Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Chef Riz & Ana Dahlia Sudah Sah Bergelar Suami Isteri

Posted: 11 Dec 2011 12:24 AM PST

GAMBAR KAHWIN CHEF RIZ DAN ANA DAHLIA

Tahniah dan selamat pengantin baru kami ucapkan kepada Mohd. Nadzri Redzuawan atau lebih dikenali dengan nama Chef Riz dan Ana Dahlia kerana dengan hanya sekali lafaz, mereka sah bergelar suami isteri dalam satu upacara akad nikah yang berlangsung tengah hari tadi di kediaman keluarga Ana Dahlia iaitu di Kg. Batu 8 Bendang Siam, Changkat Jering, Taiping, Perak.

Di majlis tersebut, Ana Dahlia menerima wang hantaran sebanyak RM20,000 dengan mas kahwin berjumlah RM1001.00 beserta 13 dulang hantaran. Sementara itu, Chef Riz pula menerima 15 dulang hantaran sebagai balasan daripada pihak perempuan.

Info tambahan, majlis persandingan mereka akan diadakan pada malam ini bertempat di Menara Kamalbina, Taman Tasik, Taiping, Perak. Majlis menyambut tetamu di sebelah pihak lelaki pula akan diadakan di Kg. Sg. Koyan, Pahang pada 18 Disember nanti.

GAMBAR KAHWIN CHEF RIZ DAN ANA DAHLIA

Tahniah sekali lagi buat Chef Riz dan Ana Dahlia. Selamat menempuhi alam rumahtangga dan selamat berbahagia. Kami doakan agar ikatan pernikahan ini akan berkekalan buat selama-lamanya. Amin.

Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Jennifer Aniston Tewaskan Angelina Jolie!

Posted: 11 Dec 2011 08:00 PM PST

Dipuji dek sikap seksi, funny dan seorang yang real, heroin filem 'Horrible Bosses ini mengungguli carta undian majalah Men's Health, 'Hottest Women of All Time'  menewaskan Marilyn Monroe, Britney Spears, Madonna dan paling penting, Aniston turut menewaskan kekasih bekas suaminya yang sebelum ini dicanang antara wanita paling cantik di dunia, Angelina Jolie, yang hanya mampu berada di kedudukan ke 10.

"Pesonanya yang kelakar dan merendah diri membuatnya senang untuk didekati. Dan sesiapa saja yang menonton Aniston dalam filem 'Office Space' tentu saja bersetuju bahawa dia memiliki paras rupa menawan,"

"Dan kisah cintanya di luar skrin mengundang inspirasi dan simpati. Kebanyakan simbol seks tentu akan berubah apabila berada di satu tahap kehidupan mereka lalu menjadi seorang ikon yang biasa-biasa saja. Berbeza dengan Aniston, dia tetap kekal seksi, kelakar dan jelas seorang yang real," ujar jurucakap Men's Health ketikaamenjelaskan pemilihan aktres berusia 42 tahun itu yang diundi oleh para pembaca majalah tersebut.

Berikut adalah senarai keputusan undian Top 10 Hottest Woman of All Time oleh Men's Magazine:

  1. Jennifer Aniston
  2. Raquel Welch
  3. Marilyn Monroe
  4. Britney Spears
  5. Madonna
  6. Ursula Andress
  7. Bettie Page
  8. Pamela Anderson
  9. Jane Fonda
  10. Angelina Jolie
Full content generated by Get Full RSS.

Kawan Kim Kardashian Dibaling Tepung Oleh Penyokong Kris Humphries!

Posted: 11 Dec 2011 08:00 PM PST

Kawan kepada bintang realiti sensasi dan kontroversi yang juga merupakan seorang bintang 'Spin Crowd', Jonathan Cheban telah diserang tepat ke muka menggunakan tepung gandum oleh sekumpulan penyokong bekas suami kepada Kim Kardashian, Kris Humphries.

Menurut TMZ.com, Jonathan telah menerima beberapa ugutan selepas aktor tersebut mengumumkan untuk menyaman Kris Humphries kerana berang dengan tindakan bintang NBA itu yang menggelar dirinya 'gay' di TV.

Semenjak itu, Jonathan khabarnya telah memperketatkan sistem keselamatan bagi mengelak dari sebarang ancaman ketika menghadiri sebuah majlis bertempat di butik milik Kim, tetapi malangnya pengawal keselamatannya yang berbadan sasa tidak mampu menghalang serangan ganas penyerang meski hanya 'bersenjatakan' tepung!

Menurut salah seorang saksi yang berada di tempat kejadian, tidak syak lagi sasarang penyerang ditujukan kepada Jonathan kerana sebelum serangan 'baling tepung', terdapat beberapa orang yang menjerit, "yang ini untuk Kris Humphries!" Pihak polis walaubagaimanapun, tidak dapat mengenal pasti identiti pelaku tersebut.

Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Video menarik dan Comel:Dog sing for crying baby

Posted: 11 Dec 2011 11:04 PM PST





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


PESAWAT Lancar Single Terbaru Bandaraya Ibukota

Posted: 11 Dec 2011 07:21 PM PST

PESAWAT baru sahaja melancarkan single terbaru berjudul 'Bandaraya Ibukota' yang diambil dari album sulung mereka yang berjudul 'Take Off'. Lagu tersebut sudahpun diputarkan di radio-radio tempatan, terutama sekali XFM, HotFM, EraFM dan KLFM.

'Bandaraya Ibukota' berkisarkan tentang keinginan seseorang untuk mengubah nasib dengan menempuh kehidupan pancaroba di bandaraya. Bercakap tentang lagu itu, Jipie selaku vokalis yg menulis lirik utk lagu tersebut berkata, "kami cuba menerapkan mesej di dalam setiap lagu kami dan juga berharap pendengar memahami dan mengamati apa yang kami cuba sampaikan dalam setiap lagu kami." Bandaraya Ibukota merupakan single ke lapan PESAWAT selepas 'Brand New Day' dan 'Hitam'.

PESAWAT

Seiring dengan pelancaran lagu itu, PESAWAT telah mengeluarkan promo video untuk tatapan umum. Ia boleh ditonton di http://youtu.be/IrM5QXrvqbM atau melalui saluran rasmi youtube PESAWAT iaitu www.youtube.com/pesawatube

Terkini, PESAWAT sedang giat mempromosi album terbaru mereka dan sudah selesai menjelajah Johor Bahru, Ipoh, Kuala Terengganu, Kota Kinabalu, Shah Alam, Kuala Lumpur dalam siri konsert jelajah 'Take Off' mereka. Menjelang 2012, PESAWAT akan menggiatkan kembali siri konsert jelajah 'Take Off' ke Kuantan, Kota Bharu, Penang, Kuching dan Seremban serta sedang mengintai peluang menjelajah ke Jakarta, Bandung dan Bali. Album 'Take Off' sudahpun berada di pasaran dan boleh dibeli di 7-Eleven dan kedai kedai musik seperti Rock Corner, Speedy dan Victoria Music.

Selain terlibat dengan festival Rock the World : Adrenaline yang berlangsung pada 10 Disember lalu, PESAWAT akan menjadi band pembuka bagi konsert Search Fenomena 30 Tahun yang akan berlangsung di MIECC pada 17 Disember ini. Pada 24 Disember pula. PESAWAT akan berkongsi pentas dengan 'Efek Rumah Kaca' di Black Box MAP @ Publika, Kuala Lumpur. Efek Rumah Kaca adalah band yang di datangkan khas dari Indonesia untuk siri konsert jelajah Malaysia mereka.

Untuk lebih info, sila ke www.pesawatmusic.com & www.facebook.com/pesawatmusic & twitter: @pesawat
Dilampirkan bersama email ini adalah cover single Bandaraya Ibukota, cover album 'Take Off' dan gambar terbaru kumpulan PESAWAT.

PESAWAT

PESAWAT

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Pesawat Lancar Single Terbaru HITAM
  • Muzik Video Pesawat Excuse Me
  • Kakiku Kaku Single Terbaru MImie Haris
  • Download Lagu Terbaru Butterfingers MAHARANI di Guamusic
  • Mila Jirin Bakal Lancar Album Terbaru & Showcase
  • Band Pesawat Bawa Peminat Bercuti Dalam Xpresi Kembara
  • Flop Poppy Lancar Album Baru RASA
  • Lagu Segalanya Cinta Single Pertama Siti Saida
  • Mimie Haris Rakam Single Terbaru Kakiku Kaku
  • Lirik Lagu Single Terbaru Kau Pergi – NB
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Jom Baca Ulasan & Sertai Peraduan di KakiWayang.com

    Posted: 11 Dec 2011 05:26 PM PST

    Jom Baca Ulasan & Sertai Peraduan di KakiWayang.com – Laman sesawang untuk rebiu filem berbahasa Melayu 

    Semalam, Budiey telah adakan Movie Day Out menonton filem Happy Feet Two bersama dengan Isma AF7 dan disertai bersama 16 orang pembaca. Terima kasih kepada semua yang sudi hadir. Harap korang enjoyz the movie & berpuas hati dengan goodie bag yang dihadiahkan.

    Rata-rata Budiey dengar semua berpuas hati dan enjoy dengan Happy Feet 2 dan masing-masing sibuk mengulas tentang filem ini. Masing-masing ada pendapat yang berbeza dan Budiey telah mencadangkan pada mereka untuk membaca ulasan lanjut di sebuah laman sesawang yang memberikan ulasan filem terbaik iaitu KakiWayang.com.

    KakiWayang

    Biasanya, itulah yang kita buat sebelum pergi menonton filem di pawagam. Paling kurang pun, kita pasti nak bertanya pada kawan-kawan tentnag filem sebelum kita ke pawagam. Setidak-tidaknya kita nak cari rujukan tentang filem terbabit terlebih dahulu kan? Nak tau la kan filem tu best atau tak, apa pendapat orang lain?

    Orait, sekarang ni, dengan adanya sebuah website review filem tempatan dan luar negara, anda tak perlu lagi nak 'google' dan mencari satu-satu website atau blog yang membuat ulasan tentang filem yang anda ingin tonton? Lagi pun, Budiey lihat website terbaru ini dibangunkan oleh 4 orang anak muda yang sangat suka menonton filem, dan mereka memberikan pendapat yang 100% jujur dan menarik. Review meliputi keseluruhan filem termasuklah susunan jalan cerita, senarai pelakon, perkembangan plot, kekurangan dan kelebihan setiap filem.

    KakiWayang

    Korang dah tengok filem yang di-review? Yeah, apa lagi, jom la kongsi review anda pula di website KakiWayang.com untuk menjadi rujukan orang lain pula. Dengan sistem rating baru yang terdapat di KakiWayang.com, anda boleh berikan 'star rating' sesebuah filem. Anda juga boleh komen pendapat dan review orang lain di ruangan komen. Jika anda ingin menulis juga ada ruangan "Penulis Jemputan" di website tersebut.

    KakiWayang

    Antara filem terbaru yang terdapat di KakiWayang.com yang Budiey suka baca:

    1. Ombak Rindu
    2. Petaling Street Warriors
    3. Seeking Justice
    4. Puss in Boots
    5. Ra-One
    6. Klip 3gp

    Oh ya sebelum Budiey terlupa, jangan lepaskan peluang untuk menyertai Contest #1 KakiWayang.com!!

    Contest ini berlangsung dari 1 Disember 2011 hingga 15 Disember 2011 dan menawarkan 2 tiket percuma untuk pemenang. Jawab soalan mudah dan lengkapkan slogan yang diberikan. Jom sertai peraduan ni sekarang!

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Pemenang Peraduan Mari Menonton Teater Muzikal Kanak-Kanak Aladdin
  • Sertai Peraduan KENZO The Most Memorable Journey of Love
  • Promo: Dapatkan Majalah Cinema Online Keluaran Mei Sekarang!
  • Peraduan Menangi 15 Keping Tiket Anugerah Skrin 2010
  • Gambar Artis di Red Carpet AIM17 Part 2
  • Nak Melancong Ke Hong Kong Dengan PERCUMA?
  • Peraduan Mari Menonton Teater Muzikal Kanak-Kanak Aladdin di Istana Budaya
  • Senarai Pemenang Peraduan Konsert Tour Search Di Awan Biru
  • Anugerah Era, Anugerah Era, Pemenang Anugerah Era, Ulasan Anugerah Era 07
  • Sertai Peraduan Lagu Berduit Suria FM
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Gila...demi wang sebuah keluarga sanggup sembunyikan seorang anggota keluarganya yang lain dalam keranda

    Posted: 11 Dec 2011 09:00 PM PST


    Sebuah keluarga di India menyembunyikan seorang anggota keluarga mereka bernama Rajan Killaker yang berusia 41 tahun ke dalam sebuah keranda sejak Disember 2007, setelah sebelumnya Hitesh Karavadra memukulnya dengan tongkat baseball di kepala dan mencuri kunci rumahnya.

    Untungnya, tindakan mereka itu berhasil diketahui pihak polis di Porbunder , India Barat, setelah petugas mendapatkan surat tanpa nama dimana dalam surat itu menyatakan Hitesh Karavadra membunuh Killaker untuk mengklaim property miliknya.

    Seperti yang dijelaskan petugas penyelidik, Jaydeepsinh Sarviya, polis berhasil menemukan Rajan Killaker di rumah milik Hitesh, seorang dealer property, di dalam keranda berukuran 6 kaki x 3 kaki (sekitar 183 m x 91,44 cm).

    Rajan Killaker, yang seorang ilmuwan bioteknologi, hanya diperbolehkan keluar 1 kali sehari untuk makan.

    "Bpk Killaker, yang tidak menikah, jarang berhubungan dengan keluarganya, yang mana terdiri dari seorang saudara, dan 3 saudari yang sudah menikah. Kami telah mempelajari bahawa dia jarang berbicara dengan mereka, satu atau dua kali dalam satu tahun," ujar Jaydeepsinh Sarviya.

    Atas peristiwa yang menimpanya itu, Rajan Killaker kemudian mengajukan saman atas kes penculikan dan tuntutan-tuntutan lainnya melawan Karavadra, isterinya Jyoti, ibunya Haraben dan kaki tangan mereka Deepak Rathod, Lalit, Alpesh Prakash dan Vijay.

    Awas! Senyuman Wanita Boleh Membawa Petaka?

    Posted: 11 Dec 2011 08:00 PM PST

    Sebuah penelitian menyebutkan bahawa senyuman seorang wanita kerap kali mampu membuat lelaki jatuh hati. Namun di balik itu, senyuman wanita ternyata berbahaya. Benarkah?

    Senyum manis yang keluar dari bibir wanita selain berguna untuk 'memikat hati', ternyata boleh menimbulkan petaka dan memanipulasi keadaan yang terkadang boleh menjebak kaum adam.
    Satu senyuman yang paling harus diwaspadai lelakiadalah senyum centil atau A Coquettish Smile. Senyuman ini cukup singkat, hanya ada sunggingan kecil di sudut bibir di wanita.

    Pada saat bersamaan, wanita tersebut melirik sang lelaki namun kepalanya justru berpaling ke arah yang lain. Ertinya senyum yang menunjukkan kemandirian sekaligus menentang para lelaki yang ingin berkenalan dengannya.

    Wah, kalau Anda para lelaki mendapat senyuman ini sebaiknya lebih berhati-hati jika berkenalan dengan wanita tersebut. boleh jadi senyuman ini memang sekadar godaan semata.

    Senyuman wanita lainnya yang perlu lelaki ketahui iaitu, A Duchenne Smile. Istilah ini diambil dari nama ahli fisiologi penemu bentuk distrofi otot pada abad 19, Duchenne de Boulogne.

    Ciri senyum ini, gigi dan gusi terlihat saat tersenyum. Artinya, lebih baik Anda jangan mendekat. Sebaiknya ikuti pesan dari senyuman ini.

    Erti senyuman yang lain, A 'Social' Group of Smile. Senyuman ini biasanya disertai dengan kepala yang dimiringkan dan alis yang terangkat, namun sejurus kemudian terkesan malu-malu kerana pandangan mata seolah dialihkan dan kepala sedikit diturunkan.

    Erti dari senyuman ini adalah pancingan untuk pembicaraan lebih lanjut. Kalau yang ini mungkin ada kesempatan bagi kaum lelaki mencuba lebih mendekati si wanita.

    BlackBerry Dikecam Kerana Kandungan Seks Ilegal Termasuk Pornografi Anak

    Posted: 11 Dec 2011 07:00 PM PST

    Perusahaan smartphone BlackBerry menghadapi kecaman setelah terungkap bahawa pelanggannya mampu mengakses konten seks ilegal di internet, termasuk pornografi anak.

    Sejak musim panas, BlackBerry telah gagal untuk menyediakan blok internet yang melindungi pengguna, termasuk anak-anak dari mengakses daftar situs-situs terlarang.

    Khabar tersebut merupakan alarm bagi para orang tua, kerana kaum remaja adalah pengguna terbesar BlackBerry.

    Regulator telekomunikasi Ofcom mengatakan bahawa mereka sangat prihatin tentang masalah ini dan akan mendesak pemilik BlackBerry iaitu Research Kanada in Motion (RIM), untuk membaiki keadaan ini.

    "Pada akhir 2011, kita akan memiliki solusi yang tepat untuk memblok akses ke situs-situs ilegal." kata seorang juru cakap RIM mengatakan, yang dikutip Mail Online.

    Parking Kereta Paling Ekstrim

    Posted: 11 Dec 2011 06:00 PM PST


    NEW YORK, Amerika Syarikat (AS) - Seorang pemandu yang menunjukkan kecekapannya meletak kereta di ruang sempit menjadi sensasi di laman perkongsian video YouTube, lapor akhbar MailOnline.

    Lelaki tidak dikenali itu meletak kereta sedan miliknya di ruang sempit yang cuma muat untuk sebuah kereta bersaiz kompak.

    Malah, dia berjaya keluar dari ruang parkir sama tanpa mencalarkan bampar kenderaan di hadapan dan belakangnya.

    Dia mengambil masa sekitar lima minit untuk meletakkan keretanya di ruang parkir berkenaan di sini baru-baru ini. - Agensi



    sumber : kosmo online

    Brutal..wanita warga emas 60 tahun belasah menantu dan ugut bunuh

    Posted: 11 Dec 2011 05:00 PM PST

    KUALA LUMPUR: Gara-gara perselisihan faham, seorang wanita warga emas tergamak membelasah menantu perempuannya dengan batang kayu, selain mengugut mahu membunuh mangsa sebelum menghalau wanita terbabit dari rumahnya, Rabu lalu.

    Kejadian kira-kira jam 8.30 pagi itu berlaku apabila warga emas berusia 60-an terbabit tidak menyukai sikap menantunya berusia 34 tahun yang tinggal bersama sejak tiga tahun lalu, sebelum bertindak luar kawalan membelasah mangsa di rumahnya di Jinjang.

    Pada mulanya, mangsa dikatakan bertengkar dengan ibu mentuanya sebelum kejadian bertukar ganas menyebabkan mangsa terpaksa melarikan diri bersama anak perempuannya berusia setahun dan menumpang di rumah seorang rakannya.

    Selepas dinasihatkan rakannya itu, mangsa akhirnya membuat laporan di Balai Polis Jinjang, kelmarin memandangkan seorang lagi anak lelaki mangsa berusia tiga tahun masih tinggal bersama keluarga mentuanya.



    Sumber polis berkata, kejadian berlaku apabila ibu mentua mangsa dikatakan tidak berkenan dengan tindakan mangsa menegurnya sebelum berlaku pertengkaran antara mereka.

    sumber :myMetro

    Beginilah Pola Trek Mouse Para Gamer

    Posted: 11 Dec 2011 04:00 PM PST

    Gambar-gambar ini mungkin terlihat semacam 'seni abstrak' yang dibuat seorang seniman dengan tingkat tinggi.

    Namun sebenarnya gambar-gambar ini adalah trek mouse yang menunjukkan gerakan mouse para gamer di layar PC mereka saat memainkan game selama berjam-jam.

    Para gamer mendownload perangkat lunak IOGraph ke PC mereka, dan duduk bermain sementara gerakan mouse mereka dirakam.

    "Rupanya, ada sedikit tradisi menggunakan IOGraph saat bermain game," tulis Geekosystem, dimana game seperti Minecraft, World of Warcraft dan Counter-Strike semua menunjukkan pola yang sangat berbeda.

    Pola ini dari game Counter Strike, menunjukkan pola mouse yang bergerak ke segala arah saat pemain mempertahankan hidupnya

    Ini dari game strategy Minecraft, dimana pemainnya berpusat pada tengah layar dalam membangun wilayahnya

    ini merupakan pola dari Game RPG World of Warcraft, dimana pemain menggunakan senjata dan sihir untuk menyerang lawan mereka

    [HOT] Mencuci tangan dapat bersihkan fikiran

    Posted: 11 Dec 2011 11:01 AM PST


    Apakah kita pernah menyedari bahawa Mencuci tangan dapat bersihkan fikiran??

    Tak hanya dapat menghilangkan kotoran di tangan anda, mencuci tangan ternyata juga dapat membersihkan hati dan fikiran. Aktiviti bersih-bersih tak hanya memberikan impak positif pada kesehatan fisik, tetapi juga psikologis.

    Menurut sebuah penelitian yang dilakukan oleh sebuah pasukan dari University of Michigan, AS, mencuci tangan dapat juga membantu membersihkan perasaan buruk.

    Dengan mencuci tangan, mandi atau bahkan hanya dengan memikirkannya, "dapat mengurangi atau menghilangkan perasaan amoral, tak beruntung atau ragu," kata Spike Lee salah seorang peneliti seperti dikutip dari Daily Mail.

    "Pengalaman dari tubuh untuk menghilangkan residu fizik dapat menghilangkan residu mental yang lebih abstrak," katanya.



    Sebuah penelitian yang dipublikasi dalam Journal of Current Directions in Psychological Science mengungkapkan bahawa efek psikologi muncul dari pembersihan diri. Banyak fungsi pembersihan dapat menghilangkan kekesalan.

    Para peneliti meminta sebuah kelompok dari responden untuk menilai kualiti moral mereka. Mereka diminta untuk berfikir mengenai perbuatan amoral di masa lalu.

    Tanda-tanda hiperseks pada lelaki mahupun wanita

    Posted: 11 Dec 2011 10:01 AM PST

    Hiperseks pada lelaki

    Disebut satyriasis, disebabkan faktor fizik mahupun psikis. Dari aspek fizik, salah satunya, peradangan di saluran kemih yang merangsang kerja saluran tersebut sedemikian rupa hingga individu bersangkutan terkesan "haus" untuk selalu berintim-intim. Penyebab peradangan ini harus segera ditemukan agar boleh dipastikan upaya penyembuhannya. Soalnya, bila tak segera diubati, dikhuatirkan peradangan tersebut akan meluas menjadi peradangan di buah zakar. Tentu saja peradangan pada "pabrik" sperma ini akan berpengaruh pada hubungan seksual, di antaranya mengganggu produksi hormon testosteron.

    Sementara aspek psikis boleh berupa ketidaknyamanan dalam diri yang membuat keperluan akan kedekatan dengan pasangan meningkat tajam. Tak tertutup kemungkinan dia menderita konsep diri yang sangat rendah hingga khuatir tak mendapat perhatian dari pasangan. Untuk menutupi perasaan tak amannya, ia lantas berusaha keras menunjukkan keperkasaan di ranjang sebagai satu-satunya kelebihan yang ia miliki. Atau sebaliknya, membangun "pertahanan" dengan kecurigaan berlebih, semisal mencurigai pasangan ada main dengan orang lain, tapi ia tetap menuntut aktiviti berintim-intim lebih sering dari biasanya.

    Penyebab lain, aktiviti berintim-intim dijadikan satu-satunya cara berkomunikasi kerana merasa tak mampu membuka diri atau menjalin komunikasi dengan baik. Boleh pula kerana terbiasa memanfaatkan aktiviti berintim-intim sebagai saranan pelepas ketegangan, seperti yang kerap terjadi pada pekerja-pekerja yang bidang pekerjaannya dirasa memiliki tingkat stress amat tinggi. Atau, lantaran tak terpenuhinya keinginan atau harapan seksual yang bersangkutan. Ketidakpuasan atau bahkan ketiadaan aktiviti yang satu ini kemudian menimbulkan masalah-masalah psikologis, seperti gelisah terus-menerus, susah tidur, dan cenderung marah-marah tanpa sebab. Ketidakjelasan keadaan psikis ini akan menyeretnya untuk terus mencari dan mencari kepuasan seks.

    Sayangnya, upaya pencarian akan pemenuhan keperluan seksual tersebut kerap ditempuh lewat jalur-jalur di luar ketentuan masyarakat, semisal dengan "pelacur" atau malah berselingkuh. Hingga, keadaan ini kemudian memunculkan ciri hiperseks selanjutnya, iaitu promiscuity atau kecenderungan berganti-ganti pasangan. Ia menempuh cara tersebut lantaran menganggap pasangannya tak boleh melayaninya lagi, atau malah "kasihan" pada pasangan.

    Hiperseks pada wanita

    Disebut nymphomania, disebabkan sepenuhnya oleh faktor psikis. Salah satunya berakar pada penyimpangan sewaktu usia kanak-kanak sampai remaja, semisal menyaksikan bagaimana ibunya kerap dipukuli atau disiksa ayahnya. Berbekal pengalaman buruk inilah, semasa dewasa ia merasa perlu pendamping yang berbeza atau lebih baik dari ayahnya. Namun dalam pencarian itu, ia tak bioleh menemukan nilai-nilai kebaikan pada satu orang, hingga bergaullah ia dengan banyak orang untuk mencari dan terus mencari orang yang dirasa sesuai.

    Padahal, lelaki yang diidamkan takkan pernah kunjung datang. Bukankah untuk menemukan orang yang sama sungguh tak mudah? Selalu akan ada saja satu atau dua lelaki yang memenuhi kriteria fisik, tapi keperibadiannya meragukan. Atau secara aspek keperibadian sesuai, tapi aspek lain tak sesuai. Ketidaksesuaian ini menimbulkan sederet ketidakpuasan yang mendorongnya mencari dan terus mencari, hingga akhirnya membentuk semacam kebiasaan pada tubuh.

    Malangnya, kalau ia sudah terpengaruh atau minima mengenal hubungan seks, kebiasaannya untuk berganti-ganti pasangan makin membuatnya ketagihan seks. Sama halnya dengan kebiasaan merokok yang boleh menyebabkan ketagihan. Bukan semata-mata kerana nikotin, melainkan pola kebiasaan itu sendiri. Hingga, kala harus berhenti merokok akan sulit sekali dilakukan. Minima ia akan tetap pegang rokok meski tak dihisap, atau tetap dihisap tanpa harus dinyalakan. Boleh pula hubungan seks ini dipakai sebagai senjata untuk "memancing" lelaki yang semula dianggapnya sebagai lelaki idaman. Hingga boleh dikatakan, dorongan seks yang berlebihan sebetulnya merupakan pemuasan kejiwaan belaka.

    Kes serupa boleh pula dialami lelaki. Misalnya, si anak melihat bapaknya sering dilecehkan hingga akhirnya dia berusaha membalas dendam pada wanita dengan menyetubuhi siapa saja hanya untuk dicampakkan begitu saja. Hingga ganti pasangan dijadikan saranan untuk mencari kenikmatan psikis yang boleh memuaskan nafsu balas dendamnya.

    Selain frekuensi hubungan seks yang sangat tinggi, harus diperhatikan ada-tidaknya ciri promiscuity, sebelum mencurigai pasangan menderita hiperseks. Maka, bila benar salah satu dari pasangan menderita hiperseks, Anda harus minta bantuan ahli. Bagaimanapun, kualiti berintim-intim pada suami-istri yang salah satunya menderita hiperseks, tak sebagus dengan yang dilakukan atas dasar sukarela atau suka sama suka.

    SUMBER

    Berpose Penuh Gaya, Tak Sengaja Miss V Gan Lulu Terlihat

    Posted: 11 Dec 2011 09:01 AM PST

    infospesial.net - Masih dengan berita seputar kehebohan aktris Gan Lulu, seperti tak henti dan tak juga bosan dirinya berfoto dengan pose-pose yang membuat mata elaki melotot saat melihatnya, kini entah sengaja atau sebuah kebetulan yang dilakukannya.

    Dalam sebuah pose yang dibuatnya dan masih berlokasi dibilik hotelnya,bahagian intim miss v nya terlihat. Entah sedar atau tidak bahagain kewanitaannya terekspos, namun foto tersebut sudah tersebar di internet.

    Pada foto tersebut ia terlihat ingin menciptakan sebuah pose menggoda dengan cara duduk agak mengangkang, dengan balutan jaket hitam panjang dengan belahan dada lebar dan rendah.Dan yang pastinya artis tak habis-habis dengan kontroversinya.

    Selamba..kakak ni curi makanan di buffet untuk beri anak makan dan ceritakan pulak di Facebook

    Posted: 11 Dec 2011 08:01 AM PST

    Biar benar kakak ni..sampai macam ni sekali perlakuannya..makanan
    curi nak diberikan kepada anaknya....fikir-fikirkanlah kalau nak lakukan sesuatu...





    A STOMPer was appalled to see a Facebook posting made by a woman, who bragged about stealing food from a buffet at a restaurant for her kids at home.

    Said the STOMPer:

    "I saw these photos online plus the caption saying that she took food from the buffet at Sakura restaurant for her kids at home.

    "What kind of mother is she? She goes out and enjoyed the food. But she steals food for her kids?

    "As you can see she has the money but why must she do that? Plus she's lucky the staff at the restaurant did not notice what she was doing.

    "Come on lah, Singaporeans.

    "You willing to dine but not pay more for your kids?. Tsk tsk.

    "And she proudly posts her deeds on facebook for all to see.

    "I think this woman is too much."

    'Mobil Bergoyang', 'Cinta Satu Malam', 'Hamil Duluan','Aku Ingin Dilubangi' dan 'Mari Bercinta 2',lagu dangdut lucah

    Posted: 11 Dec 2011 07:00 AM PST

    JAKARTA, 28 Nov (Bernama) -- Semua stesen radio dan televisyen di wilayah Jawa Barat diarah untuk tidak menyiarkan lagu atau klip video mengandungi lirik yang boleh dianggap lucah.

    Pengharaman itu dbuat oleh Suruhanjaya Penyiaran Indonesia cawangan wilayah Jawa Barat (KPID) berikutan permintaan daripada Majlis Ulama Indonesia (MUI) , majlis perundangan wilayah (DPRD) dan masyarakat.

    "Sehingga tahun ini, kami menerima 263 aduan melalui pelbagai media termasuk SMS, surat, emel, panggilan telefon dan rangkaian media sosial lain mengenai kandungan siaran radio dan TV," kata pesuruhjaya KPID Jawa Timur Nursyawal yang dipetik akhbar harian berbahasa Inggeris Jakarta Post pada Isnin.

    Lagu-lagu yang dianggap lucah termasuk 'Mobil Bergoyang', 'Cinta Satu Malam', 'Hamil Duluan','Aku Ingin Dilubangi' dan 'Mari Bercinta 2'.

    "Mobil Bergoyang, sebagai contoh, mengandungi lirik mengenai bagaimana gadis liar tidak memerlukan bilik hotel yang mahal untuk berasmara tetapi hanya sebuah kereta.

    Lagu 'Hamil Duluan' ialah mengenai pasangan yang belum berkahwin mengadakan hubungan seks menyebabkan si gadis mengandung.

    Nursyawal berkata suruhanjaya itu tidak bertindak sebagai penapis mengharamkan penciptaan lagu atau video klip terbabit.

    "Apa yang boleh kami buat ialah mengharamkan ia daripada disiarkan. Malah di negara maju seperti Amerika Syarikat, yang disebut sebagai negara paling liberal, lagu dan video yang mengandungi bahan seks tidak dibenar disiarkan untuk awam," katanya.

    Ibu bapa pula mengalu-alukan pengharaman itu dan seorang bapa kepada dua anak, Iman Herdiana, 29, berkata beliau amat terganggu apabila mendengar anak perempuannya berusia dua setengah tahun menyanyikan lagu 'Cinta Satu Malam'.

    "Ia tidak manis untuk didengar," katanya yang memberitahu anaknya mendengar lagu itu daripada televisyen dan beliau meminta isterinya menukar saluran lain apabila video itu disiarkan.



    Gempak..Hotel Ekstrim di Pinggir Jurang Setinggi 2,8 Kilometer

    Posted: 11 Dec 2011 06:00 AM PST

    Hotel yang satu ini amat jelas bukan dibuat untuk orang yang lemah jantung. Kerana pondok yang berbentuk silinder ini berada di ketinggian 9.300 kaki (2,8 km) dengan menggantung pada tepi sebuah tebing di gunung Mont Blanc di Itali.


    Pondok ini diletakkan di ketinggian 9.300 kaki tersebut dengan menggunakan sebuah helikopter, dengan sebahagian menggantung keluar dari tebing berbatu.

    Menurut sang pencipta hotel ini, pendaki gunung dapat beristirahat di silinder ber-Air Cond tersebut dan merupakan cara baru untuk hidup di pegunungan '.

    Akomodasi ramah lingkungan ini berisi 12 tempat tidur, ruang tamu, dapur dan toilet serta disokong oleh panel suria yang terletak di bahagian atap. Selain itu, sebuah jendela di hujung tabung ini memperlihatkan panorama yang menakjubkan dari pegunungan yang tertutup salju.

    Hotel yang didanai oleh Alpine Club Itali ini menelan belanja sebesar 214.000 pound dan sekarang terbuka untuk para pendaki.



    Manurut Mail Online, bahagian dalamnya terisolasi secara termal, dan perabotanya dirancang agar terlihat seperti sebuah pondok pegunungan tradisional.

    Seluruh struktur yang lebih dulu dirangkai sebelum diterbangkan ke tempatnya, dirancang untuk melawan tekanan ekstrim dari ketinggian. Ini juga dirancang agar tidak berimpak pada lingkungan sekitarnya dan dapat diangkat kembali dengan helikopter setelah tidak digunakan lagi.

    Gilalah..Wanita 60 Tahun Diserang 25 Ekor Anjing Rottweiler Hingga Tewas

    Posted: 11 Dec 2011 05:00 AM PST

    Seorang wanita di Republik Chezko diserang hingga tewas oleh 25 ekor anjing Rottweiler, menurut pihak polis setempat.

    Menurut BBC, petugas dipanggil ke rumah seorang wanita yang mengatakan dirinya sedang diserang oleh anjing-anjing keluarganya.

    Ketika mereka tiba di rumahnya, di sebuah desa barat laut Praha, polis mengatakan mereka menemukan anjing dan tubuh seorang wanita berusia 60 tahun.

    Ke-25 anjing yang terdiri dari lapan ekor anjing dewasa saat telah ditempatkan di penampungan sambil menunggu penyelidikan lebih lanjut dari polis.

    "Beberapa anjing menyerang pemiliknya. Dia meninggal di tempat kejadian setelah menderita luka-luka serius," kata juru cakap polis Daniel Vitek.

    Sementara itu, menurut para tetangga anjing-anjing tersebut milik anak perempuan wanita tersebut, dan kelihatannya tidak diurus dan diberi makan secara teratur.

    Salah satu tetangga mengatakan dia mengabaikan jeritan wanita itu, kerana keluarga tersebut sering berteriak pada anjing-anjing mereka kerana menyalak terlalu keras.

    Inilah botol anggur (wine) yang didebatkan sama ada dibuka atau tidak di Jerman

    Posted: 11 Dec 2011 04:00 AM PST

    Sejarawan di Jerman saat ini dalam perdebatan, tentang apakah mereka harus membuka botol anggur (wine)tertua di dunia.

    Botol berusia 1.650 tahun itu disegel dengan lilin dan berisi cairan putih, telah dipamerkan di Musuem Pfalz lebih dari satu abad.

    Anggur tersebut diyakini produksi lokal, dan dikuburkan dengan bangsawan Romawi dekat kota Speyer, Jerman, pada tahun 350 Masehi. Kemudian ditemukan pada tahun 1867 dan dianalisis oleh ahli kimia selama Perang Dunia Pertama.

    "Kami tidak yakin apakah anggur itu dapat bertahan dari kejutan udara saat dibuka." tutur kurator anggur muzium Ludger Tekampe yang dikutip Mail Online.

    Sebuah percikan minyak zaitun dan segel lilin panas telah membuat cairan anggur putih itu bertahan selama lebih dari 602.000 hari sejak anggur tersebut dibuat.

    Lady pamer bulu ketiak warna hijaunya dalam keadaan separuh bogel didalam sebuah toilet

    Posted: 11 Dec 2011 03:00 AM PST

    Lady GaGa kembali melakukan aksi brutalnya dengan berpose kontroversi di sebuah toilet di Tokyo.

    Lady yang hanya mengenakan bra hitam dan seluar jeans koyak, berpose seperti orang yang sedang kepenatan sambil duduk di atas sebuah wc.

    Lady juga mempamerkan bulu ketiaknya yang berwarna hijau, serupa dengan warna rambutnya.

    Demikian seperti yang dilaporkan dari Pipstream.

    Kereta Bertenaga Coca-cola dan Mentos Pecahkan Rekod

    Posted: 11 Dec 2011 02:00 AM PST

    dtephen Voltz dan Fritz Grobe menciptakan kereta roket yang didorong dengan 54 botol Coca-cola Zero dan 324 Mentos.

    Menurut Mail Online, keduanya mengatakan bahawa kereta berpenumpang satu orang yang bernama Mark II ini, berhasil menempuh jarak 239 kaki (72 meter), lebih jauh dari percubaan tahun lalu iaitu 220 kaki (67 meter) hanya dengan setengah bahan bakar.


    Voltz mengatakan pada Khamis (08/12) bahawa mereka memasukkan mekanisme piston dan silinder sederhana untuk membuat kendaraan bergerak. Dia mengatakan itu tenaga kendaraan ini cukup kuat, dan mengingatkan agar orang tidak melakukan percubaan seperti ini di rumah.

    Grobe, yang bertumbuh pendek, meninggalkan Yale di mana ia belajar matematik, untuk menjadi pemain sarkis. Sedangkan Voltz, lelaki botak yang tinggi, adalah seorang peguam di Massachusetts sebelum ia menjadi pemain komedi jalanan.

    Lihat Isi Perut Lelaki Ini Dipenuhi 89 Kapsul Kokain

    Posted: 11 Dec 2011 01:00 AM PST

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang warga Inggris tertangkap menyembunyikan dua kilogram kokain yang hendak dibawanya keluar dari Brasil. Hasil pemeriksaan, ia menyembunyikan kokain itu di dalam perutnya.

    Dilapor The Sun, Sabtu (10/12/2011), lelaki berusia 44 tahun ini ditangkap di lapangan terbang Congohas di Sau Paulo saat akan terbang menuju ke Senegal, Afrika Barat.

    Hasil X-ray menunjukkan isi perut lelaki ini dipenuhi 89 kapsul ubat kategori jenis A dan beratnya di bawah satu auns. Lelaki yang namanya tak dilporkan ini ditahan ketika ia cuba check-in dan melihat sesuatu di pasportnya.

    Ketua Polis Jose Alonso menyatakan si lelaki memegang dua pasport iaitu Inggris dan Nigeria dan informasi di sana tidak sesuai satu sama lain.

    Kokain dalam jumlah besar ini kemudian dikeluarkan dari perutnya melalui operasi selama beberapa jam di Hospital ketika ia ditangkap, Khamis, minngu ini. Polis mengatakan kokain itu bernilai 286 ribu poundsterling dan akan dijual ke Eropah. Lelaki ini boleh menghadapi 15 tahun penjara kerana berusaha menyelundupkan ubat-ubatan.

    Mengaku Berkelamin Ganda, Model Cantik Disingkirkan dari Pertandingan

    Posted: 11 Dec 2011 12:00 AM PST

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang model cantik terpaksa menerima kenyataan disingkir dari pertandingan model di Poland setelah mengaku di depan juri jika dirinya berkelamin ganda. Demikian diberitakan The Sun, minggu ini.

    Si cantik Michalina Manios (22) membuat juri di pertandingan Poland Next Top Model terkejut setelah ia mengaku sebelumnya dikira lelaki sampai kemudian melakukan operasi plastik empat tahun lalu untuk memotong organ kelamin lelaki darinya. Setelah itu ia kemudian memilih hidup sebagai perempuan.

    Ia menjadi kontestan paling populer di televisyen setempat setelah melakukan pengakuan di depan panel juri tentang rahsianya pada September lalu.

    "Saya terlahir sebagai hermaphrodite (berkelamin ganda), dan saat doktor melihat saya mereka mengesahkan saya lelaki karena memiliki organ kelamin lelaki," katanya.

    "Namun, saat saya membesar, saya lebih cenderung lebih feminin ketimbang jadi lelaki sehingga empat tahun lalu saya memutuskan memotong organ kelamin saya dan mengganti nama," tambahnya. Sayangnya, setelah pengakuan itu, para penonton tidak menerima kenyataan dan memutuskan melakukan voting dan menyingkirkan Manios dari pertandingan itu.

    "Penampilannya luar biasa dan sangat sukses serta memberikan pelajaran kepada negeri ini," kata satu di antara anggota panel juri, Marcin Tyszka. Sementara Manios mengatakan dirinya bersyukur boleh mengikuti pertandingan ini.

    "Ini sebuah pengalaman yang sungguh luar biasa dan siapa yang tahu apa yang terjadi pada besok. Kita akan lihat," katanya.

    Sanggup...Kate Moss, Lara Stone, Milla Jovovich Bogel di Pirelli Calendar 2012

    Posted: 10 Dec 2011 11:00 PM PST

    infospesial.net - Tahun 2012 sudah menanti, kalian harus segera miliki kalendar baru tentunya.

    Kalendar Pirelli dibuat mulai tahun 1994 dan tidak dijual untuk umum. Pirelli sendiri yang menentukan siapa saja yang berhak mendapatkan kalendar tersebut. Kalendar ini berisi foto-foto artistik yang dibintangi oleh model terkenal dan berpose bogel tanpa mengenakan sehelai benangpun.

    Supermodel yang pernah menjadi model kalender Pirelli adalah Sienna Miller, Naomi Campbell, Gisele Bundchen, Kate Moss, Cindy Crawford, Selma Blair, Milla Jovovich, Heidi Klum, Penelope Cruz, Brittany Murphy, Karolina Kurkova, Hilary Swank, Anja Rubik, dan masih banyak lagi.

    Untuk edisi tahun 2012 ini, Pirelli memilih 12 model iaitu Isabeli Fontana, Natasha Poly, Saskia de Brauw, Lara Stone, Joan Smalls, Guinevere van Seenus, Malgosia Bela, Edita Vilkevicute, Kate Moss, Milla Jovovich, Margareth Made, dan Rinko Kikuchi.

    Mario Sorrenti beruntung menjadi fotografer untuk pengambilan gambar kali ini dan secara tidak langsung menjadi master mind di belakang tema kalendar Pirelli 2012.

    Awalnya Mario merancang ingin membuat tema foto sexy (sesuai dengan tema dari tahun ke tahun kalendar Pirelli -artistic nudes). Tetapi sejalan dengan itu ia merubah fikirannya dan mengganti tema foto dengan pose-pose simple walaupun tetap sang model tidak mengenakan pakaian.

    Keunikan yang terjadi tidak hanya perubahan tema yang mendadak, tetapi pengamabaran yang dilakukan secara personal. Tidak menggunakan banyak kru, hanya Mario Sorrenti dan sang model. Mario merasa chemistry boleh terjalin lebih natural dan hasil foto yang dihasilkan pun semakin bagus.

    Seekor harimau sedih melihat kawannya diangkut petugas perubatan

    Posted: 10 Dec 2011 10:00 PM PST

    Agaknya begitu perasaan harimau ni bila melihat kawannya
    kesakitan...

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS