Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Pelancaran Produk Terbaru MAY Diamond Dazzle

Posted: 16 Sep 2012 10:32 PM PDT

SERLAHKAN PESONA BINTANGMU DENGAN

Formulasi menjadikan kulit kelihatan lembut dan berseri bak sang bintang

Jenama penjagaan badan dan kecantikan terkemuka Malaysia, MAY memperkenalkan rangkaian sabun dan krim mandian terbaru mereka, MAY Diamond Dazzle.

Dilancarkan dalam bungkusan baru yang menarik, MAY Diamond Dazzle bukan sahaja akan mempesonakan pengguna setia malah ia akan memberi keserian, kesegaran dan mengekalkan kelembapan kulit melalui formulasi terbaru iaitu "Nutrimoist Complex."

Tiz Zaqyah May

"Sejak dahulu lagi MAY adalah teman setia kepada setiap gadis. Kami menumpukan perhatian kepada kehendak mereka dan memahami bahawa mereka memerlukan manfaat tambahan di dalam rejim penjagaan kecantikan mereka",  jelas Encik Ng, Pengurus Besar Pemasaran, Bahagian Isi Rumah & Penjagaan Peribadi, Lam Soon Edible Oils Sdn. Bhd.

Tambah Francis lagi, manfaat tambahan ini boleh dinikmati oleh setiap "gadis May" melalui formulasi Nutrimoist Complex yang diperkaya dengan gabungan tiga pelembap aktif. Formulasi ini bukan sahaja membersih malah ia menghidrat, memelihara dan mengekalkan kelembapan kulit untuk tempoh yang lebih lama. Keunikan manfaat tambahan ini membuatkan MAY berdiri utuh berbanding dengan jenama produk mandian yang lain.

Ujar beliau lagi, krim mandian MAY Diamond Dazzle memiliki elemen mewah yang diadun dengan garam laut dan mempunyai efek berkilau. MAY Diamond Dazzle memberikan aura mewah, eksklusif dan pesona glamor seakan seorang bintang selepas setiap sesi mandian. Penggunaan berterusan produk ini menjadikan kulit kelihatan lebih halus, ayu dan berseri sekaligus memberikan keyakinan kepada setiap pengguna.

Kemunculan May dengan variasi sabun dan krim mandian terbaru ini turut mencuri perhatian bakat besar layar perak dan televisyen tempatan, Tiz Zaqyah yang telah dilantik sebagai wajah eksklusif jenama ini.

"Tiz Zaqyah adalah seorang aktres muda yang berjaya, penuh dengan aura glamor dan berkeyakinan tinggi. Beliau adalah definisi sebenar seorang gadis MAY Diamond Dazzle yang menjadi inspirasi kepada setiap pengguna", bicara Francis mengenai pemilihan Tiz Zaqyah sebagai duta MAY Diamond Dazzle.

Beliau percaya MAY Diamond Dazzle akan menarik perhatian golongan wanita muda dan golongan eksekutif yang sering mencari produk dengan manfaat tambahan bagi kulit mereka.

Sementara itu Tiz Zaqyah turut merasa teruja apabila dilantik menjadi duta MAY Diamond Dazzle. " Saya berasa amat bangga dilantik menjadi wajah eksklusif bagi sebuah produk yang menakjubkan seperti MAY Diamond Dazzle ini. Saya adalah orang pertama yang mencuba produk ini sebelum dipasarkan dan ianya memberikan¬_manfaat yang amat menakjubkan".

"Sebagai seorang artis, saya amat menghargai manfaat tambahan yang hadir di dalam produk MAY Diamond Dazzle yang bukan sahaja melembutkan kulit malah menjadikan kulit saya berseri dan bermaya. Saya yakin bahawa ramai gadis seusia saya pasti akan menggemari MAY Diamond Dazzle_kerana manfaat hebat ini", ujar Tiz Zaqyah.

Rangkaian sabun dan krim mandian MAY Diamond Dazzle boleh didapati di kebanyakan kedai dan pasar raya di seluruh Malaysia. Ia dijual pada harga RM2.85 bagi satu pek yang mengandungi tiga buku sabun 85gm, RM5.90 untuk botol 220ml, RM8.10 bagi 600ml pek isi semula (refill) dan RM13.90 bagi botol 700ml.

Tiz Zaqyah May

Tiz Zaqyah May

Mengenai Jenama MAY
Sama ada kejelitaan jasmani ataupun rohani, MAY percaya bahawa setiap wanita mengidamkan kedua-duanya.
Sejak permulaannya dalam 1970an sebagai sabun kecantikan yang memenuhi keperluan pembersihan asas para pelanggan, jenama MAY telah berkembang selama ini menerusi pelbagai transformasi dari aspek formulasi, pembungkusan dan kekukuhan jenama demi memenuhi keperluan dan kehendak pelanggan yang sentiasa berubah.
Kini, MAY adalah satu jenama mandian peribadi terkemuka yang menggandingkan manfaat kecantikan bahan-bahan semula jadi dengan wangian yang membelai jiwa demi memberi kenikmatan jasmani dan rohani yang menyeluruh.
Rangkaian sabun kecantikan dan krim mandian MAY membersih dan menyucikan badan dengan lembut, manakala gandingan bahan-bahan penjagaan kulit melembapkan dan mencergaskan badan untuk kulit lembut bak sutera. Apabila kulit sihat sejahtera, kecantikan paras rupa turut mempesona secara semula jadi.

Mengenai Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd
Lam Soon Edible Oils Sdn. Bhd. (Lam Soon) merupakan pengeluar makanan, produk keperluan rumah serta penjagaan peribadi yang telah bertapak di Malaysia sejak 1950an. Produk berkualiti dalam kategori produk keperluan rumah dan peribadi termasuk sabun kecantikan dan krim mandian MAY, sabun FRUITALE NUTRIENT, sabun dan krim mandian anti-bakteria ANTABAX, pencuci tangan cecair dan cecair sanitasi tangan anti-bakteria ANTABAX, produk keperluan rumah ZIP, cecair pencuci pinggan-mangkuk mesra alam BIO-HOME, cecair dan pes pencuci pinggan-mangkuk LABOUR.
Sebagai jenama keperluan rumah dan penjagaan peribadi terkemuka yang dipercayai oleh para pengguna, Lam Soon bertekad untuk menghasilkan produk berkualiti untuk gaya hidup yang lebih sihat dan bersih.

Tags: , , , , , , ,

Tags: , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Peraduan Bercuti Ke Bandung Bersama Judika & Budiey

Posted: 16 Sep 2012 09:05 PM PDT

Salam semua, seperti mana Budiey war-warkan di Twitter dan Fanpage Budiey.com sebelum ini, Budiey dengan kerjasama Sony Music Malaysia mahu membawa sepasang pembaca blog budiey.com untuk bercuti sambil menonton konsert penyanyi Judika di Bandung.

Mahu tak? Jika anda mahu, jom sertai peraduan ini. Budiey kira senang je nak join peraduan ni. Tak susah sangatlah. Buat video parody je.

Okay, untuk menambah rasa keterujaan anda tu, Budiey senaraikan dulu senarai hadiah yang korang akan dapat untuk peraduan ini.

Judika

Senarai Hadiah Peraduan Bercuti Ke Bandung Bersama Judika & Budiey.com:

HADIAH UTAMA
1 X Percutian Ke Bandung selama 3 Hari 2 Malam untuk 2 orang sambil menonton Konsert Judika
2 X Tiket Masuk Ke Parti Ulangtahun Budiey.com Yang Ke-6
*Tiket penerbangan dan penginapan di hotel ditaja oleh Sony Music. Perbelanjaan harian dan makan miniim dan membeli belah ditanggung oleh pemenang. Sila pastikan anda mempunyai passport antarabangsa sendiri.

HADIAH SAGUHATI
10 X Album Terbaru Judika yang ditandatangani oleh Judika & Goodie Bag sumbangan Budiey.com

Untuk menyenangkan lagi korang buat video paraody anda tu, boleh juga rujuk kepada muzik video rasmi lagu Judika – AKU YANG TERSAKITI di Youtube ini:

Cara Untuk Menyertai Peraduan Ini:

Tak susah dan tak senang. Sebab apa yang anda perlu buat ialah:

1. Rakam Muzik Video Lagu Judika iaitu AKU YANG TERSAKITI dalam bentuk video parody dengan durasi penuh mengikut selera dan kreativiti anda sendiri. Tak perlu nak tiru sebijik macam video rasmi Judika kat Youtube nih, sebab korang bebas nak letak apa sahaja, nak miming sendiri pun boleh, nak buat tarian Gangnam Style pun boleh (sesuai ke? hahaha) atau apa sahajalah termasuk masukkan effect atau gimik untuk menjadikan video anda ni menarik.

3. Sila letak hashtag pada tajuk video anda: #PeraduanBudiey.com. Contoh tajuk: Aku Yang Tersakiti Versi Gangnam Style #PeraduanBudiey.com

2. Upload video rakaman anda itu ke Youtube dengan menggunakan akaun anda sendiri.

3. Promote video anda itu di laman sosial seperti Twitter dan Facebook. Ajak semua rakan-rakan untuk menonton video tersebut. Ini kerana pemenang utama berdasarkan pada jumlah penonton paling ramai. Lagi ramai, lagi bagus.

4. Sila emelkan penyertaan anda beserta dengan link video di Youtube anda kepada:

Tarikh tutup peraduan:

30 September 2012

Tarikh Bertolak Ke Bandung:

31 Oktober – 2 November 2012

Tajuk Email: Peraduan Bercuti Ke Bandung Bersama Judika & Budiey

SYARAT & PERATURAN:

  1. Penyertaan ini terbuka kepada semua pembaca Sensasi Selebriti yang menetap di Semenanjung Malaysia sahaja.
  2. Semua pemenang akan dihubungi melalui email.
  3. Keputusan juri adalah muktamad.
  4. Dengan menyertai peraduan ini, pembaca bersetuju terikat dengan Syarat dan Peraturan serta keputusan Sensasi Selebriti.

Terima kasih kepada pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan bertangguh lagi, jom hantar penyertaan anda sekarang!

Kepada anda yang tak kenal Judika, beliau sebenarnya adalah pemenang tempat kedua Indonesian Idol musim kedua pada tahun 2005.

Judika kini berusia 34 tahun dan telah pun melahirkan 3 buah album iaitu Seri Cinta (2005), One (2007) dan Setengah Mati Merindu (2010).

Melalui album ketiga ini, Judika mempertaruhkan single berjudul Setengah Mati Merindu sebagai single pertama beliau dalam album ini.

Namun peminat-peminat di Malaysia lebih memilih lagu AKU YANG TERSAKITI sebagai lagu pilihan.

Kalau korang perasan, lagu ini juga amat ligat berputar di radio-radio tempatan terutamanya stesen ERA FM dan telah memasuki carta ERA 30.

Terima kasih kepada Sony Music Malaysia kerana sudi menaja penerbangan dan penginapan Budiey & pemenang peraduan ini.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


CARA MENGETAHUI KARAKTER SESEORANG DILIHAT DARI POSISI TIDURNYA

Posted: 16 Sep 2012 09:15 PM PDT



Benar-benar pecinta jiwa kebebasan. Pose seperti ini menunjukkan identiti asli anda. Pecinta kenyamanan dan pemuja kecantikan, tapi anda juga orang yg boros (tapi untungnya anda juga berpenghasilan lumayan). Beberapa sifat lain yg kurang baik adalah anda sedikit usil dan sangat menikmati gosip. Jadi, siapa yg anda sebutkan di cerita anda sekarang akhir2 ini?

Tidur telentang dengan kaki menyilang
 

 
Siapapun yangg tidur dengan menyilangkan kakinya dikatakan terobsesi diri dan menemukan kesulitan dalam menerima perubahan. Kesendirian adalah prioritas anda. Namun, kualiti penebusan anda adalah batas toleransi.

Tidur telentang dengan tangan menopang kepala
 

 
Anda sangat cerdas dan antusias untuk belajar. Namun kadang2 anda penuh dengan idea2 gila yg sulit untuk diikuti orang lain. Anda sangat menjaga keluarga anda dengan baik, tapi masalahnya adalah anda sangat mencintai setiap orang. Pilihan yang sulit, Huh?

Tidur tengkurap
 

 
Jika anda tidur tertelungkup sepanjang malam anda cenderung berpikiran sempit. Anda mungkin egois dan selalu memaksa orang untuk memenuhi kebutuhan anda sendiri. Anda juga cenderung sembrono dan acak-acakan.
Waktunya merubah posisi tidur anda?

Tidur miring berbaring di satu sisi
 

 
Sikap ini menunjukkan bahawa anda percaya diri. Anda akan melihat keberhasilan dalam apa pun yang anda lakukan, dengan semangat dan usaha anda. Orang2 yg tidur di sisi kanan mereka dengan lengan kanan mereka yang membentang di atas kepala mereka dan berbaring di sisi kanan dikatakan akan diberkati dengan kekuasaan dan kekayaan.

Tidur miring meringkuk
 

 
Egois, cemburu, dan dendam adalah kata-kata yang menggambarkan anda. Orang-orang di sekitar anda harus Hati-hati untuk tidak menginjak jari-jari kaki anda saat anda mudah tersinggung!

Tidur miring berbaring di satu lengan
 

 
Bertentangan dengan yg sebelumnya (meringkuk), anda lembut, sopan, jujur, dan penuh kasih. Jadi, tak ada yg sempurna. Bangun rasa percaya diri anda dan belajar untuk menerima kesalahan atau ketidaksempurnaan. Kebahagiaan akan menghampiri anda!

Tidur miring dengan satu lutut ditekuk
 

 
Anda cenderung rewel, selalu merengek dan mengeluh. Kegugupan mungkin nama kedua anda. Anda mudah tegang dan terlalu gembira atas hal-hal kecil yang sepele. Kehidupan bukanlah sesuatu yg berlebihan. Belajarlah untuk santai.

Tidur dengan sikap memeluk
 

 
Anda merasa kesepian dan tertekan kerana anda terobsesi dengan kegagalan dan kemunduran masa lalu anda. Anda ragu-ragu dan ragu-ragu, memberi orang lain kesan bahwa cinta telah hilang dalam hidup anda.

Menutup dari kepala hingga jari kaki
 

 
Anda mungkin tampak macho di depan umum, tapi jauh di dalam hati Anda pemalu dan lemah. Anda cenderung untuk menyimpan banyak rahasia. Jika anda menemui masalah, anda lebih suka menyimpannya untuk diri anda sendiri daripada meminta bantuan. Tidak heran jika anda meringis dalam tidur anda! 

SUBHANALLAH, INILAH RUPANYA RAHASIA DIBALIK NAMA MUHAMMMAD

Posted: 16 Sep 2012 09:00 PM PDT

Rahsia di sebalik nama Muhammad, di mana banyak makna yang tersirat dalam kebesaran nama yang sederhana itu. entah apakah ini merupakan salah satu mukjizat atau sekadar kebetulan saja, bahawa ada fakta menarik di abjad / huruf-huruf yang tersusun dari nama itu:

1. Kata Muhammad , jika kita gabungkan dalam bentuk normal mim ha mim dal, maka akan menjadi sebuah sekesta seorang manusia. sudah maklum adanya bahawa sebaik-baik makhluk / ciptaan yang pernah dicipta oleh Tuhan di alam semesta ini adalah manusia dengan kelebihan aqal mereka, sementara makhluk hanyalah haiwan dan planet-planet yang penuh rahsia.

Manusia Sempurna:



2. kata Ahmad , jika kita cermati satu-persatu hurufnya maksud huruf-huruf itu akan mennggambarkan sosok orang yang sedang melakukan solat, tahukah kita bahawa solat merupakan sebaik-baik doa dan ibadah yang pernah diperintahkanNya.

Ahmad Terpisah:

3. Kata Muhammad jika digabungkan huruf-hurufnya maka akan berbentuk layaknya manusia yang sedang sujud dalam solat. dalam ritual solat Sujud merupakan inti dari semua rukun-rukunnya, kerana pada saat sujud manusia menundukkan 8 bahagian tubuhnya di bumi bukti kepasrahan total kepada sang pencipta. hmmm betapa rahsia Tuhan sangat menggetarkan hati, saya yakin masih banyak tersirat rahsia-rahaisa lain di sebalik sosok, nama dan semua yang berkaitan dengan sang kekasih sejati ' Habibullah: Muhammad '.




http://www.woamu.mangaku.net

Gila! Wanita Ini Umurnya 44 Tahun (Anak Tertuanya 21 Tahun) Tapi Masih Terlihat Seperti 20 Tahun

Posted: 16 Sep 2012 08:45 PM PDT

Masako Mizutani memiliki wajah layaknya gadis remaja padahal usianya sudah mencapai 40 tahun. Masako di Jepun dikenal dengan julukan,"Japan's Lady of Eternal Youth"atau wanita Jepun yang memiliki kecantikan abadi. Sebab meski usianya sudah 44 tahun masih saja nampak seperti gadis remaja usia 20-an.

Masako Mizutani yang lahir pada tahun 1968 dan tinggal di Nagoya, telah dikaruniakan dua orang anak, dan anak tertua sudah beruur 21 tahun. Yang mengagumkan dari Masako adalah tidak nampaknya kerutan penuaan sedikitpun di wajahnya.


Namanya semakin tenar ketika Masako hadir di dalam tayangan program televisyen untuk segmen berbagi tips menjaga kesehatan dan kecantikan wajah.
Beberapa tips yang disebutkan oleh Masako, antara lain; perbanyaklah meminum air putih yang gunanya untuk membuang racun dalam tubuh, konsumsi makanan sehat dan segar, semisal buah-buahan dan sayur-sayuran yang segar, serta pergunakan krim wajah yang mengandung vitamin E, jangan lupa pula memiliki porsi tidur yang cukup, dan yang paling penting tidak merokok.


Masako sendiri memerlukan waktu sekitar 5 jam untuk merawat wajahnya. Beberapa hal yang dilakukannya adalah membersihkan wajah, memakai toner, memakai pelembab, memakai tabir surya, dan krim vitamin E dan sesekali facial ke salon.


Tidak ada hal aneh yang dilakukan Masako dalam merawat kecantikan dan kesehatan dirinya. Semuanya seperti yang dilakukan wanita pada umumnya, sederhana bukan?

Sungguh wanita-wanita Asia memang mempesona. Inilah alasan mengapa para lelaki eropah lebih menyukai mempunyai pasangan wanita Asia.

Cerita Fotografer yang Memotret Gambar Topless Kate Middleton

Posted: 16 Sep 2012 08:30 PM PDT



London Setelah foto telanjang putera Harry di Las Vegas, Amerika Syarikat, beredar, Kerajaan Inggris kini dihebohkan dengan foto telanjang dada isteri Pangeran William, Kate Middleton, saat bercuti di Perancis. Bagaimana foto itu boleh terambil? Ini cerita sang fotografer.

Foto-foto telanjang dada Kate diposting di majalah Closer Perancis. Gambar itu diambil ketika pasangan tersebut sedang bercuti di sebuah puri di Prancis. Sang fotografer bernama Valerie Suau mengaku boleh memotret gambar dengan leluasa, tanpa ada halangan dari petugas.

"Dia mengatakan seperti diizinkan untuk memotret apa yang dia suka dari sebuah jalan raya," ujarnya, kepada Daily Mail, Minggu (16/9/2012).

Saat pengambilan gambar, Suau juga tidak melihat ada polis atau pihak keamanan kerajaan yang mengawasinya. Padahal saat itu, banyak petugas yang lalu lalang di jalan raya.

Foto-foto itu diambil dari sebuah jalan raya yang berjarak setengah mil  Kate dan William kala itu sedang berjemur menikmati matahari di pinggir kolam renang sekitar pukul 13.30 pada 7 September lalu, waktu setempat.

Kini, setelah foto-fotonya beredar, Suau memilih 'bersembunyi'. Identitinya di dunia maya dihapus, termasuk akun facebook miliknya.

Sebelumnya diberitakan, tabloid berbahasa Prancis Closer menampilkan foto-foto Duchess of Cambridge bertelanjang dada di sebuah teras wisma tamu. Ada 11 foto yang beredar. Pihak kerajaan marah atas foto-foto ini, dan berencana menyaman tabloid tersebut.

Will dan Kate saat ini tengah dalam rangkaian kunjungan ke sejumlah negara persemakmuran Inggris dalam rangka peringatan 60 tahun berkuasanya sang nenek, Ratu Elizabeth II. Kunjungan mereka selama 9 hari dimulai di Singapura, kemudian ke Malaysia, lalu berlanjut ke Kepulauan Solomon dan Tuvalu.

Cara Berjilbab Atau Bertudung Yang Malah Buat Dosa

Posted: 16 Sep 2012 08:15 PM PDT


Baru-baru ini jilbab telah menjadi trend masyarakat  khususnya kaum hawa. Dari mereka ada yang rela mengeluarkan isi dompet untuk memperdalam ilmu mempercantik diri dengan jilbab. Namun, apakah mereka tahu peraturan berjilbab yang sesungguhnya? Kerana, tidak semua pemakai jilbab telah benar-benar menutup aurot sehingga terhindar dari dosa.

Ada beberapa gaya berjilbab yang justru menambah koleksi dosa bagi pemakai jilbab tersebut.

1. Jilbab dengan bahan tipis bahkan transparant
 
Memakai jilbab dengan bahan yang tipis memang terlihat modis. Dan bahan ini sangat sesuai bagi para muslimah yang berada di daerah yang panas. Sehingga rasa panas tidak begitu membunuh mereka. Namun, jilbab dengan bahan inilah yang justru membuat dosa. Rosulullah SAW menyebut hal seperti ini dengan sebutan "berpakaian tapi telanjang".

2. Jilbab ketat
 
Muslimah diwajibkan memakai jilbab bertujuan agar menutupi kulit serta lekuk tubuh yang menggoda para kaum adam. Namun, baru-baru ini para muslimah seakan-akan mengacuhkan ketentuan berjilbab tersebut. Mereka memang berjilbab sesuai perintah, tetapi lekuk-lekuk tubuh mereka masih saja terlihat. Bahkan sebahagian dari muslimah tersebut berjilbab hanya untuk menonjolkan lekuk tubuh mereka. Hal seperti inilah yang menambah isi dompet dosa mereka.

3. Jilbab yang mirip pakaian lelaki
Seluar jeans dan tshirt lengan panjang adalah identik pakaian laki-laki. Pakaian-pakaian tersebut tidak jarang juga dipakai oleh para muslimah. Walaupun mereka memakai kerudung, namun kerudungnya tidak menjuntai hingga dada. Terlebih lagi dipadu dengan kaos lengan panjang serta seluar jeans. Seperti seorang laki-laki yang memakai kerudung. Gaya seperti ini tidak boleh dipakai oleh para muslimah. Kerana gaya seperti ini adalah dosa bagi para muslimah. Seperti yang tertera dalam Al-Qur'an surat An Nuur ayat 31.

4. Jilbab yang menyerupai wanita kafir
 
Zaman memang sudah berkembang, begitu juga dengan model-model berbusana. Namun, peraturan tidak lah berubah sedikitpun. Begitu halnya peraturan bejlilbab. Para muslimah hendaknya benar-benar mengetahui bagaimana tata cara berjilbab yang benar. Kerana, hal yang paling membuat dosa adalah salah pengertian tentang berjilbab. Sebagai contoh apabila mereka berjilbab tetapi membuat seperti wanita kafir. Seperti berkerudung namun pahanya masih jelas terlihat, berjilbab namun dada tetap dipamerkan. Dengan demikian, berjilbab justru membuat mereka semakin berdosa saja. Jadi, pelajarilah peraturan-peraturannya terlebih dahulu sebelum bertindak.

Cara mencuci kereta ala model

Posted: 16 Sep 2012 08:00 PM PDT



Mencuci kereta merupakan sebagian dari perawatan yang harus dilakukan dengan baik dan benar agar kereta selalu terlihat seperti baru. Apalagi hal ini dilakukan oleh seorang wanita cantik dan seksi, Cari tahu tipsnya disini. Semoga boleh memberikan inspirasi dalam merawat kereta kesayangan anda.



macam ni  bergaya lebih dari mencuci...

Kelibat beruang berjaya dirakam di Kuantan

Posted: 16 Sep 2012 07:45 PM PDT

KUANTAN - Kehadiran seekor beruang di kawasan belukar berdekatan perumahan Taman Pandan 2, dekat sini, dipercayai benar-benar wujud selepas seorang penduduk mendakwa berjaya merakam kelibat beruang berkenaan.

Haiwan itu dikatakan keluar pada tengah malam minggu lalu di kawasan sama dan sempat dirakamkan penduduk terbabit sebelum memuat turun rakaman itu di laman sosial Facebook Surau Madinah.

Rakaman selama 47 saat itu memaparkan seekor beruang berlari di atas jalan kawasan perumahan itu sebelum menghilangkan diri dalam belukar berdekatan.

Sebelum ini, beberapa penduduk sudah melihat kelibat beruang itu di lokasi sama dan memaklumkan kepada Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan).

Walaupun hairan dengan kehadiran beruang terbabit, namun mereka mendakwa tidak mustahil haiwan itu muncul akibat sesat dari habitat asal di hutan berdekatan.

Pengerusi Kawasan Rukun Tetangga (KRT), Kamarul Ariffin Mohamad berkata, beliau ada mendengar penemuan beruang tersebut tetapi tidak pernah menyaksikan sendiri kehadiran haiwan itu.

Katanya, selepas melihat rakaman itu, beliau melaporkannya kepada Perhilitan dan menyerahkan sepenuhnya kepada jabatan berkenaan.

"Penduduk di kawasan ini sudah dimaklumkan melalui sistem pesanan ringkas mengenai kehadiran beruang terbabit," katanya ketika dihubungi, semalam.

Menurutnya, penduduk juga turut melihat rakaman pergerakan beruang itu pada majlis sempena Hari Raya Aidilfitri beberapa hari selepas kemunculan haiwan itu.

Sementara itu, Pengarah Perhilitan, Khairiah Mohd Sharif sebelum ini menasihatkan orang ramai supaya tidak mengambil tindakan sendiri sebaliknya memaklumkan perkara itu kepada jabatan berkenaan.

Katanya, mereka boleh menghubungi jabatan itu di talian careline 1-300-80-1010 bagi memaklumkan semua kes berkaitan hidupan liar.

sumber : sinar harian

Ganjaran meningkat untuk kepala Rushdie

Posted: 16 Sep 2012 07:30 PM PDT

TEHERAN - Iran menaikkan ganjaran AS3.3 juta (RM10 juta) kepada mana-mana individu yang dapat memenggal kepala penulis murtad, Salman Rushdie atas penghinaannya terhadap Nabi Muhammad SAW, melalui penulisan bukunya berjudul The Satanic Verses pada tahun 1988.

Pengumuman itu dilakukan Pengurus Yayasan Khordad 15, Ayatullah Sheikh Hassan Sane'ei dalam satu kenyataan sebagai susulan protes di seluruh dunia terhadap produksi film menghina Nabi Muhammad SAW yang telah berlanjutan pada hari kelima.

"Hari ini adalah masa paling sesuai untuk menjalankan pemburuan kepala Rushdie.Kami tidak memberi ruang terhadap sebarang konspirasi anti-Islam yang dilakukan oleh rejim Zionis dan ini adalah waktu terbaik untuk melakukan jihad", katanya.

Pada Februari 1989 bekas pemimpin tertinggi Iran, Ayatollah Khomeini telah mengeluarkan perintah agama dengan menuntut kematian ke atas novelis berdarah Inggeris-India itu.

Ketika itu, beliau menawarkan ganjaran AS$500,000 (RM1.5 juta) kepada mana-mana individu yang berjaya membunuh novelis tersebut. -AFP


sumber : sinar harian

Si cantik jadi langsuir!

Posted: 16 Sep 2012 07:15 PM PDT

SEBUT sahaja nama Fazura, pasti ramai yang terbayangkan kejelitaan aktres wanita yang sering mendapat perhatian peminatnya.

Namun sejak akhir-akhir ini, wajahnya jarang sekali dilihat di kaca televisyen mahupun pawagam setelah penampilan terakhirnya dalam filem 'Bujang Terlajak' ditayangkan.

Setelah lama menyepi daripada karier lakonannya, Fazura kini bakal kembali beraksi di layar perak menerusi filem terbaru 'Kami Histeria Glamor Sampai Nak Mati' tidak lama lagi.

Mengakui teruja dengan lakonan itu, pelakon cantik ini berusaha keras untuk menampilkan kelainan untuk menghiburkan peminat yang lama menantikan kemunculannya.

Menerusi filem itu, Fazura bakal membawa watak sebagai langsuir dan pastinya bakal menampilkan lakonan yang berbeza berbanding sebelumnya.

Selain lakonan, Fazura mengatakan dia telah merancang untuk membuka cawangan baru perniagaan butiknya, House Of Doll untuk mengembangkan lagi perniagaannya itu.


sumber : sinar harian

Pertandingan jari terkuat

Posted: 16 Sep 2012 07:00 PM PDT


WARNGAU, Jerman - Satu pertandingan bagi mencari pemilik jari paling kuat diadakan di sini semalam.
Pada pertandingan itu, dua peserta menarik gelang dengan menggunakan sebatang jari masing-masing di atas meja sambil disaksikan oleh seorang pengadil.
Peserta yang berjaya menyebabkan lawannya terjatuh dari bangku semasa gelang itu ditarik dengan jari akan menjadi pemenang.
Pertandingan tersebut merupakan sukan tradisi masyarakat luar bandar Jerman.
Sejumlah peserta menyertai pertandingan tersebut. - Agensi
sumber : kosmo online

Remaja 19 tahun diperkosa lebih 7 lelaki

Posted: 16 Sep 2012 06:45 PM PDT


KUALA LUMPUR: Seorang remaja perempuan berusia 19 tahun melalui detik hitam dalam hidupnya selepas diperkosa secara bergilir-gilir dipercayai lebih tujuh lelaki dalam kejadian di sebuah hotel murah di Cheras, di sini.
Difahamkan, remaja terbabit dianiaya oleh dua rakan lelaki yang membawanya ke hotel berkenaan selepas mangsa tidak sedarkan diri dipercayai diberi minuman keras.

Sumber berkata, dalam kejadian malam Jumaat lalu, mangsa bersama seorang rakan perempuannya dibawa keluar oleh dua lelaki yang juga rakannya ke sebuah kelab malam di ibu kota jam 12 tengah malam.


"Ketika di dalam kelab itu, mangsa dipercayai diberi minum minuman keras menyebabkan dia tidak sedarkan diri. Dalam keadaan separuh sedar mangsa dibawa rakan-rakannya itu ke sebuah hotel di Cheras.

"Mangsa mendakwa menyedari didatangi empat lelaki ketika di dalam sebuah bilik hotel itu yang bertindak memegang tangan dan kakinya ketika dia cuba melarikan diri," katanya.


Menurutnya, mangsa menjerit dan minta dilepaskan bagaimanapun badan mangsa yang lemah tidak berupaya melawan menyebabkan dia ditolak oleh keempat-empat lelaki itu dan menghempas mangsa ke katil "Mangsa diperkosa secara bergilir-gilir dipercayai lebih tujuh lelaki sebelum mangsa dihantar kedua-dua rakan lelakinya itu pulang ke rumahnya pada sebelah pagi," katanya.



Sumber berkata, mangsa yang mengalami kecederaan ringan akibat dipukul dan diperkosa suspek kemudiannya tampil membuat laporan di balai polis berhampiran.

Sementara itu, Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (Operasi dan Risikan) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairi Ahrasa ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan berkenaan.


SUMBER : MYMETRO

Gila..Campak bayi dari flat

Posted: 16 Sep 2012 06:30 PM PDT


PETALING JAYA: Kejam apabila seorang bayi perempuan yang cukup sifat dicampak dari tingkat tiga sebuah apartmen 11 tingkat ke kawasan tempat letak kereta Blok 1, Apartmen Desa Mentari, di sini, kira-kira jam 11 pagi, semalam.
Bayi itu dipercayai baru dilahirkan kerana masih mempunyai tali pusat dan mayatnya ditemui seorang penduduk di kawasan itu, Jundi Mat, 35, yang pada mulanya menyangka ia bungkusan sampah yang dibuang penduduk di blok berkenaan.

"Saya sangka bungkusan yang dibaling dari tingkat atas itu sampah berisi nasi basi yang dibuang penduduk di sini kerana perkara itu sering berlaku, namun sebaik diperiksa saya terkejut apabila ia rupa-rupanya mayat bayi," katanya.


Jundi berkata, dia kemudian meminta beberapa orang penduduk di situ sama-sama memeriksa bungkusan berkenaan bagi mengesahkan ia mayat bayi dan bukan anak patung.

Menurutnya, bayi yang berkulit cerah itu ditemui dalam keadaan tertiarap dan ada kesan kecederaan parah di kepala.


"Saya tidak pasti dari mana ia dicampak kerana ketika itu saya sedang mengambil motosikal yang terletak kira-kira dua meter dari lokasi bayi ini ditemui.



"Sebaik terdengar bunyi objek jatuh, saya berpaling ke arah bunyi itu dan segera memerhatikan bungkusan berkenaan," katanya yang meminta seorang penduduk memaklumkan kejadian itu kepada polis.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed ketika dihubungi berkata hasil pemeriksaan forensik, polis percaya bayi itu maut di tempat kejadian akibat kecederaan parah di kepala.


"Bayi itu dipercayai dicampak dari tingkat tiga apartmen berkenaan dan polis sudah menahan seorang wanita pekerja kilang berusia 20-an beberapa jam kemudian dipercayai terbabit dalam kejadian itu," katanya.

Menurutnya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan mayat bayi itu dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk bedah siasat.


sumber : mymetro

Drebar mati tertimbus

Posted: 16 Sep 2012 06:15 PM PDT


KUALA BERANG: "Menyedari tanah runtuh, saya menjerit mengarahkan abang dan rakan lari menyelamatkan diri, tapi mereka tidak sempat kerana kejadian berlaku terlalu pantas," kata Mohd Zuraimi Daud, 19.
Mohd Zuraimi yang juga pemandu jengkaut adalah adik kepada Mohd Azharulnizam, 24, pemandu lori tanah yang mati tertimbus dalam kejadian tanah runtuh di Kampung Kuala Ping, di sini, jam 5 petang kelmarin.

Menurutnya, selepas mendapati abang dan rakannya Mohd Hanifah Mohd Nawi, 19, tertimbus, dia terjun jengkaut bagi menyelamatkan mereka dan mendengar suara Mohd Hanifah yang hampir tertimbus seluruh badan meminta tolong.


"Saya segera mengorek tanah bagi membolehkan Mohd Hanifah bernafas sebelum dia dikeluarkan orang ramai dan dibawa ke Hospital Hulu Terengganu oleh penduduk kampung.

"Saya dan penduduk berusaha mencari abang, tetapi tidak berjaya," katanya ketika dihubungi di rumah sepupunya di Kampung Payang Kayu, 15 kilometer dari rumah ibunya di Kampung Langgar, di sini, semalam.


Mohd Zuraimi berkata, dia tidak menggunakan jengkaut untuk mengorek tanah itu kerana tidak tahu kedudukan abangnya tertimbus, selain bimbang abangnya cedera terkena mata jentera berkenaan.



"Ketika kejadian, arwah abang dan rakannya berada satu meter dari bukit itu," katanya sambil memberitahu kejadian itu berlaku pada hari pertama dia melakukan kerja menarah dan mengisi tanah bukit di tempat kejadian.

Mohd Zuraimi berkata, mayat Mohd Azharulnizam dikeluarkan anggota bomba dan penyelamat selepas satu jam usaha mencari.


Jenazah Mohd Azharulnizam dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Baru Butut, dua kilometer dari rumahnya jam 11.30 pagi semalam.


sumber : mymetro

MinahGyver kena cekup

Posted: 16 Sep 2012 06:00 PM PDT


SUBANG JAYA: Kegiatan jenayah seorang ibu beranak empat yang layak digelar 'Minah Gyver' kerana kemahirannya membuka kenderaan untuk mencuri barangan di dalamnya sejak empat tahun lalu, berakhir apabila dia dicekup polis.
Wanita berusia 30 tahun itu ditahan ketika cuba mencuri barangan dalam kenderaan jemaah yang menunaikan solat Jumaat di tempat letak kereta sebuah masjid di SS15, di sini, kira-kira jam 2 petang, Jumaat lalu.
Sumber polis berkata, suspek berkemahiran membuka kereta dengan hanya menggunakan klip sebelum mencuri barangan ditinggalkan di dalamnya dan dia juga bergerak sendirian.

sumber : mymetro

Gadis mati dilanggar tren

Posted: 16 Sep 2012 05:45 PM PDT


SUNGAI PETANI: "Suami saya membunyikan hon beberapa kali supaya mereka berdua berhenti kerana kereta api begitu hampir tapi mereka terus melintasi palang.
"Selepas itu, saya dengar kereta api turut membunyikan hon sebelum diikuti bunyi dentuman kuat dari arah landasan."

Demikian kata N Nalini, 28, rakan kepada T Nalidi Dewi, 18, yang badannya putus dua selepas dirempuh kereta api dalam kejadian berhampiran stesen kereta api Jalan Sungai Petani ke Pekan Lama, di sini, tengah malam kelmarin.


Dalam kejadian pada jam 12.50 tengah malam itu, kakak Nalidi, T Rina, 20, yang membonceng motosikal sama parah apabila kaki kanannya patah dirempuh kereta api barang yang membawa muatan simen dari Bukit Keteri, Perlis ke Kuala Lumpur.

Akibat rempuhan itu, motosikal mangsa terperosok di bawah kereta api manakala Nalidi melambung ke tengah landasan lalu digilis sebelum diseret hampir 100 meter, menyebabkan tubuhnya putus dua dan kepalanya hancur.


Rina yang turut tercampak dan jatuh di tepi landasan dibawa ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), di sini, untuk rawatan lanjut.



Nalini berkata, sebelum kejadian dia bersama suaminya keluar dengan kedua-dua mangsa menaiki motosikal Honda EX5 secara berasingan dari Taman Kelisa Ria, di sini, untuk ke kuil Taman Pekan Baru kira-kira jam 8.30 malam.

"Kami kemudian pergi makan di kedai berhampiran dan sebaik melalui jalan ke Pekan Lama untuk pulang ke rumah lampu isyarat di lintasan kereta berbunyi manakala palang sudah dijatuhkan.


"Suami memberhentikan motosikal kami di belakang dua kereta di sebelah kiri, tetapi dua beradik itu tidak berhenti sebaliknya memintas kami berdua serta dua kereta yang berhenti di sebelah kanan.

"Saya lihat motosikal mereka menyelinap di bawah palang lintasan kereta api yang ditutup kerana ada sebuah motosikal lain di depan mereka turut berbuat demikian. "Motosikal di depan mereka berjaya melepasi lintasan sebelum kereta api tiba, tapi Nalidi dan kakaknya gagal," katanya yang ditemui di tempat kejadian, di sini, malam kelmarin.


Nalini berkata, selepas terdengar bunyi dentuman kuat dari arah landasan dia dan suaminya serta beberapa orang lain berlari ke arah landasan.


"Sebaik tiba saya melihat Rina terbaring di tepi landasan. Saya segera mencari Nalidi dan terkejut apabila menemui sebahagian tubuhnya berada di tengah landasan dan sebahagian lagi di tepi manakala motosikalnya tiada kerana diseret kereta api itu," katanya.


Nalini berkata, dua beradik itu bekerja sebagai operator pengeluaran di sebuah kilang di Taman Ria Jaya, di sini, sejak beberapa tahun lalu.


Sementara itu, pemangku Ketua Polis Kuala Muda, Superintendan Ong Aik Chang berkata, kejadian berlaku selepas mangsa menunggang motosikal bersama kakaknya melalui celah palang lintasan yang ditutup.


"Akibat digilis, mayat mangsa putus dua manakala kereta api terbabit hanya berhenti kira-kira satu kilometer dari tempat kejadian dengan motosikal mangsa turut diseret bersama.


"Kakak mangsa yang maut terpelanting jatuh di tepi landasan dan cedera parah di kaki kanannya serta badan dikejarkan ke HSAH untuk rawatan lanjut," katanya.


Sementara itu, tinjauan Harian Metro di tempat kejadian awal pagi semalam mendapati anggota polis terpaksa mengutip cebisan mayat mangsa yang berterabur di tengah landasan kereta api dan dihantar ke Jabatan Forensik HSAH.


sumber : mymetro

Perempuan 'meroyan' selepas lahir anak terjun bangunan

Posted: 16 Sep 2012 05:30 PM PDT

Seorang wanita berusia 30 tahun yang baru melahirkan anak berada dalam keadaan
natal depression (meroyan).Dia kemudian terjun daripada  tingkat 27 sebuah bangunan
tetapi tidak mati kerana terjatuh diatas sebuah kereta.Dia mengalami gegaran otak dan patah tulang.

sumber : tt.mop.com



Teruk betul pakaian kakak ni

Posted: 16 Sep 2012 05:15 PM PDT






Aksi makcik berbogel kemudian kencing dibalai polis tertangkap CCTV

Posted: 16 Sep 2012 05:00 PM PDT

Zhenjiang, a middle-aged woman ran a red light-duty auxiliary police and the road had an argument, police station after being taken to the police, the woman continued to Sapo, stripped of his coat, and even still in the trial room to relieve themselves in public.


Suspect to quibble.

The suspect kicked the interrogation room.




Ready to strip.

Suspects do not listen to discourage police.



Suspect squat to urinate.

police choice but to sweep the ground.

Kulit Buku Dari Kulit Manusia

Posted: 16 Sep 2012 04:45 PM PDT

Kulit buku ini diperbuat daripada kulit manusia yang di lapah daripada seorang hamba abdi yang meninggal dunia semasa zaman Revolusi Peranchis.Pemilik asalnya adalah seorang bangsawan Peranchis dan relah mendermakan buku ini kepada perpustakaan di Kota Leeds, UK kerana tidak tahan menghadapi gangguan yang aneh setiap malam.Bangsawan Peranchis itu kerap kali mendengar suara kesakitan meminta tolong dan pelbagai gangguan aneh dan menakutkan.
Tidak dapat di pastikan kenapa mereka menjadikan kulit manusia mati sebagai kulit buku.Adakah untuk mengekalkan buku itu tahan lama?

Itik yang masih hidup walaupun ditembak dengan senapang paku

Posted: 16 Sep 2012 04:30 PM PDT

Itik bernasib baik walaupun ditembak dengan senapang paku
tetapi masih hidup.Hanya 4mm lagi hampir mengenai matanya...




Hebat..gambar pepatung membentuk simbol hati ketika bercinta tertangkap

Posted: 16 Sep 2012 04:15 PM PDT


CHELYABINSK - Gambar tersebut menunjukkan dua ekor pepatung yang sedang bercinta dengan posisi tubuh menyerupai bentuk hati. Chelyapin Dmitry (46), seorang fotografer amatur yang beruntung mengabadikan momen tersebut.


Ketika itu, Dmitry sedang berkelah bersama keluarganya di pinggir danau di Chelyabinsk, Rusia.

Dari sudut matanya, dia terpegun melihat pasangan pepatung yang menciptakan tanda universal cinta.

Dmitry pun langsung meakamkan dengan kamera untuk mengabadikan momen yang luar biasa itu. Padahal, saat fenomena itu terjadi Dmitry sedang makan.

Hasilnya Dmitry dengan sempurna menangkap bentuk hati yang dari gabungan tubuh pepatung berwarna biru cerah dan pasangannya yang berwarna hijau kecokelatan, di bawah sinar matahari di musim panas.

"Hari itu adalah hari yang panas. Maka itu saya dan keluarga memilih berkumpul dan beristirahat di pinggir danau. Saya melihat pepatung dari sudut mata saya dan saya tertawa," kata Dmitry, sebagaimana dilapor Dailymail.

"Saya terkejut melihat mereka membuat bentuk hati, ini adalah bukan hal yang biasa. Saya fikir mungkin ini cara mereka menunjukkan cintanya dan mengungkapkan betapa cinta seperti lingkaran yang tidak pernah ada akhirnya," ujar Dmitry.

"Tapi segala sesuatu dalam hidup terjadi kerana suatu alasan, saya percaya itu adalah tanda bahawa cinta di ada di mana-mana," sambungnya.

Dmitry pun menjuluki hasil gambarnya tersebut sebagai Yin dan Yang pepatung setelah menghabiskan 20 minit menonton dan memotret mereka.

"Alam ini memang dipenuhi cinta kasih, dan gambar yang saya dapat menunjukan hal tersebut," imbuhnya
Sumber :http://www.okezone.com/

Exercise lidah

Posted: 16 Sep 2012 04:00 PM PDT

agaknya boleh tak kita buat...

Imej ikan pari gergasi dapat dirakam jurugambar

Posted: 16 Sep 2012 10:30 AM PDT

MALE - Imej sekumpulan ikan pari manta gergasi berenang di Teluk Hanifaru, Kepulauan Maldives dirakamkan seorang jurugambar Britain, lapor sebuah akhbar semalam.

Jurugambar berkenaan, Warren Baverstock, 42, mengambil masa selama sembilan hari untuk merakamkan kumpulan ikan pari gergasi itu yang tiba untuk memakan plankton di perairan tersebut baru-baru ini.

Terdapat sekitar 200 pari manta dengan lebar lebih tiga meter berkumpul di teluk sebesar padang bola sepak itu untuk mencari makanan. - Agensi
sumber : kosmo online

Sempat pulak dia meraba

Posted: 16 Sep 2012 10:15 AM PDT


Remaja beli buku bawak pedang samurai?

Posted: 16 Sep 2012 10:00 AM PDT



sumber : stomp.com.sg

STOMPer Jerome spotted this youth with what looked like a samurai sword or 'katana' strapped to his back at Borders. He appeared to be browsing the shelves there as if nothing was out of the ordinary.

STOMPer Jerome wrote:

"I saw this samurai at Borders.

"So samurai read too?"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS