Nuffnang

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


(Gambar) Tiz Zaqyah Di Zaman Sekolah Tanpa Secalit Mekap

Posted: 08 Mar 2011 06:48 PM PST

Memang wajah Tiz Zaqyah ni jenis natural beauty. Lihat sahaja gambarnya di zaman sekolah, Tiz Zaqyah mengekalkan kecantikannya tanpa secalit mekap. Bekas pelajar Sekolah Menengah Subang Jaya ini memang tidak disangka berjaya mencipta nama dalam industri hiburan. Rasanya, kawan-kawannya mesti kembang hidung dapat bergambar dengan Tiz ketika di zaman baju putih, kain biru itu.

Layankan beberapa keping spyshot Tiz Zaqyah selepas ini. Enjoice!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Review Filem Cun : Maya Karin & Remy Ishak Couple Of The Year!

Posted: 08 Mar 2011 09:25 AM PST

Filem Cun, a must watch film for this year! Aha, bukan senang kami nak lafazkan kata-kata pujian seperti ini. Biasa'lah, rata-rata tahu kenakalan kami dalam sound tepek selebriti atau pun filem. Namun, sekali lagi kami nak cakap, kau memang kena tonton filem Cun.

Daripada 5 bintang, kami berikan 4.5 bintang kepada pengarah, pelakon serta krew-krew produksi. Apa yang ada dalam 4.5 bintang, akan kami dedahkan selepas ini. Sebelum itu, kami nak cakap yang kami ni bukan'lah mahir sangat dalam sudut teknikal filem. Kami macam anda, penonton biasa. So, anggap sahaja review kali ini daripada mata otak penonton biasa.

Filem Cun mengetengahkan genre romantik komedi yang didokong oleh pelakon-pelakon popular seperti Remy Ishak (Atan), Maya Karin (Luna), Faezah Elai (Tom), Jehan Miskin (Ryan Hidayat), Kartina Aziz (Tok Chah), Mislina Mustaffa (Bedah Tonggek), Siti Nor Faridah (Eton Gebu) & Nadia Nissa (Manis).

Jalan cerita filem Cun agak stereotaip, but that's why people enjoy watching them! Luna, merupakan seorang selebriti popular telah lari daripada hiruk pikuk kota ke sebuah kampung di pedalaman Kedah bersama pembantu peribadinya, Tom. Luna menemui jejaka kampung, Atan & berlakulah kisah suka duka di antara mereka. Voila, mereka bercinta. Pendek kan sinopsis kami? Okay, jangan marah, baca sinopsis penuh filem cun.

Sweet, sangat sweet. Bayangkan jejaka kampung bercinta dengan gadis bandar. Remy Ishak & Maya Karin berjaya membawa watak masing-masing sebagai pasangan yang datang daripada 2 dunia berbeza, tapi telah menjumpai persamaan di antara mereka. Lakonan berkesan terutama babak dalam parit air, apabila Maya Karin tertusuk duri ikan keli. Remy Ishak kemudiannya mengambil jari Maya Karin & menyedut bisa ikan keli tersebut. Apa lagi, tak keruan penonton dibuatnya. Sweet sangat!

Kami paling tabik spring pada Kartina Aziz yang membawa watak Tok Chah. Serius, apabila tiba babak sedih, Kartina Aziz membawa watak tersebut dengan penuh emosi. Timbul juga rasa sebak dalam hati, eh ada taman dalam hati pula. Sebagai seorang nenek, Tok Chah banyak memberikan nasihat kepada Atan supaya merebut cinta Luna dengan bersikap lebih gentleman.

Suasana kampung, serta riuh rendah sesebuah keluarga benar-benar dipaparkan dalam filem Cun. Atan sebagai abang yang sulung mengetuai keluarga dengan bekerja sebagai petani. Bersikap tegas, namun ada lembutnya. Walau bagaimanapun, Atan seorang yang selalu cakap lepas, namun dia cepat reda. Sikap tanggungjawab Atan dapat dilihat apabila Manis, adik kepada Atan menghilangkan diri kerana dimarahi oleh Atan. Atan cuba mencari Manis, malah meluahkan rasa kasih sayangnya kepada adiknya di tepi parit air. Mujurlah, Luna tahu tempat persembunyian Manis.

Satu lagi pelakon yang berjaya menjiwai watak ialah Faezah Elai. Membawa watak sebagai Tom, dia merupakan gadis yang agak kasar, selalu bertelagah pendapat dengan Atan. Kami mendapati, Tom merupakan penyeri, pemecah lawak di panggung. Kepekatan dialek Kedah yang dibawa oleh Tom benar-benar mencerminkan suasana para penduduk di Kedah.

Ya, watak sampingan Bedah Tonggek & Eton Gebu agak klise. Kedua-dua wanita ini kami gelarkan sebagai ahli mesyuarat tingkap. Sangat busybody & suka menjaga tepi kain orang lain, kedua-dua watak ini amat menyukai Atan. Tetapi, kehadiran Luna yang super gorgeous telah mengugat reputasi mereka.

Disebalik nilai positif yang ditonjolkan dalam Cun, kami agak terganggu dengan kehadiran produk-produk penaja yang ditayangkan berulang-ulang kali. Kalau tak silap kiraan, kami perasan lebih kurang 9 kali produk-produk penaja ditonjolkan. Sebab itu, setiap kali produk penaja muncul, riuh dewan tayangan. Memang boleh dimaafkan, tapi serius terganggu.

Secara keseluruhan, filem Cun memang seronok ditonton seisi keluarga. Jalan ceritanya ringkas & mudah, tapi kehadiran pelakon-pelakon berbakat berjaya memantapkan Cun. Sedikit sebanyak, kehidupan di kampung dalam filem Cun ini dapat mengimbau kenangan anda dahulu kala, terutamanya anda yang sudah lama berhijrah ke bandar.

Layankan koleksi gambar-gambar di sebalik tabir filem Cun selepas ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi

sumber :-

Sensasi


Emma Watson berhenti Blajar di Universiti

Posted: 08 Mar 2011 09:53 PM PST

Emma kelihatan begitu sempoi,simple dan ala-ala tomboy semasa di Campusnya di Brown University..



Bintang filem Harry Potter iaitu emma Watson baru-baru nie dilaporkan berhenti belajar dari Brown University dan meneruskan amalan sihirnya..tapi main sihir nie dalam movie jer lah.bukan cerita khurafat.

Walaubagaimanapun sebenarnya emma taklah berhasrat untuk terus berhenti belajar sampai bila-bila.cuma menurutnya dia terpaksa mengambil masa daripada belajar di University tersebut bagi menghabiskan penggambaran filem terakhir Harry Potter.

Chapter terakhir Harry Potter And The Deathly Hallows: Part 2 bakal ditayangkan pada bulan July nie...
entahla sensasi tengok part 1 hari tue tak berapa best lah..agak bosan,agak dragging dan asyik2 nak berlawan dengan voldemort tak habis-habis. walaupun dah beberapa siri Harry Potter yang sensasi tengok agak bosan tapi tetap jugak nak pergi tgk bila ada movie terbarunya,..

Kata emma "Saya sangat suka belajar di Brown,dan sy suka belajar lebih dari apapun tetapi kebelakangan nie terlalu banyak benda yang harus di lakukan dalam satu masa,dan itu agak mustahil..jadi saya membuat keputusan untuk berhenti belajar dan menghabiskan penggamkbaran filem terakhir Harry Potter dan kemudian saya akan fokus untuk menghabiskan ijazah"

Emma tak lama lagi akan menginjak umur 21 tahun pada bulan depan.


Fazura Meluahkan kesedihan hati difitnah guna silikon

Posted: 08 Mar 2011 09:36 PM PST



Fazura adalah antara artis wanita yang Jelita di Malaysia.Walaupun kadang kala nama Fazura tenggelam namun Fazura sering dikaitkan dengan kontroversi.Tebaru Fazura telah dilantik menjadi Duta Produk Lux.

Mungkin kerana Fazura dulu adalah seorang yang dilihat agak sosial,banyak gambar di kelab-kelab malam,gambar percutian yang menjolok mata,kisah bergaduh dengan perempuan mengandung sampai naik turun mahkamah,kisah percintaan dengan kerabat diraja membuatkan fazura adalah artis yang sedikit sebanyak mudah dihinggap kontroversi.

Tapi itu cerita lama,Fazura kini semakin matang dalam kehidupan dan berhati-hati ketika berbicara.Kontroversi terbaru,Fazura difitnah memakai silikon,dan dimasukkan ke hospital apabila silikon yang dipakainya dikatakan pecah.

Siapa yang tak rasa malu apabila dikatakan palsu mcm tue kan.memang teruk la siapa yang cuba menfitnah Fazura nie..kesian dia..sensasi rasa Faz nie ori ..

Faz meluahkan rasa sedih dan emosinya pagi-pagi buta khas buat peminat Fazura yang sentiasa menyokongnya


Nota dari Fazura

SYUKUR ALHAMDULILLAH.. TERIMA KASIH YA ALLAH Diatas Segala Limpah Kurnia RezekiMU. Faz terlalu BERSYUKUR Atas SEMUA Keistimewaan, Kebahagiaan, Lindungan serta Rezeki melimpah ruah yang ALLAH kurniakan pada faz. Sayu hati ini bila memikirkan Kasih dan SayangNYA. Apa saja yang kita minta ALLAH kurniakan dan selalunya semua yang TERBAIK. Sorry kalau faz emotional sikit,

Faz agak sedih dan kesian pada diri sendiri sebenarnya. Kenapa orang sentiasa nak fitnah faz.. Sedangkan faz ni kawan pun tak ramai, buat hal sendiri je rasanya, duduk rumah je. Bertambah paranoid nak keluar skrg sebab faz perhatikan, setiap kali ada benda baik yang jadi kat faz, yang faz buat, ada saja orang yg tak boleh terima, ada saja yang kepanasan.

Mereka sentiasa memerhati gerak geri faz dan mencari salah silap untuk dijadikan cerita dan bahan fitnah untuk memburukkan faz, supaya faz nampak jahat dan berdusta. Kalau berdiam diri pun macam-macam cerita orang buat, apa lagi kalau faz ni jenis yang selalu lepak di mamak dan sebagainya. Apa pulak cerita yang direka?

Faz rasa orang sekarang sudah tidak ada hati.. Kerana hasad dengki dan kepentingan diri mampu buat apa saja, tidak kira dosa asalkan puas hati. Kebanyakan orang sekarang juga sudah tidak bertuhankan ALLAH, tapi banyak yang sudah lalai dan lupa diri, taksub dan bertuhankan DUIT, HARTA, PANGKAT dan GLAMOUR.

Berkejar-kejar, Berlumba-lumba, Tapi silapnya mereka ialah mereka juga fikir kita begitu, maka macam-macam lah tuduhan yang dilemparkan sesuka hati. Tapi cukuplah, takde guna faz nak melatah. Faz juga dah maafkan mereka setulus hati. Mudah2an mereka akan diberikan petunjuk oleh ALLAH SWT. ALLAH MAHA KAYA, MAHA MENGETAHUI, MAHA MENGASIHANI DAN ALLAH YANG MAHA BERKUASA tiada Dua.

Faz berdoa dijauhkan oleh manusia-manusia yang berniat durjana, segala perbuatan fitnah serta niat yang jahat dan faz percaya setiap yang terjadi ada hikmahnya dan hikmahnya pasti sesuatu yang sangat Baik dan Positive. Hanya masa yang akan menjawab. Mudah2an. Sorry again, kalau faz tiba-tiba emotional.

Going to sleep now. Tomorrow will be a HAPPY DAY for all of us!!! THANK YOU for listening and always being there for faz. Semoga ALLAH memberi segala balasan Kebaikan di dalam dunia sampai akhirat buat semua darling faz yang Prihatin, Caring dan Positive. Faz takkan lupa. THANK YOU for your Unconditional Love and Support.

Again, TERIMA KASIH kerana mendengar luahan hati faz yang emotional di pagi pagi buta ini hehe.. LOVE LOVE LOVE YOU.. Assalamualaikum :)

Benjy Lafaz talak kepada Isteri dan rujuk semula selepas 13 jam

Posted: 08 Mar 2011 09:18 PM PST



Perceraian nie bukanlah sesuatu yang baru berlaku.Sebenarnya Benjy telah melafazkan talak terhadap isterinya pada 3 tahun lepas.

Cuma pada baru-baru ini,isteri Benjy iaitu Safiya Stephanie Kar-Leng Lee memohon di mahkamah rendah syariah untuk pengesahan cerai dan rujuk mereka.


Berdasarkan permohonan tersebut, Safiya mendakwa Benjy, 33, melafazkan talak pada pukul 9 malam, 7 Julai 2008 di rumah kelamin mereka di Menara Duta 2, Jalan 1/38B, Off Jalan Segambut, di sini.

Lafaz tersebut berbunyi "aku ceraikan dengan talak satu" sebelum rujuk kembali pada pukul 10 malam dengan lafaz "I'm rujuk-ing".

Selepas mendengar permohonan itu, Hakim Syarie Khairul Azwadi Mohamed Noor mengesahkan bahawa jatuh talak rajie dengan berjumlah satu talak.

Beliau juga memutuskan bahawa lafaz rujuk tersebut sebagai sah dan pasangan itu masih lagi sebagai suami isteri..

Sebab apa mereka bercerai tidak dinyatakan bahkan Safiya memohon agar perbicaraan dibuat di dalam kamar .

Safiya yang merupakan seorang penyambut tetamu pula hadir bersendirian manakala Azean dan suaminya, Khairil Anwar Zainal Mukhtar Rashidi hadir pada pukul 8.45 pagi.

Perbicaraan akan disambung semula pada 18 April 2011 nanti.

Sensasi kesian jugak dengan wife Benjy,sebelum nie ada kisah dimana Safiya diberhentikan kerja sebagai guru tadika tak silap sensasi,dan dihalau dari rumah sewa berikutan kes penangkapan Benjy,Tambahan pula,semasa Benjy ditangkap dia dikatakan ada dengan kekasihnya,

Jadi Benjy ada kekasih muda yang berumur awal 20-an.

Nampaknya Benjy dan Isterinya masih sah suami isteri ,sekurang2nya dapatlah dia bertemu isteri dan ibunya Azean Irdawaty setelah lama terpisah




Baby Gaga ,Ice Cream yang diperbuat dari susu badan

Posted: 08 Mar 2011 09:06 PM PST

Pernah dengar tak pasal Baby Gaga?


Baby Gaga adalah produk Ice Cream pertama yang diperbuat daripada susu badan.
Fasa pertama produk itu - dihasilkan menggunakan susu diperah daripada 15 wanita yang menyahut tawaran The Icecreamists Limited dalam iklan - dilaporkan habis dijual dalam tempoh beberapa hari saja.Susu itu dijual pada harga 14Pound(RM69) dan dihidangkan pelayan wanita menggunakan pakaian menjolok mata - sesuai dengan imej Lady Gaga.

Nama Baby Gaga hampir sinonim dengan Lady Gaga,menyebabkan Lady Gaga mengambil langkah untuk menyaman Restorant di convent Garden di London,Britain iaiti Restoran The Icecreamist Limited.

Lady Gaga memberi tempuh sehingga 12 March untuk menukar penjenamaan Baby Gaga kepada nama lain.

Lady Gaga menyifatkan produk ice cream tersebut amat menjijikan.Aik reti rasa jijik ke Gaga nie...bukan kah dia pakai dress diperbuat drpd daging mentah yang kemudiannya membusuk.

Menurut pemilik Icecreamist Limited Matt O'Connor, Nama Baby Gaga ,atau perkataan Gaga itu sendiri bukan hak milik Lady Gaga. bahkan katanya perkataan pertama yang keluar dari mulut bayi adala Ga-Ga.Dia juga berkata yang seni makanan yang dihasilkaj oleh syarikatnya tidak membahayakan kesihatan .

Bagaimanapun, penjualan Baby Gaga digantung sementara selepas pihak berkuasa tempatan merampas ais krim berkenaan untuk menjalani pemeriksaan kesihatan dan keselamatan.

Anda berani ke cuba ice cream susu badan entah dari siapa2 nie...?sensasi tak sanggup rasanya,.lebih rela minum susu lembu








Bagaimanapun, penjualan Baby Gaga digantung sementara selepas pihak berkuasa tempatan merampas ais krim berkenaan untuk menjalani pemeriksaan kesihatan dan keselamatan.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Gambar Selebriti di Prebiu Media Filem CUN!

Posted: 08 Mar 2011 04:40 PM PST

Filem yang komedi santai, sempoi dengan lawak jenaka serta mudah difahami adalah filem yang menjadi pilihan masyarakat kita. Tidak kira filem apa, asalkan ia menghiburkan, filem itu pasti akan mendapat tempat. Penonton mahukan sesuatu pulangan dari wang yang dilaburkan untuk menonton wayang. Soalnya, adakah filem yang menghiburkan itu betul-betul bermutu atau sebaliknya? Terpulang.

Terbaru, semalam telah berlangsung Prebiu Media Filem CUN! anjuran Tayangan Unggul Sdn Bhd di di panggung besar GSC Berjaya Times Square dengan dihadiri ramai media, penulis blog dan selebriti. Budiey percaya tepukan dan sorakan penonton semasa dan sesudah menonton filem ini sudah cukup membuktikan filem ini akan diterima ramai setelah tayangan dibuka kepada umum nanti.

Dilihat pada jasad filem ini, sebenarnya, tak ramai yang tahu tentang filem CUN. Promosi sedang bermula seiring dengan filem yang akan memasuki pawagam mulai 31 Mac 2011. CUN! Sebuah filem yang sangat ringan dan seronok untuk dilayan kerana setiap scene pasti membuatkan anda merasa mahu tersenyum, ketawa dan ada ketikanya mahu menitiskan air mata.

Adegan paling panas yang Budiey kira akan buat penonton rasa terpaku ialah semasa scene di tali air tepian sawah padi di mana Atan yang tak berbaju ketika itu menghisap jari si Luna (mestilah ada sebab mengapa Atan buat macam tu, kan?) Nak tahu kena tonton. Remy dan Maya Karin juga berduet dalam lagu tema filem CUN! yang berjudul CUN! Selalu ciptaan sepenuhnya Nurzaidi Abdul Rahman.

Genre romantik komedi ini menggandingkan pembawa watak utama Remy Ishak sebagai Atan dan Maya Karin sebagai Luna. Unsur komedi yang rasanya bukan slapstik semata-mata, dan yang jelas filem ini menyelongkar gaya komedi ala kampung dan komedi ala urban. Ianya disatukan dengan gaya persembahan yang senang difahami, tanpa flashback dan plot penceritaan yang sejajar.

Gandingan ideal antara Maya dan Remy ini rasanya tidak berjaya andainya tiada gandingan mantap dari pelakon seperti Faezah Ilai, Ning Baizura, Jehan Miskin, Kartina Aziz, Nadia Nisaa, Mislina Mustafa, Marsha Milan Londoh dan ramai lagi. Syabas diucapkan kepada mereka kerana setiap gerak dan karakter masing-masing diperjelaskan dengan gaya lakonan yang mantap sehingga penonton terasa setiap jiwa dan rasa yang mereka alami.

Prebiu media ini dihadiri oleh ramai juga selebriti. Ini gambar antara yang Budiey sempat ambil.

Filem CUN

Remy Ishak dan Maya Karin bergabung dan meletops!

Filem CUN

Fimie Don

Filem CUN

Raffi Hussein

Filem CUN

Shah Iskandar, pelakon Gerak Khas

Filem CUN

Faezah Ilai memegang watak Tom, seorang PA kepada Luna

Filem CUN

Osman Ali, pengarah filem CUN!

Filem CUN

Jehan Miskin yang memegang watak kekasih Luna yang sangat annoying (watak poyo)

Filem CUN

Adik kepada Atan yang tak banyak dialog

Filem CUN

Nadia Nisaa memegang watak gadis terencat akal.

Filem CUN

Remy Ishak yang akan cuba buat terbaik untuk setiap filem lakonannya.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags:

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Sekitar Malam Gala Filem HAQ
  • Gambar Ummi Nazeera di Prebiu Hikayat Merong Mahawangsa
  • Sekitar Prebiu Filem Kembar Siang
  • Gambar Ashraf Sinclair dan Bunga Citra Lestari di Prebiu Filem Saus Kacang
  • Gambar Puteri Sarah Liyana di Prebiu Media Lu Fikirlah Sendiri
  • Gambar Lisa Surihani di Prebiu Hikayat Merong Mahawangsa
  • Gambar Selebriti di Prebiu Astro Universe
  • Gambar Dafi di Majlis Pra Tonton Apa Kata Hati
  • Gambar Ashraf Muslim di Prebiu Media Filem Aku Masih Dara
  • Gambar Scha Alyahya di Majlis Prebiu Media Evolusi KL Drift 2
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    Apa Ada Pada Hikayat Merong Mahawangsa

    Posted: 08 Mar 2011 04:38 PM PST

    Budiey kira ramai yang tertunggu-tunggu dengan tayangan umum filem epik Hikayat Merong Mahawangsa terbitan KRU Studios ini. Jangan risau. Sabar ya. Korang boleh tonton filem ini mulai 10 Mac 2011. Bagi Budiey, filem ini padat dengan aksi lawan yang mengingatkan Budiey dengan drama Arjuna. Jika anda minat dengan aksi sebegitu, maka filem ini adalah untuk anda.

    Filem ini mengambil masa yang agak lama disiapkan. Menurut kata Yusry, beliau begitu stress semasa menyiapkan filem ini. Dari sudut perancangan, research, skrip, prop & kostum, pemilihan pelakon, pengambaran sehinggalah pos produksi, Yusry mengatakan ini adalah filem yang paling mencabar kerana melibatkan satu jangka masa yang lama dan penelitian serta perancangan yang rapi.

    Tonton Video Sekitar Sidang Media Prebiu Filem

    Sekitar Sidang Media Prebiu Filem Hikayat Merong Mahawangsa Part 2

    Pengambaran mengambil selama 52 hari, filem ini dikatakan akan memberikan satu penanda aras untuk kemajuan filem Malaysia seterusnya. Pengambaran dibuat di beberapa lokasi termasuklah Kuala Lumpur, Kuantan dan sekitar Pulau Perhentian, Terengganu.

    Filem yang menggunakan watak-watak mitos yang kurun ke-2 ini sarat dengan penggunaan kesan khas visual CGI, set yang gah, busana dan props. Di bawah arahan Yusry Abdul Halim, filem ini menampilkan banyak kelainan yang pastinya digemari oleh penonton.

    Filem ini turut menggunakan barisan kumpulan seni mempertahankan diri yang berpengalaman di bawah bimbingan Chan Man Cheng. Beliau pernah terlibat dalam kapasiti yang sama bagi filem blockbuster antarabangsa antaranya Hellboy 2, Rush Hour dan Police Story.

    Kos bajet sebanyak RM8 juta menjadikan filem ini nampak gah padahal menurut Yusry untuk buat filem ini bajet sebanyak itu adalah tidak mencukupi. Yang pasti, filem ini sekaligus dinobatkan sebagai filem paling mahal dalam tempoh 5 tahun kebelakangan dan kedua termahal dalam sejarah filem tempatan selepas filem Puteri Gunung Ledang.

    Ternyata benar, kos banyak dijimatkan dengan adanya teknologi CGI. Dengan CGI, penyediaan set tidak perlu menelan belanja yang sangat besar. Hanya prop dan set utama dibina seperti empat buah kapal, perkambungan Melayu kurun ke-2, pelabuhan kapal, set gambaran istana di Rom, China dan juga pelabuhan Goa di India.

    Filem ini turut diedarkan di peringkat antarabangsa dengan kerjasama Epic Pictures yang berpusat di Beverly Hills, Amerika Syarikat dalam versi antarabangsa berjudul The Malay Chronicles Bloodlines.

    Merong

    Merong

    Stephen Rahman Hudges sebagai Merong Mahawangsa

    Merong

    Aeril Zafriel pelakon filem terbaru KRU Studios

    Merong

    Merong bersama Embok

    Merong

    Penerbit A.Latif Mohaideen bersama Datuk Yusof Haslam

    Merong

    Pengarah Nizam Zakaria yang mengarah filem terbaru terbitan KRU Studios

    Merong

    Tak sabar nak tunggu filem korang pulak

    Merong

    Pengarah Yusry Abdul Halim sedang ditemubual

    Merong

    Tengku Azmin & the geng dari HipTV TV9 pun turut menjolok

    Merong

    Sharifah Amani

    Merong

    Pelukis atau pereka grafik untuk poster filem ini juga turut mendapat simbahan glamor

    Merong

    Pereka poster Hikayat Merong Mahawangsa

    Merong

    Muaz, deejay radio MuzikFM

    Merong

    Khir Rahman

    Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

    Tags: ,

    Click on the following buttons to share this article with your friends:

    Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Gambar Ummi Nazeera di Prebiu Hikayat Merong Mahawangsa
  • Gambar Lisa Surihani di Prebiu Hikayat Merong Mahawangsa
  • Video Di Sebalik Tabir Hikayat Merong Mahawangsa
  • Gambar Anuar Zain di Prebiu Media Hikayat Merong Mahawangsa
  • Filem Hikayat Merong Mahawangsa
  • Photo Behind The Scenes Film Hikayat Merong Mahawangsa
  • Gambar Gavin Stenhouse Kekasih Sharifah Amani
  • Tonton KRU TV di Portal TONTON
  • Drama Siri Vektor 58 Perlu Pelakon
  • Ziana Zain Jadi Nenek Kebayan Dalam Filem Magica
  • Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    borak kosong

    sumber :-

    borak kosong


    Kerana punggung ditepuk perempuan ini dapat duit US$1.4 juta

    Posted: 08 Mar 2011 09:00 PM PST


    TRIBUNNEWS.COM - Seorang perempuan mendapatkan wang ganti rugi dari tempat kerjanya setelah punggungnya ditepuk oleh seorang rakan kerjanya di depan teman-temannya yang kemudian bersorak.

    Janet Orlando berasal Clovis, California, Amerika Syarikat (AS), berhasil memperoleh 1,4 juta dollar AS.Orlando berhasil mendapatkan wang ini atas keputusan bersalah yang dibuat juri.

    Awalnya Orlando mendapatkan 1,7 juta dollar AS  kerana dipermalukan di depan teman-temannya dalam kelompok pasukan penjualan di mana setiap pekerja menepuk punggung sebagai tanda kejayan. Tetapi, Orlando yang bekerja di sistem alarm ini tak pernah mendapatkan wangnya meskipun kes ini sudah dimenangkan pada tahun 2006

    Pihal perusahaan mengatakan pihak insurans menolak membayar sejumlah wang tersebut kerana tidak terdapat dalam kontrak. Tetapi, juri di Pengadilan Tinggi Fresno County menyatakan pihak perusahaan telah melanggar kontrak dan Orlando berhak atas wang tersebut.

    Sumber: fresnobee.com

    Pasangan Pengantin Hampir Tewas Disapu Ombak Selepas Menikah

    Posted: 08 Mar 2011 08:40 PM PST

    TRIBUNNEWS.COM - Gelombang ombak hampir saja membunuh pasangan pengantin yang baru mengucapkan janji sehidup semati ketika mereka menggelar pernikahan bertema pantai di School House Beach, Bodega Bay, California, Amerika Syarikat (AS).


    Malangnya, ketika pasangan Kathleen Moore dan Bryan Solari berfoto di tepi pantai, mereka tidak menyedari jika gelombang besar menghampiri bibir pantai. "Saya melihat ombak datang tetapi tak akan menduga sebesar ini," kata Solari,ketika diwawancara FoxNews,mengenai pernikahan yang dilangsungkan pada Oktober lalu.

    Setelah berhasil menyelamatkan diri dari hentaman ombak, pasangan ini beruntung menemukan cincin kahwin mereka dan juga telefon bimbitnya.


    Meski suasana pernikahan itu sempat dirosak oleh hentaman ombak, Solari mengatakan tetap boleh melaksanakan pernikahan yang selama ini dia impikan. Pasangan ini memutuskan untuk menunda bulan madu kerana masing-masing sibuk dengan pekerjaan mereka.

    Sehari setelah pernikahan,  suaminya telah memecahkan kaca, yang menurut sebahagian orang adalah pertanda buruk.

    Batu besar yang menghempap rumah dilelong RM134,730 secara online

    Posted: 08 Mar 2011 07:30 PM PST

    Pelik benda yang menghancurkan rumah pun
    boleh menjadi duit...
    saya peti dari Berita Harian


    WELLINGTON: Seorang pemilik rumah yang kediamannya dihempap batu besar bersaiz sebuah kereta dalam gempa bumi yang memusnahkan bandar kedua terbesar New Zealand bulan lalu, menjual batu itu dalam lelongan online pada harga NZ$60,000 (RM134,730). 

    Phil Johnson berkata, batu besar seberat 30 tan yang digelarnya 'Rocky' bergolek menuruni bukit dari atas rumahnya, melalui atap garaj dan berhenti di ruang tamu. 
    Bidaan pemenang menawarkan NZ$50,000 (RM112,287) dihantar sebuah syarikat mempromosi sukan ski, NZSki, dan bidaan berikutnya bersetuju menawarkan NZ$10,050 (RM22,573) lagi sebagai pertukaran percutian resort NZSki. – AP

    Guru tiduri anak rakan ketika ibunya tidur dibilik atas

    Posted: 08 Mar 2011 06:50 PM PST

    Salah atau tidak itu  hukum dunia.Sepatutnya kejadian
    ini tidak berlaku...
    saya petik dari myMetro


    LONDON: Seorang guru wanita yang meniduri seorang pelajar separuh daripada usianya dibebaskan hari ini - selepas hakim mendapati pelajar itu yang memulakan langkah pertama.

    Leah Davies, 29, meniduri pelajar berusia 15 tahun selepas mereka menonton DVD bersama-sama sambil meminum minuman keras dalam satu parti. Ibu remaja berkenaan tidur di tingkat atas kediaman ketika kejadian itu. Leah, ibu anak satu menghadapi empat tuduhan mengadakan hubungan seksual dengan individu bawah umur. Bagaimanapun, dia lepas daripada hukuman penjara selepas hakim mendapati pelajar terbabit tidak terjejas akibat hubungan sulit itu. Leah yang juga teman ibu pelajar itu sering berbual dengannya mengenai filem dan muzik kegemaran pelajar berkenaan sebelum mereka melakukan hubungan seks.


    Hubungan sulit itu terbongkar selepas remaja berkenaan memberitahu ibu saudaranya yang kemudian membuat laporan polis.


    Leah digantung kerja selama dua tahun dan di bawah pemantauan mahkamah sepanjang 24 bulan selepas hakim Martin Rudland memberitahu dia hanya wanita biasa yang telah melakukan kesilapan bodoh yang tragik.


    Hakim berkata: "Terdapat kes di mana hubungan sulit seperti ini tidak seimbang apabila individu yang lebih muda terjejas, tetapi tidak dalam kes ini. "Pengadu adalah anak muda yang suka sosial dan bermain dalam kumpulan muzik. Dia juga berpengalaman dalam hubungan seks.


    "Tempoh hubungan mereka singkat dan bukan atas paksaan kerana kedua-duanya puas hati. Dia yang mula menyentuh anda dan bukan anda yang menggodanya," kata Rudland. - TS

    Hebat,Burung helang terbang terbalik

    Posted: 08 Mar 2011 05:30 PM PST

    Kejadian yang jarang dapat dilihat..
    saya petik dari kosmo online


    PRINCE RUPERT, Kanada - Seorang pengurus penerbitan yang meminati burung, Pam Mullins berjaya merakamkan gambar seekor burung helang yang terbang dalam keadaan terbalik, lapor sebuah akhbar kelmarin. Pengurus itu, Pam Mullins, 49, menghabiskan masa selama bertahun-tahun untuk cuba merakamkan gambar tersebut.

    Gambar itu berjaya dirakamkan dekat rumahnya di Prince Rupert, Kanada.

    "Sungguh susah untuk merakamkan aksi burung helang itu kerana ia berlaku terlalu pantas," katanya.

    Aksi burung helang yang dirakamkan dalam foto itu hanya berlaku dalam sekelip mata yang menunjukkan gerakan akrobatik haiwan itu. - Agensi

    Perusahaan Belanda Pecat Pekerja Berjilbab

    Posted: 08 Mar 2011 04:50 PM PST


    REPUBLIKA.CO.ID, Diskriminasi terhadap Muslim masih saja terjadi di Eropah. Belanda, yang dinilai begitu sangat membenci terhadap para Muslim .
    Ini terlihat dari sikap yang ditunjukkan sebuah perusahaan di Belanda. Perusahaan yang memiliki jaringan kedai di Belgium itu memecat pekerjanya yang berjilbab.

    Padahal,kedai yang menjual berbagai kelengkapan rumah dengan harga berpatutan dan sangat terkenal di negeri kincir Angin tersebut sebelumnya sudah mengizinkan pekerjanya untuk berjilbab. Pemecatan tersebut, hanya kerana ketidaksukaan para pembeli atas pekerja yang berjilab.

    Para pembeli selalu memberikan kesan negatif kepada pekerja Muslim. Akibatnya, pekerja muslim tersebut kontraknya tidak diperpanjang. Meskipun dari pihak perusahaan tidak ada keluhan tentang pekerjaannya sebagai pelayan kedai.

    Yang cukup mengejutkan pekerja Muslim tersebut merupakan orang Belgium asli, dan bukan pendatang muslim. Hema dikenal orang Belanda sebagai kedai serba ada yang popular sekali di kalangan kelas menengah ke bawah. Tahun lalu diselenggarakan pameran El Hema, Hema ala Arab lengkap dengan sosis halal.

    Businessman dari China belanja lebih $1 juta untuk majlis pengkebumian ibunya

    Posted: 08 Mar 2011 10:01 AM PST









    sumber : stomp.com.sg

    Everybody wants to give their nearest and dearest a good send-off - but few have pushed the boat out quite as much as this Chinese businessman who spent close to SGD$1 million on his mother's funeral.

    The unnamed man, from Wenling in the Zhejiang province of China threw a lavish funeral for his deceased parent, replete with a fleet of eight stretched Lincoln limos to transport family members.

    There was also a marching band of more than 600 musicians and a row of 16 gold-plated canons which fired a salute each when the coffin passed.

    STOMPer Faretheewell came across the story online and said:

    "Talk about taking filial piety to the extreme. 

    "While it is really nice that the man is giving his mother a final grand farewell, I think we need to consider the extravagance the man is throwing out just for the funeral.

    "I think that he is overlooking that with the widening income gap in China, spending so much money on a funeral is just a rub to those who are living in the country below the poverty line."

    [Kesian] Nenek buta tinggal di kandang ayam

    Posted: 08 Mar 2011 09:01 AM PST


    DEMAK – Nasib malang menimpa seorang nenek buta dan lumpuh di Demak Jawa Tengah. Di usianya yang senja, dia tinggal sebatang kara dalam kandang ayam dan menggantungkan hidupnya dari pemberian orang lain.

    Dalam kandang bambu berukuran sekira 2 kali 3 meter, Tarsiyam menghabiskan waktunya sehari-hari. Nenek berusia lebih dari 60 tahun tersebut tinggal sebatang kara kerana tak memiliki sanak saudara lagi.
    Semenjak suaminya meninggal belasan tahun lalu, Tarsiyam tinggal dalam kandang ayam milik Parti, warga Desa Botorejo, Kecamatan Wonosalam, Demak.

    Penderitaan Tarsiyem semakin bertambah setelah mengalami gangguan penglihatan, bahkan kini dia tidak dapat melihat sama sekali.

    Selain itu, kedua kakinya juga lumpuh sehingga tidak pernah beranjak dari tempat tidurnya, iaitu ranjang bambu yang beralas tikar dan bantal dari karung beras.

    Tempat yang kotor di samping tumpukan sampah membuatnya sering diharungi semut dan binatang lain ketika tidur. Keadaan tersebut diparahi lagi dengan atap yang tidak bocor, sehingga basah ketika hujan.

    Untuk bertahan hidup, nenek tanpa anak ini hanya menggantungkan pemberian makanan dari warga sekitar. Warga dan pemerintah daerah setempat mencari jalan untuk merawat Tarsiyam.

    Sumber : http://www.okezone.com

    Tidak punya wang, Tumor Kanak-kanak ini semakin membesar

    Posted: 08 Mar 2011 08:20 AM PST

    KOMPAS, KENDAL.com — Nasib kurang baik dialami Daffa Ilham Saputra (3), kanak-kanak berasal  Jawa Tengah. Dia seharusnya boleh bermain dengan bebas bersama teman-teman sebayanya.

    Namun, Daffa terus menangis dan hanya berada dengan orangtuanya di rumah. Lelaki kecil ini sepertinya tak kuat menahan rasa sakit. Ada tumor di telinganya yang kian hari kian membesar.

    Putra pasangan Supriyatin (39) dan Tukiyah (37) ini tidak boleh tidur nyenyak. Semalaman dia terus merintih dan selalu minta dikipasi oleh ibunya. "Daffa selalu kepanasan sehingga setiap saat saya selalu mengipasinya dan membasuh dengan kain basah," ujar Tukiyah.

    Supriyatin menjelaskan, awalnya tumor di telinga anaknya hanya sebesar biji kacang hijau. Perlahan daging tumbuh itu membesar hingga sebesar bola tenis dan menutupi lubang telinga. Sekitar bulan Disember 2010, tumornya membengkak hingga sebesar kepalan tangan orang dewasa.

    Kerana tumornya terus membesar, Supriyatin pun membawanya ke puskesmas. Pihak puskesmas menganjurkan agar Daffa dibawa ke RSUD Dr Soewondo Kendal. Tumor itu harus segera dibedah agar tidak semakin membesar.

    Supriyatin hanya seorang pemandu. Dia tidak punya wang untuk membiaya pembedahan anak ketiganya tersebut. Dirinya juga tidak termasuk dalam keluarga penerima Jamkesmas ataupun Jamkesda. Padahal, dia golongan orang miskin. Rumahnya berdinding papan dan berlantai tanah.

    Supriyatin mendapat Surat Keterangan Tidak Mampu (SKTM) dari desa. Bermodal surat itu, dia membawa Daffa ke RSUD Dr Soewondo. Namun,pembedahan yang dilakukan pada Januari 2011 tidak membawa hasil. Tumornya masih terus tumbuh.

    Selanjutnya, dengan SKTM dan jaminan dana hingga Rp 10 juta, Daffa dirujuk ke RS Dr karyadi Semarang untuk dibedah kembali. Pembedahan dilakukan bulan Februari 2011, tapi tetap tak membuahkan hasil. Pihak RS Dr Karyadi menganjurkan Daffa dirawat jalan sambil menunggu hasil tes laboratorium.

    Hasil laboratorium menunjukkan, Daffa harus kembali menjalani operasi di RS Dr Karyadi. Namun, Supriyatin tak lagi punya biaya. Dana bantuan dari Pemkab Kendal berdasarkan SKTM tidak lagi bisa digunakan, padahal baru dipakai untuk operasi sebesar Rp 3,7 juta.

    "Kami tidak boleh menggunakan SKTM untuk berubat dan harus membayar sendiri, padahal kami sama sekali tidak punya wang," keluh Supriyatin. Kini Daffa hanya menunggu di rumah sambil berharap ada dermawan yang sudi mengulurkan tangan.

    Bupati Kendal, Jawa Tengah, Widya Kandi Susanti, ketika disahkan terkait dengan hal itu mengarahkan kepada Dinas Kesihatan Kendal supaya melihat keadaan Daffa. Bila ternyata perlu segera dilakukan pembedahan, maka harus secepatnya ditangani.

    Hah…Ada Pertandingan Hias Batu Nisan, Berhadiah Perbelanjaan Pemakaman

    Posted: 08 Mar 2011 07:30 AM PST

    CHAFFENBURG – Sesuatu pertandingan biasanya memberikan hadiah yang hebat untuk ke pertunjukan muzik atau pergi bercuti, tapi bagaimana jika suatu pertandingan itu memberikan hadiahnya perbelanjaan untuk pemakaman?

    Pemenang yang beruntung tersebut akan mendapatkan wang untuk pemakaman penuh dari penganjur yang diadakan Radio Galaxy di Aschaffenburg, Jerman.

    Sudah 600 orang yang sudah memberikan ukiran nama untuk di batu nisan mereka. Pemenangnya akan diumumkan pada Rabu ini.

    Salah seorang pengacara, Jens Pflueger, mengatakan bahawapertandingan tersebut dibuat untuk menyingkirkan 'tabu' mengenai kematian dan agar kaum muda mahu membicarakannya.

    "Kami ingin meningkatkan kesedaran tentang susahnya topik tersebut dibahas di kalangan kaum muda," ujarnya seperti dilansir BBC, Selasa (8/3/2011).

    Hadiah utama pun cukup lumayan USD2,578 , yang harus dihabiskan untuk pembiayaan pemakaman.

    Dalam pernyataannya, Kesatuan Pengurus Pemakaman Jerman mengutuk adanyapertsndingan tersebut.

    "Aktiviti ini sangat tidak beriman dan tidak penting, serta tidak bermoral kerana telah melanggar hukum mengenai pertandingan yang tidak sihat," demikian pernyataan tersebut.

    Sumber : http://www.okezone.com

    Fenomena dan Fakta Sumpah Pocong

    Posted: 08 Mar 2011 06:45 AM PST

    Sumpah pocong yang konon merupakan tradisi masyarakat pedesaan adalah sumpah yang dilakukan oleh seseorang dengan kondisi terbalut kain kafan layaknya orang yang telah meninggal.


    Sumpah ini diamalkan dengan tata cara yang berbeza, misalnya pelaku sumpah tidak dipocongi tapi hanya diselubungi kain kafan dengan posisi duduk.
    Sumpah pocong biasanya dilakukan oleh pemeluk agama Islam dan dilengkapi dengan saksi dan dilakukan di rumah ibadah (masjid). Di dalam hukum Islam sebenarnya tidak ada sumpah dengan mengenakan kain kafan seperti ini. Sumpah ini merupakan tradisi tempatanyang masih kental menerapkan norma-norma adat. Sumpah ini dilakukan untuk membuktikan suatu tuduhan atau kes yang sedikit atau bahkan tidak memiliki bukti sama sekali.

    Smpah ini dikenal sebagai sumpah mimbar dan merupakan salah satu pembuktian yang dijalankan oleh pengadilan dalam memeriksa perkara-perkara perdata, walaupun bentuk sumpah pocong sendiri tidak diatur dalam peraturan Hukum Perdata dan Hukum Acara Perdata. Sumpah mimbar lahir kerana adanya perselisihan antara seseorang sebagai penggugat melawan orang lain sebagai tergugat, biasanya berupa perebutan harta warisan, hak-hak tanah, hutang-piutang, dan sebagainya.

    Dalam suatu kes perdata ada beberapa tingkatan bukti yang layak diajukan, pertama adalah bukti surat dan kedua bukti saksi. Ada kalanya kedua belah pihak sulit menyediakan bukti-bukti tersebut, misalnya soal warisan, turun-temurunnya harta, atau hutang-piutang yang dilakukan antara almarhum orang tua kedua belah pihak beberapa puluh tahun yang lalu.

    Bila hal ini terjadi maka bukti ketiga yang diajukan adalah bukti persangkaan iaitu dengan meneliti rentetan kejadian di masa lalu. Bukti ini agak rawan dilakukan. Bila ketiga macam bukti tersebut masih belum cukup bagi hakim untuk memutuskan suatu perkara maka dimintakan bukti keempat iaitu pengakuan. Mengingat letaknya yang paling akhir, sumpah pun menjadi alat satu-satunya untuk memutuskan sengketa tersebut. Jadi sumpah tersebut memberikan kesan langsung kepada pemutusan yang dilakukan hakim.
    Sumpah ada dua macam iaitu Sumpah Suppletoir dan Sumpah Decisoir. Sumpah Supletoir atau sumpah tambahan dilakukan apabila sudah ada bukti permulaan tapi belum boleh meyakinkan kebenaran fakta, kerananya perlu ditambah sumpah. Dalam keadaan tanpa bukti sama sekali, hakim akan memberikan sumpah decisoir atau sumpah pemutus yang sifatnya, menyelesaikan perkara. Dengan menggunakan alat sumpah decisoir, putusan hakim akan semata-mata tergantung kepada bunyi sumpah dan keberanian pengucap sumpah.

    Agar memperoleh kebenaran yang hakiki, kerana keputusan berdasarkan semata-mata pada bunyi sumpah, maka sumpah itu dikaitkan dengan sumpah pocong. Sumpah pocong dilakukan untuk memberikan dorongan psikologis pada pengucap sumpah untuk tidak berdusta.

    Gambar bayi yang berat badannya 20 kilogram

    Posted: 08 Mar 2011 05:00 AM PST







    Ada tak yang sanggup memangkunya???

    Bateri dapat dicaj semula dengan menjemurnya

    Posted: 08 Mar 2011 04:00 AM PST

    Zaman dulu banyak orang yang menjemur baterinya jika sudah mula lemah atau habis dipakai agar dapat dipakai lagi. Namun, hasilnya mungkin hanya sementara. Menjemur bateri di bawah terik matahari cuma boleh tahan untuk memang  kerana hanya mengeringkan karbon yang mulai lembab.

    Namun, di masa depan, menjemur di terik matahari mungkin memang cara untuk mengecaj semula bateri. Sebuah pasukan peyelidikan membuat  bateri yang dayanya dapat dicaj ulang dengan sinar matahari. Inovator di balik teknologi ini, Yung-Hsaing Chang, Ming-Shien Lin, dan Chang-Ting Lu, menyebut konsep mereka "Light Catcher" dan ketika ini mereka telah siap dengan prototypenya.

    Baterai "Light Catcher" merupakan bateri fotoelektronik yang dibangun dari sel surya antireflektif yang menyerap energi dari sinar matahari. Sel dilindungi oleh bungkus transparan agar sinar matahari boleh masuk. "Jadi kalau kuasanya habis, tinggalkan saja di bawah sinar matahari ," sebuah artikel di Yanko Design menjelaskan.

    Ptototype bateri tersedia dalam ukuran AA dan AAA. Keduanya sudah dapat digunakan pada sebahagian besar alat elektronik. Bateri ini juga bolehmemberikan tenaga elektrik pada alat elektronik lewat colokan 3,5mm.

    Pembuatan bateri ini membuktikan kalau teknologi tenaga suria tidak hanya menggunakan panel besar seperti yang terpasang di atap-atap rumah atau tempat industri. Teknologi yang lebih maju ketikat ini membuat teknologi tenaga suria boleh diperkecil dan digunakan pada berbagai produk rumah tangga.

    Bateri ini pun sebetulnya bukan produk kecil pertama yang menggunakan tenaga suria. Tahun lalu, Sanyo mendapat penghargaan IF Design dalam acara konferensi teknologi CeBIT kerana berhasil mengembangkan lampu dan pengisi daya USB tenaga suria. Light Catcher ini pun merupakan salah satu entri dalam penghargaan IF Design.

    Meskipun demikian, produk bertenaga suria berukuran kecil masih belum dapat memenuhi kebutuhan alat-alat portabel  energi, seperti laptop dan telefon pintar. Tetapi, inovasi-inovasi teknologi belakangan ini cukup menjanjikan. (National Geographic Indonesia/Alex Pangestu)

    Rumah ini diangkat oleh belon

    Posted: 08 Mar 2011 03:15 AM PST

     Filem yang mengisahkan cerita orang tua dan anak kecil yang  ke Amerika Selatan dalam sebuah rumah yang diterbangkan oleh balon.

    Idea rumah yang boleh diangkat oleh balon di filem ini cuoba diwujudkan oleh pasukan National Geographic. Benarkah ratusan balon boleh mengangkat sebuah rumah dengan beberapa orang di dalamnya? Ternyata boleh!

    Menggunakan 300 balon helium, mereka berhasil mengangkat sebuah rumah setinggi 10 ribu kaki (atau 10 tingkat) selama sejam. Namun, rumah yang diangkat ini bukanlah rumah batu, melainkan rumah ringan yang terdiri dari papan.

    Tapi uji coba ini sudah menggembirakan para kru. Produser eksekutif Ben Bowie mengatakan, tadinya pasukan merasa ragu kemampuan belon mengangkat sebuah rumah.. Ternyata boleh dan itu mengejutkan semua orang.




    Pasangan yang berdating dengan selimut

    Posted: 08 Mar 2011 02:35 AM PST


    sumber : stomp.com.sg

    It's a chilly evening, and this couple was getting cosy with a blanket. Perfectly normal, except they are not at home -- they are right in front of Toa Payoh Central Library, before dozens of surprised passersby.

    STOMPer danzaung related the incident: 

    "This couple from China were having fun in a public area yesterday at about 6pm, just in front of Toa Payoh Central Library. 

    "The girl was sleeping on the guy's thigh, and he was touching her all over.

    "There were lots of other people around them, including kids. Many were staring at what they were doing, but they simply did not care and just continued.

    "They were obviously from China because their accent was very distinctive.

    "The best part was that they had a blanket with them. The girl was lying down with it.

    Cara budak comel ini dibawa oleh bapanya

    Posted: 08 Mar 2011 01:00 AM PST





    seromok betul dia...


    [Gila] Wanita Cantik Ini Nekad Bedah Kaki, Demi Kasut Idaman

    Posted: 08 Mar 2011 12:32 AM PST

    Inggris - Hannah Bailey,23, merasa tidak memiliki bentuk kaki yang sempurna, sehingga ia tidak dapat mengenakankasut-kasut model terbaru.

    Seperti dilapor Dailymail (7/3/2011), Bailey mengaku terpaksa membohongi doktor bedahnya dan membayar doktor sebanyak 5.000 pounsterling agar doktor menyetujui kehendaknya, serta agar mendapatkan izin operasi dari The National Health Service (NHS).

    Sosialita ini bercerita mengalami sakit luar biasa.Ahli bedah "merekonstruksi" empat titik pada kakinya, memotong tendon dan ligamen serta menjepitkan skrup dua inci pada tulang-tulangnya, agar kelak dia dapat secara nyaman menggunakan kasut  tinggi kesukaannya.

    "Pembedahan ini membuat kaki saya sakit luar biasa, namun saya dapat menerima hal ini. Kerana setelah rasa sakit ini hilang, saya dapat dengan senang  memilih dan memakai kasut-kasut idaman dari pembuat kasut idaman saya," ujarnya.

    Sumber : http://www.okezone.com/

    Wah!! Anjing pun ada Facebook

    Posted: 07 Mar 2011 11:46 PM PST

    TEMPO Interaktif, California –Kerana gembiranya memiliki seekor anak anjing, Mark Zuckerberg membuatkannya akuan Facebook. Baru-baru ini, bersama dengan kekasihnya, Priscilla Chan, Zuckerberg memelihara seekor anjing berusia dua bulan yang diberi nama Beast.

    "Saya adalah jenis anjing gembala Hungaria," tulis Zuckerberg di biografi Beast. "Saya lahir di Grants Pass, Oregon dan sekarang tinggal di Palo Alto dengan Mark dan Cilla."


    Di halaman profil, Zuckerberg juga mengatakan anjing berbulu halus itu sangat suka dipeluk, diperhatikan, dan makan. Munculnya akaun anjing peliharaan Zuckerberg ini langsung disambut 3.500 penggemar yang kebanyakan adalah para penyayang binatang.


    Beast yang merupakan jenis anjing Puli dikenal sangat cerdas. Anjing ini bergerak cepat, tangkas, dan mampu meniru. Anjing Puli biasanya digunakan untuk menjaga ternak atau sebagai anjing polis kerana sangat protektif. Anjing Puli juga sangat perasa, romantis, dan berani.

    Pada halaman tersebut, Zuckerberg juga menampilkan fotonya sedang bermain dengan Beast.

    Hospital Tahan Ibu & Anak kerana Tak Mampu Bayar Kos Persalinan

    Posted: 07 Mar 2011 10:45 PM PST


    MEDAN, RIMANEWS- Akibat tidak sanggup membayar kos persalinan, Evi Hailani dan bayinya yang masih berusia 8 hari, ditahan pihak Hospital  Bahagia, Jl Bahagia By Pass Medan hingga Isnin(7/3/2011) malam. Pihak hospital tidak mengizinkan Evi membawa bayinya pulang ke rumahnya di Jl Air Bersih, Kecamatan Medan Kota, Sumatera Utara (Sumut), sebelum membayar semua kos persalinan.

    Penahanan itu terjadi setelah Evi melahirkan bayi pertamanya melalui pembedahan, Minggu (27/2/2011) lalu. Tiga hari setelah melahirkan, pihak hospital meminta bayaran kos  persalinan sebanyak Rp 3.2 juta. Namun keluarga Evi tidak memiliki wang cukup.

    Untuk itu Evi membawa anaknya keluar secara diam-diam, pihak hospital sempat memasang palang besi di depan ruang bilik Evi.

    Lebih malang lagi, kos perawatan Evi dan bayinya terus naik menjadi Rp 3,5 juta kerana dikenakan bayaran bilik. Bayaran itu akan terus bertambah hingga Evi membayar kesemua kos pembedahan itu dan keluar dari hospital.

    Menurut Evi, pihak keluarga telah meminta kemudahan kepada pihak RS Bahagia dengan cara membayar secara ansuran namun pihak pengurusan hospital menolak dengan alasan tidak ada jaminan apa pun.

    "Kami sudah minta keringanan membayar biaya persalinan dengan cara membayar secara ansuran namun pihak hospital menolak. Bagaimana kami boleh bayar, wang kami tidak ada," kata Evi.

    Ayah sang bayi, Rusli berharap, pihak hospital mengizinkan isteri dan anaknya pulang ke rumah secepatnya, kerana tidak sanggup membayar wang bilik dan perawatan lainnya yang terus bertambah setiap hari.

    "Tidak ada yang boleh kami buat jadi jaminan. Apa pun kami tidak punya.  Kadang kerja, kadang nganggur," kata Rusli sedih.

    Sementara pihak Hospital Bahagia sendiri enggan memberikan komen dengan dalih tuan punya hospital sedang berada diluar kota. Namun doktor yang melakukan perawatan, Aidil mengatakan, Evi dan bayinya dalam keadaan sihat.

    "Ibu dan bayinya sihat. Tapi soal penahanan pesakit yang belum membayar kos perawatan, saya tidak mahu komen Langsung saja kepada tuan punya hospital," kata Aidil.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS