Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Solekan Gaya Korea Inspirasi “Hyuna 4Minutes”

Posted: 12 Jun 2012 09:56 PM PDT

Akhir-akhir ini trend fesyen korea ataupun dikenali sebagai trend K pop sedang meningkat dengan begitu mendadak. Bukan sahaja lagu-lagu dan fesyen pakaiannya sahaja menjadi ikutan,malah gaya solekan pada wajah artis K pop juga menjadi ikutan bagi para pengikut K pop ini.

Salah satu kumpulan penyanyi K pop wanita yang sangat terkenal adalah kumpulan "4 MINUTE". Ahli kumpulan yang terdiri dari 5 orang ini memiliki raut wajah yang sangat comel dan cantik. Mereka juga sangat menitikberatkan soal solekan pada wajah mereka dari segi ton warna, kekemasan dan juga kensep solekan mereka.

Hyuna merupakan salah seorang ahli kumpulan muzik "4minute" yang memiliki raut wajah yang seksi. Gaya solekan yang dirias pada wajah beliau menjadi tarikan kepada peminatnya agar menatarias wajah persis solekan yang beliau padankan.  Solekan yang tampak ringkas namun memberi impak menarik ini mampu membuat ramai tertarik untuk memilikinya juga.

Pihak OHBULAN! ada mendapatkan sedikit tips solekan persis solekan Hyuna dalam video clip lagu kumpulan beliau yang berjudul 'Volume Up". Bagi anda yang ini mencubanya bolehlah melihat video ini dengan selanjutnya. Selamat mencuba !

Sumber video : Youtube

Twelve 2012 : MaRLo Bakal Turun Ke Malaysia Minggu Ini

Posted: 12 Jun 2012 09:35 PM PDT

Anda peminat Electronic Dance Music (EDM)? Maka anda pasti kenal MaRLo atau nama sebenarnya Marlo Hoogstraten, seorang DJ dan juga produser muzik yang berasal dari Amsterdam, Belanda.

Pernah beraksi di festival-festival muzik yang besar seperti Uitmarkt Festival (Amsterdam), Stereosonic, dan juga Creamfields, MaRLo adalah antara salah seorang produser muzik yang mempunyai keunikan dan 'bunyi'nya yang tersendiri. Popular dengan genre Trance, Techno dan Tech-House, MaRLo pernah menghasilkan 'remix' lagu Brain Box oleh Ferry Corsten yang sering dimainkan oleh Ferry Corsten dimana-mana gig yang diadakan.

Berita baik buat anda, MaRLo bakal turun ke Malaysia pada 16 Jun 2012 bertempat di The Pool, Jalan Ampang. Dibawakan khas oleh Badboyz Factory, MaRLo juga pernah beraksi di Sepang untuk festival muzik, Massive 2011 bersama-sama Simon Patterson, Marcel Woods, Alex Morph, MisterAriffin dan juga Trimix.

Apa yang lebih menarik kali ini, MaRLo bakal dibawakan khas oleh Badboyz Factory untuk menghiburkan para peminatnya bersama 11 orang lagi dj-dj tempatan, iaitu DJ Adi, Alex Martin, Djane Geri, Daftastic, Hitz, Amirul Ahmade, Funkayrol, Rebirth Brothers, LissaQash, MisterAriffin dan juga Slash Saiful Hassan. Kesemua dj ini adalah dj kelahiran tempatan dan kesemuanya sedang mencipta nama dan menarik peminat yang tersendiri.

Untuk edisi kali ini, Twelve hanya menjual sebanyak 400 keping tiket dan ianya sangat terhad. Jika ada sebarang info mengenai tiket dan pertanyaan, anda boleh hubungi nombor ini, 03-78052900. Anda juga boleh layari Facebook rasmi Twelve 2012.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Estranged di Rakaman ROOFTOP NTV7

Posted: 12 Jun 2012 10:17 PM PDT

Selain Project Pistol, band yang tampil sebagai peserta dalam Mania yang lalu iaitu ESTRANGED juga turut diundang untuk menjayakan program terbaru ROOFTOP yang diadakan di Rooftop, Lantai 8, Lot 10 semalam.

Tak dapat dinafikan, Estranged bersetuju dengan kenyataan, program Mania telah menaikkan semula nama mereka. Meskipun peminat Estranged semakin ramai, namun kemunculan Estranged perlu diperbanyakkan lagi untuk mengetengahkan muzik mereka. Persembahan Rooftop juga tak kurang dapat memperkenalkan muzik terbaru Estranged nanti.

Budiey dengar, Estranged akan melancarkan album terbaru mereka tak lama je lagi. Ada banyak lagu yang best-best. Jadi, kepada peminat band ini, tunggulah buah tangan terbaru dari Estranged.

Estranged berterima kasih kepada produksi ntv7 yang menjemput mereka menjayakan Rooftop. Dengan mendendangkan 3 buah lagu terbaru mereka, Estranged berharap peminat berpuas hati. Estranged nyanyi lagu: 1) Baru 2) Nyata (lagu paling baru, 1st time dinyanyikan) 3) Itu Kamu

Rooftop akan bersiaran selama setengah jam dan akan disiarkan di stesen ntv7 mulai 6 September 2012.

Untuk makluman, pada hari ini, rakaman diteruskan dengan persembahan Aizat Amdan. Mesti jumlah penonton akan lebih ramai dari semalam. Budiey rasalah.

Gambar Estranged di Rakaman ROOFTOP NTV7

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Project Pistol Estranged di Rooftop

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Project Pistol di Rakaman ROOFTOP NTV7
  • Jadual Rakaman Konsert ROOFTOP NTV7
  • Gambar Dayang Nurfaizah @ 10th Anniversary NTV7 Feel Good Channel
  • Hamper Biskut Raya Dari NTV7 Saluran Ceria Anda
  • Rakaman Nite of Soulful Stars
  • Diandra Arjunaidi di EARTH HOUR 2012 Anjuran YTL
  • Ujibakat Program Realiti Terbaru ntv7
  • Rakaman Raya Bersama Fara di Studio 2 NTV7
  • Gambar Selebriti di Rakaman Paparazi Raya KRU TV 2011
  • Senarai Lagu Tugasan Konsert ke-6 Akademi Fantasia Tema Live Band!
  • Gambar Project Pistol di Rakaman ROOFTOP NTV7

    Posted: 12 Jun 2012 09:47 PM PDT

    Semalam adalah hari pertama rakaman rancangan terbaru NTV7 – ROOFTOP yang mana kita semua akan dapat menontonnya pada 6 September 2012.

    Rakaman yang diadakan di Rooftop, Tingkat 8, Lot 10, Bukit Bintang ini bermula jam 4 petang dengan persembahan pembukaan oleh Project Pistol.

    Peminat yang datang terdiri dari peminat Project Pistol dan pelajar UiTM serta dari pembaca budiey.com. Terima kasih kepada semua yang dapat hadir ya.

    Walaupun cuaca sangat panas dan Budiey rasa matahari pun pada masa tu masih duk atas kepala, tapi penonton yang hadir sangat sporting ya. Rela berpanas kata mereka. Walaupun bilangan penonton tak lah ramai sebab tempat sangat terhad, namun bila tengok balik di kaca TV, kemeriahan dan kehangatan mini gig ini sangat happening. Maklumlah first time buat di atas bumbung bangunan.

    Kalau korang boleh tengok ada nampak beberapa bangunan yang menjadi mercu tanda KL. Haha, giler tak gempak.

    Project Pistol mendendangkan 4 buah lagunya, nak tahu lagu apa, korang kena tonton program ROOFTOP di ntv7 pada September nanti ya.

    Kepada pembaca budiey.com yang nak join sebagai penonton pun boleh. Nanti kasi tau je Budiey sebab Budiey ada pass untuk korang. Ekslusif ni tau.

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Project Pistol Estranged di Rooftop

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Estranged di Rakaman ROOFTOP NTV7
  • Jadual Rakaman Konsert ROOFTOP NTV7
  • Projek Pistol Mewakili Malaysia Ke Hongkong Asia Pop Music Festival
  • Gambar Dayang Nurfaizah @ 10th Anniversary NTV7 Feel Good Channel
  • Hamper Biskut Raya Dari NTV7 Saluran Ceria Anda
  • Rakaman Nite of Soulful Stars
  • Diandra Arjunaidi di EARTH HOUR 2012 Anjuran YTL
  • Ujibakat Program Realiti Terbaru ntv7
  • Trailer Project Alpha
  • Biodata & Profile Noryn Aziz
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Cara Jitu Buat Balas Dendam Sama Mantan Kekasih

    Posted: 12 Jun 2012 09:30 PM PDT

    1. Jual Barang-Barang Si Mantan
    Selain merupakan cara ampuh supaya tak ingat sama si mantan, menjual barang-barang mantan juga merupakan cara untuk mendapatkan keuntungan .

    2. Jual Foto Seksi Mantan di eBay


    Mantan kamu Kate Upton? Pembohong.
    Ini bener-bener dilakukan oleh seorang lelaki asal Wales yang sakit hati sekali  sama mantannya. Dia menjual CD berisi foto-foto seksi mantan isterinya seharga £ 4.99 satu kepingnya. Dalam 24 jam katanya  foto dah habis semua.

    3. Permalukan Mantan di Khalayak Ramai


    Ini jahat . Tapi kalo mantan kamu juga jahat sama kamu (misal: selingkuh sama semua sahabat kamu bersamaan).Terkadang balas dendam hanyalah jawaban satu-satunya. Salah satu contoh yang MBDC dapet di internet sih adalah seorang awek asal Itali yang buat poster yang isinya  menyatakan kalau mantannya ini selingkuh gitu.

    4. Jual Mantan Kamu di eBay


    Ini jahat sangat. Gila. Kamu boleh masuk penjara . Ini human trafficking. . Tapi yang jelas ini boleh berakibat buruk juga buat kamu. Seorang lelaki di Inggris cuba melakukan ini kepada isterinya yang selingkuh…dan sekarang dia malah diselidiki polis. gini.
    Sumber

    Di Australia Kalau Berani Telanjang Dapat Bonus Percuma Sewa Kereta

    Posted: 12 Jun 2012 09:15 PM PDT


    Siapa yang tidak tertarik jika  sesuatu yang berbau percuma. Entah itu makanan, pakaian hingga pengangkutan Lalu bagaimana jika syarat untuk mendapatkannya mewajibkan Anda telanjang?

    Sebuah perusahaan penyewaan kereta karavan di Austalia, Wicked Campers, belum lama ini mengumumkan sebuah promosi yang sangat unik. Mereka menawarkan sewa percuma selama sehari bagi para pengguna dengan catatan berani tampil telanjang saat mendatangi salah satu pejabat mereka.

    Pengumuman tersebut disampaikan secara langsung lewat situs resmi mereka. "Datanglah ke salah satu pejabat cawangan kami tanpa mengenakan apa pun kecuali senyuman dan kami akan memberikan sehari penyewaanpercuma untuk pemesanan Anda."

    Dalam keterangan selanjutnya, Wicked Camper memberikan pengecualian bagi mereka yang berusia di atas 50 tahun. "Jika Anda berusia di atas 50 tahun, Anda boleh tetap memakai pakaian dan kami akan memberi Anda percuma sehari."

    Walau sedikit vulgar, tawaran yang diberikan itu ternyata mendapat tanggapan yang positif. Setidaknya sudah ada dua gadis asal Sweden yang bersedia berfoto telanjang di depan cawangan  mereka di Cairns, Queensland.

    Sementara itu, manajer operasional Wicked Campers, John Laughton, mengatakan sebenarnya promosi ini tidak dimaksudnya secara literal walau faktanya banyak dari para pelanggan yang memahaminya secara harfiah.

    "Beberapa orang memahaminya secara harfiah. Tapi kami mendapatkan jumlah yang sama antara laki-laki dan perempuan yang mau tampil telanjang," katanya seperti yang dilansir Daily Mail.

    Pihak polis setempat mengaku tidak keberatan dengan aksi gila tersebut kerana mereka masih mahu menutup bahagian dari pinggang ke bawah.

    Wicked Camper memang dikenal dengan berbagai tawaran diskaun yang unik dan aneh. Sebelumnya perusahaan yang juga beroperasi di London, Amsterdam, Barcelona AS, hingga Afrika itu pernah menawarkan promosi diskaun bagi para pelanggan yang berani merokok ganja. Selain itu, mereka juga pernah menawarkan diskaun khusus untuk kaum gay, veteran perang Vietnam, perawat, pekerja rumah sakit serta pelanggan yang memiliki tindikan di bagian intim tubuhnya. Adapun promosi ini hanya berlaku di kawasan Australia saja.

    Inilah Perempuan Pertama yang Memasang Implan Payudara

    Posted: 12 Jun 2012 09:00 PM PDT


    Timmie Jean Lindsey menjalani operasi pada tahun 1962 dan sekarang telah berusia 80 tahun.

    Dalam peringatan ke-50 implan payudara silikon, perempuan penerima implan pertama menceritakan pengalamannya tentang operasi yang dijalaninya.

    Timmie Jean Lindsey, 80, yang berasal dari wilayah Texas mengatakan, dirinya sebenarnya tidak berniat untuk memasang silikon di payudaranya saat berjumpa dengan dokter bedah yang juga penemu teknik implan payudara di sebuah rumah sakit Houston pada tahun 1962.

    Waktu itu, dirinya bertemu dengan ahli bedah kerana ingin menghapus tato mawar yang terdapat di dadanya. Sang doktor mengatakan, bahawa ia adalah calon pertama yang sempurna untuk menjadi model revolusioner dalam dunia kedoktoran.

    "Saya tidak pernah mendengar istilah kelinci peubaan. Saya hanya berfikir, baahwa itu adalah hak istimewa yang dimiliki perempuan untuk melakukannya, "kata Lindsey, yang merupakan seorang ibu dengan enam anak ketika dia menjalani pembedahan.

    "Operasi itu bukan masalah besar bagi saya. Aku mendapati ukuran payudara telah berubah dari cup B ke C. Namun, hal itu membuat orang lebih memperhatikan saya. Banyak lelaki yang kemudian bersiul kepadaku," tambahnya.

    Dr Frank Gerow, doktor bedah yang melakukan operasi tersebut kemudian menuliskan kesnya dalam jurnal medis.

    Timmie merasa beruntung, kerana dirinya tidak pernah mengalami banyak efek samping seperti yang dialami oleh penerima implan lainnya.

    Dirinya juga tidak pernah menyesal terhadap apa yang dilakukannya, terutama ketika dia berfikir tentang peranan kecil dia dalam revolusi operasi rekonstruksi payudara untuk tujuan medis. 

    Adei macamni punya orang pun ada

    Posted: 12 Jun 2012 08:45 PM PDT


    Lelaki Gila Terjun Bebas dari Luar Angkasa ke Bumi

    Posted: 12 Jun 2012 08:30 PM PDT

    Terjun Bebas dari atas langit mungkin sudah biasa namun apa jadinya jika terjun bebas di lakukan dari luar angkasa menuju ke bumi pasti akan sangat luar biasa.


    Felix di Roswell

    Seorang skydiver dari Austria bernama Felix Baumgartner ingin menciptarekod dunia skydiver dengan melonct dari ketinggian 36,5 kilometer yang akan di lakukan di atas luar angkasa.



    Balon Udara yang akan membawa Kapsul Keluar angkasa

    Sebelumnya Felix Baumgartne pernah ingin melakukan ini pada tahun 2010 namun terhenti dengan masalah hukum namun ambisiusnya untuk memecahkan rekod dunia tidak putus sampai disitu ia akan mencuba menuntaskan ambisinya pada pertengahan 2012.




    Felix Baumgartner bersiap untuk melompat dari kapsul di ketinggian 13,6 kilometer

    Untuk terjun dari luar angkasa pastinya tidak semudah yang di bayangkan perlu latihan khusus untuk melakukanya Felix Baumgartne pun berlatih secara khusus dalam riset luar angkasa.




    Felix Baumgartne nantinya akan melakukan terjun dari luar angkasa mengunakan kapsul yang terpasang di balon helium Kemudian, ia akan terjun dari lokasi itu dengan dilindungi baju luar angkasa. Di misinya ini, ia berupaya mengendalikan terjun bebasnya selama 35 detik hingga mencapai kecepatan suara Mach 1 dan menuju ke kecepatan supersonik, sebelum akhirnya berparacut ke daratan.

    Jika ini berhasil maka Felix Baumgartne akan memecahkan rekor dunia dan menjadi orang satu satunya yang berhasil terjun dari luar angkasa dan dapat bertahan dari kecepatan tertinggi kerana membuatnya mengalahkan kecepatan suara tanpa menggunakan pesawat apa pun dan hanya bermodalkan tubuhnya saja.

    Sudah banyak upaya dilakukan untuk mencapai kecepatan suara di terjun bebas ini. Dan belum ada yang pernah memecahkan rekor ini. Saya yakin boleh memecahkan rekor ini," katanya seperti dilaporkan DailyMail.

    "Ini adalah cita-cita terbesar yang bisa saya impikan," lanjutnya lagi.Namun jika misi yang di beri nama Red Bull Stratos ini gagal maka kematian akan mengincar Felix Baumgartne .




    'Jika baju saya gagal dengan cara apapun, tekanan udara rendah dapat mengakibatkan darah saya "mendidih" , suatu keadaan yang disebut ebullism. '

    Felix Baumgartne juga akan menghadapi masalah dari gas merembes ke dalam jaringan tubuh akibat paparan yang relatif cepat pada tekanan rendah , barotrauma (udara dalam tubuh yang berada pada tekanan yang berbeza ke luar), hipoksia (deplesi oksigen) dan anoksia (bentuk ekstrim hipoksia).

    Terjun bebas ini dijadualkan akan dilaksanakan pada antara Julai hingga awal Oktober 2012, tergantung bagaimana persiapannya saja. So, kita tunggu saja bersama kejadian bersejarah ini.

    Gaun pengantin terpanjang di dunia

    Posted: 12 Jun 2012 08:15 PM PDT

    Seorang perancang busana Gianno Molaro menciptakan baju pengantin dengan desain yang unik. Baju pengantin ini memiliki ekor yang panjangnya lebih dari 2 km. Dengan baju bak negeri dongeng sang pengantin wanita yang mengenakan gaun ini mampu mencuri perhatian semua orang dengan 20.000 undangan.

    Ekor gaun pengantin wanita ini pun berhasil menutupi tangga gereja dengan kain tipisnya yang tampak beriak. Panjangnya ekor gaun pengantin ini berhasil menobatkan sebagai gaun pengantin terpanjang di dunia. Tentunya akan sangat menyusahkan ya jika menikah dengan gaun sepanjang ini..







    Polis Menangkap Lelaki Bertaring Vampire

    Posted: 12 Jun 2012 08:00 PM PDT

    SAN DIEGO - Seorang lelaki yang memiliki taring bak vampir ditahan oleh polis San Diego, Amerika Syarikat (AS). Lelaki itu ditangkap setelah memukul dan mengancam mati seorang orang tua.

    Korban pemukulan itu adalah seorang lelaki buta yang berusia 55 tahun, identitas dari korban tidak diberitahu oleh polis. Lelaki itu tidur di belakang pusat perbelanjaan dan dipukul oleh tersangka.

    Setelah insiden penganiayaan itu berlangsung, polii San Diego langsung menetapkan status darurat. Mereka mencari seorang lelaki "bergigi vampire" yang melakukan serangan pada pukul 06.00 waktu setempat di La Jolla. Korban pun yakin, lelaki yang menyerangnya juga merupakan seorang buta.

    Seperti diberitakan Daily Mail, Selasa (12/6/2012), mata korban bengkak dan berdarah. Tersangka pun berhasil diamankan oleh polis dan didakwa atas tuduhan percubaan pembunuhan. 

    Penangkapan lelaki bergigi vampire itu muncul di tengah munculnya berita tentang serangan manusia kanibal. Menurut laporan, seorang lelaki bernama Rudy Eugene dari Haiti memakan mata, hidung dan mulut dari korbannya, Ronald Poppo. Poppo pun merupakan seorang buta.

    Namun Eugene ternyata sudah ditembak mati oleh polis Miami setelah dirinya memakan korbannya yang berusia 65 tahun. Polis juga menangkap seorang buta bernama Brandon Deleon yang menggigit tangan petugas keamanan ketika ditangkap. Selain kedua orang itu, adapula khabar tentang seorang kanibal asal Kanada yang bernama Luka Magnotta yang ditangkap di Kota Berlin, Jerman.(AUL)

    Butiran permohonan domain baru diketahui esok

    Posted: 12 Jun 2012 07:45 PM PDT


    SAN FRANCISCO: Peserta yang memohon mendapatkan hak domain Internet unik akan diketahui apabila agensi yang bertanggungjawab dalam menguruskan alamat laman sesawang itu mendedahkannya esok.
    Agensi The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) bakal menyiarkan butiran itu dalam sidang media di London.

    Lebih 1,900 permohonan untuk menjalankan operasi laman sesawang menggunakan domain selain .com diterima, termasuk melalui domain .web dan .porn.


    ICANN mula membuka permohonan pada Januari lalu dan mereka menerima hampir apa saja perkataan bagi domain yang dihajati, termasuk menggunakan nama syarikat, pertubuhan dan bandar.

    Sistem baru itu membolehkan generik dikenali sebagai Top-Level Domains (gTLDs) seperti .Apple, .IMF atau .Paris digunakan.


    Menurut ICANN, penggunaan meluas Internet - dengan dua bilion pengguna di seluruh dunia - memerlukan nama baru digunakan. - AFP



    sumber : myMetro

    Denda AS$20 jika keluarkan kata-kata kesat

    Posted: 12 Jun 2012 07:30 PM PDT


    MIDDLEBOROUGH, Amerika Syarikat - Penduduk di bandar ini, dekat Boston kelmarin bersetuju supaya mereka yang bermulut celupar membayar denda sebanyak AS$20 (RM64) jika didapati menyumpah seranah di tempat awam.
    Dalam satu mesyuarat penduduk, 183 penghuni bandar berkenaan menyokong denda tersebut manakala 50 lagi membantah cadangan itu.
    Denda itu merupakan cadangan daripada ketua polis tempatan.
    Beberapa pegawai memberitahu, cadangan tersebut bukan bermaksud menapis perbualan tetapi bagi menghalang pengunaan bahasa kesat secara lantang oleh golongan remaja dan belia di pusat bandar dan taman awam.
    "Saya benar-benar gembira berhubung peraturan baharu ini.
    "Mereka (remaja) duduk di atas bangku dan menjerit ke arah satu sama lain dengan menggunakan bahasa paling kesat yang anda pernah dengar, perlakuan tersebut adalah sangat tidak wajar," kata pemilik kedai, Mimi Duphily selepas sesi pengundian itu. - Agensi
    sumber : kosmo online

    Zhang saman akhbar tabloid

    Posted: 12 Jun 2012 07:15 PM PDT


    HONG KONG: Aktres Zhang Ziyi, menyaman akhbar utama Hong Kong, Apple Daily, dan terbitan sekutunya, Next Magazine, ekoran laporan dia melacur dirinya kepada pegawai kanan China.
    Bintang filem Crouching Tiger, Hidden Dragon itu menandatangani saman yang dikemukakan kepada Mahkamah Tinggi Hong Kong semalam dan mendakwa laporan media itu "fitnah serius" dan "bohong." Sebuah laporan dalam Apple Daily pada 29 Mei lalu mendakwa Zhang "seorang pelacur" dan dia mengadakan hubungan seks dengan bekas Menteri Perdagangan China, Bo Xilai, serta sekutunya yang kaya, Xu Ming, bagi mendapatkan wang "dalam beberapa pertemuan." Akhbar tabloid itu turut mendakwa Zhang, 33, juga melacurkan dirinya dengan pegawai atasan lain serta "beberapa hartawan tidak dikenali.

    Melalui aktiviti itu, lapor Apple Daily, Zhang memperoleh kekayaan bernilai lebih RM350 juta dalam tempoh 10 tahun.


    Menurut saman Zhang, dia menjadi sasaran kebencian, penghinaan dan cemuhan akibat laporan berkenaan.

    Saman itu menuntut tabloid berkenaan membayar ganti rugi yang tidak ditetapkan.


    Akhbar Apple Daily memang popular dengan laporan gosip artis dan kritikan keras ke atas pihak berkuasa komunis di China.



    Laporan itu dibuang daripada laman sesawang akhbar berkenaan selepas Zhang mengancam untuk menyaman mereka bulan lalu.

    Bo dipecat daripada jawatan Datuk Bandar Chongqing pada Mac lalu dan digantung daripada biro politik pusat Parti Komunis China kerana "pelanggaran disiplin serius" yang merujuk kepada amalan rasuah.


    Isterinya pula ditahan kerana disyaki mengarahkan pembunuhan seorang ahli perniagaan Britain. - AFP


    sumber : myMetro

    Ibu biar anak cacat kebulur di rumah

    Posted: 12 Jun 2012 07:00 PM PDT


    CHICAGO: Seorang remaja perempuan yang menderita penyakit palsi serebrum (cerebral palsy) ditemui terbiar dan diabai ibunya sebelum dikejarkan ke hospital, lapor media semalam.
    Dengan berat hanya kira-kira 10.5 kilogram, Darlene Armstrong tidak mampu berjalan atau bercakap akibat penyakit itu.

    Masalah kesihatan itu juga menyebabkan Darlene, ketika itu berusia 16 tahun, tidak membesar seperti biasa, sebaliknya hanya mempunyai ketinggian 1.2 meter saja.


    Siasatan akhbar Chicago Tribune menunjukkan, Darlene boleh diselamatkan empat bulan lalu jika Jabatan Perkhidmatan Kanak-kanak dan Keluarga (DCFS) Illinois mematuhi prosedur sepatutnya.

    Ibu Darlene, Rosetta Harris, 50, mengaku salah di mahkamah atas tuduhan membahayakan nyawa anaknya.


    Wanita yang tidak memiliki rekod jenayah itu diarah diletakkan di bawah pengawasan selama 18 bulan dan diwajibkan menghadiri kelas keibubapaan.



    Doktor di Hospital Kanak-kanak Comer berkata, Darlene menderita kebuluran untuk tempoh lama.

    Keadaan itu menyebabkan berat badannya hampir sama seperti bayi berusia dua atau tiga tahun.


    Gambar Darlene di hospital selepas baru diselamatkan diperoleh media melalui pegawai penguat kuasa dan siasatan dijalankan bagi mengetahui bagaimana kakitangan perkhidmatan sosial menjalankan tugas mereka.

    Pegawai hospital berkata, mereka meragui dakwaan Rosetta kononnya dia memberi Darlene makan telur dan bubur jagung sebagai sarapan, selain nasi bersama ayam, minuman protein coklat dan makanan ringan sepanjang hari.


    Pada 17 November, DCFS menerima panggilan kecemasan daripada individu tidak dikenali dan memaklumkan keadaan Darlene yang kebuluran dan tidak dibawa berjumpa doktor selama "beberapa tahun." Mengikut peraturan DCFS, seorang penyiasat perlu bertindak balas terhadap panggilan itu dalam tempoh 24 jam.


    Jika mereka gagal bertemu mangsa dalam lawatan pertama, mereka sepatutnya pergi ke situ setiap hari sehingga mangsa ditemui.


    Siasatan Chicago Tribune menunjukkan, penyiasat mengabaikan kes itu selepas gagal bertemu mangsa dalam tiga lawatan ke rumah Rosetta. - DM



    sumber : myMetro

    Menantu samseng

    Posted: 12 Jun 2012 06:45 PM PDT


    KANGAR: Hanya kerana tidak puas hati dengan dengan bapa mentua, seorang lelaki tergamak mengugut warga emas berusia 63 tahun dengan mengacukan pisau ke leher lelaki itu sebelum membakar motosikal milik sepupu iparnya berusia 44 tahun selepas lelaki berkenaan cuba meleraikan pertengkaran mereka di Kampung Simpang Sanglang, di sini, Ahad lalu.
    Sebelum kejadian, mangsa didatangi menantunya berusia 26 bersama isteri yang juga anak perempuan mangsa berusia 20-an yang mahu membawa adik ipar perempuannya dari rumah mangsa, jam 9 malam. 
    Difahamkan, suspek berang selepas bapa mentuanya enggan membenarkan dia membawa adik iparnya keluar rumah mangsa sebelum bertindak samseng mengacukan pisau ke arah suspek.

    Ketua Polis Daerah Kangar, Superintendan Abdul Rahman Mohd Noordin berkata, mangsa enggan membenarkan suspek membawa keluar anak perempuannya berusia belasan tahun berkenaan.




    sumber : myMetro

    Janda hantar SMS lucah

    Posted: 12 Jun 2012 06:30 PM PDT


    KUALA LUMPUR: Seorang kakitangan awam berusia 55 tahun membuat aduan polis selepas mendakwa tidak tahan diganggu seorang janda anak tiga yang sering menghantar SMS lucah kepadanya hampir setiap hari.
    Malah, lelaki itu turut mendakwa difitnah janda berusia 40-an terbabit konon merogolnya sehingga hamil.

    Lelaki berkenaan mengenali wanita itu pada awal Mei lalu ketika mengajaknya menjadi rakan kongsi perniagaan jualan langsung.


    Namun, akibat tidak tahan dengan gangguan yang menjatuhkan reputasinya sebagai kakitangan awam, lelaki itu membuat laporan di Balai Polis Jalan Dang Wangi, kelmarin.

    Sumber polis berkata, mangsa menjalankan perniagaan produk kesihatan dan mempelawa janda terbabit menjadi rakan kongsi, namun disalahertikan hingga diganggu melalui SMS, panggilan telefon serta laman sembang sosial sejak awal bulan lalu.


    Katanya, hampir saban hari mangsa dihujani SMS lucah dan diganggu melalui laman sosial dengan kata-kata berbaur fitnah hingga boleh menjejaskan rumah tangganya.



    "Mangsa pada mulanya boleh bersabar, namun tidak tahan selepas janda itu menghantar SMS menuduhnya merogol hingga hamil dan perlu bertanggungjawab bagi mengelak tindakan lebih keras daripada wanita terbabit," katanya, semalam.

    Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian itu.



    sumber : myMetro

    Kelar leher ibu saudara

    Posted: 12 Jun 2012 06:15 PM PDT


    TAMPIN: Seorang pembantu am sekolah di Gemencheh, dekat sini, bukan saja disembelih anak saudara perempuannya menggunakan pisau 'Rambo', malah ditinggalkan di tepi jalan dalam keadaan berlumuran darah berhampiran pasar di Jalan Gemencheh-Felda Bukit Rokan, di sini, petang kelmarin.
    Dalam kejadian jam 5 petang itu, mangsa, Azizah Isa, 50, dilaporkan kritikal dan masih dirawat di Hospital Tuanku Ja'afar Seremban (HTJS) akibat parah di kanan lehernya dipercayai disembelih anak saudara berusia 26 tahun.
    Anak bongsu mangsa, Nurul Aishah Johari, 17, berkata dia terkejut sebaik pulang dari rumah rakan apabila diberitahu ibunya parah dan dirawat di hospital.

    "Lebih mengejutkan, saya diberitahu ibu disembelih sepupu sendiri menyebabkan saya hampir pitam.



    "Tidak sangka, dia (sepupu) sanggup memperlakukan ibu sebegitu, sedangkan kami berdua cukup rapat," katanya ketika ditemui di HTJS, semalam.



    sumber : myMetro

    'Haji' 6 Digit

    Posted: 12 Jun 2012 06:00 PM PDT


    KUALA LUMPUR: Seorang lelaki yang menggelarkan dirinya sebagai Haji dan dikatakan mendalami ilmu agama bukan saja memperdaya kenalannya untuk mendapatkan keuntungan mudah, malah dia menggunakan kesempatan itu untuk memberikan nombor ramalan enam angka kepada mangsa sebagai umpan.
    Akibatnya, mangsa, bekas tentera yang dikenalinya di sebuah kafe Internet kerugian RM20,000 selepas terpedaya dengan kemampuan Haji terbabit membawa perubahan dalam hidup selain sebagai 'bantuan kecemasan' untuk keluar daripada masalah kewangan.
    Mangsa, John Salam, 62, (bukan nama sebenar) berkata, pada mulanya dia beranggapan lelaki terbabit berniat baik mahu mengubah tabiatnya yang suka bermain mesin judi, namun lama-kelamaan Haji terbabit meminta wang kononnya sebagai upah untuk mendapatkan nombor ramalan.

    "Semuanya bermula selepas saya ketagih bermain mesin judi di kafe siber pertengahan tahun lalu. Awalnya, saya menang beberapa kali, tetapi selepas itu tak ada 'tuah' menyebabkan saya mengeluarkan wang simpanan.



    sumber : myMetro

    Ugut mentua, bakar motor

    Posted: 12 Jun 2012 05:45 PM PDT


    KANGAR: Hanya kerana tidak puas hati dengan dengan bapa mentua, seorang lelaki tergamak mengugut warga emas berusia 63 tahun dengan mengacukan pisau ke leher lelaki itu sebelum membakar motosikal milik sepupu iparnya berusia 44 tahun selepas lelaki berkenaan cuba meleraikan pertengkaran mereka di Kampung Simpang Sanglang, di sini, Ahad lalu.
    Sebelum kejadian, mangsa didatangi menantunya berusia 26 bersama isteri yang juga anak perempuan mangsa berusia 20-an yang mahu membawa adik ipar perempuannya dari rumah mangsa, jam 9 malam. 
    Difahamkan, suspek berang selepas bapa mentuanya enggan membenarkan dia membawa adik iparnya keluar rumah mangsa sebelum bertindak samseng mengacukan pisau ke arah suspek.

    Ketua Polis Daerah Kangar, Superintendan Abdul Rahman Mohd Noordin berkata, mangsa enggan membenarkan suspek membawa keluar anak perempuannya berusia belasan tahun berkenaan.



    sumber : myMetro

    Akibat dirantai terlampau kuat,rantai dan daging tangan dah sebati

    Posted: 12 Jun 2012 05:15 PM PDT

    Zhang Chuanqiu, a 27-year-old Chinese man, is hoping to save his hands after he was shackled so tightly in an illegal prison in Hunan ( 湖南省) that his flesh grew over the chains, the Austrian Times is reporting. According to the paper, Chuanqiu says he is interrible pain due to the wounds:
    They cause me a lot of pain. They are always inflamed and ooze pus all the time. But we have no money so I have to rely on charity or the good heart of a hospital or doctor to save my hands.
    Chuanqiu was imprisoned after a falling out over a loan he was usingto build his house. He was chained in a cowshed in 2005. He needs a surgery that will cost about $1,600 to remove the chains and to avoid further infection.




    Di Taiwan Tarian Lucah Di persembahkan di tempat terbuka

    Posted: 12 Jun 2012 05:00 PM PDT






    samapi macamni sekali..dah tak kira malu..depan budak-budak pun
    tak kisah

    Gambar mayat yang telah dibakar hidup-hidup

    Posted: 12 Jun 2012 04:45 PM PDT


    Mayat ini dibakar ketika hidup...

    Abang yang paling selamba

    Posted: 12 Jun 2012 04:30 PM PDT

    Lelaki terkena stroke setelah mengetahui adik dan isterinya adakan hubungan seks

    Posted: 12 Jun 2012 04:15 PM PDT

    gambar hiasan
    KOMPAS.com – Malang benar nasib Dede (45), guru pada salah satu SMA terkenal di Kota Kupang. Adik kandungnya, yang dibiayai pengajiannya dari Sekolah menengah sampai perguruan tinggi telah melakukan perbuatan terlarang dengan isterinya, Ny Fina ketika guru itu pergi mengajar. Dede-Fina telah dikarniakan dua orang anak lelaki yang masih duduk di kelas 4 dan 5 Sekolah rendah. Setiap hari, dari pukul 07.00-13.00 Ny Fina dan Baskoro, adik kandung Dede di rumah berduaan.

    Ny Lusia (38) tetangga Dede di Kupang, mengatakan, Baskoro sendiri sudah semester enam pada salah satu perguruan tinggi di Kupang, dibiayai oleh abangnya sejak di bangku SMA. Dia memilih waktu kuliah, antara pukul 13.00-19.00.

    Ternyata dari pukul 07.00-13.00 Ny Fina dan Baskoro melakukan hubungan terlarang. Peristiwa ini terjadi sejak tahun 2008, ketika Dede melakukan tugas  di Kabupaten Belu, 300 km dari Kupang, dan terus berlanjut.

    Kes ini terbongkar ketika Dede pulang ke rumah pukul 10.00 pagi kerana sakit perut. Ketika masuk rumah, suasana rumah sangat sepi. Tetapi pintu rumah tidak terkunci. Dede membuka pintu kemudian langsung menuju bilik tidur keluarga. Tetapi isterinya tidak ada. Dia kemudian keluar dari bilik dan berbaring di kerusi sofa ruang tamu.

    Tidak lama kemudian Ny Fina keluar dari bilik Baskoro dengan gelagat yang mencurigakan. Dede lalu masuk bilikdan mendapati Baskoro sedang mengenakan celana dalam. "Perang mulut" pun terjadi. Dede langsung melapor kes ini ke polis.

    Baskoro lari dari rumah, kemudian ditangkap polis. Peristiwa ini membuat Dede terkena stroke, sementara isteri dan adiknya masih disiasat polis. Dede sendiri menjalani rawatan sambil menjaga kedua orang anaknya.

    Abang dalam train LRT ni tak cover langsung

    Posted: 12 Jun 2012 04:00 PM PDT




    sumber : stomp.com.sg

    STOMPer Cherie spotted this man on the train, with his jeans 'almost dropping off'.


    The STOMPer said:

    "He was wearing a G-string!

    "When he stood up, his jeans was almost dropping off!"

    Tali leher unik yang hanya ada di Negeri China

    Posted: 12 Jun 2012 11:00 AM PDT

    Inilah di tali leher yang unik yang hanya ada di negeri China.......







    Wujudkah Gadis Assigment?

    Posted: 12 Jun 2012 10:30 AM PDT

    Gadis assigment ialah gadis yang menawarkan diri untuk membantu pelajar terutama pelajar lelaki untuk membuat tugasan yang di berikan oleh pensyarah.Mereka ini dikatakan akan mengambil upah berdasarkan berapa banyak assigment yang hendak dibuat dan juga bayaran tambahan jika assigment di buat di rumah pelajar lelaki itu,
    Namun ada juga yang sanggup tidur dirumah pelajar lelaki untuk menyiapkan assigment tetapi selalu perkara yang lain terjadi.Kebanyakkan mereka terdiri daripada pelajar IPT yang mencari wang untuk mengejar kemewahan.
    Tapi benarkah gadis assigmentini wujud?Kalau lah benar benda ini berlaku amatlah malang bagi pelajar -pelajar yang menjadi harapan nusa dan bangsa.Kecewa sungguh Ibubapa jika ada anak-anak yang terbabit dalam sindrom 'GADIS ASSIGMENT'

    Buah dada di belakang badan ???

    Posted: 12 Jun 2012 10:15 AM PDT

    Fenomena buah dada di belakang badan akan terjadi jika
    kita tidak menjaga diet kita....















    jagalah kesihatan dan diet agar 
    kehidupan lebih sihat....


    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS