Nuffnang

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Raja Azura (Kak Engku) dengan bekas suami Adzmin berpegangan tangan semasa shopping,rujuk semula?

Posted: 15 Feb 2011 07:34 PM PST

Pada awalnya kedengaran gossip bahawa Raja Azura dan bekas suaminya Adzmin yang telah bercerai pada tahun lepas rujuk semula,setelah kelibat Raja Azura ,suami dan anak-anak berjalan di sebuah shopping compleks.

Dan yang menariknya Raja Azura dan suaminya kelihatan gembira,bahagia sambil berpegangan tangan.

Bila soalan diaajukan sendiri kepaada Raja Azura,sememangnya tanpa selindung Raja Azura @ dikenali sebagai Kak Engku sememangnya masih mengharap sinar bahagia bagi dirinya dan jugak bekas suaminya.

Rupanya Raja Azura hanya berlakon di depan anak-anak seolah-olah tiada apa yang berlaku dan mereka masih bersama.

Menurut Kak Engku katanya anak-anaknya masih kecil dan tidak tahu bahawa mereka telah bercerai.Dia tak mahu membebankan pemikiran anak-anaknya .Setiap minggu Adzmin akan dtg kerumah untuk meluangkan masa bersama anak-anak dan dirinya.




Anak-anak Kak Engku ada 3 org masing masing berusia ; Megat Muhammad Raziq, 8, Megat Luqman Haqim, 7 dan Puteri Mia Maizura, 4..

Hmm anak sulung Kak Engku kini dah darjah dua,mungkin kwn2 sebaya pun masih kecil untuk bertanyakan soalan tentang Raja Azura.Maklumlah selalunya anak-anak selebriti nie bila ada gossip pasal parent mereka,pasti akan ditanya kat sekolah kan.

menurut Kak Engku "Sejak kami bercerai, anak-anak tidak pernah didedahkan dengan sebarang cerita mengenai perpisahan kami.
"Semua cerita panas berkaitan rumah tangga kami yang dipaparkan di kaca televisyen dan akhbar disorok daripada pengetahuan anak-anak.

"Mereka tidak bersalah. Jadi, tidak ada sebab untuk membiarkan mereka menanggung kesilapan yang telah kami buat sehingga berlakunya penceraian ini," terang Kak Engku panjang lebar walaupun suaranya seakan-akan tenggelam akibat diselang-seli dengan tangisannya.

Sein rujuk semula dengan bekas Isterinya Nana

Posted: 15 Feb 2011 07:05 PM PST

Pasangan Sein dan Nana telah bercerai pada bulan 12 tahun lepas dimana sekali lagi badi sehati berdansa diperkatakan.
Bila berlakunya penceraian semua org pun sibuk nak tahu apakah punca mereka bercerai,ada yang ckp kehadiran org ketiga dalam rumahtangga mereka,namun Sein menafikan dan ckp yang semua tue hanyalah gossip semata-mata.

Terbaru Sein telah menulis status di Facebooknya yang berbunyi begini
"I love my wife. Alhamdulillah, jodoh masih dipanjangkan."
sekaligus mengesahkan cerita yang Sein dan isterinya Nana telah rujuk kembali.

Sensasi pasti ramai yang merasakan memang patut mereka nie rujuk semula,maklumlah masing-masing muda dan ada anak,dan dulu loving couple.

Tak semestinya sesuatu perbalahan tue harus diselesaikan dengan cara penceraian.
Sensasi harap selepas ini Sein mahupun Nana lebih menyayangi satu sama lain ,maklumlah lepas bercerai rujuk balik tue tandanya mereka masih syg dan jodoh masih panjang.


Ally Iskandar bertunang dengan Naib Juara Gadis Melayu Aisyah Zainal

Posted: 15 Feb 2011 06:51 PM PST

Dalam diam Ally Iskandar rupanya dah ada buah hati.

Naib Juara Gadis Melayu musim pertama iaitu Aizyah Zainal telah dipinang oleh Ally Iskandar pada hari jumaat lepas 11.02.2011. Dengan tema yang serba merah.

Tarikh perkahwinan sensasi pun belum tahu lagi bila.tp Ally pun dah berusia 35 tahun,memang dah sesuai sangat lah berkahwin.

Dulu pernah kecoh seketika apabila lamaran Ally pernah ditolak oleh ratu kontroversi Malaysia.siapa lagi kalau bukan Fasha Sandha,lepas tue ada gossip kata Ally dengan Elyana.

Nampaknya taste Ally nie memang dengan org seni jugakla.


Apapun Tahniah buat ally dan Asiyah Zainal yang bakal menjadi suami isteri.

gambar tunang ally iskandar


gambar tunang ally iskandar

gambar tunang ally iskandar

gambar tunang ally iskandar

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Manohara Bintangi Filem Supergirl, Karya Ciplak Spiderwomen Daripada Marvel

Posted: 15 Feb 2011 05:47 PM PST

Salah satu filem idiot yang meng-idiot-kan. Sudah terang lagi bersuluh, konsep kostum Manohara Odelia Pinot untuk Supergirl terbitan Soraya Intercine Film amat mirip dengan kostum Spiderwoman milik Marvel. Ya memang ada perbezaaan, tapi tidak ketara. Kami pun pelik, apa susahnya nak cipta kostum baru? Tepek sana sini, atau paling senang upah sahaja pereka fesyen daripada kalangan 200 juta penduduk di sana, takkan tak boleh?

Filem ini telah mula ditayangkan pada 13 Februari 2011. Menurut sumber, pihak Soraya Intercine Film tidak membeli sebarang lesen daripada pihak Marvel. Rata-rata tahu yang pihak Marvel agak tegas dalam usaha mempertahankan karya asal milik mereka, nasib'lah ko.

Ikuti laporan penuh daripada rakan media kami, Rotikaya selepas ini.

Excuse us. AHA HA HA HA HA HA!

Kalau anda masih ingat, nama Manohara Odelia Pinot menjadi sebutan dua negara atas kes lari dari keluarga kerabat. Kami tidak mahu ungkit kisah yang tidak kami ketahui penghujungnya itu.

Ini berita terbaru untuk peminat Manohara Odelia Pinot yang kini merupakan selebriti di bumi Indonesia. Dalam perkembangan terbaru, Manohara di'katakan sudah selesai menjalani pengambaran untuk sebuah filem berunsur superhero bertajuk SUPERGIRL.

Filem terbitan Soraya Intercine Films itu mula di'perkatakan di'sana sebagai meniru bulat bulat karya superhero ciptaan Marvel — Spider Woman.

Poster yang berjaya di'keluarkan oleh sebuah forum hiburan terkenal di'sana menunjukkan kostum yang di'pakai Manohara tidak berbeza langsung dengan kostum rasmi Spider Woman.

Berikut adalah gambar & rajah kostum Spider Woman sebagai rujukan anda. Siapa kata Indonesia tidak pandai jadi maling?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

(Gambar) Cut Tari Muncul Di Konsert Sheila Majid Live In Jakarta.

Posted: 15 Feb 2011 05:11 PM PST

Kredit gambar & berita : Twitter Joe Klubbkiddkl

Kehadiran pengacara kontroversi Cut Tari di konsert solo Datuk Sheila Majid '25 Years Radiance Celebration Live in Jakarta' membangkitkan sedikit kekecohan di ruangan lobi Dewan Plenari, Pusat Konvokesyen Jakarta. Rakan kami, Joe Lee sempat menghantarkan beberapa twitpic Cut Tari yang diserbu oleh wartawan-wartawan di sana. Menurut Joe, wartawan Malaysia kalau dibandingkan dengan wartawan Indonesia, amat jauh beza.

Pasangan bahagia Indonesia & Malaysia, Bunga Citra Lestari & Ashraf Sinclair turut hadir untuk menonton persembahan Sheila Majid. Manakala, kelibat selebriti Malaysia yang kelihatan hadir di konsert tersebut hanya'lah penyanyi popular, Anuar Zain.

Menurut Joe, Sheila Majid merupakan satu-satunya contoh artis yang tahu mengenai keinginan peminat di sana. Bukan seperti sesetengah orang yang hanya pandai berkomen, merungut & komplen sana-sini mengenai industri muzik di sana, dan bersikap rasis. Seperti memanggil mereka dengan panggilan 'Indon', sepatutnya 'Indo'.

Kami difahamkan, harga tiket konsert Sheila Majid sama harga dengan konsert Janet Jackson yang berlangsung di Singapura, minggu lepas. Layankan gambar Cut Tari, Bunga Citra Lestari, Anuar Zain & ramai lagi selepas ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Sekitar Prebiu Filem Kembar Siang

Posted: 15 Feb 2011 10:00 PM PST

Pada jam 11 pagi 16 Februari 2011, Metrowealth Pictures (MIG) telah mengadakan Prebiu Media Filem Kembar Siang di Cathay Cineleisure, Mutiara Damansara.

Filem Kembar Siang merupakan filem pembuka tirai 2011 untuk MIG dan merupakan filem ke-46 terbitan syarikat tersebut. Bergenre komedi romantik, filem ini menggandingkan pelakon muda dan pelakon veteren. Satu persembahan yang Budiey rasa bolehlah untuk dilayan. Ternyata komedi arahan Hatta Azad Khan masih lagi berbisa.

Filem ini menemui penonton di pawagam seluruh Malaysia mulai 24 Februari 2011 ini.

Selepas Senario Asam Garam, penerbit sekali menggunakan khidmat ahli akademik, Hatta Azad Khan sebagai pengarah yang juga menulis skrip dan jalan cerita untuk filem ini.

Kamal Adli tak dapat hadir kerana masih berada di Pulau Pinang untuk pengambaran filem Pe3 bersama Farid Kamil.

Kembar Siang memulakan pengambarannnya pada pertengahan tahun 2010 di sekitar Banting, Selangor.

Metrowealth begitu yakin dengan suntikan elemen-elemen segar di dalam filem ini yang dikatakan mampu untuk menarik minat setia filem Melayu ke pawagam.

Akan datang, Budiey masih menantikan filem Kongsi yang diarahkan oleh Farid Kamil dan lakonan oleh Shaheizy Sam. Tengok trailer macam best je cerita ni.

Prebiu Kembar Siang

Hatta Azad Khan sedang memberikan ucapan

Prebiu Kembar Siang

David Teo berucap

Prebiu Kembar Siang

Intan Ladyana

Intan Ladyana

Pelakon kanak-kanak

Prebiu Kembar Siang

Prebiu Kembar Siang

Syanie sebagai Mak Yam

Prebiu Kembar Siang

Penampilan khas Rozita Che Wan sebagai wanita berhutang

Prebiu Kembar Siang

Pelawak Sathia, lakonan komedinya menjadi

Prebiu Kembar Siang Syanie

Intan Ladyana

Intan Ladyana membawa watak kembar

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Sekitar Malam Gala Filem HAQ
  • Ziana Zain Selamat Melahirkan Anak Kembar Lelaki dan Perempuan
  • Gambar Sekitar Majlis Kahwin Aein Kembar Ekin
  • Gambar Ashraf Sinclair dan Bunga Citra Lestari di Prebiu Filem Saus Kacang
  • Sinopsis & Trailer Filem Kembar Siang
  • Gambar Dafi di Majlis Pra Tonton Apa Kata Hati
  • Senario Asam Garam Menguasai Kutipan Box Office
  • Leya Hot FM Akan Timang Anak Kembar
  • Sekitar Prebiu Media Filem KHURAFAT
  • Sekitar Prebiu FIlem Cuti Cuti Cinta
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Fiq Muncul Single Kedua TRAGIS

    Posted: 15 Feb 2011 09:31 PM PST

    Fiq Pertaruh Single Ke-2 TRAGIS

    Single kedua Fiq bertajuk "Tragis" yang bakal dikeudarakan dalam jangka waktu terdekat ini, adalah mengisahkan kesan peperangan terhadap dunia dan umat manusia sejagat. Lagu ciptaan Amir dan lirik oleh Krang ini secara keseluruhannya adalah luahan rasa simpati terhadap nasib malang yang menimpa mangsa peperangan.

    "Tragis" bermula dengan penceritaan nasib malang mangsa peperangan. Rangkap pertama lagu ini menceritakan situasi selepas peperangan dengan gambaran hancurnya isi kota serta kematian anggota keluarga. Kesan daripada peperangan, hanya kesayuan dan kepiluan yang mengisi ruang kota, diselangi ratapan tangisan yang menggantikan segala keriangan yang dulunya mendiami kota.

    Fiq

    Korus lagu ini pula adalah luahan rasa kepiluan apabila melihatkan kematian mangsa peperangan. Keadaan mangsa selepas berhadapan situasi perang turut dinyatakan dengan gambaraan mangsa yang telah terkorban dengan berlumuran darah. Bahagian 'bridge' yang diselitkan sebelum klimaks lagu ini pula merupakan doa kesejahteraan si mati untuk kehidupan di alam kematian.

    Lagu yang disusun dalam rentak rock ini berakhir dengan ulangan korus sebanyak dua kali. Bahagian klimaks ini menyerlahkan kekuatan vokal Fiq sejurus menyampaikan mesej kesengsaraan kepada para pendengar.

    "Tragis" juga adalah salah satu lagu yang dimuatkan dalam album Fiq- Diagnostik. Bagi penggemar irama rock, jangan lepaskan peluang untuk memuat turun lagu "Tragis" sebagai nada dering anda. Bagi Maxis Caller Ringtones, sila tekan *131*161513# dan tekan call/send, bagi Maxis True Tones, taip GET10359247 dan hantar ke 29000, bagi Maxis Full Song pula, taip GET10359256 dan hantar ke 29000. Manakala bagi Digi Caller Tunes, taip CT0081832 dan hantar ke 2000, bagi Digi True Tones, taip GET22200373428, dan hantar ke 2000, bagi Digi Full Song, taip GET22200373437. Bagi U Mobile Colour Tones pula, taip CT213575. Anda juga boleh layari laman web Nokia CWM di http://music.ovi.com/my untuk memuat turun lagu ini.

    LIRIK LAGU TRAGIS
    Senilagu: Amir
    Senikata: Krang
    Hakcipta Senilagu & Senikata: Warner Chappell Publishing (M) Sdn Bhd

    Dalam pilu, Dalam sendu
    Dalam sayu, Nasib mu
    Ditangismu… Kau mengaju…
    Mana milikmu?… dan dunia mu?
    Serentak waktu ranap kota mu
    Rebah keluarga mu…
    Dan hanya peluru menjawab seluruh
    Pertanyaanmu…

    *Korus
    Air mata ku mencurah laju…
    Melihat tubuh mu terkulai layu
    Berserak darah mu, noktah hidupmu
    Tragis begitu…
    Ku juga merasa kesengsaraan mu

    Dalam pilu, Dalam sendu
    Dalam sayu, Nasib mu
    Serentak waktu ranap kota mu
    Rebah keluarga mu…
    *Ulang Korus
    Menggeletar aku
    Melihat tubuh mu terkulai layu
    Berserak darah mu, noktah hidupmu
    Tragis begitu…
    Ku juga merasa kesengsaraan mu

    *Bridge
    Doa ku akan menyusul
    Buat mu… saudaraku…
    Damai lah… di taman mu
    Di tempat yang nyata
    Di alam yang sebenar…

    *Ulang Korus
    Menggeletar aku
    Melihat tubuh mu terkulai layu
    Berserak darah mu, noktah hidupmu
    Tragis begitu…
    Ku juga merasa kesengsaraan mu

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , , , , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Single Kedua Infinatez Ada Masa Lagu R&B Soul Terbaru
  • Trivia: Jam Tangan Penyanyi Mana Ni?
  • Ainul Aishah Muncul Single Terbaru Don't Worry Honey
  • Lagu Segalanya Cinta Single Pertama Siti Saida
  • Malique Cuba Lagi Dengan 2010 Masih Hip Hop
  • Album Terbaru Imran Ajmain Punca Dan Tindakan Dilancarkan
  • Lagu Ciptaan Loloq Hero Wayang Single Pertama Siti Sairah
  • Gambar Liyana Jasmay di Pelancaran Album Digital Pertama
  • Alibi Promo Tour Hiburkan Kota Kinabalu, Sabah
  • FAIRUZ SELAMAT BEKAS VOKALIS ANTZ KEMBALI MENYENGAT
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Masya Allah, Bayi 8 Bulan Hidup Tanpa Hidung

    Posted: 15 Feb 2011 09:25 PM PST

    Hidup dengan organ tubuh lengkap tentunya menjadi anugerah terbesar bagi siapa pun. Namun, tidak demikian dengan Junianto Patra. Bayi itu selama lapan bulan hidup tanpa hidung.

    Sejak lahir anak dari pasangan Benteng Situmorang (28) dan Tika Noprianingsih (20) ini tidak pernah merasakan bagaimana indra ciuman dan hanya menggunakan mulut untuk bernafas.

    "Ketika lahir, ternyata ada kelainan pada wajahnya. Dia tidak punya hidung. Mungkin memang ini takdir dari Tuhan, ya mahu bagaimana lagi," ungkap sang ibu, Tika saat ditemui okezone di rumahnya, Desa Namubatang, Kecamatan Namorambe, Kabupaten Deli Serdang, Sumatera Utara,Selasa (15/2/2011).

    Padahal, menurutnya selama hamil dia selalu rajin datang memeriksakan diri ke klinik kesihatan di kampungnya. Selama pemeriksaan, petugas selalu mengatakan bahawa janin dalam kandungannya sihat dan tidak terjadi kelainan apapun.

    Tika sendiri mengaku tidak pernah terjatuh saat hamil atau mengalami hal-hal yang aneh. Dia juga tidak pernah minum jamu atau obat-obatan. Namun, bayinya memang lahir prematur dengan usia kandungan delapan bulan dan berat 1 kg. Sedangkan saat ini, berat sang bayi mencapai 5 kg.

    Hingga kini, Junianto terpaksa harus bernafas melalui mulut. Sejak usia satu bulan, dia juga tidak bisa lagi meminum ASI, dan terpaksa diganti dengan minuman susu formula. Karena, jika minum ASI, nafasnya selalu sesak akibat tidak bisa bernafas melalui mulutnya yang minum susu.

    Tika dan suaminya Benteng terpaksa harus mengeluarkan biaya tambahan untuk membeli susu formula senilai Rp60.000 perminggu. Padahal, Benteng hanya bekerja sebagai penderes pohon aren milik orang dengan penghasilan Rp700.000 perbulan.

    "Banyak yang suruh kita ke doktor. Tapi, kita tidak punya wang. Kita juga belum punya Kartu Jamkesmas. Kartu Keluarga kami saja sampai saat ini belum siap sejak tahun lalu," tutur Benteng lirih.

    Mereka berharap uluran tangan dermawan dan bantuan pemerintah daerah agar boleh memberikan perubatan untuk kesembuhan anak pertamanya itu. Mereka berharap anaknya dapat segera sembuh jika ada bantuan dari para dermawan atau pemerintah.

    "Sampai ketika ini belum ada titik terang. Anak saya masih saja seperti ini. Kami kasihan juga melihatnya, karena tidak bisa bernafas dengan hidung," tambah Tika.

    Pak Cik ini orang yang paling bernasib baik

    Posted: 15 Feb 2011 08:45 PM PST

    Frane Selak: Terselamat dari sebuah kecelakaan kereta api yang tergelincir pintu pesawat yang terbuka, dilanggar bus, keretanya yang terbakar , 2 kemalngan keretal lainnya, kemudian menangkan loteri jutaan Dollar.

    Keberuntungan selalu ada disisinya atau sebaliknya untuk guru musik Crotia Frane Selak (lahir tahhun 1929), yang terkenal diseluruh dunia kerana terselamat dari banyak kemalangan ngeri. Yang pertama adalah pengalaman mati kerana kedinginan dimulai pada Januari 1962, ketika berada didalam kereta api menuju DuBovnik tiba-tiba kereta tergelincir ke dalam sungai yang dingin menewaskan 17 penumpang. Dia hanya cedera dengan lengan yang patah, sedikit goresan dan kebas. Setahun kemudian Selak terbang dari Zagreb ke Rijeka, ketika tiba-tiba angin bertiup dari cockpit pesawat, dan menerbangkan pintu pesawat, dia jatuh dari pesawat. Kemalangan itu menewaskan 19 orang, tetapi Selak berunutung mendarat ditumpukan jerami dan bangun beberapa hari kemudian dirumah sakit dangan luka ringan. Pada tahun 1966 dia mengalami kemalangan ketiganya ketika didalam bus yang kemalangan dan terjun kedalam sebuah sungai. Ada empat orang yang tewas. Yang menghairankan, Selak berhasil selamat lagi tanpa terluka.

     Pada tahun 1970, Selak memandu kereta ketika tiba-tiba keretanya terbakar. Beruntungnya lagi dia berhasil meninggalkan kereta sebelum tangki bahan bakarnya meledak. Tiga tahun kemudian kereta Selak kembali terbakar, api yang tertiup dari ventilasi udara. Ini merupakan kecemasan yang paling hebat, dia kehilangan sebagian besar rambutnya. Pada tahun 1995, Selak berada di Zagreb ketikadia dilanggar bas, dia hanya mengalami luka ringan. Tahun berikutnya ketika dia melalui jalan gunung, Selak melanggar pagar pembatas untuk menghindari sebuah trak yang mendekat dan mendarat di pohon dan keretanya meledak 300 kaki dibawahnya.
    Dalam peristiwa  mengejutkan pada tahun 2003, Selak memenangkan jutaan dollar loteri Croatia.

    Rupanya "Lisa Del Giocondo"Adalah Model Lukisan Monalisa

    Posted: 15 Feb 2011 07:25 PM PST

    SETELAH lima abad lebih menjadi misteri dan kontroversil akhirnya berhasil juga lah diungkap siapa sebenarnya wanita cantik yang dilukis Leonardo da Vinci antara tahun 1503 hingga 1506.

    Ramai orang yang begitu terpesona pada lukisan ini kerana senyum yang seolah mengandung rahsia.. Nah..baru-baru ini, rahsia yang dibawa mati oleh da Vinci ini terlerai.

    Ternyata-seperti rumor yang beredar benarlah adanya kalau perempuan yang bernama "Monna Lisa" itu adalah kekasih da Vinci, namanya Lisa Gherardini. Lisa merupakan isteri Francesco del Giocondo, seorang saudagar kaya Florentine. Mungkin ini juga makna dari senyumannya. Senyum kekasih gelap da Vinci.

    Ada yang berusaha membantahnya dengan mengatakan kemungkinan wanita itu adalah ibu dari da Vinci.

    Namun pakar perpustakaan dari the Heidelberg University mengatakan, catatan yang tertoreh di pinggir buku oleh pemiliknya pada Oktober 1503 menunjukkan Lisa del Giocondo adalah model dari salah satu lukisan terkenal di dunia itu.

    "Seluruh keraguan mengenai identitas Monna Lisa telah lenyap dengan temuan oleh Dr Armin Schlechter," sebut pakar dari perpustakaan dalam pernyataannya, baru baru ini seperti yg dilansir Reuters.

    Lukisan Monna Lisa dibuat di Florence antara 1503 dan 1506. Ketika ini, lukisan ternama itu berada di museum Louvre Paris.

    Setiap Rabu restoran ini hidangkan daging singa

    Posted: 15 Feb 2011 06:46 PM PST

    VIVAnews - Enam bulan sudah restoran Boca Tacos y Tequila menyajikan menu-menu eksotik. Daftar menu taco, makanan tradisional Mexico menantang dicuba, seperti taco daging python, buaya, rusa, kanggaro dan ular berbisa. Ada pula menu katak, kura-kura, itik dan tiram asal Rocky Mountain.

    "Kami menyajikan menu apa saja yang boleh kami dapatkan," ujar  pemilik restoran, Bryan Mazon. "Setiap Rabu restoran menyajikan sesuatu yang berbeza," ujarnya seperti dikutip Arizona Daily Star.

    Dalam lama Facebooknya, resto Boca mulai menawarkan menu istimewa baru, taco isi daging singa Afrika sejak awal Januari lalu. Bagi yang berminat, harus memesannya paling lambat pukul 15.00 mulai 7 Februari lalu.

    Idea menjual taco isi daging singa menurut Mazon tak lebih agar resto dan namanya tenar. Pasalnya, sebuah restoran Mesa il Vinaio menjual burger dengan bahan daging singa Afrika sesuai tema ketika pesta Piala Dunia lalu. Reservasi restoran penuh dan tak boleh menampung pesanan. Mazon pun beralasan  Asosiasi Makanan dan ubat-oubatan Amerika Syarikat (FDA) mengizinkan asalkan bukan haiwan dilindungi.

    Sebahagian besar taco eksotis restoran Boca dijual berkisar antara US$3-US$4. Tapi Taco isi daging singa akan dijual dengan harga dua kali ganda lebih mahal, US$8,75..

    "Saya menginginkan agar orang-orang tahu boleh mendapatkan taco yang tidak ada di tempat lain," Bryan menambahkan.

    Tukang masak yang akan memasak menu special tak lain adalah isterinya sendiri, Maria Jose Mazon. Pasangan ini mendatangkan daging singa Afrika dari sebuah peternakan di Perris, California dengan harga daging tenderloin US$400 dan US$ 100 untuk daging merah.

    Ada sepasang naga dilihat di Kalimantan

    Posted: 15 Feb 2011 05:00 PM PST

    Ada naga..saya petik dari kosmo online

    KUTAI BARAT - Penduduk di Kutai Barat, wilayah Kalimantan Timur digemparkan dengan kemunculan sepasang naga raksasa sebesar sepanjang 40 meter. 

    Haiwan itu dilihat menyusur di permukaan air di Sungai Mahakam yang menghubungkan Riam Haloq, Kampung Long Tuyoq, Kecamatan Long Pahangai di sini.

    Naga raksasa seperti ular itu didapati melintas di sungai ini diyakini masyarakat suku Dayak sebagai naga. 

    Berdasarkan maklumat yang diperoleh akhbar Tribun, peristiwa kemunculan naga tersebut berlaku pada 29 Januari lepas.

    Pada hari kejadian, sejumlah penumpang dan pemandu sebuah bot panjang yang dalam perjalanan ke sini melihat sepasang naga mirip ular raksasa itu melintas di permukaan Sungai Mahakam dari arah berlawanan.

    Bimbang mereka akan menjadi korban haiwan raksaksa itu, pemandu bot berkenaan mengemudi botnya ke tepi sungai untuk memberi laluan.

    "Kedua-dua ekor naga itu bergerak terus dan tidak merasa terganggu dengan kehadiran bot itu," kata seorang penduduk tempatan, Dodik, yang mendengar tentang peristiwa itu daripada keluarganya di Mahakam Ulu.

    Pemandu dan beberapa penumpang bot itu kemudian merakamkan gambar raksaksa tersebut dengan menggunakan telefon bimbit berkamera.

    Gambar-gambar naga raksasa itu kemudian tersebar dan menggemparkan masyarakat tempatan.

    Menurut seorang penduduk di sini, terdapat dua naga yang dilihat. Salah satu haiwan itu dipercayai jantan kerana terdapat dua tanduk di kepala manakala naga betina pula tidak bertanduk. 

    Kedua-dua haiwan itu memiliki empat kaki, kulit berwarna hitam dengan panjang sekit

    Isteri halau harimau dengan sudu sup

    Posted: 15 Feb 2011 04:00 PM PST

    Lelaki ini harus berterima kasih pada isterinya atas aksi heroik yang menyelamatkannya dari mulut Harimau.

    Tambun Gediu, yang berusia sekitar 60 tahun sedang berburu tupai, ketika mendengar gemerisik daun yang ternyata disebabkan langkah Sang Raja Hutan yang siap menerkamnya.

    Serangan itu terjadi secara cepat. Tambun mengaku tak punya waktu untuk menyelamatkan diri. "Naluriku memerintahkan untuk memanjat pohon, namun Harimau itu menerkam dan mulai mencakar saya," kata dia, seperti dimuat dalamThe Star

    "Aku menggunakan seluruh tenagaku untuk mendorong mulut Harimau dari wajahku dan beteriak minta tolong."

    Teriakan itu lalu didengar oleh Han Besou (55), isterinya yang  menghampiri suaminya.

    Yang terjadi kemudian, nyaris tak masuk akal. Bersenjatakan sudu sup besar dari kayu, perempuan itu memukuli kepala Harimau berulang kali. Binatang itu lalu kabur.

    Tambun Gediu yang lolos dari maut menderita luka di lutut, kepala, dan lehernya. Keadaanya telah stabil, minggu lalu ia dirujuk ke Rumah Sakit Raja Permaisur Bainun.

    Serangan itu terjadi di Hutan Lindung Gerik Belum, di mana orang asli Malaysia tinggal. Ini kali pertamanya serangan Harimau terjadi.

    Pejabat suaka margasatua kini sedang menanti izin untuk menghalau Harimau tersebut jauh ke dalam hutan, di mana tak ada manusia yang tinggal.

    Lembaga WWF memperkirakan ada 500 Harimau Malaya yang hidup di hutan liar di Malaysia dan Thailand.

    Mari masuk bilik CSI Thailand

    Posted: 15 Feb 2011 10:30 AM PST
















    ngeri betul betul..orang yang cekal sahaj boleh 
    kerja begini....

    Hadiah beruang kepada tuan punya kereta

    Posted: 15 Feb 2011 09:48 AM PST

    Seorang lelaki terkejut kerana ada seekor beruang memasuki
    keretanya dan apabila dihalau beruang itu meninggalkan kertanya
    ,ia meninggalkan satu hadiah untuk tuan punya kereta....




    MasyaAllah…Suami Bunuh Isteri dan Simpan Mayatnya Selama 12 Tahun

    Posted: 15 Feb 2011 08:45 AM PST

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang suami sanggup membunuh isterinya dan menyimpan mayatnya di kotak besar di rumah anak perempuannya. Demikian diberitakan The Straits Times dan dikutip Tribunnews.com, Selasa (15/2/2011).

    Lelaki yang kini berusia 51 tahun ditangkap setelah menyimpan mayat isterinya selama 12 tahun di rumah anak perempuannya, di  Yongsan, Seoul, Korea Selatan . Anak perempuannya yang berusia 20 tahun menelefon polis, Sabtu pekan lalu, setelah menemukan mayat perempuan di dalam kotak yang sudah disimpan selama 10 tahun di rumahnya.

    Berdasarkan hasil siasatan mayat itu adalah ibunya. Sang tersangka sang ayah yang dikenali bernama Lee ditemukan di Bucheon, barat daya Seoul.

    Lee mengaku dia dan isterinya sempat bertengkar mengenai pindah rumah. "Saya menyimpan mayatnya kerana saya merasa bersalah dengan isteri saya dan anak saya. Saya ingin menyimpan mayatnya selamanya," kata Lee.

    Lee diduga menikam  isteri yang ketika itu berusia 39 tahun di rumah mereka pada Juni 1999. Demikian keterangan polis.

    Mesir negara pertama pakai tubuh palsu

    Posted: 15 Feb 2011 07:46 AM PST

     Dua ibu jari besar palsu ditemukan di kaki mumi kuno Mesir. Ilmuwan mengatakan, ibu jari palsu ini merupakan bahagian tubuh palsu pertama dunia.
    Peneliti University of Manchester Jacky Finch menunjukkan, artefak kulit yang sepertiganya terbuat dari kayu yang disimpan di Muzium Mesir di Cairo membantu pemilik Muzium Inggris yang tak memiliki ibu jari berjalan seperti orang Mesir.



    Ibu jari kaki itu diperkirakan dari 600 SM dan mendahului apa yang kini dianggap sebagai bahagian tubuh palsu praktis paling awal dikenal, Kaki Capula Roma, beberapa ratus tahun silam.

    Finch merekrut dua relawan yang ibu jari kanannya telah hilang untuk menguji replika yang tepat dari jari kaki buatan di Gait Lab Salford University. Finch mengatakan, "Untuk dapat digolongkan sebagai perangkat palsu, perangkat pengganti harus memenuhi beberapa kriteria. Materinya harus boleh menahan gaya tubuh sehingga tak patah atau retak."

    ibu jari kaki diperkirakan menahan beban 40% berat tubuh dan bertanggung jawab untuk penggerak depan, meski mereka yang tak memiliki ibu jari boleh beradaptasi, tambah Finch.

    Jurnal Lancet melaporkan, relawan diminta memakai replika jempol Mesir dan salah satu relawan pun bisa berjalan sangat baik dengan kedua jempol buatannya.

    Pilot Tercantik dan Terkaya di Thailand

    Posted: 15 Feb 2011 06:00 AM PST

    Paras rupanya seperti berdarah India. Namun, dia memiliki pasport Thailand. Wajahnya, cantik rupawan, usianya juga masih relatif muda, 30 tahun. Namanya, Nishita Shah Federbush. Namun, dia cukup popular di Thailand. Nishita Shah Federbush dikenal sebagai seorang pilot, sekaligus direktur sebuah syarikat  penerbangan eksekutif Mjets.

    Dia juga dikenal sebagai seorang yang gemar berlayar, sekaligus menjadi ratu perusahaan perkapalan besar di Thailand, Precious Shipping. Ini adalah perusahaan perkapalan yang memiliki 44 buah kapal.







    Di dunia model, Nishita Shah Federbush yang gemar berpose bak foto model ini juga cukup terkenal. Namanya menjulang sebagai pemakai fashion kelas atas. Kerana kecintaan yang tinggi pada dunia fashion, dia pun melancarkan sendiri fashion berlabel 'Nsha' yang cukup popular di Bangkok.

    Wanita muda yang tak boleh ketinggalan dengan BlackBerry-nya ini adalah pemimpin deretan perusahaan keluarga. Beberapa di antaranya adalah Globex Corporation Ltd, Graintrade Ltd, Unistretch Ltd dan Geepee Air Service Ltd.
    © haxims.blogspot.com
    Untuk memimpin  perusahaan, Nishita telah belajar ilmu pengurusan perniagaan , bidang kewangan dan hukum bisnis dari Boston University School of Management. Selain itu, dia belajar langsung dari ayahnya, Kirit Shah yang menjadi guru bisnis utamanya.

    Yang membuat namanya sangat popular adalah masuknya nama dia dalam jajaran orang kaya Thailand versi Forbes. Total kekayaannya US$340 juta. Di tengah kesibukannya memimpin berbagai perusahaan, Nishita masih meluangkan waktunya untuk mengurus yayasan yang ditangani bersama ibunya. Dia cukup aktif dalam mencegah kanser payudara baik sebagai penderma atau aktiviti melalui Queen Sirikit Center for Breas

    [Aneh] Ulat bulu berbulu kucing

    Posted: 15 Feb 2011 05:00 AM PST

    Ulat kucing atau Puss caterpillar adalah ulat bulu yang paling beracun di Amerika Syarikat. racun tersebut terdapat di duri yang tersembunyi di antara rambut-nya. ulat berbulu ini dapat ditemukan di negara-negara selatan bahagian Amerika, mulai dari sebahagian besar Texas utara ke Maryland dan Missouri. makan pada pohon peneduh seperti elm, oak, dan sycamore. Ukuran ulat ini bervariasi dari 1.2 in (32 mm) sampai 1,4 inci (36 mm).


    Ulat ini memiliki rambut-rambut halus oleh kerana itu disebut ulat kucing,kerana bulu-bulunya menyerupai kucing persia
    Ulat ini merupakan haiwan beracun,jangan sekali-kali memegangnya dengan tangan kosong,beberapa jenis keracunan dapat ditimbulkan oleh ulat ini. antara lain pembengkakan, mati, bercak merah pada kulit, mual, muntah, demam, sakit kepala, kejang otot, dan masih banyak gejala keracunan lainnya.







    Tom Cruise lepak diatas puncak Burj Khalifa selama sejam

    Posted: 15 Feb 2011 04:00 AM PST

    Bukan Tom Cruise namanya jika tidak berani melakukan adegan berbahaya sendiri. Jika sebelumnya, Cruise bergayut sekitar puncak bangunan Burj Khalifa beberapa waktu laluketika shooting Mission: Impossible Ghost Protocol. Kini Cruise melakukan adegan jauh lebih berbahaya lagi. Aktor berusia 48 tahun ini duduk di puncak menara Burj Khalifa yang merupakan bangunan tertinggi di dunia dengan ketinggian 2.717 kaki (828 meter) atau 124 tingkat.

    Dari foto yang diambil melalui helikopter ini memperlihatkan Cruise duduk di puncak tertinggi Burj Khalifa dengan santai dan sepertinya sedang menikmati pemandangan dari atas. Untuk naik ke puncak Burj Khalifa, Cruise menggunakan 3 lif dan memanjat ketinggian 443 kaki dengan sebuah tangga. Lebih gilanya lagi, Cruise berada di puncak Burj Khalifa selama sejam dan setelah itu Cruise melompat ke bawah.









    Adegan ketam bergaduh yang patut di lihat

    Posted: 15 Feb 2011 03:26 AM PST








    Mereka juga ada 'gang'

    Ini dia orang tak tahu adab

    Posted: 15 Feb 2011 02:00 AM PST

    ini jenis orang tak tahu sabar dan tak tahu peraturan..

    Aksi perlumbaan lari antara pondan

    Posted: 15 Feb 2011 01:00 AM PST

    Perlumbaan lari lelaki atau wanita merupakan hal lazim kita lihat. Namun, bagaimana kalau perlumbaan lari antara pondan? Pastinya seram beb seperti pada foto-foto berikut. Berbeza dengan perlumbaan lari lelaki atau wanita yang dilangsungkan di stadium, perlumbaan lari antara pondan dilangsungkan di arena lumba kuda!


    Mungkin kerana kuasa kuda mereka sangat tinggi
    maka perlumbaan diadakan disini.....

    Hebat abang ni lukis guna mulut aje

    Posted: 15 Feb 2011 12:00 AM PST

    Pelukisnya adalah Doug Landis, pelukis sketsa pensil dari Amerika Syarikat. Dia melukis dengan menggunakan mulutnya ! Sebelum aia mengalami cedera sewaktu sekolah , Doug bukanlah seorang pelukis. Cedera tersebut mengkibatkan kelumpuhan lehernya sampai ke bawah.


    Sejak dia mengalami cedera tersebut, Doug banyak menghabiskan waktunya menonton di depan TV sampai pada suatu hari abangnya, Monte, mencabarnya untuk belajar melukis dan menyelipkan sebuah pensil di mulut Doug ! Doug kemudian dengan sabar banyak menghabiskan waktunya belajar melukis memakai pensil dengan menggunakan mulut, yang akhirnya menghasilkan gambar-gambar yang cantik.Dibawah ini adalah antara lukisan yang dilukisnya.






    bukti kalau berusaha pasti capai kejayaan

    Tragedi ngeri pelari marathon

    Posted: 14 Feb 2011 11:20 PM PST

    Tragedi Mengerikan Pelari Maraton.Sebagaimana kita ketahui perlumbaan Lari Maraton memang panjang dan melelahkan sekaligus mengeras tenaga dan stamina.. sekian puluh kilometer kita berlari.. demikian juga dengan pelari Maraton kali ini memiliki satu pengalaman NGERI yang tak terlupakan seumur hidupnya.. beginilah perjuangannya untuk menjadi juara lomba lari maraton..

    image

    [Hebat] Wanita ini boleh suruh lalat main bola

    Posted: 14 Feb 2011 10:35 PM PST

    Selama ini kita lihat didalam TV yang dihipnotis adalah manusia, cuba bayangkan bagaimana kalau yang dihipnotis adalah lalat disuruh main bola biar lebih jelas lihat video dibawah ini




    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS