Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Hantu Bonceng Kutip RM5 Juta Dalam 5 Hari Tayangan

Posted: 05 Sep 2011 06:45 AM PDT

RM5 JUTA KUTIPAN TIKET UNTUK LIMA HARI TAYANGAN FILEM HANTU BONCENG

Filem ke 23 Ahmad Idham Ahmad Nadzri, Hantu Bonceng, lakonan Zizan Razak, Juliana Evans, Jue Aziz, Dottie, Tai, Zahid AF dan ramai lagi, mencipta sejarah dengan kutipan tiket terbesar dalam musim perayaan dengan jumlah RM 5 juta untuk lima hari tayangan dengan purata kutipan tiket adalah sebanyak RM 1 juta untuk setiap hari tayangan.

Perkiraan kutipan tiket bermula dari 31 Ogos sehingga 4 September 2011, di 80 pawagam, serentak di Malaysia, Singapura dan Brunei. Dengan jumlah kutipan tiket sebanyak RM 5 juta ini, menjadikan lebih 500 000 (Lima ratus ribu) penonton telah menonton Hantu Bonceng di pawagam.

Excellent Pictures dan pengarah Ahmad Idham Ahmad Nadzri, mengucapkan jutaan terima kasih di atas sokongan semua pihak dalam mencipta sejarah perfileman tanahair. Ucapan terima kasih kepada pihak media yang menyebarluaskan maklumat berkaitan Hantu Bonceng, pelakon-pelakon yang sentiasa memberi kerjasama dan komitmen dalam mempromosikan filem ini seterusnya kepada semua peminat dan penonton yang tidak putus memberi sokongan dengan menonton Hantu Bonceng di pawagam.

Tambah Ahmad Idham lagi, "Saya juga menyeru kepada semua pihak yang belum mahu pun yang sudah menonton Hantu Bonceng, untuk pergi ke pawagam, bersama teman-teman dan sanak saudara di Aidilfitri ini, untuk menonton filem ini. Hantu Bonceng adalah sebuah komedi ringan yang mempunyai mesej serta mampu mengeratkan perhubungan di antara rakan taulan dan saudara."

"Selain itu, sekali lagi, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua penonton dan peminat, dan diharapkan sokongan yang diterima berterusan untuk memastikan 'Hantu Bonceng' mampu melakarkan satu lagi sejarah perfileman tempatan, dan kita akan dapat berbangga dengan produk filem sendiri," tambah Ahmad Idham lagi.

Hantu Bonceng masih membonceng di 80 pawagam di Malaysia, Singapura dan Brunei, dengan kebanyakkan pawagam dibanjiri penonton yang ingin mendapatkan tiket. Tempahan awal amat digalakkan, samada melalui pembelian kaunter mahupun dalam talian.

HANTU BONCENG

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Filem Hantu Bonceng Kutip RM1.78 Juta
  • Siti Nurhaliza Puas Hati Tonton Filem Hantu Bonceng
  • Sinopsis Filem Hantu Bonceng
  • Filem Hantu Bonceng Lakar Sejarah
  • Dalam Botol Kutip RM1juta Selepas 5 Hari Tayangan
  • Filem Kongsi Catat Kutip RM1.1 juta di Hari Pertama Tayangan
  • Filem Momok The Movie Kutip RM1 Juta Dalam 5 Hari
  • Filem CUN Kutip RM700ribu Seminggu Tayangan
  • AntooFighter Dapat RM1juta Dalam 4 Hari
  • Gambar Hantu Dalam Drama Niyang Rapik
  • Siti Nurhaliza Puas Hati Tonton Filem Hantu Bonceng

    Posted: 05 Sep 2011 06:38 AM PDT

    SITI NURHALIZA PUAS HATI MENONTON HANTU BONCENG

    Penyanyi nombor satu negara dan juga usahawan terkemuka, Dato' Siti Nurhaliza telah meluangkan masa untuk menonton filem terbaru arahan Ahmad Idham, Hantu Bonceng, di GSC Pavilion, malam tadi.

    Siti Nurhaliza yang kini cukup popular dengan single Inggeris terbaru, Falling In Love, telah meluangkan masa bersama-sama suami tercinta, Datuk Khalid Muhammad Jiwa, menonton Hantu Bonceng untuk tayangan lewat malam, sekitar 1250 tengah malam, bersama-sama lebih 150 penonton yang memenuhi pawagam berkenaan.

    Siti Nurhaliza

    Seusai menonton Hantu Bonceng, Siti diminta memberi pendapat mengenai filem berkenaan. Katanya, "Yang pasti ianya sebuah filem yang tidak membosankan dengan jalan cerita yang menarik. Walaupun menonton lewat malam, saya masih ketawa dan menyukai Hantu Bonceng ini."

    Hantu Bonceng kini mendapat sambutan cukup mengalakkan apabila kutipannya mencecah RM 1.8 juta apabila ditayangkan selama dua hari dan telah ditonton hampir 200 000 penonton, seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura.

    Bagi Ahmad Idham, selaku pengarah Hantu Bonceng, dia berkata, "Kehadiran Dato' Siti bersama-sama suami untuk menonton, merupakan satu penghormatan buat saya dan warga kerja Hantu Bonceng."

    "Ianya juga menjadi bukti, penyanyi nombor satu negara juga menyokong produk filem tempatan amnya dan Hantu Bonceng, khususnya, dan ianya juga membuktikan warga seni tempatan, samada penyanyi juga pelakon, bersama-sama dalam mencapai inspirasi membentuk masyarakat yang sayangkan nilai seni," tambah Idham lagi.

    Selain itu, tinjauan di beberapa pawagam sekitar Kuala Lumpur, juga maklumat dari pengurus pawagam di seluruh Malaysia, terdapat ramai penonton yang hampa kerana tiket-tiket Hantu Bonceng telah habis sejak awal pada hari tayangan.

    Pesan Dato' Siti kepada mereka yang belum menonton, " Pergilah menonton Hantu Bonceng, kerana ianya sebuah filem komedi mempunyai mesej yang bagus, bukan gelak kosong semata-mata," ujarnya selepas menonton Hantu Bonceng malam tadi.

    Hantu Bonceng, lakonan Zizan Razak, Juliana Evans, Jue Aziz, Dottie, Tai dan Zahid, sedang ditayang di 80 pawagam seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei, sejak 31 Ogos yang lalu.

    Siti Nurhaliza

    Tags: , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Filem Hantu Bonceng Kutip RM1.78 Juta
  • Hantu Bonceng Kutip RM5 Juta Dalam 5 Hari Tayangan
  • Sinopsis Filem Hantu Bonceng
  • Filem Hantu Bonceng Lakar Sejarah
  • Dato' Siti Nurhaliza di Karpet Merah Anugerah Juara Lagu 25
  • Photo Siti Nurhaliza Bertudung Alaf Baru Hadhari
  • Apa Kata Survey & Pool gua.com.my; Mila atau Siti Nurhaliza?
  • Dato' Siti Nurhaliza Nyanyi Lagu Filem Perempuan Berkalong Sorban
  • Gambar Dato' Siti Nurhaliza di Jeddah Mekah Tunai Haji
  • Gambar Siti Nurhaliza di Majlis Berbuka Puasa SNP 2010
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    (Gambar) Krisdayanti Selamat Melahirkan Anak Perempuan

    Posted: 05 Sep 2011 03:56 PM PDT

    GAMBAR ANAK KRIS DAYANTI DAN RAUL LEMOS

    Krisdayanti yang pernah mencetuskan kontroversi apabila mengaku telah mengandung sebelum bernikah dengan Raul Lemos telah selamat melahirkan seorang bayi perempuan secara pembedahan pada pukul 3.21 petang semalam (waktu Malaysia) di Rumah Sakit Mitra, Jakarta.

    Rasanya anda semua dah tahu yang bayi ini merupakan anak pertama Krisdayanti hasil perkahwinannya dengan Raul Lemos pada bulan Mac lalu dan bayi pertama mereka ini diberi nama Amora Arianna Lemos. Kat bawah ni ada dua gambar Amora Arianna yang kami perolehi. Sila lah tengok.

    GAMBAR ANAK KRIS DAYANTI DAN RAUL LEMOS

    GAMBAR ANAK KRIS DAYANTI DAN RAUL LEMOS

    Untuk info (kot-kot masih ada yang tak tahu), sebelum ini Krisdayanti telah pun memiliki dua orang anak iaitu Titania Aurelie Hermansyah dan Azriel Akbar Hermansyah hasil perkahwinan pertamanya dengan penyanyi Anang.

    + Updated by Encik One

    Related Posts with Thumbnails

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Konsert 2PM Bakal Diadakan Di Malaysia, November Ini.

    Posted: 05 Sep 2011 11:42 PM PDT

    Grup K-Pop popular, 2PM akan mengadakan siri jelajah Asia, 2011 Hands Up Asia Tour bermula di bandar Seoul, Korea Selatan pada 2 & 3 September ini. Siri jelajah 2PM ini turut memilih Malaysia sebagai destinasi terakhir apabila pihak penganjur JYP Entertainment mengumumkan secara rasmi bahawa konsert mereka akan diadakan pada 25 November 2011 di  Stadium Negara.

    Harga tiket masih belum dimuktamadkan lagi. Apa pun, peminat boleh dapatkan info terkini mengenai penganjuran konsert mereka di laman rasmi fanpage 2PM.

    2PM yang terdiri daripada Junsu, Junho, Nichkhun, Taecyeon, Wooyoung dan Chansung ini merupakan pecahan daripada kumpulan asal, iaitu One Day. Pada 20 Jun 2011, 2PM melancarkan album kedua mereka berjudul Hands Up yang memuatkan 13 lagu seperti Electricity & Give It To Me. Layankan video klip Hands Up selepas ini.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    DFP Spotlight : Konsert Yuna Diadakan Selama 2 Hari. Hari Pertama SOLD OUT!

    Posted: 05 Sep 2011 11:21 PM PDT

    Home > General > DFP Spotlight : Konsert Yuna Diadakan Selama 2 Hari. Hari Pertama SOLD OUT!

    Konsert Yuna yang sepatutnya diadakan pada 12 September 2011 telah habis dijual. Atas pemintaan yang amat mengalakkan, pihak Dewan Filharmonik Petronas (DFP)  enggan mengecewakan peminat dengan membuka slot tiket untuk konsert kedua yang diadakan pada keesokan harinya, 13 September 2011.

    Konsert yang bermula pada 8.30 malam ini memerlukan penonton hadir dengan pakaian 'smart casual' seiring dengan reputasi DFP yang bertaraf dunia. Pembelian tiket secara online berjumlah RM80 boleh didapati melalui laman DFP.

    Penyanyi bersuara unik yang popular dengan lagu Gadis Semasa & Cinta Sempurna ini sememangnya menjadi pujaan ramai, apatah lagi bakatnya kini mula diintai oleh produser daripada Hollywood.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    More in General (1 of 1001 articles)

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    aReaL&Celebrity

    sumber :-

    aReaL&Celebrity


    Gambar Khairul Fahmi Beraya Bersama Shila Amzah, Ehem... Ade Ape-Ape Ke Nie... Hehehe..

    Posted: 05 Sep 2011 12:52 AM PDT

    Gambar Terbaru Yang Aku Jumpa Kat Blog Rotikaya, Kelibat Khairul Fahmi Che Mat A.K.A Apex Kelihatan Beraya Di Rumah Nur Shahila binti Amir Amzah A.K.A Shila OIM, Haa... Ade Apa2 Ker Nie Bro... Hehehe... Biasalakan, Musim Beraya Ni, Tak Salah Kalau Nak Beraya Dengan Kawan-Kawan.. Maybe Diaorang Ni Best Friends Kot Sebelum Nie.. *Berfikiran Positif* Mana Tau.. Apapun, Suka Sangat Dengan Shila Nie.. Cute + Suara Dia Power Ohh..






    P/s:Shila Lebih Cute Dari Dahlia Teck.. Kan ?? Siapa Setuju, Sila Angkat Kaki Macam Awokk...!!!! Hehe..


    wallpaper,malaysia,raya,girl,love,cute, hari raya,black,cartoon,bogel,smurfs,iphone 5,bogel,tetek,lady gaga,awek,breast,snsd,bra,cars,Bercuti Ke Singapura, Blog Si Jejari Runcing, Bukti Curang Khairul Fahmi, Dahlia Teck, Dahlia Teck Singapura, Elia, Elia Jejari Runcing, Gambar Aimie Bekas Kekaish, Gambar Bogel Khairul Fahmi, Gambar Dahlia Teck, Gambar Kantoi Khairul Fahmi & Dahlia Teck, Gambar Khairul Fahmi, Gambar Khairul Fahmi & Dahlia Teck, Gambar Seksi Dahlia Teck, Gambar Shida Harmi, Gossip Khairul Fahmi, I Love You Forum Cari, Kekasih Baru Elia, Kekasih Gelap Khairul Fahmi, Kekasih Khairul Fahmi, Khairul Fahmi, Khairul Fahmi Curang, Khairul Fahmi SIngapura, Pertunangan Khairul Fahmi, Resit Hotel, Resit Hotel Khairul Fahmi, Si Jejari Runcing,facebook,biodata,gambar,seksi,bogel,kahwin

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Menarik..Momen Lucu Seekor Katak Pohon Berolahraga Tertangkap Kamera

    Posted: 05 Sep 2011 09:00 PM PDT

    Momen aneh ini berhasil diabadikan oleh Fotografer amatur dari Jerman, Heinz Buls, saat ia sementara mengambil gambar katak pohon selama musim bertelur.

    Katak tersebut terlihat melompat keluar dari air yang ditutupi ganggang dan meraih cabang pohon tepat di atas garis air, dan menggantung di situ untuk beberapa saat. Tapi katak tersebut tidak mampu meneruskan olahraganya dan menyerah sambil menjatuhkan diri kembali ke dalam air.

    Foto ini didapatkan Heinz saat ia duduk di tepi sungai di Bayern, Jerman.

    "Saya sementara mengambil gambar katak lain selama musim bertelur dan tiba-tiba saya melihat situasi yang hebat." tutur guru berusia 60 tahun tersebut.

    "Tapi beberapa detik kemudian seekor ular muncul tepat di dekat ke tempat katak itu melompat. Jadi saya berfiikir haiwan amphibi itu mungkin cuba melarikan diri dari ular dengan cara ini." tambahnya.

    Sumber : dailymail


    Wow..Dapat kekasih mirip isteri Putera William

    Posted: 05 Sep 2011 08:00 PM PDT


    LONDON - Willem Marx yang merupakan bekas kekasih pertama isteri waris kedua takhta Britain, Putera William akhirnya mendapat seorang kekasih baharu, lapor sebuah akhbar semalam.

    Namun, kekasih baharunya itu, Shirley Meigh Wood Oakes memiliki wajah mirip isteri Putera William, Kate Middleton.

    Kekasih baharu Marx, 28, itu berkenalan dengannya pada satu parti beberapa bulan lalu.

    Kate dan Putera William berkahwin pada April lalu.

    Willem merupakan kekasih Kate semasa mereka belajar di Kolej Marlborough.

    Dia dan Kate kekal berkawan dan mereka pernah keluar bersama semasa berkunjung ke kelab malam Boujis pada 2008.

    Marx merupakan graduan Universiti Oxford dan pernah bekerja sebagai wartawan di Iraq bagi membuat liputan berita propaganda bagi pihak Amerika Syarikat - Agensi

    sumber : kosmo online

    Penduduk dapat tangkap buaya seberat satu tan

    Posted: 05 Sep 2011 07:00 PM PDT


    MANILA - Sekumpulan penduduk kampung dan beberapa pakar menangkap seekor buaya gergasi air masin seberat satu tan pada lewat Sabtu lalu yang akan dijadikan daya tarikan sebuah taman ekopelancongan di sebuah bandar di selatan Filipina.

    Datuk Bandar Bunawan, Cox Elorde semalam memberitahu, puluhan penduduk kampung dan pakar menangkap buaya jantan sepanjang 6.4 meter itu di sebuah teluk di bandar Bunawan, wilayah Agusan del Sur selepas pemburuan selama tiga minggu.

    Ia merupakan antara buaya terbesar pernah ditangkap hidup-hidup di Filipina sejak beberapa tahun lalu.

    Elorde berkata, buaya berkenaan membaham seekor kerbau dalam serangan yang disaksikan oleh beberapa penduduk kampung pada bulan lepas.

    Reptilia itu juga dipercayai menyerang seorang nelayan yang didapati hilang sejak Julai lalu.

    Beliau memberitahu, meletakkan buaya gergasi di sebuah taman pelancongan akan mengubah haiwan itu daripada ancaman kepada satu aset. - AP

    Kawasan kubur akan dibangunkan apartment Di Singapura

    Posted: 05 Sep 2011 06:00 PM PDT


    SINGAPURA - Kawasan perkuburan Bukit Brown seluas 86 hektar di sini akan dibangunkan untuk didirikan apartmen.

    Ia dianggap sebagai kawasan perkuburan paling tua yang dipercayai menempatkan kubu penduduk Cina yang tertua di Singapura.

    Bukit Brown dibuka pada 1922 dan dinamakan sempena seorang pemilik kapal, George Henry Brown yang tiba di Singapura pada 1840.

    Bagaimanapun, para penyokong pemuliharaan warisan meminta ia dipulihara daripada sebarang kegiatan pembangunan.

    "Bagi saya, Bukit Brown merupakan salah satu daripada aspek warisan Singapura yang patut diberikan peluang kedua," kata Irving Johnson yang bertugas sebagai penolong profesor Kajian Asia Tenggara di Universiti National Singapura. - AFP

    sumber : kosmo online

    Kerana tikus penebangan dibatalkan

    Posted: 05 Sep 2011 05:00 PM PDT


    KATHMANDU, KOMPAS.com - Syarikat penerbangan Nepal membatalkan penerbangannya menuju Bangkok, pada Isnin (5/9/2011) oleh kerana ditemukannya seekor tikus melintas di dapur pesawat Boeing 757 mereka. Penumpang pun dievakuasi dari pesawat, dan pesawat takkan diterbangkan sebelum tikus itu ditangkap.

    Demikian dikatakan juru bicara Nepal Airlines, Raju KC, Isnin (5/9/2011) kepada pejabat berita Associated Press. Menurut Raju, tikus tersebut, memasuki pesawat melalui trak katering makanan saat pesawat tersebut berada di Lapangan Terbang Kathmandu.

    Para awak kabin, sebenarnya telah berupaya mencari tikus tersebut, namun ternyata gagal. Dikhuatirkan ada kabel yang digigit oleh tikus bersangkutan, sehingga pencarian mahupun pemeriksaan terhadap komponen pesawat pun diintensifkan.

    Nepal Airlinesdulu dikenal sebagai Royal Nepal Airlines, adalah sayarikat kapal terbang nasional Nepal. Didirikan pada tahun 1958, kini Nepal Airlines memiliki tujuh pesawat, termasuk diantaranya dua unit Boeing 757.

    Beginilah keadaan bila ramai penghuni flat yang menggunakan ASTRO

    Posted: 05 Sep 2011 11:01 AM PDT

    Remaja ini meninggal dunia kerana terlampau banyak melakukan onani dalam satu malam

    Posted: 05 Sep 2011 10:30 AM PDT


    TRIBUNEWS.COM - Seorang remaja berusia 16 tahun dari Brasil dilaporkan meninggal dunia akibat terlampau banyak melakukan masturbasi. Demikian dilansir Daily Chili, awal minggu ini.

    Ia dikhabarkan melakukan masturbasi sebanyak 40 kali sepanjang malam, pada bulan lalu, dan ditemukan meninggal pada pagi hari oleh sang ibu.

    Si ibu merancang membawa anak lelakinya ke pengubatan kecanduan seks namun terlambat. Seorang teman kelasnya yang namanya dirahsiakan itu mengatakan sang teman kecanduan seks dan suka melihat tubuh perempuan dalam segala bentuk dan umur.

    Ia juga bahkan meminta temannya menonton dirinya melakukan masturbasi melalui kamera. Di bilik remaja itu ditemukan tumpukan majalah pornografi. Bahkan, terdapat kumpulan gambar-gambar erotik dan filem juga ditemukan di komputernya.

    Ayah Bunuh Anak Perempuannya yang Janda Setelah Melahirkan Bayi Kembar

    Posted: 05 Sep 2011 09:45 AM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang lelaki Jordan ditangkap dan dikenakan dakwaan pembunuhan kerana menembak anak perempuannya yang janda setelah melahirkan bayi kembar dihospital. Demikian dilapor AFP, Isnin (5/9/2011).

    "Pasukan penyelidik di Amman mendakwa lelaki tersebut setelah mengaku menembak anak perempuannya yang berusia 24 tahun pada Sabtu lalu di Deir Alla, Jordan Valley," demikian disampaikan pejabat terkait.

    Sang ayah, seperti dikutip petugas terkait, mengaku terkejut anak perempuannya hamil dan marah sehingga dia menembaknya hingga tewas. Anak perempuannya menjanda selama empat tahun dan kehamilannya dianggap sesuatu yang sangat memalukan.

    "Si pria mengatakan akan memeriksa keadaan anak perempuannya lalu menembaknya di bahagian kepala," demikian kata ketua RS, Ahmad Hwarat, tempat kejadian itu berlangsung.

    Pembunuhan adalah sesuatu yang diganjar dengan hukuman mati di Jordan namun pembunuhan "honour killings" di pengadilan sering hukumannya dikurangi kerana permintaan keluarga. Sedikitnya 15-20 perempuan dibunuh setiap tahun di negara-negara Arab meskipun pemerintah setempat sudah berusaha untuk mencegahnya.

    Menarik...Lingerie Yang Dibuat Dari Tin Soda

    Posted: 05 Sep 2011 08:45 AM PDT

    Ingrid Goldboom Bloch telah menciptakan berbagai pakaian menakjubkan yang terbuat dari bekas tin minuman soda.

    Rekaan yang unik ini memerlukan waktu selama dua hari bagi Bloch menyelesaikannya.

    Seniman dari Needham, Massachusetts ini terinspirasi membuat pakaian dalam dari bahan tin soda ketika berjalan di sepanjang pantai dan tiba-tiba mendapatkan idea untuk mengumpulkan sampah. Bloch kemudian membuat lima belas karya seni pakaian dengan memotong kepingan aluminium dari tin soda dan menenun mereka bersama-sama.

    Sementara pakaian ini tidak terlihat nyaman untuk dikenakan, Bloch menjelaskan bahwa mereka dirancang untuk dipamerkan dan bukan untuk dipakai,

    Diketahui, Bloch juga membuat teko dan perhiasan, dan baru saja menyelesaikan serangkaian kot yang terbuat dari bisnis kad serta selimut yang terbuat dari pembalut.

    Sumber : dailymail




    Rekod Dunia Minum di 250 Pub Selama 24 Jam

    Posted: 05 Sep 2011 07:35 AM PDT

    Sabtu (03/09) tepat setelah tengah malam waktu New York, tiga belas peminum melakukan toast kemenangan, kerana mereka baru saja menetapkan rekod dunia baru untuk pub paling banyak dikunjungi selama 24 jam oleh sebuah pasukan.




    Bar One and One di First Avenue, adalah bar ke-250 yang dikunjungi oleh ke-13 peminum ini dalam waktu kurang dari satu hari.

    Para juara baru ini benar-benar menghancurkan rekod sebelumnya yakni 170 buah bar yang diciptakan oleh sebuah kelompok di Chicago.

    "Badanku lelah, dan berbau seperti seperti orang jalanan saja," tulis pemimpin kelompok Chris Solarz pada akaun twitter-nya saat menengguk bir terakhir.

    Pub O'Hanlon dimana aksi ini dimulai


    Para peminum ini menyelesaikan tugas mereka pada Pub One and One, yang juga merupakan Pub ke-250 yang disinggahi mereka hari itu

    Diketahui, pasukan ini memulai aksi minum-minum mereka pada pukul 8:45 di pub O'Hanlon di 14th Streetdan berakhir di Pub One and One.

    Sumber : dailymail

    Roket Rosak, Salah Mendarat Dan Menghanguskan Sebuah Desa [Video]

    Posted: 05 Sep 2011 06:48 AM PDT


    Sebuah video lama di YouTube yang justru baru terkenal baru-baru ini menampilkan bagaimana roket CZ-3B milik China mengalami kerosakan ketika baru dilancarkan, bukannya menuju orbit, roket ini justru segera berbalik dan menghentam sebuah desa, membunuh sekitar 100 hingga 5000 orang yang mendiaminya.

    Pemerintah China sendiri secara rasmi hanya melaporkan adanya korban jiwa sebanyak 6 orang yang tewas di tempat pelancaran roket tersebut. Sedangkan tidak ada laporan lebih lanjut mengenai jumlah korban jiwa di desa akibat dihentam roket, namun diperkirakan jumlah korban dari insiden yang terjadi pada tahun 1996 ini mencapai 100 hingga 5000 jiwa.

    Untuk roket jenis Long March III, ini bukanlah kegagalan yang pertama kali, namun ini merupakan kegagalan paling buruk yang pertama dan terakhir kali yang dialami oleh roket tersebut.


    Perempuan Cantik Seksi Selamba Ganti Baju Dalam Kereta Api

    Posted: 05 Sep 2011 05:45 AM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Ganti baju di depanorang ramai sepertinya sudah bukan hal yang aneh di China. Seperti dilaporkan media online Ifeng, seorang perempuan mengganti pakaian di dalam kereta api subway, Shanghai, China. Si cantik dan seksi itu dengan selamba ganti baju di depan penumpang lainnya.

    "Seorang gadis cantik membuka baju dan menggantiknya di Line 2 Metro Shanghai," demikian kata seorang saksi mata. Ia hairan melihat gadis-gadis di Shanghai melakukan tindakan tersebut. Foto itu kemudian disebarkan ke internet dan menjadi pembicaraan di kalangan dunia maya.

    Sejumlah pengguna internet menyatakan kemungkinan perempuan itu lamabat ke pejabat sementara yang lainnya menganggap itu hanya sekadar cari sensasi belaka.

    "Ia hanya ingin terkenal," demikian ujar seorang komentator dalam sebuah forum. Seorang pembaca berkomen jika si perempuan seksi itu mengganti kostum ke cosplay (costume player), sebuah tata pakaian ala komik asal Jepun.

    Jantan ni ngintip apa ye?

    Posted: 05 Sep 2011 04:45 AM PDT

    dah tak ada kerja lain....

    Alamak ngerinya (bedah kepala)

    Posted: 05 Sep 2011 03:40 AM PDT







    Yeti, Anjing yang Menyusui 14 Ekor Babi

    Posted: 05 Sep 2011 02:45 AM PDT

    Yeti sudah memiliki beberapa anak anjing yang dia rawat ketika bayi babi mengadopsinya sebagai ibu kedua.

    Sejak saat itu, anjing dikawasan pertanian Cuba tersebut terpaksa melakukan tugas rangkap, melayan anaknya sendiri serta 14 ekor babi.



    Mannorkys Santamaria mengatakan bayi babi ini juga menyusu pada ibu mereka, tetapi ketika mereka melihat Yeti mereka langsung menghampirinya untuk makanan tambahan. Bahkan mereka mengikuti Yeti seperti ibu mereka sendiri.

    "Anak-anak babi ini mulai menyusui pada Yeti ketika mereka berusia 15 hari." kata Santamaria.

    Sumber : huffingtonpost

    Baca Buku Sambil Bogel Di New York

    Posted: 05 Sep 2011 01:48 AM PDT



    Penggemar Shakespeare dan Oscar Wilde bakal lebih menikmati karya-karya seni tersebut jika yang tampil tanpa busana seperti kelab ini.



    Kombinasi 'maut' ini ditawarkan setiap sebulan sekali di New York, Amerika Syarikat (AS), oleh kelompok penghibur Naked Girls Reading.

    Dalam sesi terbaru mereka, seperti diberitakan Straits Times, terdapat sekitar 30 orang yang sebahagian besar pasangan muda dan lelaki.

    Mereka bertemu dalam sebuah ruangan kecil dengan atmosfer remang-remang di kawasan trendi Manhattan, Greenwich Village.

    Para pembaca kali ini empat wanita yang mengenakan jubah bilik mandi dan kasut tinggi. Mereka naik ke pentas dan duduk di sofa besar.

    Terdengar tepuk tangan para tamu, menyambut para pembaca. Termasuk dari seorang lelaki yang akhirnya mengangkat wajahnya dari suratkhabar yang ia baca sejak duduk dalam ruangan tersebut.

    Alamak..Seorang Lelaki.Ditangkap Kerana Berhubungan Seks Dengan Rakit Tetangganya

    Posted: 05 Sep 2011 12:35 AM PDT

    Edwin Charles Tobergta

    Edwin Charles Tobergta ditahan oleh pihak polis di Hamilton, Ohio, kerana lelaki 32 tahun tersebut melakukan hal 'nakal' dengan rakit t merah muda milik tetangganya di sebuah kawasan pada hari Minggu.

    Menurut laporan polis, sang tetangga melihat Tobergta di atas rakit dengan seluar yang diturunkan sekitar pergelangan kakinya.

    Teriakan dari yang marah tetangga tersebut mengganggu momen 'intim' Tobergta. Dia kemudian menarik seluarnya dan melarikan diri sambil membawa rakit tersebut.

    Ketika polis menangkap Tobergta ia mengakui perbuatannya, namun memohon belas kasihan, mengklaim bahwa ia "memiliki masalah," dan "perlu bantuan,".

    Kepada The Enquirer, Nenek Tobergta menjelaskan bahawa dia memiliki masalah mental. Dia didiagnosis menderita Attention Deficit Disorder (suatu keadaan dimana penderita tidak boleh fokus atau berkonsentrasi) dan telah menyalahgunakan ubat-ubatannya.

    Sumber : huffingtonpost

    Wanita Myanmar Dijual Dan Dikahwin Paksa di China

    Posted: 04 Sep 2011 11:45 PM PDT


    VIVAnews - Sulitnya kehidupan di Myanmar memaksa para orangtua menjual puteri mereka untuk dikahwinkan paksa dengan lelaki di China. Para wanita malang masih berusia belasan, bahkan anak-anak.

    Salah seorang korbannya adalah Aba. Dia mengaku meninggalkan kampungnya, dijual oleh orangtuanya untuk dinikahkan dengan seorang lelaki diYunnan, China. Selama tiga tahun, sebelum akhirnya dia berhasil lari, Aba mengaku mengalami penyiksaan fizik dan mental. Dia merasa tidak ubahnya binatang ternak, ayam atau babi.

    "Saya dijual seharga 20.000 Yuan Saya terlalu muda untuk menikah saat mereka membeli saya, kemudian mereka mengatakan bahawa saya harus menikah dengan putra mereka," ujar Aba, dilansir dari laman Telegraph, Minggu, 4 September 2011.

    Aba adalah salah satu contoh beruntung dari puluhan wanita Myanmar yang diculik atau dipaksa dijual di pasar gelap China. Sebhaagian besar wanita dari Myanmar yang dijual sebagai pengantin di China tidak berakhir dengan bahagia. Mereka menghadapi kehidupan yang penuh dengan kesengsaraan dan kehinaan. Beberapa akhirnya memutuskan untuk bunuh diri.

    Tidak ada data pasti jumlah korban pernikahan paksa ini. Salah satu penyebab peristiwa ini adalah semakin sedikitnya jumlah wanita di China akibat kebijakan satu anak yang diterapkan pemerintah selama 30 tahun. Selain itu, tradisi keengganan memiliki anak wanita juga menyumbang tragedi ini.

    Menurut Akademi Sosial China, saat ini 120 anak laki-laki lahir di Cina untuk setiap 100 anak perempuan. Hal ini berarti pada tahun 2020 terdapat sekitar 24 juta laki-laki China tidak akan mampu untuk menemukan isteri.

    "Kebijakan satu anak telah memiliki impak yang cukup besar terhadap ketidakseimbangan demografis, situasi ini menjadikan wanita sebagai komoditi atau permintaan (demand). Kadang-kadang, permintaan dipenuhi oleh calon perkawinan yang sah. Terkadang juga melalui cara ilegal," kata David Feingold, Koordinator Internasional untuk HIV/AIDS dan Perdagangan UNESCO Bangkok.

    Myanmar saat ini menjadi sumber utama pengantin paksa di China. Hal ini terutama disebabkan oleh kemiskinan dan kelaparan yang melanda rakyat Myanmar di tengah represi pemerintahan junta yang diktator. Para pedagang mahupun orangtua dapat dengan mudah mengelabui para wanita dengan iming-iming harta.

    Harga untuk seorang wanita berkisar antara 6.000 hingga 40.000 Yuan , tergantung dari usia dan penampilan mereka. Menurut Asosiasi Perempuan Kachin Thailand, LSM perlindungan wanita Myanmar, sekitar 25 peratus dari perempuan yang dijual di China berumur di bawah 18 tahun. (umi)
    • VIVAnews

    Kisah seorang suami yang mengiklankan secara online agar isterinya dapat suami baru

    Posted: 04 Sep 2011 10:40 PM PDT


    Sebuah kisah cinta romantik pasti mengundang haru setiap penontonnya. Bagai sebuah filem fiksi, kehidupan Liu Li menggambarkan pengorbanan seorang suami agar istrinya hidup bahagia.

    Li, 39 didiagonosis dokter dengan penyakit Ankylosing Spondylitis, sejenis penyakit tulang yang menjadikan semua tulang belakang menyatu.Pasukan perubatan mengatakan, walaupun penyakitnya dapat dibantu dengan obat dan penahan rasa sakit, tetap saja penyakit ini tidak dapat disembuhkan. Lagipula biaya pengubatan terlalu mahal bagi Li.

    Menghadapi masa depan yang suram, bekas mahasiswa kedoktoran dari Shizuang di timur China ini memujuk isterinya, Shi Zhihong, 37, agar menceraikannya dan mencari suami baru.

    Li berharap, dapat menemukan calon suami bagi isterinya sekaligus ayah tiri terbaik bagi kedua anaknya. Dia nekad memasang iklan secara online yang berbunyi: "Tolong, tolonglah saya mencarikan suami yang baik untuk isteri saya. Saya tidak mahu jadi bebannya lagi."

    "Saya benar- benar sakit, dan sebentar lagi saya akan terperangkap di kerusi roda. Tapi isteri saya masih muda dan ia berhak melewati hari-hari dengan bahagia. Kalau tidak, saya tidak dapat beristirahat dengan tenang meskipun mati," ujarnya seperti dikutip Telegraph.

    Li merasa sangat tertekan dengan masalah yang ia berikan pada keluarganya. Akibat penyakitnya, ia tidak dapat bekerja dan kesulitan dana untuk membiayai pengubatannnya. "Saya telah mengusahakan yang terbaik, tapi saya rapuh dan mereka berhak mendapatkan yang terbaik. Hati saya lebih tenang apabila mereka sudah terjamin," tambahnya.

    Meski sang ayah mengharap hidup yang baru bagi isteri dan anak-anaknya, ketiga anggota keluarganya bergeming. Dengan polos, kedua anaknya menahan keinginan untuk tidak memakan gula-gula kerana berfikir itu dapat membantu ayah mereka pulih seperti semula.

    Pasangan ini mempunyai satu kesempatan terakhir mempertahankan keluarga mereka, dengan mengajukan permohonan kepada badan amal untuk membantu biaya pengubatan. "Kami adalah keluarga yang baik, tapi miskin dan kami perlu bantuan," kata Zhihong. "Saya akan tetap jadi isterinya sekarang dan di kehidupan yang akan datang," ucapnya.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS