Nuffnang

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Orang tua zaman edan,anak sendiri dirantai macam haiwan peliharaan

Posted: 28 Sep 2011 10:30 PM PDT









Gambar..Awek meninggal berkecai di sebelah kekasihnya

Posted: 28 Sep 2011 09:45 PM PDT



uhh..ngeri beb..tak sanggup rasanya aku

sumber gambar : xtremesick

Foto belahan dada ahli Parlimen Kanada ini buat dia terkenal

Posted: 28 Sep 2011 08:49 PM PDT

Foto Rathika Sitsabaiesan sebelum dan sesudah dimodifikasi menggunakan photoshop

TRIBUNNEWS.COM - Seorang anggota parlimen Kanada dari suku Tamil, India, bernama Rathika Sitsabaiesan mendadak terkenal setelah fotonya yang terlalu seksi dan memperlihatkan belahan dada terlalu rendah.

Dilapor Daily Mail, Rabu (28/9/2011), anggota parlimen berusia 29 tahun ini menjadi pusat kontroversi setelah pihak berkuasa mengubah fotonya itu. Jika dilakukan pencarian, foto aslinya muncul namun ketika meng-klik profil rasminya di situs rasmi parlimen Kanada, foto itu sudah dimodifikasi dan belahan dadanya dihapus.

Kanada yang dikenal memiliki politik konservatif memutuskan jika foto itu tak pantas dipasang di situs rasmi parlimen. Namun, para kritik, menyatakan bahawa mengubah foto itu melambangkan anti-feminis dan mengurangi sisi feminin Sitsabaiesan.

Tak diketahui jika perubahan itu atas permintaan partinya, pejabat, atau pengelola situs parlimen Kanada.

Makan bangkai harimau untuk elak gout

Posted: 28 Sep 2011 07:46 PM PDT

Gif Tiger Snow Pictures, Images and Photos

KATHMANDU: Sekumpulan 15 penduduk kampung di Nepal termasuk remaja berusia 14 tahun ditahan kerana memakan harimau bintang ekoran percaya daging haiwan itu dapat melindungi penyakit gout, kata pihak berkuasa, semalam.

Menurut pegawai perhilitan, Hari Paudel, kumpulan itu berkata, mereka menemui harimau bintang yang mati di kuil dekat kampung mereka, 90 minit perjalanan dari jalan berhampiran di pergunungan Mahabharat di barat Nepal.


"Mereka didakwa kerana memakan daging haiwan terancam. Mengikut undang-undang mereka perlu memaklumkan kepada pegawai perhilitan daerah apabila menemui haiwan yang mati atau cedera," katanya.


"Seorang daripada penduduk kampung menghidap gout dan percaya dia dapat disembuhkan dengan memakan daging harimau bintang. Penduduk lain beranggapan mereka perlu memakan daging haiwan itu sebagai langkah pencegahan," katanya. Penduduk kampung yang ditangkap itu bakal didenda 10,000 rupee (RM390) dan penjara dua tahun jika didapati bersalah. - AFP

sumber : myMetro

Petani marah Rihanna separuh bogel di ladangnya

Posted: 28 Sep 2011 06:35 PM PDT


BELFAST - Ekoran memakai coli, seluar dalam berwarna merah dan mendedahkan payu dara, bintang pop Rihanna telah diusir dari ladang milik seorang petani di Ireland Utara.

Tindakan drastik itu dilakukan kerana petani itu marah melihat Rihanna memakai bikini semasa sesi penggambaran muzik videonya.

Rihanna, 23, sedang menjalani penggambaran muzik video single terbarunya, We Found Love di sebuah ladang milik petani tersebut di bandar Bangor, timur Belfast pada Isnin lalu.

Namun, petani itu, Alan Graham memutuskan penyanyi popular itu bertindak keterlaluan apabila dia melucutkan pakaiannya sekali gus mendedahkan bikini kecil berwarna merah yang dipakainya.

Akhbar-akhbar Ireland menyatakan Rihanna turut mendedahkan payu daranya buat seketika.

Melihat aksi menjolok mata berlaku di ladangnya, petani berusia 61 tahun itu yang sebelum ini membenarkan sesi penggambaran itu dilakukan, segera turun dari traktornya dan menyuruh bintang pop itu kembali memakai pakaiannya.

"Perbuatannya itu tidak sesuai. Dia tahu saya seorang penganut Kristian yang patuh," kata Graham.

"Kami berjabat tangan dan dia kemudian beredar dari tanah saya secara baik," tambahnya. - Agensi

sumber : kosmo online

Gara-Gara Semut Pertandingan Bola Dihentikan

Posted: 28 Sep 2011 05:35 PM PDT


NEESES - Pertandingan bolasepak biasanya terpaksa dihentikan kerana hujan lebat, petir, dan mati elektrik, tapi pertandingan ini dihentikan kerana semut api.

Pertandingan di South Carolina tersebut harus ditunda oleh pengadil kerana padang tidak boleh digunakan kerana ada semut api.

Pengadil Steve Hook mengatakan bahawa dia menemukan 15 hingga 20 semut api yang masih hidup di tanah sebelum pertandingan di mulakan.

Hook mengatakan bahwa dia khuatir para pemain, pelatih dan petugas terganggu akibat gigitan semut tersebut.

Seperti dilansir Associated Press, Rabu (28/9/2011), pengawas pertandingan pun langsung memindahkan tompokan tanah tersebut dan menuangkan garam agar pertandingan boleh berlangsung.(rhs)

Lagi abang tak kisah aweknya berpakaian begini

Posted: 28 Sep 2011 11:01 AM PDT

Parah..awek ni diam saja teteknya di ramas dan di cium

Posted: 28 Sep 2011 10:40 AM PDT

Gila..gambar lelaki yang tembak diri sendiri dengan shotgun tapi tak mati

Posted: 28 Sep 2011 09:45 AM PDT

Lelaki cuba menembak dirinya sendiri dengan shotgun tapi
tak mati.Cuba lihat mukanya berkecai....



sumber gambar : xtremesick

Gila.pelancung Belanda ni cuba seludup sedozen burung dalam seluarnya

Posted: 28 Sep 2011 09:01 AM PDT

Seorang pelancung Belanda ditangkap kerana cuba menyeludup lebih dari sedozen burung kolibri yang disembunyikannya dalam kantong-kantong khusus yang dijahit di bahagian dalam seluar dalam, di lapangan Rochambeau, Cayenne, Guyana Perancis.




Burung-burung tersebut secara individual dibungkus dengan kain kemudian dilekatkan untuk mencegah mereka melarikan diri.

Tapi untungnya petugas kastam cukai berhasil menahan lelaki tersebut setelah melihat tindakannya yang mencurigakan. Dan ketika mereka menggeledahnya, ditemukan beberapa ekor burung kolibri yang nampaknya telah dibius, berada dalam keadaan terbungkus dan dilekatkan ke dalam seluarnya.

Seorang Wanita Dibawa ke Hospital Setelah Toilet Yang Didudukinya Meledak

Posted: 28 Sep 2011 08:00 AM PDT


Jika selama ini kamu fikir toilet adalah tempat yang aman dari ancaman ledakan, cuba difikirkan lagi. Paling tidak agar tidak terlalu terkejut ketika mengalami 'teror' paling tak terduga seperti yang dialami oleh wanita Washington ini.

Wanita pegawai pemerintahan yang bekerja di Washington D.C itu harus dibawa ke hospital kerana mengalami luka serius setelah toilet yang didudukinya tiba-tiba meledak. Untungnya, luka tersebut tidak mengancam nyawanya.

Menurut petugas yang menangani masalah ini, sebuah toilet memang tidak sewajarnya dapat meledak, namun hal itu bukan mustahil. Kerosakan pada sistem pembuangan perkotaan dapat mempengaruhi tekanan air di dalam paip menjadi tidak terkawal. Apabila katup pengurang laju tekanan tidak bekerja, laju tekanan air yang terlalu tinggi dapat merubah sebuah toilet menjadi 'bom' paling berbau dan menjijikan sekali.

Setelah kejadian ini, pihak pengurus gedung membagikan pengumuman agar pengguna gedung untuk sementara tidak menggunakan seluruh toilet yang berada di gedung General Services Administration (GSA) di Washington.


sumber: Huffington Post

Wow, Kambing Ini Bernilai £1.4 million

Posted: 28 Sep 2011 07:40 AM PDT

Majid Abdul Reyim dan kambingnya senilai £1.4 million /Telegraph

XINJIANG - Siapa mengira harga seekor kambing boleh mencapai £1.4 million . Kambing dari Kota Xinjiang ini diklaim hanya ada seribu ekor di dunia.

"Para bos besar sering datang kesini dengan menggunakan kereta mewah dan menaikkan kambing tersebut di kerusi belakang kereta mereka," ujar Liu Fenghua, salah seorang peternak Kambing Dolan yang berasal dari kota Aksu, Wilayah Xinjiang, China.

"Biasanya para bos itu datang dari suku Uighur yang majoriti muslim dan ingin menjadikan kambing tersebut sebagai haiwan peliharaan," lanjutnya, seperti dilansir Telegraph, Rabu (28/9/2011).

Peranakan kambing Dolan memiliki ciri khas yang berbeda dibandingkan dengan kambing lain pada umumnya, kambing tersebut memiliki hidung yang berbeza dan memiliki ekor kembar dan juga telinga yang lebar.

Kambing yang paling bernilai adalah milik Majid Abdul, kambing berusia enam tahun tersebut dihargai mencapai £1.4 million namun Majid masih belum mahu menjual kambing kesayangannya.

Para peternak Dolan mengatakan bahawa banyak para keluarga yang mengumpulkan dana mereka hanya untuk membeli seekor kambing Dolan dan menjadikannya sebagai pelaburan(rhs)

Frankenlouie, Si Kucing Bermuka Dua

Posted: 28 Sep 2011 06:00 AM PDT

Seekor kucing bernama Frankenlouie, yang tinggal dengan pemiliknya di Milbury, Massachusetts, memiliki cacat lahir genetik yang menyebabkan dia tumbuh dengan wajah tambahan.


Keanehan ini disebabkan oleh keadaan yang disebut Janus, yang biasanya menyebabkan kucing untuk hidup hanya beberapa hari.

Tapi Frankenlouie berhasil bertahan hidup cukup lama, bahkan kucing ini baru saja merayakan ulang tahun ke-12 nya.

Sekarang prestasi Frankenlouie dalam bertahan hidup telah menempatkan dirinya pada Guinness World Records.

Diketahui, pemilik sang kucing ini adalah seorang bekas jururawat yang tak ingin namanya disiarkan.

Sumber : dailymail

Cemburu dengan Isteri, Penjual Buah Bunuh 9 Orang

Posted: 28 Sep 2011 05:30 AM PDT


BEIJING, KOMPAS.com — Seorang penjual buah di bagian utara China membantai isterinya dan lapan orang lain. Sebabnya cemburu. Lelaki itu takut sang isteri berselingkuh, lapor pejabat berita Xinhua, Rabu (28/9/2011), yang mengutip keterangan polis.

Lelaki tu, Qin Changcheng yang berumur 32 tahun, telah ditangkap dan mengaku telah membunuh isteri, bos isterinya, mak cik dan pak ciknya, serta lima tetangga, lapor Xinhua, yang mengutip pernyataan polis di Provinsi Hebei.

Oriental Morning Post, harian di Shanghai, mengatakan, Qin melakukan pembunuhan itu pada Isnin Ia memulainya di tempat cuci kereta di kota Botou, tempat isterinya bekerja. Dari situ, ia kemudian pergi ke sebuah asrama di kota berpenduduk sekitar 560.000 orang itu, sekitar 200 kilometer di utara Beijing. Di sana ia membunuh yang lainnya. Tidak jelas bagaimana cara dia melakukan pembunuhan tersebut.

Perisitwa itu merupakan jumlah kematian tertinggi dalam sebuah kes pembunuhan tunggal yang dilaporkan di China sejak April ketika seorang lelaki 33 tahun di Provinsi Liaoning, China , membunuh 10 orang, termasuk ayah, isteri, dan anaknya, setelah permohonan pinjamannya ditolak.
Sumber : AFP

Replika Hebat..Mustang 1969 yang Seluruhnya Terbuat dari Kertas

Posted: 28 Sep 2011 04:00 AM PDT

Seorang artis dari Brooklyn, Jonathan Brand, telah membangun sebuah replika Mustang 1969 sesuai ukuran asalya dengan hanya menggunakan kertas.

Lelaki berusia 31 tahun tersebut membuat b;ue print digital dari kereta tersebut dan kemudian mencetaknya pada printer inkjet. Komponen yang berbeza dipotong dan dilipat untuk membuat setiap bahagian dari badan kereta,mole dan skru.





Setelah Operasi Plastik, Payudara Dinora Jadi Satu

Posted: 28 Sep 2011 03:35 AM PDT


TRIBUNNEWS.COM - Seorang perempuan berusia 40 tahun bernama Dinora Rodriguez (40) akhirnya membuka suara setelah operasi perbesaran telah membuat payudaranya menjadi satu. Demikian dilapor Daily Mail, Selasa (27/9/2011).

Rodriguez muncul untuk memperingatkan perempuan lain agar berhati-hati melakukan operasi dengan menggunakan doktor bedah plastik yang tak berkelayakkan. Dia juga membuatt operasi di kelopak mata dan membuatnya tak boleh menutup matanya .

Rodriguez muncul di kempen yang dilakukan American Board of Plastic Surgery (ASPS). Lembaga ini memperingatkan bagi mereka yang ingin melakukan operasi agar berhati-hati dan jangan percaya dengan tipuan doktor palsu.

"Hanya kerana mereka menggunakan jaket putih bukan bererti mereka memiliki kelayakkan untuk melakukan operasi plastik," kata juru bicara ASPS.

Rodriguez mengatakan dirinya menemukan jalan sulit setelah menemui doktoer dan meminta agar implannya dikeluarkan. Doktor bedah plastik malah memotong kantung yang seharusnya menahan jaringan tisu dan membuat implan saling menyentuh serta terlihat seperti hanya payudara tunggal.

Game Ini Boleh Buat Semua Orang Merasakan Kehamilan [Video]

Posted: 28 Sep 2011 02:30 AM PDT

Semua orang yang menghadiri Tokyo Game Show 2011 boleh merasakan bagaimana rasanya hamil dengan menggunakan game simulator kehamilan ini. Ya, semua orang, baik itu wanita ataupun lelaki.

Kita punya simulator tarian seperti DDR, Gran Turismo untuk simulator litar lumba atau The Sims sebagai simulator kehidupan sehari-hari. Lalu kenapa kita tidak membuat game simulator kehamilan?

Idea itu akhirnya direalisasikan oleh developer dari Jepun yang mengembangkan sebuah game bernama "Mommy Tummy". Mommy Tummy adalah game yang menggunakan semacam balon karet, vibrator, kantung air, sensor sentuhan dan berbagai macam perangkat lainnya untuk memberikan pemainnya sebuah simulasi yang dirasakan oleh seorang wanita ketika hamil.

Di layar kaca akan diperlihatkan sebuah janin. Janin tersebut adalah calon bayi yang harus kamu besarkan berdasarkan interaksi output dan input dari berbagai perangkat yang kamu pakai. Contohnya, ketika ukuran janin semakin membesar, kantung air berisi air hangat yang terpasang di perut -dan dada- mu akan ikutan membesar. Dan ketika janin sudah mencapai tahap akhir, kamu mulai boleh berinteraksi secara nyata dengan calon bayimu, seperti ketika kamu bergerak terlalu cepat, bayi diperutmu akan ngambek, dan ia mungkin akan mulai menendang-nendang perutmu, tetapi jika sering diusap perut bayi itu akan merasa nyaman dan tenang.-idbite.com




sumber/foto: diginfo.tv

Mengerikan! Kunci Kereta Menancap Di Mata Bayi

Posted: 28 Sep 2011 01:45 AM PDT


Nicholas Holderman, bayi berusia 20 bulan asal Perryville, Kentucky, AS saat bermain bersama kedua kakaknya, secara tak sengaja, ia terjatuh tepat di atas kunci kereta orangtuanya. Kunci kereta tersebut justru menancap di kelopak matanya hingga menembus otak.

Beruntung Nicholas, kerana insiden tersebut tidak fatal. Meski kunci sempat beberapa lamanya menancap di kepalanya, namun berkat pertolongan pasukan perubatan ia boleh sembuh dan tak mengalami gangguan lain.


Tangisan kuat Nicolas mengejutkan ayahnya, Chris yang cepat-cepat menghampiri buah hatinya itu. Betapa terkejutnya Chris ketika melihat keadaan mengerikan di depan matanya. Sepasang kunci menancap di sebelah kelopak mata Nicolas dan menembus otaknya. "Itu pemandangan yang sangat mengerikan melihat ini terjadi pada bayi saya," kata Chris


Nicholas tinggal selama enam hari di hospital untuk masa penyembuhannya. "Kni ia telah benar-benar sembuh dan memiliki penglihatan yang sempurna. Kami semua tahu bila ini adalah anugerah dari yang Kuasa," tegas Chris.

(Dari Berbagai Sumber)

Ngeri..gambar kemaluan wanita dibakar kerana curang

Posted: 28 Sep 2011 12:52 AM PDT


Wanita ini dikatakan telah berlaku curang kepada suaminya dan telah tertangkap.Kemaluannya telah dibakar oleh suaminya yang sedang marah.

sumber gambar : xtremesick

Dalam Waktu Seminggu Anak Gadis Arab Ini Tiba-Tiba Memiliki Kelamin Lelaki

Posted: 27 Sep 2011 11:45 PM PDT


Seorang gadis kecil berumur 13 tahun di Arab Saudi dipindahkan oleh gurunya ke sekolah untuk lelaki kerana tubuhnya kini memiliki 'senjata lelaki'.


Awalnya gadis kecil itu, Uhud, merasakan perutnya seperti sakit kram terus menerus. Setelah satu minggu, voila, ia sudah memiliki organ khusus milik laki-laki tersebut.

Ayahnya sangat terkejut ketika mengetahui keadaan yang dialami puterinya tersebut. "Awalnya saya tak percaya dengan apa yang saya lihat... Hanya dalam waktu satu minggu, anak gadis saya memiliki organ kelamin lelaki sempurna dan sekarang ia telah menjadi seorang anak lelaki," cerita Ahmad Hassan Mousa yang tinggal di kota Khamis Mushait kepada surat khabar berbahasa Arab, daily Alriyadh.

Ayahnya mengaku bahwa Uhud memang tidak memiliki payudara, dan ketika ketika keadaan kram perut putrinya itu diperiksa ke doktor, doktor mengatakan Uhud juga tidak memiliki rahim.

Selain tanda fizik tersebut, Uhud memang lebih sering terlihat bertingkah seperti anak lelaki. Hal itu diakui oleh guru dan para tetangganya.

Mousa kini sibuk mendaftarkan identiti baru anak lelakinya itu ke berbagai instutsi pemerintah. Uhud yang telah berubah menjadi seorang lelaki itu kini diberi nama Muad.-idbite.com


sumber / foto : emirates247.com

Wanita Paling Dibenci di China Menjadi Manikur di AS

Posted: 27 Sep 2011 10:50 PM PDT


New York merupakan sebuah panggung besar bagi para selebriti di Amerika yang mencari perhatian di kota tersebut. Namun salah satu sensasi internet China telah bersembunyi di sebuah salon di Brooklyn akibat reaksi yang dia terima di negaranya sendiri.

Seorang wanita berusia 27 tahun Feng Luoyu, telah menjadi bahan ejekan nasional di China, dan saat ini tinggal dan bekerja di Brooklyn sebagai seorang manikur.

Feng Louyu menjadi terkenal sekitar dua tahun lalu yang lalu ketika dia menyebarkan risalah di Shanghai yang berisi permintaan khusus untuk lelaki yang ingin menjadi calon suaminya

Dalam risalahnya tersebut berisi kriteria lelaki ideal baginya, yakni harus lulusan dari salah satu universiti terkemuka, yang belajar ekonomi atau sesuatu yang serupa, tinggi badannya harus 1,8 meter serta berasal dari pesisir timur China.

Selain itu, sang lelaki belum memiliki anak sebelumnya, atau mempunyai bekas kekasih yang telah melakukan pengguguran. Serta berbagai persyaratan lainnya yang membuat ia menjadi bahan ketawa di negara tersebut.

'Aku dibenci di China dan tidak ingin dibenci oleh orang-orang di sini, " ujar Feng sambil menambahkan ia menaruh harapannya di Amerika, dan yakin bahawa dia dapat menggapai mimpinya di negara Uncle Sam.

Feng secara sering memposting untuk ke 1,4 juta pengikut-nya di Sina Weibo, jejaring sosial China yang mirip dengan Twitter. Dan pada bulan Disember ia menegaskan untuk kembali fokus pada tujuannya yakni mencari seorang pasangan.

"Saya percaya sebagai seorang wanita, menikah adalah suatu profesi. Untuk perempuan, menikah dan memiliki anak adalah kebahagiaan terbesar. Meskipun saat ini saya belum memilikinya, namun saya akan tetap bekerja keras," tulisnya.

Sumber : dailymail

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS