Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


72 Foto Pertunangan Akma AF3 & Ayeh [Hi- Resolution]

Posted: 06 May 2012 09:09 PM PDT

Akma AF3, atau nama sebenarnya Asiahtunakma Abdullah, 27 telah mengikatkan tali pertunangannya bersama eksekutif Petronas, Hamshi Dato' Mohamad Fatmi, 28 di kediamannya bertempat di Taman Buana Perdana, Petaling Jaya, lewat petang semalam.

Suasana penuh meriah dengan dihadiri lebih 100 tetamu daripada kedua-dua belah keluarga membanjiri ruangan khemah yang disediakan. Akma yang kini lebih selesa menutup aurat bercadang untuk menamatkan zaman bujangnya bersama bakal suami pada bulan Jun 2012 ini.

Berkata Akma kepada OHBULAN, "Saya mengenali Ayeh sekitar 5 tahun lepas, namun kami jarang berhubung. Kemudian selepas dia habis pengajian, kami kembali berhubung melalui laman sosial. Jadi, dari situlah hubungan kami bertambah erat."

Tahniah buat Akma, semoga jodoh anda sampai ke jinjang pelamin.

24 Foto Persandingan Awal Ashaari & Scha Al-Yahya. Segak & Menawan!

Posted: 06 May 2012 08:46 PM PDT

Persandingan Awal Ashaari & Scha Al-Yahya berlangsung dalam suasana penuh elegan dan gilang gemilang di Putrajaya International Convention Center (PICC), lewat malam tadi. Kredit sepenuhnya kepada RyaniezMoments di atas perkongsian foto-foto ini. Enjoice!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Sanding Doa Selamat di Majlis Resepsi Kahwin Scha & Awal

Posted: 06 May 2012 10:49 PM PDT

Budiey percaya pada masa ini, ramai selebriti terutama sekali yang menang dalam ABPBH2011 telah memulakan perjalanan menuju ke Holiday Villa Subang Jaya untuk menerima cek atau hadiah masing-masing. Seronoknya korang ya. Dan yang paling ditunggu, Budiey rasa ramai yang tertanya-tanya siapa pula yang akan jadi pemenang untuk kategori online yang belum diumumkan.

Jadi, majlis penyampaian hadiah ABPBH2011 hari ini akan mengumumkannya. Terlebih dulu, Budiey nak ucapkan tahniah buat pemenang. Jangan lupa belanja Budiey hehehe walaupun Budiey tak pernah pun hantar undian. Pengakuan ikhlas ni tau.

Okaylah, di tengahari yang cukup berbahagia dan tenang ini, Budiey mahu terus menyiarkan gambar-gambar yang diambil semasa Budiey hadir ke Majlis Resepsi Ahmad Awaluddin Ashaari dan Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir Al-Yahya… hehehe, siap letak nama penuh macam kad pengenalan tu.

Oh ya, pada pagi tadi, Budiey dah upload dua buah video Majlis Resepsi Scha Awal. Korang layan dulu video kat bawah ini.

Ramai penyanyi yang menghiburkan hadirin pada malam tadi. Antaranya ialah Atilia, Ning Baizura, Salamiah Hassan, Shila Amzah dan Alyah. Budiey sempat rakam masa Shila Amzah yang mendendangkan sebuah lagu Adele – One and Only. Ohsem giler!

Budiey awal-awal lagi nak minta maaf sebab mutu video sangat teruk. Harap korang faham dengan suasana di majlis ini, terlalu ramai orang dan ramai sangat jurugambarnya. Ini satu cabaran untuk budiey dan ini sahajalah yang mampu Budiey rakamkan.

Juga, ada satu video di mana Awal Ashaari buat kejutan untuk isterinya, dengan menyanyikan sebuah lagu asal Anuar Zain iaitu Sedetik Lebih. Budiey selitkan juga ucapan ringkas dari Erra Fazira. Sweet.

Majlis Resepsi Awal & Scha

Majlis Resepsi Awal & Scha

Majlis Resepsi Awal & Scha

Majlis Resepsi Awal & Scha

Majlis Resepsi Awal & Scha

Majlis Resepsi Awal & Scha

Majlis Resepsi Awal & Scha

Majlis Resepsi Awal & Scha

Majlis Resepsi Awal & Scha

Majlis Resepsi Awal & Scha

Majlis Resepsi Awal & Scha

Tags: , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Selebriti di Majlis Resepsi Awal Ashaari & Scha Alyahya
  • Gambar Scha Alyahya di Majlis Resepsi Awal & Scha
  • Gambar Pra Perkahwinan Scha Alyahya & Awal Ashaari
  • EKSKLUSIF: Gambar Pra Persandingan Awal Ashaari & Scha Alyahya
  • Majlis Resepsi Pernikahan Awal Ashaari & Scha Alyahya
  • Gambar Scha Alyahya & Awal Ashaari di Majlis Pengumuman Kahwin
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Valley of The Wind Korea
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Seorak Cable Car
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Karpet Merah ABP2010
  • Gambar Awal Ashaari Dalam Bas Korea Trip
  • Gambar Scha Alyahya di Majlis Resepsi Awal & Scha

    Posted: 06 May 2012 07:36 PM PDT

    Pada hari ini, 7 Mei jam 2 petang akan berlangsungnya majlis penyampaian cek utk semua pemenang ABHBH2011. Tahniah buat semua selebriti yang akan dapat cek hari ini. Jangan lupa belanja peminat yg mengundi anda ya.

    Okay, siaran gambar-gambar menarik sepanjang majlis resepsi Awal Ashaari dan Scha Alyahya akan Budiey teruskan. Kalau semalam Budiey siarkan gambar Awal sedang menunggu Scha dengan penuh setianya dalam Dewan Perdana PICC, sekarang Budiey siarkan gambar Scha pula yang menuju masuk ke dalam dewan ditemani oleh bapa Scha Alyahya, Syed Mahadzir Al Yahya.

    Scha sempat menyapa Budiey semasa melintasi karpet merah yang dihampar sebegitu indah di ruang lobi. Thanks Scha :)

    Scha yang tampil elegan dengan rekaan busana pengantin dari Syaiful Bahrim tak lekang dengan senyuman. Itulah senyuman bahagia si pengantin baru dan Awal Ashaari pula masih lagi kelihatan gementar walaupun sekali sekala dia nampak tenang. Tak sampai 2 hari kahwin, Budiey tengok Awal makin berisi pulak. Camana ni Awal, jom pergi gym balik selepas kahwin ni. Kalau nak tahu, Awal Ashaari selalu ke gym kat Fitness First Platinum di eCurve.

    Apa-apa pun, Budiey tengok majlis resepsi ni antara yang paling meriah… meriah dengan jurugambar hehehe. Memang tak boleh nak elak, memang ramai akan jadi fotografer sambilan hehehe, yang tetamu pun jadi fotografer gak sebab mereka pun mahu mengabadikan gambar kenangan detik manis meraikan pasangan pengantin glamor ni kan.

    Ini dia gambar Scha akhirnya ditemukan dengan suaminya… alahai, dah ada suami la Scha ni, cam tak caya je kan? Dulu anak dara, sekarang dah jadi isteri dan tak lama lagi insyaallah dapat jadi ibu lak. Awal dan Scha berjalan seiringan sambil berpegangan tangan ke pentas utama untuk adat atau acara seterusnya iaitu bacaan doa selamat dan acara merenjis-renjis dipilis… :)

    Majlis Resepsi Awal & Scha

    Majlis Resepsi Awal & Scha

    Majlis Resepsi Awal & Scha

    Majlis Resepsi Awal & Scha

    Majlis Resepsi Awal & Scha

    Majlis Resepsi Awal & Scha

    Majlis Resepsi Awal & Scha

    Majlis Resepsi Awal & Scha

    Majlis Resepsi Awal & Scha

    Majlis Resepsi Awal & Scha

    Majlis Resepsi Awal & Scha

    Majlis Resepsi Awal & Scha

    Majlis Resepsi Awal & Scha

    Tags: , ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Selebriti di Majlis Resepsi Awal Ashaari & Scha Alyahya
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Seorak Cable Car
  • Gambar Pra Perkahwinan Scha Alyahya & Awal Ashaari
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Seoraksan National Park
  • EKSKLUSIF: Gambar Pra Persandingan Awal Ashaari & Scha Alyahya
  • Gambar Scha Alyahya di Karpet Merah FFM24
  • Gambar Scha Alyahya di Anugerah Skrin 2010
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Karpet Merah ABP2010
  • Gambar Awal Ashaari & Scha Alyahya di Valley of The Wind Korea
  • Gambar Terkini Scha Alyahya & Awal Ashaari di Korea
    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Tak Sanggup Beli Perabot, Perempuan Ini Pilih Bunuh Diri

    Posted: 06 May 2012 09:15 PM PDT

    CAIRO - Gara-gara tidak mampu membantu sang tunangan untuk membeli perabot di apartment yang akan mereka tempati, seorang perempuan di Abu Qir, Mesir bunuh diri.

    "Seorang perempuan yang hanya dikenali SNA dipaksa oleh tunangannya membantu membeli perabot untuk mengisi apartment yang akan mereka tempati sesudah mereka menikah nanti. Namun, perempuan itu meminta waktu mengingat keadaan kewangan keluarganya yang miskin. Tunangan perempuan itu tidak terima dan mengancam akan memutuskan pertunanganan mereka," tulis Suratkabar Al Fajr yang dikutipEmirates247, (6/5/2012).

    Merasa terdesak oleh ancaman kekasihnya, akhirnya perempuan malang itu pun memutuskan untuk mengakhiri hidupnya dengan melompat dari balkoni yang terletak di tingkat 3 rumahnya.

    Ibu dari perempuan malang itu pun menyalahkan kemiskinan keluarga mereka sebagai penyebab kematian putri tercintanya.

    Sementara itu, menurut adat setempat wanita yang akan segera menikah diharuskan untuk melengkapi perabot di tempat yang akan ditinggalinya bersama sang suami. Perabot itu haruslah sudah lengkap jauh sebelum pesta pernikahan dilaksanakan.(rhs)

    Gadis Remaja Diseret ke Semak-semak Lalu Ditelanjangi

    Posted: 06 May 2012 09:00 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Tiga orang lelaki ditangkap setelah seorang remaja puteri mengalami pelecehan seksual di Coogee, sebuah wilayah pantai di kawasan Randwick, New South Wales (NSW), Australia. Demikian dilansir Sydney Morning Herald, Minggu (6/5/2012).
    Juru bicara polis setempat mengatakan seorang saksi menelefon polis setelah melihat seorang gadis remaja diseret-seret di jalan oleh dua orang lelaki muda ke semak-semak  Sabtu (5/5/2012) malam sekitar pukul 21.45 waktu NSW. "Ia setengah telanjang," demikian kata seorang saksi.
    Sebuah helikopter polis melakukan pencarian sepanjang malam di sisi tebing terjal di Pantai Cooge untuk mencari lelaki tersebut. Tepat tengah malam, tiga lelaki berhasil ditangkap dan dibawa ke balai polis  Maroubra sementara gadis malang itu dilarikan ke RS Royal Prince Alfred Hospital untuk pemeriksaan medis.

    Seorang Lelaki Gagal Bunuh Diri dan Dipukuli [Video]

    Posted: 06 May 2012 08:45 PM PDT



    Kedengarannya memang kejam, tapi lelaki ini, yang  memiliki timing yang buruk, memang berhak mendapat sedikit pelajaran dari pemandu tak bersalah yang hampir saja menjadi seorang pencabut nyawa.



    via 22 Words

    Idol Class, Girlband Jepun yang Terkenal Berkat Berjualan Sushi

    Posted: 06 May 2012 08:30 PM PDT

    Dengan semakin ketatnya persaingan antara group girlband di Jepun, mereka perlu kreatif agar dapat menonjol di mata publik. Salah satu band yang cukup kreatif adalah Idol Class, dengan bekerja sekaligus sebagai pasukan marketing pada sebuah restoran sushi.



    Restoran Goichi yang berada di Nagoya, Jepun, punya program marketing menarik yang terbukti berkesan untuk meningkatkan penjualan mereka. Program ini mereka namakan Sushidols.
    Sushidols adalah sebuah acara konsert percuma yang berlangsung khusus setiap hari Minggu di restoran tersebut. Konsert ini menampilkan pertunjukan dari sebuah group baru bernama Idol Class. Dan tak hanya menari dan menyanyi, member group tersebut juga akan menawarkan sushi setelah konsert selesai. Cara marketing seperti ini ternyata cukup sukses, baik bagi restoran Goichi yang pendapatannya meningkat, mahupun bagi Idol Class yang namanya semakin terkenal.
    Kepopularan Idol Class mulai meningkat setelah Victor Music Arts Inc. merancang akan merilis karya perdana group ini, Beginning Story, secara rasmi. Perasmian ini akan ditandai dengan debut konser "rasmi" pertama Idol Class di Nagoya Ogos nanti.

    foto via pureidolheart

    Remaja Cantik Tawarkan Keperawanan 12 ribu dollar Australia

    Posted: 06 May 2012 08:15 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM - Gadis remaja cantik menawarkan keperawanannya seharga 12 ribu dollar Australia  melalui agensi yang disebut Sweet Girls Premium Escort. Demikian dilansir Sydney Morning Herald, Minggu (6/5/2012).
    Remaja cantik ini keturunan China kelahiran Melbourne dan berusia 18 tahun. Agensi perempuan panggilan itu mengatakan tawaran ini dimulai pada 19 Mei nanti. "Ia seorang perawan. Kita boleh mengetahuinya dengan mudah," demikian disampaikan juru bicara agensi Sweet Girls Premium Escort saat diwawancarai Sun-Herald.
    "Ia akan ke tempat Anda atau hotel dan menghabiskan waktu dua hari bersama. Ia tidak memiliki kekasih dan ia melakukan itu hanya semata-mata demi wang," ujar sang juru bicara, lagi.
    Agensi ini merekrut kebanyakan perempuan keturunan Asia berusia 18-25 tahun dan menegaskan cara mencari wang dengan mudah.
    Situs ini memiliki dua bahasa iaitu China dan Inggris dan tertulis merekrut pekerja untuk menyelesaikan masalah keuangan dalam waktu singkat.
    "Mahu membayar wang sekolah? membantu biaya kewangan keluarga? Ingin membeli beg mahal seperti Louis Vuitton? Hubungi kami segera. Kami akan mencarikan pekerjaan bagi Anda," demikian promosi yang tertulis di situs tersebut.
    Aktivis perempuan, Melinda Tankard Reist, mengatakan menjual keperawanan dan mempromosikan barang-barang mewah adalah penyebab banyak gadis remaja terjebak.
    "Jika perempuan mengalami masalah kewangan maka rumah pelacuran dengan gampang mengincarnya," jelas Reist.

    Bayi Terkecil di Dunia Lahir di Brasil

    Posted: 06 May 2012 08:00 PM PDT


    TRIBUNNEWS.COM,BRASIL--Telah lahir dengan berat 12 ons dan tinggi hanya 27 centimeter. Bayi ini menjadi bayi terkecil yang lahir ke dunia bernama Carolina Terzis, bayi prematur, asal Brasil.
    Bayi yang lahir prematur empat bulan ini, memiliki ukuran, hanya setengah dari tangan orang dewasa. Ibunya, Alexandra, (32), sempat mengalami kejang dan gejala dari eklampsia, saat melahirkan buah hatinya di bulan November tahun lalu. Seperti diberitakan Dailymail, Minggu (6/5/2012) kelmarin
    Saat itu usia kandungannya masih lima bulan, ia mendapat pertolongan dari doktor Rumah Sakit Vila da Serra, dekat Nova Lima di Minas Gerais, Peru, saat bersalin.
    Carolina memecahkan rekor bayi terkecil di dunia. Sebelumnya, rekod bayi terkecil dipegang oleh Amelia Hope, dari Bournemouth, Inggris. Ia dan kembarannya Arthur Hope, terlahir ke dunia pada tahun 2010 dengan kondisi prematur.
    Amelia lahir pada saat usia kandungan ibunya mencapai 23 minggu dan dua hari, dan memiliki berat 1 pound 20 ons. (dailymail)

    The Unknowns, kini ‘pemangsa’ baru

    Posted: 06 May 2012 07:45 PM PDT

    WASHINGTON - Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas Kebangsaan (Nasa) dan pasukan tentera Amerika Syarikat (AS) antara mangsa berprofil tinggi kumpulan penggodam baru yang menggelar diri mereka sebagai The Unknowns.

    The Unknowns mendakwa mereka telah menggunakan kepakaran ahli masing-masing untuk berhubung dengan syarikat keselamatan dan mendedahkan senarai kata laluan dan maklumat rahsia yang telah mereka godam dari pelbagai agensi.

    Mereka telah memuat naik senarai nama dan kata laluan kaki tangan di Pusat Penyelidikan Glenn, Nasa.

    Pusat Patologi Bersama Tentera AS, Agensi Angkasa Lepas Eropah, Angkatan Tentera Laut Thailand, Kementerian Pertahanan Perancis dan Bahrain serta Universiti Harvard.

    Difahamkan, konsep menggodam ke dalam beberapa laman sesawang syarikat kononnya bertujuan untuk meningkatkan sistem keselamatan penggodam.

    Dalam satu kiriman emel dihantar oleh The Unknowns, mereka mendakwa belum mencapai matlamat sebenar dan masih mencari kelemahan untuk melengkapkan misi utama.



    sumber : SINAR HARIAN

    25 peratus penipuan profil FB

    Posted: 06 May 2012 07:30 PM PDT

    CALIFORNIA - Kira-kira satu daripada empat pengguna laman sosial, Facebook menipu mengenai profil mereka untuk menarik minat lelaki atau wanita.

    Keputusan tinjauan itu didedahkan siasatan laporan pengguna minggu ini bertajuk 'Facebook dan Privasi Anda'.

    Menurut laporan tersebut, sebanyak 25 peratus pengguna Facebook daripada 2,000 keluarga mengaku telah memalsukan maklumat dalam profil mereka untuk keselamatan identiti.

    Sesetengah pengguna dikenal pasti mencipta profil menggunakan nama-nama palsu atau tidak lengkap bagi menyembunyikan identiti sebenar daripada majikan atau pekerja bawahan dan ada yang melakukan perkara itu sekadar untuk berseronok.



    sumber : sinar harian

    Penjara, denda jika larang ibu susui anak

    Posted: 06 May 2012 07:15 PM PDT

    JAKARTA: Mana-mana pihak di Indonesia yang didapati sengaja melarang ibu menyusukan bayi mereka dengan susu ibu berdepan hukuman penjara setahun dan denda maksimum Rp 100 juta (RM32,700), kata pakar perubatan. 

    Anggota Persatuan Doktor Indonesia, Dr Utami Rusli, dipetik oleh kompas.com sebagai berkata peraturan berkenaan ditetapkan dalam Undang-Undang Kesihatan.



    "Kerajaan memandang serius masalah menyusukan bayi ini kerana ia memberi kesan besar kepada perkembangan dan kesihatan bayi berkenaan" katanya. Menurut Utami, kerajaan turut menguat kuasa peraturan baru yang membolehkan ibu menyusukan bayi mereka dengan susu ibu sama ada di tempat kerja atau di tempat awam.

    Beliau menambah Presiden Su silo Bambang Yudhoyono menandatangani peraturan baru berkenaan pada 1 Mac lalu. 

    Sementara itu, seorang lagi anggota persatuan berkenaan, Ayu Pertiwi, berkata peraturan baru itu turut melarang sebarang aktiviti yang mungkin menghalang program penyusuan ibu yang dilancarkan kerajaan. 

    "Ia termasuklah untuk melarang syarikat farmaseutikal dari mempromosikan manfaat produk susu formula kepada orang awam," katanya. 
    Undang-undang kesihatan menetapkan ibu perlu menyusukan bayi dengan susu ibu untuk enam bulan pertama selepas kelahiran. 

    Bekas Menteri Kesihatan, Endang Rahayu Sedyaningsih, ketika masih berkhidmat mengharamkan iklan susu formula dan meminta pembinaan bangunan pejabat menyediakan kemudahan kepada ibu di tempat kerja. – Agensi 



    sumber : berita harian

    Pemuda Iraq mahu tulis al-Quran sepanjang 6 kilometer

    Posted: 06 May 2012 07:00 PM PDT


    NAJAF: Seorang pemuda Iraq bercadang mencipta nama sebagai penulis ayat al-Quran paling panjang di dunia, lapor media semalam.
    Hussein al-Kharsan, 25, berkata dia menjangkakan tulisannya itu sepanjang antara 5,500 dan 6,000 meter. Jika usahanya berjaya, nama Hussein bakal tercatat dalam buku Rekod Dunia Guinness.

    Naskhah itu sepatutnya dipamerkan tahun ini, sempena perisytiharan Najaf sebagai Ibu Negara Kebudayaan Islam, tetapi projek berkenaan ditangguhkan ke tarikh yang belum ditetapkan ekoran pelbagai isu, termasuk dakwaan rasuah. Sejak memulakan tugasnya sebulan lalu, Hussein berjaya menyiapkan 13 halaman al-Quran. Walaupun mengalami kesakitan tengkuk dan belakang, graduan lepasan Universiti Baghdad itu terus tekun menyiapkan naskhah berkenaan selama beberapa jam sehari. Katanya, dia sepatutnya menyiapkan naskhah itu dalam tempoh enam bulan dengan menulis tiga daripada 503 halaman sehari.


    "Pada awalnya saya berjaya dan menulis selama 16 jam sehari sehingalah saya mula rasa sakit pada minggu kedua," katanya.

    Kini Hussein mengabaikan nasihat doktor supaya berehat, sebaliknya dia memakan pil penahan sakit dan menulis lima jam sehari. - AFP



    sumber : myMetro

    Isteri kedua dibelasah separuh bogel

    Posted: 06 May 2012 06:45 PM PDT


    KUALA LUMPUR: Seorang isteri kedua dibelasah dalam keadaan separuh bogel dan rambutnya turut digunting hingga pendek oleh suaminya selepas dia meminta suaminya menunjukkan bukti perceraian dengan isteri pertama.
    Akibat kejadian itu yang berlaku di rumah sewa pasangan berkenaan di Pantai Dalam, di sini pada jam 8 malam Ahad lalu, mangsa berusia 28 tahun dan bekerja sebagai kerani melarikan diri ke kampungnya di Sabah.

    Mangsa yang enggan dikenali berkata, dia berkahwin dengan suaminya pada Julai tahun lalu di selatan Thailand sebagai isteri kedua selepas dia berjanji menceraikan isteri pertamanya.


    Katanya, suaminya mendakwa menceraikan isteri pertama pada November tahun lalu.

    "Namun, dia enggan me mendaftarkan perkahwinan kami dalam negara sehingga sekarang menyebabkan saya syak dia belum ceraikan isteri pertama.


    "Saya desak dia tunjukkan surat cerai isteri pertama, namun menolak saya ke dinding sebelum sebelum membelasah saya sehingga kepala bengkak," katanya.



    Katanya, suaminya turut memotong rambut dan pakaiannya sehingga dia separuh bogel.


    SUMBER : MYMETRO

    Dibelasah suami balik bawa kekasih gelap

    Posted: 06 May 2012 06:30 PM PDT


    KUALA LUMPUR: Dayus dan kejam. Itu gambaran paling sesuai untuk seorang lelaki yang mencekik, menendang dan memijak perut isterinya selepas mangsa tidak membenarkan suaminya masuk ke rumah bersama kekasih gelapnya, kelmarin.
    Kejadian berlaku kira-kira jam 12.30 tengah malam di rumah pasangan itu di Pantai Dalam, di sini dan mangsa yang mahu dikenali sebagai Tasya, 42, berkata suaminya pulang ke rumah ketika dia lena tidur.

    Menurutnya, suaminya yang berusia 50-an mengetuk pintu dengan kuat sebelum menendangnya hingga pecah.


    "Saya lewat buka pintu kerana saya sedang tidur. Sebaik tersedar selepas terdengar bunyi bising pintu rumah ditendang hingga pecah, saya terkejut kerana suami balik ke rumah dengan seorang wanita berusia 20-an," katanya ketika dihubungi Harian Metro, semalam. Tasya berkata, apabila saya menyoal, dia menyatakan wanita itu adalah teman wanitanya dan menyuruh dia keluar dari rumah bagi membolehkan mereka bermadu kasih di dalam rumah.

    "Apabila saya enggan menuruti arahannya, dia mencekik saya, menolak saya ke bawah sebelum mula menendang dan memijak perut saya," katanya.


    Tasya cuba mempertahankan dirinya namun dengan pertolongan teman wanitanya itu, suami membelasahnya dengan teruk sebelum mengambil pisau untuk membunuhnya, namun, dia berjaya melarikan diri sebelum membuat laporan polis.



    Sementara itu, Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Wan Abdul Bari Wan Abdul Khalid ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian berkenaan.


    SUMBER : MYMETRO

    Kerana dia saya hilang anak

    Posted: 06 May 2012 06:15 PM PDT


    KUALA LUMPUR: "Pemandu kereta yang melanggar anak saya itu kejam. Jika dia tak melarikan diri, tapi membawa anak saya ke hospital, mungkin nyawanya boleh diselamatkan.
    "Saya tak akan maafkan perbuatan pemandu kereta itu," kata Zarina Ahmad, 34, ibu kepada Nur Suhaida Arman, 18, yang terbunuh dalam kejadian langgar lari di Kilometer 50.1 Lebuh raya Kesas dari arah Sungai Besi ke Petaling Jaya, jam 1 pagi semalam.

    Nur Suhaida yang membonceng motosikal dan rakannya, Ana Najwa Mohd Noor, 18, menunggang terbunuh apabila dirempuh dari belakang ketika mereka dalam perjalanan pulang dari rumah rakan di Ampang ke rumah masing-masing di Klang.


    Nur Suhaida maut di tempat kejadian manakala Ana Najwa meninggal dunia di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) jam 5.30 petang semalam.

    Menurut Zarina, sebelum kejadian itu, Nur Suhaida sempat makan malam bersamanya sedangkan dia tidak pernah berbuat demikian sebaik pulang sebelum ini.


    "Arwah ada memberitahu dia sudah memohon pengajian diploma dalam jurusan Komunikasi Massa kerana mahu menjadi pembaca berita kelak.




    "Rakan sekerja anak kedua saya itu memberitahu arwah turut menunjukkan petanda pelik di tempat kerja dengan meminta maaf kepada semua rakan," katanya.

    Nur Suhaida dan Ana Najwa rakan karib sejak di sekolah rendah lagi dan mereka juga tinggal berjiran di Port Garden, Klang, Selangor.


    Mohd Fariez Mohd Nor, 20, abang kepada Ana Najwa berkata, adiknya yang dipanggil Najwa tidak menunjukkan sebarang perubahan dan hanya meminta izin ibunya untuk ke Ampang untuk bertemu rakan.

    "Selepas kemalangan itu, adik saya koma, tapi doktor maklumkan harapan untuk dia hidup hanya 10 peratus kerana kecederaan parah di kepala. Pada jam 5. 30 petang, doktor memberitahu arwah meninggal dunia," katanya.


    Menurutnya, Najwa bercita-cita menjadi pegawai polis dan malah sejak di bangku sekolah, dia menyertai pasukan Kadet Polis, termasuk menyertai pelbagai perkhemahan polis.


    "Saya sedih dan terkilan kerana cita-citanya tidak kesampaian," katanya.


    Sementara itu, Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur, Deputi Superintendan Abdullah Roning berkata, kedua-dua mangsa dilanggar dari belakang oleh sebuah kenderaan yang tidak dapat dikenal pasti nombor pendaftaran dan jenis.


    "Kedua-dua mangsa terjatuh dari motosikal Yamaha Lagenda yang ditunggang selepas dirempuh dengan kuat dari arah belakang sebelum pemandu kenderaan itu melarikan diri," katanya ketika dihubungi.


    Kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.



    sumber : myMETRO

    Main-main kafan diri

    Posted: 06 May 2012 06:00 PM PDT


    KUALA NERANG: "Pada Khamis lalu, dia berlawak dengan rakan sekolah memakai lilitan di kepala seolah-olah jenazah dikafankan," kata Yusof Awang, 59, datuk saudara kepada Muhammad Fariz Najmi Norizan, 9, yang maut selepas digilis traktor pembajak sawah di Kampung Kubang Palas, di sini, kelmarin.
    Yusof berkata, dalam kejadian kira-kira jam 10 pagi itu, Muhammad Fariz mengikut bapa saudaranya, Habibullah Halim, 30-an, yang memandu jentera itu untuk membajak sawah berhampiran rumahnya dan dia dikatakan duduk di sebelah tempat duduk pemandu.
    Selepas membajak tidak sampai 30 meter, Habibullah tersedar arwah tiada di sebelah.

    Apabila dia memandang ke belakang arwah dilihat sudah terbaring dengan badannya disaluti lumpur serta berlumuran darah.



    sumber : myMetro

    Perkosa murid tepi tangga

    Posted: 06 May 2012 05:45 PM PDT


    ALOR GAJAH: Seorang murid perempuan tahun tiga sebuah sekolah rendah di daerah ini, trauma selepas mendakwa dirogol dan diugut menggunakan senjata tajam oleh remaja berusia 14 tahun di tangga sekolah berkenaan.
    Sumber berkata, murid itu menjadi mangsa kerakusan remaja terbabit yang menyelinap masuk ke sekolahnya pada Isnin, Rabu dan Khamis lalu ketika waktu rehat dan selepas tamat sesi pembelajaran.

    Mangsa anak sulung daripada dua beradik tinggal di asrama sekolah berkenaan pada tengah hari untuk menyalin pakaian sebelum diambil ibunya selepas tamat sesi persekolahan petang.


    "Pada kejadian pertama kira-kira jam 6.30 petang, Isnin, mangsa yang dikatakan sedang menunggu ibunya di kawasan sekolah dihampiri seorang remaja lelaki sebelum dibawa ke tangga sekolah.

    "Mangsa dibawa menaiki tangga sebelum remaja terbabit didakwa merogol mangsa di kawasan tangga berkenaan," katanya, semalam.


    Menurut sumber itu, murid yang menggigil ketakutan cuba menyelamatkan diri namun remaja terbabit menghunuskan senjata tajam dan mengugut akan membunuhnya.



    "Pada kira-kira jam 10.30 pagi Rabu lalu, berlaku sekali lagi kejadian sama ketika waktu rehat apabila mangsa seorang diri datangi remaja terbabit.

    "Remaja itu didakwa sekali lagi melakukan perbuatan terkutuk di tangga sekolah dan memberi amaran supaya mangsa merahsiakan perkara berkenaan," katanya yang memaklumkan ketika kejadian mangsa tidak keluar rehat sebaliknya berada di sekitar kawasan sekolah berkenaan seorang diri.


    Kata sumber itu, mangsa yang takut hanya berdiam diri kerana bimbang dicederakannya sebelum remaja terbabit berlalu selepas melakukan perbuatan itu. "Keesokan paginya (Khamis), kira-kira jam 10.30 pagi Khamis lalu, mangsa sekali lagi mendakwa menjadi habuan nafsu remaja terbabit dan kali ini senjata tajam diacukan di leher mangsa ketika berseorangan," katanya.

    Sumber berkata, mangsa diugut bunuh jika perlakuan sumbang itu diketahui orang, namun mangsa yang tidak tahan diperlakukan sedemikian melaporkan kepada pengurusan sekolah.


    "Pihak sekolah yang terkejut selepas diberitahu perkara itu segera menyiasat sebelum memanggil ibu mangsa memaklumkan kejadian menimpa anaknya," katanya.


    "Difahamkan, ibu mangsa yang bekerja sendiri datang ke sekolah kira-kira jam 3 petang sebelum bertindak melaporkannya kepada polis," katanya .


    Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Umar Ali Saifuddin Shaharuddin mengesahkan, polis ada menerima laporan.


    "Polis sedang menjalankan siasatan berhubung laporan dan sudah mengenal pasti suspek seorang remaja lelaki dan tangkapan akan dibuat dalam tempoh terdekat," katanya.



    sumber : myMetro

    Cara brutal untuk memutuskan sesuatu hubungan

    Posted: 06 May 2012 05:30 PM PDT



    Adakah dengan cara sekurang ajar ini sesautu perhubungan dapat diputuskan

    Ular sawa hamil dilanggar,anaknya berterabur di jalanraya

    Posted: 06 May 2012 05:15 PM PDT


    Ini adalah rakaman video yang menggambarkan seekor ular sawa raksasa yang sedang hamil dilanggar sebuah kendaraan dijalan raya hingga mati, tragisnya telur yang berisi janin ular dalam kandungan ular itu berterabur  keluar hingga bersepah di jalan raya.

    Masih banyak orang bingung sebenarnya ular itu bertelur apa beranak seperti halnya mamalia lain, tapi bukankah ular tidak menyusui? Bererti bertelur yang lebih tepat adalah Ovovivivar. Kebanyakan jenis ular berkembang biak dengan bertelur. Jumlah telurnya boleh beberapa butir saja, hingga puluhan dan ratusan butir. Ular meletakkan telurnya di lubang-lubang tanah, gua, lubang kayu lapuk, atau di bawah timbunan daun-daun kering. Beberapa jenis ular diketahui menunggui telurnya hingga menetas; bahkan ular sawa 'mengerami' telur-telurnya.










    sumber : ruanghati.com

    Betul-betul gila dalam keadaan macam ni pun masih nak mencuri

    Posted: 06 May 2012 05:00 PM PDT

    Ketumbuhan pelik pada badan gadis China membingungkan doktor

    Posted: 06 May 2012 04:45 PM PDT

    Sungguh sedih tetapi pelik, seorang gadis yang digelar manusia penyu telah membingungkan para doktor dengan ketumbuhan-ketumbuhan aneh dan pelik pada badannya.

    Tumor itu yang terjadi dari bengkak secara pukal pembuluh darah atau kelenjar limpa - membuatkan Tian Yunting yang berusia 23 tahun ini tampil dengan kulit bersisik yang keras.

    Namun pada kenyataannya, keadaan perubatan yang jarang berlaku ini bererti bahawa sekecil apa pun mengetuk atau menyentak boleh meletupkan pembuluh darah yang bengkak itu dan dia akan berdarah terus sehingga yang mungkin boleh membawa maut.

    Tian juga telah terpaksa berhenti kuliahnya kerana perjalanan bas di atas jalan beralun yang belum dirapikan boleh membunuhnya.


    "Walaupun saya dapat sampai ke sana saya tidak boleh duduk kerana kerusi yang keras akan meletupkan saya," jelasnya.

    Doktor di Zhangjiajie, selatan China, mengatakan keadaan ini disebabkan oleh kekurangan genetik yang jarang berlaku yang disebut angiomas - tetapi belum pernah melihatnya pada skala yang besar seperti itu.

    "Ianya dapat dikawal dengan membuang tumor tu secara tetap tetapi ianya harus dilakukan di hospital kerana akan berlaku banyak pendarahan. Ini adalah kes terburuk yang pernah kami lihat," kata salah seorang ahli bedah.


    Via - Austrian Times

    The Dog and Bone, Bar Terkecil di Dunia yang Dibuat dari Pondok Telefon

    Posted: 06 May 2012 04:30 PM PDT



    Marah dengan ditutupnya bar paling popular di desa mereka, warga Shepreth, Cambridgeshire, menciptakan idea unik. Mereka membuat sebuah pondok telefon awam menjadi bar dan diberi nama The Dog and Bone.

    Bar itu ukurannya hanya 1 meter x 1 meter, dipercayai sebagai bar terkecil di dunia. Di sisi pintunya dipasang meja segitiga sebagai tempat bartender melayani para pengunjung dan dibawah meja tersebut disediakan tong sebagai tempat persediaan air minum.

    Idea pembuatan The Dog and Bone sebagai bentuk kempen menentang rancangan mengubah bar The Plough, bar paling terkenal di desa itu, menjadi rumah. Mereka ingin Dewan Kota memutuskan The Plough tetap menjadi bar.


    The Dog and Bone dibuka hanya pada Jumaat malam, sebagai sebahagian kebiasaan penduduk desa untuk berkumpul pada Jumaat malam sebelum pesta akhirminggu Pada hari pertama pembukaannya, sebanyak 70 warga desa berbaris untuk memesan bir.

    Bar unik itu ukurannya kurang dari setengah bar The Nutshell di Bury St Edmunds, Suffolk, yang dicatat oleh Guinness Book of Records sebagai bar terkecil di Inggris, dengan ukuran 5,5 meter x 2 meter. Penduduk desa Shepreth sekarang menunggu pengesahan dari Guinness Book of Records untuk menjadikan bar The Dog and Bone sebagai bar terkecil di dunia.

    Jika ingin kahwin dengan perempuan ni, suami wajib bayar kos kecantikkan

    Posted: 06 May 2012 04:15 PM PDT

    VIVAnews - Sejak remaja, Lisa Hind, 25, terobsesi memiliki tubuh dan wajah serupa idolanya, Katie Price. Demi mewujudkan obsesinya, Lisa sengaja mencari calon suami yang bersedia menandatangani perjanjian pranikah agar membiayai semua kos perawatan kecantikannya.

    Lisa begitu mengidolakan Price. Dia rela mengecat hitam rambutnya yang berwarna perang alami demi mengikuti gaya sang model yang seksi dan glamour. Dia bahkan pernah dikeluarkan dari sekolah kerana memakai dandanan terlampau tebal dan bulu mata palsu.

    Steve, sang suami, sejauh ini telah membiayai perawatan kecantikan sebesar £15 ribu . Bukan hal yang murah bagi lelaki yang bekerja sebagai pemandu trak.

    Lelaki 46 tahun itu harus bekerja lebih masa untuk membayar perawatan sinar matahari buatan, suntik botoks, suntik kolagen bibir, kuku palsu, dan penyambungan rambut Lisa. "Aku mencintainya, dan hanya ingin dia bahagia," ujar Steve seperti dikutip dari Mirror.

    Pasangan itu bertemu empat tahun lalu. Setelah dua minggu berkencan, Steve melamar Lisa. Mereka menikah setelah Steve bersedia membiayai semua keperluan perawatan tubuh dan wajah Lisa.

    Selama sembilan tahun terakhir, wanita asal Runcorn, Cheshire, itu melakukan perawatan kulit di bawah sinar matahari buatan setiap hari. Dia seperti tak peduli risiko terkena kanser kulit. "Aku berusaha keras untuk memperoleh penampilan yang kuinginkan. Kecantikan palsu adalah kecantikan 'alami' saat ini," ujarnya.

    Meski harus merasakan kesakitan demi wajah cantik, Lisa merasa itu sebanding. "Rasanya sakit tapi itu rasa sakit yang indah," katanya.

    Lisa terpikat Steve lantaran sering memberinya tumpangan . Mereka lalu bertukar nombor telefon, lalu berkasih. "Dia kata tak apa-apa membiayai perawatan kecantikanku. Walaupun mahal, dia menyetujuinya. Kami sering bercanda itu adalah perjanjian kecantikan pranikah," kata Lisa.

    Lisa tak pernah merancang membangun keluarga dengan anak. Sebab, baginya anak hanya menghancurkan kecantikannya. "Memiliki bayi dapat diabaikan. Keraa saya harus memetingkan diri saya. Anda tak boleh berjemur di tilam khusus sinar matahari bila sedang hamil."

    Lisa pun ingin meniru idolanya yang mengubah warna rambutnya menjadi perang. Demi memperoleh tubuh langsing, Lisa berencana melakukan sedut lemak. "Kerana olahraga tidak berhasil," katanya.

    Suaminya yang kini mulai ikut berjemur di matahari buatan telah membuat rekening khusus untunya. Dalam sebulan, ia menghabiskan sekitar £300 sebulan untuk memanjakan diri. Bagi Lisa, menjaga kecantikan adalah pekerjaan selama 24 jam.

    Lisa merasa tak memiliki waktu luang selain berdandan. "Biasanya saya perlu waktu tiga sampai empat jam untuk berdandan. Dan enam jam bila ingin keluar rumah," ujarnya. "Lelaki harus memberikan wanita kehidupan yang mewah. Saya tak memiliki alasan mengapa wanita harus bekerja."

    Gila…Bunuh Orang Kemudian Adegan Pembunuhann Itu Di Tatoo di Badan

    Posted: 06 May 2012 04:00 PM PDT


    LOS ANGELES – Seorang anggota gangster dinyatakan bersalah kerana melakukan pembunuhan setelah polii menggunakan tatoo di dadanya sebagai bukti bahawa dia bersalah.

    Pembunuhan John Juarez (23) tidak dapat dibongkar sejak Januari 2004. Dia ditembak di wilayah Pico Rivera, wilayah Hispanik, 11 km dari tenggara Los Angeles.

    Pada 2008, Sarjan polis Los Angeles (LAPD) Kevin Lloyd, dapat membongkar kes tersebut ketika dia mengenali foto tertuduh dari salah satu anggota gang Rivera 13, Anthony Garcia.

    Polis kemudian mendapatkan pengakuan Garcia ketika melakukan penyamaran menjadi anggota gang dan masuk ke dalam tahahanan bersama Garcia. Polis mendengarkan ketika Garcia menceritakan mengenai penembakan tersebut.

    Dalam foto tersangka yang diambil polis, terlihat tato di dada Garcia (25), dimana sebenarnya tatoo tersebut merupakan sebuah cerita dari adegan pembunuhan.

    Di tato tersebut juga tergambar lokasi di Pico Rivera, sebuah bar bernama Mr Ed's Liquor, dan tulisan Rivera Kills, yang merujuk pada nama gang, dan ilustrasi sebuah helikopter yang menembak seorang mangsa yang digambarkan dengan manusia kacang. Di tatoo tersebut nama kecil Garcia ditulis sebagai Chopper, sementara Juarez yang merupakan anggota gang Pico Nuevo, ditulis dengan naman keci lpeanuts. Kedua gang tersebut bermusuhan.

    "Sangat mengejutkan ada seseorang yang berani menggambarkan adegan pembunuhan di dadanya. Ditambah dia meletakan tulisan Rivera Kills di atasnya," ujar wakil kejaksaan distrik, Brock Lunsford seperti dikutip Telegraph.

    Kes pengadila Garcia akan dibacakan bulan depan. Lunsford mengatakan, Garcia berpotensi mendapat hukuman penjara selama 65 tahun.

    Sumber :http://www.okezone.com/

    Festival Terngeri Di Dunia, Lembu disiksa sampai buta, berdarah, dan mati kesakitan

    Posted: 06 May 2012 11:00 AM PDT

    Festival ini di namakan Tofo Jubilo (artinya lembu yang dibakar).Lembu akan di ikat dan kemudian bola api akan di ikat di tanduk lembu serta di bakar.Setelah berjam-jam dalam kesakitan yang luar biasa, lembu tersebut akan buta kerana api, dan kemudian mati dalam kesakitan. Masih belum cukup ngeri rasanya, orang ramai kemudian akan memotong lembu tersebut dan membahagi-bahagikan sesama mereka di acara tersebut. 

    Nyawa lembu tersebut hanya dijadikan mainan oleh manusia. Satu lagi bukti kekejaman manusia di muka bumi ini. Entah apa yang difikirkan oleh manusia tersebut  Bagi mereka yang ingin membantah kekejaman ini anda boleh menghantar petition. Petition itu boleh di hantar ke sini








    Patung barbie yang brutal

    Posted: 06 May 2012 10:30 AM PDT





    Aduh!!! kemek Ferrari ku

    Posted: 06 May 2012 10:15 AM PDT






    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS