Nuffnang

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Video Kelakar: Temu Ramah bersama Rooney dalam bahasa Melayu

Posted: 08 Feb 2012 07:30 PM PST



hahaha,kelakar,especially bila muka Rooney senyum..suke buat muka comel

Manohara sudah berkahwin dengan gabenor Sulawesi Tenggara, Nur Alam?

Posted: 08 Feb 2012 07:16 PM PST


Baru sahaja menafikan dirinya tidak mempunyai teman lelaki, kini model terkenal Indonesia, Manohara Odelia Pinot didakwa sudah berkahwin dengan seorang gabenor Sulawesi Tenggara, Nur Alam secara rahsia.

Berita tersebut hangat diperkatakan selepas gambar mesra Manohara memakai blaus putih jarang yang menutupi badannya dan gabenor di atas sebuah bot tersebar luas di internet.

Walaubagaimanapun pengurus kepada model berusia 18 tahun itu, Tintin tampil menafikan mereka mempunyai hubungan istimewa walaupun rapat.

"Ya, Manohara sering dijemput untuk menghadiri pelbagai acara. Namun bukan dia sahaja yang sering diundang. Ada juga artis-artis lain. Sudah namanya promosi. Mereka memang rapat, tetapi ia tidak bermakna mereka mempunyai sebarang hubungan istimewa," ujar Tintin ketika dihubungi Kapan Lagi.

Tintin turut menafikan khabar angin yang mendakwa bekas isteri kepada Tengku Muhammad Fakhry ini sudah berkahwin dengan Nur Alam.

"Tidak benar sama sekali! Ia hanya gosip. Kita tidak boleh lakukan apa-apa dan hanya mampu menafikannya jika gosip tersebut tidak benar," jelasnya lagi.

Sebelum ini model kelahiran Jakarta mengakui dirinya masih belum mempunyai teman istimewa selepas bercerai dengan bekas suaminya yang merupakan daripada kerabat diraja negeri Kelantan.

Komen Nora Danish tentang hubungannya dengan Apek

Posted: 08 Feb 2012 07:13 PM PST

Macam-macam gossip timbul tentang pemain bola sepak negara,iaitu Khairul Fahmi Che Mat.
Selain dikatakan punca keretahan hubungan Liuney, jurumekap di kelantan dengan tunangnya Hisham. Apek (KFCM) juga dikatakan mula berdating dengan Nora Danish .



Pelakon Nora Danish Mohd. Hanif, 29, melahirkan rasa simpati dengan nasib pemain bola sepak kacak, Khairul Fahmi Che Mat atau Apek, 23, kerana sering dikaitkan mempunyai hubungan dengan ramai wanita termasuk dirinya.

Nora ketika dihubungi semalam juga menafikan dakwaan dia dan Apek saling berbalas pesanan di Twitter atau Facebook dan pernah keluar bertemu janji.

"Saya simpati dengan nasib dia (Apek) kerana sering sahaja dikaitkan mempunyai hubungan dengan ramai wanita termasuklah saya.

"Satu demi satu cerita mengenai dia dengan beberapa wanita keluar tetapi semua berita tersebut tidak benar dan nampak sangat ada orang yang cuba menjatuhkan dia," katanya

"Berita mengenai saya saling berbalas Twitter dan mesej di Facebook Apek juga tidak benar. Saya cuma bangga dan menghormati dia sebagai pemain bola sepak yang bagus," ujarnya.

Rita menangis mengenangkan rumahtangga,namun tetap seorang yang kuat dan berdikari

Posted: 08 Feb 2012 07:07 PM PST

Bahagia yang diharapkan, air mata menjadi peneman. Rita yang ditemui di kediamannya pada hujung minggu lalu mengakui hati wanitanya terguris dan menangisi apa yang berlaku terhadap rumah tangganya.

"Tipulah kalau saya kata saya tidak pernah menangis atau bersedih dengan apa yang berlaku. Saya menangis untuk lepaskan segala beban yang ada di dalam hati.

"Selepas itu saya boleh berfikir dengan selesa dan rasional. Jika saya pendam, kepala saya lagi berserabut. Setiap orang yang berkahwin mengharapkan kebahagiaan tetapi mungkin sudah ini bahagian saya yang diberikan Allah. Saya terima dan laluinya dengan reda," katanya sambil memangku anak sulungnya, Airit Rayyan Rizqin yang kini berusia tiga tahun.

Bukan sekali tetapi kali ini sudah kali kedua rumah tangganya dilanda ribut sebegini. Pada Oktober 2010, Aidil membuat tuntutan hak penjagaan kekal terhadap anak sulung mereka, Airit Rayyan Rizqin dan permohonan perintah isteri kembali taat (nusyuz) yang turut difailkan di Mahkamah Tinggi Seremban.

Kemudian pada 20 Januari lalu, selepas Aidil keluar dari rumah mereka, Rita telah menerima surat tuntutan berhubung anak-anak mereka daripada Aidil dan kini perkara itu telah diserahkan kepada peguam yang dilantik oleh Rita. Sebelum itu, Rita terlebih dahulu telah 'berperang' di Twitter dengan kembar Aidil, Zaquan Adha yang juga suami kepada aktres Ayu Raudhah.

Meskipun bertimpa-timpa masalah rumah tangga dan hubungan bersama keluarga mertua melanda Rita, namun ibu kepada Aidit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna yang baru berusia sembilan bulan itu kekal tabah mengharungi segala pahit manis kehidupan berumah tangga.

"Apapun masalah, tidak kisahlah rumah tangga atau masalah lain, besar atau kecil masalahnya, saya kena hadapi dan selesaikan dalam keadaan yang tenang.

"Saya sudah biasa hidup berdikari, sendirian dan tidak bergantung kepada orang lain, jadi saya boleh terima. Pengalaman yang lepas-lepas saya jadikan pengajaran dan panduan untuk saya," ujarnya yang popular dengan filem Mami Jarum.

Disoal di manakah dia mencari kekuatan untuknya terus berdiri dan menghadapi segala cabaran yang datang, balasnya sambil merenung panjang: "Kekuatan adalah diri saya sendiri dan bila ada anak, kekuatan itu bertambah.

"Saya kini bukan sahaja perlu tabah untuk diri sendiri tetapi juga anak-anak yang memerlukan perhatian saya kerana mereka masih kecil. Saya tidak mahu masalah saya dan suami menjejaskan anak-anak."

Sebelum bernikah dengan Aidil, Rita pernah bergelar janda selama tujuh tahun. Andai kata kemelut rumah tangganya tidak surut dan berakhir dengan perceraian sudah bersediakah Rita untuk hidup sekali lagi tanpa suami di sisi?

"Tidak ada orang yang berkahwin mahu bercerai, tetapi saya bersedia dan kekal positif dengan segala kemungkinan yang ditentukan Allah. Harapan saya hanya satu, walaupun apapun yang terjadi, saya hanya ingin yang terbaik untuk saya dan anak-anak, itu sahaja."

Hampir sebulan Aidil tidak pulang ke rumah, kata Rita yang tinggal bersama dua anaknya bersama seorang pembantu rumah, dia tidak pernah menghalang suaminya berjumpa anak-anak kerana sehingga kini mereka masih pasangan suami isteri.

"Walau apa yang terjadi, Aidil pada mata saya tetap seorang ayah yang baik, dia memang sangat sayangkan anak-anak dia," tuturnya.

Apabila rumah tangganya dilanda badai, Rita tidak mengambil sikap berdiam diri, sebaliknya dia cukup terbuka dalam memberi kenyataan kepada pihak media.

Impaknya, satu Malaysia tahu rentetan rumah tangganya. Rita bukan sengaja mencari kontroversi, apatah lagi kisah yang dipaparkan media adalah kisah rumah tangganya sendiri.

Bagaimanapun, Rita mempunyai sebab untuk berbuat demikian, sebabnya dia enggan hipokrit dengan dirinya dan juga orang di luar sana.

"Saya artis, orang kenal saya. Kalau saya sembunyikan perkara sebenar, lambat-laun orang tahu juga. Saya bercakap benda yang betul, daripada perkara ini keluar daripada mulut orang lain adalah lebih baik keluar daripada mulut saya sendiri, faktanya lebih tepat.

"Memang benar orang kata saya buka aib sendiri tetapi kalau itu perkara yang betul dan benar-benar terjadi kenapa saya harus sembunyikan. Akhirnya orang akan tahu juga, lainlah kalau saya ini bukan artis, saya berkahwin atau bercerai dan apa sahaja yang berlaku pada saya tiada siapa yang ambil peduli tetapi hakikatnya bukan begitu," bicaranya lagi.

Gambar Fasha Sandha pakai uniform sekolah menengah

Posted: 08 Feb 2012 06:58 PM PST

Fuh dah berapa hari tak update blog sbb spend time with mak dan adik beradik waktu cuti,menyebabkan sensasi dpt penyakit malas untuk mengupdate...

Dalam tengah kemalasan nie jum ushar gambar Fasha dalam drama Seindah Sakura arahan Zulhuzaimy ,dimana Fasha berlakon dengan Fahrin Ahmad dan yang menariknya Fasha jadi budak sekolah.
So cutee..










Kelakar: Fahrin Ahmad meng-upload gambar Fasha sedang menguap...candid...moral of the story,cover lah mulut semasa menguap..hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Kad Kahwin Lisa Surihani & Yusry

Posted: 08 Feb 2012 09:56 PM PST

Pada minggu ini, rata rakan media telah pun menerima kad jemputan untuk menghadiri Majlis Resepsi pasangan artis tersohor Lisa Surihani dengan Yusry Abdul Halim.

Walaupun Budiey masih belum menerima jemputan ini, Budiey tetap nak letakkan gambar kad kahwin mereka di blog ini.

Semoga apa yang dirancangkan oleh mereka berjalan dengan lancar.

kad kahwin lisa

kad kahwin lisa

dan semalam, Lisa & Yusry telah merasa menu hidangan untuk majlis besar mereka di PICC Putrajaya.

lisa yusry

Wartawan Astro Awani, Shark Dean bersama Lisa Surihani & Yusry. Gambar dipetik dari twitter Shark Dean

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Erra Fazira Happy Yusry KRU Kahwin Lisa Surihani
  • Berita Perkahwinan Yusry & Lisa Surihani Adalah Tak Benar
  • Gambar Lisa Surihani di Karpet Biru ABPBH2010
  • Gambar Lisa Surihani di Pelancaran Mimpi Kita
  • Gambar Lisa Surihani di Media Prima Open House
  • Gambar Lisa Surihani di Malam Gala Filem Ombak Rindu
  • Gambar Lisa Surihani di Prebiu Hikayat Merong Mahawangsa
  • Gambar Seksi Fasha Sandha di Pelancaran Majalah Lisa
  • Gambar Lisa Surihani di Majlis Berbuka ASTRO
  • Gambar Kekasih Gewe Boyfriend Pelakon Lisa Surihani
  • Mister Potato Bawa Bintang Manchester United David May Ke Malaysia

    Posted: 08 Feb 2012 09:25 PM PST

    MISTER POTATO : MEET DAVID MAY

    Semalam (8 Februari 2012), telah berlangung satu majlis ringkas di mana pengeluar snek terkemuka negara, Mister Potato dan dengan kerjasama pasukan bolasepak ternama, Manchester United telah menerbangkan bekas bintang Manchester United yang terkenal, David May ke Malaysia.

    Menerusi tajaan Rakan Global Manchester United, Mister Potato, bekas pemain itu diterbangkan khas untuk bertemu dengan peminat fanatik Manchester United di pejabat Mamee Double Decker di mana peminat menunggu lebih sejam di situ.

    Selama 8 tahun beraksi bersama Manchester United, David May tetap berbangga dengan trofi yang berjaya dijulangnya. Paling manis, sudah pasti pada musim 1999 ketika United muncul juara travel setelah mengungguli liga FA dan liga juara-juara Eropah.

    Kunjungan David May ini adalah kesinambungan daripada kerjasama dua belah pihak iaitu antara Mister Potato dengan Manchester United di mana Mister Potato adalah Rakan Snek Rasmi Global Manchester United.

    Mister Potato

    Menurut Pengurus Penajaan dan Aktivasi Mamee Double Decker (M) Berhad, Sharszany Shahry Abu Shahriman berkata:

    "Mister Potato selaku Rakan Snek Rasmi Global Manchester United amat berbangga dapat membawa dua bekas pemain Manchester United iaitu David May dan Gary Neville (8 Januari 2012) untuk para peminat Manchester United di Malaysia. Namun demikian, Mister Potato juga ingin dikenali sebagai jenama produk yang fokus terhadap dunia bolasepak secara keseluruhan kerana pada masa akan datang, kempen-kempen Mister Potato akan datang akan turut menitikberatkan dunia bolasepak tempatan apatah lagi setelah kejayaan negara kita menjulang Piala AFF Suzuki dan Sea Games."

    Majlis turut dimeriahkan dengan kehadiran ramai peminat setia Manchester United yang tak sabar untuk bertemu mata dan sesi meet & greet sambil bergambar dan autograf dengan bekas pemain United era 1994 – 2003 itu. Rata-rata yang hadir telah mendaftarkan nama mereka di forum Meet & Greet David May bersama Mymanutd yang dibawakan untuk peminat bolasepak oleh Mister Potato!

    Maklumat lanjut mymanutd.com & Mister Potato!

    Mister Potato

    Mister Potato

    Mister Potato

    Mister Potato

    Mister Potato

    On 8th February 2012, Mister Potato and Manchester United will bring former Manchester United star, David May.

    This trip is the latest in a string of co-branded activities between Mister Potato and the world's biggest football club, facilitated by the partnership which the pair signed last September, where Mister Potato become the Official Global Snack Partner of Manchester United.

    May played for Manchester United between 1994-2002 and won 2 Premiership titles and 2 F.A Cup medals with the club. He scored 6 times for the club. His most memorable moment was being part of the 1996 F.A Cup win against Liverpool and being named in the starting eleven in the club's 1999 F.A Cup success over Newcastle on which the club went on to win the Treble (Premiership Title, F.A.Cup and UEFA Champions League)

    Manchester United Supporters Club and MyManutd, two of Malaysia's official Manchester United fan clubs will get to meet the former Manchester United star in person on Wednesday 8 February at Concorde Hotel, Kuala Lumpur. They'll have the chance to take pictures and have their memorabilias signed by David May.

    About Manchester United
    Manchester United, under the current manager, Sir Alex Ferguson, have won 37 major honours since he took over in November 1986.
    They are the most successful club in English football, having won 53 domestic trophies, comprising of a record 19 league titles, a record 11 FA Cups, four League Cups and 19 FA Charity/Community Shields. The club has also been successful globally, winning seven international titles: three European Cups; one UEFA Cup Winners' Cup; one UEFA Super Cup; one Intercontinental Cup and one FIFA Club World Cup. In 1998–99, the club won a "Treble" of the Premier League, the FA Cup and the UEFA Champions League, an unprecedented feat for an English club.

    About Mister Potato
    Mister Potato is familiar household name and is one of Malaysia's top potato snack brands. It is part of the Mamee-Double Decker conglomerate and last year, Mister Potato became the Official Global Snack Partner of Manchester United.

    The brand has long stood for celebration and continuously thrills its following with experiences that even money can't buy. From opportunities to explore Old Trafford to personal meetings with their football heroes, the brand constantly brings fans even closer to the game they love. Widely known to be fun loving with its quirky Mister Potato and Amigo mascots, Malaysians can look forward to crunchy potato chips and a whole lot more in the future.

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • AirAsia X & Mister Potato Fullfills Dream of Boy With Rare Disease
  • My No Compromise Experience
  • Peraduan Mister Potato & Manchester United 2011
  • Photo David Archuleta di Malaysia
  • David Beckham Expresses Disappointment
  • David Arumugam Alleycats Terima Pingat Johan Setia Mahkota
  • Fasha Sandha dan Kerusi Rehat di Lokasi Drama Kontrak Cinta
  • Concert David Archuleta Live In Malaysia Ticket Launch Event
  • Trivia: Kasut Bling Bling Siapa Ini
  • Autograph Session with David Archuleta
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Kesian Sungguh Kucing ni.....

    Posted: 08 Feb 2012 09:15 PM PST

    kesian sungguh kucing ni tersepit di celah pintu

    dia cuba berusaha nak lepaskan diri


    nasibnya baik ada orang yang nampak
    orang itu mengeluarkannya dari tersepit
    macamana boleh tersepit ni....
    kucing-kucing nasib kau memang baik
    kalau tak mati tersepit lah kau

    Isteri Di Rogol Hantu Raya

    Posted: 08 Feb 2012 09:00 PM PST

    Seorang penarik kereta terpaksa berhadapan dengan situasi yang mencemaskan apabila isterinya  menjerit-jerit pada waktu malam.Isterinya didakwa di rogol oleh hantu raya belaan seorang pemilik kereta yang di tariknya.

    Ramai penarik kereta menolak untuk menarik kereta lelaki terbabit kerana mereka mengetahui lelaki itu membela hantu raya.Hanya dia  seorang yang sanggup untuk menarik kereta lelaki tersebut.Selepas menarik kereta itu pada malamnya isterinya menjerit dalam keadaan telanjang bulat tanpa mampu dia berbuat sesuatu sehingga isterinya pengsan.

    Dia mengetahui isterinya di rogol hantu raya apabila pergi berubat dan di nasihatkan supaya meminta maaf kepada lelaki terbabit.Selepas meminta maaf kejadian itu tidak berulang lagi.

    Bengang (Bodoh,Masalah,Sopan-santun)

    Posted: 08 Feb 2012 08:45 PM PST

    Tiga orang sahabat mempunyai nama yang sangat unik iaitu BODOH,MASALAH ,SOPAN-SANTUN.Mereka ini berkaan sejak dari kecil lagi.Mereka bertiga selalu pergi kemana-mana bersama tetapi SI BODOH dan SOPAN -SANTUN tidak bertemu dengan MASALAH selama 3 hari.Lalu mereka berdua berpakat melaporkan kehilang kawannya di balai polis.SOPAN -SANTUN tidak mahu masuk dan hanya menyuruh Bodoh yang membuat laporan

    BODOH : "Selamat pagi tuan,"
    POLIS : "Pagi ,apa yang boleh saya bantu?"
    BODOH : "Saya datang nak buat aduan ,tuan,"
    POLIS : "Siapa nama awak?"
    BODOH: "BODOH...tuan,"
    POLIS :" Apa...cuba ulang sekali lagi (dengan nada yang kuat),"
    BODOH : " BODOH tuan
    POLIS : "Apa kena dengan awak ni panggil saya bodoh ,mana perginya sopan -santun awak?"
    BODOH : "SOPAN-SANTUN ada kat luar tuan,"
    POLIS : "Kenapa dengan budak ni...adakah awak datang sini untuk cari masalah?"
    BODOH :" Ya tuan mana tuan tahu saya cari MASALAH?"
    Polis itu terus benggang sambil menepuk dahi.

    Ini Dia Model Iklan Paling Hot di Afrika

    Posted: 08 Feb 2012 08:30 PM PST



    amacam hot tak????

    JRM BUNDLE COLLECTION

    Posted: 08 Feb 2012 08:15 PM PST

    JRM BUNDLE COLLECTION adalah satu tempat bagi mereka yang meminati jeans vintage.Terdapat berbagai jenama jeans vintage yang di jual disini antaranya Evisu,Denim,Warehouse,Samurai dan bermacam-macam lagi,
    Selain daripada jeans terdapat juga koleksi pakaian vintage serta kasut daripada bermacam-macam jenama.Kasut jenis Asic Tiger serta barangan  Harley Davidson juga terdapat disini,
    Bagi mereka yang berminat boleh kunjungi kedai JRM BUNDLE COLLECTION di alamat 8C Jalan Raja Muda Abdul Aziz 50300 Kuala Lumpur atau boleh juga melawat blog mereka di http://jrmbundle.blogspot.com

    Model Iklan Susu Segar di Rusia

    Posted: 08 Feb 2012 08:00 PM PST








    luka sikit walaupun jatuh 300 kaki kedalam sungai

    Posted: 08 Feb 2012 07:45 PM PST



    Sepasang suami isteri yang berusia 58 dan 57 tahun terselamat walaupun kereta mereka yang melanggar pokok  terjatuh kedalam sungai dari ketinggian 300 kaki. 




    Kereta BMWZ3 yang dipandunya 50mph telah tergesel kereta lain sebelum terjunam kedalam sungai.




    Mereka berdua hanya mengalami luka yang kecil telah dibawa kehospital untuk pemeriksaan lanjut.


    Porsche 'terslow' sekali di dunia

    Posted: 08 Feb 2012 07:30 PM PST

             Inilah kereta Porsche 'terslow' sekali di dunia cuma mampu bergerak 10mph sahaja




    Mungkin anda tak percaya,Sebenarnya kereta Porsche ini di reka oleh seorang artis dengan menggunakan kayuhan basikal sahaja .Rangkanya hanya mengunakan tiub plastik dan kertas aluminium emas .Hannes Langeder mengambil masa selama 6 bulan dan 1000 jam serta kos sebayak 11 ribu paun untuk membina kereta ini.

    INI  GAMBAR CARA-CARA DIA MEMBINA KERETA INI:

                            DAN INILAH HASIL DARIPADA KERAJINANNYA :


    Lambang-lambang berbentuk hati di alam, sebuah keajaiban atau kebetulan?

    Posted: 08 Feb 2012 07:15 PM PST

    Sejumlah lambang  berbentuk hati berhasil diabadikan di beberapa tempat di dunia. Lambang-lambang itu terbentuk daripada awan, danau, unggas dan haiwan lainnya, pulau, retakan tanah atau bahkan sebuah taman perkebunan. Sebuah keajaiban atau kebetulan?













    Iklan Seksi David Beckham Dipamer di Bangunan New York

    Posted: 08 Feb 2012 07:00 PM PST


    infospesial.net -  Iklan David Beckham untuk H&M dipamer di bangunan New York City kelmarin. Bintang bola sepak ini tampil memukau dengan posenya dengan versi lebih besar dan dipamerkan di sebuah bangunan di The Big Apple.


    Lelaki 36 tahun ini telah dicat ke sebuah billboard dan mungkin menjadi penyebab insiden lalu lintas beberapa orang yang melalui kerana terpesona oleh gambar hitam putih tersebut.


    Mungkin ada bahagian yang langsung menarik perhatian jika melihat iklan ini. Julukan Golden Balls pada Beckham, kerana selain punya kemampuan bermain bola yang baik, Beckham juga dikenali sebagai lelaki yang hebat.

    Janda Bisu Jadi Korban Pemerkosaan Lelaki Mabuk

    Posted: 08 Feb 2012 06:55 PM PST


    Seorang janda bisu di Bulukumba, Sulawesi Selatan menjadi korban pemerkosaan oleh pemuda mabuk. Bukan hanya diperkosa wanita malang ini juga diambil perhiasannya oleh pelaku.


    Korban yang dikenali MN (35) yang merupakan warga Jalan Datu Tiro, Kelurahan Ela-ela, Kecamatan Ujung Bulu ini  melaporkan peristiwa yang dialaminya ke polis pada Rabu (8/2/2012) kelmarin.


    Korban memberitahu, peristiwa memilukan itu berawal ketika ia sedang seorang diri berada dirumahnya. Tiba tiba saja datang seorang pemuda mabuk memeluknya hingga memperkosanya.


    Pelaku bahkan juga hendak  merampas perhiasan rantai emas milik korban sehingga menyebabkan ranati korban terputus. Selepas diperkosa, korban mendatangi tetangganya dan menceritakan dengan bahasa isyarat tentang apa yang menimpanya.


    Menurut bahasa isyarat yang diertikan oleh tetangganya tersebut, pelaku pemerkosa merupakan pemuda di kampung itu sendiri.
    Pelakunya disebut memiliki ciri berkumis tebal dan terdapat bekas luka pada wajah sebelah kanan.


    Polis saat ini masih terus melakukan penyelidikan untuk mendapatkan  pelaku sebenar dibalik peristiwa pemerkosaan itu.


    Sumber : http://news.okezone.com

    Nasha Aziz tarik balik rayuan

    Posted: 08 Feb 2012 06:45 PM PST

    PUTRAJAYA - Pelakon Nasha Aziz hari ini menarik balik rayuan yang dikemukakan kepada Mahkamah Rayuan di sini berhubung keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang memerintahkannya membayar ganti rugi am RM10,000 kepada bapa kandungnya Abdul Aziz Mohd Ali.

    Panel tiga hakim yang dipengerusikan Datuk Zainun Ali kemudian mengetepikan rayuan itu.

    Dua hakim lain yang menganggotai panel itu ialah Hakim Datuk Ramly Ali dan Hakim Datuk Zaharah Ibrahim.

    Terdahulu, peguam Siti Maspuah Maulan yang mewakili pelakon dan model itu memaklumkan kepada panel hakim berkenaan bahawa anak guamnya menarik balik rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi pada 9 Okt 2009 yang meluluskan permohonan Abdul Aziz agar mahkamah membuat penghakiman dalam saman malu terhadap Nasha berikutan ketidakhadiran peguam yang mewakili pelakon itu sebelum ini pada pendengaran saman itu.

    Bagaimanapun, tiada alasan diberi berhubung penarikan balik rayuan itu.

    Mahkamah Tinggi juga memerintahkan Nasha, 40, membayar faedah lapan peratus setahun kepada bapanya, mulai tarikh saman itu difailkan iaitu pada 31 Mac 2005, hinggalah tarikh saman itu diselesaikan.
       
    Abdul Aziz, 63, seorang guru silat, menyaman Nasha, yang nama sebenarnya Noraishah Abdul Aziz, berhubung sebuah tulisan dalam akhbar Mingguan Malaysia yang mendakwa bahawa dia bukan bapa kandung pelakon itu.

    Dalam penyata tuntutannya, Abdul Aziz berkata dia adalah bapa kandung Nasha dan perkataan berunsur fitnah yang terkandung dalam tulisan bertajuk "Jangan tanya hal peribadi" itu, yang tersiar pada 24 Nov 2004, menyebabkannya menderita serta menanggung malu dan merosakkan nama baiknya.

    Abdul Aziz menuntut ganti rugi, faedah, kos dan ganti rugi lain yang difikirkan wajar oleh mahkamah, dengan mendakwa tulisan itu membawa maksud atau mengandaikan yang dia telah meninggal dunia.

    Dalam kenyataan bela dirinya, Nasha berkata perkataan "bapa" yang terdapat dalam tulisan itu merujuk kepada bapa saudaranya bernama Abdul Aziz Hathim, yang memeliharanya.

    Pelakon itu tidak menafikan Abdul Aziz adalah bapa kandungnya, tetapi berkata dia menganggap bapa saudaranya itu sebagai bapanya.

    Bercakap kepada pemberita, peguam M.Visvanathan yang mewakili Abdul Aziz, berkata berikutan penarikan balik rayuan itu, keputusan Mahkamah Tinggi yang memerintahkan agar anak guamnya dibayar ganti rugi, adalah terpakai. - Bernama



    sumber : sinar harian

    Tak sanggup jadi pemuas nafsu

    Posted: 08 Feb 2012 06:30 PM PST

    BALIK PULAU - Gara-gara tidak sanggup lagi menjadi bahan pemuas nafsu seks teman lelaki ibunya sejak awal tahun lalu, seorang pelajar tingkatan dua bertindak melarikan diri dari rumahnya bagi mengelak terus menjadi mangsa keadaan.

    Remaja perempuan berkenaan dipercayai bertindak demikian pada 6 Februari lalu selepas suspek berusia 46 tahun itu dikatakan mengugut mahu memukul mangsa sekiranya memberitahu ibunya mengenai perbuatan jijiknya itu.

    Difahamkan, suspek dikatakan tinggal bersama keluarga mangsa sejak empat tahun lalu selepas kematian bapanya akibat kemalangan jalan raya.

    Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintenden Hatta Md Zin ketika dihubungi berkata, kejadian itu berlaku apabila ibu mangsa tiada di rumah dan kali terakhir mangsa didakwa dirogol suspek pada dua minggu lalu, kira-kira jam 4 petang.

    Menurutnya, mangsa bertindak meninggalkan rumah tanpa disedari ibunya pada Isnin lalu dan tinggal bersama seorang rakan di Seberang Perai.

    Beliau berkata, remaja terbabit bagaimanapun dibawa rakannya untuk membuat laporan polis berhubung kejadian tersebut kelmarin, kira-kira jam 8 pagi.

    "Mangsa turut mengatakan kejadian sama berlaku sejak awal tahun lalu tetapi dia terpaksa mendiamkan diri kerana takut dicederakan.

    "Remaja terbabit kini berada di Hospital Pulau Pinang (HPP) untuk pemeriksaan lanjut kesihatan dan polis telah memanggil ibunya untuk siasatan," katanya.



    sumber : sinar harian

    Tikus jadi haiwan peliharaan

    Posted: 08 Feb 2012 06:15 PM PST



    WALTHAM, Amerika Syarikat (AS) - Tikus kini dijadikan haiwan peliharaan di AS dengan para pemilik haiwan itu menganggap ia bijak dan suka bermain.
    Seorang pemilik haiwan itu, Robin Ruslau dari Dresden, negeri Maine, AS pada mulanya menyayangi tikus selepas seorang anak perempuannya meminta dia menjaga seekor haiwan tersebut.
    Anak perempuannya itu membuat permintaan itu kerana tuan haiwan tersebut pergi bercuti.
    "Saya seolah-olah tidak mempercayai betapa luar biasa haiwan itu. Selepas berakhirnya dua minggu (menjaga tikus itu), saya tidak mahu melepaskan haiwan itu," kata Ruslau.
    Menurut para pemilik haiwan peliharaan itu, tikus suka bermain dan penyayang jauh berbeza daripada reputasi tikus yang dianggap binatang menjijikkan. - Agensi
    sumber : kosmo online

    Bayi paling berat di China sejak tahun 1949

    Posted: 08 Feb 2012 06:00 PM PST



    XINXIANG, China - Seorang ibu melahirkan bayi gergasi seberat 7.04 kilogram di Hospital Bersalin Xinxiang di bandar ini pada Sabtu lalu.
    Bayi lelaki yang bernama Chun Chun itu dipercayai yang paling besar pernah direkodkan di China sejak negara ini dibentuk pada tahun 1949. - Agensi
    sumber : kosmo online

    Dilenyek lori minyak

    Posted: 08 Feb 2012 05:45 PM PST


    MIRI: Seorang pengurus sebuah syarikat pembalakan maut selepas kenderaan pacuan empat roda dipandunya hilang kawalan sebelum bertembung dengan lori tangki minyak di Kilometer 22, Jalan Miri Bintulu, di sini, semalam.
    Sebelum kejadian, mangsa, Liong Kieau Sat, 52, dari Desa Pujut, Permyjaya, di sini, dipercayai memandu sendirian dan dalam perjalanan pulang dari Bintulu ke Miri, kira-kira jam 7 pagi.

    Jurucakap polis trafik Miri ketika dihubungi berkata, mangsa meninggal dunia di tempat kejadian akibat parah di beberapa bahagian badan termasuk kepala.


    Katanya, keadaan jalan yang licin akibat hujan dipercayai menyebabkan kereta dipandu mangsa memasuki jalan bertentangan sebelum bertembung sebuah lori tangki minyak.

    "Malah, kenderaan mangsa yang remuk itu diseret beberapa meter selepas pertembungan itu menyebabkan dia tersepit sebelum dikeluarkan dengan bantuan pasukan bomba," katanya.



    sumber : myMetro

    Maut dalam mesin sampah

    Posted: 08 Feb 2012 05:30 PM PST


    PUTRAJAYA: "Selepas mendengar seorang rakan menjerit, saya segera mematikan enjin dan bergegas ke belakang lori. Saya terkejut apabila melihat seorang pekerja tersepit sebahagian badan di mesin pemampat sampah dalam keadaan tidak sedar," kata pemandu lori syarikat Alam Flora Sdn Bhd, Mohd Osman, 39.
    Dia menceritakan kejadian rakan sekerjanya yang maut di bahagian belakang lori ketika memunggah sampah di Apartmen Fasa 4, Presint 9, semalam.

    Ketika kejadian pada jam 11 pagi itu, Kamarudin Hussin, 41, berada di bahagian kanan belakang lori pengangkut sampah sebelum dia terjatuh ketika mesin itu sedang bergerak memampatkan sampah dalam lori berkenaan.


    Seorang rakan yang berada di sebelah kiri belakang lori bersama mangsa menjerit meminta enjin dimatikan.

    Mohd berkata, dia menghubungi penyelia sebelum mangsa dibawa ke Hospital Putrajaya untuk rawatan kecemasan.


    "Kejadian ini memang tidak terduga, malah mangsa juga seorang yang rajin bekerja. Kami tidak bersarapan bersama sebelum melakukan tugasan kerana mangsa membawa bekal sendiri.




    "Cuma apa yang saya perasan mangsa kelihatan berpakaian lebih kemas, berbanding sebelum ini. Biasanya, jaket dipakai dibiar terbuka, tetapi kali ini zipnya ditarik dengan kemas," katanya.

    Ketua Polis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Abdul Razak Abdul Majid ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan memaklumkan sudah mengambil keterangan pemandu dan pekerja Alam Flora yang lain.


    "Kes diklasifikasikan sebagai kematian mengejut, tetapi punca kejadian masih disiasat. Mayat dihantar ke Hospital Putrajaya sebelum diserahkan kepada keluarga untuk dikebumikan," katanya.

    Jurucakap Alam Flora ketika dihubungi berkata, pihaknya bersimpati atas kemalangan yang menimpa pekerja itu dan berharap kejadian tidak berulang.


    "Kami akan melakukan siasatan terperinci mengenai kejadian itu. Pada masa sama kami menasihati pekerja lain supaya utamakan keselamatan kerana nyawa lebih penting daripada segala-galanya," katanya.


    Sementara itu, abang ipar mangsa, Mohd Azuan Abdul Rahman, 32, berkata, dia sekeluarga terkejut dan trauma dengan kejadian tragis itu.


    Menurutnya, dia menerima berita mengenai kejadian itu pada jam 11.20 pagi dan menelefon beberapa ahli keluarga termasuk adiknya yang juga isteri mangsa, Noraziah Abdul Rahman, 30, untuk mengesahkan kejadian itu.


    "Selepas adik ke Hospital Putrajaya, baru saya betul-betul percaya adik ipar sudah tiada.


    "Apa penting sekarang, kami sekeluarga perlu memberi semangat kepada adik dan dua anaknya yang kehilangan orang tersayang," katanya.


    Mohd Azuan berkata, arwah bekerja lebih lima tahun dengan Alam Flora dan kali terakhir mereka berjumpa arwah dua minggu lalu.


    Jenazah mangsa dikebumikan di Tanah Perkuburan Alam Damai, Cheras, dekat Kuala Lumpur.



    sumber : myMetro

    Bungkusan bayi dalam plastik

    Posted: 08 Feb 2012 05:15 PM PST


    TAWAU: "Mujur kami meronda sejam sekali, kalau tidak bayi ini pasti jadi habuan anjing yang banyak berkeliaran di sini," kata pengawal keselamatan, Fredly Suman, 40, yang menemui bayi perempuan masih bertali pusat ditinggalkan di kaki lima bangunan berhampiran pejabat Jabatan Air di Tanjung Batu, di sini, awal pagi semalam.
    Menurut Fredly, dalam kejadian kira-kira jam 5 pagi itu, dia bersama rakannya, Umar Emat, 55, sedang melakukan rondaan di kawasan itu sebelum melihat satu bungkusan plastik di siar kaki bangunan terbabit.

    "Pada mulanya, saya menyangka plastik ini berisi sampah dibuang penduduk atau digonggong anjing.


    "Tetapi, sebaik membuka plastik ini, saya terkejut melihat wajah bayi yang comel," katanya ketika ditemui Harian Metro, semalam.

    Katanya, bayi perempuan itu kemudian menangis tanpa henti menyebabkan dia dan rakan membawanya ke pondok pengawal sebelum menghubungi polis.


    Fredly berkata, dia melihat bayi itu seolah-olah kelemasan dalam plastik dengan berbantalkan kain batik ketika membuka bungkusan berkenaan.




    "Sebaik dikeluarkan, saya lihat bayi ini masih bertali pusat namun keadaannya seperti sudah dimandikan dengan rambut disisir rapi serta tiada kesan darah di badan," katanya.

    Fredly berkata, sepanjang bekerja di kawasan itu sejak 18 tahun lalu, kejadian itu pengalaman pertamanya.


    "Mujur saya cepat membuka ikatan plastik itu, jika tidak sudah pasti bayi itu akan mati kelemasan atau menjadi mangsa anjing liar," katanya.

    "Selama ini saya hanya membaca kejadian sebegini melalui media, tak sangka pula turut mengalaminya," katanya.


    Sementara itu, Ketua Polis Daerah Tawau, Asisten Komisioner Ibrahim Chin berkata, polis yang menerima laporan bergegas ke lokasi kejadian bagi menjalankan siasatan.


    Beliau berkata, berdasarkan siasatan awal, bayi itu dipercayai baru dilahirkan serta berada dalam keadaan sihat dan polis yakin ia baru ditinggalkan di kawasan itu sebelum ditemui pengawal keselamatan berkenaan.


    "Buat masa ini, bayi yang cukup sifat ini ditempatkan di Hospital Besar Tawau dan berada dalam pengawasan pihak hospital," katanya pada sidang media di pejabatnya.


    Ibrahim berkata, polis sudah menjalankan siasatan termasuk menggunakan khidmat anjing pengesan dari Unit K9 bagi mengesan individu yang membuang bayi itu.


    "Mereka yang bertanggungjawab perlu diberkas dan dihadapkan ke mahkamah.


    "Polis meminta kerjasama mana-mana hospital, klinik bersalin atau mereka yang mengetahui kejadian ini supaya menghubungi polis dengan segera," katanya.


    Katanya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 317, Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara tujuh tahun dan denda atau kedua-duanya.



    sumber : myMetro

    Kemaruk raba sesama lelaki

    Posted: 08 Feb 2012 05:00 PM PST


    KUALA LUMPUR: Berkucupan, berpelukan dan raba-meraba sesama lelaki sambil berjoget mengikut rentak muzik menjadi lumrah di ruang tarian sebuah kelab malam di ibu kota yang sering dikaitkan dengan tempat golongan gay berpesta.
    Tanpa mempedulikan suasana panas, dianggarkan hampir 200 pemuda bersesak-sesak menari terlompat-lompat sambil meneguk arak, berpelukan dan berkucupan sesama mereka tanpa segan silu sebaik muzik dimainkan.
    Sebelum ini golongan homoseksual sering dikaitkan dengan hubungan cinta sesama jantina hingga melakukan hubungan seks luar tabii, namun tidak banyak diketahui mengenai aktiviti hiburan mereka.

    Berdasarkan maklumat, Harian Metro melakukan tinjauan pada awal pagi Sabtu lalu di sebuah kelab malam di ibu negara dan mendapati ratusan lelaki berusia 20 tahun menari serta berpelukan ghairah sesama jantina bermula jam 1 hingga 3 pagi.



    Disebabkan terlalu seronok, mereka mengajak orang yang tidak dikenali menari bersama, malah dalam suasana sesak itu ada di antara mereka 'kemaruk' meraba lelaki lain


    sumber : myMetro

    Amukan gila jiran

    Posted: 08 Feb 2012 04:45 PM PST


    KUALA LUMPUR: "Saya menjerit dan berdiri di belakang suami ketika kami diserang jiran yang bersenjata rantai besi dan topi keledar," kata Siti, 33, cedera dipukul jirannya yang berang selepas insiden kemalangan kecil membabitkan dirinya dan suami serta isteri jirannya.
    Dalam kejadian jam 11.30 pagi di Setiawangsa, di sini, kelmarin, pasangan terbabit tergamam apabila jirannya memecah pintu rumah sebelum menyerang mereka.

    Menceritakan semula kejadian, Siti, penyelia sebuah pusat beli-belah berkata, sebelum diserang, dia bersama suami yang menunggang motosikal pulang ke rumah dilanggar motosikal ditunggang isteri jirannya.


    Menurutnya, akibat pelanggaran itu berlaku pertengkaran beberapa minit sebelum suaminya meredakan keadaan dan mereka pulang ke rumah kerana motosikal mereka hanya mengalami kerosakan kecil.

    "Sangkaan saya kejadian itu sudah selesai meleset apabila tiba-tiba jirannya itu mengamuk dan menyerang kami selepas dimaklumkan isterinya mengenai kemalangan kecil itu.


    "Saya yang ketika itu memasak terkejut apabila terdengar dentuman kuat dari luar pintu rumah. Ketika itu, suami berada di ruang tamu sebelum melihat jiran meluru masuk dan memukulnya," katanya.




    Siti berkata, lelaki terbabit yang berusia 30-an kemudian melibas rantai besi hingga terkena badan suaminya, malah dia yang berada di dapur meluru keluar membantu, namun turut dipukul lelaki terbabit yang seolah-olah hilang pertimbangan.

    "Walaupun puas kami menyuruh jiran itu bertenang dan berbincang, namun lelaki terbabit tidak mempedulikannya sebaliknya semakin ganas menyerang kami.


    "Selepas beberapa minit kami cuba mempertahankan diri, akhirnya lelaki itu berhenti sebelum melarikan diri," katanya.

    Menurutnya, akibat serangan itu, mereka cedera di kepala dan lebam seluruh badan.


    "Saya tidak sangka hanya kerana salah faham menyebabkan dia menyerang kami dan bertindak ganas memecah pintu rumah.


    "Saya dan suami hingga kini masih trauma, tambahan pula ini kali pertama ia berlaku," katanya.


    Bimbang dengan keselamatan diri dan tidak mahu kejadian sama berulang, mereka membuat laporan di Balai Polis Jalan Tun Razak untuk tindakan lanjut.



    sumber : myMetro

    TERLUPA SUDAH BERKAHWIN

    Posted: 08 Feb 2012 04:30 PM PST

    Michelle Philpots 47 tahun hanya mampu mengingati peristiwa setakat tahun 1994 sahaja.Dia telah berkahwin pada tahun 1997 dan suaminya terpaksa menyakinkan yang dia sudah berkahwin dengan menunjukkan gambar perkahwinan mereka.Dia mengalami lupa ingatan sejak mengalami dua kemalangan.
    Setiap pagi  bangun tidur suaminya akan memberitahunya yang mereka sudah berkahwin.
    Nasib baik dapat suami jenis penyabar kalau tak dah lama kena tinggalkan.

    Terpaksa di bedah kerana main sms

    Posted: 08 Feb 2012 04:15 PM PST

    Annie Levitz 16 tahun seorang pelajar di sebuah sekolah Lincolnshire Ilinois A.S bakal menjalani pembedahan di kedua-dua belah pergelangan tangannya kerana dia telah menghantar lebih 100 sms sehari daripada telefon bimbitnya.Dia kehilangan deria rasa di kedua-dua tangannya dan hanya boleh mengangkat barang -barang tertentu sahaja serta terpaksa memakai pendakap tangan. Dia juga di beri suntikan penahan sakit.
    Doktor mengatakan dia mengalami sindrom carpal tunnel ,sindrom yang dikaitkan dengan penggunaan komputer yang kerap.

    Ijazah Tak Berkat Bahana Jual Diri

    Posted: 08 Feb 2012 04:00 PM PST

    Ketika rakan sekuliahnya sibuk mengulankaji pelajaran di waktu malam ,dia pila sibuk mencari lelaki hidung belang yang sanggup menyewanya.Ketika itu dia masih menuntut di sebuah IPTA dan sanggup melakukan apa saja termasuk mengadaidiri asal pokket penuh dengan wang ringgit.Dia kadang mampu mendapat sehingga  RM 2000 satu malam.
    Tetapi setelah dia bekerja barulah dia sedar bahawa ijazah yang diperolehinya dengan duit haram tidak berkat.Walaupun bergaji RM4000 ada saja masalah dan kesempitan wang.Kenderaan hilang,kenderaan terbakar dan bermacam lagi mala petaka yang menimpanya.
    Dia juga mengaku ramai pelajar yang sanggup mengdaikan maruah di untuk memuaskan nafsu dan wang ringgit semasa zaman dia belajar dulu.

    (Video) Seorang Pencuri Ditelanjangi Orang Ramai di Jalan Raya Kerana Ragut Beg Seorang Wanita Tua

    Posted: 08 Feb 2012 03:45 PM PST

    Mungkin ini merupakan hari yang buruk untuk melakukan kejahatan bagi pemuda asal Mexico ini, setelah ia ditelanjangi oleh orang ramai ketika tertangkap ketika cuba meragut beg milik seorang wanita tua.


    Pemuda ini ditelanjangi orang ramai kerana cuba meragut beg seorang wanita tua

    Orang ramai yang marah bertindak melucuti pakaian sang peragut, hingga sang pemuda ini hanya tinggal stoking kaki saja di jalan yang sibuk.

    Ratusan orang yang menyaksikan kejadian ini mencemuh sang peragut, dan melemparinya dengan duit syiling serta botol bekas air mineral,sebelum ia ditahan oleh polis.



    Isteri di langgar dengan lori 26 tan

    Posted: 08 Feb 2012 03:30 PM PST

    Kerana bosan atas sikap cemburu seorang lelaki sanggup melanggar isterinya sendiri dengan lorry seberat 26 tan.
    Dalam pemeriksaan polis lelaki itu dalam keadaan mabuk ketika melakukan perlanggaran itu.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS