Nuffnang

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater

sumber :-

Sensasi Selebriti | Berita Hiburan, Gossip Artis, Gambar Selebriti Terbaru, Filem, Muzik, Video & Teater


Awie Ajak Peminat Bersantai dalam Tunggu Sekejap

Posted: 02 Nov 2012 06:48 PM PDT

MALAM AHAD KINI LEBIH SANTAI BERSAMA AWIE

Selepas Jangan Tidur Lagi dan BROS, malam Ahad para penonton akan terus diserikan dengan sebuah lagi program terbaru, "Tunggu Sekejap", yang dihoskan oleh penyanyi rock dan pelakon terkenal tanah air iaitu Ahmad Azhar Bin Othman atau lebih dikenali sebagai Awie mulai 11 November ini. "Tunggu Sekejap" merupakan program bual bicara variety yang sarat dengan aksi yang mencuit hati dan mendebarkan serta diselitkan elemen-elemen hiburan. Awie tidak akan keseorangan kerana beliau akan ditemani oleh tetamu istimewa yang terdiri daripada penyanyi, pelakon, pelawak, ahli sukan, VVIP dan ahli perniagaan.

Kredibiliti Awie selaku penghibur secara solo mahupun bersama bandnya, Wings dan kejayaan filem-filem lakonan beliau, antaranya, "Hantu Kak Limah Balik Rumah", "Cuci", "Zombie Kampung Pisang", "Baik Punya Cilok", "Bara" serta "Sembilu" menjadikan beliau pilihan tepat untuk mengemudi program "Tunggu Sekejap". Pertama kali menjadi pengantara sebuah program bual bicara, karakter dan attitude Awie yang cukup sinonim dengan motor kuasa tinggi Harley Davidson menjanjikan suatu yang unik dan dinantikan di dalam "Tunggu Sekejap".

Tunggu Sekejap (2) - Awie bersama band Kristal

Awie bersama band Kristal

Bersiaran selama 1 jam bermula 11.00 malam hingga 12.00 tengah malam, "Tunggu Sekejap" merupakan pelengkap malam hujung minggu penonton dengan memuatkan 5 segmen menarik iaitu "Babak Ke Babak", "Lawak Lawak", "Aksi", "Tiru Gaya Artis" dan "Karaoke Ligat". Sesi rakaman "Tunggu Sekejap" diadakan di Studio 1, Glenmarie, Shah Alam dan turut menampilkan band Kristal sebagai pemuzik iringan untuk kesemua 13 episod.

Berbeza dengan program BROS yang menumpukan isu kaum lelaki pada setiap episod, "Tunggu Sekejap" tampil lebih ringan dan santai untuk penonton seisi keluarga. Menerusi segmen pertama iaitu "Babak Ke Babak", penonton akan melihat lakonan semula atau kesinambungan babak dari filem-filem popular, antaranya "Kabhi Khushi Kabhi Gham", "Gila-Gila Remaja" dan "Sembilu" oleh tetamu undangan. Diselang-seli dengan segmen "Babak Ke Babak" pada setiap episod, segmen "Lawak Lawak" juga mengkehendaki tetamu undangan berlakon, bezanya mereka akan berlakon berdasar tajuk yang diberi, contohnya "Shopping Boleh Blah", "Dating Larut Malam" dan "Kasih Seorang Ayah…Hingga Hujung Nyawa".

Segmen seterusnya ialah "Aksi" di mana mereka yang tersenarai di dalam Malaysian Book Of Records akan melakukan aksi-aksi yang menggerun dan mendebarkan seperti tinggal bersama 150 ekor ular, memakan kaca, bawa kereta reverse, ditetak tangan dengan parang, berdiri di atas motor paling lama dan banyak lagi.

Segmen "Tiru Gaya Artis" kemudian menyusul di mana mereka yang berbakat untuk meniru suara, gaya dan rupa seiris artis akan dijemput ke studio. Artis yang ditiru juga akan berada di studio. Mereka akan melakonkan kembali aksi-aksi yang ditiru, antaranya, Sofi Jikan di dalam filem "KL Gangster" dan klip video "Lembu Nak Jaga" (lagu asal "Move Like Jagger" oleh Maroon 5).

Segmen terakhir "Tunggu Sekejap" ialah segmen "Karaoke Ligat", menerusi segmen ini penonton akan dihiburkan dengan persembahan oleh tetamu undangan yang menyanyikan lagu-lagu kerakyatan atau lagu-lagu popular dalam versi loghat negeri seperti Kelantan, Negeri Sembilan, Sarawak dan sebagainya. Tidak ketinggalan, Awie juga bakal menyanyikan beberapa buah lagunya dan lagu popular lain pada setiap episod. Antara tetamu undangan yang akan bersama Awie di dalam "Tunggu Sekejap" ialah Shuib Sepah, Ifa Radziah, Zalif Sidek, Sofi Jikan, Didie Alias, Eby Yus, Monoloque, Almy Nadia, Nabil, Dina Nadzir, Aiman Hakim Ridza, Angah Raja Lawak, Abon, Syanie, Wan Sharmila dan ramai lagi.

"Tunggu Sekejap" diterbitkan oleh Primeworks Studios yang diterajui oleh Jamil Hassan selaku Penerbit Eksekutif dan Zaini Saidi selaku Penerbit. Saksikan "Tunggu Sekejap" bersama hos, Awie, pada setiap hari Ahad jam 11.00 malam mulai 11 November ini di TV3. Selain itu, penonton mempunyai alternatif untuk menyaksikan "Tunggu Sekejap" menerusi laman sesawang www.tonton.com.my.

Tunggu Sekejap (4) - Antara tetamu di studio, Acong, Ida Moin dan Almy Nadia-001

Tunggu Sekejap (5)

Tunggu Sekejap (3)

Tunggu Sekejap (1)

Tunggu Sekejap (6)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

No tags for this post.

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

Sazzy Falak & Razif Hashim Pengacara Program Bual Bicara OMG

Posted: 02 Nov 2012 06:39 PM PDT

– PROGRAM BUAL BICARA TERBARU DI DIVA UNIVERSAL
Program bual bicara tempatan khas untuk wanita bakal dikemudi oleh &

Jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan program berkonsepkan bual bicara terbaru keluaran industri tanah air, OMG – siri jenama terbaru kini ditetapkan untuk memberi inspirasi, memperkasa serta memberi informasi mengenai wanita dan tips, pandangan serta gosip terkini. OMG merupakan program yang dibawakan khas untuk wanita moden yang bercita-cita tinggi, bertenaga, sukakan cabaran serta bebas. Program OMG yang disajikan khas untuk penonton Malaysia akan bersiaran tayangan perdana di DIVA Universal (saluran 702) pada 5 November 2012, setiap hari Isnin jam 7.30 malam.

Sazzy Falak & Razif Hashim Pengacara Program Bual Bicara OMG

Ketua Kandungan Jenama, Jualan Media Astro, Encik Haris Ismail berkata "Kami amat teruja untuk menjadi sebahagian daripada pelancaran OMG kerana ia merupakan program pertama terbitan Malaysia untuk ditayangkan di saluran tersebut. Kami turut berbesar hati kerana dapat bekerjasama dengan saluran antarabangsa seperti DIVA Universal untuk menerbitkan lebih kandungan tempatan untuk tontonan para pelanggan Astro secara keseluruhannya.

Kami juga ingin mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih kepada penaja utama kami, F&N Magnolia Sherbet untuk turut sama menceriakan program ini dengan segmen istimewa di mana wanita muda akan dipiliih untuk mengendalikan aktiviti – aktiviti yang lasak serta luar biasa. OMG sememangnya merupakan satu program yang pasti mengubat jiwa wanita muda yang bekerjaya hari ini", tambahnya lagi.

OMG bakal menampilkan gandingan hebat dua selebriti tempatan yang tidak asing lagi dalam industri hiburan, Sazzy Falak dan Razif Hashim, juga dikenali sebagai Raz selaku hos program. Program ini mengupas topik yang menarik serta terkini melibatkan kerjaya, keluarga, persahabatan, perhubungan dan banyak lagi. Program 13 episod ini turut memperkenal tiga segmen utama iaitu OMG Celebrity, OMG Miss Chilled dan Oh My Gaji.

Segmen OMG Celebrity akan menampilkan sesi temubual istimewa bersama hos program dan juga selebriti tempatan sebagai jemputan termasuklah Lisa Surihani, Jacklyn Victor, Hannah Tan, Mizz Nina, Noh Hujan serta Deborah Henry. Setiap episod penonton akan disajikan dengan segmen mini berjudul "Oh My Gambar Lama" di mana selebriti jemputan akan berkongsi gambar-gambar lama mereka sebagai tatapan buat penonton OMG.

Ditaja oleh F&N Magnolia Sherbet, segmen OMG Miss Chilled pula menyingkap pengembaraan 13 orang gadis terpilih menerusi pencarian Miss Chilled yang dianjurkan oleh F&N Magnolia Sherbet. Setiap minggu penonton akan disajikan dengan pelbagai drama oleh para peserta. Kita akan melihat keberanian dan kawalan emosi para peserta ini dalam melakukan pelbagai aktiviti yang cukup mencabar seperti memandu go-kart, meniti jambatan tali dan juga menghadiri janji temu. Gadis Miss Chilled pada setiap minggu juga akan menjalani sesi temubual bersama-sama pengacara, Raz untuk berkongsi pengalaman dan pengajaran yang diperoleh daripada setiap aktiviti yang dijalankan.

Pengurus Jualan Pengiklanan Malaysia di NBC Universal, Nini Yusof pula berkata, "Sebagai sebuah saluran pilihan utama kaum wanita untuk program hiburan, DIVA sentiasa berusaha untuk menyiarkan sebuah program berdasarkan topik dan personaliti yang lebih dekat dengan jiwa mereka. Kami juga turut mengalu-alukan kehadiran Magnolia Sherbet sebagai rakan penaja."

Pengurus Besar F&N Creameries (M) Sdn Bhd, Michael Loh juga berkata, "Kami amat berbesar hati kerana dapat bekerjasama dengan Astro dan DIVA Universal untuk pertama kalinya. Program terbaru ini sebenarnya menggambarkan ketenangan emosi yang mampu diperoleh menerusi aiskrim Sherbet kepada seseorang individu dalam menghadapi situasi yang tidak diingini dan untuk menghadapi tekanan harian. Keistimewaan ini ada pada setiap sudu Sherbat Magnolia yang amat menyegarkan serta menyelerakan ditambah dengan kandungan puri buah-buahan lazat tropika dan cebisan buah-buahan untuk menenangkan anda serta-merta dan membantu menyeimbangkan emosi anda. Kesemuanya boleh didapati dalam empat perisa: Marvellous Mangosteen, Luscious Lychee, Magnificent Melon and Delightful Orange".

Program OMG turut sama mengemudikan segmen Oh My Gaji yang akan mengimbau pekerjaan bukan konvensional individu terpilih. Hos program iaitu Sazzy dan Raz haruslah meneka jenis-jenis pekerjaan dengan hanya bertanyakan dua soalan berdasarkan video yang akan ditayangkan nanti. Dari juruterbang wanita hinggalah jururawat lelaki, penari api ke jurusolek artis, atau pengajar bungee jump hinggalah ke drifter wanita, pekerjaan misteri itu hanya akan dijawab sejurus selepas video tersebut ditayangkan dan hos OMG haruslah meneka dengan tepat untuk mengelakkan diri dari dikenakan hukuman di akhir program nanti.

OMG merupakan program terbaru yang segar, menyeronokkan serta menghiburkan. Jangan lupa untuk saksikan program OMG di DIVA Universal (saluran 702) pada 5 November 2012, setiap hari Isnin jam 7.30 malam.

Untuk langgani saluran ASTRO, sila telefon di 1300 82 3838 atau layari laman web www.astro.com.my

Untuk keterangan lanjut mengenai F&N Magnolia Sherbet, sila layari laman web rasmi www.facebook.com/MagnoliaSherbetMY

Sazzy Falak & Razif Hashim Pengacara Program Bual Bicara OMG

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Tags: , , , ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zon Artis

sumber :-

Zon Artis


(Foto) Farid Kamil & Diana Danielle Selamat Diijabkabul

Posted: 02 Nov 2012 10:12 PM PDT

GAMBAR PERNIKAHAN FARID KAMIL DAN DIANA DANIELLE

Dengan hanya sekali lafaz, Diana Danielle Danny Beeson sah menjadi isteri kepada pelakon dan pengarah muda, Farid Kamil dalam majlis pernikahan yang dilangsungkan di tepi tasik ruang legar Hotel Flamingo, Ampang, Kuala Lumpur pada pagi tadi.

Farid Kamil dan Diana Danielle dinikahkan oleh Pegawai Takbir Agama yang juga Pendaftar Kanan Perkahwinan Daerah Gombak iaitu Ustaz Haji Daim Jajuli dan disaksikan oleh dua rakan Farid iaitu Ahmad Razif Hamzah dan Abdul Hamid Abdul Razak.

GAMBAR PERNIKAHAN FARID KAMIL DAN DIANA DANIELLE

Pada majlis pernikahan itu, Diana Danielle menerima lima dulang hantaran daripada pengantin lelaki yang terdiri daripada senaskhah Al-Quran dan telekung, sirih junjung, mas kahwin dan cincin, sepasang persalinan, manisan, kek serta kasut dan beg.

Sebagai balasan daripada pengantin perempuan, Farid menerima tujuh dulang iaitu mini bike Kawasaki, sirih junjung dan Bubble Gum Towel, set pewangi Hugo Boss, sebentuk cincin dan wallet, majalah Polo, manisan serta foto album daripada pihak pengantin.

GAMBAR PERNIKAHAN FARID KAMIL DAN DIANA DANIELLE

Untuk info, majlis resepsi sebelah pihak perempuan akan diadakan pada 30 November 2012 manakala majlis sambut menantu pula akan berlangsung pada 12 Disember di Jitra, Kedah.

GAMBAR PERNIKAHAN FARID KAMIL DAN DIANA DANIELLE

Zon Artis: Buat Farid Kamil dan Diana Danielle, tahniah kami ucapkan. Kami doakan agar ikatan ini akan berkekalan buat selama-lamanya dan diberikan zuriat yang soleh dan solehah. Amin~ Selamat berbahagia.

Related Posts with Thumbnails

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

OHBULAN!

sumber :-

OHBULAN!


43 Foto Hi-Res Majlis Pernikahan Farid Kamil & Diana Danielle (Part II)

Posted: 02 Nov 2012 10:25 PM PDT

Sekilas Pandang OHBULAN!

OHBULAN! merupakan portal yang mengetengahkan konsep hiburan santai yang memberi liputan terkini berita-berita hiburan & fesyen di Malaysia, Indonesia, Korea & Hollywood. Dengan lebih 400 ribu pembaca setia setiap hari dan lebih 10 juta pelawat setiap bulan, menjadikan OHBULAN! portal hiburan & fesyen yang paling ngetop yuuuk!

Foto Dulang Hantaran Farid Kamil & Diana Danielle

Posted: 02 Nov 2012 09:53 PM PDT

Tak cukup kiranya kami tabur dengan foto Farid Kamil & Diana Danielle bernikah saja, kan?

Mungkin boleh jadi inspirasi kepada anda, turut OHBULAN! muatkan ialah foto-foto dulang hantaran antara Farid Kamil & Diana Danielle. Untuk yang tidak tahu, Diana memberi 7 dulang hantaran berbalas dengan 5 oleh Farid.

Antaranya ialah set perfum Hugo Boss, cincin dan wallet, majalah Polo, Diana's Mini Bike, sirih junjung, manisan dan foto album daripada Diana Danielle. Manakala pihak lelaki membalas lima dulang hantaran  berupa helmet dan motorsikal, hantaran berjumlah RM 20,000 tunai, cincin Tiffany & Co, buku akaun pelaburan Maybank Gold, serta set telekung dan sejadah.

Jom tengok!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

borak kosong

sumber :-

borak kosong


Apa nama fesyen yang kakk ni pakai?

Posted: 02 Nov 2012 09:00 PM PDT



Lelaki Ini Nangis Setelah Isterinya Ditiduri Harry "One Direction"

Posted: 02 Nov 2012 08:30 PM PDT


Harry dan Lucy (Foto: ist)
Harry dan Lucy (Foto: ist)
LONDON- Oliver Pope akhirnya bicara untuk pertama kali tentang pengkhianatan yang dilakukan istrinya, Lucy Horobin dengan personel One Direction, Harry Style.

Belum lama ini, Lucy dan Harry dikhabarkan memiliki hubungan terlarang. Padahal saat itu Lucy sudah memiliki suami. Bahkan, Harry disebut pernah bercinta dengan wanita yang berprofesi sebagai DJ itu.

"Momen saat aku mendapati Harry telah tidur dengan isteriku masih terus menghantuiku," ujar Oliver seperti dikutip Mirror, Jumaat (2/11/2012).

Sebagai seorang suami, harga diri Oliver tentu merasa direndahkan. Apalagi, isetrinya tidur dengan anak muda yang masih berumur 17 tahun. Lucy sendiri sudah berusia 33 tahun. Akibat perbuatan istrinya itu, Oliver berencana menggugat cerai istrinya minggu ini.

"Mengetahui mereka tidur bersama-sama dan kemudian Lucy datang kembali ke rumah dan memanjat tempat tidur bersamaku hal paling menyakitkan. Menyedari isteriku memutuskan meninggalkanku kerana telah jatuh ke pelukan remaja 17 tahun, itu hal paling memalukan," tandasnya sambil meneteskan air mata.

Cari Calon Isteri, Tentera Udara Joget Gangnam Style

Posted: 02 Nov 2012 08:00 PM PDT

BEIJING - Tentera Udara China berjoget Gangnam Style untuk menemukan pasangan hidup yang sesuai. Perwira militer itu menjumpai ratusan gadis-gadis di Wuhan.
 
Setelah lulus dalam pelatihan, perwira militer China itu diberikan hadiah bersiar di Wuhan, Provinsi Hubei, China. Perwira itu menjumpai sekira 150 gadis yang sudah diseleksi untuk menjadi calon istri para perwira.
 
Tentera Udara itu menghampiri gadis-gadis itu dan berjoget dengan tarian  Gangnam Style.
 
"Ini merupakan kesempatan bagi pasukan kita untuk bersantai dan mencari perempuan yang nantinya akan dinikahi olehnya," ujar pegawait Angkatan Udara China, seperti dikutip Orange, Jumat (2/11/2012).
 
"Sulit bagi militer untuk menemukan calon istri, oleh kerana itulah kami bersedia untuk membantunya," imbuhnya.

Model dikecam bergambar di lokasi kemusnahan Sandy

Posted: 02 Nov 2012 07:30 PM PDT


NEW YORK - Seorang model terkenal Brazil diselar oleh pengguna internet kerana bergambar di beberapa lokasi yang musnah akibat taufan Sandy di sini.
Nana Gouvea, 30, yang dilaporkan pernah menghiasi majalah Playboy memuat naik beberapa keping gambar tersebut di laman Facebook.
Beberapa gambar itu menunjukkan dia bersandar pada sebatang pokok tumbang dan berdiri di atas kereta-kereta yang musnah di sini.
Gambar-gambarnya mencetuskan bantahan pengguna internet malah portal hiburan Gawker.com.mempersendakan model tersebut.
"Bencana alam memberikan peluang baik untuk keluar dan bergambar dengan menampilkan pelbagai aksi dan gaya," kata seorang pengguna internet secara sinis.
Sebuah laman Facebook yang dinamakan Nana Gouvea in Disasters turut mempersendakan model berambut hitam itu.
Laman web itu memaparkan beberapa gambar pertindihan imej yang menunjukkan imej Gouvea dalam beberapa peristiwa tragis seperti kapal Titanic karam dan perbuatan seorang sami Buddha, Thich Quang Duc yang membakar dirinya di Vietnam pada 1963. - Agensi

sumber : kosmo online

Bayi bantu ibu bersih lantai

Posted: 02 Nov 2012 07:00 PM PDT


LONDON: Sebuah syarikat memperkenalkan pakaian unik yang membolehkan bayi 'membantu' ibu bapa mereka membersihkan rumah ketika mereka merangkak.
Syarikat itu menggabungkan baju bayi dengan pembersih lantai (mop) yang dilekatkan pada bahagian tangan dan kaki.

Dikenali sebagai Baby Mop, pakaian itu membolehkan lantai rumah digilap ketika bayi terbabit belajar merangkak. Baby Mop dijual pada harga kira-kira RM120 sepasang.


Ia adalah projek laman sesawang berpangkalan di Amerika Syarikat (AS), BetterThanPants.com yang diinspirasi daripada satu iklan di Jepun.

Dalam kenyataan di laman sesawang itu, syarikat terbabit secara bergurau berkata, Baby Mop akan "mendidik bayi anda mengamal etika kerja yang baik sejak kecil" ketika mereka dididik supaya tidak menyepahkan makanan di lantai.

Menurut laman sesawang BetterThanPants.com, bayi yang menggunakan Baby Mop juga "akan mendapat riadah berfaedah, membakar tenaga dan membentuk otot." "Amalan itu akan membantu bayi mendapat tidur yang lebih baik," kata syarikat itu.
Sementara itu, jurucakap BetterThanPants.com, Mike Parker, berkata kira-kira 100 pasang Baby Mop berjaya dijual dalam tempoh hanya sebulan sejak ia diperkenalkan di laman sesawang berkenaan.

"Setakat ini, maklum balas daripada pelanggan sangat positif walaupun ada sedikit e-mel negatif mengenai idea produk itu," katanya. Bahagian pembersih pada tangan dan kaki Baby Mop diperbuat daripada bahan gentian mikro yang dilekatkan secara langsung. - DM


sumber : mymetro

Polis halang 500 ekor kucing dijadikan lauk

Posted: 02 Nov 2012 06:45 PM PDT


XUZHOU - Polis di bandar ini, dalam wilayah Jiangsu, di timur China menghalang sebuah lori yang membawa 500 ekor kucing untuk dijadikan hidangan eksotik di restoran-restoran tempatan, lapor akhbar Telegraph semalam.
Polis mengarahkan lori terlibat supaya berhenti apabila menyedari kenderaan tersebut memiliki nombor plat luar wilayah.
Mereka kemudian menyoal pemandu lori tentang haiwan yang dibawa selepas terdengar bunyi mengiau dari bawah plastik penutup kargo tersebut.
"Arnab," jawab pemandu tersebut.
Namun, kenderaan itu sebenarnya membawa beratus-ratus ekor kucing yang diletakkan di dalam puluhan sangkar besi.
Sejak beberapa tahun lalu, permintaan daging kucing di selatan China meningkat dengan bekalan haiwan itu diperoleh dari seluruh China.
Daging kucing akan dicampurkan bersama daging ular untuk dimasak sejenis hidangan tempatan istimewa yang digemari penduduk tempatan.
Undang-undang China tidak melarang rakyatnya menjual kucing kerana haiwan itu tidak dianggap sebagai harta benda milik keluarga.
Pencuri kucing biasanya memperoleh bayaran 10 yuan (RM4.90) untuk seekor kucing yang dijual kepada orang tengah.
Berikutan pemandu lori berkenaan tidak melakukan sebarang kesalahan, pihak polis membeli kargo tersebut pada harga 3,500 yuan (RM1,723) selepas berunding selama tiga jam dengan pemandu terlibat. - Agensi

sumber : kosmo online

Sedar-sedar tanya mak

Posted: 02 Nov 2012 06:30 PM PDT


ALOR SETAR: "Muhd Iqbal sudah sedar malam tadi (kelmarin), tetapi kami masih merahsiakan berita kematian keluarganya," kata Sahron Awang Kechik, 50, bapa saudara kepada Muhd Iqbal Zakuan Shafie, 15.
Muhd Iqbal antara satu-satunya mangsa terselamat dalam kemalangan ngeri mengorbankan empat beranak termasuk ibu bapa serta dua abangnya selepas kereta mereka naiki bertembung lori seberat dua tan dalam kemalangan ngeri di Jalan Pendang-Kebun 500 berhampiran Kampung Permatang Limau, di sini, kelmarin.

Sahron berkata, keadaan Muhd Iqbal sudah stabil, cuma dia mengalami trauma dan kelihatan tidak bermaya akibat kejadian itu.


"Sejak kejadian petang semalam (kelmarin), mangsa tidak sedarkan diri dan dimasukkan ke zon merah (kritikal) hospital ini. Bagaimanapun, Muhd Iqbal kembali sedar kira-kira jam 9.30 malam tadi (kelmarin), tetapi keadaannya masih lemah.

"Apabila tersedar, dia terus bertanyakan keadaan ibu bapa serta abangnya menyebabkan kami terpaksa merahsiakan berita itu kerana bimbang menjejaskan kesihatannya.


"Kami terpaksa memberitahu ibu bapa serta dua abangnya dimasukkan ke wad bersebelahan dan dirawat bagi mengelak dia tertekan dan trauma dengan kejadian yang berlaku," katanya yang ditemui di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), semalam.



Menurutnya, Muhd Iqbal cedera parah di muka dan patah paha kanan perlu menjalani pembedahan segera.

"Mengikut doktor merawat Iqbal, dia perlu menjalani pembedahan kecil kerana doktor mahu menebuk besi di paha kanan bagi menarik semula tulang kakinya.


"Dia sudah boleh makan serta minum dan kini ditempatkan di wad biasa hospital ini awal pagi tadi (semalam)," katanya.

Sementara itu, Pengarah HSB, Datuk Dr Juita Ghazali ketika dihubungi berkata, keadaan Muhd Iqbal semakin stabil.


sumber : mymetro

‘Disorok’ makhluk halus

Posted: 02 Nov 2012 06:15 PM PDT


KUALA KANGSAR: Walaupun sudah ditemui dua hari lalu dalam belukar kira-kira dua kilometer dari rumahnya, namun kehilangan seorang lelaki warga emas berusia 85 tahun masih menimbulkan tanda tanya penduduk kampung yang mengesyaki kemungkinan mangsa'`disorok' makhluk halus.
Baharom Mohd Piah yang tidak lagi mampu berjalan dikatakan hilang dari rumahnya di Kampung Temung Hulu, di sini, sebelum ditemui penduduk kampung bersama anggota Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) yang melakukan operasi besar-besaran mencarinya.
Usaha menjejaki mangsa berhasil apabila lelaki warga emas itu ditemui dalam keadaan terbaring kesejukan dan terpinga-pinga di kawasan belukar tidak jauh dari rumah seorang penduduk kampung.

Anehnya, lokasi mangsa ditemui itu sudah beberapa kali digeledah petugas JPAM, namun kelibat mangsa tidak ditemui sebelum ini.



Anak mangsa, Mohd Shabli, 59, berkata bapanya ditemui terbaring di kawasan belukar dengan badan ditutupi daun dan ranting kayu.


sumber : mymetro

Nekad gila

Posted: 02 Nov 2012 06:00 PM PDT


KUALA LUMPUR: Sekumpulan penjenayah, sebahagian besarnya bermotosikal turut menggunakan sebuah bas sekolah untuk mengangkut pelbagai kelengkapan penunggang motosikal berkuasa besar terutama jaket kulit yang dicuri daripada sebuah kedai di Jalan Genting Klang, di sini, awal pagi semalam.
Jenayah berlaku pada jam 5.30 pagi dan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di premis berkenaan, Alpinestars Shop Malaysia menunjukkan sekurang-kurangnya lapan lelaki terbabit kejadian itu.
Rakaman itu menunjukkan tujuh penjenayah terbabit menaiki motosikal serta memakai topi keledar manakala seorang lagi memandu bas sekolah dan mereka mengambil masa hanya tiga minit untuk mencuri barangan bernilai hampir RM70,000.

Pengurus Besar, Alpinestars Shop Malaysia, Rudi Fariq berkata, ini kali pertama kedai syarikat berkenaan dirompak dan beliau percaya ia sudah dirancang kumpulan terbabit.



"Kalau lihat pada rakaman CCTV, cara mereka lakukan rompakan sangat teratur dan hanya beberapa minit diambil untuk melarikan barangan kami bernilai hampir RM70,000.


sumber : mymetro

Amah Aznil songlap barang kemas

Posted: 02 Nov 2012 05:30 PM PDT


KUALA LUMPUR: Selepas kerugian RM40,000 akibat rumah dipecah masuk dan pelbagai barangan berharga dilarikan pencuri awal Ogos lalu, personaliti popular Aznil Nawawi kini menghadapi situasi hampir sama apabila seorang pembantu rumahnya dipercayai melarikan barang kemas, petang semalam.
Aznil melalui Twitter dan facebook memuat naik gambar pembantu rumahnya itu jam 7 malam semalam dan meminta rakan laman sosial yang mengenali pembantu rumah terbabit menghubungi balai polis berhampiran.

"Pembantu rumah Pak Nil mencuri barang kemas dan lari, kejadian berlaku jam 2 petang tadi (semalam). Minta bantu sehingga dia diberkas, sila sebar gambar," katanya.


Bagaimanapun, Aznil gagal dihubungi kerana difahamkan berada di Cape Town, Afrika Selatan untuk mengikuti sebuah program realiti terbaru. Pada 2 Ogos lalu akhbar melaporkan rumah Aznil di Taman Yarl dekat sini dipecah masuk penjenayah menyebabkan selebriti itu kerugian RM40,000 selepas barang kemas iaitu cincin, gelang emas, anting-anting dan rantai kaki dilarikan.

sumber : mymetro

(FOTO) Se**inya Selena Gomez Di Majalah Glamour

Posted: 02 Nov 2012 05:00 PM PDT


Mantan artis anak-anak Disney, Selena Gomez, nampaknya tak mahu lagi dicap sebagai anak-anak. Baru-baru ini ia melakukan photoshoot untuk majalah Glamour, yang menunjukan bahwa dirinya sudah berubah menjadi gadis dewasa yang seksi. Kalau melihat foto-foto ini pantas jika para lelaki iri pada Justin Bieber..




Ibu Biasakan Anaknya Suntik Botox Sejak Umur 8 Tahun

Posted: 02 Nov 2012 04:00 PM PDT


Seorang ibu asal Inggris telah membiasakan anak perempuannya disuntik botox sejak usia sang anak baru 8 tahun. Kini di usianya yang menginjak 9 tahun, Britney disuntik botox setiap 3 bulan sekali untuk menjaga keremajaan kulitnya. Selain itu Britney juga telah membiasakan diri mencukur bulu di tangan dan kakinya.

Menurut sang ibu, Kerry, ia melakukan ini semua demi masa depan sang anak. Menurutnya suatu saat nanti Britney akan menjadi model atau selebriti terkenal, dan melakukan perawatan mulai dari kecil sangat penting. Bahkan Kerry menganjurkan agar para ibu juga melakukannya pada anak perempuan mereka. Rencananya Britney juga akan melakukan operasi plastik untuk hidung dan payudaranya nanti.

Kini Britney tengah mengikuti acara kecantikan anak-anak. Dimana setiap anak yang mengikuti acara kecantikan tersebut biasanya juga melakukan suntik botox atau operasi..




Liar Dan Nakalnya Miley Cyrus Di Video Klip Terbarunya

Posted: 02 Nov 2012 09:45 AM PDT


Jika Selena Gomez nampak membangun imej seksi dan anggun, berbeza dengan sesama mantan artis Disney yaitu Miley Cyrus. Dalam video musik terbarunya yang akan segera keluar, Miley tampil lebih berani dan nakal.

Dengan gaya rambut dan pakaian yang mirip rock star serta tato dan tindikan yang menghiasi tubuhnya, Miley benar-benar mengubah imejnya 180 darjah. Dalam video klip terbarunya nanti, Miley tak segan beradegan ciuman lidah dengan seorang lelaki (yang ternyata adalah kekasih asli Miley, Liam Hemsworth) yang berkostum seperti kuda. Lalu Miley juga terlibat perang makanan dengan model-model video klipnya..







Sesuaikah Kim Kardashian Jadi Catwoman?

Posted: 02 Nov 2012 09:30 AM PDT


Hari Rabu kelmarin, Kim Kardashian mengadakan pesta ulang tahunnya yang sebenarnya jatuh pada  21 Oktober lalu. Bukan Kim Kardashian namanya jika mahu dikalahkan oleh orang lain. Sebagai putri dari pesta tersebut, bukannya berdandan yang cantik, kekasih Kanye West ini malah berubah menjadi Catwoman! Tak hanya dirinya, sang kekasih juga ikut menggunakan kostum Batman, adiknya Kourtney sebagai Batgirl dan pasangannya sebagai Robin, serta Jonathan Cheban sebagai The Riddler.

Bagaimana menurut kamu,sesuai tak Kim jadi Catwoman?

1

2

3

4

6

(FOTO: Getty Images via Gossip Cop)

Tradisi Unik Di Ukraine - Wet Monday

Posted: 02 Nov 2012 09:15 AM PDT


Dikenal sebagai tradisi kuno, di negara-negara pusat-Eropa seperti Polandia dan Republik Ceko, WetMonday tampaknya sangat populer juga diUkraina.
Wet Monday dimulai di Polandia, sebagai suatu kebiasaan kafir yang melambangkan pembersihan, dengan datangnya musim semi. Ketika Kristenmenjadi agama utama, Wet Monday diadopsi sebagai ritual Kristen, berkaitan dengan pembersihan jiwa dari dosa.
Pada tradisi Wet Monday para anak laki-laki  membawa botol dan baldi berisi air mengejar gadis dan menyiram mereka dari kepala sampai kaki. Menurut adat asli, gadis yang paling cantik di desa itu akan menjadi yang paling basah, namun kini, mereka menyiram setiap gadisyang mereka lihat.

5000 Mahasiswa Pesta Mabuk Dan Bertel**jang Di Spanyol

Posted: 02 Nov 2012 09:00 AM PDT


5000 Mahasiswa Pesta Mabuk Mabukan dan Bertelanjang. Ini adalah sebuah festival mahasiswa yang bertujuan untuk mendorong kerjasama dan profesionalisme dalam berbagai olahraga. Tapi ketika 5.000 siswa universiti di Inggris tiba di resort Sepanyol di Salou, kebanyakan hanya memiliki satu tujuan – untuk mabuk buta.
Ratusan kedua jenis kelamin itu pada membuka kostum atau pakaian mereka, bertelanjang memperlihatkan diri di restoran dan di jalan-jalan kota 70 mil selatan Barcelona. Mereka mendorong satu sama lain untuk turun bebas dari roh-roh yang kuat diberikan bersama bir murah.

Selama adegan seorang pemuda patah kakinya ketika ia dilanggar kereta patroli polis. Aurelio Langa berkata: "Siapa yang berpikir tidak apa-apa untuk 5000 anak-anak harus berjalan di sekitar dengan pakaian dalam mereka, berteriak-teriak di jalan? Di mana polis?
Maria Gomez, juru bicara bagi 'asosiasi warga, berkata: "Pagi ini jalan-jalan penuh dengan muntah. Jenis wisata mabuk yang sangat menyedihkan. " Jaime Corbella menambahkan: "Ini belum pernah terjadi sebelumnya. Aku belum pernah melihat perilaku seperti itu dalam hidup saya. "

Sementara siswa Inggris cenderung mendukung bulan-bulan musim panas setelah ujian selesai untuk bersantai di luar negeri, banyak yang tertarik untuk meniru tradisi Amerika Spring Break. Selama liburan Paskah kawanan ribuan siswa AS ke tempat yang lebih cerah dari Florida atau Cancun di Meksiko, di mana terjadi adegan liar.

Acara Saloufest, yang dimulai pada hari Minggu dan berakhir hari ini, telah semakin meningkat popularitinya sejak dilancarrkan pada tahun 2002. Hal ini diikuti oleh para mahasiswa dari lebih dari 100 universiti Inggris – termasuk Manchester, Loughborough, Reading, dan King's College London.

Wow...gempak baju pengantin ini

Posted: 02 Nov 2012 08:00 AM PDT

[imagetag] [Long-Wedding_Dress_1.jpg]

[imagetag] [Long-Wedding_Dress_2.jpg]

[imagetag] [Long-Wedding_Dress_3.jpg]


[imagetag] [Long-Wedding_Dress_4.jpg]


[imagetag] [Long-Wedding_Dress_5.jpg]


[imagetag] [Long-Wedding_Dress_6.jpg]


[imagetag] [Long-Wedding_Dress_7.jpg]


[imagetag] [Long-Wedding_Dress_8.jpg]


[imagetag] [Long-Wedding_Dress_9.jpg]

[imagetag] [Long-Wedding_Dress_10.jpg]



Sumber: 

Penjara Paling Bebas di Dunia

Posted: 02 Nov 2012 07:00 AM PDT

Menyebut kata penjara semestinya yang terbayang sel berjeruji dan terisolasi dari kehidupan normal. Bila begitu klasifikasinya, apakah yang satu ini bisa disebut demikian jika bisa membangun usaha, bahkan tinggal bersama anak istri di dalamnya?

Begitulah kenyataannya. San Pedro adalah penjara terbesar di La Paz, Bolivia dengan tahanan sebanyak 1.500 di dalamnya. Uniknya, para tahanan di sana memiliki komuniti lingkungan tersendiri laiknya kehidupan normal di luar penjara.



[imagetag]


 journals.worldnomads.com



Di dalam sini terdapat restoran, pasar, supermarket, salon rambut, hingga hotel yang dikelola sendiri oleh para tahanan. Tanpa penjagaan dari satu orang sipir pun dan tanpa campur tangan polis Bolivia dengan segala hal yang terjadi di dalam penjara (terkecuali tercipta kerusuhan besar-besaran).

San Pedro memiliki sistem pemerintahan sendiri. Seorang pemimpin akan dipilih secara demokratis. Bila terjadi masalah, hukum yang telah ditetapkan para tahanan inilah yang akan berlaku. Sehingga bila seorang tahanan dianggap keterlaluan, maka para tahanan lainnya akan bertindak.



[imagetag]


 bigtravelweb.com



Namun, di dalam penjara ini, para tahanan harus membayar untuk sel mereka. Tidak peduli betapa kecil dan kotornya sel yang mereka diami. 

Penjara San Pedro terbagi atas 8 sektor, mulai dari hunian paling kumuh hingga yang paling mewah. Tahanan yang sanggup membayar mahal dapat tinggal di bagian yang mewah dari penjara ini. 

Tak mengagetkan bagi para tahanan kaya, sel (tanpa jeruji) dilengkapi dengan kamar mandi pribadi, dapur sendiri, TV kabel, bahkan jacuzzi! Tapi bayaran sewanya pun mahal. Tahanan yang ingin tinggal di dalam sel mewah seperti ini harus membayar sekitar USD 1000 hingga 1500 (sekitar 10 – 15 juta rupiah) selama masa tahanan mereka. 

Bagi yang berkantung pas-pasan atau tahanan miskin,  terpaksa tinggal beramai–ramai dalam sebuah sel.



[imagetag]


fractalenlightenment.com

  



[imagetag]


 aroundthisworld.com



Seperti disebutkan sebelumnya, tanpa adanya warden bererti tak ada yang mendapat jatah makanan penjara. Mereka harus bekerja seperti di kehidupan normal agar tetap hidup. Itulah sebabnya banyak yang membuka usaha dari mulai kedai makanan dan sebagainya seraya mempekerjakan tahanan lain sebagai pegawai. Gaji yang diperoleh digunakan untuk membeli makan, membayar sewa tempat dan kebutuhan lainnya.

Tahanan di San Pedro boleh membawa anak isteri untuk hidup bersama. Sebuah data menunjukkan ada sekitar 200 anak yang tinggal dengan ayah mereka yang menjadi tahanan di dalam penjara San Pedro.

Dulu, keunikan penjara San Pedro menjadi daya tarik pelancung. Dengan membayar 250 peso, para pelancung dapat melakukan tur keliling penjara. Bahkan beberapa tahanan pun mengelola tur keliling ini untuk menghasilkan uang.

Sejak terindikasi hal ini menjadikan kesempatan beberapa pihak sebagai peluang bertransaksi narkoba, maka mulau 2009 tidak ada lagi turis yang boleh masuk berwisata di dalam penjara San Pedro.

Sumber

Mengintip Proses Pembuatan Boneka Klon Dari Jepun

Posted: 02 Nov 2012 06:00 AM PDT


[imagetag]



Seorang blogger ternama Jepun, Danny Choo, akan membawa kita ke sebuah tempat di Akihabara yang memproduksi boneka unik dan lucu yang lain daripada yang lain. Mengapa kita bilang unik? Karena toko tersebut dapat membuat boneka yang memiliki wajah persis denganmu! Penasaran? Mari kita lihat prosesnya.

#1. Ini dia Studio dari kedai boneka bernama Clone Factory. Nama yang pas sekali ya.

[imagetag]



#2. Saatnya duduk untuk di-scan.

[imagetag]



#3. Karyawan studio akan memasukan data hasil scan tadi ke komputer.

[imagetag]



#4. Memprosesnya lebih lanjut ke dalam model 3D.

[imagetag]



#5. Data tersebut akan diproses ke dalam printer 3D di bawah ini. Yang dipakai adalah ZPrinter 650.

[imagetag]



#6. Apa yang kamu lihat seperti tepung putih itu adalah plaster. Media dimana objek 3D akan dibentuk.

[imagetag]



#7. Wew apaan ini? Oh, ternyata ini adalah model yang sudah semi terbentuk. Sisa plaster disekitarnya harus dibuang.

[imagetag]



#8. Disinilah plaster yang mengeras itu akan dibersihkan.

[imagetag]



#9. Mesin ini akan memastikan sisa plaster yang berbentuk seperti serbuk tidak menyebar kemana-mana. Karena apabila plaster tersebut masuk ke paru-paru, akibatnya bisa sangat fatal. Setelah ini saatnya menunggu dirumah sampai pemilik toko mengabarkan bahwa boneka kamu sudah jadi.

[imagetag]



#10. Jreeng! Setelah beberapa hari, kepala boneka itu datang. Biar tidak terlalu horor (mungkin) produser Danny Choo memenggal sebuah boneka stromtrooper dan memasang kepala Danny disana.

[imagetag]



#11. I'm born again! Hehehe..

[imagetag]



#12. Saatnya berkenalan dengan boneka-boneka yang lain. Selamat! Happy Ending buat boneka stormchoo. Kini saatnya kita menengok hasil karya Clone Factory yang lain.

[imagetag]

Ini yang kamu tunggu-tunggu, versi perempuannya.

[imagetag]



Teknologi 3D Printing dapat memahat benda sangat mirip dengan aslinya.

[imagetag]



Apabila matamu fokus dengan wajah-wajah boneka ini, kamu tak akan menyangka kalau mereka cuma kumpulan mainan sebesar barbie!

[imagetag]

[imagetag]



Boleh kamu bayangkan bermain dengan dirimu sendiri?

[imagetag]

[imagetag]






[imagetag]Sumber

Wah, Ternyata Ada Pohon Cabul

Posted: 02 Nov 2012 05:00 AM PDT


Pohon memang memberi ketenangan. Tak jarang, banyak orang yang menenangkan dirinya dengan duduk atau tiduran dibawah pohon. Tapi itu adalah gambaran pohon yang umum. Berbeza dengan pohon-pohon lain, beberapa pohon-pohon ini adalah pohon cabul. 
Yup, dengan kombinasi desain batang, ranting, tekstur kulit, daun, dan lainnya, pohon ini memberikan efek yang berbeda pada otak kita. Dan sesuai namanya, fikiran-fikiran cabul akan langsung merasuki jiwa. Namun masih belum dapat diketahui, apakah pohon tersebut merupakan hasil kreasi seseorang atau terbentuk secara alamiah. Yang jelas, pohon ini memang benar-benar CABUL…
 









 









 









 









 









 









 









 






 







 






 







 

Pasangan Ini Baru Punya Anak Setelah 30 Tahun Menikah

Posted: 02 Nov 2012 04:00 AM PDT


  • detail berita





Sumber 

Aneh,, Gajah Di Korsel Boleh "Bercakap" Bahasa Korea

Posted: 02 Nov 2012 03:00 AM PDT


  • detail berita





Sumber

4 Aksi Konyol Para Rocker

Posted: 02 Nov 2012 02:00 AM PDT




Sumber

Aksi pilot tahun 20an yang gempak

Posted: 02 Nov 2012 01:00 AM PDT


These 1920s "Barnstormers" can be seen here as the pilots of these aircrafts execute a few successful aerial stunts.

1Pilots Perform Grand Aerial Stunts In the 1920s!
2Pilots Perform Grand Aerial Stunts In the 1920s!
3Pilots Perform Grand Aerial Stunts In the 1920s!
4Pilots Perform Grand Aerial Stunts In the 1920s!
5Pilots Perform Grand Aerial Stunts In the 1920s!
6Pilots Perform Grand Aerial Stunts In the 1920s!
7Pilots Perform Grand Aerial Stunts In the 1920s!
8Pilots Perform Grand Aerial Stunts In the 1920s!
9Pilots Perform Grand Aerial Stunts In the 1920s!


Superbus, Kereta dengan panjang 15 meter untuk 23 Pasangan

Posted: 02 Nov 2012 12:30 AM PDT


Called the "Superbus", this 15 metre long vehicle can seat 23 passengers and travel at a remarkable, 250km/h. This automotive masterpiece is from the United Arab Emirates.

1A Revolutionary New Mode of Transport: The
2A Revolutionary New Mode of Transport: The
3A Revolutionary New Mode of Transport: The
4A Revolutionary New Mode of Transport: The
5A Revolutionary New Mode of Transport: The
6A Revolutionary New Mode of Transport: The
7A Revolutionary New Mode of Transport: The
8A Revolutionary New Mode of Transport: The
9A Revolutionary New Mode of Transport: The

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS