Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


American Idol Season 10

Posted: 13 Jan 2011 08:24 PM PST

MEMBAWA RANCANGAN REALITI TV KE TAHAP BARU. AMERICAN IDOL, MUSIM KE-10, EKSKLUSIF DI 8TV.
TARIKH TX: 21 & 22 Januari 2011
HARI: Khamis Dan Jumaat
TX MASA: 10.00 malam & 10.30 malam
BAHASA: INGGERIS

Sebuah rancangan mencari "bakat" tidak seperti yang lain! Di dalam era di mana ramai yang mahu mencuba nasib dalam rancangan realiti untuk mendapat kemasyhuran, tidak peliklah walaupun sudah dalam tahun ke-10 "Idol Mania" masih hidup dan menjadi tumpuan ramai. Untuk menghangatkan lagi keadaan sempena Tahun Baru ini, American Idol musim ke-10 akan menyiarkan rancangannya di 8TV!

judges & host5

Sebuah rancangan yang boleh menarik segala beban kegembiraan dan kesedihan dalam satu masa, American Idol akan meluangkan masa mencari mereka yang ingin membuktikan mereka mempunyai bakat dan lebih lagi! Ia sebuah rancangan yang memberikan peluang yang sama kepada semua untuk membuat impian menjadi kenyataan.

Rancangan realiti ini mengikuti calon penyanyi muda dari siri audisi pertama mereka yang penuh dengan adegan yang memalukan kepada perjalanan seorang bintang yang penuh dengan harapan.

Daripada beribu yang yang hadir mengaudisi diri di Amerika Syarikat, hanya sepuluh finalis sahaja yang terpilih dari panel-panel hakim selebriti. Musim ke-10 juga merupakan musim yang pertama memasukkan audisi talian, di mana calon dibenarkan menyerahkan video audisi 40 saat melalui Myspace.

judges & host2

Peraturan untuk audisi talian adalah sama, sebagai mana calon akan dinilai sama rata dengan calon secara langsung.

Menjelang akhir musim, hanya tinggal dua calon penyanyi sahaja yang akan tinggal untuk bersaing mendapatkan tawaran merakamkan album yang lumayan.

Nilai hiburan siri ini jelas semasa dalam proses audisi apabila para hakim menstereotaipkan apa yang baik dan buruk, dan juga ada mereka yang khususnya dianggap perosak dan mesti ditolak! Penonton semestinya akan terhibur dengan kerenah mereka yang lucu, tidak terduga dan kadang-kadang luar biasa.

American_Idol_Title_Card

"Ini merupakan sebuah rancangan yang telah menjadi buah mulut orang ramai semenjak musim pertama, dan setelah 10 tahun, orang ramai masih bercakap mengenainya!, kata Pengurus Besar 8TV, Cik Lam Swee Kim. Kim menambah " Ada ramai yang mempunyai bakat terpendam dalam bidang nyanyian dan rancangan ini telah membuka pintu kepada mereka yang mempunyai bakat vokal yang mantap dan penuh mengharap. Inilah masa untuk mereka menonjolkan bakat untuk memasyhurkan nama dipersada seni!".

Pastikan anda berada di depan kaca TV anda untuk bersama-sama menyaksikan bakat terbaru dilahirkan menerusi American Idol musim ke-10. American Idol musim ke-10 juga bakal menyaksikan kehadiran selebriti-selebriti terkenal Jennifer Lopez dan Steven Tyler sebagai muka baru panel hakim musim ini bersama Randy Jackson. American Idol musim ke-10 akan disiarkan kepada anda mulai 21 dan 22 Januari 2011 setiap Khamis dan Jumaat pada pukul 10.00 malam dan 10.30malam, secara eksklusif hanya di stesen TV PERCUMA – 8TV.

Anda juga boleh menonton 8TV di saluran 708 di Astro. Program-program 8TV boleh juga ditonton menerusi online di laman sesawang www.8tv.com.my / www.tonton.com.my. Jika anda terlalu sibuk dengan urusan harian, anda masih boleh menonton program kegemaran anda dengan melayari mobile.8tv.com.my di telefon bimbit anda!

judges & host6

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Hotlink Sends Lucky Customer to Watch American Idol
  • Photo Simon Cowell is Shirtless, Half Nude Naked Pix Celebrities
  • AMERICAN IDOL SEASON 8
  • David Cook Winner American Idol
  • Melinda Doolittle Gagal Jadi Finalis American Idol
  • Jordin Sparks Juara American Idol 6
  • AMERICAN IDOL WINNER DAVID COOK WILL RELEASE HIS DEBUT ALBUM
  • Ujibakat Akademi Fantasia 6: Tarikh & Tempat Audition
  • Akhirnya Sanjaya Malakar Tersingkir dari American Idol
  • Blake Lewis & Jordin Sparks – Siapa Juara American Idol?
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    Bausch + Lomb’s renu® FreshTM and renu® SensitiveTM Contest

    Posted: 13 Jan 2011 07:58 PM PST

    Renu®ed Bausch + Lomb that's FreshTM & SensitiveTM!
    Are you one of those contact lens wearers who always carry eye drops for your poor tired and dry eyes? You are certainly not alone! The common gripe I hear from friends who wears contact lens is the dryness in their eyes. This makes them look tired with their less than fresh dewy eyes.

    I reckon choosing a suitable contact lens multi-purpose solution would solve the problem. But how do you know which one suits your eye best? Without having to buy a whole load of multi-purpose solutions to test, consider Bausch + Lomb's renu® FreshTM and renu® SensitiveTM solutions which are specially formulated to gently draw tears to lenses. This creates a cushion of moisture between the contact lens and the eye.

    If you have sensitive eyes that are prone to itchiness and redness, its new variant, renu® SensitiveTM is worth trying as it has been designed to be gentle on the eyes as it cleans. At the same time, it provides effective disinfection to ensure the potentially irritating particles are rinsed away.

    Providing the highest quality of care to your eyes starts with recognising the importance in pratising good contact lens care habits. This starts with basic contact lens care – cleansing and disinfecting.

    renu Fresh Set_close

    Follow these four simple steps to ensure that your lenses are clean.

    Bausch + Lomb's new clear bottle design for renu® FreshTM multi-purpose solutions for contact lens care makes it really convenient. The clear bottle allows you to see how much solution is remaining so you can grab a new bottle before it finishes. It is even made of a recyclable plastic material, PET, giving you a peace of mind as you make this environmentally friendly purchase.

    The renu® FreshTM and renu® SensitiveTM multipurpose solutions comes in two bottle sizes of 355ml and 120ml and is available at leading optical outlets, pharmacies and hypermarkets nationwide.

    Contest Details
    Want fresh and healthy eyes? You could stand a chance to walk away with attractive prizes from Bausch + Lomb. Answer these two simple questions and win yourself a renu® Special Edition Trial Pack!

    Q1:
    Bausch + Lomb is the only brand that has a multi-purpose solution especially for sensitive eyes. True or False?

    Q2:
    To disinfect your contact lens, you should rub both sides of the lenses carefully on the palm of your hand for 20 seconds with running tap water.
    True or False?

    Sertakan juga maklumat peribadi:

    Nama:
    Alamat surat menyurat:
    Email:
    Nombor telefon:

    Hantarkan jawapan anda kepada:

    dengan tajuk email: Bausch + Lomb's renu® FreshTM and renu® SensitiveTM Contest

    Tarikh tutup peraduan:
    31 January 2011

    Winners will be notified by e-mail. Prizes to be collected personally from Sensasi Selebriti.

    Terms and Conditions

    1. This contest is open to all Malaysians, except employees and the immediate family members of Sensasi Selebriti, Bausch & Lomb (M) Sdn. Bhd., its promotion agencies, advertising agencies, PR firms and associated companies.
    2. The contest period is from 14th January 2011 – 31 January 2011.
    3. During the contest period, participants are only allowed to submit their answers once. Contestants must answer both questions to qualify. Incomplete entries will be disqualified.
    4. There will be 20 winners. One winner is only entitled to win one prize.
    5. Prizes: Each winner will receive a renu® Special Edition Trial Pack!
    6. Prizes are not transferable or exchangeable for cash.
    7. Winners will be notified via e-mail to collect prizes from Sensasi Selebriti.
    8. Bausch & Lomb (M) Sdn. Bhd. reserves the right to replace a prize with another of a similar value without prior notice.
    9. Bausch & Lomb (M) Sdn. Bhd. and Sensasi Selebriti reserves the right to end the contest anytime throughout the planned duration without prior notice.
    10. Bausch & Lomb (M) Sdn. Bhd. and Sensasi Selebriti may at its sole discretion amends the terms and conditions set out herein without prior notice.
    11. By participating in this contest, each participant fully agrees to and accepts the terms and conditions. All decisions made by the judges and organiser are final and binding. No correspondence will be entertained.

    renu Sensitive Set_close

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Bausch + Lomb Lancar Produk Baru renu® Sensitive™
  • Win iPad with AXE Wake n' Win Contest
  • Winners HP Holiday With Elves Contest
  • MPH SPOTLIGHTS P. RAMLEE WITH SPOT POSE CONTES
  • Gambar Artis di Red Carpet AIM17 Part 2
  • BURBERRY THE BEAT TALENT SEARCH CONTEST
  • Nota Daripada Team Produksi Filem DIVA
  • Pertandingan Gatsby Styling Dance Pan Asia 2010-2011
  • CATS & DOGS CARNIVAL AT TROPICANA CITY MALL
  • Maxis & Hotlink Customers Witness Adam Lambert's Rising Star Live In Singapore
  • Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Sensasi

    sumber :-

    Sensasi


    Video kelakar: Aksi Model jatuh semasa di pentas peragaan

    Posted: 13 Jan 2011 10:17 AM PST



    Sensasi tak tahan tengok,awal2 skali jatuh terlentang,..kelakar je..tp mesti sakit kan..hihi




    Nie Video lama,tp kelakar tgk dia bangun dan mcm cuba acting cool,tp akhirnya jatuh skali lagi dengan begitu dramatik..

    Gambar Green Cheongsam di Majlis Rafflesia

    Posted: 13 Jan 2011 12:06 AM PST

    Klik gambar untuk tengok dengan lebih jelas

    Sensasi rasa baju Fazura nie kalau sleeveless lagi hot kot..
    Tp cantik jugakla baju nie sebab mcm dress..

    Fasha Sandha je yang tak hadir memperagakan green Cheongsam.
    Apsal Nasha Aziz Pose mcm Diva nie?huhu.tak sesuai sebab tengok org lain bersederhana je.. :P
    Rambut Erra sangat tak menarik..
    Fesyen Jue Evans sangat ordinary
    Baju Fazura tak nampak mcm cheongsam


    Ramai sebenarnya artis dan model terkenal tanah air yang menjayakan Green Cheongsam Sempena Chinese New Year tak lama lagi di Majlis Rafflesia.




    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    OHBULAN!

    sumber :-

    OHBULAN!


    “Astro First Akan Menjahanamkan Industri Filem!” – Erma Fatima

    Posted: 13 Jan 2011 09:16 PM PST

    OHBULAN! difahamkan, Astro First  ialah sebuah perkhidmatan terbaru Astro yang memberikan para pelanggan pilihan untuk menonton filem-filem terbaru mengikut keselesaan kediaman masing-masing. Filem-filem yang ditawarkan melalui perkhidmatan ini adalah seawal 2 minggu selepas ditayangkan di pawagam ataupun sedang masih lagi hangat ditayangkan.

    Namun, inisiatif pihak Astro dalam mewujudkan kemudahan yang pelbagai kepada pelanggan tidak mendapat respon yang positif daripada produser filem terkenal, Erma Fatima. Menurut Erma Fatima, Astro First akan menjahanamkan industri filem tempatan, apatah lagi kalau filem tersebut ditayangkan secara serentak di Tv.

    Tambah Erma Fatima, tiada bezanya menonton Astro First dengan membeli dvd cetak rompak filem melayu yang sedang ditayangkan di pawagam. Akhirnya, industri filem lingkup, produser filem tutup company ekoran tindakan kita sendiri yang membuka pintu seluas-luasnya kepada filem luar untuk menghiasi pawagam tempatan.

    Dalam nada penuh kekesalan, Erma Fatima menyatakan dia berasa kesian terhadap nasib orang seni di Malaysia yang sentiasa diinjak-injak, disepak-sepak. Erma Fatima khuatir dengan kemunculan Astro First ini mungkin akan mengugatkan jualan tiket di panggung. Buat masa ini, Erma Fatima mengambil sikap tunggu dan lihat dengan keberkesanan produk Astro First ini.

    Ikuti luahan Erma Fatima di Twitter hasil screenshot kami selepas ini.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    Gambar HD Aisya Hasnaa, Penyanyi Jazz Smoking Hot!

    Posted: 13 Jan 2011 12:19 PM PST

    Pertama kali kami mengenali kelibat Aisya Hasnaa melalui akhbar Kosmo yang disiarkan sekitar minggu lepas. Wanita ini masih muda & cantik bergaya, dikurniakan suara enak yang mampu membawa lagu berentak jazz & Rnb. OHBULAN! difahamkan, Aisya Hasnaa yang berumur sekitar lingkungan 20-an sedang melanjutkan pelajarannya di Sunway College. Walaupun Aisya Hasnaa adalah nama baru, tetapi dia telah pun berkecimpung dalam bidang nyanyian sejak berumur 14 tahun.

    Sebaik sahaja tamat sekolah menengah, Aisya Hasnaa telah merancang untuk serius dalam bidang nyanyian dan kini dia baru sahaja melancarkan single terbaru berjudul Lagu Mahu Kamu. Aisya Hasnaa bernasib baik apabila diberikan kepercayaan untuk bernaung di bawah syarikat rakaman Wake The Baby, yang dimiliki oleh komposer popular, Ajai.

    OHBULAN! dimaklumkan oleh Aisya Hasnaa bahawa dia akan bersama-sama Ilyka, Riz AF & Sani Mentor terbang ke negeri Sarawak bagi meraikan penerbangan sulung Firefly pada Sabtu ini, 15 hb dan dijangka balik ke semenanjung pada 18 hb. Kami akan paparkan temubual eksklusif bersama penyanyi berbakat ini sekembalinya dia daripada jelajah promosi.

    Namun, kami sempat bertanyakan kepada Aisya Hasnaa satu soalan yang agak agresif berbunyi, "Aisya, you ada boyfriend ke tak" Aisya membalas dengan bersahaja, "Kalau ada boyfriend nanti I bagitau u. Tak leh la, busy sekarang tiada masa untuk orang lain."

    Enjoice gambar Aisya Hasnaa dalam versi HD yang bisa membuatkan anda jatuh cinta selepas ini. [Twitter & Fanpage Aisya Hasnaa]

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Zon Artis

    sumber :-

    Zon Artis


    Rebecca Nur Islam Sudah Bergelar Isteri

    Posted: 13 Jan 2011 11:02 PM PST

    GAMBAR KAHWIN REBECCA NUR ISLAM
    Gambar Rebecca Nur Islam bersama Nor Azam

    Seperti yang pernah diberitahu oleh Rebecca Nur Islam (baca kat sini), hari ini, 14 Januari 2011 dia telahpun sah menjadi isteri kepada Nor Azam Datuk Sulaiman, seorang peguam berstatus duda dan mempunyai dua orang anak. Oleh itu, tahniah kami ucapkan kepada Rebecca dan selamat berbahagia.

    P/s: Info lanjut akan diupdate kemudian..

    Related Posts with Thumbnails
    Full Feed Generated by GetFullRSS.com, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Kerana nak update facebook upacara perkahwinan di hentikan seketika

    Posted: 13 Jan 2011 09:00 PM PST

    Sepasang pengantin dari Maryland, Amerika Syarikat, telah membuat kecoh dengan meminta waktu sejenak ketika ijab pernikahan mereka. Mereka terburu-buru mengambil handphone di dalam poket, mengupdate status Facebook dan Twitter, baru kemudian meminta upacara dilanjutkan kembali.

    Video pernikahan pasangan itu, Dana Hanna (yang bekerja dengan laman web binatang peliharaan) dan Tracy Page, kemudian disiarkan di YouTube .. Dalam video itu nampak Dana mengambil handphone dari poket, setelah pendeta selesai mengesahkan mereka sebagai suami istri.

    Ketika mereka mengambil handphone itu, pendeta berkata: "Dana sedang mengupdate status pernikahan di Facebook." Para tamu undangan pun tertawa melihat mereka dan mendengarkan penjelasan pendeta.

    Pendeta, yang rupanya juga gemar berjenaka, kemudian berkata: "Ketika saya berkata, saya mengesahkan anda sebagai suami dan isteri. Ini sekarang rasmi di Facebook. Ini rasmi pula di buku catatan pernikahan saya. Dana, anda boleh mencium pengantin perempuan sekarang."

    Menurut Hana, sebelum pernikahan hanya dia dan pendeta yang tahu bahawa ijab bakal berhenti seketika kerana ia mengupdate status di Facebook. Maka tidak hairanlah, dalam ijab itu isterinya juga panik.

    Sumber - Reuters



    [Unik]Adik-beradik dibebaskan dari penjara setelah sumbang ginjal kepada kakak

    Posted: 13 Jan 2011 08:40 PM PST

    Dua orang adik-beradik merayakan kebebasan mereka dari penjara setelah tertahan selama 16 tahun. Uniknya mereka bebas, setelah  adik menyumbangkan ginjalnya kepada  kakaknya.

    Jamie dan Gladys Scott ditahan di Penjara Mississippi setelah mereka dinyatakan bersalah dalam melakukan perompakan di tahun 1994 lalu. Keduanya dipenjara dalam kes rompakan yang hanya senilai 7 poundsterling.

    Gubernur Mississippi Haley Barbour setuju untuk melepaskan kedua mereka yang dijtuhkan  hukuman seumur hidup, dengan syarat Gladys menyumbangkan ginjalnya kepada kakaknya Jamie dalam waktu satu tahun.

    Gladys yang mengajukan idea untuk melakukan pembedahan pemindahan itu, secara sukarela memberikan ginjalnya kepada Jamie sebagai ganti petision pembebasan awalnya. Sebelumnya, ratusan orang melakukan protes di Jackson, Mississippi pada bulan September menuntut kebebasan dua perempuan itu.

    Begitu keluar dari tahanan, keduanya kemudian disambut oleh ibu serta anak-anak mereka yang sudah besar. Penguambela kedua perempuan tersebut mengharapkan pemerintah bersedia untuk menyediakan insurans kesihatan bagi mereka

    Sekarang perempuan belum kahwin boleh sewa 'suami'

    Posted: 13 Jan 2011 07:30 PM PST

    Sebuah pekidmatan baru di Georgia menawarkan kepada perempuan yang sudah lanjut usia belum berkahwin yang perlu bantuan untuk membantu urusan rumah tangga untuk menyewa "suami" per jam.

    Ini sesungguhnya hanya strategi marketing. Khidmat yang diberikan tak ada kaitannya dengan layanan hubungan intim seorang suami kepada isteri. Namun, ramai pelanggan tersalah tafsir dalam perkhidmatan ini. Pemilik usaha itu mengaku, ramai pelanggan yang datang untuk menemukan cinta.

    "Layanan kami adalah untuk membantu kaum perempuan itu yang perlubantuan mengatasi urusan rumah tangga, seperti memperbaiki barang yang r0sak," kata pemilik perkhidmatan ini, Beso Mchedlishvili, kepada AFP.

    Namun, menurut dia, ramai perempuan yang bingung dengan nama perusahaan itu, Seorang Suami untuk Satu Jam yang Terbatas, dan kemudian mereka meminta sesuatu yang lebih.

    Sejak perkhidmatan itu dibuka di negara bekas pecahan  Soviet Union itu dua bulan lalu, jumlah permintaan para perempuan yang meminta  yang lebih intim meningkat melebihi permintaan terhadap layanan perusahaan itu yang sebenarnya. "Jadi, kami harus menjelaskan kepada mereka bahawa lelaki yang ada di sini bukan pelacur," kata Mchedlishvili. "Mereka dapat membantu untuk memperbaiki kebocoran, deskripsi tugas mereka tidak termasuk untuk memberikan kasih sayang."

    Sewa seorang "suami" dari perkhidmatan di Tbilisi itu ialah 17 dollar AS (13 euro) per jam.

    [Berita Gila] Liwat 96 orang budak

    Posted: 13 Jan 2011 06:45 PM PST

    Bila baca berita begini rasa terkejut...bukan satu dua orang budak yang
    diliwatnya tapi 96 orang..gila ke tak gila....
    saya petik dari myMetro

    JAKARTA: Seorang penjual mainan semalam mengaku memperkosa sekurang-kurangnya 96 budak lelaki.

    Penyiasat, Reynold Hutagalung berkata, lelaki berusia 34 tahun itu ditahan di Jakarta minggu lalu selepas ibu bapa seorang mangsanya membuat laporan polis.

    Mangsa berusia belasan tahun itu berkata, dia diculik oleh lelaki berkenaan dan ditahan selama 45 hari.Sepanjang tempoh itu, dia diliwat berulang kali dan dipaksa melakukan aksi seks pada beberapa lelaki lain.

    Penjual barang mainan itu mengaku meliwat sekurang-kurangnya 96 budak lelaki berusia antara 13 dan 17 tahun sepanjang dua tahun lalu, kebanyakannya kanak-kanak jalanan yang diambilnya di stesen kereta api, kata Reynold.

    "Dia menyimpan senarai dan butiran setiap mangsanya, termasuk nama 16 daripada mereka," katanya.

     Menurut Reynold, tertuduh, bapa empat anak, juga adalah mangsa pecabulan ketika zaman kanak-kanaknya.


    Dia berdepan dengan hukuman penjara 15 tahun jika sabit kesalahan. - AFP

    [Kerja Gila]Doktor suntik pesakit dengan arsenik

    Posted: 13 Jan 2011 05:25 PM PST

    Tak tahu apa tujuan doktor ini..tapi ini kerja menganiaya pesakit
    saya petik dari myMetro....

    DUBAI: Seorang doktor sebuah hospital swasta di Arab Saudi disiasat kerana disyaki menyuntik pesakitnya dengan racun arsenik, lapor akhbar Okaz semalam.

    Menurut akhbar harian itu, akibat perbuatan doktor terbabit, pesakit itu, Majid al-Jahni, mengalami bengkak serius di muka dan kini terpaksa dirawat di unit rawatan rapi.


    Majid, 42, pergi ke sebuah hospital swasta sebulan lalu untuk menjalani pembedahan kecil gigi.


    Bagaimanapun, lapor Okaz, Majid diberi suntikan berwarna biru dalam kuantiti yang tinggi oleh doktor yang merawatnya.


    Tidak lama kemudian, Majid mengalami masalah komplikasi dan ruam.


    Ujian makmal mendapati, cecair biru yang diberikan kepada Majid adalah arsenik.


    Isteri Majid berkata, lelaki itu tidak tahu diberi suntikan arsenik dan mula mengalami masalah sehari selepas menjalani rawatan berkenaan.


    Kata wanita terbabit, Majid tiba-tiba demam panas dan bengkak pada muka serta rahang, selain kesan radang di beberapa bahagian badan, "Selepas dibawa ke beberapa hospital, mereka gagal mengesan punca sakit suami saya sehinggalah kami pergi ke Hospital Raja Fahd.


    "Selepas diperiksa di situ, seorang doktor pakar mengarahkan suami saya dibedah segera," katanya.


    Melalui pembedahan selama empat jam itu, doktor berjaya membuang kesan arsenik pada muka dan kerongkong Majid.


    Sumber Kementerian Kesihatan Arab Saudi mengesahkan seorang doktor disiasat ekoran kejadian itu.


    "Pasport doktor itu juga dirampas," katanya.

    Inilah Penyakit Yang Disebabkan Oleh Internet

    Posted: 13 Jan 2011 04:45 PM PST

    Awas, sebuah penelitian mendapati penggunaan internet secara berlebihan dapat menyebabkan terasing secara sosial, insomnia, depresi, gelisah, obesitas dan gangguan jiwa.

    Studi dari Assosiated Chamber of Commerce and Industry India menemukan anak yang orang tuanya bekerja, cenderung mengalami kecanduan internet. Kecanduan ini terjadi akibat tidak adanya perhatian dari orang tua.

    Berdasarkan kajian, anak-anak biasa menghabiskan waktunya mengakses internet selama lima jam sehari.

    Anak laki-laki biasanya lebih banyak menghabiskan waktunya di internet dibanding anak perempuan.

    Studi ini mengatakan bahawa perilaku buruk muncul keraa kurangnya peraturan penggunaan internet di rumah.

    "Mudahnya mendapatkan akses internet di rumah menyebabkan peningkatan kecanduan internet," kata kajian tersebut.

    "Terbukti perilaku semacam ini mengakibatkan peralihan interaksi sosial dari kehidupan nyata ke situs jejaring sosial dan ruang chat. Kecanduan semacam ini akan menimbulkan kesan serius pada kesihatan mental anak"

    Ibu dera anak dengan screwdriver panas dan peralatan dapur

    Posted: 13 Jan 2011 10:01 AM PST

    Seorang ibu sadis kepada lapan orang anak telah didapati bersalah melakukan penderaan melampau terhadap 6 orang anaknya.

    Si ibu memukul anak-anaknya, semua berusia di bawah 16, dengan benda-benda termasuk tali pinggang, gantungan baju yang patah dan tukul kayu (yang digunakan untuk memukul daging), mahkamah mendengar.

    Ibu yang berusia 37 tahun itu dinyatakan bersalah daripada 18 tuduhan penganiayaan yang mengerikan, termasuk menggaruk salah satu anak perempuannya dengan pisau dan membakar yang lain dengan screwdriver panas.

    Dewan daerah Cambridgeshire mengaku memantau keluarga itu sejak tahun 1999 namun tuduhan itu hanya dibuat selepas dua orang anak memberitahu tentang gangguan itu dengan seorang guru.

    Ibu yang berasal dari Jamaica yang tinggal di Cambridge, England itu dinyatakan bersalah atas sembilan tuduhan menyerang anak di bawah umur 16 tahun dengan cara yang kemungkinan besar akan menyebabkan penderitaan pada kesihatan anak. Dia juga dijatuhi hukuman di atas tuduhan bertengkar dan dua tuntutan menggertak saksi.

    Sumber - The Sun

    Ada juga yang sanggup berbogel semasa mengemis

    Posted: 13 Jan 2011 09:30 AM PST

    Duit sesuatau kemestian dalam hidup manusia hari ini.Manusia
    sanggup melakukan apa sahaja agar dapat duit untuk
    hidup.Biarpun sampai menggadai maruah sendiri..seperti gambar di
    atas....

    Apa reaksi anda bila melihat sepasang 'kekasih' bercumbuan?

    Posted: 13 Jan 2011 08:45 AM PST


    terpaksa sensorkan kerana geli sangat melihatnya..
    sumber gambar : fathur-net.blogspot.com

    Gambar ini dikatakan diambil disebuah kebun.Projek makhluk yang keliru
    dengan selera nafsunya.Kesian kepada mereka ini kerana terkeliru mencari
    pasangan cinta.Apakah reaksi anda bila mereka beraksi begini....


    Bunuh untuk ambil lemak untuk dibuat kosmetik

    Posted: 13 Jan 2011 07:00 AM PST

    Lima - Mengerikan! Setidaknya 60 orang dibunuh untuk diambil lemak tubuhnya dan jaringan kulit lainnya. Lemak tersebut kemudian dijual untuk dipakai dalam pembuatan kosmetik di Eropah.

    Empat orang telah ditangkap di Peru atas kecurigaan melakukan pembunuhan tersebut. Orang-orang yang disyaki itu ditangkap di Peru tengah bulan ini. Operasi pencarian ketika ini masih terus dilakukan untuk memburu tujuh orang lainnya, termasuk dua warga Itali yang menjadi pembeli lemak tubuh manusia tersebut.

    "Lemak tersebut dibeli untuk diperdagangkan di laboratorium-laboratorium kecantikan Eropah," kata ketua pendakwa awam Jorge Sans Quiroz

    Dalam dakwaan jaksa dituliskan, komplot tersebut disyaki memperdaya para petani dan penduduk asli di jalan-jalan terpencil Andean, Peru. Mereka akan memberikan pekerjaan sebelum membunuh mangsa.

    Jaringan perdagangan lemak manusia itu kemungkinan berkait dengan hilangnya 60 orang di wilayah Andean. Polis mula melakukan penangkapan setelah awal bulan ini menemukan sebuah kontainer berisi lemak tubuh manusia yang sedang dikapalkan ke Lima (ibukota Peru) dari Kota Huanuco di Andean, sekitar 400 kilometer timur laut Lima.

    Tanda-tanda akan adanya jaringan perdagangan antarabangsa lemak manusia pertama kali muncul  dua bulan lalu. Demikian menurut Jenderal Felix Burga, ketua bahagian jenayah polisPeru.

    Lemak-lemak tersebut khabarnya dijual dengan harga US$ 15.000 per galon di negara-negara Eropah.

    Ada mouse kaki untuk orang cacat tangan

    Posted: 13 Jan 2011 06:00 AM PST

     Lazimnya sebuah tetikus atau yang sering disebut dengan mouse digunakan dengan menggunakan tangan. tapi, ada sebuah mouse yang didesign oleh Liu Yi yang cara penggunaannya tidak menggunakan tangan melainkan menggunakan kaki.


    Penggunaan mouse ini menggunakan kaki ini dibuat bagi orang cacat yang tidak boleh menggunakan tangan mereka untuk menggunakan mouse. sehingga dengan adanya mouse yang disebut toe mouse ini seorang cacat mampu menggunakan mouse.

    Cara penggunaan toe mouse ini pun  mudah. tidak berbeza dengan mouse biasa , mouse ini juga memiliki tombol klik kiri dan juga tombol klik kanan. cukup meletakkan mouse ini diantara ibu jari kaki dan jari sebelahnya maka mouse kaki ini pun boleh digunakan.

    Mouse ini pun juga dilengkapi dengan wireless sehingga penggunaannya boleh semakin mudah kerana tidak adanya kabel yang mengganggung. berikut ini adalah beberapa gambar dari design toe mouse ini :


    Jangan dibuang lighter lama,ada gunanya

    Posted: 13 Jan 2011 05:00 AM PST

    Lighter lama jangan dibuang kerana anda boleh melakukan
    sesuatu yang kreatif dengannya...















    Ini namanya fesyen stokin koyak

    Posted: 13 Jan 2011 04:00 AM PST

    Apa punya fesyen perempuan ini pakai...
    sebelah ada stokin ,sebelah lagi tak ada.....
    stokin tu koyak pulak tu....tapi dia selamber aje..
    mungkin fesyen terbaru kot....







    Pernah tengok anjing jadi penggerak janakuasa elektrik

    Posted: 13 Jan 2011 03:30 AM PST

    12943852698262096

    Selalunya kuda yang digunakan tetapi ada disebuah kawasan di China anjing dijadikan untuk menggerakkan janakuasa ini….Tengok sampai terjelir lidah anjing tu….

    [Hebat] Burung ini masih boleh terbang walaupun anak panah perpacak di kepala

    Posted: 13 Jan 2011 02:38 AM PST

    Dengan panah bersarang di kepalanya setelah ditembak oleh penyerang, adalah sebuah keajaiban seekor burung camar ini boleh bertahan hidup.

    Burung ini masih boleh terbang meskipun anak panah, yang kedua ujungnya dilihat menembus di antara mata.

    Burung ini ditemukan oleh Graham Rhodes, seorang fotografer yang tinggal di Scarborough, yang mengaku terkejut. Ini merupakan kes kedua di wilayah Bank Burr setelah camar lain ditemukan dengan sayap terluka.


    Mr Rhodes, yang menjalankan Aakschipper Galeri, mengatakan dia percaya anak panah itu berasal dari panah automatik dan dia khuatir bahawa serangan yang dapat mengakibatkan kekerasan di kota ini meningkat.

    'Kekhuatiran utama saya adalah bahawa ada seseorang berjalan-jalan di Scarborough dengan panah automatik dan menembak burung, "katanya.

    "Jika mereka menembaki burung camar di langit dan ternyata gagal, anak panah dikhuatirkan akan mengenai seseorang."

    "Ini sangat sulit untuk percaya bahawa burung itu masih terbang dengan anak panah di kepala kerana pada fikiran saya dengan berat benda tersebut akan membatasi gerakannya."

    "Namun burung nampaknya benar-benar normal," katanya kepada Scarborough Evening News.


    Geoff Edmond, RSPCA inspektur untuk daerah Scarborough, mengatakan hal itu 'mengerikan' dan 'benar-benar haram' menembak burung.

    "Sungguh luar biasa bahawa camar dengan anak panah di kepala masih terbang kerana objek itu boleh menghentam otak atau tengkorak yang retak," tambahnya.

    Cara artis grafiti melamar kekasihnya

    Posted: 13 Jan 2011 01:30 AM PST

    Wow! So romantic, so sweet, so nice, kerana dah pasti pasangannya benar benar teruja. Seorang artis grafiti romantik  melamar kekasihnya untuk menikah dengannya dengan lukisan cat dilukis disepanjang dinding. Stuart Barrie, 37, memerlukan tujuh jam untuk menyelesaikan lukisan untuk pasangannya Lucy Rutherford 33, setelah mendapat izin  untuk menggunakan dinding itu.

    Dia meminta Lucy untuk menutup matanya, lalu membawanya ke pusat pemuda setempat itu untuk melihat pesanannya, yang lukis dengan perkataan 'Will you marry me?'  dalam tulisan setinggi 3ft. "Aku tidak mahu dia melihatnya sebelum lukisan lamaran ini selesai dibuat." ujar Stuart.

    Heart work: Stuart Barrie with his finished graffiti mural, a wedding proposal for girlfriend Lucy 

    "Saya memerlukan satu menit untuk membacanya, dan kemudian membacanya kembali. Setelah terlihat saya merasa gementar dan terkejut, dia berkata 'ya'. "Saya sangat bahagia. Tidak sia-sia segala usaha saya." ujarnya lagi

    Satu-satunya orang yang berada di hari lamaran Stuart adalah teman dekat dan staf di pusat pemuda, yang sangat senang untuk memberinya izin untuk menggunakan dinding sebagai kanvas. Dan penduduk tempatan yang lalu di Tiverton, Devon, juga menilai sebagai karya seni yang sangat romantik. Stuart tertawa: "Aku  mendapat sokongan  dari orang ramai"

    Pasangan itu telah bersama selama empat tahun tapi Lucy mengatakan lamaran itu sungguh membuatnya terkejut. "Aku tidak punya fikiran kesana," katanya"Ini sangat romantis dan indah..Mulut saya sakit kerana tersenyum begitu banyak"

    Love note: Thrilled Lucy spray paints her reply to complete work… it's a 'Yes!' 

    Miss Rutherford memberikan jawapan resmi nya dengan menyembur perkataan 'Ya' di sebelah pertanyaan tunangannya itu.


    Pemandu teksi guna anjing sebagai ganti alat GPS

    Posted: 13 Jan 2011 12:45 AM PST

    Mungkin teknologi canggih tidak selamanya boleh membantu manusia, haiwan juga boleh menjadi alternatif untuk menggantikannya.

    Seorang  pemandu teksi dari Poland mengganti alat navigasinya dengan anjing jenis Yorkshire Terrier kerana anjing itu boleh menunjukkan jalan dengan sangat mudahnya.

    Andrzej Szymcakowi 65 tahun, mengatakan bahawa anjingnya Bobo yang ketika ini berusia dua tahun telah menemaninya sewaktu anjing tersebut masih kecil. Anjing itu selalu dibawanya dalam mobil dan selalu mengetahui jalan-jalan 'tikus'.

    Kini dia menggonggong kepada pemiliknya ketika ada seorang pelanggan yang memberikan mereka alamat.

    "Dia menggonggong dan mengangkat kaki kanannya, itu tandanya saya harus berbelok kanan, belok kiri ketika dia mengangkat kakinya yang kiri, menggonggong dan menggoyangkan buntutnya ketika saya harus berjalan lurus," ujar Andrzej bangga.

    "Dia tahu semua selok belok jalan dan selalu memberitahukan kemana arah saya sebelum GPS melakukannya," tegasnya.
    sumber: okezone.com

    [Gambar] Kemalangan ngeri di gilis trak

    Posted: 12 Jan 2011 11:45 PM PST

    Sungguh ngeri..







    Apakah yang anda akan lakukan jika nampak remaja berkelakuan tak senonoh begini?

    Posted: 12 Jan 2011 10:45 PM PST




    sumber gambar : stomp.com.sg

    Berkelakuan tak senonoh ditempat awam macam sudah menjadi kebiasan
    bagi remaja baik diluar mahupun dinegara kita...Adakah anda berani menegur
    kelakuan mereka ini?Pengalaman aku pernah cuba menegur mereka yang berkelakuan
    begini tetapi aku yang kena marah balik malahan aku di ajaknya bertumbuk.
    Jadi apa yang patut kita buat???

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS