Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


The Smartphone Rocked the Tech Universe Hits Malaysia

Posted: 09 Jun 2011 10:31 PM PDT

The Smartphone that Rocked the Tech Universe Hits Malaysia

"Samsung GALAXY S II makes it way to take Malaysia by storm"

Kuala Lumpur, June 9, 2011 – All around the world, millions are clamouring to get their hands on the next generation quintessential smartphone that will revolutionise and redefine smartphones altogether. This trendsetting device not only serves as the smartest communication device, but also provides an unspoken yet burstingly loud attachment to forward style and sophistication.

Operating in a market, where people most essentially want faster, smarter, smoother, slimmer, stronger and more powerful mobile devices the Samsung's GALAXY S II has become the most anticipated smartphone by far. The build up to its arrival has far superseded that of pop culture, its icons and the pop music in itself. The Samsung GALAXY S II has, even before making its official footing, established a culture– creating a desire for consumers to be part of the larger Samsung GALAXY S II race.

image002

The expectation of its arrival in Malaysia has been long awaited; as global conversations of its features, style and iconic representation is vast and extensive on the World Wide Web. The few fortunate enough to review this second coming have sung its praises as "the best Android smartphone yet, but more importantly, it might just be the best smartphone to date," (IT product review channel Engadget).

Around the world, this telephonic phenomenon garnered over 3 million pre-orders within just a one-month period.

At home in Korea, the launch of the Samsung GALAXY S II exceeded expectations, queues in the thousands from early in the morning, of excited consumers waiting to be part of the Samsung GALAXY S II culture, flooded most major Samsung retail outlets, causing more buzz than anticipated.

But what is it that puts this android in such high demand, with amazing reviews from all around the world?

image006

The Samsung GALAXY S II is purported to be the fastest android ever released. Pumping at the heart of this communications beast pulses a dual-core-processing powering the Android™ 2.3 (Gingerbread) platform, enhancing the users rich multimedia and data communication features.

The ultra clear screen is the next-generation Super-AMOLED-Plus, made from Corning's Gorilla Glass which is damage-resistant, environmentally friendly and super responsive to the touch of the finger. Not only is the Samsung GALAXY S II the fastest and clearest smartphone ever, it is also the slimmest and lightest ever.

The Samsung GALAXY S II proves that now, where smartphones are concerned, you don't have to be a 'trekkie' or a 'techie' to be this 'trendy'. With a user friendly interface, high powered speed and crystal clear images all packaged in lightweight yet super strong housing, there is a little wonder why this gadget has become the talk of the town.

Now there are only these left to ask… Where and when can Malaysians get their hands on the Samsung GALAXY S II?

The answer to that is a closely guarded secret for now. When asked about the availability, Mr. Kwon Jae Hoon, Managing Director, Samsung Malaysia Electronics Sdn Bhd said, "The Samsung GALAXY S II is set to be launched by the end of June 2011, at a mall in the Klang Valley. We are currently working on the launch price and mechanics; however I can say that the introductory offer will be so good, it would be hard to not have your hands all over the Samsung GALAXY S II."

For more information on the launch in Malaysia, stay tuned to the Samsung Univez Facebook page at http://www.facebook.com/#!/SamsungUnivez and Samsung official website http://www.samsung.com/my.

image004

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Casting Call Search Miss Universe Malaysia 2012
  • Samsung Bags The Most Gold Awards at GoMobile 2010
  • Miss Universe Malaysia
  • Samsung Wave First BADA Smartphone Hits Malaysia
  • The Universe
  • Liyana Jasmay Aku Tak Percaya Cinta di Hits 1
  • XPAX Introduces The Blackberry Curve 8520
  • Food Tech New Series
  • MAXIS TO OFFER FIRST BLACKBERRY PEARL FLIP SMARTPHONE IN MALAYSIA
  • OUR CELCOM OUR SALE
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Top 7 Panaskan pentas SHOWDOWN 2011

    Posted: 09 Jun 2011 10:19 PM PDT

    Top 7 panaskan pentas SHOWDOWN 2011

    Petaling Jaya, 8 Jun 2011 – Kerancakan muzik dan gerak tari peserta-peserta Top 8 menghangatkan pentas SHOWDOWN 2011. Suasana di i-City meriah dengan sorakan penyokong-penyokong Top 8 yang membuat persembahan minggu lepas.

    Tema "N.K.O.T.B.S.B" ternyata tidak semudah yang disangkakan. Lagu-lagu popular nyanyian 'boy band' popular NKOTB dan Backstreet Boys ini mengiringi peserta Top 8 untuk mempamerkan persembahan masing-masing minggu lepas. Ada yang mendapat pujian dari pihak juri tidak kurang juga mendapat kritikan hebat. Minggu lepas juga menyaksikan kehebatan Elocoldxhot yang menguasai pentas SHOWDOWN 2011 apabila memenangi persembahan terbaik dari juri untuk tiga minggu berturut-turut.

    sd09#003

    Peserta tunggal dari Sarawak Stepholic telah tersingkir pada minggu lepas kerana gagal memberikan persembahan yang baik pada sesi 'Battle'. Stepholic yang dianggap juri seperti acuh tak acuh dan mengulangi kesalahan yang sama seperti Soulution yang tersingkir pada minggu kedua terpaksa akur dengan kehebatan Blazin' Squad pada sesi 'Battle'.

    SHOWDOWN merupakan program realiti 'battle dance' terbitan stesen tv hip 8TV. Program yang cukup dikenali sebagai satu-satunya rancangan pencarian tarian kru jalanan yang tergempak di Malaysia kembali menggegarkan industri hiburan untuk mencari kru terbaik untuk musim ke-dua. Objektif rancangan ini diadakan adalah untuk membawa tarian jalanan ke suatu tahap yang lebih tinggi disamping mengubah persepsi masyarakat terhadap tarian ini.

    Sekali lagi kerancakkan melodi dan gerak tari unik dapat anda saksikan dalam sesi uji bakat SHOWDOWN 2011 yang telah diadakan di beberapa lokasi di Malaysia. Lebih daripada 100 kru telah hadir mencuba nasib sewaktu sesi ujibakat di adakan dibeberapa lokasi terpilih di Malaysia dan 12 kru terbaik telah dipilih untuk beraksi di pentas SHOWDOWN 2011.

    Kini hanya tinggal tujuh (7) kru meneruskan perjalanan dalam SHOWDOWN 2011 bagi merebut gelaran juara SHOWDOWN 2011 sekaligus membawa pulang wang tunai RM 50, 000!

    judges

    TOP 7 kru yang akan beraksi di pentas SHOWDOWN 2011 malam ini ialah Panic, Force 136, Bounce Stepperz, Elecoldxhot, Blazin Squad, HMC Phlow dan Rokusteps.

    Tema minggu ini ialah 'Rock' di mana peserta Top 7 perlu menari dengan iringan lagu-lagu berirama rock antaranya Muse, My Chemical Romance dan Meet Uncle Hussein. Seperti minggu-minggu sebelumnya, kesemua kru perlu menyahut cabaran ini dan menggunakan kreativiti masing-masing untuk memberikan persembahan terbaik sekaligus meraih undian penonton.

    SHOWDOWN 2011 sekali lagi mengalu-alukan penglibatan Joe Flizzow, penerbit album/rapper popular kumpulan Too Phat yang telah memenangi banyak anugerah industri, kembali memanaskan kerusi bersama kareografer/penari Sensasi terkenal – Maple Loo. Minggu ini Noh (Hujan) akan bersam-sama memeriahkan SHOWDOWN 2011 sebagai juri undangan serta artis undangan James Baum yang bakal menghiburkan penonton.

    "Setiap minggu kita terpaksa mengucapkan Selamat Tinggal kepada kru-kru yang tersingkir dan minggu lepas kita telah menyaksikan pemergian Stepholic dari pentas SHOWDOWN 2011. Anak-anak muda dari Sarawak ini cukup berbakat dan saya percaya SHOWDOWN 2011 telah memberikan platfom yang baik untuk mempamerkan bakat mereka," ujar Cik Airin Zainul, Pengurus Besar Kumpulan 8TV dan ntv7.

    Airin menambah "Kita dapat lihat masing-masing mempunyai semangat untuk menang dalam pertandingan ini dan bersungguh-sungguh mempamerkan sesuatu yang kreatif untuk khalayak. Saya bangga dan berterima kasih dengan komitmen yang diberikan oleh kesemua kru SHOWDOWN 2011.

    SHOWDOWN 2011 dengan bangganya dibawakan oleh 8TV dan dipersembahkan oleh Hotlink selaku penaja utama dan Sony sebagai rakan penaja. Kami turut mengalu-alukan kehadiran Vitagen sekali lagi yang turut tampil menjadi rakan penaja. Program ini turut disokong oleh Office Make Up yang menaja tatarias dan juga Snips yang menjaga dandanan rambut peserta-peserta. Manakala stesen radio FlyFM dan majalah Just Dance!, Majalah tarian No.1 di Malaysia diangkat sebagai rakan media tahun ini.

    HMC Phlow

    SHOWDOWN 2011 juga sekali lagi akan memperlihatkan kelincahan Hafiz Hatim penyampai FlyFM untuk menjadi pengacara bagi rancangan paling hip ini. Bersedialah untuk menyaksikan persembahan oleh kru penari jalanan Malaysia di dalam SHOWDOWN 2011 di mana aksi tarian sebenar berlaku.

    SHOWDOWN 2011 telahpun ke udara pada 6 April 2011 yang lalu, setiap hari Rabu jam 9.30 malam secara eksklusif hanya di stesen hip 8TV. Bermula pada 4 Mei 2011 SHOWDOWN 2011 akan bersiaran secara LIVE dari Ruang Terbuka (bertentangan dengan Snowalk) di i-City Shah Alam dan di sinilah segala-galanya bakal bermula.

    Setiap minggu penonton akan dapat berkongsi rasa suka duka perjalanan kru-kru ini dan mengalami debaran akan pengumuman empat (4) kru yang mendapat undian SMS paling bawah yang ditentukan sendiri ditangan rakyat Malaysia. Empat (4) kru ini akan berhadapan dengan situasi BATTLE, di mana mereka perlu bertarung dengan skil tarian masing-masing untuk memenangi hati juri. Kru yang lemah akan dihantar pulang.

    Untuk mengundi kru kegemaran, anda boleh menghantar SMS dengan menaip SD KOD KRU ke nombor 33399. Jika anda ingin mengundi secara pukal, taip SD 5 or SD 10 KOD KRU ke 33399.

    guest artist - james baum

    Untuk mengikuti kisah-kisah sebalik tabir dan mengenali kru TOP 12, mendapatkan gosip-gosip dan info-info terkini, jangan lupa menonton SHOWDOWN 2011 Diaries…From the Streets yang akan disiarkan setiap hari Selasa, jam 11.30 malam bermula 3 Mei 2011.

    Jika anda ingin menyaksikan dan mengalami sendiri trauma bagaimana kru-kru ini beraksi di hadapan anda, dapatkan tiket masuk ke persembahan `LIVE' setiap minggu di sekitar seri jelajah untuk tujuan promosi di tempat-tempat berikut di bawah:

    17/6/2011 1pm-2pm Top 5 # School visit @ TARC
    (Fri)
    25/6/2011 2pm-4pm Top 4 # Mall Show@ Pavilion
    (Sat)
    30/6/2011 1pm-2pm Top 3 # School visit @ Segi College
    (Thu)
    1/7/2011 12pm-2pm Top 3 # School visit with 8TEAM @ LimKokWing
    (Fri)

    Anda juga boleh mendapatkan tiket SHOWDOWN 2011 dari kumpulan bergerak 8Team, dengan menonton 8TV Quickie ataupun melawati laman Facebook SHOWDOWN 2011. Selain dari itu, anda juga boleh datang sendiri ke Pondok Pengawal di Sri Pentas, setiap hari Isnin hingga Jumaat. Tiket-tiket boleh didapati dari jam 10.00pagi hingga 12.00 tengahari atau 2.00 petang hingga 5.00 petang bermula pada 30 April 2011.

    Saksikan kehebatan gerak tari energetik, teknik `spin' dan stunt yang akan mereka pamerkan khas buat peminat-peminat dan mereka yang ingin mengenali mengenai tarian jalanan. Semua ini dapat anda saksikan hanya di 8TV atau menerusi Astro di saluran 708.

    force 136 (2)

    Interaktiviti dan isi kandungan laman sesawang SHOWDOWN 2011 juga menunjukkan perubahan yang besar tahun ini. Peminat-peminat berpeluang mendapatkan info-info terkini mengenai program, peserta dan muat turun dengan melayari laman sesawang SHOWDOWN2011 di http://www.8tv.com.my/showdown/2011/ .

    Apakah yang menarik dan terbaru tentang laman ini? Anda bukan sahaja dapat mengenali dengan lebih dekat kru TOP 12 anda, bahkan peminat juga berkesempatan mendapatkan tip-tip tarian melalui video dari pakar tarian seperti Byron Carter dari Amerika dan BBoy China dari Thailand. Hanya tekan `LIKE' di laman muka Facebook kru penari kegemaran anda, seterusnya anda akan memperolehi laman Galeri Video dengan meluasnya (video yang tidak pernah dipaparkan di TV sebelum ini, episod program SHOWDOWN 2011, episod-episod terbaru SHOWDOWN 2011 dan juga diari mingguan) dan Galeri Gambar (sesi ujibakat, `Meltdown' & kisah-kisah belakang tabir) serta banyak lagi. Satu lagi yang pasti bakal menarik perhatian adalah pengenalan aplikasi interaktif `The Flippin Tournament' dan anda berpeluang memenangi hadiah-hadiah menarik!

    Jangan ketinggalan untuk menyaksikan program-program 8TV kegemaran anda dengan melayari laman sesawang www.8tv.com.my. Apa yang lebih menarik lagi SHOWDOWN 2011 boleh ditonton oleh peminat dari luar negara menerusi www.tonton.com.my. Anda juga boleh mengikuti perkembangan terkini di www.facebook.com/8TVshowdown.

    Kini anda juga boleh menonton program-program kegemaran anda di m.tonton.com.my menerusi telefon bimbit anda! Pastikan anda menjadi saksi kepada gerak tari baru yang kreatif dan teknik luar biasa peserta-peserta SHOWDOWN 2011.

    Andakah anda seberani mereka?

    SHOWDOWN 2011 – TOP 7 LIVE SHOW

    THEME : ROCK

    JUDGES : MAPLE LOO (ML), JOE FLIZZOW (JF)

    GUEST JUDGE : NOH (NH)

    BLAZIN SQUAD (BSQ)

    Song : Marabahaya – Pop Shuvit & Project E.A.R

    ML : Blazin Squad I've always liked your energy, and I think tonight your energy was blazin'! You were hyping the crowd.  Altho' im not too crazy about your choreography, masih timing itu ada banyak masalah and you are not in sync.the energy was good la, impact itu ada.

    NH : Aku enjoy giler you punya show. So far opening the best! Thank you.

    JF : Ok Blazin Squad saya harus beri pujiaan, pengunaan pentas yang baik. A lot of improvement. Saya tengok crew awak memang dari awal, ada sedikit improvement dari minggu ke minggu. Bagaimana pun saya rasa permulaan set awak  tak berapa happening la, tapi penhabisan yang bagus. So overall it was alright.

    FORCE 136 (FRC)

    Song : Are You Gonna Go My Way – Lenny Kravitz

    ML : OK sebernayan I banyak nak coment, tapi malam tak cukup masa la. Anyway it was very messy to me, there was no structure in your choreography.  You guys masih tak faham choreography, apa maksud choreography. Tak ada structure, lepas itu tak dance together.  You guys are not in sync. Now the difference is do you guys want to be good or do you guys want  to be great? That's the questions you want to answer

    NH : Saya rasa kamu orang boleh bagi lagi kot. Cuma yang spinner saya suka style you la.

    JF : Force 136 seperti biasa set anda banyak power moves, banyak variasi yang saya dapat lihat daripada show show sebelum ini la. Itu mungkin suatu yang positive, macam formation yang awak buat tu, for me that looked very good you know, on camera it will look very good. Cuma kalau boleh, saya rasa Maple nak lihat more of that. You proved you can do it for 10 seconds lets see if you can do it for 2 minutes ok.

    ELECOLDXHOT (ECX)

    Song : Lagu Untukmu – Meet Uncle Hussein

    ML :  First of all, I have to say that was such a bloody hard song to choreograph to. But you guys nailed it! And I love it that you've injected the lyrical bit into the choreo, u know. I mean it's crazy what you can imagine. It's your imagination and your ideas. Your obsession with perfection! You always try to be perfect. Bravo guys.

    NH  :  Satu perkataan je, Dashyat!

    JF: Dua perkataan je..Memang dashyat! Good show tonight, very fluent movements. As usual, your character comes through. When you guys perform you guys are like set free on stage. We saw that again, week in and week out. Good job guys!

    ROKUSTEPS(RKS)

    Song : Smells Like Teen Spirit – Nirvana

    ML : Wei guitar tu betul ke? Anyway, I can see that you guys were dancing your hearts out. As usual I know you guys are bboys trying to dance, but you were really dancing your hearts out. Now the thing is, sometimes you have more style over content, becareful. And I can still see that you guys are not in sync, so as a crew itu la disadvantage-nya, coz you are not dancing in sync. So when you work on your choreography together, when you rehearse, you have to look for those little things that make you gel as one. So that's what I see still lacking.  But otherwise, the impact you created, the energy was good.

    NH  : Aku pun tak pernah pecah guitar bila perform. Kira dashyat la, tapi boleh lagi kot.

    JF : Rokusteps got fans la eh? Minggu ini saya nampak pertama kali di SHOWDOWN ya Rokusteps macam betul betul nak menang SHOWDOWN ini. Meaning, selama ini kamu orang macam simpan, tapi hari ini you guys betul betul lepas. I just wana take from what Maple just said, when you guys release your anger like that, its very important to maintain a choreography, synchronization with your whole crew and semua bergerak sebagai satu crew. Tapi, overall this was a very good show. I liked it.

    BOUNCE STEPPERZ (BOS)

    Song : Super Massive Black Hole – Muse

    ML : Now I can see that SHOWDOWN has finally brought the beast in you. Bounce Stepperz I hope Malaysia sees this now, that you are the most versatile crew in this competition. And every single week you put such effort in making your show different and making your show so visual. And you know you have such talent in putting on a good show. You know what it takes to put on a good show. You are such a precious addition to our dance industry, I think. We would love to have you maintain in the dance industry because you are redefining our standards. Really nice show. I really really hope you get lots of votes tonight.

    NH : Kamu orang rojakan traditional dengan modern dance kira berjaya la, saya suka la. Best sangat.

    JF : Saya nak cakap benda ini kerana saya rasa mungkin tak ada peluang nak cakap minggu minggu lain. Kau orang memang binatang la. Saya suka show awak, ada elemen-elemen theatre, ada elemen traditional dan pengunaan prop yang baik. Cuma saya rasa energy level boleh kuat lagi. Maybe you guys were using masks and had props and all and you were a bit focused on that, but the energy level could have been a lot more.

    PANIC (PNC)

    Song : Knock Out – Lil Wayne & Nicki Minaj

    ML : Girls I like your story telling. That was a good idea. Especially the mirror effect with the twins. That's very clever. And I like your expression and I really like it that you take your performance to very experimental places and you look good doing it. So good Job

    NH : Saya rasa show yang creative dan amat-amat menghiburkan. Saya amat-amat terhibur.

    JF : Alright Panic, last week I was a bit critical of you guys, but this week its not going to be the same, I really liked your set. I like how you guys manage transform the look of your crew week in and week out. That means you really go to lengths to think of concepts, and this concept right here was really really good. That was a good show.

    HMC PHLOW

    Song : Sing – My Chemical Romance

    ML : You know you guys tonight I see a very different kinda energy coming out you're your performance. You were doing something that was not what you do normally. And you did it so perfectly well. It really worked. And your creativity comes from such a natural place, your conscious and your subconscious, that is really special, that is something that you have that is really special. So I think that you are seriously cutting it guys, seriously. Great job!

    NH : Aku tak tahu nak cakap apa la. Best la. Best giler.

    JF : Persembahan yang sangat sangat Dinamik. Minggu ini saya nampak HMC Phlow lebih focus, lebih pantas. Difficulty level set tadi pun saya nampak lebih susah dari minggu minggu sebelum ini. Saya memang  gembira nampak HMC Phlow ganas macam ini.

    BOTTOM 4 BATTLE

    Panic vs Rokusteps

    ML : Actually this is my most favourite battle. I think like Rokusteps you've got the esthetics and drama and the sense of humour with the b-pattern, but Panic wow, you guys are compared to shock! Orange your technique you're amazing. Good Luck guys.

    JF : Once again, this right here is SHOWDOWN, where else can you see a group like Panic, battling a group like Rokusteps. And don't get it twisted, what these girls did just now, like some of those cartwheels were so crazy like to the point, its technically just as hard as what bboys have to go through with the power moves and all. This might be a bit controversial, but me and Maple both agree that we are giving this battle to Panic.

    Force 136 vs Blazin Squad

    JF : Very technical battle. Ikno yo guys because you know your opponent so well you keluarkan barang barang yang jarang keluar la. We really enjoyed the battle. Very clean, that's the best thing about this battle. I got to say for me Blazin Squad, Pusat you really impressed me today. I think you had one of the best throw downs of the night. Very clean combo. Force 136, Busu, what can I say man, what can I say? You seem to have the ability to fly in the air whenever you want to.

    ML: I must say you guys battle so well bboys style with you musicality. Your musicality is on point. And I must agree, Pusat you are so amazing. Busu and Amy as well, you are fantastic bboys. But for this battle we've agreed that Blazin Squad you have made it.

    Rokusteps vs Force 136

    JF : We got two very able crews on stage. Sadly one crew has got to go home. I just wana say this, even though your journey here at SHOWDOWN 2011 ends tonight, as dancers you still have a long way to go. Rokusteps you guys are great bboys but when it comes to your weekly performances and choreography, masih banyak kelemahan and there's always room for improvement. Force 136, individually you guys have some of the best bboys this competition has seen. But, as a unit you don't seem to be able to bergerak sekali and that is what SHOWDOWN is all about. The performance and the choreography is more important than the battle itself. So because of that Force 136, tonight you guys are going home.

    Next weeks theme:  Street Flava

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: , , , , , , , , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Showdown 2011
  • Showdown 2011 Top 11 Crews Step It Up
  • Penari sensasi Nick Demoura dalam Showdown 2011
  • Showdown Episode 3 The Battles Johor Bahru & Penang
  • 8TV Umum 12 Top List Showdown 2010
  • Top 8 Showdown 2011
  • Peserta Top 11 SHOWDOWN 2011 Terus Beraksi
  • Top 9 Showdown 2011
  • SHOWDOWN 2011 Kembali gegarkan Malaysia
  • Ujibakat SHOWDOWN 2011
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    (Video) Will Justin Bieber Blend?

    Posted: 08 Jun 2011 11:50 PM PDT


    Blendtec kali ini memaparkan demonstrasi ringkas mengenai kehebatan alat pengisar mereka, dan mangsa yang terkini ialah Justin Bieber. Sebelum ini, Blendtec telah berjaya mengisar iPad dalam rangkaian video terbitan mereka, "Will It Blend?". Enjoy the show!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    (Panas) Pekida Mahu Saman Farid Kamil & Syamsul Yusof

    Posted: 09 Jun 2011 06:28 PM PDT

    Ekoran penggunaan beberapa kata kunci atau keyword yang berkaitan serta dianggap sulit dengan Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah (Pekida) dalam filem Kongsi arahan Farid Kamil serta filem KL Gangster arahan Syamsul Yusof, pihak Pekida mahu menyaman kedua-dua pengarah tersebut termasuklah pihak penerbit.

    DOWNLOAD FILEM KONGSI DAN DOWNLOAD FILEM KL GANGSTER
    Poster filem KL Gangster

    Ketua Ahli Majlis Negeri Pekida Wilayah Persekutuan, Shikin Begum berkata antara dialog dalam kedua-dua filem berkenaan telah menggunakan kata kunci pertubuhan tersebut yang selama ini dianggap rahsia.

    "Kami melihat filem Kongsi dan yang terbaru ini KL Gangster telah melampaui batas apabila menggunakan kata laluan dan kod rahsia Pekida.

    "Mereka juga telah membuka banyak rahsia Pekida dengan menerbitkan filem bercorak gengster yang sebenarnya hanya memalu dan menjatuhkan martabat bangsa Melayu sendiri,"

    DOWNLOAD FILEM KONGSI DAN DOWNLOAD FILEM KL GANGSTER
    Salah satu adegan dalam filem KL Gangster

    Shikin berkata, pihaknya kecewa dengan penerbit filem tersebut iaitu Skop Production dan Metrowealth kerana tidak sensitif dengan perkara melibatkan pertubuhan tersebut.

    Menurut Shikin lagi, kedua-dua filem itu juga dilihat telah menjejaskan imej masyarakat Melayu apabila mengaitkan golongan Melayu dalam kumpulan gengster.

    "Saya kecewa kerana kedua-dua pengarah iaitu Farid Kamil dan Syamsul Yusof tidak sensitif dengan perkara ini. Jika mereka mahu menghasilkan filem seumpama itu, mereka harus meminta nasihat kami terlebih dahulu.

    "Mereka seperti mempermainkan perjuangan pertubuhan ini dan tidak menghormati kami sebagai sebuah badan bukan kerajaan (NGO). Kami sedar ramai yang masih tidak tahu perjuangan Pekida namun mereka seharusnya ada rasa hormat,"

    DOWNLOAD FILEM KONGSI DAN DOWNLOAD FILEM KL GANGSTER
    Poster filem Kongsi

    Tambahnya, dia memahami kedua-dua pengarah muda ini mempunyai perjuangan dalam memeriahkan industri filem tanah air, namun tidak seharusnya mengambil jalan dengan menjatuhkan imej pertubuhan tersebut.

    "Kedua-dua filem itu bukan sahaja tidak menghormati kami, malah memberi pandangan buruk kepada masyarakat tentang perjuangan sebenar Pekida.

    "Kami pada awalnya berdiam, namun kemunculan filem KL Gangster membuatkan kami seperti dicabar untuk bangkit mendapatkan penjelasan selain mengambil tindakan,"

    Sehubungan itu, pihaknya akan merujuk perkara ini kepada Pengerusi, Lembaga Penapisan Filem Malaysia (LPFM), Datuk Husin Shafie bagi mendapatkan penjelasan sebenar dan menuntut agar filem yang sedang ditayangkan itu ditarik balik serta merta selain dilakukan penapisan semula.

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    (Video) Cerita Catriona Ross Dapat Hidayah

    Posted: 09 Jun 2011 04:43 PM PDT

    Ikuti kisah Catriona Ross di atas dan semoga ianya menjadi iktibar dan pengajaran kepada kita semua. Tahniah kami ucapkan kepada Catriona Ross sesungguhnya jika Allah mengkehendaki sesuatu itu berlaku, pasti ianya akan berlaku tanpa ada tangan pun yang mampu menghalangnya.

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Nenek 67 tahun juara pertandingan ratu cantik nenek-nenek

    Posted: 09 Jun 2011 09:00 PM PDT

    VIVAnews - Mendengar pertandingan kecantikan, Anda mungkin membayangkan lenggok seksi sejumlah wanita muda berparas ayu. Seolah melawan arus itu, sebuah pertandingan kecantikan digelar khusus untuk wanita tua. Usia minimal 58 tahun.

    Bertajuk 'Miss Senior Sweetheart', pertandingan ini berlangsung setiap tahun, di Fall River, Massachusetts, Amerika Syarikat.

    Tak berbeza jauh dengan pertandingan kecantikan pada umumnya, masing-masing peserta akan bersaing dalam sejumlah sesi penjurian. Mulai dari kecantikkan, kecakapan menjawab isu wawasan umum, kelincahan menari, hingga  penampilan memeragakan busana malam.

    Dikutip dari situs resminyawww.msseniorsweetheart.com, pemegang mahkota tahun ini adalah Connie Gabriel. Seorang wanita 67 tahun yang sempat aktif di komuniti apoteker. Meski pencen, ia tetap aktif sebagai sukarelawan kesihatan di sejumlah komuniti kemanusiaan, baik lokal mahupun internasional.

    Gabriel menggantikan kedudukan pemenang tahun lalu, Cheri Ann Schear. Seorang bekas penyanyi solo di sejumlah symphony orchestra. Usianya 73 tahun asal Missouri. Bersama komedian George Gobel, ia pernah menyanyikan lagu-lagu hits Broadway melintasi Amerika Syarikat, Puerto Rico, dan Aruba.

    Sejak 1978, Len Kaplan yang menggagas pertandingan unik ini. Niatnya adalah untuk menunjukkan kepada dunia bahawa wanita tak kehilangan daya pikat hingga usia senja.

    Pemandu 'French Kiss' Anak Kekasihnya Ketika Sedang Kirim SMS

    Posted: 09 Jun 2011 08:41 PM PDT

    TRIBUNNEWS.COM - Seorang pemandu yang tidur bersama kekasihnya dan juga anak perempuannya berusia 15 tahun tak boleh menahan berahi.Lelaki berusia 33 tahun ini melangkah terlalu jauh dan membuatnya dijatuhi hukuman sembilan minggu penjara kerana mencium anak kekasihnya.

    Dilapor The Straits Times, hukuman ini dijatuhkan pengadilan Singapura,Khamis (9/6/2011), atas insiden yang terjadi pada 10 Mei tahun lalu.

    Ketika itu, gadis ini tidur di lantai sambil mengirim SMS ke temannya. Sekitar pukul satu pagihari, kekasih ibunya kemudian turun dari katil dan berbaring di sampingnya. Si pemandu bertanya mengapa dia belum tidur kemudian memeluknya.

    Tak lama kemudian, ia menciumi pipi kiri dan kemudian menciumi bibirnya dan melakukan French kiss dan kemudian menjilati telinganya dan kembali ke tempat tidur.

    Si mangsa tidak berani berteriak ataupun menangis. Namun, pagi harinya, ia menelefon ayahnya dan kemudian datang serta memukul kekasih bekas isterinya. Si lelaki kemudian dirawat di hospital selama 10 hari setelah kejadian itu.

    Perkelahian itu kemudian membuat seorang tetangga melaporkan ke polis terkait pelecehan seksual yang dilakukan sang pemandu. Penasihat hukum terdakwa Tan Hee Joek mengatakan kliennya masih tinggal bersama ibu mangsa dan merancang untuk menikah. Si remaja kemudian tinggal bersama sang ayah.

    Sementara, Jaksa Penuntut Umum (JPU) Agnes Chan mengatakan pelecehan itu tidak sebentar namun berlangsung selama lapan minit. Atas argumen ini, Hakim Distrik See Kee Oon setuju dan menambahkan mangsa masih muda dan menjadi korban atas tindakan yang tak diinginkannya.

    Betul ke lelaki tak pandai beli belah?

    Posted: 09 Jun 2011 07:28 PM PDT

    Betul ke?
    saya petik dari Berita Harian online

    LONDON: Lelaki bergantung kepada isteri atau pasangan untuk membeli separuh daripada pakaian masing-masing, manakala mereka hanya membeli 30 peratus pakaian sendiri.

    Kajian oleh jenama fesyen Joe Browns menyatakan, wanita menghabiskan purata dua jam setiap bulan atau 24 jam setahun bersamaan dengan 40 hari sepanjang hayat mereka membeli pakaian untuk suami dan kekasih.
    Sebagai perbandingan, lelaki menghabiskan yang jauh lebih sedikit untuk membeli pakaian iaitu kira-kira 50 minit sebulan atau 16.6 hari sepanjang hayat mereka.

    Tinjauan membabitkan 1,984 orang dewasa berusia 18 hingga 50 tahun mendedahkan bahawa baki peratus dipenuhi dengan hadiah daripada rakan dan keluarga.

    Bagaimanapun, lelaki didapati mempunyai kecenderungan dua kali ganda untuk membeli sehelai pakaian 'must buy' berbanding wanita.

    "Amat jelas bahawa wanita di Britain mementingkan gaya tetapi menghabiskan banyak masa untuk membentuk penampilan pasangan atau teman lelaki mereka," kata jurucakap Joe Browns, Simon Brown yang dipetik Daily Mail. –
    Agensi

    Jururawat nyaris nak kena jual

    Posted: 09 Jun 2011 06:45 PM PDT

    Nasib baik...
    saya petik dari myMetro

    KUALA LUMPUR: Seorang jururawat berusia 22 tahun kini trauma selepas diculik sebelum dipukul sekumpulan tiga lelaki tidak dikenali ketika berada di Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Wangsa Maju, di sini, kelmarin.

    Difahamkan, selepas menculik wanita itu, kumpulan terbabit membawa mangsa ke lokasi tidak diketahui dan mahu menjualnya kepada individu lain yang sedia menunggu.

    Namun, dalam kejadian kira-kira jam 1 tengah hari itu, urusan tiga suspek terkubur apabila mangsa berjaya melarikan diri.

    Biarpun jururawat itu dikejar ketiga-tiga penjenayah terbabit, dia menyembunyikan diri di dalam stor sebuah kedai makan di kawasan berkenaan selama tiga jam dan sebaik merasakan selamat, dia keluar dan membuat laporan di Balai Polis Wangsa Maju, kira-kira jam 4.30 petang.


    Menceritakan semula kejadian itu, sumber polis berkata, mangsa yang berjalan sendirian di kawasan LRT berkenaan mendakwa dihampiri sebuah kereta BMW biru gelap dinaiki tiga lelaki sebelum pemandu kenderaan itu menegur mangsa.

    Walah,Kasino Ini Kalah US$ 11 juta

    Posted: 09 Jun 2011 05:00 PM PDT

    TEMPO Interaktif, Pameo di kalangan penjudi yang menyebutkan bahawa bandar judi tak pernah kalah sepertinya tak berlaku bagi sebuah kasino di Amerika Syarikat.

    Sebuah kasino di Atlantic City yang selama ini mengaku tak pernah kalah, kali ini terkena. Dia dikalahkan oleh dua penjudi. Jumlahnya mencapai US$ 11 juta  dalam seminggu.

    April lalu, seorang penjudi blackjack memperolehi US$ 5,8 juta  dari mesin judi Tropicana Casino and Resort. Seminggu kemudian, penjudi lain dapat US$ 5,3 juta .

    Menangang api kekalahan yang begitu masif dan belum pernah terjadi sebelumnya, pemilik Tropicana tetap bakal melanjutkan dunia bisnisnya. Menurutnya, saat ini, dia belum beruntung.

    "Itu hanya soal waktu saja. Jika Anda bertaruh lebih besar, maka kesempatan menang Anda lebih terbuka," ujar Tony Rodio, Presiden dan CEO Tropicana, kepada Associated Press.

     Don Johson dari Bensalem, Pennsylvania, lelaki yang menangguk kemenangan April lalu . Johson merupakan penjudi ulung yang pernah meraih keberuntungan di Caesar's Atlantic City senilai US$ 4,2 juta serta di Borgata Hotel Casino & Spa sebesar US$ 5 juta .

    Sementara itu, minggu lalu, seorang lelaki yang enggan disebutkan namanya bermain craps, blackjack, dan mini-baccarat dan menang judi $ 5,3 juta . Selesaii meraih kemenangan, dia membagi-bagikan wang US$ 150 ribu ntuk tip pegawai kasino.

    Lihat video lelaki mabuk ni...

    Posted: 09 Jun 2011 11:01 AM PDT


    dah tak tentu hala di buatnya....

    Ditusuk Pisau, Suami Maafkan Isterinya

    Posted: 09 Jun 2011 10:01 AM PDT

    ESSEX - Seorang suami memohon kepada polis untuk tidak menahan isterinya yang telah menusukkan pisau di perutnya.

    Anthony Mellet, berusia 37 tahun yang dilarikan ke hospital akibat pisau lapan inci masuk ke dalam perutnya, saat dirinya tengah bertengkar dengan isterinya Jen.

    Pisau itu tidak mengenai pembuluh arteri dan syaraf tulang belakangnya, namun melukai ususnya.

    "Pisau itu memang digenggam olehnya, dan dia melemparnya saat kami bertengkar," ujar Anthony seperti dikutip dari Dailymail, Khamis (9/6/2011).

    Anthony dilarikan ke hospital dengan pisau yang masih tertancap di perutnya, dan sesampainya di sana Anthony langsung dioperasi.

    Setengah dari usus Anthony rosak dan harus dipotong dan sisanya harus dijahit.

    Anthony menolak penangkapan atas isterinya karena pengadilan boleh memvonisnya atas tuduhan percubaan pembunuhan. Sang isteri boleh dipenjara seumur hidup.

    "Saya beruntung kerana masih hidup, yang saya inginkan adalah pulang ke rumah dan menjaga keluarga saya. Saya mencintai istri saya dan saya tidak akan memperpanjang masalah ini," ujar Anthony.(rhs)

    Masya Allah… Pasangan Ini Tawarkan Anaknya 8 Tahun untuk Seks

    Posted: 09 Jun 2011 09:49 AM PDT

    REPUBLIKA.CO.ID, HARDINXVELD-GIESSENDAM – Sepasang suami-isteri yang perlu wang menawarkan anak perempuannya yang berumur 8 tahun untuk layanan seksual. Ayah (44 tahun) dan ibu (43 tahun) ditahan polis sejak 13 Mei.

    Seorang lelaki(32 tahun) dari Heusden yang melakukan tawar-menawar lewat internet juga ditahan pada Rabu (8/6). Hal itu diumumkan kejaksaan Rotterdam Khamis (9/6).

    Situasi dan keadaan si anak perempuan dilaporkan baik. Ia dibawa ke tempat penampungan kanak-kanak. Kes ini terbongkar ketika laptop suami-isteri itu dipinjamkan ke sanak keluarganya.

    Sanak keluarga menemukan e-mail yang mencurigakan dan langsung melaporkan ke polis. Suami isteri itu dituduh menyebarkan pornografi anak, perdagangan manusia dan penyebaran praktek hubungan seksual dengan anak-anak di bawah umur.

    Pihak kejaksaan tidak memberikan komen, apakah kedua orang tua itu juga menyebarkan foto anaknya lewat internet. Lelaki dari Heusden didakwa menyebarkan pornografi anak serta pelecehan seksual dengan anak-anak dibawah umur.

    Kesnya akan diajukan ke pengadilan pada Jumaat (10/6). Namun, tidak jelas apakah si anak itu untuk pertama kali ditawarkan orang tuanya lewat internet atau bukan.

    Lelaki pasang iklan billboard besar kerana kecewa terhadap pasangannya yang menggugurkan bayi mereka

    Posted: 09 Jun 2011 08:00 AM PDT


    SANTA FE - Seorang lelaki di Mexico memasang iklan billboard besar di jalan raya kerana kecewa terhadap pasangannya yang diduga menggugurkan bayi mereka.

    Billboard yang terletak di selatan New Mexico ini menunjukkan gambar Greg Fultz (35) seolah-olah memegang bayi. Billboard tersebut bertuliskan "Ini Mungkin Menjadi Gambar Bayi Saya Berusia 2 Bulan Jika Ibunya Tidak Memutuskan Untuk MEMBUNUH BAYI KAMI!"

    Namun bekas kekasih Fultz mengatakan bahawa billboard tersebut merupakan penghinaan dan juga pembajakan privasinya.

    Kisah keduanya dimulai saat Fultz dan kekasihnya yang masih berusia 18 tahun memiliki bayi, sang kekasih meminta Fultz untuk menikahinya, namun Fultz menolak untuk menikah. Kekasihnya tersebut mengancam jika tidak dinikahi maka dia tidak mahu mengandung bayi tersebut.

    Sang kekasih akhirnya memutuskan bekerja di Wisconsin, dan ketika dia kembali sudah tidak hamil lagi, Fultz menduga bahwa dia telah melakukan pengguguran.

    Seperti dilapor Reuters, Khamis (9/6/2011), Kominiti Hak Hidup New Mexico sebelumnya memberikan dukungan terhadap billboard itu, namun akhirnya sokongan tersebut ditarik setelah banyaknya surat elektronik yang masuk dan mengatakan bahawa bekas kekasih Fultz tidak menggugurkan bayinya melainkan keguguran.(rhs)

    Inilah salon untuk kanak-kanak yang memberi perawatan kecantikkan seperti orang dewasa

    Posted: 09 Jun 2011 07:51 AM PDT

    VIVAnews - Mungkin Anda sudah sering melihat salon khusus kanak-kanak yang menawarkan jasa potong rambut di tengah ruang penuh permainan dan hiburan khas anak-anak. Tapi, pernahkah Anda melihat salon khusus bocah yang menawarkan jasa perawatan kecantikan khas wanita dewasa?

    Di Britain, sebuah salon sengaja menangkap pengguna anak-anak perempuan usia 13 tahun ke bawah. Tak sekadar potong rambut, salon ini menawarkan jasa perawatan kecantikan seperti facial, manicure, pedicure, creambath, hair spa, hair style, waxing, make up, tanning, hingga piercing.

    Salon itu menjadi sorotan di tengah pembahasan mengenai isu eksploitasi seksualiti anak-anak. Minggu ini, pemerintah setempat menyerukan langkah-langkah perlindungan terhadap anak-anak, terutama anak perempuan. Perlindungan itu meliputi peaturan untuk mengawal cara berpakaian dan gaya anak-anak.

    Trendy Monkeys, sang pemilik salon bertajuk 'Michelle Devine' itu acuh dengan berbagai kritik yang menyerangnya. Ia tak peduli dengan herdikan sejumlah aktivis yang mengatakan bahawa memanjakan anak-anak dengan cara orang dewasa sama saja dengan merampas masa kecil mereka.

    Trendy berkeras bahawa salon adalah tempat untuk meraih kepercayaan diri, dan kemewahan tanpa peduli usia. "Aku akan melakukan perawatan kecantikan untuk mereka jika orangtuanya menghendaki," ujarnya.

    Selain berbagai perawatan khas wanita dewasa, salon itu juga menawarkan pakej penjemputan dari rumah ke salon dengan limousine warna pink. "Saya pikir ada pasar nyata untuk bisnis ini. Dan, kami ingin memberikan segalanya anak-anak sesuai keinginannya," ujarnya yang baru saja menangani pelanggan termudanya, 16 bulan

    Video Anjing Memandu Jadi Bintang Baru di You Tube

    Posted: 09 Jun 2011 06:45 AM PDT

    SEBUAH video yang menampilkan seekor anjing yang sedang memandu kini menjadi video paling banyak dilihat di YouTube.

    Video dengan durasi 30 saat itu nampaknya mengambil lokasi di wilayah Brasil. Adegan dimulai dengan sebuah mobil berjalan terlihat tanpa ada pemandu.

    Tapi ketika kereta VW tersebut mendekat ke kamera, terlihat jelas seekor anjing sedang memandu kereta tersebut.

    Video tersebut pun kini telah mencapai jumlah pengunjung 900 ribu, tapi banyak yang mempertanyakan apakah video tersebut asli atau tidak.

    "Bagaimana dia menyentuh pedal gas dengan kakinya yang kecil?" demikian ujar salah seorang pengunjung seperti dilapor Orange, Khamis (9/6/2011).(rhs)

    Akhirnya Perempuan Bertindik 6.925 Menikah

    Posted: 09 Jun 2011 05:00 AM PDT

    EDINBURGH, KOMPAS.com - Elaine Davidson, perempuan bertindik terbanyak dunia, mengakhiri masa jandanya, Rabu (8/6/2011). Perempuan yang memiliki 6.925 tindik itu menikah dengan Douglas Watson di Pejabat Sivil Edinburgh.

    Dia mengenakan gaun pengantin warna putih dan tiara berbunga. Wajahnya yang penuh tindik itu bercat hijau, kuning, dan putih.

    Perempuan kelahiran Brasil itu menjadi tontonan ketika dia berjalan memasuki pejabat itu. Penampilannya memang heboh. Dia mengenakan gaun pengantin warna putih dan tiara berbunga. Wajahnya yang penuh tindik itu bercat hijau, kuning, dan putih.

     Padahal Watson, calon suaminya, tampil rasmi dan sederhana. Wajahnya hanya berhias kacamata. Lelaki 60 tahun itu memegang pengantinnya sepanjang jalan menuju ke pejabat sivil. "Elaine sangat mengagumkan," puji Watson selesai upacara yang berlangsung selama 35 minit itu.

     Pasangan ini tinggal di Edinburgh, tempat Davidson mengelola kedai aromaterapi yang dinamai Tropical Rainbow.

     "Orang-orang hanya melihat tindiknya, tetapi saya melihat keperibadian yang mengagumkan di balik penampilannya. Kami mengenal sudah cukup lama," imbuh Watson.

     Menurut Watson, mereka berkenalan 15 tahun di sebuah kafe di Glasgow. "Kami langsung cocok dan berpacaran sejak itu," imbuhnya.

     "Saya selalu kagum melihat efek tindiknya terhadap orang lain. Dia perempuan yang mengagumkan. Orang mungkin berfikir yang dilakukannya tidak konvensional. Tetapi dia  apa adanya, dan orang-orang menyayanginya kerana itu," papar sang suami.

     "Kalau Douglas tidak menyukai tato dan tindik saya, bererti dia bukan jodoh saya. Saya sangat bahagia," tegas Davidson.

     Ketika diakui secara rasmi oleh Rekod Dunia Guinness pada tahun 2000, Davidson hanya mempunyai 462 tindik, 192 di antaranya pada wajah.

     Perempuan yang pernah berprofesi sebagai jururawat itu kini memiliki 6.925 tindik, termasuk lebih dari 1.500 berada di bagian tubuh "internal". Kalau ditimbang, semua cincin dan hiasan tindiknya berberat hampir tiga kilo.

     Menurut situs peribadinya, Davidson "tidak pernah melepas cincin dan hiasan tindiknya". Katanya, keluarganya tidak menyukai tindiknya yang luar biasa itu.

    Koleksi Mobil klasik Nan Mewah dari Ralph Lauren

    Posted: 09 Jun 2011 04:47 AM PDT

    Ralph Lauren, Seorang Dewa Design dianugerahi gelar AS "The Legend of fashion", secara luas dikenal sebagai perancang busana dan Kolektor Mobil, tapi selain dia terkenal di dunia mobil klasik dia juga kolektor gigih model terbaik dari vintage mobil yang indah . Pameran "Seni dari mobil, karya dari Ralph Lauren" retromobiles ini pertama kali diperkenalkan kepada publik.



















    "The Musalman",Surat Khabar yang Ditulis Tangan

    Posted: 09 Jun 2011 03:42 AM PDT

    CHENNAI, KOMPAS.com — Ketika banyak surat kabar gulung tikar diterjang media online, surat kabar The Musalman bertahan dengan caranya sendiri. Suratkhabar petang yang terbit di Chennai, Tamil Nadu, India, itu ditulis tangan.

    Terbit empat halaman setiap hari, suratkhabar berbahasa Urdu itu berharga 21.000. Diperlukan waktu tiga jam bagi tiga "katib" reporter dan kaligrafer untuk menulis berita di setiap halaman sebelum diproses hingga menjadi suratkhabar yang siap dikirim ke pelanggan.

    Jika ada breaking news, seluruh halaman itu harus ditulis ulang. Namun, kini mereka sudah menyediakan sebuah kolom kecil di halaman muka untuk berjaga-jaga apabila ada berita baru.

    Lain lagi yang terjadi apabila ada kesalahan tulis. Satu halaman tersebut harus diganti dan ditulis ulang.

    Dengan ditulis tangan, surat khabar ini sekaligus melestarikan tradisi kaligrafi rakyat India. Bagi Pemimpin Redaksi The Musalman Syed Arifullah, mempertahankan tradisi adalah urusan hidup atau mati.

    "Kami mempertahankan tradisi ini selama 84 tahun dan setelah tahun ketiga tahun pertama memimpin suratkhabar ini, saya memutuskan untuk mendedikasikan hidup saya untuk Musalman," kata Arifullah yang memimpin surat khabar itu sejak ayahnya meninggal.

    "The Musalman adalah tentang kaligrafi, dan setiap orang tertarik pada kaligrafi. Jika Anda menyalakan komputer, ada perbedaan antara kami dan suratkhabar lain. Kaligrafi adalah jantung Musalman. Jika Anda mengeluarkan jantung itu, tidak ada lagi yang tersisa," ujar Arifullah.

    Surat khabar itu diterbitkan pertama kali pada 1927 oleh datuk Arifullah, Syed Azmatullah, yang kemudian mewariskannya kepada Syed Faizullah. Ayah Arifullah itu meninggal pada usia 76 tahun akibat infeksi paru-paru. Sejak itu Arifullah menjadi penanggung jawab surat khabar ini.

    Bagi para pekerjanya, The Musalman menjadi simbol seni yang hampir punah. Dengan bekerja di sini mereka tidak hanya melestarikan tradisi kuno, tetapi juga bahasa Urdu.

    Karyawan Musalman tergolong setia. Salah satu reporternya, Rehman Hussain, kini berusia 50 tahun dan sudah bekerja di situ selama lebih dari 30 tahun. "Kerana boleh berbahasa Urdu, kami dihormati. Dan saya akan bekerja bersama Musalman sampai nafas penghabisan," kata Hussain.

    Pejabat The Musalman sangat sederhana, bahkan cukup tidak nyaman untuk bekerja. Pejabat itu suram kerana penerangan yang buruk. Suasananya juga bising kerana mesin cetak berada di pejabat yang sama.

    Belum lagi gaji mereka yang sangat kecil. Suratkhabar itu hampir tidak menghasilkan laba kerana biaya produksi yang cukup tinggi. Namun, bagi para kaligrafer Musalman, bekerja di situ merupakan dedikasi.

    "Kecintaan kami terhadap pekerjaan inilah yang membuat saya terikat kepada Musalman," kata Usman Gani, salah satu editor.




    Rent-A-Grandma, penyewaan nenek pembantu rumah

    Posted: 09 Jun 2011 02:00 AM PDT

    VIVAnews - Warga Los Angeles, Amerika Syarikat, kini tidak perlu kesulitan lagi mencari tenaga kerja domestik berpengalaman yang tidak cerewet dan banyak tingkah. Sebuah perusahaan penyalur tenaga kerja meluncurkan program baru bernama Rent-A-Grandma, penyewaan nenek pembantu rumah tangga.

    Seperti namanya, layanan ini menawarkan nenek berusia 50 tahun keatas yang telah diseleksi untuk membantu melakukan pekerjaan domestik. Nenek yang telah banyak makan asam-garam kehidupan ini mampu menjaga anak, mengawasi haiwan peliharaan, dan memasak lebih baik daripada pembantu muda.

    Todd Bliss, pendiri sekaligus CEO layanan ini mengatakan bahawa pengalaman mereka tidak boleh ditandingi. Keuntungan lainnya, ujarnya, nenek ini tidak banyak mahunya dan bekerja dengan fokus.

    "Para nenek tidak akan nge-tweet atau SMS-an saat mengawasi anak kecil," kata Bliss dilapor dari laman Livescience.

    Bliss menambahkan bahawa dia tak akan kekurangan stok nenek-nenek kerana besarnya jumlah nenek yang sedang mencari kerja atau ingin bekerja kembali, baik separuh waktu ataupun tidak.

    Sejauh ini, Rent-A-Grandma memiliki 40 hingga 45 nenek yang bekerja di wilayah Los Angeles. Mereka dibayar antara US$16  dan US$23 per jamnya. Bayaran mereka ini belum dipotong bagi perusahaan penyalur.

    Bliss yang pernah menjadi guru akting ini mengatakan idea nenek pembantu  berawal dari banyaknya keluhan orang tua murid tentang sulitnya mendapatkan pembantu yang baik.

    Walau masih baru, namun program ini telah diminati  orang ramai. Seorang pengusaha di Texas bahkan telah tanda tangan untuk pembukaan lima layanan ini di kotanya. Biaya  ini, kata Bliss, adalah sekitar US$23000 .

    "Lebih murah daripada beli kereta baru," imbuhnya.

    Sebuah kilang di China akan buat robot seks yang boleh bercakap secara besar-besaran

    Posted: 09 Jun 2011 01:00 AM PDT

    BEIJING, RIMANEWS – Sebuah perusahaan di China mulai membuka tabir tentang robot seks ciptaan mereka. Menurut Love Sex Company, nama perusahaan itu,kilang mereka akan mulai memproduksi robot yang dikatakan boleh bercakap-cakap dengan pemiliknya secara besar-besaran.

    Robot setinggi 5 kaki dan 1 inci ini memiliki kulit dan otot yang mirip dengan manusia. bahan dasar kulit terbuat dari gel silikon dan metal skeleton. Manager perusahaan, Li Jian menyatakan robot akan dijual seharga 3.000 pounsterling Pemasarannya menyasar kaum eksekutif yang terlalu sibuk untuk bertemu wanita sebenarnya.

    Pembeli boleh memilih wajah dan figur robot sesuai selera dan memprogramnya untuk boleh senantiasa melakukan hubungan mata dan berbincang-bincang. Bahasa percakapanpun, boleh diprogram, katanya.

    Pengoperasian robot, katanya, boleh menggunakan remote control. Robot itu kini dipamerkan di pameran Sex Culture Exhibition di Xi'an, ibu kota daerah Shaanxi.

    Stress Dimarahi Ibu, Seorang Gadis Nekad Bunuh Diri di Masjid

    Posted: 09 Jun 2011 12:32 AM PDT

    gambar hiasan

    REPUBLIKA.CO.ID, SEMARANG – Seorang gadis jatuh dari tingkat tiga masjid Baiturrahman, Semarang, Rabu (8/6). Korban dikatakan cuba berniat bunuh diri setelah bertengkar dengan ibunya.

    Korban bernama Siti Munawaroh (20), warga Kampung Kledung Malang Kota Semarang. Siti anak terakhir dari empat bersaudara. Ayahnya bernama Untung, dan ibu bernama Suranti.

    Saksi kejadian, Ivan Farhan (22) mengatakan sekitar pukul 17.00 WIB, korban dilihat bertengkar dengan kekasihnya, Agus Suparno (23). Agus sempat memberi helmet kepada Siti, namun helmet itu dilempar Siti. Agus kemudian meninggalkan Siti seorang diri di masjid. Setelah ditinggal Agus, Siti nampak termenung di tangga utama masjid. "Dia lalu ke dalam untuk solat maghrib," kata Ifan.

    Setelah solat, Siti kemudian pergi ke teres muka masjid di tingkat tiga yang menghadap Simpang Lima. Dari tingkat tiga, Siti kemudian menjatuhkan dirinya dengan kepala menghadap ke bawah. Menurut saksi yang lain, kejadian terjadi sekitar pukul 18.45 WIB. Tubuh Siti sempat menghempas kanopi masjid, lalu jatuh ke lantai . Siti pengsan seketika dengan luka memar di kening. Warga yang melihat langsung berkerumun.

    Selang 15 minit petugas Polis datang ke TKP dan membawa korban ke hospital Telogorejo, Semarang. Agus, kekasih Siti, ditelefon petugas dan diminta hadir ke hospital untuk diminta memberikan keterangan. Dari keterangan Agus terungkap jika Siti sebelumnya mengalami stress akibat sering kena marah ibunya. "Dia sifatnya memang begitu, suka stress kerana masalah kecil," kata Agus.

    Agus mengaku mengajak Siti untuk pulang, namun Siti menolak. Katanya Siti, ia merasa lebih tenang di masjid. Kerana tidak berhasil memujuk Siti, Agus memutuskan untuk meninggalkannya kerana harus mengajar.

    Kakak korban, Ratih Kusumadewi (22), membenarkan jika sebelumnya Siti terlibat pertengkaran dengan ibunya. Namun ia tidak menyangka jika adiknya nekad cuba bunuh diri. "Kelakuanya membuat malu keluarga," kata Ratih.

    Ketika ini Siti dalam rawatan petugas hospital. Petugas telah memberi ubat penenang dan mengubati luka-lukanya. Menurut petugas Polsek Semarang Tengah yang ikut membawa Siti, KSPK Wagiyo, Siti diduga melakukan cubaan bunuh diri. "Kesimpulan sementara adalah cubaan bunuh diri," ujarnya

    Perompakan Bank Bertopeng yang Terinspirasi dari Film The Town

    Posted: 08 Jun 2011 11:32 PM PDT

    source all picture by dailymail

    Seorang lelaki dan wanita bertopeng telah merampok bank Chicago. Wanita itu berpakaian seperti biarawati dalam filem Ben Affleck, 'The Town'. Perampokan itu terjadi pada hari Minggu kelmarin pada jam 01.58.

    Para pencuri bertopeng membawa beg penuh wang setelah mereka menyerbu bank di Palos Heights. Mereka membawa pistol dan memaksa para pekerja bank untuk menyerahkan wang sebelum mereka pergi.

    Mereka melompat di atas meja dan mengancam teller bank dan menyuruh manager branch ke peti besi di mana beg ransel Nike dipenuhi dengan wang. Berikut screen shoot dari kamera CCTV:


    Seorang ibu dilanggar kereta ketika cuba lari kembali ke supermarket untuk ambil anaknya yang tertinggal

    Posted: 08 Jun 2011 10:25 PM PDT

    Sebuah peristiwa mengejutkan, seorang ibu turun dari keretanya dan berlari kembali ke supermaket di Ohio USA kerana teringat anak perempuannya yang tertinggal. Namun apa yang terjadi, sebuah kereta dari arah depan melanggar ibu tersebut hingga tersungkur ke jalan. Berikut foto-foto ekslusif yang tertangkap kamera CCTV:






    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS