Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Didicazli Teruja Duet Bersama Gisel Indonesian Idol

Posted: 01 Jan 2011 08:16 PM PST

Semasa 3 hari di Singapura, Budiey berpeluang menemubual seorang penyanyi lelaki, Didicazli namanya. Seingat Budiey, beliau pernah datang ke Malaysia untuk mempromosikan album beliau pada tahun 2009. Tapi Budiey tak berpeluang untuk bertemu dengan beliau.

Pertemuan dengan Didicazli dirancang oleh pihak Life Records Singapura di Cash Box Family Karaoke, Cuppage Plaza, Orchard Road pada 27 Disember lalu. Didicazli sebenarnya dilantik sebagai duta pusat karaoke tersebut selama 2 tahun kontrak. Jadi, sambil makan-makan, kami boleh berkaraoke di sini bersama Didicazli.

Kalau nak tahu, Didicazli ni dicungkil bakatnya semasa beliau menjadi vokalis kumpulan Dikir Barat. Haa, jangan tak tahu, kat Singapura pun ada pasukan Dikir Barat yang tak kurang femes kat sana.

Menurut Didicazli, beliau bukan tak mahu terlalu expose dan buat promosi di Malaysia. Jauh di sudut hatinya, dia mahu betul-betul dikenali di Singapura dulu, barulah boleh mengembangkan nama di luar negara. Budiey rasa dengan bakat vokal dan boleh mencipta lagu, beliau boleh mengembang nama di Malaysia seperti Imran Ajmain. In fact, sebahagian besar lagu yang terkandung dalam albumnya adalah hasil dari ciptaan beliau sendiri. Cuma mungkin masa dan peluang serta nasib kena diambil kira jugak.

Album Terbaru Didicazli

Terbaru, Didicazli baru sahaja melancarkan sebuah album kompilasi plus dua buah single terbaru dalam bentuk VCD dan DVD. Untuk melariskan lagi album ini, Didicazli mencipta sendiri lagu-lagunya dan diterbitkan pula oleh penerbit dari Indonesia. Sekaligus, ini dapat memperkenalkan Didicazli di Indonesia. Menurut Didicazli, sokongan Singapura dan Indonesia sangat menggalakkan.

Proses mencipta lagu untuk album terbaru ini bermula pada bulan Januari tahun lepas dan dirakam di Indonesia. Album ini diterbitkan Ryan S. Pitna yang turut terkenal dengan sebagai penerbit untuk penyanyi terkenal di Indonesia.

Ciptaan lagu Didicazli yang kedua ciptaan Berteman Rindu diterbitkan oleh Irwan Simanjuntak yang pernah menerbitkan album Anuar Zain.

Sebagai rangka promosi di Indonesia, Didicazli turut terbang ke Indonesia untuk menyanyi di beberapa showcase. Di sana, Didicazli ada buat persembahan di 5 tempat.

Lagu Berteman Rindu duet bersama penyanyi Indonesia, Gisel adalah langkah percubaan untuk memperkenalkan diri di Indonesia. Menurut Didicazli, idea dan inspirasi semasa mencipta lagu diambil dari pengalaman yang dilalui oleh kawan-kawannya. Lagu Dambaan pula turut dimuatkan dalam filem Si Rempit yang dipilih sebagai lagu runut filem tersebut.

Menurut Didicazli, perjalanannya untuk menjadi seorang penyanyi yang berjaya perlu melalui jalan yang berliku. Ada satu ketika beliau merasa sangat hampa dengan lagunya yang tak mampu menarik minat pendengar. Namun, mungkin dengan berkat Didicazli bersedekah hasil dari duit simpanannya kepada Rumah Anak Yatim Al-Jamiah. Alhamdulilah selepas 6 bulan, lagunya meletop di radio dan memasuki carta radio. Alhamdulilah, Didicazli percaya dengan rezeki Tuhan.

Beliau masih lagi pelajar di Singapore Institute Management. Cuma sekarang, Didicazli tengah bercuti untuk buat promosi album.

Menyentuh tentang perkahwinan, DIdicazli menyatakan beliau berhasrat mahu bernikah di Masjidil Haram. Menurutnya, beliau pernah mengerjakan umrah pada tahun lalu. Di sana beliau kagum dengan keindahan dan kedamaian di sana. Selepas pergi ke sana, Didi berhajar untuk ke sana lagi bersama dengan kekasihnya. Beliau memilih untuk bercinta dengan orang yang bukan dalam industri hiburan. Buat masa ini, Didi masih lagi berkawan dan dalam peringkat mengenal seseorang.

Didicazli

Didicazli

Didicazli

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Ujibakat Akademi Fantasia 6: Tarikh & Tempat Audition
  • Dayang & Marcell SAYANG Concert Esplanade Singapore
  • AMERICAN IDOL SEASON 8
  • Photo Simon Cowell is Shirtless, Half Nude Naked Pix Celebrities
  • David Cook Winner American Idol
  • Hotlink Sends Lucky Customer to Watch American Idol
  • Video Ashraf Sinclair Duet Nyanyi Lagu Bersama Bunga Citra Lestari
  • Melinda Doolittle Gagal Jadi Finalis American Idol
  • Agnes Monica Cinta Dirly Dave?
  • Jordin Sparks Juara American Idol 6
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    Gambar Ifa Raziah di Party Masquerade Media Hiburan

    Posted: 01 Jan 2011 07:36 PM PST

    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Faizal Yusof Meninggal Dunia

    Posted: 01 Jan 2011 12:15 AM PST

    FAIZAL YUSOF MENINGGAL DUNIA

    Ini berita terbaru yang kami terima dimana Faizal Yusof telah meninggal dunia akibat serangan jantung di Hospital Pusrawi Kuala Lumpur kira-kira pada jam 1.45 petang tadi.

    Menurut Siti Nordiana yang juga bekas isterinya, Allahyarham Faizal mengadu sakit jantung dan pelakon drama Tiramisu itu pengsan di rumah Faizal.

    "Saya dan isteri Faizal terus membawanya ke Hospital Pusrawi dan dia dimasukkan ke wad ICU. Keadannya pada ketika itu sudah kritikal," – Siti Nordiana

    Semasa post ini diterbitkan, Allahyarham Faizal masih berada di hospital dan akan dibawa ke rumah Faizal di Sentul petang ini.

    Nampaknya, post pembukaan untuk tahun 2011 ini dimulakan dengan berita yang menyedihkan. Apa-apa pun, takziah kepada seluruh keluarga Allahyarham.

    Related Posts with Thumbnails
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    aReaL&Celebrity

    sumber :-

    aReaL&Celebrity


    Kenapa Wei.....

    Posted: 31 Dec 2010 11:08 PM PST

    Salam 2011...

    Cameron Highlands, Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai, Kemalangan Bas, Kemalangan Jalan Raya, KM15 ,gambar kemalangan di Jalan Pekan Nenasi, gambar kemalangan di tali air, gambar kemalangan dipahang, Isu Semasa, kemalangan bas, kemalangan bas di Jalan Pekan Nenasi,rekod, pecah rekod, nuffnang, unique visitor nuffnang, innit nuffnang, bilangan pengunjung, absolute unique visitor, count unique visitor, php unique visitor, php visitor counter, unique user, unique visitor google, unique visitor statistics, unique visitor stats, unique visitor traffic, unique visitors, website visitors, analytics unique visitors, monthly unique visitors, unique visitors definition, website unique visitors,
    Kongsi Gosip Ini Di Facebook Anda Dengan Menekan Butang LIKE Di Bawah.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    [Gambar] Detik kelahiran seorang bayi dalam sebuah keluarga miskin

    Posted: 01 Jan 2011 08:45 PM PST

    Semua dilakukan dengan penuh risiko baik untuk siibu
    mahupun anak yang dikandungnya....

    Saat-saat mahu melahirkan, di dalam rumah yang sangat sederhana sekali 

    Keadaan kandungannya sedang diperiksa

    Ketika merasakan kesakitan di malam yang gelap, dengan hanya diterangi lilin

    Ketika menunggu kelahiran

    Selepas bayi sudah dilahirkan...tali pusat belum dipotong

     bayinya dibiarkan tanpa pakaian

    Semiskin manapun bayi tetap diberikan susu....

    sumber: kaskus.us

    Jom tengok proses mengeluarkan 3kg cacing pita daripada seorang budak

    Posted: 01 Jan 2011 07:15 PM PST












    3Kg cacing dalam badan..bayangkan....


    Budak menang US$2,500 kerana kasut berbau busuk

    Posted: 01 Jan 2011 06:40 PM PST


    Kerana kasutnya berbau busuk, Trinette Robinson (11) mendapatkan hadiah US$2.500 . Kasut skets kesayangannya dinobatkan sebagai kasut paling berbau busuk di Amerika Syarikat dalam pertandingan kasut paling berbau busuk yang dianjurkan oleh penghilang bau alas kaki Odor-Eaters,

    Kasutnya berjaya mengalahkan lapan pasang kasut berbau lain.. Acara tahunan ini hanya boleh disertai  oleh mereka yang berusia antara lima sampai 15 tahun. Selain hadiah wang, dia juga mendapat tiket bercuti ke New York termasuk menonton drama musikal Broadway "The Lion King".

    Trinette Robinson mengatakan bahawa sepatunya itu sangat berbau kerana tahun lalu ia dipakai untuk kegiatan Pengakap dan  program perlindungan kawasan di kampungnya, Connecticut. Dan rahsia mengapa sepatunya menjadi sangat berbau busuk  kerana dia pernah memijak kotoran kuda dengan kasut tersebut.

    [Berita Pelik] Lelaki potong kemaluan sendiri kemudian buang di taman

    Posted: 01 Jan 2011 05:15 PM PST

    Seorang lelaki yang dikatakan keliru dengan jantinanya sanggup memotong
    kemaluannya sendiri kemudian mencampakkannay di sebuah taman...saya petik dari myMetro

    gambar hiasan

    CHESTERFIELD (UK): Seorang pemuda berusia 22 tahun dipercayai menjalani pembedahan membuang alat sulitnya sendiri di rumah sebelum melemparkan organ berkenaan di sebuah taman, di sini.

    Pemuda yang tidak dikenal pasti identitinya itu menunggu 24 jam sebelum muncul untuk rawatan di unit kecemasan Hospital Diraja Derbyshire di sini.


    Ketika tiba di unit kecemasan, dia memberitahu kakitangan hospital yang dia hanya mengalami sedikit kesakitan ekoran pembedahan dilakukannya itu berbanding yang dijangka sebelum ini. Menurut jurucakap Hospital Diraja Derbyshire, kes pemuda itu luar biasa.


    "Seorang pemuda berusia 20-an datang ke hospital kami tanpa alat sulitnya. Dia memberitahu kakitangan kami dia membuang alat sulitnya, semalam," kata jurucakap itu. Pemuda itu meninggalkan hospital sebaik menjalani rawatan dan dia dinasihatkan doktor supaya menemui pakar psikiatri kerana dipercayai mengalami masalah kekeliruan jantina. - Agensi

    Badak air kini boleh di tunggang

    Posted: 01 Jan 2011 04:42 PM PST

    Badak air yang nampak ganas kini dapat di tunggang
    seperti kuda..inilah yang dibuktikan oleh seorang petani...saya petik dari kosmo online

    PETRUS STEYNLAKES - Seorang petani, Marius Els bertuah kerana dapat menunggang antara haiwan paling ganas di benua Afrika, seekor badak air, lapor sebuah akhbar semalam.

    Nasib Els sememangnya baik kerana badak air berusia enam tahun dan bernama Humphrey itu merupakan haiwan peliharaannya sejak kecil lagi.

    "Ia dengan mudah dapat mengoyakkan tubuh lelaki dewasa seperti saya. Tiada orang yang berani mendekatinya, namun, saya menganggapnya seperti anak saya," kata petani tersebut.

    Humphrey tinggal di sebuah tasik buatan manusia sedalam 18 meter di sini, Afrika Selatan. - Agensi

    Aksi ular makan kerbau

    Posted: 01 Jan 2011 10:01 AM PST

    image

    Jom kita lihat apa yang wanita kata mengenai lelaki ini

    Posted: 01 Jan 2011 09:30 AM PST

     Wah istimewa betul lelaki ini...jom kita lihat
    apa yang wanita kata mengenai lelaki ini...

    v



    v


    v




    Gara-gara kesilapan doktor,lelaki hilang kemaluan

    Posted: 01 Jan 2011 08:30 AM PST

    Gejala kanser sudah dirasakan sejak tahun lalu, namun doktor mengira lelaki itu hanya mengalami radang saluran kencing yang tidak berbahaya.

    Lelaki yang tidak disebutkan namanya tersebut membuat pemeriksaan untuk pertama kali pada September 2009 di sebuah klinik di Blekinge, Sweden Selatan. Ketika itu dia datang dengan gejala infeksi saluran kencing dan dia hanya diberikan antibiotik.

    Pada March 2010, pesakit berusia 60-an  tersebut kembali lagi ke klinik tersebut dengan keadaan sakit yang sama tetapi disertai iritasi pada kulit penutup kepala penis yang kebetulan tidak disunat. Doktor mendiagnosis gejala tersebut sebagai radang yang tidak membahayakan.

    Namun sehingga 3 bulan kemudian gejala yang dirasakan tidak juga baik walaupun ubat yang diberikan telah dimakan. Akhirnya doktor klinik merujuk si pesakit ke Hospital Blekinge untuk mendapat rawatan yang lebih intensif.

    Pemeriksaan di hospitalt tersebut ternyata tidak boleh segera dilakukan, sementara penyakitnya semakin memburuk. Pesakit yang malang ini harus menunggu  5 bulan lagi hingga dan membuatkan janji dengan doktor yang akan memeriksanya.

    Pemeriksaan akhirnya dapat dilakukan, tapi sayang penyakit yang selama ini disangka radang ternyata adalah sejenis kanser ganas. Parahnya, doktor sudah tidak punya banyak pilihan selain membuang kemaluan si pesakit untuk mencegah penyebaran sel kanser .

    Pesakit mendakwa telah terjadi kesalahan diagnosis oleh doktor klinik yang memberinya antibiotik dan antiradang. Jika gejala kanser boleh terdeteksi lebih awal, dia yakin kanser tersebut masih boleh dikendalikan sehingga kemaluannya terpaksa dibuang.

    Kes ini telah dilaporkan ke Badan Nasional untuk Kesehatan dan Kesejahteraan Sweden (Socialstyrelsen). Doktor klinik akan disiasat dan tindakan selanjutnya akan dibuat.

    Kancho pemainan dubur dicucuk dengan jari popular di Jepun

    Posted: 01 Jan 2011 07:00 AM PST

    Kancho adalah satu permainan  di Jepun iaitu permainan yang menggunakan jari tangan yang dirapatkan dan kemudian di cucukkan jari tersebut kelubang dubur lawan main dari belakang tanpa pengetahuan mangsanya.



    Namun tidak jelas apakah permainan kancho seperti gambar dibawah ini boleh dianggap lawak? Kerana yang menjadi mangsa akan merasa kesakitan setelah dicucuk seperti yang dialami oleh gadis seperti  dalam gambar dibawah ini...



    Kalau makanan macam ni dihidang aku pun tak berani nak makan

    Posted: 01 Jan 2011 06:00 AM PST







    brutal sangat hiasan makanan ini..nak makan pun ngeri

    Akibat terlalu gemuk

    Posted: 01 Jan 2011 05:00 AM PST



    LETAK MAKLUMAT IKLAN

    Bar Dubur Di Vienna

    Posted: 01 Jan 2011 04:00 AM PST

    Bentuknya yang universal dikenali bar dubur kerana meniru bentuk seperti sistem pencernaan manusia: dimulai dengan lidah, terus ke perut, bergerak melalui usus kecil dan besar dan keluar melalui anus (dubur)…





    Jom kita lihat adegan katil runtuh

    Posted: 01 Jan 2011 03:00 AM PST




    LETAK MAKLUMAT IKLAN
    Agaknya bagaimana nasib kawannya yang kat bawah tu....
    mungkin penyet macam ayam penyet......

    Comel betul kura-kura Albino ini

    Posted: 01 Jan 2011 02:00 AM PST



    Aksi lelaki mengamuk sebelum di tangkap

    Posted: 01 Jan 2011 01:00 AM PST

    Inilah aksi lelaki mengamuk sebelum ditangkap...
    dia cuba untuk menyerang polis...






















    Inilah aksi nenek yang mengemparkan dunia forum internet di China

    Posted: 01 Jan 2011 12:00 AM PST

    Seorang wanita tua berumur 70 tahun, telah menggemparkan China  setelah beberapa foto nya muncul di forum China.

    Mungkin terlihat aneh untuk wanita seusianya untuk bertindak  seperti itu, tetapi menurut Sun Linchong, cucu perempuannya, mengatakan nenek ini sangat luar biasa terbuka dan positif dengan hal-hal baru. Bersama-sama mereka menyiapkan beberapa alatan dan mengambil foto lucu, hanya untuk tertawa.

    Ketika upload foto set pertama dilakukan, Sun Linchong tidak tahu neneknya akan menjadi terkenal di internet China, tetapi orang-orang yang pernah melihatnya langsung terpesona. Sekarang duo ini secara teratur meng-upload foto lucu nenek yang mereka cintai.






    Rupanya Tahun 2011 ,Dark Vader jadi pengemar Hello Kitty

    Posted: 31 Dec 2010 11:00 PM PST

    Siapa sangka Dark Vader yang brutal tu boleh bertukar
    mennjadi peminat Hello Kitty sehinggakan pakaian rasminya
    pun ditukar.....

    Ini pakai rasmi Dark Vader...nampak brutal...
    dan dibawah ini pula pakaiannya bila dia mula mengemari
    Hello Kitty...





    Hilang macho dia....

    Kemalangan yang aneh dan membinggungkan

    Posted: 31 Dec 2010 10:20 PM PST

    Kemalangan yang aneh dan membingungkan serta sulit untuk membayangkan bagaimana cara terjadinya kemalangan yang menimpa kereta ini.. sehingga kereta terjatuh dalam posisi yang sangat aneh macam baru  jatuh dari langit..cuba kita saksikan





    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS