Nuffnang

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Filem Romantik Komedi:Sekali Lagi di pawagam 30 June 2011

Posted: 26 Jun 2011 09:38 PM PDT


BINTANG

Keseluruhan: 3.5
Plot: 3
Lakonan: 3.5
Efek Khas: 2.5
Sinematografi: 3.5
Tonton Filem ini jika anda suka: I Am Sam, Cinta.

"Sekali Lagi", sebuah lagi filem terbaru terbitan Metrowealth Picture Sdn.Bhd.(MIG) yang diterajui oleh producer filem terkenal David Teo kali ini menampilkan pengarahan dari sutradara baru aitu Hashim Rejab yang sebelum ini terkenal melalui hasil pengarahnya melalui drama terbitan MIG dan juga pengarah ke-6 dibawah skim 10 Pengarah Muda MIG.

Pada 15minit pertama, dari segi "First Impression" ketika menonton filem sulung Hashim Rejab ini, jalan ceritanya tidak terlalu membosankan oleh kerana penonton akan terhibur dengan persembahan watak dari Shaheizy Sam yang sungguh berbeza dari watak-watak yang pernah dilakonkan oleh Sam. Chemistry watak ibu & anak lakonan Lisa Surihani dan Mia Sara yang pernah ditonton melalui drama "Adamaya" terbitan MIG masih lagi dapat dirasa & disampaikan dengan sempurna oleh kedua-dua bintang ini.


Filem MIG kali ini boleh dikatakan amat berbeza dari filem yang pernah di terbit dan diarahkan oleh pengarah-pengarah yang berbeza, walaupun terdapat feel dan element kliseMIG yang dapat dipertontonkan. Namun dari sudut teknikalnya, kali ini peningkatannya lebih tinggi dari filem bergenre Romantik Komedi yang pernah di hasilkan oleh MIG.

Harus dipuji juga dari sudut pemilihan watak yang di persembahkan, watak Shila yang di lakonkan oleh Lisa Surihani lebih menunjuk kematangan lakonan Lisa kali ini. Boleh dilihat juga bagaimana Lisa mampu mengadaptasikan feel dan chemistrynya apabila digandingan bersama Bront Palarae dan juga Shaheizy Sam. Kombinasi Mia Sara dan Shaheizy Sam juga tidak kurang hebatnya, ini mengingatkan Chen-chen kepada watak "Sam" dan "Lucy" yang dilakonkan oleh Sean Penn dan Dakota Fanning melalui filem "I Am Sam" pada tahun 2001.

Secara keseluruhan, jalan ceritanya amat ringkas dan menarik. Tidak terlalu berat mahupun rumit walaupun terdapat berberapa babak yang agak mengelirukan akan tetapi "twist" penceritaannya yang ringkas membuatkan penonton tidak dapat menjangkakan babak seterusnya.

Dengan formula 1.5Juta peminat Lisa Surihani, 800ribu peminat Shaheizy Sam dan Mia Sara di facebook, pertaruhan David Teo kali ini pasti mampu menarik perminat ketiga-tiga bintang ini....

"Sekali Lagi" akan mula ditayangkan di pawagam pada 30 Jun 2011..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Gambar Anak Jimmy Shanley, Zahrah Shanley

Posted: 26 Jun 2011 07:59 PM PDT

GAMBAR ANAK JIMMY SHANLEY

Inilah wajah anak pertama Jimmy Shanley, Zahrah Shanley yang selamat dilahirkan pada hari Jumaat lalu (24 Jun 2011). Comel je nengok'nya.

Menurut Jimmy Shanley yang kami petik dari mStar Online:-

Saya sudah membuat keputusan untuk menjadi bapa sepenuh masa untuk anak saya dan bekerja dari rumah. Cuma pada hari Ahad saya akan keluar untuk mengendalikan program Gala TV Plus di Astro Awani.

Sudah 31 tahun saya menunggu untuk memangku bayi sendiri dan alhamdulillah, saya sangat bersyukur dengan kurniaan Allah ini. Saya berharap Zahrah menjadi anak yang solehah dan berbakti kepada kedua ibu bapanya.

Seperti yang kami tuliskan pada post sebelum ini, semoga dengan kelahiran Zahrah Shanley ini, hubungan Jimmy dengan isteri akan kembali pulih.

+ Ditulis oleh Encik One

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

(Tahniah!) Jimmy Shanley Sudah Bergelar Ayah

Posted: 26 Jun 2011 06:19 AM PDT

GAMBAR ANAK PERTAMA JIMMY SHANLEY

Belum terlambat untuk kami mengucapkan tahniah kepada Jimmy Shanley kerana sudah bergelar ayah. Ini kerana, isterinya, Nursuhaila Eliani sudah selamat melahirkan anak perempuan pada 24 Jun (Jumaat) lalu di Putra Medical Center, Sungai Buloh.

Tapi sedihnya, semasa kelahiran anak pertama Jimmy Shanley ini, dia tidak berada di sisi isterinya. Mungkin waktu tu Jimmy sibuk dengan jadual kerja yang padat atau Jimmy langsung tidak *ah! malas la nak cakap.

Kami doakan semoga dengan kelahiran anak pertama Jimmy Shanley ini, hubungannya dengan isteri akan kembali pulih. Buang yang keruh, ambil yang jernih. Oh ya, nama yang diberi kepada anak pertama Jimmy Shanley tu ialah Zahrah Shanley.

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


World Refugee Day

Posted: 26 Jun 2011 11:02 PM PDT

On Monday, 20th June 2011 the world celebrated or rather "celebrated" World Refugee Day. After all, the necessity for a group of people to have to leave home for fear of persecution hardly gives rise to jubilation.

Nevertheless, this year's hullabaloo was special because it also marked the 60th Anniversary of the 1951 Convention Relating to the Status of Refugees. Thus if anything, we ought to commemorate the international commitment to creating better human rights standards for refugees. As much remains to be done, Amnesty International Malaysia (AIM) invites and calls out to all Malaysians to join us for a belated Refugee Day Solidarity Event at:

DATE: TIME: VENUE:

2nd July 2011 2.00 PM – 6.00 PM Bar Council Auditorium, No. 13, 15, 17 Leboh Pasar Besar Kuala Lumpur, Malaysia

Come and be part our kaleidoscope of cultures. Spend a day of frivolous learning with us as we bring you cultural performances from Burmese and Sri Lankan refugees. Step into our marketplace and buy the wares tinged with the distinct ethnic traits of the people from Sri Lanka, Burma, Pakistan and Somalia. All profits will go to the refugees themselves making this an excellent opportunity for you to extend some generosity to the refugee community in Malaysia.

For those whose thought palette requires more reflective stimulation, come for our documentary screenings and hanging photo exhibition. Gain a better understanding of why they fled. Take the time to personally talk to the refugees and recognise them as fellow humans who have added to the Malaysia's diverse cultural backdrop.

Don't miss out on this opportunity to experience little slices of the world brought by the refugee community.

WRD Poster

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • MTV World Stage Malaysia With 30 Seconds To Mars & Pop Shuvit
  • MTV World Stage Live In Malaysia 2011 Sponsors
  • Justin Bieber My World Tour in Kuala Lumpur
  • Lead Single From Beyonce Who Run The World
  • One Young World
  • Hypptunes Rock The World 9
  • Barack Obama IN-DEPTH COVERAGE INAUGURATION OF THE 44TH US PRESIDENT
  • Showcase Meet Uncle Aznil Times Square First World Hotel Genting Highlands
  • BWF Sudirman Cup World Team Badminton Championships, ARAG World Team Cup
  • Wonder Girls Perform at MTV World Stage Live in Malaysia 2010
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Daus Pengacara Musim Baru Intrend

    Posted: 26 Jun 2011 06:33 PM PDT

    Daus Pengacara Musim Baru Program Remaja, Intrend di RTM Mulai 9 Julai Ini

    Tampil dengan imej yang lebih segar, program majalah yang mengupas pelbagai isu berkaitan dunia remaja kini, Intrend kini kembali menemui penonton setia Radio Televisyen Malaysia (RTM) mulai 9 Julai 2011, setiap Sabtu, jam 3.30 petang di TV2 dengan menjanjikan segmen-segmen yang lebih santai dan penuh informasi.

    Malah program yang masuk musim keempat siarannya ini turut menampilkan kemunculan pengacara baru, Daus yang popular dengan lagu Kenapa bakal bergandingan dengan Mimie Haris yang kekal mengacarakan program terbitan Norhaslita Hasnan, Unit Majalah dan Dokumentari RTM ini. Tidak ketinggalan program ini masih mengekalkan pengacara lokasinya, Ean dalam 'menghidupkan' program ini.

    Intrend

    Gandingan ketiga-tiga pengacara ini dilihat mampu menarik minat golongan remaja untuk terus menyokong Intrend memandangkan karektor dan personaliti mereka yang bersahaja serta ceria sesuai dengan gaya hidup remaja masa kini.

    Intrend memaparkan pelbagai topik berlainan setiap episod mengisi segmen-segmen yang ada termasuk Jom Santai, Jom Layan, Jom Tengok dan segmen Info atau Tips. Dalam segmen Jom Santai, penonton dibawa melihat aktiviti individu atau artis remaja yang sesuai dengan topik pilihan.

    Jom Layan memaparkan pelbagai pilihan Klip Video Artis Tempatan dan Antarabangsa disamping membawakan pratonton filem terkini di pawagam. Manakala segmen Jom Tengok pula berkongsi Aktiviti Remaja, Artis atau sesuatu Organisasi, Agensi mahupun IPT / IPTS secara berkumpulan yang berkaitan dengan topik mingguan.

    Segmen yang memberikan informasi kepada remaja tentang isu atau tips, Info atau Tips pula dilihat dapat membantu remaja yang disampaikan bersesuaian berkaitan topik yang diperbincangkan setiap minggu.

    Intrend musim baru ini menariknya turut menyediakan pelbagai hadiah hebat untuk penonton setia melalui kuiz mingguan Intrend. Antara hadiah yang ditawarkan termasuklah CD lagu-lagu terbaru, Voucher makanan dan juga Voucher untuk bermain di Taman Tema yang terkenal.

    Intrend

    Intrend

    Intrend

    Intrend

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Nubhan & Mimie Haris Pengacara Baru INTREND
  • Gambar Pengacara MyStarz LG Naz Habibur Rahman
  • Program Wanita Hari Ini Bakal Perkenal Set Baru
  • Casa Impian Musim Baru di TV3
  • Planet Seni Hiburan Lasak di Muzik Aktif
  • Gambar Kartini Pengacara 3R Musim Terbaru di Anugerah Skrin 2007
  • SEEKERS Musim ke-7 ntv7
  • Aznil Hj Nawawi Dilantik Pengacara Akademi Fantasia 9
  • Wira Dani Kekasih Pengacara Seksi Raja Endon Mastura?
  • Juara Pesona Nona Musim Ke-3
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Isteri Jimmy Shanley Sudah 3 Hari Bersalin, Baby Bernama Zahrah.

    Posted: 26 Jun 2011 07:23 PM PDT

    Home > General > Isteri Jimmy Shanley Sudah 3 Hari Bersalin, Baby Bernama Zahrah.

    Ramai yang maklum dengan masalah dalaman yang dihadapi oleh Jimmy Shanley, namun berita kelahiran anak yang dikandung oleh Suhailah Eliani sedikit sebanyak bisa melupakan sejenak kisah duka mereka.

    Menurut sumber dalaman kami, Suhailah Eliani telah melahirkan seorang baby perempuan sekitar 3 hari lalu. Dia ternampak gambar baby perempuan bernama Zahrah Shanley di laman Facebook.

    Redmummy, ada menyatakan bahawa baby perempuan berkenaan dilahirkan di Putra Medical Center, Sungai Buloh. Jimmy Shanley dikatakan menangis apabila berjaya bertemu dengan anak yang baru dilahirkan itu.

    Buat masa ini, kami masih menunggu info-info perkembangan keluarga Jimmy Shanley.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Fasha Sandha Mengamuk, Bidas Kenyataan Iqram Dinzly Di Twitter.

    Posted: 26 Jun 2011 06:57 PM PDT

    Memang ada kes sebelum ini yang memaparkan kenyataan Fasha Sandha di Twitter yang mengamuk terhadap seorang pelakon di set pengambaran. Ketika itu tidak dinyatakan secara jelas siapakah gerangan orang tersebut. Walaupun ramai yang dapat mengagak, tetapi atas dasar masing-masing nak coverline, kami enggan panjangkan cerita. Sebelum itu, baca dahulu kenyataan Iqram Dinzly terhadap Zubir. Kredit berita kepada Beautifulnara.

    Kami ada bertanya kepada salah seorang pelakon drama Dewa Cintaku akan kebenaran kenyataan Iqram Dinzly. Menurut pelakon berkenaan, memang betul Iqram Dinzly mengalami kemalangan pada hari tersebut. Katanya, "kebiasaannya kalau seseorang terlibat dalam kemalangan, buat apa nak marah-marah. Kenalah ada give and take sikit."

    Namun, hari ini kecoh Fasha Sandha membidas kenyataan Iqram Dzinly yang dipaparkan dalam Berita Harian.

    Dan, Iqram Dzinly hanya membalas pendek di laman Twitternya.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    The Sonic Alarm cara paling unik nak bangunkan mereka yang susah bangun tidur

    Posted: 26 Jun 2011 09:00 PM PDT

    Cara mengaktifkannya mudah, tinggal tarik pinnya, kemudian teriakkan kat-kata klasik "fire in the hole" dan lempar jam ini ke bilik  orang yang tidur, setelah 10 detik, akan terdengar suara ledakan yang sangat keras (ada 3 settingan volume) dari jam bom ini. Istimewa dari jam ini adalah untuk mematikan alarm ini, orang yang dibangunkan harus mencari orang yang melempar jam ini dan memasukkan pinnya kembali, kalau tidak, suara ledakan akan terus terdengar.

    bk-pasti benggang kepala otak...hahahaha

    Wow...badan lelaki ini ada 150 butir peluru penabur

    Posted: 26 Jun 2011 08:00 PM PDT

    CONSETT, Britain - Seorang lelaki, Joe Clarke, (gambar kecil) 33, mempunyai lebih 150 butir peluru penabur di dalam tubuhnya sejak 2007, lapor sebuah akhbar semalam.

    Doktor-doktor tidak dapat mengeluarkan sebutir pun peluru tersebut kerana terdapat sebahagian daripada peluru itu menembusi organ-organ pentingnya.

    Clarke ditembak oleh dua lelaki yang melepaskan tembakan dengan menggunakan senapang patah selepas dia membuka pintu rumahnya di sini pada Disember 2007.

    Peluru penabur itu menembusi bahagian tubuh belakangnya, kepala dan leher.

    Semasa kejadian, Clarke berjaya melarikan diri dengan bantuan seorang jirannya yang menyembunyikan dia dalam rumahnya.

    Lapan bulan selepas serangan itu yang berlaku akibat perbalahan dengan seorang bekas kekasihnya, lima lelaki didakwa berkonspirasi untuk membunuhnya.

    Dia kini menghadapi kesan sampingan akibat tembakan tersebut iaitu rasa sakit pada setiap hari.

    "Para kakitangan hospital menyatakan mereka tidak pernah melihat kejadian seperti ini," kata Clarke.

    Ketika menggambarkan detik-detik dia ditembak, Clarke menggambarkan dirinya seperti badannya dibakar. - Agensi

    Posted: 26 Jun 2011 07:00 PM PDT

    LONDON: Jutawan fesyen, George Davies menawarkan dua anggota polis sebuah kereta Maserati berharga 100,000 (RM500,0000) jika mereka membebaskannya selepas ditangkap kerana memandu dalam keadaan mabuk.

    Sebuah mahkamah di sini diberitahu semalam, jutawan yang mengasas syarikat Next and George at Asda berusia 69 tahun itu diarah oleh anggota polis terbabit menjalani ujian pernafasan selepas dia ditahan kerana memandu kereta Quattroporte selaju 272 kilometer sejam.


    Ujian itu mendapati kandungan alkohol dalam pernafasannya melebihi had.


    Dia juga gagal berhenti meskipun diekori oleh anggota berkenaan sejauh lapan kilometer dari rumahnya.


    Majistret di mahkamah Worcester diberitahu, jutawan itu menawarkan polis yang menahannya kereta Maserati itu ketika mereka membawanya ke balai polis.


     Konstabel Jonathon Rice berkata: "Dia yang mabuk berkata, kami boleh mengambil kereta Maseratinya jika kes itu digugurkan.



    "Saya menganggap dia tidak bermaksud demikian kerana dia mabuk ketika itu." Davies menafi membuat kenyataan itu.


    Dia bagaimanapun didapati bersalah malam tadi. Majistret mengharamkan dia memandu selama 12 bulan dan mendendanya 1,000 (RM5,000). - Agensi

    sumber : myMetro

    Alasan kenapa facebook berwarna biru

    Posted: 26 Jun 2011 06:00 PM PDT


    Ternyata Mark Zuckenberg buta warna merah dan hijau. Sehingga warna yang dapat dilihatnya paling baik adalah warna biru.
    The reason Facebook is blue: Zuckerberg is colorblind According to The New Yorker, Zuckerberg is red-green colorblind, which means the color he can see best is blue. That also happens to be the color that dominates the Facebook website and mobile app. "Blue is the richest color for me," he told the magazine. "I can see all of blue."

    Adik ipar Putera William dapat kereta kalis peluru sebagai hadiah

    Posted: 26 Jun 2011 05:00 PM PDT

    LONDON: Adik ipar Putera William, Pippa Middleton (atas) akan menerima kereta kalis peluru sebagai hadiah daripada ibu bapanya.

     Akhbar The Sun melaporkan, ibu bapanya, Michael, 61, dan Carole Middleton, 55, bimbang sejak perkahwinan anak sulung mereka, Kate dengan William, Pippa mencuri tumpuan dunia dan terdedah kepada perbuatan khianat.
     Tidak seperti kakaknya, Kate, 27, yang tidak dikawal polis diraja, Pippa tidak diberi kawalan keselamatan menyebabkan pasangan jutawan Michael dan Carole bercadang membeli kereta BMW atau Audi kalis bom bernilai £95,000 (RM453,959).

     Kenderaan itu mempunyai tingkap kalis peluru dan masih boleh dipandu, walaupun tayarnya ditembak.

     Pasangan Middleton itu berbincang kemungkinan ancaman itu dengan pengawal peribadi kanan William. Tumpuan utama ialah menghalang peminat atau pengganas yang cuba menculik Pippa. Difahamkan Pippa sudah membawa butang panik yang terus berhubung dengan polis. – Agensi
    sumber : Berita Harian

    Kelakuan unik tentera Nazi

    Posted: 26 Jun 2011 11:01 AM PDT





    Pemandu wanita ini jahanamkan kereta -kereta klasik

    Posted: 26 Jun 2011 10:30 AM PDT

    A parade of Vintage cars was interrupted by some Lexus GS. The female driver lost control of her car and destroyed a couple of Vintage cars.











    Gempak ..Nenek 68 tahun pernah kahwin selama 36 jam sahaja

    Posted: 26 Jun 2011 09:49 AM PDT

    Tak kalah dengan artis-artis yang di zamannya Nikah-Cerai-nikah-cerai..Seorang Nenek berusia 68 tahun rasmi menjadi wanita pemecah rekod melakukan paling banyak perkahwinan sepanjang sejarah. Linda Wolfe nama wanita tersebut telah melakukan pernikahan sebanyak 23 kali , dan pernikahan pertama yang dia lakukan, iaitu pada saat berumur 16 tahun.


    Tujuh perkahwinan awalnya berjalan cukup lama, iaitu setiap masing-masing berlangsung selama tujuh tahun.
    Namun dia juga pernah melakukan pernikahan yang sangat singkat iaitu hanya selama 36 jam saja.

    Nama Linda saat ini telah tercatat di Guiness Book of world Records sebagai wanita yang melakukan paling banyak pernikahan.





    sumber :http://www.kaskus.us

    Simpan dadah dalam kulup kemaluan

    Posted: 26 Jun 2011 08:45 AM PDT

    Seorang lelaki bernama Antoine Banks tertangkap menyorokkan dadah didalam kulit kulup kemaluan beliau. Dadah itu dijumpai pada kemaluan beliau semasa pemeriksaan sebelum beliau dimasukkan kedalam penjara Louisville Metro Corrections. Antoine sebelum ini didapati bersalah membawa bahan terlarang iaitu Salvia dan ubat batuk. Beliau ke Louisville Metro Corrections untuk menjalani hukuman keatas kesalahan tersebut


    ketika pegawai penjara melakukan pemerikasaan tubuh, dadah ditemui pada seluar dalam beliau. Selepas itu pemeriksaan full body dilakukan dan satu lagi beg ditemui pada kulup beliau.OMG!!!



    sumber : www.wlky.com

    Gila betul mainan macam ni Jepun nak keluarkan

    Posted: 26 Jun 2011 07:00 AM PDT

    Roadkill cat toy from Japan



    sumber gambar : humorpix.com

    Kostum Aneh Yang Terbuat Dari Cokelat + Gula-gula

    Posted: 26 Jun 2011 06:45 AM PDT

    Dunia Fashion semakin ke dunia yang ekstrim dan aneh .Beberapa fashion/baju/kostum aneh yang terbuat dari kondom.Kali ini,sesuatu yang aneh juga datang lagi,Kostum yang terbuat dari Cokelat dan Gula-gula.




    10 AWEK TANGKAP LELAKI SEDANG MENGINTIP

    Posted: 26 Jun 2011 05:40 AM PDT

    Aksi mengintip orang sungguh membuat marah kebanyakkan orang yang diintip. Sekitar 10 perempuan yang sangat marah menahan seseorang yang dituduh mengintip di bilik untuk mencuba baju di sebuah kedai.

    Bradley J Wallen dituduh melakukan dua kesalahan, mengintip dan mengambil foto orang lain tanpa izin. Salah seorang perempuan itu mengetahui ada sebuah lubang kecil di antara bilik perempuan dan laki-laki ketika dia secara tidak sengaja menjatuhkan barang di lantai.

    Dia lalu memberitahu hal ini kepada teman-temannya. Dalam waktu singkat, berkumpullah perempuan-perempuan itu pergi kebilik sebelah . Ternyata di ruang sebelah terdapat si pengintip Wallen.

    Perempuan-perempuan itu tidak memperbolehkan Wallen keluar dari bilik dengan cara mengganjal pintunya. Mereka terus berteriak-teriak marah hingga akhirnya polis datang ke kedai tu. Wallen pun akhirnya dicekup polis kerana mengintip.

    Apa masalah penumpang yang sorang ni?

    Posted: 26 Jun 2011 04:33 AM PDT

    apa masalahnya???

    Wow, Koleksi Kasut Suri Anak Tom Cruise Ribuan Dollar

    Posted: 26 Jun 2011 03:00 AM PDT

    Walau baru berusia 5 tahun, suri Cruise sepertinya sangat mencintai dunia mode. Tidak hanya menjadi penasihat busana ibunya, Suri juga dikhabarkan memiliki koleksi kasut ribuan dollar

    Anak dari Tom Cruise dan Katie Holmes ini memang dikenal senang bergonta-ganti sepatu. Mulai dari flat shoes, ugg boot hingga sepatu dengan hak kecil, pernah ia kenakan.

    Seperti yang dikutip dari Dailymail, koleksi kasut Suri terdiri dari kasut designer ternama seperti Christian Louboutin dan Marc Jacobs. Bahkan Suri yang belakangan ini gemar mengenakan kasut dengan hak kecil, meminta para desainer membuatkan kasut khusus untuknya.

    Kasut koleksi rekaan yang awalnya bermodel flat shoes, semuanya direka semula dengan menambahkan heels kecil. Tak hairan jika seluruh koleksi kasut Suri diberitakan mencapai harga yang begitu tinggi.

    "Semakin besar ia, semakin jarang ia mengenakan sepatu tanpa heels kecil. Bahkan saat ia bermain atau berjalan di pantai. Jika sepatu itu tidak memiliki hak, Katie (Holmes) menyuruh mereka (desainer) untuk mereka semula. Ia bahkan menyuruh sepasang sepatu Louboutin untuk didesain ulang," ujar seorang sumber, seperti yang dikutip dari Dailymail.

    Panggung wayang bergerak di India

    Posted: 26 Jun 2011 02:00 AM PDT

    Kembar bercantum dikepala pelik,seorang homoseksual dan seorang lagi heteroseksual

    Posted: 26 Jun 2011 01:00 AM PDT

    PENNYSLAVANIA - Memiliki saudara kembar bagaimana pun adalah sebuah anugerah. Hal itulah yang tetap disyukuri Stefan dan Tyler Delp, meski mereka terlahir menjadi pasangan kembar yang tidak normal.

    Pasangan kembar identik ini lahir dengan keadaan kepala mereka dempet bertolak belakang.

    Keadaan mereka yang tidak normal ini sebelumnya telah diketahui melalui USG oleh doktor kandungan. Namun sang ayah, Tim Delp, tidak ingin mengakhiri janin yang ada dalam perut isterinya.

    Pada saat itu kemungkinan untuk dapat bertahan hidup bagi Stefan dan Tyler Delp hanya lima peratus.

    "Jika pun anak saya harus kehilangan nyawanya, saya ingin mereka meninggal di atas pangkuan saya,"  ujar Tim, seperti dilansir Dailymail, Jumaat (21/6/2011).
     Kini pasangan kembar identik tersebut telah berusia 19 tahun. Mereka berdua memiliki talent di bidang muzik. Selain menjadi pelajar, mereka berdua juga merupakan violist. Mereka berlatih biola sejak umur 11 tahun.

    "Hal terindah jika Anda mempunyai saudara kembar yang tergabung dengan badan Anda, Anda akan mempunyai teman berbicara dan berbagi hal apapun bersama. Itulah yang kami dapatkan," ujar Tyler.

    Kedua remaja ini sejak kecil bersekolah di sekolah anak khusus, kerana mereka mengidap autisme. walau demikian guru besar sekolah mereka, Joe Castelluci mengatakan, saudara kembar ini memiliki otak yang cemerlang. Sehingga mereka tetap mendapatkan pelajaran di sekolah umum.

    Stefan dan Tyler selalu menghabiskan waktu bersama, namun ironisnya mereka tidak pernah dapat melihat wajah saudara kembar mereka satu sama lain kecuali melalui cermin.

    Keunikan lainnya, pasangan kembar ini memiliki perbezaan pandangan seksual. Tyler merupakan seorang homoseksual, sedangkan Stefan seorang heteroseksual.

    Stefan mengatakan dia menaksir pop aktris dan penyanyi country Jennette McCurdy, 18, sementara Tyler lebih suka penyanyi Steve Forbert.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Inilah Anjing Pertama Dunia yang Mendapat 4 Kaki Robot

    Posted: 26 Jun 2011 12:00 AM PDT

    INILAH.COM, Nebraska – Naki'o menjadi anjing pertama dunia yang mendapat empat kaki robot. Di usia limaminggu, anjing ini dibuang pemiliknya dan kakinya membeku hingga tak bisa digunakan lagi.

    Nampak dalam video, Naki'o berhasil menyesuaikan diri dengan kaki-kaki barunya dengan sempurna. Dokor haiwan Christie Tomlinson menjadi malaikat penyelamat anjing malang yang ditinggal pemiliknya itu.

    Tomlinson melakukan aksi penggalangan dana untuk mendanai operasi pemberian kaki robot pada Naki'o. Setelah melalui prosedur, beruntungnya, Orthopet yang menangani kes Naki'o memutuskan memberi bantuan kaki robot secara percuma.

    Naki'o kini boleh berjalan normal berkat kaki robot barunya. Dalam video, anjing ini sedang bermain di taman. Anjing ini kini mampu melakukan banyak trik sederhana dan boleh bermain seperti anjing lainnya pada umumnya

    Inilah Awan Pasir 21 Meter di China

    Posted: 25 Jun 2011 11:00 PM PDT

    Awan pasir setinggi 21 meter terlihat menjulang di atas barisan rumah, kemudian jatuh sebagai serpihan di kota kecil China. Penduduk bersembunyi di rumah mereka dengan jendela dan pintu tertutup untuk berlindung dari badai debu yang menyapu wilayah itu setiap minitnya.

    Hari seperti berubah jadi malam, saat berton-ton debu menghalangi masuknya matahari dan mengurangi jarak pandang hingga 180 meter. Namun, tiba-tiba badai ini menjadi tenang dan awan tinggi kembali membayangi bumi, memanggil penduduk untuk segera membersihkan sisa-sisanya.

    Golmud merupakan tempat tinggal bagi 200 ribu orang. Kota industri baru ini dibangun dekat dengan gurun Gobi, yang merupakan padang pasir terbesar di Asia. Meskipun bukan tempat tinggal ideal, sepuluh ribu orang telah memilih pekerjaan di danau garam di wilayah tersebut.

    Namun prospek pekerjaan yang baik itu, memerlukan beberapa pengorbanan. Setiap musim semi, angin yang kuat akan menerbangkan pasir dari Gobi hingga menyebabkan lapisan besar debu dan pasir yang kemudian jatuh di sekitarnya.

    Pasir tersebut dapat menyebabkan pemadaman elektrik secara berkala, penundaan penerbangan dan penyakit pernafasan. Pasir Gobi bahkan pernah menyebar hingga Beijing, dengan sekitar satu juta ton melayang ke kota tersebut setiap tahunnya. Bulan March lalu, beberapa kota di China berwarna orange akibat badai pasir tersebut.

    Lebih dari seperempat wilayah China, sekitar satu juta km persegi, ditutupi pasir Gobi yang kemudian menutupi sebahagian besar wilayah utara negara tersebut. Chinese Academy of Sciences memperkirakan jumlah dari badai pasir ini telah melonjak 6 kali ganda sejak 50 tahun lalu.

    Sekitar 80% badai ini terjadi antara bulan March dan Mei. Kecuali pemerintah menemukan cara efektif untuk menghentikan penyebaran pasir dari gurun ini, badai tersebut akan terus berlaku.(surya)

    Ratusan Perempuan di Congo Jadi Korban Perkosaan Beramai-ramai

    Posted: 25 Jun 2011 10:00 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM, KINSHASA – Seramai 170 perempuan di bahagian timur Republik Demokratik Congo menjadi korban perkosaan beramai-ramai.

    Hal ini diungkapkan organisasi pengungsi PBB (UNHCR) melaporkan.

    Sebagaimana dilaporkan selama ini, disebutkan 100 perempuan menjadi korban perkosaan ini pada awal mingguini oleh organisasi bantuan Doktor Nir Batas.

    Seperti dilapor ANP, perkosaan terjadi awal bulan ini di desa Nyakiele dan Abala. Pihak berwenang menduga kejahatan ini dilakukan oleh beks pemberontak yang akan ditampung tentara nasional. Kelompok yang terdiri dari 100 laki-laki belakangan melarikan dari kamp pelatihan.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS