Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Seoraksan National Park

Posted: 25 Oct 2011 05:13 PM PDT

Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Seoraksan National Park

Selepas singgah di Valley of The Wind, kami singgah pula di Seoraksan National Park yang menempatkan beberapa tempat bersejarah kat sini. Jika korang yang nak datang dengan pakej tour, pasti disarankan untuk datang melawat kat sini. Cable Car pun ada kat sini untuk naik ke puncak. Kami sempat menaiki cable car tapi tak larat nak daki sampai ke puncak. Sampai di puncak, korang akan diberikan medal.

Awal Ashaari Scha Alyahya Korea

Awal Ashaari Scha Alyahya Korea

Awal Ashaari Scha Alyahya Korea

Awal Ashaari Scha Alyahya Korea

Awal Ashaari Scha Alyahya Korea

Awal Ashaari Scha Alyahya Korea

Awal Ashaari Scha Alyahya Korea

Awal Ashaari Scha Alyahya Korea

Awal Ashaari Scha Alyahya Korea

Awal Ashaari Scha Alyahya Korea

Awal Ashaari Scha Alyahya Korea

Awal Ashaari Scha Alyahya Korea

Tags: , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • EKSKLUSIF: Gambar Pra Persandingan Awal Ashaari & Scha Alyahya
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Valley of The Wind Korea
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Karpet Merah ABP2010
  • Gambar Terkini Scha Alyahya & Awal Ashaari di Korea
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Doosan Tower
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Suwon Korea
  • Gambar Awal Ashaari Dalam Bas Korea Trip
  • Gambar Awal Ashaari di Alpensia Pyeongchang Korea
  • Gambar Scha Alyahya di Alpensia Pyeongchang Resort
  • Gambar Scha Alyahya di Anugerah Skrin 2010
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Doosan Tower

    Posted: 25 Oct 2011 04:47 PM PDT

    Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Doosan Tower

    Pada sebelah malam 24 Oktober, kami sempat singgah di Doosan Tower, Seoul City Korea. Kat dalam Doosan Tower ini ada banyak kedai-kedai souvenir yang murah-murah. Budiey sempat ambil masa untuk membeli souvenir seperti baju T I love Korea dalam Won 4,000 dan sudu Korea harga Won 5,000.

    Menurut pemandu pelancong, satu ketika dulu tempat ini dipenuhi dengan peniaga-peniaga kecil di tepi jalan, jadi untuk nampak lebih tersusun, semua peniaga diberikan ruang dan tapak perniagaan di Doosan Tower. Budiey sempat jalan-jalan pusing-pusing kat dalam ni sampai ke tingkat 6. Memang banyak sekali barang-barang seperti pakaian untuk wanita yang cantik-cantik, barang kemas dan cenederamata. Doosan Tower adalah antara yang tertua di Seoul dan kemudian, bangunan-bangunan tempat berniaga yang lain didirikan.

    Kalau nak datang sini, korang boleh guna MTR bawah tanah.

    Awal Ashaari & Scha Korea

    Awal Ashaari & Scha Korea

    Awal Ashaari & Scha Korea

    Awal Ashaari & Scha Korea

    Awal Ashaari & Scha Korea

    Awal Ashaari & Scha Korea

    Awal Ashaari & Scha Korea

    Tags: , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Seoraksan National Park
  • EKSKLUSIF: Gambar Pra Persandingan Awal Ashaari & Scha Alyahya
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Valley of The Wind Korea
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Karpet Merah ABP2010
  • Gambar Terkini Scha Alyahya & Awal Ashaari di Korea
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Suwon Korea
  • Gambar Awal Ashaari Dalam Bas Korea Trip
  • Gambar Awal Ashaari di Alpensia Pyeongchang Korea
  • Gambar Scha Alyahya di Alpensia Pyeongchang Resort
  • Gambar Scha Alyahya di Anugerah Skrin 2010
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Gempak..Wanita ini buat laporan polis kerana tunangnya simpan video lucah kanak-kanak di laptopnya

    Posted: 25 Oct 2011 09:00 PM PDT

    Andre Dunn 27 tahun, lelaki dari Edinburgh , Scotland ini seakan sudah jatuh tertimpa tangga pula. Perbuatannya mengkoleksi pornografi anak diketahui tunangannya.

    Akibatnya tidak hanya kehilangan pasangan hidupnya, Dunn pun terpaksa berurusan dengan polis setempat.

    Dikutip detikINET dari Stv, awalnya tunangan Dunn curiga mengapa saat tiba di rumah dia melihat pasanganya cuba menyembunyikan sebuah memory card. Sang tunangan pun memaksa Dunn agar menunjukkan kandungan di media penyimpanan itu.

    Setelah dipaksa sang kekasih, Dunn akhirnya menyerahkan memory card tersebut. Betapa marah tunangan Dunn ketika melihat ada gambar gadis kecil sedang bogel di dalam memory card itu. lebih dari 1000 gambar dan 32 video porno anak kecil di temukan di Laptopnya

    Pasangan kekasih ini pun bertengkar. Bahkan sang tunangan mengancam bakal melaporkan kes ini ke polis. Beberapa hari kemudian ancaman itu terbukti ketika sang tunangan membawa laptop dan memory card Dunn ke balai polisi terdekat.

    Berkat tindakan sang tunangan, polis pun menemukan ribuan foto dan puluhan video seks kanak-kanak di komputer Dunn. Dunn pun langsung ditahan dan dinyatakan bersalah mengkoleksi pornografi anak.,

    Sumber Detiknet dan STV

    Kerana saksofon budak ini dilarang naiki bas sekolah

    Posted: 25 Oct 2011 08:00 PM PDT

    Andrew, remaja berusia 12 tahun anak kepada Cathy DiMarzio tidak diizinkan membawa saksofon miliknya ke dalam bas sekolah dengan alasan kesihatan dan juga keselamatan.

    Kepada Andrew dikatakan kalau dirinya tak boleh menggunakan bas sekolah dengan saksofon kerana boleh menimbulkan bahaya keamanan dalam kendaraan yang penuh sesak.

    Dan sebagai akibat dari larangan itu, si ibu kemungkinan berhenti dari
    pekerjaannya agar boleh menghantarkan anaknya dan juga saksofon Andre ke sekolah.

    "Mereka membuat ini sulit kerana aku bekerja. Aku bekerja full time. Apakah aku harus berhenti bekerja atau apakah dia harus berhenti dari bandnya?"



    Wuiih..penyanyi cantik Lebanon ini dirakam gambarnya dalam keadaan berbogel di bilik persalinan

    Posted: 25 Oct 2011 07:25 PM PDT

    BEIRUT - Penyanyi Lebanon, Haifa Wahbi merancang untuk menyaman sebuah kedai pakaian tempatan kerana meletakkan beberapa kamera tersembunyi di bilik persalinan dan merakam gambarnya dalam keadaan tidak berpakaian seterusnya menyebarkan gambar-gambar itu di Internet, lapor akhbar Al-Bawaba semalam.

    Walaupun penyanyi yang popular dengan lagu Agoul Ahwak itu cuma membeli-belah di beberapa gedung pakaian terpilih, dia telah terpedaya satu komplot jahat yang dilakukan di kedai pakaian yang kerap dikunjunginya itu.

    Haifa yang berang melihat gambar-gambar bogelnya tersebar di Internet segera menelefon pemilik kedai pakaian tersebut untuk memarahinya selain memberi amaran bahawa dia akan mengambil tindakan mahkamah berhubung isu tersebut.

    Ekoran insiden tersebut, Haifa yang mendapat tempat kedua dalam pertandingan Ratu Cantik Lebanon, mengarahkan seorang peguamnya mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak pengurusan kedai pakaian berkenaan sebagai pengajaran.

    Sementara itu, penyanyi itu sedang melakukan persiapan untuk album terbaharunya yang turut menampilkan lagu duet bersama bintang rap Amerika Syarikat, Snoop Dog.

    Haifa juga akan membintangi sebuah drama televisyen yang dijadual disiarkan dalam bulan Ramadan tahun depan. - Agensi

    sumber : kosmo online

    Wow..lelaki ini miliki tindikan paling banyak di dunia

    Posted: 25 Oct 2011 06:00 PM PDT

    Reuters
    SEJUMLAH tindikan terdapat di bahagian muka Rolf Bucholz yang didedahkan kepada jurugambar di Dortmund, Jerman kelmarin.

    DORTMUND, Jerman - Rolf Bucholz yang merupakan seorang pakar komputer berusia 52 tahun mempunyai tindikan sebanyak 453 di tubuhnya.

    Dia merupakan pemilik rekod Guinness World of Records lelaki yang paling banyak bertindik di dunia.

    Muka lelaki tersebut juga mempunyai banyak tindikan seperti di kening, bibir dan hidung.

    Dia juga mempunyai 278 tindikan di bahagian kemaluannya. - Agensi

    Wow,Bayi Berumur Tiga Hari Tumbuh Gigi

    Posted: 25 Oct 2011 05:00 PM PDT

    VIVAnews - Kelahiran Nesa Lopez pada 4 Oktober 2011 lalu membawa kebahagiaan dalam keluarganya. Namun, sang ibu, Sandra Vosburg, 20, menyaksikan perubahan saat bayinya berusia tiga hari: dua gigi di gusi bawah bahagian depannya mulai tumbuh.

    "Salah satu teman saya awalnya mengatakan, saya mungkin menempalkan gigi pada gusinya," ucap Vosburg kepada situs berita Tampa seperti dikutip MSNBC.

    Keluarga dan teman-teman mereka di Plant City, Florida AS, tersebut menyatakan kehairanannya. "Tidak ada yang percaya sampai saya menunjukkan kepada mereka. Mereka mengatakan, 'wow, itu aneh.'"

    Setelah diperiksa beberapa dokter gigi, mereka menemukan jawabannya. Menurut para ahli, kejadian tumbuh gigi pada bayi baru lahir sesuatu yang jarang terjadi. Tumbuh gigi di usia yang sangat muda hanya terjadi pada pada satu dari 4.500 bayi. Umumnya gigi susu mulai tumbuh saat bayi berusia enam bulan atau lebih.

    Umumnya, kejadian tumbuh gigi terjadi pada dua gigi di gusi bawah bahagian depan, seperti yang terjadi pada Nesa yang disebut gigi neonatal. Sedangkan gigi yang telah ada bahkan saat bayi dilahirkan disebut gigi natal yang terjadi pada Summer Whelan dan Oliver James Jones. Keduanya lahir dalam keadaan mempunyai dua gigi susu sempurna di gusi bawah.

    Akak jangan buat macam tu ketika berjalan,malu orang lihat

    Posted: 25 Oct 2011 11:01 AM PDT

    Pelik..awek bertelanjang menaiki scooter di jalanraya

    Posted: 25 Oct 2011 10:30 AM PDT



    melihat aksi didalam gambar adakah awek ni 'mental' atau
    memang seorang yang suka akan sensasi walaupun terpaksa bertelanjang
    menunjukkan seluruh tubuhnya

    sumber : bestoneoffour.wordpress.com

    Biar betul..awek cantik mandi bo**l dalam mesin basuh

    Posted: 25 Oct 2011 09:45 AM PDT

    biar betul awek ni tak kan mandi dalam mesin basuh....hilang akal ke ape?

    Kaki raba rupanya abang handsome ni

    Posted: 25 Oct 2011 08:31 AM PDT



    Biar benar...Sebelum Tewas Ditembak Khadafi Diduga Disodomi

    Posted: 25 Oct 2011 07:00 AM PDT

    Sesaat sebelum ditembak mati di tangan tentera Dewan Transisi Nasional (NTC) Libya, bekas penguasa Libya Muammar Khadafi diduga disodomi. Diduga Khadafi disodomi dengan alat seperti pisau atau sejenis perkakas.

    Penyiksaan terhadap Khadafi dirakam dengan video ponsel yang didapatkan secara ekslusif oleh GlobalPost, kemudian dianalisis frame per frame, seperti dilansir GlobalPost, Selasa (25/10/2011). Video itu sepanjang 3 menit 55 saat.

    Adegan yang tertangkap video ponsel itu, sesaat setelah Khadafi ditangkap dari paip pembuangan, kemudian ada seseorang yang mencoba memasukkan alat ke bontot Khadafi. Ekspresi muka Khadafi tampak kesakitan hingga beberapa saat kemudian Khadafi terlihat diseret dengan telanjang dada yang berlumuran darah, di dada dan kepala.

    Analisis frame per frame video itu menangkap dengan jelas, tentara pemberontak cuba memasukkan benda seperti tongkat atau pisau ke bagian dubur Khadafi yang mengenakan seluar krem. Alat apa tepatnya yang digunakan, masih menjadi pertanyaan besar.

    Koresponden GlobalPost Tracey Shelton mengatakan alat itu kemungkinan adalah pisau dari hujung senjata api, yang dikenal orang Libya sebagai Bicketti atau nama dagangnya Becker Knife and Tool yang popular disebut BKT.

    Video ini membuat kelompok HAM dan dunia internasional meminta diadakan penyelidikan formal atas bagaimana bekas pemimpin Libya itu dibunuh. Menurut Konvensyen Geneva, bagaimana pun, kekerasan terhadap tahanan dalam keadaan apa pun tidak diperbolehkan.

    Sebelumnya, Muammar Khadafi tewas di tangan tentara revolusi pada Khamis (20/10), yang lalu di kampung halamannya di Sirte. Khadafi diyakini tewas setelah terjadi tembak menembak antara rombongannya dengan tentara NATO. Lalu, ia bersembunyi di sebuah gorong-gorong.

    Pasukan NTC yang memburunya lantas menangkap Khadafi. Setelah itu, Khadafi dieksekusi menggunakan senjata api. Beberapa versi menyatakan Khadafi sempat meminta ampun agar tidak dibunuh. Namun, akhirnya penguasa 42 tahun di Libya itu tewas di tangan oposisi.

    Selama beberapa hari ini, jenazah Khadafi disimpan di ruang pendingin daging di pasar di Kota Misrata. Warga terus berdatangan untuk melihat dan memfoto jasad lelaki berumur 69 tahun itu. Namun pada Isnin, 24 Oktober kelmarin, jasad Khadafi telah ditutup untuk umum kerana sudah sangat membusuk.

    Setelah ditunda beberapa hari, jasad Muammar Khadafi akhirnya akan dikuburkan hari Selasa waktu setempat. Menurut pejabat Dewan Transisi Nasional (NTC), bekas pemimpin Libya itu akan dikuburkan di daerah gurun pasir yang dirahsiakan.

    Hebat..Kanak-kanak 2 Tahun ini Pakai HP untuk Selamatkan Nyawa Ibunya

    Posted: 25 Oct 2011 06:00 AM PDT

    Anak-anak yang baru berusia dua tahun biasanya sangat senang bermain-main dengan handphone (HP) orangtuanya. Tapi Lia Vega, bukan hanya sekadar boleh memainkan HP tersebut, ia pun dapat memakai telefon genggam dan berjaya menyelamatkan nyawa ibunya.

    Lia Vega daril Texas yang jadi 'superhero' untuk sang ibu. Lia menyelamatkan nyawa ibunya, Larissa Taylor yang mendadak pengsan di rumahnya.
    Saat itu Lia dan Larissa sedang berada di rumah mereka di Houston, Amerika Syarikat. Tiba-tiba saja Larissa pengsan di dekat tempat tidur adik Lia yang baru berusia lapan bulan. Saat itu Larissa berhenti bernafas.

    Merasa ada sesuatu yang tidak benar terjadi, Lia mengambil telefon genggam ibunya dan langsung menekan tombol sambungan telepon. Meskipun sebelumnya belum pernah diajarkan bagaimana cara menggunakan telepon genggam, Lia ternyata boleh langsung menghubungi neneknya, Bobbie Gonzalez. Sambungan telepon berhasil dilakukan kerana tombol sambungan telefon terakhir yang ditekan Lia adalah nomor sang nenek.

    "Aku tidak pernah mengajarkannya menggunakan telefon. Jadi aku tidak tahu bagaimana dia boleh menggunakannya. Aku menduga dia belajar kerana sering melihat kami (memakai telepon-red)," tutur Larissa seperti dikutip ABC News dari KHOU.

    Sementara Bobbie menceritakan, saat ditelefon, ia mendengar suara di hujung telepon adalah cucunya, Lia. "Dia berkata, ibuku jatuh," tutur Bobbie menirukan ucapan sang cucu. "Aku lalu berkata, biarkan aku bicara pada ibumu. Tapi dia (Lia)kata, ibunya tidak mahu bangun," kisah sang nenek lagi.

    Bobbie kemudian langsung menghubungi 911. Pasukan dari 911 bergegas ke rumah Larissa dan membawa wanita itu ke rumah sakit. Di rumah sakit itulah diketahui kalau Larissa didiagnosa menderita diabetes yang selama ini tidak pernah diketahui ibu dua anak tersebut.

    Larissa mengatakan apa yang dialaminya ini boleh jadi pelajaran untuk ibu-ibu lainnya tentang bagaimana mengajarkan anak-anak untuk menggunakan telepon dalam keadaan darurat. Ia sendiri sudah merasakan manfaatnya.

    "Sudah pasti, dia adalah superhero kecilku," kata Larissa soal putrinya.

    Cara Didik Anak Genius Termuda di China Mendapat Kecaman di Internet

    Posted: 25 Oct 2011 05:00 AM PDT

    Wawancara seorang anak genius termuda di China telah menuai kontroversi mengenai penerapan sistem pendidikan yang terlalu dipaksakan oleh kedua orang tua anak itu.

    Zhang Xingyang, dinobatkan sebagai anak termuda paling genius di China. Di usianya yang masih belia, 10 tahun, Zhang sudah melangkahkan kakinya di bangku universiti. Tiga tahun kemudian ia telah melanjutkan pendidikan S2-nya di Universiti Teknologi Beijing. Sebulan yang lalu, Zhang yang kini telah berusia 16 tahun baru saja mengambil program doktoralnya di bidang matematik di Universiti Beihang.

    Tak diragukan lagi, anak ini memang benar-benar genius. Tapi apakah Zhang benar-benar berdedikasi dengan pendidikannya dan menikmati semua aktiviti pembelajarannya tersebut? Wawancaranya di sebuah stesen televisyen telah menunjukan bahawa di balik kegeniusannya tersebut, Zhang hanyalah anak kecil biasa yang secara emosi masih sangat labil.

    Dalam wawancara tersebut, Zhang mengakui bahawa dirinya beberapa kali mengancam orangtuanya untuk berhenti sekolah jika mereka tidak membelikannya sebuah apartment di Beijing.

    Peryataannya ini mengundang debat panjang di Internet yang sebahagian dari mereka berpendapat bahawa Zhang tidak semestinya memaksa orang tuanya yang berpenghasilan sederhana untuk membelikan apartment.

    Di sisi lain, banyak netter juga mengomentari bagaimana orangtua Zhang telah menerapkan sistem pendidikan yang salah dan terlalu ambisius kepada anaknya ini.

    Ayah Zhang, Huixiang pernah bercerita mengenai pola pembelajaran aktif yang ia terapkan pada anaknya telah meningkatkan agresifitas belajar pada anaknya itu. Sedari kecil Zhang, sudah tertarik membaca topik serius seperti perang di Irak dan seringkali berdebat dengan ayahnya dalam berbagai hal.

    Ia, yang juga telah menerbitkan buku tentang belajar anak, Keajaiban dari Belajar, juga bercerita tentang bagaimana ia dan isterinya mendidik Zhang, dimana anaknya sangat suka sekali membaca buku-buku miliknya, mengikuti ujian berasrama teman sekolahnya yang lebih tua dan melompati berbagai jenjang pendidikan. Tapi dalam wawancara itu kemudian telah diketahui bahwa Zhang sama sekali tidak menikmati cara didik orangtuanya tersebut.

    Zhang mengatakan bahawa ketika ia bosan belajar dan mencuba menghabiskan waktu dengan bermain game, ayahnya akan segera menghukumnya.

    Ia juga mengatakan bahawa ayahnya lebih menderita daripada orang lain ketika hasil belajar dirinya tidak terlalu bagus.

    "Ayah ingin memberi saya susu selamanya, tapi hal itu tidak akan terjadi."

    "Semakin lama ayah melepas tekanan terhadap saya, hasilnya akan semakin bertolak belakang," ujar Zhang.

    Dengan tekanan yang kuat dari orang tuanya dan ekpektasi tinggi terhadap dirinya sendiri, Zhang mengalami kegagalan dalam beberapa subjek ketika menempuh S2 dan beberapa kali mengalami masa-masa bahaya ketika studinya akan gagal. Ia bahkan pernah berfikir untuk bunuh diri.

    Huixiang mengatakan bahawa anaknya berubah semenjak ia pindah ke Beijing dan membaur dengan kehidupan perkotaan.

    "Ia hanya mengejar uang. Ia mengenal hal-hal seperti itu terlalu dini dan berpikir bahwa akan sangat sulit untuk hidup tanpa wang meskipun ia mempunyai ilmu pengetahuan dan keahlian," tambahnya.

    Untuk hal ini Zhang beralasan bahawa ia berusaha membuat orang tuanya mengerti bahawa jika mereka tidak membeli sebuah apartemen sekarang, maka harganya akan terus naik.

    Zhang juga menyadari bahwa saat ini di Internet tengah banyak orang yang mendiskusikan mengenai kehidupan dirinya.

    "Saya memilih untuk terus berfikiran positif. Saat ini saya hanya ingin melupakan masa-masa itu, tetap bersahaja dan melanjutkan studi saya."


    via: edvantage

    Lelaki ke perempuan yang bogel sewaktu belajar?

    Posted: 25 Oct 2011 04:00 AM PDT

    mungkin lelaki kot..perempuan tak mungkin seberani begini...

    Pelacur sekolah ini layan pelanggan sambil tutup mata kerana jijik

    Posted: 25 Oct 2011 03:00 AM PDT

    Beberapa hari lalu, Polis Mojokerto berhasil mengungkap kes pelacuran remaja di kawasan Gondang Kabupaten Mojokerto. Polis Mojokerto langsung menetapkan Suharso (48) warga Dusun Kesono, Desa Bakalan, Kecamatan Gondang tersebut sebagai tersangka.

    Tersangka membuka pusat pelacuran dengan memperdagangkan gadis-gadis belia yang masih duduk di bangku Sekolah menengah untuk melayani tamu hidung belang. Yakni dengan cara membuka bilik di rumah miliknya untuk digunakan kegiatan pelacuran tersebut.

    Tanpa perantara tersangka, pelacuran tersebut tidak boleh dilakukan di luar rumah tersangka. Para korban tersangka tersebut hanya melayani tamu hanya di hari Jum'at dan Sabtu saja. Kegiatan ini berlangsung ketika anak gadis itu pulang sekolah.

    Salah satu korban tersangka, Si (16). Gadis belia yang masih duduk di bangku SMA tersebut mengaku sudah lapan kali melayani tamu dari perantara tersangka. ''Saya tidak tahu siapa-siapa tamunya, kerana yang mengatur semua Pak Darso (tersangka),'' ungkapnya, Sabtu (22/10/2011).

    Menurut gadis warga Gondang ini, perbuatan tersebut terpaksa ia lakukan lantaran terhimpit masalah ekonomi. Ayahnya hanya seorang tukang batu, dengan bermodal wajah manis dan tubuh mudanya, iapun mencari kesenangan dengan imbalan wang tersebut.

    ''Wang hasil saya melayani tamu Pak Darso, saya gunakan untuk membeli handphone dan kredit. Terkadang saya juga melayani Pak Darso sendiri, sudah tiga kali saya melayani dia. Saya terpaksa melakukan ini semua, lagi pun saya juga sudah tidak perawan sejak kelas dua SMP,'' ucapnya.

    Keperawanannya, masih kata Si diragut kekasih pertamanya. Meski sudah melayani tamu hingga lapan kali, ia mengaku tidak pernah melihat wajah para lelaki hidung belang tersebut. Ini lantaran, saat melayani para tamu tersebut ia menutup kedua matanya dengan tangannya.

    ''Tamunya tua-tua, saat saya harus melayani mereka, saya tutup wajah saya dengan tangan kerana saya jijik. Saya biarkan mereka menciumi leher saya hingga ke bawah tapi saya tidak melihat mereka. Semua saya lakukan demi wang, kerana orang tua saya hanya tukang batu,'' lanjutnya.

    Akibat memperdagangakan anak di bawah umur, Polres Mojokerto menetapkan Sudarso (48) sebagai tersangka. Tersangka dijerat dengan pasal 2, 9, 10, 11 dan 12 UU nombor 21 tahun 2007 tentang tindak pidana perdagangan manusia. Selain melanggar UU tentang tidak pidana perdagangan manusia, tersangka juga terjerat Undang-undang Perlindungan Anak dengan acaman hukum penjara 15 tahun serta denda Rp 600 juta.

    http://www.ikadanewsonline.com

    Macam ni baik tak payah pakai baju

    Posted: 25 Oct 2011 02:30 AM PDT










    Kalau macam nilah gaya berpakaian baik bogel je..
    tak payah pakai baju lansung....bila dah nampak benda 'terlarang'
    pandai pulak malu....

    Kes Gila...mak ajar anak cara jilat lidah

    Posted: 25 Oct 2011 01:30 AM PDT

    macam tak ade benda lain nak diajar.....

    Lagi dahsyat dari kes Yue Yue...Di China pemandu trak langgar budak sebanyak 2 kali untuk pastikan dia benar-benar mati

    Posted: 25 Oct 2011 12:00 AM PDT

    Kejadian tragik yang menimpa seorang gadis malang dari China iaitu Wang Yue tentunya masih segar di ingatan kita semua. Namun seminggu setelah setelah kejadian tersebut, insiden yang serupa kembali terjadi di China, dan kali ini korbannya adalah seorang kanak-kanak laki-laki.

    Ibu Maoke Xiong duduk di sebelah trak yang melanggar putranya sampai tewas


    Seorang pemandu trak melanggar seorang kanak-kanak laki-laki berusia lima tahun, dan kemudian melanggarnya kembali untuk mempastikan sang anak kecil tersebut telah benar-benar tewas (mati), dalam upaya menghindari membayar kos rawatan hospital untuk sang anak.

    Insiden mengerikan ini terjadi di Luzhou, Cina barat, ketika pemandu Ao Yong melangggar kanak-kanak laki-laki bernama Maoke Xiong, yang ketika itu dia berjalan kaki untuk menuju ke sekolah.

    "Aku melihat truak tersebut mundur sedikit dan kemudian bergerak maju lagi. Xiong kemudian tergilas dalam roda dan trak terus kedepan sejauh sepuluh meter. " kata seorang saksi mata Shifen Zhang.

    sang pemandu diduga melanggar Xiong lebih dari satu kali

    Sementara saksi lain yang lalu di tempat kejadian mengatakan bahawa sang pemandu melompat keluar traknya setelah melanggar anak itu, dan langsung bertanya berapa banyak yang harus dia bayar.

    Menurut pernyataan pihak kepolisian setemat, Yong (35 ) pemandu trak dari Luxian, berdebat dengan keluarga sang kanak-kanak tentang biaya selama tujuh jam.

    Setelah insiden tersebut, Yong membantah sengaja melanggar kembali anak tersebut untuk membunuhnya. Bahkan, polis dan staf pemerintah berkeras Xiong meninggal akibat pelanggaran.

    Menurut penyelidikan, polis memutuskan bahawa Yong adalah orang pertama yang memanggil pihak berwajib setelah traknya melanggar seorang anak di desa Yunfeng, di Luzhou, Provinsi Sichuan. Mereka mengatakan tubuhnya tidak langsung dipindahkan kerana penduduk desa yang marah menuntut bayaran segera dari sang pemandu.

    Diketahui, memberikan bayaran jika korban kecelakaan meninggal dilihat oleh banyak orang China sebagai cara yang lebih murah, daripada harus membayar biaya untuk rawatan yang panjang.

    Sumber : dailymail

    Wow, Presenter TV Australia Meramas Bon**T Kim Kardashian untuk mengetahui original atau tidak

    Posted: 24 Oct 2011 11:00 PM PDT

    Sydney - Chrissie memang peminat fanatik model blasteran Amerika Armenia ini, kerana tidak percaya bontot Kim Kardashian asli, maka Chrissie meminta Kim mengizinkan dirinya untuk menyentuh. Sebenarnya bukan menyentuh tapi lebih tepatnya memegang kekenyalan bontot Kim.

    Akhirnya, ketika dia melakukan tindakan meramas dengan tangannya, Swan berkata, "Ini seperti sebuah waterbomb!", kata Chrissie.

    Kim Kardashian saat ini di Australia untuk mempromosikan telefon MotoBlur baru bagi Optus perusahaan telepon tempatan.

    Selama perjalanannya di sekitar pelabuhan Sydney yang terkenal, Kardashian diwawancara untuk acara radio tempatan saat mengambil dalam pemandangan kota.





    “Buku Harian Sang Pramugari” membuat para Netter terharu membacanya

    Posted: 24 Oct 2011 10:00 PM PDT


    Seorang ayah tua yang datang dari desa,menempuh jarak jauh pergi menjenguk anaknya yang sedang kuliah di Beijing, tindak tanduknya selama di pesawat telah membuat seorang pramugari yang baik hati menjadi terharu. Pramugari tersebut menuliskan rasa harunya itu ke dalam buku harian dan disebar luaskan di internet, "Buku Harian Sang Pramugari" ini dengan cepat telah membuat puluhan ribu Netter terharu…


    Saya adalah seorang pramugari biasa dari Eastern Airlines, kerana masa kerja saya belum lama, jadi belum menjumpai masalah besar yang tidak boleh dilupakan, setiap hari terlewati dengan hal-hal kecil yaitu menuangkan air dan menyediakan teh. Tidak ada kegairahan dalam bekerja, sangatlah hambar. Tapi hari ini, tanggal 7 Jun, saya telah menjumpai suatu kejadian yang merubah pemikiran saya terhadap pekerjaan dan pandangan hidup.

    Hari ini kami melakukan penerbangan dari Shanghai ke Beijing, penumpang saat itu sangat banyak, satu unit pesawat terisi penuh. Di antara rombongan orang yang naik pesawat ada seorang pak tua dari desa yang tidak menarik perhatian, dia membawa satu karung guni besar di punggungnya, dengan membawa aroma tanah yang khas dari pedesaan.

    Saat itu saya sedang berada di depan pintu pesawat untuk menyambut para tamu, fikiran pertama yang menghampiri saya saat itu adalah masyarakat sekarang ini sudah sangat makmur, bahkan seorang pak tua dari desa pun memiliki wang untuk naik pesawat, sungguh lumayan.

    Ketika pesawat sudah mulai terbang , kami mulai menuangkan air, hingga tiba di baris kerusi ke 20-an, terlihat pak tua tersebut, dia duduk dengan sangat hati-hati, tegak tidak bergerak sama sekali, karung guninya juga tidak diletakkan di tempat bagasi bawaan, tingkah si pak tua itu menggendong karung guni besar sekilas seperti rak penyangga bola dunia (globe), tegak seperti patung.

    Saat ditanya mahu minum apa, dengan gugup dia menggoyang-goyangkan tangannya dan berkata tidak mahu. Saat hendak dibantu untuk menyimpan karungnya di tempat bagasi dia juga menolak. Terpaksa kami biarkan dia menggendong karung tersebut. Beberapa saat kemudian tiba waktunya untuk membahagikan makanan, kami mendapatkan bahawa dia masih duduk dengan tegak dan tidak bergerak sama sekali, kelihatannya sangat gelisah, saat diberi nasi, dia tetap saja menggoyangkan tangannya menolak tanda tidak mahu.

    Kerananya ketua pramugari datang menghampirinya dengan ramah menanyakan apakah dia sedang sakit. Dengan suara lirih dia berkata ingin ke toilet tapi dia tidak tahu apakah boleh berkeliaran di dalam pesawat, dia takut merosak barang-barang yang ada di dalam pesawat.

    Kami memberitahu dia tidak ada masalah dan menyuruh seorang pramugara menghantarkannya ke toilet. Saat menambahkan air untuk kedua kalinya, kami mendapati dirinya sedang mengamati penumpang lain minum air sambil terus menerus menjilat-jilat bibirnya sendiri, kami lantas menuangkan secangkir teh hangat dan kami letakkan di atas mejanya tanpa bertanya kepadanya.

    Siapa sangka tindakan kami ini membuat dia sangat ketakutan dan berkali-kali ia mengatakan tidak perlu, kami pun berkata kepadanya minumlah jika sudah haus. Mendengar demikian dia melakukan tindakan yang jauh lebih mengejutkan lagi, buru-buru dia mengambil segenggam wang dari balik bajunya, semuanya berupa wang syiling satu sen, dan diserahkan kepada kami. Kami mengatakan kepadanya bahawa minuman ini percuma dia tidak percaya. Dia sepanjang perjalanan beberapa kali ia masuk ke rumah orang untuk meminta air minum tetapi tidak pernah diberi, bahkan selalu diusir dengan penuh kebencian.

    Akhirnya kami baru mengetahui ternyata demi menjimat wang, sepanjang perjalanannya ia seboleh mungkin tidak naik kendaraan dan memaksakan diri berjalan kaki hingga mencapai kota terdekat dengan lapangan terbang, barulah dia naik teksi ke sana, bekal wangnya tidak banyak, maka dia hanya boleh meminta air minum dari depot ke depot sepanjang perjalanan yang dilewatinya. Sayang sekali dia sering sekali diusir pergi, orang-orang menganggapnya pengemis.

    Kami menasihatinya selama beberapa waktu lamanya hingga akhirnya dia mahu mempercayai kami, duduk, lalu perlahan-lahan meminum tehnya. Kami menanyakan apakah dia lapar, mahukah memakan nasi, dia masih tetap saja mengatakan tidak mahu. Dia bercerita bahwa ia memiliki 2 orang putra, keduanya boleh diandalkan dan sangat berguna, keduanya diterima di perguruan tinggi, yang bungsu sekarang kuliah di semester 6, sedangkan si sulung telah bekerja.

    Kali ini dia ke Beijing menjenguk anak bungsunya yang sedang kuliah. Kerana anak sulung sudah bekerja bermaksud menjemput kedua orang tuanya untuk tinggal bersamanya di kota, akan tetapi kedua orang tuanya tidak terbiasa, mereka hanya menetap beberapa waktu lamanya lalu kembali lagi ke desa.

    Kali ini kerana anak sulungnya tidak ingin sang ayah susah payah naik bas, maka dibelikanlah tiket pesawat khusus bagi ayahnya dan bermaksud menemani ayahnya untuk berangkat bersama dengan pesawat kerana sang ayah tidak pernah menumpang pesawat sebelumnya, ia sangat khuatir ayahnya tidak mengenali jalan. Akan tetapi ayahnya mati-matian tidak mahu naik pesawat kerana beranggapan bahawa hal tersebut adalah suatu pembaziran.

    Akhirnya setelah boleh dinasihati sang ayah tetap berkeras untuk berangkat sendirian, tidak mahu anaknya membazirkan wang untuk membeli selembar tiket lagi.

    Dia membopong sekarung ketela merah kering yang diberikan pada anak bungsunya. Ketika pemeriksaan sebelum naik ke pesawat, petugas mengatakan bahawa karungnya itu terlalu besar, dan memintanya agar karung itu dimasukkan ke bagasi, namun dia mati-matian menolak, dia bilang takut ketelanya hancur, jika hancur anak bungsunya tidak mahu makan lagi. Kami memberitahu dia bahawa barang bawaannya aman jika disimpan disitu, dia berdiri dengan waspada dalam waktu lama, kemudian baru diletakkannya dengan hati-hati.

    Selama dalam perjalanan di pesawat kami sangat rajin menuangkan air minum untuknya, dan dia selalu dengan sopan mengucapkan terima kasih. Tapi dia masih berkeras tidak mahu makan. Walaupun kami tahu perut si pak tua sudah sangat lapar. Sampai menjelang pesawat akan mendarat, dia dengan sangat berhati-hati menanyakan kepada kami apakah kami boleh memberikan sebuah kbeg plastik kepadanya, yang akan digunakan untuk membungkus nasi haknya tersebut untuk dia bawa pergi.

    Dia berkata selama ini dia tidak pernah mendapatkan makanan yang begitu enak, dan dia akan bawakan makanan itu untuk diberikan kepada anak bungsunya. Kami semua sangat terkejut. Bagi kami nasi yang kami lihat setiap hari ini, ternyata begitu berharganya bagi seorang pak tua yang datang dari desa ini.

    Dia sendiri tak nak untuk makan, dia menahan lapar, demi untuk disisakan bagi anaknya. Oleh kerana itu, seluruh makanan yang sisa yang tidak terbagikan kami bungkus semuanya untuk diberikan kepadanya agar dibawa. Lagi-lagi dia menolak dengan penuh kepanikan, dia berkata dia hanya mahu mengambil haknya saja, dia tidak mahu mengambil keuntungan dari orang lain. Kami kembali dibuat terharu oleh pak tua ini.

    Meskipun bukan suatu hal yang besar, akan tetapi bagi saya ini adalah suatu pelajaran yang sangat mendalam.

    Tadinya saya berfikir bahawa kejadian ini sudah selesai sampai disini saja, siapa tahu setelah para tamu lainnya sudah turun dari pesawat, tinggallah pak tua itu seorang diri, kami membantunya membawakan karung guninya sampai ke pintu keluar, saat kami akan membantunya menaikkan karung guni tersebut ke punggungnya, mendadak pak tua itu melakukan suatu tindakan yang tak akan pernah saya lupakan seumur hidup: dia berlutut di atas tanah, lalu dengan air mata berlinang dia bersujud kepada kami dan mengatakan, "Kalian semua sungguh adalah orang-orang yang baik, kami orang desa sehari hanya boleh makan nasi satu kali, selama ini kami belum pernah minum air yang begitu manis, tidak pernah melihat nasi yang begitu bagus, hari ini kalian bukan saja tidak membenci dan menjauhi saya, malah dengan ramah melayani saya, sungguh saya tidak tahu bagaimana harus berterima kasih kepada kalian, saya hanya boleh berharap kalian orang-orang yang baik suatu hari nanti akan mendapatkan balasan yang baik".

    Sambil tetap berlutut, sambil berkata seperti itu, sambil menangis, kami semua buru-buru memapahnya untuk berdiri, sambil tiada hentinya menasihatinya dan menyerahkannya kepada seorang penjaga yang bertugas untuk membantunya, setelah itu kami baru kembali ke pesawat untuk melanjutkan pekerjaan kami.

    Terus terang saja, selama 5 tahun saya bekerja, di dalam pesawat saya telah menemui berbagai macam penumpang, ada yang tidak beradab, ada yang main pukul, juga ada yang berbuat onar tanpa alas an, tapi kami tidak pernah menjumpai orang yang berlutut kepada kami, terus terang kami juga tidak melakukan hal yang khusus kepadanya, hanya menuangkan air agak sering untuk beliau, hal ini telah membuat seseorang yang telah berumur 70 tahun lebih berlutut untuk berterima kasih kepada kami, lagi pula melihat dia memanggul satu karung ketela merah kering, dia sendiri rela tidak makan dan menahan lapar demi membawakan anaknya nasi yang dibahagikan di pesawat, juga tidak mhau menerima nasi hak milik orang lain yang bukan menjadi miliknya, tidak serakah, saya sungguh merasakan penyesalan yang amat mendalam, lain kali saya harus boleh belajar berterima kasih, belajar membalas budi orang lain.

    Pak tua ini yang telah mengajarkan kepada saya, bagaimana saya harus hidup dengan penuh kebajikan dan kejujuran. (The Epoch Times)

    Sumber : erabaru.net

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS