Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Penyanyi Krista Kleiner di Anugerah Industri Muzik 19

Posted: 17 Nov 2012 09:39 PM PST

Budiey pasti ramai yang tertanya-tanya, siapalah artis wanita bertaraf antarabangsa berbadan cantik dan langsing persis model atau Miss World yang hadir semasa sesi penyampaian anugerah berkepit dengan Rosmin Hashim (RIM) masa Anugerah Kembara… Budiey pun tertanya-tanya siapa dia ni, seawal pertemuan di sidang media AIM19 yang lalu.

Okay, baiklah. Samada korang kenal atau tidak, Budiey perkenalkan sekarang. Namanya atau lebih dikenali sebagai . Beliau bukan calang-calang orang ya, beliau adalah seorang international recording artist song-writer. Melihat pada wajahnya, Budiey dapat meneka beliau berdarah campuran dan memang betul dia ada campuran Amerika-Filipina. Patutlah cantik.

Segala info pasal Krista K ada di SINI.

Bukan sembarangan jugak, sebab Krista K ni menggalas tugas sebagai penyampai anugerah untuk Anugerah Kembara yang dimenangi oleh Mizz Nina di AIM19 bersama Rosmin dari RIM.

Muncul di pentas antarabangsa seawal tahun 2010, Krista K melayarkan sayap bakat nyanyiannya di seluruh Asia juga. Debut single Krista K berjudul "Feels So Good" pernah diperkenalkan Malaysia dan kini popular di Philippines dan Singapore.

Muncul penuh gaya pesona persis ratu di karpet merah, Krista K yang memakai rekaan ini telah memukau khalayak yang berada di sekitar karpet glamor termasuklah jurugambar yang ada. Kemunculan Krista K di karpet merah juga menimbulkan tanda tanya, siapakah wanita berbadan mantap dan gempak nih?

Memang body Krista K ni meletop habis!

Oh ya, Krista K sangat bertuah dan juga berterima kasih kepada Cosry kerana pakaian yang dipakainya untuk acara karpet merah dan semasa jadi penyampai sungguh anggun dan selesa.

Budiey dikhabarkan Krista K kini sedang sibuk mempromosikan single terbarunya di Malaysia. Beliau harap agar orang Malaysia dapat menerima kehadirannya di sini.

Terbaru, Krista akan perform di Crissa Jeans Dance Competition Event, Manila dan pada 6 Disember nanti dia akan mengacarakan red carpet Screen Singapore 2012 at Marina Bay Sands. Pergh! Terbaik gak ni.

Gambar Krista Kleiner di

Krista K AIM19

Krista K AIM19

Krista K AIM19

Krista K AIM19

Krista K AIM19

Krista K AIM19

Krista K AIM19

Krista K AIM19

Facebook Komen

Facebook Komen

Tags: , , , , ,

Gambar Fesyen Yuna di Anugerah Industri Muzik Ke 19

Posted: 17 Nov 2012 08:27 PM PST

Apa yang boleh Budiey perkatakan, selepas melihat apa yang Yuna pakai di semalam, Budiey dengan ini mengangkat busana rekaan pereka fesyen terkenal sebagai pakaian terbaik dan paling cantik di Anugerah Industri Muzik 19. Okay sila tekan butang LIKE di entri ini jika anda suka dan bersetuju dengan statement Budiey ni. Kalau tak suka, tak pe, Budiey tak paksa pun.

Walaupun busana yang merelip-relip menyilau mata Budiey yang dah rabun silau ni tidaklah menepati warna tema pada malam ini iaitu hitam dan putih dan pedulikan itu semua sebab ianya cukup melambang gaya glamor seorang selebriti ternama yang kini menjalar populariti di arena antarabangsa.

Baju yang merelip dan berkerlipan ini memang kena dengan lagu Sparkle yang dipertandingkan dalam AIM19. Very de bergemerlapan gituh.

Menurut Hatta, beliau sangat lega apabila busana rekaan kali ini diterima oleh si pemerhati. Ianya menunjukkan imej Yuna yang sukakan gaya yang penuh elegan dan glam.

ini sangat sangat sangat cantik.

Bukan Budiey taksub dengan fabrik merelip seperti ini pun tapi potongannya dan juga gabungan warna membuatkan semua mata terpesona. Oh wow fantastic Yuna Zarai… you look great last nite bebeh.

Okay, sekarang kita tanya kepada pereka busana ini, apa yang istimewanya baju rekaan Hatta kali ini… okay Hatta sila jawab:

Untuk busana hasil gabungan idea Hatta+Yuna, kami plan dah lama dah, masa raya lagi Hatta & Yuna berhubung melalui email, masa Yuna datang butik dengan Mama Yuna, kami bincang bersama, habiskan masa untuk lakaran, tengok sample fabric yang sesuai dengan design. Tapi malangnya, kain yang Yuna nak tu, 3 tona warna yang berbeza dalam fabrik sequin tak pernah Hatta jumpa dan Hatta tau takkan ada. Itu satu cabaran buat Hatta.

Untuk gabungkan 3 warna kain yang berbeza biru/gold/deep bonze menjadi ombre atau shading yg senada yang cantik. Potongan simple sebab Yuna. Memang simple orangnya, Hatta melihat Yuna sebagai satu ikon yang sangat hebat, superstar yang Hatta idolakan Hatta sangat-sangat terharu dapat bekerjasama.

Bekerjasama dengan Yuna, satu pengalaman yang hebat.. Terima kasih buat Yuna dan Auntie Kunumz yang percaya hasil kerja Hatta, Dalam apa yang Hatta cipta, Hatta cuba tunjukkan kelainan alhamdulillah rekaan Yuna mendapat perhatian dan pujian terhebat sepanjang tahun ni.

Sebab Hatta percaya menghasilkan rekaan berlandaskan personaliti artis apa yang artis itu suka dan gabungkan dengan identiti kita,.Hatta sangat happy! Love Yuna! Ramai artis yang cantik boleh memperagakan baju.. Dan yuna antara artis yang boleh membawa baju saya dengan hebat.

Yuna pun tak kurang dirias cantik malam ini. Dan Budiey tak nak lepaskan peluang ini juga untuk mengucapkan tahniah buat Yuna yang telah menggondol sebuah trofi Video Muzik Terbaik di mana video muzik yang ditaja oleh Samsung dengan kreativiti yang sangat menakjubkan dibuat oleh pengarah Quek Shio Chuan untuk lagu Sparkle.

Cuma satu trofi yang berjaya dimenangi oleh Yuna malam tadi, sudah cukup membuktkan Yuna masih gah dipersada seni hiburan.

Kepada yang belum tonton video yang menang anugerah di AIM19 ni sila tonton kat bawah dan kasi pendapat korang:

Yuna di

Yuna AIM19

Yuna AIM19

Yuna AIM19

Yuna AIM19

Yuna AIM19

Yuna AIM19

Facebook Komen

Facebook Komen

Tags: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


ZALORA Malaysia Lancarkan Kempen Jualan Murah Akhir Tahun

Posted: 17 Nov 2012 05:33 AM PST

Berita baik buat semua kaki shopping di luar sana (mungkin anda salah seorang'nya) dimana portal shopping online yang semakin mendapat tempat iaitu ZALORA Malaysia bakal melancarkan kempen YES (Year End Sale) dengan diskaun sehingga 70% ke atas lebih seribu barangannya.

Zalora Malaysia Year End Sale

ZALORA Malaysia yang dilancarkan secara rasminya lapan bulan lalu akan menyertai kempen besar-besaran ini selama dua minggu. Antara jenama yang ditawarkan dalam kempen ini adalah seperti Embros, Z Homme Cheap Monday, Zang Toi, Glam and Curvy, ZIP, Love by Z, Kyla Ruiz Brazil, Dolce Soles, Catalyst dan Alain Delon.

Sepanjang kempen jualan murah ini (19 hingga 25 November 2012), ZALORA Malaysia juga akan mengadakan aktiviti pencarian harta karun dimana pembeli perlu mencari ikon tersembunyi di laman sesawang mereka dan menikmati diskaun 70% ke atas produk tertentu. Sebanyak 20 barangan baru akan ditawarkan setiap hari.

Dari 3 Disember 2012 – 9 Disember 2012 pula, ZALORA Malaysia menawarkan Facebook Deal kepada pengikut Facebook'nya dimana barangan terpilih boleh dibeli dengan diskaun istimewa. Lima produk baru akan ditawarkan setiap hari di Facebook rasmi ZALORA Malaysia. Belum menjadi fans ZALORA Malaysia? KLIK DI SINI.

ZALORA Malaysia: Website | Facebook | Twitter

Related Posts with Thumbnails

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Foto : Kritik Fesyen Artis Di Karpet Merah Anugerah Industri Muzik (AIM) 19

Posted: 17 Nov 2012 08:27 PM PST

Nampaknya ramai artis yang gagal mengikut tema yang ditetapkan oleh pihak penganjur Anugerah Industri Muzik (AIM) 19, iaitu Black & White Glam Glitz. Adakah salah artis, atau salah pihak penganjur?

Contohnya, Nora Danish yang terkenal dengan karakter glamor di mana-mana anugerah sebelum ini, telah menghampakan para jurufoto apabila muncul mengenakan dress labuh berwarna pastel. Sekali imbas, lagaknya seperti baru pulang daripada pasar Selayang!

Dan fesyen apakah ini? Nampaknya penyanyi, ZE! membuat temanya sendiri, iaitu 'Safari Lagoon' apabila dia muncul dengan aksesori yang lari daripada tema asal. Paling menjelikkan, apakah motif yang cuba dibawa oleh pasangannya, oh, si kuda belang?

Sayang betul, malam anugerah yang sepatutnya meraikan anak seni, sebenarnya telah dicemarkan oleh anak seni sendiri. Jika arahan yang mudah iaitu "ikut tema penganjur" pun susah nak ikut, cuba bayangkan benda-benda lain pula.

Foto-foto selepas ini untuk tatapan anda.

Shila Amzah Ungguli Anugerah Industri Muzik 19

Posted: 17 Nov 2012 07:30 PM PST

Bertempat di Stadium Melawati, Shah Alam, telah berlansung Majlis Anugerah Industri Muzik kali ke-19 yang mencalonkan 19 kategori pencalonan.

Acara gilang-gemilang ini bertemakan Black & White Glam Glitz, dan diacarakan oleh Aznil Nawawi bersama Adibah Noor. Manakala pengacara Karpet Glamor menggandingkan pengacara popular, Awal Ashaari dan Dahlia Shazwan, pengacara yang dilahirkan dari program On Air.

Antara artis persembahan yang sekaligus memeriahkan lagi malam anugerah ialah Dato' Siti Nurhaliza, Mojo, Hafiz, Jimmy Palikat, Shila Amzah, Forteen dan band dari Indonesia, Nirwana Band dan ramai lagi.

Shila Amzah nama yang tidak asing lagi dalam industri muzik tanah air yang pernah mengharumkan nama negara dengan menjuarai pertandingan muzik antarabangsa di Asian Wave 2012 September lalu.

Dia sekali lagi mencipta sejarah dalam hidupnya dengan muncul sebagai pemenang Anugerah Lagu Terbaik serta Anugerah Lagu Pop Terbaik menerusi lagu Patah Seribu.

Berikut ialah senarai pemenang bagi setiap setiap kategori di Anugerah Industri Muzik (AIM) ke-19:

Artis Baru Terbaik: Mojo (Andai Kau Bercinta Lagi)

Persembahan Vokal Terbaik Dalam Lagu (Lelaki): Jamal Abdillah (Bahagia Sementara)

Persembahan Vokal Terbaik Dalam Lagu (Wanita): Jaclyn Victor (Counting Days)

Persembahan Vokal Berkumpulan Terbaik Dalam Lagu: Forteen (Seperti Dulu)

Kulit Album Terbaik: Mizz Nina/ Even Odds Sdn Bhd (Take Over)

Rakaman Album Terbaik: Nora/Rahman Ayob (Hikmah)

Video Muzik Terbaik: Yuna/Quek Shio Chuan (Sparkle)

Lagu Nasyid Terbaik: Doa (Nora)

Lagu Pop Etnik Terbaik: Kuasa Cinta (Noraniza Idris)

Lagu Rock Terbaik: Idola (Azlan & The Typewriter)

Lagu Pop Terbaik:  Patah Seribu (Shila Amzah)

Lagu Hip Hop Terbaik: Aku Maafkan Kamu (Jamal Abdillah & Malique/ Malique/ Tripdizs)

Lagu Inggeris Tempatan Terbaik: Counting Days (Jaclyn Victor/ Aubrey Suwito/ Lin Li Zhen)

Lagu Bahasa Melayu Terbaik Dipersembahkan oleh Artis Luar Negara: Sudah Cukup Sudah (Nirwana Band)

Susunan Muzik Terbaik Dalam Lagu: Counting Days (Jaclyn Victor/ Aubrey Suwito)

Album Terbaik: SalamMusik (Salam – Salam Musik)

Anugerah Kembara: Mizz Nina

Anugerah Sri Wirama: Alleycats

Anugerah Lagu Terbaik: Patah Seribu (Shila Amzah)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Video kelakar: Mat Salleh Vs Orang Asia

Posted: 17 Nov 2012 11:24 AM PST

Dengan populariti Faradi.Sensasi pasti ramai yang dah tengok Video nie.. Tapi kalau yang belum tengok,jum layan...kelakar sangat..hehe Enjoyz...

Zizan dan Nora bercinta? guna gelaran manja di Twitter

Posted: 17 Nov 2012 11:19 AM PST


Nora Danish memberi sokongan dan kata semangat buat Zizan sebelum berentap dalam Maharaja Lawak Mega 2012.

Apa yang menariknya gelaran manja digunakan..

Selepas gossip Juliana Evans di US sedang "enjoy" dengan kawan-kawan lelaki,dan ada juga gossip cinta,




Di Malaysia Zizan pula menggemparkan gossip tanah air apabila Nora Danish memanggil Zizan dengan nama "Papa"..

Selalunya gelaran Mama dengan Papa adalah untuk pasangan bercinta yang dah tak sabar nak jadi parent..hehe

Dan kalau betul Zizan dengan Nora bercinta,Zizan memang bakal jadi bapa segera..so seswai sangat la gelaran manja papa dan mama untuk Nora dan Zizan...

Sensasi rasa best jugak kalau kedua mereka bercinta.Sorang cute miut sorang kelakar and rupa pun not bad.
Dengan pelawak zaman skrg semua dah kaya-kaya..

Sekarang nie kene tunggu respon Zizan dan Nora untuk menjawab gossip papa dan mama...

Kelasss..

P/S:

Zizan dan Juliana Evans rupenyer memang tak pernah bercinta namun menurut Zizan mereka pernah melafazkan kata-kata sayang dan rindu...cuma apabila Zizan ajak Jue kapel,jue menolak..


So kekallah sebagai teman tapi mesra..Mungkin Jue tak mahu kalau satu hari nanti dia berubah hati,langsung dah tak boleh bekawan dengan Zizan kan..

Erra Enggan ulas gossip perceraian dengan Engku Emran

Posted: 17 Nov 2012 08:33 AM PST

Erra nampaknya enggan mengulas gossip cerainya dengan Engku Emran.


"Minta maaf, buat masa ini tiada sebarang kenyataan dan penjelasan untuk Erra berikan kepada umum mengenai gosip ini. Sehingga ke hari ini, gosip hanya tinggal gosip sahaja.

 "Jika ada fakta yang mahu Erra kongsikan bersama peminat dan umum, Erra pasti akan memberitahu secara langsung kepada anda dan rakan media semua. "Diharapkan rakan media tidak menyokong sebarang fakta dari sumber seperti ini selain apa yang datang daripada Erra atau Engku Emran sendiri,"jelasnya


Keisan Erra,satu persatu gossip tentang keruntuhan rumah tangganya diperkatakan.Dar gossip,tidak tinggal sebumbung,gossip Emran kahwin lain,dan kini bercerai pula..

Sensasi pasti ramai yang berspekulasi negatif apabila Erra enggan mengulas.
Apapun yang terjadi,sama-sama doakan yang terbaik untuk mereka..

Imej terbaru Tomok,Botakkan kepala untuk Anugerah Juara Lagu 2012

Posted: 17 Nov 2012 11:20 AM PST

Tekaan ramai pihak mengatakan penyanyi lelaki, Shah Indrawan atau Tomok membotakkan kepalanya adalah untuk bernazar atau terlibat dengan sesuatu projek seni adalah salah sama sekali. Ada juga yang mengatakan Tomok botak adalah imej khas untuk Anugerah Juara Lagu...Namun Tomok menafikan danhanya ingin membuat kelainan..



"Saya botakkan kepala bukan sebab apa-apa pun. Saja hendak tampil lain sedikit. Bukan sebab hendak buat persembahan pada malam ini (Muzik-Muzik Separuh Akhir). Jauh sekali hendak mencuri perhatian sesiapa," jelas Tomok yang membotakkan kepalanya pada Sabtu lalu. 


Bagi Sensasi,Tomok kurang sesuai botak,tapi takpe rambut boleh tumbuh balik..

Video Menarik: Maharaja Lawak Mega - Episod 1 [Episod Penuh]

Posted: 17 Nov 2012 11:23 AM PST



Siapa yang takda Astro Mustika,Maharaja Lawak Mega 2012- Episode satu boleh ditonton melalui Youtube..

Overall,ada yang sangat menghiburkan ada yang sedang-sedang sahaja...Part Awie memarahi Kumpulan balas,Sensasi rasa memang patut...Ye lah,Rancangan Maharaja Lawak Mega adalah untuk tontonan umum,keluarga dan kanak-kanak...kalau nak buat lawak lucah ,bergurau dengan kawan-kawan lelaki tu lain cerita..

Memang agak keterlaluan kerana hampir keseluruhan lawak Kumpulan Balas berunsurkan lucah..geli dohh..
AC pun turut tak setuju...

Ape pun,Kumpulan Jozan amat tidak mengecewakan..dari awal sampai habis Sensasi gelakk je..

Kumpulan Jambu pun kelakar sangat...Kumpulan Boboy pun Seronok,cume Audience kurang gelak mungkin kerana Afdlin Shauki kelihatan agak serius.. (mungkin Afdlin sedih mengenangkan nasib Gaza)
Sama-sama kita menderma untuk tabung Gaza..

Hopefully the next episode lebih kelakar lagi dari peserta-peserta lain..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Tengok kakinya...ngeri

Posted: 17 Nov 2012 09:30 PM PST

Satu pelajaran lagi bagi kita. Pakailah helmet apabila anda mengendarai sepeda motor demi menyelamatkan nyawa anda, karena kecelakaan itu boleh terjadi bila-bila masa saja tanpa anda mengetahuinya.




Inilah Wajah-wajah Unik Bintang Panas

Posted: 17 Nov 2012 09:00 PM PST



Pornstar lekat dengan senyuman maut dan raut wajahnya yang menggoda. Ternyata, mereka juga memiliki momen di mana wajahnya justru terlihat lucu dan unik!

Bila waktu yang tepat untuk melihat wajah pornstar yang unik dan lain dari biasanya? Jawabannya adalah saat event pameran, atau expo yang berhubungan dengan industri film porno. Di acara itulah mereka akan berkeliling, dan tidak takut untuk melayani ragam permintaan dari penggemarnya.

Salah satu permintaan unik para penggemar adalah memohon para bintang porno supaya memasang raut wajah yang lucu dan unik. Berikut beberapa wajah unik pornstar!

Alexis Texas



Perempuan yang sebenarnya memiliki wajah sangat menggoda ini ternyata punya rasa percaya diri yang sangat tinggi. Tanpa malu-malu, Texas, yang sempat meraih penghargaan Best Starlet di ajang AVN tahun 2008 lalu ini berpose fish face. Lihat saja betapa unik dan lucunya wajah Texas. Sekilas, tidak terbayang bahwa ia adalah bintang porno yang sudah malang melintang selama bertahun-tahun di industri film porno.



ni dia bintang yang sedang naik . Kiprah Haze memang cukup bersinar. Tidak hairan jika lantas salah satu rumah produksi film porno terbesar di dunia, Vivid Entertainment, memutuskan untuk mengontrak perempuan berambut brunette ini. Dan tentu saja, foto wajah uniknya ini bukanlah foto audisi perempuan yang juga menggunakan nama Brittany Joy untuk dapat masuk ke Vivid Entertainment.

Kendra Lust


Kembar Gagal, Belakang Anak Ini Ditumbuhi Pay**ara Dan Lengan Saudaranya

Posted: 17 Nov 2012 08:30 PM PST



Beijing, China, Anak ini tampak seperti sedang 'menggendong' saudara kembarnya. Di punggungnya tumbuh dua payudara dan lengan dengan dua jari, yang menurut dokter merupakan tubuh saudara kembarnya yang gagal berkembang.

Dokter sangat tercengang ketika melihat tubuh seorang anak yang dirawat di rumah sakit di China. Dari depan memang tidak ada yang aneh dengan tubuh bocah 11 tahun ini. Tapi begitu melihat belakangnya, tampak ada sebuah massa daging besar, yang ditengarai merupakan bahagian tubuh saudara kembar identiknya yang gagal berkembang.

Penyelidikan lebih lanjut menemukan bahwa massa tersebut terdiri dari dua payudara, lengan dengan dua buah jari dan juga tulang belikat.

Kes ini mulai menjadi perhatian dunia kedokteran setelah disorot oleh Profesor Baogan Peng dari General Hospital of Armed Police Force di Beijing.

Dalam laporan yang sudah dipublikasikan dalam BMJ Case Reports, Prof Peng menuliskan bahwa anak ini mengalami keadaan yang disebut fetus in fetu, seperti dilansir Daily Mail, Sabtu (17/11/2012).

Fetus in fetu merupakan keadaan sangat langka yang hanya mempengaruhi satu dari lima juta kelahiran hidup. Ini merupakan suatu keadaan di mana janin cacat ditemukan dalam tubuh kembarannya.

Kembar identik terbentuk ketika sebuah sel telur terpisah menjadi 2 setelah pembuahan. Tetapi kembar siam atau kembar fetus in fetu seperti pada kes ini, terjadi ketika sel telur gagal untuk sepenuhnya terpisah.

Pada 80 peratus kes, janin yang tidak berkembang tumbuh di perut saudara kembarnya yang hidup, meskipun ada laporan yang juga terjadi di tengkorak. Ini adalah pertama kalinya dilaporkan kes fetus in fetu yang terjadi di tulang belakang.

Selain fetus in fetu, anak yang tidak disebutkan namanya ini juga diagnosis dengan diastematomyelia, yang merupakan kelainan bawaan di mana sumsum tulang belakang terbagi.

Prof Peng, yang merupakan ahli dalam operasi tulang belakang, mengatakan bahwa dokter telah berhasil memisahkan 'kembar parasit' tersebut, meskipun tidak dijelaskan bagaimana cara memisahkannya.

sumber

Singgung Israel Dan Palestin, Kim Kardashian Minta Maaf

Posted: 17 Nov 2012 08:00 PM PST


Kim Kardashian (foto: usmagazine)
Kim Kardashian (foto: usmagazine)
LOS ANGELES- Kim Kardashian meminta maaf atas perkataannya yang dituangkan melalui Twitter terhadap masalah Israel dan Palestin.

Sebelumnya kekasih Kanye West ini menuliskan melaluiTwitter tentang ketegangan yang terjadi antara Israel dan Palestin. Namun apa yang diungkapkan oleh Kim, mengundang banyak respon dari follower-nya.

Pertama-tama, Kim menuliskan, "Berdoa untuk semua orang yang ada di Israel". Kemudian dilanjutkan dengan, "Berdoa untuk semua orang yang ada di Palestin dan seluruh dunia,".

Kerana banyak yang merasa tersinggung, akhirnya Kim menghapus kedua tweet tersebut dan meminta maaf kepada semua follower-nya.

"Saya ingun menjelaskan apa yang sebenarnya terjadi. Saya mengirim dua buah tweet tentang berdoa untuk orang-orang di Palestin dan Israel setelah mendengar masalah ini dari followers. Kemudian saya memutuskan untuk menghapus tweet tersebut kerana saya menyadari banyak yang terluka kerana perkataan saya dan saya minta maaf atas hal itu," ungkap Kim dilansircontactmusic, Sabtu (17/11/2012).

"Saya tidak memiliki maksud apa-apa dari dua tweet tersebut. Faktanya adalah terlepas dari sebuah agama dan keyakinan politik, disana ada banyak orang yang tidak bersalah terlibat dalam masalah ini dan saya berdoa untuk mereka semua dan juga solusinya. Saya juga berdoa untuk semua orang diseluruh dunia yang mengalami konflik serupa," lanjutnya.

Kucing Terbang Promosikan Produk Insurans

Posted: 17 Nov 2012 07:30 PM PST


Iklan kucing terbang (Foto: Youtube)
Iklan kucing terbang (Foto: Youtube)
STOCKHOLM - Caraperusahaan untuk mempromosikan produk miliknya memang beragam, bahkan kadang boleh dikatakan aneh. Seperti halnya sebuah perusahaan insurans di Sweden yang mempromosikan asuransi dengan kucing terbang.

Tetapi kucing-kucing ini tidak sebenarnya terbang, mereka hanya diumpamakan melakukan aksi terjun bebas di langit. Promosi melalui video ini diperolah Folksam setelah menerima masukan dari para pelanggannya. Demikian diberitakan Orange, Sabtu (17/11/2012).

Sebagai perusahaan terbuka, Folksam memang meminta pelanggannya, mengenai bagaimana cara terbaik untuk mempromosikan produk mereka. Seorang pelanggan bernama Eva pun memiliki idea unik yang diberikan kepada Folksam.

Eva yang memiliki kucing yang diinsuranskan lewat produk Folksam, ingin melihat beberapa kucing terjun bebas di angkasa. Tidak hanya itu, Eva juga mengingkan kucing-kucing itu melakukan manuver membentuk namanya di langit yang biru.

Tidak disangka, Folksam sebagai perusahaan insurans tertua di Sweden menyukai idea Eva tersebut. Pada akhirnya, dibuatlah iklan kucing yang melakukan terjun bebas di angkasa yang disertai lantunan lagu "I Believe I Can Fly" dari penyanyi R Kelly.

Hasilnya memang menakjuban. Kucing-kucing mampu melakukan manuver seperti hal nya atlit terjun bebas tingkat dunia. Iklan ini pun berhasil menarik perhatian, dengan ulah kucing-kucing yang lucu itu di udara.

Anda ingin melihat aksi dari kucing-kucing ini? Berikut tautan video dari iklan tersebut.
(faj)

Langgar Lalu Lintas, Perempuan Dihukum Hukuman Memalukan

Posted: 17 Nov 2012 07:00 PM PST


Shena Hardin yang diberikan hukuman memalukan (Foto: Orange)
Shena Hardin yang diberikan hukuman memalukan (Foto: Orange)
NEW YORK - Hukuman bagi pelanggar lalu lintas tidak selalu bersifat penjara ataupun dsaman. Tetapi seorang perempuan di Amerika Syarikat (AS) justru diberikan hukuman yang sengaja untuk membuat dirinya malu.

Shena Hardin menanggung malu di depan orang banyak ketika dipaksa memegang tulisan yang menujukkan dirinya adalah seorang yang bodoh. Sebelumnya perempuan berusia 32 tahun itu kedapatan memandu keretanya hingga naik ke atas trotoar demi memotong bas sekolah.

Hukuman tidak lazim kepada Hardin ini diberikan oleh seorang hakim di Pengadilan Cleveland, Ohio. Tindakannya itu memang dianggap membahayakan, kerana manuvernya boleh saja mengganggu jalannya bus yang tengah dipenuhi oleh anak-anak.

"Hanya manusia bodoh yang memandu keretanya ke atas trotoar, demi memotong sebuah bus sekolah," isi tulisan yang harus dipegang oleh Hardin, seperti dikutip Orange, Sabtu (17/11/2012).

Hardin pun berdiri selama satu jam di bawah cuaca dingin, di wilayah yang ramai. Dirinya juga harus mengabaikan para pengguna jalan yang membunyikan honnya ketika melihat tingkahnya dengan papan yang memalukan itu.

Lisa Kelley mengaku putrinya yang baru berusia sembilan tahun, tertawa terbahak-bahak melihat hukuman yang diberikan kepada Hardin. Sementara beberapa warga lainnya juga menilai hukuman ini setimpal untuknya, kerana perempuan itu seperti tidak menyesal setelah melakukan tindakan yang berbahaya dan mengancam nyawa anak-anak di dalam bus.

Lana Nordin terlebih mengada-ngada

Posted: 17 Nov 2012 06:30 PM PST

LANA NORDIN


'ISK, orang nak ambil gambar dia, main-main pula. Banyak mainlah, patutlah sudah lama dalam industri, setakat itu juga perginya, sedih!' Begitulah rungut seorang jurukamera yang dua kali menegur pelakon Lana Nordin selepas Anugerah Skrin 2012 (ASK 2012) minggu lalu.
Kali pertama ajak, dia kata nak habiskan dulu makanan dalam pinggan. Okeylah, jurukamera tadi pun keluarlah menunggu di luar dewan makan. Gara-gara nak penuhi juga permintaan wartawan, lepas lima minit, jurukamera tadi pun pun pergi minta si Lana itu untuk diambil gambar.
Kali ini, bukannya nak ucap terima kasih sebab sanggup tunggu, diberi lagi alasan yang sekali dengar bunyi macam kebuluran sangatlah!
"Saya tak habis makan lagi dan saya nak rasa semua makan yang kat sini," sedap ayat dia.
Kalau Divalah nak diperlakukan begitu, mahu sahaja Diva angkut semua makanan kasi pelakon yang Diva tak ingatlah filem atau drama lakonannya itu makan. Lapar sangatkah, sampai nak ambil gambar seminit pun tak boleh berhenti mengunyah.
Atau itu semua alasan, sebenarnya tak ingin gambar dirakamkan. Bukan ke baju tema alam fantasi yang dipakainya pada malam ASK 2012 cantik dan kena sangat dengan penampilan seksinya dia selama ini. Pelik, kalau Maya Karin yang menang trofi pun rasanya tak buat perangai sebegitu
sumber : kosmo online

Jutawan muda Summly

Posted: 17 Nov 2012 06:00 PM PST


pix_gal0
Pernahkah dengar mengenai aplikasi Summly? Bagi pengguna iPhone dan Ipad pasti mengetahui mengenai aplikasi berita yang didatangkan secara ringkas seperti laman sosial mikro, Tweeter.

Namun tahukah anda pencipta aplikasi ini adalah seorang remaja berusia 17 tahun sudah menjadi jutawan dengan hanya menghasilkan aplikasi ini. 
Nick D'Aloisio (kanan), secara keseluruhannya memperoleh RM3 juta (AS$1 juta) setelah aplikasi miliknya menjadi sepuluh aplikasi terbaik di App Store. Idea awal aplikasi ini pun sangat unik. Pada usia 15 tahun, D'Aloisio menemukan adanya sebuah rahsia dalam hasil pencarian Google ataupun Bing. 


Alih-alih daripada membaca keseluruhan artikel, dia pun berfikir akan lebih baik jika mengubahnya menjadi sebuah tweet 140 karakter.

Dari situlah lahir aplikasi Trimit yang kemudian menarik perhatian jutawan Hong Kong, Li Ka Shing yang akhirnya memberikan dana RM900 ribu kepada bagi D'Aloisio untuk mengembangkan aplikasi tersebut, dan akhirnya lahirlah Summly.

Fungsi aplikasi ini sangat bermanfaat bagi para pengguna telefon pintar. Dengan memakai aplikasi Summly, pengguna telefon pintar boleh mencari berbagai jenis artikel berita sesuai dengan kategori yang diinginkan. 

D'Aloisio mengatakan bahawa skrin kecil sebuah iPhone membuat orang tak terlalu suka membaca artikel di telefon. 
Oleh kerana itu, dengan aplikasi Summly, pengguna iPhone boleh membaca berita dari politik, isu semasa, gaya hidup dan sukan dengan ringkas tetapi padat.

Pierre sudah lima bulan masuk tabligh

Posted: 17 Nov 2012 05:45 PM PST


UCAPAN Pierre Andre saat menerima trofi Anugerah Yasmin Ahmad pada Anugerah Skrin 2012 menggegarkan banyak jiwa. Bermacam persoalan dan andaian juga dibuat. Paling utama, kecenderungan anak sulung pelakon handalan Khatijah Tan itu terhadap ilmu agama terbuka jelas.
"Ya, benar sekarang saya sedang dalam penghijrahan untuk lebih mengenal agama dan Allah dan Rasul tetapi hijrah saya ini tidak akan berlaku secara drastik, saya takut fitnah," katanya membuka cerita tentang kehidupan baharu yang sedang dilaluinya ketika ini.
Jumaat lalu, Pierre membuka mulut di pentas yang disaksikan lebih empat juta penonton dengan kalimah 'Bismillah.'
"Anugerah paling hebat ialah kalimah 'Lailahaillallah,' jagalah kalimah ini dalam diri kita, love Allah dan love Muhammad," ucap Pierre dalam majlis itu.
Menghuraikan lagi mesej sebenar yang ingin disampaikannya, kata Pierre:
"Itu juga satu dakwah daripada saya. Saya memang minta doa kepada Allah agar jalan dakwah saya dibuka, dan Alhamdulillah saya diberikan kesempatan. Selama 10 tahun dalam bidang seni, itulah kali pertama saya diberi anugerah dan itulah siaran langsung pertama yang saya dapat untuk menyuarakan sedikit dakwah saya," katanya sambil meneruskan dengan satu pengakuan.
Demi untuk tidak mengelirukan khalayak terhadap perubahan yang berlaku ke atas dirinya, Pierre mengakui bahawa sudah lima bulan dia bergerak aktif dengan dengan mengikuti kumpulan tabligh.
"Saya sudah jadi pengarah filem sejak umur 21 tahun. Selama ini saya fikir itulah matlamat hidup saya. Akhirnya saya dapati hidup saya 'kosong.' Saya rasa dibohongi oleh dunia dan saya mula mencari.
"Seorang sahabat ajak saya menyertai tabligh. Pertama kali mencuba, saya terus jatuh cinta. Setakat ini, sudah empat kali saya keluar mengikuti aktiviti jemaah tabligh. Biasanya kami keluar selama tiga hari dan bermalam di masjid dan surau yang kami singgah. Alhamdulillah, Allah telah membuka pintu hati saya," katanya menyertai jemaah tabligh di Taman Permata, Ulu Kelang.
Berikut sedikit perbualan Sensasi Bintang bersama Pierre.
Mendalami agama itu banyak jalannya, kenapa pilih tabligh?
Orang selalu salah faham terhadap tabligh, tak kurang juga yang menuding jari masuk tabligh sebagai ikut ajaran sesat. Kita kena ingat, tabligh itu sifat Rasulullah. Rasulullah berdakwah selama bertahun-tahun sebelum turunnya hukum bersolat, puasa dan menunaikan zakat.
Bagaimana pula dengan kerja-kerja seni anda. Dunia hiburan sendiri dilihat lebih banyak mendedahkan seseorang itu ke jalan negatif?
Mulanya saya fikir begitu, tapi sahabat saya larang. Saya masih boleh berdakwah dalam bidang filem tapi kena lebih berhati-hati dalam bab agama. Paling utama kena masukkan unsur dakwah. Sekarang saya tiada karya terbaharu selain filem-filem yang telah dibikin sebelum saya berhijrah, jadi, jangan nilai siapa saya ketika dahulu, tapi nilai siapa saya ketika ini.
Mungkin ada perkembangan terbaharu yang lain?
Sekarang saya terlibat dengan projek filem pendek bersama kawan-kawan, selebihnya (saya) buat kerja-kerja penulisan. Saya mahu siapkan novel pertama, mungkin judulnya berbunyi Perjalanan Ke Darul Salam. Ia tentang penghijrahan seorang lelaki yang selama ini hidupnya kosong.
Adakah itu kisah sebenar yang berlaku kepada diri sendiri?
Tidak juga. Itu pemerhatian yang saya lihat selama ini.
Bagaimana amalan agama anda sebelum ini?
Selama ini pun saya percaya kepada Allah, tapi tahap keyakinan itu tidak seperti sekarang. Dahulu, saya Islam kerana dilahirkan sebagai orang Islam, sekarang saya Islam kerana kefahaman dan keyakinan saya terhadap agama Allah ini.
Ada sebarang sasaran?
Saya berminat mahu jadi pendakwah. Sebenarnya saya ada azam. Jika selama ini saya keluar selama beberapa hari sahaja, selepas ini saya mahu keluar rumah selama 40 hari pula. Kalau diizinkan Allah mungkin boleh sampai empat bulan dan kalau ada kekuatan mungkin dipanjangkan lagi selama setahun dan bukan hanya di Malaysia sahaja.
Apa rancangan Pierre dalam tabligh?
Nikah itu sebahagian daripada iman, saya juga mahu ke arah itu. Bagi saya, pengisian tabligh tidak boleh dilihat secara luaran sahaja, lihat juga dalaman. Ibaratnya, kalau hendak tinggalkan keluarga selama empat hari, bekalan yang ditinggalkan juga harus cukup untuk empat hari.
Apa kata kedua ibu bapa anda setakat ini?
Mummy (Khatijah Tan) sangat menyokong keputusan saya, ayah juga begitu sebab saya bukan buat perkara tidak baik, sebaliknya saya belajar dan mahu mengenal agama. Sejak sertai tabligh juga rezeki saya bertambah.
sumber : kosmo online

Lelaki enggan jual 'batu burung Ababil'

Posted: 17 Nov 2012 05:30 PM PST

Riyadh: Seorang lelaki ditawarkan AS$4 juta (RM12 juta) untuk membeli batu hitam disebut di dalam al-Quran yang ditemui ketika memburu di kawasan pergunungan berhampiran sempadan Yaman. 

Saleh Musfer Al Gamdi berkata, batu itu yang memaparkan lukisan burung dan gajah, seberat 131 gram, sama dengan perkataan yang disebut dalam ayat al-Quran mengenai batu itu iaitu dalam Surah Al-Fil.


sumber : berita harian

Mewah layan doktor

Posted: 17 Nov 2012 05:15 PM PST


DIDI, 32, (bukan nama sebenar) pernah menjadi anak ikan secara tidak sengaja apabila berkenalan dengan wanita bernama Camelia di laman sosial.
Menurut Didi, perkenalan itu secara tidak sengaja apabila dia menyapa seorang kenalan menerusi laman sembang ketika menuntut di institusi pengajian tinggi, lebih 10 tahun lalu.

"Dalam laman itu, saya tidak tahu bagaimana dan dengan siapa saya bersembang. Saya hanya memilih berdasarkan nama wanita.


"Apabila melihat nama Camelia, saya cuba berbual dengannya dan ternyata mendapat perhatian," katanya.

Menurut Didi, perkenalan mereka terjalin dalam tempoh singkat apabila daripada perbualan biasa, ia beralih kepada cerita berbaur seks dan lucah.


Tidak sampai dua minggu, hubungan mereka berdua menjadi akrab apabila mula bertukar-tukar gambar dan mengajak untuk berjumpa.



"Menerusi gambar, Camelia memang cantik, membuatkan saya terpikat padanya. "Bekerja sebagai doktor, dia memberitahu menghadapi masalah dengan suaminya dan dahagakan belaian lelaki.

"Kerana suka perwatakannya, saya menawarkan diri menjadi kekasih gelapnya.


"Malah, ketika kali pertama berjumpa, pertemuan kami berakhir dengan hubungan seks," katanya.

Didi berkata, bermula detik itu dia menjadi lelaki simpanan atau anak ikan Camelia apabila sering berjumpa dan melampiaskan nafsu sama ada di dalam kereta atau bilik hotel.


Menurut Didi, hidup sebagai lelaki simpanan Camelia sangat mewah berikutan wanita itu tidak kedekut dan sering memberi wang.


Malah segala yuran pengajian, perbelanjaan bulanan serat duit sewa semuanya ditanggung.


Malah, akui Didi, wanita berkenaan pernah menawarkan kereta kepadanya bagi memudahkan mereka berjumpa.


"Namun saya tolak kerana tidak mahu keluarga syak. Saya hanya minta dia gantikan motosikal lama saya dengan yang baru.


"Malah, boleh dikatakan setiap kali berjumpa, Camelia memberikan duit antara RM300 hingga RM500. Dalam tempoh sebulan, kami berjumpa lapan hingga sembilan kali, di mana ada kalanya saya mendapat lebih RM2,000 sebulan," katanya.


Menurutnya, hubungan dengan Camelia bertahan hanya dua tahun sebelum dia kembali ke kampung halaman sebaik menamatkan pengajian.


Malah, walaupun kini berumah tangga dan mempunyai seorang anak, Didi mengakui sukar melupakan Camelia selain pernah cuba menghubunginya.


"Sebelum memutuskan hubungan, saya berbincang dengannya dan kami berpisah secara baik. "Cuma sepanjang hidup sebegitu, perasaan saya berat sebab sentiasa teringatkannya. Saya cuba menghubunginya tapi tak berbalas," katanya.


sumber : mymetro

Pasangan bercerai gaduh hal remeh

Posted: 17 Nov 2012 05:00 PM PST


London: Pasangan bercerai cenderung berebut dan bertelagah mengenai benda remeh, kata satu kajian firma guaman Pannone, yang mendapati satu dalam lima perceraian membabitkan pergaduhan berhubung hak milik barangan murah. 

Malah, perceraian yang menelan belanja tujuh angka juga ditangguhkan kerana pergaduhan mengenai pemilikan barangan yang tidak seberapa nilainya. 
Akibat pergaduhan selalunya sukar kerana mereka akhirnya meningkatkan bayaran peguam jauh lebih tinggi daripada kos membeli barang gantian, kata peguam. 


Antara kes paling aneh membabitkan seorang lelaki tidak dinamakan yang menunjukkan emosi melampau apabila kuali kegemarannya diambil bekas isterinya. 

Isterinya mengambil kuali itu ketika berpindah, jadi beliau mengambil cincin pertunangan wanita itu sebagai membalas dendam. Apabila semuanya sudah selesai, mereka bertemu di lebuh raya untuk bertukar barangan, lapor akhbar Daily Mail memetik peguam lelaki berkenaan, David Milburn, sebagai berkata. 

Seorang lagi anak guamnya meminta bantuan mendapatkan hak penjagaan juadah yang diambil bekas suaminya daripada rumah dapur rumah mereka. 

Saya juga diarahkan oleh seorang anak guam menulis surat kepada bekas suaminya untuk mengembalikan ikan salmon salai dan sawi mahal yang diambil dari peti sejuk. 
Saya menjelaskan bayaran guaman membolehkan beliau membeli lebih banyak salmon salai tetapi beliau bertegas mahu kami berbuat demikian, katanya. 
Agensi
sumber : berita harian

Ramai wanita gersang

Posted: 17 Nov 2012 04:30 PM PST


KUALA LUMPUR: Memiliki wajah kacak, berpenampilan menarik dan mahir memuaskan nafsu wanita gersang antara modal digunakan segelintir individu, termasuk pelajar institusi pengajian tinggi, untuk meraih wang dengan cara mudah.
Dengan menawarkan khidmat sebagai gigolo atau pengiring sosial, ada antara mereka hidup mewah berikutan dibela wanita yang ketagih belaian lelaki muda. 
Dengan hanya melayan nafsu seks 'mak ikan' seminggu sekali atau menemani mereka ke mana saja, ada anak ikan bukan saja dibayar dengan wang ringgit, malah menerima hadiah seperti motosikal atau kereta bagi memudahkan mereka bergerak.

Berikut pengakuan individu yang pernah dibela sebagai 'anak ikan' atau lelaki simpanan wanita gersang.



Berusia 28 tahun, lelaki yang mahu dikenali sebagai Sam mengakui pernah hidup mewah sewaktu dibela 'mak ikan' atau 'sugar mummy'.


sumber : mymetro

Wow ! Basikal yang Terlihat Impossible

Posted: 17 Nov 2012 04:00 PM PST


Basikal unik ini adalah hasil karya Olli Erkkila. Dia membuat sepeda ini untuk proyek kelulusannya di Institute of Design di Lahti, Finland. Basikal tanpa sambungan setir ke roda depan, seakan-akan tidak boleh berbelok.




Konsep Keyboard Masa Depan Unik dan Canggih

Posted: 17 Nov 2012 03:00 PM PST


Konsep Keyboard Masa Depan Unik dan Canggih. Berbagai konsep teknologi canggih masa depan dirancang desainer teknologi, kali ini desainer Rusia Marat Kudryavstev memiliki idea yang berbeza yaitu konsep Gadget Komunikasi terbaru Keyboard masa depan.
Konsep Keyboard Masa Depan Unik dan Canggih


Konsep unik Keyboard masa depan ini dapat digunakan pada permukaan datar, dengan bentuk hampir sama dengan konsep eroll ebook masa depan. Konsep gadget yang menghubungkan dengan server ISQ dan memproyeksikan gambar pada beberapa permukaan datar.

Projek-projek perangkat tipis keyboard ke permukaan datar pilihan Anda. Terlepas dari kenyataan bahwa, misalnya meja tidak memiliki fungsi touchscreen, entah bagaimana akan dapat mengambil tulisan.

Kedengarannya seperti sebuah konsep Keyboard masa depan yang unik dan canggih, tapi apakah konsep masa depan ini akan terlaksana? Seperti konsep Digital Roll Laptop masa depan, Konsep jam tangan unik masa depan.
Kita tunggu saja........

Lagi aksi pak cik yang kurang ajar

Posted: 17 Nov 2012 08:45 AM PST



adei pok cik oh pok cik...

sumber : stomp.com.sg

(PARAH) Tak Boleh Beri Ai Susu Ibu untuk Anak Sendiri, Wanita Ini Malah Menyusui Anjing (Pict)

Posted: 17 Nov 2012 08:30 AM PST



INI BERITANYA




California, Terri Graham tak boleh menyusui anak-anaknya. Tetapi kini ia boleh merasa menjadi ibu sesungguhnya dan memenuhi keinginannya tersebut dengan menyusui anjingnya yang bernama Spider.

Terri Graham (44 tahun) menyedari orang mungkin akan menganggapnya aneh, tapi ia berkeras untuk tetap menyusui anjing peliharaannya karena hal itu membuatnya merasa menjadi seorang ibu yang lebih baik.

"Menyusui Spider berarti akhirnya saya merasa lengkap dan menjadi ibu yang lebih baik," ujar Terri Graham kepada Majalah Closer, seperti dilansir huffingtonpost.

Graham, yang berasal dari California, mengaku tak boleh memberikan ASI langsung pada anaknya sendiri, meski tak dijelaskan apa penyebabnya.

Ia mengklaim bahwa anjingnya mengembangkan rasa untuk ASI pada tahun 2010, setelah menjilati puting botol berisi ASI yang ia pam untuk anaknya yang baru lahir.

Hingga saat ini Graham sudah memberikan ASI untuk anjingnya sekitar 2 tahun. Seorang psikolog menilai tindakan Graham tidaklah normal dan ia disarankan mencari pertolongan terapi.

Namun ketika fotonya diposting di sebuah forum yang mengkhususkan berita aneh dan keterlaluan, Graham dengan cepat menerima lebih dari 2.000 vote dan langsung naik ke halaman depan situs tersebut.


sumber

Inikah Bukti Justin Bieber Dan Selena Gomez Bersama kembali?

Posted: 17 Nov 2012 08:15 AM PST


Berakhirnya hubungan cinta antara Justin Bieber dan Selena Gomez yang tiba-tiba banyak menimbulkan pertanyaan dan ramalan apakah keduanya akan segera 'bersama kembali'.

Setelah memblokir Justin dari hidupnya, termasuk segala telefon dari mantan kekasihnya, Selena dikabarkan telah kembali ke pelukan Justin. Dilansir dari TMZ, keduanya bertemu di Hotel Four Seasons hari Rabu malam lepas. Keduanya datang secara terpisah agar tidak ada yang melihat mereka jalan bersama. Hal ini, tertangkap kamera paparazzi TMZ.

1

2

2

4

5
(FOTO: TMZ)

Hmm, benarkah keduanya telah kembali bersama?

FOTO: Lihat Gaya Baru Lindsay Lohan

Posted: 17 Nov 2012 08:00 AM PST


Dalam sebuah acara televisyen di Amerika, Late Night, terdapat satu program yang mengharuskan selebriti yang menjadi bintang tamunya mengubah penampilan salah satu penonton dengan menggunakan kostum yang sudah disiapkan. Program "Let Us Play with Your Lookkali ini menampilkanLindsay Lohan dengan kostum tersebut, dan membuatnya hampir tidak dikenali!

1
(Instagram)

4

3

2
(usmagazine.com

6 Bulu Ketiak Perempuan Paling Kontraversi di Dunia

Posted: 17 Nov 2012 07:00 AM PST


Umumnya perempuan sangat risih dengan bulu ketiak yang tumbuh di ketiaknya, namun ada juga perempuan yang enjoy-enjoy saja dengan bulu  yang tumbuh lebat di ketiaknya, bahkan di antaranya adalah merupakan public figur. Berikut ini perempuaan public figur yang mempunyai bulu ketiak yang lebat.

1.Seen Lee

Dia adalah Seen Lee, salah seorang peserta Olimpiade London pada cabang olah raga angkat besi perempuan. Perempuan ini menang pada berat barbel 63 kg tapi gagal pada beban 86 kg. Bulu ketiaknya cukup menuai kontroversi pada situs jejaring sosial dengan julukan "ketiak berbulu gila"


2.Emer O'Toole

Perempuan berbulu ketiak gila selanjutnya adalah Emer O'Toole. Gadis berusia 28 tahun ini dengan santainya mengangkat tangan tinggi-tinggi pada saat di wawancarai oleh sebuah stasiun TV. Dia mengatakan bahwa sudah 18 bulan tidak mencukur bulu ketiaknya bahkan terkesan bangga dengan bulu ketiak yang tumbuh subur di ketiaknya. Dalam selorohnya dia mengatakan akan membuat bangga Osama Bin Laden bangga dengan bulu ketiaknya, dasar gila!!


3. Sophia Loren


Siapa yang tidak tahu dengan artis cantik ini, dia juga termasuk salah satu orang yang bangga dengan semak belukar yang tumbuh di ketiaknya.


4.Helena Bonham Carter


Terlihat enjoy saja saat makan siang di sebuah Restaurant


5.Caster Semenya


Caster Semenya (18 tahun) adalah seorang atlet lari Afrika Selatan yang memenangi 800 meter pada tahun 2009 lalu dalam acara Atletik IAAF World Championships 16 Ogos 2009 di Berlin. dia juga mencatat waktu terpantas iaitu 1:55.46 - di kejuaraan dunia sejak tahun 1993. 


6.Julia Roberts '

Artis cantik pemenang Grammy awards ini juga termasuk selebriti yang bangga terhadap bulu ketiaknya. Dia nampak percaya diri saat mengangkat tinggi-tinggi tangannya pada saat penerima penghargaan Grammy Awards. begitu lebatnya bulu ketiak yang tumbuh di ketiaknya sampai terlihat beberapa mil dari tempat dia berada




Gambar-gambar balas dendam yang lucu dan gila

Posted: 17 Nov 2012 06:00 AM PST


Kadang balas dendam terkesan manis seperti yang ditunjukkan pada Foto-foto di bawah ini, kami temukan gambar-gambar balas dendam yang lucu dan gila di salah satu situs internet dan kini kami bagikan kepada Anda, semoga Anda suka dan berbagi dengan yang lain.

(sumber: tiptoptens.com)


sumber: tiptoptens.com, uniknya.com

Uniknya Selebriti Dengan Tahi Lalatnya

Posted: 17 Nov 2012 05:00 AM PST


Tahi lalat ternyata memiliki fungsi dan menjadi daya tarik tersendiri bagi identiti seseorang. Keberadaannya bahkan menjadikan sosok seseorang lebih berwarna.  Bahkan menurut hasil penelitian King's College London, perempuan yang memiliki tahi lalat lebih banyak lebih sihat dan wajahnya selalu tampak lebih muda untuk usianya. Wajah perempuan yang memiliki tahi lalat dikatakan pula lebih atraktif terhadap lawan bicaranya ataupun orang-orang disekitarnya. Untuk menarik tidaknya akan dibuktikan oleh wajah selebriti perempuan berikut ini:

(sumber: blogspot.com)

Cindy Crawford
(sumber: blogspot.com)

Eva Mendes
(sumber: blogspot.com)

Angelina Jolie
(sumber: blogspot.com)

Scarlet Johansson
(sumber: blogspot.com)

Natalie Portman
(sumber: blogspot.com)

Jessica Simpson
(sumber: blogspot.com)

Mandy Moore
(sumber: blogspot.com)

Rachel McAdams
(sumber: blogspot.com)

Marilyn Monroe
Sumber: Dari berbagai sumber,uniknya.com

Foto: Beginilah Wajah Taylor Swift Saat Masih Kecil

Posted: 17 Nov 2012 04:00 AM PST




Sumbe

Kereta-kereta Pernikahan Yang Unik

Posted: 17 Nov 2012 03:00 AM PST


Hari pernikahan adalah hari paling istimewa dalam hidup. Banyak Orang mencuba untuk membuat hari yang paling mengesankan tersebut dengan mencuba hal yang berbeza dan unik. Memandu kereta mewah mungkin hal yang biasa, oleh kerana itu orang-orang dibawah ini menggunakan kendaraan istimewa untuk pernikahan mereka.


Berikut adalah beberapa kereta pernikahan paling aneh dan unik yang mungkin boleh menginspirasi  untuk mempersiapkan mobil unik untuk pernikahan.

















Sumber 

5 peralatan portable paling unik di dunia

Posted: 17 Nov 2012 02:00 AM PST




Sumber 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS