Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


ATTACK THE BLOCK Singkap Rahsia Makhluk Asing

Posted: 03 Jun 2011 09:35 AM PDT

Satu soalan yang seringkali diutarakan oleh para saintis dan ahli falsafah di seluruh dunia sejak sekian lama: apa yang akan terjadi sekiranya makhluk asing ganas mula menyerang kawasan perumahan di Selatan London.

Terima kasih kepada Joe Cornish kerana menerusi filem pertamanya ATTACK THE BLOCK, persoalan ini akhirnya terjawab juga. Jawapannya, pertempuran 'buku bertemu ruas' pastinya meletus menerusi watak sekumpulan remaja atau lebih dikenali sebagai 'hoodies' (geng berhud) – yang mana di awal filem, mereka dipamerkan sebagai kumpulan remaja nakal yang menyamun seorang Jururawat pelatih yang naïf lakonan Jodie Whittaker ketika dia dalam perjalanan pulang ke rumah dari tempat kerjanya. Ia satu pertembungan hebat antara kejahatan luaran dan keperwiraan jatidiri yang mana elemen ini telah menarik minat Cornish untuk menjadikan golongan cemuhan masyarakat sebegini menjadi wira dalam tempoh semalaman.

"Itulah yang membuatkan saya benar-benar teruja, cerita yang bermula dari seorang remaja yang nakal, gemar menyamun dan sebagainya," ujar Cornish. "Ia sesuatu yang menyeronokkan untuk ditulis, satu cabaran untuk mengubah perasaan empati sepanjang durasi filem."

Meskipun ATTACK THE BLOCK yang mana judulnya merupakan satu penghormatan kepada sebuah filem Korea Selatan yang tidak begitu dikenali dengan meluas, iaitu Attack The Gas Station – merupakan sebuah filem sains fiksyen tulen yang mengangkut kiasan dan konvensyen genre ini kepada sebuah blok perumahan yang sarat dengan kehidupan di mana kisah sebenarnya adalah sesuatu yang lazim berlaku dalam hidup kita seharian. "Sekumpulan remaja telah menyamun dompet saya dengan menggunakan kekerasan," terang Cornish menceritakan sebuah insiden yang melibatkan dirinya sekitar tahun 2001. "Saya mengaku saya memang seorang yang penakut, jadi saya serahkan semua barangan berharga yang ada."

Ternyata, perasaan itu tidak lenyap begitu sahaja. Meskipun mereka sempat melarikan diri dengan barangan berharga miliknya, namun perlakuan tersebut membuatkan Cornish kesal. "Saya terkejut mengenangkan betapa mudanya usia mereka, dan memikirkan kemungkinan bertembung dengan mereka setiap hari di taman. Malah, ada kemungkinan juga kami berada pada tahap pencapaian yang sama dalam permainan simulator Call Of Duty!"

Beberapa bulan selepas itu, dia menonton filem sains fiksyen seram arahan M. Night Shyamalan, Signs, dan ketika itulah munculnya idea unuk menghasilkan filem ini. "Signs mengingatkan saya tentang skrip tulisan John Sayles yang berjudul Night Skies, yang kemudiannya ditukar menjadi ET dan Gremlins," jelas Cornish.

"Saya gemarkan idea berada dalam kepungan, di mana manusia di muka bumi sedang ditawan oleh makhluk asing dan ia mencetuskan persoalan di minda: bagaimana sekiranya ia berlaku kepada kawasan kejiranan tempat saya dibesarkan selama ini di Selatan London? Kemudian, saya terfikir lagi, apa akan terjadi sekiranya perkara serupa berlaku pada masa sama ketika saya disamun suatu ketika dulu? Kumpulan samseng tersebut yang asalnya menjadi igauan ngeri penduduk setempat atau tiada kepentingan dalam masyarakat – secara tiba-tiba seluruh tenaga mereka digunakan untuk hal-hal kebaikan. Dari situlah ianya bermula."

Sertai peraduan ATTACK THE BLOCK di SINI

9

5

12

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Peraduan Jom Menonton Filem Attack the Block
  • Synopsis Alien VS Predator 2
  • TV3 Kids Voice Out School Attack
  • The Spiderwick Chronicles di TV2
  • DIANA DANIELLE & ASHRAF MUSLIM @ DRAMA RAHSIA DI SEBALIK WAJAH
  • Program Cuti Sekolah Bersama Nick di 9
  • Konsert Final Akademi Fantasia Tidak Patriotik?
  • TV3 Kids School Attack Jana Minda Cerdas Kanak-Kanak
  • Supertots Netcarbon Legion of Friends Contest
  • Predators Kembali Cari Mangsa
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Profile Alvin Tay

    Posted: 03 Jun 2011 09:05 AM PDT

    ALVIN TAY'S STORY

    Alvin Tay has a great flare for fashion and has made his mark as an established designer. He is known for his famous couture that continues to dazzle the world with excellence and creativity.

    Alvin Tay Couture designs are always a symbol of timeless elegance and due to his passion he has become a Member of Malaysian Official Designer's Association (MODA).

    Alvin Tay

    Alvin Tay

    He showcases his creations under his own unique label comprising of high-end evening gowns, wedding dresses and refined accessories that are known to suit and cater to every woman's taste. Carving a niche in the fashion industry, Alvin won the award for the 'Designer with the most stylish Muse' in 2010.

    Prior to his fashion voyage, Alvin learnt the ropes of the fashion industry when he enrolled himself into the International Academy of Fashion and Design (IFTC) for two years.

    Wanting to live out his passion, Alvin Tay entered the doors of the couture industry when he worked with local fashion designers to learn the art of stitching, hand-made embellishments and gorgeous silhouettes.

    Finally ripe to launch his own line, he designed the ultimate Alvin Tay Couture collection and since then he has not looked back. Known for his incredible attention to detail and exquisite soft, feminine gowns, Alvin's clothes are for women who love drapes and delicate ruffles or accessories that add interest to their garments.

    Dominating the fashion industry for 19 years, he has diversified his range to cater to all women who are looking for beautiful haute couture. His goal is to transform each dress into an extraordinary piece, turning each woman into the epitome of style. His latest collections at Muse are made especially for the plus-size women.
    Elegant femininity, timeless artistry and perfect demeanor are the hallmarks of Alvin's Tay Couture designer wear for women.

    ALVIN'S FLASHCARD

    NAME: ALVIN TAY
    EXPERTISE: FASHION DESIGNER
    LOCATION : KUALA LUMPUR
    FASHION OBSESSION: Perfection is key when it comes to fashion. My biggest obsession has always been to design a dreamy couture gown to give women that feeling of raw emotion and elegance for them to feel confident and beautiful all over.
    PERFECTIONIST AT: Capturing different looks, perfecting glamour and creating contemporary fashion with my expert touch.
    ALVIN'S FASHION STATEMENT: High-fashion and glamorous statements

    Diana Danielle

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Lagu Learning You dari Alvin MY Infinatez
  • Profile RIO REIFAN
  • Profile Jimmy Shanley Pengacara Trek Selebriti
  • Alvin and The Chipmunks di TV2
  • Profile & Biodata Liyana Jasmay Pelakon Malaikat Maut
  • Profile AB AF7
  • Single Kedua Infinatez Ada Masa Lagu R&B Soul Terbaru
  • Profile AMIM AF7
  • Profile ISMA Akademi Fantasia 7
  • PROFILE AMY MASTURA
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Anuar Zain Terima Anugerah Daripada Oxford, Tahniah!

    Posted: 03 Jun 2011 12:22 AM PDT

    Penyanyi Sedetik Lebih pujaan ramai, Anuar Zain akan menerima anugerah khas daripada Oxford Center For Leadership (OXCEL) pada Majlis Anugerah Oxford sempena pembabitan cemerlangnya dalam bidang muzik selama 28 tahun, pada 6 Jun ini di London.

    Anuar Zain ternyata gembira dengan penganugerahan tersebut dan menyifatkannya sebagai pengiktirafan tertinggi yang pernah dia peroleh. Menurut Anuar Zain, pihak OXCEL telah menghantar surat penganugerahan tersebut sejak sebulan lalu dan dia tidak menyangka bahawa ada pihak luar yang mengkaji mengenai kerjaya seninya semenjak kecil hingga sekarang.

    Anuar Zain akan berada di kota London bersama pihak pengurusan bagi acara rasmi selama 2 hari yang telah diaturkan oleh pihak berkenaan.

    Kini Anuar Zain berdiri sama taraf dengan Yusry KRU yang pernah menerima anugerah daripada pihak OXCEL iaitu Anugerah Kreativiti Muda, 4 tahun lalu.

    Kredit berita: Berita Harian.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Gambit Saifullah Mencarut Di Twitter

    Posted: 03 Jun 2011 10:38 PM PDT

    GAMBIT SAIFULLAH MENCARUT DI TWITTER

    Gara-gara ramai yang mempertikaikan klip video Marilah yang diarahkan sendiri oleh Gambit Saifullah itu (nak tengok? klik di sini), dia telah mengeluarkan kata-kata kesat atau lebih tepat mencarut melalui Twitter miliknya iaitu @GambitSaifullah. Kami tak reti nak translate ke Bahasa Melayu, jadi anda baca sendiri carutan Gambit Saifullah berdasarkan screenshot kat bawah ni.

    GAMBIT SAIFULLAH MENCARUT DI TWITTER
    Original here

    Alahai Gambit Saifullah, kenapa sampai macam ni sekali? Mencarut macam budak baru nak up tapi tak up up juga. Orang kritik sebab orang prihatin dengan kerja kau. Cuba kalau hasil kerja kau tu bagus, insyaAllah takde sape yang akan kritik malah pujian melambung pasti akan diberikan. Lagipun video klip yang kau arahkan tu memang melampau, keBaratan sangat untuk market Malaysia.

    P/s: Ada yang cakap dia ni kalau berlakon kayu. Betul ke? Sorry, kami jarang (maybe tak pernah kot) tengok drama atau filem yang dia berlakon sebab tu kami tak berapa tahu. Lagi satu, cuba bagi tahu kami apa filem dan drama dia ni berlakon. Malas la pulak nak mengGoogle semata-mata nak tahu filem dan drama dia berlakon. Kejam siot. Kui3..

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Gosip Artis Malaysia Terkini dan Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi

    sumber :-

    Gosip Artis Malaysia Terkini dan Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi


    Gosip Artis Malaysia Terkini dan Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi

    Posted:

    Apa khabar semua hari ini? Ingat lagi tak dulu Abang Nara pernah cerita tentang pilihan raya susu Dutch Lady? Ala, yang ada 4 perisa baru tue. Takkan tak ingat kot? Kalau betul-betul tak ingat, apa kata korang refresh memori korang dengan melihat gambar calon-calon pilihan raya susu Dutch Lady kat bawah nie.

    world milk day

    Beria Abang Nara promotekan "Red Bean" sebagai calon yang paling layak memenangi pilihan raya ini. Bukan sahaja kat blog nie, kat Facebook dan Twitter pun beria Abang Nara minta korang undi "Red Bean" nie. Abang Nara memang berharapan tinggi yang "Red Bean" akan menang. Apatah lagi Kak Ziana Zain pun menyokong "Red Bean" nie.

    world milk day

    Akhirnya setelah 3 minggu undian dijalankan untuk menentukan perisa terbaru susu Dutch Lady, pemenangnya telah pun diketahui. Yang paling mengkagumkan, lebih daripada 200,000 undian telah diterima untuk tempoh masa yang amat singkat ini. Dan kalau korang tengok kat Facebook Dutch Lady, memang macam-macam cara pujuk rayu undi telah dilakukan untuk memastikan kemenangan perisa kegemaran masing-masing. Dan pemenang pilihan raya susu Dutch Lady ini ialah:-

    world milk day

    Perisa "Sweet Corn" yang disokong kuat oleh Faizal Tahir telah pun dinobatkan sebagai juara untuk perisa susu baru Dutch Lady yang baru. Harap-harap dengan penabalan ini, makin ramai rakyat Malaysia yang akan minum susu kerana khasiatnya yang sangat banyak. Makin ramai rakyat kita minum susu, makin mantaplah generasi rakyat Malaysia yang akan terbina. Bersempena dengan kemenangan ini, perisa "Sweet Corn" boleh didapati di pasaran bermula bulan Julai ini. Tapi korang kena cepat sebab ianya akan dikeluarkan sebagai limited edition sahaja.
    Cuba korang tengok video sambutan kemenangan "Sweet Corn" ketika ditabalkan sebagai juara. Happening weh ~~ Jeles pulak Abang Nara dibuatnya sebab "Red Bean" kalah. Untuk pengetahuan, lebih daripada 2,000 manusia telah datang di hari pengumuman kemenangan ini. Paling membanggakan, pihak Dutch Lady telah mendermakan 20,000 kotak susu kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia . Salute kepada pihak Dutch Lady yang prihatin.

    Dan tahukah anda hari ini ialah Hari Susu Sedunia atau kalau dalam bahasa omputihnya "World Milk Day". Walaupun tak ada cuti umum, World Milk Day diraikan di seluruh dunia pada setiap 1 Jun sejak tahun 2001 lagi untuk memberikan kesedaran kepada umum tentang kepentingan meminum susu. Kewujudan World Milk Day telah ditetapkan oleh United Nations of Food and Agriculture Organisation dan ianya diraikan di di kesemua 5 benua di dunia ini. Jadi bersempena dengan "World Milk Day" ini, Dutch Lady akan berada di tempat-tempat di bawah untuk memberikan anda peluang mencuba perisa "Sweet Corn" yang telah memenangi pilihanraya susu Dutch lady.

    world milk day

    Mesti ramai yang tak tahu bahawa susu ialah antara makanan yang mempunyai vitamin dan zat-zat mineral terlengkap yang diperlukan oleh badan kita. Sebab itulah pakar-pakar makanan menasihatkan kita semua untuk meminum sekurang-kurangnya 2 gelas susu setiap hari Jadi sempena dengan World Milk Day ini, Abang Nara nak ajak kita semua minum susu beramai-ramai untuk mendapatkan tubuh yang sihat dan otak yang cerdas. . Bak kata omputih sekali lagi, bila anda "Drink More, You Can Do More".

    world milk day

    Tahukah anda beberapa khasiat susu terutamanya susu Dutch Lady UHT memang sangat-sangat berguna bukan sahaja untuk perkembangan kanak-kanak tetapi juga untuk orang dewasa seperti kita ini? Selain daripada merangsang pertumbuhan sel otak kanak-kanak, susu Dutch Lady UHT juga membantu menguatkan tulang-tulang di dalam badan kita ini. So tak perlu risau penyakit lenguh-lenguh ataupun sakit-sakit sendi tulang. Semuanya dijamin beres dengan syarat anda meminum susu Dutch Lady UHT 2 kali sehari.

    world milk day

    Jadi bersempena dengan kemenangan perisa "Sweet Corn" di dalam pilihan raya susu Dutch Lady yang telah berakhir Ahad lalu, anda boleh mencuba perisa terbaru ini dengan mengejar radio-radio cruisers dari Sinar, Era, My, Hitz dan Mix FM setiap hari. So masa balik kerja tue jangan lupa dengar radio untuk mendapatkan peluang mencuba susu baru pilihan rakyat Malaysia. Paling penting, ingatlah pesanan Abang Nara, "Drink More, You Can Do More". Abang Nara pun tengah segar dan terasa boleh berblog sepanjang hari sebab baru lepas minum susu Dutch Lady.

    Like Facebook Dutch Lady untuk info lanjut.

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Sperma Dari Google Boleh Membuat Wanita Ini Hamil

    Posted: 03 Jun 2011 09:00 PM PDT

    Ann Spalding sangat mendambakan keturunan dari rahimnya. Sayang, dia belum menemukan pendamping hidup yang tepat. Ia pun memerah otak agar boleh hamil, tanpa harus mengeluarkan belanja inseminasi dari derma bank sperma yang mencapai £3.000 .  Dengan niat hamil  dia lalu membuat iklan online untuk mencari lelaki yang bersedia menjadi penderma sperma. "Saya merindukan bayi tapi tidak ingin menunggu lelaki yang tepat, jadi saya pakai Google mencari penderma sperma," kata Ann seperti dikutip dari The Sun.

    Ann Spalding, akhirnya hamil berkat sperma dari Google, Kanan Adalah Ann dan Holy anak hasil Googling tersebut

    Dari pencarian di Google, ia menemukan sejumlah komuniti yang mempertemukan penderma dan pencari sperma. Dalam sejumlah iklannya, ia memperkenalkan diri sebagai seorang wanita bujang yang memerlukankan derma perma agar boleh hamil sebelum menginjak usia 30 tahun. "Saya tidak letak gambar," ujar wanita asal Inggris ini.

    Hanya beberapa hari beriklan, ia menerima lima tawaran pendermar sperma lengkap dengan identiti dan foto. Namun, dua di antaranya menginginkan hubungan badan sebagai imbalan. Dari tiga, Ann lalu memilih satu, seorang teknikal komputer usia 30 tahun, bernama Jason.

    Lelaki itu kemudian menunjukan dokumen dari sebuah klinik yang membuktikan kalau dirinya telah melakukan tes bebas penyakit menular seksual dan penyakit lainnya. "Dia terlihat yang paling sopan," ujar Ann. "Ia pernah menyumbangkan sperma sebelumnya kerana ingin membantu wanita memiliki bayi."

    Ann kemudian mengatur pertemuan dengan lelaki itu di hotel. Sesaat setelah pertemuan, sang lelaki segera ke bilik mandi untuk memasukkan sperma ke sebuah tabung khusus. Setelah lelaki pergi, Ann yang sedang berada di masa subur segera menyuntikkannya ke dalam rahimnya.

    Namun, cara itu gagal. Ann tak kunjung hamil pada bulan berikutnya. Mendengar keluhan Ann, lelaki itu bersedia mengatur pertemuan kedua. Ann yang mulai melihat ketulusan Jason akhirnya memutuskan melakukan dengan alami. Ia bersedia berhubungan badan sekali untuk memasukkan sperma.

    Cara kedua ternyata berhasil. Ann hamil. "Saya sangat bahagia boleh berhasil. Saya tidak tahu apakah itu kerana berhubungan dengan seks alami yang membuat semuanya berbeza." ujarnya. Ann lalu mengirimkan email kepada Jason untuk memberitahu khabar baik itu. Ia juga berjanji memberi tahu Jason ketika melahirkan nanti. "Tapi, saya ingin Jason menandatangani kontrak yang menyatakan ia tidak punya hak atas Holly," kata Ann yang berniat menamai buah hatinya Holly.

    Ann sebenarnya sudah memiliki satu anak bernama Keirra, hasil pernikahannya dengan seorang lelaki. Namun, pernikahan kandas saat usia kandungan Keirra masih dua bulan. "Saat ini saya benar-benar menikmati menjadi seorang ibu. Saya harus melihat Holly untuk memastikan bahawa saya tidak pernah menyesal melakukan ini." (ruanghati.com)

    Mak seorang penagih tinggalkan anak 20 bulan dengan mayat rakan

    Posted: 03 Jun 2011 08:00 PM PDT

    Apa punya mak...
    saya petik dari myMetro

    METAIRIE (Louissiana): Seorang wanita meninggalkan anaknya berusia 20 bulan di dalam kereta bersama mayat rakannya untuk menghisap dadah di sebuah stesen minyak di sini, semalam. 

    Jessica Ockman, 33, ditangkap semalam atas tuduhan membiarkan anaknya dan kesalahan dadah.


    Pekerja stesen minyak sebelum itu menemui Jessica dalam keadaan tidak sedarkan diri di tandas.


    Polis turut menemui pemetik api dan satu sudu di tandas berkenaan.


    Jurucakap polis, John Fortunato berkata, petugas stesen minyak itu yang memeriksa kereta Jessica terkejut apabila menemui anaknya bersama mayat seorang wanita, Shelby Fleming.


    Shelby disahkan mati di tempat kejadian tetapi punca kematiannya tidak dinyatakan sementara menanti hasil ujian toksilogi. Ia tidak ada kaitan dengan perbuatan jenayah, kata penyiasat. - Agensi

    Sanggup Pasang iklan RM8,379 untuk cari pekerjaan

    Posted: 03 Jun 2011 07:45 PM PDT

    Macam-macam..
    saya petik dari kosmo online


    DUBLIN - Seorang penganggur, Feilim Mac An Iomaire kini memperoleh puluhan tawaran temu duga
    selepas dia membelanjakan £1,700 (RM8,379) untuk memasang papan iklan besar di sini yang mengandungi mesej meminta diberikan pekerjaan bagi mengelak dirinya berhijrah lagi.

    Lulusan Universiti National Ireland di Galway itu menjadi perbualan ramai di laman Twiter dan Facebook selepas papan iklan tersebut dipasang di sini.

    Dia kembali ke Ireland pada Ogos 2010 selepas setahun bekerja di Australia sebagai ejen pelancongan dan penyelaras majlis di sebuah hostel di Sydney.

    Namun, dia kecewa kerana gagal mendapat pekerjaan disebabkan kadar pengangguran yang tinggi di Ireland iaitu hampir 15 peratus.

    Dia tinggal bersama ibu bapanya dan mendapat bantuan kebajikan £160 (RM788) seminggu.

    Perasaan kecewanya itu kemudian bertukar menjadi sumber inspirasi untuknya menghasilkan papan iklan tersebut.

    Pada April lalu, dia membeli beberapa gambar dari sebuah agensi Indonesia, mencari pelukis pereka grafik dan jurugambar tanpa dikenakan sebarang bayaran dan berbincang dengan sebuah agensi pengiklan terbesar untuk medapatkan ruang memasang papan iklannya.

    Papan iklan itu di sebatang jalan raya di sini telah menarik perhatian ramai kerana dianggap sebagai idea pemasaran diri yang terbaik.

    Dia kini berharap akan memperoleh pekerjaan menjelang akhir bulan ini selepas menerima puluhan tawaran temu duga. - Agensi

    Anak kurang ajar,rogol kekasih sendiri depan mak

    Posted: 03 Jun 2011 06:40 PM PDT

    Hidup kalau sudah dipengaruhi dadah
    dah tak peduli orang sekeliling,janji nafsu puas
    saya petik dari myMetro


    KUALA LUMPUR: Luluh hati seorang ibu apabila terpaksa menyaksikan kerakusan anak lelakinya berusia awal 20-an merogol teman wanita di rumah mereka di Wangsa Maju, di sini, kelmarin.

    Lebih menyedihkan apabila usaha ibu tunggal berusia 40-an itu supaya anaknya menghentikan perbuatan terkutuk terbabit tidak diendahkan walaupun berulang kali dia merayu sambil menangis.

    Dalam kejadian kira-kira jam 9 malam, lelaki terbabit dipercayai di bawah pengaruh dadah kerana langsung tidak mempedulikan ibunya sebaliknya lebih rakus dengan menodai kekasihnya yang menjerit meminta bantuan.

    Sumber polis berkata, sebelum kejadian mangsa berusia 20-an dipelawa suspek yang dikenalinya sejak empat bulan lalu ke rumahnya dengan alasan mahu memperkenalkan gadis itu kepada ibunya.

    "Sebaik sampai di rumah, mangsa diperkenalkan kepada ibu suspek sebelum si ibu pergi ke dapur untuk menyediakan minuman.

    Inilah Van Amfibia Jual Ais Krim Pertama di Dunia

    Posted: 03 Jun 2011 05:00 PM PDT

    LONDON – Jika Anda berjalan ke Britains saat ini jangan hairan ketika melihat sebuah van penjual ais krim berjalan di air. Kendaraan jenis amphibia ini digunakan Dave Mounfield untuk memasarkan dagangannya.

    HMS Flake 99, kendaraan amfibia pertama di dunia yang digunakan untuk berjualan ais krim di pinggiran pantai dan sungai di Britain .

    Van ais krim amfibia ini digunakan dalam rangka National Ice Cream Week. Seperti dikutip dari Trendhunter, Jumaat (3/6/2011).

    Setiap aksinya berjualan, dia memasang speaker yang berbunyi alunan klasik Rod Stewart dengan lagu "We Are Sailing", selama mereka berlayar dengan kelajuan 5 knot.

    "Dengan bangga saya perkenalkan bahawa Saya adalah kapten sebuah van  ais krim amfibia. Ini adalah hal luar biasa! Saya harap hal ini menandai awal kebangkitan besar perdagangan ais krim di pantai Britain," ujar Mounfield bersemangat.

    Ini boleh jadi alternatif penjualan di saat perusahaan ais krim mengatakan bahawa industri mereka berada dalam krisis. Jumlah van berkurang hanya 5.000 dari 20.000 van selama 50 tahun terakhir.

    Hal ini kerana banyaknya larangan penggunaan van kerana tentang polusi suara dan udara. Perusahaan ais krim juga sedang terpukul keras oleh meningkatnya kos bahan susu dan gula, dan harga minyak.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Lucky, Si Beruang Cokelat Penuh Kasih Sayang

    Posted: 03 Jun 2011 10:01 AM PDT

    BRATISLAVA - Seekor anak beruang yatim piatu menyentuh perasaan masyarakat Slovania. Masyarakat terpesona setelah beruang jantan itu dijadikan anak anagkat sebuah keluarga.
     
     Setelah ditinggalkan oleh sang induk, anak beruang malang ini harus bertahan hidup seorang diri menghadapi kerosakan habitatnya di Pegunungan Balkan.
     
     Beruang berusia empat bulan yang diberi nama Lucky ini, telah sebulan dijaga oleh keluarga Logar di Desa Podvrh, wilayah utara Slovania.
     
     Walau baru sebulan, Lucky mampu membuat seluruh keluarga Logar jatuh cinta kepadanya. Bagaimana tidak, Lucky bertingkah sangat lucu dan menghibur keluarga Logar. Bahkan Lucky dapat sangat akrab dengan seekor anjing peliharaan keluarga Logar.
     
     Uniknya, seperti menunjukkan kasih sayangnya kepada anjing keluarga Logar itu, Lucky sering kali memeluknya. Hal ini pun membuat Lucky menjadi perbualan hingga ke seluruh kawasan Slovania, demikian seperti dilansir BBC, Jumaat (3/6/2011).
     
     Meski lucu, pemerintah setempat khuatir akan keberadaan Lucky yang akan membahayakan seiring pertumbuhannya. Pasalnya, Lucky adalah seekor beruang coklat,  salah satu karnivor terbesar dan dapat membesar sehingga berat tubuh 350 kilogram.
     
     Namun, keluarga Logar telah meminta izin untuk terus merawatnya dan akan membuatkan Lucky sebuah kandang berpagar.
    (rhs)

    Polis Jerman Gunakan Burung Bangkai Mencari Mayat

    Posted: 03 Jun 2011 09:01 AM PDT

    WALSRODE - Polis di Jerman kini tengah melatih tiga ekor vulture (burung bangkai) yang berkemampuan menjejaki mayat-mayat tersembunyi.

    Tiga burung tersebut dinamakan Sherlock, Nona Marple, dan Columbo. Tiga detektif berbulu tersebut kini tengah dilatih di taman burung Walsrode, wilayah utara Jerman.

    Dengan penglihatan dan daya indera penciuman yang tajam, membuat mereka terampil menjejaki hal-hal yang tersembunyi.

    Media Jerman melaporkan, bahawa Polis menggunakan sepotong kain kafan dari pemakaman untuk pelaksanaan pelatihan.

    Burung vulture dianggap lebih baik daripada anjing  untuk menemukan mayat ketika pencarian bertempatkan di area yang luas dan dipadati tumbuhan.

    Namun sisi negatif dari burung-burung pelacak tersebut, kemungkinan mereka akan mematuk mayat-mayat yang ditemukan.

    Polis menggunakan burung vulture kerana mereka "bekerja" dengan cara menjelajah daerah-daerah besar sebagai sebuah kelompok.

    Nona Marple dan Columbo didapatkan dari kebun binatang di Austria, lalu mereka digabungkan dengan Sherlock yang didapatkan dari wilayah utara Hanover.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Peluru Berlapis Minyak Babi Tewaskan Osama

    Posted: 03 Jun 2011 08:00 AM PDT

    WASHINGTON - Sebuah perusahaan pembuat minyak peluru di Amerika Syarikat (AS) menyatakan bahawa peluru yang berlapiskan minyak babi, telah menyebabkan tewasnya Osama bin Laden dalam penyerangan yang dilakukan pasukan AS 2 Mei lalu.

    Pembuat cairan peluru Silver Bullet Gun Oil mengatakan bahawa peluru tersebut mengandung lemak babi yang dicairkan sebanyak 13 peratus. Cairan peluru ini dianggap perusahaan tersebut, ampuh melumpuhkan teroris Muslim dengan kekuataan ganda.

    Pemilik cairan peluru yang mengaku bernama The Midnight Rider, menjelaskan bahawa lemak babi tersebut akan menyentuh apapun yang diserang oleh peluru berlapis minyak babi itu.
    "(Peluru berlapis minyak babi) ini efektif menyebabkan para teroris Muslim ditolak masuk ke dalam surga," ungkap Rider seperti dikutip Daily Mail, Jumaat (3/6/2011).

    Peluru berharga USD8,95  ini sepertinya memang ditakuti oleh para teroris, mengingat memakan babi amatlah dilarang dalam Islam.

    "Ribuan botol minyak Silver Bullet Gun Oil sudah dibuatkan sejak Julai 2004 lalu. Seluruh peluru ini sudah digunakan oleh semua tentera AS," lanjut Rider.

    Dalam video promosi untuk minyak babi ini, juga menggunakan foto Osama bin Laden dan klaim yang menyebutkan bahwa pemimpin jaringan teroris Al Qaeda tersebut terbunuh oleh peluru yang berlapiskan minyak babi dari Silver Bullet Gun Oil.

    Parah ... Anjing Dilarang Menyalak di Ukraine

    Posted: 03 Jun 2011 07:00 AM PDT


    Sebuah kota telah mengesahkan undang-undang melarang anjing menyalak dari pukul 22.00 hingga 08.00 waktu setempat, agar hidup warga dapat lebih tenang.

     Peraturan, yang merupakan salah satu langkah untuk 'menjaga kebersihan dan ketertiban', juga berlaku untuk kucing yang mengeong dan babi yang mendengus.

     Bagi pemilik haiwan yang melanggar peraturan di Kota Kherson, Ukraine, tersebut, akan dikenakan denda sebenyak 65 poundsterling  demikian dikutip Dailymail, Jumaat (3/6/2011).

     Bagi yang kontra dengan peraturan yang aneh tersebut, mereka banyak menanyakan bagaimana hukum tersebut ditegakkan, "Bagaimana jika yang menyalak adalah anjing liar di luar jam yang ditentukan? Apa mereka juga akan didenda?," ungkap seorang yang menolak peraturan itu.

     Jalan keluarnya, peraturan ini berlaku hanya bagi anjing para pemiliki apartment dan bukan rumah-rumah peribadi.

    SUMBER : http://blog.indojunkers.com

    Facebook Tutup Akaun Bayi dalam Kandungan

    Posted: 03 Jun 2011 06:45 AM PDT


    Pasangan Matt dan Elli Greene dari Texas, Amerika Syarikat, yang membuat akaun Mariah Greene. Pasangan itu kini menantikan kelahiran buah hati mereka. Doktor telah mengatakan anak yang akan diberi nama Mariah Greene itu lahir pada Khamis, 9 Jun 2011.
    "Kami hanya memastikan bayi kami (Mariah Greene) segera lahir kepada keluarga dan teman," kata Matt, 37 tahun, dalam ABC News, 2 Jun 2011. Akaun sekaligus profile Mariah Greene di Facebook, kata Matt, dijadikan semacam jurnal pengingat kelahiran.
    Profil yang dibuat Matt dan Elli beberapa hari lalu itu, 1 Juni 2011, telah menarik 350 permintaan menjadi teman. Bahkan banyak unggahan positif tentang kehadiran Mariah Greene meski dirinya belum terlahir.
    Pihak Facebook belum menanggapi keluhan Matt dan Elli. Keduanya berkeras akaun anaknya itu layak dipertahankan. Alasannya, pendiri Facebook, Mark Zuckerberg, pun memiliki akaun untuk anjingnya. "Mengapa kami tidak," katanya. (tempo)
    __________________

    Ibu yang terperangkap bersama anak-anaknya

    Posted: 03 Jun 2011 05:00 AM PDT


    sumber : www.klikunic.com

    Aksi latihan cara menangkap binatang terlepas di zoo

    Posted: 03 Jun 2011 04:00 AM PDT




    Di China siapa nak buat lesen memandu kena derma organ

    Posted: 03 Jun 2011 03:00 AM PDT

     Di China, masyarakat yang akan membuat lesen memandu harus mengisi borang yang menyatakan siap atau tidak menjadi penderma  organ jika terjadi kemalangan maut.

     Hal tersebut disampaikan Wakil Menteri Kementerian Kesihatan China, Huang Jiefu seperti dikutip dari Global Times, Jumat (29/4/2011).

     "Pemohon diharapkan bersedia untuk menjadi penderma ketika mengisi surat permohonan," kata Huang Jiefu.

    Peraturan tersebut terus fikaji. Adapun paling cepat peraturan itu bakal diterapkan pada September 2011 atau paling lambat akhir 2011.

     Pemerintah China akan memiliki lembaga yang menampung organ-organ tersebut. Di mana lembaga tersebut akan mengurusi segala urusan penderma termasuk tempat mendaftar, jaringan distribusi, pelayanan klinik transplantasi organ dan transplantasi organ.

    Peraturan tersebut tidak sembarangan mengambil organ manusia. Pemerintah hanya mengambil organ pemandu yang mengalami kecelakaan teruk yang membawa kematian.

     Pemerintah juga akan memberikan kompensasi termasuk kos hospital dan kos pemakaman.

     Di sisi lain, peraturan mengambil organ tubuh manusia ini sudah diberlakukan di negara barat seperti Australia dan Britain.

     Huang menyatakan bahawa sekitar 80 peratus dari pemandu di Australia bersedia menyumbangkan organ, sementara jumlah di Britain sebesar 45 peratus

     Langkah tersebut dinilai untuk mengantisipasi kelangkaan organ manusia di China. Data statistik terakhir yang dikeluarkan pemerintah China, hanya 10.000 pesakit dari 1,5 juta pesakit yang mendapatkan transplantasi organ.

    Kaum Lelaki Tertarik Operasi Payudara

    Posted: 03 Jun 2011 02:00 AM PDT

    Tak hanya wanita, ternyata jumlah lelaki Amerika yang melakukan operasi plastik meningkat, bahkan yang dioperasi adalah PAYUDARA.... Berdasarkan Daily Mail, para doktor bedah mengatakan tahun lalu baik lelaki mahupun wanita yang melakukan operasi sebanyak 13.1 juta, meningkat 5 peratus pada tahun sebelumnya. Tetapi, di antara lelaki hanya meningkat 6 peratus untuk lelaki  yang mengecilkan payudara. Pengecilan ukuran payudara menjadi operasi yang paling popular.

     Angka itu juga menunjukkan lelaki yang melakukan bedah kecantikan naik 14 peratus dan lelaki yang menjalani liposuction (sedut lemak) naik 7 peratus.

     Para doktor bedah mengatakan bahawa lelaki tua yang melakukan operasi naik kerana mereka menginginkan penampilan terbaik untuk bersaing di bursa kerja.

     Saat ini bukan hanya pria metroseksual yang melakukan operasi plastik, pria biasa juga memikirkan operasi plastik juga.

     Angka dari American Society of Plastic Surgeons (ASPS) menunjukkan bahawa perempuan beralih ke prosedur kosmetik non-invasif seperti botoks.

     Lelaki juga tertarik pada operasi non-invasif tetapi masih senang menjalani bedah dengan pisau.

     Angka ASPS menunjukkan tahun lalu 18.280 pria menjalani pengecilan payudara, dibandingkan dengan 17.326 pada tahun sebelumnya, naik 6 persen.

     Selama periode yang sama jumlah pria yang melakukan "soft-tissue filler" (pengisi jaringan lunak) naik 10 peratus dan 9 peratus lebih banyak melakukan botoks. Dermabrasi untuk melembutkan kulit naik 4 peratus.

     Dr. Mitchell Brown, seorang doktor bedah plastik di Toronto, mengatakan bahawa kanaikan itu kerana bedah kosmetik lebih diterima. Acara televisyen seperti "Extreme Makeover" membuat orang lebih menyedari bukan hanya orang kaya yang mampu melakukannya.

     "Saya kira itu adil untuk mengatakan bahawa demografi dalam bedah plastik kosmetik berubah dalam berbagai cara," kata Brown.

     "Dan, saya fikir salah satu hal yang kita lihat adalah ada lebih banyak lelaki yang mempertimbangkan operasi plastik kosmetik. Orang-orang lebih banyak membicarakan itu, itu menjadi sedikit lebih popular. Saya kira celah antara lelaki dan wanita umumnya hanya menyempit."

     "Dan, mungkin itu sesuatu yang lebih difikirkan oleh perempuan pada awalnya sesuatu yang lebih dimanfaatkan banyak lelaki."

     Statistik menunjukkan bahawa sejak tahun 2000 di antara kedua jenis kelamin ada peningkatan besar dalam jumlah operasi. Pada tahun 2000 sebanyak 786.000 suntik botoks dilakukan tetapi pada tahun lalu naik menjadi 5.3 juta, meningkat 584 peratus. Prosedur yang minimh irisan di kulit naik 77 peratus dari 7.4 juta pada tahun 2000 ke 13.1 juta tahun lalu.

     Generasi yang lahir tahun 1950-an yang melakukan operasi naik kerana mereka bekerja dalam jangka lama untuk mendapat wang dan memiliki tubuh menua yang memerlukan pekerjaan itu.

     Angka ASPS menunjukkan bahawa usia 40 hingga 55 tahun sekarang dihitung untuk hampir separuh bedah kosmetik yang dilakukan di AS.

     Dr. Phil Haeck, doktor bedah plastik yang berbasis di Seattle dan presiden ASPS mengatakan bahawa lelaki merasakan tekanan untuk berkompetisi dengan lelaki lebih muda dalam urusan pekerjaan sehingga melakukan bedah kosmetik.

     Dia menambahkan bahawa kod berpakaian yang lebih santai berarti lelaki tidak boleh lagi menyembunyikan lemak mereka dan tampil dalam jaket dan kod.

    Wow,Nenek 100 Tahun Belajar Membaca

    Posted: 03 Jun 2011 01:00 AM PDT

    RIO DE JANEIRO - Isolina Campos membuktikan bahawa tidak ada kata terlambat untuk belajar. Nenek 100 tahun ini sedang belajar menulis dan membaca.

    Campos yang berusia 100 tahun pada 25 Mei lalu. Dia menjadi contoh bagi masyarakat dengan masuk sekolah di Londrina, sebuah kota di daerah Brazil Selatan. Meski dia sudah mulai belajar membaca dan menulis pada 1998, buruknya keadaan kesihatan memaksanya berhenti sekolah.

    Sekarang, dia kembali ke sekolah dan belajar pada malam hari. "Jadi saya tidak hanya tinggal di rumah tanpa mengerjakan apa pun," kata Campos seperti dilansir Strait Times, Jumaat (3/6/2011).

    Campos mengaku tidak suka tinggal diam. "Dan saya ingin menjadi contoh bagi orang-orang untuk terus belajar," imbuhnya.

    Di negaranya, ada lebih dari 14 juta orang, atau sekira 7,4 peratus dari jumlah populasi, yang buta huruf. Ketika kecil, Campos dan saudara laki-lakinya membuat 'rapadura', sebutan lokal untuk gula yang dibuat dari tebu yang dikumpulkan ayah mereka.

    Kepala sekolah tempat Campos menuntut ilmu, Regina Pierotti menyatakan, semangat Campos untuk belajar sangat tinggi.

    "Dia (Campos) selalu ingin tahu makna atas berbagai kata," ujar Pierotti.

    Pierotti menambahkan, meski sudah uzur, Campos tidak pernah bolos sekolah, kecuali dia sangat sakit.

    Gila..Lelaki muda perkosa nenek yang berumur 76 tahun

    Posted: 03 Jun 2011 12:00 AM PDT

    Seorang lelaki muda berusia 20 tahun di Scotland menumbuk nenek berumur 76 tahun di bahagian kepala, menyeretnya ke tempat tidur dalam usaha untuk memperkosanya. Demikian dilapor The Sun

      Ryan Lidell dikenakan tuduhan melakukan kekerasan dan upaya pemerkosaan. Liddell, yang bekerja sebagai tukang masak, masuk ke rumah korban pada malam hari namun berhasil lari setelah tetangga si nenek mendengar suara bising meminta tolong. Kini, si nenek duduk di rumah orang-orang tua dan menangis sepanjang waktu.

     Liddell, berusia lima tahun, ketika dia ditembak di bahagian lengan dan dada oleh Thomas Hamilton. Lelaki ini seorang guru dan membunuh 16 anak sebelum akhirnya membunuh diri. Liddell menderita gangguan tidur dan rasa takut yang dalam. Dia menolak semua tuduhan itu. Liddell harus menentukan nasibnya di muka sidang pengadilan.(sumber)

    Gila...ada kilang jual bayi untuk ilmu hitam

    Posted: 02 Jun 2011 11:45 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM, ABUJA - Puluhan wanita remaja hamil yang sedang ditahan oleh penyeludup manusia di satu hospital, berhasil dibebaskan oleh kepolisian Nigeria.

    Ketua polis di Abia, Nigeria timur, mengatakan anak-anak remaja perempuan yang berusia antara 15 hingga 17 tahun itu digunakan untuk memproduksi bayi yang kemudian diadopsi atau digunakan dalam ilmu hitam

    Dilapor BBC, anak-anak remaja itu mengatakan pemilik hospital tersebut membayar mereka 170 dolar AS untuk seorang bayi.

    Badan antipenyeludupan Nigeria mengatakan bayi-bayi tersebut dijual dengan harga lebih 6.000 dolar AS seorang Namun, pemilik hospital membantah tuduhan bahawa pihaknya mengelola "peternakan bayi".

    Menurut data yang diungkapkan PBB, setidaknya 10 anak dijual setiap hari di wilayah Nigeria.

    Bagaimana perasaan anda air yang anda minum ada cicak mati di dalamnya?

    Posted: 02 Jun 2011 10:00 PM PDT



    sumber : stomp.com.sg

    Pasti anda termuntah..macammana boleh jadi macam ini....?????

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS