Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


New Zealand AirAsia X Ultimate NZ Action Hero Day 2

Posted: 16 Jun 2011 04:00 AM PDT

Team Kaitaki : What A Memorable Time

Team Kaitaki at Hanmer Springs
15 Jun 2011 – Day 2. We had a great day at Hanmer Springs, the famous for its Thermal Pools and Spa. After breakfast at the Isobel's Restaurant which is located on the ground floor of the Heritage Hanmer Springs we begin our first adventure of the day. We start our first move at the Hanmer Springs Thermal Pools and Spa. It's just a 3 minute walk from the Heritage.

DSC_0097

Our first challange

We were given a warm welcome by Mr. Scotts. He guided us during the challange. The first race starts with Mohamad Uzair vs Fanly, swimming against the water flows. Before entering, we were given costume and towels each. After the first challange, we then move to the most exciting superbowl. We slide on single and dual inflatable tube towering about 15 metres above the Hamner complex.

DSC_0163

Superbowl Experience

We were thrilled by the speed and size of the superbowl and have fun too. After the challange, we get into the sulphur pools. The water so wonderful ranging temperatures at 40 degree celcius. We took picture with mountain snow cap background. Thanks to Mr Scotts willingly entertain us during our visit.

DSC_0392

Team Kaitaki at Thrillseekers Adventures

Our next challange was at the Thrillseekers Adventures. Here we met Mr Darrel. He gave some briefing on how to use gun and shoot claybirds. Each of us taking turn to challange the claybird shooting. This really unforgettable experience. Thanks to Mr Darrel for giving us the chance to hold a gun and shoot claybirds. Thanks to Thrillseekers.co.nz and Tourism New Zealand plus AirAsia to have given us the precious experience.The Faces Go Places tour by AirAsia and Tourism of New Zealand really owesome and fantastic. It was fun and exciting.

DSC_0467

Take lunch at Coffe Culture

At 3.00pm we had our lunch at Coffee Culture, Rangiora Town Centre. Thanks Tourism of New Zealand for sponsoring the lunch. We then move to Terrace Down, Centrebury for our next chellange. Along the way we enjoy the beautiful panorama of the Dairy Farms. It was magnificent views with perfect weather with the fabulous stunning snowy mountains.

IMG_2558

Wow! Beautiful… fabulous restaurant. A warm welcome by Mr Rodger and thanks for the delicious dinner. Awaiting for the golf challenge tomorrow.

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • New Zealand AirAsia X Ultimate NZ Action Hero Day 1
  • AirAsia X Ultimate NZ Action Hero!
  • Photo Tony Fernandes Dressed up as God of Prosperity
  • Tune Group Media Night 2010
  • AirAsia Celebrates an AllStar Wedding!
  • Airasia X To Appoint Y.B. Tan Sri Rafidah Aziz As Chairman
  • AirAsia The Fastest Growing Foreign Airline for Cargo
  • Altitude X Launching
  • AirAsia Launches Direct Kuala Lumpur Palembang Flights
  • Is There a Gwen in You Contest
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Dokumentari Dari Kuala Ke Kuala Ajak

    Posted: 16 Jun 2011 03:29 AM PDT

    Dokumentari 13 Episod : Dari Kuala Ke Kuala Ajak Penonton Kenali Keunikan 'Kuala' Dalam Malaysia Di TV1

    Setiap nama tempat yang pangkal permulaannya di sebut 'Kuala' memiliki keistimewaan dan kelebihannya yang tersendiri. Mengambil inisiatif membuka mata masyarakat mengetahui dengan lebih dekat mengenainya, Radio Televisyen Malaysia (RTM) mengajak seluruh rakyat Malaysia mengenali sejumlah besar kawasan Kuala di Malaysia menerusi sebuah program dokumentari terbaru, Dari Kuala Ke Kuala yang bersiaran mulai 23 Jun 2011, setiap Khamis, jam 3.30 petang di TV1.

    Menariknya dokumentari setengah jam ini dalam 13 episod siarannya mengisi slot Aspirasi memaparkan keunikan setiap Kuala di kunjungi selain dapat mengesan sejarah yang telah ditemui sekitarnya. Lokasi yang dipilih termasuklah Kuala Gula di Taiping dan Kuala Sepetang (Perak), Kuala Selangor (Selangor), Kuala Rompin (Pahang), Kuala Muar dan Kuala Sedeli (Johor), Kuala Berang dan Kuala Terengganu (Terengganu), Kuala Linggi (Melaka), Kuala Muda (Kedah), Kuala Medang (Pahang) dan Tanjung Piai di Johor.

    Kuala Medang

    Keunikan Kuala Gula di Taiping, Perak menunjukkan penempatan tempatan dan pekerjaan yang didapati di Kuala Gula. Terdapat juga kesan-kesan sejarah yang telah ditemui di sekitar kawasan Kuala Gula oleh peneroka sejarah beberapa tahun dahulu. Selain itu, menerusi episod ini juga mengetengahkan tarikan pelancong yang terdapat di situ. Menarik di Kuala Sepetang pula memaparkan keunikan Kuala Sepetang, Piai dimana penempatan tempatan dan pekerjaan yang didapati di situ sebagai pengusaha sangkat ikan. Turut diketengahkan kesan-kesan sejarah yang telah ditemui seperti landasa keretapi pertama di Tanah Melayu.

    Episod Kuala Selangor menunjukkan penempatan tempatan dan pekerjaan yang didapati di Kuala Selangor, seperti nelayan dan penternak kerang. Selain itu, dokumentari ini juga mengetengahkan kesan-kesan sejarah yang telah ditemui di sekitar kawasan Kuala Selangor.

    Di Pahang, program ini menjelajah lokasi Kuala Rompin yang popular dengan aktivit menternak kupang dan mencari ketam. Selain itu, episod ini juga mengetengahkan sukan memancing yang terkenal di seluruh dunia, iaitu menangkap ikan layar. Manakala episod di Kuala Medang pula menunjukkan penempatan tempatan dan pekerjaan yang didapati seperti pengusaha homestay. Selain itu, dokumentari ini juga mengetengahkan industri-industri kecil yang terdapat di kawasan itu.

    Tiga lokasi di Johor termasuklah di Kuala Sedili, yang kebanyakannya menjadi penternak belangkas dan penangkap udang kara. Selain itu, turut mengetengahkan kesan-kesan sejarah yang telah ditemui di sekitar kawasan Kuala Sedili. Di Kuala Muar pula menunjukkan penempatan tempatan dan pekerjaan yang didapati seperti penyelam tiram. Uniknya penonton di dedahkan dengan maklumat sejarah Bandar Maharani, Muar seperti kubur bentayan. Ketika berada di lokasi Tanjung Piai, pekerjaan penduduk di situ gigih mengusahakan kelong dan menjadi nelayan laut dalam.

    Usah ketinggalan menyaksikan persinggahan pogram ini mengisi tiga episod negeri Terengganu termasuklah di Kuala Berang di mana aktiviti seperti menanam jagung dan menanam tembakau giat dijalankan. Selain itu, dokumentari ini juga mengetengahkan sejarah Batu Bersurat yang dijumpai buat kali pertamanya, di Kuala Berang. Di Kuala Kemaman, program ini mendekati pengusaha ikan bilis, keropok lekor dan satar. Sebelum diakhiri episod negeri ini dengan kunjungan ke Kuala Terengganu.

    Di Kuala Linggi, Melaka dokumentari ini menunjukkan penempatan tempatan dan pekerjaan seperti penjaring udang selain mengetengahkan sejarah Fort Supai, Pagar Ruyung dan tapak kaki Hang Tuah yang terdapat di Kuala Linggi sebelum episod akhir berkongsi keindahan dan keunikan di Kuala Muda, Kedah.

    Dari-kuala-ke-kuala

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Dokumentari Khas Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia
  • Dokumentari DAULAT TUANKU Di TV3
  • Airasia Launches Year-End Promo
  • Mogwai Wuz Hear di 8TV
  • Kempen Derma Darah Dan Pameran Pendidikan Kesihatan
  • Kempen Derma Darah Dan Pameran Pendidikan Kesihatan Anjuran Masjid Negara
  • Meet My New Baby: MyFew.Net
  • Dokumentari Khas Hari Merdeka Jejak Jaya 1 Destinasi
  • Gambar Kekasih Baru Nor Aliah Lee
  • Dokumentari Profil Tun Sambanthan & Tunku Abdul Rahman
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Aaron Aziz Bengang Dengan Pelakon Baru, Siapakah Pelakon Itu?

    Posted: 16 Jun 2011 02:54 AM PDT

    AARON AZIZ

    Semalam, Aaron Aziz melalui Twitternya telah meluahkan rasa ketidakpuasan hatinya (senang cakap, bengang) terhadap seorang pelakon baru yang turut berlakon dengannya kerana pelakon baru tersebut tidak datang untuk pengambaran.

    Kat bawah ni screenshot tweet Aaron Aziz tu.

    AARON AZIZ

    AARON AZIZ

    Marah betul abang Aaron kita. Tapi memang patut pun dia marah sebab perkara tersebut melibatkan ramai pihak. Kalau kena kat kami, pasti kami akan marah juga. Yer la, bak kata Aaron Aziz, kau sorang je ada jadual? Kami pun ada juga. lol

    Disebabkan ketidakhadiran pelakon baru tersebut, salah seorang pelakon yang kami minati iaitu Dato Jalaluddin terpaksa balik tanpa sebarang shoot. Nampaknya pelakon baru tersebut telah membuang masa pelakon yang kami minati.

    AARON AZIZ

    Sekarang kami tertanya-tanya, siapakah pelakon baru itu? Kalau kami tahu, confirm kami akan boikot. Kerja tau menyusahkan orang je. Nasihat kami kepada pelakon baru tu, kalau tak dapat bagi komitmen 100%, jangan ambil job tersebut. Faham?

    Related Posts with Thumbnails Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    Nora Elena Terima 1.3 Juta Viewers Di Laman Tonton.

    Posted: 16 Jun 2011 10:31 PM PDT

    Nora Elena Terima 1.3 Juta Viewers Di Laman Tonton.

    Statistik rasmi daripada laman Tonton, Nora Elena menerima sekitar 1.3 juta viewers sepanjang 24 episod penayangannya di web tersebut. Menurut sumber dalaman, statistik tersebut merupakan rekod baru buat laman Tonton.  Stail!

    Sudah jelas lagi nyata, fenomena Nora Elena lakonan Aaron Aziz & Siti Saleha tidak dapat disangkalkan lagi. Sehingga hari ini, rata-rata peminat Nora Elena inginkan kesinambungan musim kedua. Tetapi, semuanya bergantung kepada pihak Tv3. OHBULAN! berpendapat, peminat hari ini lebih mengemari drama-drama yang diadaptasi daripada novel, ada personal touch.

    Untuk yang ketinggalan drama Nora Elena, anda boleh menonton kesemua 24 episode di http://live.tonton.com.my/noraelena/. Specialnya di sini, anda boleh tonton segala deleted scene, uncut secene, bloopers & live chat bersama pelakon Nora Elena. Macam DVD box set tu, enjoice!

    By the way, ya ampun susun tapak tangan pasal entri Nora Elena Mati Dalam Episod Terakhir, Ending Tak Sama Seperti Novel. Spekulasi kami mengenai ending Nora Elena tak menjadi pula. Namun, entri tersebut juga merupakan rekod baru OHBULAN! apabila ia di-share oleh 7200 pembaca di Facebook. Terima kasih!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Single Terbaru Mizz Nina, Take Over Melibatkan Flo Rida!

    Posted: 16 Jun 2011 07:33 PM PDT

    Selepas kejayaan single 'What You Waiting For' bersama Colby O'Donis yang mencecah 600 000 download, Mizz Nina terus mengembangkan empayarnya dengan mengeluarkan single terbaru bersama penyanyi antarabangsa Flo Rida berjudul, Take Over.

    'Club Can't Handle Me' , lagu popular Flo Rida bersama David Guetta pernah dijadikan soundtrack untuk filem Step Up 3D. Setakat hari ini, lagu 'Club Can't Handle Me' telah menerima 82.8 juta viewers di laman youtube. Berdasarkan indikasi ini, OHBULAN! percaya Mizz Nina mempunyai strategi tertentu untuk kekal relevan sebagai ratu hip hop Asia dalam industri hiburan.

    Kami difahamkan, Mizz Nina telah berangkat ke Miami pada 16 Jun lepas untuk proses rakaman video klip Take Over bersama Flo Rida di sana. Video klip tersebut akan menerima suntikan elemen Hollywood demi memenuhi pasaran di sana. Sekali dengar, rentak lagu catchy habis, sesuai untuk kaki cucuk langit.

    Apa pun, kami bangga dengan Mizz Nina yang kini boleh diibaratkan sama tinggi dengan artis bertaraf antarabangsa. Harap-harap, video klip Take Over meletup sehingga mencapai jutaan viewers. Jangan macam video klip nan hado Gambit, sudah!

    Layankan preview lagu Take Over – Mizz Nina Feat Flo Rida selepas ini.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Wanita ini terima cabaran berenang telanjang dengan ikan paus beluga dibawah suhu beku

    Posted: 16 Jun 2011 09:00 PM PDT

    TEMPO Interaktif, Seorang perempuan  Russia, Natalia Avseenko, 36 tahun, menerima cabaran menyelam telanjang dalam air laut yang memiliki suhur di bawah kosong darjah celcius. Natalia merupakan seorang ahli selam yang diminta untuk menjinakkan dua ekor ikan duyung yang tidak suka didekati manusia, apalagi bila manusia itu menggunakan peralatan selam di tubuhnya.

    Natalia diminta mendekati dua ekor duyung bernama Matrena dan Nilma yang berada di kawasan Murmanks Oblast di barat utara Russia, di tepi Laut Putih dekat Lingkaran Kutub Utara yang merupakan sebahagian dari Dophinarium Utrish, sebuah tempat pertunjukan paus dan lumba-lumba.


    Sekitar kawasan itu ditutup agar paus dan lumba-lumba tidak keluar dan instruktur boleh menjinakkan mereka sebelum mereka dikirim ke dolphinarium di berbagai tempat di dunia. Kegiatan seperti itu sebenarnya banyak dikecam oleh para pecinta lingkungan kerana dianggap kejam.

    Duyung memiliki bonggol di kepalanya yang berfungsi mendeteksi lokasi. Bonggol itu juga berguna untuk mengenali manusia yang lebih mudah mereka terima jika tak berpakaian alias bogel. Tentu saja, berenang di air dengan temperatur di bawah titik beku adalah sesuatu yang berisiko bagi manusia.


    Rata-rata manusia memiliki kemampuan bertahan di bawah titik beku hanya lima minit. Namun, Natalia yang juga seorang ahli yoga mampu bertahan berada di dalam air selama 10 minit 40 saat. Ia menggunakan teknik meditasi untuk menahan nafas selama di dalam air.


    Kedua duyung itu terlihat tersenyum saat menyambut Natalia. Duyung yang merupakan sejenis paus dikenal memiliki ekspresi wajah kerana memiliki struktur tulang yang fleksibel dibandingkan paus. Kedua dugong itu pun memberikan senyum yang lebar untuk Natalia.

    Pelik..rumah pun kena curi

    Posted: 16 Jun 2011 08:30 PM PDT

    Macam-macam..
    saya petik dari myMetro

    OTTAWA: Polis Kanada semalam mendakwa seorang lelaki Ontario di mahkamah kerana mencuri sebuah rumah.
    Menurut jurucakap polis, pemilik rumah bergerak berkenaan terkejut apabila mendapati kediamannya hilang dari tempat ia ditinggalkan di Dundalk.

    Dia memaklumkan kepada polis yang kemudian mengesan rumah sepanjang hampir 14 meter itu tidak jauh dari tempat ia dilarikan.

    Seorang lelaki berusia 43 tahun kemudian ditahan dan didakwa mencuri serta menggunakan dokumen palsu untuk meyakinkan polis kononnya dia memiliki rumah berkenaan.

    Rumah bergerak itu dianggarkan bernilai hampir RM92,500.

    Polis juga gagal menjelaskan bagaimana ia dicuri. - AFP

    Kereta tenggelam kerana percayakan sangat GPS

    Posted: 16 Jun 2011 07:47 PM PDT

    Bahana kalau terlampau percaya ...
    saya petik dari kosmo online


    WASHINGTON - Sebuah kenderaan utiliti sukan tenggelam di dalam sebuah tasik dekat Taman Mercer Slough di sini kelmarin selepas seorang daripada tiga wanita yang memandu kenderaan itu mengikut laluan yang ditunjukkan menerusi Sistem Penentu Kedudukan Global (GPS).

    Kejadian itu berlaku pada awal pagi semasa mereka tersesat dalam perjalanan untuk kembali ke sebuah hotel.

    Pemandu kenderaan tersebut menyangka dia memandu di atas jalan raya semasa mengikuti arah panduan menerusi GPS.

    Namun, kenderaan itu bergerak memasuki sebuah tasik.

    Ketiga-tiga wanita itu menggigil selepas mereka berjaya keluar dari kenderaan tersebut yang kemudian tenggelam ke dalam tasik berkenaan.

    Sebuah trak tunda tiba di tempat kejadian pada kira-kira pukul 5 pagi namun kenderaan tersebut sudah tenggelam ke dalam tasik.

    Ia kemudian ditarik keluar dari tasik tersebut dengan menggunakan trak penunda itu. - Agensi

    Kerana kecuaian kain pencuci tertinggal di alat sulit

    Posted: 16 Jun 2011 06:30 PM PDT

    Kesian..kerana kecuaian..
    saya petik dari myMetro

    KUALA LUMPUR: Seorang wanita terpaksa menderita berikutan kemaluannya dijangkiti kuman, didakwa akibat kecuaian pihak hospital tertinggal kain pencuci di dalam anggota sulitnya selepas bersalin anak sulung pada 19 Mei lalu.
    Wanita itu yang melahirkan anak sulung lelaki di sebuah hospital di Selangor pada mulanya tidak berasa apa-apa perubahan malah turut dibenarkan keluar selepas dua hari berada di wad.
    Bagaimanapun, selepas pulang dia berasa sakit di kemaluan malah air kencingnya turut berbau busuk menyebabkan mangsa mengesyaki sesuatu.

    Suaminya, Kamaruddin Mohamad Ali, 29, berkata, isterinya mengadu sakit di bahagian itu, namun pada mulanya dia menyangka perkara itu normal kerana baru bersalin.


    Menurutnya, dia menghantar isterinya pulang ke kampung di Pulau Pinang pada 24 Mei lalu supaya dijaga keluarganya.

    Kambing Jantan Hasilkan Air Susu Ibu???

    Posted: 16 Jun 2011 05:46 PM PDT

    INILAH.COM, London – Klon genetik membuat kambing jantan mampu menghasilkan susu serupa air susu ibu (ASI). Kambing ini sepertinya betina yang terperangkap ditubuh jantan. Seperti apa?

    AgResearch menjadi 'dalang' praktek ini. Kambing ini dibaptis 'goys' yang merupakan cantuman 'girl' dan 'boy'. Hingga kini, sudah ada 15 goys di .New Zealand .

    Banyak kritik dengan kemunculan menyatakan, program ini harus dihentikan kerana kekhuatiran ilmuwan 'berperanan sebagai Tuhan'. Para pengkritik juga mengkhuatirkan bahaya jika kambing-kambing ini lepas dan DNA-nya menyebar.

    AgResearch mengatakan, sebanyak 75% kambing rekaan 'dibuat' di Hamilton. Semua 'pejantan' telah disterilisasi agar kambing ini tak boleh berkembang biak. Sejauh ini, ke-15 goys itu mampu menghasilkan ASI di usia enam bulan.

    Pengembangan kambing ini pun mendapat reaksi di banyak blog dan internet. "Saya tak mengerti mengapa mereka melakukan ini, bunuh saja haiwan-haiwan tak berdosa ini," tulis Carol Hill pada blog miliknya.

    Manager biosains terapan AgResearch Dr Jimmy Suttie mengatakan, kambing ini tak mengalami rekayasa genetik. "Kami sangat memperhatikan etika haiwan di AgResearch," ujarnya.

    Semua eksperimen ini diawasi doktor haiwan dan dewan etika haiwan. "Mereka tak mengkhuatirkan apa pun", tutupnya.

    Home theatre seorang peminat Star Wars

    Posted: 16 Jun 2011 11:01 AM PDT







    Kesian...Peragawati tak sedar kain terkoyak

    Posted: 16 Jun 2011 10:01 AM PDT


    kesian dia....

    Gila..akibat cinta ditolak lelaki ini lapor palsu ada bahan letupan dirumah bekas kekasih

    Posted: 16 Jun 2011 09:01 AM PDT

    LONDON - Seorang lelaki yang ditolak cinta oleh kekasihnya, membuat onak dengan mengirim polis bersenjata lengkap dan lebih dari 90 kendaraan darurat ke rumah bekas kekasihnya.
    Anthony Jackson membalaskan dendam sakit hatinya kepadanya, dengan mengatakan kepada polis bahawa rumah bekas kekasihnya tersebut dipenuhi bahan letupan. Laporan palsu ini dilakukannya selama 999 kali kepada polis dengan 15 waktu terpisah. Demikian diberitakan Daily Mail, Khamis (16/6/2011).
    Sebuah helikopter dikirim ke rumah perempuan yang beralamat di London. Sementara disaat bersamaan, Jackson juga melakukan laporan palsu kepada polis bahawa sebuah lori minyak mengalami kemalangan dan pemandunya tersepit di dalam truk itu.
    Akibatnya, helikopter dan pihak keamanan beberapa kali diturunkan.. Aksi  Jackson juga menyebabkan bekas kekasihnya tidak tenang. Tetapi rangkaian insiden yang terjadi tahun lalu ini, akhirnya berakhir setelah Jackson ditangkap.
    Jackson mengakui tujuh dakwaan yang diarahkan kepada dirinya. Dirinya dianggap bersalah dengan sengaja membuat laporan palsu dengan maksud menciptakan kekecohan Dia juga bersalah menggunakan jaringan komunikasi publik dengan maksud untuk membuat kekecohan.
    Hakim Roger Chapple menjatuhkannya dengan hukuman penjara selama dua tahun. Dia pun dilarang untuk mendekati bekas kekasihnya hingga jarak 50 meter dari rumahnya.
    Sebelumnya Jackson sempat tinggal bersama dengan bekas kekasihnya selama lapan tahun. Namun hubungan keduanya berakhir tahun lalu dan hal ini membuat Jackson marah yang membuatnya melakukan aksi gila serta mengganggu ketenanganbekas kekasihnya.
    Sumber :http://www.okezone.com/

    Gila..lelaki buat siaran lansung secara online cabul seorang bayi

    Posted: 16 Jun 2011 08:20 AM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang lelaki membuat tayangan secara langsung video online yang memperlihatkan dirinya mencabul secara seksual seorang bayi dihukum 40 tahun penjara.Lelaki berusia 35 tahun ini bernama Brian Annoreno didakwa melakukan pornografi anak.

    Dilapor AP, Selasa (15/6/2011), Annoreno satu di antara lelaki yang tinggal di wilaya Chicago, Amerika Syarikat (AS), yang didakwa melakukan pornografi keatas kanak-kanak pada tahun 2006. Demikian disampaikan jaksa wilayah.

    Jaksa wilayah juga mengatakan bahawa Annoreno ikut serta dalam internet chat room untuk bertukar pornografi anak serta gambar mahupun videonya.

    Puluhan orang ditangkap di AS,Britain, Kanada, dan sejumlah tempat lain setelah pasukan penyiasatan berhasil membongkar hal itu dengan masuk ke chat room. Annoreno dan juga rakannya melakukan tayangan langsung menggunakan layanan online instant messenger services memperlihatkan dirinya mencabul secara seksual kanak-kanak.

    "Ini adalah kes yang kriminal yang paling menganggu dan sangat jahat berkait anak bawah umur," demikian disampaikan Jaksa AS Patrick J. Fitzgerald.

    Annoreno dinyatakan bersalah atas kes pornografi anak pada tahun 2010. Ia kini berada di tahanan federal sejak ia ditangkap tahun 2006 dan menerima pengurangan hukuman. Ia dijatuhi hukuman pada Jumaat pminggu lalu oleh Hakim Distrik James B. Zagel.

    Wow, Lulus Sarjana Pada Usia 99 Tahun

    Posted: 16 Jun 2011 07:30 AM PDT

    REPUBLIKA.CO.ID,–Lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali! Itu lah yang dialami seorang datuk di Oregon Amerika Syarikat yang berusia 99 tahun dan keluar dari perguruan tinggi tapi kini meraih gelaran sarjana.

    "Saya cuma perlu waktu 80 tahun untuk menyelesaikan kuliah," Leo Plass berlawak dalam satu wawancara dengan Reuters.

    Atas desakan anak saudara lelaki itu, Eastern Oregon University, yang dulu bernama Eastern Oregon Normal School, memeriksa karya tulis Plass dan menyedari berdasarkan ketentuan yang diperbarui Plass memenuhi syarat untuk meraih gelaran sarjana dalam studi umum.

    Plass, yang meninggalkan perguruan tinggi untuk bekerja, telah banyak makan asam garam kehidupan.Kampus La Grand, Oregon, telah berkembang sejak Plass kuliah pada 1930-an.

    "Mereka membawa saya keliling kampus . Semuanya sudah berubah," katanya.

    Warga Redmond, Oregon, itu yang berusia 100 tahun pada 3 Ogos, mengatakan dia tak memiliki rencana untuk terjun ke karier lain dengan gelar barunya.

    Ia mengatakan ia tak menyesal kerana meninggalkan perguruan tinggi untuk bekerja. "Saya mendapat wang dua kali lebih banyak. Saya benar-benar senang kerana melakukannya. Itu benar-benar bagus buat saya."

    Hebat! Gelombang Radio Sembuhkan Asma

    Posted: 16 Jun 2011 06:48 AM PDT

    Kajian terbaru menemukan fakta, penderita asma kini memiliki harapan baru untuk dapat hidup normal, yakni dengan gelombang radio.

    Penyakit asma adalah suatu penyakit kronik yang menyerang saluran pernafasan (bronchiale) pada paru yang terdapat peradangan (inflamasi) dinding rongga bronchiale, sehingga mengakibatkan penyempitan saluran nafas yang akhirnya seseorang mengalami sesak nafas.

    Penyakit asma paling banyak ditemukan di negara maju, terutama yang tingkat polusi udaranya tinggi, baik dari asap kendaraan mahupun debu padang pasir.

    Para ilmuwan melakukan penelitian pada sebuah operasi thermoplasty bronkial seorang perempuan separuh baya di RS Wythenshawe di Manchester.
    Tindakan ini melakukan pembukaan pada saluran udara sehingga secara dramatik akan mengurangi gejala, melemahkan, dan membantu pesakit menjalani kehidupan normal.

    Seperti dikutip dari Dailymail, serangan asma berulang memang dapat menyebabkan jaringan paru-paru menebal. Tetapi pengubatan baru ini mencegahnya dengan membuka saluran udara agar pesakit boleh bernapas lebih mudah.

    Dalam operasi itu, tabung dimasukkan melalui hidung pesakit ke dalam paru-paru. Lalu sebuah kawat dengan struktur seperti keranjang ditempatkan di bawah tabung dan dipanaskan, sehingga menghasilkan gelombang radio untuk membakar jaringan pada saluran udara yang tersumbat.

    Operasi ini memerlukan waktu satu jam dan akan diulang 1-2 bulan sampai hampir semua saluran udara diperbaiki.

    "Ini sangat menarik. Ini mungkin sebuah pilihan baru untuk pesakit dengan asma berat yang tetap mengalami gejala, meskipun telah menjalani terapi ubat," kata Rob Niven.
    Namun ia menekankan bahawa pengobatan ini hanya cocok bagi penderita asma parah

    sumber

    Di Afganistan pemilik nombor plat 39 kena ejek

    Posted: 16 Jun 2011 05:30 AM PDT

    KABUL - Memiliki kereta memang menyenangkan, apalagi di wilayah yang masih minim kendaraan seperti Afghanistan, tapi para pemilik kereta takut memiliki plat nombor yang bernombor 39.

    Para pemilik kereta telah memiliki plat nomor yang terdiri dari 39 sebelum beredarnya gossip yang tidak menyenangkan, namun kini mereka selalu diejek di sepanjang jalanan di Kabul.

    Bahkan anak kecil pun mengatakan, "Itu lihat si nomor 39″. Kereta ini memang membawa kesialan, saya tidak boleh membawa keluarga saya," ujar Mohammad Ashraf yang bekerja para projek PBB.

    Pemilik "kereta 39″ lainnya menghindar untuk berbicara ketika ditanyakan apakah kereta nya membawa beban.

    Gosip yang beredar mengatakan bahawa ada seorang gay yang berasal dari Iran, membawa keretanya yang berkilat dengan menggunakan plat nombor 39, cerita pun berlanjut dari mulut ke mulut, hingga akhirnya gay tersebut dijuluki dengan "39″.

    Gossip "39″ ini pun muncul satu minggu setelah para pemilik kereta mencuba mengganti dekorasi pelangi yang terdapat pada kereta import. Mereka baru menyedari bahawa pelangi merupakan simbol bagi kaum gay.

    Seperti dilapor Reuters, Khamis (16/6/2011), ketua persatuan penjual kereta Najibullah Amiri menyalahkan para polis korup yang telah menyebarkan gossip tersebut.

    Kini para pemilik kendaraan harus dikenakan bayaran sebanyak SD200 hingga USD500 untuk mengganti plat "39″ dengan nombor yang lebih aman.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Wanita ini dibiarkan kesakitan tanpa pertolongan

    Posted: 16 Jun 2011 04:20 AM PDT




    Wanita ini dikatakan terjatuh ketika melarikan diri daripada
    dikejar oleh pihak berkuasa...dia terjatuh dan cedera.
    Namun yang pelik tiada sesiapa yang menolong sehinggalah pasukan
    perubatan datang..(termasuk yang ambil gambar juga kot)...
    Apakah sudah hilang sifat prihatin kita sebagai menusia....???


    Gambar..Budak terjatuh dari dari Tingkat 8 tersepit dicelah aircond berjaya diselamatkan

    Posted: 16 Jun 2011 03:25 AM PDT




    Budak ini dikatakan trtjatuh dari tingkat 8 sebuah kawasan perumahan..
    dia tersepit dicelah aircond yang berada di tingkat 7...
    seorang pemuda yang berani telah berjaya meyelamatkannya....

    Kesian..kanak-kanak ini tak tahu rasa sakit hingga sanggup cederakan diri sendiri

    Posted: 16 Jun 2011 02:00 AM PDT

    VIVAnews - Semua orang pasti tak ingin merasakan sakit. Tapi, bagaimana jika tubuh benar-benar kebal atau tak boleh merasakan sakit sama sekali, seperti yang dialami kanak-kanak tiga tahun dari Telford, Shropshire, Inggris: Josh Hodgkiss.

    Lantaran tak boleh merasakan sakit, Josh santai mencabut kukunya sendiri, menggigit lidahnya hingga terpotong setengah, dan memukul tubuhnya hingga lebam. Ia tak sedar telah menyiksa diri sendiri. Ia bahkan tak sedar aksi itu boleh membuat nyawanya melayang.

    Kanak-kanak laki-laki itu terlahir dengan kelainan genetik  yang disebut Smith-Magenis Syndrome. Diperkirakan hanya menyerang satu dari setiap 25 ribu anak. Keadaan itu juga membuatnya tidak memiliki konsep tentang bahaya dan memiliki pola tidur kacau. Ia kerap terjaga ketika semua orang tidur lelap.

    Demi melindungi anaknya, pasangan Mark dan Stephanie Hodgkiss rela menghabiskan £12 ribu untuk mendesain interior rumah agar aman bagi Josh. Mulai dari pelindung dinding yang empuk, hingga lampu sensor untuk mencegah Josh menyakiti dirinya sendiri.

    Mereka juga membeli khemah khusus 'SafeSpaces' seharga £10 ribu untuk tempat Josh menghabiskan waktu sendiri ketika semua terlelap.

    "Hal terburuk tentang keadaannya adalah dia tidak merasa sakit. Ini menakutkan. Saya pernah keluar dari bilik mandi dan melihat darah di mana-mana. Lidahnya robek setengah, tapi ia hanya duduk santai menonton televisyen," kata sang ibu.

    Josh tak hanya menyakiti dirinya sendiri. Tanpa memiliki konsep sakit, Josh boleh berubah menjadi susuk mengerikan. Ia kerap menyerang orangtua dan dua saudaranya dengan kekerasan serupa. "Dia pernah mematahkan hidung saya, tapi dia santai saja tak merasa bersalah," sang ibu menambahkan.

    Dengan keadaan itu, sang ibu terus mendampingi Josh sepanjang waktu. Sang ibu harus terus memantau aktiviti Josh agar tak membahayakan diri sendiri dan orang lain

    Gambar..budak perempuan di belasah,ditendang,di tampar oleh geng buli di Hong Kong

    Posted: 16 Jun 2011 01:40 AM PDT














    sumber : stomp.com.sg

    This shocking video, apparently shot in Hong Kong, shows a group of about 10 attacking a lone girl repeatedly. They also kick her while she is down and unable to defend herself.

    The scene is watched by a large crowd of youths, both male and female, who cheer as the girl is bullied by her peers.

    Yasir wrote:

    "This girl beaten was up in Hong Kong.

    "I found this video circulating online on Facebook.

    "It is very rare to see cases like these, but clearly they are happening."

    Gila,Pasangan Ini Bersetubuh di Altar Gereja

    Posted: 16 Jun 2011 12:45 AM PDT

    Gereja seharusnya dijadikan tempat beribadah. Tapi pasangan remaja ini nekad berhubungan seks tepat di depan altar Katedral di Oslo, Norway.

    Mereka asyik telanjang sekaligus melakukan adegan seks di tengah aktiviti Katedral yang mulai ramai. Perbuatan nekad ini tertangkap oleh seorang pengunjung gereja. Dia kemudiannya membuat panggilan ke nombor 999.

    "Kami menangkap tiga orang yang terlibat aktivitas seks,"kata Juru Cakap Polis yang tidak disebutkan namanya dalam Australian Time, Rabu, 15 Jun 2011.

    Ternyata seorang diantara mereka bertugas mengambil gambar hubungan seks itu. Penyiasatan sementara mendapati ketiga tersangka mengaku sebagai aktivis pecinta alam.

    Kegiatan bertajuk "F**k for Forest" ini akan digunakan sebagai penarik perhatian dalam kempenya melawan pembalakan hutan di dunia.

    Apapun itu perbuatan mereka telah melawan hukum. Tapi di Norway perbuatan seperti ini hanya di hukum 16 hari penjara atau membayar wang denda "Kami memilih membayar dari pada berlama-lama di penjara tanpa boleh bercinta,"kata seorang tersangka.

    Sebelumnya, Seorang lelaki didenda 130 pound kerana berhubungan seks dengan kekasihnya di halaman sebuah katedral bersejarah di Britain pada Oktober 2010.

    Stephen Neal, 23 tahun, waktu itu terlihat berada di atas kekasihnya yang setengah bogel di luar Ely Cathedral di Cambridgegshire, Britain. Orang ramai yang tengah mengunjungi katedral tersebut langsung menghubungi polis dan polisi menemukan Neal serta kekasihnya sedang bersetubuh di taman rumput di belakang katedral.

    Berdasarkan pengakuan di Pengadilan Ely, pasangan yang berhubungan intim tersebut langsung mengenakan kembali baju mereka dan meminta maaf. Pasangan itu berdalih mereka tidak sengaja berbuat demikian.

    Neal didenda 130 pound setelah mengakui tindakannya telah melecehkan, membuat anggota masyarakat marah.

    Neal membantah berhubungan seks. Tetapi polis mengatakan di pengadilan Neal serta kekasihnya bersetubuh. Pacar Neal yang tidak disebutkan namanya hanya diberikan amaran dari polis..

    Gila..Bunuh diri dibantu perubatan disiarkan di Televisyen BBC

    Posted: 15 Jun 2011 11:45 PM PDT

    Seorang warga Switzerland bunuh diri dibantu secara perubatan atau euthanasia. Disaksikan keluarganya, dia menenguk ubat mematikan di satu klinik di Switzerland. Proses menuju kematian itu, hebatnya atau mungkin sedihnya, disiarkan televisyen BBC. Penyiaran ini menjadi kontroversi.

    Nama lelaki itu adalah peter Smedley berusia 71 dan sedang sakit parah yang tak mungkin disembuhkan lagi. Pemilik hotel ini pun memutuskan untuk mengakhiri penderitaan itu dengan cara meminum ubat mematikan.

    Niatnya itu boleh terlaksana kerana di negaranya, Switzeland, euthanasia tidak terlarang. Dia pun meminta doktor di satu klik bernama Dignitas memberikan ubat mematikan: barbituates.

    Entah bagaimana dia memberikan izin kepada Sir Terry Pratchett, pembawa acara Terry Pratchett: Choosing To Die, untuk merakam momen terakhirnya ketika meminum racun. Itu terjadi sebelum Natal tahun lalu.

    Dalam gambar di BBC yang ditayangkan Isnin (13/6/11) itu, pesakit, Smedley, didampingi doktor dari klinik. Sebagai perpisahan terakhir, sang isteri Christine (40) mencium suaminya dan mengatakan, ?Kuatlah sayang?.

    Christine pun nampak tegang saat Smedley meminum ubat itu, namun ia tetap berada di samping suaminya itu. Terlihat sang pesakit dengan yakin meminum ubat yang sudah disediakan doktor. Dan dalam beberapa saat, dia meninggal di kerusinya.

    Segera setelah tayangan itu, debat panas muncul di Twitter, media sosial lainnya serta media cetak membuat BBC dimaki ?pemandu sorak? euthanasia..

    Orang ramai pun menulis pengaduannya pada Dirjen Mark Thompson dan Ketua BBC Lord Patten mengenai acara itu. Mereka menganggap acara ini ?tak patut?. Kelompok amal, politik dan agama bergabung membantah acara ini ?propaganda? euthanasia. Dalam tuntutan mereka, tertulis, ?Menayangkan kematian pesakit di acara demi hiburan, BBC harus peka dengan keadaan ?.

    Diketahui, BBC menayangkan empat program serupa selama bertahun-tahun, ?BBC nampak seperti tidak acuh pada orang yang menentang perubahan hukum dalam lingkungan keamanan publik atau alasan etika?.

    Baroness Campbell of Surbiton, Baroness Finlay of Llandaff, Lord Alton of Liverpool dan Lord Charlie of Berriew mengatakan, BBC menayangkan acara ini guna menyokong bunuh diri yang dibantu. Hasilnya, hampir 900 warga membuat pengaduan rasmi pada BBC atas program itu.

    Editor acara BBC berrkait, Charlotte Moore, mengatakan, ?BBC tak turut campur dalam bunuh diri yang dibantu. Namun, kami mengaku hal ini merupakan hal debat yang penting. Di seluruh jaringan BBC, kami melihat kematian dibantu, rawatan hospital dan perawatan paliatif memiliki beragam cara berbeza, termasuk dokumenteri dan perdebatan berita?.

    Juru bicara BBC menambahkan, ?Berkait acara ini, kami punya 82 apresiasi dan 162 pengaduan,jumlah pengaduan pun menjadi 898?. Regulator media Ofcom sendiri mengakui seperti dikutip Dailymail, BBC mendapat banyak pengaduan.

    Di Britain membantu orang bunuh diri secara perubatan adalah tindakan yang salah.

    Terjerat Kemiskinan, Seorang Ibu Jual Surat Obama

    Posted: 15 Jun 2011 10:30 PM PDT

    TEMPO Interaktif, Seorang penyokong Presiden Amerika Syarikat Barack Obama terpaksa menjual surat yang ditulis tangan oleh Obama sendiri kerana kemiskinan. Destiny Mathis, 26 tahun, merupakan ibu tiga anak yang memerlukankan biaya apartment dan perbelanjaan membesarkan anaknya.

    Mathis mulai ikut melakukan kempenya untuk Barack Obama pada 2008. Ketika itu hidupnya dalam kesulitan, tapi dia punya harapan.

    Seperti yang ditulis oleh Huffington Postpada Rabu 15 Jun 2011, Mathis adalah sarjana yang lulus dengan nilai terbaik di kelasnya. Warga Hobart, Indiana, Amerika Syarikat, itu kemudian bekerja sebagai tecnichian bedah.

    Sambil bekerja, ia juga merawat ibunya yang terkena kanser. "Saat itu saya bekerja keras melakukan kempenya untuknya Obama," katanya. Ia melakukan banyak hal untuk kemenangan Obama.

    Namun, dua tahun setelah kemenangan Obama, situasi berubah buruk. Ia melahirkan anak ketiga yang lahir secara prematur dan memiliki masalah kesihatan. Akibatnya, ia tidak lagi dapat bekerja kerana harus merawat bayinya. Kemudian, ia memutuskan menulis surat kepada Obama.

    Ia mengisahkan kekhuatirannya selama dua tahun ke depan. Ia tahu bahawa Obama pasti memiliki pekerjaan yang bertumpuk, tapi ia mengharapkan Obama menunjukkan sikap prihatin yang lebih lagi.

    Tak disangka, ternyata Obama membalas suratnya. "Anda memiliki semangat yang positif," kata Obama dalam salah satu kalimatnya di surat balasannya. Setelah ia mendapat balasan surat itu, keadaannya tidak juga berubah, dan ia pun memutuskan menjual surat itu agar ia membayar apartmentnya.

    Mathis pun mendapatkan pembeli, yakni Gary Zimet, pemilik perusahaan Moments in Time. Surat . "Ia orang yang baik dan sangat memerlukan wang," kata Gary.

    Ia berharap penjualan surat Obama itu boleh membantunya hidup lebih baik bersama anak-anaknya: Silas, Milan, dan Londyn. Ia juga masih menyokong Obama, tapi ia berharap Obama sungguh-sungguh memberikan perubahan.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS