Nuffnang

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Gambar Rosyam Nor bawa keluarga bercuti di luar negara

Posted: 03 May 2011 08:35 AM PDT

Seronoknyaaa pergi bercuti dnegan keluarga,lebih2 lagi pergi ke tmpt jauh dan beriklim sejuk,maklumlah suasananya memang berbeza dengan kat negara sendiri.

Kalau ditengok dari gambar,mereka nie pergi bercuti kat Holland kot,aau area2 belanda,maklumlah baju dtch lady tue kan dah lambang negara belanda.

Duit dah banyak,sekali sekala mesti lah pergi bercuti untuk mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan..


Gambar Rita Rudaini selamat melahirkan anak kedua,ditemani Aidit Rayyan dan suaminya Aidil Zafuan

Posted: 03 May 2011 08:20 AM PDT



Alhamdulillah,pada jumaat lepas iaitu 29 April 2011,Rita selamat melahirkan anak keduanya yang juga anak lelaki di Hospital Prince Court diemani suami dan aank sulung mereka.

Kalau tengok pada gambar kat atas nie,anak sulung mereka muka dah mcm sebijik ikut muka Aidil Zafuan,manakala anak kedua Rita daan Aidil pula putuh dan banyak ikut muka Rita.

Anak kedua mereka dinamakan Airit Rafqa Arjuna.

Osama Bin Laden berucap,dan sajak Perjuangan Islam.

Posted: 03 May 2011 08:07 AM PDT




tersentuh dengan sajak nie...
entahla,ada pulak org yang boleh percaya bulat2 pasal Tim Osman tue..
Padahal sensasi pasti tue semua propaganda untuk melunturkan semangat Jihad ummat Islam.
Kononnya Osama Bin Laden adalah anggota CIA yang setia pada Amerika..

Ceh,..sedangkan dah sah2 amerika memang anti Islam,inikan pula nak ada anggota CIA beragama Islam yang nak devoted dan setia sgt dengan Amerika sampai menjadi buruan Dunia...Fikirlah dengan akal yang Warasss..

Tak Mustahil masih wujud Pejuang Islam yang sanggup berjuang di jalan Allah..
Rasa berkobar-kobar,dan berani melawan apabila Agama Islam diperlekehkan,dipergunakan dan di bunuh dan Nabi-nabi kita dihina.

cuba hayati Video ini...dan ucapan Osama yang begitu menyenangkan.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Nak Buka Kedai Online Tapi Tak Mahir Buat Website E-Commerce? Lot.my Penyelesaiannya

Posted: 03 May 2011 09:00 AM PDT

OFF TOPIC JAP YER.. JANGAN MARAH.. APA-APA PUN, JOM BACA..

KEDAI ONLINE LOT.MY

Kami pernah terfikir untuk membuka Kedai Online dimana kat kedai online tu kami akan jual produk-produk yang berkaitan dengan Zon Artis dan dunia hiburan. Contohnya T-Shirt Zon Artis, T-Shirt Fan Club Artis, CD dan yang dirasakan sesuai. Tapi bila fikir pasal kos dan kemahiran membina website kedai online yang langsung takde pada kami, hajat untuk membuka kedai online itu terkubur.

Tapi kini, hajat kami untuk membuka kedai online seperti yang kami rancangkan sebelum ini datang semula apabila kami mengetahui ada sebuah website yang menawarkan kedai online dengan sistem e-commerce secara PERCUMA (ya, secara PERCUMA!). Ini bermakna, kos untuk membina kedai online dengan sistem e-commerce dapat dijimatkan. Boleh gunakan kos yang dijimatkan tu sebagai penambah modal.

Bukan setakat menjimatkan kos, malah untuk membina kedai online dengan sistem e-commerce itu juga sangat mudah. Tidak memerlukan kepakaran yang tinggi. Cukup setakat pengetahuan asas. Tapi kalau tak tahu apa-apa sekalipun, tak jadi masalah kerana boleh belajar perlahan-lahan. Orang cakap, try and error. Tapi kami pasti ianya begitu mudah sebab hanya beberapa langkah diperlukan untuk setup.

Website yang kami maksudkan itu ialah Lot.my

KEDAI ONLINE LOT.MY

Jika anda pertama kami mendengar Lot.my ini, pastinya anda tertanya-tanya apakah bendanya Lot.my tu? Untuk pengetahuan anda, Lot.my adalah domain baru yang didedikasikan untuk laman e-commerce Malaysia. Domain ini sekarang terbuka untuk pendaftaran dan percuma untuk semua orang. Bukan itu sahaja, Lot.my juga dilengkapi dengan sistem e-commerce terbaik yang membolehkan anda untuk membuat kedai online anda dengan mudah. Lot.my telah wujud sejak Januari 2010 atas gabungan beberapa orang pakar. Untuk lebih lanjut, anda boleh baca di About Lot.my.

Dan jangan tidak tahu, Lot.my mendapat liputan meluas dari media-media tempatan antaranya Utusan Malaysia, Astro Awani, RTM dan banyak lagi. Malah Lot.my juga telah menerima dua anugerah iaitu NEF-AWANI ICT AWARDS 2010 bagi kategori Best New Media Application serta .my INNOVATION AWARD bagi kategori Most Innovative Malaysia Website. Kalau tak percaya, anda tengok sini.

Baiklah, kenapa anda harus memilih dan menggunakan Lot.my untuk membina kedai online anda? Anda baca apa yang kami highlight'kan kat bawah ni:

1. Mudah digunakan – Sistem e-commerce adalah sangat rumit bagi yang tidak pernah belajar mengenainya, namun Lot.my direka untuk membiarkan anda menumpukan pada produk dan jualan anda, bukan hal-hal teknikal. Mudah bagi anda dan pelanggan anda.

2. Kebebasan penuh – Anda boleh mengubah paparan kedai dan merasa mudah dengan tema Lot.my yang di prebuilt tanpa pengetahuan HTML. Memaparkan dan menyembunyikan modul apapun dan memutuskan di mana anda ingin meletakkannya.

3. Design yang cantik – Kedai anda akan kelihatan sangat cantik dengan tema menarik yang disediakan. Anda juga bebas untuk menambah logo anda sendiri mahupun banner serta anda boleh pilih dari ratusan latar belakang readymade sesuai kedai online anda.

4. Quick Setup – Jangan dibebani dengan pembelian domain, konfigurasi pelayan, pemasangan perisian, akaun pembayaran atau tatacara lain. Lot.my host untuk anda dan dalam masa yang singkat, anda boleh mula mempromosikan kedai online anda.

5. Tunai atau Kredit – Menerima wang tunai, cek, transfer bank, pembayaran online (Maybank2u, CIMBClicks, dll), kad kredit (Mastercard, Visa), dan Paypal. Lebih banyak cara bagi anda untuk menerima pembayaran dan membuat lebih banyak keuntungan.

Kat bawah ni beberapa contoh kedai online yang sudah menggunakan Lot.my (klik pada gambar untuk melihat sendiri kedai online yang dah siap dibangunkan tu).

KEDAI ONLINE LOT.MY
www.babyrompy.lot.my

KEDAI ONLINE LOT.MY
www.myexclusiveboutique.com

KEDAI ONLINE LOT.MY
www.tudscarf.com

KEDAI ONLINE LOT.MY
www.shop.secretgarden.com.my

Contoh-contoh lain anda boleh lihat di sini.

Antara komen daripada mereka yang sudah menggunakan Lot.my

KEDAI ONLINE LOT.MY

Beberapa lagi komen anda boleh baca di sini

Jadi tunggu apa lagi? Bina kedai online anda sekarang dengan Lot.my. Mudah, jimat dan pastinya terbaik. Kami pun nak daftar jugalah. Boleh jual T-Shirt Zon Artis.

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

(Gambar) Inilah Wajah Bakal Suami Nurul Syuhada, Akan Bernikah Pada Bulan Julai

Posted: 02 May 2011 11:56 PM PDT

GAMBAR BAKAL SUAMI NURUL SYUHADA NURUL AIN

Ya, itulah wajah bakal suami Nurul Syuhada Nurul Ain. Handsome kan? Namanya Raja Amir Raja Azwa, berumur 29 tahun dan merupakan seorang pegawai bank.

Menurul Nurul Syuhada, mereka sudah saling mengenali sejak 2 tahun lalu dan sudah merancang untuk bernikah pada bulan Julai nanti. Tarikh tepat unknown.

Apa-apa pun, tahniah kami ucapkan kepada Nurul Syuhada. Semoga apa yang telah dirancangkan akan berjalan dengan lancar dan dipermudahkan. InsyaAllah.

Lagi gambar bakal suami Nurul Syuhada Nurul Ain kat bawah ni.

GAMBAR BAKAL SUAMI NURUL SYUHADA NURUL AIN

Psstt: iPad2, Blackberry Bold 3 dan iPod Touch untuk dimenangi

Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Gula-Gula, Kumpulan K-Pop Malaysia Dikritik Hebat!

Posted: 03 May 2011 10:15 PM PDT

Banyak blog mengkritik kumpulan Gula-Gula yang memperjuangkan muzik K-Pop, tapi tidak pada kami. Tak syok'lah kalau semua kutuk-mengutuk, tiada check & balance.

Berpijak pada bumi yang nyata, fenomena K-Pop mempunyai pengaruh amat besar di Malaysia. Lihat sahaja artis-artis K-Pop telah membanjiri Malaysia seperti 2AM, Wonder Girls & Rain. Mereka semuanya mempunyai peminat yang ramai di Malaysia.

Kumpulan Gula-Gula yang terdiri daripada 6 gadis iaitu Mei Mei, Chacha, Rara, Erwina, Joy & Achie mencuba nasib. Namun, mereka dikritik hebat kerana berpakaian seksi & kononnya tidak mempunyai identiti kerana meniru konsep K-Pop. Mengenai isu seksi, kami tak ambik port sangat. Sebab pada kami, Gula-Gula belum mencapai tahap piawaian seksi mengikut perspektif kami.

Oh ya, dikala ini kami sedang menonton V channel yang memaparkan lagu-lagu Korea. Nak dibandingkan dengan Gula-Gula, memang jauh. Antaranya, pemilihan gadis Gula-Gua yang tidak standardize. Ada yang awesome, tapi ada yang out of shape. Kurang K-pop!

Apatah lagi, Gula-Gula sanggup berpakaian seakan penari kelab dangdut, terutamanya gambar photoshoot seperti di bawah, agak menjengkelkan. Dah macam Rosalinda & the gang. Ha Ha.

Please, don't wear this kind of wardrobe, next time.

Yang kiri sekali tu, boleh buang tak?

Nampaknya, Gula-Gula harus mengkaji lebih mendalam budaya K-Pop sebelum hadir ke dunia hiburan. Tanpa tahap kecomelan & hotness yang tinggi, Gula-Gula akan menjadi debu-debu yang bertebaran di angkasa raya.

Dari segi keberanian, kami tabik Gula-Gula kerana mereka berani mencuba sesuatu yang baru. Bukan apa, industri hiburan Malaysia memang kekurangan idea-idea baru, yang bisa mewarnai dunia seni. Percubaan berani ini, kalau tidak mempunyai perancangan yang rapi, boleh diibaratkan membunuh diri.

Disebabkan penulis-penulis OHBULAN! terdiri daripada lelaki yang tegar, Gula-Gula disarankan untuk tampil lebih seksi, mengoda. Please do so, we love it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Antara Juliana Evans & Natasha Hudson, Mana Satu Pilihan Hati Zizan?

Posted: 03 May 2011 09:07 PM PDT

Terkejut kami, apabila rakan media Beautifulnara menyampaikan gosip mengenai percintaan Zizan & Natasha Hudson yang masih menjadi tanda tanya. Wah, nampaknya taste Zizan memang tinggi, kesemuanya wanita berwajah pan-asian.

Kata rakan kami lagi, dia ternampak kelibat Natasha Hudson yang hadir di pentas Maharaja Lawak minggu lepas. Kemungkinan besar Natasha Hudson hadir memberikan sokongan moral selain bergelak tawa dengan persembahan Zizan. Oh sweet!

Kalau tak silap, pada parti hari jadi Zizan anjuran Hmetro yang lepas, Natasha Hudson (gambar) turut hadir bersama. Adakah cinta mereka sebenarnya sudah berputik?

Sebelum ini, Juliana Evans yang pernah digosipkan bersama mengakui bahawa Zizan mempunyai ciri-ciri lelaki idamannya. Tapi, dirinya masih belum terbuka untuk menerima cinta baru. Namun episod terbaru Melodi Ahad lepas, Juliana Evans berkata yang dia ingin lelaki yang biasa-biasa sahaja. Nak yang busuk-busuk je. Ha Ha.

Zizan, jawablah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Star World Presents Lee DeWyze Live in Kuala Lumpur

Posted: 03 May 2011 11:00 PM PDT

STAR WORLD PRESENTS LEE DEWYZE LIVE IN KUALA LUMPUR

American Idol Season 9 winner Lee DeWyze will be in town this coming Tuesday, 17th of May for a promo tour. STAR World is proud to present another American Idol winner to fans in Malaysia and this will be the first time the 26 year old Lee will set foot on Malaysian soil. American Idol is one of the most watched show on STAR World and remains the number 1 show on television in its tenth season dominating ratings in America.

Lee DeWyze, Mount Prospect, IL native, impressed millions throughout the season taking home last year's American Idol winning title. DeWyze is a self-taught musician who began singing and playing guitar in his teens. Auditioned in Chicago, DeWyze was the only male contestant never to land in the bottom three during American Idol Season 9.

Lee will be here to promote his "Live It Up" album, in which he co-wrote all but one song on the album, has become the very first American Idol winner to have writing credit on a first single. His first single of his debut album is "Sweet Serendipity", while his second single is "Beautiful Like You".

So don't miss this opportunity to watch him perform live in person on Tuesday, 17th of May at Subang Parade (West End Concourse) at 4pm! There will also be an autograph session for the public after his performance. So don't forget to grab a copy of his new album, "Live It Up"!

In conjunction with Lee's first visit to Kuala Lumpur, Sony Music will give one lucky fan a chance of a lifetime to show Lee around town! Tune in to Mix FM from Monday, May 9th for a chance at being Lee's personal tour guide to Kuala Lumpur together with fellow Mix FM DJs, JD & Dilly. Be the first caller through during the cue to call and tell Mix FM how you will show Lee around Kuala Lumpur in the most creative way possible. All successful callers win 2 VIP passes to the autograph session as well as his latest album.

As an added treat, STAR World and hitz.fm are also teaming up to send one lucky winner to watch the AMERICAN IDOL finale live in Los Angeles together with hitz.fm Morning Crew, DJ JJ. All you have to do is get the CONTEST PASSWORD from the show on Thursday and then tune in to hitz.fm (92.9fm) on Friday morning when you hear the cue to call and you'll get a shot to prove how big of an AMERICAN IDOL fan you are! Just provide the correct CONTEST PASSWORD, answer as many questions correctly within the given time period and you'll be in the running to win tickets to the big finale.

Don't forget to catch American Idol Season 10 every Thursday and Friday at 6.00pm LIVE via Satellite and 8.00pm Primetime Encore, only on STAR World (Astro Channel 711).

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Concert Bruno Mars Kuala Lumpur Malaysia 2011
  • Tune Talk Presents Justin Bieber My World Tour In Malaysia
  • XPAX IGNITES RIHANNA LIVE IN KUALA LUMPUR
  • Sean Kingston's "Beautiful Girls" World Tour LIVE in Kuala Lumpur
  • Konsert Paramore Live in Malaysia
  • Concert Rihanna Live in Kuala Lumpur Stadium Bukit Jalil
  • SingleTrackMind LIVE @ Hard Rock Café Kuala Lumpur
  • Orianthi Live in Kuala Lumpur
  • Deftones Live in Kuala Lumpur
  • Profile Nadhira
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Hotel Grand Seasons Kuala Lumpur Tertinggi di Malaysia

    Posted: 03 May 2011 09:20 AM PDT

    GRAND SEASONS HOTEL KUALA LUMPUR : HOTEL TERTINGGI DI MALAYSIA!
    oleh Shah Shamshiri

    Sewajar kedudukannya sebagai ibu negara Malaysia, Kuala Lumpur memang terkenal dengan pelbagai tempat penginapan, khasnya hotel-hotel yang sering dikunjungi para pelancong dari dalam dan luar negara. Mungkin ada segelintir nama-nama hotel yang sering menjadi bualan orang dan mendapat perhatian ramai pihak.

    Namun tidak ramai yang menyebut tentang Grand Seasons Hotel Kuala Lumpur, sebuah hotel yang berdiri dengan gahnya di tengah-tengah kesibukan Jalan Pahang. Kedudukannya yang sangat strategik di pusat bandaraya menjadikannya pilihan ramai pelancong asing. Lebih-lebih lagi dengan lokasinya yang sangat berdekatan dengan stesen monorel serta perhentian-perhentian bas, hotel ini memang sesuai didiami mereka yang inginkan kesenangan dalam pergerakan.

    Hotel Grand Season

    Pasti ramai yang tidak tahu bahawa hotel Grand Seasons ini sebenarnya merupakan hotel tertinggi di Malaysia. Ya, dengan 800 buah bilik yang dihias indah, para tamu hotel dapat menikmati pemandangan kota Kuala Lumpur semahu hati masing-masing. Dari keagungan Menara Berkembar Petronas sehinggalah setiap ceruk di lorong-lorong kecil, hampir kesemuanya dapat dinikmati pandangan mata dari jendela bilik masing-masing.

    Selain keindahan bilik yang disediakan, beberapa kemudahan ekstra turut tersedia buat para tamu hotel ini, khasnya mereka yang bermalam di bilik Seasons Crest terpilih. Ini kerana, bilik-bilik ini dilengkapi dengan komputer peribadi serta kemudahan internet! Selain itu, tamu Seasons Crest boleh menikmati sarapan di lounge khas di tingkat bawah yang lebih peribadi dan eksklusif. Ini sangat sesuai buat mereka yang datang untuk berkerja dan lawatan perniagaan.

    Berbeza dengan kebanyakan hotel di sekitar Lembah Kelang, hotel ini tidak mempunyai restoran Cina khasnya sendiri tetapi sebuah restoran India bernama O'Las yang terkenal dengan masakan India istimewanya. Setiap sajian di restoran ini memang terkenal di kalangan tamu hotel yang biasanya terdiri daripada para pelancong dari India. Di samping itu, ada juga Seasons Cafe, dan Kasbah Bar yang merupakan sebuah bar berinspirasikan seni reka dalaman ala Turki.

    Harus juga disebut bahawa sehingga bulan Jun Grand Seasons sibuk dengan pesta makanan Iran mereka yang sangat lazat dan unik. Disediakan oleh warga Iran sendiri, pilihan menu ini diadakan bersempena dengan musim pelancongan warga Iran yang berkunjung ke Malaysia pada waktu ini. Oleh itu, peluang ini tidak harus dilepaskan oleh warga KL yang tinggal berdekatan.

    Jelas sekali, Grand Seasons wajar disinggah bukan sahaja kerana ia hotel teringgi di Malaysia dan mempunyai kemudahan menarik, tetapi juga pilihan sajian eksotiknya yang pasti menggamit memori!

    Hotel Grand Season

    Hotel Grand Season

    Hotel Grand Season

    Hotel Grand Season

    Tags:

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Sunburst KL International Music Festival 2008
  • Minggu Setiausaha Dayang Nurfaizah di Hotel Federal
  • Hotel Halal Berbuka Puasa Kedutaan Asing
  • Majlis Aidilfitri Bersama Anuar Zain Anjuran Anuar Zain Network Sdn Bhd
  • Project Runway Season 4
  • Secretaries Week Rafflesia @ Hotel Istana, Kuala Lumpur
  • Airasia Launches Year-End Promo
  • Lirik Menanti Kekasih – Song & Soundtrack Diva
  • Kempen Derma Darah Dan Pameran Pendidikan Kesihatan
  • Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi + Jeanne Abdullah
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Nenek 76 tahun bunuh suami kerana menolak bersetubuh

    Posted: 03 May 2011 09:35 PM PDT

    Kerana menolak bersetubuh, Petrus Nabu (76) tewas di tangan isterinya, Regina Patola (76) di kediaman mereka di Fatubijae, Kecamatan Polen, Kabupaten Timor Tengah Selatan, Nusa Tenggara Timur (NTT) Isnin (2/5/2011).

    Korban meninggal dunia dalam keadaan bogel di dalam rumah bulat yang bersebelahan dengan rumah tinggal mereka.

    Anak tiri korban, Saulus Anin (45), yang ditemui Pos Kupang di Bilik Jenazah RSUD SoE, Selasa (3/5/2011), mengatakan, sekitar pukul 16.00 petang, dirinya keluar dari rumahnya yang jarak lebih kurang 200 meter untuk menjenguk kedua orangtuanya.

    Setiba di rumah orangtuannya itu, dia menemukan ibunya Regina Patola tertidur di luar "rumah bulat" di atas bangku. Dia lalu membangunkan ibunya dan menanyakan di mana bapanya. Namun mamanya hanya berdiam diri. Dia cuba memanggil bapanya beberapa kali, tetapi tidak ada jawapan. Namun dia melihat bapanya yang sudah meninggal dunia dan tak bersuara lagi.

    Anin menduga mamanya yang sudah lama mengalami gangguan jiwa telah membunuh suaminya itu. Sebelum itu, mamanya pernah menggigit salah satu telinga suami ketiganya itu hingga putus dan pernah juga membakar rumah mereka sendiri.

    Polis telah membawa jenazah korban bersama barang bukti dan saksi, Regina Patola, isteri korban.

    Menurut Sole, korban meninggal akibat luka robek pada kepala bahagian kanan dan kedua pelipis kiri dan kanan. Juga luka robek pada pergelangan tangan dan putusnya jari telunjuk tangan kanan serta luka robek pada pergelangan kaki kanan.

    Ketika disiasat, kata Soleh, isteri mangsa mengaku menghabiskan nyawa suaminya kerana menolak hubungan intim. Dia menggunakan parang milik suaminya untuk memotong mangsa hingga tewas.

    Kerana jawabannya sering berubah-ubah, lanjut Sole, polis belum boleh memastikan pelaku pembunuhan. Polis masih terus melakukan penyiasatan.

    "Berdasarkan informasi yang diperoleh, pelaku pembunuhan itu mengarah kepada isteri mangsa. Dan, untuk sementara isteri mangsa ditahan di Polres TTS untuk menjalani pemeriksaan lebih lanjut," katanya.

    Budak 5 tahun jual lukisan yang dilukis untuk membiayai kos rawatan kansernya

    Posted: 03 May 2011 08:35 PM PDT

    Bijak sungguh budak ini...
    saya petik dari kosmo online

    KANSAS, Amerika Syarikat - Seorang kanak-kanak, Aidan Reed berjaya menjual sebanyak 3,000 keping gambar raksasa yang dilukisnya demi membiayai kos rawatan penyakit kanser yang dihidapinya, lapor sebuah akhbar semalam.

    Aidan yang berusia lima tahun itu didiagnosis penyakit leukemia pada 13 September 2010.

    Sejak itu, dia yang berasal dari Kansas, Amerika Syarikat (AS) dikehendaki menjalani rawatan termasuk kemoterapi, jangkitan, saluran tulang belakang dan prosedur lain yang menyakitkan.

    Pakar perubatan bagaimanapun memberitahu bahawa penyakit yang dialami Aidan menunjukkan 90 peratus untuk pulih.

    Ibu bapa Aidan, Katie dan Wiley sebelum ini berdepan dengan masalah untuk membayar bil hospital sehingga terpaksa mencagar rumah mereka bagi mendapatkan wang. Cukup mengejutkan apabila Aidan yang memiliki minat melukis raksasa dapat membantu menyelesaikan masalah tersebut.

    Dalam waktu singkat Aidan berjaya menjual 3,000 lukisan yang dilukis di katil hospital sewaktu menjalani rawatan.

    Keseluruhan wang yang dikumpulkan melebihi AS$30,000 (RM89,235), sekali gus cukup untuk mendapatkan semula rumahnya yang dicagar dan menjalani rawatan susulan selepas ini.

    Lukisan Aidan turut menerima tempahan dari Jepun, Itali, Brazil dan negara lain di seluruh dunia. - Agensi

    Mayat bekas model plaboy dan juga pelakon di temui

    Posted: 03 May 2011 07:00 PM PDT

    BEVERLY HILLS, California - Mayat aktres yang membintangi filem Attack Of The 50 Foot Woman, Yvette Vickers, 82, ditemui di rumahnya dipercayai meninggal dunia sejak beberapa bulan lalu, lapor sebuah akhbar semalam.

    Yvette yang pernah bergelar model majalah Playboy tahun 1959 itu ditemui mati di kediaman yang didudukinya sejak bertahun-tahun lalu.

    Seorang jiran Yvette, Susan Savage yang memberitahu akhbar Los Angeles Times berkata, dia mula berasa ragu-ragu selepas mendapati himpunan surat di peti surat mula berwarna kuning dan sarang labah-labah berada di pintu utama rumah pelakon tersebut.

    Susan kemudian meninjau ke rumah Yvette dan terkejut apabila melihat mayat wanita itu berdekatan alat pemanas air dengan tingkap rumah yang rosak.

    Menurut laporan pegawai penyiasat Los Angeles, pihak polis masih menyiasat punca sebenar kematian Yvette. Namun ia bukan diklasifikasi sebagai kematian yang mencurigakan.

    Selepas popularitinya menurun dalam dunia lakonan, Yvette bekerja sebagai ejen hartanah untuk menyara hidup. - Agensi
    saya petik dari kosmo online

    Siswazah UKM maut ditikam kekasih berumur 50 tahun

    Posted: 03 May 2011 06:25 PM PDT

    Kerana ikutkan perasaan akhirnya diri sendiri yang merana...
    saya petik dari myMetro

    ALOR SETAR: Akibat menolak lamaran untuk berkahwin, seorang siswazah Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Bangi, maut ditikam teman lelakinya dalam tragedi berdarah di sebuah rumah di Taman Mahkota, di sini, malam kelmarin.

    Dalam kejadian kira-kira jam 11 malam itu, mangsa, Ratna Sufizzahriyyanti Omar, 23, meninggal dunia di tempat kejadian apabila ditikam berkali-kali di badan, dada dan tangan dengan sebilah pisau oleh kekasihnya yang berusia 50-an.

    Difahamkan, sebelum kejadian, mangsa yang bekerja di sebuah kilang di Gurun, berkunjung ke rumah sewa suspek dipercayai untuk memutuskan hubungan mereka yang terjalin sejak enam tahun lalu.

    Permintaan mangsa itu menyebabkan mereka bertengkar sehingga mendorong suspek mengambil pisau di dapur dan menikam mangsa berkali-kali.

    MALU...suspek dibawa ke Mahkamah Alor Setar untuk mendapatkan tahanan reman, kelmarin.

    Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Adzaman Mohd Jan, berkata suspek yang bekerja sebagai tukang masak di sebuah restoran di bandar raya ini menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Setar, di sini, kira-kira jam 1.30 pagi semalam.

    Lepas ais krim,kini muncul keju dari air susu ibu

    Posted: 03 May 2011 05:30 PM PDT

    NEW YORK - Setelah sebelumnya muncul inovasi ais krim dari air susu ibu, kini inovasi air susu ibu kembali hadir ke dalam pembuatan keju.

    Sebuah kedai khusus menjual keju di New York, The Lady Cheese Shop, menawarkan pengalaman baru "rasa baru" tersebut bagi para penikmat keju tersebut.

    Pemilik kedai, Miriam Simun berharap keju dari air susu ibu ini dapat menjawab pertanyaan mengenai etika bioteknologi moden.

    "Keju adalah sajian pembuka pada saat sebuah percakapan akan dimulakan, banyak yang menyukainya walaupun banyak juga yang tidak suka," ujar wanita jlulusan sarjana dari New York Universiti, demikian lapor Telegraph, Selasa (3/5/2011).

    Bahkan Simun mengaku, ada tiga orang jururawat yang meminta air susunya untuk dijadikan sebagai bahan keju buatannya.

    Simun pun meneliti dahulu air susu tersebut, mensterilkan dan lalu mengolah dengan langkah-langkah dasar pembuatan keju.

    Kini Simun memiliki tiga variasi khusus yang tersedia hanya di hari Minggu, iaitu West Side Funk, Midtown Smoke yang disebut sebagai si "krim keju dari syurga" yang rendah lemak dan mengandung saripati sayur-sayuran.(rhs)

    Anak sanggup bakar ayah kandung yang kahwin satu lagi

    Posted: 03 May 2011 11:01 AM PDT

    Ayah Dibakar Oleh Anak kandungnya Sendiri - Sadikin warga Kampung Cilalung Tangerang Selatan (Tangsel) gelap mata. Ia sanggup membakar hidup-hidup ayahnya, Mahyudin (52).


    Pemuda 22 tahun itu nekad melakukan aksinya itu, lantaran kesal kerana ayahnya menikah lagi. Ia merasa sejak punya istri baru, Mahyudin tidak memperdulikan keluarga dan tak lagi memberi nafkah.

     Ketua Polis Alip menjelaskan, peristiwa tragik itu terjadi ketika Mahyudin sedang asyik menonton televisyen di ruang tamu rumah isteri pertamanya. Tiba-tiba Sadikin datang danterjadi pertengkaran dengan ayahnya.

     Merasa kesal dan gelap mata, Sadikin lalu pergi ke dapur untuk mengambil botol berisi minyak. 'Secara spontan, Sadikin menyiram tubuh ayahnya dengan minyak, dan langsung membakar dengan menggunakan pemetik api yang diambil dari dalam seluarnya,' kata Alip di Jakarta, Selasa 26 April 2011.

     Api langsung menyambar dan membakar tubuh Mahyudin. Beruntung salah satu anak mangsa lainnya yakni, Robi (13) langsung mengambil air dari dalam bilik mandi, dan menyiram ayahnya yang mengerang kesakitan akibat api yang terus menjilat tubuh Mahyudin. Setelah melakukan aksinya, Sadikin kemudian melarikan diri.

     Sementara Mahyudin langsung dilarikan ke Hospital Fatmawati, Jakarta Selatan, akibat luka bakarnya cukup parah. 'Luka bakarnya sekitar 60 peratus,'.

     Tidak berapa lama, kata dia, polis akhirnya berjaya menangkap Sadikin dengan barang bukti botol berisi minyak, pemetik api, dan kerusi sofa yang ikut terbakar. 'Dia (Sadikin) sudah kita tahan di Polsek Ciputat,' ungkapnya.

     Berdasarkan pemeriksaan polis, tersangka mengaku kesal dengan ayahnya kerana sudah setahun terakhir menikah lagi. Sejak menikah dengan isteri muda, Mahyudin mulai berubah dalam menafkahi keluarga. Sebagai anak sulung, Sadikin merasa ayahnya perlu diberi pelajaran. 'Pelaku kesal pada ayahnya yang tidak bertanggung jawab,' ujar dia seraya menegaskan ketika melakukan aksinya Sadikin dalam keadaan normal atau sedar.

     Akibat peristiwa tersebut, kata Alief jika terbukti bersalah, Sadikin akan dipenjara minima lima tahun.

    Lelaki kurang ajar.…bukan dia tolong tapi hisap payudara perempuan yang pengsan

    Posted: 03 May 2011 10:01 AM PDT

    image

    Video menunjukkan seorang perempuan terbaring pengsan di pintu restoran akibat bergaduh, pakaian terangkat sehingga  mendedahkan dada bahagian atas.Ada seorang lelaki berada berdekatan perempuan itu dan mengangkat leher perempuan kelengannya tetapi dia tidak membantu perempuan itu menurunkan pakaian, juga mengambil kesempatan untuk menghisap payudara perempuan itu. Di samping itu pejalan kaki, tapi tidak ada yang melangkah mahu untuk membantu.





    sumber : http://tt.mop.com

    Wow...Orang Ini Meramal Dengan Meraba Punggung

    Posted: 03 May 2011 09:20 AM PDT

    Hentikan meramal masa depan anda dengan membaca garis tapak tangan. Seorang supranatural Jerman berkata, dirinya mampu membaca nasib orang dengan menyentuh bontot atau punggung.

    Sang paranormal, Clairvoyant Ulf Buck (39), mengatakan bahagian belakang tubuh seseorang ternyata memiliki garis-garis tertentu, menyerupai garis tangan yang biasa digunakan para peramal untuk mengetahui karakter dan nasib seseorang.


    "Punggung merupakan bahagian tubuh tempat garis nasib sangat jelas terlihat. Bahkan, berdasar pengalaman saya, garis di wilayah tersebut lebih ekspresif daripada garis tangan," katanya kepada Reuters. "Garis ini juga akan terus berubah, sejalan dengan bertambahnya umur."

    Dengan meraba garis-garis di bokong kliennya, Buck mengaku dapat meneka tingkat kemakmuran, kehidupan rumah tangga, kesihatan, dan kebahagian seseorang pada masa depan.
    Menurutnya, garis yang mewakili kesuksesan, karier, dan rasa seni seseorang, adalah garis-garis dari atas punggung yang mengarah ke bahagian dalam. Sementara lima garis lainnya, mengarah keluar.

    "Pada awalnya meramal dengan meraba garis pantat hanya saya lakukan di lingkup kecil.

    Namun kemudian lingkupnya semakin besar," katanya. "Saya bukan orang gila pada abad ini. Saya menangani pelanggan saya dengan perhatian tinggi dan berhati-hati."

    Buck, yang tinggal di bahagian utara Desa Meldorf di Hamburg timurlaut, mengatakan bermacam orang telah mendatanginya. Mereka meminta diramal dengan metode ramal garis punggung tersebut.
    Dia menganggap kebutaannya sebagai modal besar. Paling tidak, dengan kondisinya itu para pelanggan tidak takut identiti mereka terbongkar. Dia mengalami kebutaan sejak umur tiga tahun.

    "Semua jenis orang datang. Dari pembantu rumah tangga, sekretari, sampai tokoh politik. Bagi mereka, kebutaan saya merupakan anugerah kerana saya dapat melakukan ramal punggung tanpa dapat mengenali mereka di lain waktu," tambahnya.

    Walau mengaku diperlukan waktu bertahun-tahun untuk melatih jari-jarinya, dia mengatakan seorang peramal punggung amatur akan dengan cepat mampu mengetahui keperibadian seseorang.
    "Punggung yang berbentuk buah apel menunjukkan pemiliknya orang yang berkharisma, dinamis, percaya diri, dan kreatif. Pokoknya, seseorang yang sangat menikmati hidup," tegasnya.
    "Sementara orang yang pantatnya berbentuk buah pir adalah orang yang setia, sabar, dan bersahaja."

    Dia dengan tegas menyangkal dugaan orang bahawa ramal punggung atau bontot yang dilakukannya mungkin didasari oleh alasan lain, bukan cuma hasrat untuk membantu seseorang mengetahui masa depan mereka.
    "Saya tidak meraba pantat untuk tujuan kenikmatan. Isteri saya sudah cukup cantik," kilahnya, dengan bangga.

    Buck menolak membicarakan kesuksesannya. Namun dia mengatakan pernah dengan tepat meramal, seorang aktris opera suatu saat akan menulis buku. Ramalannya itu tidak meleset.

    Dia juga mengatakan, selama dua tahun terakhir ini keahliannya dimanfaatkan oleh seorang pemain saham.
    "Seorang pemain saham tidak akan meminta pendapat seorang paranormal buta untuk meramal harga saham, jika mereka tidak percaya pada apa yang saya lakukan," katanya.

    Pembantu rumah kurang ajar beromen dengan boyfriendnya depan perempuan tua yang dijaganya

    Posted: 03 May 2011 08:00 AM PDT





    Sumber : stomp.com.sg
    This domestic worker apparently brought a wheelchair-bound woman in her care to her date with her boyfriend. STOMPer Rina is furious that they started getting intimate, right in front of the elderly woman.

    The STOMPer described:

    "A maid was spotted 'romancing' a foreign worker behind Kembangan MRT station on May 2 at 6pm while a wheelchair-bound elderly helplessly looked on. 

    "The maid was so heartless and disrespectful that she couldn't care less about her elderly employer who kept looking away while the maid had a jolly time with her lover. 

    "Shortly, the maid turned the wheelchair around and left the pitiful employer guessing what was going on behind. 

    "Such behaviour is absolutely appalling and I really feel for the aged employer who was unwillingly made to sit through such torture, unable to react to it and voice out.

    "I hope this is not your maid!"


    Pemandu yang memegang rekod saman termahal dunia

    Posted: 03 May 2011 07:25 AM PDT

    Seorang pemandu kereta di Switzerland sungguh malang ketika memndu keretanya dalam kelajuan 290 kilometer sejam. Lelaki tersebut ketika ini dikenakan saman sebanyak 660 ribu poundsterling .

    Jumlah denda ini dianggap sebagai rekod saman termahal di dunia. Kejadian ini terjadi ketika lelaki berusia 37 tahun yang menolak disuruh berhenti, terlihat dia memandu keretanya sebanyak dua kali dalam kelajuan 145 kilometer sejam. Demikian diberitakan AFP,

    Menurut hukum di Switzerland jumlah denda diputuskan berdasarkan atas tingkat kekayaan dan pelanggaran di jalan raya yang dilakukan. Pada kes terakhir ini, juru cakap polis Benoit Dumas mengatakan pihaknya tidak dapat membiarkan siapapun memandu dengan kelajuan 290 kilometer sejam.

    Kini kereta lelaki tersebut disita oleh pihak polis dan polisi pun memaksa lelaki tersebut untuk membayar denda harian sebanyak 2,200 poundsterling selama 300 hari.

    Lelaki ini boleh dianggap sebagai pemegang rekod saman termahal di dunia. Rekod sebelumnya dipegang oleh pemandu berasal Switzerland yang terpaksa membayar saman sebanyak 185,000 poundsterling.

    sumber : http://international.okezone.com

    Pisang Dijadikan Kambing Hitam Pelecehan Seks

    Posted: 03 May 2011 06:47 AM PDT

    Seorang pendeta yang dituduh melakukan pelecehan seks terhadap seorang gadis kecil,cuba membuat helah dengan mengatakan bukan dirinya yang melakukan hal itu. Melainkan sebuah pisang.

    Ketika menjalani proses pengadilan di London, Inggris, pendeta tersebut membantah semua tuduhan yang di arahkan pada dirinya.
    "Saya tidak melakukan pelecehan, ia (korban) hanya menyentuh pisang yang berada di poket saya," ungkap pendeta tersebut seperti dikutip Orange.

    Menurut para juri yang mengikuti persidangan ini. Insiden pelecehan mungkin saja terjadi kerana mangsa mengira pisang tersebut adalah penis dari pendeta itu. Peristiwa ini sendiri terjadi ketika mangsa duduk di sebelah pendeta saat mengikuti tutor dan peristiwa itu terjadi ketika usianya masih 12 tahun.

    Mangsa yang kini berusia 26 tahun tersebut mengaku, jika pendeta itu sengaja menarik tangannya dan diarahkan ke kelengkang pendeta itu.
    Dia juga mengatakan, pendeta bernama David Morris tersebut mengajak dirinya serta saudara perempuannya untuk berbelanja seluar dalam dan membawa mereka ke pub.

    sumber : http://international.okezone.com

    Inilah Kisah Chito dan Pocho, Manusia dan Buaya yang bersahabat

    Posted: 03 May 2011 05:00 AM PDT

    Foto-foto ini sungguh menakjubkan. Seorang lelakibermain-main dalam air dengan buaya raksasa. Dulu buaya itu pernah hampir mati dan disembuhkan. Nama lelaki hebat ini adalah Chito, dan buaya besar itu dinamainya Pocho.


     Dua puluh tahun lalu Chito menemukan buaya ini di sungai dengan keadaan hampir matit, terluka  tembakan senjata api. Dia menaikkan buaya besar itu ke perahunya dan dibawa ke rumah, lalu dia ubati lukanya.

     "Setiap malam aku tidur di sebelah Pocho ketika dia terluka. Aku memperlakukannya dengan penuh kasih-sayang," kata Chito seperti dikutip dari Moolf.

     Perlu masa lapan tahun sebelum Chito benar-benar boleh menaklukkan buaya raksasa Pocho. Sekarang dia sudah boleh dengan bebas berenang bersama Pocho di kolam. Ketika memberikan makanan pun Chito  masuk ke dalam air. Aksi persahabatan manusia dengan buaya ini menjadi tontonan pelancung.

    http://forum.vivanews.com

    Kalau iklan ubat gigi guna ikan yu sebagai model

    Posted: 03 May 2011 04:00 AM PDT

    Ikan Hiu Bergigi Lucu

    Pasti gempak kalau ikan yu jadi model ilan ubat gigi..putih berseri-seri

    Karya terbaru ‘Doktor Kematian’

    Posted: 03 May 2011 03:00 AM PDT

    Gunther von Hagens yang dikenali dengan jolokan 'Dokter Kematian' adalah ahli anatomi Jerman penemu teknik pengawetan spasimen jaringan biologi yang disebut 'plastisin'. Setelah sebelumnya membuat sejumlah karya dari mayat manusia, kali ini Gunther mempamerkan sejumlah karyanya yang terbuat dari mayat binatang. Pameran yang bertajuk 'Koerperwelten der Tiere (Dunia Tubuh Binatang)' ini dipamerkan di zoo Cologne, Jerman.
    Mulai 14 March hingga 11 September 2011 , 20 koleksi jasad binatang yang telah dipastinasi di zoo Cologne, termasuk gajah dan zirafah. Pastinasi mengacu para proses pengawetan mayat, menciptakan spesimen yang tidak berbau, dan tidak membusuk. Caranya, mengganti air dan lemak yang terkandung dalam jasad dengan plastik. "Ini adalah wawasan dalam dunia haiwan, biologi binatang dan kedoktoran haiwan, yang tidak pernah dilakukan sebelumnya." ungkap pengarah zoo, Theo Pagel.

    image

    Aneh ada buah pisang tumbuh atas permukaan tanah dan tanpa pohonnya

    Posted: 03 May 2011 02:00 AM PDT

    Aneh, buah pisang tiba-tiba tumbuh tanpa pohon dan daun di kebun milik Salam, warga Dusun  Ciamis.  Uniknya, pisang tersebut tumbuh semakin membesar bersamaan dengan tumbuhnya tunas pohon pisang baru di sampingnya.

    Wawan Hermawan, tetangga pemilik pisang aneh tersebut mengaku hairan ketika melintas di kebun pisang milik Salam, "Saya melihat ada (buah) pisang yang tumbuh dari tanah, tanpa ada pohonnya. Baru kali ini saya melihat ada pisang tumbuh di atas tanah .

    Menurut Wawan, pisang aneh itu diketahui jenis pisang raja sereh. Ketika ini, buahnya terus membesar hingga terdapat lima sisir. "Setiap melalui kawasan itu saya perhatikan, ternyata buahnya makin besar," katanya.

    Salam, pemilik buah pisang berkata, fenomena tak lazim tersebut ternyata baru diketahui dari tetangga yang merasa aneh atas tumbuhnya pisang tersebut.

    "Awalnya dulu tempat itu berupa lubang pembuangan sampah. Kebetulan waktu itu ada pohon pisang yang sudah mati lalu saya tanam di sana. Saya kira tak akan tumbuh jadi buah, tapi ternyata tumbuh jadi buah pisang," kata Salam yang berniaga soto khas jawa itu.

    Buah aneh tersebut dijangkakan berumur sekitar dua bulan. "Memang boleh dikatakan agak aneh kerana tumbuh tanpa batang dan daun, batangnya juga sudah membusuk. Waktu saya tanam dulu memang ketika itu musim hujan," katanya.

    sumber : http://www.inilah.com

    Pelik..gadis Korea ini tak bersihkan make-up selama 2 tahun

    Posted: 03 May 2011 01:46 AM PDT

    Pakar kecantikkan menyarankan wanita membersihkan make-up setiap malam sebelum mereka pergi tidur, untuk mencegah kerosakan pada kulit mereka, tetapi seorang gadis muda Korea Selatan memilih untuk memakai make-up sepenuh waktu, selama dua tahun .



    Bae Dal mi 20 tahun pertama kali memakai make-up ketika dia berusia 14 tahun dan cinta terus jatuh cinta pada make -up. Sejak 2 tahun kebelakangan ini ,dia menjadi sangat bergantung pada make up dan dia tidak ingin membersihkannya lagi. Ketika dia terus menerapkan lapisan pernah-tebal make-up di wajahnya, cermin menjadi item yang paling penting dalam hidup Bae dan dia menyatakan "Saya ingin terlihat sempurna setiap saat, aku tidur dengan make-up tanpa membersihkannya supaya kelihatan cantik." Shae tidak puas dengan penampilannya, dan mengatakan dia ingin menjalani pembedahan plastik di 10 tempat yang berbeza.

    Selama dua tahun gadis muda tidak pernah menggunakan make-up remover, maka ibunya berasa meluat dengan perilaku Bae, menghubungi stesen TV dan mengatakan kepada mereka kisah luar biasa Bae. Selama variety show, dermatologists berhasil meyakinkan Bae Dal-mi dan akhirnya menghilangkan lapisan make-up. Setelah check up khusus mereka menemukan kulitnya dua kali lebih tua dari usia sebenarnya. Semua kerana obsesi dengan keindahan dan kecantikkan.

    Inilah bintang filem porno yang meninggalkan dunia glamour demi anak kembarnya

    Posted: 03 May 2011 12:57 AM PDT

    Sejak March 2009 lalu nama Jenna Jameson sudah diletakan dari daftar pelakon filem porno kelas dunia. Namun pada hari Jenna rasmi menjadi seorang ibu ,dia akan mundur dari dunia pornografi . Meski dari sinilah Jenna meraih populariti dan harta namun demi si kembar, Jenna rela melakukan apapun.


    "Saya fikir saya akan meninggalkan itu semua. Saya sudah tidak memerlukannya lagi. Pada ketika saya memutuskan untuk mempunyai anak saya sudah tahu kalau saya akan berhenti. Saya bahkan tak akan lagi menjadi model MAXIM," ujar Jenna Jameson seperti dikutip dari Splash News. Jenna lebih memilih menikmati hidupnya dan mencurahkan segalanya untuk kedua anaknya.

    "Sekarang saya bukan lagi Jenna Jameson - Saya hanya seorang seorang ibu yang punya anak kembar. Saya hanya wanita biasa dengan segala kekhuatiran dan ketakutannya. Bezanya, saya dulu bintang porno," lanjut Jenna Jameson yang baru saja menjual bisnis pornografinya senilai US$30 juta ke PLAYBOY .

    BEN ASHAARI !!! Aku nakkkkk !!

    Posted: 03 May 2011 12:54 AM PDT

    Blog patut diselongkar kerana macam-macam cerita ada di blog ini..

    Kanak-kanak 2 tahun ini bijak kerana iPhone

    Posted: 02 May 2011 11:48 PM PDT

    Anak berusia dua tahun dilaporkan boleh mengingat seluruh informasi di iPhone milik orang tuanya, termasuk nama 44 presiden Amerika Syarikat (AS) secara berturutan.

    Rockford Ramirez dari California, mampu menyebutkan nama semua negara bahagian dan kota di Amerika, serta nama negara-negara di dunia. Kemampuan membacanya pun sungguh menakjubkan. Demikian seperti yang dikutip dari Korea Herald.
    Menurut orang tuanya, rahsia dari kemampuan anak mereka adalah iPhone. Mereka mengatakan bahwa telefon tersebut berpengaruh besar terhadap pengetahuan Ramirez.

    Kanak-kanak tersebut pertama kali menggunakan iPhone ketika di usia 18 bulan. Setelah menggunakan berbagai aplikasi, Rockford belajar mengenai beragam topik, seperti sejarah dan geografi.

    "Ia sangat senang bermain menggunakan iPhone dan iPad milik kami. Perangkat tersebut membantunya belajar dan menyerap banyak informasi," ujar Rocky, ayah dari Rockford Ramirez, yang juga seorang guru.

    "Perangkat tersebut membantunya belajar sejarah dan geografi. Pengetahuannya mengejutkan kita semua. Ramirez tahu banyak hal yang kami tidak ketahui," tambah Raquel, ibu dari Rockford Ramirez.

    Sumber: http://www.unikaja.com

    Penemuan patung seperti mayat wanita

    Posted: 02 May 2011 10:45 PM PDT




    Cuba perhatikan matanya lama-lama

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS