Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Kenny G di Plenary Hall Pusat Konvensyen Kuala Lumpur

Posted: 02 Jun 2011 10:00 AM PDT

Pada 24 Mei 2011 lalu, Kenny G telah memukau 3,000 orang peminat di konsertnya di Plenary Hall, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC).

Pengalaman menyelami muzik Kenny G pada konsert itu tidak lain seakan berada di alam muzik khayalan. Suasana pencahayaan yang suram ditambah suhu yang dingin memperlihatkan lagi keharmonian tatkala alunan muzik terkeluar daripada corong saksofon ditiup Kenny G. Pembukaan persembahannya dengan limpahan cahaya berwarna-warni melayari latar pentas sambil 'follow spot' tepat menembusi susuk tubuh kecilnya, Kenny G memulakan dengan lagu Home dan Silhouette.

Sebelum meneruskan dengan koleksi lagu bertemakan percintaan dan kasih sayang yang cukup menyelinap di dalam jiwa, dia sempat menguji kecekapan berbicara di dalam bahasa Melayu.

"Selamat datang, apa khabar semua, walaupun bahasa Malaysia saya tidak baik tetapi saya akan cuba yang terbaik," katanya yang mendapat tepukan gemuruh daripada penonton kerana kelancarannya menghafal kesemua perkataan itu. Hakikatnya, memang ini bukan pertama dia membuat persembahan di Kuala Lumpur.
Seterusnya Kenny meneruskan tiupan dengan tiga lagi koleksi lagu cinta seperti Forever In Love, Heart And Soul dan Rhythm And Romance.

Alangkah tenang dan damainya penonton dibuai keasyikan dengan muzik gabungan jazz dengan rumba latin menerusi koleksi muzik sentimental daripada pemuzik yang kini sudah menjangkau usia 55 tahun.

Jika diperhatikan, apalah yang boleh dibanggakan sangat dengan bakat pemilik nama sebenar Kenny Goerlick yang hanya menghiburkan pendengar menerusi muzik, tanpa sebarang suara nyanyian ataupun kuasa penghibur yang mampu berkomunikasi dengan baik.

Namun, uniknya bunyian yang lahir dari sebatang saksofon begitu menusuk di dalam jiwa setiap yang mendengarnya.

Sekali lagi Kenny G membuka bicara yang berbangga kerana dapat mengadakan konsert ketiga di negara ini selepas kali terakhir menawan puncak Genting dengan konsert Kenny G – Rhythm & Romance Live In Genting di Arena Of Stars, Genting Highlands pada April 2008.

"Saya cukup berbangga dapat sekali lagi mengadakan persembahan di negara ini, sebelum ini saya baru saja selesai mengadakan konsert di Filipina baru-baru ini dan bezanya dapat mengadakan konsert di negara ini bersama peminat yang cukup menghargai saya. Jika kamu semua ingin tahu, saya sering mengadakan konsert di seluruh dunia hanya dengan membawa saksofon ini (sambil menunjukkan saksofon di tangannya) tanpa beralih kepada saksofon lain. Semua lagu yang dirakamkan ke dalam album saya juga menggunakan saksofon yang sama, saya menggunakan saksofon ini sejak saya masih belajar sehinggalah sekarang," katanya.

Pada konsert itu, Kenny G tidak hanya menggunakan soprano saksofon, namun beberapa lagu menggunakan alto saksofon dan lagu Sade menggunakan tenor saksofon. Dia juga dibantu pemain muziknya yang bermain piano/keyboard, gitar, bass, drum dan alatan genderang.

Selain itu, lelaki berambut kerinting paras bahu itu juga turut mempersembahkan lagu seperti G-Bop, Saxoloco, Dying Young/Going Home, Pick Up The Pieces, Jasmine Flower, Drwing, Cadenza, Songbird dan lagu tema filem Titanic iaitu My Heart Will Go On.

Menariknya pada kunjungan konsertnya kali ini, Kenny dengan bermurah hati mengadakan cabutan bertuah kepada peminatnya dengan menghadiahkan saksofon istimewa.

Saksofon berwarna perak itu sengaja dipertontonkan diatas pentas sepanjang konsert berlangsung dengan dipancarkan lampu limbah untuk memperlihatkan pantulan kilatannya.

Gadis cilik berusia tujuh tahun adalah penonton bertuah yang berjaya memilikinya saksofon itu. Sebelum menyerahkan kepada pemiliknya, Kenny G sempat menyampaikan lagu berjudul Jasmine Flower kepada gadis cilik itu menggunakan saksofon yang sama sebelum menyerahkan kepadanya.

Siapa Kenny G?

Dilahirkan dan dibesarkan di Seattle. Mula jatuh cinta dengan saksofon ketika berusia 10 tahun. Selepas menonton aksi seorang pemain saksofon dalam siri Ed Sullivan Show, semangatnya terus meluap-luap sehingga menyuruh ibunya menyewa sebuah alto saksofon.

Kerjayanya sebagai pemuzik profesional bermula pada usia 17 tahun iaitu dalam 1976 apabila membuat persembahan Barry White.

Pemegang ijazah perakaunan dari Universiti Washington.

Pernah menubuhkan kumpulan berkonsep genre funk bernama Cold, Bold And Together sebelum beralih menjadi pemain muzik jazz fussion secara solo.

Pernah bekerjasama dengan penyanyi ternama seperti Aretha Franklin, Whitney Houston, Michael Bolton, Toni Braxton, Natalie Cole, Steve Miller dan Richard Marx.

Album kelima Kenny G berjudul Breathless menjadi album instrumental paling laris di dunia apabila terjual lebih 15 juta unit.

Pada 1997, nama Kenny G tercatat dalam Guinness Book of World Records sebagai pemain saksofon paling lama meniup alat muzik itu. Dengan menerusi nota muzik E-flat, dia membuat tiupan selama 45 minit tanpa henti.

KENNY G

KENNY G

KENNY G

KENNY G

KENNY G

KENNY G

KENNY G

KENNY G

KENNY G

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Diana Danielle Pembuka Tirai Konsert Kenny G
  • Kenny G Concert Kuala Lumpur
  • Jamal Abdillah Tidak Stabil di Konsert Amal Kasih?
  • Live Music Entertainment with AirAsiaRedTix.com
  • Konsert Amal Sheila Majid di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur
  • Media Prima Television Networks Screening 2009
  • Gambar Majlis Persandingan Fifi & Feriz
  • Gambar Dato' Siti Nurhaliza di Sidang Media Minggu Setiausaha Hotel Quality
  • Penyanyi Dangdut, Haiza & Norhanapfe Omar Kahwin
  • Opening Ceremony Restoran RainForest Sports Bar Bistro @ Pavilion
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Profile Amir Luqman

    Posted: 02 Jun 2011 09:01 AM PDT

    AMIR LUQMAN'S STORY

    With a style of his own that remains unmatched amongst other fashion designers is non-other than Malaysian fashion designer, Amir Luqman. The young 27-year-old designer has embraced the androgynous style with striking, bold cuts that is known to create ultra modern silhouettes for contemporary women.

    Amir's strong dedication and passion in the arena of fashion has led him to be a Member of Malaysian Official Designer's Association (MODA).

    Amir Luqman

    Amir Luqman

    He began designing at a young age and attended the International Fashion Training Centre (IFTC) for a Diploma in Fashion Design. As Amir's experience grew while working closely with Anne Avantie from Indonesia, his eponymous Batik line drew raves for being unabashedly ladylike, timeless and practical. The collections reflect Amir's pragmatic approach to dressing women.

    Being young and ferocious, Amir, at the tender age of 21, was the youngest designer to be featured in the book "Batik Inspiration" an internationally acclaimed coffee table book currently available all over the world.

    Amir's style and elegance reflects his passion to design pieces that accentuates clean, straight and classic lines. Perfection to him is all about paying attention to each and every detail from cut and fabric to hair and texture that conceives perfection all over.

    With a strong following thanks to various fashion showcases around the region, Amir has dressed the likes of celebrities such as Malaysian songbird Dato' Siti Nurhaliza and Indonesian superstar Krisdayanti. Amir's creations were also worn by Nadine Ann Thomas who represented Malaysia at the recent Miss Universe 2010 pageant.

    Not boxed by generic limitations, Amir is known to be very active in the Malaysian film industry as he styled the entire wardrobe for films 'Los dan Faun' and 'Sumo Lah'.
    With a true focus on clean lines and classic aesthetics, Amir's garments are highly tailored and created with perfection for the woman that seeks to obtain something individual and specially tailored just for her.

    AMIR'S FLASHCARD

    NAME: AMIR LUQMAN
    EXPERTISE: FASHION DESIGNER
    LOCATION : KUALA LUMPUR
    FASHION OBSESSION: Achieving perfection! Creating a perfect look from luxurious fabric to the intricate hand-stitched embellishments is very important to me when it comes to the final dress piece.
    PERFECTIONIST AT: Garments that are a mixture of bold, vibrant colors with sensual silhouettes and cuts that raise heads instantly.
    AMIR'S FASHION STATEMENT: Different, unique and effortless

    Amir Luqman

    Amir Luqman

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Video Intan Ladyana Gayakan Fesyen Amir Luqman
  • Gambar Pereka Fesyen Amir Loqman Pakai Baju Maskulin
  • Gambar Seksi Nita Hamzah di Party EH! 20 Yang Anggun 2010
  • Video Lawak AMIR Maharaja Lawak Minggu 4
  • Foto Sekitar Jamuan Makan Malam Filem Puaka Tebing Biru
  • Profile RIO REIFAN
  • Profile Jimmy Shanley Pengacara Trek Selebriti
  • Gambar Diana Amir Pelakon Baru Drama Impian @ TV3
  • Profile & Biodata Liyana Jasmay Pelakon Malaikat Maut
  • Konsep 1Malaysia Jalur Gemilang IZ OIAM Rekaan Amir Luqman
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Ini Serius! Awal Ashaari & Scha Alyahya Kahwin Bulan Disember

    Posted: 02 Jun 2011 10:32 PM PDT

    GAMBAR PERKAHWINAN AWAL ASHAARI DAN SCHA ALYAHYA PADA BULAN DISEMBER 2011

    Sebelum ini, kita hanya mendengar gosip yang mengatakan bahawa Awal Ashaari dan Scha Alyahya akan berkahwin. Walaupun ianya sesuatu yang bakal pasti, maklumlah umum pun dah tahu akan hubungan mereka, tapi bila ditanya bila mereka akan melangsungkan perkahwinan, masing-masing mengeluarkan kenyataan yang bunyinya lebih kurang "kami memang merancang ke arah itu, tapi sekarang ni kami sibuk dengan kerja masing-masing". Biasalah artis, kenalah bagi jawapan artis juga.

    Tapi, kami tidak perlu menjadi seperti wartawan yang dibayar gaji di luar sana untuk mendapatkan jawapan daripada Awal Ashaari mahupun daripada Scha Alyahya kerana info yang dijamin sahih datang sendiri kepada kami. Diulang sekali lagi, info sahih dan bukannya gosip semata-mata.

    GAMBAR PERKAHWINAN AWAL ASHAARI DAN SCHA ALYAHYA PADA BULAN DISEMBER 2011

    Info sahih yang kami maksudkan ialah Awal Ashaari dan Scha Alyahya akan melangsungkan perkahwinan (lebih tepat bernikah) pada penghujung tahun 2011 ini iaitu bulan Disember. Dan jangan tidak tahu, sekarang ni mereka sedang sibuk membuat persiapan untuk majlis tersebut.

    Apa bukti yang boleh menjamin bahawa apa yang kami kongsikan ini sahih? Baiklah, kami kongsikan sedikit kepada anda. Pertama, sambutan akan dibuat di Saloma Bistro. Kedua, Butik Kapas merupakan antara yang terlibat untuk majlis mereka itu. Lain-lain, biarlah kami simpan terlebih dahulu. Tak best juga kan, orang punya kahwin tapi kami pula yang lebih-lebih.

    Dengan ini, kami mengesahkan yang Awal Ashaari dan Scha Alyahya akan mengakhiri hubungan cinta mereka sebagai suami isteri pada bulan Disember nanti. Kami mendoakan agar apa yang telah dan sedang dirancang akan berjalan dengan lancar dan dipermudahkan. Amin.

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Lagi Gambar Perkahwinan Yassin Senario

    Posted: 02 Jun 2011 07:18 PM PDT

    GAMBAR PERKAHWINAN YASSIN SENARIO DAN FARAH

    Sebelum ini, dalam tidak tahu kami ada memberi tahu yang Yassin Senario sudah berkahwin ekoran tersebarnya beberapa gambar kat laman forum dan blog. Kalau anda nak tengok gambar tu, anda boleh tengok di sini.

    Sebentar tadi, kami terima beberapa lagi gambar perkahwinan Yassin Senario yang dikirimkan melalui emel oleh syok.my. Dengan kiriman gambar-gambar tersebut, memang betullah yang Yassin Senario sudah berkahwin.

    Cuma, kami masih lagi tertanya-tanya bila tarikh tepat perkahwinan Yassin Senario itu? Ada sesiapa yang tahu? Apa-apa pun, jom layan beberapa lagi gambar perkahwinan Yassin Senario kat bawah ni.

    GAMBAR PERKAHWINAN YASSIN SENARIO DAN FARAH

    GAMBAR PERKAHWINAN YASSIN SENARIO DAN FARAH

    GAMBAR PERKAHWINAN YASSIN SENARIO DAN FARAH

    GAMBAR PERKAHWINAN YASSIN SENARIO DAN FARAH

    GAMBAR PERKAHWINAN YASSIN SENARIO DAN FARAH

    GAMBAR PERKAHWINAN YASSIN SENARIO DAN FARAH

    GAMBAR PERKAHWINAN YASSIN SENARIO DAN FARAH

    GAMBAR PERKAHWINAN YASSIN SENARIO DAN FARAH

    P/s: Tiga gambar pertama kredit kepada UNKNOWN dan gambar yang seterusnya kredit penuh kepada Din Photography.

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    (Trailer) Filem KL Gangster Temui Anda 9 Jun Ini.

    Posted: 02 Jun 2011 08:18 PM PDT

    (Trailer) Filem KL Gangster Temui Anda 9 Jun Ini.

    Sebuah lagi filem yang amat dinantikan oleh penonton tanah air, KL Gangster akan memenuhi semua pawagam pada 9 Jun ini. Filem terbitan Skop Production ini membariskan beberapa pelakon kaliber seperti Aaron Aziz, Syamsul Yusof, Adi Putra & Zizan Raja Lawak.

    Sedikit sinopsis ringkas, KL Gangster mengisahkan seorang gangster yang dipenjarakan. Selepas keluar penjara, dia ingin membina hidup baru tetapi tersepit apabila kumpulan gangster kembali mengejarnya. Sama ada kembali ke pangkal jalan mahupun terus dengan kumpulan yang pernah menghancurkan hidupnya, semua akan jadi paparan filem KL Gangter.

    Daripada trailer, kami agak teruja untuk menonton filem ini kerana ia memaparkan situasi sebenar perjalanan hitam seorang gangster. Stail tak stail, itu kita perlu tonton 9 Jun nanti. Jom!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    World Environment Day Bersama Daphne Iking 5 Jun Ini

    Posted: 02 Jun 2011 08:05 PM PDT

    5 Jun ini, program World Environment Day akan berlangsung di Taman Botani, Shah Alam sebagai salah satu kempen untuk menyebarkan kesedaran cintakan alam sekitar. Kempen berkonsepkan kebajikan ini turut melibatkan pelakon & model popular seperti Daphne Iking, Amber Chia, Jojo Struys, Elaine Daly, Hansen Lee, Niki Cheong, Carmen Soo, Dennis Lau, Freida Liu , Sanjeev Palar dan Datuk Yasmin Yusoff.

    Kempen ini mengandungi beberapa acara menarik seperti aktiviti menanam pokok & persembahan eco-friendly yang melibatkan selebriti-selebriti tempatan. Acara akan bermula sekitar 9 pagi & berakhir pada pukul 2 petang.

    Kalau free tu, boleh'lah join sekali.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Demi iPad2, Remaja Ini Sanggup Jual Ginjalnya

    Posted: 02 Jun 2011 09:30 PM PDT

    CHENZHOU, KOMPAS.com - Seorang remaja 17 tahun nekad menjual salah satu ginjalnya hanya untuk membeli iPad2. Untuk itu dia pergi ke hospital di kota Chenzhou di Daerah Hunan dan harus tinggal di hospital itu selama tiga hari.

    "Saya ingin tahu dari mana dia mendapat wang sebanyak itu. Akhirnya dia mengaku sudah menjual satu ginjalnya,"


    "Saya sangat ingin punya iPad2, tetapi tidak punya wang. Terus saya melihat iklan di internet ada agen yang akan membayar 20.000 yuan (Rp 26 juta) untuk sebuah ginjal," aku remaja bernama Xiao Zhen itu dalam wawancara dengan Shenzhen TV.

    Operasi pengangkatan ginjal itu dilakukan oleh beberapa doktor swasta pada 28 April lalu. Setelah tiga hari menjalani pemulihan, Xiao boleh pulang dan mendapat bayaran 20.000 yuan.

    Tanpa menunggu lama dia langsung membeli sebuah iPad2 dan iPhone dengan wang itu. Ibunya hairan melihat anaknyanya mampu memiliki dua benda mahal itu.

    "Saya tanyai dia. Saya ingin tahu dari mana dia mendapat wang sebanyak itu. Akhirnya dia mengaku sudah menjual satu ginjalnya," kata sang ibu.

    Dia langsung melaporkan hal itu ke polis. Namun penyiasatan polis tidak membuahkan hasil. Mereka tidak boleh menahan tiga orang pelaku yang mendalangi kes itu.

    Kes ini menimbulkan kegemparan di China. Banyak orangtua mengeluhkan, materialisme sudah menghancurkan moral generasi muda.

    IPad2 menjadi gadget yang sangat popular di China. Ribuan orang berbaris di depan Apple Store di Beijing untuk mendapatkannya.

    Paris Hilton bogel dalam program realiti baru

    Posted: 02 Jun 2011 08:00 PM PDT

    Tak habis lagi..
    saya petik  dari kosmo online

    LOS ANGELES – Selebriti Paris Hilton berbogel untuk program realiti terbaharu selepas dia menyuarakan perasaan malu dan kesal berhubung isu pita rakaman video seksnya, lapor sebuah akhbar semalam.

    Paris yang berusia 31 tahun itu berbogel untuk satu babak dalam bilik mandi dalam episod pertama program The World According To Paris.

    Dalam adegan itu, dia mencuci rambut dan mandi dalam tab mandi di rumahnya di sini.

    Program realiti The World According To Paris akan ditayangkan di rangkaian televisyen Oxygen di Amerika Syarikat (AS) tidak lama lagi. 

    Dalam program itu, corak kehidupan seharian Paris disiarkan termasuk semasa dia berbual dengan ibunya, Khaty.

    Paris dan Khaty sebelum itu muncul dalam program bual bicara bersama hos Piers Morgan yang disiarkan di stesen televisyen CNN empat hari lalu.

    Dia berkongsi cerita kepada penonton tentang perasaannya berhubung pita rakaman video seks melibatkan dia dan bekas kekasihnya, Rick Salomon pada tahun 2003. 

    Penyanyi yang terkenal dengan lagu Stars Are Blind itu menyatakan bahawa insiden tersebut telah mengubah corak kehidupannya sekali gus ia menjadi pengalaman yang amat memalukannya. – Agensi

    Beli rumah berharga AS$40 juta untuk tamatkan persengketaan

    Posted: 02 Jun 2011 07:45 PM PDT

    Kalau dah banyak duit..
    saya petik dari myMetro

    SAN FRANCISCO: Bilionair, Larry Ellison akhirnya menamatkan sengketa yang berlaku sekian lama dengan jirannya, membabitkan deretan pokok yang tidak terurus apabila dia membeli kediaman jirannya itu dengan harga AS$40 juta (RM120 juta).
    Ellison, pengasas Oracle, sebuah syarikat perisian komputer, bertelingkah dengan jirannya di 'Billionaire's Row,' sebuah kawasan kediaman mewah, sejak beberapa tahun lalu mengenai pokok yang didakwanya menghalang pemandangan teluk San Francisco dari kediamannya. Ellison, individu kelima terkaya di dunia, mengadu dua pokok besar pohon kayu merah di bawah bukit dari kediaman mewah seluas 10,000 kaki persegi dan lima bilik tidur miliknya di Pacific Heights menghalang pemandangan indah Teluk San Francisco.

    Dia cuba menyaman pasangan suami isteri yang memiliki pokok itu kerana membiarkan tanaman mereka menghalang dia menikmati pemandangan indah itu. Usahanya itu bagaimanapun gagal. Akhirnya Ellison terpaksa menggunakan kekayaannya untuk menyelesaikan isu itu.

    Dia membeli kediaman jirannya itu dengan harga RM120 juta. Ellison dikatakan bersetuju membeli kediaman yang mempunyai 22 bilik tidur itu tetapi tidak mempunyai garaj kerana yang penting baginya dia dapat menikmati pemandangan Teluk San Francisco.

    Ellison sebelum ini pernah dua kali menawar untuk membeli rumah itu dengan harga RM45 juta tetapi tawaran itu ditolak. - Agensi

    Bekas askar menghias kereta kebal dengan sistem audio

    Posted: 02 Jun 2011 06:31 PM PDT

    Hebat..
    saya petik dari kosmo online

    LEAMINGTON - Seorang bekas askar Britain yang menjadi ahli perniagaan, Paul Haynes menghiasi sebuah kereta kebal yang dibelinya tiga tahun lalu dengan televisyen dan sistem bunyi, lapor sebuah akhbar kelmarin.

    Haynes yang juga bekas askar yang ditugaskan memandu kereta kebal turut memandu kenderaan berkenaan di jalan raya di sini.

    "Orang ramai berhenti dan memandang kereta kebal ini sebelum merakamkan gambar, melambaikan tangan dan memberikan senyuman," katanya merujuk kepada kereta kebal tersebut.

    Kereta kebal itu menggunakan enjin Rolls-Royce enam silinder dan dikeluarkan di sebuah kilang di Coventry sejak tahun 1966.

    Ia kini dilelong di laman e-Bay dengan harganya bakal mencecah £12,000 (RM59,269).

    Hasil wang lelongan itu akan disumbangkan kepada dana kebajikan untuk membantu kehidupan askar-askar Britain yang dikenali sebagai Help For Heroes. - Agensi

    Anak-anak Bebas Nonton Filem Porno di Perpustakaan New York

    Posted: 02 Jun 2011 05:00 PM PDT

    Orang dewasa kadang harus sembunyi-sembunyi agar tak ketahuan sedang menonton film porno di komputernya. Namun di sebuah perpustakaan New York, semua orang dibebaskan untuk mengakses filem porno termasuk anak-anak kecil yang belum cukup umur.

     Sejumlah komputer workstation di perpustakaan Grand Army Plaza, New York City sebenarnya hanya diperuntukkan untuk orang dewasa dan remaja berusia 13 tahun ke atas. Namun kerana ruangannya tidak terpisah, siapapun boleh melihat aktiviti penggunanya.

     Peraturan di perpustakaan tersebut memang membolehkan siapapun yang menggunakan komputer untuk mengakses kandungan porno. Akibatnya pengunjung anak-anak yang sebetulnya tidak boleh mengakses, boleh melihat baik disengaja mahupun tidak.

     "Sering sekali saya lihat orang mengakses pornografi di perpustakaan ini. Hari ini, lelaki di sebelah saya membuka-buka gambar wanita telanjang," ungkap Julio Sosa, pengunjung yang baru berusia 14 tahun seperti dikutip dari NYPost.

     Meski demikian, pengelola perpustakaan membantah adanya penyalahgunaan akses internet yang boleh mempengaruhi mental dan kejiwaan anak-anak. Meski dibebaskan, pihak pengelola mengklaim tidak lebih dari 0,5 peratus pengunjung yang mengakses  pornografi.

     Angela Montefinise, juru cakap perpustakaan mengatakan bahawa petugas juga akan mengingatkan jika ada anak-anak yang mengintip atau bahkan menggunakan komputer sendiri untuk mengakses pornografi. Namun bagi yang sudah cukup umur, tidak ada larangan selama tidak mengganggu yang lain.

     Sekalipun Amerika Syarikat dikenal sebagai negara yang liberal, namun kebijakan yang diterapkan perpustakaan tersebut tetap menuai kontroversi. Kalangan politik bahkan mengancam akan menghentikan bantuan pendanaan jika akses pornografi tidak dikawal.

     Sementara itu seperti ditulis detikHealth sebelumnya, pornografi boleh memberikan dampak buruk bagi perkembangan kejiwaan anak-anak yang belum cukup umur. Anak-anak yang biasanya mendapat penanaman norma sopan santun akan bingung jika menonton filem porno.

     Lebih dari itu, dikhuatirkan anak-anak yang seharusnya banyak bermain jadi lebih sering penasaran dan memikirkan seks dan sejenisnya. Impak terburuk yang dikhuatirkan adalah jika anak cuba bereksperimen, meniru adegan porno dengan teman-temannya.

    Aksi songsang di taman

    Posted: 02 Jun 2011 11:01 AM PDT




    Anggota Kongres Amerika dikatakan Kirim Gambar Cabul di Twitter

    Posted: 02 Jun 2011 10:01 AM PDT

    TEMPO Interaktif Washington - Anggota Kongres Amerika Syarikat dari Parti Demokrat, Anthony Weiner, dituduh mengirim gambar cabul melalui akaun jejaring sosial Twitter. Gambar cabul itu ia kirimkan kepada seorang mahasiswi.

    Anthony juga menghadapi tuduhan memalukan, iaitu menjadi penggemar bintang porno Ginger Lee. Anthony diduga telah mengirimkan pesan peribadi kepada Lee. Selain itu, Anthony diduga memikat sejumlah perempuan muda yang tertarik di bidang politik, demikian yang dilaporkan The Telegraph, Rabu, 1 Jun 2011.

    Anthony, suami asisten peribadi Hillary Clinton itu, mengatakan bahawa akaun Twitter-nya dicuri orang lain. Klaim itu ia sampaikan setelah akaun Twitter tersebut mempamerkan gambar celana dalam lelaki kepada mahasiswi 21 tahun di Washington, Gennette Cordova.

    Pesan itu langsung dihapus Anthony dari akaun Twitter-nya. Ia menyatakan tidak dapat memberikan kepastian apakah lelaki dalam foto itu merupakan dirinya. Namun, ia menegaskan tidak mengirim foto itu dari akaun Twitter-nya.

    "Ini adalah situasi di mana seseorang sedang ingin bergurau di Internet," katanya. "Saya menganggap ini hanya gurauan."

    Ia telah meminta seorang pengacara untuk menyelesaikan masalah ini. Menurutnya, foto dapat dimanipulasi, diambil dari satu tempat lalu diletakkan di lain tempat.

    Sementara itu, Gennette Cordova menyatakan kejadian itu sangat aneh. "Semua ini sungguh aneh dan sebetulnya jelas saya tidak ingin dipermalukan," katanya.

    Kanak-kanak 9 Tahun Bunuh Diri kerana tak diberi wang beli buku

    Posted: 02 Jun 2011 09:45 AM PDT

    TEMPO Interaktif, Beijing - Anak berusia sembilan tahun ini mengantung diri kerana datuk dan neneknya tidak memberikan wang untuk membeli buku yang dia inginkan.

    Kanak-kanak yang belajar dibangku kelas tiga sekolah dasar di Jianli, Daerah Hubei, tersebut ditemukan mati tergantung di dahan pohon belakang rumahnya pada 26 Mei.

    Menurut datuk, cucunya sempat meminta wang 36 yuan sehari sebelumnya. Nenek anak itu pun berjanji untuk memberikan wang tersebut.

    Akan tetapi, ketika menemukan hanya ada 2 yuan yang ditinggalkan datuk dan neneknya keesokan harinya, ia menggantung diri ketika tidak ada orang di rumah.

    "Ia sedikit marah dan tidak mahu berbicara dengan saya pagi itu," ujar datuknya. "Saya meninggalkan dia di rumahnya dan ke luar rumah sekitar 10 minit. Ketika saya pulang, saya melihatnya sudah ada di pohon."

    Orang tua anak tersebut telah bercerai. Oleh kerana itu,kanak-kanak tersebut tinggal bersama datuk dan neneknya.

    WanitaTukang Sapu Jaguh Kungfu Ini Popular Di You Tube

    Posted: 02 Jun 2011 08:00 AM PDT

    BEIJING - Seorang penyapu jalan  berubah menjadi selebriti di China kerana kebiasaanya menggunakan sapu untuk berlatih Kung Fu.

    "Saya bekerja menjadi seorang penyapu jalan kerana suami saya sakit dan tidak dapat bekerja lagi. Anak perempuan kami sekolah dan kami harus membayaryuran," ujar Zhang Xiufang seorang penyapu jalan itu, seperti dikutip Orange, Khamis (2/6/2011).

    "Sebelum saya bekerja sebagai seorang penyapu jalan, saya selalu mempraktikkan Taichi dengan pedang," lanjutnya.

    Zhang menunjukan kerinduannya berlatih kungfu seperti masa lalu. "Saya sangat rindu melakukan latihan itu kerana saat ini saya bekerja mulai pukul 05.00dan selesai pukul 16.00. Tapi sewaktu saya memegang sapu ini, saya ingat dengan hobi saya dan mulai mencoba berlatih lagi," tutur Zhang.

    Kebetulan aksi kung fu Zhang ini dilihat oleh seorang di Distrik Chao yang yang tengah membuat video pendek menggunakan telefon bimbitnya. Dia pun merakam aksi Kung Fu Zhang dengan menggunakan sapu dan menguplod video tersebut ke Youtube.

    Video yang disiarkan di Youtube itu langsung membuat Zhang menjadi terkenal. Zhang pun diundang dalam acara televisyen di Kota Nanjing.

    "Saya juga sering diminta untuk mempertunjukkan Kung Fu itu kepada para penyapu jalan lainnya, ini sangat ampuh untuk menjaga kesihatan dan istirehat," menurut Zhang.(rhs)

    Tikus Gigit Bayi Hingga Tewas

    Posted: 02 Jun 2011 07:45 AM PDT


    ORLANDO - Bayi tewas digigit oleh seekor tikus ketika ditinggalkan ibunya yang pergi ke pesta. Jiran tetangga mendengar tangisan sang bayi yang meregang nyawa digigiti tikus.

    Pada pagi harinya, bayi itu ditemukan tewas berlumuran darah. Ibunya dikatakan pergi berpesta semalam suntuk dan meninggalkan anaknya begitu saja.

    Petugas polis setempat menangkap ibu bayi yang malang tersebut. Ke tersebut pun dialihkan ke pengadilan di Orlando, Amerika Syarikat (AS).

    "Kami memanggilnya ke pengadilan akibat kematian bayi akibat gigitan tikus itu. Ibu ditahan dengan tuduhan pembunuhan tidak disengaja dan kelalaian," ujar petugas polis seperti dikutip IOL, Khamis (2/6/2011).

    "Bayi itu juga tidak diberi pakaian yang hangat. Hawa dingin boleh jadi juga menjadi penyebab kematiannya," tandasnya.(rhs)

    Wajah Osama Bin Ladin Muncul di Roti Bakar

    Posted: 02 Jun 2011 06:00 AM PDT

    TEMPO Interaktif, London - Kalau wajah orang-orang yang dianggap suci, seperti Yesus, muncul di sejumlah tempat tak terduga saja sudah membuat publik takjub, apalagi penampakan yang dialami seorang lelaki di West Midlands, Britain, ini.

    Hampir satu dekad sejak ditetapkan sebagai buruan nombor satu Amerika Syarikat pada 2001, tidak pernah ada yang tahu seperti apa rupa pemimpin jaringan Al-Qaeda  Usamah Bin Ladin. Bahkan, sampai kini Presiden Amerika Barack Hussein Obama masih menolak menunjukkan foto mayat Bin Ladin.

    Namun, genap sebulan setelah lelaki 54 tahun itu terbunuh oleh serbuan pasukan khusus Angkatan laut Amerika, SEAL, wajahnya muncul di sebuah roti bakar yang hendak disantap. Tampilannya persis seperti yang foto yang sudah lama beredar luas, yakni Bin Ladin lengkap dengan janggut panjang  serta tatapan menusuk tajam.

    Kemunculan muka lelaki berasal Arab Saudi itu terjadi saat lelaki Inggris yang tidak disebutkan identitinya ini bermaksud menyapu mentega ke bahagian roti yang sudah dibakar. "Ia sepertinya selalu suka roti sandwich," kata saksi kemunculan wajah Bin Ladin ini.

    Sejatinya, kemunculan orang-orang terkenal di lokasi aneh bukan hal baru. Ini pertama kalinya wajah orang yang dicap dalang serangan 11 September 2001 itu dilaporkan muncul.

    Bin Ladin terbunuh di lokasi persembunyiannya, sebuah rumah bertingkat tiga di Kota Abbottabad, Pakistan, 1 Mei lalu. Sepuluh jam kemudian, menurut militer Amerika, jenazahnya dimakamkan secara Islam di wilayah utara Laut Arab.

    Pelajar sekolah buat laman web mirip twitter

    Posted: 02 Jun 2011 05:00 AM PDT

    Citizen6, Makassar: Berbagai situs jaring sosial seperti Facebook dan Twitter sangat popular di kalangan anak sekolah, namun tidak sepenuhnya layak diakses oleh anak-anak. Hal inilah yang memacu Akbar,pelajar sebuah SMP di Makassar, untuk membuat sebuah web sejenis dengan twitter.

    Sejak kecil pelajar tersebut sangat menyukai berbagai hal tentang komputer, sehingga Akbar berhasil membuat sebuah web Jagoanmuda.net. Web sosial pertemanan ini mempunyai persamaan iaitu untuk membentuk komuniti, dokumen, berbagi status, gambar, link, video, juga tweet dan retweet status. Namun berbeza dengan twitter yang membatasi usia pendaftar, Jagoanmuda.net ini tidak membatasi umur para pemakainya. Situs Jagoanmuda.net mempunyai berbagai kelebihan seperti, memiliki fitur Al-Quran, games, musik dan ada banyak fitur lain. Jagoanmuda.net yang dirilis pada 5 March 2011 ini memang masih dalam tahap pengembangan (development), namun sudah diakses lebih dari 46 negara, seperti Amerika Syarikat, Belanda, Norway dan Malaysia.


    Saat ini Jagoanmuda.net sudah memiliki dua ribu member, dan juga web ini memilki server tersendiri sehingga boleh mengakses dengan cepat. Para pengguna Jagoanmuda.net tidak perlu khuatir dengan konten yang tidak sesuai dengan nilai-nilai bangsa akan boleh dihilangkan dengan mudah.

    Keadaan duit 1 juta bila berada dirumah

    Posted: 02 Jun 2011 04:00 AM PDT

    Have you ever hold a Million Dollars in your hands?Well, here's a little experiment what a million dollars feels like in your home.













    hati tak karuan...macam-macam tempat nak disorok..
    baik simpan di bank...

    Marah Suami Menikah Lagi, Isteri Ajak Remaja Datang Rumah

    Posted: 02 Jun 2011 03:48 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Marah kerana suaminya menikah tanpa memberitahukan dirinya, seorang perempuan muda berusia 21 tahun nekad berselingkuh dan bercinta dengan seorang remaja. Demikian dilapor The Star, Rabu (1/6/2011).

    Namun berwajib di Trengganu, Malaysia, menggeledah isi rumah dan menemukan si perempuan masih mengenakan pakaian tetapi si remaja lelaki berusia 19 tahun dalam keadaan telanjang dan bersembunyi di dapur.

    Ia mengaku bermaksud balas dendam dengan suaminya yang memilih menikah tanpa meminta izin kepadanya. Ia pun membawa remaja lelaki kerumah ketika suaminya sedang pergi. Polis menemukan pasangan ini sekitar pukul 02.00 pagi.

    Laptop yang dicuri ditemukan kembali berkat kamera didalamnya

    Posted: 02 Jun 2011 02:00 AM PDT

    Sebuah laptop yang dicuri di California, Amerika Syarikat berhasil balik ke tangan pemilik berkat rakaman kamera laptop tersebut.

     Polis California mendapatkan kembali laptop tersebut setelah sebuah perusahaan SOFTWARE komputer mengirim data lokasi dan foto yang diambil dari kamera laptop.

     Sang pemilik, Joshua Kaufman, melaporkan pencurian laptop di bulan March.

     Namun, polis baru mulai bergerak minggu ini setelah blog Kauffman mendapat sorotan dari media.

     Pemandu teksi, Muthanna Aldebashi, 27 tahun, dikena dakwaan menguasai benda curian.

     "Saya sangat senang  mendapatkan (laptop) saya kembali," Kaufman mengatakan kepada BBC.

     "Sangat senang dan lega tidak lagi duduk dan melihat orang lain menggunakan komputer saya"

     Pada bulan tanggal 21 March ketika Kaufman tidak ada dalam apartmentnya, seorang pencuri masuk dan mencuri laptopnya.

     Kaufman lalu melaporkan pencurian tersebut ke polis di Oakland dan dia mengatakan kepada polis bahawa ada software di dalam laptop tersebut.
     Software tersebut bernama Hidden dan boleh memberikan informasi kepada pemilik lokasi laptop, beserta foto yang diambil dari laptop.

     Tersangka pencurian berhasil diidentifikasi setelah Kaufman menyerahkan foto yang diambil dari kamera laptop ke polis.

    sumber

    Ibu muda pilih gantung diri setelah ketahui anaknya dijadikan anak angkat

    Posted: 02 Jun 2011 01:30 AM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang ibu muda berusia 19 tahun akhirnya memilih gantung diri setelah tahu anaknya diambil jadi anak angkat oleh keluarga lain. Demikian dilapor Daily Mail, Rabu (1/6/2011).

    Ibu muda bernama Annabelle Lee Moris berasal York, Inggris, tak boleh menahan diri setelah tahu anaknya akan diambil. Sang ayah, Thomas James Morris, menemukan anaknya mati bunuh diri, 18 March tahun lalu, sembilan hari setelah tahu anak laki-lakinya sudah menemukan orangtua angkat. Hal ini terungkap dalam sidang di Pengadilan Koroner York, Rabu (1/6/2011).

    Pihak berwajib turun tangan setelah Annabelle terlihat tak boleh menjaga anaknya. Dalam sidang itu terungkap jika pihak berwajib membawa anak itu ke pengawasan anak ketika masih berusia kurang setahun. Ia dibolehkan melihat anaknya beberapa kali setiap minggu. .

    Setelah tahu anaknya di jadikan anak angkat, Annabelle sepertinya mengalami gangguan mental. Terakhir kali bertemu anaknya sekitar Januari, dua bulan sebelum memilih gantung diri.

    Oops…Inilah Gadis Seksi Di Buat Dari Kobis

    Posted: 02 Jun 2011 12:35 AM PDT

    TEMPO Interaktif, Beijing - Ju Duoqi tahu benar bagaimana membuat karya spektakuler. Seniman asal China ini menyulap daun kubis menjadi belasan patung gadis seksi serupa fotomodel dunia.

    "The Fantasies of Chinese Cabbage," begitu Ju menyebutnya.

    Ada 13 model seksi dari kubis yang ditampilkan. Sebahagian di antaranya terlihat mengggunakan pakaian dan perhiasan glamor yang juga terbuat dari kubis.

    Ju membuat karya tersebut dengan sangat teliti. Ia menggunakan pisau dan tusuk gigi untuk membentuk setiap lekukan tubuh para model kubis ini. "Ini memberikan warna yang berbeZa," katanya dalam Daily Mail, 1 Jun 2011

    Setiap bahan terbuat dari kubis, mulai dari kubis segar, digoreng, direbus, layu, membusuk, kering, dan tambahan sayuran lainnya, ia kombinasikan menjadi sebuah karya seni dengan warna-warna yang memikat.






    Jika ingin kahwin dengan perempuan ni, suami wajib bayar kos kecantikkan

    Posted: 01 Jun 2011 11:48 PM PDT

    VIVAnews - Sejak remaja, Lisa Hind, 25, terobsesi memiliki tubuh dan wajah serupa idolanya, Katie Price. Demi mewujudkan obsesinya, Lisa sengaja mencari calon suami yang bersedia menandatangani perjanjian pranikah agar membiayai semua kos perawatan kecantikannya.

    Lisa begitu mengidolakan Price. Dia rela mengecat hitam rambutnya yang berwarna perang alami demi mengikuti gaya sang model yang seksi dan glamour. Dia bahkan pernah dikeluarkan dari sekolah kerana memakai dandanan terlampau tebal dan bulu mata palsu.

    Steve, sang suami, sejauh ini telah membiayai perawatan kecantikan sebesar £15 ribu . Bukan hal yang murah bagi lelaki yang bekerja sebagai pemandu trak.

    Lelaki 46 tahun itu harus bekerja lebih masa untuk membayar perawatan sinar matahari buatan, suntik botoks, suntik kolagen bibir, kuku palsu, dan penyambungan rambut Lisa. "Aku mencintainya, dan hanya ingin dia bahagia," ujar Steve seperti dikutip dari Mirror.

    Pasangan itu bertemu empat tahun lalu. Setelah dua minggu berkencan, Steve melamar Lisa. Mereka menikah setelah Steve bersedia membiayai semua keperluan perawatan tubuh dan wajah Lisa.

    Selama sembilan tahun terakhir, wanita asal Runcorn, Cheshire, itu melakukan perawatan kulit di bawah sinar matahari buatan setiap hari. Dia seperti tak peduli risiko terkena kanser kulit. "Aku berusaha keras untuk memperoleh penampilan yang kuinginkan. Kecantikan palsu adalah kecantikan 'alami' saat ini," ujarnya.

    Meski harus merasakan kesakitan demi wajah cantik, Lisa merasa itu sebanding. "Rasanya sakit tapi itu rasa sakit yang indah," katanya.

    Lisa terpikat Steve lantaran sering memberinya tumpangan . Mereka lalu bertukar nombor telefon, lalu berkasih. "Dia kata tak apa-apa membiayai perawatan kecantikanku. Walaupun mahal, dia menyetujuinya. Kami sering bercanda itu adalah perjanjian kecantikan pranikah," kata Lisa.

    Lisa tak pernah merancang membangun keluarga dengan anak. Sebab, baginya anak hanya menghancurkan kecantikannya. "Memiliki bayi dapat diabaikan. Keraa saya harus memetingkan diri saya. Anda tak boleh berjemur di tilam khusus sinar matahari bila sedang hamil."

    Lisa pun ingin meniru idolanya yang mengubah warna rambutnya menjadi perang. Demi memperoleh tubuh langsing, Lisa berencana melakukan sedut lemak. "Kerana olahraga tidak berhasil," katanya.

    Suaminya yang kini mulai ikut berjemur di matahari buatan telah membuat rekening khusus untunya. Dalam sebulan, ia menghabiskan sekitar £300 sebulan untuk memanjakan diri. Bagi Lisa, menjaga kecantikan adalah pekerjaan selama 24 jam.

    Lisa merasa tak memiliki waktu luang selain berdandan. "Biasanya saya perlu waktu tiga sampai empat jam untuk berdandan. Dan enam jam bila ingin keluar rumah," ujarnya. "Lelaki harus memberikan wanita kehidupan yang mewah. Saya tak memiliki alasan mengapa wanita harus bekerja."

    Bapa gila sanggup mengancam anaknya sendiri dengan pedang samurai

    Posted: 01 Jun 2011 10:00 PM PDT

    Seorang lelaki mengancam untuk membunuh anak perempuannya sendiri setelah dirinya terlibat dalam sebuah kes langgar lari. Lelaki China tersebut menolak untuk menyerahkan diri ketika polis mengejarnya.

     Kejadian menakutkan ketika Zhang Gang terlibat dalam sebuah pelanggaran dengan kereta lain. Lelaki berusia 34 tahun tersebut menolak untuk menyelesaikan masalah dengan pemandu kereta yang dilanggarnya, dan lari begitu saja.

     Namun polis yang melihat kejadian tersebut langsung mengejar Zhang dan berusaha menghentikan keretanya. 15 minit setelah melakukan pengejaran, kereta Zhang akhirnya berhasil dihentikan di depan sebuah pasar tradisional di Daerag Yongren, Daerah Yunan, China.

     Zhang yang berada di kereta dengan isteri dan anak perempuannya, menolak untuk menyerah dan mendesak polis untuk tidak menghalanginya pergi. Kemudian dia keluar kereta dan membuka pintu belakang dan mengambil anaknya yang masih kecil.

     Lelaki ini pun menghunuskan sebuah samurai ke dada anaknya tersebut dan meminta agar polis membiarkannya pergi. Namun  polis dan beberapa anggota keluarganya yang dipanggil ke lokasi berhasil memmujuk Zhang. Demikian diberitakan Daily Mail, Khamis (2/6/2011).
     Tidak lama kemudian polis berhasil menahannya dan membebaskan anak perempuannya itu tanpa mengalami luka sedikitpun di tubuhnya.


    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS