Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


(Gambar) Ashraf Muslim & Tunang Bercuti Di Jakarta, Beli Barang Kahwin Ke?

Posted: 24 May 2011 10:55 PM PDT

Beberapa keping gambar pasangan bahagia, Ashraf Muslim & tunangnya kelihatan berada di bandar Jakarta mengunjungi kedai-kedai barang perkahwinan. Mungkin, ini persiapan mereka berdua yang akan berkahwin pada 1 Syawal nanti di bandar Mekah.

Mereka bukan pergi berdua, sebaliknya turut ditemani oleh ahli keluarga yang lain. Iyalah, kami perlu maklumkan, mana tahu ada yang tak senang hati cuba timbulkan spekulasi yang bukan-bukan pula.

Orang kata, barangan perkahwinan di negara seberang amat murah harganya berbanding di Malaysia. Malah, pilihan kain, kad kahwin atau barangan hantaran lebih banyak variasinya. Nak tahu betul atau tak, try'lah pergi sana, kan?

Kredit gambar Beautifulnara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Sah, Tomok Bakal Berkahwin, Tamatkan Zaman Bujang Julai Ini.

Posted: 24 May 2011 10:28 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]OHBULAN! nak mengucapkan jutaan tahniah buat penyanyi Tomok, Newboyz yang akan menamatkan zaman bujangnya pada 6 Julai ini di Saloma Bistro, Kuala Lumpur. Berita selanjutnya selepas ini.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


(Lirik Lagu) Pokok – Meet Uncle Hussain & Hazama AF9

Posted: 24 May 2011 08:30 PM PDT

(LIRIK LAGU) POKOK - MEET UNCLE HUSSAIN DAN HAZAMA AF9

Lepas dengar lagu Pokok buat pertama kalinya pada konsert Akademi Fantasia minggu ke-7 lepas (sebelum tu pernah dengar kot, cuma tak perasan je), tersuka pula dengan lagu tu. Ditambah lagi lepas dengar nyanyian dari penyanyi asalnya, Hazama kat YouTube. Bertambah-tambah suka kami dibuatnya. Memang layan.

Ok lah, kat bawah ni video dan lirik lagu Pokok tu. Enjoy! Tapi sebelum tu, kredit video kepada fakhrullvi dan lirik disalin terus dari post di blog ini.

Tersesat malu bertanya tak tahu tak tahu kemana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam
Menyusur di kaki lima terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang patah sayap diduga
Seandainya rebah kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yang belum
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang patah sayap diduga
Seandainya rebah kau masih ada

Kau masih ada..
Kau masih ada..
Kau masih ada..
Kau masih adaaaaa…… ooooooooo!

Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yang belum
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok…

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Amanda Imani Menang Besar di Festival Discovery 2011

Posted: 24 May 2011 06:03 PM PDT

Salam semua, apa khabar? Harap semua sihat ya. Kalau tak sihat tu, tak reti-reti nak makan ubat. Hehe, saje je nak menyakat korang. Hari ini 25 Mei, hari yang sibuk bagi Budiey sebab hari ini pagi, petang dan malam, penuh jadualku dengan event. Hari ini lokasi Budiey di Mid Valley pada sebelah pagi, sebelah petang pula di The Curve dan sebelah malam di KLCC. Fuhh… harap segalanya berjalan dengan lancar.

Amanda Imani

Semalam, Budiey ada terima bingkisan beberapa keping gambar dari pengurus Amanda Imani merangkap ibu kepada penyanyi ini. Gambar ini diambil semasa Amanda Imani menyertai edisi ke 20 International Pop Music Festival Discovery 2011 yang diadakan di Varna, Bulgaria di mana dari 13 hingga 15 Mei.

Budiey difahamkan semasa festival muzik ni, Amanda Imani bertanding dalam dua kategori iaitu Lagu Terbaik, di mana dia mempersembahkan sebuah karya original, "Selamilah Cinta" dan Penyanyi Terbaik dengan mendendangkan lagu popular Mariah Carey, "Hero".

Dengan ini, Budiey nak ucap tahniah kepada penyanyi yang semakin mendapat tempat ni. Sebabnya Amanda berjaya mengharumkan nama Malaysia kat bumi Bulgaria sana dengan memenangi Best Young Talent by World Association of Festivals and Artists (WAFA) dan Best Original Song (second place) – Selamilah Cinta.

Dengarnya, peserta pertandingan bukan calang-calang orang ya. Semuanya berbakat dan persembahan mereka pula gempak-gempak. Pendek kata, semua vokal mantap-mantap. Selain Malaysia, negara-negara lain yang turut menghantar wakil untuk bertanding termasuk Itali, Rusia, China, Sepanyol, Turki, Sri Lanka, Ukraine dan Romania.

Tapi keputusannya sangat tak diduga, Amanda akhirnya berjaya pulang membawa dua trofi. Kira okay dah tu. Jangan bawa pulang tangan kosong sudah ya. Ini menjadikan Amanda artis Malaysia pertama yang memenangi trofi dalam kategori ini. Diharap dengan kemenangan ini, nama Amanda semakin mengharum segar mewangi di bumi Malaysia ini.

Amanda juga turut terharu dengan kemenangan ini dan berterima kasih kepada semua penaja.

Amanda Imani

Amanda manyanyikan lagu Hero – Mariah Carey

Amanda Imani

Amanda ditemuramah oleh TV Bulgaria

Amanda Imani

Amanda menyanyikan lagu Selamilah Cinta

Amanda Imani

Jangan ingat yang bukan-bukan ya, ini gambar Amanda bersama presiden festival, Dono Tsvetkov. Hehe.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Amanda Imani Ke International Pop Music Festival Discovery 2011
  • Gambar Amanda Imani Melaram Seksi di ABP 2010
  • Gambar Amanda Amani di Green Cheongsam Showcase
  • Amanda Imani Dipandang Rendah Sebab Syok Sendiri?
  • Album Amanda Imani & IZ OIAM Kini Diedarkan di Austin Chase
  • Gambar Amanda Amani di Ujibakat Avon Voices
  • Selebriti di Rumah Terbuka Suria FM & Red FM 2010
  • Kampus Astro Learning Carnival
  • Video Sekitar Party Dinner Pelakon Komedi ABP2010
  • Konsert Alam Zainal Abidin Bakal Hiburkan Zoo Negara
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Aiskrim Nestle Drumstick Almond Thrill Terbaru

    Posted: 24 May 2011 09:03 AM PDT

    NESTLÉ DRUMSTICK® TAWARKAN AISKRIM DAN PERADUAN BARU

    NESTLÉ DRUMSTICK® menjanjikan aiskrim yang lebih lazat dan rangup setiap kali anda menikmatinya, NESTLÉ DRUMSTICK® ALMOND THRILL. Produk terbaru ini dihasilkan daripada resipi baru yang lebih lazat berkrim, dengan perasa kacang pekat, yang dimuatkan dalam kon gelap, diselaputi lilitan coklat nipis dan ditaburi kacang badam tumbuk di atasnya.

    Nikmatilah kelazatan rasa NESTLÉ DRUMSTICK® ALMOND THRILL sama ada sedikit demi sedikit atau makan bahagian luarnya yang sungguh rangup dan lazat. Dengan cara apa sekalipun, anda akan mendapati aiskrim ini memberikan rasa yang berlainan setiap kali anda menikmati kelazatannya. Sama ada kelembutan tekstur daripada pusaran coklat di bahagian tengahnya atau nuget coklat yang memberi kepuasan sehingga kunyahan terakhir.

    Photo 01

    NESTLÉ DRUMSTICK® ALMOND THRILL menyertai rangkaian NESTLÉ DRUMSTICK® yang menawarkan pilihan klasik "Vanilla's Got Nuts", "Chocolate Blast", "Saucy Strawberry", dan juga "KIT KAT®". Harga jualan yang disyorkan ialah RM2.80.

    "NESTLÉ DRUMSTICK® ALMOND THRILL telah dicipta untuk memberikan kelazatan dan keseronokan kepada penggemar aiskrim, dengan kombinasi tekstur dan perasanya yang unik. Ia juga menekankan komitmen NESTLÉ DRUMSTICK® untuk memberikan sesuatu yang baru untuk dicuba dan dinikmati oleh pengguna kami," kata Chew Soi Ping, Pengarah Eksekutif, Bahagian Aiskrim NESTLÉ PRODUCTS SDN BHD.

    "Peraduan NESTLÉ DRUMSTICK® diadakan untuk memberi semangat pengembaraan kepada penggemar NESTLÉ DRUMSTICK® dan sukacita kami menawarkan peraduan ini yang diharapkan akan memberi peluang untuk mengalami pengalaman dan pengembaraan baru," tambahnya.

    Peraduan NESTLÉ DRUMSTICK® ALMOND THRILL What's Yours? akan memberi peluang kepada penggemar aiskrim untuk memenangi hadiah berjumlah RM57,000. Peserta yang berminat hanya perlu menyatakan bagaimana mereka ingin mengalami pengembaraan impian mereka dengan NESTLÉ DRUMSTICK®.

    Untuk menyertai peraduan ini, peserta haruslah terlebih dahulu menjadi peminat Facebook NESTLÉ DRUMSTICK® di www.facebook.com/NestleDrumstick dan kemudian mendaftar sebagai ahli Facebook NESTLÉ DRUMSTICK® ALMOND THRILL What's Yours? di http://apps.facebook.com/drumstick-thrill.

    Mereka harus memuat naik video – yang tidak melebihi tempoh dua minit – mengikut tema yang ditetapkan di Facebook, atau menghantar video yang diambil di mana-mana acara NESTLÉ DRUMSTICK® ALMOND THRILL What's Yours? yang disenaraikan di laman web www.drumstick.com.my.

    Video mesti menunjukkan aiskrim NESTLÉ DRUMSTICK® – "Strawberry Classic", "Vanilla Classic", "Chocolate Classic", "KIT KAT®" atau ALMOND THRILL. Video boleh dihasilkan dalam Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris atau Bahasa Cina, dan mesti dimuat naik selewat-lewatnya pada 26 Jun 2011.

    Seramai 20 finalis yang menghantar video terbaik akan dipilih berasaskan kreativiti, keaslian dan yang berkaitan video mereka, yang seterusnya akan dipaparkan di laman Facebook NESTLÉ DRUMSTICK® ALMOND THRILL What's Yours? dari 4 hingga 24 Julai 2011, untuk membolehkan orang ramai melihat, mengulas dan mengundi.

    Pemenang hadiah utama akan memenangi pengembaraan yang menyeronokkan bernilai sehingga RM20,000, manakala setiap seorang daripada 19 finalis yang lain akan menerima kamera Canon Power Shot SX30IS bernilai RM1,699.

    Seramai 30 pengundi juga berpeluang untuk memenangi Hadiah Insentif Pengundi berupa Apple iPod Shuffle bernilai RM179. Mereka hanya perlu mengundi untuk salah satu video yang terpilih dan menjawab satu soalan dengan betul.

    Peraduan NESTLÉ DRUMSTICK® ALMOND THRILL What's Yours? dibuka kepada semua rakyat Malaysia berusia 18 tahun dan ke atas.

    Untuk maklumat lanjut mengenai NESTLÉ DRUMSTICK® ALMOND THRILL, hubungi
    1-800-88-3433 antara 10 pagi dan 5 petang, dari Isnin hingga Jumaat, atau layari laman web www.nestle.com.my.

    Photo 02

    Photo 03

    Photo 04

    Photo 05

    Photo 06

    Photo 07

    Photo 08

    Photo 10\

    Photo 09

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Stacy di Event Wall's Cornetto Beri 100ribu Aiskrim
  • Akim & Stacy Dilantik Jadi Duta Walls Cornetto
  • GELAGAT PERSIAPAN HARI RAYA DALAM DRAMA ALMOND LONDON
  • KUIH RAYA JUARA ANTARA KOLEJ
  • Peraduan Cornetto Show Your Love – Makan & Menang
  • Nikmati Keenakan Magnolia Sherbet Terbaru
  • SingleTrackMind LIVE @ Hard Rock Café Kuala Lumpur
  • Gambar Fara Fauzana di Road Show Siri Hot FM
  • Gambar Selebriti di Kembara TV3 Edisi Raya
  • Gambar Akim di Sidang Media Konsert Walls Cornetto
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Lelaki 68 Tahun Pukul Perempuan Gara-gara Tembikai

    Posted: 24 May 2011 09:00 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang lelaki berumur 68 tahun ditangkap polis gara-gara memukuli seorang perempuan dengan pool noodle (alat bantu renang). Tidak hanya itu, setelah memukulnya, lelaki bernama Karl Ludwig Eichner, asal East Naples, Florida, Amerika Syarikat (AS), meninju perempuan malang itu di bahagian pipi.

    Dilapor AOL, Selasa (24/5/2011), polis itu kemudian menangkapnya di Lowdermilk Park, minggu lalu. Berdasarkan keterangan yang berhasil dikumpul polis, seorang perempuan menemukan tembikai  di tumpukan pasir.

    Kerana takut tembikai itu mengundang semut, ia kemudian membuangtembikai itu ke laut. Eichner melihat tembikainya dibuang kembali mengambilnya dan menaruhnya di pantai. Perempuan itu melihatnya dan kembali membuangnya di laut.

    Eichner melihat perempuan melakukan hal itu dan mendekatinya. "Eichner kemudian mendekati si perempuan dan dengan air yang penuh di pool noodle miliknya, ia menyiram perempuan tersebut yang duduk di di atas tuala. Ia kemudian meninju pipi si perempuan," demikian keterangan yang disampaikan pihak polis Eichner ditangkap dan dituduh melakukan kekerasan dan ditahan dengan jaminan 1.000 dollar AS .

    Kesian..dah duduk dalam penjara 30 tahun baru didapati tak bersalah

    Posted: 24 May 2011 08:21 PM PDT

    Dipenjara kerana bukan atas kesalahan...
    saya petik dari myMetro


    TOKYO: Mahkamah Jepun, semalam memerintahkan dua lelaki yang dipenjarakan hampir tiga dekad dibebaskan selepas mendapati mereka sebenarnya tidak bersalah dalam kejadian rompak dan bunuh pada 1967.

    Dua lelaki itu, Shoji Sakurai dan Takao Sugiyama, kedua-duanya kini berusia 64 tahun, dibebaskan daripada tuduhan membunuh tukang kayu berusia 62 tahun di Tone, Ibaraki di timur laut negara itu. Kedua-dua lelaki itu ditahan pada 1967 dan dihukum penjara seumur hidup pada 1970 dan dibebaskan dengan parol pada 1996.


    Ketika perbicaraan asal yang dilakukan di Mahkamah Tinggi Tokyo pada 1973 dan Mahkamah Agung pada 1978, dua lelaki itu mengaku tidak bersalah dan berkata, polis memaksa mereka untuk mengaku bersalah. - AFP

    Lady Gaga cari Datuk berumur lebih 60 tahun sebagi kekasih baru

    Posted: 24 May 2011 07:25 PM PDT

    Untung pak cik berumur 60 tahun..
    saya petik dari myMetro


    HOLLYWOOD: Selepas berpisah dengan kekasihnya, Luc Carl, penyanyi Lady Gaga dikatakan bersedia untuk mencari pengganti.

    Antara kriteria yang dicari adalah lelaki berusia lebih 60 tahun.


    Sudah menjadi kebiasaan wanita lebih menggemari lelaki berusia. Namun, bagi Gaga yang berusia 25 tahun, dia mahukan lelaki berusia lebih 60 tahun kerana menurutnya akan wujud lebih banyak persamaan antara mereka. Gaga berkata demikian dalam satu program televisyen, baru-baru ini.


    "Saya tidak suka pergi ke kelab malam. Kerana itu, setiap kali berada di England, saya akan mengunjungi pub dan minum bersama beberapa lelaki tua. "Saya rasa saya gemarkan lelaki tua terutama ketika saya mabuk. Saya lebih suka lelaki berusia lebih 60 tahun," katanya. Menurutnya, ketika ini dia tidak menjalin hubungan dengan sesiapa kerana sangat sibuk. - Agen

    Lelaki gila seks larikan budak 10 tahun depan sekolah

    Posted: 24 May 2011 06:30 PM PDT

    Ini betul gika nafsu ni..
    saya petik dari myMetro

    KUALA LUMPUR: Seorang kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun nyaris menjadi mangsa rogol selepas diculik lebih satu jam oleh seorang lelaki dari kawasan sekolahnya berhampiran Jalan Semarak, kelmarin.
    Dalam kejadian jam 9 pagi itu, suspek dipercayai gila seks menculik mangsa dengan tujuan merogolnya, namun mangsa terselamat apabila penjenayah terbabit melarikan diri selepas menyedari beberapa orang awam melalui kawasan semak tempat dia melarikan kanak-kanak berkenaan.

    Sumber polis memberitahu, sebelum kejadian mangsa dilaporkan keluar dari kelasnya untuk ke tandas sebelum disapa suspek yang berada di luar pagar sekolah berkenaan.

    "Apabila mangsa menghampiri suspek, lelaki dipercayai berusia 30-an itu segera memegang tangan mangsa dengan kuat. Dia melilit badan mangsa menggunakan kain pelekat sebelum mengangkat mangsa keluar melepasi pagar sekolah.

    "Ketika itu, mangsa menjerit ketakutan, namun tidak didengari sesiapa. Suspek kemudian meletakkan mangsa di atas motosikalnya dan membawa kanak-kanak itu ke satu kawasan semak di Jalan Semarak, kira-kira dua kilometer dari sekolah," katanya.

    Datuk aneh..sediakan tempat berhubungan seks lalu mengintipnya

    Posted: 24 May 2011 05:45 PM PDT

    Majlis hakim Pengadilan Negeri Lumajang, Selasa, 24 Mei 2011, menghukum Sunaryo tiga tahun penjara kerana terbukti mengintip orang berhubungan seks Ganjaran terhadap kakek 61 tahun warga Dusun Plandingsari, Desa Klanting, Kecamatan Sukodon.o, Kabupaten Lumajang, Jawa Timur, ini lebih ringan dari tuntutan jaksa penuntut, iaitu lima tahun penjara.

    Sidang dipimpin hakim Anne Rusiana dengan anggota R. Aji Suryo dan Meiriana. Selain hukuman penjara, Sunaryo juga didenda membayar Rp 60 juta. Menurut hakim, terdakwa sengaja memberi fasiliti sebuah bilik kepada anak di bawah umur untuk melakukan hubungan layaknya suami-isteri. Ketika perbuatan senonoh itu berlangsung, Sunaryo mengintipnya.

    Perilaku Sunaryo melanggar Pasal 81 ayat 2 Undang-Undang tentang Perlindungan Anak serta Pasal 56 Kitab Undang-Undang Hukum Pidana. "Terdakwa terbukti secara sah melakukan tindak jenayah," kata hakim Anne.

    Ketika itu, Sunaryo diminta oleh saudaranya untuk menasihati WF, 16 tahun. Siswi sekolah menengah pertama ini tengah menjalin asmara dengan laki-laki berinisial DT. Kedua remaja tersebut secara diam-diam sering tidur sekamar.

    Namun, Sunaryo bukannya menasihatikan anak tersebut. Dia malah menyewakan bilik untuk WF dan DT untuk melakukan hubungan seks. Saat itulah Sunaryo mengintip melalui lubang kecil yang disiapkan sebelumnya.

    Terdakwa juga pernah memaksa WF dan DT berhubungan badan lagi dan kemudian diintipnya. "Saya menerima keputusan hakim," kata Sunaryo. Dia mengaku sekadar membantu keinginan dua anak tersebut. Kejadian ini dilakukan sebanyak enam kali, dua kali yang diintip Sunaryo.

    Penampakkan yang mengerikan di sebuah flat

    Posted: 24 May 2011 11:01 AM PDT

    mari kita tengok
    v
    v

    v
    v

    v
    v

    v
    v

    perempuan ini dikatakan mempunyai penyakit mental..
    didapati didalam keadaan tak tentu arah...

    Diburu Polis, Ternyata Cuma Patung

    Posted: 24 May 2011 10:25 AM PDT

    SUSSEX, KOMPAS.com — Polis Sussex, Britain menggelar operasi besar-besaran setelah mendengar laporan warga tentang seekor harimau putih yang berkeliaran tak jauh dari lapangan golf, Sabtu (21/5/2011).

    Polis pun bergerak cepat. Para pemain tidak dibenarkan bermain. Polii juga bersiap menutup jalan raya sebagai langkah berjaga-jaga bila sewaktu-waktu harimau lari ke jalan.

    Tak hanya itu, sebuah pertandingan kriket pun dihentikan. Para penontonnya diminta kembali ke kereta masing-masing.

    "Kami diminta berdiam di kereta dengan jendela tertutup rapat," kata Trevor Haywood yang menonton pertandingan kriket itu dengan anak lelakinya. "Ada tiga kereta polis datang dan saya melihat dua petugas memandu kereta golf sambil membawa senjata."

    Polis mengerahkan berbagai sumber daya kerana kekhuatiran harimau putih itu mengancam keselamatan warga. Sebuah helikopter dengan sejumlah polis bersenjata dan dilengkapi kamera detektor panas tubuh untuk melncari dari udara.

    Mereka juga meminta bantuan pakar haiwan dari Zoo Marwell. Persiapan lainnya adalah tembakan ubat bius untuk melumpuhkan si harimau.

    Namun, operasi itu mencapai antiklimaks setelah polis menemukan harimau itu di padang rumput Hedge End. "Setelah mengamati selama beberapa lama, petugas kami menyedari harimau itu tidak bergerak sama sekali. Petugas dari udara pun tidak berhasil menangkap sumber panas dari haiwan itu," jelas juru cakap polis kepada The Guardian.

    Bahkan, ketika terkena angin kipas helikopter, "haiwan buas" itu terguling. "Ketika itulah kami menyedari bahawa yang kami buru itu hanya patung harimau dengan ukuran sebenar,"tambahya.

    "Insiden ini jelas yang paling menarik bagi kami hari ini. Dari kamera CCTV, kami yakin sekali sedang berhadapan dengan harimau sebenar" katanya.

    Polis masih mencari pemilik patung itu dan diperlakukan sebagai barang hilang. Penyelidikan yang dilakukan menyangkut apakah kejadian itu disengaja atau tidak.

    Gila.. "Whitehands" perkhidmatan untuk bantu orang lumpuh beronani

    Posted: 24 May 2011 09:35 AM PDT

    "Whitehands" baru-baru ini menjadi topik yang panas di Jepun. Perkhidmatan ini ditujukan untuk pelepasan seksual bagi penderita paralisis dan gangguan otot yang tidak dapat bermasturbasi secara normal. Ditujukan sebagai gerakan amal pada tahun 2008, perkhidmatan ini mulai merebak menjadi sukses dan memberikan layanannya di 18 kawasan di Jepun.

    Salah seorang yang menggunakan perkhidmatan ialah lelaki yang berusia 40 tahun dan telah menggunakan jasa ini selama 3 tahun.Dia merasa menderita sebelum mendapatkan jasa ini dan sangat berterima kasih kerana ada jasa seperti ini untuk pelepasan seksualnya. "orang cacat memiliki dorongan yang sama dengan laki-laki lain. Saya fikir anda masih harus mencuba untuk mencari kekasih tetapi ketika itu tidak mungkin layanan perawatan seperti ini benar-benar membantu. Saya berharap masyarakat menjadi lebih memahami keperluan seksual orang cacat"

    Untuk ini pesakit harus membayar ¥ 3500 selama 15 minit, ¥ 5500 untuk 30 minit dan lebih dari ¥ 10.000 selama satu jam, tarif yang sebanding dengan pelayanan kesihatan persalinan normal.
    sumber sankakucomplex.com

    Inilah kubur yang tak seram dan pelancung suka lawati di Romania

    Posted: 24 May 2011 08:00 AM PDT

    Biasanya jika kita mendengar kubur, telinga dan hati kita merespon dengan ngeri. Pasti ada rasa menyeramkan dan kesedihan yang ditonjolkan di situ. Kematian merupakan jalan menuju kepada kekekalan dan sangat ditakuti oleh orang-orang.

     Kubur merupakan tempat  untuk jenazah. Dan suasana ngeri sudah dicop di sana.
     Tapi bagaimana dengan kuburan yang ada di utara Romania ini? Kuburan dengan nama Merry Cemetery of Sapanta yang terletak di sebelah utara Romania tidak menimbulkan rasa ketakutan. Bahkan jauh dari kesan menyeramkan, kuburan ini bahkan terdengar menyenangkan. Tapi tentunya bukan bagi jenazah, tapi
     bagi orang-orang yang berkunjung. Itulah sebabnya, Merry Cemetery of Sapanta merupakan salah satu daya tarik pelancungan orang-orang berkunjung ke sana. Bukan sekedar ziarah, tapi untuk temasya.






    Gempak..."Nice Japanese Train for Kids"

    Posted: 24 May 2011 07:50 AM PDT

    Dengan pemandangan yang lebih baik dikebanyakan bilik anak-anak, Jepun sudah mengambil suatu gagasan untuk pengangkutan umum anak yang ramah' ke level berikutnya. Keretapi tersebut dirancang oleh Eiji Mitooka, nuansa artistik di balik beberapa keretapi-keretapi regional yang beroperasi sehari-hari di Kishigawa sepanjang 14.3 km .Keretapi tersebut berisi ratusan mainan, layar TV yang mempertunjukkan filem kartun, lantai dan ranjang-ranjang kayu yang bersih untuk anak-anak yang lebih kecil.








    Awesome Photoshopped Smoke

    Posted: 24 May 2011 06:00 AM PDT











    Tak habis-habis..Harold Camping ramal pulak kiamat kan berlaku 21 Oktober

    Posted: 24 May 2011 05:25 AM PDT

    OAKLAND - Ada-ada saja pernyataan peramal yang satu ini. Setelah ramalannya gagal mengenai kiamat yang akan terjadi pada Sabtu, 21 Mei 2011 kelmarin, Harold Camping berata pula bahawa sebenarnya kiamat itu datang pada 21 Oktober nanti.

    Camping yang meramalkan 200 juta pemeluk Kristian akan pergi ke syurga pada saat kehancuran pada Sabtu kemarin. Kerana tidak jadi kiamat, dia merasa hancur pada saat ramalannya meleset. Akhirnya dia pun melarikan diri ke sebuah hotel bersama isterinya.

    Seperti dilansir Associated Press, Selasa (24/5/2011), kelompok independen miliknya dari stesen Family Radio International, telah menghabiskan dana jutaan dolar untuk membuat lebih dari lima ribu billboard dan 20 bas yang bertuliskan pesan hari Kiamat.

    Tapi kini Camping berkata bahawa sebenarnya hari kiamat tersebut akan datang lima bulan kemudian dari sekarang, iaitu 21 Oktober, itu terjadi ketika dunia ini akan ditelan oleh sebuah bola api raksasa.

    Ini bukan pertama kalinya penyiar radio tersebut meramalkan hari kiamat yang salah, pada tahun 1994 Camping meramalkan bahawa kiamat akan terjadi, tapi kemudian dia mengatakan telah terjadi kesalahan penghitungan matematk.

    Burger comel

    Posted: 24 May 2011 04:00 AM PDT




    betul-betul comel...sekali ngap aje!!!

    Penjara 5 bintang

    Posted: 24 May 2011 03:00 AM PDT

    Terletak di Austria, penjara yang bernama lengkap The Justice Center, Leoben ini memang layak dijuluki penjara lima bintang. Dilihat dari bangunannya, penjara ini direka dengan gaya minimalis. Jendela yang besar, penerangan cahaya yang cukup dan bentuk bangunan yang simpel, bikin penjara ini lebih kelihatan seperti pejabat daripada penjara.

     Begitu juga dengan hiasannya yang bersih dan sangat terawat. Cat putih bersih, ornamen, dan sofa warna-warni menghiasi bahagian dalam penjara. Begitu mengintip ke dalam sel, kita pasti bakal lebih terkagum-kagum. Sel-nya lebih kepada bilik tidur dilengkapi dengan tempat tidur, meja, dan televisyen. Sedangkan di luar, ada kafetaria, gym, dan lapangan ping-pong.

     Kenapa penjara ini direka dengan indahnya? Kalau umumnya, penjara yang kita kenal memang sengaja dibuat tidak nyaman supaya tak ada orang yang ingin masuk ke sana, penjara yang direka oleh arkitek Josef Hohensinn ini,  punya tujuan yang berbeza, Iaitu, membuat penghuninya merasa lebih baik, bebas dari penyiksaan.Sehingga para tahanan lebih termotivasi untuk berbuat baik dan merasa dirinya berharga setelah keluar dari penjara.

     Penjara ini khusus untuk orang-orang VIP saja. Jadi jangan berfikiran kalo anda bebas membunuh orang, lalu bisa hidup enak dan diberi makan di tempat semewah ini.

     Ternyata penjara mewah di sana biasanya diperuntukkan bagi tahanan politik, bukan untuk seorang mafia  atau koruptor yang menyedut wang rakyat dengan mempermainkan hukum.





    Lelaki ditahan kerana letak kemera pengintip di toilet Starbucks

    Posted: 24 May 2011 02:25 AM PDT


    CALIFORNIA - Masyarakat Glendora, California, baru saja dihebohkan dengan pemberitaan adanya "pengintip" di toilet wanita di sebuah kedai kopi ternama asal Amerika, Starbucks.

    William Velasco (25) adalah seorang warga keturunan Filipina-Amerika yang ditangkap polis setempat kerana telah meletakkan kamera tersembunyi di toilet wanita di kedai kopi tersebut.

    Polis mendapatkan video rakaman yang menampilkan 40 wanita yang sedang berada di toilet, demikian lapor abs-cbnnews, Selasa (24/5/2011).

    Pihak berkuasa belum dapat menjelaskan apakah video tersebut sudah diunggah pelaku ke internet atau belum. Kejadian ini membuat paranoid para wanita.

    Perbuatan terdakwa Velasco akan dianggap sebagai kejahatan besar, kerana para korban menganggap kes ini sebagai serangan terhadap martabat manusia dan meminta ke ini benar-benar disiasat.

    Mangsa meminta penegak hukum membuat peraturan baru yang mengikuti perkembangan teknologi, sehingga kes penyalahgunaan teknologi seperti ini dapat dibendung(rhs)

    Gila ..ibu cuba jual keperawanan anaknya yang baru berusia 11 tahun

    Posted: 24 May 2011 01:30 AM PDT


    SALT LAKE CITY - Seorang ibu dari Salt Lake City , Amerika Syarikat sanggup menawarkan keperawanan anak perempuannya yang baru berusia 11 tahun kepada seorang lelaki.

    Ibu muda tersebut dilaporkan menawarkan kegadisan anaknya sebanyak USD10 ribu .
    Ibu itu pun akhirnya dikenai hukuman oleh pengadilan Distrik Utah dengan dua tuduhan , pelecehan seksual serta ekploitasi seksual di bawah umur.

    Dokumen pengadilan menjelaskan bahawa ibu tersebut memberikan tawaran kepada lelaki hidung belang itu setelah dia meminta untuk melakukan oral seks dengan gadis cilik itu.

    Polis mengatakan, sebenarnya kedua ibu dan anak tersebut akan dijadikan model pakaian dalam oleh lelaki, namun kekasih sang ibu akhirnya mengetahui transaksi tersebut melalui pesan SMS yang dia dapatkan dari telefon sang ibu.

    Seperti dilansir Associated Press, Selasa (24/5/2011), kini sang ibu yang bernafsu mendapatkan wang besar tersebut harus duduk dibalik jeruji besi.(rhs)

    Wanita ini disiksa,dipukul serta hendak dibakar sebelum dapat anak lelaki

    Posted: 24 May 2011 12:31 AM PDT

    DELHI - Kajian yang dilakukan di India pada tahun 2011 menunjukkan penurunan yang cukup drastik terhadap gadis yang berusia tujuh tahun. Para aktivis khuatir bahawa janin anak perempuan digugurkan dalam kurun waktu beberapa tahun ini.

    Kulwant, salah seorang ibu di India yang memiliki anak perempuan berusia 24, 23, dan 20 serta seorang anak laki-laki berusia 16 tahun. Sebelum anak lelakinya lahir, tiga kali kehamilannya terpaksa harus digugurkan atas permintaan keluarga kerana diketahui janinnya anak perempuan.

    "Ibu mertua saya mencemuh saya jika melahirkan anak perempuan. Dia mengatakan bahawa anaknya akan menceraikannya jika tidak melahirkan anak laki-laki," ujarnya seperti dilansir BBC, Isnin(23/5/2011).

    Sebelum anak lelakinya lahir, Kulwant hidup dalam kesengsaraan dan penderitaan, dia selalu dipukuli oleh suaminya, ibu mertuanya bahkan kakak iparnya. Pernah sekali mereka cuba untuk membakarnya hidup-hidup.

    "Mereka sangat marah, mereka tidak menginginkan anak perempuan dalam keluarga. Mereka menginginkan anak laki-laki agar mendapatkan mahar perkahwinan yang besar," lanjutnya.

    Pada tahun 1961, India melarang pemberian mahar dari pengantin wanita kepada lelaki, tapi praktek itu tetap meluas dan bahkan jumlah maharnya hingga kini meningkat, mempengaruhi kehidupan antara sang miskin dan yang kaya.

    "Suami saya meninggal tiga tahun setelah anak lelaki kami lahir. Saya fikir itu kerana kutukan telah membunuh putri-putrinya. Itulah kenapa dia mati muda," pungkas Kulwant.(rhs)

    Tertangkap gambar pasangan remaja buat 'projek' di kawasan parking kereta

    Posted: 23 May 2011 11:30 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM- Sebuah kawasan lapang parking kereta yang tak digunakan lagi di sebuah perumahan ternyata menjadi tempat luahan bercinta pasangan muda. Demikian dilansir AsiaOne,Isnin (23/5/2011).

    Warga di sekitar Bukit Batok central, Singapura, sering menemukan pasangan bercinta dan tak hanya itu, kerana kawasan parking bertingkat itu menjadi tempat berjemur pasangan muda yang berada pada tingkat paling atas parking tersebut.

    Seorang warga yang melintas sempat mengabadikan adegan hot pasangan muda yang tak menduga jika aksi mereka ini tertangkap kamera dan beredar di dunia maya.

    Pencuri aneh..sanggup potong rambut perempuan di bas stop untuk dijual

    Posted: 23 May 2011 10:40 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Ini pencuri aneh. Seorang polis mengatakan, seorang lelaki mendekati perempuan berambut panjang ketika sedang menunggu bus di halte kemudian memotongnya. Demikian dilansir AOL, Senin (23/5/2011).

    Polis Brasil itu mengatakan jika rambut si perempuan itu masih perawan artinya belum pernah diwarnakan dan sepertinya rambut itu akan dijual untuk dijadikan bahan wig. Kejadian itu berlaku di kota Goiania.

    Inspektor Polis Jose Carlos Bezerra da Silva, dalam keterangannya, mengatakan perempuan malang itu sedang menunggu bus dan tiba-tiba seorang lelaki menggunakan pisau dan memotong rambut panjangnya hingga pinggang.

    Si perempuan ini menyangka lelaki itu akan mencuri dompetnya sehingga ia membelakangi si lelaki. Perempuan berusia 24 tahun ini mengaku harus melapor ke polis kerana dia seorang penganut agama yang taat dan harus menjelaskan ke paderi mengapa rambutnya tidak panjang lagi.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS