Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Cara Senang Buka Bisnes di Usahawan.com

Posted: 30 Oct 2011 08:39 AM PDT

Budiey terfikir, sampai bila nak jadi blogger sepenuh masa. Kalau diberi peluang dan cukup modal, Budiey teringin sangat nak jadi seorang usahawan. Dalam erti kata lain, nak jugak buka bisnes jual barang. Secara online pun jadilah kan. Artis kita pun ramai yang dah berjinak berniaga. Contoh terdekat, masa trip ke Korea bersama Awal Ashaari & Scha Alyahya minggu lepas, Budiey ada gak borak dengan diorang pasal kedai kasut dan baju yang dibuka di eCurve. Melalui cerita diorang, Budiey rasa nak bukak satu kiosk tapi semua tu bukan senang nak mulakan. Ilmu pengetahuan tentang dunia perniagaan pun kita kena tahu gak. Sekurang-kurang, kita kena tahu serba sedikit tentang pengurusan perniagaan.

Budiey cuba google pasal dunia usahawan ni, lalu terjumpa dengan sebuah laman web Usahawan.com yang diuruskan sepenuhnya oleh syarikat 100% milik Bumiputera. Ditubuhkan pada tahun 2005, usahawan.com ini merupakan projek keusahawanan rakyat Malaysia yang sesuai dengan standard dan citarasa pasaran tempatan. Pendek kata, segala tentang perniagaan akan diajar secara berkesan kat laman web ini. Lagi pula, laman web ini menyarankan

Yang penting, usahawan.com ini mencipta peluang perniagaan baru di samping membantu mengembangkan perniagaan kita.

Usahawan.com menjurus ke arah menjadi penyedia peluang perniagaan yang serba-boleh dan berkesan di negara ini. Tujuannya adalah untuk membantu peniaga kecil & sederhana, pesara, graduan, bakal usahawan untuk memiliki dan mengendalikan perniagaan yang berjaya dan berkembang maju.

Teras perniagaan di usahawan.com adalah untuk membina hubungan baik dengan pelanggan dan untuk menjadi lebih peka terhadap citarasa pelanggan yang sentiasa berkembang.

Pakej perniagaan yang ditawarkan oleh Usahawan.com sesuai untuk diniagakan secara part-time atau full-time samada di rumah, kedai, kiosk, karnival, ekspo, pejabat, sekolah, kolej, universiti mahupun secara online bergantung pada jenis perniagaan yang dipilih.

Mungkin ramai yang tertanya, sebab musabab kenapa perlu memilih Usahawan.com sebagai rakan perniagaan?

Sebab 1: Bukan Sistem Francais
Tawaran pakej perniagaannya adalah bukan francais. Oleh itu, jimatkan sebahagian besar dari wang anda daripada membayar yuran untuk francais, bayaran royalti bulanan dan lain-lain kos. Anda tidak akan terikat dengan pelbagai sekatan sistem francais dan mempunyai kebebasan untuk menggunakan kemahiran untuk memasarkan produk anda sendiri.

Sebab 2: Harga yang Berpatutan
Pakej perniagaan yang ditawarkan dengan harga yang amat berpatutan dan boleh dimulakan serta-merta. Usahawan.com bukan orang tengah dan semua produk diperolehi secara langsung daripada kilang, pengeluar dan pengimport

Sebab 3: Latihan Percuma
Usahawan.com memberi demo / latihan secara PERCUMA berdasarkan permintaan yang akan diadakan di pejabat mereka.

Sebab 4: Sokongan Selepas Jualan
Usahawan.com tidak membiarkan anda berlalu begitu sahaja selepas membuat pembelian. Selagi mana yang anda diperlukan, mereka menawarkan khidmat bantuan teknikal dan khidmat.

Antara pakej-pakej perniagaan yang ditawarkan seperti:

Twisto
Twisto ialah hidangan makanan segera dari Mexico & Perancis yang benar-benar bersifat Antarabangsa Kini ditampilkan dengan citarasa Malaysia. Ia boleh dijadikan snek atau pemanis mulut dan boleh dinikmati pada bila-bila masa oleh sesiapa sahaja tidak kira golongan tua mahupun muda!

Pakej Perniagaan Twisto ini merangkumi Kiosk, Dapur Khas, Tepung, Pelbagai Jenis Perisa, Pembungkusan Produk, Latihan, Sokongan, Perkhidmatan Selepas Jualan dan Alatan-alatan khas yang lain.

Tanpa Yuran Francais, Tanpa Bayaran Royalti, Tanpa Caj Tersembunyi. Untuk info lanjut tentang Twisto, sila klik SINI

Bubble Waffle
Bubble Waffle merupakan alternatif bagi waffle, teksturnya lebih menyerupai bubble a (gelembung-gelembung kecil) atau butiran telur yang bercantum dengan penampilan menarik.

Sajian pantas dan mengenyangkan menjadi pilihan masyarakat yang sentiasa sibuk dengan tugas seharian, boleh dijadikan sebagai menu sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam.

Pakej yang berharga serendah RM690 (harga asal RM890) ini merangkumi Mesin Bubble Waffle Gas, Banner, Display, Tepung Waffle, Pelbagai Jenis Jem, Pembungkusan Produk, Latihan dan Alatan Khas yang lain yang mana kesemuanya akan menjadi milik rakan niaga.

Untuk tahu lebih lanjut tentang Bubble Waffle ni, sila klik SINI

Cetak T-Shirt & Cenderahati
ernahkah anda terfikir urusan perniagaan anda akan menjadi semudah ini? Kami mempunyai jawapan untuk persoalan itu. Produk yang cuba dipasarkan ini mampu membuatkan anda tersenyum puas dengan hasilnya. Produk ini sangat baik dan kini harganya jauh lebih rendah sehingga membolehkan anda mampu memilikinya.

Peluang perniagaan yang anda impikan boleh dimulakan serta merta sebaik anda membeli mesin serbaguna ini. Ia merupakan perniagaan yang tidak tepu dan peluang terbuka luas untuk semua orang yang berminat. Mesin ini juga jauh lebih murah dan menjimatkan jika hendak dibandingkan dengan mesin pencetakan industri yang lain.

Anda boleh mencetak T-shirt dan pelbagai jenis cenderahati di ruang kerja dengan selesa dan segera boleh menyimpannya setelah tugas mencetak selesai.

Untuk info lebih lanjut tentang Cetak T-Shirt & Cenderahati ni, sila klik SINI

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Que Haidar Buka Bisnes Ikan Masin
  • SIAPA ANTARA 100 PESERTA YANG SUKSES DALAM NESCAFÉ® KICK-START™
  • Tambah Pendapatan Dengan Bisnes Kentang Spring
  • Gambar Shila OIAM di Anugerah Juara Lagu 23
  • Trivia: Sandal Putih Siapa?
  • Tip Mengenal Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir
  • Cara Mudah Untuk Dapatkan Nombor Henset Baru Yang Cantik
  • Dunia Glamor KIMORA: LIFE ON THE FAB LANE
  • DUNIAKU CARREFOUR DI TV3
  • ADV: Dapat Income 4 Angka Melalui Blog
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Momen Unik Seekor Kanggaroo Menasihati Anaknya Tertangkap Kamera

    Posted: 30 Oct 2011 09:00 PM PDT

    Sambil menatap ibunya yang memegangnya dalam genggaman yang kuat, Kanggaroo kecil ini tampaknya menyedari bahawa segera akan dimarahi sang ibu.

    Momen emosional ibu dan anak kanggaroo ini berhasil diabadikan oleh John Eastcott dan Yva Momatiuk saat mengunjungi Taman Nasional Yuraygir di New South Wales, Australia.

    Kedua pasangan suami isteri dari Pegunungan Catskill, New York, berhasil mengambil gambar momen langka ini dengan kamera mereka, saat melihat tingkah unik kanggaroo betina abu-abu dengan anaknya.




    Sumber : dailymail

    Dua wanita dedahkan payudara mereka ditangkap

    Posted: 30 Oct 2011 08:00 PM PDT

    LVIV, Ukraine - Dua wanita yang mendedahkan payudara dalam satu tunjuk perasaan menentang pelancongan seks, pelacuran dan penjualan minuman keras semasa Pusingan Akhir Kejohanan Kesatuan Persatuan Bola Sepak Eropah berlangsung pada tahun depan ditangkap polis di sini kelmarin.

    Kedua-dua mereka yang tidak memakai baju dan hanya berseluar panjang membuat tunjuk perasaan tersebut di depan Stadium Arena Lviv.

    Mereka yang merupakan anggota hak asasi wanita yang dikenali sebagai FEMEN membuat tunjuk perasaan itu sebelum majlis pembukaan stadium berkenaan berlangsung.

    Stadium itu menjadi salah satu lokasi pertandingan kejohanan tersebut. - Agensi

    Budak malang yang dipotong kedua kaki dan tangan dapat pampasan RM30 juta

    Posted: 30 Oct 2011 07:00 PM PDT

    SACRAMENTO: Keluarga kanak-kanak yang terpaksa dipotong kedua-dua kaki dan tangannya kerana terlalu lama terbiar di bilik kecemasan semalam bersetuju menyelesaikan kes berkenaan di luar mahkamah dengan pampasan RM30 juta.

    Malyia Jeffers baru berusia dua tahun apabila dibawa ibu bapanya ke Hospital Methodist di Sacramento pada November tahun lalu kerana demam, masalah kulit dan lesu.


    Menurut dokumen mahkamah yang difailkan di Mahkamah Tinggi Sacramento pada 14 Februari lalu, kakitangan hospital berkenaan meminta keluarga terbabit menunggu di situ walaupun keadaan Malyia semakin serius.


    Dokumen itu menyatakan, ibu bapa Malyia merayu berkali-kali supaya petugas hospital merawat anak mereka, tetapi terus diminta menunggu sehingga lima jam sebelum dibawa berjumpa doktor.


    "Pasangan Ryan Jeffers dan Leah Yang melihat sendiri bagaimana anak mereka semakin lemah dan kritikal apabila petugas hospital enggan memberikan rawatan awal," dakwa dokumen itu.


    Sebelum dirawat, kesan tubuh Malyia semakin merebak sehingga ke kedua-dua kaki, tangan dan muka.



    Keadaan itu menyebabkan Jeffers dan Leah ketakutan kerana bimbang Malyia akan menghembus nafas terakhir sebelum sempat dirawat.


    Selepas diperiksa, Malyia diterbangkan ke Hospital Kanak-kanak Lucile Packard di Universiti Stanford.


    Di situ, doktor menemui bakteria Streptococcus A yang menjangkiti darah dan organ Malyia, memaksa mereka segera menjalankan pembedahan membuang kedua-dua kaki kanak-kanak malang terbabit.


    Berdasarkan dokumen mahkamah, sebahagian besar wang pampasan itu akan disimpan dalam tabung amanah untuk kegunaan semasa dan akan datang Malyia.


    Simpanan itu juga membolehkan Malyia menerima anuiti AS$$16,932 (RM51,888) sebulan apabila dia berusia 18 tahun.


    Bayaran itu akan meningkat dari semasa ke semasa dan Milya akan memperoleh anuiti hampir dua kali ganda menjelang usianya 30 tahun. - DM

    sumber : myMetro

    Sandiwara Datin muda perdaya ahli perniagaan

    Posted: 30 Oct 2011 06:00 PM PDT

    KUALA LUMPUR: Dia memperkenalkan diri sebagai penerbit drama berstatus Datin dan pada hakikatnya, wanita itu bijak 'bermain wayang' apabila memperdaya banyak pihak termasuk suaminya.

    Itu kelicikan wanita berusia 34 tahun yang setakat ini memperdayakan sekurang-kurangnya lima mangsa membabitkan kerugian mencecah RM250,000.

    Selain lima mangsa berkenaan, suami wanita itu sendiri yang mahu dikenali sebagai Datuk Faizal membuat laporan polis mengenai penipuan isteri keduanya itu selepas mendapati dirinya diperalatkan.

    Faizal berkata, dia menyedari penipuan isterinya itu selepas terbaca SMS dihantar beberapa mangsa ke telefon bimbit miliknya yang digunakan wanita terbabit sejak tiga tahun lalu.



    "Ogos lalu saya membayar bil telefon itu yang sebelumnya tidak aktif selepas gagal melunaskan bil RM2,000. Sebaik telefon diaktifkan, saya terkejut apabila mendapati SMS diterima daripada nombor tidak dikenali yang meminta imbuhan hasil satu perniagaan berasaskan pelaburan.

    sumber : myMetro

    Hati-hati, Timeline Facebook Boleh Permalukan Anda

    Posted: 30 Oct 2011 05:00 PM PDT

    Melbourne: Berhati-hatilah pada situs sosial Facebook. Selain dapat membuat bangga pada profil diri yang dilihat ramai orang, timeline atau fitur terbaru jejaring sosial ini juga dapat membuat Anda malu. Terutama, bila Anda sering berinteraksi dengan situs berbau pornografi.

    Aktiviti yang satu ini juga akan tercatat pada kegiatan di akaun Facebook Anda. Kerana fitur timeline ini akan menampilkan apa saja kegiatan Anda, yang menggunakan Facebook secara berlanjut. Demikian seperti dilansir laman Zeenews.

    Waspadalah pada sebuah situs dewasa yang menampilkan lambang "like" untuk akaun Facebook. Techwag memberikan peringatan kepada para pengguna Facebook, yang gemar mengunjungi situs dewasa itu. Kerana sekali mereka menggunakan akaun itu untuk beraktiviti di situs dewasa, aktiviti itu akan muncul pada timeline akaun anda hingga batas waktu yang ditentukan.

    Namun jangan khuatir berlebihan. Soalnya, hal ini hanya akan terjadi jika anda memilih untuk berinteraksi dengan situs porno. Bila tidak, mengapa Anda harus malu untuk "like" sesuatu?




    sumber

    Aksi yang tak patut budak sekolah buat

    Posted: 30 Oct 2011 11:01 AM PDT




    Takut Dicuri, Paderi Doakan Penutup Jamban

    Posted: 30 Oct 2011 10:01 AM PDT

    LODZ - Kesal penutup jamban mereka terus dicuri, warga di Kota Lodz, Poland meminta paderi untuk memberikan pemberkatan kepada penutup jamban tersebut.

    Dewan penasihat kota Lodz, mengganti sekira empat ribu penutup tersebut setelah diberikan berkat oleh pihak gereja. Pemberkatan ini dimaksudkan akan penutup jamban yang dimiliki tetap aman, dan tidak menjadi mangsa pencurian.

    Ketua Jabatan Sanitasi Lodz Wlodzmierz Tomaszewski menjelaskan, alasan untuk memberikan pemberkatan ini didasarkan atas patron suci Kota Lodz, Santo Faustina. Menurutnya, Santo Faustina kerap membantu warga kecil dan miskin.

    "Dengan memberikan pemberkatan kepada penutup jamban ini, kami juga memberikan pemberkatan kepada warga miskin dan menyebarkan kebaikan Santo Faustina," ujar Tomaszewski seperti dikutip Orange, Ahad(30/10/2011).

    Tetapi apa yang dilakukan oleh pemerintah kota ini dinilai sia-sia.

    "Jika mereka fikir beberapa doa dapat menjaga seluruh penutup itu dari para pencuri, mereka harus berfikir lagi. dalam waktu satu bulan seluruh penutup itu akan hilang tak dapat dikesan," ucap seorang warga.
    (faj)

    Bapa Linsyay Lohan ditangkap kerana belasah kekasih yang tak nak buat seks oral

    Posted: 30 Oct 2011 09:01 AM PDT

    LOS ANGELES - Tak cuma Lindsay Lohan yang hobi membuat sensasi. Ayahnya, Michael Lohan, pun sama. Michael ditangkap polis kerana menganiaya kekasihnya.

    Michael ditangkap pada Selasa, 25 Oktober, di Florida atas tuduhan kekerasan dalam rumah tangga. Michael cuba melarikan diri, tapi dia tertangkap.

    Dalam laporannya, Jabatan Polis Tampa mengatakan, kekasih Michael, Kathryn Mayor, dianiaya hingga menimbulkan beberapa tanda berwarna kemerahan di lengan, serta beberapa lebam kecil.

    "Dia punya beberapa luka. Michael diduga menarik tangan Kathryn dan menghempaskan kekasihnya itu ke tanah beberapa kali," kata juru bicara polisi Andrea Davis, yang dilapor Aceshowbiz, Khamis (27/10/2011).

    Lebih lanjut dalam laporan tersebut, polis menerima telepon dari kondominium Kathryn tentang kekerasan itu. Michael membuka pintu ketika polis tiba dan dia terkejut.
    "Michael menutupi kejadian kekerasan dengan mengatakan 'Semuanya baik-baik saja, dan tidak ada kejadian apa pun di sini'. Korban terdengar mulai berteriak dan kami segera membantu Kathryn. Michael benar-benar berbohong," imbuhnya.

    Keadaan apartment sangat berselerak. Kathryn yang tinggal seatap dengan Michael mengatakan, Michael mencoba melukai diri sendiri supaya dia boleh memberitahu polis bahawa Kathryn-lah yang melakukan kekerasan terhadapnya.

    Kata polis, penyebab Michael marah kerana Kathryn menolak permintaan Michael melakukan seks oral.

    Michael dibawa ke penjara, tapi dia mengeluh sakit di bahagian dada. Kemudian, dia dibawa ke hospital St Joseph dan ternyata Michael berusaha untuk lari. Michael kini ditahan di penjara Hillsborough County tanpa jaminan.(ang)

    Pelik..burung unta ini masukkan kepalanya kedalam bontot badak ini

    Posted: 30 Oct 2011 08:00 AM PDT

    Aneh melihat foto ini. Seekor burung unta nampak menusuk bahagian bontot seekor badak. Biasanya burung unta menyembunyikan kepalanya di pasir atau tanah, tapi mengapa unta itu berfikir ingin menyembunyikan kepalanya di bontot badak ?

    Kejadian lucu dan aneh ini terjadi di taman safari di Woburn , Inggris. Kai , begitu nama si badak jelas terkejut dengan pelecehan seksual yang dilakukan burung unta itu. Hingga-hingga kedua kaki belakangnya terangkat kerana Kai terkejut. Dan setelah melepaskan diri badak dengan berat 2 ton ini cepat-cepat pergi meninggalkan burung unta.

    Tak dilaporkan adanya luka akibat perbuatan si burung unta. Menurut Abi Crowley, manager pemasaran dari taman safari ini berkata "tentu saja burung unta tidak boleh membezakan, kerana ukuran otaknya lebih kecil dari bola mata mereka. Mungkin dia tidak bermaksud melecehkan Kai, kerana mereka berdua adalah kawan yang tinggal di satu lingkungan taman."

    Untunglah kejadian ini tidak menimbulkan protes dari pecinta binatang. Apa jadinya jika si burung unta di demo kerana telah melecehkan Kai, si badak.

    Model Ini Jatuh Empat Kali di atas Pentas Peragaan

    Posted: 30 Oct 2011 07:00 AM PDT

    Beberapa model yang jatuh terlihat pada Fashion Untuk Relief yang diadakan di Cannes tahun ini. Tapi satu model, 17 tahun Lindsey Wixson, berhasil mencatat rekod baru jatuh empat kali di depan orang ramai. Ingatlah untuk menonton video jatuh kenangan nya ..






    Anggota Diculik, Anonymous Mengancam Akan Menelanjangi Geng Dadah Mexico

    Posted: 30 Oct 2011 06:00 AM PDT

    Setelah salah satu anggotanya diculik oleh geng dadah Mexico paling sadis, Zetas, group hacker paling terkenal saat ini, Anonymous, mengancam akan membongkarkan semua data kelompok tersebut beserta orang-orang yang punya kaitan dengan geng Narkoba tersebut.

    Mereka yang terlibat disyaki merupakan anggota pemerintah, polis yang rasuah, hingga pemandu teksi.

    Perseteruan ini bermula ketika Zetas menculik salah satu anggota Anonymous yang ketika itu sedang melakukan protes di daerah Veracruz, Mexico. Aksi itu direspon oleh Anon dengan mengupload video ancaman lewat YouTube.

    Dalam video tersebut, seorang anggota Anon yang tampil dengan sut jacket dan topeng "Guy Fawkes" khas mereka membacakan pesan ancamannya.

    "Kalian membuat sebuah kesalahan besar dengan menculik salah satu anggota kami. Lepaskan dia," ujarnya.

    "Kami tak boleh melindungi diri kami dengan senjata... tapi kita boleh melakukan ini dengan kereta-kereta mereka, rumah, bar, tempat pelacuran, dan semua yang mereka miliki.

    "Hal ini tak akan sulit; kami semua tahu siapa mereka dan dimana mereka berada," ujar lelaki itu dalam bahasa Sepanyol yang dicampuri dengan sedikit bahasa Mexico.

    Mereka juga mengatakan akan mengungkap siapa jurnalis yang selama ini membantu Zetas dengan membuat artikel propaganda yang menjelek-jelekan tentera Mexico musuh terbesar dari geng narkoba tersebut.

    "Kami ingin agar ia dibebaskan. Jika sesuatu terjadi dengan orang itu, kalian tak akan pernah melupakan 5 November yang akan datang."

    Zetas, atau disebut juga Los Zetas, adalah gembong narkoba dominan di Mexico yang selama ini terkenal dengan kekejamannya terhadap siapapun yang berani mengusik atau membicarakan hal-hal jelek mengenai mereka. Selama ini sudah ada ratusan orang yang dibunuh secara sadis kerana berani secara terang-terangan menentang kehadiran kelompok ini.

    Apakah mebekas ketua dari badan perlawanan sindikat narkoba internasional, Drug Enforcement Administration, ancaman ini tidak dapat diibiarkan begitu sahaja oleh geng tersebut.

    "Ini adalah tindakan yang berani. Dengan mempublikasikan nama-nama mereka, identiti mereka akan terbuka untuk saingan-saingan mereka, dan percayalah, mereka (geng narkoba lain) akan segera memburu kelompok ini."




    sumber: chron

    Tebowing, Planking Jenis Baru Menjadi Hit Internet

    Posted: 30 Oct 2011 05:00 AM PDT

    Tebowing adalah jenis planking baru, yang diberi nama sesuai dengan pemain belakang NFL, Tim Tebow yang bergaya seperti orang yang berlutut dan berdoa. Dan sekarang Tebowing telah menjadi hit baru di internet. Setidaknya jenis baru ini tidak se ekstrim batmanning.










    Parah..kecik lagi dah berani pegang-pegang

    Posted: 30 Oct 2011 04:00 AM PDT

    Menarik...Aksi belalang garu kepala dalam kadaan binggung

    Posted: 30 Oct 2011 03:00 AM PDT

    Mengangkat kaki depannya diatas kepala dan duduk diatas sebuah bunga, belalang ini nampak kebingungan memikirkan apa langkah yang harus ia lakukan selanjutnya.

    Terlihat seperti seorang manusia yang menggaruk kepalanya kerana kebingungan, momen lucu seekor belalang ini ditangkap oleh fotografer amatur Matt Cole (40) di cagar alam Lount, Leicestershire, Inggris.

    "Adalah sesuatu yang menyenangkan untuk memotret binatang atau serangga melakukan sesuatu yang luar biasa." tutur Matt.

    Sumber : dailymail

    Ini dia kostum Halloween yang orang takut bukan kerana rupanya tetapi harganya

    Posted: 30 Oct 2011 02:00 AM PDT

    Kostum ini mungkin bukanlah sesuatu yang akan menakutkan seseorang ketika dikenakan saat pesta Halloween pada Isnin (31/10) besok. Namun ada sesuatu yang dapat membuat anda 'Ketakutan', iaitu harga kostum ini.


    Bagaimana tidak, kostum ini dijual dengan harga yang fantastik iaitu 1 juta dolar (8.8 milliar), dan dengan ini, Slinky Man boleh menjadi kostum Halloween paling mahal dan mewah di dunia.

    Slinky Man saat ini terdaftar di situs lelong online eBay, dengan 10 peratus hasil penjualan akan disumbangkan ke yayasan kanser Amerika (ACS).


    Hidung abang ni berdarah kerana terlampau syok tengok perempuan seksi

    Posted: 30 Oct 2011 01:00 AM PDT

    Seorang lelaki nampaknya tertarik untuk mengambil foto para wanita cantik dan seksi pada sebuah pentas pameran yang dikunjungi….Ternyata terlampau syok..hidungnya berdarah..begitu hebat penangan kecantikkan wanita sehingga boleh menyebabkan hidung berdarah...

    " Kejelitaan wanita umpama sebilah mata pedang yang mampu memenggal leher seorang lelaki.''
    ( A.L Alek Wong)





    sumber gambar : dhaniels.com

    Kisah Hidup Briana Banks, Artis Porno Yang Meninggal Akibat Seks Dengan Kuda!

    Posted: 30 Oct 2011 12:45 AM PDT

    Dalam dunia filem porno, nama Briana Banks sudah menjadi ikon seks. Siapa kira gadis yang dulunya pemalu ini menjadi salah satu selebriti di dunia filem porno ini.

    Briana Banks, The Pornstar

    FILM PERTAMA DAN ORGASME PERTAMA

    Semasa remaja kehidupan Banks dikatakan cukup sulit. Ia dan adik perempuannya harus bekerja keras mencari wang untuk bayar sewa apartment. Selepas sekolah Banks bekerja sebagai auditor insurans di salah satu bank swasta. Kira-kira 2 tahun. Harapannya untuk meningkatkan ekonomi keluarga kandas. Sebab, Banks merasa pekerjaan yang dilakukannya sangat membosankan. Ia pun pindah kerja di sebuah restoran dan menjadi model di salah satu butik.


    Selama bekerja di dunia model, tiba-tiba sebuah idea gila muncul. Banks memutuskan untuk terjun di industri filem porno. Demi filem dewasa itu, Banks rela meninggalkan segalanya; ketenaran sebagai cheerleader di kampus, teman-teman, pekerjaan, dan keluarganya.

    Kariernya dalam bisnis hiburan filem dewasa di mulai tahun 1999. Saat itu, ia berusia 19 tahun. Dengan tinggi 178 cm, dan berat 65 kg. Ukuran payudaranya pun terbilang fantastis; 36DD-24-31. Rambut perang dan mata biru. Kakinya yang panjang dan indah. Senyumnya yang menggoda serta menawan. Dan beberapa tato yang menunjukan sisi liarnya.

    Dengan gencar, Banks mulai mempromosikan dirinya menjadi bintang porno dunia yang memiliki talent luar biasa. Berbeza dari yang lain. Dengan itu semua, Banks mampu menunjukkan pada dunia, siapa dia sebenarnya.

    Nama Banks mulai dikenal. Majalah dewasa, Penthouse menawarkan Banks menjadi model foto telanjang. Banks menerima tawaran tersebut. Pada edisi bulan Juni, foto-foto telanjang banks mengihiasi majalah tersebut sebanyak 12 halaman. Dari situ Banks dibayar $ 1.000.

    Pose-pose panas Banks menarik perhatian rumah produksi Vivid. Vivid adalah perusahaan filem porno terbesar. Vivid mengajukan tawaran Banks sebagai artis untuk membintangi sebuah filem porno. Kesempatan ini tak disia-siakan Banks. Tanpa buang waktu, ia menerima tawaran tersebut. Walau sebelumnya Banks tak pernah berpikir menjadi bintang porno.

    Di usianya yang ke-22 tahun, Banks menandatangani kontrak selama 2 tahun untuk membintangi kurang lebih 30 film porno. Ia menganggap dirinya biasa-biasa saja. Tak seseksi yang orang katakan. Bahkan, boleh dikatakan Banks terlalu kurus. Namun, para pengamat memandangnya lain. Banks tetap memiliki daya tarik seksual yang tinggi.

    Pengalaman seks serta orgasme pertamanya didapat saat dia membintangi filem pertama. Jadi, boleh dibilang keperawanan Banks terampas dalam filem pornonya yang pertama dengan judul University Coeds.

    Maklum, selama berhubungan dengan lelaki, Banks tak pernah merasakan puas atau orgasme. Banks bukannya menyesal. Justru ia merasa senang telah melakukan sesuatu yang terbaik. Ia beralasan, para fansnya dapat melihatnya tumbuh dari gadis remaja menjadi gadis dewasa melalui filem-filemnya.

    Merasa kurang percaya diri, di tahun 1999 Banks melakukan operasi plastik untuk memperbesar kedua payudaranya. Untuk memudahkan langkahnya, ia mengubah namanya. Dari Briana Bany menjadi Mirage Briana Banks. Ini pun dilakukan atas saran sesama teman seprofesinya Lita.

    BERHUBUNGAN SEKS DENGAN KUDA STALLION

    Seperti di filEm The Watcher #03. Di filEm itu ia berhubungan seks dengan Pat Myne dan Bobby Vitale di meja dapur. Dalam filEm Little Chicks dan Big Black Monster Dick #06, Banks berani bermain hardcore dengan Jake Steed. Seperti yang sudah diduga, filEm-filEm tersebut langsung menjadi hit.

    Yang lebih mengejutkan, rupanya di salah satu filEm tersebut, Banks memainkan peranan biseksual. Film itu berjudul "Briana Loves Jenna". Ia terlibat adegan panas dengan bintang panas Jenna Jameson. Tentu saja dengan seorang lelaki juga. Hanya dalam tempoh singkat, filem tersebut menjadi filem panas terbaik sepanjang tahun.

    Banks pun meraih predikat sebagai artis porno paling popular dan unik. Penampilan sensual serta aura seks kerap mengelilinginya. Banks terus maju dalam bisnis ini. Dia berusaha menarik perhatian para pengemar sebanyak mungkin. Mencoba menyajikan filem-filem sensasional dan super panas yang tak pernah dibayangkan sebelumnya.

    Selama bergabung dengan Vivid Production, Banks telah membintangi 150 filem dewasa, baik fetish, anal, oral, dan hardcore. Atas aktingnya itu, Banks sempat mendapat beberapa penghargaan. Di antaranya Penthouse Pet June 2001, Hot D'Or Cannes 2001 – Best American New Starlet, AVN's "Best Renting Title of the Year" 2003, AVN's "Best Selling Title of the Year" 2003.

    Banks ingin menikmati hidupnya dan menggeluti lebih serius hobinya yang dulu sempat tertunda. Hobinya terbilang cukup berbahaya bagi kaum wanita. Ia sangat kagum dengan dunia litar lumba seperti Super Motorcross, Snowboarding atau berselancar.

    Sayang, keinginan penggemar filem "casino", "Scarface" dan "King Pin" serta penggemar group band The Dave Mathews Band dan Linkin Park ini tak terlaksana. Sebab sebelumnya Banks mengalami peristiwa tragik. Sesuatu yang tak lazim.

    Peristiwa itu terjadi saat Banks mendapat undangan dari seorang pengusaha muda kaya untuk menghadiri pesta ulang tahunnya. Kerana menerima undangan dari orang yang cukup popular di dunia bisnis, Banks memutuskan menghadirinya. Tak diduga kalau pesta yang dihadirinya akan membawa petaka dan mengakhiri hidupnya.

    Saat Banks sedang menikmati pesta, tiba-tiba sang tuan rumah menghampirinya. Mereka berbicara panjang lebar. Kerana tahu Banks adalah seorang bintang porno yang terkenal, pengusaha muda tersebut mengajukan cabaran pada Banks. Banks dicabar untuk melakukan animal seks dengan kuda jantan black stallion warna hitam kesayangan sang tuan rumah. Bila Banks berani melakukannya, kata si tuan rumah, ia akan dibayar sebesar US $ 10 ribu. Merasa tercabar, Banks memutuskan melakukannya. Kuda jantan pun dikeluarkan. Banks sendiri tengah bersiap-siap melakukan aksinya.

    Tanpa menunggu waktu, banks berhubungan seks dengan kuda tersebut. Tak beberapa lama, Banks merasa pusing. Ia pun jatuh pengsan. Tubuhnya kejang-kejang. Banks segera dilarikan ke hospital. Dan akhirnya dia didapati tewas (meninggal dunia)

    Ini Dia Gadget Pelacur, Pantat, dan Sperma

    Posted: 29 Oct 2011 11:00 PM PDT


    Pengeluar gadget dunia tak pernah berhenti mengeluarkan produk baru. Banjir produk dengan beragam panggilan. Dalam Nokia World yang diadakan pada 26-27 Oktober 2011 di London, pengeluar telefon dari Finland ini mengeluarkan produk barunya: Nokia Lumia 800.

    Tak ada yang salah dengan telepon seluler yang memakai sistem operasi Windows pertama di jajaran telefonl Nokia ini. Namun ada yang mempersoalkan Lumia melalui kicauan di Twitter. "Lumia dalam bahasa Sepanyol berarti pelacur," kicau akaun @zacharye.

    Kicauan @zacharye itu ternyata sahih. Kamus The Real Academia Espanola menyebutkan "lumia" artinya "prostituta" Lalu, apa itu prostituta? Dalam kamus yang sama, bererti orang yang mendapatkan wang dari hubungan seks.

    Ramai orang Sepanyol yang meragukan keabsahan erti Lumia sebagai pelacur. Lumia memang kata langka di Sepanyol. Lumia merupakan kata slanga yang beredar di kelompok Gypsy di Sepanyol. Nah, kalau menggunakan Google Translate, cubalah merujuk pada negara asal Nokia. Lumia dalam bahasa Finland artinya salju.

    Apa pun pengertiannya, Lumia tetap akan dilancarkan di pasaran pada 2012. Sama seperti aplikasi SIRI yang dibenamkan di iPhone 4S. Aplikasi tetap berjalan meski kata SIRI sempat dipersoalkan, terutama oleh orang Jepun. SIRI adalah aplikasi yang mengenali perintah melalui suara. Aplikasi ini baru diperkenalkan di iPhone 4S yang dilancarkan 14 Oktober 2011 di Amerika. Bagi orang Jepun, aplikasi SIRI bioleh mengundang tawa.

    Bahasa Jepun memiliki kata dengan pengucapan yang sama, yakni "shiri". Kalau digunakan sebagai kata dasar, shiri artinya pantat! Shiri biasanya dipakai bersama kata lain, misalnya Shiri nugui o suru yang artinya menghapus pantat. Kalimat ini biasa dipakai sebagai ungkapan seseorang yang menanggung konsekuensi dari kesalahan seseorang.

    Satu lagi yang membuat heboh jagat maya yakni Dell. Pengeluar komputer Amerika Serikat ini mengumumkan komputer tablet layar sentuh10 inci . Rencananya, gadjet ini akan dilancarkan pada Oktober. Mereka menamai gadjet ini Dell Peju.

    Dell Peju menjadi perbincangan popular selama beberapa hari di Twitter pada Julai lalu. Istilah "peju" tak terdaftar dalam kamus. Namun peju boleh merujuk pada kata slang yang bererti sperma. Tapi, apalah arti nama. Kalau sudah punya nama besar dan menawarkan teknologi baru, tetap layak diminati.

    Sumber : tempointeraktif.com

    Google Tolak Hapus Video Kebrutalan Polis

    Posted: 29 Oct 2011 10:00 PM PDT


    Sebuah badan penegak hukum AS mengajukan petisyen kepada Google untuk menarik sebuah video YouTube yang menunjukkan kebrutalan polis, hal ini terungkap dalam laporan terbaru raksasa web tersebut.

    Google mengatakan mereka menolak permintaan tersebut, yang diajukan pada waktu diantara Januari dan Jun tahun ini, meskipun tidak menyebutkan alasan mengapa mereka melakukan penolakan.

    "Kami menerima permintaan dari lembaga penegak hukum setempat untuk menghapus video kebrutalan polis di YouTube, namun kami menolaknya. Secara terpisah, kami menerima permintaan dari lembaga penegak hukum tempatan yang berbeza untuk menghilangkan video yang diduga memfitnah pihak penegak hukum, namun kami juga tidak memenuhi permintaan tersebut." tulis Google dalam Laporan Transparansi nya.

    Dari 757 item Google yang diminta untuk dihapus oleh pemerintah AS pada separuh pertama tahun 2011, lapan puluh peratus termotivasi oleh tuduhan pencemaran nama baik.

    Perusahaan membenarkan 63 peratus dari permintaan pemerintah AS. Namun, Google mencatat bahawa mungkin menolak memenuhi permintaan untuk menghapus kandungan yang dimaksud kerana agen gagal untuk mendapatkan perintah makhamah.

    "Beberapa permintaan mungkin tidak cukup spesifik bagi kita untuk mengetahui apa yang ingin dihapus pemerintah (misalnya, URL tidak ada tercantum dalam permintaan), serta permintaan lain yang melibatkan tuduhan pencemaran nama baik melalui surat rasmi dari instansi pemerintah, dan bukannya dari perintah mahkhamah" tulis Google yang juga menambahkan bahawa biasanya mereka mengandalkan pengadilan untuk memutuskan apakah sebuah pernyataan tersebut termasuk sesuatu fitnah menurut hukum setempat.

    Rebecca Rosen dari The Atlantic memuji Google dalam keputusannya untuk menolak permintaan lembaga penegak hukum tersebut, dengan alasan bahawa langkah tersebut menetapkan preseden yang kuat.

    Dengan laporan ini, Google nampaknya menunjukkan bahawa pengguna yang memposting video tersebut memiliki perlindungan dari perusahaan itu. Di tempat-tempat seperti Mesir dan Tunisia, penyebaran video menggambarkan kebrutalan pemerintah nampaknya telah memberikan kekuatan baru bagi para demonstran. Jika Google menghapus video tersebut, maka hal tersebut dapat memiliki efek merugikan pada gerakan mereka.

    Sumber : huffingtonpost

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS