Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Video Majlis Pertunangan Elly Mazlein & Azmi Hatta

Posted: 05 Jun 2011 11:31 PM PDT

Yah, we know the story kinda outdated. However, this video just being uploaded by the crew for viewing purpose.

Apabila tengok preview majlis pertunangan Elly Mazlein, rasa macam tengok orang berkahwin pula. Bukan main meriah siap ada kereta kuda bagai. Mungkin, Elly Mazlein cuba membawa konsep Cindarella untuk majlis pertunangan ini yang berlangsung di Bukit Kiara Ekuestarian Park.

Zaman sekarang, macam satu trend pula apabila majlis pertunangan dibuat secara besar-besaran. Sebagai selebriti, mereka perlu buat majlis secara besar-besaran kerana jemputan adalah ramai, masih boleh consider lagi. Tetapi, bagaimana pula orang kebiasaan? Sampai ada yang merancang nak tukar baju 3-4 kali, serius memang ada!

Layankan video ini, mana tahu dapat idea-idea yang menarik daripada Elly Mazlein, kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Maharaja Lawak Minggu 10 : Sepah & Jozan Serius Terbaik, Pecah Ulu Hati!

Posted: 05 Jun 2011 10:23 PM PDT

Kedua-dua kumpulan ini mempunyai lawak yang pada kami extravaganza & matang. Setiap lawak yang dihidangkan, mempunyai nada-nada sinis yang ditujukan kepada golongan tertentu.

Untuk persembahan Maharaja Lawak Minggu ke – 10, Jozan berani mengetengahkan isu mak nyah, manakala Sepah memaparkan situasi seorang ibu bersalin. Jozan, walaupun dikritik teruk pada minggu pertama, namun mereka kembali bangkit pada minggu kedua dan meneruskan momentum dengan jenaka-jenaka menguji minda sehingga minggu ke -10. Ada beberapa punchline yang menarik daripada Jozan seperti, "Mail Lambung Tak Makan Rasuah", dan "Cengini, cengini, cengitu cengitu".

Sepah, antara pesaing sengit Jozan. Kalau diperhatikan, mereka bijak mengutarakan isu kemelayuan sebagai bahan jenaka. Penggunaan pantun, peribahasa disusun baik pada ketika & situasinya. Jujur kata, tak mudah untuk berbuat sedemikian.

Kalau tak silap, konsert minggu 10 ini diadakan di Penang. Ramai awek-awek Penang yang cun menjadi mangsa terjahan lensa abang kamera. Thanks dude!

Apa pun, layankan klip Maharaja Lawak sebelum di-remove youtube. LOL!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Office Web Apps Mudah & Jimat Masa

Posted: 05 Jun 2011 06:21 PM PDT

Office Web Apps Mudah & Jimat Masa

Pernah dengar pasal Office Web Apps tak? Budiey sebenarnya selalu dengar pasal benda ni tapi tak pernah nak guna application dalam web ni. Korang patut try, memang sempoi.

Awal bulan Mei lalu, semasa Budiey ke Brisbane, Australia untuk menonton secara live Konsert Live Katy Perry di sana, Budiey sempat diperkenalkan oleh staff Hotmail tentang aplikasi ini. Memang cool.

Untuk info, Office Web Apps ini dapat memberikan anda kebebasan menggunakan dokumen Microsoft Office di mana sahaja anda berada asalkan ada talian internet. Anda boleh berkongsi dengan orang lain.

office_web_apps_i1

Budiey dah pun cuba guna. Sekali guna, memang rasa aplikasi ini sama hebatnya dengan menggunakan aplikasi Microsoft Office. Tak banyak beza pun. Lagi pun, ia sangat convenient.

Yang pasti, dengan menggunakan Office Web Apps ni, anda boleh manage Powerpoint, Word, Excel dan One Note files dengan hanya menggunakan browser di talian internet.

office_web_apps_selection-300x109

Budiey rasa, kalaulah tiada aplikasi Microsoft Office, pasti akan guna aplikasi Office Web Apps sebab ianya PERCUMA dan menjimatkan masa.

Cuma, anda perlukan ialah Windows Live Account, web browser samada Internet Explorer, Firefox dan Safari. Yang paling penting sekali, kena ada talian internet.

Office web apps

Nak senang, Budiey rasa korang kena guna Hotmail Account untuk memudahkan lagi access Office Web Apps.

Pertama kali guna benda alah ni, Budiey cuba guna Word Web App di mana Budiey boleh membaca dan mengedit word secara online. Sangat mudah sebab aplikasi ni ada AutoCorrect, boleh juga nak check ejaan dengan spell-checking. Tak banyak beza sebab guna aplikasi dalam talian ni juga ada font dan format paragraph yang sama. Juga boleh insert table dan gambar atau imej. Cool kan?

Baru-baru ini, Budiey ada terbaca berita tentang Office Web Apps yang dilancarkan di Malaysia.

Setelah melancarkan Office Web Apps sebelum ini pada Windows Live, kini aplikasi tersebut telah pun secara rasminya menyokong para pengguna Malaysia, membolehkan para pengguna melihat, mengubah dan berkongsi dokumen hanya dengan menggunakan pelayar web dan sambungan internet sahaja.

Terkini, Microsoft mengumumkan sokongan Office Web Apps ini di lebih 150 lokasi seluruh dunia, termasuk India, Indonesia, Malaysia, Filipina, Singapura dan Thailand. Pada bulan hadapan, aplikasi ini dijangka akan dilancarkan keseluruh dunia, sekaligus memudahkan anda berkongsi dokumen dengan sesiapa sahaja.
Para pengguna boleh mula menggunakan Office Web Apps dengan melayari terus laman Office, dan mulakan perkongsian dokumen anda dengan rakan-rakan anda yang lain dengan mudah.

Jom cuba, try surf, click HERE.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Winner Samsung Apps Top Downloader Contest
  • Video Promosi Drama Impian Kamal Hero Remaja
  • Video Promo Drama Niyang Rapik Liyana Jasmay
  • Video Temubual Bersama Soffi Jikan @ Lokasi Filem Estet
  • Video Temuramah Bersama Ariel: Part 2
  • About Ah Long Pte Ltd Movie Fann Wong & Mark Lee
  • Kiefer Sutherland Officially Charged With Two DUI Counts
  • Promosi JOM JIMAT Together-gether Serverfreak
  • Video Promo Pelakon Drama Impian
  • Berapakah Nilai 'Box Office' Sebenar Untuk Filem Malaysia?
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    CLEAR Lancar Syampoo Anti Kelumumur Terbaru

    Posted: 05 Jun 2011 05:58 PM PDT

    Clear memperkenalkan teknologi nutrien kulit kepala pertama yang dipaten – Nutrium 10

    Semuanya bermula dengan kulit kepala yang sihat. Lazimnya, kulit yang menutupi bahagian atas kepala kita dilupakan dan diabaikan hanya kerana ia dilitupi oleh rambut dan tidak kelihatan. Lebih dari 60% daripada warga dunia mengalami masalah kelemumur dan pelbagai masalah lain berkaitan kulit kepala.

    Para pakar di Clear, syampu anti kelemumur terunggul dari Unilever, telah bekerjasama dengan pakar dermatologi terulung di dunia daripada International Academy of Dermatology (IACD) bagi menghasilkan satu penyelesaian revolusioner untuk kesuburan dan pemulihan kulit kepala: Nutrium 10 untuk kaum wanita dan Pro Nutrium 10 untuk kaum lelaki.

    CLEAR Nutrium 10 Launch 10000

    "Syampu-syampu anti-kelemumur yang sedia ada hanya membilas kepingan kelemumur, satu penyelesaian sementara, manakala teknologi unggul CLEAR – Nutrium 10 – mengambil pendekatan lain yang lebih daripada sekadar membilas kepingan: ia merawat punca kelemumur, memberi nutrisi kepada kulit kepala dan memulihkannya menjadi keadaan asal yang sempurna," kata Vicky Lim, Pengurus Jenama Clear, Unilever (M) Holdings Sdn Bhd.

    "Kita semua sudah sedia maklum tentang kepentingan menjaga kulit muka kita tetapi bagaimana pula dengan kulit kepala kita – itu adalah kulit juga. Bagi memiliki rambut sihat, anda perlu bermula dengan menjaga kulit di atas kepala anda. Abaikan kulit kepala dan anda akan mengalami masalah kelemumur, rambut semakin nipis dan kurang, hujung bercabang dan kulit kepala yang kering," kata Dr. Thanaruch Thanakorn, seorang ahli IACD.

    IACD telah mengesahkan Nutrium 10 sebagai penemuan pendekatan pertama terhadap penjagaan kulit kepala yang bakal mengakibatkan anjakan paradigm dalam pengurusan penjagaan kulit kepala. Penyelesaian anti-kelemumur sedia ada memfokus kepada menyingkirkan kepingan kelemumur yang hanya merupakan gejala kulit kepala yang tidak sihat. Pendekatan baru CLEAR yang memakan masa 4 tahun untuk disempurnakan adalah satu rumusan penjagaan kulit kelapa inovatif yang merawat punca masalah iaitu lapisan pelindung kulit kepala yang rosak dan lemah. Ini menjadikan rumusan printis CLEAR jauh lebih unggul daripada syampu anti-kelemumur lain di pasaran. Rumusan penjagaan kulit kepala baru ini menangani isu perlindungan kulit kepala dengan tiga langkah revolusioner:

    • Menyingkirkan kulat yang mengakibatkan kelemumur dan meletakkan bahan aktif anti-mikrobial di seluruh kulit kepala walaupun selepas dibilas untuk perlindungan yang tahan
    lama

    • Menembusi kulit kepala sedalam tiga lapisan bagi memulihkan dan memberi khasiat kepada lapisan pelindung semula  jadi kulit kepala sekaligus membina sistem pertahanan
    bagi melawan kulat yang mengakibatkan kelemumur (Malassezia)

    •Memberi rawatan optimum untuk helaian rambut sekaligus menjadikan serat rambut lebih lembut, licin dan mudah diurus.

    Sains di sebalik Nutrium10 adalah gabungan unik vitamin dan mineral yang direka untuk merawat tiga lapisan di dalam kulit kepala dan bukan sekadar di permukaan sahaja. Nutrium10 mengandungi vitamin B6, C, E, mineral, asid amino serta bahan aktif yang memulihara kulit kepala seperti Zink Pyrithione dan bahan penjagaan serat seperti Panthenol untuk penjagaan kulit kepala yang menyeluruh. Ia juga memperkayakan kulit kepala dengan bahan berkhasiat bagi menggalakkan keadaan kulit kepala serta kesihatan rambut yang lebih baik.

    Di Kongres Sedunia Ke-7 International Academy of Cosmetic Dermatology (IACD) yang dianjurkan di Kaherah, Mesir, tahun lalu, CLEAR mendapat peluang untuk membentangkan hasil penyelidikan mengenai teknologi baru mereka dan ujian klinikal telah menghasilkan pembangunan Nutrium10. Selepas ulasan ujian klinikal, satu soalselidik telah dilaksanakan. Ia merumuskan bahawa:

    • 90% daripada pakar dermatologi di IACD menyatakan bahawa mereka akan mengesyorkan CLEAR Nutrium 10 kepada pelanggan yang mengalami masalah kesihatan kulit kepala
    • 8 daripada 10 pakar dermatologi di IACD akan yakin dengan CLEAR
    • 9 daripada 10 bersetuju bahawa CLEAR memiliki rumusan yang ternyata lebih unggul, menghalang masalah kelemumur daripada berulang

    IACD percaya bahawa teknologi revolusioner CLEAR akan menyumbang ke arah bukan sahaja kesihatan kulit kepala yang lebih baik malah turut meningkatkan keyakinan serta kualiti hidup penderita masalah kelemumur. Dr Lawrence Parish, Presiden IACD berkata, "Ada yang mungkin mengalami masalah sosial atau keyakinan diri. CLEAR baru adalah penyelesaian untuk kulit kepala, rambut serta kehidupan yang lebih baik bagi para penderita kelemumur hari ini."

    CLEAR Nutrium 10 Launch 2

    Perbezaan jantina dan keperluan kulit kepala

    Kajian oleh CLEAR telah menunjukkan bahawa terdapat perbezaan ketara dalam kulit kepala berdasarkan jantina. "Kulit kepala kaum lelaki dan wanita adalah berbeza. Semasa ujian dan kajian, kami mendapati bahawa kulit kepala lelaki dan wanita adalah berbeza dari segi fisiologi. Penemuan ini mendorong saintis Clear untuk membentuk dan mengolah rumusan Nutrium10 mereka bagi menepati keperluan spesifik kaum lelaki dan wanita," tambah Vicky.

    Kulit kepala lelaki lazimnya lebih lemah dan mengalami stres, pencemaran dan haba. Pro-Nutrium10 untuk lelaki adalah satu adunan asas 10 pro-vitamin, nutrien mineral bagi menyingkirkan sel kulit mati di kulit kepala, memberi khasiat kepada kulit kepala yang dibersihkan dan meningkatkan keupayaan perlindungan semula jadi kulit kepala bagi melawan kelemumur, kegatalan dan keguguran rambut bagi menghasilkan:

    • keupayaan melawan kelemumur yang dua kali ganda lebih pantas bertindak
    • penembusan ke dalam kulit kepala yang tiga kali ganda lebih dalam
    • lima kali ganda lebih perlindungan melawan kelemumur berbanding syampu anti-kelemumur lain

    Kulit kepala wanita pula lebih cenderung kepada masalah sisa bahan kimia dan ketegangan. Nutrium10 untuk wanita menawarkan cucian pelembab yang mengandungi vitamin dan mineral untuk menyokong pertumbuhan rambut yang lebih kuat dan memperkayakan kulit kepala agar beliau tidak lagi mengalami kelemumur, kekeringan dan keguguran rambut. CLEAR Nutrium10 memberikan wanita:

    • tiga kali ganda lebih pro-vitamins berbanding syampu anti-kelemumur terkemuka lain
    • rambut yang tiga kali ganda lebih licin berbanding dengan rambut tanpa perapian
    • lima kali ganda kurang rambut terputus dan bercabang berbanding dengan rambut tanpa perapian

    Rangkaian syampu anti-kelemumur baru CLEAR, untuk lelaki dan wanita, mensasarkan bukan sahaja kelemumur malah turut menangani sumber kelemumur, iaitu kulit kepala. Setiap botol syampu anti-kelemumur baru CLEAR mengandungi Nutrium10.

    CLEAR baru dengan Nutrium10 ditawarkan di semua farmasi terkemuka, kedai ubat, pasaraya, pasaraya hyper dan kedai runcit dengan harga RM4 untuk 80ml; RM11 untuk 180ml; RM18.50 untuk 350ml dan RM36 untuk 700ml.

    LATAR BELAKANG CLEAR

    Clear adalah jenama anti-kelemumur terunggul Unilever. Sejak pertama kali ia dilancarkan pada tahun 1972, di Asia, rumusan Clear telah terus berevolusi dengan penyelidikan intensif dan ujian klinikal yang dijalankan oleh para saintis di Clear Paris Institute. Setelah mengenalpasti keperluan berbeza bagi kulit kepala lelaki dan wanita, para saintis Clear telah membangunkan rumusan kesuburan kulit kepala dwi jantina yang pertama. Berasaskan fokus konsisten terhadap teknologi terkini, Clear dinobatkan sebagai syampu penjagaan kulit kepala paling terkemuka di dunia dan terus memperkukuhkan kedudukannya di 35 pasaran dengan rancangan untuk berkembang menjadi jenama 1 bilion di masa terdekat.

    Anda ada gossip & gambar terbaru selebriti untuk dikongsi? Hantarkan kepada Budiey sekarang dengan menghantar email: budiey.isma@gmail.com. Mahu dapatkan ulasan hiburan, gossip selebriti dan foto artis dari Sensasi Selebriti SECARA PERCUMA setiap hari?
    Daftarkan email anda [ di sini ]

    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Barvikha desa keci tempat opang kaya

    Posted: 05 Jun 2011 09:00 PM PDT

    Barvikha sebenarnya adalah sebuah desa kecil di dekat Moscow, ibukota Russia. Namun selama era Soviet Barvikha mulai ditempati oleh pejabat pemerintah dan kaum intelektual tercatat diantaranya penulis terkenal Aleksey Tolstoy, tahun 1990-an desa ini malah ditempati oleh para jutawan Russia. Rumah-rumah kayu digantikan oleh rumah-rumah mewah yang dijaga ketat, tidak aneh kerana lokasi desa ini juga strategik. Dikelilingi oleh hutan pinus dekat sungai Moscow, menjadikan lokasi idaman untuk orang-orang kaya Moscow, selain itu juga dekat dengan ring road Moskva. Dengan banyaknya orang kaya di Barvikha membuat desa ini berkembang pesat. Lihat saja foto-foto dibawah ini.



    Pelik...Wanita berpakaian lelaki ditangkap di Masjid Nabawi

    Posted: 05 Jun 2011 08:30 PM PDT

    Macam-macam hal...
    saya petik dari myMetro

    MADINAH: Polis di Masjid Nabawi menahan seorang wanita Saudi yang berpakaian lelaki selepas dia memasuki kawasan jemaah lelaki berhampiran makam Rasulullah (SAW).

    Jurucakap polis, Fahd Al-Ghaman memberitahu akhbar Okaz, pegawai mengesyaki sesuatu tidak kena pada 'lelaki' itu kerana bentuk badannya. Dia kemudian ditahan ketika meninggalkan kawasan berkenaan sebelum diserahkan kepada polis.


    Satu sumber berkata, penyiasat tidak yakin dengan dakwaan wanita itu bahawa dia hanya mahu melihat kawasan berkenaan.


    "Wanita itu cuba melarikan diri apabila ditahan. Tetapi dia menyerah diri selepas lelaki yang ada bersamanya, berjaya ditangkap. Lelaki itu ialah suaminya," kata seorang pengawal masjid berkenaan. - Agensi

    Nenek 70 tahun buktikan usia tak menghalangnya untuk belajar di sekolah rendah

    Posted: 05 Jun 2011 07:42 PM PDT

    Menuntut ilmu tidak kira usia...
    saya petik dari myMetro

    JENIN: Seorang wanita Palestin berusia 70 tahun tidak merasa malu untuk duduk bersama dengan teman sekelasnya yang berusia lebih muda daripada cucunya di sebuah sekolah di Kampung Jaba, utara Tebing Barat.

    Kedutan pada muka dan dengan tangan sentiasa terketar-ketar tidak menghalang Arifa Malaysha daripada meneruskan keinginan untuk belajar membaca dan menulis dari peringkat asas.


    "Saya tidak bernasib baik kerana terlepas peluang untuk belajar ketika muda akibat kemiskinan. "Keinginan untuk bersekolah tidak pernah padam walaupun saya sudah tua.


    "Saya ingin menghadiahkan diri saya dengan mendapatkan pelajaran walaupun terpaksa duduk bersama mereka yang lebih muda daripada cucu saya," kata Arifa yang kini belajar di darjah satu.


    Sebelum memasuki kelas secara rasmi, Arifa menghadiri pendidikan di sebuah sekolah untuk golongan buta huruf di kampungnya selama tiga tahun.


    "Saya begitu gembira apabila sekolah itu dibuka di kampung kami. Ia membolehkan penduduk wanita belajar membaca dan menulis. "Kini saya yakin saya boleh membaca dan menuilis seperti golongan cerdik pandai lain," kata wanita itu.



    Menurutnya, sejak mula memasuki sekolah secara rasmi dua bulan lalu, dia sudah boleh membaca dan menulis dalam bahasa Arab di samping tahu mengira pada peringkat asas.


    "Saya adalah wanita pertama dari kampung saya yang belajar di sekolah rasmi kerana saya sentiasa dahagakan pelajaran," kata Arifa yang menyara kehidupannya dengan membuat botol tembikar.


    Di rumah, katanya, dia akan belajar menulis dengan pensel di bawah cahaya lampu minyak tanah. Arifa berhasrat belajar mengenai sejarah Palestin supaya dia boleh menceritakannya kepada kanak-kanak di kampungnya. - Agensi

    Kesian...Ibu bertarung nyawa di hospital dan anak mati dibunuh

    Posted: 05 Jun 2011 06:52 PM PDT

    Kesian...
    saya petik dari myMetro


    NILAI: Ibu bertarung nyawa di hospital dan anak mati dibunuh. Itulah tragedi berdarah yang menimpa seorang pekerja restoran makanan segera apabila ditemui mati dengan kesan tetak di Flat Cempaka Puri, semalam.

    Lebih menyedihkan, mukanya turut ditekup bantal tidur sebelum ditinggalkan pembunuh terbabit yang kemudian melarikan komputer riba dan telefon bimbit milik mangsa.

    Dalam kejadian jam 9 pagi itu, mangsa, Azizul Ali, 29, ditemui terlentang di dalam bilik tidurnya dengan kesan kecederaan teruk di kepala dipercayai ditetak.

    Timbalan Ketua Polis Daerah Seremban, Superintendan Mohd Yusoff Awang, berkata teman serumah mangsa berusia 20-an yang kebetulan baru menamatkan syif kerja menemui mayat mangsa di atas tilam di rumah flat tiga tingkat itu.

    "Teman serumah mangsa yang kebetulan mahu mencari komputer ribanya di bilik mangsa terkejut apabila melihat mayat berlumuran darah dengan kesan kecederaan di kepala," katanya di sini, semalam.

    Dapatkan akhbar Harian Metro

    Di Texas, Pemuda berseluar londeh atau saggy dilarang naik bas

    Posted: 05 Jun 2011 05:37 PM PDT


    TEMPO Interaktif, Texas - Di kalangan anak muda Amerika Syarikat, memakai seluar londeh atau saggy trousers dianggap hebat. Tapi, bagi sebahagian orang seluar itu sama sekali tidak sedap dipandang. Bahkan tiga tahun lalu, Presiden Barack Obama pernah mengecam gaya anak muda yang gemar memperlihatkan seluar dalam mereka. "Saudara-saudara anda mesti menarik seluar mereka," katanya.

    Pemerintah Texas agaknya juga geram dengan anak muda yang gemar memakai seluar londeh ini. Di beberapa kota di Texas, mereka yang memakai seperti ini dilarang naik ke bus. "Naikkan seluar atau cari kendaraan lain," tulis peringatan di beberapa bas di Kota Fort Worth, Texas.

    "Para penumpang lain tidak ingin melihat seseorang memakai seluar seperti itu," kata Joan Hunter, Manager Komunikasi Transportasi Fort Worth. "Penumpang lain merasa mereka itu tidak sopan."

    Seluar londeh telah menjadi trend selama lebih dari 10 tahun lalu. Seluar itu sengaja dipakai menggantung rendah hingga memperlihatkan seluar dalam yang memakainya. Gaya berseluar seperti ini biasa dipakai oleh komuniti atau pecinta rap dan hip hop. Seluar ini juga menjadi simbol kebebasan.

    Sebelumnya, Datuk Bandar Delcambre, Louisiana, Carrol Brousard, pernah mengeluarkan peraturan yang melarang pemuda-pemudi di sana memakai seluar londeh atau saggy itu. Bila melanggar, ancamannya enam bulan penjara dan denda US$ 500 .

    Canggih...Seni daripada bahan komputer terbuang

    Posted: 05 Jun 2011 11:01 AM PDT












    Sediakan Kek Berbentuk Payudara Untuk Pesta kanak-kanak, Restoran Disiasat

    Posted: 05 Jun 2011 10:01 AM PDT


    TEMPO Interaktif, London - Sebuah restoran sedang diselidiki atas tuduhan telah menyediakan kek berbentuk payudara untuk sebuah pesta anak.

    Cawangan dari restoran makanan cepat saji Amerika, Hooters, di Bristol, dilaporkan telah menyajikan untuk seorang anak laki-laki 12 tahun dan teman-temannya kek berbentuk payudara telanjang dengan tulisan "Selamat Ulang Tahun ke-12″.

    Mereka juga diduga memberikan merchandise porno Hooters.

    Insiden yang terjadi bulan lalu itu telah membuat bantahan online yang menuduh restoran itu melanggar perjanjian lesen yang melarang hiburan tidak patut untuk anak-anak dan permintaan untuk menutup restoran itu.

    Hanya dalam waktu tiga hari, lebih dari 900 orang telah menandatangani petision, termasuk komedian Jonathan Ross dan David Mitchell.

    Ross menulis di twitter: "Ketika saya masih muda dan bodoh, saya mungkin berfikir itu menyenangkan. Senang, saya kini telah dewasa."

    Kelompok di balik permohonan itu juga menyatakan bahawa pada tanggal 11 Mei restoran itu mengadakan pertandingan di mana pengunjung menilai pelayan yang menggunakan bikini semasa anak-anak ada pada masa itu.

    Hooters telah dikritik di masa lalu kerana merekrut pelayan yang memakai seragam seluara pendek dan atasan ketat. Dewan Kota Bristol sedang menyelidiki restoran berikut beberapa surat pengaduan.

    Pengurusan restoran itu menolak memberikan komen.

    Hanya Gara-Gara Berjanggut, Lelaki Ini Dipecat oleh Armani Exchange

    Posted: 05 Jun 2011 09:30 AM PDT

    REPUBLIKA.CO.ID, DUBAI–Armani Exchange di Dubai memaksa pegawai lelakinya yang berjanggut untuk mencukur janggutnya atau si pegawai kena denda.

    Demikian pengakuan HA (25) dalam sidang pengadilan Dubai. Peristiwanya terjadi Februari lalu. HA dipanggil menghadap atasannya.

    Dia langsung diberi pilihan, mencukur janggutnya yang tidak sesuai dengan standard perusahaan. HA, yang warga Syria ini, menolak. Ia menegaskan, memelihara janggut adalah haknya sebagai Muslim.

    Armani Exchange lantas memecat HA . HA mengadukan perlakuan Armani Exchange ke pengadilan. Selain itu, dia juga mengadukan Armani Exchange ke Kementerian Tenaga Kerja Dubai.

    HA beralasan, Armani Exchange tidak punya hak melarang pegawainya berjanggut atau tidak. Armani Exchange menegaskan, HA tidak boleh masuk pejabat kalau belum mencukur janggutnya.

    Ketika HA datang ke kedai untuk bekerja, pengurus kedai Armani Exchange memanggil polis dan memberi HA denda. Dalam sidang, HA mengatakan kedai Armani Exchange juga menahan pasportnya.

    Jom tengok Gator,angsa yang diberi pakai sandal oleh tuannya

    Posted: 05 Jun 2011 08:45 AM PDT

    Angsa ini diberi nama Gator. Dia telah berjalan di daerah perkotaan dan pinggiran kota yang permukaan jalannya banyak berlapis batu . Untungnya pemiliknya menemukan cara yang menarik dan unik untuk menyelamatkan kaki haiwan peliharaan mereka.Mereka memberi sepasang sandal Teva khusus untuk angsa kesayangan mereka ini.



    Lapar..? Ini Ikan Salmon Siap Saji....

    Posted: 05 Jun 2011 07:41 AM PDT

    Ini di Jepun. Jika anda kerja dan tidak ada waktu untuk pulang merasakan masakan isteri anda, maka ada penyelesaian. Kalau mie instant sudah bosan maka sekarang ada ikan Salmon tinggal dibakar sedikit sudah langsung boleh disantap.








    JANGAN BUANG KOTAK PRINTER ANDA... ADA KEGUNAANNYA!!!.

    Posted: 05 Jun 2011 06:00 AM PDT



    bahan-bahan diperlukan...


    cara-cara membuatnya..










    klik gambar untuk lebih jelas..
    printer tak berhabuk...selamat...

    Jus dari katak...arrggh??? Sedap ke???

    Posted: 05 Jun 2011 05:35 AM PDT

    Jus dari buah atau paling tidak dari tumbuh-tumbuhan itu biasa. Tapi ada juse aneh. Jus dari daging. Nah.. dagingnya juga aneh,.. dari katak...







    Jangan ditiru

    Posted: 05 Jun 2011 04:00 AM PDT



    jangan ditiru perangai mereka...

    Nepal negara pertama didunia pondan sebagai kelamin jenis ketiga

    Posted: 05 Jun 2011 03:00 AM PDT

    VIVAnews - Jenis kelamin atau gender selama ini mungkin dikenal hanya ada dua, lelaki dan perempuan. Namun, pemerintah Nepal sejak tahun ini telah menetapkan jenis kelamin baru atau jenis kelamin ke tiga, iaitu gay atau homoseks.

    Pengakuan jenis kelamin baru yang pertama kalinya di dunia ini dianggap sebagai kemenangan atas persamaan hak bagi kaum yang suka sesama jenis di negara berpenduduk 29 juta orang ini. Sebelumnya, pengakuan homoseksual dan penghapusan diskriminasi gender telah dilakukan di negara ini tiga tahun lalu pada 2007.

    Pengakuan jenis kelamin baru tertulis dalam undang-undang Nepal dan tertulis dalam sijil kependudukan, termasuk di dalamnya kad pengenalan penduduk. Dengan ini, para gay dan transgender Nepal memiliki hak yang sama dalam pekerjaan, penghidupan yang layak dan berbagai hal lainnya yang dapat dilakukan oleh warga heteroseksual.

    Juru Bicara Biro Statistik Nepal, Bikash Bista, mengatakan bahawa pengkategorian jenis kelamin baru adalah upaya mengubah citra Nepal dari negara tradisional yang konservatif menjadi negara moderat yang memiliki sudut pandang baru.

    Namun, pengesahan pengakuan jenis kelamin ini bukan perkara mudah. Aktivis gay, Sunil Babu Pant, mengatakan bahawa mereka harus menekan pemerintah untuk pengakuan orientasi seksual mereka.

    "Barulah ketika kami  akan membawa masalah ini ke pengadilan, pemerintah menyetujui pengkategorian jenis kelamin baru," ujar Babu.

    Jika saja diajukan ke pengadilan, Babu dan kaumnya kemungkinan besar akan menang. Hal ini berkat disahkannya peraturan penghentian diskriminasi gender dan orientasi seksual oleh Mahkamah Agung Nepal pada 2007. Undang-undang  ini juga mengatur kebebasan seseorang di Nepal untuk memilih jenis kelamin mereka.

    Di masa hadapan, para aktivis akan menekan pemerintah untuk melngesahkan perkahwinan sesama jenis. "Ada 50 sampai 60 pasangan homoseksual yang menunggu untuk menikah setelah pernikahan sesama jenis dilegalkan," ujar Babu.
    • VIVAnews

    Nenek 104 tahun punyai 55 ribu followers di Twitter

    Posted: 05 Jun 2011 02:30 AM PDT

    Pengguna twitter terdiri dari berbagai kalangan. Dengan usia yang sudah menginjak 104 tahun, nampaknya cukup sahih menobatkan Ivy Bean sebagai pengguna Twitter tertua di dunia. Bean yang tinggal di Bradford, Britain ini punya ramai follower, sekitar 55 ribu.

    Meski sudah lanjut usia, ia memang akrab dengan dunia IT, terbukti sebelumnya Bean disebut-sebut pula sebagai pemakai Facebook tertua sejagat.


    Kerana itulah, Bean tahun lalu diundang oleh Perdana Menteri Britain, Gordon Brown. Bean diundang untuk jamuan makan di pejabat Brown, Downing Street.

    Dan tentu saja, ia memposting tulisan ke Twitter di account Ivybean104 mengenai kunjungan istimewa tersebut.

    "Hallo semuanya, aku mengalami waktu yang menyenangkan di Downing Street, aku sangat menyukainya, perjalanan ke sana memang panjang tapi berharga untuk dilakukan," tulisnya di Twitter.

    "Gordon Brown sangat baik, dia berbicara dengan baik padaku, rumahnya sangat cantik," tambahnya.

    Bean lahir pada tahun 1905 ketika teknologi masih sangat sederhana jika dibandingkan dengan zaman sekarang. Ketika itu, telekomunikasi tercepat adalah dengan telegram.

    Sumber :detikinet.com

    Tak Rela Nabi Isa Dikata Nabi dalam Islam, Paderi Australia Minta Iklan Di Turunkan

    Posted: 05 Jun 2011 01:27 AM PDT

    Paderi Katolik mengecam billboard Islam yang dianggap kontroversi kerana "terlalu provokatif dan offensif". Ia meminta iklan yang dipasang di lokasi strategik di Sydney itu diturunkan.


    Billboard itu bertulis "Yesus: seorang nabi Islam" didirikan akhir minggu lalu di Darlinghurst, Rozelle, dan Rosehill. MyPeace, sebuah LSM Muslim, yang telah membayar tempat untuk iklan mereka. Iklan ini ditujukan untuk mendorong orang Kristian dan Muslim untuk menemukan landasan bersama dengan meningkatkan kesedaran bahawa Islam percaya juga pada Yesus Kristus.

    Tetapi Paderi Julian Porteous, dari Keuskupan Agung Sydney, mengatakan orang Kristian percaya bahawa Yesus "lebih dari seorang nabi". "Dia adalah Anak Allah. Dia adalah Tuhan yang diakui dan Juru Selamat umat manusia," ujarnya. Di Australia, katanya dengan warisan Kristian yang kental, sebuah billboard yang membawa pernyataan "Yesus Seorang nabi" adalah provokatif dan menyinggung perasaan orang Kristian.

    Uskup Porteous, yang memberi komen sehari setelah billboard di Darlinghurst dirosak, mengatakan bahawa penting bagi agama untuk tidak memusuhi agama lain dengan "pernyataan provokatif". "Demi menjaga harmoni sosial dan saling menghormati antara agama-agama utama dunia billboard ini harus ditarik, bersama dengan orang lain yang membawa pesan langsung menyinggung Kristian," katanya.

    Tapi MyPeace yang diwakili Diaa Mohamed mengatakan dia telah menerima "pandangan atau impak yang sangat positif dari orang Kristian, ateis, dan Muslim Australia". Dia mengatakan iklan itu merupakan sebahagian pertama dari tiga seri iklan, yang antara lain memajang slogan-slogan seperti "Holy Quran: bukti akhir" dan "Muhammad: rahmat bagi umat manusia" - pada bus antarakota.

    Sumber : http://galaxymaya.blog Gan Yang Di Bawah spot.com

    Video..Inilah guru tadika di Mesir yang sangat kejam terhadap anak didiknya

    Posted: 05 Jun 2011 12:45 AM PDT


    Apa yang terjadi dengan guru tadika ini? Beredar videonya bagaimana dia memukuli telapak tangan kanak-kanak yang kecil ini berkali-kali. Satu persatu anak didiknya ini berbaris memegang buku latihan dan sang guru biadab ini memeriksa buku tersebut sambil memukuli telapak tangan anak-anak kecil itu. Ada anak perempuan yang ditarik rambutnya. Seperti semua latihan yang dikerjakan anak kecil tersebut semua salah.....Apakah ini perlakuan yang benar???Semoga si guru biadab ini diadili..!!!.Baru kelas tadika ..baru nak belajar....



    Unik...bangunan institut yang tembus pandang

    Posted: 04 Jun 2011 11:00 PM PDT


    Kanagawa Institute of Technology, begitulah nama rasmi sebuah isntitut teknologi yang terletak di daerah Atsugi, Kanagawa Prefecture, Jepun.

    Sekolah tinggi yang dibina pada tahun 1963 itu  bukan sekolah yang terkenal, tapi yang membuat mereka unik adalah keunikan bangunanya yang semuanya dinding bangunan tembus pandang yang terbuat dari bahan kaca.


    Check It Out 







    Rekaan bangunan kaca institut kanagawa ini adalah hasil rancangan kelompok arkitek Junga Ishigam.Rekaann bangunan kaca ini dimaksudkan agar semua siswa yang berada di dalam ruangan bengkel teknologi tetap boleh berinteraksi dengan alam sekitar sehingga akan menjernihkan fikiran mereka yang selalu dibebani dengan berbagai bahan kuliah teknologi. Dan kebetulan, di sekitar bangunan kaca, terdapat taman dengan pepohon yang menghijau yang semakin menambah keindahan bangunan kaca Institut teknologi kanagawa ini


    Sanggup Benar Mereka Memperlakukan Kucing Sebegini Untuk Dijual Kulitnya

    Posted: 04 Jun 2011 10:00 PM PDT

    Kucing adalah salah satu makhluk terlucu dan paling menyenangkan di dunia. Kucing juga merupakan ubat stress yang dapat membuat hati kita menjadi tenang ketika bermain dengan mereka.  Untuk memelihara kucing tidaklah sulit.

    Jika mendengar adanya perlakuan buruk terhadap kucing, sedih dan geram rasanya. Rasanya ingin  melihat mereka diperlakukan seperti itu pula oleh kucing yang mereka siksa.

    Bicara mengenai penyiksaan binatang, China dan Eropah Timur menjadi tempat yang legal bagi industri kulit yang illegal dibanyak negara.

    Kenapa illegal?

    Kerana industri kulit yang  bicarakan di sini bukanlah kulit buaya, ular, atau sapi yang biasa dibudidaya.

    Lalu apa?

    Ialah industri kulit/bulu kucing dan anjing. Dan menurut saya ini adalah kejahatan.

    Sejarah penggunaan bulu kucing untuk pakaian



    Pada abad ke 13, banyak kerajaan dan gereja di Eropah yang menggunakan bulu kucing sebagai salah satu aksesoris mereka. Bulu kucing dianggap eksotis dan murah. Pada abad-abad itu bulu kucing banyak diproduksi di Belgium bahkan dikhabarkan saat ini di Belgium masih ada yang membiakkan kucing untuk diambil bulunya. Selain bulunya yang tebal untuk pakaian di tempat dingin, ternyata bulu kucing juga dijadikan fashion bagi mereka. Semakin bagus warna dan coraknya, semakin mahal pula harganya. Salah satu bulu kucing yang terkenal mahal di Eropah Timur adalah dari jenis "Russian Blue" yang memiliki bulu berwarna silver kebiruan.

    Biasanya bulu kucing mereka gunakan untuk membuat jaket, topi, dan kasut

    China sebagai pengeluar bulu kucing terbesar dunia

    Menurut PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), lebih dari 2.000.000 kucing dan anjing diambil kulitnya secara sadis di China. Mereka bahkan menguliti bulu mereka dalam keadaan hidup atau setengah sedar. Mereka membiakkan kucing kerana masih banyaknya permintaan dari pasar Amerika dan Eropah. D.

    Menurut mereka menguliti bulu kucing dan anjing hidup-hidup lebih mudah daripada ketika dalam keadaan mati. Tubuh mereka masih hangat sehingga kulitnya masih lunak untuk dikuliti. Saat dikuliti sebahagian besar binatang itu bahkan masih mengeong dan merintih kesakitan. Para pekerja bahkan memijak kepala atau menusuk kemaluan binatang lucu itu agar mudah untuk dikuliti. Kemudian setelah habis dikuliti, tubuh kucing-kucing itu kemudian dilemparkan ke kumpulan kucing-kucing lainnya yang bernasib sama dan sudah berdarah.

    Ada beberapa artikel yang menyebutkan bahawa para wartawan yang pernah melawatke sana bahkan menangis dan lemas melihat kumpulan kucing-kucing itu masih hidup dan hanya dapat mengeong dengan suara kecil.

    Setelah diolah, kemudian bulu-bulu kucing tersebut dieksport ke berbagai negara (terutama Eropah dan Amerika) dengan label bulu sintetik atau bulu binatang lainnya. Sungguh perbuatan yang tidak berperikemanusiaan! Orang yang memproduksi, menjual, dan bahkan membelinya adalah orang-orang tak berperasaan.

    Mitos yang berkembang di Eropah

    Penggunaan bulu kucing di EropaH sudah sejak abad ke 13. Mitosnya bulu kucing dapat mengubati berbagai penyakit-penyakit yang ada pada pemakainya. Seperti penyakit radang sendi, rematik, dan nyeri pada tulang belakang. Namun hingga saat ini mitos tersebut tidak pernah terbukti meski sudah banyak metode pengobatan canggih yang dapat mengatasi penyakit-penyakit tersebut.

    Negara-negara lain yang masih melegalkan

    Selain China, ada beberapa negara lainnya yang diketahui memproduksi dan melegalkan industri tak berperikemanusiaan ini. Negara-negara itu adalah Thailand, Filipina, Korea,Australia, dan Inggris.

    Siasatan rahsia yang dilakukan di negara-negara tersebut oleh HSUS (Humane Society of the USA) selama 2 tahun mendapatkan hasil yang sangat mengejutkan. Mereka mendapati ratusan kucing dikurung dalam sebuah kandang sempit yang kotor. Untuk mendapatkan kucing-kucing tersebut, mereka boleh menangkapnya di jalanan atau menculik kucing peliharaan. Jika mereka mendapatkan kucing jenis langka atau berbulu cantik, biasanya akan mereka taruh di tempat khusus kerana harganya akan sangat mahal. Pihak Polis Britain melaporkan bahawa penculikan kucing makin banyak kerana hal ini, sementara di banyak negara perburuan kucing liar masih banyak terjadi untuk diambil bulunya.

    Kucing menurut Islam

    Dalam riwayat hidup Rasulullah Muhammad SAW, diceritakan bahawa beliau memiliki seekor kucing bernama Mueeza. Mueeza adalah kucing yang amat lucu dan penurut.

    Pernah suatu ketika saat Rasulullah SAW hendak mengambil jubahnya, Mueeza sedang tidur di atas lengan jubah beliau. Kemudian beliau memotong lengan jubahnya yang ditiduri Mueeza agar sang kucing tak terbangun. Ketika Nabi kembali ke rumah, Mueeza terbangun dan merunduk sujud kepada majikannya. Sebagai balasan, Rasulullah dengan mengelus lembut ke badan mungil kucing itu sebanyak 3 kali.

    Keistimewaan sifat Mueeza lainnya adalah saat mendengar adzan ia selalu mengeong-ngeong seolah mengikuti suara adzan tersebut. Rasulullah pun selalu memangkunya saat menerima tamu.

    Diriwayatkan dari Abu Qatadah berkata bahwa Nabi SAW pernah bersabda, "Kucing itu tidak najis. Ia binatang yang suka berkeliling di rumah (binatang peliharaan)."
    (Hadits riwayat At-Tirmidzi, An-Nasa'i, Abu Dawud, dan Ibnu Majah)

    Diriwayatkan dan Ali bin Al-Hasan, dan Anas yang menceritakan bahwa Nabi Saw pergi ke Bathhan suatu daerah di Madinah.

    Lalu, beliau berkata, "Ya Anas, tuangkan air wudhu untukku ke dalam bejana."

    Lalu, Anas menuangkan air. Ketika sudah selesai, Nabi menuju bejana. Namun, seekor kucing datang dan menjilati bejana. Melihat itu, Nabi berhenti sampai kucing tersebut berhenti minum lalu berwudhu.

    Nabi ditanya mengenai kejadian tersebut, beliau menjawab, "Ya Anas, kucing termasuk perhiasan rumah tangga, ia tidak dikotori sesuatu, bahkan tidak ada najis."

    Pedulikah anda akan hal ini?

    Mari kita tolak industri biadab dan mengerikan ini bersama-sama dengan memberitakannya kepada orang ramai di seluruh dunia agar segera dihentikan!

    Penulis : Tio Alexander
    Sumber : PETA, MessyBeast, dan berbagai sumber lainnya.


    sumber :http://un2kmu.wordpress.com

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS