Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Nabil Sah Jadi Penyampai Baru Suria FM Bersama Kenchana Dewi

Posted: 06 Jan 2012 08:35 AM PST

NABIL RAJA LAWAK DAN KENCHANA DEWI SURIA FM

Perkhabaran yang kami kongsikan pada post sebelum ini yang mengatakan Nabil (Raja Lawak) akan menjadi penyampai baru stesen radio Suria FM (klik sini kalau nak baca) nyata benar apabila pihak Suria FM secara rasminya mengumumkan telah memilih Nabil menjadi penyampai baru di stesen radio tersebut.

Selain Nabil, Kenchana Dewi turut diumumkan sebagai penyampai baru stesen radio berkenaan dan ianya berkuat kuasa minggu depan. Mereka akan ke udara buat pertama kalinya pada hari Isnin nanti (9 Januari) dan akan memeriahkan segmen ceria pagi bersama Halim Othman, dari jam 5 pagi hingga 10 pagi.

Pengumuman yang dibuat oleh pihak Suria FM pada sidang media yang berlangsung kelmarin di pejabat Suria FM itu sekaligus mengiayakan desas-desus mengenai Sharifah Shahira atau lebih familiar dengan nama Shira akan meninggalkan stesen radio itu, selepas tamat kontraknya Februari ini.

Psstt: OTAI je mampu buat kerja berani mati ni~

Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


“Kalau Nak Glamour, Jadi Artis Je Senang!” – Izreen Azminda Respon Kontroversi Tunang.

Posted: 06 Jan 2012 07:27 AM PST

Pasti ramai yang sudah tahu mengenai gosip dan kontroversi yang melanda Muhamad Riza, tunang Izreen Azminda.

Tidak tahu dari mana datangnya angin yang bertiup, Muhamad Riza yang hanyalah seorang krew produksi tiba-tiba dituduh dengan pelbagai isu seperti kes menggugurkan anak ketika bersama Rafeda dan juga pernah berkahwin dengan Julia Daud, janda Badrul Muhayat. Nak kata ada orang dengki, Izreen Azminda hanyalah seorang pelakon yang sedang meningkat naik juga. Tidaklah keterlaluan kalau OHBULAN! kata yang ini kontroversi murahan saja.

Ingin mendapatkan kepastian, wartawan OHBULAN! telah menghubungi Izreen Azminda untuk mendapatkan penjelasan terbaru dari mulut sendiri. Untuk pengetahuan, Izreen dan Riza sudah bertunang pada 1 Januari 2012 yang lepas.

"Saya sudah mengenali Riza dari tahun 2010 lagi, tapi pada awak itu kami hanya berkawan biasa," ujar Izreen memulakan perbualan.

Izreen turut menjelaskan bagaimana mereka secara tiba-tiba jatuh cinta selepas kontroversi diantara Izreen dan Johan Asari.

"Cinta ni datang dengan spontan, kami tak rancang langsung. Kalau orang kata saya bertunang sebab nak lupakan Johan, itu salah sebab buat apa nak suka dekat orang yang tak suka kita? Saya tak gila lagi dan itu syok sendiri namanya."

Ditanya mengenai e-mail yang telah tersebar dikalangan wartawan, Izreen memberitahu dia juga sudah membaca e-mail tersebut yang telah menjadi punca masalah dan kontroversi yang menimpa dirinya. Izreen menjelaskan bahawa e-mail tersebut sebenarnya telah disalah tafsir, perkataan "berkahwin" dengan Julia sebenarnya ialah "berkawan" dengan Julia. Berkawan jenis apa, kami sendiri tidak tahu.

"Sebenarnya orang yang mendapat e-mail itu telah tersalah tafsir perkataan tersebut dan menyebabkan semua orang salah faham. Sebenarnya, saya pun sudah tengok gambar Riza yang dikatakan kontroversi itu sebelum saya rapat dengan dia lagi. Sebab ianya sudah tersebar di kalangan krew produksi. Tapi sekarang saya sendiri tak sangka Riza akan jadi bakal suami," jelas Izreen.

Ditanya mengapa kontroversi ini tersebar sedangkan Riza hanyalah seorang krew produksi, Izreen menjelaskan, "Saya sendiri tidak tahu kenapa ada orang yang hendak buat begini, tapi kalau nak glamour, jadi artis je senang!"

Izreen yang merancang untuk mengadakan majlis pernikahan bersama Riza pada 31 Ogos ini memberitahu bahawa kini dia sudah tidak kisah lagi dengan kata-kata orang.

"Saya dah tak kisah langsung dengan apa orang nak kata, semua orang ada sejarah sendiri. Benda dah lepas tak elok jika diceritakan balik."

Izreen turut meminta agar peminat dan semua orang mendoakan kebahagiaan mereka berdua.

"Saya harap semua orang mendoakan yang terbaik untuk saya dan Riza. Biarlah saya mulakan hidup baru saya bersama dia," kata Izreen mengakhiri perbualan bersama OHBULAN!

Namun begitu, kebanyakan jawapan Izreen yang telah mendapat penjelasan dari Riza sebenarnya banyak bercanggah dengan cerita yang OHBULAN! dapat dari e-mail terbaru. Namun siapa tahu kan, dalam dunia ini ada ramai pendengki, ada juga ramai penipu, cuma siapa mereka, kita tidak tahu.

Full content generated by Get Full RSS.

Selebriti Popular Bela ‘Anak Ikan’?

Posted: 06 Jan 2012 01:33 AM PST

Kalau diikutkan daripada sifat lantang selebriti bertaraf dunia ini, memang sukar untuk percaya dakwaan sumber ini. Apatah lagi, selebriti ini sering menjadi role model, terutamanya dari segi sikap kool'nya bersama orang ramai.

Kata sumber, pada mulanya dia hanya mendengar cerita mengenai selebriti ini yang dalam diam-diam membela seorang 'anak ikan' sebagai penghibur dikala kesunyian. Sebagai balasan, selebriti ini menghadiahkan sebuah Penthouse kawasan elit di tengah ibu kota buat 'anak ikan' kesayangannya. Bukan itu sahaja, selebriti ini sanggup membuka sebuah salun rambut khas untuk peneman hatinya.

Sumber pada mulanya enggan mempercayai cerita tersebut, sehinggalah, dia sendiri terserempak dengan selebriti itu ber'shopping sakan dengan 'anak ikan' tersebut.

"Memang mesra gila tengok dia kehulu-hilir dengan 'anak ikan' dia KLCC tempoh hari. Dalam senyap, ramai yang ambil gambar. Tetapi, apabila dia perasan yang ramai orang mula mengambil gambar, dia suruh 'anak ikan' tu tunggu kat tempat lain. Nak coverline lah tu!" bisik sumber yang identitinya dirahsiakan.

Ish ish, memang sukar nak percaya. Selebriti ini memang dikenali ramai dengan sikap mudah mesra dan tidak kekwat. Apakan daya, kehidupan selebriti ini sering menjadi perhatian orang. Mungkin, kemesraan dia telah disalahertikan oleh segelintir orang.

Mungkin juga, kelantangan suara selebriti itu dalam sebuah rancangan realiti membuatkan sesetengah orang tidak senang duduk. Nak buat macam mana, hati orang busuk kan? Harap, selebriti itu tidak melatah dengan cerita-cerita kurang enak ni.

Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Simple Plan Concert di KL Live 14 Januari 2011

Posted: 06 Jan 2012 09:25 AM PST




Kepada peminat-peminat Simple Plan,jangan lepaskan peluang untuk ke Konsert Simple Plan pada hari Sabtu ini.

The Simple Plan... "Get Your Heart On" Tour Live In Malaysia

Bertempat di KL Live Jalan Sultan Ismail ,Kuala Lumpur pada 14 Januari 2012

Dipersembahkan oleh Tune Talk,dibawakan oleh JS Concert Production dengan kerjasama Fat Boys,Pierre Bouvier dan kumpulan Simple Plan.

Dapatkan ticket anda di Rock Corner ,VictoVictoria Music Centre dan The Guitar Store outlets. Ticket prices are RM258 (Rock Zone), RM188 (Upper Tier) dan RM98 (Free Standing).

untuk maklumat lanjut hubingi Ticketpro Hotline (+603-78807999) atau beli secara online di www.ticketpro.com.my


Jumpa anda disana!!

P/S: beberapa konsert lagi bakal dibawakan oleh Tune Talk tak lama lagi iaitu konsert Avril Lavinge dan Evanescene pada bulan February 2012...kemudian Konsert Jessie J pada 16 March 2012..

Zizan menangis Juliana Evans ke luar negara 2 tahun

Posted: 06 Jan 2012 08:29 AM PST


Hubungan Zizan dan Jue Evans masih lagi menjadi teka teki kerana kedua mereka hanya mengaku berkawan baik tetapi bukan kekasih.

Tapi banyak hint yang kita tengok menunjukkan yang Jue Evans dan Zizan bercinta.Johan sendiri pernah berseloroh dengan bercakap Jue Evans nakkan Zizan.

Kisah terbaru ,juliana Evans melanjutkan pelajaran peringkat Ijazah Sarjana Muda dalam bidang komunikasi massa di University of Michigan di Ameika Syarikat.

Semasa di Lapangan terbang,Jue Evans dihantar oleh keluarganya,teman-teman rapat dan juga Zizan.

Zizan pada mulanya kelihatan menahan sebak namun akhirnya dikatakan menangis kesedihan kerana Jue melanjutkan pelajaran di Us selama 2 tahun.

2 tahun,berjauhan nampaknya Zizan dan Jue Evans..takpe skrg nie ada skype ye boleh jumpa setiap hari melalui video..lagipun zizan duit dah banyak boleh pergi melawat buah hati sambil melancong nanti..hehe

Kim Kardashian pernah curang terhadap bekas Kekasih Reggie, skandal dengan Kanye West?

Posted: 06 Jan 2012 07:59 AM PST


Model dan juga bekas kekasih kepada penyanyi rap Kanye West, Amber Rose telah mendakwa bahawa bintang televisyen realiti terkenal, Kim Kardashian adalah seorang perampas sehingga memusnahkan hubungannya dengan Kanye pada pertengahan 2010.

Dalam satu temubual bersama majalah Star, Amber memberitahu Kim yang ketika itu sedang bercinta dengan teman lelakinya, Reggie Bush, mempunyai hubungan sulit dengan Kanye pada waktu yang sama.

"Dia adalah seorang perampas! Mereka berdua menipu. Mereka berdua menipu terhadap saya dan Reggie."

Malah Amber turut mendakwa Kim seringkali menghantar gambar-gambar seksi kepada Kanye selain daripada menelefon dan menghantar pesanan ringkas.

Amber memberitahu dia pernah meminta penjelasan kepada sosialit berusia 31 tahun itu melalui emel tetapi tidak dibalas.

"Saya ingatkan dia akan berani untuk memberi respon kepada saya. Malangnya tidak.

"Ianya sangat penting untuk kaum wanita sentiasa bersama dan tidak menikam belakang antara satu sama lain seperti itu."

Walaubagaimanapun sebelum Kim menegaskan hubungannya dengan Kanye tidak lebih sebagai rakan kerana sudah mengenali sejak beberapa tahun lalu.

Kanye pernah muncul dalam musim pertama program televisyen realiti Kim, "Kourtney & Kim Take New York" tahun lalu.


Amber Rose bersama Kanye West.
Kim Kardashian bersama bekas teman
lelakinya, Reggie Bush.

Wajah-Wajah Rozita Che Wan dulu dan sekarang..

Posted: 06 Jan 2012 07:26 AM PST


Biasa lah bila ada selebriti yang nampak cantik sikit,pasti ada yang meragui keaslian wajahnya.
Rozita Che Wan kini berusia 38 tahun,masih lagi cantik jelita ,sering dikaitkan dengan jejaka muda.

Rozita kini bertstaus janda dan mempunyai dua orang anak lelaki yang masih bersekolah.Terbaru khabarnya Rozita sedang bercinta dengan Zain,anak-anak Rozita juga rapat dengan Zain Saidin ,adik kepada Sasha Elite .

Dulu Zain pernah memberitahu dia minatkan Rozita,so skrg dah dapat bercinta,okey lah tue..hehe..cinta tak mengenal umur?

Rozita memang semulajadi cantik semenjak remaja lagi..kat Cover Majalah Remaja nie,Rozita berusia 19 tahun..

Rozita juga dulu pernah menjadi Miss Malaysia,tahun bila sensasi tak sure...Selain Rozita Vanidah Imran juga pernah menjadi Miss Malaysia.



Perbezaan wajah Rozita ketika memakai tudung dalam gambar dibawah ,dengan wajah sekarang,mungkinkah kerana mekap?

Sensasi tengok Lipstik yang dipakai kat gambar bertudung bawah nie,macam terlebih dari bibir,lepas tue kening dilukis dengan tipis ,dan juga takda bulu mata palsu,mata Rozita kelihatan kurang galak.hehe..

Mungkin Rozita juga agak berisi kot masa nie..nampak wajah chubby.

Di bawah nie pula gambar terbaru Rozita bertudung..bulu mata palsu dah mula dipakai Rozita untuk mencantikkan dan menggalakkan matanya.Wajah Rozita juga kelihatan lebih tirus.





Apapun,bagi Sensasi Rozita sebenarnya memang cantik orangnya,tapi biasalah bila dah jadi artis mestilah nak tambah cantik lagi,melakukan rawatan itu dan ini .Umur dah 38 masih kekal jelita dan mampu mencairkan banyak hati jejaka muda..

Hafiz akui banyak kontroversi meretakkan hubungannya dengan Adira, pernah pukul Pengkid

Posted: 06 Jan 2012 06:45 AM PST

Hafiz dan Adira telah putus cinta beberapa bulan yang lalu,namun menurut hafiz bukanlahj kerana orang ketiga.Mereka berdua gagal mengenali hati budi masing-masing dan kontroversi lepas kedua mereka mengeruhkan lagi perhubungan yang terjalin setahun.

Dari beberapa sumber sensasi dengar Adira yang mintak putus,dan akhirnya Hafiz hanya akur dengan kehendak Adira .



"Hubungan kami yang dibina hampir setahun retak disebabkan beberapa isu kontroversi yang membabitkan kami sebelum ini yang secara langsung mengganggu karier masing-masing," ujar Hafiz ketika ditemui pada sidang media Anugerah Juara Lagu Ke-26 (AJL26) di Bentley Music Auditorium, petang semalam.

Menafikan kehadiran pihak ketiga, Hafiz turut menyatakan keputusan untuk berpisah diambil selepas masing-masing mahu lebih fokus kepada karier yang baru beberapa tahun dibina dan mereka kini kekal berkawan baik.

"Banyak kontroversi yang melanda kami, keadaan tersebut telah memberi impak negatif kepada hubungan kami," jelas jejaka kelahiran bumi Kenyalang ini lagi.

Sebelum ini, Hafiz menggemparkan dunia hiburan apabila dilaporkan bertindak kasar ke atas seorang wanita dipercayai pengkid yang bekerja sebagai pengurus pentas ketika rakaman sebuah program hiburan selepas berang dan cemburu apabila mengetahui wanita tersebut cuba menjalinkan hubungan sejenis dengan Adira.

Gambar Terbaru Leia Rose Caunter Nasaruddin

Posted: 06 Jan 2012 06:11 AM PST




Comelnyer baby Leai Rose Caunter,anak kepada pasangan Marion Rose Caunter dan SM Nasaruddin..

wajahnya banyak ikut muka daddy dier kot..kene tunggu dah besar sikit baru boleh nampak..

Ada setengah baby masa kecik muka emak bila besar sikit ikut muka bapak..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Review Sunway Putra Hotel Kuala Lumpur

Posted: 06 Jan 2012 05:25 PM PST

Menikmati Suasana Sunway Putra Hotel Kuala Lumpur
oleh Shah Shamshiri

Berbekalkan lokasinya yang strategik di atas kompleks membeli-belah Sunway Putra Place yang dulu dikenali dengan nama The Mall dan berhadapan dengan Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Hotel Sunway Putra KL merupakan sebuah hotel yang paling sesuai didiami sekiranya anda ingin meneroka ibukota metropolitan Kuala Lumpur.

Berhampiran dengan stesen Transit Aliran Ringan (LRT) serta stesen bas Hentian Putra, hotel gah lima bintang ini juga menawarkan pilihan bilik yang terbaik dengan pemandangan terhebat ibu negara. Di luar jendela anda, pasti dapat melihat Menara Berkembar KLCC serta Menara KL yang tersergam indah.

Exec Suite - Living

Kesemua bilik dan suite hotel ini dilengkapi dengan kemudahan-kemudahan terbaik. Segalanya menjadi lebih menarik kerana Sunway Putra KL turut menyediakan pangsapuri kediaman (serviced apartments) buat para tamu yang ingin tinggal lebih lama di situ. Unit-unit pangsapuri ini juga mempunyai lebih banyak kemudahan seperti sebuah dapur kecil dan ruangan yang lebih besar.

Yang teristimewa di hotel ini juga adalah bilik-bilik khas Crest yang sangat eksklusif. Bilik-bilik ini mempunyai ruangan daftar-masuk (check -in) serta ruang makan yang berbeza dari para tetamu hotel yang lain. Jika para pengunjung mendaftar masuk di kaunter resepsi utama, penghuni bilik-bilik Crest ada kaunter khas buat mereka sahaja. Malah mereka juga bersarapan di ruangan istimewa buat bilik Crest dan boleh memesan makanan dan minuman di situ sepanjang hari.

Hotel Sunway Putra KL juga terkenal dengan restoran-restoran hebatnya yang menyediakan di antara hidangan paling lazat di ibukota. Antara restorannya termasuklah Coffee House, yang menyajikan makanan tempatan dan antarabangsa, Chinese Restaurant untuk masakan Cina yang enak, Gen Japanese Restaurant, restoran Jepun yang mempunyai pilihan makanan Jepun terbaik sambil berlatarbelakangkan keindahan bangunan-bangunan tertinggi Kuala Lumpur, Lobby Lounge, di lobi, serta The Bar, kelab malam popular yang turut menghidangkan makanan selain minuman dan hiburan yang menarik.

Dengan pelbagai kemudahan hotel yang lain seperti kolam renang, dewan khas, gimnasium dan lain-lain lagi, nama serta kehebatan hotel ini benar-benar seperti sebuah legenda kontemporari yang tersemat di tengah ibukota.

Swimming PoolE

Gym

Crest - Bedroom

The Bar

Coffee House

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • StarCeleb – Your Road To Stardom!
  • Gambar Adi Putra di Zaman Remaja
  • Concert Bruno Mars Kuala Lumpur Malaysia 2011
  • Review RoomsDB.net – Rent A Room in Singapura & Kuala Lumpur
  • Sunburst KL International Music Festival 2008
  • Minggu Setiausaha Dayang Nurfaizah di Hotel Federal
  • Selebriti Raikan Anak Yatim di Hotel Coronode KL
  • Filem Anak Halal Lakonan Fasha Sandha & Maya Karin 13 Disember ini!
  • Senarai Hotel Buffet Ramadan 2010 Tidak Patuhi Piawaian Halal
  • Jimmy Shanley & Suhaila Bertunang 11 Jun Ini
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Sungei Wang Plaza’s Springtime Grandeur Celebration 2012

    Posted: 06 Jan 2012 01:11 PM PST

    Sungei Wang Plaza's Springtime Grandeur Celebration 2012 Decorations
    35 Meter Replica Dragon Display awaits shoppers at Main Entrance

    To celebrate the mall's 35th Anniversary and also to welcome the Year of The Dragon, a 35 Meter Replica Dragon Display is currently placed at the Main Entrance of Sungei Wang Plaza in conjunction with the Chinese New Year Celebration, themed Springtime Grandeur from 29th Dec 2011 – 29th Jan 2012.

    The 35 meter long dragon is made out 75,000 skewers or better known as "lidi" and took about 3 weeks with the workmanship of 10 people to complete. The dragon is a symbol of good luck, prosperity and strength which coincides with the mall's blissful and successful 35 years of operation. This dragon also has LED lights and small light bulbs to light up at night for the public to view and enjoy the beauty of the dragon's structure.The dragon's shape is structured into an arch to enable the public to cross underneath it or pose for photo sessions.

    Sungei Wang Plaza

    The inner part of the dragon is lighted up with LED lights and the eyes made out of small yellow bulbs to make it glow beautifully at night. The entire body of the dragon is sprayed with gold and red paint as a finishing touch.

    According to KK Lim, Senior Manager Promotions / Public Relations Sungei Wang Plaza, the dragon is an important symbol for the mall's 35th Anniversary as it represents strength, wealth and prosperity. "The dragon is our main attraction for Chinese New Year and we also want our shoppers to feel happy and in the right Festive mood when patronising Sungei Wang Plaza". said KK Lim.

    The dragon's head and certain parts of the body are made out of rattan bamboo for strong structure. Peony flowers and bonsai plants which are used to symbolise the beauty of spring are placed around the dragon. Bright red lanterns are hung on metal stands at the side of the dragon.

    Kelvin H'ng from K Design Collection is the man behind this unique dragon display. He was quoted as saying that the dragon display is unique because it is made out of skewers or locally known as "Lidi". We could have easily used cloth or printed materials to create the dragon but opted to use "Lidi" instead because it is more interesting and special. said Kelvin.

    Main Stage Deco
    Themed as Springtime Grandeur, the main stage is set into an old town concept with rows of olden day shop houses. The DJ console is transformed into a small olden day hut with blinders and a set of table and chairs next to it. The back drop is mainly card board and pre-war houses with different settings. There is a Kopitiam, Bicycle shop, Grocery store and a shop selling dumplings and pao. The shop houses rooftop is made out of PVC pipe, sand and wood, while the windows are mainly carved and made out of wooden materials. Red lanterns are hung all over the shop houses to symbolise the Chinese New Year. The stage pavement will be carpeted in red with cloth tied up in traditional ribbons design surrounding the stage. Rattans, bird cages and bicycles and also tires are hung and placed at the shop houses to make them look "alive" and real" just like the olden days. Chinese characters resembling the nature of each shop house business are written on traditional signage and placed on each shop front. The windows are also created to look old and traditional to re-enact the olden days. The whole idea of the stage decoration is set to the olden days in Penang Street where people back then led a carefree and flexible life.

    Photography Area
    The backdrop is a row of olden day shop houses with traditional windows and Chinese Characters signage hung on each entrance. Red lanterns re hung outside the door with bright lanterns to symbolise the Chinese New Year. A cute trishaw is set outside the door with an umbrella to suit in the Chinese atmosphere. The roof top is made out of PVC, wooden materials and sand. The structure of the shops is based on cardboards and metal while the trishaw is a real object. This area is very suitable for photography session as the public can pose at the trishaw or even in front of the shop house. Ideally, this looks romantic for couples too.

    The main sponsor for this celebration is DiGi. For further enquiries, please contact Mr KK Lim or Ms Joanne Lee at 03-21426636 or email at joanne@sungeiwang.com.

    Sungei Wang Plaza

    Sungei Wang Plaza

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Pertandingan Tarian Singa Akrobatik Sungei Wang Plaza
  • Chinese New Year celebration Sungei Wang Plaza
  • Samsung Sponsor Sungei Wang Year End Countdown 2011 Street Party
  • Jags Juara Pertandingan Cheer4Christmas Sungei Wang Plaza
  • The Fabulous Cats, Imran Ajmain, Nurul dan Liyana Jasmay di Samrah Aidilfitri
  • MaJAZZtic Aidilfitri di Sungei Wang Plaza
  • Sungei Wang Bantu Stepping Stones Living Centre
  • Cheer4Christmas Performance at Sungei Wang Plaza
  • Pertandingan Ratu Jumbo 2010 di Sungei Wang Plaza 26 Oktober
  • Jumbo Queen 2011 Final
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Wow..Wanita Ini Nekad Keliling Dunia Untuk Bertemu Teman Facebooknya

    Posted: 06 Jan 2012 09:00 PM PST


    Arlynn Presser memiliki 324 teman di Facebook yang bermukim di berbagai penjuru dunia. Dia nekad akan menemui mereka semuanya.


    Wanita usia 51 tahun dari Illinois, Amerika Syarikat tak main-main dengan niatnya itu. Perjalanan menemui para teman Facebook pun dirakam dalam video untuk filem dokumentasi.


    Semuanya berawal awal tahun 2010. Arlynn menderita agoraphobia, semacam ketakutan berada di tempat terbuka atau keramaian sehingga lebih suka menyendiri. Ia juga takut melakukan perjalanan. Ia ingin melawan ketakutannya itu dan bertekad keliling dunia menemui teman Facebooknya .


    Arlynn benar-benar melakukannya. Pertengahan tahun 2010, ia bertemu dengan teman Facebook ke 140 yang ternyata pembuat filem, Ben Gonzalez. Ben ingin mengabadikan perjalanan Arlynn untuk filem dokumenteri kerana menganggapnya sangat menarik. Arlynn pun setuju.


    Sayangnya, Gonzales tidak boleh terus mengikuti Arlynn ke manapun pergi. Untuk itu, Gonzalez meminta anak Arlynn, Joseph, yang ikut dalam perjalanan untuk merakam perjalanan tersebut dengan kamera HD.


    Bersama Joseph, Arlynn telah mengunjungi belasan negara seperti Korea Selatan, Filpina, Taiwan, Jerman, Austria, Itali dan Inggris. Sejauh ini, dia berhasil menemui 292 teman Facebooknya dan menghabiskan perbelanjaan sebanyak USD 30.000.


    Beberapa teman Facebook menghapus Arlynn dari daftar teman begitu tahu tentang rencana kunjungannya. Namun majoriti dengan senang hati menerima kedatangan Arlynn. "Sebahagian besar sangat ramah padaku," ucapnya.


    Gonzalez sendiri yakin perjalanan Arlynn sangat istimewa. Ia akan menamakan filem dokumenteri tersebut dengan judul Face to Facebook. Gonzalez berharap filemnya dapat selesai beberapa bulan lagi.


    "Sulit untuk tidak terlibat secara emosional dalam kisah ini. Senang melihat dia tumbuh, perjalanannya, transformasinya, hal itu cukup luar biasa," kata Gonzalez.


    Setelah perjalanannya keliling dunia, Arlynn mengaku merasa lebih baik. Dia sudah dapat mengendalikan agoraphobia yang dideritanya. Ia boleh merasa lebih santai berada di ruang terbuka sekarang. Saat ini Arlynn juga cukup populer dan teman Facebooknya sudah berjumlah ribuan.


    "Kurasa terapi mengajarkan Anda untuk bergantung pada terapi, ubat mengajarkan Anda untuk bergantung pada ubat. Namun perjalanan ini mengajariku untuk bergantung pada teman-teman dan diriku sendiri," ucapnya.

    Awek ni selamba kencing dan rosakkan lukisan Bernilai US$30 juta

    Posted: 06 Jan 2012 08:00 PM PST


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang perempuan bernama Carmen Tish dari Denver, Amerika Syarikat (AS), merosak lukisan bernilai US$30 juta. Demikian dilapor watoday.com, Jumaat (6/1/2012).


    Lukisan abstrak merupakan karya seniman ekspresionis ternama bernama Clyfford Still, kelahiran tahun 1904. Dalam laporan polis itu disebutkan jika Tisch menumbuk lukisan itu lalu menggoresnya. Setelah itu, ia melorotkan seluarnya lalu mengencingi serta menggosok bontotnya pada lukisan itu.


    Akibat tindakan itu, pihak Denver muzium memerlukan dana sebesar 10 ribu dollar AS untuk membaikinya. Lukisan itu berjudul 1957-J no.2 dan dilukis di atas kanvas menggunakan bahan minyak.


    Perempuan berusia 36 tahun ini dikenakan tindakan melakukan perbuatan tak senonoh dan ditahan dengan wang jaminan sebesar 20 ribu dollar AS. Demikian disampaikan juru cakap pejabat Kejaksaan Wilayah Denver.

    Pemuda ditemui mati dengan gitar di sisi badan

    Posted: 06 Jan 2012 07:30 PM PST


    KUANTAN - Seorang pemuda ditemui mati dengan muka berbalut plastik manakala sebuah gitar berada di sisi badannya di sebuah resort di Pantai Batu Hitam, Beserah di sini kelmarin.


    Mayat Kok Kah Leong, 28, dari Taman Pandan Perdana, Kuala Lumpur ditemui pada pukul 5 petang oleh pengusaha resort yang hanya mahu dikenali sebagai Wong selepas curiga apabila mangsa tidak mendaftar keluar kelmarin.
    Menurut Wong, dia terpaksa menggunakan kunci pendua untuk membuka bilik disewa mangsa selepas mangsa tidak mendaftar keluar pada pukul 12 tengah hari kelmarin selepas mendaftar masuk pada 4 Januari lalu.
    "Sebaik pintu bilik dibuka menggunakan kunci pendua, saya terkejut mendapati mangsa terbaring dengan kepala diserkup plastik manakala terdapat satu tiub disambung ke satu tong kecil dipercayai mengandungi gas helium," kata Wong.
    Gas helium kebiasaannya digunakan untuk menerbangkan belon panas.
    Wong memberitahu, mangsa juga ada meninggalkan sekeping nota ditujukan kepada ibu bapanya dengan antara isi kandungannya adalah meluahkan dia keletihan dengan semua perkara yang dilaluinya dan mahu berehat dengan aman.
    sumber : kosmo online

    Menyamar jadi lelaki pecah masuk rumah jiran

    Posted: 06 Jan 2012 07:00 PM PST


    SALT LAKE CITY: Polis berkata seorang wanita tempatan memakai misai palsu untuk menyamar sebagai lelaki ketika mencuri di kediaman jirannya. 


    Polis berkata, wanita berusia 31 tahun itu didakwa dengan dua tuduhan pecah rumah dan satu tuduhan mencuri, semalam.




    Salt Lake Tribune melaporkan jiran wanita itu mendapati wang tunai ribuan dolar hilang dari kediamannya dalam beberapa kejadian berasingan.




    Kenyataan mahkamah melaporkan pasangan itu kemudian memasang perangkap melalui kamera keselamatan dan meletakkan wang tunai sebagai umpan. Kamera kemudian menunjukkan suspek yang memakai baju lelaki, topi dan misai palsu itu adalah jiran mangsa. - AP


    sumber : myMetro

    Gila..Mak lemaskan anak dalam baldi disaksikan kekasih secara online

    Posted: 06 Jan 2012 06:00 PM PST


    LONDON: Seorang wanita Norway melemaskan anaknya berusia setahun dalam baldi dengan disaksikan oleh teman lelakinya di Britain menerusi Internet.


     Yasmin Chaudhry membenamkan anaknya dengan kepala dulu pada jam 3 pagi dengan disaksikan oleh kekasihnya itu menerusi panggilan Skype.




    Yasmin, 26, berkata, lelaki itu ingin tahu bagaimana dia mendisiplinkan anaknya kerana terjaga pada awal pagi dan 'tidak ikut arahannya.' Baik Yasmin mahupun lelaki Britain itu, yang bukan bapa kanak-kanak berkenaan dan masih belum didedahkan namanya, menafikan mempunyai niat untuk membunuh budak itu. Penyiasat dari Oslo, tiba di Britain untuk menyoalsiasat lelaki itu dengan bantuan Scotland Yard, sejurus selepas Krismas lalu.




    Jurucakap Polis, Kristin Rusdel berkata: "Kedua-duanya mempunyai cerita yang sama tetapi sedikit berbeza.




    "Wanita itu berkata, lelaki berkenaan yang mengarahkannya berbuat demikian. Lelaki itu pula berkata, mereka mengambil tindakan itu selepas berbincang mengenai cara untuk mendisiplinkan kanak-kanak berkenaan.




    "Lelaki itu berkata, tujuannya bukan untuk membunuh kanak-kanak itu. Mereka sama-sama takut dan mengambil keputusan untuk menyembunyikan kejadian itu.






    "Dia adalah kekasih Internetnya. Mereka pernah bertemu sekali dan meneruskan hubungan menerusi Internet untuk kira-kira setahun." Kejadian itu berlaku pada Oktober 2010. Yasmin memberitahu anggota ambulans, anaknya jatuh ke dalam baldi secara tidak sengaja. Kanak-kanak berkenaan disahkan mati keesokannya.




    Yasmin ditahan kerana disyaki membunuh dan anak lelakinya berusia lima tahun diserahkan kepada pihak berkuasa.




    Semalam, penahanannya dilanjutkan hingga 4 Februari. Bapa kanak-kanak itu kini menetap di Pakistan selepas bercerai dengan Yasmin.




    Peguamnya berkata di Islamabad: "Dia sudah tentu terkejut." - Agensi


    sumber : myMetro

    Parah...Datuk gila seks simpan gambar kemaluan cucu

    Posted: 06 Jan 2012 05:00 PM PST


    KUALA LUMPUR: Luluh hati seorang ibu selepas mendapat tahu anak perempuannya yang berusia sembilan tahun dicabul bapa mentuanya sejak beberapa hari lalu.


     Sumber polis berkata, kejadian itu terbongkar selepas ibu mangsa yang bekerja sebagai eksekutif jualan membawa anaknya untuk membuat pemeriksaan kesihatan di sebuah klinik swasta selepas kanak-kanak itu mengadu sakit perut, kelmarin.




     Bagaimanapun, ketika menunggu untuk menerima rawatan, mangsa mula menangis.




     "Ketika cuba ditenteramkan, kanak-kanak itu mengadu dicabul datuknya ketika berada di rumah lelaki itu dan terkejut dengan penjelasan itu, ibu mangsa memaksa anaknya itu menceritakan lebih lanjut mengenai tindakan tidak berperikemanusiaan warga emas itu," katanya.




     Sumber berkata, warga emas gila seks itu juga merakam gambar kemaluan cucu perempuannya itu dan disimpan di dalam telefon bimbit selain mengugut kanak-kanak itu untuk tidak menceritakan kejadian itu kepada sesiapa.




     Sebagai tindakan susulan, wanita itu membawa anaknya ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk pemeriksaan lanjut dan sebelum membuat laporan di Balai Polis Pantai.






     Sementara itu, Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Wan Abdul Bari Wan Abdul Khalid ketika dihubungi mengesahkan mengenai kejadian berkenaan dan siasatan lanjut sedang dijalankan.


    sumber : myMetro

    Seorang remaja lelaki berusia 15 tahun diseksa dan dilemaskan dalam air kerana dituduh amalkan ilmu sihir

    Posted: 06 Jan 2012 04:48 PM PST


    LONDON: Seorang remaja lelaki berusia 15 tahun diseksa dan dilemaskan dalam air pada Hari Krismas selepas saudara-maranya menuduh dia mengamalkan ilmu sihir, mahkamah Britain diberitahu, semalam.


    Kristy Bamu mengalami sebanyak 101 kecederaan akibat diserang dengan pahat, tukul besi dan besi. Dia dilaporkan mengalami kesakitan yang amat sangat hingga merayu agar dia mati saja, kata pendakwa raya kepada mahkamah Old Bailey di sini.




    Mangsa dan dua adik lelaki serta dua adik perempuan nya berkunjung ke bandar raya ini dari Paris, di mana mereka tinggal bersama ibu bapa mereka untuk menginap di flet kakak mereka, Magalie di Newham, di timur London.




    Pendakwa raya berkata, teman lelaki Magalie, Eric Bikubi adalah dalang yang memulakan angkara, menuduh Bamu dan dua adik perempuannya mengamalkan sihir. Bikubi kemudian melancarkan kempen untuk menyeksa mereka.




    Kakak Bamu terpaksa bersekongkol dalam serangan itu ketika lima adiknya menginap selama empat hari di situ. Mereka ditempatkan dalam tab mandi dan dipancut dengan air sejuk pada 25 Disember 2010.




    Anggota paramedik dipanggil selepas Bamu jatuh pengsan, tetapi dia kemudian diumumkan mati. Laporan bedah siasat mendapati dia mati akibat dibelasah dan dilemaskan dalam air.






    "Bamu menjadi mangsa keganasan dan serangan kejam yang berlanjutan," kata pendakwa raya Brian Altman.




    Beberapa panggilan dibuat kepada ibu bapa kanak-kanak berkenaan di ibu negara Perancis itu tetapi bapa mereka tidak tahu apa yang berlaku. - AFP


    sumber : myMetro

    Cincin Kahwin USD4.500 Ditelan Anjing

    Posted: 06 Jan 2012 04:00 PM PST




    Albuquerque - Kebiasaan buruk terkadang menimbulkan penyesalan bagi diri sendiri. Seperti yang terjadi pada seorang wanita dari Albuquerque, Amerika Syarikat (AS), Rachelle Atkinson.


    Menjelang tidur Rachelle terbiasa melepaskan cincin kahwinnya. Cincin itu biasa diletakkannya di meja samping tempat tidurnya.


    Ketika suatu pagi Rachelle ingin memakainya kembali, cincin itu hilang. Rachelle dan suaminya menduga, pencuri telah menyelinap masuk ke rumah mereka dan mencuri cincin seharga USD4.500.


    Namun dugaan pasangan itu terbantahkan ketika mereka menyedari, bahawa ada anjing peliharaan di biliknya bernama Coraline.


    "Ia satu-satunya yang berada di bilik kami, jadi kami memandanginya. Dia tampak merasa bersalah," ujar Rochelle seperti dikutip Daily Mail, Jumaat, (6/1/2012).


    Anjing peliharaannya yang lapar tengah malam mengira cincin itu adalah makanan dan memakannya.


    Namun, Rachelle berhasil mendapatkan kembali cincinnya setelah dia mendatangi seorang doktor haiwan. Doktor tersebut meletakkan tabung di tenggorokan Coraline dan berhasil menariknya keluar.(rhs)

    Model ini diminta berbogel oleh peminatnya

    Posted: 06 Jan 2012 03:00 PM PST




    MUMBAI- Poonam Pandey sempat dikritik bangsanya kerana beraksi bogel. Kini, dia mendapat dukungan dari fans Pasukan Kriket India untuk kembali telanjang.
      
     Ramai orang di Twitter meminta model kontroversi itu untuk bogel, jika pasukan India boleh menang di Piala Dunia 2012 untuk memotivasi serta mengangkat nama pasukan India, yang baru saja kalah dari Australia.
      
     Berikut, tweet dukungan dari penggemar pasukan kriket India untuk Poonam. Demikian seperti yang dilapor One India, Jumat (6/1/2012).
      
     Abhilash R, "Whattay pathetic secnario for Indian cricket. @ipoonampandey , arrey yaar kuch toh karo so that they can play some good cricket."
      
     Bigg Boss Online, "Bigg Boss chahte han ki @iPoonampandey Bharatiya team ki dubti hui nayia ko paar lagayein."
      
     Jaydip Parikh, "India Cricket Team is not playing well. They need motivation from Poonam Pandey. Whatever r u @ipoonampanday #IndvsAus."
      
     GulabiAakhien, "Can we have Poonam Pandey out now? @IPoonamPandey. Wake up woman!! The team needs your c**p!!"
      
     MrPayjamaChaap, "We desperately need Bhajji/Symonds/Sreesanth/Bucknor/Poonam Pandey or anyone else to take our mind off the game" #IndvsAus.
    (efi)

    Alamak minah ni tengah berak pun nak bergambar,siap posing lagi

    Posted: 06 Jan 2012 10:00 AM PST

    macam tak ada tempat lain nak bergambar?????

    Mak bapak beromen anak tukang ambil gambar

    Posted: 06 Jan 2012 09:00 AM PST


    AnnaLynne McCord & Dominic Purcell pasangan beza usia 17 tahun ini tak ragu mempamerkan kemesraanya dengan berpelukan dan berciuman meski di hadapan putri kembar Dominic.

    Tali Bikini lepas, Payu**** Sofia Vergara Menyembul

    Posted: 06 Jan 2012 08:00 AM PST

    Sofia Vergara tampak seksi dengan bikini kecil warna ungunya saat bercuti di Mexico bahkan payudaranya sempat terlihat menyembul dari bikininya tersebut.  Artis 39 tahun itu terlihat bermain-main di sekitar bikini kecil dan topi bertepi lebar di sebuah resort mewah pada hari Sabtu.




    Nampaknya akibat terlepasnya tali pengikat pada bikininya berakibat fatal, payudaranya sedikit menyembul akibat bikini yang kendur.

    Malang Mahasiswi Cantik Ini Akibat Pergaulan Bebas

    Posted: 06 Jan 2012 07:30 AM PST

    Lelaki mana yang akan menolak kalau mahasiswi secantik awek ini mengajak balik kebiliknya. Apalagi biliknya itu sepi dan boleh bebas melakukan apa saja. 

    Menuju ke bilik si mahasiswi

     Berbual kosong sampai akhirnya terbabas...



    Beberapa bulan kemudian. "No,no! memang saya tidur sama kamu tapi belum tentu sya punya?" Akhirnya lelaki itu pun tak pernah kelihatan batang hidungnya lagi lari entah ke mana. Inilah nasib malang wanita jika terlampau senang untuk menawarkan harga diri sesuka hati.....senang-senang lelaki itu dapat percuma.

    sumber

    Hanya sedetik dari kematian [Video]

    Posted: 06 Jan 2012 07:00 AM PST


    Seorang lelaki yang jatuh di stesen kereta api Madrid berhasil diselamatkan hanya sesaat setelah kereta sampai di stesen.


    Seksi gila sister ni

    Posted: 06 Jan 2012 06:44 AM PST

    infospesial.net - Dia tidak seperti Bunda Theresa. Model Sports Illustrated Kate Upton tampil menggoda memain peranan sebagai seorang sister gereja yang tampil sangat seksi dalam filem terbarunya The Three Stooges.

    Model 19 tahun ini memainkan peranan sebagi Sister Bernice, yang muncul dari kolam renang dengan topi biarawati namun mengenakan bikini dengan berenda hitam yang menutupi sebahagian tubuhnya.

    Upton nampak menghebohkan sesama biarawati, yang dimainkan oleh Glee Jane Lynch dan pemenang Oscar Jennifer Hudson.

    Remaja Perempuan Anggap Seks Sebagai Perencah Saat Mabuk

    Posted: 06 Jan 2012 06:00 AM PST


    Alkohol jadi penyebab dari seks  berisiko yang dilakukan di kalangan para remaja. Demikian peringatan yang dikeluarkan Royal College of Physicians (RCP), Inggris, dan dikutip Daily Mail, Sabtu (31/12/2011).


     Ramai remaja yang mengakui mereka melakukan hal-hal yang tak masuk akal saat mabuk dan kebanyakan meneguk alkohol membuat seks sebagai rencah bagi remaja yang hamil di usia muda dan menghidap infeksi.


     Para doktor dan perawat menanyakan kepada para remaja ini mengenai kebiasaan mereka meneguk alkohol ketika mereka datang ke klinik kesihatan seksual untuk mendapatkan alat kontrasepsi atau pil pagi hari.


     Organisasi itu mendapatkan data jika seperlima remaja perempuan usia 14 dan 15 tahun mengatakan mereka melakukan seks lebih sering saat dalam keadaan mabuk. Bahkan, lebih dari 80 peratus usia 16-30 tahun mengaku jika mereka mabuk sebelum melakukan hubungan seksual.


     Organisasi itu juga mengatakan jutaan remaja datang ke klinik kesihatan alat reproduksi untuk mendapatkan alat kontrasepsi secara percuma, pil pagi hari, atau menjalani ujian atau rawatan kerana penyakit seksual berjangkit.


     "Ada hubungan antara meminum alkohol dan kesihatan seksual yang buruk namun tak layanan yang memadai untuk memperlihatkan refleksi mengenai kaitan keduanya," demikian disampaikan Dr Simon Barton, Ketua Alcohol and Sexual Health Working Party di RCP
    sumber

    Bertahun-tahun Simpan Lima Jasad Bayi Hasil Hubungan Gelapnya di Almari

    Posted: 06 Jan 2012 05:00 AM PST




    PENNSYLVANIA - Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh juga. Michele Kalina akhirnya mengaku dia diam-diam melahirkan di tab mandinya sebanyak lima kali, hasil hubungan gelapnya dengan rakan sepejabatya. Jasad bayi-bayi itu - dia diduga membunuh salah seorang bayi saat terlahir dalam keadaan hidup -disimpan di almari yang terkunci rapat. Bila terbukti bersalah, dia bakal dijatuhi hukuman penjara 20 sampai 40 tahun. 


    Kepada seorang psikiater, ia mengaku membungkus bayi masing-masing dengan tuala dan kemudian menyimpannya dalam almari terkunci. Dia ingat bahawa bayi yang ketiga, laki-laki, masih bernyawa ketika dilahirkan.


     "Dia mungkin telah membungkus bayi terlalu erat dengan tuala sehingga bayi tidak boleh bernafas," kata Dr Jerome Gottlieb, ahli jiwa yang mendampinginya. Tubuh bayi-bayi itu kemudian dibungkus semen dan dimasukkan dalam kotak pendingin di almari.


     Lima mayat itu membusuk selama bertahun-tahun sampai puteri remajanya menemukan kerangka sisa-sisa jasad itu tahun lalu. Pada saat itu, pihak berkuasa tidak dapat menentukan bagaimana bayi-bayi itu telah meninggal.


     Kalina, seorang jururawat,mengaku selalu dalam keadaan mabuk selama kelahiran dan tidak sepenuhnya mengingat apa yang terjadi. Dia juga menderita depresi berat dan masalah kesihatan mental lainnya.


     Peguam belanya, Holly Feeney, mencari keringanan dengan alasan bahawa Kalina telah belajar untuk menyangkal kenyataan keraa ia kerap mengalami penganiayaan fizik dan seksual di masa kanak-kanak. Ia menaruh kenangan dari bayi-bayinya dalam 'almari psikologis'.

    Lubang Di Jantung, Bayi Ini Boleh Meninggal Jika Menangis

    Posted: 06 Jan 2012 04:00 AM PST


    Tangisan bayi kadang membuat khuatir orang tua meski hal ini normal. Namun tangisan bayi menimbulkan kekhuatiran berbeza bagi Nikki Hallett dari Inggris. 


    Putranya, Rio-James Jacombe, lahir lima minggu prematur dari usia seharusnya dengan berat tak sampai dua kilogram. Ia tidak menunjukkan keanehan apapun saat baru dilahirkan, sampai fakta menunjukkan sebaliknya dua hari kemudian.


    Seperti diberitakan harian Daily Mail , Rio-James ternyata didiagnosis memiliki Down's Syndrome, dua lubang di jantung, dan tidak boleh menyedut sehingga harus makan melalui tiub. Menangis boleh mengakibat fatal baginya, kerana boleh mengakibatkan batang tenggorokannya tak berfungsi.


    "Suatu hari anakku menangis sampai wajahnya berubah merah dan ungu, jadi aku harus membawanya ke hospital supaya dia boleh bernafas lagi," cerita Nikki. "Aku bahkan sampai harus ikut pelatihan khusus untuk membuatnya boleh bernafas, dan aku harus membaringkannya di atas permukaan yang datar supaya dia boleh bernafas," tuturnya.


    Rio-James sempat ditangani Sheffield's Children's Hospital selama lima minggu. Selama tiga minggu dirawat, bayi mungil ini harus dipasangi ventilator supaya boleh bernafas.


    Para staf hospital mengingatkan Nikki kalau bayinya perlu menjalani operasi jantung saat usianya mencapai tiga tahun. Walau kedengarannya menakutkan, namun Nikki optimis akan keadaan putranya, apalagi setelah melihat Rio-James tersenyum saat berada di ruang sensor untuk penderita Down's Syndrome.


    Tersentuh dengan kisah Rio-James, seorang teman Nikki menggalang dana untuk mengubah ruang makan Nikki menjadi sebuah ruang sensor. Ia memerlukan dana sebesar 400 poundsterling untuk boleh mewujudkan keinginan Nikki.


    "Saya telah menggalang dana lewat kotak-kotak derma dan sejauh ini sudah mendapat 300 poundsterling ," kata teman yang baik hati itu, Jade Harvey. "Rio adalah bayi mungil yang patut mendapat bantuan."


    Sumber : http://dunia.vivanews.com

    Mamat Arab tengok perempuan,macam nak ditelan je

    Posted: 06 Jan 2012 03:00 AM PST


    Dilarang pelihara anjing kerana biarkan anjingnya mabuk minum vodka

    Posted: 06 Jan 2012 02:00 AM PST



    TRIBUNNEWS.COM - Kerana  membiarkan anjing labrador miliknya meminum minuman keras hingga mabuk, seorang lelaki dilarang oleh Pengadilan Nottingham, Inggris memelihara seekor anjing.


    Cerita anjing mabuk itu berawal, saat Matius Cox tengah menghabiskan waktunya meminum minuman keras berjenis vodka bersama seorang rakannya di rumahnya, pada 22 Ogos 2011.


    Saat ia meninggalkan ruang biliknya untuk merokok, tak sadar ia meletakan gelas minumannya yang terisi penuh dengan vodka di atas lantai.


    Mungkin dikira air, minuman alkohol itu dijilat oleh Max, anjing labrador berusia enam bulan milik Matius. Dibawah pengaruh alkohol, Max kemudian berjalan terhuyung, dan jatuh tersungkur di dekat kediaman Matius.


    Matius sekembalinya dari merokok melihat anjingnya telah meminum minuman keras miliknya, kerananya ia segera menghubungi polis juga doktor haiwan.


    Polis serta doktor haiwan yang tiba di kediaman Matius segera melakukan pertolongan pertama terhadap Max, dengan memasukan cairan yang dapat mengeluarkan alkohol melalui sistem perncernaan.


    Menilai perbuatan Matius, hakim yang menyidangkan kesnya, Hakim JA Smith, menyatakan perbuatan Matius tergolong perbuatan bodoh. Sejak kejadian itu, kini Max dipelihara oleh orang lain, dan mendapatkan rumah baru.

    Artis ini selalu buat aksi ghairahnya didepan webcam

    Posted: 06 Jan 2012 01:00 AM PST


    SHANGHAI- Zona Malam - Isabella Yang membantah tudingan dirinya mencari sensasi dengan tersebarnya video masturbasi dirinya di internet.


     "Ini bukan aksi mencari populariti," tegas Isabella seperti yang disitus Sohu, Khamis (5/1/2012).


     Isabella mengaku sering mempertontonkan aksi seronok di depan webcam, saat masih menjalin hubungan selama tiga tahun dengan bekas kekasihnya.


     "Saya punya ratusan klip video yang lebih seksi yang boleh saya pamerkan. Tapi itu hanya untuk koleksi peribadi saya saja, bukan tontonan awam," akunya.


     Seperti yang diketahui video masturbasi Isabella Yang, bocor saat dikirim kepada kekasih temannya yang tinggal di England.


     Isabella sendiri cukup kontroversi, kerana sering memposting video pornonya.

    Gara-gara Onani, Anunya Tersangkut di Bangku Taman

    Posted: 06 Jan 2012 12:00 AM PST


    Empat anggota SAR Hongkong harus menghabiskan 4 jam di sebuah taman untuk membebaskan penis seorang lelaki yang tersangkut di salah satu lubang bangku di taman Lantian, Hongkong – China.




     Dari pengakuan si lelaki malang tersebut, diketahui penisnya menjadi terjepit dan tidak boleh dia lepaskan ketika dia menggunakan lubang besi di bangku taman tersebut untuk melakukan onani.Lelaki bernama Le Xing, 41 tahun, tersebut di duga seorang leaki yang kurang sihat mentalnya dan menghidap kelainan seks.


     Lubang besi pada bangku tersebut terbilang kecil tetapi Le Xing memaksakan penisnya masuk kedalam lubang tersebut untuk melepaskan hasrat birahinya. Tetapi ketika penisnya menjadi tegang dan membesar dia menjadi panik sebab dia tidak boleh mengeluarkannya dari lubang tersebut. Akhirnya Le Xing menelefon polis meminta pertolongan.


     Untuk membebaskan penis pria tersebut, anggota SAR terpaksa membawa Le Xing bersama dengan bangku besi sepanjang 2,5 meter tersebut ke hospital. Doktor mengatakan bahawa lelaki tersebut sangat beruntung sebab penisnya masih baik ketika dikeluarkan dari jepitan besi tersebut.


     Para fotografer dalam foto yang mereka buat di surat khabar-surat khabar berbahasa China menunjukkan para petugas SAR ini membawa Le Xiang bersama logam tertutup selimut merah.


     Dibawah ini adalah cuplikan video rakaman ketika Le Xing naik ambulans untuk di bawa ke Hospital. Nampak Le Xing mengerang kesakitan, tubuhnya bersama dengan bangku taman "KEKASIHnya".



    Aksi beromen dalam bas yang pakcik dan makcik tertunduk malu

    Posted: 05 Jan 2012 11:00 PM PST




    Remaja sekarang penuh dengan keselambaan,orang tua yang tertunduk malu melihat aksi mereka.Pasangan remaja ini pulak jenis yang tak tahu malu...

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS