Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


(Gambar) Di Mana Ada Lisa Surihani, Di Situ Ada Shaheizy Sam

Posted: 10 Feb 2011 05:13 PM PST

GAMBAR LISA SURIHANI BERSAMA SHAHEIZY SAM

Tajuk tak boleh blah. lol.. Tapi kira betullah sebab gambar-gambar yang kami paparkan untuk anda ini adalah gambar dimana Lisa Surihani dan Shaheizy Sam sedang bersama. Jadi, memang tepat kami katakan di mana ada Lisa Surihani, di situ ada Shaheizy Sam.

Ok lah, tak perlu cakap banyak, anda layankan kesemua gambar Lisa Surihani bersama Shaheizy Sam kat bawah ni.

GAMBAR LISA SURIHANI BERSAMA SHAHEIZY SAM

GAMBAR LISA SURIHANI BERSAMA SHAHEIZY SAM

GAMBAR LISA SURIHANI BERSAMA SHAHEIZY SAM

GAMBAR LISA SURIHANI BERSAMA SHAHEIZY SAM

GAMBAR LISA SURIHANI BERSAMA SHAHEIZY SAM

GAMBAR LISA SURIHANI BERSAMA SHAHEIZY SAM

GAMBAR LISA SURIHANI BERSAMA SHAHEIZY SAM

GAMBAR LISA SURIHANI BERSAMA SHAHEIZY SAM

GAMBAR LISA SURIHANI BERSAMA SHAHEIZY SAM

GAMBAR LISA SURIHANI BERSAMA SHAHEIZY SAM

Psstt: Jom jadi THE MOST WANTED untuk memenangi sebuah iPhone 4

Related Posts with Thumbnails
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Safura Maafkan Perbuatan Ifa Raziah

Posted: 10 Feb 2011 09:32 PM PST

Diherdik, dikutuk dengan pelbagai kata-kata hinaan, namun peribadi mulia Safura terus memaafkan perbuatan Ifa Raziah yang pernah mengeluarkan kata-kata tersebut di laman twitter.

Safura mengikut kata-kata ibunya supaya tidak membiarkan isu ini berpanjangan dengan memaafkan Ifa Raziah. Menurut Safura, dia sebenarnya tidak menyangka yang Ifa Raziah tergamak mengelarkan dia dengan bahasa kasar.

"Tidak guna saya memarahi atau membalas tindakannya kerana saya tahu orang seperti itu tidak akan pernah menyesal dengan tindakkannya dan ia akan memburukkan lagi keadaan. Lagi pula saya tahu ramai orang yang berpihak dan membela saya. Mereka sendiri tahu siapa betul dan siapa yang salah," katanya.

Cerita lain pula, Safura memberitahu bahawa duit RM500 telah pun dijelaskan kepada mahkamah melalui peguamnya, dan kos saman tersebut sepatutnya dibayarkan terus kepada mahkamah. Senang cerita, Safura sebenarnya tidak berhutang apa-apa dengan Ifa Raziah.

Mungkin disebabkan sedikit miscommunication menyebabkan Ifa Raziah tidak tahu menahu mengenai proses tersebut.

Kredit berita : Mstar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

(Gambar HD) Lisa Surihani Berkempen Untuk Walk For Children: 1 Malaysia Goes Green

Posted: 10 Feb 2011 09:16 PM PST

Sekolah Antarabangsa Kuala Lumpur (ISKL) menjemput seluruh rakyat Malaysia menyertai Walkathon Amal yang dinamakan "Walk For Children: 1 Malaysia Goes Green" bagi mengumpul dana untuk kanak-kanak kurang bernasib baik. Walkathon ini akan diadakan pada hari Ahad, 13hb Mac 2011, bertempat di Dataran Merdeka pada jam 9.00 pagi. Semua dana yang bakal dikumpulkan akan diderma sepenuhnya kepada Shelter Home Petaling Jaya dan Rumah Kasih Sayang Rawang.

"Walk For Children: 1 Malaysia Goes Green" dinaungi oleh Yg. Berbahagia Datin Seri Rosmah Mansor, isteri kepada Perdana Menteri Malaysia manakala aktres terkenal Malaysia iaitu Cik Lisa Surihani telah dilantik sebagai duta untuk program ini.

Bakal menampilkan tiga laluan berbeza iaitu : 3km, 5km dan 1km untuk peserta kurang berupaya, acara ini menjanjikan pelbagai bentuk hadiah yang menarik untuk para pemenang bagi setiap kategori yang dipertandingkan.

"Walk For Children: 1 Malaysia Goes Green" dijadualkan bermula jam 8.30 pagi manakala pendaftaran akan bermula seawal jam 6.30 pagi. Pelbagai aktiviti sampingan telah diatur bagi memeriahkan acara ini.

Bayaran yang dikenakan untuk menyertai "Walk For Children : 1 Malaysia Goes Green" adalah sebanyak RM15 untuk pra pendaftaran manakala RM20 jika mendaftar pada hari berlangsungnya acara. Para peserta akan menerima bag cenderahati dan kemeja-T eksklusif "Walk for Children: 1 Malaysia Goes Green".

Sementara itu, ISKL turut mengalu-alukan sumbangan dari orang ramai dan badan koprat untuk menjayakan acara ini. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi Pengarah Pemasaran ISKL Puan Hilda Alposilva di talian +603.4259.5623.

"Walkathon ini adalah satu acara perdana untuk meraih sumbangan untuk badan badan kebajikan dan dalam masa yang sama bertujuan menyatukan rakyat Malaysia tanpa mengira peringkat umur ataupun bangsa sesuai untuk memartabatkan tema 1Malaysia," kata Paige Dangerfield, Presiden Kelab Antarabangsa ISKL. "Dengan bantuan dari warga Malaysia yang pemurah kami berharap untuk mengumpul dana sebanyak RM150,000 demi membantu rumah kebajikan yang terpilih."

Untuk maklumat lanjut, cara penyertaan atau menderma, sila layari laman web "Walk For Children : 1 Malaysia Goes Green" di http://www.walkforchildrenkl.com .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Bunkface Participate In The Hong Kong Asian Pop Music Fair

Posted: 10 Feb 2011 09:54 PM PST

BUNKFACE TO PARTICIPATE IN THE HONG KONG ASIAN-POP MUSIC FAIR

Kuala Lumpur (Friday, February 11, 2011) – The Recording Industry Association of Malaysia (RIM) today announced that it was proud to support the selection of homegrown band, BUNKFACE, as Malaysia's representative at the Hong Kong Asian-Pop Music Fair (HKAMF).

The HKAMF, will be held in Hong Kong on 23 March 2011 at the prestigious Hong Kong Convention and Exhibition Centre, with an expected audience of more than 7000 people.

The HKAMF is a fully funded event, being organised by the IFPI (Hong Kong Group) Limited, in collaboration with the Hong Kong Trade Development Council, for the purposes of discovering the next SuperNova from the Asian region.

Bunkface

The HKAMF is based on an idea similar to that of the Eurovision Song Contest (ESC) where many new stars from Europe became regional, or even global superstars from their cross country exposure in the ESC held over the past 5 decades – most notable of which are ABBA – and will be produced as a TV show, which will be shown throughout the Asian Region.

In supporting this, RIM Chairman Norman Abdul Halim said:
"RIM is continually looking for new ideas to enlarge the reach of Malaysian music and promote regional market expansion. Music is universal, and the HKAMF will give Bunkface an opportunity to be heard and promoted in Japan, Korea, China, Singapore, Taiwan and Hong Kong".

Norman further added that it was exciting times for the Malaysian music industry, with new talent bursting onto the scene.
"Bunkface are a young and creative band who have been nominated for 12 awards and won 9 since their formation in 2005 as four secondary school friends with passion for creating good music", he continued.

In just 2010 alone, Bunkface won 5 awards: Anugerah Industri Muzik (AIM) 2010 Kembara Award and Best Rock Song (for their song Situasi), Anugerah Bintang Popular (ABP) 2010 Most Popular Duo/Group, Shout! Awards 2010 Rockstar Award and Best Music Video (for their song "Prom Queen"). They were also Best New Artist finalists in the AIM 2010 Awards and Anugerah Juara Lagu (AJL) 2010, for their song "Extravaganza".

Bunkface, currently comprising 3 band members – Shamsul Annuar (Sam) – lead vocals and guitarist, Muhammad Farouk Jaafar (Youk) – backing vocals and bass, Ahmad Farhan Hashim (Paan) – lead guitarist and backing vocals, received official confirmation of their selection for the Hong Kong Asian-Pop Music Fair 2011 on 31 December 2010. They will be participating at the HKAMF with their permanent sessionists, Ezanear Bin Baba Ahmad (Ejam) – drummer and Mohd Faiz Hazizi Bin Arlis – keyboardist.

When contacted, Sam said that Bunkface was honoured, yet humbled, to have been selected to represent Malaysia at this event. "We will do our best to make our fans and Malaysia proud", he added.

"We feel really excited to be part of this event and we hope this opportunity will lead us to enter the mass market of Asia", said Youk.

"We want to take Malaysian music to the Asian region, and finally the world stage!", agreed Paan.

In throwing his support behind Bunkface, Norman said, "I have no doubt the Bunkface will be good ambassadors for Malaysian music, with their versatile music styles and their ability to perform in Bahasa Malaysia and English".

Norman, who has also been invited to Hong Kong as an adjudicator and speaker at a HKMAF seminar "Music In One Asia" said that he looked forward to cheering Bunkface on as they perform at the HKAMF.

"This will be a great occasion for them to test their talent against some of the best in the Asian region, and this opportunity will only serve to enhance their abilities".

He concluded by stating that RIM and its members wished Bunkface every success in the competition.

To find out more about Bunkface, you can visit their website at www.bunkfaceband.com, or follow them on any of the following social networks: http://www.facebook.com/bunkfaceband or http://www.twitter.com/bunkfaceband.

Tags: , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • AVRIL LAVIGNE LIVE IN HONG KONG CONTEST
  • Chermin To Be Screened At Italian Film Festival
  • CI Asia Hong Kong's King of Thieves
  • Winners of the 2008 MTV Asia Awards
  • Synopsis Film Naraka 19
  • Amber Chia, Dior & Wilson Tan ke 6th Asian Model Festival Awards 2011
  • 8TV Receives 4 Nominations The Asian Television Awards
  • Edison Chen Cecilia Cheung Gillian Chung Sex Photo Hot Scandal Nude
  • News Edison Chan Scandal Hong Kong Star Cecilia Cheung Nude
  • In Memory of the Hong Kong Superstars Leslie Cheung & Anita Mui
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Jom jenguk dapur manusia karnibal

    Posted: 10 Feb 2011 09:30 PM PST





    Gambar ini dikatakan diambil oleh seorang 'backpecker'dari Russia di
    sebuah negara Timur Asia.Rumah terletak di gak jauh di dakam hutan.
    Walaupun berita ini tidak berapa sahih,namun jika adalah manusia
    yang hidupnya memakan daging manusia lain...gila sungguh beb..

    Mak bapak paling kurang ajar buat projek depan anak

    Posted: 10 Feb 2011 08:53 PM PST

    Untitled
    Maaf kalau gambar ini agak kurang ajar dan menganggu fikiran segenlitir pembaca .Ini sekadar untuk menunjukkan betapa singkat dan dengkilnya pemikiran mak bapak budak ni.Sanggup melakukan perbuatan tak senonoh didepan anaknya sendiri.Macam tak ada tempat lain.Seronok mak bapak dapat tapi kesan sampingan yang buruk anak yang dapat.Cubalah berfikir sebelum melakukan sesuatu terutama di depan anak…..

    Penjaga gol kena kad kuning kerana bantu kucing

    Posted: 10 Feb 2011 07:16 PM PST

    Penjaga gol Medjimurje Cakovec (kelab Croatia), Ivan Banovic,sangat prihatin dengan haiwan.Ini kerana walaupun bermain bola, dia tetap memperdulikan keselamatan kucing yang masuk ke padang.

    Itu terjadi pada pertandingan Division I Croatia antara kelab Sibenik dan Medjimurje Cakovec. Perlawanan yang pasti akan menjadi kenangan bagi seekor kucing, juga Banovic. Sebab kucing itu diselamatkan Banovic. Dan, akibat tindakannya itu, Banovic di berikan kad kuning. Kisah ini langsung mendapat liputan khas di media-media Crotiaa.

    Ivan Banovic terkejut ketika pertandingan memasuki minit ke-20 dalam pertandingan , yang diadakan di kota kecil pantai Sibenik. Sebab, tiba-tiba ada kucing berjalan ke arah tiang gol yang dikawalnya. Demikian dilaporkan harian Jutarnji List di laman webnya.

    Banovic (25) mengangkat haiwan tersebut dengan penuh kasih sayang. Dia kemudian menaruhnya di tempat aman di dekat papan markah.

    Namun, pengadil menganggap tindakan Banovic tidak layak dan segera mengeluarkan kad kuning buat pemain itu. Alasannya, ia meninggalkan kawasan gol tanpa izin.

    Menurut laporan media, sikap pengadil itu membuat para penonton marah. Mereka mengejek dan mengolok-olok  pengadil pertandingan. Mungkin, penonton menganggap pengadil tiada perasaan dan kasih kepada haiwan.

    Pada pertandingan itu, Sibenik akhirnya menang dengan  1-0.

    Ada syarikat penerbangan ambil 'maknyah' sebagai krew

    Posted: 10 Feb 2011 06:30 PM PST

    Makin glamour golongan maknyah ini....
    saya petik dari Berita Harian online

    SEORANG petugas menunjukkan cara berbedak bagi seorang 'katoey' di pejabat PC Air di Bangkok.

    BANGKOK: Presiden syarikat terbaru Thailand yang mengambil golongan 'mak nyah' sebagai krew penerbangan mengakui perlu lebih teliti sebelum menerima mereka sebagai pekerjanya bagi memastikan orang terpilih benar-benar memiliki ciri kewanitaan.

    Sambil menekankan syarikat itu mengamalkan prinsip sama rata, presiden PC Air, Peter Chan berkata beliau memutuskan untuk menghabiskan tempoh temu duga panjang untuk pemohon golongan itu. 

    "Bagi pramugara, saya tidak akan ambil mereka, jika cara mereka berjalan dan senyum tidak menepati syarat. Bagi pramugari, jika mereka tidak sabar mereka tidak layak dan kami tidak akan mengambilnya. 
    "Bagi mak nyah, kita tidak boleh habiskan hanya lima atau 10 minit dengan mereka, kita terpaksa menghabiskan seharian untuk memastikan mereka memiliki kriteria kewanitaan,' katanya.

    PC Air dijangka beroperasi dalam laluan di Asia April ini, pada mulanya bercadang mengambil krew penerbangan lelaki dan wanita namun menukar fikiran selepas menerima lebih 100 permohonan kerja dari golongan mak nyah atau transeksual.

    Empat mak nyah terpilih bersama 19 wanita dan tujuh lelaki sebagai krew penerbangan. Ia mengakui mungkin mengambil lebih ramai krew penerbangan daripada 'jantina ketiga' pada masa depan kerana Jabatan Penerbangan Awam tiada bantahan.

    Walaupun teruja dengan peluang itu, krew penerbangan mak nyah berkata mereka sedar mereka perlu membuktikan diri mereka. 
    "Orang akan memerhatikan kami. Ada lebih banyak tekanan," kata Dissanai Chitpraphachin, 23, yang dimahkotakan sebagai mak nyah tercantik Thailand pada 2007.

    "Kami perlu menyiapkan diri lebih berbanding seorang wanita." Syarikat penerbangan itu pada mulanya dijangka terbang ke Korea Selatan, Hong Kong, Singapura dan China.

    Syarikat itu berkata kelayakan untuk krew penerbangan mak nyah adalah sama seperti syarat pramugari wanita, dengan syarat tambahan mereka perlu kelihatan seperti wanita dari segi berjalan dan bercakap dan memiliki suara wanita serta kelakuan yang baik.

    Walaupun hanya sedikit diskriminasi ke atas golongan mak nyah di Thailand, mereka masih belum diiktiraf secara rasmi sebagai wanita dan kad pengenalan mereka kekal tertulis 'lelaki.'

    Dikenali sebagai 'katoey' atau 'ladyboys', golongan transjantina dan transeksual dilihat lebih ramai di Thailand  
    berbanding negara lain, memiliki kerjaya utama dalam pelbagai bidang. – Reuters

    Lakukan seks walaupun mangsa sudah mati

    Posted: 10 Feb 2011 05:20 PM PST

    Gila betul orang ini....saya petik dari myMetro

    PHILADELPHIA: Polis berkata seorang lelaki berusia 22 tahun memberitahu dia mencekik tiga wanita akhir tahun lalu selepas membayar untuk khidmat seks dan kadangkala terus melakukan hubungan seks selepas mangsa sudah mati.

    Antonio Rodriguez ditahan untuk perbicaraan selepas sesi pembacaan pertuduhan, semalam. Polis berkata, dia tidak tahu nama ketiga-tiga mangsa tetapi mengenali gambar mereka ketika ditemu bual selepas penahanannya bulan lalu berikutan sampel DNA yang berpadanan. Ketiga-tiga mangsa, Elaine Goldberg, Nicole Piacentini dan Casey Mahoney adalah wanita penagih dadah dan adakala melacur di jalanan. Pihak pendakwa raya berkata mereka cuba melawan ketika diserang Rodriguez. - AP



    Pelatih dan anjing dipecat kerana hamil

    Posted: 10 Feb 2011 04:48 PM PST

    Dua anjing betina polis India dipecat kerana hamil , padahal kedua anjing betina itu adalah anjing pengesan yang sangat handal.

    Keputusan pemecatan yang dikeluarkan oleh kepolisian pusat Chhattisgarh, India, bukan hanya anjing saja yang di pecat, tetapi kedua pelatih anjing itu juga ikut dipecat kerana dianggap lalai sehingga anjing-anjing itu jadi hamil.

    Kedua pelatih anjing menafikan tuduhan itu dan menyalahkan kurangnya kandang punca terjadinya masalah ini.

    Anjing pengesan bernama Seema dan Liza dibebas tugaskan setelah melahirkan anak-anak anjing padahal sebelumnya keduanya selalu mendapat pujian dari para atasan kerana kecekapan mereka mengesan dan menghidu baihan letuan ataupun dadah.

    Tapi kini kedua haiwan tersebut terpaksa dikandangkan, kerana salah satu persyaratan yang harus dipatuhi adalah anjing pengesan kepolisian Chhattisgarh tidak bolehk hamil.

    Akibat insiden tak diharapkan itu, komandan kepolisian memerintahkan penyelidikan untuk mengungkap penyebab 'kebocoran' dalam keamanan yang ketat sehingga kedua anjing tersebut boleh hamil.

    Menurut salah satu pelatih anjing yang ikut dipecat, Mohan Gupta, insiden ini terjadi kerana kurangnya kandang yang ada di pusat polis Chhattisgarh.

    "Kami selama ini tidak menyedari hingga akhirnya kami melihat perut kedua anjing ini membesar. Saya hanyalah seorang pelatih. Bagaimana mungkin saya bertanggung jawab atas anjing-anjing yang hamil ini?" katanya. (Yahoo News - Foto Ist)

    Tangkap la....Kalau berani..

    Posted: 10 Feb 2011 10:01 AM PST

    berani....tangkap la....


    Lelaki Tidak Sedar Tinggal Anak Selama 5 Hari

    Posted: 10 Feb 2011 09:01 AM PST

    BEIJING:    Seorang lelaki yang pelupa, tidak sedar meninggalkan anak lelakinya di stesen kereta api selama lima hari.

    Qu Yuxue, 44, dari darerah Changchun, wilayah timur laut China, Jilin, bernasib baik bertemu semula dengan anaknya, Qu Pengxiang, 5.

    Beliau mengambil masa dua bulan untuk mengesan semula anaknya yang dihantar ke sebuah rumah anak yatim, lapor New Culture Express.  ~~ Agensi

    Lelaki ‘Tegang’ Selama 3 Minggu Berjaya Diselamatkan Melalui Pembedahan

    Posted: 10 Feb 2011 08:15 AM PST

    Seorang ahli perniagaan, yang menderita daripada masalah 'tegang' selama tiga minggu, telah diselamatkan oleh doktor-doktor bedah di Kolkata, India, selepas menjalani satu operasi pembedahan.


    Lelaki berusia 55 tahun itu terpaksa melakukan pembedahan kecemasan selepas zakarnya mengeras dan 'tegang' selama 21 hari. Menurut laporan The Sun, operasi pembedahan selama sejam itu berjaya, tetapi ia menyebabkan lelaki itu mati pucuk.

    "Lelaki ini mendapatkan rawatan terlalu lewat," Doctor Avishek Mukherjee berkata.

    "Rawatan seperti ini perlu dilakukan dalam masa enam jam, jika tidak ia boleh menyebabkan kepada kematian, selain kemerosotan kemampuan zakar," jelasnya lagi.

    Para doktor percaya bapa kepada dua orang anak ini menderita suatu simtom yang dipanggil priapism, yang dicetuskan oleh gangguan sistem saraf, dan mencegah darah daripada mengalir keluar daripada zakar.

    "Semasa ia menegang, aliran darah terhenti," katanya.

    "Jadi, ia terus 'tegang' selama lebih daripada satu jam, dan bekalan oksigen kepada zakar berkurangan dan boleh merosakkan organ. Jika bekalan ini terus tersekat lebih lama, zakar boleh menjadi busuk.

    "Kami menyalirkan darah keluar dan melegakannya," Dr Mukherjee menambah.

    Lelaki yang identitinya dirahsiakan telah dibenarkan keluar dari hospital.   ~~pulakdah

    Lihat penyakit tumor budak kecil ini

    Posted: 10 Feb 2011 07:25 AM PST

    This is an example of a sacrococcygeal teratoma [sa-crow-cock-sa-jeal tear-a-toma], which is a tumor that affects roughly one out of every 35,000 births. The tumor is composed of "germ cells" which are supposed to become part of the reproductive system, but in this case have become tumorous.

    Such large teratomas are largely a danger during delivery, or from the blood system of the tumor monopolizing too much of the baby's circulatory system. Often surgeons will remove the tumor while the baby is still in the womb, or deliver the baby by caesarian and operate afterwards.-rotten.com

    Lampu merah maksudnya berhenti

    Posted: 10 Feb 2011 06:00 AM PST

    image


    image
    Bila langgar peraturan…semua orang menjadi susah…

    [Hebat]Oscar budak 2 tahun yang punyai IQ setara EINSTEIN

    Posted: 10 Feb 2011 05:00 AM PST

    Oscar Wrigley, balita usia 2 tahun ini bukan sembarangkanak-kanak. Balita asal Reading, England ini memiliki nilai IQ 160. Setara dengan IQ  Albert Einstein.


    Kegeniusan Oscar mulai nampak ketika dia mampu berbicara di usianya yang baru  9 bulan. Di usia 18 bulan dia mampu menghafal alfabet dari A sampai Z. Bahkan dia menguasai ribuan kosakata ketika usianya masuk 2 tahun. Padahal, kanak-kanak seusia dia umumnya baru menguasai sekitar 50 kosakata.

    "Kosakatanya menakjubkan. Dia mampu mengucapkan kalimat kompleks. Suatu hari dia mengatakan kepadaku 'Ibu, sosis seperti berpesta di mulutku'," terang ibu Oscar, Hanna seperti dikutip detikcom.

    Oscar lahir secara normal. Dia adalah anak dari pasangan ahli IT, Joe (29) dan ibu rumah tangga Hanna (26) yang tinggal di Reading, Inggris.



    Keajaiban Oscar ini membuat ia diterima di Mensa, sebuah organisasi internasional bagi orang-orang yang memiliki IQ hebat.

    Jurubicara Mensa, John Stevenage mengatakan jika Oscar adalah anak termuda yang bergabung dengan komuniti yang mensyaratkan anggotanya memiliki IQ minima 148

    Wanita cantik dipecat kerana ejek bos di Facebook

    Posted: 10 Feb 2011 04:00 AM PST

    TRIBUNNEWS.COM – Jangan cuba melakukan hal aneh di Facebook terutama jika berbicara mengenai pekerjaan mereka di Facebook.



    Sebuah lembaga pengelola ambulans di Connecticut, Amerika Syarikat (AS), memecat seorang karyawannya setelah dia mengkritik seorang supervisor. Tindakan ini dipertanyakan kerana melanggar kebebasan mengungkapkan pendapat.

    Dawnmarie Souza dipecat kerana dianggap sangat keterlaluan mengejek supervisornya di Facebook. Dia juga menulis bahasa yang digunakan untuk pesakit sakit jiwa. "Saya suka bagaimana sebuah perusahaan membolehkan seorang berusia 17 tahun menjadi supervisor," tulisnya dalam posting Facebook tahun 2009.

    Souza dan supervisor bertengkar karena tak membiarkan lembaga pekerja mewakilinya untuk memberikan respon terhadap pengguna layanan yang mengeluhkan atas pekerjaannya. Perusahaan tempat Souza bekerja,American Medical Response, menyatakan jika mereka memiliki kebijakan melarang membicarakan perusahaan di Facebook di mana mereka memasang foto mereka.

    Pemecatan Souza dianggap melanggar aturan National Labor Relations Act. "Ini melanggar aturan National Labor Relations Act," kata pengacara dari National Labor Relations Board (NLRB), sebuah lembaga yang menjaga hak dan aspirasi pekerja. Namun, American Medical Response mengatakan tindakan yang mereka ambil adalah yang sepatutnya

    Hebat betul mamat ni

    Posted: 10 Feb 2011 03:00 AM PST


    LETAK MAKLUMAT IKLAN

    Pemilik anjing yang gila sanggup habis $160.000 untuk beli perhiasan anjing

    Posted: 10 Feb 2011 02:00 AM PST

    Louise Harris 31 tahun harus menjadi salah seorang pemilik anjing gila di dunia, setelah sanggup menghabiskan lebih dari $ 160.000 dalam enam tahun terakhir, membeli perhiasan dan aksesoris untuk ketiga haiwan peliharaan.

    "Banyak orang berfikir aku gila, dan aku menyedari itu benar-benar di atasnya, tetapi saya ingin memberi mereka hidup yang terbaik untuk anjing saya " ujar Ms Harris, yang akan melakukan hampir apa saja untuk membuat tiga ekor anjing Yorkshire bahagia . Enam tahun yang lalu, dia jatuh cinta dengan Lola kecil, yang cuma besar telapak tangannya, Dia mula memesan pakai untuk anjingnya dan. kerana pakaian yang dibuat di England tidak cantik, dia mula memesannya dari Amerika Syarikat, dan dia juga telah membeli almari untuk keseluruhan untuk anjing kesayangannya.



    Kerana keunikannya pengemis ini banyak dapat duit

    Posted: 10 Feb 2011 01:30 AM PST

    Bila kita perhatikan cara di mencari duit,kita jadi terpegun kerana
    keunikan dan kemahiran tingginya.Dengan berus yang diletakkan ditopi
    dia masih dapat menulis dengan begitu cantik dan kemas
    dan selayaknya dia mendapat habuan yang banyak....




    Bukan calang-calang orang yang mamapu berbuat begini...

    Kerana internet dan buka 13 blog bapa jumpa anak yang telah hilang selama 3 tahun

    Posted: 10 Feb 2011 12:00 AM PST

    Pencarian serta kempen skala besar di internet oleh lelaki ini untuk menemukan anak hilang berakhir bahagia. Anak berusia enam tahun yang hilang itu kembali ke ayahnya setelah tiga tahun menghilang.

    Pertemuan berlangsung dengan penuh kegembiraan dan terharu. Si ayah, Peng Gaofeng, bermukim di Shenzhen China. Dia tak dapat membendung air mata ketika bertemu anak lelakinya, Peng Wenle. Wenle ditemukan di Pizhou.

    "Dia anakku. Tak salah lagi. Dia mengenaliku dan tahu bagaimana berbicara dengan dialek kami," ujar Peng.

    Wenle diculik sejak 25 March 2008. Awalnya keluarga Wenle berputus asa sang anak boleh ditemukan lagi. Namun, berkat upaya si ayah menghebohkan pencarian anaknya melalui internet, Wenle dapat berjumpa lagi dengan keluarga. "Ini keajaiban, keajaiban yang tak mungkin menjadi nyata tanpa pertolongan orang ramai," kata Peng.

    Peng mengaku membuka 13 blog internet dan menaruh foto anaknya di tiap tempat dia online, termasuk blog mikro sina.com. Kini, usahanya terbayar. Peng mengatakan, pengguna internet melaporkan mengetahui keberadaan anaknya.

    Bersama polis, Wenle pun ditemukan dalam keadaan selamat di tempat yang telah di beritahu. [mor]

    sumber :http://teknologi.inilah.com

    Budak potong jari dan guna darahnya untuk tulis " I Failed Today''

    Posted: 09 Feb 2011 11:40 PM PST

    Agaknya dah terlampau tertekan sehingga pelajar ini sanggup
    berbuat demikian....



    STOMPer birdsama saw a schoolboy cutting his finger with a penknife and writing the words 'I FAILED TODAY' on a concrete bench at a badminton court near Fajar MRT Station in Bukit Panjang.

    He said:

    "I took this picture at a badminton court near Fajar LRT Station.

    "I saw a teenage boy who seemed to be in upper secondary cutting his finger with a penknife and using his blood to write something on the concrete bench beside the badminton court.

    "I think this is quite stupid. Why would anyone waste their blood on this kind of stuff?

    "I took this picture when he went to some convenience store to buy some water to wash his blood away.

    "Are students today under that much emotional torture?

    "What's happening to our kids these days?"

    Inilah iklan perfume Yves Saint Laurent di England yang dilarang tayangkan

    Posted: 09 Feb 2011 10:40 PM PST

    Iklan parfume terbaru Yves Saint Laurent atau YSL dilarang tayang di England setelah  sejumlah warga melayangkan protes. Iklan tersebut dianggap boleh memicu orang menggunakan heroin.

    Parfume YSL 'Belle D'Opium' menampilkan artis dan model berasal Perancis, Melanie Thierry. Dalam iklan tersebut Melanie melakon tarian moder yang sensual. "Setelah menerima keluhan dari 13 penonton, kami setuju iklan tersebut tidak bertanggungjawab kerana aksi (model) di iklan itu boleh menggalakkan pemakaian ubat-ubatan terlarang," jelas jurucakap Advertising Standards Authority (ASA) seperti dilansir WWD.

    ASA melanjutkan, iklan tersebut membuat orang untuk menyuntikkan heroin ke dalam tubuh. Makanya mereka memutuskan untuk tidak memberikan izin penayangan iklan YSL itu.

    Pihak YSL membantah tegas larangan tersebut. Menurut mereka, tidak ada niat sama sekali untuk membuat iklan yang mempromosikan pemakaian heroin atau ubat-ubatan terlarang lainnya.







    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS