Nuffnang

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


Sah! Ana Raffali Akan Bernikah Pada 25 Februari 2012

Posted: 31 Jan 2012 08:15 AM PST

GAMBAR PERNIKAHAN ANA RAFFALI DAN AHMAD AZNAIM ABDULLAH

Ingat lagi dengan gossip pasal Ana Raffali akan bernikah pada 25 Februari 2012 seperti yang Zon Artis post'kan sebelum ini? Kalau ingat bagus! Kalau tak ingat atau buat-buat tak ingat, baca ni. Dan perkhabaran terbaru yang kami terima, gossip tersebut ternyata benar selepas Ana Raffali membuat pengumuman rasmi berhubung pernikahan yang akan berlangsung itu.

Majlis pernikahan akan dilangsungkan di Masjid Al-Hidayah, Taman Melawati, Kuala Lumpur. Namun sebelum upacara akad nikah, akan berlangsung acara bertunang terlebih dahulu yang dijadualkan bermula pada jam 10.30 pagi. Sejam selepas itu, barulah akad nikah akan dijalankan dan berkemungkinan besar ayah Ana Raffali sendiri yang akan menikahkannya.

Tentang majlis perkahwinan itu, Ana Raffali memberitahu buat masa ini persiapan untuk majlis itu masih dalam peringkat permulaan. Bahkan, dia masih belum sempat memilih pereka fesyen untuk busana perkahwinannya.

"Buat masa ini saya tidak dapat memberi nama pereka fesyen yang akan mereka busana perkahwinan saya nanti. Bukan tidak mahu berkongsi, tetapi saya belum buat sebarang keputusan. Bagaimanapun, saya dan Naim akan mengenakan persalinan berwarna kelabu. Manakala, pihak keluarga akan memakai pakaian putih."

Menurut Ana Raffali, majlis perkahwinan mereka itu hanya akan dibuat secara sederhana dan tidak akan melangsungkan acara bersanding. Namun begitu, mereka akan menyediakan satu tempat khusus untuk sesi fotografi.

"Majlis perkahwinan saya nanti akan diadakan secara sederhana. Tidak akan ada acara bersanding seperti yang selalu diadakan oleh pasangan artis lain. Tetapi, kami akan sediakan satu tempat khusus untuk sesi fotografi. Saya memilih majlis perkahwinan sebegini kerana saya masih menganggap diri ini seperti orang biasa, bukan artis. Jadi, selepas berbincang dengan keluarga kedua-dua belah pihak, kami bersetuju untuk mengadakan kenduri kahwin di perkarangan masjid sahaja,"

Tak kisah la samada akan ada acara persandingan ataupun tidak kerana ianya bukanlah sesuatu yang wajib. Apa-apa pun, kami dah tak sabar nak tunggu 25 Februari ini untuk melihat anda selamat diijabkabul dengan bakal suami anda, Ahmad Aznaim Abdullah. Kami doakan semoga apa yang telah dirancangkan ini akan berjalan dengan lancar dan dipermudahkan. InsyaAllah.

Related Posts with Thumbnails Full content generated by Get Full RSS.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Album Hit Semata-Mata Selamanya

Posted: 31 Jan 2012 09:55 PM PST

HIT SEMATA-MATA SELAMANYA

Sebagai pembuka tirai tahun 2012 ini, Warner Music Malaysia kini memasarkan sebuah album kompilasi terunggul yang membariskan lagu-lagu hit sepanjang tahun 2011 daripada artis-artis popular tanahair. Album ini menampilkan nama-nama yang menjadi buah mulut peminat muzik tanah air sepanjang zaman seperti JAMAL ABDILLAH, JINBARA, MIRWANA dan FIQ, serta membariskan beberapa nama-nama baru dalam industri muzik tanahair seperti AWI RAFAEL, NASHRIN, TOM, WANA, TAXI, AWANBAND, FILSUF, SALAM dan ALTIMET.

Hasil daripada kerjasama antara pihak Warner Music Malaysia dengan pihak Astro Sdn Bhd, album ini turut menampilkan barisan finalis Akademi Fantasia seperti AKIM, STACY, SHAHIR, HAZAMA, HAFIZ, FINA, LENA dan NERA.

HIT SEMATA MATA

Album yang dinamakan HIT SEMATA-MATA SELAMANYA ini adalah sebuah album kompilasi rentetan daripada siri HIT SEMATA yang telahpun mula berada di pasaran pada awal tahun 2011. Menariknya, album kali ini menampilkan lagu-lagu yang telahpun menduduki tangga pertama di beberapa carta radio tanahair. Antaranya adalah KISAH DONGENG oleh STACY, CINTA TERAGUNG oleh HAZAMA, JANJI oleh AKIM dan sebuah lagu yang telah menjuarai Anugerah Juara Lagu 26 baru-baru ini bertajuk AWAN NANO oleh HAFIZ, turut dimuatkan dalam album ini!

Tidak cukup dengan menggabungkan kesemua lagu-lagu yang menjadi pilihan peminat muzik tanah air, HIT SEMATA-MATA SELAMANYA turut menampilkan 4 buah single hit yang masih belum boleh didapati dalam mana-mana album tetapi telah mendapat tempat di "playlist" stesen-stesen radio tanahair.

Lagu-lagu tersebut ialah sebuah lagu berentak 'rock' nyanyian FIQ dan AKIM bertajuk MESTI ADA CINTA, lagu tema perlawanan bola sepak yang telah menyuntik semangat berpasukan dan perpaduan kepada seluruh rakyat Malaysia bertajuk SELAMANYA oleh ULTRAS MALAYA feat. ALTIMET, JOE FLIZZOW dan CARLEED, serta single terbaru hasil kolaborasi pertama antara MIRWANA dan ALTIMET, bertajuk ITU INI BEGITU BEGINI.

Khas buat mereka yang tercari-cari lagu MALAYSIAN BOY oleh ALTIMET, DJ FUZZ, ILA DAMIAA, POINT BLANC dan RABBIT MAC, lagu ini juga turut dimuatkan dalam album ini!

Berikut adalah senarai lagu-lagu yang dimuatkan dalam album ini:

DISC 1

1. KOTAK HATI – HUJAN
2. MESTI ADA CINTA – FIQ & AKIM (BARU)
3. BILA AKU JATUH CINTA – AWI RAFAEL
4. KISAH DONGENG – STACY
5. MALAYSIAN BOY – ALTIMET, DJ FUZZ, ILA DAMIAA, POINT BLANC & RABBIT MAC
6. CINTA TERAGUNG – HAZAMA
7. PERCAYA PADA LUKA – NASHRIN
8. MENANGIS LAGI – FINA
9. WARNA – TAXI
10. JANJI – AKIM
11. AWAN NANO – HAFIZ
12. TRAGIS – FIQ

DISC 2

1. SELAMANYA – ULTRAS MALAYA feat. ALTIMET, JOE FLIZZOW & CARLEED
2. SISA KISAH KITA – LENA
3. LUAR BIASA – SHAHIR
4. HITAM MANIS – FILSUF
5. CINTA BENAR CINTA – WANA
6. SECUPAK DUA CUPAK – JAMAL ABDILLAH
7. HATIMU MILIKKU – NERA
8. NOKTAH SANDIWARA – TOM
9. KARTITA – AWANBAND
10. ITU INI BEGITU BEGINI – MIRWANA & ALTIMET (BARU)
11. ALAMAK – SALAM feat ALTIMET
12. NEBUCHADNEZZAR – JINBARA

Jelasnya, HIT SEMATA-MATA SELAMANYA adalah sebuah album yang wajib dimiliki oleh pencinta muzik tanahair! Dengan memuatkan sebanyak 23 buah lagu, HIT SEMATA-MATA SELAMANYA telahpun mula berada di pasaran sejak 12 Januari 2011 yang lalu, dan boleh didapati dengan harga hanya RM27.90!

Tidak lupa juga, bagi yang ingin mengabadikan lagu-lagu hit pilihan ini sebagai nada dering anda, arahan muat turun beserta kod lagu turut dilampirkan di bahagian belakang album ini!

Berikut adalah arahan muat turun bagi single SELAMANYA oleh ULTRAS MALAYA feat. ALTIMET, JOE FLIZZOW dan CARLEED, BILA AKU JATUH CINTA oleh AWI RAFAEL, dan PERCAYA PADA LUKA oleh NASHRIN.

Untuk mengabadikan SELAMANYA sebagai nada dering anda, sila dial *131*242295# dan tekan call/send, ataupun layari http://www.musicunlimited.com.my bagi Maxis Caller Ringtones. Bagi Celcom Call Me Tones pula, dial *888*140413# dan tekan call/send, ataupun layari http://www.thecube.my. Manakala Digi Caller Tunes pula, taip CT 0140668 dan hantar ke 2000, ataupun layari http://ct.digi.com.my. Bagi U Mobile Colour Tones, dial *118*5*2*332800# dan tekan call/send ataupun layari http://www.u.com.my.

Untuk mengabadikan BILA AKU JATUH CINTA sebagai nada dering anda, sila dial *131*212800# dan tekan call/send, ataupun layari http://www.musicunlimited.com.my bagi Maxis Caller Ringtones. Bagi Celcom Call Me Tones pula, dial *888*116348# dan tekan call/send, ataupun layari http://www.thecube.my. Manakala Digi Caller Tunes pula, taip CT 0117604 dan hantar ke 2000, ataupun layari http://ct.digi.com.my. Bagi U Mobile Colour Tones, dial *118*5*2*288573# dan tekan call/send ataupun layari http://www.u.com.my.

Untuk mengabadikan PERCAYA PADA LUKA sebagai nada dering anda, sila dial *131*167471# dan tekan call/send, ataupun layari http://www.musicunlimited.com.my bagi Maxis Caller Ringtones. Bagi Celcom Call Me Tones pula, dial *888*85678# dan tekan call/send, ataupun layari http://www.thecube.my. Manakala Digi Caller Tunes pula, taip CT 0086292 dan hantar ke 2000, ataupun layari http://ct.digi.com.my. Bagi U Mobile Colour Tones, dial *118*5*2*222529 # dan tekan call/send ataupun layari http://www.u.com.my.

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Video Afgan Nyanyi Lagu Padamu Ku Bersujud di Hotel Istana
  • Lirik Ku Berjanji Karna Cinta Single Terbaru Anuar Zain
  • Gambar Dayang Nurfaizah di A Cut Above Fashion Gala 2010
  • Nazrey Johani Album Nasyid Nostalgia Memori The Zikr
  • Album Kompilasi Terbaru Ella BALADA
  • Album Datuk Sheila Majid Satu Penghargaan
  • Gambar Seksi Fasha Sandha
  • Gambar Kekasih Faralyna
  • Hafiz AF7 Akan Lancar Album Sulung Masih Jelas
  • Sekitar Pelancaran Video Klip Terbaru Atilia RANJAU
  • Full content generated by Get Full RSS.

    Drama The Stew of Life

    Posted: 31 Jan 2012 09:38 PM PST

    THE STEW OF LIFE

    Kisah drama penuh keceriaan mesti di tonton di ntv7!

    Jika ada rancangan drama yang bakal membuai anda jauh ke dalam emosi dan membawa seisi keluarga menontonnya bersama pasti ianya adalah siri drama terbaru, The Stew of Life. Kini penonton setia ntv7 boleh berhibur dengan drama bersiri TVB ini bermula 7 Februari, setiap Isnin hingga Rabu jam 11.00 malam. Siri drama yang bakal membuat anda tersenyum ini mengisahkan tiga orang wanita yang mempunyai peranan yang berbeza-beza di dalam sebuah keluarga yang juga memaparkan kisah perhubungan dan isu kekeluargaan.

    有營煮婦PosterAWout

    Membawa watak utama dalam drama bersiri menarik ini adalah pelakon wanita veteran Hong Kong, Louise Lee. Aktres yang pernah merangkul beberapa anugerah ini akan bergandingan bersama dua lagi pelakon wanita cantik dan berbakat – Fala Chen dan Christine Ng. Drama ini juga tidak meninggalkan nama besar lain seperti bintang lelakinya, Chung King Fai dan Evergreen Mak. Turut tampil dalam drama ini dalah anak lelaki pelakon hebat seni mempertahankan diri Sammo Hung iaitu Timmy Hung. Turut membantu dalam drama bersiri ini adalah Johnson Lee, Stephen Huynh, dan Yvonne Ho.

    Louise memainkan watak sebagai "Ng Lo Tai" yang digambarkan seorang ibu yang hebat dan sempurna kerana sifatnya yang ceria, penyayang dan suka melindungi anaknya, Charlie Ng (lakonan Fala Chen) dan suaminya Ng Man Tak (Lakonan Cheung King Fai). Ng Lo Tai selalu terpaksa berhadapan dengan kerenah suaminya yang degil dan suka merapu. Ng Man Tak juga tidak tahu menunjukkan perasaannya kepada isteri dan anaknya namun dia sememangnya penyayang, pemurah dan sentiasa teramat menyayangi mereka.

    Fala Chen pula bukan sahaja menjadi salah satu teraju utama drama ini, malah turut menyanyikan lagu tema drama tersebut. Ternyata percubaan Fala Chen tidak sia-sia kerana telah tercalon di dalam dua anugerah tahunan TVB. Wataknya sebagai Charlie dalam drama ini adalah seorang yang suka menyatakan pendiriannya dengan tegas dan seorang wartawan berani di sebuah agensi berita di mana dia menemui kekasihnya, Bil Lee (Johnson Lee) dan seorang lelaki yang menarik minatnya, Ryan Lau (Timmy Hung). Ryan adalah seorang jurugambar di agensi berita sama dan sering mendapat pujian orang atasan. Ini membuatkan Charlie curiga sejauh mana cara kerja Ryan. Para penonton nanti akan terhibur melihat gelagat kisah dua pasangan ini saat mereka bertengkar dan tatkala keserasian ,mereka dipamerkan dalam lakonan mereka nanti.

    Antara pasangan lain yang perlu diberi perhatian juga adalah May Lo (lakonan Christine Ng) dan Yau Kai (lakonan Evergreen Mak). May adalah adik Ng Lo Tai yang baru sahaja berpisah dengan suaminya yang kaya raya. May juga adalah seorang yang mementingkan diri sendiri serta bersifat materialistik kerana terbiasa dengan gaya hidup mewah. Sehingga nanti dia bertemu Yau Kai yang bakal jatuh hati padanya. Seorang yang baik dan bertimbangrasa, Yau Kai juga seorang yang bertanggungjawab dan seorang lelaki yan komited. Jatuh hati pada May membuatkan dia sanggup melakukan apa sahaja untuk memenangi hatinya. Seperti biasa, lakonan Evergreen semestinya akan lebih menambah rasa kepada watak yang dimainkannya.

    Sementara itu, selepas berlakunya beberapa insiden, Ng Man Tak telah diarahkan untuk bersara awal. Lantas dia bakal menghabiskan masanya di rumah tanpa banyak perkara yang perlu dilakukannya. Dalam masa yang sama, Ng Lo Tai pula telah diberi peluang untuk menjadi hos rancangan memasak di televisyen. Banyak perkara berubah semenjak itu yang bakal menguji Ng Lo Tai namun dia tetap terpaksa bersabar. Suaminya pula bagaikan kurang gembira dengan segala yang berlaku dan sering menunjukkan ketidakpuasan hatinya. Mereka sering bertelingkah sehingga Lo Tai tahu bagaimana cara untuk "menguruskan" suaminya itu.

    Bukan sahaja pasangan di usia matang mengalami masalah rumah tangga namun pasangan di umur pertengahan, seperti May juga bakal terperangkap dengan cinta segitiga bekas suaminya dan Yau Kai. Pasangan muda, Charlie dan Ryan juga terpaksa bergelut dengan kisah cinta mereka apabila mereka mengambil keputusan tinggal bersama. Kisah masalah hubungan mereka yang semakin rumit pasti menarik untuk ditonton.

    Bagaimana tiga orang wanita ini akan menguruskan kerjaya dan kisah cinta mereka? Saksikan kisah menarik ini yang bakal menceriakan lagi hari anda dalam The Stew Of Life, bermula 7 Februari, setiap Isnin hingga Rabu jam 11.00 malam, tentunya di ntv7, Saluran Ceria Anda.

    Maklumat lanjut boleh diperolehi di www.ntv7.com.my dan www.tonton.com.my, atau ikuti perkembangan ntv7 di laman Twitter dan Facebook.

    Fala Chen & Timmy Hung2

    Fala Chen & Timmy Hung

    Christine Ng & Evergreen Mak

    Fala Chen, Louise Lee, Christine Ng

    Louise Lee2

    Timmy Hung & Fala Chen

    Christine Ng, Fala Chen, Timmy Hung

    Christine Ng & kids

    Chung King Fai & Louise Lee

    Timmy Hung & Fala Chen2

    Fala Chen & Christine Ng

    Louise Lee

    Louise Lee & Chung King Fai

    Tags:

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Andrew Barton Life Can't Wait
  • Crotchets And Cloth Fashion Theatre
  • Ujibakat Teater Muzikal The Secret Life of Nora
  • Gambar Farah AF2 & Isma Yusoof Dalam Drama Popular
  • Dunia Glamor KIMORA: LIFE ON THE FAB LANE
  • Drive Of Life
  • Life After People on HD
  • ROOKIE BLUE Leads DIVA's Smoking Hot Mondays
  • Life Stories Trishna & Krishna
  • Build A New Life In The Country
  • Full content generated by Get Full RSS.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Ular selamatkan nyawa orang yang merawatnya

    Posted: 31 Jan 2012 09:30 PM PST

    Seorang pemuda dari China mengaku menemukan dan merawat seekor ular yang sakit menjadi sihat dan kemudian  ular tersebut menyelamatkan keluarga dari bencana kebakaran dengan cara membangunkannya dari tidur.



    Yu Feng dan Long Long


     Yu Feng, dari Fushun, di daerah Liaoning, China menemukan ular hitam yang sakit di luar rumahnya.Dia kemudiannya merawat ular tersebut dengan memberi ubat-ubatan herba dan dalam 20 hari  ular itu oun pulih.

    Setelah sihat dia kemudiannya membebaskan ular itu disebuah pergunungan yang terletak satu kilometer dari rumahnya tetapi ular itu tetapa kembali.Dia cuba untuk melepaskan ular itu untuk kali kedua namun ular itu tetap juga kembali kerumahnya.

    Dia memlihara ular itu dan menamakannya Long Long. Pada suatu malam Long Long telah mengejutkannya dari tidur dengan cara merayap di mukanya .Dia bangun tetapi kerana mengantuk dia tidur semula.

    Long Long kemudiannya pergi ke tempat tidur ibunya dan menggunakan ekor untuk memadamkan kebakaran .Yu Feng yang terbangun kerana terbau benda terbakar mendapati selimut ibunya terbakar.Dia kemudian bergegas memadamkan kebakaran itu.

    Seorang pakat reptilia ular setempat mengatakan , sebenarnya ular tidak memiliki kecerdasan untuk bertindak dengan cara ini - tetapi Yu percaya Long Long melakukan kebaikan tersebut, untuk membayar Feng kerana telah menyelamatkan dan merawat dirinya.


    Perubahan wajah gadis cantik yang menggunakan heroin

    Posted: 31 Jan 2012 09:15 PM PST


    Vika Zavalina seorang yang sangat cantik di waktu remajanya.Akibat terpengaruh
    dia menggunakan heroin.Ini wajah pada tahun 2004

    Selepas setahun menggunakan heroin...

    Pada tahun 2008 mula menjual heroin...

    wajah pada Februari 2010



    inilah wajahnya sekarang...
    betapa heroin boleh menghancurkan keadaan hidup 
    seseorang....

    sumber : http://englishrussia.com

    Kerana nak jadi wanita lelaki ini nekad potong kemaluan sendiri

    Posted: 31 Jan 2012 09:00 PM PST

    Hanya kerana keinginan yang begitu lama tidak kesampaian untuk merubah kelaminnya menjadi seorang wanita seorang transseksual  merasa kecewa.Selama 8 tahun menanti alat kelaminnya tidak berubah,dia akhirnya nekad dengan memotong alat kelamin lelaki yang dimilikinya. Berbekal sebungkus ubat anastesi (anti rasa sakit/bius) yang diperolehinya ,pemuda yang berusia 28 tahun bernama Zhang Heng tersebut memotong kemaluan dan buah zakar yang dimilikinya hingga putus.




    Hasil perbuatan nekadnya tadi membuat Zhang yang berasal dari Changsia Daerah Hunan di China Selatan mengalami pendarahan hebat. Akhirnya hal tersebut diketahui  ibunya.Ibu yang merasa panik kemudian menelefon pihak ambulan yang membawanya ke hospital berhampiran.



    Zhang terbaring di hospital menolak untuk diubati melainkan meminta doktor segera merubah kelaminnya.Setelah sampai di hospital dan di rawat oleh pasukan perubatan,yang memutuskan  untuk menjahit kembali kemaluannya yang terpotong agar boleh kembali seperti sedia kala. namun apa yang terjadi? Hal tersebut membuat Zhang berteriak menolak  dan  meminta  dilakukan pembedahan kelamin menjadi kelamin wanita.


    Bagi Zhang lebih baik mati baginya kalau tetap menjadi lelaki Hanya ada satu kalimat mati atau menjadi wanita
    Kejadian  ini membuat ibu Zhnag merasa seduh kerana dialah satu-atunya anak yang boleh memberi zuriat keturunanya.


    sumber : ruang hati.com

    Anda orang yang hebat jika mampu lihat gambar ini selama seminit

    Posted: 31 Jan 2012 08:45 PM PST


    Photobucket

    lebih seminit..anda memang hebat.....apa pening!!!


    Sebab kenapa bodyguard ini dipecat oleh seorang artis wanita

    Posted: 31 Jan 2012 08:30 PM PST

    Haifa Wehbe adalah seorang penyanyi terkenal di Lebanon.Setelah konsert berakhir peminatnya cuba menyerbunya. Melihat keadaan  ini, para bodyguard Haifa Wehbe bertindak cepat mengawal majikannya. Sayangnya, setelah kejadian tersebut, para bodyguard tersebut dipecat! Kenapa mereka dipecat? Jawabannya boleh anda lihat pada gambar-gambar berikut.





    rupanya bodyguard ini mengambil kesempatan!!!

    Akibat kegagalan pembedahan plastik artis ini kelihatan seperti 'monster'

    Posted: 31 Jan 2012 08:15 PM PST

    Artis ternama Finland ini melakukan bedah plastik dengan tujuan mengekalkan kecantikannya. Bukannya jadi cantik, namun bedah plastik telah mengubah wajahnya menjadi seperti "monster".






    Melekat di belakang lori

    Posted: 31 Jan 2012 08:00 PM PST

    Ini gambar kemalangan yang membabitkan seorang pemuda
    yang melekat di belakang lori....






    Baju Renang Paling Seksi Di Dunia

    Posted: 31 Jan 2012 07:45 PM PST

    Hebat...menarik ...jenis pakai buang.Betul-betul seksi dibuat atau dicipta untuk mereka yang tidak membawa pakaian renang.Sangat sesuai untuk semua golongan tetapi terlampau seksi sangat.Sesiapa yang malu-malu tak boleh pakai pakaian renang ini. Tak caya sakasikan gambar ini......





    Amacam seksi tak???

    Awek seksi dari Afrika yang cuba mengoda

    Posted: 31 Jan 2012 07:30 PM PST






    seksi gitu......


    Aksi gaduh pembantu kedai dengan pencuri

    Posted: 31 Jan 2012 07:15 PM PST






    Insiden Seluar Melorot Penyanyi Zheng Xi Yi Ketika Melakukan Aksi Akrobatik

    Posted: 31 Jan 2012 07:00 PM PST

    Penyanyi China Yumiko Zheng Xi Yi ini merancang ingin membuat konsert muzik yang menarik dengan menambahkan aksi akrobatik dalam konsertnya  tetapi malangnya seluarnya melorot.












    dia menangis kerana rancanganya tidak berjaya....


    Keluarga makan orang

    Posted: 31 Jan 2012 06:45 PM PST

    Satu keluarga ternyata menganut budaya pemakan manusia. Keluarga aneh ini berasal dari Republik Cheszkolovakia. Keluarga aneh yang  enam orang ini secara kejam membunuh dua orang remaja, memutilasi kemudian memakan mereka. Peristiwa ini sempat menggegarkan pada 2007 lalu.




    Aksi keluarga Mauerova ini dilihat oleh tetangganya yang kebetulan memiliki cctv. Di luar dugaan gambar keluarga aneh  yang sedang melakukan aksi kejahatan, muncul dalam gambar di tv monitor  tetangganya. Mereka melaporkan hal ini ke polis yang langsung menyelongkar rumah keluarga pemakan manusia itu. Enam orang anggota keluarga Mauerova akhirnya di penjarakan.

    Sanggup menyiksa diri hanya kerana wang

    Posted: 31 Jan 2012 06:30 PM PST

    Jenis-jenis orang yang sanggup menyiksa diri sendiri
    hanya kerana wang dan nama....
    Meraka juga mahu menunjukkan merekalah manusia yang kebal
    daripada kesakitan...












    Wanita Peru curi, tipu

    Posted: 31 Jan 2012 06:15 PM PST


    SINGAPURA: Seorang warga Peru datang ke republik ini tahun lalu untuk mencuri dan menipu dengan mengguna kad kredit yang dicuri.
    Semalam, Maria Elena Tello Espinoza dihukum penjara 15 bulan kerana perbuatannya itu.

    Sebuah Mahkamah Daerah diberitahu, Maria, 45, tiba di Singapura pada 21 Mac lalu. Tiga hari kemudian, dia mencuri di kafe Starbucks di The Central, Jalan Eu Tong Sen. Rakaman CCTV menunjukkan wanita itu mengawasi kafe berkenaan pada jam 11 malam sebelum duduk di belakang seorang pelanggan yang meletakkan beg komputer riba di lantai, bersebelahan kerusinya. Kemudian, ketika mangsa berbual dengan rakannya, dia menggunakan begnya sendiri untuk melindungi perbuatannya mencuri beg mangsa.


    Dia kemudian keluar untuk bertemu rakannya, Luis Alberto Eavpia Earcia, 51, juga warga Peru yang bertindak memerhati di luar kafe itu. - ST


    sumber : myMetro

    Kanak-kanak tadika China ditilik nasib untuk nilai kecerdasan, potensi

    Posted: 31 Jan 2012 06:00 PM PST


    BEIJING: Beberapa tadika di wilayah utara di China mengenakan bayaran 1,200 yuan (RM579) kepada ibu bapa kanak-kanak untuk membaca tapak tangan mereka untuk menilai kecerdasan dan potensi mereka.
    Ramai ibu bapa menemui tukang tilik itu yang digunakan di tadika di wilayah Shanxi di mana ujian itu direka untuk kanak-kanak berusia tiga bulan ke atas, menurut laporan agensi berita Xinhua. 
    Agensi berita itu melaporkan, syarikat yang mereka ujian itu, Shanxi Daomeng Culture Communication Co berkata, menilik tapak tangan membantu "mengenal pasti kepintaran dan potensi kanak-kanak itu."

    Dalam negara yang diperintah oleh Parti Komunis, polisi seorang anak untuk satu keluarga, menyebabkan ibu bapa mementingkan pendidikan untuk anak-anak mereka dengan harapan dapat membantu mereka apabila sudah tua.



    Namun begitu, beberapa pakar menolak idea teknologi menilik tapak tangan.


    Pakar pediatrik berkata, "Teknologi ini masih belum terbukti."

    Menilik nasib, termasuk menilik tapak tangan, merupakan tradisi turun temurun masyarakat Cina walaupun pemimpin negara itu tidak menggalakkan malah menghukum pengamal menilik nasib yang mereka label sebagai kepercayaan karut.

    Ramai orang, termasuk pegawai kerajaan merujuk pakar ramalan untuk mendapatkan panduan dalam kewangan, karier dan perkara peribadi.

    Malah, ramai pasangan Cina mendapatkan ramalan untuk merancang dan memastikan bayi mereka lahir pada hari bertuah dalam kalendar Cina. - Xinhua



    sumber : myMetro

    Hilang nyawa demi sahabat

    Posted: 31 Jan 2012 05:45 PM PST


    KUANTAN - Niat murni seorang budak lelaki berusia 12 tahun untuk menyelamatkan rakannya yang terkapai-kapai lemas ketika mandi di Pantai Batu Hitam dekat Beserah kelmarin memakan diri apabila dia yang mati lemas manakala rakannya itu selamat.
    Kejadian pukul 4 petang itu berlaku ketika mangsa, Mohd. Sharul Hafiz Ramli, 12, turun ke pantai untuk mandi bersama dua rakannya, Mohd. Nor Faiz Rolzami, 10, dan Mohd. Taufik Firdaus Omar, 12.
    Namun ketika pelajar Sekolah Kebangsaan Balok di sini itu cuba menyelamatkan Mohd. Sharul yang terkai-kapai, dia sendiri yang tenggelam dan hilang sebelum ditemui lemas tiga jam kemudian.
    Cerita Mohd. Taufik, sebaik sampai di pantai mereka yang tinggal di Kampung Batu Hitam iaitu kira-kira 50 meter dari pantai, mereka hanya mandi di tepi pantai sebelum Mohd. Sharul dan Nor Faiz bergerak ke tengah pantai.
    "Saya yang secara tiba-tiba tidak sedap hati menoleh ke arah mereka sebelum ternampak Nor Faiz terkapai-kapai.
    "Saya kemudian nampak Mohd. Sharul cuba menyelamatkan Nor Faiz namun Mohd. Sharul turut lemas sebelum hilang," cerita Mohd. Taufik.

    sumber : kosmo online

    Anak Datuk didakwa membunuh

    Posted: 31 Jan 2012 05:30 PM PST


    SUNGAI PETANI - Tanda tanya mengenai kes pembunuhan seorang eksekutif pemasaran yang ditemui mati separuh bogel di kawasan perumahan elit Kelab Cinta Sayang enam tahun lalu bakal terjawab apabila seorang ahli perniagaan dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini semalam.
    Shahril Jaafar, 31, yang juga anak seorang kenamaan bergelar Datuk dari Pengkalan Jaya Bukit Kecil, Air Keroh, Melaka dituduh membunuh Chee Gaip Yap, 25, di kelab tersebut di antara pukul 5.30 petang pada 14 Januari 2006 hingga 3.05 pagi keesokan harinya.
    Pendakwaan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan itu hanya dapat dilakukan semalam selepas tertuduh sebelum ini telah melarikan diri ke Perth, Australia sebelum dia ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), Sepang pada 17 Januari lalu.
    Dia melarikan diri ketika dibebaskan sementara bagi membantu siasatan berhubung kes bunuh tersebut.
    sumber : kosmo online

    Penyamun tewas kali keempat

    Posted: 31 Jan 2012 05:15 PM PST


    AMPANG: Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga. Perumpamaan itu bersesuaian dengan seorang penyamun apabila kegiatannya memecah masuk sebuah rumah kedai di Pandan Indah, di sini, sejak lima bulan lalu tumpas selepas ditahan polis, kelmarin.
    Pemuda berusia 20-an terbabit sering menjadikan rumah itu sebagai habuannya apabila mencuri telefon bimbit dan wang serta barangan berharga milik penyewa. Malah, lelaki itu juga tinggal di kawasan sama.

    Mangsa, S Karthigan, 33, berkata sejak Ogos lalu, empat kali rumah kedainya itu dipecah masuk dan kali terakhir Jumaat lalu hingga menyebabkan kerugian RM3,000.


    Katanya, dia mengesan penyamun itu melalui kamera litar tertutup (CCTV) yang dipasang di depan rumah kedainya itu dan membuat dua laporan polis terhadap lelaki itu namun tiada tangkapan. Tetapi, kejadian Jumaat lalu berjaya menahan lelaki itu selepas dia masuk ke dalam rumahnya yang kini disewa lima pelajar.

    "Ketika kejadian, lima pelajar itu sedang tidur dan tidak menyedari kehadiran lelaki terbabit yang melarikan wang RM50 dan telefon bimbit.


    "Semua penghuni tidak sedar kehadiran lelaki itu dan mengetahui kejadian keesokan paginya selepas melihat tombol pintu dan jeriji besi dipotong," katanya yang membuat laporan di Balai Polis Ampang Jaya sejurus kejadian.



    Menurutnya, lelaki itu seperti menggunakan ilmu pukau kerana semua penghuni tidak menyedari kedatangannya namun kehadirannya dikesan melalui CCTV.

    Katanya, selepas lelaki itu ditangkap kelmarin, semua penghuni kawasan berkenaan yang menerima nasib sama tampil dan memberitahu rumah masing-masing sering dimasuki penyamun, tetapi tidak dapat mengesannya.


    Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin, berkata pihaknya menahan seorang lelaki kelmarin yang kini direman.


    sumber : myMetro

    Hantu Kak Limah kena samun

    Posted: 31 Jan 2012 05:00 PM PST


    KUALA LUMPUR: Pelakon watak Hantu Kak Limah dalam filem komedi seram Hantu Kak Limah Balik Rumah, Dalimawati Ismail cedera lengan kiri selepas disamun di lampu isyarat berhampiran Stadium Bukit Jalil, di sini, kelmarin.
    Kejadian berlaku pada jam 8.30 malam ketika aktres berusia 55 tahun itu memandu Toyota Vios bersendirian untuk pulang ke rumahnya di Puchong selepas tamat sesi penggambaran di Gombak.
    Menurutnya, sebaik berhenti di lampu isyarat berhampiran Stadium Bukit Jalil yang bertukar merah, tiba-tiba dia terdengar dentuman pada bahagian kiri keretanya.

    "Pada mulanya saya sangka kereta saya dilanggar. Pada masa sama, saya melihat dua lelaki bermotosikal memecut meninggalkan kawasan itu dan seorang daripada mereka memegang beg tangan saya.



    "Kemudian, lengan kiri saya terasa pedih dan mendapati ia berdarah akibat terkena serpihan cermin kereta yang dipecahkan. Ketika itu baru saya sedar menjadi mangsa samun," katanya



    sumber : myMetro

    Ana Raffali nikah jurugambar 25 Februari

    Posted: 31 Jan 2012 04:45 PM PST


    KUALA LUMPUR: Penyanyi, Ana Raffali atau nama sebenarnya, Ana Nur Hidayah Mohd Raffali, 27, bakal melangsungkan pernikahannya pada 25 Februari ini dalam majlis yang dirancang secara sederhana di Masjid Al-Hidayah, Taman Melawati, di sini.
    Penyanyi yang popular dengan lagu Tolong Ingatkan Aku itu memilih jurugambar bebas, Ahmad Aznaim Abdullah (Naim), 30, sebagai suaminya ketika memaklumkan perkara itu dalam sidang media di PNB Darby Park, di sini, semalam.

    Ana berkata, majlis bakal bermula dengan acara pertunangan pada jam 10.30 pagi dan disusuli akad nikah sejam kemudian.


    "Selama ini saya tidak pernah menganggap diri sebagai selebriti dan seperti orang biasa juga. Jadi, kami ingin mengadakan majlis ini secara sederhana," kata Ana.

    Menurutnya, majlis pernikahan akan disempurnakan sendiri bapanya, Mohd Raffali Mohd Nor manakala majlis resepsi turut diadakan pada hari sama di pekarangan masjid itu.


    "Keluarga Naim merisik saya Disember lalu dan bersetuju untuk melangsungkan pernikahan pada 25 Februari ini. Sepatutnya, majlis itu diadakan pada 24 Februari bersamaan hari jadi Naim, tetapi tarikh itu tidak sesuai.



    "Tidak salah sekiranya majlis itu dianjakkan lewat sehari kerana lebih penting kami dapat melakukan perkara yang wajib dan melayan tetamu yang dianggarkan 1,000 orang," katanya.


    sumber : myMetro

    Lihat video ini,sebagai seorang ibu sanggup anda memperlakukan anak anda begini

    Posted: 31 Jan 2012 04:30 PM PST





    Sanggupkah anda yang berfikiran waras menyuruh dan berbuat begini
    semata-mata untuk mengambil barang yang terjatuh....
    tanap memperdulikan keselamatannya.

    Bila atuk tak dapat tahan berahi

    Posted: 31 Jan 2012 04:15 PM PST

    Inilah yang dilakukan oleh atukyang tak dapat
    menahan berahinya...
    tempat awam pun jadi.....Mereka ini sepatutnya menjadi contoh dan tauladan kepada
    yang muda...


    Gambar seorang gadis membunuh anak itik dengan kakinya

    Posted: 31 Jan 2012 04:00 PM PST

    Inilah kekejaman seorang gadis yang membunuh anak itik
    dengan kakinya...





    masih boleh senym lagi....


    Pelawak mati yang di sangka melawak

    Posted: 31 Jan 2012 03:45 PM PST

    Pada 15 April 1984, dia melawak pada acara LWT Live From Her Majesty's di teater Her Majesty's di London. Pada pertengahan pertunjukkan, ketika dia dan pembantunya berusaha memakaikan Cooper baju, dia  pengsan. Ironisnya, para penonton di teater tersebut, dan juga pembantunya, tertawa melihat kejadian tersebut kerana menyangka Cooper sedang bergurau. Namun setelah beberapa minit tidak bergerak, Jimmy Tarbucks pengacara dan beberapa orang lainnya membawanya ke belakang pentas dan berusaha memberinya pertolongan.


    Ketika pertolongan tersebut gagal, Cooper akhirnya dibawa ke hospital terdekat. Cooper  meninggal dunia ketika dalam perjalanan kerana serangan jantung dan penyakit yang dideritanya kerana selalu meminum minuman keras. Cooper meninggalkan seorang isteri Gwen dan dua anak Thomas dan Vicky, dan juga seorang cucu bernama Tam. Thomas, seperti Tommy adalah seorang yang ketagihan alkohol. Empat tahun kemudian Thomas meninggal dunia setelah ia mengalami hemofilia.









    Mahasisiwi mati di tusuk sebanyak 20 kali

    Posted: 31 Jan 2012 03:30 PM PST

    Memang hidup mati itu  ditangan Tuhan, seseorang tidak akan pernah tahu bila maut akan datang menjemputnya. Seperti yang terjadi terhadap sorang mahasiswi di Wuhan University of Technology, China.


    Pada  20 Oktober, Xia Jie, sedang  belajar di tingkat 5 perpustakaan, tempat yang selalu didatanginya ketika ujian hampir tiba .Pada pagi hari saat gadis malang ini sedang belajar, tiba-tiba dirinya diserang oleh pegawai perpustakaan yang di katakan menderita penyakit jiwa.


    Yang menghairankan petugas perpustakaan tersebut sudah bekerja disana selama 10 tahun dan pihak sekolah mengatakan kalau mereka selalu melakukan medical check-up setiap tahun. Jika benar demikian, kenapa tidak diketahui kalau petugas ini menderita penyakit jiwa?


    Apapun penyebabnya, gadis malang ini ditusuk 20 tusukan dan mati ditempat kejadian.


    Foto-foto dibawah ini memperlihatkan darah bertaburan di kerusi, buku, lantai, dan kaca perpustakaan.












    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS