Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Foto Terbaru Marion Caunter Selepas 6 Bulan Bersalin

Posted: 19 Jun 2012 11:16 PM PDT

Sudah nama pun selebriti bertaraf antarabangsa, bagi Marion Caunter, mengekalkan imej itu mungkin sudah menjadi salah satu kewajipan.

Selepas lebih 6 bulan sejak melahirkan anak perempuannya yang pertama, Leia Rose Caunter Nasarudin, kelibat Marion Caunter telah dilihat di majlis pelancaran rancangan baru Diva Universal, "Hot Guys Who Cooks".

Dalam majlis itu, Marion kelihatan menarik dan langsing tidak seperti seorang ibu yang baru sahaja bersalin. Apa pun, OHBULAN! memang memuji tahap profesionaliti Marion dalam mengekalkan imejnya di kaca televisyen. Mari lihat beberapa keping foto yang diambil oleh jurugambar kami, Sherman Sim.

Mungkin kita boleh dapatkan sedikit tips penjagaan badan dari Marion Caunter selepas ini, kan?

Dalam pada itu, sebuah rancangan berjudul "Hot Guys Who Cook" bakal keudara pada 25 Jun ini di Diva Universal. Ia menampilkan 18 orang jejaka-jejaka kacak termasuklah Utt, Alex Yoong, George Young, Redza Minhat, Nat Ho dan beberapa orang lagi jejaka tampan dari seluruh Asia.

Setiap minggu, ia akan menampilkan 3 orang jejaka dengan resipi masakan mereka yang didbuat dalam masa 7 minit serta berkongsi mengenai kehidupan dan juga resipi rahsia mereka. Bagi para wanita diluar sana, OHBULAN! pasti anda tidak mahu melepaskan peluang ini untuk melihat jejaka tampan. Apatah lagi mereka kelihatan lebih bergaya apabila memasak. Nantikan 25 Jun pada jam 9 Malam di Diva Universal.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari laman web rasmi Diva Universal Asia.

Ibu Tiri Liyana Jasmay Failkan Cerai

Posted: 19 Jun 2012 10:39 PM PDT

Terkejut juga dengan laporan dari Utusan Malaysia semalam, dikatakan isteri kedua bapa Liyana Jasmay telah memfailkan permohonan cerai terhadap Jasmay Md. Shah di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur.

Ibu kedua Liyana Jasmay, Tengku Noraizah Sultan Abu Bakar telah memfailkan permohonan cerai mengikut mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Negeri Selangor 2003.

Tidak dapat dipastikan apakah punca Tengku Noraizah memfailkan cerai, kedua-dua mereka hadir ke mahkamah tanpa diwakili peguam masing-masing. Dalam prosiding itu, mahkamah telah menetapkan sebutan semula kes pada 19 Julai ini.

Untuk pengetahuan, bapa Liyana Jasmay adalah Pengarah Urusan syarikat perkhidmatan penyajian makanan, Besta Corporation Sdn. Bhd.

Laporan asal oleh Utusan Malaysia

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Iqram Dinzly Pengacara Jalan-Jalan Cari Makan

Posted: 19 Jun 2012 11:02 PM PDT

GILIRAN IQRAM MEMIKAT PENONTON JJCM

Diam tak diam, program Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM), salah satu program yang memberikan informasi dan tips serta lokasi menjamu selera, kini sudah pun memasuki musim ke-19! Program kali ini cukup istimewa kerana bukan sahaja menampilkan 4 segmen menarik dalam memperkenalkan tempat-tempat atau restoran-restoran yang patut dikunjungi, malah para penonton juga akan ditemani dengan seorang pengacara baru yang tidak asing lagi di dalam industri seni tanahair.

Selepas Shiha (Mentor 5) bergandingan dengan Iqbal Mazlan (Pilih Kasih) sebagai perantara musim lalu menggantikan Qushairi Razali (Qi), nantikan pula kemunculan pelakon muda popular Iqram Dinzly merangkap hos musim baru JJCM yang akan mula bersiaran pada 1 Julai 2012.

Iqram Dinzly Pengacara Jalan-Jalan Cari Makan

Menurut Pengurus Besar Kumpulan, Kumpulan Pengurusan Jenama TV3 & TV9, Pn Nurul Aini Abu Bakar, "Alhamdulillah, JJCM terus mendapat sambutan yang menggalakkan dan masih diterima oleh para peminat setia yang menonton untuk mendapatkan sama ada infomasi mahupun tips mengenai destinasi makanan yang sering dikunjungi ramai dan menjadi bualan hangat."

"JJCM terus mengorak langkah memasuki fasa baru di mana akan terus bersiaran sebanyak 21 episod untuk musim ini. Peralihan JJCM ke musim baru turut menampilkan muka-muka baru sebagai penerbit dan kru produksi bagi membuka ruang demi meluaskan pengalaman, malah sedikit sebanyak, ianya juga mempengaruhi konsep dan cara penyampaian program berdasarkan kreativiti dan kelainan yang ingin ditampilkan."

"Atas sebab itu jugalah Iqram dipilih sebagai hos untuk JJCM musim baru ini. Walaupun baru melebarkan sayapnya ke bidang pengacaraan, kami percaya Iqram mampu memberikan yang terbaik untuk JJCM musim baru ini. Setelah beberapa minggu menjalani rakaman bersama kru produksi JJCM, Iqram nampak komited menggalas segala tanggungjawab yang diamanahkan dengan berkesan. Kami yakin kombinasi mantap konsep segar program yang ditonjolkan dan bakat Iqram mampu membawa suntikan positif kepada program ini demi memastikan pengisian program ini sentiasa menarik dan bukan sahaja mendapat tempat di hati penonton, malah kekal relevan dengan peredaran zaman," tambah Pn. Nurul lagi.

Mulai 1 Julai ini, setiap episod mingguan akan membuka tirai dengan segmen pertama yang dikenali sebagai 'Lain Macam' yang akan membawa para penonton dan penggemar makanan ke beberapa buah restoran tempatan termasuklah tempat makan menarik yang menyajikan makanan enak dan istimewa di samping mempelajari cara menyediakan serta rahsia keenakkan setiap juadah pilihan.

Ikuti penggembaraan Iqram bersama kru produksi yang akan membawa penonton menjelajah ke destinasi selera bukan sahaja di sekitar kawasan Lembah Klang malah di negeri-negeri seperti Selangor, Terengganu, Negeri Sembilan dan Pulau Pinang yang cukup sinonim dengan resepi unit serta juadah tempatan yang selalu dijadikan sebagai menu pilihan pencinta makanan yang sememangnya mencari kelainan dan berani mencuba sesuatu yang baru.

Musim ini juga lebih menarik kerana setiap lokasi yang dikunjungi mempunyai cerita unik yang tersendiri seperti yang cuba ditampilkan menerusi segmen kedua, 'Siapa Itu?' di mana Iqram akan ditemani oleh seorang artis atau selebriti jemputan di dalam setiap episod mingguan. Aiman Hakim Ridza, Wan Sharmila, Izreen Azminda, Adam Shah adalah di antara yang bakal membuat penampilan khas dalam JJCM kali ini.

Pastinya ramai yang tidak mengetahui bahawa Izreen sangat menggemari makanan Korea seperti yang ditonjolkan dalam episod di mana beliau telah berkunjung ke Korean Street Café, SS15, Subang. Lain pula dengan Aiman yang akan membawa anda menikmati makanan Cina yang lazat di Restoren Gold Chilli yang juga terletak di Subang, manakala Wan Sharmila pula sukakan masakan Melayu di Restoren Shuhaida, Shah Alam.

Saksikan bagaimana gelagat Iqram melayan kerenah para peminat dan penonton bertuah yang telah dipilih untuk tampil dalam segmen ketiga JJCM yang dikenali sebagai 'Jemput Makan'. Dalam setiap episod yang dipaparkan pihak produksi JJCM akan memilih seorang tetamu jemputan khas menerusi laman sosial rasmi Facebook JJCM atapun para peminat yang sering menghantar emel untuk memberi komen ataupun cadangan kepada program JJCM. Menariknya, mereka yang terpilih juga boleh membawa pasangan masing-masing ataupun ahli keluarga untuk menemani mereka merasai sendiri kelazatan juadah di restoran dan kedai makan yang digemari ataupun baru pertama kali dikunjungi.

Sebelum menutup tirai, jangan lupa menonton segmen terakhir JJCM, 'Singgah' yang akan memaparkan kedai makanan yang unik dan lain daripada kebiasaan seperti warung kecil popular ataupun gerai berkonsepkan santai dan ringkas di tepi jalan termasuklah restoran bergerak seperti lori "dapur bergerak" yang terletak di jejambat Pusat Bandar Damansara yang mampu menyajikan makanan untuk 1,000 pelanggan dalam satu-satu masa.

Menampilkan Haizren Mohd Esa sebagai Penerbit, pastikan anda berada di depan televisyen untuk menyaksikan musim baru program Jalan-Jalan Cari Makan, setiap Ahad, 12.00 tengahari, bermula 1 Julai 2012. Selain itu, para peminat juga boleh melayari laman facebook iaitu Jalan Jalan Cari Makan dan menontonnya melalui laman sesawang Tonton di www.tonton.com.my

Iqram Dinzly Pengacara Jalan-Jalan Cari Makan

Iqram Dinzly Pengacara Jalan-Jalan Cari Makan

Iqram Dinzly Pengacara Jalan-Jalan Cari Makan

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Gossip Nubhan Bercinta Dengan Model Cina

Posted: 19 Jun 2012 10:39 PM PDT

Tengah-tengah surfing di internet pada tengahari ini, Budiey menerima emel dari seorang peminat Nubhan yang mana namanya dirahsiakan.

Dalam emelnya, disertakan beberapa keping gambar Nubhan bersama dengan seorang model berbangsa Cina yang mana menurutnya, Nubhan sekarang sedang hangat bercinta dengan seorang model yang menjadi model untuk video klipnya yang berjudul PICISAN.

Tak pasti la pulak apa nama model ni, cantik dan manis gak orangnya. Kalau betul Nubhan bercinta, tak kisahlah asalkan korang bahagia.

Elok gak tu, Nubhan pun fasih gak bercakap dalam bahasa Mandarin. So, tak jadi batu penghalang lah jika diorang nak intim.

Dengarnya, bibit-bibit percintaan bermula di lokasi itu iaitu di Kuantan dan mereka rancak berhubung sehingga kini. Model cina tersebut kini sering ke Kuala Lumpur untuk job modeling dan sering bertemu dgn Nubhan!

Budiey akan bertanyakan kepada Nubhan untuk pengesahan tentang perkara ini. Betul ke tidak Nubhan tengah bercinta? Atau sekadar gimik untuk menjadikan video klip PICISAN menjadi hype dan ditonton oleh orang ramai?

Teaser Muzik Video PICISAN:

Nubhan Bercinta

Nubhan Bercinta

Nubhan Bercinta

Nubhan Bercinta

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Seorang Ibu Izinkan Kekasih Gelap Perkosa Puterinya

Posted: 19 Jun 2012 09:00 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM, JAKARTA - Seorang ibu dari gadis berusia 11 tahun di Madurai, Tamil Nadu, India, mengizinkan kekasihnya untuk memperkosa puterinya.

Hal itu terungkap setelah doktor di Rumah Sakit (RS) Rajaji menemukan bahwaa gadis itu menderita perdarahan terus-menerus di bagian kewanitaanya ketika ibunya membawanya untuk berubat. Seperti dikutip dari the Jakartapost.com, Selasa (19/6/2012).

Curiga telah terjadi kekerasan seksual, dokoer RS Rajaji melapor ke polis, yang kemudian menyiasat ibu berusia 35 tahun tersebut. Sang ibu kemudian mengaku bahawa seorang kontraktor bernama T Ravi, dari Desa Vandiyur telah memperkosa puterinya.

Ravi, yang juga seorang rentenir itu, telah berselingkuh dengan ibu gadis itu, dan sering mengunjunginya tanpa sepengetahuan suaminya.
Pada kunjungan terakhirnya di hari Khamis minggu lalu, Ravi menyetubuhi puteri kekasihnya dengan persetujuannya.

Oleh kerana itu, polis ikut menahan ibunya dan  memburu Ravi yang melarikan diri. 

Remaja Ini Pilih Bunuh Diri Kerana Berwajah Cantik

Posted: 19 Jun 2012 08:45 PM PDT


TRIBUNNEWS.COM - Seorang gadis berusia 14 tahun bernama Jade Stringer (14) bunuh diri dengan cara gantung diri kerana banyak yang cemburu atas kecantikan dan kepopularannya. Demikian dilansir Daily Mail, Selasa (19/6/2012).
Jade meninggal enam hari setelah ditemukan tak sedarkan diri oleh sang ayah, David. Teman-temannya mengatakan jika Jade, yang berwajah cantik dan menarik, harus berhadapan dengan tekanan kerana wajahnya selama beberapa bulan terakhir.
Tidak hanya itu. Jade diduga marah kerana telefonya disita oleh keluarganya kerana menggunakannya secara berlebihan. Ia dilarikan ke RS  Fairfield General Hospital, Metropolitan Borough of Bury, Greater Manchester, Inggris, pada 10 Jun namun kemudian meninggal dunia.
Teman-teman Jade, yang bersekolah di Haslingden High School,dekat Rossendale, Lancashire, mengatakan ia diejek kerana berwajah menawan. Dalam ungkapan yang ditujukan ke Jade di Twitter dan Facebook menyatakan ia menjadi korban gangguan oleh banyak orang.
"Insiden ini tidak akan ditindaklanjuti dan kami tidak mencari orang-orang yang diduga terlibat dalam kejadian ini," demikian disampaikan juru bicara pihak polis Greater Manchester.

Alat Bantu Seks Disangka Cendawan Liar

Posted: 19 Jun 2012 08:30 PM PDT


Sebuah liputan berita mengenai "cendawan" misteri yang ditemukan di sebuah desa di China menjadi bahan tertawaan bagi pengguna internet di dunia. Inilah yang akan terjadi jika seluruh kru siaran berita terdiri dari orang-orang yang masih polos.
Pada 17 Jun kelmarin, pasukan wartawan dari program televisyen Xi'an Up Close mendatangi desa Liucunbu di Cina atas desas-desus ditemukannya sebuah cendawan yang amat langka di desa tersebut. Pasukan yang digawangi oleh seorang reporter yang masih muda itu meliput cendawan tersebut dengan cukup serius.
Menurut seorang warga setempat,cendawan tersebut ditemukan pada sebuah tempat penggalian sumur. Para warga yang ikut melihat dan memegang-megang benda tersebut terpesona dengan bentuknya yang unik dan fisiknya yang kenyal.
Jamur tersebut memiliki dua "kepala" yang berada di ujung atas dan bawah. Di setiap ujung kepala terdapat lubang yang oleh warga setempat dipercayai merupakan mata dan hidung dari cendawan tersebut.
"Bahkan penduduk yang berusia 80 tahun di desa ini saja belum pernah melihat cendawan tersebut," ujar seorang penduduk dengan polosnya.
Ada juga warga setempat lainnya yang cukup melek teknologi, tapi nampaknya cukup buruk dalam menggunakan mesin pencari.
"Saya sudah melakukan pencarian melalui internet. Ini adalah jenis cendawan lingzhi yang disebut taisui," ujar warga itu yang segera direspon oleh sang reporter dengan menjelaskan bahawa cendawan taisui adalah jenis  yang sangat langka dan dikonsumsi oleh kaisar China zaman dahulu supaya mereka panjang umur.
Malam itu, reportase ini disiarkan melalui televisyen keseluruh penjuru China. Warga China yang menyadari bentuk asli dari cendawaan misteri tersebut kontan saja pada tertawa terbahak-bahak. Tak perlu lama bagi reporter tersebut untuk segera menjadi bahan tertawaan di internet.
Tahu bahawa reporter mereka berubah menjadi acara komedi terkenal, produser acara itu segera menulis permohonan maaf di Sina Weibo. Dalam tulisannya, ia meminta maaf dan memohon maklum kerana reporter yang meliput saat itu masih sangat muda dan naif.

Benci tubuh sendiri?

Posted: 19 Jun 2012 08:15 PM PDT

MESKIPUN dikurniakan dengan susuk tubuh yang langsing dan menawan, bintang filem A Walk To Remember, Mandy Moore mendedahkan tidak menyukai bentuk tubuhnya ketika di alam persekolahan.

Menurut Moore, dia membesar begitu cepat sehinggakan berasa janggal apabila lebih tinggi berbanding rakannya yang lain.

"Dengan ketinggian saya kini, 5 kaki 10 inci, saya rasa sangat pelik. Walaupun ibu saya berasa bangga dan cemburu dengan ketinggian yang saya miliki, tetapi saya sangat membencinya.

"Bagaimanapun, saya bertuah kerana memiliki badan sebegini tidak memerlukan saya untuk berdiet," katanya.


sumber : sinar harian

Mahkamah haramkan yoga ketawa

Posted: 19 Jun 2012 08:00 PM PDT



MUMBAI - Senaman yoga dipercayai dapat mengurangkan tekanan dan mengekalkan kesihatan badan, tetapi sebuah kelab yoga di sini diarahkan menghentikan sesi senaman ketawa pada waktu pagi selepas pihak berkuasa menerima aduan daripada penduduk setempat.
Mahkamah Tinggi Bombay mengarahkan polis supaya menghentikan sesi berkenaan selepas seorang warga emas berusia 78 tahun mengadu senaman ketawa itu menyebabkan dia mengalami tekanan mental, selain mengganggu penduduk di kejiranan berkenaan.
"Adalah tidak wajar untuk kumpulan senaman tersebut berhimpun di luar rumah seseorang dan ketawa berdekah-dekah," kata panel hakim selepas mendengar petisyen yang dikemukakan oleh Vinayak Shirsat yang menetap di Kurla, pinggir bandar raya ini.
Menurut petisyen berkenaan, terdapat 10 hingga 15 ahli kumpulan tersebut berkumpul pada pukul 7 pagi untuk menyanyi, bertepuk tangan dan ketawa dengan kuat.
"Mereka ketawa sekuat hati, setiap ahli kumpulan senaman itu digalakkan ketawa sekuat yang boleh," kata Shirsat dalam aduannya.
Yoga ketawa dipopularkan sebagai rutin senaman oleh seorang doktor perubatan India, Madan Kataria pada 1995. - AFP
sumber : kosmo online

Penyanyi ditembak mati di luar salon kecantikan

Posted: 19 Jun 2012 07:45 PM PDT


PESHAWAR: Penyanyi popular Pakistan yang melarikan diri untuk meneruskan karier muziknya jauh daripada pemerintahan Taliban yang menekan, ditembak mati di barat laut bandar Peshawar, kata polis, semalam.
Ghazala Javed, 24, ditembak enam kali oleh penyerang ketika dia keluar dari sebuah salun kecantikan, tetapi polis percaya bukan Taliban yang bertanggungjawab dan berkata bekas suaminya adalah suspek dalam kes ini. 
Bapa Ghazala yang bersamanya turut dibunuh, kata polis. - AFP 


sumber : myMetro

Guru rogol 5 murid perempuan ditangkap

Posted: 19 Jun 2012 07:30 PM PDT


BEIJING: Pihak berkuasa di barat laut China memerintahkan guru sekolah rendah yang dikatakan melakukan serangan seks terhadap lapan murid perempuan, yang termuda berusia 10 tahun, ditangkap.
Liu Junhong, 28, dilaporkan merogol lima kanak-kanak perempuan dan berkelakuan tidak senonoh terhadap tiga lagi sejak tiga tahun lalu di sekolah di wilayah Gansu, menurut laporan China Youth Daily. 
Mangsa yang paling tua berusia 13 tahun.

Menurut laporan itu, tujuh daripada mereka adalah anak pekerja asing yang diambil bekerja jauh dari tanah air mereka.



"Ibu saya tinggal di tempat sangat jauh," kata mangsa yang dipetik oleh akhbar itu. - AFP



sumber : myMetro

Microsoft perkenal Surface untuk cabar pasaran iPad Apple

Posted: 19 Jun 2012 07:15 PM PDT


LOS ANGELES: Microsoft semalam mempamerkan komputer tablet pertamanya, Surface, dalam usaha mereka bersaing dengan iPad keluaran Apple.
Ketua Pegawai Eksekutif Microsoft, Steve Ballmer, menggambarkan pencabar ipad itu - dilengkapi penutup yang juga berfungsi sebagai papan kekunci - sebagai tablet yang berfungsi untuk "kerja dan bermain-main." Surface juga menjadi nama kepada komputer skrin sesentuh yang dikeluarkan Microsoft untuk pasaran bisnes di restoran, kedai, bar serta tempat lain. Orang ramai yang menghadiri majlis di sebuah studio Hollywood itu begitu teruja ketika pelbagai ciri Surface dibentangkan.

Majlis berkenaan juga sempat membuat Presiden Windows dan Windows Live, Steven Sinofsky, cemas seketika apabila model pertama Surface yang diperkenalkannya gagal bertindak balas terhadap sentuhan.


Sinofsky berhenti seketika bagi mengambil unit lain dan lega apabila alat itu berfungsi sepenuhnya. Surface beroperasi menggunakan perisian Windows RT yang dihasilkan untuk cip peranti mudah alih ARM. Menurut Ballmer, Surface adalah peranti perkomputeran baru yang diperkenalkan Microsoft.

"Ia menyatukan kelebihan perkakasan dan perisian yang saling bersaing," katanya. Microsoft tidak menyatakan secara khusus bila Surface akan berada di pasaran tetapi dipercayai dijual serentak dengan pengeluaran perisian Windows 8 akhir tahun ini. - AFP



sumber : myMetro

Ibu lemaskan 2 anak di hotel

Posted: 19 Jun 2012 07:00 PM PDT


MADRID: Juri mahkamah semalam diberitahu, seorang ibu membunuh dua anaknya ketika mangsa tidur dan menghabiskan malam itu bersama mayat mereka.
Dalam hujah pembukaannya, pendakwa, Victor Pillado Quintas, berkata kira-kira jam 9 malam pada 17 Mei 2010, tertuduh berada dalam bilik 101 sebuah hotel di Costa Brava bersama dua anaknya.

"Walaupun menyedari usia muda mangsa dan sifat mereka yang tidak mampu bertindak balas, defendan mengambil kesempatan atas kepercayaan sebagai ibu dengan memangku anaknya dan memasukkan kepala mangsa ke beg dalam sebelum menjerut leher mereka," katanya.




Lianne Smith, 45, sebelum ini mengaku melemaskan anaknya, Rebecca Smith, lima, dan Daniel, 11 bulan, dengan beg plastik di hotel berkenaan.

Lianne dibicarakan di Mahkamah Wilayah Girona semalam bagi membolehkan juri memastikan sama ada dia bertanggungjawab secara jenayah atas kematian kedua-dua anaknya.


Peguam bela memohon Lianne dibebaskan atas alasan dia mengalami "gangguan psikiatrik" ketika kejadian di Hotel Miramar di Lloret de Mar itu.



Jika disabitkan kesalahan, Lianne boleh dipenjara 38 tahun.

Quintas berkata, Lianne tidak berhenti mengetatkan jerutan beg plastik itu sehingga yakin anaknya mati.


Selepas membunuh Daniel, kata Quintas, Lianne melakukan perbuatan sama ke atas Rebecca.

"Selepas membunuh dua kanak-kanak terbabit, tertuduh bermalam bersama mayat anaknya," katanya.


Pembunuhan itu berlaku sejurus selepas pasangan Lianne, Martin Smith, ditahan polis Sepanyol di Barcelona yang bertindak melaksanakan waran tangkap Eropah.


Smith kemudian dihantar pulang ke Britain. Keluarga itu menetap di Sepanyol sejak 2007 selepas menarikan diri dari Lichfield di Staffordshire, apabila Smith dituduh melakukan penderaan seksual ke atas seorang budak perempuan. Menurut Quintas, pada jam 1.30 petang keesokan harinya, Lianne pergi ke lobi hotel dan meminta kakitangan di situ menghubungi polis serta ambulans.


Dia juga mengaku membunuh anaknya kepada polis. - DM


Datuk ugut guna pistol

Posted: 19 Jun 2012 06:45 PM PDT


KOTA KINABALU: Niat seorang ibu muda mengambil anaknya berusia dua tahun dalam jagaan keluarga mentuanya berstatus VIP sejak Oktober tahun lalu, dibalas dengan sepak terajang manakala bapanya yang cuba membantu, diugut dengan pistol oleh besannya.
Wanita itu yang mahu dikenali sebagai Sri, 20-an, berkata, kejadian berlaku di sebuah taska di sini, jam 10.30 pagi Jumaat lalu.
Menurutnya, sebelum kejadian dia bergegas ke taska itu bersama adiknya berusia 17 tahun bagi mengambil anaknya dengan membawa surat perintah penjagaan sementara dikeluarkan mahkamah pada 17 Januari lalu.

Sri berkata, tidak lama kemudian, bapa dan ibu mentuanya bergelar Datuk dan Datin serta abang iparnya tiba di taska itu, sebelum Datin terbabit membawa cucunya berusia dua tahun itu ke dalam kereta.



sumber : myMetro

Tetamu penyangak

Posted: 19 Jun 2012 06:30 PM PDT


PADANG BESAR: "Saya langsung tidak sedarkan diri apabila pengsan akibat diserang sakit jantung sebaik mengetahui tiga tetamu wanita yang tidak diundang, mencuri hantaran serta barangan berharga milik anak perempuan," kata Abdullah Mohd Noor, 60.
Sebelum itu, katanya, majlis perkahwinan anak perempuannya 'diserang' sekumpulan pencuri wanita Geng Gelang yang melarikan barang kemas dan wang tunai dianggarkan bernilai RM5,000 dalam kejadian di Beseri di sini, Sabtu lalu.
Difahamkan tiga suspek wanita berbaju kurung berusia antara 40-an hingga 50-an berkenaan turut dipercayai menjadi dalang beberapa kejadian samun dan curi dalam bilik pengantin sejak tahun lalu.

Dalam kejadian jam 2 petang, Nor Fadilah, 28, dan kakak sulungnya, Nor Azalilah, 34, kehilangan barang kemas serta beg tangan berisi wang tunai manakala Abdullah terpaksa dikejarkan ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) Kangar untuk rawatan.



sumber : myMetro

Nak kuat jadi lemah

Posted: 19 Jun 2012 06:15 PM PDT


IPOH: Ia dimomok sebagai 'tisu magis' kerana kononnya mampu menambah tenaga seksual lelaki dan akibat terpengaruh dakwaan palsu itu, ada pengguna produk berkenaan mengalami masalah mati pucuk dan bengkak saraf berpanjangan pada alat kelamin.
Ini kerana tisu basah berharga RM3 sebungkus yang diseludup dari luar negara itu dikesan mengandungi bahan kimia berat iaitu benzocaine, lidnocaine dan anestetic yang boleh membahayakan pengguna jika tidak digunakan dengan sukatan yang betul.
Ketua Penolong Pengarah Kanan Bahagian Penguat Kuasa Farmasi (BPF), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Mazlan Ismail berkata, tiga jenis bahan kimia berat itu biasanya digunakan sebagai ubat bius ketika prosedur pembedahan.


sumber : myMetro

Atuk kecewa cinta hampa

Posted: 19 Jun 2012 06:00 PM PDT


REMBAU: "Selepas 29 tahun menduda, saya terbuka hati untuk bernikah dengan gadis berusia 16 tahun, malah gembira apabila dia bersetuju mengahwini saya menerusi kiriman SMS menyebabkan saya sanggup menunggunya habis belajar untuk meminang. Namun kini, impian itu berkecai kerana dia sudah ada kekasih lain dan mahu memutuskan hubungan."
Begitu luahan seorang lelaki warga emas, Mohd Adnan Hamid, 60, yang mendakwa bukan saja perasaannya dipermainkan dan ribuan ringgit wang dibelanjakannya lesap, malah lebih keji kekasihnya itu tergamak menghina dan memaki hamunnya apabila dia meminta penjelasan mengenai teman lelaki baru remaja itu.
Menurutnya, dia berkenalan dengan gadis yang mesra dipanggil Ida itu, Februari lalu di sebuah kedai makan dan pada awalnya hubungan mereka tidak lebih daripada hubungan seorang datuk dan cucu.

"Dia bekerja sebagai pembantu kedai makan pada hari cuti dan sebaik mengenalinya timbul rasa kasihan dan simpati sehingga saya menawarkan diri menjadi wakil penjaga pelajar selepas dia bertukar sekolah.



"Sejak itu, kami sering berhubung melalui telefon bimbit dan bertemu. Saya minta Ida supaya berhenti kerja dan fokus terhadap pelajaran serta berjanji membantunya jika kesempitan wang," katanya ketika ditemui Harian Metro, semalam.



sumber : myMetro

Wanita sarat hamil cedera nahas

Posted: 19 Jun 2012 05:45 PM PDT


KUANTAN: "Melihatkan keadaan kereta yang remuk teruk ketika tiba di tempat kejadian, jantung saya berdegup kencang memikirkan apa berlaku kepada isteri yang sarat mengandung anak sulung kami. Namun, selepas bergegas ke hospital saya bersyukur dia selamat bersama kandungannya," kata seorang lelaki yang hanya mahu dikenali sebagai Mohd, 30.
Dia yang bakal bergelar bapa sebulan lagi berkata, hanya Tuhan saja tahu perasaannya ketika itu apatah lagi memikirkan isterinya yang mengandung lapan bulan terbabit dalam kemalangan ngeri itu.

Dalam kejadian jam 12 tengah hari semalam, kereta Proton Satria Neo dipandu isterinya yang hanya dikenali sebagai Farah, 28, dikatakan berpusing beberapa kali sebelum terbabas di Jalan Pintasan-Pelabuhan Kuantan, dekat Damansara, di sini. Kejadian berlaku ketika mangsa dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Damansara selepas dikatakan keluar membeli makanan di bandar ini.


Akibat kejadian itu, kenderaan dipandu Farah terpelanting ke seberang jalan dan mengalami kerosakan teruk.

Mohd berkata, dia mendapat tahu kejadian berkenaan selepas dihubungi orang awam sebelum bergegas ke tempat kejadian.


"Ketika itu, saya berada di bandar menyelesaikan satu urusan dan apabila tiba di tempat kejadian saya mencari isteri, namun dia tiada di situ.



"Berderau darah bila melihatkan keadaan kereta, namun saya tidak tahu bagaimana keadaan isteri kerana dimaklumkan dia dibawa ambulans ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), di sini," katanya.

Katanya, tiba di HTAA jantungnya terus berdebar kencang kerana belum mengetahui keadaan sebenar isteri bersama kandungan sulung yang bakal dilahirkan tidak lama lagi.


Katanya, segala kebimbangan dan ketakutan terlerai selepas melihat keadaan isterinyadirawat di unit kecemasan hospital berkenaan.

"Alhamdulillah isteri saya selamat dan doktor turut memaklumkan setakat ini kandungannya juga tidak terjejas.


"Dia hanya mengadu sakit belakang selain cedera ringan pada kaki kanannya," katanya ketika ditemui di HTAA, semalam.


Mohd berkata, isterinya kini mengalami trauma dan masih terkejut dengan kejadian menimpa, namun keadaannya stabil dan masih dirawat di HTAA.


Menurutnya, sebelum ini dia ada mendengar jalan berkenaan sering berlaku kemalangan maut, namun tidak sangka kejadian semalam membabitkan isterinya.


"Saya sama sekali tidak menduga isteri terbabit dalam kemalangan hari ini (semalam), apatah lagi dia kini sarat mengandung, namun bersyukur semuanya selamat," katanya yang belum membuat laporan polis berhubung kejadian berkenaan.



sumber : myMetro

Pernah tengok kejadian ini

Posted: 19 Jun 2012 05:30 PM PDT

Guna tangan gerakan wiper kenderaan...




Cuba anda baca cerita ini,adakah kes ini perkosaan atau tidak?

Posted: 19 Jun 2012 05:15 PM PDT


Xiao Juan, Wanita 26 tahun tinggal di Guizhuo. Pada 27 Jun lalu dia dan kekasihnya pergi ketempat pesta ulang tahun temannya. ketika mereka pulang sudah terlalu malam akhirnya diputuskan mereka menginap disebuah hotel. Ketika tengah malam Xiao Juan pergi ke toilet awam diluar biliknya. setelah itu dia kembali namun bukan kebilik dia menginap tapi ke bilik sebelahnya!!

Masih belum terlalu sedar, Xiao Juan berfikir bahawa laki laki yang ada dikamar itu adalah kekasihnya, dan mereka pun berhubungan seks. setelah itu laki-laki itu pun bergegas pergi, Xia Juan bingung dan menanyakan kepada laki-laki itu mahu kemana,dia berkata mahu ketandas . Ketika dia melihat laki-laki itu dan dia baru tersedar kalau itu bukan kekasihnya, dia terkejut dan menangis, tetapi lelaki itu terus cabut lari.

Akhirnya Xiao Juan menangis dan pergi ketempat kekasihnya dan mengadukan hal tersebut. Xiao Juan dan kekasihnya akhirnya memutuskan untuk melaporkan lelaki itu kepada polis bahawa dia telah diperkosa.

Tetapi polis bingung untuk mendefinisikan apakah itu pemerkosaan atau bukan, kerana tidak ada unsur paksaan didalamnya.

So? menurut anda bagaimana??

Lelaki ini menggantikan penisnya dengan jari tengah

Posted: 19 Jun 2012 05:00 PM PDT

Gaioz Jakeli lelaki berusia 50 tahun berasal dari Georgia ini menggantikan penisnya dengan jari tengahnya.
Jakeli dikenal sangat penyayang oleh keluarganya, kerana sifat penyayangnya itu dia menyembunyikan penyakit kanser penisnya dari isterinya. Isteri Gaioz yang pada ketika itu juga tengah menghidap penyakit berbahaya tidak mengetahui bahawa suaminya tercinta mengidap penyakit kanser penis. Gaioz Jakeli menyembunyikan penyakit ini dari isterinya sehingga isterinya meninggal dunia.

Setelah isterinya meninggal dunia, keadaan Jakeli semakin memburuk, untuk itu seorang doktor bedah ternama di Georgia, Ivan Kusanov menyarankan agar Jakeli memotng penisnya. Namun, di Georgia seorang lelaki yang tidak memiliki kejantanan dianggap rendah, untuk itu doktor menyarankan agar Gaioz menukar penisnya dengan jari tengah tangan kirinya.



Setelah mempertimbangkan dengan matang, akhirnya Gaioz setuju. Operasi ini sendiri memakan masa sekitar 17 jam. Agar kelaminnya dapat bekerja secara normal sang doktor bedah hanya mematahkan sebahagian penis Gaioz yang terkena kanser untuk digantikan dengan jari tengahnya.



2 bulan setelah operasi Gaioz bole hidup normal kembali dia mengatakan "semuanya berjalan baik-baik saja setelah dua bulan berjalan, awalnya saya merasakan perih yang amat sangat ketika akan buang air kecil, bahkan untuk berjalan. Tapi kini semua baik-baik saja" Gaioz menghabiskan duit sebanyak 3.500 poundsterling untuk pembedahan ini. Bahkan beberapa bulan setelahnya dia sudah memiliki kekasih baru lagi, dan kekasihnya mengaku sangat mencintai Gaioz

Dicari: Siapa Pemilik Bontot Ini?

Posted: 19 Jun 2012 04:45 PM PDT


Polis di daerah Durham Constabulary, Inggris, sedang berusaha menangkap perompak yang beraksi di wilayah mereka. Namun mereka mengalami kesulitan kerana satu-satunya petunjuk yang paling jelas adalah foto (maaf) bontot si pencuri.


 Peromak tersebut menggunakan topeng / balaclava hitam ketika berusaha merampok sebuah kedai di Newton Aycliffe. Usahanya gagal keraa petugas  wanita ketika itu berkeras tak mahu memberikan apa yang perompak ini inginkan. Sang perompak lalu melarikan diri tanpa membawa wang sesen pun.


 Berkat balaclava yang menutupi wajahnya, polis mengalami kesulitan untuk mencari identiti lelaki ini. Tapi walaupun begitu, kamera CCTV kedai tersebut sempat merakam satu-satunya bahagian yang tak tersamarkan dari tubuh sang pencuri, iaitu emm....bontot


 Mahu tak mahu, Polisi memanfaatkan pemandangan dari momen berharga tersebut untuk mencari siapa identiti si perompak. Kini siapapun yang merasa familiar dengan bokong di atas, boleh menghubungi petugas polis.




sumber: newslite

Wow..beli heikopter untuk dijadikan karavan

Posted: 19 Jun 2012 04:30 PM PDT


SUFFOLK - Seorang bapa anak tiga, Tim Johnson membeli sebuah helikopter yang pernah digunakan Tentera Laut Diraja Britain pada harga £5,000 (RM24,180) untuk dijadikan karavan, lapor sebuah akhbar semalam.

Karavan itu dilengkapi dengan katil dan kerusi dan disewa pada harga £60 (RM290.15) semalam ditambah dengan caj antara £5 (RM24.17) dan £9 (RM43.52) setiap seorang.

Kawasan karavan itu yang terletak di tempat perkhemahan Blackberry Wood dekat Ditchling di sini dikelilingi suasana seperti kem tentera dan dilengkapi beg pasir.

"Pada asalnya, saya mahu mencari sebuah jet peribadi tetapi saya tidak berpendapat ia akan menjadi pengalaman yang amat baik untuk tinggal di dalam jet," kata Johnson.- Agensi


Anak Malang Ini Harus Kenakan Topeng Selama 10 Tahun

Posted: 19 Jun 2012 04:15 PM PDT


BEIJING - Malang benar nasib Wang Gengxiang (5), tubuhnya terbakar dan kepalanya nyaris tidak memiliki kulit lagi setelah kecelakaan yang dialaminya.

Kanak-kanak lima tahun itu harus menggunakan topeng elastik dan kemungkinan harus menghabiskan waktu 10 tahun untuk menyembuhkan dirinya.

Anak malang tersebut terjatuh ke dalam pembakaran jerami di halaman rumahnya di Fenyang, propinsi Shanxi, China. Kulit kepalanya sudah nyaris tidak lagi tersisa, begitu pula dengan jari kecilnya.

Gambar terakhir yang didapatkan, dia mengenakan pelindung kepala putih elastik sambil bermain dengan anjing dan mainannya.

Doktor mengatakan bahawa operasinya tidak lagi boleh dilanjutkan kerana batang tenggorokannya belum cukup kuat, diperkirakan akan memakan waktu 10 tahun lagi.

"Kami harus menunggu trakeanya membesar, mungkin diperkirakan ketika usianya 14 atau 19 tahun. Itu pun tergantung situasi," ujar wakil direktur Rumah Sakit Liberation Army Shen Chuan'an, seperti dilansir China Daily, Jumat (8/7/2011).

Keluarganya yang terbentur masalah dana kini harus dihadapkan masalah masa depan Wang, pengaruh apa yang akan dirasakannya kerana topeng yang dikenakannya.

Anak-anak seusianya kini tidak mahu lagi bermain dengan Wang kerana penampilannya yang aneh.

"Teman-temannya kini takut kepadanya. Saya harus membeli makanan agar mereka mahu bermain dengannya," ujar sang ayah Wang Shouwu.(rhs)

Kerana rindukan ibu, kanak-kanak tersesat sampai ke Chile

Posted: 19 Jun 2012 04:00 PM PDT

SANTIAGO, KOMPAS.com - Seorang kanak-kanak lelaki Bolivia, yang berusia 10 tahun dan bersembunyi di trak dalam usaha menemui ibunya di penjara, malah menempuh perjalanan sampai Chile, setelah trak yang ditumpanginya menjelajahi perjalanan sejauh 500 kilometer melewati pegunungan Andes.


Anak lelaki tersebut, yang diidentifikasi bernama Franklin Villca, akhir minggu lalu sampai di kota Iquigue, Chile, sekitar 1.800 kilometer di sebelah utara Santiago, setelah menempuh perjalanan tiga hari tanpa makan dan minum di dalam trak, yang membawa bahan mineral.

"Saya cuma mahu menemui ibu saya," kata anak lelaki itu kepada stesen televisyen Chile, TVN, sebagaimana dikutip AFP.

Franklin Villca menumpang sebuah trak di kota Oruro, Bolivia, kerana dia mengira kendaraan itu akan membawa dia ke Cochabamba, tempat ibunya menjalani hukuman.

Rupanya, Franklin salah menumpang trak, sehingga membawanya ke arah yang berbeza melewati jalan pegunungan setinggi 3.000 meter.

Franklin turun dari trak dan tidak sedar dirinya telah berada di jalanan Alto Hospicio, di dekat Iquique. Beruntung, Franklin bertemu Margarita Flores, wanita ini lalu membawa Franklin pulang dan melaporkan ke pihak yang berkenaan.

"Saya boleh  merasakan kerinduan kanak-kanak itu, kerana saya juga seorang ibu. Dan ternyata ibu Franklin sedang mengalami masalah dan di penjara," kata Margarita Flores kepada media setempat.

Franklin kemudian diserahkan kepada pihak polis untuk mendapat pengasuh. Namun, atas permintaan Margarita Flores, pengadilan di Iquique memutuskan dan mengizinkan Franklin tinggal bersama keluarga perempuan tersebut, sampai ia boleh diserahkan kepada pemerintah Bolivia.

Sanggupkah anda diperlakukan sebegini oleh 'awek' ?

Posted: 19 Jun 2012 11:00 AM PDT

Sanggupkah anda diperlakukan seperti ini oleh kekasih @ awek anda.Dipijak seperti binatang.Adakah lelaki ini sanggup melakukan @ menggadaikan dirinya demi cinta.Malang sungguh jika ada lelaki yang sanggup diperlakukan sebegini demi cinta.













[Hebat] Inilah wajah bapa yang sangat sayang anaknya

Posted: 19 Jun 2012 10:30 AM PDT







Dia akan gembira jika anaknya gembira.....
gambar ini menunjukkan betapa dia menyayangi anaknya...
tapi malangnya ada segelintir manusia yang menjadikan anak sebagai
sampah yang boleh dibuang merata-rata.....


515 bahan kimia masuk dalam tubuh wanita setiap hari kerana produk kecantikan

Posted: 19 Jun 2012 10:15 AM PDT

Menurut satu kajian baru, wanita biasanya menggunakan hingga 13 produk, yang sebahagian besar mengandungi lebih daripada 20 bahan, termasuk aditif (bahan penambah).

Sebahagian besar kosmetik kegemaran kita adalah campuran yang dihasilkan secara industri dan bahan kimia berbahaya yang boleh merosakkan kesihatan kita dan, dalam beberapa kes, bukan memberikan kita potensi 'anti-penuaan' tetapi menyebabkan kita nampak tua dengan lebih cepat. Minyak wangi mengandungi campuran rata-rata daripada 250 bahan, dengan beberapa mengandungi sebanyak 400.

Penyelidikan oleh Bionsen, syarikat yang membuat deodoran yang kata mereka 'bebas aluminium', mengatakan beberapa bahan aditif dalam produk-produk lain telah dikaitkan dengan kanser, masalah hormon, kondisi kulit dan alergi.

Lipstik mengandungi purata 33 bahan, losyen tubuh 32, maskara 29, dan produk yang paling murni, pelembap tangan, 11.

Poll (pungutan suara) dari 2,016 orang wanita oleh Bionsen mengatakan sebahagian besar dari bahan tercemar adalah ditimbulkan sendiri oleh wanita yang menyemburkan deodoran, menyapu pelembab tubuh dan memakai lipstik pada setiap pagi.

Lapan daripada 12 daerah di tubuh ditandakan oleh Bionsen sebagai tempat di mana para wanita menggunakan produk kosmetik yang mengandungi bahan kimia itu pada wajah atau kepala dan termasuk pelembab, fondasi, pemerah muka, make-up mata, spray rambut dan parfum kepala atau wajah.

Penelitian dari University of Medicine Wilayah Kyoto menunjukkan bahawa beberapa parabens yang dahulu kita anggap selamat, seperti Methylparaben, boleh bermutasi dan menjadi racun bila terkena sinar matahari. Parabens adalah salah satu bahan pengawet yang paling banyak digunakan di dunia, dan dijumpai dalam syampu, gel rambut, gel pencukur dan losyen tubuh. Tetapi penggunaan menjadi semakin kontroversial - pelbagai kajian telah menghubungkan mereka dengan masalah kesihatan yang serius termasuk kanser payudara, serta masalah kesuburan pada lelaki.

Penelitian sebelumnya menemukan satu pertiga wanita di bawah usia 25 tahun memakai produk yang ditujukan untuk mereka yang lebih daripada 40-an, berpotensi mendedahkan diri mereka kepada kerosakan yang tidak diingini dari rawatan yang dibuat khusus untuk kulit yang lebih tua.

Pesakit Eksema yang menggunakan produk yang terlalu berminyak sering menderita suatu keadaan yang disebut oklusi folikulitis (occlusive folliculitis) - iaitu keringat tidak boleh keluar melalui liang-liang roma yang tersumbat, menyebabkan bengkak merah gatal.

Ada beberapa undang-undang yang direka untuk melindungi kita daripada bahan kimia berbahaya dalam kosmetik, namun para penyelidik bimbang bahawa mereka tidak pergi cukup jauh. Sebagai contoh, pengeluar kosmetik wajib menyenaraikan bahan-bahan mereka, tetapi mereka tidak perlu memberi tahu kita mengenai kotoran yang ditemui pada bahan mentah ataupun digunakan dalam proses pembuatan, selama mereka tidak menyiapkan produk.

Jika anda ingin melindungi diri daripada bahan kimia yang berlebihan, kurangkanlah penggunaan kosmetik anda secara keseluruhan, beralih kepada produk-produk alamiah dan organik, serta membaca label pada produk-produk penjagaan kecantikan dengan lebih berhati-hati.



Sumber:

1 - Telegraph.co.uk

2 - Dailymail.co.uk

Video Kanak-kanak 4 Tahun Merokok Di Dalam Keretapi Gegarkan China

Posted: 19 Jun 2012 10:00 AM PDT

TEMPO Interaktif, Beijing – Sebuah rakaman video yang memperlihatkan dua kanak-kanak lelaki berusia 3-4 tahun sedang merokok menggegarkan China. Muncul perdebatan sudah seberapa buruk kebiasaan merokok melanda Negeri Panda itu.

Sambil tertawa, kedua asyik mengisap rokok. Bahkan yang satunya dengan bercanda meniupkan asap rokok ke wajah temannya. Mereka tertangkap kamera merokok di dekat pintu yang menghubungkan antara dua gerbong. Di sanalah para penumpang biasa merokok.

Ketika ditanya seorang penumpang yang terkejut, apakah ia tahu cara merokok, salah satunya menjawab, "Iya, Anda lihat saja ia dapat menghirup," katanya seperti dikutip dari behindthewaal.com

Rokok merupakan persoalan besar di China.Perbelanjaan perawatan akibat merokok tahun lalu saja US$ 70 miliar . Satu juta orang di negeri komunis itu  saban tahun terbunuh kerana kebiasaan merokok.

Sekitar sepertiga dari 1,3 miliar penduduk China gemar merokok. Ini termasuk 53 peratus lelaki dewasa. Pemerintah China sejatinya telah mengeluarkan larangan merokok sejak 1995, namun selalu ditentang.

Bulan lalu, larang merokok di seluruh fasiliti umum tertutup dikeluarkan. Aturan ini mulai berlaku 1 Mei akan datang.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS