleh Tot & Nira Aria, lagu yang berkonsepkan etnik kontemporari dan sedikit pop ini mengajak kita untuk menikmati dan menghayati erti hari raya yang sebenar-benarnya. Syukur atas segala rahmat dan rezeki, amalan bermaaf-maafan dan saling kunjung mengunjung menjadi teras pada lagu ini.

Hayati Raya Sejati
Lagu:Tot
Lirik Tot/Nira Aria
Penyanyi : Farawahida

Menjelma Hari Nan Penuh Mulia
Berkatnya Nikmat Yang Tak Terhingga
Sama Kita Meraikannya
Mari Semua Pulang Ke Desa
Ayah Bonda Sanak Keluarga
Bahagia

Hayati Erti Raya Sejati
Erat Kemesraan Semua Insan
Ziarah Menziarahi Semarakkan Raya Ini
Dengan Kasih Seikhlas Hati

Hari Raya Nan Mulia
Kita Rai Dengan Penuh Kesyukuran
Hari Raya Untuk Semua
Moga Nur Rahmat Terangi Hati Kita

Ucap Selamat Hari Raya
Bermaafan Sesama Kita
Semoga Kita Dilimpah Sejahte Ra
Ucap Selamat Hari Raya
Raikan Kemenangan Kita
Limpahan Nikmat Yang Tidak Terkira

cover single raya song Farawahida-Hayati Raya Sejati

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Pantun Hari Raya Aidilfitri Akademi Fantasia 5
  • Gambar Ziana Zain & Mohd di Rakaman Mentor Raya
  • Kad Raya Dari Staff Metadome
  • Farawahida Lahir Single Terbaru Jangan Kau Tanya Aku Lagi
  • Kad Raya Dari Kimi
  • Kad Raya Elektronik, Ringtones Lagu Raya & Free Eid Mubarak Card
  • Dapatkan Lagu Raya di GUA MUZIK
  • Rakaman Raya Fenomena Faizal Tahir Ahad Ini
  • Lirik Lagu Raya Duet Hafiz Hamidun dan Haziq Mentari Syawal
  • Muzikal Kanak-Kanak Balik Kampung Pulang Bandar
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

    Gambar Selebriti di Rakaman Melodi Raya 2011 Part 2

    Posted: 15 Aug 2011 03:38 PM PDT

    Pada 11 Ogos lalu, Budiey dah letak gambar-gambar Selebriti di Rakaman Melodi Raya 2011 Part 1, jadi sebagai kesinambungannya, Budiey letak Gambar Selebriti di Rakaman Melodi Raya 2011 Part 2 pulak.

    Untuk info pembaca, Melodi Raya 2011 ini akan disiarkan pada Hari Raya Aidilfitri ke-6 dan ke-13 pada hari Ahad jam 12.30 tengahari, hanya di TV3.

    Selain stand up komedi dari pelawak terkenal seperti Saiful Apek, Johan, Kumpulan Sepah dan Kumpulan Senario, Melodi Raya dihiburkan lagi dengan pasangan Zizan dan Johan serta Saiful Apek dalam satu persembahan yang sudah tentu mencuit hati penonton. Melodi Raya juga turut memberi penghormatan kepada artis-artis yang meninggal dunia pada tahun ini dalam paparan segmen belasungkawa.

    Artis-artis yang terpilih untuk hadir di rakaman ini memang sporting habis dan bersetuju untuk menjawab soalan-soalan panas dari pengacara yang tak akan putus asa selagi tidak mendapat jawapan yang dicari.

    Segmen pertama akan menyaksikan luahan hati dua aktres jelita yang memegang status ibu tunggal iaitu Maria Farida dan Natasha Hudson yang sentiada diburu kontroversi dalam segmen ARTIS IBU TUNGGAL, Segmen SAMAN (Selesai Apa Masalah Artis Negara) pula memberi peluang kepada kumpulan Meet Uncle Hussain untuk mengubah persepsi penonton terhadap masalah atau gosip yang mencalar imej mereka sebagai anak seni. Apakah mereka akan mencurahkan isi hati tanpa berselindung? Pastikan anda melekat di kaca tv untuk menonton Melodi Raya episod 2…

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Lutfya

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Mia Sara Nasuha

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Amanda Misbun

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Khai

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Yana Samsudin

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Farah Asyikin

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Dior

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Fazli Zainal

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Intan Ladyana

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Wow, cun wooooo… Intan Ladyana lagi! Haha!

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Tasha Shila

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Ana Dahlia

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Iena

    Rakaman Melodi Raya 2011

    One Nation Emcees & the geng!

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Zarina

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Pesawat

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Eira Syazira

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Sazzy Falak

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Salima

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Fida Ibrahim

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Zizi

    Rakaman Melodi Raya 2011

    The Fabulous Cats

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Tomok

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Dira Abu Zahar

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Pekin Ibrahim

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Farina

    IMG_7488

    Noni

    IMG_7504

    Shila Amzah

    IMG_7521

    Alyah Kisah Hati

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Rakaman Melodi Raya 2011

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Selebriti di Rakaman Melodi Raya 2011 Part 1
  • Datuk Siti Nurhaliza, Datuk Sharifah Aini, Ifa Radziah di Rakaman Melodi Raya
  • Gossip Ana Dahlia & Chef Riz Bercinta?
  • Gambar Siti Nurhaliza di Rakaman Melodi Raya 2010
  • Gambar Fara Fauzana & Didie Alias Hos Melodi Raya 2010
  • Gambar Baggio Damasutra & Isteri di Rakaman Melodi Raya 2010
  • Melodi Raya 2010 Gabung Artis 60-90an
  • Lagu Nur Abadi Nash Ubaidillah dan Gambar Rakaman Melodi Raya
  • Aizat, Butterfly, Fauziah Ahmad Daud di Rakaman Melodi Raya 2009
  • Gambar Ziana Zain & Mohd di Rakaman Mentor Raya
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Kahwin Tahun 2012 Hanya Salah Faham – Yusry KRU

    Posted: 15 Aug 2011 06:16 PM PDT

    LISA SURIHANI DAN YUSRY KRU KAHWIN

    Nampaknya, berita yang mengatakan bahawa Yusry dan Lisa Surihani akan berkahwin pada tahun 2012 seperti yang kami sampaikan di sini kurang tepat dan ianya berlaku disebabkan misunderstanding. Ekoran daripada itu, pihak Yusry telah mengeluarkan kenyataan bagi membetulkan berita yang telah tersebar luas itu.

    Berikut adalah kenyataan tersebut:

    YUSRY KRU DAN LISA SURIHANI KAHWIN

    Kepada Yusry dan Lisa Surihani, kami meminta maaf kerana turut menyebarkan berita tersebut. Maklumlah, kami begitu excited mendengar perkhabaran gembira itu. Tambahan pula, ianya dikatakan ekslusif. Tapi sedihnya, ia hanyalah misunderstanding. Apa-apa pun, kami harap dari misunderstanding ini ianya akan jadi kenyataan.

    Psstt: Inilah jadinya bila janji sehidup semati ditunaikan

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

    Fida Dan Mamat (Sepah) Mengaku Jalin Hubungan Serius

    Posted: 15 Aug 2011 03:27 PM PDT

    Setelah beberapa ketika Mamat (Sepah) dan Fida bermain tarik tali apabila diajukan pertanyaan berhubung gosip yang timbul yang mengatakan mereka ada hubungan istimewa atau dalam erti kata lain bercinta, akhirnya mereka mengaku juga yang mereka sememangnya sedang menjalinkan hubungan serius. Malah, sudah menunjukkan bunga-bunga cinta.

    GAMBAR PERTUNANGAN FIDA DAN MAMAT SEPAH
    Bagai pinang dibelah dua je tengok diorang ni

    Menurut Fida, dia mula terpikat dengan Mamat setelah melihat sikap Mamat yang cukup menghormati serta bertanggungjawab terhadap orang tua dan keluarganya sendiri. Kalau kami ditempat Fida dan melihat sikap Mamat macam tu, kami pun terpikat juga tu. Huhu..

    "Kami mula rapat dan mengenali hati budi masing setelah sama-sama mengadakan promosi untuk filem Man Sewel Datang KL iaitu sebelum dia menyertai Maharaja Lawak lagi.

    "Selain sukakan sikapnya yang suka merendah diri, saya juga terpikat dengan tanggungjawabnya sebagai seorang anak. Contohnya, selepas kumpulannya bergelar juara dalam Maharaja Lawak, dia terus balik ke Johor berjumpa orang tuanya.

    "Terus-terang, hubungan kami memang di tahap serius. Bohonglah kalau saya cakap kalau dah berkawan rapat ini saya tak terfikir untuk membawa hubungan ini ke tahap yang lebih serius lagi,"

    Sementara itu, Mamat yang sebelum ini pernah menjalinkan hubungan cinta dengan Nur Syuhada dari kumpalun Butterfly pula memberitahu, sikapnya berubah dan dia menjadi seorang yang lebih penyabar selepas berkawan dengan Fida.

    "Terus-terang Fida adalah satu-satunya perempuan yang rapat berkawan dengan saya. Saya banyak kongsi cerita susah dan senang bersamanya walaupun kami berdua saling sibuk dengan tugas masing-masing.

    "Saya serius berkawan dengannya dan saya dapati sikap saya mula berubah menjadi baik selepas berkawan dengannya dan saya lebih bersabar dalam apa jua keadaan bila melibatkan dirinya.

    "Kalau nak ikutkan saya setiap kali saya menjalinkan hubungan yang serius dengan mana-mana wanita, saya akan bawa dia berjumpa dengan orang tua saya. Tapi, dengan Fida, saya tak sempat pula nak bawa lagi,"

    Dalam pada itu, apabila ditanya adakah Fida punca hubungannya dengan Nur Syuhada atau lebih dikenali dengan Ada putus, Mamat Sepah dengan sekerasnya menafikannya.

    "Saya tak mahu cerita lagi kisah saya dengan Ada. Cukuplah, kalau saya katakan hubungan kami sudah pun berakhir pada awal penglibatan saya dalam Maharaja Lawak lagi.

    "Saya tak mahu mengaibkan sesiapa dan tidak mahu mendedahkan punca hubungan kami retak. Tapi yang pasti ianya bukan berpunca daripada Fida,"

    Kepada Fida dan Mamat, kalau betul korang serius dan ingin mendirikan rumah tangga (macam terlebih sudah la pulak, huhu), kami doakan agar hubungan anda berdua berkekalan dan semoga apa yang anda berdua rancangan akan terlaksana serta dipermudahkan olehNYA.

    Kredit: Portal Murai

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Wow...Gajah Ini Merasa Dirinya Zirafah

    Posted: 15 Aug 2011 09:00 PM PDT


    Gajah sangat terkenal atas ingatan dan kepandaiannya. Namun momen ini menjadi tak biasa ketika haiwan seberat 5.443 kg itu bingung dan merasa dirinya adalah zirafah.

    Tertatih-tatih pada dua kakinya untuk meraih makanan lazat di atas pohon, haiwan ini bertumpu pada kaki belakangnya sebelum menjulurkan belalainya dan meraih daun kesukaannya untuk dimakan. Hal ini jelas meniru perlakuan zirafah.

    Pemandangan pelik ini berhasil diabadikan fotografer Michael Poliza (53) yang tak percaya dengan matanya sendiri haiwan ini mampu melakukan trik menakjubkan itu.

    "Gajah terkenal menggunakan kekuatannya untuk memuaskan keperluan makannya".


    Namun seperti ditulis Dailymail, kejadian ini jarang terjadi, ia bertumpu pada kakinya dan meraih daun di cabang pohon, lanjutnya.

    "Pengelana tunggal ini nampaknya menghabiskan lebih banyak waktu melihat zirafah mencari makan."

    Gajah Afrika merupakan haiwan raksasa yang mampu mengunyah makanan seberat 450kg vegetasi tiap hari. Haiwan ini mampu hidup selama 70 tahun dan menjadi haiwan paling pandai di antara spesies pandai di dunia.

    Bertambah handsome bila dah kurus

    Posted: 15 Aug 2011 08:00 PM PDT



    SHEFFIELD, Britain - Seorang lelaki, Mickie Ness, 39, menurunkan berat badannya selepas dia digelar sebagai Monster Loch Ness kerana mempunyai berat badan 196 kilogram (kg), lapor sebuah akhbar kelmarin.

    Berat badannya meningkat selepas dia terlibat dalam kemalangan motosikal 20 tahun yang lalu.
    BERAT badan Mickie Ness kini 95 kilogram.

    Apabila mencecah usia 30-an, doktor telah menasihati bahawa dia akan berhadapan dengan kematian awal sekiranya tidak berusaha menurunkan berat badan.


    Dua tahun lalu, Mickie menjalani pembedahan gastrik. Kini beratnya cuma 95kg selepas dia melakukan diet dan melakukan senaman.

    "Saya berasa seronok," kata Mickie yang berasal dari Deepcar berdekatan Sheffield dan bertugas sebagai pengawal sistem. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Peminat minta duit daripada bos pasukan F1 Mercedes Petronas beli tangan palsu

    Posted: 15 Aug 2011 07:00 PM PDT


    WOKINGHAM - Seorang peminat perlumbaan kereta Formula Satu (F1), Matthew James berusia 14 tahun memperoleh tangan kiri palsu selepas dia menghantar sepucuk surat kepada bos pasukan F1 Mercedes Petronas, Ross Brawn, lapor sebuah akhbar kelmarin.

    James yang dilahirkan tanpa tangan kiri menghantar surat tersebut bagi meminta wang sebanyak £35,000 (RM169,832.29) untuk memperoleh tangan kiri palsu.

    Sebagai balasan, dia akan meletakkan logo Mercedes seperti yang terdapat pada logo kereta F1 pada tangan kiri palsunya.

    Pihak pengurusan pasukan Mercedes itu terharu dengan kebijaksanaan remaja berkenaan.

    Justeru, pasukan pengurusan Mercedes F1 itu bersetuju untuk membantu remaja berkenaan.

    Pasukan Mercedes itu bekerjasama dengan firma Touch Bionics di Livingston, Scotland untuk mencipta tangan palsu berteknologi tinggi.

    Hasil kerjasama itu menyebabkan tangan palsu yang paling canggih dikenali sebagai i-LIMB Pulse berjaya dihasilkan.

    Tangan palsu tersebut membolehkan James memegang sebatang pen dan melukis gambar serta menulis, mengikat tali kasut selain menangkap bola.

    Ia diperbuat daripada plastik gred tinggi dengan mengandungi soket silikon.

    Setiap jari digerakkan dengan menggunakan motor.

    Selepas menerima surat pada Jun lalu, Mercedes mengundang James ke ibu pejabat pasukan berkenaan dan menemui legenda F1, Michael Schumacher.

    Namun, pasukan itu menyatakan ia tidak mampu untuk membayar harga tangan tersebut tetapi bersetuju untuk membantu remaja berkenaan memperoleh wang dengan meminta para peminat dan penaja membiayai kos tangan palsunya. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Gempak..Pemohon suaka politik dapat duduk rumah RM9.7 juta

    Posted: 15 Aug 2011 06:00 PM PDT


    LONDON - Sebuah keluarga yang memohon suaka politik telah berpindah ke kediaman bernilai £2 juta (RM9.7 juta) yang merupakan salah satu kawasan kejiranan paling eksklusif atas perbelanjaan pembayar cukai rakyat Britain, lapor sebuah akhbar semalam.

    Ketua keluarga itu yang merupakan seorang penganggur Saeed Khaliif (gambar), 49, menerima hampir £8,000 (RM38,838) untuk membayar sewa rumahnya selama sebulan.


    Ia merupakan bayaran elaun perumahan yang antara paling mahal yang pernah dikeluarkan.

    Dia juga yang merupakan pelarian Somalia diminta untuk berpindah ke kediaman yang dilengkapi enam bilik tidur di West Hampstead, barat laut London itu dengan isterinya, Sayida dan anak-anaknya selepas menyatakan bahawa penginapannya sebelum ini tidak memuaskan.

    Rumah lama mereka yang terletak di Coventry turut mempunyai enam bilik tidur tetapi dengan kadar bayaran £1,000 (RM4,853) sebulan.

    Kediaman baharu pasangan itu mempunyai sebuah bilik tidur utama, dapur konsep moden dan ruang tamu yang besar.

    Ia terletak berdekatan dengan rumah pelawak terkenal, Stephen Fry dan pelakon, Emma Thompson. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Ternyata Burung Juga Boleh Homoseksual

    Posted: 15 Aug 2011 05:00 PM PDT


    Walau sesama jantan, burung zebra finch punya hubungan dekat satu sama lain. Perilaku mereka sama intimnya seperti hubungan antara jantan dengan betina.

    Ilmuwan Universiti California Berkeley menemukan fenomena "homoseksual" pada burung zebra finch.

    Seperti dilaporkan di jurnal Behavioural Ecology and Sociobiology via BBC, Julie Elie dari universiti tersebut mengatakan, "Hubungan antara haiwan boleh jadi lebih rumit, tidak sesederhana jantan bertemu betina, lalu kahwin. Hubungan semacam itu juga ditemukan pada burung."

    Awalnya Elie hanya meneliti hubungan dan interaksi sosial antara burung. Tapi ia melihat temuan mengejutkan, pasangan burung sesama jantan berinteraksi seperti layaknya pasangan heteroseksual.

    Saat dikurung di kandang yang sama, Dr. Elie melihat keduanya juga memberi salam dengan cara menyundul paruh, seperti perilaku seksual yang dilakukan jantan kepada betina.

    Ia juga melakukan percubaan memasukkan betina ke kandang jantan. Dari lapan jantan yang saling berpasangan itu, ternyata lima ekor burung benar-benar mengabaikan si betina.

    Saat si betina masuk, mereka terus asyik berinteraksi dengan sesama jantan. Ini menunjukkan bahawa interaksi antara sesama burung zebra finch lebih dari sekadar keperluan untuk reproduksi.

    Seni gempak dari keyboard komputer

    Posted: 15 Aug 2011 11:01 AM PDT







    Kurang ajar atuk ni,dirabanya wanita yang ambil gambarnya

    Posted: 15 Aug 2011 10:30 AM PDT









    Lama Menduda, Menantu di Ajak Berhubungan Seks Sampai Dua Kali

    Posted: 15 Aug 2011 09:45 AM PDT


    Lama hidup menduda, membuat Suar, 49, warga Dusun V, Kampung Poncowati, Terbanggi Besar, Lampung Tengah, yang serumah dengan anak dan menantunya, gelap mata. Saat meniduri menantunya, ST, 27, Suar ditangkap anak kandungnya, RM, 29, (suami ST). Perbuatan kurang ajar itu akhirnya berhujung ke balai polis, kelmarin.

    Mertua tidak tahu diri, tidak kuat hidup menduda menantu sendiri digarap hingga dua kali

    Perbuatan bejat Suar sudah kedua kalinya. Sebelum ditangkap sang suami, yang tak lain anak kandungnya sendiri, aksi terkutuk pertama dilakukan, Ahad (31/7) silam di semak-semak selepas berziarah di kuburan isteri Suar di dekat pemakaman. "Saya menggauli menantu saya pertama kali di semak-semak dekat pemakaman habis ziarah ke kuburan isteri saya. Sedangkan yang kedua sekarang ini, saat keadaan sepi kerana anak saya berangkat ke ladang pagi-pagi. Menantu saya baru selesai mandi, langsung saya ajak untuk berhubungan, dia menurut saja, jadi tidak ada unsur paksaan," ujar Suar di balai polis, Ahad(14/8).

    Menurut pelaku, perbuatannya dengan anak menantunya itu dilakukan atas dasar suka sama suka. Tanpa ada paksaan. Selain itu, tegas Suar, kerana dirinya kerap membantu menantunya itu saat sakit perut, sehingga lama kelamaan nafsu syahwatnya sudah tidak boleh lagi dibendung.

    Humas Polsek Terbanggi Besar, Aipda Subardi menjelaskan, pelaku ditangkap setelah mendapat laporan dari sang suami. "Kalau dari pengakuan ST, tidak jauh berbeza dari keterangan mertuanya. Mereka melakukan tanpa ada paksaan atas dasar suka sama suka," ungkap Subardi. (poskota.co.id)

    Akibat Ketagih Drama Korea, Wanita Ini Nyaris Jadi Buta

    Posted: 15 Aug 2011 08:47 AM PDT


    Ramai kaum wanita tergila-gila pada seri drama Korea. Tak jarang dari mereka yang mengalami ketagiahn seolah tak boleh lepas dari aktivitinya menyaksikan aksi, aktor dan aktres asal Negeri Ginseng tersebut.Seperti yang dialami oleh penggila drama Korea berasal dari Taiwan. Hanya gara-gara ketagihan seri drama Korea, membuat seorang wanita Taiwan ini hampir kehilangan penglihatannya. Wanita berusia 40 tahun ini dilaporkan selama tiga hari berturut-turut hanya tidur dua jam demi menyaksikan seri drama Korea kesayangannya.
    Drama Korea yang membuat banyak wanita ketagihan untuk selalu menontonnya

    Seperti dikutip dari laman Soompi, setelah menyedari penglihatannya telah berubah kabur, wanita itu bergegas ke hospital. Ia hanya ingin mengetahui keadaan kesihatan matanya. Seperti dilaporkan media Taiwan, ia didiagnosis menderita glaukoma ganas yang mungkin boleh membuatnya buta.

    Doktor yang mendiagnosis menyatakan bahawa pandangannya yang kabur, akibat terlalu lama berada di depan layar televisyen. "Jika Anda menonton TV atau menatap monitor selama berjam-jam, mata Anda boleh merasakan tekanan yang berlebihan yang boleh memperburuk pandangan dan bahkan boleh menyebabkan kehilangan penglihatan, " kata doktor.

    Doktor yang telah menjalani tugasnya selama 20 tahun ini juga mengatakan, sejauh dirinya menjalani profesi sebagai doktor, belum pernah melihat seorang pesakit mengembangkan glaukoma ganas setelah menonton drama TV selama lebih dari 70 jam. "Aku yakin kes ini adalah kes pertama kalinya di dunia," ujarnya serius. (sumber)

    Wanita hamil ni waras ke tak?

    Posted: 15 Aug 2011 07:45 AM PDT


    LETAK MAKLUMAT IKLAN

    Hospital Boneka ada di Lisbon Portugal

    Posted: 15 Aug 2011 06:25 AM PDT

    Pernahkah Anda mendengar Hospital Boneka ? Cukup aneh memang dan tak sedikit yang menganggapnya hanya sebuah lawak. Namun ternyata Hospital Khusus Boneka ternyata adalah fakta, benar adanya dan bukan sebuah lawak. Hospital ini terletak di Lisbon, Portugal.

    Doll Hospital 1830, begitu papan nama yang tertera di atas bangunan tradisional yang terlihat melankolik di kawasan dekat pusat kota Lisbon ini telah berdiri sejak 1830 dan khusus menangani boneka-boneka yang "sakit". Di dalam, puluhan tanpa kaki boneka dan boneka beruang koyak berbaring di rak-rak menunggu perbaikan.

    Pelanggan hospital boneka ini, lebih banyak kalangan orang lama yang masih menyimpan kenangan terhadap mainannya semasa kecil yang sudah mulai lapuk dimakan usia. ?Itu perbezaan utama kami dari hospital seperti di luar negeri, yang sangat khusus ?Kami menerima semua orang, umum dan benar-benar unik Barbie boneka, dan kami terima semua,? kata Cutileiro.







    INILAH MAYAT PARI-PARI LAUT YANG DILELONG DI e-BAY ?

    Posted: 15 Aug 2011 05:45 AM PDT



    Inilah mumi pari-pari laut yang ditemukan di salah satu pantai di Florida. Bentuk rupanya yang aneh mengerikan.


    Baru-baru ini, temuan aneh itu dilelong di eBay, anehnya, ada juga yang membeli. Maka mumi ini terjual dengan harga 305 dolar AS. Soal lelong melelong barang-barang aneh, memang eBay tempatnya. Sebelum ini pun sosok yang diduga pari-pari juga yang ditemukan seorang wanita di kebunnya, akhirnya dilelong di eBay, pun ada yg beli.


    Mumi pari laut ini, mungkin kalau banyak yang tahu, dan penjualnya agak sedikit sabar, boleh mendapat harga lebih tinggi.Tapi persoalannya, benarkah makhluk ini adalah pari-pari laut atau palsu saja? Sayapnya terbuat dari sirip ikan, bibir, gigi juga tulang rahang seperti ikan, sedang ekornya yang panjang di kepalanya seperti buntut ikan pari. Namun hal yang janggal adalah tidak ada bau ikan (amis) atau bau khas laut pada makhluk ini..So??

    Wow..FOTO : IKAN EMAS TERBESAR DI DUNIA

    Posted: 15 Aug 2011 04:30 AM PDT

    Adanya cuma di Taiwan dan ikan ini selain besar warnanya persis emas murni seluruh badan. Pemilik ikan ini adalah pengusaha kaya di Taiwan. Konon katanya siapapun uang memiliki ikan ini akan kaya mendadak.




    Di Bulgaria, Seorang Seniman Mengubah Monumen Pahlawan Menjadi Karakter Superhero

    Posted: 15 Aug 2011 03:30 AM PDT


    Saat rezim komunis masih berkuasa di Bulgaria, siapapun yang cuba menyentuh monumen di Ibukota Sofia ini mungkin akan ditembak. Monumen yang dimaksud adalah Tugu Perjuangan Tentara Merah (Red Army) Uni Soviet sewaktu Perang Dunia II.

    Monumen itu menggambarkan pembebasan Bulgaria dari tangan pasukan Nazi Jerman oleh tentara Soviet pada tahun 1944. Oleh sebab itulah, semasa rezim komunis Bulgaria yang dikendalikan Soviet, monumen tersebut dianggap sakral.

    Lelaki Gemuk Terpantul Dan Menimpa Orang Lain Ketika Bunuh Diri Di Lintasan Keretapi

    Posted: 15 Aug 2011 02:49 AM PDT


    Seorang lelaki gemuk yang melompat ke lintasan kereta bawah tanah di New York terpantul kembali keatas dan menimpa seorang wanita, laporan dari pihak berkuasa setempat.

    Lelaki itu seorang warga Bronx, Louis Scmulson, 42, yang memiliki berat sekitar 300 pound atau 136kg. Ia adalah bekas pekerja kedai telepon seluler dekat Pelham Parkway/White Plains Road station.

    Ia dinyatakan tewas ketika tak seberapa lama sampai di hospital Jacobi, sedangkan wanita yang ditimpanya dikatakan dalam keadaan baik. Peristiwa ini terjadi pada pukul 14:57 waktu setempat.


    sumber: nypost.com

    Wanita Ini Ingin Suntikkan Darah Kuda ke Tubuhnya

    Posted: 15 Aug 2011 01:25 AM PDT


    INILAH.COM, – Selama beberapa bulan, seniman Marion Laval-Jeantet menyiapkan tubuhnya untuk menerima plasma darah kuda. Untuk apa ia melakukan hal ini?

    Hal ini dilakukannya guna menunjukkan sebahagiannya dalam 'May the Horse Live in Me'. Aksi ini guna menjelajah batas antara apa yang disebut manusia dan apa yang disebut manusia. Aksi ini merupakan sebahagian pertunjukkan yang lebih besar di Luxembourg.

    Acara yang di Casino de Luxembourg itu fokus pada identiti dalam kelompok kontemporari. Laval-Jeantet dan mitra artistiknya Benoit Magnin membentuk kolektif yang disebut Art Oriente Object seperti ditulis HuffPost.

    Selain itu, selama 20 tahun terakhir, pasangan ini telah menjelajah hubungan trans-spesies.

    "Saya merasa sangat gelisah, sangat takut. Emosionalisme herbivora. Saya tak boleh tidur. Saya merasa sedikit seperti kuda," kata Laval-Jeantet.


    Gila..Seorang Ayah Lebih Mementingkan Kucingnya Dan Membiarkan Anaknya Mati Kelaparan

    Posted: 15 Aug 2011 12:00 AM PDT


    Seorang bayi di Jepun yang berusia 2 tahun 10 bulan telah mati kelaparan kerana ayahnya lebih peduli untuk mengurus kucing daripada dirinya.

    Polis menyatakan bahawa sang bayi sangat kelaparan hingga secara insting memakan apapun yang boleh dia temui sebagai salah satu cara untuk mempertahankan hidup. Kesimpulan itu diperoleh setelah adanya potongan pampers, kotoran kucing, plastik, dan kertas yang ditemukan di dalam perutnya.

    Ayahnya membantah tuduhan tersebut, lalu memberikan pernyataan sebagai berikut: "Ini bukan kerana saya tidak melakukan apa-apa (untuk anak saya). Hal ini hanya kerana kucing saya lebih penting daripada anak saya."

    Dinas sosial di Jepun sebenarnya telah mewaspadai situasi bayi laki-laki itu sebelumnya, setelah memeriksa keadaannya ketika berusia 6-7 bulan dan mengetahui berat badannya hanya 6,2 kg.

    Dinas sosial telah datang 5 kali ke rumah sang bayi untuk memeriksanya, tapi tidak berhasil kerana ayahnya tidak pernah membiarkan mereka melihat bayi malang tersebut atau mereka sedang tidak ada di rumah.

    Ketika bayi itu meninggal dunia, berat badannya hanya 5.8 kg. Sedangkan, berat badan normal untuk bayi usia 2 tahun 10 bulan adalah 13.5 kg.

    Ibu sang bayi menelefon polisi dan mengatakan bayinya tidak bernafas. Polis segera bergegas membawanya ke rumah sakit, tetapi dia tidak tertolong dan meninggal malam itu. Petugas polis sedang menyelidiki kes ini setelah petugas rumah sakit mengatakan bahawa mereka mencurigai orangtuanya telah mengabaikan sang bayi.

    Sumber: weirdasianews

    Gila,Lelaki 30 Tahun Pakai Pampers dan Hisap puting

    Posted: 14 Aug 2011 11:00 PM PDT



    Usia Stanley Thornton sudah 30 tahun, tapi lelaki dewasa ini masih pakai pampers, ngedot, minum di botol susu, makan disuapi dan tidur di katil bayi. Lelaki yang senang diperlakukan seperti bayi ini ternyata mengalami paraphilic infantilism.

    Paraphilic infantilism adalah keadaan seseorang yang memiliki keinginan untuk menggunakan pampers dan diperlakukan seperti bayi. Beberapa orang yang memiliki kecintaan terhadap pampers dikenal sebagai diaper lovers (DLs).

    Sedangkan orang yang menikmati diperlakukan seperti bayi tapi tidak memiliki hasrat seksual dikenal dengan bayi dewasa (Adult babies/AB). Umumnya DLs dan AB tidak memiliki hasrat seksual terhadap anak-anak.

    Dorongan ingin diperlakukan sebagai bayi ini biasanya muncul saat berusia 5-15 tahun dan majoriti adalah heteroseksual. Kerana fantasi ini tidak berbahaya, maka orang dengan infantilitis jarang mencari bantuan medik.

    Keadaan inilah yang dialami lelaki asal California Amerika itu hingga ia dijuluki Adult Baby. Thornton selalu ingin diperlakukan seperti bayi yaitu menggunakan pampers, minum dari botol bahkan tidur di katil bayi. Thornton mencari kenyamanan dengan diperlakukan seperti bayi.

    Ia memiliki kehidupan 'bayi dewasa' di apartmentnya di California dengan membangun katil bayi raksasa, menghabiskan hari-harinya dengan bermain lego sambil menghisap dot serta minum dari botol dan selalu disuapi saat makan oleh Sandra Diaz yang bertindak seperti 'ibunya' alias dibayar sebagai pengasuh.

    Saat berusia 13 tahun Thornton seringkali mengompol, dan ia mulai kembali ke masa kanak-kanak saat berusia 14 tahun yang selalu menginginkan kenyamanan masa bayi seperti mainan, tempat tidur dan menggunakan dot. Saat ia berusia 20 tahun sampai sekarang ia masih memakai pampers setiap hari.

    Pada tahun 2000, ia mulai mencari 'ibu' di website dan tempat dimana ia bioleh membeli pampers Setiap pagi sang pengasuhnya akan membangunkannya dari b tidur yang sekelilingnya penuh mainan warna-warni.

    "Saya suka tempat itu sangat nyaman dan mudah, ketika masuk ke dalamnya maka saya merasa seperti bayi," ujar Thornton, seperti dikutip dari Dailymail, Selasa (9/8/2011).

    Keadaan yang dialami oleh Thornton biasanya terjadi sebagai kepuasan seksual, tapi hal yang dialami oleh Thornton berbeza kerana ia menemukan kenyamanan dan tidak memiliki hasrat seksual terhadap anak-anak.

    "Aku ingin diperlakukan sebagai bayi hanya untuk mendapatkan cinta, kasih sayang dan kenyamanan, hanya untuk kembali ke masa-masa saya dirawat dengan baik," ungkapnya.

    Wow, Kalkulator Ini Boleh Ketahui Bila Anda Akan Botak

    Posted: 14 Aug 2011 10:00 PM PDT


    INILAH.COM, Bielefeld – Seorang ahli rawatan rambut berhasil membuat kalkulator online untuk membantu lelaki memperkirakan pada usia berapa mereka akan mengalami kebotakan.

    Dr Adolf Klenk dari Alpecin Research Institute di Bielefeld, Jerman, mengatakan, kalkulator kebotakan ini menggunakan serangkaian pertanyaan yang akan dijawab pengguna untuk menghitung perkiraan bila pengguna akan menjadi botak.

    Situs web ini juga memiliki fitur peralatan untuk lelaki yang ingin mengunggah foto diri mereka untuk melihat akan seperti apa jika mereka telah menjadi botak. "Ini bukan penyakit, jadi tak ada obatnya," ujar juru bicara Alpecin Rick Guttridge seperti dilaporkan UPI.

    Namun, hal yang boleh anda lakukan untuk mengatasi keadaani ini adalah dengan ubat yang mampu meningkatkan rambut Anda, lanjutnya. "Apa yang telah kami temukan adalah, testosteron berimpak negatif pada keguguran rambut," katanya.

    "Testosteron membuat energi dalam folikel rambut habis lebih cepat sehingga, makin banyak testosteron yang dimiliki orang, makin cepat energi yang ada habis dan rambut pun akan gugur lebih cepat," tutup juru bicara itu.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS