Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


Elfira Loy Tak Gentar Dengan Fear Factor Selebriti Malaysia

Posted: 27 Sep 2012 11:00 PM PDT

Program Fear Factor Selebriti Malaysia mengukuhkan lagi kedudukan Astro Ria (104) selaku Saluran Hiburan Melayu Utama di negara ini apabila bakal menemui anda di kaca tv tidak lama lagi. Ketahanan fizikal dan mental 30 selebriti tanah air seperti Dafi Ismail, Arja Lee, Elfira Loy, Roslan Shah, Kaka, Ezlynn, Johan Ashaari, Jehan Miskin, Farish Aziz, Akim Ahmad, Zoey Rahman, Mejar Dr Faiz dan Gambit Saifullah diuji melalui cabaran-cabaran yang disediakan.

Bertubuh kecil dan cilik bukan menjadi satu batu penghalang buat duta produk Maybelline ini, Elfira Loy untuk menyahut cabaran program realiti ini.

"Kita kena percaya dengan apa yang kita boleh buat. Contohnya pagi tadi, ramai yang tidak menyangka saya dapat melaksanakan cabaran rock climbing. Padahal, saya memang takut sangat dengan cabaran ini kerana ia memerlukan kekuatan tangan dan kaki. Iyalah, jika dibandingkan dengan kemampuan peserta lain terutamanya abang Jehan Miskin, sudah tentu lain kan," ulas Elfira Loy di sidang media yang berlangsung di Batu Caves, pagi tadi.

Keteguhan pendirian Elfira Loy ini turut didokong dengan kata-kata semangat daripada ibunya kerana ia adalah satu peluang yang datang sekali seumur hidup.

"Pada awalnya memang saya takut. Tapi, ibu saya berikan sokongan supaya mencuba. Katanya, kalau tak cuba, kalau tak pergi, nanti menyesal. Setelah hampir seminggu menjalani latihan boot camp, saya akui apa yang ibu katakan itu adalah benar," jelas pelakon ini lagi.

"Bagaimanapun, saya lebih takutkan kucing daripada ular. Saya tak suka benda-benda yang mengejar. Saya juga takut dengan badut," seloroh Elfira lagi.

Pengurus Saluran Astro Ria, Encik Raqim Ahmad berkata, "Berbeza dengan Fear Factor luar negara, Fear Factor Selebriti Malaysia akan diuji dengan cabaran melibatkan ketingian, air, api, claustrophobia dan binatang. Manakala, cabaran tidak akan melibatkan makanan kerana ingin menjaga sensitiviti penduduk Malaysia."

Katanya lagi, "Kesemua peserta akan diterbangkan ke Cape Town, Afrika Selatan mulai 23 Oktober – 15 November dan setiap minggu ada peserta yang akan disingkirkan."

Menarik sekali, Fear Factor Selebriti Malaysia ini akan dihoskan oleh bintang paling popular, Aaron Aziz.

Datuk Siti Jawab Isu Anak Tirinya Berjumpa Rozita Che Wan

Posted: 27 Sep 2012 09:51 PM PDT

Pada 24 September 2012 lalu, pihak media telah melaporkan insiden berkaitan anak tiri Dato Siti Nurhaliza, Ashraf telah bertemu dengan pelakon jelita Rozita Che Wan secara peribadi di sebuah majlis tertutup untuk mendapatkan kepastian benarkah wanita tersebut mahu mengahwini bapanya.

Berikutan insiden tersebut, penyanyi nombor satu negara, Dato Siti Nurhaliza telah mengeluarkan kenyataan bahawa tindakan anak tirinya itu hanyalah sebagai satu gurauan dan beliau tidak mahu memandang serius berkaitan isu tersebut.

Saya dan suami (Dato Khalid Mohd Jiwa) baru sahaja mengetahui mengenai cerita ini. Saya ada bertanyakan pada Ashraf sendiri tentang pertanyaannya terhadap Rozita Che wan dan ternyata dia memberitahu ia hanyalah gurauan sahaja.

Pada masa yang sama, Dato Siti juga tidak mahu isu tersebut diperbesar-besarkan oleh pihak lain.

Merujuk kepada laporan sebelum ini, Rozita Che Wan telah meluahkan rasa terkejut apabila disapa oleh seorang lelaki lalu bertanyakan soalan berkaitan dirinya dan Datuk Khalid. Selain itu, pelakon wanita ini juga menyatakan dia sebenarnya tidak mengenali Datuk Khalid secara peribadi dan tidak meminati lelaki yang sudah berkahwin.

Oleh itu, Rozita Che Wan meminta agar semua pihak tidak mengaitkan lagi isu berkaitan dirinya dan Datuk Khalid kerana dia tidak mahu melukai hati Dato Siti dengan cerita-cerita yang tidak benar.

Sumber : Murai.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Senarai Peserta Fear Factor Selebriti Malaysia

Posted: 27 Sep 2012 06:31 PM PDT

Bagi mencapai matlamat untuk memperkukuhkan kedudukan Astro Ria selaku Saluran Hiburan Melayu Utama di negara ini, Astro nampaknya sentiasa meneroka segala peluang dan potensi yang ada untuk menerbitkan program-program berkualiti demi memenuhi permintaan dan kehendak para pelanggan yang kini semakin bijak menilai karya bermutu dan terbaik untuk ditonton.

Senarai Peserta Fear Factor Selebriti Malaysia

Terbaru, Budiey percaya ramai pembaca dah tahu tentang sebuah lagi program bercorak realiti iaitu Fear Factor Selebriti Malaysia yang bakal menemui para penonton di menerusi saluran 104 tidak lama lagi.

Kepada pembaca yang masih tak faham apa konsep Fear Factor ini, sebenarnya program ini dah pun lama bersiaran di kaca saluran AXN. Ia memberikan cabaran yang sangat getir untuk para peserta di mana cabaran itu menguji sejauh mana peserta melawan ketakutan seperti takut pada tempat tinggi, takut pada haiwan, takut pada tempat yang sempit dan macam-macam lagi.

Before the contestants are introduced (and at the half-way point of a two-hour special), Rogan utters a verbal disclaimer. The wording has changed with certain versions, but this is one most commonly used:

" I'm Joe Rogan, and this is Fear Factor. The stunts you are about to see were all designed and supervised by trained professionals. They are extremely dangerous and should not be attempted by anyone, anywhere, anytime! "

The normal format involves three men and three women, or four teams of two people with a pre-existing relationship, who have to complete three professional stunts to win US$50,000. If a contestant/team is too scared to attempt a stunt, failed to complete a stunt, or (in some cases) had the worst performance on a stunt, they are eliminated from the competition. If only one contestant/team successfully completed the first or the second stunt, they automatically won $25,000, and the other contestants eliminated in the stunt along with the winner of the stunt return for the next stunt to compete for the remaining $25,000. If no one successfully completed the first or the second stunt, then all of the contestants/teams eliminated in the stunt would return to the next stunt to compete for a reduced $25,000. (In season one, if one person completed the stunt, then the completer won $10,000 and the $50,000 grand prize was not reduced.)

Only once in the history of Fear Factor did the $50,000 top prize go unclaimed in an episode. This happened on a Best Friends edition on September 27, 2004, when none of the remaining teams were able to complete the final stunt. In the stunt, one member of each team had to drive a ramp car, while the other member had to drive a sports car. The one driving the sports car had to drive it onto the truck bed via the ramp car. If the sports car fell off of the truck bed at any time, the team was automatically eliminated. Had it been successfully completed, the team who did this the fastest would have won. However, the last remaining contestants walked away with two Mazda vehicles.

After the acquisition of Universal Studios of Vivendi Universal by NBC's parent company General Electric in 2004, contestants could win vacations in order to promote the theme park division of NBC Universal at Universal Orlando, or win trips to Universal Studios in Hollywood.

Pada pagi ini, Budiey akan menghadiri satu sesi bersama media untuk menemubual pengacara dan juga para peserta Fear Factor Selebriti Malaysia.

Budiey dimaklumlan hos program ini iaitu Aaron Aziz kini sudah bersedia untuk mengacara program ini. Mereka telah pun menjalani program Boot Camp selama seminggu untuk memastikan ketahanan fizikal dan mental bagi menghadapi cabaran dalam merebut takhta. Dengarnya hadiah untuk juara Fear Factor Selebriti Malaysia ini pun bukan main tinggi juga sehingga mencecah RM200ribu.

Malaysia, antaranya termasuklah Dafi, Arja Lee, Elfira Loy, Roslan Shah, Kaka Ashraff, Ezlynn, Johan Ashaari, Jehan Miskin, , , Atu Raja Lawak, , Ajak Shiro, , , Farish Aziz, Akim, Azam Pitt, Nik Michael, Arthur, , Dr Faiz, Gambit Saifullah, Azri, , Hafizul, Fairul, , Isham, Iz OIAM dan Yassin.

Media juga akan melihat sendiri cabaran awal yang harus mereka tempuhi esok bagi menguji ketahanan fizikal dan mental masing-masing pada hari ini.

Budiey ucapkan tahniah dan juga selamat maju jaya & selamat berjuang buat semua selebriti yang terlibat. Good luck!

Aaron Aziz

Aaron Aziz selaku hos program Fear Factor Selebriti Malaysia

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Gambar Aaron Aziz Korek Hidung

Posted: 27 Sep 2012 05:50 PM PDT

Gambar Aaron Aziz layan korek hidung

Hero Malaya yang memenangi anugerah Bintang Paling Popular 2011 bikin kecoh lagi apabila gambar dia didapati sedang mencungkil hidungnya menggunakan sebuah pedang dalam keadaan berlumuran darah dan berpakaian seperti seorang pahlawan telah tersebar di internet.

Ia hanyalah satu aksi yang dipaparkan di dalam filem terbaru lakonan Aaron Aziz berjudul Ngorat.

Padan dengan gambar yang agak sinikal, Aaron memainkan watak sebagai Arjuna Kasih, watak khayalan Ijam (Iedil Putra) yang diberikan masa 40 hari untuk mendapatkan awek ataupun dia akan bertukar menjadi lembut.

Filem yang akan menggegarkan panggung pada 4 Oktober 2012 ini turut dibintangi , , dan .

Gambar Aaron Aziz Korek Hidung

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Apa perasaan anda jika jumpa jari dalam mulut ikan macam ni?

Posted: 27 Sep 2012 09:00 PM PDT


(Foto: Orange)
(Foto: Orange)
IDAHO - Seorang nelayan di Bonner County, Idaho, Amerika Syarikat (AS), Nolan Calvin terkejut mendapati jari manusia di dalam mulut ikan yang baru ditangkapnya. Namun tidak demikian dengan sang pemilik jari, Hans Galassi yang sama sekali tidak merasa terkejut dengan hal tersebut.

Menurut Calvin jari manusia itu dia temukan saat hendak membersihkan ikan jenis trout yang berhasil ditangkapnya di sebuah danau di Bonner County.

Pulang ke Rumah, Lelaki Ini Disambut Perempuan Bogel

Posted: 27 Sep 2012 08:30 PM PDT


Foto : Handuk corak tentara yang digunakan Burgess (CBS)
Foto : Tuala corak tentara yang digunakan Burgess (CBS)
SACRAMENTO - Randy Kizer pulang ke rumahnya di Sacreamento, California, Amerika Syarikat (AS) pada Selasa lalu. Namun dirinya disambut oleh perempuan gelandangan yang hanya mengenakan handuk.

Perempuan berusia 24 tahun itu bernama Jennifer Burgess. Burgess menyambut Kizer hanya berbalut handuk bercorak tentara, milik putra Kizer. Kizer pun masuk dan berbicara dengan perempuan nomaden itu.

"Dia (Burgess) berada di depan pintu dan saya bertanya, 'apakah Anda gelandangan?' dan dia menjawab 'ya'," ujar Kizer,s seperti dikutip Fox40, Khamis (27/9/2012).

Setelah membiarkan Burgess, Kizer sedar bahawa, perempuan itu membawa bungkusan. Bungkusan itu berisikan wang tunai dari tabung putri Kizer. Polis pun datang atas panggilan Kizer dan menahan perempuan  itu.

Burgess pun ditangkap dan dipenjarakan di Penjara Sacramento County atas tuduhan mencuri. Sementara itu putri Kizer juga masih jengkel kerana wang yang sudah dikumpulkannya untuk gereja, tidak kembali.(AUL)

Wanita Nepal bersuami dua

Posted: 27 Sep 2012 08:00 PM PDT


UPPER DOLPA, Nepal – Apabila Tashi Sangmo berusia 17 tahun, gadis itu mengahwini jirannya yang berumur 14 tahun dan adik lelakinya di sebuah kampung di pedalaman banjaran Himalaya di Nepal.
Pada zaman dahulu, anak-anak lelaki dalam hampir setiap keluarga di rantau ini akan berkongsi seorang wanita sebagai isteri.
Dikenali sebagai poliandri, amalan tersebut semakin terpinggir setelah masyarakat Nepal terdedah kepada budaya kehidupan moden.
Namun, beberapa buah perkampungan terpencil di Himalaya masih mengamalkan budaya bersuami lebih daripada satu itu.
"Budaya ini memudahkan hidup wanita kerana segala harta kekal dalam satu keluarga. Tiada pembahagian kekayaan dalam kalangan isteri seperti amalan poligami," kata Sangmo.
"Semua pendapatan dikawal oleh saya. Mereka (suami-suaminya) pula bertanggungjawab mencari nafkah untuk keluarga ini," tambahnya.
Apabila Sangmo berkahwin dengan Mingmar Lama 14 tahun lalu, kedua-duanya faham bahawa adik lelaki suaminya, Pasang akan menyertai rumah tangga mereka kelak.
Ketika itu, Pasang baru berusia 11 tahun.
Keluarga berkenaan kini memiliki tiga anak lelaki dengan masing-masing berusia lapan, enam dan empat tahun.
"Saya mahu berkongsi ikatan perkahwinan ini bersama abang saya kerana hidup kami akan menjadi lebih mudah," kata Pasang, 25, di rumah mereka yang terletak di kampung Simen pada ketinggian 4,000 meter dari aras laut.
Masyarakat terpencil di rantau ini mengamalkan poliandri bagi mengelakkan sesebuah keluarga membahagi-bahagikan harta mereka.
Perasaan cemburu pula tidak wujud dalam kalangan mereka.
"Saya tidak cemburu berkongsi isteri dengan abang saya. Jika saya cemburu, pastinya saya
akan mengahwini wanita lain,"
kata seorang lagi pemuda
yang mengamalkan budaya poliandri yang dikenali sebagai Pema.
Dia dan abangnya, Karma dengan rela hati berkongsi seorang isteri berusia 30 tahun, Shitar Dorje.
Keluarga poliandri biasanya bersikap tidak kisah berhubung isu bapa kandung dengan anak-anak mereka memanggil kedua-dua bapa dan bapa saudara sebagai "ayah".
Rantau terpencil ini terletak sekitar 500 kilometer dari ibu negara Nepal, Kathmandu. – AFP

sumber : kosmo online

Gigi ketawakan tawaran lumayan bapa

Posted: 27 Sep 2012 07:45 PM PDT


HONG KONG: Anak perempuan bilionair play- boy yang didakwa lesbian, mentertawakan tindakan bapanya menawarkan hampir RM200 juta kepada mana-mana lelaki yang boleh mengembalikannya menjadi wanita tulen.
Cecil Chao Sze-tsung, antara orang paling kaya di Hong Kong menawarkan hadiah itu selepas anaknya, Gigi berkahwin dengan teman wanitanya, Seab Eav di Perancis. 
Taikun hartanah itu yang tidak dapat menerima perkahwinan sesama jenis itu berikrar akan membayar kepada mana-mana lelaki yang boleh berkahwin dengan Gigi dalam satu majlis tradisional.

Bagaimanapun, anak perempuannya yang berusia 33 tahun itu dan lulusan Universiti Manchester menganggap tawaran HKD500 juta (RM200 juta) itu sebagai 'agak menarik.'



Dia memberitahu akhbar South China Morning Post: "Ada ketikanya orang enggan menerima apa yang diberitahukan kepadanya.


"Dia (Chao) mempunyai tafsiran menarik mengenai saya."

Gigi enggan mengesahkan laporan mengenai perkahwinannya pada 4 April lalu dengan berkata: "Saya tidak takut untuk mengaku sesuatu. Tetapi saya mahu menghormati ibu bapa saya. Biarkan masa menjadi saksi," katanya.

Bapanya yang mendakwa mempunyai 10,000 teman wanita, menafikan laporan mengenai perkahwinan sesama jenis Gigi dan menegaskan anaknya masih bujang.

"Saya tidak kisah lelaki itu kaya atau miskin. Paling penting hatinya baik," kata Chao mengenai calon ideal untuk menjadi suami anaknya.

"Gigi wanita yang baik, berbakat dan cantik. Dia menghormati ibu bapanya dan pemurah serta melakukan tugas sukarela," katanya kepada South China Morning Post.
Perkahwinan sesama jenis tidak diiktiraf di Hong Kong.

Menurut laporan, Chao bertengkar dengan Gigi minggu lalu selepas Gigi mengumumkan pada satu majlis di Beijing bahawa dia sudah berkahwin dengan kekasihnya, Seab Eav, lima bulan lalu.

Chao yang sering muncul di majlis sosial di Beijing dan majalah selebriti, tidak pernah berkahwin.

Selain wang berkenaan, dia juga berjanji untuk membantu bakal menantunya memulakan perniagaan. - DM


sumber : mymetro

Wanita warga emas kritikal lengan dibaham dalam tali air

Posted: 27 Sep 2012 07:30 PM PDT


LEESBURG: Pihak berkuasa Florida berkata, seekor buaya membaham hingga putus lengan seorang wanita warga emas, semalam.
Jurucakap Suruhanjaya Pemuliharaan Perikanan dan Hidupan Liar Florida berkata, wanita terbabit dalam keadaan kritikal. Pejabat Sheriff pula menyatakan, mangsa ialah Carol Hough, 84.

Jiran Carol, Delmas Zickefoose, berkata wanita warga emas itu terjatuh ke sebatang terusan sedalam kira-kira 1.2 meter yang ada di belakang rumah bergeraknya. Tidak dapat dipastikan bagaimana Carol terjatuh. Buaya itu kemudian dibunuh pihak berkuasa bagi mengelak ia melakukan serangan lagi. Bagaimanapun, cebisan lengan Carol tidak ditemui di perut bangkai buaya berkenaan. Penduduk setempat berkata, memang banyak buaya hidup di kawasan berkenaan.


Julai lalu, seorang remaja lelaki putus tangannya apabila diserang buaya di kawasan itu, manakala seorang kapten bot udara turut mengalami nasib sama ketika memberi makan haiwan liar berkenaan, Jun lalu. - AP

sumber : mymetro

Pura-pura sakit untuk tipu rakan, saudara

Posted: 27 Sep 2012 07:15 PM PDT


MOUNT HOLLY (New Jersey): Seorang wanita memperdaya sanak saudaranya untuk mendapatkan wang tunai, makanan serta majlis kahwin dengan mendakwa dia menghidap barah pundi kencing.
Lori Stilley, 40, dituduh mencuri dengan menipu. 
Nenurut pegawai, pada Februari 2011, Lori yang berasal dari New Jersey, memberitahu mereka yang rapat dengannya dan memuatnaikkannya dalam Facebook bahawa dia menghidap barah dan keadaannya semakin teruk.

Pihak berkuasa berkata, rakan dan sanak saudaranya mengumpulkan lebih AS$10,000 0RM30,000), wang yang diperlukannya untuk menjalani rawatan kerana dia tidak mempunyai insurans perubatan.



Mereka juga menganjur dan membiayai majlis perkahwinan beliau dan makanan yang dipesannya.


Rakan dan sanak saudaranya bagaimanapun mengesyaki dia menipu pada November 2011 selepas dia berkata dalam laman Facebook yang dia semakin sihat.

Pendakwa raya menyifatkan penipuan itu sebagai 'amat kejam.' Lori dibebaskan dengan ikat jamin AS$25,000 (RM75,000). - AP


sumber : mymetro

Cinta hingga ke mati

Posted: 27 Sep 2012 07:00 PM PDT


GLOUCHERSTER: Seorang lelaki pekak dan buta bertindak menggantung diri selepas kematian isterinya akibat sakit jantung.
Seorang koroner diberitahu, Stewart Timms, 63, dan isteri, Valerie, 68, yang bisu dan pekak, adalah pasangan dedikasi yang sentiasa hidup saling bantu-membantu.

Tetapi selepas Valerie meninggal dunia di rumah mereka di Andoversford, Gloucestershire, suaminya menggantung diri, beberapa meter dari mayatnya, kata Timbalan Koroner Gloucestershire, David Dooley.


Dooley merumuskan, Timms, pembuat kabinet, membunuh diri dan isterinya, mati akibat penyakit biasa.

Pasangan itu mempunyai dua anak dan lapan cucu. Mayat mereka, kedua-duanya berpakaian tidur, ditemui 16 Jun lalu oleh anak mereka, Emma Scott yang datang untuk menziarah.


Mereka dilihat bersama dua atau tiga hari sebelum penemuan itu.



Dalam kenyataannya, Emma berkata, ibu bapanya berkahwin selama 38 tahun.

"Mereka amat menyanyangi satu sama lain. Mereka jarang bertengkar. Menjelang kematian mereka, ibu bapa saya tidak pernah bertengkar. Mereka sentiasa bantu satu sama lain," katanya.


Menurut Emma, bapanya pernah cuba menggantung diri 24 tahun lalu selepas diberitahu dia akan buta. Bagaimanapun, Timms tidak bercakap apa-apa baru-baru ini atau sebelum kematiannya.

Katanya, apabila tiba di rumah ibu bapanya, tidak ada orang yang menjawab ketukannya pada pintu rumah, menyebabkan dia cuba masuk menerusi pintu belakang, tetapi ia berkunci.


Dia melihat anjing bapanya, Arnie dan menyedari ada sesuatu yang tidak kena selepas ternampak kesan najis di lantai.


Dia meminta bantuan jiran pasangan itu, Adrian Stoner yang memanjat rumah berkenaan.


Stoner kembali dan memberitahu bapanya menggantung diri.


"Saya seterusnya diberitahu, ibu saya juga sudah ditemui dan disahkan mati," kata Emma.


Dia yakin kematian ibu bapanya tidak berkait dan mereka tidak membantu satu sama lain untuk membunuh diri. - DM


sumber : mymetro

Helah peragut bertanya

Posted: 27 Sep 2012 06:45 PM PDT


LEDANG: "Lelaki itu bertanya sama ada saya mengenali Aziz. Tiba-tiba, rakannya turun dari motosikal dan merentap rantai emas berharga RM3,000 yang saya beli bagi menggantikan rantai pusaka yang dilarikan pencuri dua bulan lalu," kata Saminam Md Alias, 71, di sini, semalam.
Dalam kejadian jam 11.45 pagi itu, Saminam membasuh lantai beranda rumahnya di Kampung Parit Kassan, Bukit Gambir, di sini, sebelum didatangi dua lelaki berusia 20-an yang menunggang sebuah motosikal Honda EX5.

Seorang daripada lelaki terbabit menghampiri Saminam dan bertanyakan perihal Aziz. Menurutnya, ketika kejadian, suaminya, Musian Abu, 78, berada di bilik air dan baru pulang dari menziarah jiran yang kematian bapa.


"Lelaki itu turut meminta saya menunjukkan lokasi rumah Aziz. Saya memaklumkan tidak kenal dengan nama individu dicarinya.

"Tiba-tiba rakan lelaki terbabit turun daripada motosikal lalu menarik tangan kanan yang sedang memegang penyapu sambil merentap rantai leher saya," katanya ketika ditemui di rumahnya. Saminam berkata, kedua-dua penjenayah terbabit gagal dikejar dan dia melaporkan kejadian di Balai Polis Bukit Gambir.


sumber : mymetro

Berahi janda

Posted: 27 Sep 2012 06:30 PM PDT


KUALA LUMPUR: Akibat takut dicabul bapa saudara, seorang janda berusia 32 tahun menjadikan anak lelakinya yang berusia lapan tahun sebagai 'pengawal peribadinya' sejak Isnin lalu.
Difahamkan, lelaki berusia 68 tahun itu buat pertama kali mencabul mangsa ketika wanita itu sedang mencuci pinggan di rumahnya di Sentul, di sini, sebelum mengulangi perbuatan sama ketika mangsa bersendirian di rumah.

Sumber polis berkata, lelaki terbabit yang juga seorang penganggur tinggal bersama mangsa, anak lelakinya dan ibu mangsa sejak setahun lalu. Beliau berkata, dalam kejadian itu, mangsa hanya tinggal bersama anak lelakinya manakala ibunya keluar bekerja. "Lelaki terbabit yang memerhatikan mangsa sedang mencuci pinggan dengan tiba-tiba menyelak pakaiannya dari belakang sebelum memeluk dan meramas buah dada mangsa.


sumber : mymetro

Tubuh sepupu ‘terlipat dua’

Posted: 27 Sep 2012 06:15 PM PDT


KOTA KINABALU: Seorang lelaki hampir pitam sebaik melihat tubuh sepupunya 'terlipat dua' selepas motosikal ditunggangnya terbabas dalam kemalangan di Jalan Lintas, Kepayan di sini, awal pagi semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 2 pagi itu, Azuan Harun, 20, mati di tempat kejadian dalam keadaan kepala pecah dan cedera di sebahagian besar tubuh. 
Sepupu mangsa, Risan Jehan, 21, berkata ketika kejadian, dia berada di rumahnya di Kampung Hulu, Putatan, sebelum seorang rakan menghubungi telefon bimbitnya memaklumkan kejadian menimpa sepupunya itu.

"Saya bergegas ke tempat kejadian dan sebaik tiba, tergamam melihat tubuh Azuan terlipat dua dan berlumuran darah.



"Ketika itu dia sudah tidak bergerak dan saya yakin Azuan sudah meninggal dunia kerana tubuhnya ditutupi kertas surat khabar," katanya ketika ditemui di tempat kejadian.


sumber : mymetro

7 anak penagih

Posted: 27 Sep 2012 06:00 PM PDT


KERIAN: Hancur luluh hati seorang ibu apabila mendapat tahu semua tujuh anaknya adalah penagih dadah tegar hingga menyebabkan dia dicaci masyarakat yang menuduhnya tidak pandai mendidik anak.
Wanita malang itu, Zawiyah Osman, 68, berkata, aktiviti tujuh anaknya yang terbabit dalam penyalahgunaan dadah cukup menyedihkan, namun dia tidak mampu berbuat apa-apa selain menasihati anak-anaknya itu.

Lebih menyedihkan apabila empat dari tujuh anaknya itu meninggal dunia satu persatu kesan pengambilan dadah secara berlebihan.


"Saya tidak segan berkongsi pengalaman duka dialami kerana inilah takdir dalam hidup saya. Berat mata memandang, berat lagi bebanan jiwa yang saya tanggung selama ini.

"Walaupun semua anak mak cik penagih dadah, naluri keibuan dan kasih sayang saya kepada anak tidak pernah luntur. Mak cik tetap mengambil berat dan menjaga mereka," katanya ketika ditemui pada sesi rawatan dan pemulihan penagih dadah anjuran Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK).


Pada sesi itu, Zawiyah membawa seorang anaknya, Fauzi, 30-an, untuk mendapatkan rawatan pemulihan daripada pihak AADK.



Dia yang juga seorang ibu tunggal mendakwa anaknya tidak pernah menyusahkan atau mencuri barang berharga miliknya walaupun bergelar penagih dadah.

"Walaupun mereka penagih tegar, semua mereka tidak pernah menyusahkan saya atau penduduk kampung.


"Mak cik tidak pernah berhenti menasihati mereka untuk berubah dan kembali menjadi manusia normal. Malangnya hati mereka tidak terbuka untuk kembali ke pangkal jalan sebelum ini," katanya.

Dia mendakwa terpaksa mengorbankan segala yang dimiliki demi menjaga anaknya terutama membabitkan kos rawatan pemulihan supaya anaknya menjadi insan berguna.


"Namun, hajat mak cik tidak kesampaian apabila empat anak mak cik meninggal dunia satu persatu akibat bahana dadah. "Bagaimanapun, mak cik bersyukur kerana masih ada tiga lagi anak yang sedang menjalani rawatan pemulihan dadah. Makcik harap mereka dapat berubah dan tidak mengulangi kesilapan lalu," katanya.


Sementara itu, Fauzi yang ditemui berkata, dia menyesal dengan penagihan dilakukan itu dan mendakwa ia berpunca daripada hasutan rakan yang juga penagih dadah.


Dia yang baru melangsungkan perkahwinan lima bulan lalu berhasrat untuk berubah demi ibu dan isteri tercinta.


"Saya sudah muak menjadi penagih dadah dan mahu kembali ke pangkal jalan. Hanya ini saja cara saya membalas jasa dan kesabaran ibu selama ini," katanya.


sumber : mymetro

Inilah idea keci yang buat orangnya jadi kaya raya

Posted: 27 Sep 2012 05:30 PM PDT

Idea-idea kecil tak selalu menggambarkan pendapatan kecil. Idea kecil juga boleh berarti big money. Tergantung bagaimana menggarapnya. Sejumlah ide kecil bahkan menjadi penemuan besar karena produk sepele itu menjadi barang yang amat bermanfaat di masa sekarang.

Berikut ini adalah sejumlah orang yang sukses mengembangkan idea kecil menjadi sesuatu yang luar biasa. Sebagian mengantarnya menjadi pengusaha dengan penghasilan luar biasa, sebagian lain memperoleh kedudukan bergengsi dan tercantum namanya di dalam deretan penemu-penemu hebat dunia.

1.Bette Graham - Mistake Out



Ideanya menutupi salah ketik dengan cairan putih yang cepat beku. Adalah Bette Graham yang punya idea itu. Sekitar tahun 1951, Ms Graham menjadi sekretaris eksekutif yang sering mengetik dokumen penting. Agar tak usah mengulang mengetik dokumen setiap kali ada salah ketik, ia menggunakan cat putih yang ia ramu sendiri. Ternyata cat putih plus kuas kecil yang dinamakannya Mistake Out itu disukai teman-temannya juga. Akhirnya ia mendirikan pabrik Mistake Out.


Pada tahun 1972, omset usahanya sudah lima juta botol Mistake Out setiap tahunnya. Ketika ia meninggal tahun 1980, kekayaannya mencapai 47,5 juta dolar AS. Siapa sangka idea kecil itu boleh membuatnya kaya.


2.Earle Dickson - Band-Aid




Capek berkali-kali menempelkan perban pada jari istrinya yang sering terluka saat mengiris makanan di dapur, Earle Dickson menemukan cara jitu. Ia menggunting kain kasa kecil lalu menempelkannya di selotip.

Dengan cara ini, kain kasa jadi mudah ditempelkan pada luka kecil. Ternyata ide yang dimunculkan pada sekitar tahun 1920-an itu cukup brilian sampai-sampai perusahaan tempatnya bekerja, Johnson & Johnson memproduksinya secara massal dan Earle Dickson sendiri diangkat menjadi wakil presiden Johnson & Johnson.


3.Albert J. Parkhouse - Gantungan Baju



Ia kehabisan penyangkut jaket di dinding saat tiba di tempatnya bekerja. Albert J. Parkhouse, yang bekerja di kilang dawai pada sekitar tahun 1903 akhirnya menemukan idea. Dawai ia bentuk oval dengan dua hujung kawat disatukan sehingga menjadi kaitan. Dengan kawat bentukan, itu ia bisa menggantungkan jaket dan mencantelkannya dengan mudah di dinding, tanpa mengganggu jaket lain yang ada di sana. Itulah awal ditemukannya gantungan baju.
Sekarang siapa yang tak memerlukan gantungan baju? Idea kecil itu kini jadi bisnis besar. Inilah bukti bahwa masalah kecil boleh jadi idea sukses yang luar biasa.

4.Arthur Fry - Post-it



Bagaimana cara membuat catatan yang mudah ditempel, mudah dilihat, dan mudah pula dilepas? Arthur Fry punya caranya. Idenya didapat dari temannya yang memanfaatkan lem gagal (tidak lengket) sebagai bahan penempel kertas untuk menandai halaman di kitabnya. Arthur lalu mengembangkannya menjadi produk yang belakangan dikenal sebagai Post-it.Post-it, idea kecil itu, kemudian menjadi produk andalan 3M (perusahaan yang mempekerjakan Arthur) dan menjadi bisnis besar. Kini, dunia mengenalnya sebagai "kertas catatan tempel" yang populer.

5.David Horvarth dan Sun-Min Kim - Ugly Doll


Apakah hanya boneka berwajah cantik saja yang laku? Sepasang kekasih David Horvarth dan Sun-MinKim justru memilih sebaliknya. Mereka membuat boneka buruk rupa (Ugly Doll) yang ternyata laku di pasaran. Sampai-sampai anak-anak Presiden AS, Barack Obama, juga mengoleksi boneka Ugly Doll itu.Idenya sebenarnya sederhana. David suka membuat gambar monster di bukunya. Kekasihnya Kim memberinya kejutan saat David berulang tahun. Kim yang asal Korea membuat boneka berdasarkan gambar monster yang dibuat David. Hasilnya, ya Ugly Doll itu. Kini mereka menjadi pengusaha boneka yang terkenal di AS gara-gara ide kecil dari gambar monster karya David Horvart.

6.Toru Kumon - Kumon



Anak pertama Toru Kumon, seorang guru matematik SMA di Jepun, sulit belajar matematik. Kumon lalu membuat metode (modul) pelajaran matematika bagi anaknya agar memudahkannya memahami ilmu hitung ini pada tahun 1954. Metode itu ia namakan Metode Kumon. Ternyata dengan metode itu anaknya bisa mengikuti pelajaran matematika dengan sangat baik. Setelah itu para tetangganya ingin mencoba metode yang sama. Kumon lalumendirikan Kumon Center.

Kini sebanyak 26.000 Kumon Center berdiri di 44 negara dengan pola pengembangan jaringan franchise.

Ngeri..Seorang Demonstran Di Lenyek Trak Di China

Posted: 27 Sep 2012 05:00 PM PDT


Di China, tepatnya di provinsi Hunan, hari ini terjadi peristiwa yang mengerikan. Seorang lelaki yang sedang berdemonstrasi dilindas oleh sebuah kendaraan super besar, yang biasa digunakan untuk meratakan jalan.
He Zhi Hua, nama lelaki tersebut, merupakan warga Desa Changsa di Provinsi Hunan. Bersama dengan warga lainnya, He Zhi Hua sedang berdemonstrasi menolak relokasi pemukiman warga oleh pemerintah. Kerana khabarnya lokasi tersebut malah akan dijadikan lokasi komersial. Aksi demonstrasi warga menghalangi kendaraan besar serta pasukan keamanan China yang hendak memasuki pemukiman warga.

He Zhi Hua kemudian berbaring di tengah jalan, dengan harapan kendaraan besar tersebut tak akan masuk ke pemukiman warga, sehingga warga tetap boleh tinggal di rumahnya. Sayangnya, entah disengaja atau tidak, He Zhi Hua malah terlindas kendaraan tersebut. Badannya remuk dilindas kendaraan super besar, mayatnya pun berada tepat di bawah trak tersebut.



Mereka bersolat dimana-mana sahaja

Posted: 27 Sep 2012 04:30 PM PDT


Solat itu adalah tiang agama (Islam), maka barangsiapa mendirikannya maka sungguh ia telah mendirikan agama (Islam) itu dan barangsiapa merobohkannya maka sungguh ia telah merobohkan agama (Islam) itu.

Rasulullah SAW. Bersabda: sesungguhnya yang pertama kali diperhitungkan amalan seorang hamba di hari qiamat adalah shalatnya. Apabila shalatnya benar, maka sesungguhnya berbahagia dan beruntung tapi apabila tidak benar, maka sungguh celaka dan rugi. (H.R. Tirmidzi dan Nasa'i)...






































Add caption


Kalau kita muslim sejati ...tak ada keluhan dimanapun kita berada ..... solat adalah bentuk hubungan kita dengan sang pencipta iaitu ALLAH SWT.  

Pengumpul Barbie Terbanyak Di dunia

Posted: 27 Sep 2012 04:00 PM PDT


Kecintaanya terhadap produk keluaran Mattel ini, membawa Bettina Dorfmann masuk dalam Guinness Book of Records 2013.

Bettina memulai mengoleksi Barbie pada tahun 1993, dan hingga sekarang koleksinya sudah mencapai 15 ribu lebih. Dari model vintage 60-an sampai yang terbaru.




Mattel sendiri merupakan perusahaan mainan yang berbasis di Amerika. Diperkirakan 1 miliar boneka telah diproduksinya dan memiliki 100 ribu penggemar fanatik di seluruh dunia.



Bettina sekarang berusia 52 tahun dan tinggal Dusseldorf, Jerman. 

"Mungkin tidak ada yang saya tidak tahu mengenai Barbie. Hal ini membuat suami saya 'gila'. Ketika saya memberitahu dia, bahwa semakin susah untuk mendapatkan barbie yang langka, ia tertawa dan mengatakan, 'itu karena mereka semua ada di sini!'" jelas Bettina dalam wawancaranya dengan Worldrecordacademy selagi barbienya baru mencapai enam ribuan.




Ditaksir harga seluruh barbienya lebih dari Rp2,8 miliar. 

Buku Guinness World Records 2013 telah terbit akhir pekan lalu dengan harga sekitar Rp176 ribu.



(cnd/odditycentral/ghiboo)

Apa yang dibuat oleh haiwan ini,cuba teka?

Posted: 27 Sep 2012 09:45 AM PDT

Lihat Anehnya Cara Kim Kardashian Pakai Baju Renang

Posted: 27 Sep 2012 09:30 AM PDT


Mengaku fashionable tapi ternyata gagal? Ingin jadi trendsetter tapi gagal juga? Sepertinya ini yang menjadi hobi Kim Kardashian dengan segenap pakaian-pakaian anehnya. Kali ini, dia menemukan cara baru untuk memakai baju renang: dengan menambahkan belt atau tali pinggang.

Seperti apa jadinya? Kalian yang tentukan sendiri.

1

2

3

3
(Sumber Foto: FameFlynet Pictures via Buzzfeed)

Sungguh Keji Perbuatan Mafia TRIAD Terhadap Gadis Ini

Posted: 27 Sep 2012 09:15 AM PDT


Mungkin inilah salah satu sindikat kejahatan paling jahat di dunia.  Khususnya dalam aktiviti bisnis dunia pengemis.

Kita  pasti pernah membaca dan melihat kisah-kisah penipuan yang dilakukan oleh para pengemis (berpura-pura miskin), tetapi yang terjadi di China ini benar-benar tidak pernah terbayangkan oleh fikiran terliar kita sekalipun.

Dalam praktek mafia dan sindikat pengemis di China, seringkali terdengar laporan di mana mata-anak-anak dibuat buta, tangan dan kakinya diamputasi, disiksa dan sebagainya dengan tujuan kecacatan mereka itu mengundang simpati orang banyak terhadap mereka dan memberi mereka uang sedekah.


Gambar yang tidak bertanggal di atas dan bawah memperlihatkan bagaimana seorang anak perempuan (usia tidak diketahui) di China ditelanjangi untuk mengemis. Dan dipercayai hal ini dilakukan oleh anggota TRIAD yang sudah pasti mengawasi anak ini dari dekat.


Tidak diketahui apa tindakan pihak pihak yang berwenang, namun apabila melihat kedua gambar tersebut nampaknya upaya pihak polis tidak cukup untuk melawan mereka.

Dan di depan pengemis anak-anak ini, orang banyak hanya berjalan sambil lalu tanpa simpati sedikitpun. Mungkin mereka tahu bahwa ada TRIAD yang mengawasi dari dekat.

Sekali lagi, penegak hukum hanya menutup mata kerana mereka mendapat "bagian".
(China Daily)

OMG! Demi Cinta, Wanita Ini Rela Berbagi Kekasihnya dengan LelakiLain

Posted: 27 Sep 2012 09:00 AM PDT


  • detail berita





Sumber 

Nak tiru cara ini untuk jadi cantik

Posted: 27 Sep 2012 08:30 AM PDT



Just two hours of saline injections into the forehead and a little pressure on the swollen area with your thumb afterwards will give you "super-fashionable" looks that will be appreciated at any freak party. The donut-shaped lump will last for about a day before the body absorbs the solution. The practice of saline infusions has been very popular among Japanese body modification fans since 2007.
1'Donut Head' Freaks from Japan
2'Donut Head' Freaks from Japan
3'Donut Head' Freaks from Japan
4'Donut Head' Freaks from Japan
0
#5'Donut Head' Freaks from Japan

0 Jersey Teraneh di Dunia

Posted: 27 Sep 2012 08:00 AM PDT

Dalam pertandingan bolasepak, tak hanya permainan indah yang ingin kita lihat, terkadang jersey yang dipakai para pemain akan menarik perhatian kita.


berikut 10 jersey teraneh di dunia


1. Kostum Goalkeeper Mexico, Jorge Campos




2. Caribous of Colorado, Jersey ini digunakan pada musim 1978




3. Crystal Palace




4. Exeter City, Jersey away ini digunakan pada musim 1994-1995




5. Glasgow Celtic, Jersey away Celtic ini digunakan pada musim 1991-1992




6. Hull City, ini merupakan jersey Home Hull City di musim 192-1993




7.Norwich City, Jersey Home ini dipakai Norwich city saat musim 1992-1994




8. Barcelona, Barca menggunakan jersey ini saat away di musim 1994-1995




9. Jersey penjaga gol Inggris saat pertandingan away ini dipakai saat tahun 1995-1996




10. Everton, Jersey away pink ini digunakan pada musim 2010-2011, perlu laki-laki dengan kepercayaan diri tinggi untuk mengenakan warna pink.

Mana Cinta Sejati Dan Mana Yang Bukan? Ini Bezanya!

Posted: 27 Sep 2012 07:30 AM PDT


  • detail berita





Sumber

Foto Butik Terbaru LV Dihiasi Dengan Motif 'Polkadot' Jepun

Posted: 27 Sep 2012 07:00 AM PDT




Sumber 

12 Jenis Wanita Single

Posted: 27 Sep 2012 06:30 AM PDT


  • detail berita





Sumber

Wow, cincin apple ini dihiasi 238 berlian hijau

Posted: 27 Sep 2012 06:00 AM PDT



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS