Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


(Super LOL!) Perutusan Filem 2 Alam Ala Hari Raya

Posted: 09 Oct 2010 11:39 AM PDT

Yeah, raya lagi. Jom meriam buluh sedas dua…

Ha ha, nak gelak salah, tak nak gelak nanti di'cop gila. Ini cerita serius, filem 2 Alam yang di'katakan akan mengutip RM40 juta bakal ditayangkan di pawagam pada 18 November. Itu tidak mengapa, cuma buat kali pertama dalam sejarah, pelancaran filem dibuat ala-ala perutusan hari raya!

Fuh, terus jem otak kami bila muncul-muncul sahaja, Dr. Rozmey buat ucapan, "berbesar hati mewartakan & memuktamadkan tarikh tayangan filem 2 Alam serentak ke 83 pawagam seluruh negara 18 November 2010 bersamaan dengan 11 Zulhijjah…" Nasib tiada pemegang mohor diraja.

Dr. Rozmey kacak selepas ini.

P/s: Kasi pecah kepala korang

Full Feed Generated by GetFullRSS.com and Used Car Search Engine.

(Real Stuff!) Edward Cullen Muncul Dalam Drama Ponti Anak Remaja

Posted: 09 Oct 2010 11:11 AM PDT

Serius, Edward Cullen yang popular dalam filem Twilight bakal muncul dalam drama Ponti Anak Remaja yang keudara pada 25 Oktober 2010, hanya di Astro Ria.

Al-kisah'nya, Ning Baizura tweet video promo drama yang menampilkan Liyana Jasmay sebagai pelakon utama. Kami layan'kan sahaja sehingga'lah tiba pada minit 0:18, perkara pertama yang terlintas dalam benak fikiran kami, "oh shit, Edward Cullen, again?!"

Untuk kesan yang lebih dramatik, si pengarah turut menggunakan latar belakang hutan yang sangat sinonim dengan filem Twilight, cuma kali ini hutan khatulistiwa menjadi pilihan. Entah-entah, parody kot?

Mungkin si pengarah mempunyai alasan tersendiri, pada kami mana-mana pun ok. Populariti Twilight, sedikit sebanyak tempias'nya dapat juga dirasai oleh pelakon-pelakon drama Ponti Anak Remaja. Yeah, si pengarah bijak menarik perhatian peminat Twilight tempatan untuk menonton drama'nya.

Kalau 3 gambar di'atas tidak cukup untuk anda berkata, "ya, ini Edward Cullen", kami tadahkan video trailer untuk anda membuat penilaian. Enjoice!

P/s: Pontianak boleh bersukan dalam air tak??

Full Feed Generated by GetFullRSS.com and Used Car Search Engine.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Hukuman untuk kanak-kanak curi roti di Iran

Posted: 09 Oct 2010 09:02 PM PDT

Daripada yang dikatakan dari sumber,budak ini
hanya mencuri roti tapi hukumannya..
lihat gambarnya...



nak kata hukum cara hudud pun bukan..
ini hukum cara apa ni......


Gameshow paling 'brutal',85juta orang menyaksikannya

Posted: 09 Oct 2010 08:00 PM PDT

The Intercept, adalah Gameshow yang memiliki rating yang sangat tinggi iaitu 2 kali melebihi rating American Idol.Seramai 85 juta orang Russia yang menonton rancangan ini pada satu masa. Kenapa rancangan ini boleh menarik ramai penonton menyaksikannya.?Ini semua kerana rancangan ini cukup unik.


Si peserta akan diberikan sebiji kereta. Tetapi..Kereta itu akan dilaporkan ke polis sebagai kereta yang telah dicuri..Kemuncak daripada gameshow inilah peserta cuba untuk menghindarkan diri daripada ditangkap oleh polis selama 35 minit dengan cara menggunakan jalan yang sibuk,masuk terowong atau apa-apa sahaja agar tidak tertangkap.

Ramai juga peserta yang  gagal kerana keretanya masuk ke sungai atau rosak setelah melanggar pagar pembahagi jalan. Pihak polis tidak mengetahui tentang gameshow yang sedang berlangsung.. Tidak hairanlah peserta yang ditangkap dilayan seperti penjenayah yang mencuri kereta.(link)

Akibat pihak hotel tak terima kad kredit

Posted: 09 Oct 2010 07:03 PM PDT

Seorang pengusaha dari Shanxi China telah menginap di sebuah hotel.
Dia telah dikenakan caj sebanyak RMB 200,000 dan dia hendak membayar
caj itu menggunakan kad kredit tetapi tidak di terima oleh pihak hotel.
Kemudian penguasaha itu telah menelefon pekerjanya untuk membawa wang tunai...
Dan inilah akibat yang ditanggung oleh pihak hotel kerana keegoannya...









 dan tak pasal-pasal buang masa nak kena kira duit...
Macam ni punya hotel pun ada....



Buku termahal didunia hanya satu muka surat yang di tulis

Posted: 09 Oct 2010 06:36 PM PDT

Sebuah buku tebal  dengan judul 'The Onliest and The Deepest Secrets of The Medical Art' adalah barang unik dan termahal di dunia. Dalam buku ini hanya berisikan sebuah kalimat sederhana tetapi berharga US$ 20.000.


Elementa Chemiae

Buku ini adalah karya terakhir dari Boerhaave, seorang doktor Belanda yang menulis buku 'Elementa Chemiae' dan meninggal dunia pada tahun 1738. Sebelum meninggal dunia dia telah meninggalkan sebuah buku tebal  dengan judul 'The Onliest and The Deepest Secrets of The Medical Art' yang ertinya 'Rahsia paling mendalam dan satu-satunya dalam seni pengubatan'.

Ketika dilelong buku ini, terjual dengan harga US$ 20.000. Tapi ternyata,setelah buku dibuka, pemenang lelong itu mendapati 99 dari 100 halaman buku itu kosong tidak ada tulisan sama sekali.

Selain sampul depan, deretan huruf yang membentuk sebaris tulisan pendek di satu halamannya, berbunyi
'Jaga diri untuk tetap tenang, jaga kaki agar tetap hangat, dan kamu akan membuat doktor terbaik sekalipun menjadi miskin.'

Mati akibat permainan seks

Posted: 09 Oct 2010 05:37 PM PDT

BARLASTON – Seorang ahli perniagaan di Britain mati dijerut kolar besi berpaku ketika dia tergantung pada bumbung bilik permainan seks di rumah sepasang suami isteri, lapor sebuah akhbar semalam.

Mangsa, Lionel Webster memakai sut gaya tahanan Teluk Guantanamo dan but kulit apabila dia sesak nafas dalam permainan seks di kediaman pasangan Colin Richardson, 75 dan isterinya yang berusia 68 tahun, Anne Richardson di sini, England.

Akhbar The Sun melaporkan bahawa inkues kes itu pada Khamis lepas mendapati Webster, 61, merupakan pelanggan tetap sesi seks sadis itu dengan bayaran £150 (RM745) bagi satu sesi.

Dia gemar meminta dirinya 'diseksa' seperti seorang tahanan tentera.


Selepas puting dan kemaluan Webster dikapit dan dirantai, Anne menyambungkan rantai pada kolar leherWebter dan menggantungnya.

Mereka cuba membuka kolar itu selepas mendapati dia terjerut dan lemas tetapi gagal kerana mangsa menguncinya dan menyembunyikan kunci di salah satu poket sut tahanannya.

Berdepan situasi cemas, pasangan itu yang berkahwin selama 49 tahun, membuat panggilan kecemasan.

Polis kemudian menemui sejumlah tali, cemeti, alat bantuan seks, seluar dalam kulit dan beberapa buku seks sadis di bilik berkenaan.

Pasangan itu pada awalnya ditangkap, tetapi dibebaskan selepas pihak pendakwa raya berpuas hati kes itu tiada unsur jenayah.-kosmo online


bk-manusia-manusia......



Nenek pun tak mahu kalah

Posted: 09 Oct 2010 05:00 PM PDT

Nenek zaman sekarang makin dahsyat...
tak mahu kalah....
Tak caya cuba tengok gambar ini...







Undang-undang anti gemuk di Jepun

Posted: 09 Oct 2010 10:01 AM PDT

Jepun mungkin adalah satu-satunya negara yang meluluskan Undang-Undang anti obesiti atau anti gemuk di dunia. Undang-undang yang disahkan tahun lalu tersebut melarang masyarakat Jepun untuk gemuk.

Bagi seorang pemuda, pinggang yang melebihi 33.5 inci adalah gemuk. Bagi gadis, 35.4 inci


Apabila anda melepasi batas maksimum tersebut, maka anda mesti mengikuti kaunseling dengan doktor, pergi ke gym sehingga kembali ketahap maksimum tadi..

Disamping itu, boss anda juga akan di denda kerana pekerjanya gemuk, dan boss tersebut akan membayar perbelanjaan untuk anda menguruskan badan.

Alasan undang-undan ini adalah dengan semakin sedikit orang yang gemuk,semakin rendah perbelanjaan kesihatan yang dikeluarkan di negara tersebut.

Kenapa sanggup hina diri sendiri ?

Posted: 09 Oct 2010 09:30 AM PDT

Gambar-gambar orang yang mabuk di bawah menggambarkan betapa hinanya
sikap manusia apabila sudah mabuk...
Inilah sebab dan musabab kenapa Agama kita Islam mengharamkan arak.










Tiada ada lagi perasaan malu dan segan...


Malu aku dengan budak ini.

Posted: 09 Oct 2010 08:02 AM PDT










Dilahirkan tanpa tangan sejak kecil lagi..
kegigihannya membuat hati terbuka untuk 
muhasabah diri....
Kenapa manusia yang cukup sifatnya tidak segigih budak ini?
Selalu sahaja mengharapkan orang lain....
Atau bila dah kekurangan sifat baru hendak sedar?
Aku terasa malu dengan budak ini.....


Detik kanak-kanak Palestin dilanggar oleh pemandu warga Israel

Posted: 09 Oct 2010 05:10 AM PDT

Beginilah detik kanak-kanak Palestin dilanggar oleh pemandu
warga Israel...(link)








Akibat kalah bertaruh

Posted: 09 Oct 2010 01:00 AM PDT

Kesian pak cik nie..terpaksa berkeadaan begini akibat kalah
dalam pertaruhan bersama rakan sekerjanya....





bk- fikir dulu sebelum membuat sesuatu keputusan...



Lelaki ini gilakan Maradona bukan Madonna

Posted: 09 Oct 2010 12:35 AM PDT

Goage yang berasal dari China merupakan fanatik pasukan Argentina..
Kegilaannya itu sampai dia sanggup berbuat begini...






nasib baik Argentina tak jadi juara dunia...
kalau tak dah kena kahwin dengan dia....


Dapat habiskan sup ini dalam satu jam,tak payah bayar

Posted: 08 Oct 2010 11:38 PM PDT

The Pho Garden restaurant, di Clement's Street, San Francisco,telah mengadakan
satu pertandingan.Mereka dikehendaki menghabiskan sup ini dalam satu jam.
Sesiapa yang berjaya mereka tidak perlu membayar sup ini yang berharga US$22...
Agak-agak boleh tak mereka menghabiskan sup ini....







bk-aku tak boleh.....


Buat-buat malu konon...

Posted: 08 Oct 2010 10:38 PM PDT

Nampak sangat hipokrit mamat nie..
buat-buat malu konon...





tapi aku rasa dia nak cover muka dia masuk suratkhabar kot...
takut bini marah..bila keluar muka kat surat khabar nanti...


Buat T'shirt guna prinsip mee segera

Posted: 08 Oct 2010 12:00 PM PDT

Jepun memang terkenal sebagai pusat teknologi. Mereka di Jepun telah mencipta baju t'shirt  dengan teknologi miee segera. T'shirt segera ini di buat berdasakan pembuatan seperti mee segera . Berukuran sangat mini, tetapi setelah direndam di air, ukuran nya akan menjadi normal Sesuai untuk di bawa travel dan amt menjimatkan ruang.








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS