Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Aizat Amdan Nafi Guna Dadah Untuk Hasilkan Karya!

Posted: 05 Jan 2012 09:53 PM PST

Dadah, satu perkataan yang sangat sensitif bagi seseorang selebriti. Sebelum ini dunia hiburan pernah dikaitkan dengan beberapa isu penggunaan dadah oleh artis seperti Saiful Apek dan ramai lagi, namun begitu isu ini sentiasa menjadi tanda tanya di depan dan belakang tabir.

Tidak lekang dari bualan peminat, Aizat sering diperhatikan sejak dahulu lagi. Umum tahu bahawa Aizat dahulu adalah seorang yang berbadan besar berbanding sekarang dia kelihatan kurus dan jauh berbeza dari kali pertama dia menjejakkan kaki ke Akademi Fantasia. Dulu juga heboh tentang isu ini namun pantas ditangkis oleh Aizat sendiri. Ada juga sumber dalaman yang berkata bahawa Aizat menggunakan dadah untuk menghasilkan karya-karya kreatif yang ada sekarang.

Tidak mahu menuduh sebarangan tanpa usul periksa, OHBULAN! telah pergi bertemu dengan beberapa orang penting industri dan semalam, OHBULAN! telah bertemu Aizat ketika sesi sidang akhbar AJL 26 di Wisma Bentley, Mutiara Damansara. Aizat ketika ditanya mengenai isu dadah ini terus menunjukkan rasa terkejut dan sedikit ketawa kerana tidak sangka dirinya dikaitkan dengan dadah.

"Saya tak pernah sentuh apa-apa jenis dadah apatah lagi menggunakannya. Bentuk dadah itu pun saya tak tau, rasa macam kelakar bila tiba-tiba dituduh," tegas Aizat menafikan tuduhan tersebut.

Pengurus Aizat yang turut menemani Aizat ketika sesi temubual bersama OHBULAN! turut menafikan mengenai isu penggunaan dadah terhadap Aizat.

"Saya kenal Aizat macam mana, tak mungkin dia akan ambil benda-benda macam itu," ujar Kak Nana yang kelihatan agak terkejut dengan tuduhan itu.

Sama-samalah kita bersangka baik, biasalah dalam industri hiburan pasti ada yang sentiasa cemburu dengan kejayaan orang lain.

Full content generated by Get Full RSS.

Video: Pelakon Seksi Angelina Jolie Punya Kembar Seiras!

Posted: 05 Jan 2012 09:16 PM PST

Tak tahu mana satu Angelina Jolie? Haaa, sebelah kiri ialah Lina Sanz manakala sebelah kanan pula Angelina Jolie sebenar.

Kata orang, dalam dunia ini setiap orang ada 7 lagi wajah yang hampir seiras. Namun begitu, untuk mempunyai 'Angelina Jolie' lagi satu, itu satu anugerah kepada para peminat termasuklah kami sendiri!

Video yang berdurasi 2.07 minit ini memaparkan seorang gadis yang juga serang pelakon bernama Lina Sanz ditemubual. Ketika disuruh pusing untuk memberikan pandangan sisi wajahnya, kami benar-benar terpegun kerana ianya memang saling tak tumpah seperti Angelina Jolie.

Untuk pengetahuan, Lina Sanz adalah seorang pelakon berbakat yang berasal dari Sepanyol dan dia juga pernah berlakon sebagai Angelina Jolie dalam sebuah promosi filem Salt.

Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Wanita-wanita Seksi di Dunia Teknologi

Posted: 05 Jan 2012 10:00 PM PST

Dunia teknologi mungkin memang didominasi oleh kaum lelaki. Namun tak sedikit juga para wanita berkaliber di dalamnya. Beberapa memiliki paras cantik layaknya seperti model. Seperti wanita-wanita berikut ini :

Marissa Mayer

Jawatan Marissa bukan sembarangan, ia adalah Vice President of Location and Local Services di raksasa internet Google. Penampilannya yang menawan membuat Marissa pernah jadi Women of The Year 2009 versi Glamour Magazine. Lulusan Stanford University ini juga masuk 50 wanita paling berkuasa di dunia versi majalah Fortune.

Amber MacArthur

Amber saat ini memang berkarier di dunia televisyen. Namun latar belakangnya menunjukkan kemahirannya di dunia teknologi. Selama dua tahun, perempuan berasal dari Kanada ini pernah bekerja di Microsoft sebagai web strategist. Dia juga pernah menjadi Director of Web Marketing di HigherMarkets.

Natali Del Conte

Wanita cantik dari New York ini berjawatan sebagai editor senior di situs teknologi terkemuka, Cnet. Dia juga berkontribusi di website teknologi lain seperti TechCrunch dan Wired, berkongsi pemahamannya yang mendalam terhadap dunia teknologi.

Jolie O'Dell

Jolie berkecimpung sebagai jurnalis teknologi di berbagai website terkenal seperti Venture Beat dan Mashable. Selain itu, Jolie juga mendirikan website bernama ReadWriteWeb.

 Jade Raymond

Paras Jade Raymond memang rupawan. Dia khabarnya adalah wanita campuran Australia, China, dan Kanada. Siapa sangka Jade yang berusia 36 tahun ini adalah Managing Director di perusahaan game tenar Ubisoft. Wanita berasal dari Kanada ini menjadi produser game popular semacam The Sims Online sampai Assasin's Creed.

Kerana terobsesi dengan warna pink,ibu tiga anak ubah nama jadi Pink Sparkly And All Things Nice

Posted: 05 Jan 2012 09:00 PM PST


Charlotte Price, ibu 3 anak  dari Nottingham ini mengubah namanya menjadi Pink Sparkly And All Things Nice atau dipanggil Pink Nice.




Adapun hal itu dilakukan ahli terapi kecantikan itu kerana dirinya terobsesi dengan warna pink atau merah jambu.




Dia sering mengenakan baju pink dan mendekor rumahnya dengan warna pink lengkap dengan perabot rumah yang juga berwarna pink, Pink Nice bahkan juga mewarnai salonnya dengan warna pink dan bahkan menggunakan wax warna pink untuk para kliennya.




Meski dirinya sudah berganti nama namun menurut Pink Nice  semua orang masih memanggilnya dengan namanya yang lama dan ketiga anaknya hanya mahu memanggilnya "Mum" (atau ibu- red).




"Semua orang masih tetap memanggilku dengan nama yang lama. Ibuku berfikir aku sedikit gila dan begitu juga anak-anakku. Mereka tetap memanggilku Mum," jelas Pink Nice seperti dikutip dari situs Metro. 




Pink Nice sendiri bukan satu-satunya orang Inggris yang memutuskan untuk berganti nama di tahun 2012 ini.




Masih dikutip dari situs yang sama,  ada sekitar 100 ribu orang Inggris yang memutuskan untuk mengubah nama mereka di 2012.

Mahasiswa ini selamba gantung lukisannya sendiri di sebuah Muzium

Posted: 05 Jan 2012 08:00 PM PST


Tidak ada yang salah dengan mengagumi karya diri sendiri. Namun mempamerkan lukisan karya peribadi secara ilegal di sebuah muzium tentu merupakan sebuah pelanggaran.


Seorang mahasiswa Akademi Seni Rupa Wroclaw Andrew Sobiepan mendatangi Muzium Nasional di Wroclaw, Poland untuk menggantung lukisan yang dibuatnya.


"Aku tidak ingin menunggu 30 atau 40 tahun lagi untuk melihat lukisanku tergantung di muzium ini sehingga aku datang kesini untuk menggantungnya sendiri," ujar Sobiepan seperti dikutip upi.com, Kamis, (5/1/2012).


Para petugas di muzium nasional baru menyedari tindakan lelaki nekad itu tiga hari kemudian. Lukisan itu pun akhirnya diturunkan.


Sumber : http://international.okezone.com

Budak autisme 4 tahun parah di hempap televisyen seberat 45 kilogram

Posted: 05 Jan 2012 07:00 PM PST


LOUISVILLE (Kentucky): Seorang budak lelaki berusia empat tahun nyaris maut selepas sebuah televisyen seberat lebih 45 kilogram terjatuh dari almari pakaian dan menghempap mukanya, lapor media, semalam.


Sarah Durham berkata, anaknya, Cole, menonton televisyen dalam bilik tidur pada 22 Disember lalu.




Menurut Sarah, disebabkan Cole mengalami autisme dan sawan, dia dan suaminya, Travis, sentiasa memerhatikan budak terbabit.




"Ketika berada di tandas, saya ternampak Cole bermain dengan laci almari itu.




"Melihat keadaan itu, saya cuba mendapatkannya apabila televisyen 41 inci itu terjatuh dan menimpa mukanya," katanya.




Cole dikejarkan ke hospital untuk menjalani pembedahan dan diletakkan di unit kawalan rapi.






Doktor berkata, hampir semua tulang mula Cole patah. - DM


sumber : myMetro

Parah...Harimau zoo sambar kepala budak

Posted: 05 Jan 2012 06:00 PM PST


MOSCOW: Kegembiraan satu keluarga mengunjungi zoo bergerak di Blagoveshchensk, timur Russia bertukar tragedi yang hampir menyebabkan kematian apabila seorang daripada mereka diserang harimau, semalam.


Hanya dikenali sebagai Timofei, budak berusia tiga tahun itu sedang berdiri berhampiran pagar sementara yang menempatkan harimau Amur - spesies hidupan liar yang jarang ditemui.




Ketika Timofei bersedia dirakamkan gambar oleh ibu bapanya, harimau itu menjangkau kepala mangsa menyebabkan berlaku kekecohan.




Saksi berkata, seorang pekerja zoo berjaya memukul haiwan liar itu dengan kayu sebelum ia melepaskan kepala Timofei.




Mangsa kemudian dikejarkan ke hospital dan menjalani pembedahan kritikal selama dua jam Doktor berkata, Timofei mengalami kecederaan parah pada kepala dan otak. - DM


sumber : myMetro

Trend Terbaru Aneh Awek Jepun, Suka Jilati Gagang Pintu Seperti Oral Seks

Posted: 05 Jan 2012 05:06 PM PST

Awek-awek di negara Jepun ini memang kelakuannya kadang aneh-aneh. Yang terbaru di Jepun kini para aweknya disana demam menjilati gagang pintu yang beragam bentuknya tersebut seperti layaknya gaya wanita sedang melakukan oral seks. Sungguh hal yang aneh dan tidak ditemui di tempat lain, lihat saja foto foto kelakuan mereka seperti terlihat dibawah ini .





Kena kongsi isteri,ikrar geng kongsi gelap

Posted: 05 Jan 2012 05:00 PM PST


KUALA LUMPUR: Rela berkongsi isteri. Itu antara sumpah atau ikrar yang dilafazkan ketika upacara khas atau ritual untuk merekrut ahli baru bagi satu kumpulan kongsi gelap.


 Perkara itu didedahkan seorang bekas pengikut kumpulan berkenaan yang hanya mahu dikenali sebagai Burn, 23 dan pemuda terbabit juga meminta nama kumpulan itu dirahsiakan demi keselamatannya.


 Burn yang menganggotai kumpulan itu selama tiga tahun, nekad meninggalkannya pertengahan tahun lalu selepas sering diugut rakan sekumpulan kerana gagal melunaskan bayaran bulanan selain diarah melakukan jenayah seperti memukul orang dan bergaduh.


 Menceritakan lebih lanjut mengenai upacara merekrut ahli baru kumpulan dianggotainya itu, Burn berkata, dia dan beberapa bakal ahli dibawa ke sebuah tokong di selatan tanah air yang terletak jauh dari pusat bandar.






 "Upacara merekrut ahli baru ini dilakukan dalam skala besar atau kecil mengikut berapa ramai ahli baru yang akan direkrut dan kebiasaannya dilakukan pada lewat malam," katanya sambil menjelaskan penyertaannya dalam kumpulan itu disebabkan terpengaruh dengan pujukan rakan.


sumber : myMetro

Mamat berlagak tunjuk aksi drift depan anggota JPJ

Posted: 05 Jan 2012 04:35 PM PST



KUALA LUMPUR: Layan drift depan anggota kereta peronda. Begitulah lagak berani seorang pemilik Nissan Silvia yang sepatutnya digunakan untuk pameran kereta seperti seolah-olah mencabar peronda Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) yang sedang melakukan rondaan di Bandar Tasik Selatan, Cheras.


 Bagaimanapun, pemilik kenderaan berusia 24 tahun itu terlupa penguat kuasa JPJ mampu menjejaki kenderaannya berdasarkan nombor pendaftaran digunakan.




 Hasil intipan Unit Risikan Operasi JPJ Kuala Lumpur, pemandu kenderaan berkenaan dicekup bersama keretanya itu di rumahnya di Taman Connaught, Cheras kelmarin.




 Pengarah JPJ Wilayah, Mohd Nadzri Osman berkata, ketika sepasukan anggota peronda JPJ sedang membuat rondaan di kawasan berkenaan, mereka ternampak sebuah kereta jenis Nissan Silvia berwarna hijau yang diubah suai dan ketika cuba ditahan, pemandu kereta berkenaan sengaja memecut laju.




 "Pasukan peronda yang mencurigai mengekori kenderaan berkenaan bagaimanapun pemandu terbabit menunjukkan keangkuhannya dengan mempamerkan aksi drift di hadapan kereta peronda sebelum melarikan diri.




 "Bagaimanapun, melalui nombor pendaftaran kenderaan itu, Unit Risikan Operasi berjaya menjejaki kereta itu dan mencekup pemiliknya selain menyita kenderaan itu," katanya kepada Harian Metro, semalam.






 Katanya, siasatan awal mendapati keretanya itu kebiasaannya dipamerkan ketika pameran kereta di ibu kota bagaimanapun cara badan kereta dan ekzos itu tidak diubah suai tidak mengikut spesifikasi ditetapkan.




 Beliau berkata, cara pemanduan drift di jalan biasa adalah kesalahan berat kerana ia bukan saja membahayakan pemandu itu sendiri malah pengguna jalan raya lain.


 sumber : myMetro

(Foto) Curi Wang Buat Main Internet, Anak Kecil Ini Diseret Dalam Keadaaan TelanjangDi Jalanan

Posted: 05 Jan 2012 04:00 PM PST


Baru-baru ini di Guangxi, adegan muncul di mana seorang lelaki menyeret anak laki-laki, sambil ditelanjanginya terlebih dulu. Lalu di seberang jalan ia mulai memukul anak kecil tersebut .


 Ternyata, lelaki itu adalah ayah anak itu, dia marah kerana anak itu mencuri wang untuk pergi ke cybercafe dan menghabiskan wangnya.


 Tapi sanggup ayah itu, kasihan anaknya. Tapi didikan orang China memang keras.








Hot Mama! Monica Bellucci Tampil Seksi Untuk Dolce & Gabbana

Posted: 05 Jan 2012 03:00 PM PST




infospesial.net -  Dia adalah ibu dari dua gadis muda, tapi Monica Bellucci tampil memukau dalam peranan menjadi seorang ibu untuk iklan terbaru promosi  rumah mode koleksi Dolce Gabbana musim semi 2012. Dengan dikelilingi oleh anggota keluarga Itali, ia mempamerkan tubuh langsingnya dalam gaun hitam. Meskipun dalam pemotretan selanjutnya ia bergabung dengan model Itali 'Bianca Balti' yang 20 tahun lebih muda darinya, namun Monica nampak lebih seperti kakaknya daripada figur seorang ibu.


Dalam satu adegan, Monica duduk dengan lengannya merangkul dua pemuda muda dan Bianca berpose di depan salah satu dari mereka. Di gambar kedua, Monica berpose berdiri di luar sebuah gereja dalam sebuah adegan keluarga khas Itali dengan beberapa generasi. Dan dalam pemotretan ketiga, Monica duduk dengan keluarga di belakangnya. Pemotretan untuk iklan tersebut dilakukan beberapa bulan lalu di kota Itali selatan Portofino dan diambil oleh fotografer Giampaolo Sgura. (Dailymail)

Wanita Lari Saat Dilamar Kekasih di Pertandingan Basketball

Posted: 05 Jan 2012 10:00 AM PST




Lamaran kekasih jadi hal yang paling ditunggu-tunggu oleh cukup ramai wanita. Tapi untuk wanita asal Los Angeles ini justru sebaliknya. Ketika kekasihnya melamarnya, ia malah cabut lari.


Seperti dikutip Daily Mail, seorang lelaki  melamar kekasihnya saat menonton pertandingan basketball antara UCLA melawan Richmond, pada 23 Disember 2011 lalu. Video lamaran tersebut kini beredar di You Tube.


Dalam video tersebut terlihat si lelaki langsung bersimpuh di depan kekasihnya saat pembawa acara pertandingan menghampiri mereka. Lamaran itu terjadi saat pertandingan sedang rehat.


Awalnya si wanita nampak tersenyum ceria ketika video di layar pertandingan basketball menampilkan dirinya dan kekasihnya. Namun senyuman itu langsung sirna ketika kekasihnya mengeluarkan kotak cincin dari beg.


"Aku tahu aku akan melakukan ini sejak aku bertemu denganmu dan aku merasa sekarang lah saat yang tepat," begitu kata si lelaki. 


Kotak yang berisi cincin pun dibuka oleh lelaki tersebut. Hal itu membuat si wanita semakin takut. Dia bertanya pada kekasihnya itu apakah ini hanya lawak. Si lelaki pun menjawab kalau yang dilakukannya itu serius.


Saat si lelaki memegang tangan kanan wanita tersebut, si wanita langsung menepisnya. Ia kemudian berlari  meninggalkan lelaki malang itu. Tidak lama si lelaki menyusul pergi meninggalkan arena pertandingan.


Los Angeles Times sempat meminta konfirmasi pada juru bicara UCLA apakah peristiwa lamaran tersebut sebahagian dari akting atau memang nyata. Menurut juru cakap UCLA, lamaran tersebut memang benar, bukan rekayasa pihak mereka.


Sumber : http://www.duniaproduk.com



Di ambil gambar atas bawah awek ni masih relaks lagi

Posted: 05 Jan 2012 09:00 AM PST








Lawak punya awek bogel untuk majalah Playboy tak nak,majalah lain boleh

Posted: 05 Jan 2012 08:00 AM PST

berita2.com: Irina Shayk, kekasih superstar pemain bola sepak Cristiano Ronaldo, menolak berpose bogel untuk majalah Playboy walapun mendapat tawaran wang banyak dari bos majalan itu, Hugh Hefner. Tapi dia bersedia berpose tanpa baju untuk majalah  Esquire. Dan foto-foto telanjangnya sudah mulai beredar menghiasi internet.

"Saya seorang model, tapi saya memiliki kelas ... dan tidak akan buka baju di 'Playboy," kata kekasih Ronaldo Irina Shayk saat dia pose semi-telanjang di pemotretan terbarunya. Ia adalah model berasal dari Rusia.



Dia mungkin telah membuat namanya meloncak dengan membuka baju, tapi Irina Shayk mengatakan dia tidak akan pernah menjadi model untuk majalah Playboy. Lucunya, dia membuat pernyataan berani saat berpose topless untuk majalah lelaki Esquire.

Dia berpose  menutupi dada telanjangnya dengan tangan. Pose telanjang seperti ini dikenal dengan istilah 'topless tersirat'. Ia menatap ke lensa kamera dan menempatkan tangan kirinya di bibir bawahnya.

Dia berkata: "Saya suka kasut tinggi dari usia 10 tahun. Juga menyukai skrit  pendek."

Adik ni pelik apa punya bentuk ais krim?

Posted: 05 Jan 2012 07:00 AM PST


macam tak ada bentuk lain nak dibuat aiskrim..sampai adik tu naik
bentuk apa ais krim yang dimakan kakaknya?

Wanita Terseksi di Dunia Siap Dikritik

Posted: 05 Jan 2012 06:32 AM PST


Rosie Huntington-Whiteley menyandang status sebagai wanita terseksi di dunia. Status itu diraihnya setelah ia berhasil berada di posisi teratas pilihan pembaca majalah FHM dan Maxim. Di saat popularitinya sedang melonjak, wanita berusia 24 tahun ini mengaku siap menerima kritikan.






 Hal itu berkaitan dengan akan segera beredarnya film perdana yang dibintangi model asal Inggris tersebut. Seperti diketahui, Rosie sedang mencoba nasibnya di dunia akting dengan membintangi filem 'Transformers: Dark of the Moon'.


 Tetapi, beban artis satu ini terasa lebih berat kerana dalam filem yang diarah Michael Bay itu, Rosie mengantikan posisi Megan Fox. Di dua filem sebelumnya, Megan Fox dianggap berhasil membawa watak Mikaela Banes. Berkat aktingnya di filem tersebut, Megan Fox menjadi salah satu artis yang aktingnya diperhitungkan.


 Tetapi, berada dibawah bayang-bayang nama besar Megan Fox tak membuat rasa percaya diri Rosie luntur. Ia mengaku telah mempersiapkan diri untuk terjun ke dunia akting termasuk mendapatkan kritikan.


 "Aku di sini bukan untuk memenangkan pertandingan populariti. Aku di sini untuk bekerja dan memiliki karier. Biarkan mereka tak suka, aku siap untuk dikritik," kata Rosie seperti dikutip dari Skynews.


 Ia merasa beruntung boleh menjadi sebahagian dalame film yang juga dibintangi aktor Shia LaBeouf. Kekasih aktor laga, Jason Statham ini sangat bangga dengan peranan yang dimainkannya itu.



Video Kejadian Sebuah Bas Jatuh ke Jurang Sedalam 50 Meter

Posted: 05 Jan 2012 06:00 AM PST

Sebuah video mengejutkan ketika sebuah bas jatuh ke jurang sedalam 50 meter saat cuba melintas di 'jalan paling berbahaya di dunia'.


Rakaman ini menunjukkan pemandu bas cuba melalui tepi tebing berbahaya di Bolivia, sementara beberapa orang membantu arah jalan baginya. Namun nahas, akibat beban yang terlalu berat Bas tersebut terjerumus kedalam jurang sedalam 50 meter.


Meskipun ke-50 orang penumpang selamat kerana telah turun dari bas lebih dahulu, namun tidak demikian dengan nasib sang pemandu yang tewas dalam kecelakaan mengerikan tersebut.


Kecelakaan ini terjadi di Camino de la Muerte atau 'Jalan Kematian' di Bolivia, dimana jalan sepanjang 38 mil (sekita 60 km) yang menghubungkan La Paz dengan Coroico, wilayah Amazon Bolivia.


Menurut laporan The Sun, jalan ini mengorbankan setidaknya 200-300 nyawa dalam setahun. Bahkan pada tahun 1995, Bank Pembangunan Antar-Amerika 'membaptis' rute ini sebagai  'jalan paling berbahaya di dunia.'




Video seorang polis memasukkan sebuah bungkusan (dadah) pada kereta orang ditahannya

Posted: 05 Jan 2012 05:00 AM PST



Sebuah klip video yang diambil dari kereta peronda menujukkan sorang aparat polis 'diduga' menempatkan sebuah bungkusan ubat terlarang (dadah) pada kereta seorang lelaki yang mereka hentikan saat melanggar tanda berhenti.
Video yang difilemkan pada 11 Februari 2011 ini dirilis oleh surat khabar tempatan, Utica Phoenix, menunjukkan dua orang petugas dari Utica, New York, sedang menggeledah kereta saat pria itu ditahan.










Dalam rakaman tersebut, salah satu petugas polis terlihat menarik sebuah bungkusan dari sakunya saat ia masuk ke sisi kanan kereta dan muncul sesaat kemudian dengan memegang bungkusan yang sama. Namun tidak jelas apakah isi bungkusan tersebut merupakan narkotika.
Mail Online menulis bahawa, pihak polis Utica mengatakan bahawa mereka masih menyelidiki insiden ini, dan bahawa video tersebut juga sementara dalam diperiksa oleh FBI.





Ada khidmat sewa kekasih di China

Posted: 05 Jan 2012 04:00 AM PST


  
Para wanita yang kesepian di China kini boleh mendapatkan kekasih sementara dengan harga yang sangat terjangkau.


Di situs jual beli Taobao, harga menyewa seorang kekasih lelaki dibuka dengan harga 10 yuan. Layanannya sendiri bervariasi, dengan harga segitu, rata-rata servis yang didapat adalah makan siang selama 1 jam. Jika mahu lebih dari itu, maka siap-siap saja harus menyiapkan modal yang lebih banyak. Misalnya untuk menemani belanja selama satu jam, bayarannya akan meningkat menjadi 20 yuan.


Harga servis rata-rata sejauh ini berkisar di angka 100 yuan untuk booking penuh selama sehari penuh. Tapi ada juga yang memasang tarif jauh lebih tinggi dari itu. Contohnya Huang dari Guangdong, lelaki ini memasang harga sewa 500 yuan . Dengan catatan harganya boleh di runding jika wanita yang mengencaninya benar-benar serius dan ingin menikahinya.
Motivasi para lelaki sewaan ini juga bervariasi, ada yang melakukannya untuk wang, dan ada juga yang melakukannya demi cinta. Demi cinta? Hahaha.... 
 
sumber: wantchinatimes

Berhati-hati ini bukan minuman ringan tapi liquid cleaner

Posted: 05 Jan 2012 03:00 AM PST





Sekali pandang pasti ramai yang ingat ini minuman ringan kerana gaya bungkusannya hampir sama dengan bungkusan minuman ringan...

sumber gambar : stomp.com.sg

Awek cantik yang kaya

Posted: 05 Jan 2012 02:00 AM PST



Ada yang berbeza yang ditampilkan CRI Online edisi akhir Disember 2011. Ada foto berjudul Gadis Jutawan Yang Paling Cantik, tentu saja maksudnya gadis jutawan yang paling cantik 2011. Siapa dia? Wanita yang dimaksud adalah Ivanka Trump. Tahun 2011 Ivanka memiliki kekayaan sekitar 2,1 biliion dolar.


Dia adalah pewaris tahkta bisnis Trump. Ivanka Trump saat ini menjadi Deputi CEO Group Trump, syarikat real estate paling besar di Amerika Syarikat.


Nama lengkapnya Ivanka Trump Marie, lahir 30 Oktober 1981. Selain  adalah seorang pengusaha, dia juga sebagai  model fashion. Putri dari Ivana Trump model dari Chezko dan raja bisnis Amerika Donald Trump.


Ivanka Trump belajar Sekolah Chapin di New York City, dan lulus dari Choate Rosemary Hall di Wallingford, Connecticut. Dia menghabiskan dua tahun di Universitas Georgetown, kemudian dipindahkan ke Wharton School of Business di University of Pennsylvania, lulus summa cum laude pada tahun 2004.

Anak Hamili Ibu Kandungnya sendiri

Posted: 05 Jan 2012 01:00 AM PST

Khabar yang menghebohkan terdengar dari sebuah desa di Polewali Mandar, Sulawesi Barat. Seorang ibu dengan lapan anak kini tengah hamil tujuh bulan. Dikhabarkan, ayah dari bayi di dalam kandungannya itu adalah anak sulungnya sendiri.


Sang bapak yang merantau ke Malaysia sudah lima tahun tak memberi nafkah bagi isteri dan lapan anaknya. Diduga, keadaan itu yang menjadi penyebab timbulnya perilaku seks menyimpang dari adat dan agama ini.


Rani (40) membantah kecurigaan para tetangganya. Namun, perut Rani yang terus bertambah buncit membuatnya tak boleh menyembunyikan aib keluarga. Rani semula beralasan dirinya diperkosa seorang pemuda desa. Kerana telah membuat aib terhadap diri dan keluarganya, Rani mengaku membunuh lelaki itu dan menanamnya di tengah sawah. Namun, alasan Rani tak meredakan kecurigaan warga dan para tetangganya.


Takut diseret ke balai polis kerana alasan membunuh seseorang, ibu lapan anak ini kembali membuat alasan baru. Rani mengaku dirinya telah dihamili seorang lelaki yang berasal Kabupaten Endrekang, Sulawesi Selatan. Saat itu Rani pun mengaku diperkosa saat bekerja sebagai buruh di Enrekang.


Warga dan pihak berkuasa pemerintah desa setempat pun mendesak Rani menunjukkan lelaki yang telah menghamili dirinya bertanggung jawab atas janin dalam kandugannya. Beberapa minggu kemudian Rani datang bersama seorang lelaki yang dikatakan sebagai ayah dari anak di dalam kandungannya. Ini ditunjukkan dengan surat nikah dari KUA Enrekang lengkap dengan foto keduanya. Kecurigaan warga pun redah ketika itu.


Setelah reda lebih dari lima bulan, warga dan para tetangga Rani kembali menaruh curiga. Ini bermula dari pengakuan salah seorang anaknya yang masih berumur empat tahun. Anaknya bercerita kepada jiran tetangga jika ibunya dan Emang, abang sulungnya, sudah lama tidur sebilik.


Cerita ini kembali menjadi gossip para tetangga dan warga sekampungnya. Sejumlah warga pun mendesak ketua dusun dan desa setempat untuk mengetahui cerita sebenar khabar tak sedap itu.


Setelah lama didesak, Rani akhinrya mengakui jika janin berumur tujuh bulan dalam kandungannya adalah perbuatan Emang, anak sulungnya.


Pengakuan itu tak hanya membuat gegar para tetangga. Ketua desa setempat pun seolah disambar petir mendengar pengakuan Rani.


Cerita ini dikatakan oleh ketua desa dusun setempat, Sulaeman, Rabu (28/4/2011), yang mengaku sempat panik lantaran membayangkan risiko perbuatan ibu dan anak ini kelak setelah cerita pengakuan ini tersebar luas.


"Saya dan ketua desa lainnya pun bingung mencari penyelesainya. Ini bukan persoalan anak muda menghamili kekasihya, tapi ini anak menghamili sang ibu," ujar Sulaeman.


Pengakuan mengejutkan juga diakui Emang, anak sulung yang selama ini bekerja sebagai buruh bangunan yang menampung kehidupan keluarganya.


Saat ketua desa sedang bermusyawarah mencari penyelesaian untuk pasangan tak rasmi ini, tiba-tiba Rani dan Emang menghilang dari rumah dan kampung halamannya. Rani menghilang Jumaat petang lalu, sedangkan Emang meninggalkan rumah dan adik-adiknya sejak Sabtu pagi.


Tujuh anak Rani yang rata-rata masih kecil kini tinggal di sejumlah sanak keluarganya yang bersedia menampungnya.


Kepala desa menduga Rani dan Emang panik dan cemas lantaran takut jadi sasaran amuk warga dan jiran tetangga yang merasa kelakuan keduanya telah mencemari kampung halaman mereka.


Meski demikian, pengakuan Rani ini belum tentu benar. Sekalipun anak sulungnya telah mengaku, bukan tidak mungkin penyangkalan itu dilakukan Rani sama seperti dua kes sebelumnya.

Aduh..Video Masturbasi Penyanyi Seksi China Ini Bocor di Internet

Posted: 05 Jan 2012 12:00 AM PST


SHANGHAI- Berhati-hatilah jika memiliki video yang bersifat peribadi. Pelajaran ini nampaknya bererti bagi penyanyi sekaligus model seksi, Isabella Yang. Video peribadinya itu ternyata bocor dan beredar luas di internet.
  
 Awalnya rakaman berdurasi tujuh minit itu ditujukan pada teman wanitanya yang saat itu tinggal di Inggris. Namun tiba-tiba saja video itu bocor, saat kekasih temannya cuba mengirim balik rakaman gambar itu kepada dirinya. Demikian seperti yang dilansir Sohu, Khamis (5/1/2012).
  
 "Saya berbagi video dengan teman saya yang tinggal di luar negeri. Untuk memberitahukan kepadanya bahawa banyak cara untuk melampiaskan hasrat seks saat pasangan kita tak ada di sisi," ungkap Isabella.
  
 Kata Isabella, masturbasi menjadi salah satu cara mencegah perselingkuhan. Hanya kerana tidak tersalurkan. "Ini merupakan cara agar para wanita tidak pergi keluar untuk merayu laki-laki. Dan saya rasa perilaku itu harus didukung," tuturnya.
(efi)

Awek cantik berpose seksi dengan cara yang pelik (trend 2012)

Posted: 04 Jan 2012 11:00 PM PST



agaknya ini trend nak berpose seksi untuk tahun 2012 ni...wakakaka

Seorang Bapak Tak Peduli Teriakkan Seseorang Yang Tenggelam, Tak Tahu Bahawa Itu Anaknya Sendiri

Posted: 04 Jan 2012 10:00 PM PST


Kerana sikap tak pedulinya, seorang bapak di China harus membayarnya dengan harga yang sangat-sangat mahal.


 Meskipun ia mendengar teriakan seorang anak yang meminta tolong kerana tenggelam, lelaki ini memilih untuk tidak ambil pusing dan kembali berjalan begitu saja.


 Setelah anak tersebut meninggal, barulah ia tahu bahwa yang menjadi korban tak lain adalah anaknya sendiri.


 Parahnya lagi, orang ini malah melempar kesalahan pada insiden tersebut kepada pengurus di daerah tempat tinggalnya (mungkin semacam RT/RW). Ia menuntut wang ganti rugi sebanyak 470,000 yuan.


 Tuntutannya ini ditolak oleh pengadilan setempat dan terdaftar sebagai Top 10 Kes Tipikal di Pengadilan Wuxi.


  


sumber: Asiaone

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS